A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Lina, Kirby?

Kép
seriff

Seriff,
nem, Lux. Nekünk még mondjuk mákunk is van, mert a rendes porszívónkhoz csatlakoztatható a feje, ami tényleg nincs vészes árban, de ez tényleg szerencse, mondta az ürge, hogy alig van ilyen vékony csöves a piacon, talán csak a Philips-ek.
Figyu, a lányom szerintem nagyon sokat alszik, meg nem akar enni. Ha meg akarom nézetni a kopp miatt, hova vigyem????? Baleseti sebészet? Anno, mikor az ágyról esett le, oda kellett. Mit tudnak vele csinálni? Mondjuk gondolom sokat nem, de mit lehet megnézni ilyenkor :?: :?: :?:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Csak azért jöttem, hogy elköszönjek. :) Majd csak hétfőn jövök legközelebb. Megyünk mamákhoz szombaton, vasárnap pedig Pomázra megyünk barátokhoz. Puszi mindenkinek, szép hétvégét! :)

Lina, remélem nincs semmi baja Lilinek! :shock:
birolili

Linacska,

Nekünk (egy lépcsőn való legurulás után) koponya röntgentet csináltak a baleseti sebészeten. Viszont a kérdések ami alapján tájékozódtak még:
Felsírt-e rögtön. (ha igen nincs nagy baj)
Volte eszméletvesztés,
Aluszékony-e
Hányinger, hányás volt-e.
(ennyire emlékszem)

(Az időjárás viszont most olyan, hogy attól is lehe aluszékony. Az én gyerekeim délután velem együttt 2 és fél órát aludtak, pedig Ádám már nem szokott aludni délután.)

Ha úgy érzed, akkor inkább vidd el, abból baj nem lehet.

Kép

Kép
nyhk

Nyhk,
mikor az ágyról koppant Lili, akkor is ugyanezeket kérdezték. Nem is csináltak vele semmit.
Akkor sírt kegyetlenül vagy öt percet, utána már nevetgélt. Most meg fél órán át alig lehetett megnyugtatni, és még vagy két órán át fel-fel sírt. Na meg fura, hogy 8,5 hónap alatt egy éjszakát sem aludt át, és pont most gyakorlatilag este fél 7-től reggel fél hétig 20 percet volt fent, amikor megpróbáltam megvacsiztatni.
Amúgy ma sem sikerült a vacsi, annyira álmos meg nyűgös volt, már 7-kor fürdetni kellett.
Amúgy most meg épp felébredt, nem értem én ezt. Na mindegy, azért úgy érzem, nincs itt nagy gond.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Dora

A lányok lehet hogy örülnének de nekem már elég. Szerrencsére mindig van pici baba a közekükbe.Mire kata nagyobb lesz nállatok is lesz után pótlás, és jön a mamihoz. Tehát az baba ügy megoldódott. Én is van ahol kitudom babázni magam. Különben is apa csak lányt tud úgy is.
borsika33

Óh, írtam és eltűnt.

Lina, sztem enyivel utána már nem hiszem ,h hányás, stb jelentkezne. Egy kop rtg-t tudnak csinálni a balesetin, és megfigyelni, de ezt Ti is megtettétek.
Anyukáméknak is Lux van, de sztem a mindennapi takarításhoz nem szabad ilyet venni, borzasztó nehéz.Olyan ez,h évi 2-3alkalommal érdemes vele kitakarítani otthon(most persze,h eg csomó atkát, stb-t összeszedett, de jövőhéten már nem fog :roll: ).

Dora, nagyon édes Katika, és nagyon ügyes is, milyen peckesen ül, talán hajtja is magát a motoron? Jó lenne szerdán Veletek is találkozni!

Pille, nagyon helyesek az unokák! Nagyinak jobbulást! Etetés :cry: -nincs mit mondani-szomorú.

Roz, ha van rá keret vedd meg azt csizmit Nikinek-sztem, bár én azt hiszem túl engedékeny vagyok/leszek. :wink:

Kép
seriff

Nana, mik azok a babajelek?

Balim???????????????????????????????

Kép
seriff

Cukker, Roz,
Adriknak utólag boldog névnapot kívánok, Nikinek meg előre!

Roz,
elkéstem, de boldog szülinapot! Mit csináltál tegnap? El tudtál szabadulni egy kicsit?
Ha jó a talpa a csizmának, akkor megvenném neki. Ha csúszik, az tényleg nem jó. Ha nőcisen akar öltözni, sztem azt nem lehet túl korán elkezdeni (mondom ezt én, aki a férfias cuccokat szereti).

Lina,
remélem, nincs baj!

Nana,
babajelek?
A Kismamában olvastad egyébként a sírásról szóló cikket?

Dóra,
de jó lenne, ha Ti is tudnátok jönni a talira! Kutyust nem lehet majd behozni az Arborétumba.

Cipő: még csüt-ön este utánanéztem a lábboltozatok fejlődésének. 3 éves korig zsírpárna tölti ki a talpat, azaz úgy tűnik, mintha lúdtalpa lenne. Egyébként az is van, mert még nincsenek kialakulva a boltozatok. A zsír 3 éves kor körül tűnik el, a hosszanti boltozat (ezt emelik a cipőben lévő betétek) 3-4 éves kor között emelkedik a legtöbbet, kb. iskolás korra alakul ki rendesen.
A mezítláb járó népeknél nincsen lúdtalp, mi a cipőben ill. betonon járással tesszük tönkre a lábunkat.

Saját véleményem a cipőkről: ami fontos, h légáteresztő anyagból legyen, ne izzadjon be a lába,
puha talpa legyen (1 kézzel lehessen hajlítani a járni tanulós cipők talpát)
az sem árt, ha az egész cipő puha,
széles és magas legyen az orra, h kényelmesen elférjenek a lábujjai, még terpeszteni is tudja.
És ennyi. Sztem nem kell az emelő bele és a magas kéreg sem feltétlenül szükséges (mezítláb járáskor ugyan mi tartja a bokát? Ráadásul ha ismételten a cipő tartja azt is az izmok helyett, akkor nem fognak még azok az izmok sem erősödni.)

Szóval nem szükséges egy egészséges babalábra a Siesta és más b... drága cipő. Ja és ami még fontos, h több legyen, lehessen váltogatni.
Vki kérdezte még, h mikortól kell. Onnantól, h a szabadban jár a gyerkőc, a cipő uis arra való, h a hidegtől, nedvességtől óvja a lábat, más funkciója nem kellene, h legyen.

Ha már egyébként vmilyen "emelő", akkor az ék alakú, ami kifelé dönti a lábat, ezzel egy instabil helyzetbe hozza és folyamatos munkára készteti az izmokat. A Dr LEO ilyen, a többit nem tudom. Ha megfigyelitek a kicsit nagyobb gyerekeket, gyakran állnak külső talpélen, ezzel pont a lábukat edzik - és a cipőt tönkreteszik :roll: .

Dóra,
örülök, h egyetértünk a gyógytornászotokkal :) .

Mennem kell...

Kép
sygnum

Mar reg gondolkodtam rajta, de most hogy felmerult a tema megkerdezem, szeritetek nem lehet ilyen jo takaritogepet kolcsonozni.? Szerintem is ahogy Seriff irta 2-3-szor eleg vele kitakaritani, ahhoz meg tul draga megvenni. Otlet?
mvirag

Jó lenne,ha kiderülne, h hol lehet! Addig maradok Anyukámék szőnyegtisztítójánál,és a Lux-uknál. :wink:

Kép
seriff

Sziasztok.
Sygnum
köszönöm hogy ilyen hasznos tanácsokkal látsz el mindannyiunkat,nem is igazán voltam híve sose a siesta cipőknek.Mégegyszer köszike

Minden szülinaposnak:Happy Birthday!

A névnaposokat sem szeretném kihagyni,mindenkinek a legjobbakat kívánom,sok -sok ajándékot.

Pillle
neked mi a keresztneved?Tetszik a pillle,de nem tom ,mit takar?

Bye :roll:

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

sziasztok :)

akik kérdezték azoknak itt csongrádi utcánn lehet minden féle gépet kölcsönözni a háztartási gépeket és ipari furokat.... mindent anyuval mi most akarunk kihozni egyett majd megkérdezem az árat és beirom :)

most enyire futotta ezer a dolgom :( bocsi
roz23

sziasztok,

csak két mondat, egy félórára ugrottam haza...
Eszternek szörnyű lett a vérképe, vizelete tele gennyel. szerda du. bevonultunk a kórházba. Vesemedence gyulladás, két hét kórház, vénás injekciók, utána hónapokig antibigyó és nem is tom mennyi ideig (1-2 év?) utókezelés... katasztrófa bent lenni... a szülinapját is bent töltjük. :( :(

Vigyázzatok a kicsikre! Majd jövök...
balim

Ez BORZALMAS!!!! :cry: :cry: :cry:
Pont tegnap meséltem a férjemnek, mi lehet szegény pici Eszterrel?
Szörnyű lehet... :cry:
A hideg kirázott!!! Szoritok nektek és bizti gyorsan meggyógyul. És biztos nem lesz olyan hosszú az utókezelés.

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Balim,
kitartás, remélem gyorsan fog javulni pici Eszti. Azért ez a kórházas születésnap nem lehet túl felemelő, az ilyesmire úgy készül az ember...

Seriff, Syg
ma voltunk ügyeleten, nem a kopp miatt, de rákérdeztem, azt mondták, ha eddig nem volt gond, most már valószínű nem lesz, de máskor azért ilyen után inkább menjünk el megnézetni.
Lili is rosszabbodot, a szimpla kis vírusból hörghurut lett. Ma éjszaka felváltva őriztük, szinte alig aludt, annyira köhögött, meg nem kapott levegőt. Mindjárt indulok Kecskemétre a gyógyszereiért :(

Syg,
Lilinek azt mondták, hogy már biztos nem lesz lúdtalpas, mert már most megvan a lábboltozata. Vagy még ezután jönnek a zsírpárnák?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Szegény Eszti! :( Szúrkálások, vizsgálatok :( Nagyon gyors gyógyulást kívánok!! Hogy alakul ki ez a betegség?

Lina,
mosolygós Lili is beteg? Köhögés :(

Syg,
én is olvastam már hasonló véleményt ortopéd orvostól a harántemelő szükségtelenségéről. De a többség azt mondja kell. Anyukák meg kapkodják a fejüket :roll: Egyébként egyetértek veled.

Hajni,
fedőnevem Timi :)

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Pille,
... de attól még most is mosolygós :D Az orvos bele is írta a státusába, hogy vidám, jókedvű. Egy hangja sem volt az orvosnál, csak azt nehezményezte, hogy a sztetoszkóp nem lehet az övé.
A gyógyszereit is olyan szépen veszi be, nagyon büszke vagyok rá :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szép napot!

Lina,
tényleg nagyon ügyi Lili. Remélem jobb éjszakátok volt már.

Roz,
Nikinek boldog névnapot kívánok.

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Sziasztok!

Csak bekukkantok....mindjárt indulunk Pomázra, csak Zsófi még alszik egyet. :)

Balim, nagyon sajnálom Esztit!!!!! :( Anniyra szomorú lettem a hír hallatán......úgy reménykedtünk mindannyian, hogy nem lesz semmi baja Esztinek. :( Sok-sok erőt kívánok!

A tegnapi napunk nagyon jó lett. :) Szüretelés, szőlő evés, olyan jó kint lenni a szabadban. Itt K.méten megfulladok....

Lányok, megkérdezhetem, hogy ti hogyan vezettétek be a felnőtt ételt a gyerkőcöknek? Én most már adtam Zsófinak a húslevesből, meg krumplipürét is kapott, de még nagyon mást nem merek neki adni. Vagy még ti is csak a bébiételeket adjátok nekik? Köszi. :)

Ja, és melyik jobb? A barna kenyér, rozsos, korpás, vagy a fehér???? Olyan sokmindent lehet erről is olvasni.....

Mindenkinek szép vasárnapot!
Holnap jövök. :)
birolili

Sziasztok!

Balim,
szegény-szegény pici lány! Remélem, gyorsan meggyógyul!

Tudja vki Balim telszámát? Küldenék neki 1-2 homeobogyós ötletet a gyogyik mellé.

Lina,
Lilinek is jobbulást!
Hmmm...a már most kialakult boltozat akár kóros is lehet. Lehet. Túl feszes izmok is okozhatják. Ortopéd doki mondta vagy ki, h megvan a boltozata?

Mvirág, Seriff,
én is a Csongrádi utcai kölcsönzőt tudom, a kolléganőm már kölcsönzött onnan szőnyegtisztítógépet. Nem egy borzalmas összeg volt, de pontosan nem emlékszem.

Pille,
a gyógytornászok között sincsen egyetértés cipő téren, gondolom, az orvosoknál is ez van. Ha több cipője van a gyerkőcnek (nyilván több van), akkor az egyik legyen ilyen, a másik olyan (én is így csinálom, mert nehéz jól megcsinált, megvarrt...cipőt találni, ebben jó a Siesta, így az is van neki, egyébként az Elefantenben nincs emelő, ha jól emlékszem és azok is jó kis c0ipőnek tűnnek, úgyhogy lehet, h majd arra váltunk). Csak azért írtam ezt le, h nem muszáj a nagyon drága hiper-szupernek kikiáltott cipőket megvenni, ha nem megy, mert lehet, h még jobb is. Ez jó nyakatekert mondat lett.

Lili,
hónapok óta azt eszi Leona, amit mi, csak mégsem mindent. A püréket már régóta nem eszi meg, üveges bébiételeket szinte sosem ette.
Először könnyebb emészteni -állítólag- a fehér kenyeret, a többinek nagyon magas a rosttartalma. De attól még nem tilos adni.

Leona itt garázdálkodik, inkább megyek.

Kép
sygnum

Syg,
egy csecsemőgondozó mondta, hogy ő már nem lesz lúdtalpas, de én is látom, hogy már meg van neki emelkedve.

Lili,
ez a felnőtt kaja nálunk érdekes, mert Lili a bébiételben csak az öt hónapost hajlandó megenni, a kicsit darabosabb 8 hónapost nem, viszont két hete símán leküldött háromnegyed virslit úgy, hogy ő harapta, evett már palacsintát üresen, a sonkás-sajtos szendvicsemből harapott, ma meg a nagyi melbatortájából. A lényeg, hogy az én kezemből semmit nem fogad el, csak ha ő harapja, és előtte jól megnézi.

Kép Így eszem a palacsinát...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Szomorúan hallom Kicsi Esztivel mi van,nagyon sajnálom,a kicsik szervezete nagyon gyorsan gyógyul,így legyen!A többi beteg babócának is jobbulást hamar! :P

Ma voltunk Pesten az állatkertben,nagy tömeg volt,Annám imádta.Szerencsénkre az idő is faja volt. :D
szia mindenkinek

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Syg, mit jelent az, hogy mégsem mindent? Mit nem adsz neki?

Nagyon jól sikerült a mai nap is, ahol voltunk, voltak teknőcök, ,meg nyuszik. :) Zsófi odáig volt értük. teknősből volt vagy 50 db, kicsikkel együtt. :)

A héten pedig nyuszikánk 1éves lesz. :)
birolili

Sziasztok!

Most olvastalak el benneteket, hosszabban irni holnap fogok.

Balim, mihamarabbi gyogyulast kivanok Eszternek! Remelem rendbe jon gyorsanabb, mint ti gondolnatok!!!

Lilikenek is jobbulast!

Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok,

én is csak rövidet tudok írni:

Gyógyulást Esztinek, hátha olvasod Balim! Sok puszi!

Szőnyegtisztító kölcsönző van a Szil-coop oldalsó üzletsorán, a legutolsó, Retz-hez közeli üzletben is.

Seriff,
írtam e-mailt!

Kép

Kép
kobudo

Kob, válaszoltam :) .

Balim, nagyon sajnálom, remélem gyorsan hatnaka gyógyszerek Eszternek! Jobbulást!

Lili, Hanna is kap mindent uúgy,mint Leona. Nyilván próbálom, h a leves ne legyen túl sós, fűszeres, stb.A sült csirkének pl a bőrét nem kapja meg, vagy erőset, savanyúságot(kivéve az uborkát),chipset ilyesmit. Sztem Syg is ilyenekre gondolt. Kenyeret ritkán (de csak azért mert szinte mindig zsemlét veszünk,mivel a kenyér ránkszáradna) kap, de akkor fehéret, vagy Anyukáméknál kapott már magvasat(kívül). 1éves korától, az észerűség határain belül, mindent kaphat-bár a virsli, májkrém 2éves korig ellenjavalt, Hanna is, és az utóbbit Leona is szereti, sőt mindketten szeretik a pörköltet :oops: :roll: .

Lina, Lili jobban van?

Mindenkinek köszi a tisztítógépkölcsönzős infókat!

Pille, Nagyi?

Siesta, szombaton hallottam,h még kedves ortopédusunk,K.Gy, is azt vallja, h az egész Siesta dolog egy nagy felfújt cirkusz....

Kép
seriff

Sziasztok!

Balim!
Gyógyulást a pici Esztinek!!! Reméljük nagyon gyorsan meggyógyul és nem lesz gond.

Két körkérdés:
Gyedről megyek gyedre. Ezt hogyan számolják ki? Gondolok itt arra hogy a mostan i gyedből vagy mintha dolgoznék?
Hogyan működik ez?

A másik:
Milyen kedvezmények vannak 3 gyereknél?

Köszi a választ előre is, de most rohanok....

Kép

Kép
samchee

sziasztok :)

balim :(((((
annyira sajnálom :( jobbulást

pille
köszönjük niki nevében is köszöntést :)Nagyid?

syg
én nem tudom balim telszámát :(
nem jutottam el sehova :( sütöttem egy gyümi tortát azt megettük a csajokkal meg ákival anyu is átugrott pár percre meg dédi is. Este korán lefeküdtek a gyerekek, aztán modtom magamban csak iszok egy kis pezsgőt de kb 2 kortyott ittam :lol: nem volt fini....
aztán meg éjfélig csináltam a csoport pénz elszámolást egy táblázatban ..

seriff +syg
pörkölt nálunk is nyerő naggyon :) föleg ugy hoyg én zöldborsóval csinálm immádják :)

lina
az esésből nem volt gond ?????

lili
voltál ? mit vesztek zsófinak végül ?

sam
én ugy tudom hogy ha nincs meg a 2 év a két gyerek között akkor a fizetésedből viszot ha több mint két év van köztük és nem mentél vissza dolgozni akkor azt hiszem nem vagy jogosult gyedre... csak gyesre vagy valami hasonló a situ nekem ilyesmit modtotta védőnő. Én most még a gyedet kapom de nálunk nincs is meg sehol a 2 év

nálunk is volt egy "kis" baleset niki felmászott egy kerítésre ami kidől és a kerítés ráesett :( :( előtte kb.100 suor szoltam hoyg menjenek onnan :( aztán csak egyszer kellett elfordítanom a fejem .. :( elég csúnyán összetörte a kis arcát :( meg csipőcsontja is bekékült :(
én is ugy voltam vele ha fájlalja vagy lesz más tünet elmegyünka dokihoz de szerncsére semmi nem volt idáig ....

ja
szerdán megyünk elvileg
roz23

sam
a másik kérdést most láttam ..
sok kedvezmény van általában inygen vagy félárom megy sokminden étkezés, tankönyv ....(mi tegnap ágason voltunk és 90 % os jeggyel utaztunk 40 ft ot fizettünk :roll: )
ott van a nagycsaládádosok honlapja .Ott van egy kártya amit meg leht venni rengetek helyre kedvezményt jelt. Ott pontossan le is van irva hoyg mik járnak .
Bár ki tudja mi lesz itt még ebben az uj megszoírátsokba :?

seriff
a fogdokis barátnőddel nem találkoztál véletlen nem kérdezted a zymafluort ? :)

még akartam valmit de elfelejttem :oops: nem baj majd jövök 3.szorra is :D jól elebeszélgetek itt magammal :lol: :lol:
ma önző dög voltam :D :oops:
elmentünk ebbe kavalkád nevű uj raktárba. vettem magamnak 5 felsőt :oops: meg vettem csajoknak és ákinak 1-1 falmert kabáttal (1600 ft volt darbja ) mentségemre szól hoyg összesen fizettünk 11000 ft ot
roz23

samchee,

Én gyed-ről mentem TGYÁS-ra és ugyan annyit kaptam. Most már Gyed-en vagyok és ez is ugyanannyi. (a szabály konyhanyelven annyi, hogy ha az előző tárgyévben nem dolgoztál (kerestél) 168 napot, akkor egy technikai szám alapján számolják a pénzt.

Ha nagyon utánna akarsz nézni akkor megpróbálom előhalászni azt a telefonszámot aki segítőkész volt (kb 10 helyen érdeklőttem, de hát...) és érdemben is tudott újat mondani. Ha kell a szám akkor szólj.

Kép

Kép
nyhk

Roz, voltam, igen, pont futás közben kaptam meg az sms-ed, ezért nem is válaszoltam rögtön. Utána meg beindult a verkli Zsófival... Most ültem le egy kicsit, de mennem kell. Holnap jössz?
birolili

Sziasztok!

Lina,
akkor jó, már kezdtem megijedni. A csecsemőgondozók azért nem értenek annyira a láb szerkezetéhez.
Leona néhány hónapja egyedül eszik kanállal, villával, mindig is jobban szeretett egyedül enni, mint ha én etettem. Sztem ez természetes.

Lili,
mondjuk apa pacaljából nem kaphat, bár ő még azt is enné. Na meg nem szeretem, h kolbászt, szalámit akar enni, de azt azért kap, mert más nem kell neki. Gombát sem adtam még neki, mert nehéz emészteni, de gombás kajából kapott már úgy, h kiszedtem belőle a gombákat. Bogyós gyümiket sem kapott még, csonthéjasokat sem kap, sütiből se nagyon adok neki (nem is szoktam gyakran emiatt sütni, de a mamánál sajnos látja), nasikat sem adok, penészes sajtot. Ilyesmikre gondoltam. Ja, és májkrémet sem kapott még, ezt fordítva írta Seriff, a virslit szereti/né, de csak ritkán kap.

Sam,
én egyszer megkérdeztem a MEP-nél, hogyan számolják a gyedet, ha nem dolgoztam az előző évben, hanem gyeden, gyesen voltam. Azt mondták, h vagy az akkori fizetés 70 %-a (ami közben remélhetőleg emelkedett), vagy pedig a minimálbér kétszeresének a 70 %-a. Amelyik kevesebb, azt adják. Az, h gyedről vagy gyesről mész újra gyedre, teljesen mindegy, legalábbis nekem ezt mondták. Én is pont amiatt kérdeztem meg, h van-e különbség, h gyesről v gyedről megyek gyedre (tgyásra).

Leona megint nem hajlandó aludni.

Kép
sygnum

Roz, gáz, de elfelejtettem megkérdezni,vagyis amikor eszemben volt, Ő épp mással foglalatoskodott-Ő volt a vendéglátó-utána meg kiugrott a fejemből...Nikinek jobbulást!És utólag is Boldog névnapot!

Syg,nem csodálom, h Leona nem alszik, megőrülök ettől a zajtól....ott meg sztem még hangosabb.

Lili, visszaolvastam, tényleg a virsli a közös .

Kép
seriff

Sziasztok,

akkor jónak tűnik a szerda? Arborétum? Mikor talizunk?

Lina,
már adtatok tojást Lilinek? Vagy a palacsintát anélkül csináljátok?

Kaja: mi már megbeszéltük Lili :) Ha még van valami, este itt vagyok!

Rozi,
nem voltunk a hétvégén, így csak most:
boldog névnapot a lányoknak, és boldog szülinapot Neked!

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Valaki S.O.S el tudja kuldeni Nana telszamat? Akar pu-ben, de nagyon fontos lenne!

Borsika, sejtettem hogy nem lesz mar tobb baba! :wink: Ha mas nem majd tologatjak Katat es az utanpotlast! :lol: Tegnap is lattalak, de messze voltal. Ugy latszik mi mindig csak futolag talalkozunk. :wink:

Lili, Kata is mar sokfele felnott kajat eszik. Reggelire mi is zsemlet eszunk, a belsejet kiszedem, arra kap margarint (vagy turot/brindzat :lol: :wink: ), ra primsonka v. tarja, sajt. Ebedre, ha olyan fott etel van, amit o is ehet, akkor abbol kap pl. rakott kel, bolognai, krumpli+husi. Idonken tojasos tesztat is kap. Azert probalom kerulni a tojasfeherjes dolgokat, illetve nem kap tejet, felvagottbol igyekszem olyat valasztani, ami szinhusbol keszul.
Csak vizet kap inni, pedig izlene neki a malnaszorp - multkor az ittam anyueknal (egyebkent nem iszom szorpot) es szabalyosan kiszedte a kezembol a poharat, hogy o is megkostolja, utana meg alig lehetett tole elvenni. :?

Sam, az index szuloi munkakozosseg foruman van Szakbarbar, aki tb-szakerto. O minden ugyes-bajos dologra tudja a valaszt. Itt a linkje:
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=58852464

Syg, Ser epitkeznek vagy mi olyan zajos? Sajnalom, hogy nem tudnak tole aludni a gyerekek, tudom milyen bosszusag gyereknek, szulonek! :?

A szerdai tali az Arboretumban lesz? Vajon be lehet menni a Szechenyivaros felol?

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Nikinek boldog nevnapot kivanunk mi is!
Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok!

Rohanok...csak egy percre...már függő vagyok. :shock: :D

Nekem kicsit fura hogy milyen "bátrak" vagytok hozzátáplálást tekintve.
Hú én Daninak 1 éves koráig szinte semmi "Felnőtt" kaját nem adtam és azután is csak mértékkel, nekem olyan furcs volt..persze túlságosan óvtam, féltettem.. :?

A gyerekeim betegek lettek, :( Dani mégcsak "ok", de Botond...pedig valószinüleg "csak" nátha, na de akkor is! Hisz mégcsak 3 hónapos... :cry: :roll: szóval most ÖL a lelkifurdalás.

DE talira nagyon szeretnék menni, bár nekem csak késő du.-án jó.
Mikorra tervezitek?????????????????????????????

KépKép
KépKép
nana09

JAJ! JAJ! DORA itt vagyok!!!!!

Hát nem elfelejtettem!!!!!!!!!!!!! :oops: :oops: :oops:

Máris írom!

KépKép
KépKép
nana09

Dora, hát igen, Sygék hátsó szomszédjánál egy garázst építenek plusszban, és annak a tetőszerkezetét fűrészelik egész du. Hanna már eleludt, de az Ő szobája pont a másik irányban van...
Biztosan be lehet jönni ott is az Arborétumba, akkor végig kell jönnötök az ösvényen.

Nana, ez nem bátorság kérdése, egyszerűen Ők ilyenek, kérnek belőle,és már elmúltak 1évesek, Hanna majdnem 4hónapja.És én főzöm, tehát eleve nem fűszeresen, zsírosan, erősen.Hidd el, jobb izű,mint az üveges bébiételek.Meg aztán levesben főtt répa, zöldség, husi,miért ne mehetne már akár 1éves kor előtt? Durumtészta, stb. Ezekben-na jó nem a pörköltről beszélek, de egyébként azt sem zsírral csinálom-semmi olyan nincs,ami a tiltólistán szerepel. Sokkal szíveseben fogyasztja Hanna,ha azt látja, h mi is uolyat eszünk.

Tali: sztem 4után menjünk, de mindenki akkor ér oda,amikor tud,és addig is marad.Azt hiszem, h lesznek még jópáran rajtunk kívül, hála a jó időnek! :D

Kép
seriff

Hú seriff, féreértettél, én meg figyelmetlenül olvastam...

Szóval én csak a palacsintára és tojásos dolgokra gondoltam, én tojás, méz stb tartottam be szigorúan az 1 évet.
Husilevesben főtt répa és társai teljesen ok! Anyukám már most akar adni Botinak. :lol: :wink:
Danus 6 hetes korától kapott gyümileveket, mondjuk orvosi utasitásra, hasfájás ellen, neki segitett
Boti 2 hósan kapott először...neki nem segitett, emésztetlenül másnap visszabukta. :(

Mindenkitől BOCS. figyelmetlen voltam :oops: , csak kob kérdésére kaptam fel a fejem (vagy ilyesmi) :lol:

4 után szupi lenne, ha nem lesznek betegebbek a fiuk, megyünk mindhárman! :D

KépKép
KépKép
nana09

Roz,
hol van az a Kavalkád? Ma akartunk oda menni, de még a tudakozó sem tudta megmondani...
Nikinek boldog névnapot kívánunk mi is!!!
Lili nem esett, hanem fejbevágta magát egy tállal. Rátenyerelt az egyik felére, a másik fejbecsapta. Úgy néz ki, nem lett gond belőle.

Seriff, Dóra
Szerintem a hörghurut is gyógyul már, szerdán szeretnénk menni a talira, remélem addigra már lehet. Délelőtt megyünk vissza a doktorbácsihoz, reméljük már addigra csak annyit mond, hogy meggyógyult.

Kob,
egy tojás volt az egész palacsintában, egy kiló liszthez, és csak néhány falatot kapott belőle Lili. Gondolom ennyitől azért nem lesz baja.

Syg,
nem tudod véletlen, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy GYED-ről újra táppénzre menni terhesség alatt? Mert ugye a tartós táppénzt nekem az egészségpénztár kiegészíti, azért az sem mindegy, hamár a jó kis pénzemet azt hiszem sehogy nem lehet visszahozni. Ha még két hetet várok tavaly, és úgy megyek táppénzre, akkor meglenne a 168 napom, de így nincs :(

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Seriff,
egyetértek :)

Lina,
de, sajnos lehet akár baja is. Az allergia nem mennyiségre megy, ha az immunrendszer találkozik akár egy kis tojásfehérje akármivel (nem vagyok biológus, nem tudom mi ez molekula? :)), akkor jön a válasz. Én legalábbis így tudom.

Nana,
gondolom, ebből érted, hogy miért kérdeztem Linától így. A tiltólistás dolgokat én is betartom, sőt :) Paradicsom, őszibarack is rajta van, aprómagvasok, dió, manula, mogyoró.
A felnőtt kaja szerintem sem bátorság kérdése, én is úgy főzök, hogy semmi tiltott nincs benne, nem használok vegetát, levesport, fűszerkeveréket, leveskockát. A zöldség ált. saját eltevés, a lekvár, befőtt szintén. Oks? :) Mindkét lány 6 hós kora óta velünk eszik, így mindent megesznek mindent, persze, amit én is szeretek. És még pörköltöt sem főzök, nem igazán szeretem.
A bacit Dani hozta az oviból?

Kép

Kép
kobudo

Nana,
kaja téma azt hiszem tisztázódott, én még a szülinapi tortáját is tej-, tojásmentesen csináltam.

Egyébként lehet tojásmentes palacsintát is csinálni.

Kob,
pörköltet még életemben nem főztem, én sem szeretem.
Zakuszka milyen lett? Receptet elküldöd? Vagy hozod a talira?
Talira mi is alvás után mennénk, már ha alszik egyáltalán. Ma séta közben a karomban 20-30 percet.

Lina,
tfehérjét (és más allergéneket is) én is úgy tudom, mint Kob. Mindig azt mondják, h ilyen kevéstől biztos nem lett baja, meg hogy evett és nem történt semmi. Az lehet, h most nem, de majd később fog. Sajnos nem foglalkoznak ezzel eleget, azt hiszem, vagy nem látják át, nem tudom.
Sztem mehetsz tp-ről gyedre, de nem hiszem, h jól jársz vele, mert a tp-ből fogják számolni a gyedet. Persze ha az több, mint a min.bér kétszerese...

Dóra,
az Arb-ba csak máj 15-júni 15. között és csak de. nem lehet a hátsó bejáraton bemenni. A főbejáraton meg mindig.

Megyünk fürdeni és remélhetőleg aludni...

Kép
sygnum

Kob, az őszibarack is tiltólistás????? Ezt nem tudtam.....Zsófi imádja.....
birolili

Syg,
nekem úgy jött ki, hogy a táppénzem több volt, mint a fizetésem :D Csak nem tudom, most mi lenne a táppénzalap...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Én sem tudtam, hogy nem ajánlott az őszibari.
Sőt, Hannát a nagyi megetette tegnap szőlővel amíg nála volt és ma egész nap ment a hasa :(
Ráadásul 4-5 napja minden étkezés 3-4 falat és kész. Mi ennek az oka? Pedig nincs semmi nasi közben(kivéve ha nagyinál van).
Egyszerűen mondja hogy elég és adja vissza a tányért. Pedig direkt olyat csinálok, amit szeret :cry: Ha etetni akarom el sem fogadja.
Azt mondtam hogy nem eszem az ideget ezen de csak idegesít és nem tudom miért van... :cry: :cry:

Kép

Kép
samchee

Nana, ok, így már értem. A mézet én még most is kerülöm, de azért a karácsonyi mézesből, már biztosan eszik Hanna :wink: .

Lina, Kobnak Sygnek igaza van az allergiát illetően! És a tojásfehérje az egyik legfőbb allergén.

Lili, Kobéknál tiltólistás a barack és a paradicsom,mert a Mesi pöttyös lett tőle(vagyis allergiás kiütése lett)-ugye jól emlékszem?-és így elhalasztva.

Kob, Syg hát micsoda gy csajok vagytok Ti, h nem főztök pörit! :wink: :D A zuratoitok sem szeretik? :roll: :D

Kép
seriff

Sziasztok!

Balim nagyon sajnálom Esztit,drukkolok,hogy mielőbb rendbejöjjön!!

Nana fiúknak jobbulást,Lina akkor remélhetőleg Lili már oké,jó a palcsis kép :lol: .

Roz Nikinek utólagosan is Boldog Névnapot,jól van?

Dora ti most hol laktok,már itt?

Ser,Syg átérzem milyen az építkezés miatt mérgelődni,velünk szemben már hónapok óta az újabb társasházat építik,napközben,ha alsziik Lencsike ablakot se tudok ott nyitni :cry: .

Hajny nem teszel fel képet Annáról?Úgy megnézném már őt is!

Voltunk a kutyakiállításon,jó sokan voltak,szépek voltak a kutyulik és nagyon édesek az eladó kölykök,ilyenkor(is) úgy sajnálom,hogy nincs kertünk.Anyuéknál otthon meg elég gyagya a kutya,azzal sose merném hagyni Lencit játszani.Éjszakáink továbbra is elég változatosak,már nem is emlékszem milyen egy éjszakát átaludni.Persze nemhogy most is húznék alukálni míg a kisasszony is durmol :lol:,na tényleg megyek,mert még fürdeni is akarok,jó éjszakát mindenkinek!

Kép Kép

Kép
dettus

Balim,
Kitartast es sok erot. Szoritunk ,hogy mihamarabb rendbe jojjon Eszter.

Elolvastalak Benneteket, csak irni nincs idom :(
mvirag

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?