Ha nagyon durrannak a melleid, akkor jobb ha két mellbõl szopiztatsz. Amikor már nagyon feszülnek a mellek, az nem jó, mert akkor már kezd visszaszívódni a tejcsi és akkor kevesebb lesz egy idõ múlva. Elmondom, hogyan lehet "könnyített változatban" éjszaka is két mellbõl szoptatnni fekve. Persze egy mellbõl egyszerûbb, de szerintem még mindig jobb és könnyebb, mint éjjel fejni. Szóval pl. ha a baba a jobb oldaladon fekszik, akkor a bal melledbõl úgy todod megszoptatni, hogy kicsit ráfordulsz a babára. Nem nyomod meg, ne félj, de nem kell ráfeküdni. Ez a nehezebb része, úgyhogy ha ebbõl a melledbõl már kiürítette a tejcsit (már amennyire azt lehet
), akkor jöhet a jobból is, ami ugye már akár félálomban is mehet. Nem emlékszem mennyi idõs a babád? Én Helenával kb. 2-3 hónapos koráig gyújtottam teamécsest, hogy lássam is mit csinál, aztán már tök sötétben is tudtuk a dolgunkat.
Addig pedig kitartás és próbáld magatoknak kikisérletezni a legjobbat, ami esetleg még változhat is az idõ elteltével. HAJRÁ!!! "Anyatej felfogó izé": nekem Avent "bimbókiemelõ-, bimbóvédõ melltartóba-, anyatejgyûjtõ" szettem van. Ebbõl csak az anyatejgyûjtõt használtam. Nem tudom lehet-e külön kapni, mert így elég drága, de úgy gondoltam jó befektetés lesz a többi gyerekhez is. Én a DM-ben vettem.
Menta

kerül, és én is elég sokat gondolkodtam rajta... És (bár nézem) nem lehet ilyet külön kapni. Mindegy, lesz még gyerek!