A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Szassztok Kép
gyorsan beugrottam még a délelötti program elött Kép

Azt elfelejtettem tegnap leirni, h a Bajcsyban az idén adták át a szülöszobás részleget, és gyönyörü!!! Ez itt nem a reklám helye, de tényleg: 4 szoba van, az egyik kifejezetten tágas, az a családi vajúdó, és bordásfal, kád, labdák, kötél meg fotel meg ágy is van, és szép nagyon.
Talán kibirom majd valahogy Kép

No ennyi igy reggelre Kép

Pussz
Kangi
19+0 (számitott adat, de ezentúl is mindig ezt irom, mert ez objektiv, mig a mérési értékek szerinti úgyis változik még)
kangi

Sziasztok Lányok!
Emlékeztek még rám??? Nagyon-nagyon régen nem jelentkeztem, de sajnos eddig nem volt se lehetõségem, se idõm rá.
Most viszont teljes gõzzel visszatérekKép
Nálunk minden a lehetõ legnagyobb rendben van. Doktor néni szerint október közepére megérkezik a kicsi Szilcsi. Szerintetek az normális, hogy oktober 31. a kiirt dátum a kiskönyvem szerint, de az UH alapján oktober 10 és 20 között kellene jönnie a Babócának?
És még egy dolog ami nekem kicsit furcsa, hogy a doktor néni egyetlen egyszer vizsgált meg a terhességem alatt, kb. a 18. héten (akkor is az én kérésemre), azóta egyszer sem, és most is csak okt. 5-re hivott vissza. HOnnan tudja, hogy rendben van-e a méhszáj stb.??????? Ez látszik az UH-n?
Azért aggódom, mert a sógornõm 6 héttel korábban szült meg, úgy hogy a méhnyak megrövidülése miatt feküdt két hónapot, aztán egyik reggel elfolyt a magzatviz. Most 3 hetes a picurka, és végre kivették az inkubátorból, de még mindig aggodunk értük.

Egyébként történtek dolgok, mióta nem jelentkeztem: férjhez mentem (két tanu + mi ketten, volt is sértõdés) két hónapja anyósoméknál lakunk, de ha minden jól megy, akkor ma már átköltözhetünk a házikónkba. Eddig azt újitgattuk fel, úgyhogy volt munka bõven. Persze segitségre igéret is volt bõven, de mikor a tettek mezejére kellett volna lépni, valahogy soha senki nem ért rá. Aztán meg persze hallgathattam, hogy hogy lehet ennyi eszem, hogy ablakot pucolok, meg festek..........

Timici
MI vadis új babahordozót vettünk 12000 Ft-ért a Visegrádi utcai babanagykerben, és még csecsemõbetét is van benne. Nézzétek meg ott, bár arra nem emléxem, hogy pesti vagy-e.

Ja és még egy kérdés: két napja fáj a derekam, meg a pocakom alul jobb oldalt. Ez normális?????

Szilcsike
szilcsike

Szép jó reggelt! Kép

Eltûnök itt egy-két napra és megint vihetek haza egy egész papírkupacot, hogy utánaolvassak, mi minden történt kedd óta. Kép
Látom, idõközben megszületett egy baba Kép Kép Kép Sok-sok boldogságot Zitáéknak! Kép

Otthon maradtam egy-két napot, mert tényleg nem tudtam eldönteni, hogy most csak a terhesség tünetei "jönnek ki", vagy tényleg vmi vírust kaptam el, mert annyit trüsszögtem már a végére, hogy csak na. Kép
Idõközben voltam orvosnál és megvolt az elsõ ultrahang is! És ott volt és édes volt és imádom!!! 7,4 mm a csírazsák, szóval hatalmas méretûek vagyunk Kép Kép Kép Mondjuk az egész napomat a kórházban töltöttem, mert most csinálták meg elõször az elsõ kivizsgálást; október 1-tõl kiírt az orvosom, nagyon sok nõgyogyis bajom volt az elmúlt egy évben, jobbnak találta, ha otthon pihenek ( fõleg, hogy nálunk most jön az év végi hajrá, meg ugye suliba is járok, vizsgaidõszak is lassan közeledik - mondta, inkább pihenjek ). Úgyhogy most rendesen gondban vagyok, mert otthon még nincsen internetünk, de remélem nemsokára elõfizetünk rá, mert pocsék lenne, ha nem tudnám, mi történik a nagyvilágban - értsd. Babanet Kép Kép Kép

Gombóc!
Igen, én voltam fent az eskuvõ.hu-n; csak nem onnan valósi vagy Te is? Kép Kép Kép - azt tudom, hogy jónéhányan olvassák a babanetet az esküvõrõl. Kép

Na, gyorsan kinyomtatom a mailjeiteket ( tök rossz, hogy nem vagyok képben ), aztán meg dolgozok. Már csak két napot. Kép vagy Kép

Ch.
5

Chrissy

Kép
chrissy

Szilcsike!

Normális...Kép

Mona!!!Kép

EZER DRUKK!!!!KépKépKép

Sasha!Kép

Neked is!Kép
Tegnap milyen jót chateltetek az én Drága Virtuális Barátnõmmel, én meg lemaradtam, mert elszaladtam
Melissázni!!! Olyan ÉDI a kiscsaj!!KépLátszik rajta, hogy
Õ is imád, és ez olyan JÓÓÓÓ!!!Kép

Timici!!
Nekem harmadszorra volt linea nigrám, bibiii!!Kép
viszonylag hamar elmúlt, de már aggódtam, hogy többet
nem hordhatok topot...

Puszi: Sheila& Melissa
Sheila

Jó reggelt Kismamák!

Alig tudtam az éjjel aludni, mert a baba egész este rugdosódott, mondjuk tegnap hiper aktív napunk volt és most ma reggel sem pihen. Mikor alszik ez a gyerek???
Az létezik, hogy annyira kinyomja valamijét, hogy fáj ott a pocakom. Csak egy nagy dudor látszik és szét akar repedni a pocak. Ez a baba vagy megint a szalagok, vagy mi ez???? Nagypocisok, help me!!!Kép

Sheila,
húúúúúúú, de jó, hogy Neked volt.Kép
Kicsit nekem is látszik, a top hordása meg egyébként sem fenyeget, hiszen az elmúlt 3évben 20kilót híztam, nem tudni mitõl és még mindig rajtam van +3kg a terhességi túlsúly.
Szóval nekem a csík kell!!!Kép Ide vele.

Olyan jó, hogy kislányod van.Kép Én már az elejétõl fogva úgy éreztem, hogy fiam lesz, és mikor kiderült, hogy tényleg kisfiú, meg sem lepõdtem. Nagyon örülök neki, pedig én 21éves korom óta lányt szerettem volna. De most boldog vagyok, hogy fiam lesz és nagyon remélem, hogy egyszer lesz egy lányom is, akit lehet majd babusgatni sokáig, meg öltöztetni, meg ilyenek. Most viszont azon törön a fejem, hogy jó kisfiú lesz-e az én Bencém vagy inkább csibész. És jaj, csak ne legyek rossz anyós.KépKépKép

Szilcsike,Képgratula az esküvõhöz, a sértõdések idõvel elfelejtõdnek, jön a baba és mindenki megbékél.Kép
köszi az infót. A visegrádi utcai Mária nagyker.be tervezek is menni, mert sok jót hallottam róla. Ha nem titok megírnád milyen márkájú/nevû a hordozó, amit vettetek. Ja, és még azt szeretném kérdezni, hogy a csecsemõbetéten kívül mit adtak hozzá??? ( Igen, pesti vagyok.Kép )

Egyébként én olyan hordozót szeretnék, amit lehet hintáztatni is. Jó lenne, ha lenne hozzá lábzsák és naoellenzõ, na meg újszülöttbetét és 0-13kg-ig lehetne használni, mert akkor az elsõ évet kihúznánk vele.KépKépKép

Chrissy,
gratula a babóhoz, most már láttad is, olyan jó!Kép
Pihizz jó sokat, hidd el nagyon fontos, fõleg, ha voltak gondok a babvárás elõtt. Ráadásul az orvos is kiírt, ugyhogy mindenképpen lassíts a tempón. Boldog babavárást és gyere amilyen hamar tudsz.Kép

Kangi, biztos kibirod majd a szülést, hiszen annyian elõttünk kibírták már. Aztán ott lesz a baba és majd csak a szépre emlékezünk.Kép Most, hogy irod, én még meg sem néztem a SOTE-s szülõszobát, de arra gondoltam, hogy még ráér. Vagy menjek és készüljek fel lélekben.Kép
Tényleg, nem tudom volt-e szó róla, de Te meddig akarsz dolgozni, persze ha nem titok???

Ja és a legfontosabb, ma reggel elkezdtek fûteni! HURRRRRRRRRRRÁ!KépKépKépKépKép

Pussza,
Timici
23+0
timici

Csilla! Kép

Hogyhogy a Rokusba jarsz vervetelre, de nem ott fogsz szulni? Akkor melyik korhazban?

Kangi!

El fogok menni megnezni a Bajcsit, annyira felkeltetted az erdeklodesem Kép
Elkepzelhetonek tartom, hogy korhazat valtsak, mert annyira lepattant a Rokus Kép
Szerintetek azt meg lehet csinalni, hogy egy masik korhazba megy az ember szulni mint ahova jart terhesgondozasra?
Akar az utolso pillanatban is meggondolhatom magam, es csak beallitok vmelyik masik korhazba?

kamilla (25+1)
kamilla

Ja, es vki irta, hogy a Maria nagykerben 150 ft a textil pelus. A hetvegen voltunk ott, de ez az ar a netto nagyker ara. 200 felett van brutto mint egyeni vasarlo, pontosan nem jut eszembe az ara... Azert vettunk Kép

kamilla (25+1)
kamilla

Sziasztok,

Megjottem a ctg-rol es minden OK volt.Ugyhogy remelem a baba meg bent marad egy darabig!
Jo koran (fel 7) keltem ugyhogy azt hiszem hunyok egy kicsit mindjart. : ))))

Majre,
Minden jot a jovo keddre!!!!

Mona,
Huha,ez mar valami.Nagyon drukkolok Nektek es varjyk a hireket lehet hogy meg a hetvegen? !

Timici,
Sajnos fogalmam sincsa a hordozo arakrol mert en kaptam a tesomtol egyet ,de az Graco markaju.

Szilcsike,
Gratulalok az eskuvohoz, : ))))
Biztos nagyobb a baba azert mutat az uh hamarabbi datumot.Vagya fogantatas nem kozepen volt.Ilyenrol is hallotam mar.
Szerintem ha szolsz a dokinonek biztos megvizsgal.
Hat igen a fajdalom normalis.Nekem is vannak napok amikor van de ejszaka sajnos mindig.

Chrissy,
En is onnan valo vagyok : ))))Katus neven voltam.Ha a doki mondja tenyleg maradj otthon igy mindenre lesz idod.

Pusz
Kataa
36+3

Kép
Kép
kataa

Újra itt vagyok.
Köszönöm a gratulációkatKép

Sajnos a babahordozó márkáját nem tudom, és most valahol pihen az elcsomagolt cuccok között (jó lesz majd kibányászni õket), de reményeim szerint a hétvégén már átlátható állapotok uralkodnak nálunk, és akkor megirom majd, jo? Egyébként se lábzsák, se semmi extra nincs hozzá, csak a tetején egy napfénytetõ.
Akkor megnyugszom, hogy ez a fájdalom ez normális. Attól féltem ugyanis, hogy túlerõltettem magam az elmúlt 3 hétben.

Szilcsike
szilcsike

Lányok!
Egy rövid kérdés!
Nektek is sokat csuklik a babátok? Nálam van úgy, hogy naponta 3-4x is érzem, hogy kismanó csuklik. Ez normális?

Vagy ha nem is csuklik mást csinál, de azt nagyon ütemesenKép
Pusszancs,
Moni
32+
mj

Sziasztok!

Kataa, jo, hogy jo lett a CTG-d. Irany vissza meg egy kicsit aluszkalni, ha mar ilyen koran felkeltel. Kép

Chrissy,
igen, eskuvo forumos voltam en is. Kép Höri neven. Kép
Zsaninak mar meg is van a kislanya, es Katuson kivul meg tovabbi ketten is itt topiclakok. Kép

Sasha, Norkini,
en kovettem el a linket a haromkereku babakocsirol...sajna, nekunk sem valoszinu, hogy ilyen lesz...ha jol szamoltam, hordozoval egyutt 100 eFt folott van az ara...Kép

Timici, Hovirag,
Gombocka 09.23-an BPD 51mm, AC 163 mm, FL 36 mm, HC 190 mm, OFD 66 mm, sulya 423 g. A hivatalos kora volt 22 het 2 nap, a mert ertekekk szerinti kora 21 het 2 nap.

Zsuzsi,
Jol vagytok? Kivancsi vagyok, hogy milyen attrocitasok ertek kis hazankban az elmult nehany napon. Kép Megirod? Kép

KAngi,
Ne aggodj, meg mi sem tudjuk, hogy Gombocka lany vagy fiu, minden UH-n befekszik ugyanabba a pozba es nem mozdul. Biztos a Te babad is utalja, ha kukkoljak Ot. Kép

Szilcsike,
gratula az eskuvodhoz! Szerintem a sertodesek is hamarosan elfelejtodnek. Kép

Valakiiii, vilagositson fel legyszives, a bebihordozo az melyik? Amit a hasadra kothetsz vagy ez az, amit az autoba lehet rakni? Hu, de tudatlan vagyok...Kép

Akit erdekel, allitolag Prinpacsi Vikinek (Szandi testvere, ha jol tudom) nyilt egy kismamaruha boltja, valahol Csillaghegyen. Allitolag jo rucik vannak, fiatalosak. A baratnom hetvegen kinyomozza, hogy hol is van ez a bolt. Megirjam majd?

Pusszancs,
Gombóc
22+6 Kép
Gombóc

Mona
ezer druk neked Kép

Sasha
neked is ezerel megy a Drukk

Gömb
sajna akor mi már kiestünk belöle de mint ha olvastam volna
valahol hogy a kispapáknak jár 2nap potszabi csak azt nem tudom hol és ezért erdekel ez a dolog .ha tud valaki eben segiteni segitsen.

Timici
nekem is volt linea nigrám Kép de szerencsére már nem látszik nagyon KépBIBIKép

Puszant Csics és Petike Kép
csics

Lanyok,
Tahanirol semmi hir, mar irtam neki tobb email-t is, de nem valaszol. Lehet, hogy mar jobb dolga van? KépKépKép

Csik viszont jol van, azt irta, hogy "neha a hasamon keresztul akar kikukkantani a baba, annyira bok". Meg otthon van tappenzen.

Gombóc
22+6
Gombóc

Helló lányok/fiúk!Kép

Szóval tegnap városoztam egyet a sógornõmmel aki a héten jött haza olaszbólKép Olyan jól szórakoztunk, pedig lófráltunk vagy 3-4 órát. Meg a párom munkahelyén is voltunk, aztán megvártunk hogy végezzen és jöttünk haza. Meg se kottyant! Sõt olyan felüdült voltam utána, hogy még! Pedig már a 8. vagyok a táblázatbanKépKépKép Simán mennék ma is csak a lakás szalad már tegnap ótaKép Na jó tegnap elõtt óta és már legalább 3 napja nem fõztem, igaz nem is volt kinek... Párom este 11 körül már nem eszik és persze mindig a körül ér haza. Ja hiába jöttünk haza a párommal, mert õ nem haza jött, hanem egy kévézóba még megbeszélésre, úgyhogy csak 10-re ért haza. ÉS!!! Végre aludtam 10 órát!!!! Na jó 2 pisi is volt, de már megszoktamKép Úgyhogy most ki vagyok pihenve és jó a kedvem is. Remélem igy marad!

Megyek visszaolvasni, hátha valakinek tudok valami "okosat" mondaniKép

Heni!
Tegnap elfelejtettem mondani, hogy nekem a 25. hét óta 2000 a méhszáj... lehet nálad is normális a rövidebb, ha tényleg nem rövidül tovább! Ahogy irták!

Timici!
Köszi a megerõsitést a magzatviz ügybenKép

Kispici!
Na ja! Vagy egy-két babarucitKépKép

Csilla!
Igen ez az! A párommal mi is igy tevezzük mert Õközte és a Nõvére között is alig 1 év van! Remekül kijönnek egymással kivéve amikor nemKép De szórakozni és egyéb õrültséget is együtt csináltak mindig... És mivel "egyidõsek" ezért soha nem volt olyan, hogy az "öcsike" az kolonc...
Edinát sajna nem tudom elérni, pedig sms-t én is küldtem neki. Annyi infóm van róla, hogy még múlt héten szerda, csüt. magasságában irt egy mailt, hogy pénteken délelõtt inditják neki a szülést mert a magas koleszterin szint mellé még a végére beugrott egy kis cukorbetegség is és mivel a baba már tökéletesen fejlett és megérett nem kockáztatnak a dokik... Azóta Felix már kibújt az biztos, de ha jól emlékszem nincs most netükKép

Momo!
Köszi! Olyan görcsösen azért nem akarok szülni, hiszen tegnap eszembe sem jutott, meg most is itt táncikálok, mert éppen azok a számok mennek a tv-ben amiket imádokKép)))))))))))))))))))))))))))) Ahha megvanKép Las KetchupKépKépKép meg az elõbb volt egy másik is de nem tudom mi tetszik benne, talán az hogy VIDÁM!

Zulu!
Lépcsõ itt is van kb 10 emeletnyiKép

Csics!
Köszi a drukkot! Olyan jó, hogy látom mindig, hogy még Ti is megvagytok, mert akkor tuti minden rendben van a picikével isKép Jól gondolom?Kép

Kataa!
Találtam ruhát amibe mentemKép Egy fekete vastag gatya ami nyúlik, de nem eléggé, mert se becipzárazni se begombolni nem tudtam, ezért ráhúztam egy fekete tunikát, hogy ne látszódjon ki a bugyim, meg egy kötött pulcsi ami fekete-fehér fonálból lett készitve és szénabogja hatást keltett, de nem elég hosszu ezért kellett alá a tunikaKép Ill. hosszú volt az amig nem volt ekkora pocakKép

Majé!
Megértem, hogy nem tudsz aludni márKép Ha inditják és tényleg úgy akarod akkor nagyon szoritok, hogy miél könnyebben menjen, vagy inkább tudod mit!? Kivánom, hogy induljon meg még a héten spontánKépKép

Gömb!
Olyan nagyon a mi Gabinknak nem látszott a neme!Kép Szóval ha adoki nem hivja fel a figyelmünket és mutatja meg az egérrel akkor tõlem az lehetett volna akármi isKép Ne izgulj! A legtöbb doki meg ráadásul meg is kérdezi, hogy szeretnétek e tudni a baba nemét és megkérheted, hogy a párodnak ne mondja meg csak nekedKépKépKép

Timici!
Az az igazság, hogy a tegnapi nagy jövés menés után a mai nap úgy fel vagyok töltõdve energiával hogy még! Gondolom tegnap úgy kifáradtam, hogy NORMÁLISAN tudtam aludni és ez mindennél többet jelent!

Ch!
Vigyázz magadra!Kép örülök, hogy ilyen óriási már a babó, ill a zsákjaKépKépKép Puszi Nektek!

Sheila!
Megbocsátom, hogy lemaradtál a dumcsiról, de amint látod nem hozta meg GabitKép De a már kintlévõ két kiscsajszi azért több törõdést igényel márKépKépKép Drága lehet MelissaKép És Dóri is! Élõben biztos még cukibbak mint a képekenKép

Mj!
A csuklás teljesen normális tevékenységKép Minden baba csuklik már a pocakban is, csak ki többet, ki kevesebbet! Gabi is szokott csuklani, de ritkán. Viszont az uncsitesóm lánya a pocakban is és kint is rengeteget csuklik/csuklottKép

Gombóc!
Amit az autóba is bele lehet kötni és van fogantyúja és viheted a kezedben is. Ha jársz Auchan, Tesco biztos láttál már a bevásárló kocsikon keresztben babákat babahordozóban...

Na most egyelõre ennyi Kép
sasha
39+2

Kép
sasha

Moni!

Igen, teljesen normalis, ha ennyit csuklik. Es olyan jooo, nem?Kép)

-Ildiko
afonya

Gombóc,
köszi az infót Gombóckáról. Legalább képben vagyok.
Kiváncsi leszek, ha megszületnek ki mekkora lesz.Kép

A babyhordozó olyan autósülés aminek van hordozókarja, ezáltal lehet benne szállítani is a babát. Én azért szeretnék ilyet, mert ebben lehet vinni õt a kocsiig, orvoshoz, és ha hintáztatható is akkor az külön jó, mert ha netán sírni kezd várakozás közben, lehet hintázni.Kép Ezenkívül, lehet etetõszéknek is használni, ill. veled lehet benne a baba, amíg pl. teregetsz meg ilyesmi.
Persze ezt én, mint laikus mondom, hiszen nincs kipróbálva a dolog.KépKépKép Csak láttam már ilyeneket a SOTE-n, és a barátnõm ikrei is abban étkeznek.Kép Ezek a hordozók általában 0-10 ill. 0-13kg-ig jók, amik csak autósülések, abból van olyan is, ami 0-18kg-ig jó, de ezek nem hordozhatóak. Izlés dolga, kinek melyik tetszik vagy válik be, az biztos, hogy 12éves korig kell gyerekülés, tehát venni valamit mindenképpen kell.Kép

Szilcsike,
kérlek szépen, ha elõkerül a hordozó nézd meg nekem, hogy mi a neve. Köszönöm elõre is.Kép

MJ Moni,
bár én még nem vagyok akkora pocis, mint Te, de az én babám is van, hogy naponta többször csuklik, aztán egy ideig nem, majd ujra egész nap.Kép Szerintem ez neki nem rossz, vagy ilyesmi. Minden pocaklakó csuklik. Mondjuk van mikor nekem már nem kellemes, de az nem számít, a fõ, hogy Õ jól legyen.

Most nézem, hogy már csak 8hét és jön a baby. Jól vagytok, minden ok? Tudod már, hogy fiú lesz vagy lány?

Sasha, Iancsa merre jártok? Helyzetjelentést kérünk.Kép

Pussza,
Timici
23+0
timici

SashaKép
épp most hiányoltalak. Majdnem egyszerre írtunk.
Na jól van, megnyugodtam, hogy minden ok és teljesen kipihent és feldobott vagy.Hurrá!

Most megyek én is pihizek, mert 9óta itt ülök a gép elõtt és már leszakad a derekam. Pocak egyébként jól van, talán túl jól isKép elõbb is épp bukfencezett vagy körhintázott bennt a baby, ami azért nem annyira volt kellemes.Úgy megnézném mit csinál ilyenkor?KépKépKép Hogy legalább értsem mitõl érzem úgy. hogy mindjárt kiszabad a bõrön.Kép

Pusssza,
Timici
23+0
timici

Hátha valakit érdekel, használ babadolgok(babakocsi, ágy, hordozó, mellszivó, stb) apróhirdetések árral,képpel, telefonszámmal.

[url=http://www.stop.hu/apronet/lista.tdp?alrovat=58&submit=%2B%2BOK%2B" TARGET="_top]http://www.stop.hu/apronet/lista.tdp?alrovat=58&submit=++OK+[/url]

Most már tényleg pusssza,
Timici
23+0
timici

Sziasztok kismamik!

Moni(mj)
az enyem is ugyanazt csinálja, szerintem ez csuklás, négy-öt-hatszor egymás után ütemesen. Tök vicces!

Ja, és egy kérdés: Az rendjén való, hogy vannak napok, amikor nagyon aktív, aztán jön két-három nap, amikor alig veszem észre? Ilyenkor mindig jól bepánikolok, hogy most miért nem mozog... Kép Ja, és már vagy négy hete mindig ugyanott érzem a mozgolódást, rugásokat, úgyhogy nem nagyon forgolódik a drága. Tényleg, jut eszembe, mikor szoktak fejjel lefele fordulni? Meg egyáltalán, hányszor szoktak megfordulni? Ugyanis a kisasszony már egy hónapja érezhetõen valami ferde pózban van, és tutira fejjel felfele.

Pocok,
köszi, hogy beírtál! Kép

Kamilla,
én is bizonytalan vagyok a Rókussal kapcsolatban. Az orvossal igazából nincs semmi bajom, normális, meg elég kedves, de a kórház... Kép Semmilyen alternatív szülési lehetõség nincsen, (se kád, se szülõszék, az égvilágon semmi...) meg tényleg elég lepattant.

Timici,
nekem a linea nigrám a köldök felett is látszik már, legalább 10 centiméternyit. De szülés után úgyis mindenkinek elmúlik. Kinek hamarabb, kinek késõbb... Igazából nincs jelentõsége.

Hajrá Mona! Kép

Sziasztok!

Kispici
kispici

LányokKép
Köszi az infót a csuklásról.

TimiciKép
Kisfiú leszKép

Különben amikor az egyik nap írtad, hogy mennyire keményedig és fáj alul a hasad, eszembe jutott, hogy írok a megnyugtatásodra.

Nálam ez mindennapos dolog volt egy idöben kb 3 héten át folyamatosan, úgy hogy közben naponta 2,5 órát utazok, és mellette 8 órát dolgozom a mai napig. Aztán a héten megint rámtört de olyan szinten, hogy a lábamat nem tudtam felemelni és négykézláb kellett a WC-re elvánszorognom, mert csak úgy volt kényelmes és viszonylag fájdalmatlan. Persze a magnézium 1000-el figyelt a hasimban.

Másnapra aztán jobb lett, és mára pedig már teljesen elmúlt. Szóval csak azt akarom mondani, hogy ezek a nagyon fájdalmas alhasi keményedések (mert csakis alul keményedik és fáj, sehol máshol) nálam a 26. hét óta jelentkeznek, de egyelöre semmi koraszülésre való jel nincsKép

Most megyek, pusszancs mindenkinek,
Moni
32+
mj

Hát csak nem tudok elszakadni.Kép

Móni,Kép
köszi. Nekem is elmúlt, most hogy itthon pihizek. Na meg állítólag elvonult a hidegfront is, ami szintén okozhatja a keményedést. Csak az a gond, ha kicsit jövök megyek, pláne ha buszozok, akkor megint elõjönnek a fránya keményedések. Most már szinte biztos, hogy csak a suliba megyek meg oda ahova muszály(orovos,védõnõ,TB), aki dumcsizni akar velem(barátnõk,barátok) azokat szívesen látom itthon.Kép
A magnézium pedig szinte életem része lett, sehova se megyek nélküle, mondhatnák azt is "mi együtt járunk".

Nálunk is "kukac huszár" a baby, úgyhogy most már értem miért nõ annyi szõr a köldököm körül = túlteng a tesztoszteron.KépKépKép

Ezzel a munkába járással, meg munkával vigyi nagyon, nehogy az íróasztal mellõl menj szülni, hacsak nem ez a terv.Kép

Pussza,
Timici
23+0
timici

Lányok!

Tudjátok mi jutott eszembe? A szülési fájdalmak ugye (állitolag) a mensis görcsökre emlékeztetnek. Nekem mikor régen megjött iszonyuan görcsölt, néha annyira hogy hánytam meg minden. Olyankor csak az hozott enyhülést, ha klotyón ültemKép Olyankor volt hogy órákat ültem a WC-n, mert ott kevésbé görcsölt. A szülõszék meg olyan mint a WC...
Szóval szerintem én szülõszéken fogok vajúdaniKép Legalábbis kipróbálom az tuti! Ez már 2 napja foglalkoztat, ugyanis egy nagy jóslófájás kellõs közepén mentem megint a wc-re és ott is fájt, de sokkal elviselhetõbb volt meg mindenKép
Van köztetek olyan akit szintén megnyugtatott hogy a klotyón ül (ült) mikor mensi közben görcsölt? Vagy csak én vagyok ilyen hülye?KépKépKép

TimiciKép
Igenis megvagyok!Kép Regényem bizonyitjaKép Jó pikélést NekedKép

Kispici!
Persze! Mint ahogy neked is vannak rosszabb, nem annyira aktiv napjaid a babának is úgyanigy lehet nyugisabb napja(i). A lényeg, hogy akkor is megmozduljon párszor. Ha mozog, de nem olyan aktiv nincs semmi baj. Vagy az is lehet, hogy pont úgy fordult, hogy nem annyira érzed a rugdalását.Kép

Puszi, megyek tovább a dolgomraKép
sasha
39+2

Kép
sasha

Sasha!

Nem vagy egyedül a megfigyeléseddel. Én amíg el nem kezdtem fogamzásgátlót szedni, iszonyú görcsök között fetrengtem a mensi alatt, és tényleg a WC volt az enyhítõ megoldás. De! Bár én nem kérdeztem, az Istvánban valszeg nem engednek a szülõszékre, csak a kitolásnál. Szerintem a labda nagyon jó, amíg ilyen görcseid vannak. A kád, bármennyire is favorizálják, nálam nem vált be, mert olyan roham tempóban tágultam amúgy is (szerintem ezért is fájt olyan nagyon). De ha nálad sokáig tart a vajúdás, próbáld ki bátran!

Timici

Nekem Peg Perego hordozóm van, de csak azért ez a márka, mert ugyanilyen márkájú a használtan vett babakocsink is és így a vázra a hordozó is csatlakoztatható. Ez akkor jó pl., ha autóval nem akarod az egész babakocsit elhurcolni magaddal. Egyébként, ha amit fent említettem, nem szempont nálatok, én a helyedben olyan hordozót választanék, aminek dönthetõ a háttámlája, mivel a miénk teljesen fix, és így kicsit kényelmetlen az autóban aluszkáláshoz. Ja és az is fontos, hogy könnyû legyen, mert hidd el, így sem lesz egyszerû cipelgetni az egyre növõ gyerekkel. Nekem pl. szimpatikus az Easybob maxi ülés, de menj el egy nagy bababoltba, és kérd az eladó segítségét a szempontjaid alapján. Meglátod, rengeteg fajtát mutat majd, csak a pénztárcád szab határt a választásnak.Kép

MJ Móni

Az én lányom rengeteget csuklott a pocakomban, és sajna, ezt a megszületése után is folytatta. Eleinte nem zavarta a dolog, de ma már nagyon tudja szegényt bosszantani Kép. De hál'istennek, mostanra már csak egy-egy napot pécéz ki csuklásra, akkor viszont szinte egész napKép.
Remélem, a te kisfiad hamarabb elfelejteni a csuklástKép!

Üdv mindenkinek
Momo (17+2)

Momo
momo

Sziasztok!

Sasha!
A labdát én is nagyon ajánlom, bár nekem a kád is bejött.

Timici!
A babaülésnél azt is figyeljétek, hogy elég hosszú legyen az autó biztonsági öve az adott típushoz. Én a Römer, Maxi-Cosi, Easybob, Play típusokat néztem, mert pont akkor volt egy írás egy német tesztmagazinban az ülésekrõl, amikor Malackának kerestem ülést. Jó, ha van újszülöttszûkítõ benne, mert annyira el tudnak veszni benne a manócskák, az ember nem is gondolná.Kép Ja, és a 13 kilós gyerek TUTI hogy nem fér már bele egy ilyen ülésbe, tehát ez ne legyen szempont. Mire 10 hónapos, 1 éves lesz, hosszában nem fér már bele kényelmesen, mert nem fér el a lába az ülés miatt. Pedig akkor messze van még a 13 kiló...

Mona!
Drukkdrukk!

Ma én is kaptam a kedves szomszédnénikbõl egy kis ízelítõt. A piacról jöttümk éppen, cipeltem fel a cuccokat plusz Malackát, erre szembe jön az egyik szomszéd, és mielõtt köszönt volna, megállapította, hogy lányom lesz. Eddig rendben is volt, tényleg úgy néz ki, de ezután még azt is hozzátette, hogy onnan tudja, hogy a fiammal nem TORZULT el ennyire az arcom. Hát ez marha jól esett, így az utolsó hónapokban az ember amúgy is állati nõiesnek érzi magát, már csak erre a kis kedvességre volt szükségem.Kép
Na pusz
Zulu, a torzfejû
30+1

Kép

Kép

Kép
zulu

Zulu!
Most jót nevettem! Persze nem szivbõlKép Inkább keserüen! Na idefigyelj kis "torzfeüjü", miért adsz a kedves szomszédok véleményére? Szerintem az õ feje is eltorzult volna ha a 30. héten kellett volna a pacról vásárolt cuccokat plusz még a gyerkõcöt is cipelni! De szerintem igy nem várandósan is tuti eltorzult volna a feje, ha a kocsiban ülõ (kocsiban ült?KépKépKép) gyrekõcöt kellene lépcsõn cipelnie! A fene vinné el az ilyen kedves szomszédokat. Mit sértegeti a kedvenc kismamáim egyikét? (mindegyikõtök kedvencKép) Most azonnal tessék elfelejteni amit mondott és örülni annak hogy szép az élet!Kép s különben is mit irigykedik? És különben is! Több férfi véleményt olvashatsz itt a neten, hogy a pocakos kismamák milyen izgatóak tudnak lenniKép

pusszi
sasha
39+2

Kép
sasha

Kispici!

Van mar vmi elkepzelesed, hogy melyik korhazra valts, vagy meg az sem biztos, hogy valtani fogsz?
Amennyiben megoldhato, hogy mas korhazban szuljek mint ahova terhesgondozasra jartam, akkor lehet, hogy a Bajcsit valasztom... csak nem kene halogatni ezt a kerdest, mert repul az ido...

kamilla (25+1)
kamilla

Sziasztok!

Régen jelentkeztem, de azóta történt néhány esemény Kép
Pénteken (20-án) megszületett császármetszéssel a kisfiam Gergely, 3550 g-al, 54 cm-el, nagy fekete hajjal. Szerdán jöttünk haza, lassan kezdjük felvenni az itthoni szokásokat.

puszi mindenkinek

Katka és Gergõ (8 napos Kép )
Katka

Sziasztok!

Kangi!
Én is a X. kerületben lakom! Te merre laksz? Mi a Kõbányai út végén.

Kamilla!
Úgy tudom a Rókusban is van egyszemélyes szülõszoba, bár én nem láttam, a könyvelõm ott szült és elégedett volt vele. A szobák között láttam 6 ágyasat is, viszont van fizetõs szoba, 2 db, külön wc-vel, fürdõszobával, ami elég kultúrált. Viszont ha az alternatív megoldások fontosak neked, akkor nem neked való ez a hely. (Mondjuk nekem, visszagondolva az elsõ szülésemre, teljesen mindegy lett volna, hogy van-e ott kád, labda stb. vagy sem. Pedig nem mondom, hogy nem vagyok igényes...)
Kérdezted a kórház váltást. Vannak dokik, akik a 20. hét után nem vállalnak kismamákat, vannak, akik a végén is átvesznek. Ha nem ügyeletesnél akarsz szülni, akkor szerintem minél elõbb keress egy új orvost az új kórházból, még idõben vagy! Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok, van tapasztalatom a kórház váltással kapcsolatban. Kép
Telkiben fogok szülni, Erik baba is ott született. Nálam annyiban bonyolultabb a helyzet, hogy nálam tuti a császár. (Enikõt normál uton szültem, Eriket császárral.)

Heni(1979)!
Köszönöm a bíztatást! Kép
Az biztos, hogy jó lesz nekik, mert mindig lesz kivel játszaniuk. A nagylányomnak (8,5 éves) nagyon hiányzott a tesó, fõleg óvodás korában.
Neked mennyi idõs az elõs babád?

Ma volt egy jó sztori. Kép Ma itthon van a Enikõ, nincs ma iskola. Azt mondja nekem: Anyu, én úgy szeretnék még egy kistesót!! De ugye még nem vagy terhes? Kép Kép Kép

Csilla1 8+6
Csilla1

Sziasztok lányok! Egy ideje már figyellek benneteket (nem mint Big Bratyó) és nagyon tetszik a csevegésetek. Én holnap töltöm be a 18. hetemet a Kismalaccal. Eddig minden problémamentes (UH, AFP rendben), de egy kicsit azért aggódom, nem tudom, volt-e valakinek hasonló "élménye": az elmúlt éjszaka (és úgy egy hónapja is egyszer) arra ébredtem, hogy olyan "orgazmusszerû" összehúzódásom van, amely rögtön elmúlt, amint felébredtem, Ezt nem követte görcs vagy vérzés a mai napig sem. Még nem érzem a bébi rugdosást, csak néha olyan csiklandozásfélét, de ma pl. még nem éreztem, és nagyon aggódom. Keményedést még nem tapasztaltam eddig, bár néha beveszek egy magnéziumtablettát. JÖvõ hét kedden megyek 18. heti UH-ra, addig aggódjak? Lányok, nyugtassatok meg, plíz, szörnyû hétvégém lesz különben. Már írtam egy csomó netes dokinak, de még nem válaszoltak.
Üdv, Kismaczi
Névtelen

Katka!KépKépKép
Gratulálok, SOKSOK BOLDOGSÁGOT ÉS SOK TEJCIT!

Sasha,
drága vagyKép, ezért szeretek ide jönni, mert itt mindig megvígasztaltok.
Egyébként elmerengtem azon, hogy miért van, hogy az emberek egy része ilyen gonoszul viselkedik a kismamákkal. Gondolok itt a "de nagy/kicsi a hasad, "hogy meghíztál!","akartátok?"stb.típusú kérdésekre. Nekem az a kedvencem, hogy régi ismerõseim közül többen megkérdezték, hogy mertem vállalni még egy babát, mikor olyan zûrös volt az elõzõ terhességem, és hogy nem félek-e a koraszüléstõl. Na ilyenkor tudnék sikítani.
De a lényeg, hogy azért a többség kedves és figyelmes.Kép Meg különben is, ez tényleg olyan szép állapot az ember életében, hogy holmi vén kobrák beszólásai nem tudják tönkretenni.
pusz
Zulu
30+1

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy csak néha "esek be", de freestart-ról nyomulok, és ez nem túl olcsó mulatság csúcsidõbenKép

Sasha!
Mivel az elsõ szülésemrõl nem maradtak túl jó élményeim, és ez a második terhességem amúgyis is egy kicsit problémásabb, ezért döntöttem úgy, hogy ha a baba egészségét és az enyémet sem veszélyezteti az indítás (ami tényleg teljesen legális a 39. héttõl), akkor ezúttal élek vele.

Könnyebben tudok tervezni, a kisfiamhoz "bébicsõszt" hívni, idõben beérek a kórházba (nincs autónk), és legalább lesz idõ bekötni az EDA-t is....

Kataa!

Elõre is kösz, majd beszámolokKép

Gomb!

Egész hétvégén "dolgozni fogok rajta". Sok sétát tervezek (persze csak kíméletesen), pozitív gondolatokkal igyekszem a picit és a szervezetemet ösztönözni...

Momo!

Hétfõn megyek egy utolsó kontrollra és csak abban az esetben tartok ki az indítás mellett, ha valóban igazolódik, hogy mindketten felkészültek vagyunk már a szülésre. Ha bármi felmerül, ami egy ici-picit is kétségessé teszi a dolgot, akkor természetesen visszakozok, és várok.
Remélem azonban erre nem kerül sor. A dokim mindvégig nagyon megfontoltnak, alaposnak, és körültekintõnek tûnt, nem hiszem, hogy belemenne olyasmibe, amit nem helyesel maximilásan.
Szóval még él a reményKép

sziasztok
Majré
38+3
majré

Katka!

Sok boldogságot Gergõ babához! Kép

Betti
33+3

Kép

Betti
fodbetti

Gombóc Kép
engem érdekel a Pintácsi Viki boltja!!! Kérem lécci a cimet!

Kataa Kép
[url=http://bajcsyszul.vitalitas.hu/bemutat.htm" TARGET="_top]http://bajcsyszul.vitalitas.hu/bemutat.htm[/url]

És itt van kontakt email-cim is (speckó pont Dr Polgáré, aki az én dokim lesz), töle érdeklödj, szerintem abból enm lehet baj.

Zulu Kép
nem tudok ide szerkeszteni torz fejet Kép
Bocs, de halálra röhögtem magam, miközben persze elképzeltem, miket mondanék egy ilyen "kedves" szomszédnak ... Ne törödj vele!!!
Amúgy azt még nem is irtam, milyen jót vihogtam a párod esetén a hálóinggel Kép
Az ilyen történetek aranyozzák be a napomat Kép

Már megint el kellett rohanjak ... és most is vissza kell másszak a munkába, ez nem lehet igaz, örület, hogy mi van ezen a héten Kép

Viszont hétfön elutazom, szóval viszlát csütörtökig, jó pocakosodást Nektek!

Pussz
Kangi
19+0
kangi

Csilla1,

már nem vagyok köbányai, csak a szüleim azok, de a nögyogyimmal ott "ismerkedtem meg" Kép, igy egy ottani kollégának adott át. Amúgy Óhegyen laknak a szüleim, a konzervgyár mögött - 15 perc séta a Bajcsy Kép

Pussz
Kangi
19+0
kangi

Lányok!

Ki is irta a centivel való babasúly megállapítás módszerét? Megtaláltam a varrócentit, de elfelejtettem hogyan kell és mit megmérni... Kerestem én az archivban, de fogalmam sincs ki és mikor irta.... Csak tippem van, de azzal nem sokra megyek... Választ kérek gyorsan amig tudom hogy hol a centiKépKépKép

Olyan hányingerem volt az elõbbKép Kénytelen voltam enni valamit. Ilyen már a 14. hét óta nem fordult elõ!

Katka! Sok-sok boldogságot a kicsihez! Gratulálok! És irigykedemKép

puszi
sasha
39+2

Kép
sasha

Zulu,
nekem a csucs beszolas egy egyeves kislany anyukaja volt:
"Jol meggondolttatok Ti ezt? Az elso egy ev az nagyon borzalmas."
Parom visszaszolt neki, hogy ha tud valami jo otletet, hogyan tudjuk az elso egy evet elkerulni, akkor mondja...Kép

JA, meg az "olyan nagy a hasad, biztos, hogy nem ikrek? " Mondom: "tutira nem, mert az mar nagyon koran kiderult volna az ultrahangon". Erre: "De mi van, ha elbujt?" Ezt anyam korabeli nok adtak elo....Kép

Kangi,
ha megtudom a cimet pontosan, akkor irom.Kép

Katka, gratula!!!! Kép

Csilla1, ez aranyos. MArmint az a beszolas, a meg nem vagy terhes? Kép

Kismaczi, Kép
szerintem, ha nincs gorcs, meg verzes, akkor nyugi!!! A dokim szerint ilyenkor mindenfele tunet elojohet, mindenki maskepp eli meg a pocaknovesztgetest. HA megis nyugtalan vagy, hivd fel a dokidat telefonon!
A baba nalam is elbujt ilyen korban 1-2 napra is, halalra is remultem, de a doki (es a lanyok Kép ) szerint ilyenkor meg van helye lubickolni es jol el is tud bujni. HA a 20. het utan nem erzed 1-2 napig, na, akkor kezdodik a panik! Kép

Lassan megyek haza (ma ilyen logos vagyok). Jo hetveget Mindenkinek!
pusszancs,
Gombóc
Gombóc

Gombóc,
remélem igazad van, most már egy kicsit kezdek lenyugodni.
Jó hétvégét mindenkinek!
Kismaczi
17+5
Névtelen

Szassztok Lányok!Kép
Délelõtt sajna nem tudtam jelentkezni, mert a kispapa egy igen gyorsan és egyszerûen elkészíthetõ ebédre vágyott: kapros juhtúróval töltött, rántott gombafejeket, tartárralKép Addig oké, hogy nagggggyon fincsi dolog, de marha macerás. Most viszont hálistennek túl vagyunk az ebéden!

Még megvagyunk, nagyon kemény a pocakom, és fáj a derekam. (Persze lehet, hogy csak a konyhában való ácsorgástól...)

Timici!Kép
Mi kaptunk kölcsön egy hordozót egy barátnõmtõl, tavaly vették a Corában, akkor volt 9.9oo.- De dettó ugyanezt a hordozót láttuk idén is, ha jól emlékszem 10.9oo.- ért. (nem biztos) Újszülött fejszûkítõ van hozzá, meg napfénytetõ, és olyan ami hintáztatható is. 0-10 kilóig jó.

Szilcsike!Kép
Ne aggódj, a belsõ vizsgálat egyáltalán nem nélkülözhetetlen, az UH-n látszik a méhszáj is!

Sasha!Kép
Úgy emlékszem Manó irta a centis módszert...

Na megyek lepihenek kicsit...

iancsa
37+5

Kép
Kép
iancsa

Megint itt vagyok.
Várom a párom, meg a barátait, mert elvileg 4-re jönnek, hogy át tudjunk költözni végre.

Centis módszer: én kipróbáltam, és lehet hogy nem jól csináltam, mert nekem 4 kg feletti babasúly jött kiKépKép
Ami igy a 36. héten nem biztos, hogy jó eredményKép
Kiváncsian várom, hogy mit ronthattam elKép

Engem mindenki a súlyommal piszkál. 10 kg-t hiztam eddig, a doktor néni szerint tökéletes súly, de anyám szörnyülködött, meg kaptam néhány kedves megjegyzést. Most vagyok a magam 173 centijével 70 kg. Barátnõim, meg a párom szerint kizárólag a pocakom nõtt meg. Egyébként sem értem, kinek mi köze van hozzá, hogy mennyit hizott a kismama. Egyre jobban idegesit.

Szerintetek kell vinni a korházba mellszivot, meg a gyereknek pelenkát, meg rugdalózót?? Én a Máv kórházban fogok szülni, és sajna nem egyértelmû az onnan kapott info.

Szilcsike
szilcsike

Köszönjük a gratulációkat Kép

Rókusosoknak némi info:

a 6 ágyas kórterem azoknak az anyukáknak van, akik nem akarnak babás szobában lenni, összesen 1 ilyen szoba van. Van két fizetõs egyágyas (külön wc, mosdó, konyha stb)a többi pedig 4 ágyas, elég tágas szoba.
Ízlések és pofonok különbözõek, nem egy ultramodern a berendezés ez igaz,luxuskörülményeket sem mernék írni, viszont a dokik és a csecsemõsnõvérek szerintem nagyon jók. De ez megint egyénfüggõ, természetesen.
Senkit nem akarok a döntésében befolyásolni, az viszont tény, hogy teltház volt a kórházban végig az elsõ szinten (itt vannak a megszületett babák és a mamák)azalatt a 10 nap alatt amíg ott voltam/tunk.

Katka
Katka

Gombóc!Kép
Nekem is mondtak ilyeneket, és ettõl olyan szomorú leszek... Fõleg, ha az illetõ úgy mondja, hogy a gyerkõc is hallja. Mert igenis értik. Persze, tudom, nem rózsaszín köd a gyereknevelés(bár ilyenkor még nem kell nevelni, csak szeretni), de utálom, ha valaki ilyeneket mond. Meg amikor kedves ismeretlenek lerosszkisfiúzzák Malackát, na arra ugrom. Egy viselkedés lehet rossz, de egy gyerek sose.

Nagypocó-ikrek: hát ez úgy látszik, általános egy bizonyos korosztálynál, én is hiába mondogatom, hogy ha az embert havonta nézik UH-n, akkor elég kicsi a valószínûsége, hogy elbújjon egy kiskölök odabent.

Kismaczi,
neked is Kismalacod van?Kép

Csilla!
Ez nagyon aranyos lehetett!KépKépKép

Zulu
30+1

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

ma voltam CTG-n és a baba egyáltalán nem volt hajlandó mozogni, békésen aludt. Erre jól megmozgatták a hasam, mire feljebb ment a pulzusa, de aztán tovább aludt. Erre azt mondták, hogy mivel a rázásra reagált, minden rendben, 1 hét múlva menjek újra. Hát nem tudom, nekem ez olyan furcsa, azt hittem kicsit tovább eröltetik a dolgot.Kép Utána megvizsgált az orvosom, a méhszáj 1000-es értéket kapott. Erre azt mondta hogy ez még azt jelenti hogy mostanában nem lesz baba, de a jövõ héten ne is legyen, mert õ külföldön lesz. Mindehez még hozzávéve hogy tegnap egész délután itthon dekkoltam, merta védõnõ beigérkezett hogy jön, erre jól elfelejtett (a vényeket hozta volna a babának), egészen pocsék két napom volt.Kép Még jó hogy utána beugrottama amunkahelyemre, ahol épp névnapozás volt, úgyhogy felvidultam valamennyire.Kép
Szerintetek ez az 1000-es érték most micsoda? Én eddig azt hittem hogy ha 1-el kezdõdik, akkor az már azt jelenti hogy hamarosan szülünk, erre most kiábrándítottak. Már tényleg nem értem ezeket a számokat.KépKépKép
Azért volt egy pozitív élményem is, épp szülés volt amikor ott voltam a vizsgálaton. Láttam hogy berohan egy ápolónõ, még egy, egy orvos, és fél óra múlva mire kijöttem a CTG-rõl egyértelmû babasírás hallatszott. Olyan édes volt.Kép

Kangi!

ne is fájdítsd a szívem a Bajcsy vadi új szülõszobáival. Mi a Bajcsytól kb 5 percre lakunk, erre én elmegyek az orvosom után a város másik végébe Újpestre, aki közli hogy a jövõ héten (ami a 39.), épp nem lesz, de sebaj, akkor majd az ügyeletes orvosnál szülök.Kép komolyan gondolkodom rajta hogy ha a jövõ héten történi az esemény nem vánszorgom el Újpestre, hanem csak bemegyek ide. Ügyeletes orvosnál itt a lakásunk közelében is tudok szülni, nem???

A csíkos témához: Nekem a belsõ combom lett nagyon csíkos, pedig végig kentem, és már május végén csíkos lett, amikor még súlygyarapodás alig volt. Azóta a hasam alján van még néhány csík, de a combom a legszörnyûbb. És sehol máshol nincs csík, pedig mindenhol ugyanazzal kentem!

manó (aki nagyon panaszkodós hangulatban van) 38+6

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Ezt mindenképp nézzétek meg!
Nagyon szép:
[url=http://www.parentsplace.com/first9months/main.html" TARGET="_top]http://www.parentsplace.com/first9months/main.html[/url]

myssnia 20+1
(Pocok Kép , köszi a javítást, már majdnem tökéletes, de ezen az egy napon már nem múlik.)
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok,

Itthon vagyunk!!! A szopizás megy, csak az éjszakák nyugtalanok néha... A 24 órás rooming-in szuper, ha lehet, ezt válasszátok! Mire hazamentek, már mindent tudtok a babagondozásról. Ezen felül a Tena hálós bugyi és a Szilvia papirtörlö rulez a kórházi tartózkodás alatt Kép, valamint a szopogatós végû üditös üveg.
A szülés szerencsére gyorsan ment, bár lehetttek volna komplikációk. Nemsokára részletesen leirom!

Manó, nekem ugyanez volt a CTG-n: jobbára aludt a gyerek, mint a tök. Az én dokim is azt mondta, hogy az a lényeg, hogy a nyaggatásra reagáljon.

Sasha, hajrá!!!!! Gabi a célegyenesben!

Üdv:
Zita
parazita

Sasha!

Én írtam. hanyatt fekve meg kell mérni a pocak körfogatot (a köldöködön keresztül kb), utána a szeméremcsont (na ezt elég nehéz kitapogatni, a has alatt van valahol, alul) és a méh végének (felül amíg a pocakban tart az a kemény "gumó" tart) távolságát, szintén köldökön át, eé szet a kettõt kell összeszorozni. Elég szorosan kell mérni, nem úgy mint mikor ruhához méri az ember, hogy a saját zsírpárnácskát ne mérjük bele, fõleg a haskörfogatnál.KépKépKép

Szilcsike!

Lehet hogy óriásbébi lesz?KépKépKépKépKép Amúgy fekve mérted?

megyek mert a kutyám kell sétálni vinni. Amúgy nem is mondtam, nagyon édi, szentül meg van gyõzödve hogy a babaszoba, ami végre elkészült, neki készült.Kép Állandóan ott szeretne tartózkodni, a kiteregetett fürdõlepedõkbe is megtörölte a kis hátát.Kép Édes pofa, nem lehet rá haragudni, de lesz még gondja a "kistesóval".Kép

manó 38+6

KépKép
manó

Manó!

Köszi! Ez az! Nem jól mértem, mert a szeméremcsonttól csak a köldökömig és nem a méh tetejéig. Igy viszont nekem 3795 g-ra jött ki ami elképzelhetõ!Kép

puszi
sasha
39+2

Kép
sasha

Szilcsike!

Mellszivó nem kell, de ajánlott, jól jöhet. Pelenkát 1 csomagot adnak (talán 10 darab), ha az elfogy, akkor kellhet, készülj ugy, hogy a kispapa behozza. Rugi, body elvileg nem kell, de én hozattam be a kispapával, mert olyanokat adtak rá, ami egyszerüen borzasztó volt (nem feltétlenül kinézetre, hanem pl. állandóan felcsúszott a derekán).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kakukkfû, Orsoly, Zsuzsi!

ha jól emlékszem ti készültetek Emmára. Képzeljétek, nálunk is úgy néz ki hogy Emma lesz ha lány, egy egész hosszú listából ezt választotta a férjem. Nálatok mi a helyzet, maradt ez a név?
ha fiú lesz akkor pedig úgy néz ki Bertoldot várunk.KépKép

manó 37+6 (az elõzõ két hozzászólásomban elírtam az idõt egy héttel, bocsánat, holnap töltöm a 38-at, tehát még két hetem vanKép)

KépKép
manó

Katka!

Gratulálok Gergõhöz és sok boldogságot!

manó 37+6

KépKép
manó

Sziasztok Lanyok!

Most lett ujra netunk igy csak most tudok jelentkezni Kép
A nagy hir pedig az, hogy Felix megszuletett szept 20an 21:32kor 3130grammal es 50 centivel. 9/10es lett az Apgarja.
Gyonyoru szep nyugodt kisbaba, tejcim is van boven o meg csak ugy fal Kép oramupontossaggal 3 orankent felebred, eszik es alszik Kép
A szules fajdalommentes volt Epidurallal szultem 11kor rakotottek az oxitocinra es kezdodott a vajudas amibol annyit ereztem, hogy rettento lassan telik az ido almos, es faradt vagyok. Aztan este 8kor ereztem hogy nyomnom kell, majd 9kor kezdodott az igazan erdekes resze kb 4dik nekifutasra szuletett meg a baboci. Csak jo elmenyem van a szulesrol! Fantasztikus elmeny volt!
Mindenkinek hasonlot kivanok!
A profilomban van egy kep a kis tronorokosunkrol Kép
puszi Mindenkinek!
A finisheseknek hajra a tobbieknek pedig kellemes pocakossagot!
Edina
edina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?