A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Brigi,And!

Sorstársak :(
Bár most hogy Léna ilyen kis serteperti kommunikatív, mutogató, aktív baba lett, mintha apa megváltozott volna egy kicsit :roll:
Nagyon de nagyon lecsesztem, elmondtam sokmindent neki, hogy mit hogy gondolok, mitöbb beárultam a barátainak, a családjának..úgyhogy lehet hogy ez hatott.
Lehet hogy csúnya dolog..de hát kikívánkozik az emberből ha baja van.

Azóta apa kel fel reggel a gyerkőchöz, igaz még mindig áthozza az ágyba, de legalább fent is van vele és nem alszik vissza azzal a lendülettel, hogy én úgyis ott vagyok.

Beninanyu!

Igen klappolt minden, jól kianyukáztam magam tegnap. :)
Még a Praktikerbe is elvittem lámpát venni!
Mondta is hogy mindig jól kihasznál ha ott vagyok, mert neki már olyan fárasztó elmenni bárhová, pláne ha még akar is venni valamit.

And!
Engem sem érdekel a TV!Apa persze erőltetné, de engem hidegen hagy, Anyátok közt, meg a Híradó! :lol:

Ma a szomszédasszonyommal fogok csavarogni... :lol: :lol:
Megmondjam hány kupacban áll a vasalnivalóm??? :lol: :oops:

M.

Kép

Kép
megann

De azért...
Prüntyi
MIk a cselek? :lol:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Kemény reggelünk volt. Lili első napja az óvodában, úgyhogy egy hátizsáknyi menetfelszerelést kellett összeállítani és a két gyerekkel együtt benyomulni vele az oviba. Ráadásul Andris alszik reggelei után, így már itthon kezdte a bömbit, hogy nem fektettem le. Az ovi televolt síró újoncokkal, így Andris is sírva fakadt. Tudjátok, olyan kis együttérző, Nyúlné buliján is szívesen vállalta a szolidaritást a síró-rívókkal. Szerencsére kézről kézre adták, amíg Lilit átöltöztettem. Szegény ő is meg volt riadva két és fél hónap után. Ráadásul vegyes csoportba jár és a csoport nagy része elballagott a nyáron...

Az előkészületi munkákhoz tartozott a cipővásárlás. A Deichmannba mentünk. Lilinek 4 cipőt kellett venni: egy ovis benti cipőt, egy játszótérre való edzőcipőt, egy színházas-kiruccanós szép cipőt (fekete lakk, pánttal) és itthonra is egy házicipőt (elefanten, rózsaszín alapon rózsák, keresztpántos, a talpa lila, ezüst csillogással :)), mivel nem szeretem, ha a lépcsőn papucsban járkál.

Andris is kapott egy siestát, középbarna, kis macival, puhatalpú, emelés nélkül, nem találtam annyira vészesnek az árát. De hát egy vagyont hagytunk ott! És mi lesz, ha Andrisnak is kell már ilyen-olyan cipő?????

And :)!
A Deichmannban volt elefantenből is ilyen puhatalpú, csajos is!
De jó, hogy jobban vagytok!!!

Lilinek volt két beszólása a boltban:

Nézegetem a női csizmákat:
- Van embercsizma is?????
(lehetm hogy a Csizmás Kandúrra gondolt?)

Látunk egy 10 centis sarkú, keresztpántos fekete cipő - én qrvásnak nevezném -Lili azt mondta rá.
- Ez olyan nős.

És még egy Liliduma:
Nézegetjük a Grimm meséket, Lili egy hercegnőset szeretne hallani. Ahogy lapozgatjuk a könyvet, egy kiterjesztett szárnyú bagoly képénél nyílik ki.
- Ez nagyon baglyos! - mondja fitymálva és kicsit szorongva, hátha mégis azt olvasom fel. :lol:

Mea :)!
Én is megpróbáltam Andrist leszoktatni a délelőtti alvásról, de miután a szőnyegre heveredve próbált meg alaludni, letettem róla. Tudja ő, mire van szüksége, ha már nem lesz erre iénye, úgyis abbahagyja (pedig most még a lili miatt, nem is alhat el akkor, amikor szeretne).

ayse

Nálunk Apa magán kívül üvöltözött a góloknál (ez a jó szokása). Attól sem hatódott meg, hogy mondtam, hogy ő altatja vissza a gyerekeket, ha felébrednek! :evil:

ayse

Sziasztok Lányok/Babák!

Minden szüli és névnaposnak NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK!

Mi múlt hét szerdán voltunk 1 évesek. Az 1 éves státuszvizsgálat nálunk legalábbis áll egy vérvételből egy vizeletvizsgálatból és egy szemészeti viszgálatból, és ehhez jön a nyomkodás , hallgatás.

Mi jól benyaltunk egy ilyen láz+takonykór+köhögéses virnyát. Apa kezdte valami jó 3-4 hete aztán a Pannika aztán én aztán most megint mintha köhögne a Panni. De már nem vészes. Végül eddig se volt az, de most volt plussz egy Kiffiam is 8) .

Pannika egyre több lépést tud megtenni, már simán elgaloppol hozzám a tv-től. :D

Habár mi nyulak :lol: (igazi, nem a Nyúlcsalád féle :oops: :lol: ) vagyunk azért, pl ha találkozunk valaki idegennel vagy akivel nagyonnagyon ritkán találkozik, úgy elbújik a hónom alá és onnan figyel fél szemmel de nagyon huncutul. :)

Van egy sori amit szoktam nézni, egyébként akkor van az altatásunk délben, és tegnap feküdt mellettem az ágyban és a Hulioalberto mondta a Floresitának hogy el kell költöznie a közös házból és teljesen beleéltem magam, azt hittem már rég alszik a Pannika erre képzeljétek kiette, kikente a sudokrémet. (valahogy megszerezte magának Elöször nem is tudtam hol kezdjem, mindene olyan volt , aztán röhögtünk egy jó nagyot és mondtam neki mától azt kapja tápi helyett. :D

Ps: Ti télre egybeoverált, vagy kantárosnadrágot+kabit adtok majd a gyerkőcökre? Melyik a praktikusabb, kényelmesebb szerintetetek?

És még nem emlékeztek arra a csajszira aki prince oliver bodykat árul a neten és fel van töltve neki valami képtárba? hátha...www......?

Totka neked is jobbulást kívánunk. És mit mondtak egyébként erre a fertőzésre a kontaklencsétől lehetett? Jobbulást kívánunk.

Meának is jobbulást a hüvelgyulával.

Puszz: Titi
titii

Sziasztok! :) :)

Dani épp szétszedi a konyhát, széket tologat, hűtőmágnesezik, de legalább jól rálátok, ő meg nagyon élvezi. :)

Ayse,
Ismerős az ovis téma. Mi hétfőn mentünk egy kisebb bőrönd méretű szatyorral az oviba. Szerencsére Dani alszik a babakocsiban is, ha elfáradt, így vele nem volt gond.
Beni nem vegyes csoportba jár, most középsős. De láttam sírni én is egy két gyereket, akik maradtak még egyszer nagycsoportosok, nem beszélve a picikről, akik most szoknak be.
Mi is megyünk a Deichmannba ma vagy holnap, Beninek is kell benti szandál, tornacipő, meg egy elmenős is. Daninak meg egy elmenős.

Megann,
Ma én fogok kianyukázni magam. Ebéd után megyünk Beniért és irány a Nagyi! Már nagyon várja az unokákat én meg a kis nyugit. :)

Brigi,
Jó, hogy újra itt vagy! Hogy lehetett net nélkül kibírni ennyi ideig?!... :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu :)!
Éljen egy kis nyugi!!!!!

Titii:)!
Szerintem amíg pelusosak, addig kényelmesebb az egybe overall. Melegebben tart. Ha viszont már szobatiszta, nem kell nyakig levetkőzni egy pisi miatt, ha kétrészest adunk rá. Bár Lilinek most is egyrészese van/lesz, ebben nagyobb biztonságban érzem (az oviban félig-meddig önállóan öltöznek). Bár ő nem egy pisigép...

ayse

Sziasztok!

Zsuzsababának boldog szülinapot kívánunk!!

Juci
A tuti torofájásüldöző reci: 2dl.langyos vízbe1 késhegynyi tengeri só, + 2 késhegynyi szódabikarbóna.ezzel gargalizálni napi3x(minden öblögetéshez új oldatot kell készíteni!)De a rodoszi levegő, az a nyerő!!!!Az semmi gyógyinak nem ér a nyomába!!! :D :D :D :D :D
Titi
Nem tudják, lehetett bármitől, már a clamydia is szóba került!Jó mi??Nem lent, hanem fent a szememen, érdekes, de csak találgatnak, de jobb a helyzet, bár sajna a lencséskéimet egyenlőre hanyagolnom kell! :( Rögtön azt kérdeztem, nem fertőz, nehogy Pannám is valamit összeszedjen, de határozott nem volt a válasz.Szóval így vagyunk.

Egyébként régen pakolnom kéne a bőröndbe.tiszta zizik vagyunk; csak három nap az egész, de kb.1 hétre való ruhát viszünk+ az ajándékok.
Még a múlt héten felkértek, mivel kórházunk tartja az országos műszer, és orvoskongresszust, hogy tartsak meg két előadást(ezekkel nyertem fősulis koromban TDK-t).Hát, nagyon hízelgő volt lelkecskémnek!!Ma, meg hoz a postás két jegyet az állófogadásra, és 3jegyet a gyopárosi élményfürdőbe!!!!!!!!!!!
Na, mit szóltok?Eddig csak a dokik kaptak, mi le voltunk sz@rva. Már csak azt kell megszerveznem, hogy Pannát kire hagyom, egyenlőre gőzöm nincs.
Megyek csajszimat altatni, és pakolni.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Totka :)!
Tényleg csini az eskövői ruci!!!

Titii :)!
Nálunk a státuszvizsgálat abból állt Lilinél, hogy megmérték a fejét, mellkasát, súlyát, magasságát és megnézték a torkát, valamint meghallgatták.
Vérvétel?????
Vizelet??????
Nem is hallottam még róla.....

Mea :)!
Lili 17 hónaposan kezdett el járni, at első önálló lépéseit 15 hónaposan tette. Abszolúte nem aggódtam emiatt, a doktornéni rendbenlevőnek vélte és az internetet sem olvastam még akkor, így nem volt akkora összehasonlítási alapom. Viszont a sok mászástól olyan jó kis hátizmai lettek, hogy a mai napig szálegyenes a háta, szép a tartása. Nagy öröm ez nekem, aki pont az ellenkezője vagyok.
Ne izgulj, hippszhoppsz elindul Livi is.
(Andris is csak széket tologat maga előtt, persze, hogy megpróbáltam vezetgetni - bár nem értek vele egyet -köszönte, nem kérte!)

ayse

ISTEN ÉLTESSE ZSUZSABABAÁT SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL!!!!

ayse

Isten Éltessen Zsuzsababa! :) :) :) :) :)

Ayse!

Szegény Lili....biztos sokkolta a nagy bömbi szegénykét..
Egyébként ezzel a vegyes csoporttal Te egyet értesz??
Én nagyon nem :(
Szerintem marhaság...illetve a kicsiknek talán jobb, mert tanulnak a nagyoktól, de a nagyokat csak visszafogják a kicsik.

Mindenki!

Ti hogy tervezitek a gyerekek ovodáztatását, iskoláztatását..
Mármint úgy értem, hogy ugye a mi gyerekeink évvesztesek!

Én is az voltam(októberi születéssel), és már kisiskolás korom óta nem tetszett. És a mai napig én hátrányként értelmezem.
Érett lettem volna az iskolára már 5éves 10 hónapos koromban is..mégis majdnem 7 voltam mire ugye sulis lettem.
Manapság meg már van úgy hogy már majdem 8 évesek a gyerekek(akikre még ráhúznak 1 óvodai évet) mire iskolába kerülnek.

Én félve írom le, de én azt gondolom hogy ha Léna érett lesz rá(fizikailag, agyilag stb), akkor én szeretném 5 év 11 hónaposan iskolába iratni.

Tudom tudom, még tanulhat eleget, meg még 1 évig csak a játék van..meg stb..

Szóval én a ti véleményeteket is szívesen meghallgatnám..

A keresztfiam májusban töltötte a 7 évet és most indult suliba.
Az utolsó óvodai évben(a plussz évben) sokszor unatkozott és nem találta a helyét a kicsik között.

M.

Kép

Kép
megann

Megann :)!
Én sem értek egyet a vegyes csoporttal. Illteve nagyon ritka az az ovónéni, aki jól csinálja, és ritkán jön össze az a gyerektársaság, ahol jól működik. (Mert - csúnya szóval élve - a gyerekanyagon is nagyon-nagyon sokminden múlik!!!!)
Csak hát anno a kiscsoport megtelt és Lili ebbe a csopiba került. Itt sokkal szimpatikusabbak az ovónénik, így nem vertem ki a balhét, hogy pedig külön kértem, hogy ne vegyes csoportba járjon a gyerek.
Azért ennek is megvannak az előnyei: pl. látja, hogy iskolába kerülnek a nagyobbak, így nem meglepetés, hogy vele is ez fog történni. A kicsikkel (rászorulókkal) meg kedvesen, odafigyelve kell bánni, ezt mondjuk itthon is gyakorolja. A kicsik most felnéznek rá...

Most május 31. a fordulónap, azaz, aki addig betölti a 6. évet, az mehet suliba (kivételek persze vannak). Lili az április 28-ával abszolúte a legkisebbek között lesz. Nem szeretném visszatartani, szomjazza a tudást, szeretne írni, olvasni. Szóval, ha úgy látják az ovónénik, pszichológus, stb. akkor jövőre sulis lesz.

ANdrist még nem tudom. Nagyban függ attól, hogy milyen lesz: tud-e odafigyelni, kitartóan koncentrálni egy feladatra, érdekli-e már az iskolábajárás, megtanul-e olvasni (én is magamtól tanultam meg, a szüleim máig se értik, hogy honnan), vagy inkább játékos lesz, szétszórt, elmélázó. A fiúk mondjuk később érnek már ebben a korban is. Szerintem Andris inkább 7 lesz, mire suliba kerül.
Én decemberi vagyok, de nem éreztem hátránynak az évvesztességet. Te miért?
(nekem sokkal jobban hiányzik az a három év, amit felvételizéssel töltöttem, de ez egy másik nagyregény...)

A mi ovinkban azok a gyerekek, akik visszamaradtak nagycsoportosnak, kaptak fájdalomdíjat és egyébként is minden eszközzel próbálják kisímogatni a lelküket, hogy ne veszteségként érjék meg.

ayse

Megann, az árpádföldi Vári-cuki a legjobb messze jópár km-es körzetben!!!!! Ez ott van a szlovák és a csömöri út sarkán (benzinkúttal szemben....ha tudod ezek hol vannak...:)

Juci...nem emlékszem hogy láttam volna, de önállóan feláll már ha kapaszkodik? vagy még azt sem?

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Először is Sok Boldog Születésnapot Zsuzsának!!!!!!! :D :D

Köszönjük a jobbulás kívénságokat!

A szigeti tali biztos szuper lehetett, majd legközelebb mi is csatlakozunk.
Noel jobban van, éjszaka is csak 1x kelt, 1/2 9 után ébredtek, de Leon ma reggelre megint belázasodott:(
A kedve viszont tök jó, délelőtt aludt is egyet.
Most Gabi anyukájánál vannak, már a láza is lement mostanra.
Holnap megyünk ki a telekre, kint is alszunk, szombaton anya elviszi a fiúkat, mi meg esküvőbe megyünk. :D
Vasárnap meg anyuméknál ünnepeljük Leon szülinapját.
A tortát pedig innen rendeljük:

www.gianduia.hu

Megann!
Nagyon tuti, olasz a tulaj, ismerem személyesen is, szinte mind hozzávalót Olaszországból hoz. Igaz nincs figurás torta, de isteni! :lol:
Egyébként Leon se issza meg a tápot, ő már 3 hete kakaót iszik, rendes tejből reggelente. De azt viszont egy slukkra a 2 dl-t :lol:
Vacsira viszont rendes kaját kap, vagy tejbegrízt, rendes tejből. Egyik nap pl. krumplis tésztát evett.

Én is évvesztes vagyok, szintén októberi, de nem éreztem semmiféle hátrányát ennek soha.

Hajni!
Nagyon csini lesz Panna az esküvőn, kérünk képeket a ruháról használat közben is! :D

Benianyu!
Cedax baby-t kap mind a kettő.

Ayse!
Liliszáj :D

Ma egész nap takarítottam, most lettem kész. Gabi az előbb telefonált és kérdezte, hogy ugye főzök valami vacsit?! :shock: :shock:

Mondtam, hogy NEM, mert kéne még piacra is menni vásárolni, szóval rendeljünk inkább valamit. Persze beleegyezett:)

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Rokica! Zsuzsádnak nagyon boldog első szülinapot kívánunk!!!!

Judit+Gergő+Balázs

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket! :) A kis szülinapos már többször végighallgatta a Happy Birthday To You c. világslágert, olyan aranyos, tapsol hozzá. :) Az igazi buli majd vasárnap lesz anyukámnál. Mi egyszerű parfétortát veszünk, anyukám süt az isteni finom ribizlis-diós rácsos pitéjéből, és kész.

Amúgy jó cuki: a Daubner a III. kerületben a Szépvölgyi úton. Isteni finom cuccok vannak.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja és azt akartam kérdezni, sapkát szerintetek hol vegyek Zsuzsának? Voltunk a Kenguru Goldban, de képzeljétek, mind kicsi rá!!! Nagy a feje a gyerekemnek??? :roll:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

hát csajok, nem örülök, hogy nem csak a mi apánk ilyen lüke :(

Ayse, köszi az infot lábbeli ügyben! és milyen méretűt vettetek Andrisnak? mert Esztinek 17-es most a lába, és az árkádban azt mondták, hogy ott 18-tól van, de azért megnézem még1x.

na jó, akartam még írni, de nem hagy ez a csibész lány...

este elmegyünk nem tudom hova, apát meghívták, és illik elmennünk állítólag, reméléem azért jó lesz.

KépKép
KépKép
and

And :)!
Andrisnak 18-as kellett. a siestából 16-tól voltak, az elefantent nem tom. Ez a űvösvölgyi stopshopban volt :?

ayse

Sziasztok!

Nincs energiám visszaolvasni, rettentő fáradt vagyok és fáj a fejem. Ma rengeteget szaladgáltam, úgyhogy délután itthon pihengetek inkább.

Zsuzsababának boldog szülinapot kivánok! És Majának is! Ugye?

Ma voltam ultrahangon, valószinűleg ismét kislányom lesz. Én nagyon örültem neki, apa talán kicsit jobban szeretett volna fiút, de igy is örül, persze. Igazság szerint én úgy éreztem, hogy most fiam lesz és féltem is egy kicsit, úgy érzem, a lányokkal jobban tudok bánni. Már úgy várom, hogy együtt csacsogjanak :)

Vettünk Julcsinak hintalovat a szülinapjára, már a boltban mondogatta neki, hogy "Gyi te", itthon meg jól megszeretgette, odabújt a fejéhez. Kapott még kisebb fajátékokat, ez a Fakopáncs tényleg jó. Andi, végül apával mentünk, szerencsére, mert egy hintalóval nehezen boldogultam volna egyedül.

Sajnos apa anyukája nagyon rosszul van, úgyhogy ez árnyékot vet majd az ünneplésre, de azért nagyon várom a szombatot.

Na megyek, alőkészitem az egyik sütit, amit ma kell összekeverni és holnap kisütni.

KépKép

KépKép
majola

Barbi, a fiúknak jobbulást!

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Zsuzsababának és Majának Boldog születésnapot kívánunk!

And!
Elefantenben is van 17-es méret, legalábbis itt Pécsett a Deichmannban még volt! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Rokica
Zsuzsababának nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Barbi!
Szegény fiúk! Nati nyáron ugyanezt a gyógyit kapta a torokgyulladására. Gyorsan rendbetette!

Andi&Nati

KépKép
duda

Helló Csajok!

Először is:

Zsuzsa babának nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Titi!

Szerintem Te erre a Prince Oliver-es oldalra gondolsz:

http://www.kep.tar.hu/hmarti

De van itt egy másik is, szintén árul P.O.-t, olcsóbban is, mint az előző, viszont nincs olyan nagy választék.
És pelenkát is árul, én már rendeltem is tőle!
Íme:
www.bugyortudor.hu

Egyébként kantárosgatya kontra kezeslábas engem is foglalkoztat, úgyhogy várom a véleményeket!

Megann!
Prüntyi által emlegetett Vári cukrászda tényleg tuti, de én mondok Neked egy sokkal jobbat!!! (Bocsi Prüntyi!!!! :) :) :) )

Szóval a neve: Vanílin cukrászda.
www.vanilin.hu

Nézd meg mindenképp a honlapot, nagyon tuti "figurás" tortákat csinálnak!!!!
És érdemes a cukit is meglátogatni, mert nagyon-nagyon sok finomság van!
Van vagy 6 üzletük Bp.-n.
És tényleg nagyon finom a sütijük. A legfincsább a vanílin-krémes!!!

Vettünk mi is ma Gergőnek cipőt!
De kész tortúra volt, Gergő alap esetben nagyon jól bírja a shoppingolást, ma viszont végig nyüszítette-ordította azt a másfél órát, amit az Árkádban tölttöttünk. Egyedül voltam vele, Apa nem volt, egy cipőt sem bírtam a lábára adni, szinte toporzékolt a babakocsiban.
Ráadásul muszáj próbálnia, mert magas a rüsztje, és nem megy bele minden cipőbe a lába.
Mindezt a cirkuszt a pelenkázóban is végigcsinálta, illetve folytatta. Már nagyon nem bírtam tovább, úgyhogy kénytelen voltam egy kis hideg vízzel "lehűteni" az arcát.
Volt is nagy meglepetés, gondolhatjátok, rögtön csendben maradt.

Aztán végül a Dr. Batz-ban sikerült neki cipőt venni, potom 8.000-ért :(

Íme:
Kép

Kép
kuha

Sziasztok!

Totka!

Továbbra is jobbulást, szorítok , hogy minél hamarabb hordhass lencsét, engem speciál fusztrál ha szemüvegben kell mennem, alig látok vele, meg az orrom is görbe szóval nem a legelőnyösebb. Mármint nekem :shock:

Ayse!

Igen igazad van az overállal kapcsolatban!

Lányok!

Ti nem nosztalgiáztatok a szülés körüli napokról? Hogy egy éve ilyenkor mi volt meg hogy éreztetek? Olyan érdekes tényleg hogy elszaladt az egy év!

Ha nem bánjátok teszek fel pár szülinapos képet, bár Pannika egy kicsit bágyadt volt a virnyától!

Pussz: Titi

Kép Kép
titii

...Meg még ezek:

Kép Kép

Nagyiékkal 8)
titii

Titi!

Hűűűű, micsoda tortája volt Pannikának!

Utólag is Boldog Szülinapot kívánunk!

Az a kis szív alakú táblicsku, amin a Boldog Szülinapot felirat van, szerinted miből van? Csak mert Gergőnek is ilyen volt, és nem tudok rájönni... :)

Kép
kuha

Szóljatok légyszi, ha sokk a kép!

Ezt még muszáj! Mikor megszületett a Csepp:

Kép
titii

Kuha!

Köszönjük a dícséretet, Nagyika sütötte neki. Nem tudom hallod miből van de megtartottam a kis táblicskut nem volt szívem kidobni. A nagy virág alakú cuccot is el akartam rakni, de mosogatás után rekedt hangon elkezdte újra játszani a happy birt.....című dalt így azt menesztettem. :shock:

Gergőnek is MINDEN JÓT ÉS SZÉPET KÍVÁNUNK!
Köszi, és MI IS TÉNYLEG SZÍVBŐL KÍVÁNUNK BOLDOG SZÜLINAPOT MINDEN BABÓNAK !

Pussz: Titi :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
titii

Kuha! :D

Köszi a címeket! Rálesek 8)

T.
titii

sziasztok!

Lányok, úgy emlékszem itt panaszkodott valaki a múltkor, hogy olyan pattanásszerű kiütés van a fenekén a babának...de nem emlékszem ki mondta...ha valaki magára ismer, mondja el, hogy mit mondott a doki, ha elvitte?

Kép

Kép
prüntyi

Kuha
Kéretik nem panaszkodni, hogy fiús rucikból, cuccokból kevés a választék!!!! :D Hát mi ez, ha nem egy vagesz, ari cipő?????Tök jól néz ki!!!!Az árakat meg inkább hagyjuk.......Katasztrófa, és akkor én még ne szóljak semmit!Néha, ha kérdezik, hogy mi mennyi volt, néha csak a felét mondom meg, és arra is szörnyűlködnek, és tényleg látom, hogy nincs miből.Olyan szomorú.Bár lehet, csak én vagyok hülye.
Titi
Kedves vagy, hogy így gondolsz rám lencse, kontra szemüveg ügyben, én is ugyanígy látom magam szemüvegben, de most nincs más választásom.Néha félek is, hogy itt a topikban már ki vannak akadva a csajok, hogy én annyit emlegetem,a kövérségem ,csúnyaságom, stb.
Pannának akkora, de akkora önbizalma lesz, hogy csak na!(főleg, ha Apára üt!!)Ti merre laktok Szegeden?Oda viszonylag sűrűn járunk, egyik nagy kedvenc ott a Virág cuki!! :D :D :D
Jó éjszakát mindenkinek,reggel, ha sikerül időben felkelnem, nem mehetek úgy el, hogy ne kívánjak majd Majácskának, Marcinak, Julcsinak boldog szülinapot! :D :D :D :D

KépKép

Hajni&Panna
totka

Prüntyi!

Csak nem??? :(
Már megint egy újabb bőrprobléma? :(

Barbi!
Köszi, huhhh most azért megkönnyebbültem, hogy nem csak én adok már dolgokat Lénának... :)

Lányok!

Köszi a cukicimeket.
Vári a törzshelyem, mióta itt épitkeztünk.
A Vanilin meg a Zuglói kéglihez volt veszélyesen közel..rendszeres vevők voltunk ott is.. :twisted:

Hát akkor lehet hogy nem megyek sehová..ha itt is csinálnak figurás tortákat, bár a Váriban még egyszer se láttam :roll: :roll:

Benianyu!
Talán Te kérdezted, hogy alvókával mi a helyzet.

Jelentem Léna alvókája és evőkéje is megjavult..
Most éjjel egyszer sem kelt már...csak reggel.. :) :)

Na most nem irok többet,mert kinszendvedés...elromlott az egerem meg a billentyűm :evil: :evil: :evil: , csak a notebook angol billentyűje van, amit útálok....nincs hosszú i betű pl..

Mehetek egy másikért...

M.

Kép

Kép
megann

Titi!

Ezt nem kellett volna :) :) :)
A végén még tényleg nem birok várni és gyorsan terhes leszek megint...annyira vágyom még kisbabára..és fogalmam sincs hogy pl hogy fogom beérni 2 babával... :shock: :shock: :roll: :?:

M.

Kép

Kép
megann

Totka! :)

Teljesen megértelek szemüvegügyben. De majd csak engedélyezik. (Én a terhesség alatt nem tudtam viselni végig. )Első az egészség, és szerintem nem festhetsz rosszul benne. Ezt a kövérség, csúnyaságot pedig légyszives elfelejteni. Az emberek azt gondolják rólad amit Te magadról. 8) Nekem speciel a szépség nem a kilóknál kezdődik, hanem belülről. És szerintem TE igenis nagyon helyes, szép csaj vagy, és tök jó fej , közvetlen. :!: Sokkal több ilyen ember kellene a világba!
És a Pannának akkor lesz önbizalma, ha Anyának is van! És azt tanulja meg, hogy bízzon magában! SZóval punktum :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Megann!

Gyanús vagy Te nekem :idea: Jövőhéten talán csak nem egy vágtató zebrát látunk a hozzászólásod helyén? :D :D

Pusz: Titi
titii

Totka!

Móravárosban lakunk, egy húsz percre gyalog a virágtól (capella se rossz ám az meg az én kedvencem :oops: :oops: ) Ha felgyógyultunk és egyszer jönnétek erre összefuthatunk ám!

Megann!

Akkor én kívánok Neked egy szépséges ikerpárt!!!!! :) :) 8) :oops: 8) 8) 8) 8)

Titi
titii

Sziasztok!

Először is Nagyon Sok Boldogságot Minden Szülinapos, névnapos Babának-Mamának!

3 napig nem volt gépem, meg mostanában nem is érek rá elé ülni:(
A net akadozik néha, de szerelés alatt.

Nem olvastam vissza, de Rókica visszaüzent (utólag is Köszönöm), hogy voltak Köszöntők!
Köszönjük:)

Láttam itt "menet" (letekerés közben), egy csodás tortát, édes falatozó Babával:)
Titii!
Nagyon cukik vagytok :wink:

Ha nem baj, teszek fel én is 1-2 képet, mert azt most felmentettem.
Bár 97db levelem érkezett, mert kb. fél órája lett kész a gépem, így még azok is rám várnak, de már hulla vagyok:(
Már az is sok ha fél napig nem jutok a géphez, de hogy ilyen sokáig...
Igaz, volt olyan, hogy szomszédhoz mentem E-mailt olvasni, mert találkám volt és kellett az info.
Gondolhatjátok, hogy örült nekem.
Majd lassan visszaolvasok, talán újra visszacsatlakozom, de ez sok dolog függvénye még.

Tegnap a nagy kupi közepén kijött a védőnő, hogy Erhard 1éves és lássa. Állítólag eltűntünk, de csak Ő nem volt képben, mert már megint voltunk betegek is, úgyhogy a doktornéni látott.
Azt mondta kb. 1 hete, hogy most már kipróbálhatjuk a teljes tejet forralva és már megkóstolhat tojásfehérjét is. Én ezt most nem sietem el, nem is eszünk mi se főtt tojást, se rántottát, csak a párom elég ritkán. Azt mondta, most már nem nagyon kell aggódni semmi kaja miatt, ha nem okoz semmi problémát (amennyiben már találkozozz velük). Persze az erős (nem csak csípős) fűszeres kajákat még ne adjam neki. Tejem már nem sok, de most próbálom visszahozni, és úgy néz ki sikerül is. Beba 2-est, 3-ast kap a tejbegrízhez (miluvit), meg éjszakára szoktam adni néha, ha nem eszik eleget vagy kevés a cici. De abból sem iszik meg sokat, kb 100ml-170ml-t. Dokinéni tanácsára megpróbáltuk a halat 1-2 falattal. Lekopogom (kopp..kopp..kopp...), kutya baja, azóta még egyszer kapott és szereti is és Őt elkerülte az allergia.
Nem tudom, mennyit kellene neki ennie, de hízik rendesen :lol:
13-án megyünk 1 éves látogatásra.
Gondolom, megmérik meg ilyenek.

Fiús Anyukák!
Kukit mikor nézik?
Ezt külön kérni kell? Mondjuk urológiára beutaló?

Mostmár rendeljük a kaját is, tehát családra nem kell főzni csak hétvégén, de azt is megoldom:)

Viszont az evésen kívül (a pár bakit beleértve), mást sokkal jobban eltoltam.
Mivel rettenetesen féltem Erhardot, játszótérre ritkán viszem, ha ugrálni kezd a hintában, akkor kiveszem, homokozót 2X látott, mert félek, hogy megeszi a homokot.
Nem nagyon, sőt egyáltalán nem játszott még idegen gyerekkel.
Csak itt a Babaneten merem "összeengedni" bármelyik Babával, mert itt mindenki őszintén leírja ha úgy érzi valami bújkál a Babában.
NEm nagyon venném zokon, ha innen valaki Babája nyakonverné Erhardot (nem véresre, nem túl durván), de ha egy "idegen" gyerek elvenné a lapátját, tuti kikelnék magamból.
Bár, lehet, hogy ezt csak most így gondolom és a harmadik alkalomnál már észre sem venném, meg tudom, hogy csak így tanulja meg, hogy mit szabad és mit nem, hogyan kell viszonyulni, közeledni más Babákhoz......, de nagyon nehéz.
A közelemben, nincs rajtatok kívül olyan ember, akinek a Babája játszhatna Erhardal.
Itt a játszón még vissza sem köszöntek az Anyukák, csak cigiztek én meg attól undorodok.
Nem ítélem el, nincs is jogom, de legalább menne ki a rácson kívül.
Pedig Erhard nagyon barátkozós, minden Babára nevet és menne játszani.
De összeszedem magam, keresek egy jobb játszóteret a környéken és beengedem az "életbe".

Szerintetek meddig kell fertőtleníteni a dolgait és forralni a vizet?
Bár a cumisüvegeket sokszor a mosogatógép mossa el, de utána a Chicco folyadékban mártóznak meg.

Na eldugulok, sok lesz belőlem így hirtelen.
Azért felteszem a képeket.

Jó éjt!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Ime a pár kép.
Bocsi a helyfoglalásért.

Kép Kép Kép Kép

Kép
angelani

folyt.
Kép Kép Kép Kép

A tortából annyit evett, amennyi a képen látszik, de fini volt (mi ettünk a végén pár falatot).
A marcipánt én faltam be, mert Erhard összetörte:)

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Szia Angelani!

Köszönjük! :)

Erhard nagyon drága a saját tortájával ! Jól elintézte. 8) Köszöntjük Őt is!

Szerintem nyugodtan vidd idegen babák közé is Erhardot. Most gondold el hogy így az immunredszere hogy erősödik? Meg a személyiségüknek is fontos a babatársaság. Egy kis homok meg kavicsnyalintás sem árt. Meglátod hogy fogja élvezni. Igen a lapátját is el fogják venni. De lehet hogy hoznak helyette egy vödröt. De lehet , hogy nem. Próbálj meg lazítani szerintem ebben a kérdésben is és meglátod milyen jól fogja érezni magát, hasonló vagy idősebb babákkal. Előbb utóbb bölcsibe vagy oviba úgyis menni fog, és szerintem de ez csak az én véleményem sokkal jobb ha szoktatva van más gyerekekhez és sajna egy kis bacihoz is.

De ez csupán tényleg az én álláspontom, és ha Te másképp gondolod jónak , teljesen igazad van.

Szóval én csak bátorítani szerettelek volna.

:) Pussz: Titi
titii

Drága Titi!

Olyan édes vagy :lol:
Nyugodtan írd le, hogy hülye, béna vagyok :wink:
Mint írtam, tudom, hogy ezt kellene tennem csak féltem.
De bátor leszek és holnap után (holnap nem lesz időnk) lemegyünk.
Nem szándékosan "rontom" el a gyereknevelést, csak a félsz erősebb volt eddig.
Megfogadtam, ha már 1 éves lesz és már a kajáktól sem kell félteni, meg miegymástól sem, akkor én is könnyebben veszem majd az akadályokat. Pédául én nem engedtem, hogy utcán (talán 3X) négykézláb másszon, mert koszos lesz a keze és bekapja.

Tudom, most sokan azt gondolják, hogy két véglet vagyok, mert először "mérgezem" a gyereket kajákkal, utána meg nem engedek 1 porszemet sem a közelébe, az gázos.
Az, hogy régebben becsúszott 1-2 kaja, szerintem nem volt annyira vészes, mint most ez. De engem nem bánt az, ha leírod, de lüke vagyok, nyugodtan megehet 1 marék homokot, tegyem le "hangyászni" a földre.
Csak az bántana, ha azt írnád, hogy én szándékosan el akarom zárni a többi gyerektől, direkt nem engedem a szellemi fejlődését.....
Szerintem mindig az adott probléma a kegnagyobb.

1év múlva már ezen is nevetni fogunk, hogy először rossz kaját adok a gyereknek, utána nem teszem le a földre, majd nem engedem fel a mászókára, később meg a hátizsák terheli a gerincét...
Mindig lesz valami és mindig is a Kicsi Fiúnk/Lányunk lesz, akit marhára féltünk:)

Na megyek aludni, mert a fáradságtól is marhaságokat írok.

Jó Éccakát!
Angelani&Erhard
angelani

Szép jó reggelt!(hajnalt :D )

Egy óra múlva indulunk!!!!!!!Tiszta hülye vagyok, úgy csinálok, mintha legalábbis valamelyik görög szigetre mennénk! :D :oops: Szóval, hétfőn jövök, addig is mindenkinek minden jót, vigyázzatok magatokra, mi is igyekszünk!

Cleo
MAJÁCSKÁDNAK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!
Juci
Mediterrán Marcidat szintén köszöntjük közelgő szülinapja alkalmából!Érezzétek jól magatokat Rodoszon, jó utat, gyönyörű időt, hófehér homokot, sok görög kajcsit, és Ouzót kívánok!!Ja, és ezer képet készítsetek!!!!
Majola
Pocidban lévő kiscsajszihoz gratula!!!
Julcsidnak szintén boldog szülinapot kívánunk!

Puszi

KépKép

Hajni&Panna
totka

Megann, nem vészes, a szokásos popsi kicsípés és pirosság mellett megjelent sok kis tűhegynyi pati kinézetű kiütés szintén popólyuk körül...és nem tudom, hogy mitől....úgy emlékszem volt itt hasonló...azért kérdeztem!

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Szülinapos babás képek nagyon cukik, meg a torták is!!! :D

Totka!

Valószínűleg már nem olvasod, de jó utat, és jó bulizást Nektek! :D

Szép napot MIndenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Prüntyi!

Tüncsipopónak jobbulást kívánunk!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Prüntyi!

Múlt héten ugyanilyen volt Gergő popója!!!!! Két-három nap alatt szerencsére elmúlt, de én Neogranormonnal kentem.
Sőt, egy-egy patti szerű hólyagocska, mintha kifakadt volna, és olyan volt, mintha vérezne.
Persze, ebben nem vagyok teljesen biztos, mert kb. fél mm átmérőjű kis valamiket nem igazán tudtam szemügyre venni izgő-mozgó Gergő fenekén.
Szerintem valami kajától lehetett, ami kicsípte.
Mondom, nekünk két-három nap alatt elmúlt, de figyeltem arra, hogy ahogy bekakilt, rögtön vittem tisztába tenni, és a pisis pelust is kicsit gyakrabban cseréltem, mint egyébként szoktam!

Kép
kuha

Mea,
a lényeg,hogy kiderült mi a baj és remélhetőleg hamar rendbejössz! :P
alvás:
Kisnyuszi is 2szer alszik,de szerintem ez jól is van így,pláne mert 5-6között ébred először ,nem bírná cask egy alvással és én sem! :wink:
volt egy idő,amikor majdnem csak egy alvás lett,de amióta járkál újra hamar elfárad!ma is gyalog ment a kisboltba,mostanában találkozunk egy gazdival,akinek 3kutyája is van és Kisnyuszi teljesen oda van értük!a kutyák jobban menekülnek,főleg,amikor elkezd kukorékolni!de jó kis reggeli program ez és utána édesen visszaalszik,én tudok zuhizni,pakolni,itt ücsörögni!
Livikével meg semmi baj,hogy még nem jár,majd fog,cserébe egy olyan kedves,békés ,mosolygós,hogy csak na és szerintem az ő hisztije se olyan vészes,mint Kisnyuszim hétköznapi társalgási hangja!rekedt kakas!!!! :? :lol:
ivás:
tud már önnálóan csőrösből,cumiból,de a kádban a kispoharakból is,csak van egy rossz mozdulata,minden korty után lendíti a poharat és kiönti a vizet,hogy újra töltse,így ez csak ott jó móka,de néha azért próbálkozunk!
esti tápi:
én is gondolkoztam rajta,de ráér lecserélni,após is mondta,sőt azt is mondták,hogy ha lehet,akkor a tej helyett akár 2éves korig azt adjuk,mert még mindig jobb az összetétele,mint a bolti tejeknek és akkor már lehetőleg abból is frisset adjuk,ne a tartósat!és először a sima tejjel kezdjük,ne a többi tejtermékkel!hát ezt nem sokan csinálják majd így ,nekünk se sikerült :oops:
szóval azt én még meghagyom,inkább a reggelit váltanám le először(vagy azt már ti leváltottátok?)de amíg ilyen hajnali kelő és nem lehet még normálisan elmagyarázni neki,hogy s miként kéne reggeliznünk,addig aqz is marad!
cipő,zokni...:
otthon,ha csak tehetem mezítláb,max.zokni,én se bírok máshogy!é is úgy tudom,hogy ez a legjobb a talpacskáinak,de kintre persze szandi,cipő,most,hogy már jár a lábán és az eső is esik és engem mindig zavart,hogy amikor mezítláb mászik,akkor a hüvelykujján ledörzsölte a bőrt a beton és tiszta seb volt,mondjuk porzott is utána az út 8) :lol:
babák nem egyformák,na és!Kisnyuszi nagyon energikus,izmos,atléta típus,hangos,harcias(persze beszari is),de lóg is a nyelvem minden nap és mindent megadnék néha egy kis nyugiért,csendért!

Totka,
jó utat(már lehet ott is vagytok) és ha bármikor erre tévednétek,cak csörögj és ugorjatok fel hozzánk,mi nagyon örülnénk neki!
Rhinolight?az mi is?
ruci nagyon csini ám!a modellen is kérjük lefotózni!

Viki,képek nagyon jók,hasonló sapija van Kisnyuszinak,olyan helyesek benne!
MEGANN,
KISNYÚL NEM IS SZOKOTT ROSSZALKODNI!!!!!!
:roll: :wink: :lol:
tőlem rábízhatjátok a patronokat,de nem vállalok felelőséget a kávékért! :twisted: és szerintem akkor már az ízesítést és szervírozást is rábízhatjátok,biztos nagyon élvezné! :twisted: :twisted: :twisted:
de akkor most kit is büntetnénK? :roll: :lol:

Roki,
szigetről de kár,hogy lemaradtunk! :cry:
Zsuzsa ruci és képek édesek!nagyon vagyány akiscsaj! 8)
BBrigi,
miről beszélsz?????az én Kisnyuszim egy rendkívül visszafogott,csendes,békés,nyugis gyerek és csak viccből vettem neki egy olyan pulcsit,amin kisördögös felirat van! :twisted:

....LÁNYok!!!!mondtam,hogy lebuktunk Kisnyulammal! :?

Ayse,
Liliszáj :lol: :lol: :lol: ,ovibamenetel izgi lehetett,Andris édes,hogy ilyen érzékny!és Lilinek tényleg nagyon szép tartása van én is figyeltem!
Titti,
mi némelyik pasival vagyunk így és apóssal is(már hogy nyulak vagyunk),egyből vigyázbaállás van és szorosan rámsimul! 8) de azért egy idő után oldódunk,csak ez eleje kicsit nehézkes!
Pannidnak mégegyszer boldog szülinapot!
és ZSUZSABABÁNAK is BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!! :P :P :P

évveszteség!én április elején születtem és picike voltam nagyon a többiekhez képest és általában mindenben késöbb értem!én örütem volna,ha anyuék egy évvel késöbb irat be a suliba(gondolkozott is rajta),nekem nagyon nehéz volt a többiek között,mert amikor ők már tanulni akartak és még mindig labdázni mentem volna,amikor a lányok elkezdtek szerelmesek lenni és még midig csak verekedtem volna a fiúkkal és nem értettem,hogy mi történik mindenki mással!szóval én olyan igazi gyerek voltam jóóóóóó sokáig!és ezt nem vált a javamra az iskolákban,felnőttek szemében ,de még a társaim szemében sem! :? úgyhogy,ha én úgy érzem(de főleg,ha más is)hogy Kisnyuszi még ráér iskolába menni,akkor várok is vele!

Sorozatok:
valamelyikre mindig rákattanok,most a Szökés-re és a született feleségekre,ami egyszerre megy! :?
folyt.köv.

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Cleo!!!

Majának nagyon boldog első szülinapot!!! :)

Prüntyi!

Az a fehér közepű pattanásszerű kiütés lehet gomba, amit lehet érdemes lenne megmutatni orvosnak!

Sapkaügyben senki nem tud segíteni nekünk??? Hol vegyek a nagyfejű lányomnak sapót? Lemérték tegnap, állítólag 47 a fejkörfogata, de a Kenguru Goldban a 49-es kicsi volt neki. Olyan kéne, amit úgy rá tudok szerelni a fejére, hogy ne tépje le.

Amúgy két hét alatt 200 grammot hízott a kisasszony, szerintem hála annak, hogy most szopizik is, tápit is kap, és megjött az étvágya és állandóan eszik. Azelőtt 6 hét alatt hízott 100-at.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Majola,
:P :P :P ,csak ne hisztis legyen :wink: ,de hát ugye te olyat nem tudsz!!! 8) mindenesetre szerintem se árt,ha az ilyen vagány csajokból,mint Julcsi több is lesz!éljen!éljen!!!!!!
Kuha
nagyon az a cipőőőőőőő!
Titti,
képek aranyosak,torta tényleg szuper!!!!!
Prünty, :( :( :(
ez tényleg hihetetlen!!!!!!!!most már valami varázspálca kéne,hogy Tüncsi bőre végre teljesen rendbejöjjön!sok gyógypuszi mindenhova!!!!!
Angelani,
Erhard tortája is nagyon fini lehetettés arin néz ki,de Erhard is! :P

MAJÁCSKÁNAK,szivünk szép szerelmének,Nagyon Boldog Szülinapot és millió nyuszispuszit küldünk neki,de egy nagyon szerelmeteset is!!!!!!és akkor most itt sok szivecske és virágocsak van mindenhol..... :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Titii!

Na azért ne akarjál már kicsinálni ennyire :lol: :lol: :lol:
Basszus, abba bele se merek gondolni, hogy Léna mellé egy ikrek.....ezt a gondolatot mindig elhessegetem magam mellől...mert mindig eszembe jut hogy a családban van iker :roll: :roll:

Én gyanús????
Na azért nem kell megijedni...zebra biztos nem jön még egy ideig...
Bár szivem szerint jöhetne, de az eszem mást diktál...
Zebrák, türelem, eljön még a ti időtök is :wink:

Angelani!

Szia,szia!
Figyu én is csak biztatni szeretnélek...
Én sem nagyon komálom ha Léna hasra vágja magát az útcán vagy a játszótéren, de tudod mit csinálj?
Szoritsd össze a fogad!Én is ezt teszem.
:wink: És csodálom ahogy rohan a gyerekek után a homokozóban, meg átszökik a szembeszomszéd cseresznyefája alá a porúton négykézláb... :wink:
És hogy megeszik egy kis homokot?És?
Léna már rosszul van, ha nem kapja meg a heti homokadagját..
Hidd el, mi is megettük a magunk adagját..
És hogy beteg lesz más babáktól??
Hát igen, ez már csak igy van..és erősitsd magad hogy ez igy is lesz...oviban, suliban, mindig, még most felnőtt korban is.
Készülj arra, hogy lehet hogy Erhard 1 hetet oviba fog járni aztán 2 hetet otthon regenerálódik egy náthából.
Igy van ez másnál is..mindenkinél..
Persze vannak kivételek, ahol a gyerek immunrendszere vasból van, de már ez a ritkább..
És igen, vitatkozni fognak egy lapáton, sőt még meg is fogják gyepálni egymást, és egymás szemébe fogják vágni a homokot, meg bunyózni fognak egy vödrön..
Te meg jó anyuka módjára lefertőtlenited majd a sérüléseket, kimosod a szemét, letapasztod a sebeket és éltek tovább, mintha mi se történt volna.
Sajnálni fogod, fájni fog a szived minden seb után, de ez az élet rendje..
Tegnap a szomszédasszony 3 éves fia ellökte Lénát a játszóasztaltól, mert hozzányúlt a játékához.
Nekem is rosszul esett, de ez van...nincs megszokva a kistesóhoz, mert ott ő a kisebb.
Szóval ez az élet rendje...
Hidd el Erhadnak is jobb ha minél hamarabb beilleszkedik ebbe a környezetbe. EZ AZ Ő ÉRDEKE, FOGD FÖL IGY!

M.

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?