A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ayse!

Nem tudok itt Csömörön kecskékről :cry:
De azért majd megkérdezem férj retyerutyáját, ők helyiek..és mindent tudnak...

Kuha ezt most ne olvasd!!!!!!!!!!!!!

Tudjátok mi történt???
A postaládába bedobtak egy szórólapot, hogy JÁTSZÓHÁZ NYILT A FALUBAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P :P :P :P :P :P

600 ft / óra...

Kiváncsi vagyok nagyon, nem tudom mikor jutunk el megnézni...

Azért ez jó, nem???4 uniós játszótér bébihintával, most épül az új hiperszuper ovi és még ez a játszóház is..ráadásul a helyi művházban minden hétvégén vagy gyerekes progi!

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Repulesre reagalok, mert mi tenyleg jovunk-megyunk mint a tavirat Bp es Algir kozott, es atszallas is van benne. Eloszor ket honaposan csinaltuk meg, akkor az eg vilagon semmi nem volt, vegig aludt a bikfic, aztan hat honaposan akkor is aludt nagyjabol, es most nyaron kilemc honposan ujra, es most bar tobbet volt ebren, de a felszallaskor most is aludt. David mindig alszik a felszallaskor (eddig tizbol tizszer) Es mi raadsul egy kiveellel ugy csinaltuk, hogy innen indultunk kb tizkor, delre Parizsban voltunk es onnan rogton tovabb Bpre kb kettokor es negyre erkeztunk meg. Es nem volt nyuglodes egyaltalan. Tengerrentul nemtudom milyen, de gondolom ott meg a maszkalas miatt egyszerubb. Ha szerencseje van az embernek van megegy baba, es akkor az ebren toltott idoben tokjol elvannak.
De! Ettol fuggetlenul nem vallalnek be egy parnapos utat, mert alvas meg minden miatt elegge osszekevered a gyerkocot, es annyit nem er ket vagy harom nap "nyaralas" foleg hogy azert eleg sokminden kell ahhoz, hogy konfortos legyen a dolog (mobilagybol pl olyat kaptunk legutobb egy 4csillagos parizsi szallodaban, hogy ki kellett csereltetni, mert undoritoan mocskos volt. es mivel ez az egy volt, letakartattam az egeszet lepedovel, dehat az meg milyen.
Szoval meggondolando. Ket het mar mas teszta, es mondjuk David pl imadja ha tortenes van, nem nyuzasnak fogja fol..
Mi most innen Spanyolorszagba megyunk jovoheten, hajoval :)
De persze mi azert is utazunk ennyit hogy ne oruljunk itt meg :)

Rokica:) Davidnak is van triciklije, mi toljuk benne es imadja, sot le sem tudom venni rola, szoval emg kell gondolni, mert ha elkezdi az ember tologatni, tuti minimum fel oraig muszaj :)

David most az egyszervolt-ra kattant ra egyebkent, ha ideulok a gephez rogton agaskodik, az animaciokbol a kicsiknek valot imadja. Egyszer kiprobaltam, aztan mostmeg nezhetek :)

ppanna es David
ppanna

juujj tiszta betuhiba,
komfortos, bocs.
cserebe teszek fel triciklis kepet ha tudok, mindjart
ppanna

Sziasztok,

Betevedek neha pedig szerintem mar nem emlekeztek ram, ami az en hibam is, hiszen teljesen elszakadtam innen.Pedig sokszor olvaslak am titeket de irni nem igazan tudok, egyreszt mert nem tudok hozzaszolni hazai dolgokhoz (kulfoldon elek) masreszt meg a munka es a ket gyerek teljesen elveszi az idom.
De tenyleg olvaslak neha titeket. Igy gratula a masodik babas anyukaknak, ugyesek vagytok es fokepp batrak :lol: de tenyleg gratulalok!
Amiert irok, ha nem zavar titeket, az az utazasi tema.

And
Ne felj nekivagni az utnak. Az en masodszulottemnel hisztisebb gyerekkel ritkan talalkoztam meg :oops: :D , de tenyleg ot percig nem marad nyugodtan megis hazamentem vele, amikor 10 honapos volt. Ket repulo plussz 4 oras ut vagyis egesz nap lekotve, bar en egy hetre mentem. De az en hisztis gyerekem csak a vegere gurult be, ami talan ertheto es rendezett egy kis cirkuszt.
Lefoglaljak magukat, hiszen rengeteg a latnivalo, ujdonsag es erdekli oket nagyon. Az ut legnagyobb reszet meg ataludta.
Neked meg meg rovidebb is az ut. Vigyel neki olyan dolgokat, amivel lefoglalja magat, szines ujsag, konyv, nyamiznivalo(ha mar eszik ilyeneket) de meglatod lefoglalja majd a nyuzsges ami korulveszi.

Megann,
Hat, ez huzosabb, ezt neked kell latnod. De en ugy tudom, hogy csak egy eves korig nincs helyjegy, egy eves kortol 75%-ot terit az AIR FRANCE es harom eves kortol mar csak 50%-ot. Vagyis egy eves lanyodnak mar elvileg kell jegy igy helye is lesz. Hosszutavu gepeken pedig az ulesek donthetoek es ha szerencsetek van es nincs tele a gep kereshetsz olyan helyet, ahol le tudod fektetni Lenat. Szerintem kerdezz ra erre a helyjegyre!

Cleo
Parizs!! Most voltunk es decemberben megyunk ujra, 1 oras repulout tolunk vagy hat ora kocsival.
Milyen alkalombol jottok? En imadom bar a forgalom az :twisted: :evil:

Totka,
Ha mar irok kihasznalom az alkalmat es megsugom, hogy en Mezokovacshazan eltem es dolgoztam mielott kikerultem Franciaorszagba. Szoval ismerem a kornyeket. Milyen kicsi a vilag. Nagyon szep a csaladod es szimpatikus vagy irasaid alapjan. Nagyon jok a kepek a lagzirol.

Rolunk akkor, ha valakit erdekel,
Fiam mar 13 honapos, egyedul jar mar ket honapja, mindket nyelven beszel egy par szot-lampa, baba, maci, tejcsi, mama,papa, ha kerem hozza a dolgokat amiket ismer, mutogatja a kepeket a konyvben, amiket ismer. Es mint a nagy megerti amit mondok mindket nyelven. Persze itt a buszke anyuka beszelt, nezzetek el :oops:
Mindent eszik, mint mi, darabosat is mar ket honapja es egy nagyevo.
Itt nalunk vannak folyekony "croissance"-nak nevezett folyekony tejek, 1-3 eves korig es nagyon izlik neki. Megszenvedtem a tapszerrel, de ez nagyon megy most neki.

Hat ennyit tomoren, bocs meg1x ha betolakodtam.

Aniko
aniko47

Helló :oops:

Most megint mire végigolvastam.... :oops: Mindjárt kel a fiam...
Mindegy :P

Minden szülinapos babának BOLDOG SZÜLINAPOT

Már sok köszöntésről lemaradtam :cry:

Képek nagyon jók: Lagzisok, pucér Kisnyulasok,játszóteres, szülinapos, tortamaszatolósok.....
Egyre szebbek a torták is :lol: nyam.nyam 8)

Mi megvagyunk! Dávidkának egyszerre bújt ki két rágófoga :shock:
Én meg nemtudtam ,hogy miért visít fel éjszaka óránként :oops:
Más tünete nem volt, se láz se nyálzás !
Imád az udvaron játszani,a fűben! Estére tiszta retek , alig bírjuk lemosni róla :lol: :lol: Nagyon szereti a szomszéd kutyust.Minden nap megyünk meglátogatni. Ma már a kezét is nyalogatta, Ő meg kacagott ahogy a torkán kifért!
Puszit dob a szomszédoknak is, pápá-t int meg mondja is hozzá :lol:

Rájöttem ,hogy úgy tudom megetetni rendes adag kajával ,ha reklám megy a tv ben!!! :shock:
Semmi mást nem néz a tv ben -egyáltalán nem is érdekli ha be van kapcsolva! De ha kezdődik a reklám , kővé mered és azt teszek a szájába amit csak akarok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ezért felvettem Dvd re egy pár reklámblokkot :twisted: ! Kajaidőben csak bekapcsolom -és semmi gond az evéssel :twisted:

Sőt a kis okoskám már fel is ismer egyes reklámokat!!! A bankos reklámnál mikor a pasi mondja ,hogy : tehát a jövedelmem.....
Az én Dávidkám elkezdi ütögetni a fejét és mondja ,hogy :pa-pa-pa-pa-pa ( Ahogy utána a bankos nő teszi a reklámban)

Azthittem bepisilek amikor először csinálta :shock: :shock:

Upsz :oops: mennem kell ! Felébredt! Du megyek nőgyógyászhoz :?

Majd este benézek ,ha tudok
csillam

mindenkinek köszönöm a véleményeket! Anikó, Ppanna, nektek különösen, mert olyan ritkán írtok!
Anikó, a Te fiad mennyire ügyes és okos! nagyon sokat tud már!! ráadásul 2 nyelven.

Megann, én is így közelítem még a dolgokat, hogy Esztinek mi a legjobb... én túlaggódós típus vagyok, de azért nem szívesen hagyok ki semmit. na ezt nehéz összeegyeztetni, ezért aztán állandóan döntésképetelen vagyok. most a nem utazás felé dől nekem egyelőre a mérleg. de csak azért mert 2 napra nem érdemes ez a nagy cécó. asszem ha egy hétre mennénk, belevágnék.
egyébként az Eszti többször volt az apja nélkül egy hetet (asszem 3x eddig), és meg se kottyant neki, igaz, nem ismerte meg az apját rögtön, amikor újra látta... viszont nagyon jól beilleszkedett az akutális családi rendszerbe :) fogalmam sincs milyen a kinti élet, de azok alapján, amiket írtál, ha nem érezném kihagyhatatlannak, életem nagy nemtudommijének a floridai utat, asszem maradnék itthon és megkérném apát, hogy amint lehet, jöjjön haza.

jó lehet csömörön élni! és vadiúj oviba járhat majd Léna, de jó neki :)
tegnap azon gondolkoztam, miközben méláztam azon, ogy Eszti még mindig írtó taknyos :(, hogy lehet, hogy jobb lenne neki, ha kiköltöznénk a városból. a levegő, nyugalom miatt. csak az a gond, hogy én echte városi csaj vagyok, és úgy érzem jól magam, ha éjjel-nappal tudok választani. jönni-menni-vásárolni-szórakozni. persze ennek most a fele sem igaz, de elvileg lehetne :)
az iskolaválasztás, különórák, utazás miatt talán így közelebb vagyunk. talán.
eszembe jutott az a múltkori kép, amit Megann te tettél fel a budapesti szmogról, meg is mutattam apának. és az is, hogy pl. Hajni Pannájának a tüdeje biztos rózsaszínebb, mint az Esztié :(

KépKép
KépKép
and

szia BKriszta!!!!!!!! :P :P :P mi megyünk szivesen!!!!!!!már alig várom,hogy láthassam hogy hova költöztetek!
Megann,
nagyon édes az a szőnyeg!Kisnyuszit is csak erővel lehet ilyen helyekről elcipelni!A Camponába mit sem sejtve benéztünk egy gyerekboltba,ahol rutinossan a bejárat mellé betettek egy asztalkát,székekkel és rengeteg játékkal :twisted: ,az anyuka meg inkább többször is végigmegy a boltban,hogy ne keljen kirángatni a lefizetett gyereket onnan,sőt akkor már vesz is valamit,de a vége akkor is balhé! :shock: :twisted: mit kinem találnak!arra nem gondoltak,hogy legközelebb nagy ívben kikerülöma boltjukat,ha nyugit akarok????
mondjuk a szökőkút is totál szivatás,zenél,változtatja a formáját és akár fürödni is lehetne benne,ha megintcsak nagy rikoltozások közepette el nem rángatnám onnan BúvárKundnyuszimat! :?
de most már a többi gyerekre is veszélyesek vagyunk! :shock: ,már amelyik kezében kaja van!!!!egész egyszerűen Kisnyuszi lerohanja a potenciális kajaadókat!azok meg menkülnek,de egyszer pofon is lesz! :roll: mesésen egyszerű minden! :lol:
fellapozgattam a Kismami újságokat és találtam egy tej és tojásnélküli palacsinta tortát,elküldtem Annamaminak,szerintem nagyon jópofa és egyszerű!Nyuszimnak is keresgélek,lehet répatortát kéne kapnia! 8) :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

az egeres szőnyeg tényleg nagyon aranyos!

Nyúlné, légyszi küldd el nekem is azt a palitortát!!
a bevásárlóközpontok már csak ilyenek, csalogatnak ezerrel. télen még lehet, hogy azért fogjuk ennek hasznát venni. az árkádbasn múltkor pl nagy medvék voltak kiállítva, barátnőm pár éves gyerekei nagyon élvezték.

KépKép
KépKép
and

Na ha mar igy nekiveselkedtem :P
Nyulne,
Csodas kisfiad van es a kepek melletti szovegek neha irto jokat tudok nevetni.

Csillam,
Aranyos lehet ahogy igy utanoz dolgokat, de tenyleg ebben a korban ennivaloak. Nagyon szep kislegeny am!
Lehet, hogy az enyem is ezert kel orankent mar egy hete? :shock:

Gyonyoruek es nagyon otletesek a tortak, kutya, katica stb. es BOLDOG SZULINAPOT minden egyeves babanak.

PPanna
Spanyolorszag melyik reszere?En itt lakom a hatarnal, imadom Spanyolt nagyon szep orszag.

Barbi,
Nagyon szep csaladod van, helyesek a fiuk nagyon.

Aniko
aniko47

Sajnos én képtelen vagyok mindenkinek reagálni. pedig sok dologra felfigyelek, csak amikor irok, épp nem jut eszembe. Ayse, például nagyon élvezem, amiket irsz, de rendszeresen nem válaszolok, azt hiszem. Például a varrógépre:Adria, de olyan, mint a Singer, dédnagyanyám vette és a család nőtagjai mind ezen varrtak, én is, csak nekem már nincs türelmem, főleg mióta olyan jó kis turkálókkal van tele a város.

Nyúlné, a képeid!!!! No comment...

And, szerintem nyugodtan lehet repülni ekkora gyerekkel, sokan csinálják. Egyrészt talán lekötik az emberek, valami rágcsa, stb, másrészt igaz, néha ki kell birniuk azt is, amihez nincs kedvük. Én biztosan kiváncsi lennék és mennék. Sajnos még egy babával a pocakomban már nem vagyok ilyen bátor.
Cleo, de jó neked, hogy ennyit utaztok!

Bodza, kecsketejet kipróbálom, amint lehet: azt hiszem, kismamáknak és szoptatós anyukának nem ajánlott. Ha valaki akar venni, a Lehel téri csarnok bioboltjában van kimérve.

Juci, Marci és a tortája is gyönyörűek. Jó utat nektek!

KépKép

KépKép
majola

And,

Koszi, aranyos vagy de te lanyod is kis puszilnivalo.
Egyebkent sok szerencset a csaladboronalashoz, hat tenyleg bator vagy a torteneted olvasva. Sok sikert hozza!

Aniko
aniko47

Totka, elfelejtettem irni, hogy milyen szép volt a történet, amit leirtál. Jó kis család lehettek!

KépKép

KépKép
majola

Őrület!

Andris megevett FÉL fej brokkolit, egy krumlipval, fél fej hagymával, csirkemellel összefőzve. Tegnap ugyanez, uzsira benyomott egy barackot és egy almát. Vacsira tépdesni kezdtem neki a tálcájára a kenyérbelet, erre kimarta a kezemből és elcsócsálta a karéjt!

Hát én nem vagyok ehhez szokva!!!!!

Ráadásul két kanállal eszünk (igaz, ő azt hiszi, hogy a vastagabbik fele azért van, hogy könnyebben megfogja :lol: ), de azért így is lapátol a szájába + kis falatokat is kell a tálcájára tenni (most pl. a brokkolit) és akkor azokat felcsippentve megeszi. Olyn édes!

Más: baromira fáj a hátam a jobb lapockám és a gerincem között. időnként le kell dőlnöm, hogy összeszedje magát egy kicsit. Szerintetek mit tudnék tenni ellene? (masszőr nem jön szóba)

Majola!
Tudom ám, hogy válaszolnál gyakrabban is azokra, amiket írok :wink: . Inkább én szeretnék kevesebbszer idetévedni és többet a dolgaimmal foglalkozni, csak midig megjutalmazom magam egy-egy negyedórával, mert megérdemlem. Számomra ez a jutalomfalat :).

ayse

Aniko,
Algirbol Alicantebe megy a hajo, es onnan kb 81 km-re leszunk a hegyekben :) (kocsival megyunk)
De Parizs is jo :) ugyhogy Te sem panaszkodhatsz.. Mi is voltunk most nyaron, meg elt is mar ott a ferjem egy evet, en meg honapokat vele, akkor meg hajadonkent :)

Hu, Ayse, nem semmi a mennyiseg :) David ma alig evett, mert spenot volt a menu, Hippes, mert most ugy jott ki, hogy nem foztem. de nem tapsolta vissza :) :)

Nyulne a nep palireceptet kivan!!!!

Ppanna es David
ppanna

Sziasztok!

Megann! Ki ne hagyjátok ezt a floridai utat! Mars ki Amcsiba! És én And helyében se hagynám ki Svédországot!
Azért ilyen nagy a szám, mert végigcsináltam oda-vissza Sacival egy 13 órás autóutat Horvátországba (pihenővel 14 volt). És nagyon jól bírta, igaz sokat aludt, és ha nyűgi volt, megálltunk. Szerintem a repülő sokkal jobb, ott tényleg fel tudtok állni, sétálni, játszani. Szerintem ne szalasszátok el a lehetőséget. A gyerekek meg nagyon rugalmasak tudnak lenni!

Ja, én kecsketejből 1 l-t vettem 350-ért, Újpesten.

Floridán kívül pedig most még a játszóházért is irigykedem rád!

Cleora meg Párizs miatt!

And! Mi épp most terveztünk el apával egy hétvégét kettesben Egerbe. Szeptember 22-24-re már foglaltam is szállást. Úgy várom már! Persze hiányozni fog Saci, de neki is jobb lesz, ha a szüleinek harmonikus a párkapcsolata. Főleg mostanában olyan nyűgös vagyok, biztos az újabb várandósság is közrejátszik, de elég sokszor azon kapom magam (na meg a páromtól a visszajelzésekből), hogy kiállhatatlan vagyok. :( Sürgősen változtatnom kéne.
Ja, és nagyon szép feladat ez a nászasszony békítési hadművelet! Sok sikert hozzá!

Voltunk Rókival ma délelőtt Káposztásmegyeren szopis csoportban, jól érezték magukat a csajok, bár jól el is fáradtak (pont a délelőtti alvásidőben kezdődik).
Teri! Tervezzük a zenebölcsi meglátogatását is, természetesen bárki jöhet, pénteken délelőtt van és ha jól emlékszem 700 Ft egy alkalom.

Hajni! Panna zabálnivaló.
Kisnyulat már nem is említem, ő tényleg mindenki kedvence!

Ayse! Lili olyan jó fej lehet a dumái alapján!

Bkriszta! Gratula az új kéróhoz! Merrefelé költözetek? Egyelőre nekünk sincs programunk arra a hétre, így mehetünk mi is.

Bár Rókival beszéltük, hogy jó lenne valami szülinapi partit összehozni az egész csapatnak valamelyik játszóházban vagy műv.házban. Azért ilyen helyen, mert gondoltuk, senkinek nem hiányzik 30 anyuka+30 épp totyogó gyerkőc a lakásban.

Na, már itt ülök fél órája, Saci már türelmetlen, megyünk sétálni!

Bodza

Ja, és egy kép nővéremékről, múlt héten volt a 3 hónapos Szabolcs keresztelője
Kép

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Megann :D , ahogy Cleo írta, én átadtam a californiai utat a húgomnak, mert én Jackkel nem mertem vállalni. Azért döntöttem így, mert belelgondoltam, hogy nem csak azt kell nézni,hogy hány órás a repülőút (a mi esetünkben 11 és átszállás), hanem hogy az ajtónktól a hotelszobáig, a repülőtéren való várakozásig, check in, útlevélellenőrzés, Amerikában sorbanállás az ujjlenyomat készítéshez/útlevélellenőrzéshez, bőröndök felszedése... stb, így majdnem egy egész napos az utazás, légkondis műlevegő mindenütt, nem lehet megállni, mint az autóútnál, hogy szippantsunk egy kis friss levegőt... szóval egy felnőttet is megvisel (én utaztam Miamiba, eléggé összetöri az embert). Nem akarlak lebeszélni róla, ez a te döntésed, de ezeket is vedd számításba, mielőtt belevágtok!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Hú de összevisszaságot írtam,deazért remélem a lényeget ki lehet hámozni :wink: .

Szégyellem magam, hogy nem kívántam Boldog születésnapot a sok nagylánynak és nagyfiúnak, akik már betöltötték az első életévüket. Így megkésve, de teljes szívemből:

Boldog születésnapot 2005 őszi csemeték!
Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
manka7

Manka!

Mi is Miamiban szállunk le. :wink: Egyszer volt egy New York is, de akkor még nem voltam pocakos és akkor végigjártuk New Yorkot, aztán továbbrepültünk Washingtonba, majd Miamiba, majd Orlandoba kocsival..
Jó kis túra volt, érdekes, hogy nem tűnt olyan durvának..talán mert annyira érdekes és izgi volt.

Igazad van az úttal kapcsolatban..jóval több az mint 10 óra :?
Hát nem tudom, nem tudom, nagyon vacilálok.....
A francba hogy nekem mindig vacilálnom kell.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Hétvégén már tök jól ledumáltuk hogy szombaton szép nyugis zsúr lesz, tortázással, pogival..anyós földobta hogy talán grillezhetnénk..ebbe még benne is voltunk..mert az mégsem főzés 3 napig..persze jó szar időt mondanak, erre após felvetette a "mentőötletet", hogy menjünk le az étterembe 3-6 ig.. :? :? és akkor föl se kell jönni hozzánk a házba...
Hogy Léna mit fog csinálni az mindegy???Vagy ott fogja megkapni az ajándékait is???
Kössem be az etetőszékbe?
Vagy sétálgassunk felváltva...most hogy elindult..elég nehéz elképzelnem hogy éttermezhűzzünk vele...
Érdekes hogy a 2 héttel ezelőtti lagzin még minden ok volt szépen elücsörgött..aztán elindult és ezen a lagzin meg csak a lufi árulkodott hogy épp hol kószál... :lol: :lol: :lol:
Szóval ma nagy kupaktanács apával...hogy akkor most mi is legyen...
Elegem van, hogy ilyeneken kell dilemmázni, hogy hogy is csináljuk hogy senki se sértődjön meg.. :evil: :evil:

Meg aztán az 1 éves Léna szülinapja mégiscsak "csak" egy szülinap..talán nem kellene egyből zászlós ünnepet csinálni belőle és étterembe vonulni 15 fővel megint... :? :?

M.

Kép

Kép
megann

Kecsketej téma..

Rájöttem hogy itt a faluban is van biobolt és szoktam is látni kiirva, hogy Kecsketej kapható...

Na de figyu már:

A biokecsketej biokecskéből van, nem???
A biokecske ehet mezei PARLAGFÜVET???

M.

Kép

Kép
megann

Bodza, Aniko, mindenki!

Egyébként köszi a sok reagálás...pont ott tartok mint előtte...
Legalább annyi hozzászólás született a serpenyú egyik oldalára, mint a másikra...

Mekkora segitség vagytok nekem :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Tudom tudom..a döntés az enyém..ti csak véleményeztek...

M.

Kép

Kép
megann

jóestét :)

aranyosak vagytok, hogy így drukkoltok a "békítősóhoz" (köszi Nyúlné, találó)

akit érdekel örs vezér tér környéki babafoglalkozás:
cserepesház, vezér u. 28/b, csiri-biri torna 1-3 éveseknek, 40 perces, mozgásfejlesztő, spec. tornaszerekkel, mondókákkal, dalokkal.

XVI. ker, táncsics u.7. (zeneiiskola) babamuzsika, zenei hallás, beszédkészség fejlesztése egy gordonkatanás és egy szolfézstanárral heti 2x délelőtt
XVI. ker, bökényföldi út (nem tudom pontosan a címet), manómuzsika, csütörtökönként de. fél óra. ezen 1x voltunk, és eszti imádta. ének, mondóka mutogatással, kis táncikálással.

ha meggyógyulunk végre, tuti járni fogunk valamelyikre. valaki csatlakozik esetleg?

KépKép
KépKép
and

Barbi!!
elfelejtettem írni, hogy nagyon csinos vagy a képen! egyébként is csini szoktál lenni :wink: , de ezen tényleg nagyon szép vagy! nem úgy van, hogy esküvőn nem illik fehérbe menni? :wink:

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!
Fürcsi előtt gyors bekukk, utánna meg mehetek tökölni a csütörtöki előadásaimmal. Terhességem előtt nem voltam ilyen beszari, símán bevállaltam a szerepléseket, sőt még élveztem is, mostmeg kiver a veríték, hacsak rágondolok!!300 ember....Panni addig dédivel+keresztanyámmal lesz.
Nyúlné
Marcid édes, mint mindíg, és tényleg minden csajos anyuka szerelmetes a kis Hercegedbe! :D A képen Pannám anyukámmal és apukámmal táncizik, nagyon tetszett mindannyiuknak!
Cleo
Szerintem is tök jó, hogy ennyit utaztok!!!!Bárcsak én is mehetnék!Szégyen, nem szégyen, én csak egyszer ültem repcsin, Krétára menvén, és nagyon imádom!Kényelmes, gyors, szóval úgy mennék!Szemem nem az igazi, egyre inkább megy a tökölés, már tényleg nem tudom, hogy hanyadik cseppet kaptam, és nem az igazi! :( :(
Megann
Egeres szőnyeg nagyon tuti!!!!!! :D :D :D Én biz mennék, de átérzem, hogy vacillálhatsz, hisz én is gondban voltam, hogy menjünk e Pannival szomszéd országba, Florida mintha picit messzebb volna! :D :wink:
Anikó
Tényleg kicsi a világ!!!Éljen, éljen Békés megye!!!!!!!Nem dobsz fel képet Magatokról???
And
Megint ott tartok, hogy város-falu!(én már csak ilyen vagyok!) :D
Tényleg, nagyon jó a levegő, hisz itt a faluban jó, ha naponta pár autó elmegy, szinte mindent megtermelünk magunknak(ill.anyumék a kertes házban), de munka, tanulás, spot , szórakozás SEMMI!!Uszoda is Gyopárosfürdőn van legközelebb, ami tőlönk kb.20perces út kocsival, és sajna nállunk csak Apának van jogsija!
:( :(

Más:akartam Nektek ezt a kecsketej témát írni, de féltem, hogy kinevettek!!! :oops: Keresztanyuméknak van 3, és rengeteg kisgyerekes viszi tőlük a tejcsit(120Ft/l.)Mondjuk, én a szagától is rosszul vagyok, de én elég finnya vagyok, és tényleg jó antiallergikum!!Ha jól tudom, napi egy litert kell elfogyasztani.
Megyek, mert fürcsi van!
Bocsi a hibákért!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Jucc!

Igen, az új vonalzójában már a nagylányos neve szerepel Zsuzsának! :)

Zsteri, Bodza!

Úgy tudom, a következő zenebölcsi pénteken lesz Kápmegyeren. Bár lehet az újpesti csütörtökön van??? Most végiglapoztam az Újpesti Böngészőt, és abban nem találom, csak a Manó tornát, ami azt állítja magáról, hogy bölcsis korú gyerekeknek torna sok játékkal. Mondjuk a bölcsis korú szerintem inkább már a totyogóknak szól. De ez csak októberben kezdődik majd. A kápmegyeri már elkezdődött. Van kedvetek jönni most pénteken?

Megann:

Zsuzsa fajátéka a Kenguru Goldból származik. Nem tudom, ki gyártotta.

Ppanna!

Akkor a tologatás anyukám feladata lesz! :) Már tologatta Zsuzsát, aki nem reklamált! Igaz, leszálláskor se.

Bkrisztina!

Mi benne lennénk a taliban, akkor a táljaidat is végre visszaszolgáltatnám! :) Merre is vagytok?

Otthagyás:

Kisebb korában otthagytam Zsuzsát anyukámnak, de már egy ideje nem... nem is tudom, mikor hagytuk abba, talán Karácsony táján? Míg kicsi volt, nem volt probléma, bár én végigizgultam azt a pár órát, amíg mi moziban voltunk vagy vacsorázni. Most szerintem nehezebb dolga lenne akire ráhagyom, pláne az esti lefektetéssel, mert azt csak én szoktam... éjjel az apjának se nagyon alszik vissza. :( Bár most szombaton kipróbáljuk élesben a dolgot, mert én esküvőre megyek, David meg nem volt hajlandó babysitterre hagyni Zsuzsát, inkább itthon marad vele. Kiváncsi vagyok, hogy bírkóznak meg egymással.

Főleg a lefektetés és az éjszakai kelések/visszaaltatások miatt nem tudnám igazán jó szívvel másra hagyni Zsuzsát több napra. Szerintem mindkét fél kimerülne bele...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pontosítok:

Zsuzsa gyakran van vagy anyukámmal, apjával vagy a babysitterrel napközben. De esti lefektetésre már időtlen idők óta nem hagytam másra. Mikor múlt szombaton elmentünk Daviddel valahova, én fektettem le Zsuzsát anyukámnál, és hálistennek nem ébredt fel egyszer sem mielőtt hazaértünk.

A napközbeni altatásokat mindhárman másképp oldják meg. Anyu lefekszik mellé, és azt mondja, egy kis nyafi után úgy elalszik. A babysitter babakocsiban toligálja a fenekét míg alszik, ki szoktak menni ilyen maratoni sétákra. David leül vele a computer elé, bekapcsolja a Windows Media Player nevű hipnotizáló programot, és állítólag 3 szám után Zsuzsa feje a mellére borul és alszik tőle.

Azért is félek őt másra hagyni esti lefektetéskor, mert pl az apját se hajlandó elfogadni az éjjeli ébredések alkalmával... bár most hogy egyre kevesebb szopi van, és ott van a tápszere meg vize az ágyban, lehet újra lehetne próbálkozni. Már gondoltam arra, hogy az esti ceremóniába beépítenénk David hipnotizáló műsorszámát, és akkor talán hajlandó lenne vele elmenni aludni.

Jó lenne ha mire a kistesó megszületik, hagyná magát lefektetni más által is... mert egyelőre nagyon a közös családi ágy felé tendálunk, és David nagyon ellenkezik. :?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,

Ma voltunk Tüncsivel az 1 éves kontrolon....73 cm és 9 kiló-nak mérték, a nyakában korábban találtam egy kis csomót, amit ma megmutattam és azt mondta a dokinő, hogy nyirokcsomó, ami a sok gyulladás miatt van ami a szervezetét éri (gondolt itt a bőrvakarás= begyullasztás-ra) amúgy minden rendben, már a 10. fog is kikandikál, de még a 9. sem jött ki igazán...és az alsó kettő is nagyon be van dagadva...szóóóóóóóóóóóval, kínlódunk/kínlódik...kicsit mintha anyás lenne most...

Megann, mi hidegtálat rendeltünk szombatra...kihozzák...tudodkigürizik ennyi emberre!
Szerintem Zöldfa is csinál hidegtálakat...egy kérdést megér!

Kép

Kép
prüntyi

Hát, Róki...nem csodálom, hogy David ellenkezik...hosszú távon meg is ölhet egy házasságot...nem riogatásként mondom, de van sok ilyen tapasztalat az ismerős körben...és most nem a ritka kivételes alkalmakról beszélek, hanem az állandósult állapotról...szerintem fontold meg...inkább egy szobában, külön ágy (mint Sildikééknél), mint hosszú távon közös ágy...

Kép

Kép
prüntyi

And, Emese, Cleo, Megann, Anikó!
Köszi:)

Nem fehérben voltam :wink:
A szoknyám az krémszínű, rózsaszín szatén szalag betétekkel, a felsőm meg olyan rózsaszín, mint a szoknyában a szalagok. A vállamon egy hasonló árnyalatú sál van. Harisnya, cipő, táska mind krémszínű :oops: :P

Emese!
A menyasszony azért kategóriákkal jobban néz ki nálam :lol:

Kriszta!
Gratula a költözéshez, mi szívesen megyünk a talidra a fiúkkal!! :wink:

Ayse!
Hú, de jó étvágya van Andrisnak! De inkább jól egyen, mint keveset, nem?! :wink: :D

Megann!
Nagyon ari az egeres szőnyeg :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Rokica, nekem van kedvem menni pénteken, hol is van pontosan, és hánykor? Ti ott találkoztok?

Nem tudjátok véletlenül, hogy mákot ehetnek már a babák?
zsteri

Zsteri:

A Lóverseny téren van, az Óceánárok utcából lehet megközelíteni, ott kell leparkolni és besétálni, mert ez a Lóverseny tér ez a lakótelep közepén van. Sajnos ennél pontosabb leírást nem tudok adni, Bodza a tanúja, hogy ma is kavarogtam keményen míg odaértünk. Még nem beszéltünk meg semmit, hogy mikor és hol találkozunk.

Mák jó kérdés, már engem is foglalkoztatott. Bár be kell valljam, egy-két falatot már kapott Zsuzsa. Egyszer egy mákos pitéből, ma pedig mákos gubából. Egy-két falatnál többet nem merek neki adni, bár nem hiszem hogy baja lenne tőle, de ki tudja.

Prüntyi:

Hát én is inkább azt szeretném, ha Zsuzsa addigra szépen végigaludná az éjszakát, vagy alternatívaként ha ébred, akkor David vissza tudná altatni. Most is a saját szobájában szokott aludni, már sose hozom át közénk, én megyek mellé visszaaltatni. A délutáni alvás is a saját ágyában van. Így viszont előfordul hogy elalszom mellette, és fél-egész éjszakákat az ő ágyában töltök. Mondanom se kell, ez se tetszik Davidnek.

Egyelőre az a terv, hogy Zsuzsa marad a szobájában mikor megszületik a kistesó. De ha az a program, hogy Zsuzsa is 1-2 óránként elkezd ébredni mikor megszületik a kistesó, és csak nekem hajlandó visszaaludni (mint akkor tette miután David kórházban volt, ami szintén felkavarta) plussz ott van az újszülött hasonló menetrenddel, akkor nincs az az isten, hogy én ingázzak a két szoba között, bármennyire is nem tetszik Davidnek, mert rövid időn belül idegroncs lennék. Akkor beveszem magam a két gyerek közé egy ágyba és próbálom túlélni a dolgot.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!
A biokecsketej attól bio, hogy bioréten legelészett a kecske. (bár mint tudjuk, Mo-n nincs igazi bioterület). Így aztán a parlagfű, amit megevett, az is bio :).

ayse

Lányok!

Olyan sokan írtátok, hogy jó fej lehet Lili. Ez nagyon hízeleg az anyai szívemnek, köszönöm a dícséreteket! (és tényleg jófej :))

ayse

Ayse!

Ha Te mondod... :wink:
Na akkor majd megpróbálok felhajtani valahonnan egy kis kecsketejet kóstolóba..hogy egyáltalán iható-e?
A sima tej nálunk kartonszámra fogy.

Róki!
Még olvasni is ijesztő amiket az alvásról irsz.. :shock: :roll: :roll:
De már ezerszer irtam...én egy gyáva nyúl vagyok, hogy a csillagok állására bizzam, hogy hogy is lesz majd a kistesóval,vagy csak jobban kedvelem a biztonságot.

Képzeljétek:

Csoda történt, megtört a jég, ma 7-8 ig tornázni voltam a közeli fittnessterembe.. :) :)
És tök jól esett :) Léna viszont alig volt hajlandó vacsorázni az apjával :( :(
Muszáj lesz hozzáedződnie..ennyi nekem is jár, ugye???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

M.

Kép

Kép
megann

Megann,

Tornazz csak nyugodtan persze, hogy jar nekunk is valami kis szabadsag.
Egyebkent jo nevettem Lena alakitasan a bottal nagyon jo volt.

Ayse,
Allitom, hogy halaliak a bemondasok. Gondolom nem szoktal unatkozni :D :lol:

Totka,
Majd dobok fel, csak nemreg vettem kamerat es egyszeruen meg nem vettem kezbe a dolgokat az uj felvetelek leirasaval kapcsolatban.
De koszonom, hogy erdeklodsz, aranyos vagy.

Pruntyi,
Tuncsi lanyod mereteihez gratulalok. A fogaira nem probaltal homeopatikus szereket, Camomilla 9CH, nekunk hat fogunk jott ki egy honap alatt meg sem ereztuk.

Barbi,
Feher vagy kremszinu, nagyon jol allt :wink:

Rokica,
Megtalaltad a megfelelo kifejezest, megprobalod tulelni :lol:
Igazsag szerintem is az, hogy nem lehet elore tudni es tervezni sem. Ami megoldhato talan, mint baratnem is csinalta, egyutt altatni a gyerekeket reggel es delutan. O ilyenkor pihent.
Belerazodsz majd, jonnek a dolgok maguktol.
Egyebkent az elejen nagyon nehez az biztos, de kesobb sokkal jobb lesz a gyerekeknek ilyen keves korkulonbseggel.

Aniko
aniko47

jaj lányok csak holnap írok,mert hulla fáradt vagyok csak azt írja meg LÉCCIIIII valaki,hogy ebből a fogzásra való camomilla 9CH-ból mennyit kell adni a gyerkőcnek?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? :roll:
holnap jövök és írok,jó éjt....
annamami

Anikó, de szedjük, de nem állandóan...nem merem hónapokon keresztül...mert kb úgy kéne, hogy jó legyen...:(

Kép

Kép
prüntyi

Pruntyi,

Nem igazan. En sem adom neki allandoan, de amikor meglattam, hogy duzzadt az inye akkor elkezdtem es addig minden nap kapott, amig elo nem bujtak.
Egyebkent, ha nagyon rosszul viseli, siros, nyugos, stb, kapcsolhatod a kamillat a passifloraval. Ez egy tobb novenybol allo kivonat, nincs szamozva, complet pasifloranak hivjak, nagon jo nyugtato hatasa van.
aniko47

Annamami,

A 9CH-s kamillabol en 3x3-at adok neki, reggel delben es este.
Beteszem a kis szajaba es elszopizza.

Valaki irta, hogy taknyos es kohog a babaja, erre meg nagyon jo a DROSERA 9 ch-s keszitmeny.

Aniko
aniko47

Üzenetek: 503
Tartózkodási hely: Budapest Elküldve: 2006 Szeptember 13 Szerda - 8:56

Tündikének és Sacinak én is nagyon.-nagyon boldog szülinapot kívánok!!

CÍM Váchartyán, Honfoglalás u. 23.

Van vonat is, majd leírok mindent pontosan.
Szeretettel várok minden jelentkezőt.

Róki tálak és póló

Majola, nem új a ház csak átalakítottuk, meg felújítás volt, de remélem egy szer kész lesz. Viszont lakható.
Fő az, hogy van kert is.

Ma ünnepeljük majd Kincsi szülinapját, egy csúszdát vettünk neki.

Du fogadóóra meg szülői. Szóval nyakig vagyok, most jönnek a festők még.

Bocsi a kapkodásért, de rohanok.

Pusz, mindenkinek.
________________________________________Kriszta és Kincső

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Kriszta,

Megkesve is boldog szulinapot.

Es a kis Lenanak is, azt hiszem neki is lesz a heten!
Boldog szulinapot!

Meg a homeopatikus szereknek van a KALIUM BICHROMICUM 9 CH, ez orrdugulas, arrfolyas esetere kivalo, ha nappal folyik az orra, este meg fekvo helyzetben inkabb eldugul..
.A.dagolas uaz, 3x3

aniko
aniko47

Sziasztok!

Kincsőnek, Sacinak és Tündikének Boldog születésnapot kívánok!!!

Most kaptam a hírt, hogy a barátnőm is megszült, ma reggel 9.05-kor 3210g és 51 cm-es kislány, és farosan simán született!!! Nagyon szorítottunk érte, hogy ne kelljen császározni, és sikerült, igaz 9 órán át vajúdott, de rendben vannak mindketten! :D :D :D

Szép napot Mindnekinek!!! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Jó reggelt,

Aniko,
nagyon köszönöm az adagolást,ma asszem megyünk és veszünk is,mert már kivagyok.... :(
ma éjszaka kb.15000 x voltunk fenn,Mazsi sír ,csak cicko nyugtatja meg,én hulla vagyok. :(
Éhes nem lehet,mert ebédre bevagott tegnap 220gr vadasmarhát rizzsel,uzsonnara gyümölcs+szpoi,vacsira 130 ml tejpép fürdés utan még szopi mindkét ciciből!!!! :oops:
Szóval csak a fogára gondolok,annál is inkább mert kb. egy hete 3-4-et is kakil naponta,ami rá abszolút nem jellemző(marha büdi,már bocs! :oops: )hasmenésnek nem nevezném,de olyan híg püré allagú.....popó nem piros,nyál nem folyik,viszont a szájába nem enged belenézni,hát ez van....
Szerinted,fogzas??? :roll: :roll: :roll:

Ayse Duda Majola :D :D :D

DEJÓDEJÓDEJÓÓÓÓÓ! :D
Gyertek ti is Tücsökzenére!

HÉTFŐ: 1/2 10 -kor kezdődik az első csopi ez 1/2 órát tart,utánna 10 perc szünet és jön a következő csop.
Hétfőn 4 csop.van.

KEDD:9-kor kezdődik és 5 csop.van.

CSÜTÖRTÖKÖN: szintén 9-kor kezdődik és 5 csop.van.

6 hónaptól 4 éves korig,zenepedagógus vezetésével.

Gál Gabriellának hívják 30/9994-945 a száma,még én sem hívtam fel,vele kell egyeztetni,hogy mikor jönnénk.
10 alkalom 7.000 Ft.

OKTÓBER 3-tól pedig indul KEDDENKÉNT BABA-MAMA KLUB szintén itt a Marczin 10-12-ig 500 Ft+egy gyümölcs a belépő. :)

MIKOR MEGYÜNK MARGITSZIGETRE????? :D
annamami

SZÜLINAPOS SZÉPLÁNYKÁKAT ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!!!!

Pusszantás:
annamami

BOdza,
neked akartam még írni,hogy bnagyon jó kis cuccaim vannak Mazsiról,nem szertnéd megnézni őket Kristófnak?
Azért most kérdezem,mert eddig úgy volt,hogy Majola válogat majd belőle,de neki most már tudjuk lánykája lesz! :D

Az sem baj,ha nem,fel fogom tenni a babaszobára csak gondoltam itt szólok először....... :wink:
annamami

Hahó!

Nagyon boldog szülinapot kívánunk Sacinak, Kincsőnek és Tüncsinek!!!
Jó kis babaeső volt itt egy évvel ezelőtt :)

Annamami :) Kitartást Nektek a fogzáshoz! Biztos hamarosan jobb lesz! Csütörtökön van kedved szigetre jönni? Megyünk egy páran!
Ki jön még?

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc,
mikor van a sziget????
Csak azért mert csüt.-ön szülőire kell mennem,de különben OK! :)
annamami

Annamami :) Gondolom, délelőtt, még nem fixáltuk le. Neked a csüti délelőtt jó még? A szülői délután/este szokott lenni, nem?

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc,
csak a délelőtt jó! :wink:
Szülői 5-kor,de előtte Marci ebédel és alszik egy nagyot reményeim szerint... :lol:
annamami

Anikó, kb 1 hónapja duzzadt, és most hogy a csücske kint van, még így is kicsit...tul képpen 3 hónapos korától adhatnám neki naponta...:) 1-2 napja adok este 1 szem SEDATIF-ot, hogy pihenjen kicsit...mert ő sem alszik, és így mégjobba megviseli így a fogzás...ezt a másikat még nem hallottam!

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok! :D :D

Mi is élünk még! De nagyon le vagyok maradva, még visszaolvasni sincs időm. A héten minden napra van valami program, ezen kívül meg állandóan kint vagyunk. Valahogy olyan érzésem van, hogy muszáj leraktároznom ezeket az utolsó napsugarakat télire. :)
Apa rákapott az msn-re, így este sokszor ő van a gépen, de talán ma lesz egy kis időm. :)

Tündikének, Sacinak és Kincsőnek BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?