Sziasztok,
Nagyjából visszaolvastam, de a héten látom nagy a csend.
Én ma éjszaka már nosztalgiázni fogok, ugyanis egy évvel ezelőtt éjfél előtt Zalus úgy döntött, h. elég volt bent a pocakban. Reggel pedig 3/4 9-kor felébresztek midenkit.

Apuka lehet nem lesz túl boldog, na meg az ünnepelt sem egy koránkelő (hál'istennek!), de egyszer egy éves a kisfiam.
A héten ezért is kellett hajtanom a házimunkát, mert holnap jönnek a köszöntők. Egyébként Zalán nem fogja tudni elmondani magáról, h. egy évesen már stabilan jött-ment. Eddig elengedett kézzel csak a felállás megy, ugyhogy van még mit gyakorolni, de a kapaszkodós járás már semmiben sem akadályozza meg, pillanatok alatt körbejárja a lakást. Ugyhogy ezúton is gratulálunk Petra Bencéjének, h. vette a fáradtságot és már 11 hónapos kora körül elindult.
Spanyolország. Nem is tudom hol is kezdhetném, mert a két hét alatt azért elég sok élmény ért bennünket. Borzasztóan irigylem a spanyolokat a tenger, a jó idő és a laza életfelfogásuk miatt.
A kajáik viszont nem az én világom, de ez nekem már nem volt új, mert tudom magamról, h. amugy sem vagyok egy gourmand. A kisfiam viszont sokszor kénytelen volt spanyolosan étkezni. Amikor olyat ettünk, amiből ő nem ehetett, kapta a spanyol bébikajákat. Ugyan ott is van Hipp és Nestlé, de az izeknek közük nincs a nálunk kaphatóakhoz. Nagyon sok a birkahúsos, halas, nyulas kaja, de ha még találtam is csirkéset biztos volt benne 1-2 olyan fűszer v. zöldségféle, ami miatt nem adtam volna a gyerekemnek, de még igy is mindegyikben volt olivaolaj, ugyhogy az nem tudtuk kikerülni, de nem zavarta Zalust, sőt a teljesen más izeket is ugyanugy falta, mint az itthoniakat. Azért ha legközelebb kisgyerekkel külföldre megyek ezek után én biztos viszek hazai ízeket. Gyümilevet is nagyon kellett keresni, szite alig láttam, babavíz pedig sehol sem volt. Igy aztán maradt a palackos viz forralása. Viszont volt sok finom gyümölcs.
A spanyolok még este is húzgálják akár a pár hetes gyereket is magukkal az utcán, ez nyilván amiatt van, mert a gyerek kedvéért nem mondanak le az étterem élvezetéről és ami még érdekes látvány, h. "ágynemű" van még a nagyobb gyerekek babakocsijában is. Leglábbis én annak neveztem el, a babakocsikba tett, számomra ágyneműre emlékeztető pihe-puha valamit, ami baromi kényelmessé teszi a babakocsikat (sőt ettől melegebb is, ugyhogy hidegebb égtájakon még nagyobb haszna lehetne), viszont esztétikailag .... hááááát feledhető. Gondolom idő kérdése és nálunk is kapható lesz.
Első napokban nagyon furcsa volt, h. milyen későn sötétedik és hogy beindul este 10 után az élet, mi meg ugye itthon már 7-kor a lakásban gubbasztunk, ember alig van az utcákon, mert sötét van stb. Hamar átálltunk a későn kelésre, későn fekvésre. Zalus sem sokszor feküdt le 11 előtt, de ennek megfelelően másnap 11, 12-ig simán aludt. Nem is látni sok embert az utcán reggel. AZért én párszor felkeltem és a gyerekkel lementünk reggel 10 körül a tengerpartra sétálni. Hát meg tudnám szokni. Estefelé már képtelenség autóval közlekedni, mert mindenki megy étterembe vacsorázni, de ezt kikerülendő ott van a temgerparton végig közlekedő villamos, amivel el lehet jutni bárhova és a komforja is tökéletes. AMi engem illet, még sose jutott eszembe Mo-on tömegközlekedét igénybe venni a kisfiammal, ott meg gondolkodás nélkül akár egyedül is útnak indultunk. Amugy mindenki fogdosta, meg dumált a gyerekemhez, természetesen spanyolul. Volt hogy csak szépen mosolyogtam, de elég bunkónak éreztem magam, h. biztos szépeket mondanak a kisfiamnak én meg nem reagálok, de volt, h. angolul megszólaltam, h. nem értjük és nem beszélünk spanyolul, na ilyenkor kicsit alábbhagyott a buzgóság. Amugy hosszú évek óta ez volt az első ország, ahol igazán sem az angol, sem a franciatudásom nem volt nyerő. Emiatt ha valahol mégis szóban meg kellett nyilvánulni, elég szarul éreztem magam, ugyhogy legközelebb, ha megyünk elkezdek előtte egy kicsi spanyoltudást felszedni magamra. Amugy meg a franciatudásom annyiból jó volt, h. ha egy spanyol újság került a kezembe, v. egyáltalán leirva láttam valamit nagyjából megértettem miről van szó.
Ja, február óta nem esett eső, na a múlt héten két nap is láttuk legalább a nyomát, viszont azt is úgy kell elképzelni, h. egyik nap azt hittem locsoltak reggel is és azért vizes a terasz, a másik alkalommal pedig kb. fél óra csepergés után, újabb fél óra múlva felhő sem volt az égen és megint perszelt a nap. Szinte az egész ország ki van sülve, ez mondjuk nem egy szép látvány, a kerteket, parkokat locsolják, ugyhogy azok szépek, de a többi .... Amugy nyaralás szempontjából mindenképp ezek a délebbre eső tengerparti részek a jobbak, mi ugye a Costa Blanca-n voltunk, de pl. a Costa Brava-n nyáron is vannak esős időszakok.
Na, most itt be is fejezem, mert még rengeteget tudnék regélni, továbbra is szívesen válszolok bárkinek, ha valaki erre a vidékre készül.
SZép napot.
Tünde