A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Dóri!
Ugye beszámolsz hogy mi van Kiscsillaggal?! Nagyon szorítunk Neki! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!

Mi még egyben. Ma voltunk ismét CTG-n, semmi extra. Megbeszéltem a szülésznőmmel, hogy szombaton szülünk:). Jön valami front is állítólag....jó lenne, ha hétfőn már nem kéne CTG-re menni. :wink:

Van egy olyan érzésem, hogy azért ez a nagy hallgatás, mert Cancan és talán Ildi is már babázik.
Ma kellett volna Ildinek is CTG-re jönnie és nem láttam sehol. Gyanús. Bár lehet, hogy csak elkerültük egymást, én meg olyan gyagya vagyok, hogy a szülésznőt nem kérdeztem meg, pedig ugyanaz a szülésznőnk :?
Remélem minden rendben Velük!

Kiscsillag, erősen gondolunk RÁD!
marcsim

Dorka, Satuk,

köszi a tanácsokat, Panni 4-5 óránként eszik, szerintem ez nem túl gyakori. Eszik hajnalban 4 felé, aztán 8kor, 12-13 közt, 17-18közt, és este 22kor. Nem szeret hason lenni, sem az alkaromon, amit írtatok, sem a kiságyban. Sajnos.... :( A szélcső pillanatok alatt megoldja a problémát, de mindig félek, hogy hozzászokik, pedig mindenki az mondja, hogy nem.

Satuk, mehetünk sétálni együtt, Te mikor szoktál? Mi minden nap fél hétkor indulunk haza, addigra odaér Apuci is. De lemehetünk korábban egy dumcsira! :) ha 17kor eszik, leghamarabb 3/4 18ra tudunk ott lenni. A mi kocsink egy chicco, mózeskosaras, sötétkék és napsárga, elég feltűnő darab... :D Holnap Hurciával is megyünk valamikor délután, úgy, hogy az 5ös etetésre hazaérjünk. Én kicsi vagyok, Hurcia meg jó magas, és 2 babakocsival "nyomulunk" majd, nem lehet összekeverni minket! :D

Várjuk az újdonsült Kispapák jelentkezését! :) Cancan-Apu, Marcsim-Apu, írjatok!

Jube

Kép

Kép
jube

Kép

Drága Lányok!
Az az igazság, hogy nagyon hiányoztok ám! :) Nem bírtam nélkületek és mivel ennyire aranyosak vagytok és drukkoltok jöttem egy kis beszámolóra!

Ma voltam UH-n. Sajnos a doki még semmi konkrétat nem tudott mondani. Vagyis annyit, hogy még kell 3x1 szurit kapnom ma, meg holnap és akkor csütörtökön megint UH. Van sok tüszikém, de még elég kicsik sajnos. Bár ez még jelent semmit, mert most még nőhetnek 2 napig a szurik hatására bőven!! Ezért továbbra is kérem szépen a drukkokat, nagy, nagy szükségem van rájuk! :) Csütörtökön reggel jelenkezem az UH után.

Mindenkit ölelek és pusszilok, annyira aranyosak vagytok, nagyon, nagyon jólesik!! Finiselőknek kitartás!! :) Sétáló mamiknak és babiknak kellemes sétát kívánok! :)

Kép
Kép
kiscsillag

Jube!
Panni CSAK anyatejet kap? Nekem Szofi gyakrabban eszik és ő is csak anyatejes.

Kiscsillag!
Nagyon jó volt hallani rólad. :D Csütörtökön várunk megint és várjuk a jóhíreket! :D Addig is meg a sok pozítiv energia és a drukk! :D :D :D

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Jube!

Én meg azt akartam kérdezni, hogy Panni mennyit eszik egy evésnél?

A mi Pannink még mindig 3 óránként eszik, összesen 6x egy nap, de 1/4 8 körül van az utolsó.

KépKép
osori

Sziasztok Lányok!

A finiselő kismamiknak megy a drukk,és várjuk a beszámolókat!

Jube!
hasfájás téma: nem lehet,hogy egyszerre túl sokat eszik,és attól fáj apocakja? elképzelhető,hogy nagyon teleszi magát,és feszül a pocikája,ill.megterhelő lehet a gyomrocskájának. Esetleg próbáld meg sűrűbben kínálni neki a cicit. hátha beválik. Sok sikert,és hasfájás mentes napokat!

KISCSILLAG!!!
nagyon szorítok Neked! Nagyon várom az infót,remélem minden oké lesz!
Kitartás!!

Mindenkinek nagyon szép napot,és jó sétát ebben a szép napsütéses időben!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Kiscsillag, de jó, hogy bejelentkeztél! Azt hiszem, mindannyian nagyon drukkolunk. :wink:

Marcsim, Cancan és Ildi! Ha olvastok, ha nem, szorítok, úgy látom, hogy van miért. Marcsi, te még ezek szerint jól vagy... :roll:
vbea

Sziasztok lányok!

Látom mindenki megvan,akik a végéhez közelednek,azoknak kitartás.

Szia VBEA! Milyen a jóga? én még nem bírtam elkezdeni,mert ahhoz apának kéne Mandulát oviba vinni,azt meg még nem merem.
Ez a hét kis sírással kezdődött,ráeszmélt szegény gyerek,hogy ez mostmár mindig így lesz és próbálkozik,hogy mi lenne,ha nem menne oviba.Erős vagyok és kitartó,de azért,mikor otthagyom az oviban, a kocsiban én is bőgök egy kicsit :cry: :cry:
Sajna meg kell tanulniuk leválni,minél később,annál nehezebben kezelik ezt a problémát.A 2 és 3 év közötti gyerekek oldják meg a legjobban,úgyhogy bízom benne,hogy pár hét és elmúlik a nyafi.

JUBE!
A hasfájás témához nem tudok új tippet adni.Ha a szélcső a megoldás,használd nyugodtan,nem szokik hozzá,szerintem.Majd,ha már nem kell nem használod.A 4 óránkénti evésen nem kéne változtatni,önmagában ez nem ok a hasfájásra. tippem szerint inkább mohó a drága Panni :D és a sok levegő a hibás.Vagy a fene tudja.Kitartás, kitartás,nem sokára elmúlik.

Szia ANDRY! drága jó dokink nyaralt ezidáig, vagy legalábbis augsztus utolsó hetét a tengeren töltötte.jövő héten lesz vele randim..kezdem megszeretni:-))

A hálapénzről csak annyi a véleményem,hogy mi,emberek szoktattuk hozzá az orvosokat..már akit lehet. Apám szívsebésze egy vasat nem fogadott el például,pedig úgy műtötte apám szívét,hogy nem merték leállítani,mert féltek,hogy nem indul újra,tehát mozgott a szíve,miközben operálta le róla az odatapadt ereket.. Van ember,aki pénz nélkül is becsületesen végzi a munkáját és van,aki pénzzel sem.
Én megint csak a társadalom hozzáállását firtatom.Mi magyarok,sajnos,akármennyi pénzt fizetnénk be tb-re, akármilyen magas színvonalú ellátást kaphatnánk,soha nem leszünk mentalitásban és agyban olyan,mondjuk,mint egy svájci,egy német,vagy eg svéd,norvég,dán stb.
Hogy hollandiában belgiumban laptopja van a nővéreknek,betáplálva az összes adat a betegekről? tényleg,de itthon lába kélne az első alkalommal.Azt gondolom,hogy addig,amig az állam gépeit,berendezéseit, minden szívfájdalom nélkül használják magán betegek ellátására,úgy hogy közben pénzt kérnek érte,mintha magánpraxisban lenne..addig nincs miről beszélni.
Addig,amig nem érezzük sajátunknak a közvagyont,legyen az egészségügyi berendezés,játszótér, park stb.addig történhet itt bármi..
Addig amíg egy katasztrófa során(aug.20-ra gondolok) fosztogatni kezdik az emberek egy része a kirakodó árus portékáit,ahelyett,hogy segítene neki összeszedni,mert épp elég veszteség az neki,hogy nem tudott eladni,addig nincs miről beszélni. Ez már nem a szegénység, vagy a nélkülözés számlájára írható,hisz régen is volt szegénység,de volt becsület is..Azt hiszem, valahol itt kell keresni a lényeget.

Bocsánat lányok,a hálapénztől egy kicsit elkanyarodtam,de nem gondoljátok,hogy van valami összefüggés? vagy csak az én agyam ilyen gáz? :D

Még mindig nem tudok képet feltenni,bár ha jól emlékszem veronika leírta,hogyan kell.
próbálkozom.
szép napot mindenkinek!
durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Vbea!
Elkezdtél jógára járni? Hová jársz és hogy tetszik?

Nem tudjátok, hogy érdemes szoptatós párnát rendelni, vagy venni? Lehet hasznát venni, vagy csak pénzkidobás az egész?

Minden finiselő kismamának én is nagyon szorítok, kitartás!!!

Durca!
Nagyon egyet értek veled. Ez a hálapénz dolog abszolút megoldhatatlan. Tényleg mi csináltuk az egészet, de tényleg vannak nagyon szemtelen orvosok is. A magyar mentalitás pedig egyre rosszabb lesz akár hálapénz téma, akár BKV téma, akár becsület... Sajnos.

Ja nem tudtok nekem segíteni ilyen vonalzót csinálni? Már egyszer kérdeztem hogyan lehet, de nem igazán tudom még most sem. :lol: Köszi előre is.
gyorgyi33

Sziazstok!
Jube, nekünk a dokink azt mondta, a hasfájás vagy van, vagy nincs. Kész. Ami segít, azt hazsnáljuk, a te esetetben a pukicső az. nem fog hozzászokni, mert 3 hónapos kor körül ahogyan nőnek a belek a gyerekkel együtt, erősödik is, és már enm fogja zavarni a szél... Addig meg zavarja, dehát az már csak pár hét :) És addig se szenvedjetek! A négy óra nem hiszem, hogy sok lenne.... Bene sem evett gyarkabban, ha akrtam volna se.... Ezt ők döntik el.
Szóval pukizzatok csak, aztán nő a bélrendszer, és a csajszi majd magától fog fingani (bocsi :) ezt nem lehetett kihagyni ).
Marcsim, Cancan, Ildi???
Durca, hálapénz ügyben tökéletesen igazad van. Összefüggenek a dolgok. Engem valójában az szomorít el, hogy a 20 század elején a most csodált finnek minket csodáltak.... mert ők voltak a messzi kis rokonaink. Most meg...
Mentalitás... de ez is változhatna??? Reménykedek benne. Különben mindek szüljünk gyerekeket....

mtunde

Szaisztok!!

Györgyi!!

Én nagy hasznát vettem a szopipárnának. Igaz, nem szoptattam sokáig, de jól jött. Terhesség alatt is. Amíg nem volt meg, nagyon fájt a hátam, utána elmúlt!!

Lányok!!
Nagy szükségem lenne a lelki támogatásotokra, és tanácsotokra!
Luca borzasztóan keveset eszik! Tudom, erről már beszéltünk, de még a minimum heti 15 dekát sem hízza meg!
Még 4 óránkaént sem akar enni. Próbáltam más hőmérsékleten adni, a védőnő tanácsára egy kanál barackot tenni a tápba, mindent...
Külsőre nem néz ki rosszul, de azért mégiscsak van/ kell lennie egy minimum fejlődésnek!!
A védőnéni tanácsolta, hogy holnap menjek fel a doktornénihez, hátha ír másik tápszet! De azért aggódom. Hetek óta ezzel küzdünk! Sokszor egész nap szinte a szájában van a cumi, mert mindig remélem, hogy egy picit eszik. M?áskor megpróbálom a 4 órát kivárni, hogy jól megéhezzen.
Szóval nem értem a dolgot, és azért aggódom is.
Eddig én is azt gondoltam, eszik, amennyi kell neki, de 3 hét alatt nem hízott, csak 30 dekát!

Bocsi, hogy ilyen hosszra sikeredtem, de kicsit el vagyok szontyolodva!!

Puszi mindenkinek: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Panni csak anyatejes. És NAGYON sokat eszik egyszerre. Már 5700 gramm körül jár. (3460-nal született) De ha gyakrabban teszem mellre, ugyanolyan sokat eszik, csak gyakrabban. Akkor eszik kevesebbet, ha lerobbantom, és akkor jön a szomorú lelelelele.... mert nem lakik jól. Úgyhogy hagyom, hogy egyen, amennyit akar, és az sokszor több, mint 200 egy húzásra, 15-20 perc alatt. De már nem mérem, csak egyszer-egyszer az evéseket, mert szemmel láthatóan gyarapszik, és nem idegesítem magam, hogy jajtúl sok, jaj talán kevés.... A legtöbb, amit mértem 270 volt. :shock: NEm tudok vele mit csinálni, egy ideig kifejtem a mellemből szoptatás előtt, hogy ne egye tele magát, de most már nem teszem, végül is azért van tej, hogy neki legyen, nem a frigónak.

Köszi a biztatást, lányok, jól esik, már nagyon várom, hogy kinője ezt a hasfájást. Mostantól egyszerre próbáljuk az infacolt és a gripe watert, ez a védőnéni új ötlete, hátha így jobb lesz... majd meglátjuk.

Györgyi, a babafalva.hu -n találsz leírást a vonalzókról, ott meg tudod csinálni.

szép napot mindnekinek,
Jube

Kép

Kép
jube

Szia Dóri,

nem láttam, hogy írtál, csak most... látod, mindenkinek van valami baja, hol túl sokat esznek, hol túl keveset.

Azt olvastam, hogy a tápszerváltás segíthet. És számold ki, hogy a születési súlyhoz képest eleget gyarapodott-e. Mert emlékszem, hogy először nagyon sokat hízott. Lehet, hogy most visszakapcsolt, és átlagosan pedig teljesen jó. A Berend Kati néni a dokinénitek, ugye? Biztosan meg fog nyugtatni, a Mamim folyton izgult, hogy a tesóm nem gyarapszik eléggé, (kb 30 éve) most meg nem győzi letornázni a kilóit... A Kati néni akkor csak anniyt mondott a Mamimnak, hogy nézzen rá a gyerekére, ha soványnak látja, akkor szóljon. :)

puszi,
Jube

Kép

Kép
jube

Szia Judit!

Nem a Kati néni az orvosunk. Még nekem volt az gyerekkoromban.
Az a helyzet hogy a szüléshez képest nem vagyunk rosszak, mert
2950- el született és most 4950. De nagyon keveset eszik.
Heti 15 dekát azért illene gyarapodnia!!

Majd holnap meglátjuk, mit mons a doktor néni! Én is remélem, hogy a váltás segít!!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Hú, nagyon sokat írtatok, nem igazán tudtam visszaolvasni,de majd megpróbálom.

Dóri,
Ne idegeskedj. Mi is hasonló cipőben járunk. Réka, 2 hete 4950gr volt, tegnap pedig 5040 gr. Úgy is lehet mondani, hogy szinte semmit sem hízott. Ő is 4 óránként eszik, és nem tudom rávenni, hogy gyakrabban és többet egyen. Már én is adok neki tápszert, sőt délben hol sütőtököt, hol pedig sárgarépapürét eszik. A doktornénink azt mondta, hogy ne izguljak, hiszen állandóan jár keze, lába. Soha nem lesz duci kislány. ÉN nem is akarom, hogy az legyen, de akkor is. Mondjuk nem vékony, és azt mondta, hogy én sem voltam soha egy vasgyúró. (Ő volt az én doktornénim is) Úgyhogy fel a fejjel. Ha nem sír, akkor elég volt neki a kaja.

Kiscsillagnak nagyon drukkolok és gondolok rá. Kérlek ad át üdvözlettem!!!!

FInishelők miújság??? Babáztok már???

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Szia Dóri!

Hízás terén nálunk is hasonló a helyzet, legutóbb 10 dekát, előtte 9-et gyarapodott, viszont előtte 22-t, és ha ránézek egy kerek gyereket látok :), úgyhogy én egyenlőre még nem izgatom magam. Szerintem neked sem kellene.
Holnap azért én is megemlítem a védénőnek.
Viszont ha Luca kiegyensúlyozott akkor nem hiszem, hogy gond lenne, hogy nem olyan mértékben gyarapszik, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Megtömni mégsem lehet.

Orsi

KépKép
osori

Szia Dóri!
Ismerem, mit érzel, één is naponta mértem... Bene sem hízott 15dekát hetente! 10-et maximum... de táposoknak annyit is kell az én védőnőm szerint.
Bene is jókedélyű volt, vidám, és járt keze lába, így nem várhattam tőle sokat, de ezt csak utólag tudom, akkor minden nap imádkoztam a mérleg előtt.
Aztán jött a megváltás!!! Visszaadtam a mérleget, és havonta mértem... :idea:
Ez volt egyedül, ami segített.
Nálunk is csak a fél éves átlag volt rendeb, miszerint megduplázta a súlyát. Azt mondták, mindegy, milyen ütemben teszi ezt!
Nyugi, tudja a gyerek....

mtunde

Györgyi, Durca! Nem-nem, a jógát (még) nem kezdtem el, egyelőre gyógytornát kedztem tegnap. Nagyon jólesett. Ha úgy érzem majd pár hét múlva, hogy belefér a jóga is, akkor természetesen elnézek. Nekem a legszimpibb a kismamajoga.hu, bocs, de most nem jut eszembe, hol van pontosan.

Györgyi, én is szeretnék szopipárnát venni, eddig itt láttam a legolcsóbban www. szopiparna.uw.hu

Dóri, bocsi, nem elbagatellizálni akarom a problémát, hidd el, de én anno 2350 grammal születtem, féléves koromban mondták azt, hogy na, most már úgy nézek ki, mint egy újszülött... Most meg a védőnéni izélget, hogy nem kéne ilyen ütemben híznom. Most pótolom, hihi. Szóval biztos vagyok benne, hogy Luca rendben van. Olvastam arról, hogy 2-3 hónapos korban egy időre "visszavesznek a tempóból" a babák, majd újra beindulnak. Erről a többiek biztos többet tudnak mondani.

Én is befejezem a hálapénzt. Képzeljétek, előfordult, hogy egy beteg "fizetett", majd utólag előjött az igényeivel, hogy neki nem ilyen kaja kell, neki húzzák át az ágyneműt még egyszer stb. Szóval ilyen a mentalitás, ja. hol van már itt háláról szó??? Ez már megvesztegetés kategória. Azt szoktam mondani, hogy a kórház nem fodrászat. Ha értitek.

Puszi mindenkinek.
vbea

Sziasztok!
Dóra! Pont ezért hívtem fel a védőnőnket múlt héten, hgoy leállt a hízása Olivérnek, és mondta, hogy azok a babák, akik begyorssítottak az elején, azoknál nem gond, ha van kis pihi.. azt kérdezte, hogy mozgolódik-e, ill. vidám-e mindkettő kipipálva.. akkor no para..:)
Györgyi! A szopipárnát én is használtam, bár a szoptatáshoz már nem :) túl nagy volt, és nem voltam hajlandó minidg felkötni magamra, anélkül meg nyaklott össze vissza.. DE! míg terhes voltam, az megváltás volt, hogy vele aludtam.. hurcoltuk is magunkkal, mint a véres kardot.. :) a hátam nem is fájt többet.. addig meg nem volt valami vidám.. szóval megérte, most adom is tovább az unokahugomnak.. mert alakul a pocója neki is :)
Jube! Néztelek ám! Majdnem megtámadtam egy narancssárga-barna mózeses kocsit, aztán inkább letettem róla.. azt csináltam amit szoktam.. olvastam :) Holnap nem tudom, hogy mi lesz.. mert most már tényleg gatyát akarok venni.. csak nem jön össze soha.
De a párom már nem ússza meg :) Ja, vittem gépet is, hogy lefényképezzem a bébiket.. de legalább levegőzött a gép is :)
Kiscsillag!!! nagyon drukkolunk mi is Olivérrel!
Szerintem a többit elfelejtettem.. :?
No mindegy, puszi mindenkinek! :D

satuk

Én még itt vagyok, nem osztódtam.
Szerintem a többiek már a babájuk szuszogását hallgatják :wink:

Nekem is van szopipárnám és eddig nagyon nagy hasznát vettük, a férjemmel együtt. Nagyon kényelmes pozicíóba lehet vele elhelyezkedni pl. tvnézéshez.
Szerintem ez egy örök darab és érdemes ilyet beszerezni!

Vajon miért van az, hogy a baba mindíg éjszaka nyomja a húgyhólyagom és akkor kezd el fájni a medencecsontom is és minden ott alul?! Felkészít a kis gazember a nemalváshoz! :roll:

Olyan nehezen telnek már az órák.....
marcsim

Sziasztok!

BEA
Köszi a párna honlapját. Már meg is rendeltem. Aranyos mintával. :lol: Ja és tönkölybúzás, azt hallottam, hogy az nagyon egészséges. A gyógytorna az terhes-torna? Vagy milyen gyakorlatokat csináltok?

Elkezdtem csinálni a vonalzót és elküldtem a saját email címemre. De hogy kerül fel ide? Tudom hogy nagyon hülye vagyok! Help! :oops:
gyorgyi33

hali! györgyi!- bocs, csak 1 kezem van.. :oops: .. szóval ne emilbe küldjed el, hanem másold be a profilodba a szöveget, amit létrehoz.. azt a blablát, amit 2.nak ír ki..
a profilt meg legföllül találod, a segédleteket kell átállítani rá.. és oda kell bemásolni, az aláíráshoz.
majd még jövök, ha kell

satuk

SZiasztok!

Köszi Satuk!
Remélem sikerült. Most kiderül! :lol:

Kép
gyorgyi33

Nem sikerült. :(

Kép
gyorgyi33

Talán most? ne haragudjatok hogy itt bénázok! :evil:

Kép
gyorgyi33

Sikerült!!!!! El sem hiszem. :lol:

Kép
gyorgyi33

Most persze az összes hozzászólás alá betette. Tehát tök hülyének érzem magam, de mostmár mindegy.

Kép
gyorgyi33

Satuk,

ezek vagyunk mi, a kép az első sétán készült, azért feszítek ilyen büszkén! :lol:

Ilyen "cirkusz" kocsija kevés babának van, nem fogod összekeverni. Mostanában már szolídabbakat gyártanak.

Jube

Kép

Kép

Kép
jube

Hali!
Jube! Akkor majd megismerlek! :) MEg is fogjuk még unni egymást :) Ja, tök jó volt ma, tele volt a park gyerekekkel.. lassan Olivér is ott fog rohanni.. bár tőlem örökölte, akkor még van erre vagy fél évem :)
Györgyi! Valahol mi is elkezdtük a vonalzózást :) Gratula!
Ja, visszaolvasttam, amikor Olivér született.. mennyi mindent megéltünk azóta.. Egy nem változott: egy angyal azóta is.. :)No, búcsúzom, mert az ember is jönni akar..

satuk

Jube,
Rajtad nem is látszik, hogy szültél!!!

Szeretnék ilyen vékony lenni én is!!

Vica

vica10

Jube!
Tényleg nagyon vékony vagy. Hogy én hogy irigyellek. :cry: :oops: :D

Dóri!
Tényleg ne aggódj! A kezdeti gyors gyarapodás tényleg lelassul. Holnap mikor mentek a Berand Kati nénihez? Mert mi is megyünk 4-re. Hátha összefutunk! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Mindenkinek gyönyörű a babócája!!!!

Jube,

nagyon csinos vagy a "cirkusz" kocsi mellett :D !

Vbea,
Köszi!Azt a szopipárnás honlapot, mert nekem ugyan van( én szoptatáshoz sokat használtam, ez az a kígyószerű), de nem tönkölybúzás és a kórház óta megveszek a tönkölyös párnákért :oops: !
Marcsim ,
nagyon szorítok!

Én nem megyek bele a hálapénz- téma társadalmi vonatkozásaiba, mert nem vagyok teljesen kívülálló és ez egy olyan messzire vezető kérdés. Szerintem : rendes fizetés az orvosoknak+ az eü. személyzetnek és a paraszolvencia Btk. szerinti !!!!! büntetése ( aki ad és aki kap!): csak ez a megoldás. Az más lapra tartozik, h az már mennyire tetszene az embereknek, h akkor agyő orvosválasztás, fogadott orvos és egyéb előnyök...viszont várólista és bejelentkezés. Pl. a nővérem Londonban él 2 héttel korábban jelentkezik be a háziorvoshoz, ha valami sürgős van akkor vagy mentő vagy kivárja a rendelés legvégét vagy egy üresedett időpontot.
Hát ehez is komoly mentalitás beli váltás kell.
A hálapénz bárminemű előre elvárása, előre elfogadása, tarifák:etikátlan.

Mi egyébként jól vagyunk. Tegnap voltam AFP-n és sajnos nagyon elszontyolított a doktorom, mert azt mondta, h nagyon kicsi az esélyem a természetes úton való szülésre :( :( :( az előző csaszi miatt, meg a kötőszöveteim miatt nagy a sansz az újabb beilleszkedési zavarra, de azért megpróbáljuk majd csak... Hát majd' elbőgtem magam...Mert bár tudom, h az a legfontosabb, h a baby jól legyen, de nem esett jól! Barnával is 16 óra után, 1 óra kitolás után lett császár, csak a legjobbról maradtam le, h kibújjon:( és a hasamra tegyék!
Azt hiszem málnalevél teát fogok vedelni majd, meg homeós bogyikat rágna, hátha segítenek majd!

Na, nem hisztizem! Csak a prücsök egészséges legyen! Igaz?! Csak olyan jó volt kiírni magamból!

Mindenkinek pusz!
Judit
barnama

Sziasztok lányok.

BARNAMA/JUDIT!

Nagyon megértelek szülés ügyben,az én lányom is császárral született ,pár óra vjúdás,eltűnt méhszáj,majd magas egyenes állás miatt(lehet,hogy ez a beilleszkedési zavar?),kimondták,hogy császár.És én is arra gondoltam,amire te,hogy a legjobbról maradtam le.(bár sokak szerint nem.)Most én is arra készülök,hogy talán sikerül(málnalevéltea és homeobogyókl),de nekem is elmondta az orvosom,hogy jó,jó készülhetek,de nen biztos..ő nincs ellene,de azért az összes várható komplikációt elmondta(megértem),és van egy sanda gyanúm,hogy nyugodtabb lenne,legalábbis jobban örülne,ha császár lenne.Kisebb a komplikáció mindenki számára:(?)
Ez nem hiszti,ait leírtál,természetes hogy egy nő szeretné átélni a szülés-születés élményét és ez -szerintem-számunkra egy feladat(bár nem biztos,hogy az kéne,hogy legyen),amit szeretnénk sikeresen megoldani.Ha pedig valamilyen oknál fogva nem sikerül,akkor van egy kicsi hiányérzet és csalódás,mindazok mellett,hogy a legfontosabb a baba és az anya egészsége.
Bízzunk benne,hogy sikerül nem lemaradnunk a végéről!!!! :D :D

Csajok,ha ennyire jó a tönkölybúzás szopipárna én is rendelek,mert nagyon komoly hát,derék és medencefájdalmaim vannak(kripli vagyok mondtam)..
Miért olyan jótékony a tönkölybúzás párna?

DÓRI! Elhiszem,hogy aggódsz a súlygyarapodás miatt,de DOBD KI A MÉRLEGET :D :D .használd csak havonta,meglátod elszáll minden gondod.Persze említsd meg a védőnéninek vagy a dokinak,hátha egy másik tápszer finomabb,jobban ízlik neki.De,ha mozog,nevet,jókat alszik,kerek a feje,ne aggódj...fel a fejjel!!!!
VBEA! Nem a padma jóga stúdióra gondoltál, mikor a kismamajoga.hu-t említetted? nekem is tetszik,csak kiesik nekem zugló.

Megyek,szakdolgozatot kellene írnom,ha már egyszer oviba adtam a csemetémet.
sziasztok,durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok

Durca

Ott a szopiparna honlapján leírják, hogy miért jó a tönkölybúza. Azt hiszem nyugtató, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása is van és persze természetes. Milyen fájdalmaid vannak? Éjszaka, vagy egész nap? Azt hiszem mi majdnem egyidősek vagyunk. Nekem a vádlim szokott görcsölni, de csak ha kihagyom a jógát, vagy a tornát. Én oda járok a Padmába.

Barnama

Fel a fejjel! Nekem van egy barátnő, szinte ugyanúgy járt mint te. A másodiknál semmi gond nem volt! A lényeg hogy ne görcsölj rá nagyon mert az nem jó. Szeritnem mozogj sokat, máramennyit lehet. Neked is ajánlom a jógát, sok gyakorlat van, ami a tágulást segítheti. De ha a dokid azt mondja, hogy nem megy másképpen akkor se aggódj. Gondolj arra, hogy egy csomóan császárral szeretnének szülni, mert biztonságosbbnak érzik. Fel a fejjel!!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok Lányok,

nagyon köszi a dícséretet, nagyon jól esik!

kicsit magam alatt vagyok, sírhatnékom van, ha végigmérem a listát, hogy mi mindent kéne csinálnom.... hogy csinálják ezt a sokgyerekesek???? Eszti... segíts... Te mikor főzöl, takarítasz, vasalsz, alszol 3 gyerkőc mellett? Kicsinek érzem magam a feladathoz.... :cry:

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!!

Szóval nekem ezeket a lehetőségeket, mármint, hopgy 3 hónapos korban visszavesznek nem is mondta senki!!
Mindenesetre kapztunk más fajta tápszert, és le kell vennem vizeletet, meg vesznek majd vért, és akkor meglátja a doktor néni, nincs e vmi más baj ( hugyúti fertőzés, vashiány). Pedig akkor lehet, hogy ezekre nem is lenne szükség!?
Na mindegy.
Mindenesetre az új tápszer jobban ízlett neki szerintem.

Köszi a megnyugtató szavakat!!

Judit!
Tényleg nem látszik, hogy szültél!! Nagyon fain a babakocsi!!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Lányok,

holnap randi a Millenárison! 1-2 óra körül megyünk, Dóri, Hurcia és én, és akinek még kedve van. Satuk, feltétlen számítunk Rád is! :D

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok,

Dóri,
sok sikert a vizelet levételhez!! Nekünk, 2 hete kellett levenni Réka vizeletét és 2 napba tellett. :( :( Igaz nekünk csak a hajnali pisi volt jó. Kellett vennünk egy vizelet gyűjtő zacsit, ami persze kisfiúknál nagyon jól működik (hiszen a fütyit bele tudod tenni), de kislányoknál nincs semmi amit bele tennél. Persze, hogy egy csepp sem ment bele. Mondjuk Réka hason alszik, úgyhogy így nehezebb is volt. Nektek mit mondot a doktornéni, hogy vedd le?? Ja és jövő héten nekünk is kell leadni megint vizeletet. Ha sikerült levenni, légyszi írd már meg a titkát.

Jube,
Én is idő hiányban szenvedek!!! :cry: Én sem értem, hogy több gyerköc mellett, hogy lehet mindent megcsinálni.

Szép napot!

Vica

vica10

Sziasztok!

Jube! Olyan vagy mint egy kis gimnazista, tele életkedvvel és senki nem mondaná meg, ha nem lenne babakocsi előtted, hogy már szültél! :D

Dóri! Remélem Lucának semmi egyéb oka nincs az étvágytalanságának, mint hogy egy kicsit lelassult a gyarapodása...esetleg válogat :wink:
Én már fel is készültem arra, hogy Kolos nagyon válogatós lesz, mert én is és a párom is szürnyű volt ilyen téren :roll:
marcsim

Tök jó lenne menni, csak egy kicsit messze van Nekünk!!!!!!!

Vica

vica10

Sziasztok!

Dóri! A kivizsgálásnak annyi haszna lehet,hogy megnyugszol:szervi baja nincs a gyereknek.

Kétségtelen nem egyszerű ez a vizeletgyűjtés,képzeljétek el,mikor én a tiltakozni és mozogni is képes 2 és féléves lányomtől gyűjtöttem pisit,nem egyszerű,de megoldottuk.
DÓRI,elmondta a dokinéni hogyan kell? Szólj,ha kell segítség,így neten keresztül..

GYÖRGYI! nekem már mindenhogyan fáj. Az lehet a gond,hogy ugye az előző terhességem előtt 10 éven keresztül rendszeresen mozogtam,sőt a terhesség alatt is végig.Aztán szinte semmit,majd tavaly újra kezdtem és most megint semmi. Egyszerűen elpunnyadtak a tartóizmaim,plusz a rossz testtartás,meg miegymás.
Jövő héten én is kezdem a jógát, csodákat várok tőle :D

JUBE! és mindenki,aki úgy érzi időhiányban szenved.

Nyugalom!!! ez egy új életforma,meg kell benne találni a rendszert,elhelyezni magadat és teendőidet! és bele kell nyugodni abba,hogy nem megy mindig,minden egyszerre. Az elős időben én is állandóan deprimált voltam,hogy nem volt időm és semmi kézzel fogható,látványos dolgot nem alkottam a háztartásban,volt,hogy a 3 óra alvás idő azzal tetl,hogy bámultam a tévét és örültem,hogy nem kell figyelnem senkire. Adj időt magadnak,meglásd menni fognak a hétköznapok!

Pá mindenkinek!durca
Üdv,durca

Kép

Kép
durca

Dóri!
Hányra mentek a Kati nénihez? Én mire mentek? Még Luca nincs 3 hónapos?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Most futottam össze a védőnőmmel a kisboltban és azt állapította meg, hogy még nagyon fent van a pocim. :twisted:
Biztos az, hogy mindenkinek olyan látványosan leszáll szülés előtt?
A szülésznő nem említette eddig a CTG-n, hogy fent lenne még...
marcsim

Durca,
Ha nem okoz gondot Neked, én szívesen venném ezt a vizeletgyűjtéssel kapcsolatos segítséget! Úgyanis nekünk nagyon nehezen ment múltkor.

Puszi Mindenkinek:

Vica

vica10

Sziasztok!
Marcsim, nem feltétlenül száll le a pocak. Az lehet egy jel... de neked a nyákdugó távozása fontosabb jel! Az tényleg csak pár napot jelent, és lehet, hogy a pocakod csak vajúdás közben száll le, vagy nem is, mert olyan formájú. Szerintem neked amúgy is beesik a baba a medencecsontok közé, azért is "látszik" kicsinek a hasad.

Jube, ismerős. Én ráadásul ezt tetőztem azzal, hogy fél évig nagymamámmal laktunk, aki főzött, mosott, nekem kb heti 1x takaírtani kellett. Állandóan olvastam, tévéztem, neteztem, aztán kezdtem lelkiismeretfurdalást kapni, hogy azért nem 3 év szabadságon vagyok... Szép lassan felpörögtem. Most is van magamra fordított idő bőven: tévé, net, olvasás, de elkezdtem értelmesen kihazsnálni az időt. Beiratkoztam továbbképzésre, elővettem régen elfeledett szakkönyveket, értelmesebb olvasmányokat, stb... És csodák csodája, emellett az új lakásba költözés miatt és az aktivizálódás miatt is megnőtt az elvégzett házimunka mennyisége. De tény, hogy sok mindent leadtam: ami maradt: 2-3 naponta főzés (1,5 óra) 2 naponta kb vásárlás-sétával. Bneével játszótér, vagy valami... (ez nem mindennapos még) 2-3 hetente a mindneképpen muszáj dolgok kivasalása, 2-3 naponta takarítás (porszívó-felmosás) és 2 hetente portörlés, kádmosás. Minden más ötletszerű, és ha meg tudom csináli, siker, mert nem volt betervezve:
elintéznivalók, és sok sok baártnővel kismamával való találkozóm, mely Benének is igénye.
ha ezt a listát megnézem, ez 2-3 gyerke mellett is elvégezhető kötleező rutin... Minden más csoda! :)
Én amúgy lusta típus vagyok, ez talán kiviláglik.... :roll:
Holnap, ha tudunk, megyünk mi is, megcsodáljuk a kislányokat, és válaztunk egyet... Már ha Olivér hagy...
Tünde

mtunde

Sziasztok!!

Elmondták, hogy kell benyűjteni a pisit. Majd meglátjuk sikerül e!!
Ha nem jön a segítségkérés, köszi!!
Must Milupa tápszert kapott, és nem is a startot, és láthatóan jobban tetszik. Azt nem mondhatom, hogy zabál, de különösebb erölködés nélkül megevett egyszerre 90 grammot, és kicsit később a maradék 30- at is!! És elégedettebb is két kaja között!
Egyébként csak azóta mérem meg hetente, mióta nem eszik! Előtte nem nagyon csináltam! Nem baj, jövő héten vissza is visszük,lejárt a bérlés, és nincs értelme, hogy maradjon!!

Vica!!
Én messzzebbről megyek, nem jó kifogás!! :D :P
Hátha még meggondolod magad!!

Puszi:
Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

VICA! Szivesen leírom,hogy mi hogyan csináltuk,egyébként nekem is először a szomszédasszonyom segített,akinek nagy rutinja van ebben a kislánya által(sajna).Nekem úgy remegett a kezem és olyan kínai volt,hogy ihaj.
A felrakással is gond volt? no,kiveszed a zacsit a fóliából és a félbehajtod,hosszában.A keményebb papíron található a lyuk,ahová a bébinek bele kell találnia:-)Ennek a nyílásnak az alsó részét helyezed a gátra(félbehajtva).gyakorlatilag ahogy kezdődik a nyílás alsó része az ott van,ahol a baba hüvelye kezdődik.És így rá tudod ragasztani (egy kicsit odanyomod) a fölső részét is.Aztán a zacskót széthúzod,hogy legyen helye belepisilni.
Igazság szerint a felhelyezés után jön a nehezebb dolog,hogy mikor pisil a gyerek?!
mandulával pancsizósat játszottam,folyattam a vizet a csapban,ő meg játszhatott vele,közben nagyon nagyon sokszor adtam neki vizet.
Nálatok ugye ez nem jöhet szóba,így marad az itatás,meg a cici,ha még van és az egyéb játék,vagy ha hajnali vizelet kell,akkor a ringatás stb.
remélem érthetően magyaráztam el,egyébként lehet,hogy nevetséges,de én utána gyakoroltam egy játékbabán:-))

bízzunk benne,hogy nem lesz rá szükségetek sokszor.

üdv,durca

Kép

Kép
durca

Lányok!

Köszönöm a meleg szavakat Mindenkinek! Nagyon, nagyon jól esett!

Durca,
akkor mi igazán sorstársak vagyunk! Nálam is magas, egyenesállás miatt lett császár :(, ez egyik fajtája a beilleszkedési zavaroknak.
Én is megpróbálok mindent, h jobb, gyorsabb legyen a tágulás, hátha akkor jobban megy majd a vége;) .Majd segíts, h mikortól szeded a bogyikat és mit ill, h mikortól kell inni és hogyan a teát!
Én így már a szülésznő választástól is eltántorodtam, lehet, h nincs is értelme, ha ilyen nagy a csaszi esélye, bár Keszegh Évi igazán nagy segítség volt Barnánál...??!!

Marcsi,
én onnan tudtam, h lejebb szált a hasam, h többet tudtam enni
:P ! :D

Üdv
Judit
barnama

Judit!
Nem tudom, hogy tudod-e, de a "dokink" is ért a homeopátiához.
Nekem említette egyszer, hogy van olyan képesítése. Esetleg kérdezz rá ezügyben, biztos Neked is elmondja a véleményét.

Most, hogy így mondod, tényleg többet tudok enni :wink:

A magas egyenes állás csak akkor derül ki, amikor már szülsz? Az elhelyezkedést nem tudják megállapítani, kitapintani előtte?
marcsim

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?