A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Roki,
fogalmam sincs!és mi a sapkák nagy részét is örököltük! :roll: és,ha csak az nem egy rohamsisak,akkor úgy is leszereli! :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok.

Zsuzsababának és Majának is nagyon boldog 1.szülinapot kivánunk!!

ancsi26

Nyúlné!

Elképzeltem!Köszi nem kérjük!Mármint Kisnyulat főkávéfőzőmesternek..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Róki!
Ez a sapka kérdés tényleg nehéz dió!
Én is alig akadok nagyobb méretűre.
Az újpesti áruházban nézted már??
Hátha van ott valami normális..pl meglepő módon nagyon jó a fehérnemű kinálat ott, kisbugyi, kistrikó ilyesmi..
Hátha sipka is van.

És most:

Találony Léna járássegitője, avagy a háztartási eszközök rendeltetésszerű használata:
http://s96.photobucket.com/albums/l183/ ... h=imgAnch1

M.

Kép

Kép
megann

Nyúlné!

Köszönjük szépen! :D
Nyúlság 8) 8) 8) 8)

Totka !

JÓ utat és jó bulizást kívánunk mi is. Ezt még tegnap akartam írni, hogy minálunk a hosszú utra ami bevált az üveges kja de csak ilyen hogy gyümölcs kekszel, +ropi+víz+rendeteg játék. Meg mondjuk neki már egy pár hónapja 9-18 kg-ig ülése van és azt megbillentem neki és így tud aludni. Meg nem utolsó sorban ebből kilát és tud nézelődni.

Rokica!

Én Panninak pici kora óta ergee sapit veszek mert ebbe nem izzad be a feje és nagyon tuti az anyaga. A mostani átmeneti őszije már olyan amin nincs kötő, mert nálunk ha le akarja tépni akkor inkább megfolytja magát de kkor is letépi :?

Ez viszont nem zavarja annyira. És ebbe nőhet is a kis feje. Nagyon pontos méretei vannak, és szép egyszerű modellek. Szerintem. :)

Prüntyi!

Jobbulást Tüncsinek!. Panninak ilyen kiütés a kis szája alatt szokott lenni, de Ő cumizik is. Tehát én azt vettem észre, hogy ha pl. paradicsomot, barackot ilyesmit eszik , vagy fogzik( mint most is hogy 4-5 foga kijött egyszerre )ami kicsipí hiába mosom meg neki rendesen , a cumit egyből nyomja be a szájába, merthogy evés után ált. alszik, szóval ott befülledhet neki és akkor így kicsapja.
Általában úgy van hogy elöször piros neki összefüggően, aztán kis piros pontok, utána meg ilyen fehértetejű bigyók jönnek.
Én úgy szoktam kezelni , hogy mosás után egy kis aloe first fültisztítóval, és mikor az megszárad utána sudokrém.

Hátha...

Pusz: Titi
titii

Roki!

Nézd meg esetleg a Minimanóban, én ott vettem Bendegúznak füles, siltes, megkötős nagyon szupi kis sapit őszre, és (igaz ő nem egy nagyfejű), de neki 2-est vettem, és a 4-es méret az már igazán nagynak nézett ki. Amúgy elég sok féle sapit láttam ott, amikor vettem (kb. két hete).

KépKép
KépKép
Márti
márti72

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT MAJÁCSKA!!!!!

ayse

Angelani!

És akkor mit fogsz csinálni, ha Erhard veszi el másvalakinek a lapátját???

Az ilyen icirikék még csak azt látják, hogy ott van egy nagyon érdekes valami, amit én most meg fogok vizsgálni. És a leghalványabb gondolat erejéig sincs bennük az, hogy az másvalakié, hiszen fogalmuk sincs a birtoklásról és a tulajdonról.
Biztos, hogy Erhard is meg fogja nézegetni, ki fogja próbálni más gyerekek játékait, és ez így van rendjén. Ettől tanulják meg, hogy mi a kölcsönadás, a lemondás, mi az, hogy adni és kapni, mi az enyém és az övé. Nem értem, mi a baj azzal, ha más gyereke elveszi a lapátot.

Én kb. két csomag homokozójátékot hagytam ott a játszótéren, mert nem voltam "résen" és más gyerek eltette, vagy egy nagyszülő, aki nem tudta, hogy mi az övék. Ez ezzel jár!!! Sokkal fontosabb az önfeledt játék!!!!

ayse

Sziasztok!

Nem bírtam ki, hogy ne kukkantsak be. Dani elaludt, de még ezer dolgom lenne vagyis van is és senki nem fogja helyettem megcsinálni, az ágyak nem húzódnak le maguktól, nem ugrik be a huzat sem magától a mosógépbe, hogy utána kiteregetődjön. :) Nem beszélve a főzésről. :)

Majának és Zsuzsának sok boldogságot kívánunk első szülinapjuk alkalmából! :) :) :)

Megann,
Léna nagyon profi a kosártologatással, de az operatőr hmhmhm nem annyira. De nehogy megharagudj! Én sem vagyok kevésbé béna. :)

Kuha,
Nagyon vagyány Gergő kiscipője! :)

Zsuzsa,
Gratula a kislány pocaklakóhoz! Legalább a ruhák színével sem lesz gondod! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziaszotk!

Majola
De jó, hogy lesz egy újabb szépséges kislányotok! :lol: Gratulálok!

Rokica
Én Marcinak nagyon tuti sapkát vettem a Decathlon-ban. MOndjuk téli, nem tudom TE mikorra szeretnél. És szerintem Neki sincsen apró feje :roll:

Prüntyi
MÁr feláll mindenhol. Csak nem lép. Nagyon ritkán egyet-egyet.

Totka
KÖszi, készítek képeket és talán eljutok odáig hogy feltegyem.
Most gyorsan próbálom a szülinapikat.
A DAubnert-ből kaptam a tortámat. Nagyon fini (volt :lol: ) :wink:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Kép Így kukácik Marci Kép Ilyen szép nagykisfiam van Kép és a torta meg az ünneplés:) Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

ja

Kuha
Nagyon csini a cipellő

Nyúlné
Akkor kapcsolgatod?

Megann
Én sem szerettem, hogy évveszetes vagyok.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Benianyu!

Ne is mondd!

Nem tudom már mikor jut el a tudatomig, hogy legalább ne forgassam el a kamerát... :lol: :lol: :lol:
A szemcsésségen meg nem hiszem hogy tudok javitani :(

M.

Kép

Kép
megann

Cleo! Majácskának nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!!

Judit+Gergő+Balázs

Kép

Kép
jucc33
Érd

Juci!

Marcikát is köszöntjük sok szeretettel!

Hát ez a katicás torta fenomenális mi egyébkét is katicaamániásak vagyunk, de ez túltesz a legmerészebb álmaimon!

Marci olyan nagyfiús! :D
titii

Roki,

A Visegrádi utcában van a Mária nagyker. Énn anno több sapit is vettem ott a Marcinak. Meg tréning nacija is sok van onnan. Most már én is régen jártam ott, mert a Barnus ezeket mind megörökli, de szerintem egy próbát megér.

Brigi
b_brigi

És minden szülinaposnak mi is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Brigi. Barnus és Marci
b_brigi

Sziasztok!

Köszönöm a sapi tippeket! Akkor megyünk Ergee-t keresni a Duna Plazaba, meg a Minimabóba meg a Mária nagykerbe... hátha valahol kapok rendes sapkát. Kéne őszi is meg téli is.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tegnap a szomszéd kislány újságolja, hogy szülinapja lesz.
- Hányadik? - kérdem én.
- Hát honnan tudjam én azt előre???
(4 éves lesz)

ayse

Sziasztok!

Majácskának Nagyon Boldog Szülinapot Kívánunk!

Köszi :lol:
Igen, már-már hozzászokok a gondolathoz, hogy Erhard porosodjon:)

Ayse!
A lapátot csak képletesen írtam, de igazad van!
Én általában ha a buszon, metrón...nyúl valakinek a táskájához vagy valamihez, akkor rászólok, hogy nem szabad, az nem a tied.
Tudom, hogy valaki utálja, ha más gyereke a cuccához nyúl.
Az egyik ismerős kislánya (a bátyám bunkó ismerőse) 2 éves, azzal néha ölelgetik egymást és megnézi Erhard játékait. Erhard hála hagyja és ha kérjük, odaadja.
De azért is írtam, hogy tudom eza rend és így tanulja meg a dolgokat.
Én inkább a kosztól féltem. Ebben a korban még sok Anyuka jobban odafigyel a Babákra (kivétel a cigizős, nemfigyelős), tehát a verekedés még kizárt, illetve nem engedjük.
Tudom, hogy az oviban sajnos az a "rend", hogy 1 hónapból 1-2 hetet járunk, de majd a nagycsoportig megerősödik:)
Viszont ha ütöget valakit, akkor rászólok, nem engedem, hogy durván játszon.
Olyankor olyan édes, mert tudja és el kezd simogatni és odabújik.
Na akkor meglágyul a szívem és nevetés a vége.
A másik, hogy nem a játékokat féltem, mert 1000db van és szívesen odaajándékozok más Babának is, tehát a lapátelvétel nem arra vonatkozna, hogy nagy baj ha nem kerül elő. Egyébként is párszáz forint egy homokozó készlet.
Azt nem sajnálnám:)
De egy másik játszón, ahova menet közben egyszer beszaladtunk hintázni, láttam milyen kreatív anyukák voltak. A homokozó üres volt, senki nem volt a játszón, de a persill mosópor adagolók voltak a homokozóban. Végülis tök jó. Mindenféle háztartási cucc jó. Én fakanállal szerettem játszani, főzögettem...

A végén mára lemondtam a programot, erre ilyen rossz idő van:(
Most tök dühös vagyok.
Talán délutánra kisüt egy kicsit a nap.
Lemegyünk egy kicsit játszani.

Rokica!
Én is néztem a Kenguruban sapit, de ott azt mondták, hogy ekkora (újpest stop shop) Babára már nem a Babasapkák közül, hanem a gyereksapkák közül válogassak.
Azok meg tök nagyok voltak. A Minimanóban vettem neki:)

Megann!
Köszi :wink: :lol:
Léna, nagggyon cuki a kosárral :lol:
Detto ezt csinálja Erhard is.

Akkor jelentem, most elfogytak a paráim, persze lesz mindig valami, de azok csak nem ennyire vészesek.

Hurrá, jöjjön a jókedv 8)

Juci!
Marci képek tutik:)
Torta haláli.

Mea!
Jobbulást!

Egyelőre ennyi, mert még van dolgom:(
Bízom benne, hogy tudok jönni és szívesen láttok a paráim nélkül:)

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Angelani!

Oké!
Azért ne csodálkozz, ha Erhard verekedni fog. Legnagyobb megdöbbenésemre Lilinek is volt egy verekedős korszaka. Senkitől sem láthatta (még csak nem is tévézett), mégis oacsapott a gyerekeknek. Úgy látszik, hogy az ember agresszióval születik, és a mi feladatunk, hogy a helyes mederbe tereljük ezeket az indulatokat.
Mindenkinek végig kell járnia a társas lénnyé válás lépcsőit. Nagyon nehéz nem dühösnek lenni, amikor látja az ember, hogy a gyerekét püfölik. mert mondanom sem kell, hogy Lilit is leosztották már a homokozóban más gyerekek, számtalanszor.

Ha Lili/Andris más játékával akar játszani (persze csakis olyannal, ami épp nem foglalt), mindig megkérdezzük, hogy szabad-e. Hidd el, senki sem mondta még, hogy nem!
Nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt, hogy a gyerek ne legyen mulya, de agresszív sem. Ezért is jó a játszó, itt tét nélkül lehet ezt gyakorolni. De ez csak a 23. szempont, az első 22. helyen az ÖNFELEDT SZÓRAKOZÁS áll. Remélem minél több jut belőle Nektek is!

ayse

Juci!
Nagy kisfiad zabálnivaló!
Katicás torta zabálnivaló!
Te pedig csinos vagy, mint mindig!

ayse

Nem bánjátok ha rakok fel Meliről pár képet??
Ha bánjátok,ha nem felteszem! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Kép
Kép

Anyukáméktól már megkapta a szülinapi ajándékot:
Kép

Bocsi a helyfoglalásért!
Jó hétvégét mindenkinek!!
Majd jövök a szülinapi beszámolóval.

Pusz.

ancsi26

Bab és Majola!

Holnap nem leszek,igy előre is nagyon sok boldog 1.szülinapot kivánok a gyerkőcöknek!! :)

ancsi26

Sziasztok!
Már régen írtam, de azért próbálom nyomon követni az eseményeket. A Brigi sajnos szerdára lebetegedett (taknyos-lázas-köhögös vírus :cry: :cry: :cry: ) így nem volt időm szinte semmire. A holnapi lakodalomba menetelünk is valószínűleg elmarad, mert még köhög egy kicsit, láza ma már nem volt. Több kisgyerek is lesz ott nem akarom, hogy bárkit is megfertözzön, vagy netán újra elkapjon valamit.
A névnapi jókívánságokat nagyon köszönjük, tündériek vagytok. Nem is tudtam, hogy most is van Brigitta névnap. Bár amit mi választottunk (július 23.) az sincs benne minden naptárban, de úgy gondoltuk, hogy mivel ősszel született, legyen valami ünnepelni való nyáron is.
Most megyek, mert apa tejbegrízt rendelt vacsorára. Kedvet kapott, ahogy látta a Brigi tejpépét.

Erhard, Maja, Marci, Julcsi, Panni, Lívi és Zsuzsa babáknak, valamint Jucinak is
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol:
Remélem nem hagytam ki senkit, ha igen elnézést érte.

Kép
Kép
maresz

Sziasztok!

Ancsi!
Nekem tetszenek a képek.
Már minden Babának lesz ilyen csodajárgánya?
Nekünk is kellene újítani egyet :lol: :oops:

Egyébként is Erhardot marhára érdeklik a biciklik, imádja, az Apjával szokott menni 1 kört:)
Majd teszek fel képet róla, itthon lefotóztuk a biciklin.

Ayse!
Na ezaz :lol:
Néha még velünk is verekszik, de olyankor rászólok.
Lehet, hogy itt féltem mindentől, azt Ő lesz a játszótér bikája :lol: :wink:
Na ez csak vicc volt :) 8)
A bacikat meg majd csak legyűrjük :x

Ma nagyba levittem, oszt senki sem volt, mert elég hűvi van.
A fene :twisted:
Itt próbálok tök jó lenni és erre az idő szól bele.

Lányok!

Nektek is el szokott "szaladni" ha mondjuk öltöztetni, pelenkázni akarjátok?
Az etetést már megszoktam, hogy mindennel foglalkozik közben :roll: :)

A másik, hogy elég sokat is iszik, majd szólok a doktornéninek.
Mondjuk mihez képest, mert max 3-4 cumisüvegnyit vedel be:)
250ml-ek az üvegeink.
Éjszaka meg sokszor át is ázik éjszaka, már mindenféle pelust kipróbáltunk, más méretet is.
Az Up&Go nappal sem engedi át, de ha éjjel megiszik 1 üveg vizet.

Na majd meglátjuk, hogy mi lesz.

Megyek vacsizni!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok! :)

Köszönöm a sok sok hozzászólást evés, alvás, járás ügyben.

Képek mind csodálatosak, olyan édesek a manók
!

Kuha! :)

Gergőnek milyen méretű cipőt vettél?
Nagyon klassz egyébként!!!! :)
jövő héten mennénk, ha ok nektek is.

Mea
mea

Megann,
Léna és a kosár :lol: :lol: :lol: !!!!!!jófejkiscsaj! 8)
Benianyu,a fene,ezek nálunk se mennek maguktól! :wink:
Juci,
de szépek vagytok!és te fodrásznál voltál???? :roll: és az a katicabogár harapnivalóóóóó!
ja és nem kapcsolgatom :evil: csak a szünetben és a végén nézhetem! :evil:,de akkor is nézem! 8) (de persze nem bánom,mert a szökés is jó)(csakhát az mégiscsak olyan csajos film)(és különben is)
:roll:
Ancsi,
micsoda frizura!!!
:P :P :P ,nagyon csinos meli,főleg a piros cuccban!ilyen képek jöhetnek bármikor!
Maresz,
jobbulást és sok gyógypuszit nektek!kár,hogy elmarad a lagzibamenetel :?
tejbegríz??????nyami!

nekünk ma mozgalmas napunk volt!de.voltunk a szokásos reggeli sétánkon,taliztunk a kutyákkal,most enni is kaptak :lol: ,Kisnyuszi kezéből kiették a piskótát! :shock: ,de ez neki nagyon tetszett és hangosan kacagott!egyszerűen imádja őket és már vaúzik is!és persze mindezt a saját lábán!aztán alvás volt,majd mentünk Ikeába Fanniékkal!az eleje szuper volt,a gyerekosztályon kitombolrta magát,aztán nagyokat sétafikált mindenki örömére,de a piactéren már elffáradt és leizzadt hála nekem,mert nagyon beöltöztettem és kakkantot is,amit csak a kocsiban vettem észer,így aztán érthető lett utólag,hogy mért kezfódett el vadul kukorékolni,hisztizni!volt egy apuka,aki jött velem szembe,mikor is nyuszimat fogtam a karomba,ő üvöltött a fülembe,nekem torzult a fejem,az apuka meg együttérzően bólogatott,hogy nem semmi és kitartás!a pénztárnál már vége volt mindennek,a kocsiben már levetkőztettem és akkor megpihant végre!mi meg fellélegeztünk!szóval akció volt!hazaérve még picit evett és játszott,főleg a takarítónéninkkel,akit imád,aztán nagy zakó,mentünk is alukálni és úgy bealudt,ahogy letettem,hogy 6ig fel sem kelt és 3kor tettem le! :shock: ,aztán gyorsan anyumékhoz átmentünk locsolni,aztán még Dm!ott is sikert aratott!és mostanra teljesen kifeküdve szuszizik az ágyában!ezt a gyereket kötelező kicsinálni ahoz,hogy nagyokat aludjon! :wink: :lol:
na mentem is,mert apával tévézünk és lehet eszegetünk is,bort elfelejtettünk venni,pedig úgy ittam volna,de majd holnap!
jó éjt mindenkinek!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

és JULCSINAK is nagyon boldog szülinapot!éljenek a vagánycsajok!!!!!!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné,
mai programotok... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Csúcs ez a kisnyuszkó! :D 8)

MAJÁNAK ZSUZSABABÁNAK JULCSIKÁNAK ÉS MEDITERRÁN MARCINAK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK SOK SOK SZERETETTEL!

Pusszantás :D
annamami

And,ezt kifejezetten neked!!!!!!!

Kép
Óóóó...

Kép
Óóó...Óóóóóó

Kép
óóóó...

Kép
váááá.....

Kép
Óóóóóóóóóóóóóóó....:)))))

Emese és MarciKépKép
nyúlné

A 2006 őszieknél van egy újszülött baba Tigrisszerkóban. Kész, kifeküdtem rajta! :lol:

Rokica!
AZ egyik csakszi meg Geréb Ágiékkal fog szülni, tegnapra volt kiírva.

ayse

csajszi :oops:
ayse

Nyúlné!
Kisnyúl szájtechnikája lenyűgöző! Nagyon édes!!! :)
ayse

és egy picit művészkedtem!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

és Juci Marcijának is Nagyon Boldog Szülinapot!neki cserebogaras tortája lesz? :roll: :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

megnéztem a kistigrist!!!!hátha ezt tényleg így vitték haza,akkor ez volt a legjobbfejség a világon!!!!!!csúúúúúúúúcsjófejség! :lol: :lol: :lol:

Annamami,pedig reggel még olyan kis elesetten(vagy inkább bevágósan :wink: )kezdődött a napom!

na most már tényleg megyek aludni,csak megnéztem a feltett képeimet! :oops:
tudjátok mit jó nézni ilyenkor a tévében???
a Megasztár1 ismétlését az Íriszen,nekem az volt a kedvencem!na pá!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Halihó!

Kuha!
Tudod hol voltunk este??
A várban!
Tudod mi van most ott?
Bor és pezsgőfesztivál.
És tudod mit ettem ott 6 tiket fejében??
TÖKI POMPIT!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kb 1,5 órát vergődtünk a dugóban a siklóig... :( Úgyhogy kb 1 órát voltunk fent..aztán én hazavergődtem Lénával..apa meg maradt a többi faszival vedelni.

Csajok, miért jár minden a férfiaknak??
Munka, fizetés, megbecsülés, sport, szórakozás minden???
:? :?

Viszont meghoztam Léna egeres szőnyegét, amit múlt héten vettünk...hát olyan cuki..hogy meg kell zabálni..
:) És képzeljétek..Léna félt rálépni... :shock:
Én meg mondtam neki, hogy Nézd, egérke!Eszi a sajtot..nézd csak kedves egérke, puszit neki, meg simi-simi..
És közben mint a hülye, puszilgattam meg simogattam a szőnyegen a nagyfülű egérkéket..
Mire megenyhült Léna elmosolyodott és ő is odajött és elkezdte puszilgatni ő is az egeret... :D :D :lol: :lol:
Behugyáltam megint... :D :D
Majd megmutatom nektek, miről is beszélek..

Cleo!
Isten éltesse Majácskát!

Megyek mert hulla vagyok..

M.

Kép

Kép
megann

Megann!

Cserébe a terhességért és a gyerekszülésért (mármint hogy ők nem tudnak). Ezt most nem ironikusan írom.

Holnap nekünk is Vár, a gyerekek anyósomnál fognak aludni. ANdris 7-kor megkapja a szopiját, éjjel 1-2-re már ott leszünk, amikorra esedékes a következő ampulla (mi is ott alszunk majd). Így nekem cak egy ampulla engedélyezett, ami francia vörösbor lesz :P .

A borozás után még felmegyünk az egyik barátunkhoz, akinek a gasztronómia a hobbija (és meglehetősen gazdag), mert meghívta vacsizni a társaságot. Közös kedvencünk a sajttál, isteni jó érzéssel válogat. Ugye jól hangzik?

ayse

Sziasztok!

Majának boldog szülinapot!

Róki! Olyan béna vagyok, tegnap reggel beszéltünk is telefonon, és nem kívántam boldog szülinapot Zsuzsababának se! Most pótolom!

Juci6! Szuper lehetett a party! A torta nekem is tecc! Ki csinálta? Még korábban a nlc-n láttam valamelyik fórumban hasonlót.

Nyúlné! Hogy te milyen jó fotós vagy! Csak ámulok és bámulok. Kisnyúl nagyon éééédes!

Megann! Léna is szuper a ruháskosárral. A töki pomposért meg irigy vagyok!

Majola! Gratula az újabb kiscsajhoz!

Én is megnéztem a kistigrist, és olyan jó érzésekkel töltött el, hogy nemsokára nálunk is lesz újra egy ilyen kis béka!!! Olyan fura belegondolni, hogy tavaly ilyenkor milyen várakozás volt már bennem (kb., mint a 2006. őszi topik-lakókban most), most meg még olyan távolinak tűnik a szülés. Sacival annyi mindent csináltam, szakkönyveket olvastam, jógáztam, tornáztam, relaxáltam, most meg semmi. Remélem azért nem fogja hátrányát érezni Kristóf, hogy kevesebbet foglalkoztam vele pocakban. :( nem is tudom, hogy mások mit csinálnak a második gyereknél. Abszolút háttérbe szorul az örökmozgó első mellett. Mindig csak este, lefekvéskor van időm őrá figyelni.
Kétgyerekesek! Nálatok ez hogy volt?

Na, megyek aludni, leragadnak a szemeim, pedig csomó mindenre akartam még reagálni.

Jövő héten sziget vmikor? Csak hogy Megannak is időben szóljunk :D

Jó éjt

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Bocs, hogy nem irok, de semmi időm sincs, egyfolytában rohanok valahova. :? Ez őrület. :shock: Nagyon szépen köszönjük a jókivánságokat! Nagyon jó napja volt a csajszinak, volt jövés-menés, családi buli, torta, ajándékok és tényleg nagyon élvezte az egész nyüzsit. :) Olyan jó volt, sokkal izgibb nap volt, mint a saját szülinapom. :D Annyira szeretem ez én kis törpémet. :oops: Kicsit túlcsordultam ma érzelemmel, de gondolom ez igy normális egy ilyen napon. :lol:

Bodza és a többiek, főként Megann! :D
Jó lenne újra szigetelni a jövő héten, akár újra szerda du.?

Nyúlné!
Megzabbantom a csücsöri-huhogós cuppantóját. :lol:
Egyébként Majának újszülött korában volt egy piros plüss rugija, mely kapucnián két kiálló szarvacska volt, a popóján egy villás farok diszelgett, és az elején a "My littel devil" felirat volt látható. Abban vittem vissza a korházba pár naposan kontrollra (sárgaság :( ) ahol a nővérek kikapták a kezemből és körbevitték mindenkinek megmutatni, hogy mennyire cuki. :lol: Teljesen készek voltak tőle. Tényleg nagyon édes volt. Még pocakosan turiztam, ahol csodálkoztam is, hogy egy ilyen tündéri cuki cucc, hogy hogy még ott van (pont egy nagy hó eleji invázió után mentem), mikor egy másik csaj beszólt, hogy szerinte ez tök perverz. :roll: Kinek a pap, kinek a paplan tipikus esete. :P Szerintem csúcspoén és csúcsédes volt. :wink:

Boldog szülinapot kivánunk utólag :oops: Livinek, Erhardnak, Jucinak és Zsuzsababának és előre Julcsikának, Latin Marcinak és Tofinak! :D

Kép
CLEO&MAJA
cleo

És egy pár mai kép az ünnepeltről:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Na még egy valami, ha már ilyen jól benne vagyok az irásban... :D
Szóval tegnap voltunk drnéninél, ahol Maja (a hős :!: ) megkapta az agyhártyagyuszkó elleni szurit és meg se nyekkent, de a legjobb az egészben az volt, hogy nem kellett fizetni érte, mert a drnénink kibulizta az önkormányzatnál (V. ker.), hogy fizessenek érte ők, igy a kerületben mindenki igyen kapja. Tök jó, főleg, hogy ez nem is egy kifejezetten kullancsveszélyes zöld kerület. :? :D
Maja a doki szavaival élve kicsi, de formás.:D 8560g, 75cm, fej és mellkas körfogat 46cm.

Na, mostmáraztánjóéjt!!!

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Helló Lányok!

Csak nagyon rövid tudok ma lenni, de engedjétek meg, hogy minden lánykának és fiúcskának Boldog szülinapot kívánjak!

Ne haragudjatok, hogy nem sorolok fel mindenkit, de már most sík ideg vagyok a tudattól, hogy egy hétre kell összecuccolnom Gergőnek.

Mea!

HI-hi! :D :D :D :D :D :D Inkább ne gyertek jövő héten, jó?
Vagy jöhettek, ha akartok, de csak az öreg tud fogadni benneteket... :evil: :lol: :lol: :lol: :lol:
MI nem leszünk itthon... El is felejtetted???? Kihagy az agyad!!! Pedig mi mostantól már nem is öregszünk, csak a gyerekek!!! :lol: :lol: :lol:

Na jó, most komolyan, holnap reggel megyünk, jövő vasárnap jövünk csak haza. Nem hiszem, hogy akkor lesz még energiám, de utána hétfőn bejelentkezem, és akkor megdumáljuk. Jóóó???

Cleo!
Hát ez tök jó, hogy ilyen dokinénitek van! Én már azelőtt felírattam és kiváltottam az agyhártya elleni oltást, hogy Gergő betöltötte volna az 1 évet, mert akkor csak 2780 Ft. EGyébként meg valami 8000 Ft utána.
Most ott figyel a hűtőben, és ha hazajöttünk, akkor kapja meg Gergő.

De figyu, én írtam a múltkor, de nem nagyon reagált rá senki. (Ha mégis, akkor bocsi, átsiklottam felette). De felvilágosítanátok?
Mert én rákérdeztem a dokinál, aki közölte, hogy az agyhártya gyulladás elleni oltás az nem a kullancs-csípés ellen véd.
Jobban mondva nem ezt mondta, hanem , hogy a kullancs nem agyhártyagyuszit okoz (Lyme-kór és társai), hanem agyvelőgyulladást.
Na, ez az a rész, amihez én nem értek, de azt mondta.
Szerintetek? MIndegy, én is beadatom neki, egy szúrin már nem fog múlni.

MEgann!

Töki Lompos!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A rohadt életbe... MIkor fogok én végre egy kis Töki Lompost enni?????? :roll: :roll: :roll: :roll:

Léna vídijót megnéztem este, haláli a csaj.
Az egérkés szőnyegről meg kérünk képeket.

Ja, és jó bulizást a lagziba. Ugye, jól emléxem, hogy ma is mentek?
Mi nem megyünk végül, apóssal a f...szom tele van. És ugye elvileg ő is jönne, mert a keresztlánya lagzija. (Akivel mellesleg kb. 2 éve nem beszélt, baromira nem kíváncsiak egymásra kölcsönösen).
Szóval megy a műsor nálunk megint, úgyhogy én közöltem, hogy nincs kedvem apóssal lagzizni. Elég nekem itthon, nem akarok még a lagziban is jópofát vágni hozzá. De olyan szinten, hogy még csak egy autóba sem vagyok hajlandó ülni vele.
Úgyhogy Apa megérti mindezt, és nem megyünk a lagziba.
Az öreg még nem tudja, szerintem már 11-re puccba vágja magát (4-re kéne menni), de lesz majd jó nagy pofára esés.
NÁszajándékot majd megkapják, ha hazajöttünk Sárvárról.

ÉN meg "nyugodtan" összepakolhatok, nem kell még ezen is idegeskednem.

Ennyi.

Most megyek, talán délután még benézek.

Kép
kuha

JULCSI, MARCI ÉS TOFI! NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!!

ayse

Kuha :)!
Nektek meg jó pihit!

Csajok!
A kullancs agyVELŐgyulladást okoz, ami ellen van védőoltás, ez egy éves kor után adható. Akkor és később is bármikor, úgy néz ki a dolog, hogy első évben kapnak kettőt, egy hónap eltéréssel. Következő évben egyet, aztán háromévente kell ismételni. Felnőtteknek is. (Nyílván a dozírozás más.)

Ezenkívül van az agyhártyagyulladás, aminek számtalan alfaja van
Az egyik ellen minden baba kap kötelezően védőoltást, ezt az Act-HIB.
Fakultatív jelleggel be lehet még adatni a C-típusú ellen is, ez kétszeri oltás egyéves kor alatt, és jóval olcsóbb (szerintem ezt kapták Majáék).
És van olyan agyhártyagyuszi is, ami ellen nincs védőoltás, ilyen a B-típus.

Egyébként minden önkormányzat kap ingyenesen a pénzes védőoltásokból, hogy a rászorulók (magyarán, akik nem tudnának érte fizetni) se essenek el tőle. Ha ezek az adagok érdeklődés hiányában megmaradnak, akkor általában felajánlják a többieknek őket. Szerintem Maja is ilyet kaphatott. Érdemes rákérdezni a többeikenek is a gyerekorvosnál, hátha a ti körzetetekben is ez a helyzet. (felnőtteknek az influenza ellenivel is van néha ilyen szitu).

ayse

:) :) JULCSIKÁNAK, MARCINAK ÉS TOFINAK MI IS SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK ELSŐ SZÜLINAPJUK ALKALMÁBÓL! :) :)

benianyu

Bab Tofijának is Boldog Szülinapot!!!!!!!!!!!
juj,oda egy toffifis tortát tudnék leginkább elképzelni!juuuuuuuuj,de fini!

Cleo,
MAJÁCSKA SZOKNYÁBAN,GATYA NÉLKÜL????????kikészülök!!!!!és úgy látom nagy sláger a katica!szamos?
na én ilyen feliratos hosszúujjas felsőt vettem nyuszimnak!ráadásul nagyon jól áll neki a piros-kék kombináció,úgyhogy remek vétel volt!Maja nagyon cukor lehetett a kimenőcuccában! 8)
Bodza,köszi :oops:
és én,mi ,benne vagyunk a szigetes taliban!
én úgy vettem észre,hogy a másodszülöttek sokkal talpraesettebbek,(már akik kis korkülönbséggel születnek)pont azért,mert nem voltak agyon babusgatva és a bratyónak is van néha egy -két kedves szava hozzá! :wink: a jóval késöbb szülötteket már megint lehet nagyon babusgatni!szerintem

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Megann,Ayse
de mennék én is várba!!!!!!!
egeres szőnyegről kérünk fotót......most!!!! :roll:
mi este nem tudunk menniu,mert anyumék nyaralnak!de már tervezem,hogy lassan megpróbálkozunk egy ilyen nagyisalvásosdologgal! :shock: de du.,merthogy párom dolgozik ma is lehet felnézünk!csak egy picikét,hogy nyuszikánk jól aludjon! :wink:

Kuha
jaj,de utáltam én is pakolni,olyan nehéz volt kitalálni,hogy mit ne vigyek Kisnyuszimnak!ha talán,akkor biztos benézel és akkor látni fogod ezt,hogy
JÓÓÓÓÓ UTAT NEKTEK!!!!!!!! :P :P :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kuha! :)

Bocsi, kicsit félreírtam a dolgot :D :D :D
A nyaralásotok után talizunk természetesen :D
Vagy lehet benézek az öreghez, hátha magányos lesz :D :D :D

Tényleg főztél neki előre vagy mit fog enni? :D

Na jó nem hergellek!

Nagyon jó pihit!!!!

Megann! :)

Kiváncsi vagyok én is Lénára, hogy hogy fogadta a szőnyeget :)

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?