A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Haliho Csajok!

Katka, Edina oriasi gratula a babakhozKép

Mano: igen, mi is Emmanal tartunk meg, aztan majd meglatjukKép

Gomboc! Es a Reno udvarban van a Brendon is, azt nem fedezted fel?Kép En is probaltam abban a boltban cuccokat, de nekem nem alltak jol, mivel ezekben a tunikakban telleg balnanak nezek kiKép

Franyo! Amugy olyan 12-15 ezerbe kerulnek a ketreszes rucik, de tenyleg jo minoseguek es csinosakKép

MI ma megyunk a Biovitalba, hat kivancsi leszek. Mar probaltam beszelni a picivel hogy mutassa meg szepen mindenet, hogy a bacsi/neni megnezhesse, hogy minden ok-e vele, plusz a pofijat es a labakozet se takargassaKép

Pusssz: orsoly 26+2
orsoly

Franyó,
Nagyon örülök neki, hogy már érzed. Párod teljesen el fog érzékenyülni az UH láttán. Várom a beszámolódat. Kép
Köszönöm a gratulációt, nnagyon jó érzés. Mi is már elmúltunk 5 évesek, szóval Kisbütyi semmit sem változtatott meg a kapcsolatunkban. Csakhát a hatalmas szeretetéhségem még jobban kijött a terhesség alatt, és így a házassággal némileg csillapítottam.

Katka, Zita,
Gratulálok Nektek és sok boldogságot kívánok. Kép

Sasha,
Mi a helyzet?

Kangi,
Találkozhatnánk holnap a jóga elõtt?

Olyan jó egyre öregebb terhesnek lenni, eddig csak a mérleget tudtam nézni, hogy ha hízok akkor minden rendben van, most már mindennap érzem a mozgását, már úgy is, hogy nem figyelek oda. Nagyon boldog érzés babát várni!!!

Nem tudom, ki írta múlt héten, de Kispapát is rávettem, hogy énekeljünk a babának, már nem tudom kinek a példáján felbuzdulva. A helyzet az, hogy a Fülesmackó mond most nektek... kezdetû mûremek sokkal szimpatikusabb Kisbütyöknek, mint Halász Judit Micimackója.
Pedig egyáltalán nincs hangom.

Vagy két hete kérdeztem, hogy mi a haskeményedés. Mona beszámolója alapján rájöttem, hogy tegnap megéreztem, de még nem tudtam mi az. Tényleg rossz érzés, de cca 2 óra alatt elmúlt. Biztos a kocsi zötykölõdés nem tett jót neki.

Elnézést a hosszúságért.

Nyúlandi
22
nyulandi

Nyúlandi:
Én is szoktam énekelni a babának, de sajnos mire legtöbbször hazaérek, addigra már bõven alszik a pocakban a baba (hajnali 3-4-kor pedig amikor a baba rugdos eszeveszettül odabenn, akkor én alszom és nem énekelek). De szerintem mindenképpen jó dolog, erõsíti a kötõdést a kispapa oldaláról Kép.
Nekem a Micimackó és a Süsü a leginkább dúdolt nótám Kép.

Franyó: jössze a keddi elõadásra a Szent Imrébe? Én sajnos egyáltalán nem biztos (meló), de a párom mindenképpen megy.

Üdv: Hayimpapa (27+x)

Hayim Apuka
hayimpapa

Nyúlandi: örülök, hogy itt vagy!!!
Hayimpapa: egyelôre úgy néz ki, hogy megyünk, mind a hárman Kép. Remélem, nem jön közbe semmi... Múlt héten annyira benáthásodtunk a párommal, hogy örültünk, hogy végre hazaértünk a munkából, nemhogy még újra kitegyük a lábunkat abba a szottyos, ködös, esôs idôbe... Most viszont teljes gôzzel rajta vagyunk KépKépKép
Orsoly: Húha, 12-15 ezer??? Hát ez így kicsit durván hangzik...

Franyo
19
franyo

Na most hivtak a Biovitaltol, hogy megsem lesz ma UH. Megkerdeztem a csajt hogy ezt gyakran csinaljak, mert mar a mult heten is eljatszottak ugyebar. Na jott a szoveg, hat ha beteg a doki vagy mas dolga van, hat ize....A fakszom tele lett most kicsit veluk, az ember rakeszul lelkileg, mindenhogy hogy megy mozizni, oszt erre varialnakKép

Ehhh.....

orsoly 26+2
orsoly

Franyo! Hat ahhoz kepest, hogy en 8 ezer alatt nadragot is ritkan lattam, nem is olyan sok....

orsoly
orsoly

ManóKép
Biztos jól írtad? 30 hetesen 90 dkg volt kispicúr?

Akkor én "kisbálnát" hordozok a hasimban? Mekkora lesz ez a gyerek, ha a 30. héten nálam 1 kiló 80-at mértek?

Nagyobb pocisok tudtok segíteni?

Üdv,
Moni
33
mj

Orsoly!
Ne bosszantsd fel magad rajtuk, nem éri meg. Bár én is jól felhúztam volna magam. És akkor most mikor mész helyette?

Ami a ruhaárakat illeti... hááát... én láttam 5-6 ezerért, 5500-ért vettem is nacit, de tényleg minden kismamaruha nagyon drága... a kollégám is mesélte, hogy a feleségének "olcsón" vettek ruhát, 9500-ért... Ezek szerint tényleg olcsónak számít. Pedig az ember csak pár hónapig hordja...

Franyo
19
franyo

Moni!

Egyéni eltérések õrült nagyok, meg az UH mérési pontatlansága is, ráadásul az is lehet, hogy nem volt véletlen, hogy az a baba "csak" akkora volt. Van egy ismerõsöm, ott 70 dkg-val született a baba. Sokáig azt hittem, keményen koraszülött, aztán egyszer megtudtam, nem is annyira, nem akarok hazudni, valahol tán 33-35. hét környékén, szóval sokkal késõbb, mint az ekkora méret adná. Alapvetõen azt mondják az orvosok, nem a súly a döntõ, hanem az érettségi állapot. És itt az is sokat számít, hogy mennyire hirtelen kell megszületnie, illetve van-e egy kis haladék, amíg tudnak neki olyan gyógyszereket adni, amik segítik az érést.

Ildi

Ildi
pildi

Franyo, Kép
a ketreszes rucik 12-18eFt kozott voltak, ahogy Orsoly is megirta. Kép Sajna, kulon csak tunika nem veheto, igy muszaj nadragostul venni, ha ilyet akarsz. De voltak nagyon jo pulcsik, polok, kardiganok, kulonallo nadragok is, de azok arat annyira nem neztem.
en is szivtam a fogam, de anyukam bevallotta, hogy tavaly a tesomnak Vacon 19eFt-ert vettek ketreszes rucit (csak nadrag is 10eFt korul es folott volt), ugyhogy ugy latom, mindenhol ilyen baromi dragak a kismamaruhak. KépKép
Ugy latszik, ezen akar mindenki meggazdagodni...KépKépKép
Egy alkalmi oltozet viszont kell, legalabbis nekem a munkahelyemre muszaj...Kép
Na, megyek vissza galyazni,
pusszancs,
Gombóc
23+2 Kép

ui.: A Brendont nem mertem felfedezni, mert kispapi eleg nyugos volt mar akkor...Kép
Gombóc

Franyo! En pl ugy megorultem a kerteszgatyomnak, mint majom a farkanak, ugyanis "csak" 7500 penz volt es nagyon jol nez ki, jol is all, mindenki megdicseri. Hat ilyen a vilag, mar orulok ha valamire csak 7500 ft-ot kell kiadnomKépKépKép

orsoly 26+2
orsoly

Sziasztok,

Eloszor is Pocok uzeni hogy delutan jon a tabla,csak a terheleses vercukor miatt elhuzodott a delelottje. : )))

Annyira szep ido van ugyhogy amint befejezem kiulok a napra es addig gyonyorkodok benne meg sut.Utaloma szurke oszi napokat ,de most legalabb a baba majd bearanyozza ezeket is : ))))

Timic,
Sot mar csak 2 het mert nem varjak kia 40.het betolteset csaszarnal. ; )

Iancsa,
Orulok hgoy jol vagy, hetvegen nekunk is lesz egy csaladi happening,remelem tulelem a kedves kerdezoskodeseket.

Forti,
Koszi a biztatast,minden Ok egyenlore.Komolyan mondom nem is gondoltam volna hogy ilyen jol fogom magam erezni.A labdagadas elmult mar vagy 4 hete.A kezem sem dagad egyaltalan.
Minden jot neketek Levi babaval : )))

Mj,
Persze hogy lehet ,a tesom ikrei 1.50 es 1.70 voltak a 30.heten amikor megszulettek.Az en babam meg csak 1.30 volt akkor.Az egyeduli babak inkabb a vegen szednek fel gyorsabban sulyt,persze vanna kivetelek : )

Pocok,
Mail ment,

Gomboc,
Neked is.

Kataa
36+6

Kép
Kép
kataa

Mj!

Jól írtam a súlyt, többre becsülték az Uh alapján, de sajnos akkor már pár hete nem fejlõdött rendesen, és mivel az a fránya UH a hosszértékek után becsüli a súlyt, így ilyet abszolút nem tud kimutatni. Náluk egyébként az anyuka veséjével volt gond, nem a szülés indult be, csak muszáj volt "befejezni" a terhességet a mama érdekében. De szerencsére a baba is megmenekült és így minden jó lett.

Manó 38+2

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok PocisokKép

Végre én is itt lehetek köztetek, ugyanis a hétvégén költöztünk ki az albérletbõl és már pénteken otthon maradtam, hogy minden be legyen dobozolva.
Kissé kifáradtam, pedig én nem emeltem semmit. (5 pasi vett körül, és hol egyik hol a másik szólt rám, hogy ne nyúlj a nehezekhezKépKép )
Most az unitesóméknál lakunk mert a lakás még nem készült el.
Holnap megyek AFP-re , már elõre félek a vérvételtõl mert az asszisztens azt mondta minden vizsgálatot most fognak megcsinálni, így gondolom levesznek pár kémcsõvel a vérembõl. A 49 kg-om és az alacsony vérnyomásom nem nagyon bírja az ilyen mértékû csapolásokatKép

Gratula minden új anyukának a babákhoz, és minden új pocisnak az új érzéshez.

shashaKép
2in1?
semmi gond ha majd úgy gondolja elõbújikKép

manó, kataa
látom már nektek sincs sok, így nemsokára magatokhoz ölelhetitek a kis szuszogó "csomagocskát"Kép

lolla
16
lolla

Lolla, nekem 1 kis kémcsôvel vettek vért AFP-re... Ne aggódj KépKépKép
Franyo
19
franyo

franyoKép
köszi, de nekem most néznek mindent, ami persze jó, csak sok lesz
kb 4 oldalon x-elt be a csajszi nekem rublikákatKépKépKép

lolla
16
lolla

Akkor Kép De a ne aggódj akkor is érvényes KépKépKép
Franyo
19
franyo

Nagy a csönd itt most!

Sasha??????

Cupp

Nyulika
32+4
nyulika

Sziasztok!

Vagyok! Olvasok és ha még mindig lesz net akkor irok! Még 2in1!

sasha
39+5

Kép
sasha

Lolla,

Nekem az elsõ vérvételen volt minden (ami azt hiszem 4 vagy 5 kémcsõ volt) (az AFP-n csak 1-gyel vettek)...szóval azon az elsõ vérvételen én még nagyon kispocis voltam (46-47 kilo). Utána egy kicsit leültem, majd elmentem enni a büfébe, azután meg még vezettem is. Amúgy én is alacsony vérnyomásos vagyok. Viszont megkértem a nõvéremet, hogy jöjjön velem, és várja meg a vérvételt. Úgyhogy kérj meg valakit (férjuradat), hogy kísérjen el. Ez fontos lehet, mert a nõvérem ájult már el vérvételtõl. És ha esetleg közben megszédülsz, megfájdul a fejed, szólj a dokinõnek.
Amúgy szerintem nem lesz semmi gond, úgyhogy nyugi. Egy kis izgalom majd feljebb tornázza a vérnyomásod...

gömb
28+3
gombolyu

Sasha,
És hogy érzed Magadat? Semmi változás?

Nyulika
32+4
nyulika

gömb,franyoKép

köszike az aggódástKép
a vérvételre a férjuram el fog kísérni, így majd lesz aki elkapjon, ja és viszek kis elemózsiás csomagot isKép

sashaKép
pusz a kicsinek, biztosan jól érzi magát odabenn, így ne noszogasdKép

lolla
16
lolla

Szassztok Lányok!Kép

Mi van velem?!?! Ma délig aludtam! (Igaz, hogy éjjel kétóránként fel kellett kelnem - mint mindig - de reggel, miután a kispapa elment dolgozni, én szépen visszaaludtamKép

Moni!Kép
Nálam a következõképp alakult a becsült súly:
26.hét: 700g
32.hét: 2000g
36.hét: 3400g
Szóval essszetlen sebességel gyarapodnak a babák félidõ után. Viszont tényleg úgy tûnik, van aki korábban kezdi a husikát felszedni, van aki késõbb...KépKépKép

Kataa!Kép
Vigyázat, a rokonokhoz sok-sok kitartás és türelem kellKép

iancsa
38+1

Kép
Kép
iancsa

Nyúlandi!Kép
A táblából kilestem, hogy XVI.kerületi vagy! Nos az én szüleim is ott laknak, és meg kell mondjam, mindig egy horror, mikor megyünk hozzájuk, mert
-az utak egyszerûen botrányosan sz*rok, fõleg most, hogy az egész kerület fel van túrvaKépKépKép
-nekünk egy szutyok Suzukink van, ami úgy ráz, hogy még pocak nélkül is kellemetlen!KépKépKép
Sajnos az autó rázkódása tényleg beindította nálam is a haskeményedéseket, ugyanúgy, mint a túl hosszú séták, vagy a belvárosi orosz trolik...
Sokat segíthetsz a dolgon, ha szerzel egy amolyan pocaktámasztó bugyit, vagy haskötõt. Én szerencsére kaptam egyet kölcsön. Magamtól valszeg nem vettem volna, mert irtó drága. De ha minden nap arra kellett volna autóznom, biztos meggondolom a dolgot!

iancsa
38+1

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok, Valaki!!!

Nemrég kijiött valami színtelen-szagtalan belõlem egy adag flour kíséretében. Mi lehet az? Keressek egy dokit?

Iancsa,
A haskeményedést a Kecskemét-Bp úton szedtem össze, ha hazaakarok járni a szüleimhez, akkor ezt be kell vállalnom.
Különben nincs autónk, tömegközlekedéssel járok onnan a Déli pu-tól 3 villamosmegállónyi munkahelyemre. Szóval lehet, hogy megfogadom a tanácsod és veszek ilyen dolgokat.
Haskeményedésre kálciumot kellene szedni, ugye?

Nyúlandi
22
nyulandi

Na szóval!

Már tegnap is irtam egy regényt miután bejelentkeztem gyorsan, amig volt net. Olyan mérges vagyok!!! Tegnap összesen, ha 3-4 órát volt net a 24-bõl akkor sokat mondok! De ez igy volt szombaton is és még ma isKép Szóval tegnap irtam, de mikor még 1 órakor sem tudtam elküldeni feladtam szóval elnézést, de nem irom le újra... Helyette mindenkit pusszantok!KépKépKép (Sheila!)

Timici!

Igen már csak pár nap. Pontosabban az UH holnapra irt ki és az utolsó mensi szerint meg pénteken "kellene" jönnie Gabinak! Nem tudom meddig engedik túlhordani, de átlag 2 hétig, HA a méhlepény ép és a zsinór is jól funkcionál! Szóval ha a baba jól érzi magát odabent akkor még 2 hét max...

Forti!

Köszi a drukkot, nagyon aranyos vagyKépKépKép Bárcsak ma éjjel megtörténne!Kép Akkor olyan jó születési dátuma lenneKép 2002.1001.KépKépKép Viszont ha továbbra is a "kedves internet szólgáltató" ugyanigy nem szolgáltat netet akkor nem tudom hogy fogk jelentkezni hasonló mondattalKép

Andy!

Gratulálok!Kép Mennyi idõs a baba a pocakodban? És miért nem láttalak még eddig erre?Kép Gyere sürün!Kép

Csics!
Igen még MINDIG! Küldök sms-t igérem! Már felirtam egy cetlire és kitettem a faliújságra, hogy ne veszitsem elKépKép

Manó!
Igen ez annyira jó! Márcsak azért is mert én a 34. hétig izgultam, hogy nehogy elinduljon, mert akkor meghalhat!Kép Pedig mennyivel jobb lett volna tudni, hogy lett volna esélye és nem is akármilyen! Sokkal nyugodtabb lettem volna, de ez azért nem azt jelenti hogy nem kell vigyázni, de olyan megnyugtató!

Mj!Kép
Hihi!Kép Igen feltünt nekem is, de lehet,hogy a méhlepény nem látta el rendesen a babát és fogyott, vagy nem megfelelõen gyarapodott és ezért kellett sürgösen császárral megszületnie. Ez persze csak tipp, hiszen nem ismerem a sztory ezen részét. Nekem a 35. héten volt 2,5 kg a Gabi! A 30 hetes súlyát nem tudom, de biztos volt 1,8Kép
Oké már Manó le is irta, mi volt a problémaKépKép

Gombóc!
Sokkal ólcsobban jönne ki ha a burda szabásmintát elvinnénk egy varrónõhöz és megvvarná a kismamaruhát! Anyag+munkadij nem lehet 10.000 forint! Én majdnem (nem részletezem miért nem) varattam egy 2 részes kismamaruhát és kb 6-8 ezerre jött volna ki szöröstül bõrüstül. Ez a szabásminta+anyag+munkadij...
Egyébként tényleg olyan szemetek. A kismamaruha a legtöbbször csak abban különbözik hogy a pocakhoz vagy oldalra gumis anyag van varrva és kész! Mégis 5ezer a külömbség!

Nyulika!

De ari vagy hogy igy aggódsz értünkKép Változás szinte semmi! Jóslófájások és Gabi kinoz már minden egyes mozdulatával.Kép Még azt is érzem, ha csak kicsit kényelmesebb pózba rendezi magát és alszik tovább. Amikor este felébred akkor meg paff vagyok! Jönnek a jóslófájások és hólyagpüfölés, meg a méhszájfeszegetés és én persze grimaszolok és olyankor mindenki ugrára készKép

Lolla!

Nem noszogatom! Noszogatják helyettem mások. De akkor is jó lenne nem túlhordani! Lásd fentebb amit irtam NyulikánakKép

Tegnap elõtt jó kis jóslófájásom volt. Meg tegnap is!
Tegnap elõtt furcsán és iszonyuan elkezdett fájni a derekam, és elõl a pocakom alja. 1 percig tartott. Utána jött mégegy ilyen durva fájás és a gyerek sem mozgott már mert késõre járt. Aztán lementem sétálni a kutyámmal és abbamaradt.
Tagnap meg jöttek 5 percenként a gyomorrontásra emlékeztetõ fájások, kb 5-6-7... És elmúlt. Megint reggel lett és sehol senki!Kép

Na megyek elküldöm az üzit, mielõtt elmegy a net!Kép
sasha
39+5

Kép
sasha

Nyúlandi!

Ha annak a szagtalan izének nincs folytatása akkor szerintem nincs miért aggódni! Legalábbis nálam elég sürün van ilyen. A keményedésre magnéziumot kell szedni, a kálcium vádligörcsre jó!Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Köszi Sasha,

Az elõbb 12-kor volt, azóta semmi folytatás. Ha Te mondod, hogy nem kell aggódnom, akkor nem teszem, mert Te rögtön küldöd az embert a dokihoz. Kép

Betti,
Mi van Veled?

Nyandi
22
nyulandi

Sziasztok!

Nyúlandi!

Vagyok, csak lusta vagyok írni!Kép De mindig mindent szorgalmasan elolvasok, amit írtok! Voltál Kecsón UH-n? És gratula az esküvõhöz!!!
Kép
Milyen volt? Egy kicsit részletesebben elmesélhetnéd! Milyen volt a ruhád, sokan voltatok, ilyesmiket!
A baba súlya témához, nekünk 32 hét 6 naposan mértek 2485 g-ot. A doki szerint lesz a manó vagy 4 kilósKép
És mostmár mindent megvettünk, amit kellett a babának, a szobája is kész. Aztán majd menetközben kiderül, hogy mi kell mégKép

Sasha!

Tõled azt szerettem volna kérdezni, hogy a jóslófájások közben is keményedik a hasad, vagy csak fáj? Csak ha eljön az ideje, tudjam mire számítsak!

Betti
33+6

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok,
most kaptam Tahanitol levelet. Kép
Remelem, nem haragszik meg, hogy veletek is megosztom az oromhirt. Kép

"Hétfõn (23-án)02:50 perckor megszületett Szabó Csenge Boglárka 3300
grammal, 53 centivel és hatalmas hajjal. A szülés kicsit izgalmasra
sikeredett, de részletek majd késõbb. "

Gomboc
Gombóc

Sziasztok lányok!

Taháninak ezer gratula! Kép

Pocok,
most valamiért kimaradtam a táblázatból, pedig a múltkor már benne voltam. Átjavítanád majd? Köszke!

Kispici
24+4
kispici

Irtam Ancsinak sms-t hogy mizujs veluk, a kovetkezo valasz jottKép

"26-an szuletett meg Balint, 3950 gr, 56 cm. Szerdan mehetunk haza. Simanak indult, de nem fert ki, esett a szivhangaj = csaszar lett. Puszi mindenkinek: Ancsi"

KépKépKépKép Gratula nekikKép

Tahaninak is nagy gratulaKép

orsoly 26+2
orsoly

Betti!

Nem tudom elmondani hogy mire számits! Nekem már több fajta fájásom voltKép Volt, hogy simán mensis görcsre emlékeztetett, aztán gyomorrontásra, a derekam alja fájt és vele kicsit a pocak is. És volt olyan hogy nagyon nagy keményedésre emlékeztetett!Kép Ha "igazi" fájás lesz azt onnan fogjuk megismerni, hogy rendszeres idõközönként fog jönni. Pl 10 percesek és sürüsödik és mindeközben rendszeres. Nem kell ám feltétlenül nagyon görcsölni, mert van akinél csak kicsi derékfájások jönnek rendszeresen, és pl anyám aki észre sem vette hogy megindult a szülés... úgy tágult ki 2-3 ujjnyira, hogy lement 1 emeletetKép Szóval annyira kiszámithatatlan és egyéni is tud lenniKép

TAHÁNI, ANCSI!!!!
Millió gratula! Sok-sok boldogságot mindkettõtöknek és minden jót!KépKépKépKépKépKépKépKép

Ajaj igy már a 4. lennék a táblábanKépKépKép Lányok!!! Én holnap babát szeretnék a karomban tarani! Holnap olyan jó születési dátuma lenneKépKépKép Léci-léci-léci-léciKép (valaki)

sasha
39+5

Kép
sasha

Betti!

Nem tudom elmondani hogy mire számits! Nekem már több fajta fájásom voltKép Volt, hogy simán mensis görcsre emlékeztetett, aztán gyomorrontásra, a derekam alja fájt és vele kicsit a pocak is. És volt olyan hogy nagyon nagy keményedésre emlékeztetett!Kép Ha "igazi" fájás lesz azt onnan fogjuk megismerni, hogy rendszeres idõközönként fog jönni. Pl 10 percesek és sürüsödik és mindeközben rendszeres. Nem kell ám feltétlenül nagyon görcsölni, mert van akinél csak kicsi derékfájások jönnek rendszeresen, és pl anyám aki észre sem vette hogy megindult a szülés... úgy tágult ki 2-3 ujjnyira, hogy lement 1 emeletetKép Szóval annyira kiszámithatatlan és egyéni is tud lenniKép

TAHÁNI, ANCSI!!!!
Millió gratula! Sok-sok boldogságot mindkettõtöknek és minden jót!KépKépKépKépKépKépKépKép

Ajaj igy már a 4. lennék a táblábanKépKépKép Lányok!!! Én holnap babát szeretnék a karomban tarani! Holnap olyan jó születési dátuma lenneKépKépKép Léci-léci-léci-léciKép (valaki)

sasha
39+5

Kép
sasha

Lanyok,
En ma masfel orat napoztattam magam.Annyira jo volt ,esmeg is latszi kaz arcomon : )))
Ez majd jol jon mert en ha korhazban vagyok ugy kifeheredek mint a vanilia fagyi : ))

Lolla,
Nekem a vervetelen mindig 3 kemcso vert vesznek.Tudod eze ka kotelezoek.Egyszer az elejen egyszer a huszonvalahanyadikon egyszer meg a 34-en vettek.Hidd el hozzaszokasz.En is nagyon rosszul viseltem mindig.De ilyenkor a legjobb ha arra gondolsz hogy ez a baba miatt va nes maris nem faj ugy : )))

Iancsa,
En is utalom a sz..r utakat ,ilyenkor mindig szidom a fopolgarmastert.
Meg a hetvegen bevallaom a 40km-t mert a nagypapam 80.szulinapj lesz de utan en mar nem megyek sehova az tuti. : )

Tahani,
Nagy gratula a kislanyhoz : )))

Nyulandi,
Tenyleg ,reszeletes beszamolot kerunk az eskuvorol !!!

Mona,
Mi ujsag???Varjuka hireket!!!

Kataa
36+6
k

<FONT COLOR="0000ff">Taháni, Ancsi!

Gratulálok a babákhoz!</FONT>

Sasha!

Köszi az infót! Kép Néha "betojok", mert szokott fájdogálni a pocakom, de nem erõsödik, meg gyorsan el is múlik. Csak mindig megijedek, nehogy hamarabb jöjjön Ádi. De megbeszéltük, hogy a 40.hétig bennt maradKép Bár Õ nem mondott rá semmit, de remélem megértetteKép

Betti
33+6

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje. Csak benéztem gyorsan hozzátok, késõbb visszaolvasok.

Gömb! Kép

A Biovitalos UH-ról nekem is hasonló élményeim maradtak.
A dokinõ? Hááát...
Nem is tudom. Valahogy nem volt meggyõzõ számomra. Nem érezteztem azt a megnyugtató érzést, amikor megyek a Jánosba, és ott készítenek UH-t. Nekem egybõl lejött, hogy
nem szûlész- és nõgyógyász, csak valahogy megtanulta. Nem is bántam, hogy hamarabb vége lett (10 perc).
Szegény kicsim csak fogta a fejét, és sehogy sem tetszett neki az eljárás. Kép
Egy szónak is száz a vége, nem volt nagy durranás!

A rezgések, amiket éreztem, nem csak képzelõdések. A dokinõ is megerõsített, hogy ezek bizony nagyon erõs hullámok. Lehet, azért éreztem, mert elég kis darab vagyok, és vékony hasfalam van, amit a dokim is mondott. Aztán fene tudja.

A Megatoysban vettem egy édes rugdalódzót! Kenguru Gold! Az a hely egy kánaán! Csak gyözze az ember Kép

Pocok! Kép

Tuti a pokolba kívánsz, de valahogy a régi kiírás dátuma került vissza a táblába. A többi adat viszont tökéletes! Ne haragudj! Kép

myssnia 20+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sasha,
A mensi- illetve gyomorgörcsszerû érzés már jelent valamit! Nekem a szülés elõtt egyszer sem volt...

Ime, a születéstörténet, ahogy ígértem, jó hosszú:
Csütörtökön CTG, OK, méhszáj továbbra is 1 ujjnyi, no fájás. A doki azt mondta, másnap reggel menjek be, megnéz, és valszleg befektet mindenféle vizsgálathoz. Így is történt: ottfogtak, betegfelvétel, átöltözés, minden. Ágy az nem volt, így 2 másik kismamával a vajúdóban helyeztek el minket Kép. Csináltak 2 CTG-t, egy amnioszkópiát (magzatvíz színének szemrevételezése), meg egy ultrahangos flowmetriát. Minden rendben volt, 3 körül mehettem haza.... Mondták, hogz szombaton és vasárnap is menjek be CTG-re, aztán majd meglátják. Szombaton cuccostul be CTG-re: minden OK, fájás semmi, gyerünk haza. A nõvérke azt mondta, mossak ablakot, hátha attól beindul... Mindenesetre sétáltunk egy hatalmasat a Ligetben.
Szombat éjjel iszonyú rémálmaim voltak, és hajnalban arra ébredtem, hogy jó kis gyomorgörcsöm van. Ki a WC-re, teljes siker, vissza az ágyba. Megint görcsöl. Mi a fene... 6 órára világossá vált, hogy a görcsök mensiszerûek és szabályosan ismétlõdnek. 6-kor elkezdtem mérni az idõt: a fájások kb. 5(!) percesek voltak, de rövidek, kb. 20-30 másodpercesek. 7-kor felhivtam a szülésznõt, hogy akkor most mi van, menjek be? Azt mondta, menjek, indul õ is. Nyugisan összeszedelõzködtem, a párom is, taxi hív, be a klinikára. Ott némi keresgélés - hol vannak a papírjaim, ilyesmi (hiszen elvileg már bent feküdtem), aztán vizsgálat: az ügyeletes azt mondta, ez hamar fog menni, már 2 ujjnyi. Beöntés (kérdezték, hogy lehet -e) - inkább csak kissé kellemetlen, de egy gonddal kevesebb késõbb... A borotválást szerencsére elõzõ reggel megejtettük otthon. Mire bekerültem a vajúdóba, a szülésznõm is megérkezett, rárakott a CTG-re. Egy idõ után meg is vizsgált kézzel - ekkor repedt el a magzatburok és elfolyt a víz: persze magzatszurkos... Rossz hír, de semmi pánik. A szülésznõ felhívta az orvosomat. A fájások kicsit ritkultak. Ez után sajnos nem szállhattam le a CTG-röl. Megjött a doki, az is megvizsgált (ez a legrosszabb, amikor fájás közben vizsgálnak). Azt mondták, még nem elég jók a fájások. Oxytocint nem kaphatok a magzat stresszes helyzete miatt.
Aztán kimehettem pisilni, és átmentünk a szülõszobára, ahol szerencsére állhattam a CTG-vel (állva sokkal elviselhetõbbek a fájások), és a szülésznõ adott jeget is, szopogatni, mert nagyon szomjas voltam. Aztán egy idõ után éreztem, hogy ájuldozom, és kénytelen voltam lefeküdni - ülni nagyon rossz... (Ja, és volt a kezembe szúrva egy infúziós tû, ún. branül, a biztonság kedvéért... Klassz volt arra támaszkodni...) Ekkor már nagyon erõsödtek a fájások, csak feküdtem összegörnyedve. Újabb vizsgálat - azt hittem, a bõrömbõl ugrok ki: nincs elég lent a feje... (Ezt nem nagyon értettem, de aztán kiderült, hogy azt jelenti: a legnagyobb fejkörfogatával állt be, nem pedig a legoptimálisabbal.) A doki gondterhelt arcokat vágott. A szülésznõ mondta, hogy szóljak, ha nyomási ingert érzek. Ekkor már hörögtem a fájásoknál rendesen....Hamarosan el is kezdtem érezni, hogy nyomni kell. Erre odajött mindenki. Nyomjak. Nyomtam, kiabáltam. "Ne ordítson, nyomjon!" Na jó, akkor nyomok. "K....va jól nyom!", jegyezte meg biztatólag a dokim. (Ezen majdnem röhögtem.) Néha azért kiabáltam is, szórakozásból. Aztán a doki szinte hitetlenkedve mondta, hogy már látszik a feje búbja... A gátmetszést egyáltalán nem lehetett érezni: nem is tudtam, mikor csinálta. Nyomtam. Kb. a negyedik után a szférák zenéje: "Kint van a feje!" Ez volt a legszebb pillanat. "Most pihenjen, amíg leszívjuk a tüdejét!" Nem haboztam: pihentem. Aztán vagy két-három további tolásra kicsusszant az egész gyerek... Nagy érzés. A párom elvágta a zsinórt, kicsit rendbehozták a babát, aztán odaadták egy pár percre, aztán gyerek el, a párom vele, én meg ottmaradtam varrni. Egész testemben reszkettem, mint a kocsonya. A varrás szar, de ki lehet bírni. Aztán gyerek vissza, és akkor már minden jó volt...
Szóval a dokim már fente a kést, mert a végén már esett a gyerek szívhangja, meg ez a fej-dolog (a zárójelentés szerint még a zsinór is a nyakára volt tekeredve), de végül is a gyorsaság megmentette a dolgot. A szülésznõ utóbb elmondta: õk csodálkoztak a legjobban, hogy fért át a gyerek feje a medencémen... Lett is baba fején egy pukli a nyomástól, de csak ödéma, és néhány hét alatt felszívódik. Hát ennyi.

Sok sikert nektek is!
Zita + Andris alias Sólyom
parazita

sziasztok,
én is gartulálok mindenkinek, és van egy kérdésem. a 32. napon még korai a teszt, ha nem jön meg, de olyan, mintha megjönne? vagyis most negatív lett, de még mindig nem jön meg...
köszi,
Dideki
dideki

Franyó:
sajnos most derült ki, hogy mi mégsem tudunk menni, mert este máshol kell lennem Kép. Sebaj, talán majd a következõre megyünk.

Zita: hatalmas gratula! KépKépKép Sok boldogságot kívánok!

Hayimpapa (27+3)

Hayim Apuka
hayimpapa

Taháni, Ancsi: gratulálok a babákhoz! KépKépKépKépKépKép
Zita: köszönjük a történetet, olyan jól írtad le, nem semmi lehetett... Kép
Hayimpapa: nem baj, majd legközelebb! Azért ne dolgozd halálra magad!!! Kép
Dideki!
Szerintem várj még pár hetet, és tesztelj újra! Ez még nem jelent semmit, bármi lehet!!!! KépKépKép Drukkolok, és ha pozitív lesz, szeretettel várunk!!!!!!!!!!!
Lányok!
Most jöttünk az ultrahangról!!!!!!!!! Annyira aranyosan ugrabugrált föl-alá a kis drágám, Kispapi tényleg elérzékenyült, annyira boldog, azt mondta, eddig is nagyon-nagyon örült, de egész más így, hogy látta is. KépKépKép Teljesen ép, egészséges mindene, gyönyörû a gerince, errõl fotót is kaptunk. És azt mondta a doktornõ, hogy ugyan nem száz százalékos, de szerinte kislány a pocaklakóm... A köldökzsinór a lábai közt volt persze, úgyhogy az takarta a dolgokat, de semmi más nem látszott ott KépKépKép
És egy kérdés: rengeteg rövidítés szerepel az UH-s papíromon, a többségének utánanéztem, hogy mi is az, de egyet nem találtam, ez az APD. Tudja valaki esetleg, hogy ez micsoda?
Pussz
Franyo
19
franyo

Sziasztok!
34 hetes kismama vagyok, szívesen dumcsiznék veletek, ha be lehet szállni!
Myssnia, azokat a bizonyos rezgéseket ultrahang közben én is érzem, nekem a hasam mindig megfájdul közben, bár a picikém jól tûri a vizsgálatokat!
nyuszifül2

Sziasztok Lányok!

Zita, gratula még egyszer Andrishoz és köszi a születéstörténetet. Nem lehetett egyszere, nagyon ügyes voltál.KépKépKép

Ancsi,Taháni gratula a babócákhoz, sok tejcsit és jó egészséget!!!Kép

Csics, köszi az infót.

Pocok, köszi Neked is az infót. Ezek szerint a szerencse kérdése, hogy egyágyasba kerülök-e. Nagyon jó lenne, majd szólok a dokinak, hátha tud segíteni.KépKépKép
Én majd csak a 28.héten megyek terheléses cukorra. Ez hogy lehet, hogy Te ma voltál???

Brokkoli,jól emlékszem, hogy Te kaptál antibiotikumot. Megkérdezhetem, hogy mit és meddig kellett szedned.

Iancsa,Kataa, Sasha. DRUKK MEGY EZERREL!!!Kép

Ma reggel én is voltam vérvételen, mert a keményedések miatt meg kellett nézni nincs-e valami fertõzés. Hát nem lett jó az eredmény. A CRP-m 27 lett, ami állítólag 5felett már pozitív. Szóval valami van, úgyhogy kaptam Augmentint amibõl 2*1-et kell szednem.Kép Pedig annyira nem bírom a gyógyikat. 2hét múlva kell visszamennem a dokihoz, ha addig nincs semmi gond. Nagyon remélem, hogy nem lesz.

Ma tök sokat mászkáltam, lépcsõztem, közlekedtem és szerncsére jól vagyok, így hát bízom benne, hogy annyira nincs nagy gond.

Ma voltam végre az ikres barátnõmnél.Kép Kiválogattunk egy zsák babaruhát, olyan helyesek + kaptam tõle kölcsönbe mellszívót és pólyázóalátétet, meg mindenféle kütyüket.
A könnyebb dolgokat elhoztam, a ruhákért+pelenkázóért meg majd megugrunk, ha kocsival leszünk. Olyan jó!!!Kép

Holnap pedig meglátogatnak minket az anyósomék és hozzák a gyerekágyat és a Zoli nõvérétõl a gyerekruhákat.HURRRÁ!Kép
Szóval szépen lassan alakulnak a dolgok.

Megnéztem ma a barátnõm babakocsiját, tök jó. Nagyon, nagyon tetszik, már csak kispapát kéne rávenni, hogy áldozzunk rá.Kép

Most megyek, mert muffint kell sütnöm a kispapának.
Pussza,
Timici
23+3
timici

Szassztok!Kép

<FONT COLOR="119911">HATALMAS GRATULA TAHÁNINAK ÉS ANCSINAK!KépKépKép
Kívánok sok-sok tejcit, jó egészséget, és sok boldogságot az életben!</FONT>

<FONT COLOR="ff0000">SASHA!Kép
Nagyon szurkolok Nektek! Nagyon izgi napok jönnek - ez biztos!</FONT>

Betti!Kép
Nálam a jóslófájások derékfájással kezdõdnek (általában), aztán bekeményedik az egész hasam, olyan lesz, mint egy kosárlabda, aztán jön egy görcs odalenn alul, ami tart úgy fél percig, aztán kilazul az egész. Már volt olyan, hogy 3-4 jött egymás után kábé negyedóránként, de aztán nem folytatódott.

Pedig már nagyon várom!!!!

Nyúlandi!Kép
Én kombináltam a kálciumot a magnéziummal. Naponta 1 Calcium Sandoz (ez 500mg-os) + 3x2 Magne B6. Azt vettem észre, hogyha a bármelyik kimaradt, sokkal rosszabb volt.

Timici!Kép
A Király utcában (a Körúttól a Liget felé bal oldalt) van egy icipici méteráru bolt, ahol ma egy csomó thermo anyagot vettem. 150 széles, és 800 Forint volt. Ez szerintem elég jó ár, nem? És 16 féle színben volt. Fogok belõle varrni kocsikabátot, pulcsit-gatyót, meg ami még eszembe jut! Ha Téged is érdekel, nézd meg!

Pusza Mindenkinek!KépKépKép

iancsa
38+1

Kép
Kép
iancsa

Timici!Kép
Látom épp elkerültük egymást!Kép
Remélem, hamar meggyógyulsz! Drukkolok Nektek!

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Franyo,

APD jelentése: törzsátmérõ mellsõ-hátsó irányban

Pötyi
pötyi

Pötyi, köszönöm szépen! Azt nem tudod véletlenül, hogy a 19 héten mennyi az átlagos mérete ennek?

Franyo
19
franyo

Dideki!

A 32. napon már nem korai a teszt, de ha csúszik a ciklus, akkor még lehet korai. Elösszõr nekem is negatív lett a teszt, (bár ez 10 nap után kimutató teszt volt, Gabriel). Aztán két-három hétre rá nagyon fáradékony lettem, jártam pisilni ezerrel, és fájt a hasam is. Már majdnem indultam dokihoz, hogy felfáztam, mikor vettem még egy tesztet. Az pedig egyértelmûen + lett. Kép
Szóval várj még egy hetet, és próbáld meg a ClearBlue tesztet!

myssnia 20+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Pötyi!

Nagyon szép a kisbabád. Vagyis nem is olyan kicsi! Kép
Gratulálok!
myssnia
Budapest XI. kerület

köszi myssnia és Franyo,
most még várok, bár az utóbbi idõben 28-29 napos volt a ciklusom, és három hónapja álltam le a tablettával (bár csak három hónapig szedtem, de fájt tõle a lábam). Na mindegy, igazából ha terhes vagyok, az a cilkus csúszásával jöhetett volna létre, mert nem nyomultunk nagyon, csak a 19. napon. Az még belefér szerintetek? (Furcsa lenne) Majd még jelentkezem, talán egy hét múlva, ha addig nem jön meg...
Dideki
dideki

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?