A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Romy,
talán most kezd javulni a helyzet kajaügyileg, amúgy evett: tápit, tejpépet, nasikat, rendes kaját nem.
Vendég

Üdv!

Kinga, vilmoskörte volt birsalmával. :) Képzelem, ha épp sütőtök lett volna...

Romy, bölcsihez sok sikert.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

sziasztok!

Dancsi!
Boldi súly gyarapodása tényleg nagyon lecsökkent, lehet, hogy már a szervezete biztos igényelné a hozzátáplálást. Dokinéni nem mondott semmit? Persze ha Ő nem akarja megenni akkor akármit mondhat az orvos, mert hát megtömni azért mégsem lehet csak még jobban undorodna a kajától :(.

Zsófi:
0.hó 50cm 4020g
1.hó 52cm 4000g (pelenkával!)
2.hó 58cm 4860g
3.hó 60cm 5500g
4.hó 62cm 5900g
5.hó 62cm 6290g
6.hó 62cm 6460g
7.hó 64cm 6730g

A Zsófi súlygyarapodásáért aggódnak, hogy lassan hízik, persze az első hónap volt a legkritikusabb (1 honap volt mire megtanult szopizni, már kezdtem azt hinni, hogy már az életbe nem tanul meg szopizni ez látszik is, hogy 1 hónaposan még mínuszba voltunk) Minden erőmön a szopin voltam, pedig az egész mellem viszkető kiütésekkel volt teli. ha tudtam Zsófitól aludni akkor tuti vakaróztam, már tiszta seb volt a mellem irgatlanul fájt. A védőnő azt mondta, Ő még ilyet nem látott. nekem van tejallergiám leginkább túró, de hogy a saját tejemre voltam -e allergiás??? Ezt nem tudom. na jó nem panaszkodom, utána meg 4. 5. 6. hó egy millimétert sem nőtt a csaj. Amibe áprilisi hidegekbe hordtam le sétálni termó kezeslábas még mindig jó rá. Persze ezektől függetlenül egészséges eleven mosolygós baba és ez a lényeg :lol: :lol:
Van egy ismerősöm akinek az ikrei között több mint 2 kiló van. A kislány még nincs 6 kiló a fiu meg 8 fölött van (8 hónaposak).

Jégvirág, Mariann!
Nem megyek, mert apa szerint nem jó ötlet mert tuti összeszed valami fertőzést Zsófi a gyerekek között, nem akarok vele vitatkozni.

Aranyosak a babócák én is teszek fel egy 2 napos képet a vidám Zsófiról, ja képzeljétek megbeszéltük a Zsófi húgának a nevét a férjemmel: Szilvia lesz az öcsi persze Dénes rendíthetetlenül.. Még nem vagyok terhes 1-2 év múlva tervezzük, de lány névben folyamatas nézetletéréseink voltak a Zsófi is csak nagy nehezen jött össze. Dénes adott a férjem papája Dénes volt.
Huu, de sokat irtam…
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Kép

KépKép

KépKép
rika07

Rika,
nagyon aranyos a Zsófi baba!

Doki nem mond semmit, ma voltunk a vesetágulat miatt szakorvosnál, minden ok vele, valszeg kinövi. NIncs összefüggés a nem hízás, meg a vesetáglat közt.
A doki szerint azért nem hízik, mert az anyatej kalóriában már kevés. Az lll szerint ez baromság. Hiszen a gyümölcsökben (amit elvileg enne egy 8 hónapos baba) sincs több kraft, mint az anyatejben. És anyatejet eszik rendesen, látom a pelusain. 3 óránként full teli van pisivel.

Mindegy, ilyen fajta, én is gebe voltam valamikor régesrég, gyerekként különösképpen, meg a férjem is.

Küzdünk a ht-vel, semerre nem haladunk, ez van.....
Vendég

Tegnap este még írtam, de elszállt. :(

Zitacicu! Máténak így utólag is sok boldog névnapot kívánunk!

Dancsi! Anyatej kalóriában kevés?? :roll: Mégis miben van több???? :roll: A gyümitől szvsz hízni nem lehet, a zöldségpüré, meg a főzi se arról hírös. :)
Hányszor szopizik kb Boldi? Na nem mintha én tudnám, hogy Lindi hányszor pontosan. :)

Nekünk frenetikus iccakánk volt, 1/2 2 - 4ig kb szopi+"jáccunk már anya" volt. mivel nem volt erőm visszatenni az ágyába gajdolni, így miközben szunnyadni próbáltam volna, riadtam arra, hogy rángat, ver, tép, feláll a fejemre, dumál stb.
Most lakásnézőt várok, utána próbálok pihizni.

Rika! Én már hallottam, meg olvastam a neten szopi közbeni kiütésekről, azt mondják, a szervezetben felszabadult oxitocin okozza, de nem tudnak még rá igazán gyógyírt.
Nagyon édi Zsófi! A Szilvia igazán szép név!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda,
én sem tudom, hogy hányszor szopik/nap, gyakice nonstop ha bármi nyűgje van. 2 napja próbálom azt, hogy 3 óránként szopizzon 1-1 nagyot és ha nyűgös inkább dajkálom. Csak ez sem olyan könnyű, egyszerűbb lenne ilyenkor megszoptatni. Most próbálom leszoktatni az egész napos kajálásról.

Nekünk is frankók az éjjeleink, az én jó alvó pici babám totál megkergült, óránként, de max. 2 óránként ébred. De szerncsére ő nem balhézik pár perc alatt visszaalszik, de még így is fárasztó.
Vendég

Melinda,
beszéltem az lll-lel megint és megnyugtattak, hogy ha csak icipicit is hízik, akkor nincs nagy baj, főleg, hogy kivizsgáltattuk és minden rendben vele. Azt mondták eszembe ne jusson kiéheztetni, minden nap próbálkozzam és előbb utóbb sikerrel fogok járni. Meg azt is mondták, hogy ha mozgásilag, értelmileg okés a baba, akkor azt jelenti, hogy ilyen alkat.

És hogy az anyatej az, amiből a legtöbb cucc felszívódik, a gyömölcsből sokkal kevesebb szívódna fel, szal attól sem gyarapodna többet.

Na, mindegy befejezem a nem_eszik_a_büdös_kölke nyavalygásomat.

Kellemes 7végét mindenkinek!
Vendég

Nektek nem is írtam a nagy hírt. Jozsó elhagyta a tápit, amiért rajongott (brrrrrrrrr).

Tegnap megitta a kakaót este, pedig pár hete még falhoz csapta a cumisüveget, hogy ez nem jó tápit kér. És reggel, amikor megyek be hozzá mindig az az első szaval hogy Mami pátim? Ma meg ezt kérdezte. MAmi kakajóm? Reggel még tápit kapott, biztos, ami biztos alapon, még egy darabig azt kap, meg amúgy is van még itthon 2 dobozzal, nem akarom kidobni.
Vendég

Dancsi! Szerintem Boldi és Lindi aludnának együtt éjjel! :lol

Lindi nem alvása azért aggaszt, mert 2 hós korától 5,5 hós koráig átaludta az iccakát. 2 hós koráig max 1x2x kelt enni. Pl. amikor hazajöttünk a klinikáról, egyszer kelt, a 2. napon már egyszer sem. Iszonyű sokat aludt, egyszer kétszer írtam a napirendjét, majd 20 órát aludt általában a 24ből.
Azóta meg a nappali alvása is katasztrófa, az iccakák meg iszonyúak. Tegnap össz-vissz a 24ból aludt vagy 8at se.
Nem vígasztal a környezetem szövege: "ennyi az igénye". Mert ez nonszensz. Szerintetek a Vasasban levő alvásdiagnosztikán foglalkoznának velünk, vagy ott más esetek vannak?

Jozsó akkor most már naffiú! :)
Boldi meg igenis eszik, csak anyatejet!!!! Bár elhiszem, hogy nem vagytok egyszerű helyzetben.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda,
Boldi legalább nappal alszik, a nappali alvásával nincsen gond.

Tulképp éjjel is alszik, csak felklel cicizni.

AMúgy Boldi alvásával sem volt gond 5 hónapos koráig.

Babakocsiban sem alszik? Mert amikor Jozsó 9 hónapos volt, totál megkergült, nem tudtam itthon elaltatni. Akkor azt csináltam, hogy elvittem sétálni, délelőtt és délután is, mindig ugyanabban az időben. És amíg ringott a kis valaga, addig aludt a kocsiban. Ez ment vagy 6 hétig, addigra beállt a rendszer és nem volt gondt az itthoni alvással sem. Abban a zűrös időben az éjjelei is durvák voltak, felkelt, de nem engedte, hogy letegyem, csak karban vagy cicin aludt, de ő kizárólag ülve szopizott a szoptatós párnán, szóval még az sem működött vele, hogy magam mellé vegyem.
Vendég

Sziasztok!!

Szeretnék csatlakozni Hozzátok!!

Már nagyon régóta olvaslak Titeket, de csak nemrégiben lett itthon net. Így most már remélhetőleg aktívan részt tudok venni a beszélgetésben.

Nem tudom hogy szokták az újak, röviden bemutatkozom.

Zsuzsinak hívnak, de Zsuzsu is jó :) 1,5 éve költöztem Szegedre és májusban Domaszékre. Kisfiam Ábel, júli.13-án született a Klinikán.

Sajnos egyenlőre bajban vagyok a képkicsinyítéssel, így egy linket csatolok, itt vannak Ábel képei, ide pakolom fel folyamatosan.

Valaki ajánlotta a Klinikán Kerekesné Csilla szülésznőt. Én is Nála szültem. Spontán kerültem hozzá, de nagyon segítőkész, profi, csodálatos ember. A következőt kizárólag Vele akarom szülni, na meg a dokimmal :) ja és Apával. :D Szóval csak ajánlani tudom Csillát, van névjegyem, ha szüksége van rá valakinek.

Most ennyi, jövök máskor is. Remélem befogadtok :)

Jó egészséget, sok örömet Mindenkinek!

http://freefoto.hu/abel/

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!
A napközbeni "márpedig én nem alszok"-ra nálunk is bevállt a babakocsi! Kilométer hiányom nem volt, de nézd a jó oldalát. Kicsit mozogsz te is, kimozdulsz, nézelődsz, ha jó mélyen alszik, talán még esélyed is van egy padonülős olvasgatásra.

Ilyen szép hétvégét mindenkinek, mint ez a mai nap volt, Puszi : Romy

Kép

Kép
romy1

Szia Zsuzsi,
üdv :)

Kitört rajtam a takonykór, hurrá, még csak ez hiányzott! Tuti megfáztam, amikor délután indulunk a játszóra még meleg van, amikor hazajövünk hideg. A fiúknak viszek mindig ruhát, magamnak eddig nem vittem. Ráfaragtam. :(
Vendég

Sziasztok!

Zsu, üdv itt (is). :D

Rika, tényleg milyen kis soványka Zsófi, de a mosolya fenomenális.

Az éjszakai nemalvós babák anyukáinak kitartást! Remélem, Peti nem lesz ilyen (álmodik a nyomor...), de egyelőre a kenguruban és a friss levegőn pillanatok alatt bealszik...szóval, ha kell, csak összepakolom, és irány ki. :) Habár ilyen csak egyetlen egyszer fordult elő, jó régen.

Egyébként maximálisan egyetértek azzal, hogy amíg egy baba hízik, addig gond nem lehet.
Viszont abban kételkedek, hogy az anyatej kalóriaértéke egy idő után elég egy babának, habár, ha van elég, akkor talán nem gáz. De ugye tény, hogy idővel módosul a tej összetétele...és a fene se tudja, hogy milyen irányban (azon felül, hogy a babának megfelelően).

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
babakocsis alvás:
Vivi mióta áll, nappal nem alszik csak a b.kocsiban, húzok rajta párat és alszik, én nem sétálok vele, hanem kirakom a teraszra(addig is tudom csinálni a dolgomat, vagy csak olvasok stb.)igaz olvasás még soha nem volt, de még lehet :lol: :lol:

Szia ZSuzsi.

Dancsi jobbulást.
Vendég

Sziasztok!

Szia Zsuzsi!
Üdv itt a fórumon! Remélem jól fogod itt érezni magadat. Én is ide csapódtam a szegedi mamák közé, mivel Szeged környéki topic nincsen :). De ez is nagyon jó!!! Elég sok hasznos információt lehet megtudni tőlük és jó látni a n9vekvő babókat is.

Csibe!
Nagyon el vagy tűnve! Remélem nincs semmi gond! Nem voltál szülésfelkészitőn és egy ideje már a topicban sem tűntél fel! Adj valami életjelet magadról ne aggódjunk érted!

Cseppek
cseppek

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást!!!

Cseppek!
Olvastam, h jársz szülésfelkészítőre. Én is jártam az Incihez, nagyon jó csapat jött akkor össze (nyáron, juniusban). Emlékszem, amikor szültem eszembe jutottak Inci szavai, de ott akkor, abban a helyzetben nem tudtam megvalósítani azt, amit tanultam. Persze a lényeg az, h van egy szép, egészséges kisfiam. :D

Exi!
Néha amikor eszünk, úgy adnék Ábelnek egy falatot :)

Ti hogy oldjátok-oldottátok meg a szoptatást amikor dolgotok volt és nem értetek haza szoptatási időre?

Mi pénteken ügyintéztünk és babucim éktelenül kiabált, mert megéhezett. Végül megszoptattam a kocsiban, de minden járókelő bebámult az ablakon....

Jó egészséget mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Köszi az alvós hozzászólásokat, szerintem tudta, a csaj, hogy már kivagyok, és "nyafogok", és tök jó iccakánk volt. Aludtunk 4ig, szopi és alvás reggelig. Ez nekem állandóra is megfelelne. Napközben is egész jól aludt.
Nem tudom, ma mi lesz, alig evett este....

Dancsi! Jobbulást! Pénteken majdnem én sem vittem magammal kardit a jáccira, apjuk szólt rám. Igaza lett. :D

Zsuzsu! Üdv itt! Szopi? Kocsiban bármikor. :) Ne érdekeljen az emberek árgus tekintete. Ők is esznek akár utcán is, nem? :)
Nagyon cuki fiacskád van.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Szia Zsuzsi.

Mi rengeteget vittük magunkal Emesét.Akárhova mentünk nem hagytuk másra.Fogászati Klinikán pl. úgy oldottuk meg,hogy az orvosi szobában van mikró,megkértük az éppen ott tartózkodó orvost,hogy melegítse meg.Tök rendes volt.Megtette.A kocsiban való szopizást meg jónak tartom,mert téged csak az érdekeljen,hogy a babád jól lakjon.Mivel mi elég sokat járunk fel Pestre így elég sürűn adódott,hogy menet közben vagy a parkolóban kellett megetetni a babát.Ne érdekeljen a sok bamba tekintetű ember,biztos nem volt gyerekszobájuk :shock:
Most amikor Horvátba voltunk nyaralni ott is a strandon szomjas volt a kislány,beültünk a kocsiba és szopizott.

További kellemes napot mindenkinek!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Zsuzsi,
Viszem magammal mindenhová Bogyit. Megszoptatom autóban, utcán, üzletben, ez van, ő ragacs baba. Ebből ne csinálj problémát.

4 hónaposan még elfogadta a fagyitejet, most már meg sem próbálnám.

Én, ha lesz 3. gyerek, hótziher, hogy napi 1 kaját cumiból fog kapni. Még ha a tej rovására is megy. Ezt megfogadtam anno Jozsónál is, de Bogyinál hülye voltam és nem tettem, én megint kitoltam magammal.......
Vendég

Sziasztok!

Jó régen írtam és olvastam, annyi minden történt azóta, hogy csak lestem.
Ami hirtelen eszembe jut arra reagálok:

Pankata: Gratulálok!!!! Boldog pocaknövesztést! :) Nagyfiad mit szól hogy lesz még egy kistesó? :)

Romy: Csini vagy, nem tudom mit aggódsz kósza 3 kiló miatt ami nem is létezik :) A fiúk nagyon jóképűek :)
Vizsgához gratula!

Melinda: Ehhh, igen bosszantó ahogy jártatok :( Remélem hamar találtok új vevőt.
Nagyon szépek a lányok, és milyen hatalmas már Lindi is :)

Dancsi: Ne aggódj a hozzátáplálás miatt....tudja a fiad mi a jó neki és mikor. Kmariann Csongija is még javarészt szopiból él, pedig már 15 hónapos. És nincsenek súlyproblémái sem, sőt aranyos pocakja van, nagyon klassz kis srác. :)
Osztom Romy véleményét, ha éhes lesz, fog enni. Tuti.

Zita: Fogmosás: Nálunk a férjem intézi ezeket a dolgokat, igazából én nem is tudom hogy zajlik ez a dolog :)
De úgy szokott lenni, hogy este fürdésnél apja megmossa Gréti fogát, aztán Gréti még mossa kicsit a sajátját meg rágcsálja a fogkefét meg ilyenek, de van hogy ő is eszik még utána :(
Fogkrémet még nem hazsnálunk, nem is akarok még adni neki, köpni még úgysem tud, annak hogy lenyelje, meg semmi értelme.
Amúgy a zalakarosi fogorvos mondta épp, hogy ő nem szereti a fogkrémreklámokat, mert ha az ember vizes fogkefével mos rendesen, alaposan fogat az is épp annyit ér mintha fogkrémmel mosná. A lényeg az alaposságon van.
De majd persze fog kapni fogkrémet a lány, csak még nem látom elérkezettnek az időt.
Amúgy azt hallottam, hogy az aquafreshtől van valami málnás vagy epres gyerekfogkrém, és azzal minden gyerek imád fogat mosni.

Zitacicu: A ti csemetéitek is gyönyörűek :)
Képzeld, rendbe jött az ínyem, jobb mint új korában :) És nem vérzik meg semmi ilyen problémám nincs.

Zituska, Exi: Helyesek a srácok :)

Zsuzsi: Üdv. itt :)
Én egyszer hagytam üvölteni a lányom fél órán át mert az utcán voltunk, rohantunk haza hogy szopizhasson (volt vagy 1 hónapos), szegény totál kikészült, meg mi is. Na akkor megfogadtam hogy ilyent soha többé nem csinálok. Nem érdekeltek onnantól kezdve se a járókelők, se senki. Kerestem egy békés, nyugodtabb helyen lévő padot és megszoptattam. De szoptattam kocsiban, játszótéren is. Szerintem ez manapság teljesen elfogadott dolog szerencsére.
Engem is nagyon zavart az elején, de aztán megszoktam.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kép

egy tegnapi komoly kép Grétiről

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea.

Nagyon jó a babakocsija Grétinek.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Egyedül megy már ?Mármint hosszú távon?
Nagyon ügyes kislány.Jöttök ma a Kodály téri játszóra?Mi megyünk 15 óra körül.

Megyek dolgozom egy picit.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kriszta: Mit értesz hosszú távon? :) Akármeddig bírja egyébként, csak nekem unalmas ha gyalogol mert nem úgy haladunk ahogy szeretném.
Ma nem megyünk játszótérre. Majd holnap.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szia Bea.

Hosszú távon arra gondoltam,hogy sokáig sétál egyedül vagy néha fel kell-e venned.
Mesike még egy kicsit lusta,de nem baj.Pár lépés után megunja és jobb a babakocsi neki.

Mi sem megyünk a játszóra,inkább kimegyünk a mihálytelki bucsúba.Párom nővére kint árul és meglátogatjuk.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!
Dancsi, gyors gyógyulást Neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jégvirág, édes a lánykád. De nagyon!!!

Zsuzsi,
sztem se csinálj gondot a szoptatásból. Az árgus tekintetek meg... engem eleinte rettentően zavart, de átléptem rajta és úton-útfélen "megtanultam" szoptatni, ha épp úgy hozta a sors. Autóban meg főleg!!!!

Puszi mindenkinek: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!!

Köszönöm a bíztatást!!

Kb. 7 éve mesélte egy anyuka, hogy megszoptatta a babáját egy játszótéren és egy arra sétáló idősebb pár feljelentette köz szeméremsértésért. Szabálysértési ügy lett belőle...

Ábel is fogyaszt fagyasztott anyatejet felmelegítve, ha Apával megy a munkahelyére, amikor nekem dolgom van, de jobban örülök, amikor szopizik.

Kriszta!
Milyen volt a búcsú?? Nagyon régen voltam már :)

Csajok!
Tavasszal és nyáron volt babaörze a Marstéren. Lesz ősszel is????

Tudja valaki, hogy a cserepes soron kapható-e játszószőnyeg? Olyat szeretnék, ami egyben babatornáztató is. Néztem a neten, de Apa nem engedi, hogy használtat vegyünk, higéniai okoból. Megnéztem a Gulliverben, de 12-13 ezer FT-ot sokaltam érte.

Nagyon szépek a babák, őszinte jókívánságaim a szüleiknek :) :) :)

Kellemes hetet Mindenkinek!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu,
ne már, a játszószőnyeget ki lehet mosni, sztem nyugodtan megvehetitek használtan is.

Amúgy létezik olcsóbb is, CORA/Tescoban is szokott lenni, olyan 5-6000 körül. Meg Pesten KIKAban is van, ha arra jársz.
Vendég

Zsu.

Nem 1 nagy durranás .Nagyon lézengtek az emberek.
Később bővebben leírom majd.

Játszószőnyeget meg vehetsz használtan is nem lesz semmi gond vele,1 mosás és kész.
Vagy van a Corába puzzl játszószőnyeg 1199-Ft.-ért.Most akciós!

Bababörze én úgy emlékszem ,hogy tavasszal van.Mindjárt rákeresek.

Na megyek.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Nyáron is volt, juli 9-én. :D Kikönyörögtem a dokim, h ne fektessen még be szülni (juli4-re vártuk Ábelt) mert börzézni akarok :) Megengedte, de este 8-kor bementünk, 5 perces jóslófájásokkal. Ábel 13-án reggel született végül. Így emlékezetes a nyári börze.

még jövök, de bőg a fiam.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Cseppek!
Köszi a hiányolást! Jól esett!
Szülésfelkészítőre nem megyek, pihengetnem kell!Sejtettem én, hogy nem tudom végigjárni!Esetleg mondanád nekik?Nem tudom mennyire fontos ez nekik!

Múlt hét kedden mentem ctg-re és pechemre bent fogtak beszűkült ctg miatt!Ezután minden nap ctg, volt eest-m is, áramlásvizsgálat és mivel onnantól kezdve minden jó volt ma reggel hazaengedtek!
A méhszájam még zárt, bár már süllyedt lejjebb a baba feje.3200 g-ra becsülték 92-es a bpd-je. Azt mondta a doki, hogy még van időm. Pénteken lesz újra ctg és uh. Remélem kibírjuk jövő hét szerdáig, mert pénteken elutazik a dokim és szerdán jön haza. Bár bemutatott egy dokinak, aki nekem is szimpatikus, de jó lenne azért megvárni!

Még azért jelentkezem, a gép elé le tudok ülni! :lol:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Csibe!
Eléggé meg voltunk fogyatkozva szerdán. A leányzó, aki apával volt megszült, ő már nem jön. A lombikos kismama igazoltan volt távol. Te nem voltál. Tehát 3 mama és egy papa volt.
Szólok, hogy ne számitsanak rád és pihenj nagyon-nagyon sokat!

Olyan röviditéseket irsz, hogy jajj.
Elmagyaráznád, nekem tudatlannak:
beszűkült ctg?
eest?

Szoritok neked, hogy minden rendben legyen és a dokid se csússzon le az eseményről. Különben milyenek a körülmények a kórházban? Most volt "szerencséd" kitapasztalni (nővérek, orvosok).

Üdv, Cseppek
cseppek

Anyukák!!

Volt valaki úgy, hogy a babája nehezen kakilt? Ábel kakil mindennap, de nehezen jön ki. Normál állagú, de megviseli, amíg kijön. Sír, erőlködik....nagyon sajnálom, nem tudom hogyan segíthetnék neki.

Játszószőnyeg: mivel Ábel már 7-8 hetes kora óta "nyáladzik" emiatt tiltakozik Apuci a használt játszószőnyeg ellen.

Most kicsit ijedt vagyok, mert a várandósság alatt kijött egy emelkedett vérnyomásbetegség. Azóta is szedek verapamil tabl. most vettem újabb adagot és a leirásban ott van, h szoptatás alatt tilos. Én ezt szedtem a Klinikán is, szülés utáni napokban is!
A kardiólógián nem adnak felvilágosítást , időpont okt. vége.....
A gyerekdokink EKG-t javasol Ábelnél........
Hazajön Apa és megbeszélem vele mi legyen.........

Lehet olyan, h a klinikán egyik doki sem vette észre, h ezt a gyógyit nem javasolt szoptatás idején????? Vagy ez a kisebbik rossz???

Féltem a fiam!!!!!!!!!! Utálok orvoshoz menni!!!!!! :oops:

Bocs a panaszkodásért.

Jó egészséget Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Szia Zsu.

Próbáld meg a kamilla teát.Az általábab segít.Én amikor ilyen volt tornáztattam egy kicsit,amikor eszembe jutott.Vagy hőmérős módszer van még ,de azt még most elviselik később már nem.

Ja és nem panaszkodás,ha kérsz valamit ,mondjuk tanácsot.

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!!!

Zsuzsu: Üdv itt :)
Sztem majd minden gyógyszeren rajta van, hogy szoptatás és terhesség alatt nem javallott. Pl én a vérnyomásomra Dopegytet szedtem (nekem is magas volt, nagyon magas) azon is írja, hogy átmegy az anyatejbe és szoptatáskor csak orvosi utsításra szedje.... Én ezt szedtem a terhesség és a szoptatás alatt is, amíg vissza nem állt a vérmyomim!
Neked még mindig magas???? Nekem kb 1 hónapig kellett szednem szülés után, utána visszaállt a normálra a vérnyomásom!
Egyébként ha ezt írták ki neked a klinikán, akkor biztos, hogy jó!!!
A patikust nem kérdezted meg???? Ők is szokták tudni a választ, max megnézi a hépbe nekik az összes törzskönyves -vagy miszösz- gyógyszerről van a gépben leírásuk-!!! Vagy az ügyeletes dokit kérd a telefonhoz a klinikán ha a sajátodat nem tudod elérni!!! Ha aggódsz mindenképpen kérdezz meg egy szakit, hogy megnyugodjál!!!
Amúgy meglestem a fiad, nagyon jól sikerült :) :lol:

Csibe: Nagynagy drukk neked, hogy problémamentes legyen a babavárásod vége és a szülés :wink: ++++++++++++++++++++
Jó nagy már most a baba, bakker 3200 gramm 37-38 hetesen :shock:

Cseppek: EST- EmlőStimulációsTerhelés (röviden: Ctg-re kötnek és a mellbimbódat kell bügyürgetni, ennek hatására a szervezeted oxytocint termel, aminek a hatására néhösszehúzódásaid lesznek. Közben folyamatosan monitorizálás alatt vagy, nézik hogyan reagál erre a "terhelésre" a baba!)

Bea: Gréti egy tünci :lol: :wink:

Mindenkinek szééééép napot!
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Köszi ceniko!!

Szerintem is tökéletes "kölök" IMÁDOM! :) :) :)

A gyerekdokival beszéltem, szerinte nem lehet gond, de javasolt a babának egy EKG-t.
Vérnyomás: babavárás alatt 140-170/100-120, a Klinikán gyógyszerekkel 140/100, itthon mostanában átlag 135/90
(dopegyttel, napi 1szem)

Kriszta!
Tornázni szoktunk, még a csípőjének is jót tesz. Akkor könnyebb neki, de azért sír.
Kamillatea??? Enyim kölök csak anyatejet kapott eddig, néha tápot, de mást nem. HOgy kell a teát???? Köszi!!!!!

Szeretlek benneteket!!:) :) :)

Várandósoknak kitartást, sok erőt, egészséget!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu!
Mi a Faktumban vettünk nagyon klassz játszószőnyeget kb 8e Ft-ért. Klassz szines és puha. Kitti nagyon szereti :D

Képzeljétek el az előbb vettem észre hogy Kittinek kibújt a jobb alsó foga :lol: Tudtam hogy már széles az inye,de azért meglepődtem hogy ott fehérlik a fogacska.
Voltunk tegnap babaúszáson a Forrásban. Ez volt az első alkalom és Kitti nagyon jól birta. Veszünk bérletet,mert nekünk is tetszett a dolog. :P

Csibe!
Megy a drukk!! Nemsokára te is babázhatsz :lol:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Zsuzsu: Nekem napi 4x2 szem Dopegyttel sem tudták 170/120-130 alá lenyomni... ezért meg is született hamarabb (nagyon szarul voltam) De mégis elég hamar helyreállt utána....
Az EKG jó, ha javasolja el kell menni meg kell nézetni a gyereket, legalább megnyugszol. Én úgy vagyok vele, inkább "feleslegesen" nézzék meg, mintsem egyszer késő legyen....
Úgyhogy ha a gyerekorvos javasolja akkor el kell vinni :)

Csajok volt valaki szemfenék vizsgálaton??? Hogy zajlik??? Nekem holnap kell mennem ( terhességi magasvérnyomás miatt)
Mehetek autóval, vagy utána nem fogok tudni vezetni??????? Nem mondtak semmit, csak adták a beutalót meg az időpontot! :shock:

Kinga: Mennyibe kerül a babaúszás/ alkalom???? 1 órás???? Mit kell vinni???

Jujj csajok csütörtökön megyünk a korai fejlesztőbe az első foglalkozásra annyira kíváncsi vagyok milyen lesz :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok! :)

Zsuzsu :)
Üdv itt! :)
Nekünk van egy játszószőnyegünk,szinte új Boti 2x feküdt rajta (nem nyálazta össze :lol: ), ki van mosva.
Ha meggondoljátok magatokat, szólj, mert épp árulom. 7e pénzért odaadom (11,5e volt).
Kép

Enikő :)
Nem soká megpróbálok írni egy privit!

Csajok, kivagyok...
Boti nem akar szopizni. :cry: :cry:
Reggel szopzott utoljára, azóta nem fogadja el a cicit.
Mindíg cicivel aludt el (kivéve reggel), de most délelőtt is és délután is elfordult, és szopi nélkül aludt el. :cry:
Beszéltem az Incivel, és szerinte le fogja választani magát.
Engem bezzeg nem kérdezett a "büdös kölke" (ez vicc volt) - nagyon el vagyok keseredve. :cry: :cry:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat! Rámférnek!
Eddig nem féltem a szüléstől, de ez a pár nap bent nem tett jót! :(

Cseppek!
Enikő leírta a lényeget!
Ctg-vel a baba szívhanjgát, mozgását és a méhösszehúzódásokat(fájásokat) figyelik!

Zsuzsi!
Én még nem üdvözöltelek! :lol:
Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Zsuszi.

Az én lányom most is anyateejen van .Csak azt iszik.De voltmikor muszáj volt,hogy meghjtsa .Sima kamilla főzetet kell készíteni,de max szölőcukor lehet benne,de jóbb ha még az sem.Pár kanállal és csodára képes.

:shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Csibe!!

Köszönöm a köszöntést és a képet is!!!!!!

Jó egészséget Nektek, sima, könnyű szülést!!!!

Zitus!!

Fel a fejjel, ne add fel!!!!!
Nevetve olvasom írásod a szopiról. Inci fogalom, KINCS :) :) :) Én is hívtam már többször különböző bajokkal és mindig segített. Nagyon szeretem Őt :) :)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Most találtam rá a szegedi fórumra, lehet még jönni? :) Szegeden lakunk, közel a Szilléri sgt-hoz.
A kislányommal annyi mindenféle bajunk volt, hogy eddig csak a várandós fórumokban olvasgattam, meg írogattam, de most hogy megszületett és nincs semmi baja kicsit jobban beleolvasgattam a többi fórumba is.

A leányzó 2006. szeptember 8-án született a II. Kórházban császármetszéssel 3640 g-al és 57 centivel. Van egy nagyobb fiam is, ő kis hijján napra pontosan 8 évvel ezelőtt 09.02-án született szintén császárral és szintén a kórházban. Szóval aki esetleg a kórházba készül, annak tudok mesélni mi van ott, megjártam a szülőszobától a műtőig mindent, bár igaz csak 5 napot voltunk bent...

A végzettségem szerint járványügyi felügyelő lennék, ilyesmi témában is tudok segíteni ha kellene.

Huhh hirtelen több nem jut eszembe, egyszerűbb ha kérdeztek.

De butus vagyok a gyerkőcök nevét kihagytam. A fiam Dániel Bence a kislány Alexandra Szofi. :D

És akkor én kérdezek is, hogy lehet csatolni a vonalzókat? Megcsinálni megcsináltam, elég bemásolom a hozzáaszólás végére a kapott kódot, vagy valahol be lehet állítani állandó aláírásként?

Ági
Ági73

Szia.

A SEGÉDLETEK----PROFILBAN tudsz vonalzót bemásolni.

8)

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Enikő!
Az úszás 3e Ft/alkalom. Ebben a baba és 2 felnőtt mehet be. A bérlet sokkal jobban megéri,mert 4 alkalom 8e Ft-ba kerül.
Babókának csak úszópelust és törit kell vinni. Mintha csak strandra menne az ember :D
Jó meleg van az úszótérben,ezért a megfázás miatt nem kell aggódni. Bővebb infót itt találsz: vizimano.hu

Zsuzsi! Ági!
Üdv közöttünk :lol:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Üdv az újaknak! :)

Dénes végre meggyógyult. Két hétig volt beteg, az éjszakák teljesen kaotikusak voltak, de megünnepelte, hogy jobban van, ma 8-ig aludt és csak egyszer kelt éjjel! :lol:

Zsuzsu! A kamilla tea mehet cukor nélkül, pár kanállal, ha így használ. Sok babának ez nem elég (Dénesnek se használt ennyi), 1 decit nyugodtan ihat, bele 1, szükség esetén 2 kanál cukor. Nem biztos, hogy már első nap használ, 2-3 napig teáztathatod, ha nincs eredmény lázmérőzés kell, ha így sincs akkor kúp. Nekünk ezt tanálcsolta az orvos, Dénes hetente jó, ha egyszer kakilt. Mivel Ábelnek megy naponta, szerintem elég lesz a kamilla. :lol:

Bea! Édes a Gréti! Milyen komolyan tolja a kocsit! :)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Csibe!!
Nagy-nagy drukkk, de nyugi, minden rendben lesz.

Zitus!
Lehet, hogy csak "sztrájkol" ám. Tudod, hogy pl mensiciklus miatt kicsit megváltozik a tejcsike összetétele, és lehet, hogy esetleg amiatt, nem akar cicizni. Mondjuk - hasonló - okok miatt Dávidka is 9 hónaposan hagyta abba a szopizást, nekem nagy törés volt, neki nem, de talán jobb is így(mármint, hogy magától szokott le a szopiról).

Hiányolnak a srácaim, apa dóóógozóban, egyedül prób úrrá lenni a helyzeten. Puszi mindenkinek, szép estét: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Ági: Üdv! Kinél szültél?

Enikő: Pont 2 hete voltam szemfenékvizsgálaton. Semmi extra. Belecsöppentett a doki a szemembe, 10 percig hagyott, hogy kitáguljon a pupillám aztán világított és belekukkantott a szemembe. Utána egy kis ideig alig láttam, de aztán minden ok volt. Másnap reggel már nem is volt tág a pupillám. Mehettem a köv. vizsgálatra :(
Ha vársz egy kicsit, szerintem haza tudsz vezetni.

Zituska: Ne add fel a szoptatást, jól mondja Romy, lehet hogy csak egy kis sztrájk. Azért kínáld meg mindig amikor szoktad. De ha nem kell neki, úgysem fogja elfogadni, de azért én napokig kínálnám a helyedben. Hátha.

Ja, nem is mondtam, Gréti nem szopizik már, 14-én este volt az utolsó szopi. Tudtam, hogy az lesz az utolsó, kórházba mentem másnap, brutál cuccokkal tömtek, esély nem volt folytatni a szoptatást. Megsirattam az utolsót :( Végülis 16 hónapig belőlem táplálkozott a kiscsaj. Nagyon rossz volt a tudat, hogy többé már nem lesz ilyen. Végig bőgtem.

Meg kell mutatnom egy ma reggeli képet, próbáltuk a szombati toallettet (sógornőmék esküvője lesz):

Kép

Csak rózsaszín harisnya lesz majd hozzá szombaton

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Boldi is nehezen kakil pár hete, most 4 napig nem kakilt. Én anno Jozsó ilyenkor megszélcsöveztem, de Boldinál nem használt és már kőkemény volt a pocakja és látszott rajta, hogy szenved.

1 deci kamillateába kell tenni 2-3 kk cukrot (nem szőlőcukrot, rendes cukrot), ebből már 1-2 korty is segíthet. Mire kihűlt a tea, Boldi tojt egy hatalmasat, mondjuk nem tudom, hgoy hogyan itattam volna meg vele a teát, amikor ugye semmit nem fogad el.

Jozsónál még a LAEVOLAC szirup is nagyon jó volt, de nem tudom, hogy ez mikortól adható, piciknek lehet még nem. Ill. mostanában ha Jozsó bogyósat kakil, adok neki bébiétel szilvát, másnapra rendbe jön.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?