A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Bea,
Nagyon csini a Gréti!

Én is megsirattam az utolsó cicin elalvást Jozsóval. 1 éves volt és nagyon beteg, lázas volt, már tudtam, hogy terhes vagyok, meg azt is hogy vége a szoptatásnak hamarosan. És azt is tudtam, hogy akkor aludt el utoljára cicin. Zokogtam kegyetlenül. Utána még pár hétig cuclizott rajtam, de már csak 1-2 percekig, ami napról napra csökkent.
Vendég

Bea,mi történt veled? :(
Miért kellett kórházba menned,csak ha nem vagyok indiszkrét?!

Nagyon csini volt Gréti!

Mi is voltunk lagziba hétvégén ,a Barnabás nagyon élvezte! :D

Barninak,fönt megint kijött 2 foga,így összessen már 8 db van!! :D

Csibe nagyon szotítok neketek! :D
Emlékszel mikor írtad haogy sajna nem jönn össze a baba.....
Hogy tellik az idő,mindjárt a kezedben foghatod!!! :D

Kép
bibi226

Sziasztok!

Ági, üdv közöttünk.

Csibe, mindjárt a kezedben lesz a kisfiad! A kórházas dolog miatt :(, remélem, Gábor pótolni fogja... :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

[quote="jégvirág"]
írta:
jégvirágHa vársz egy kicsit, szerintem haza tudsz vezetni.

Mennyi az a kicsi Bea, nekem 10:20-ra van időpontom a szemészeten és 11:30-ra vissza kell érnem a bölcsibe a Violáért...... :lol: Ez a kicsi belefér?????

Kinga: Köcce az infókat :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Zsuzsi, üdv! Én is szoptattam Marcsit rendszeresen autóban, utcán, autópályán, parkolókban, benzinkúton. Igyekeztünk félreeső helyekre állni. Ne foglalkozz a népekkel, hadd bámuljanak.

Kaki: hasmasszírozás nagyon sokat segít! Dokinéni megmutatja. Kamilla: én anyatejjel kevertem, úgy megitta, egyébként nem. A Laevolac is nagyon jó.

Ági, üdv neked is!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!!

Köszönöm Mindenkinek a tanácsokat!!!

Milyen kamillatea? Filteres vagy kamillavirág?? Mennyi kell belőle?

Mennyi idősen javasolt a babaúszás??

Hason vagy háton altatás??

Gréti nagyon aranyos!!! Mi is szeretnénk majd egy kislányt, ilyen szép szőke "nőcit" :D :D :D

Szép napot Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kép Kép

1 pár kép a Barniról!!

Kép
bibi226

Bea :) Dancsi :)
Összeszorult a torkom, ahogy írtátok az ucsó szopit...Biztos én is végig bőgöm majd. Már tegnap du. is bőgtem egy sort.

Szerencsére mára meggondolta magát a fiatalúr, és szopizott megint a szokott időkben! :)
Nem tudom mi volt vele tegnap!
Mensim még nincsen, de tutira nem a tej ízével volt baja, mert meg se kóstolta - szájába sem vette a cicit!
MIndegy, most örömködöm, hogy mégsincs itt a vég! :D

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!!!

Túl vagyok a szemészeti vizsgálaton minden negatív, azaz nincs nyoma a szemfenéken tartós magasvérnyomásnak!! A szemnyomást nem bírtam ki, azt nem csinálta meg a doki, úgy éreztem ha a doki belenyúl és vájkálni kezd a szemembe lerúgom, szal az összes többit megnézte a szemnyomást nem :oops: :lol:
Hja és nem cseppentettek, láttam hazavezetni :lol: És rekordot döntöttem, csak egy órácskát vártam a váróba (időponttal)!!! :lol: És visszaértem picit hamarabb mint 12, a bölcsibe Violáért! :wink:

Bibi: Imádom a Fiadat :wink: :) Annnyira gyönyörűűűűűűűűű :wink:

Zituska: Na akkor helyreállt a szopi! Örülök! Amúgy tejcsin kívül miket eszik még Boti?

Pusssz

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő!
Miért kellett ez a szemvizsgálat? Mikor terhes voltam, nekem is magas volt a vérnyomim. Még mindig ezért? Vagy neked azóta is magas? :(
Viola hogy birja a bölcsit? Oda jár a Rókusi krt.-ra? Az orvos mondta, hogy járjon bölcsibe? Azért mert ott jobban fejlődik?

Bea!
Gréti egyszerűen gyönyörű. Nagyon csini lesz. :lol:
Mi is megyünk szombaton esküvőre, a sógorom nősül. Nem lesz nagy lagzi, csak egy ebéd. Kb. 10 éve együtt élnek, van egy 8 éves lányuk. :o
Mi volt a bajod, hogy kórházba kellett menned? Csak ha nem túl tolakodó a kérdés, akkor válaszolj!

Zsuzsu!
Az EKG-től ne félj. Nem fáj az a babának se. Legfeljebb egy picit megijed, de ha nyugis baba, szerintem nem lesz gond. Az én kisfiamnak csináltak már többször is, pikk- pakk készen van. Emiatt ne aggódj.

Üdv mindenkinek.
Zita

Kép
zitaa

Zitaa: Azért kellett a szemvizsgálat, hogy megnézzék, van-e a terhesség óta vérnyomás ingadozásom. De szerencsére nincs így nem kell a 24 órás vérnyomásmérő :) Mivel súlyos magasvérnyomásom volt a Violával, ezt a 3. terhességemnél, (ha egy mód van rá) szeretném elkerülni, ezért kértem egy teljes körű belgyógyászati kivizsgálást (ugyanis készülünk a 3. babára)!! Ebbe beletartozott a szemészeti kivizsgálás is (a vérnyomás miatt). Most a pajzsmirigy UH következik amire január 15.-re kaptam időpontot :shock: :shock:

Igen ide járunk bölcsibe és nagyon klassz! A Korai Fejlesztőbe kaptunk egy szakvéleményt, hogy a gyermek jobban fejlődne közösségben, és ezért (is) adtam be!
1 hete járunk és már most látványos a különbség, Viola teljesen megnyílt :) Tökre megváltozott jó irányba, úgyhogy én nagyon örülök, hogy ilyen jó hatással van rá a bölcsi avagy a többi vele egykorú csemete!

Ti jól vagytok??? Kistesó??? :wink: Nem uncsi ott kint Szatymazon??? :lol:
Pussz

ceniko
Szeged

Üdv!

Enikő, én augusztusban kértem anyumnak időpontot, és egy hónap múlvára volt is... :shock: Nem értem, most ennyien akarnak menni???

Ági és
KépKép
exdeus

Ági: Nem tudom, a hölgy nem ajánlotta fel, hogy volna esetleg közelebbi időpont. :shock: Valszeg azt választottam volna, ha lett volna :roll: :wink: Anyud az Sztk-ban volt?

ceniko
Szeged

Zsuzsu!
Babókat 3 hónapos kortól már lehet vinni úszni. nemsokára mehettek :D

Bea,Bibi!
Tündériek a kismanók :P

Exi!
Milyen kajcsikat adsz Petinek? Mikor kezdted a hozzátápl.-t ?

Szerintetek lehet hogy Kitti azért eszik keveset mert bújik kifelé a foga?

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Üdv!

Enikő, igen az I-es rendelőben volt (Tisza L. krt.), ha jól tudom, csak ott van pajzsmirigy UH.

Kinga, kb. 3 hós korában kóstoltattam meg Petivel a sütőtököt, de igazából csak most kezdjük. A kanállal evés még nem megy, így mindent a tápijába teszek, így elfogadja. Inkább ez, minthogy megutálja, ha kanállal erőltetem, ráér vele... :) De anyatejes babáknál később javasolják a hozzátápi kezdetét, ha jól tudom.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Nagy nehezen gép elé jutottam.

Bea én a kórházban dr. Bánfalvinál szültem, 8 éve is meg most is, és részemről meg voltam vele elégedve, szó szerint hímzés ahogy összevart, még a nővérek is folyton azt kérdezték ki csinálta annyira szép volt már bent is. Az előző, meg a mostani is progis császár volt, én nem vállaltam be annó a faros szülést de jól is tettem, 3x volt nyakán a köldökzsinór és ettől úgy megrövidült, hogy szülés közben tépett volna mindent magával a fiam, vagyis igencsak veszélyes lett volna. A kislánnyal meg a heg miatt kellett vágni, nem bírta volna ki a szülést, meg elég nagyocska is lett a picikém :) . De nem bántam meg, bár eleinte bántott a dolog hogy nem szülhetek rendesen, de most végig ébren voltam és nagyon rendesek voltak mint a műtőben, mind utána az osztályon, bár az is igaz, hogy a leépítések miatt nagyon kevesen maradtak, főleg szülésznők, és ők dolgoznak a női osztályon is. De le a kalappal előttük, becsülettel csinálja mindenki a dolgát.
A csecsemősökkel sem volt gondom, amint lehetett hozták ki a lányt, és csak rajta múlott hogy egész estig esze ágában sem volt szopni, utána meg levakarni nem lehetett rólam :)
Nem tápszerezték be a babákat, csak akkor kaptak pótlást ha láthatóan nem volt elég amit szoptak, és hozták amint ébredtek, ha épp bent voltak az osztályon.

Sajnos mi bajlódunk rendesen a tejecske miatt, a pici szopik, akár órákon át is, én is teszem mellere amikor megnyikkan, csak nekem nincs elég, bár már ez is sokkal több mint a fiammal. Olyan felesbe kap pótlást, boldog és elégedett, nekem meg csak ez számít. És persze nem adjuk föl, próbálkozunk tovább :)

Ági
Ági73

Sziasztok!

Régen tettem fel képet Diniről, most pótolom! :)

Ezt tudja a fiatalúr 8 és fél hónaposan:
Kép

Vigyorgósan:
Kép

Komolyan:
Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Csibe!
NST, bögyörgetés :twisted: :twisted: , volt belőle részem rendesen
Nyugi csak addig félsz a szüléstől amig el nem kezdődik, mert utána sodornak az események :lol: , de a vége. milyen jol lesz, mikor melletted fog szuszogni, oh egy kis nosztalgi :) .

Zsuszu!
szia :lol: , én lebeszélnélek a játszószőnyegről, mert csak pár honapig tudod használni és drága, ha külön veszel egy babatornázót az olcsóbb, és bármilyen pléd megteszi állá. És a plédet utána is tudod használni és mellé is tudsz bujni :lol: . és én ugy vettem észre, hogy a babák a müanyag csörgőket, jobban kedvelik mint a plüss állatkákat De van még egy jo ötletem little tikes 5 in 1-ben babatornázó- játékasztal, majd rajz asztal székkel! 11-ezer, szerintem nagyon jó és megéri, mert 3-4 éves korig is tudod használni. Brendonban lehet kapni. Én lehet veszek egyet Zsófinak.

Enikő!
Az, nagyon jo ha Viola élvezi a bölcsit és még jó hatással is van rá! Mennyi időt van a bölcsiben?

Szia Ági köztünk!

Hu még irni akartam csomó mindent, de teljesen szétfolytam a hozzászólásokban :lol:
Ja a babaócák szépek,

Bea!
Gréti lesz a legjobb csaj az esküvőn, majd csak győzd az udvarlókat elhessegetni.
Mióta Zsófit beletettem a hintába naponta 1-szer 2 szer lemegyünk hintázni nagyon élvezi :), ja és én is, hogy már ilyen nagy lányom van.
Szerintetek, hol lehet olcsóbb overált venni télre? Merre induljak, hogy ne 10 ezret kérjenek érte?
Valaki hallotta itt, hogy állítólag a siesta cipők nem is olyan jók a legújabb kutatások szerint?
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Hogy Dénes milyen ügyes :lol: , gratulálunk!

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!!

Melinda !!

Köszi a névnapi köszöntést!

Jégvirág!
Gyönyörű gréti a ruciban.!!
Nekem is rendbejött a fogam ,de sajna van 1-2 olyan ami tömésre szorul. :cry:

Rika!
Voltam Tápén,hihetetlen hogy Berni milyen pici és mennyire kavar.Ahogy néztem kisebb mint a Norbika.

Csibe!
Remélem jól vagy és nem izgulsz annyira a finisben. :wink:

Minden baba nagyon nagyon cuki.

Rólunk:Niki forgolódik oda-vissza.Nagyon jól esznek(HA bébiételt kapnak akkor 2 ü és tejcsi utánna)
Most olyan 7200-7300 gr körül van a lánykám Norbi kevesebb.
Máté jövőhéttől marad az oviban ebédre is .Kiváncsi vagyok hogy viseli majd.Már kezdi megszokni hogy eljövünk remélem nem lesz gond az alvással.
Amúgy a nagylegény alig eszik valamit napközben.Szerintetek mit csináljak hogy legyen étvágya??Apósom szerint B vitamint adjak neki.Elvileg vízben oldódó ugye,de nem tudom hogy 3 éves korú gyerek mennyit ehet.Tudja valaki?

Kép Mátémmal Kép

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Köszönöm MINDENKINEK a drukkokat és tanácsokat!
Nagyon aranyosak vagytok!

Napközben teljesen jól vagyunk, viszont az éjszakáink pocsékok!
Ma hajnalban is olyan fájásom volt, hogy majdnem felkeltettem apát, hogy induljunk el, mert jóslófájásnak kicsit erős volt, de aztán szép lassan elmúlt és el is aludtam!

Lányok!
A magzatvíz elfolyhat pisélés közben? (lehet hülye kérdés! :oops: )
Ha igen, akkor hogy veszem észre?
Most ezen jár az agyam...

Megyek kicsit visszafekszem, nem volt túl jó éjszakám!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok :)

Gyerekek csudaszépek!! :D :D

Zsuzsi :)
Húú, nem semmi, hogy Dénes egyedül áll!! :shock:

Enikő :)
Boti mindent eszik szinte a szopi mellett. Délelőtt gyümölcsöt joghurttal v. túróval - mostmár megkóstolta a vajaskenyeret is :) . Délben főzeléket husival - szinte bármilyen lemegy neki. Délután joghurt v. puding, v. Sinlac gyümölccsel.

Zita :)
2 bébiétel fejenként???
Az nem semmi! Boti is jó evő, de ő 1 üveggel eszik meg csak..

Csibe :)
Drukkolok Neked én is! :wink:
Szerintem ne izgulj, észre fogod venni, ha a magzatviz folyik! :wink:
Én is ezen izgultam egyébként, hogy meg fogom-e tudni különböztetni a pisitől.
Nekem mielőtt elkezdett folyni, volt egy fájásom. A magzatvíz kicsit rózsaszínes - és fura szaga van :oops: .

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Teljesen új vagyok a fórumon, de szegedi:)

Sajnos nem tudtam végigolvasni az összes oldalt, ezért bocsi, ha olyan dolgot kérdezek, amire már megvolt a válasz!

Lenne egy kérdésem, szerintetek normális dolog, hogy 34 hetes kismama létemre 2700 grammot nyom a babucim?

Van valakinek hasonló tapasztalata?
Elvileg november 10.-re vagyok kiírva, a II. KH-ba megyünk.

Másik kérdésem:
Szegeden nem ismertek véletlenül olyan fényképészt, aki majd az újszülött babáról AnneGeddes szintű, stílusú képeket tudna készíteni?
Ha ismer valaki, akkor az árak is érdekelnének.

Inkább művészi fotókat szeretnék majd készítettni, mint reálisakat.

Mindenkinek szép szerda délutánt!

Eszter
esztermoro

Esztermoro!

Szerinted kevés vagy sok a 2700gr???
Nekem 35.hétre születtek az ikrek és Niki 2480 Norbi 2180gr.A Máté a 36.hétre 2590gr-al született.Teljesen Jó szerintem a babuci súlya. :wink:

Kép
Kép
zitacicu2

Zituska!
játszószőnyeg hozzászólásommal, nem a te üzletedet akartam rontani :D

csibe!
lehet, hogy el sem folyik a magzatvíz csak a kitolási szakasz elött 1-2 órával, vagy még akkor sem. Meg hát én ugy tudom, hogy az több liter és biztos feltűnik pisilés közben, hogy kicsit több mint szokott lenni. Meg szerintem a pisilést érzed, mert inger hatására jön és adott esetben meg is tudod szakítani és visszatartani a magzatvizet tuti nem lehet befolyásolni. Habár nekem ezzel nincs tapasztalatom én csak ezt gondolom, mert Nekem repesztették a burkot és jo anyámnak is mind a 2 szer a kitolás előtt.
szóval én ugy képzelném, ha ugy érzed tul sok viz folyik pisilés közben :lol: :lol: , teszteld le, hogy visszatudod-e tartani. Én ezt csinálnám! Bocsi ha fatális baromságot írtam.

Zitacicu!
én is megyek mostanába ki Tápéra, megnézem majd a Mariann cipőket. Berni pici édi törpe leány, szerintem még nincs 6 kg se. de tényleg kis fürge :lol: , tiszta Mariann.

KépKép

KépKép
rika07

Szia zitacicu!

hát én kicsit sokallom a súlyát, de nagyon örülök neki, csak közben reménykedek is, hogy minél hamarabb jöjjön!

remélem nem várja ki a 40 hetet, bár akkor jöjjön, maikor neki jó, már nagyon türelmetlen vagyok!!!
esztermoro

Eszter!

Ne aggódj semmiért sem a súlyával kapcsolatba. Nekem végig azt mondták, hogy kicsi a babám január első hetében 2300-2400 g-ra tippelték (37-38 hét), kicsi BPD =89 miatt és 2 hét múlva szültem egy 4020g-os gyereket :lol: :roll: , hát minden volt csak nem pici. Na jó szülés előtt már 3200g-ra tippelték a súlyát.
De a másik irányba is szoktak tévedni, nagyon sokat számit a BPD a becslésben.
Zitacicu gyermekei törpén születtek és szép egészségesek, az én lányom szintem, Ő szélesebb volt mint hosszabb :lol: , és Ő is egy szép egészséges baba.
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Eszter ha ez a baj: A barátnőmet végig azzal riogatták, hogy óriás bébije lesz (Pécsen) és nem volt 3500g.

KépKép

KépKép
rika07

Köszi!

Akkor nem aggódom, és fotóügyben nem ismertek valakit?
esztermoro

Sziasztok!

Zsuzsi, nagyon ügyes Dénes!

Eszter, szerintem is normális a súlya, Petiét nem tudom most így hirtelen megmondani...mármint a 34. hetit. De Peti is nagy baba volt végig, és 3360 grammal született a 41. héten.
Fényképészügyben nem tudok segíteni.

Csibe, ne aggódj, szerintem meg fogod ismerni, hogy pisilsz-e vagy sem.
Tapasztalatom nincs, mert nekem repesztették a burkot.

Na megyek.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Jaj, még egy kérdés!

Pakolom a kórházi pakkot, mindenhol azt olvasom, hogy 3-4 hálóinget vigyek, de van aki azt mondja, hogy kórházit kérjek. A II.KH-ban adnak kórházi hálóinget, ha kérek?

Feleslegesen nem akarok bevásárolni, mert amúgy utálom a hálóingeket.
2 darab elég bőven, nem?

Ugye bent adnak?
esztermoro

Jó reggelt!!

Eszter: Üdv :) A baba súlyát a BPD méretéből következtetik ki. Tehát ha szélesebb a fejecske akkor nagyobbra becsülik a súlyt mint egy keskenyebb hosszúkás fejű babánál... Az a dúrva, hogy ez csupán genetika, hogy ki milyen fejformát, méretet örököl, és mégis a kismamikra a frászt hozzák. Túl kicsi, túl nagy...stb
Ezen ne idegeskedj :lol: Bent nem marad és majd kibújik ha úgy dönt :)
Én túlhordatm a Bogit egy héttel,azaz 41 hétre 2980 grammal született és 49 cm-rel, 35-ös fejkörfogattal. Most egy átlagos magasságú gyerek és semmi baja :wink: mellesleg engem meg azzal paráztattak, hogy idézem a dokid. " na ez se lesz egy óriásbébi..." ! Hát tény hogy nem lett, de megszülni jobb volt :lol:

Nekem unokatesóm művészi fotókat készítő fényképész, de hogy babákról csinál-e a képet azt nemtom. Majd megkérdezem :wink:

Rika: Csak délelőtt van Viola bölcsiben, délbe megyek érte :wink: iszonyat sokat változott a bölcsi óta...bakker ha nem látom el sem hiszem :shock: :lol: babatornáztató ügyben egyetértek :wink: és magzatvíz elfolyással kapcs is. Bár nem tudok nyilatkozni nekem burkot repesztettek mindkétszer, arra emlékszem hogy nagyon meleg volt, szal sztem jóval melegebb mint a pisi.... :wink:

Tsók

ceniko
Szeged

Sziasztok, szép napot!

Rika!
Köszi a tanácsot a jétszóval kapcsolatban. Dilemmázok. Apa látott tegnap szépeket a belvárosi játékboltban. Mivel szeretnénk kistesót -2 év múlva,- lehet, hogy mégis veszünk egy szép, újat.

Csibe:
Nekem szülés előtt egy héttel 5-10 perces fájásaim voltak. Nagyon kemény volt,megijedtem és éjszaka berobogtunk a Klinikára, de mivel 0 cm-re voltam kinyílva hazaengedtek. A következő alkalommal már ott fogtak és 4 nap múlva megszületett ÁBel.
Nekem elfolyt a magzatvíz, de nem volt olyan sok.

Eszter: nálam 33.héten 3100g, 39. héten 3900g, a 41. héten született a fiam, 3400g-mal........."minden igaz és az ellenkezője is" szokták mondani :)

Nagyon ügyes Dini, gratula!!

Az ikrek csodaszépek :)

Nálunk a mai ujdosnság, hogy Ábel cuppog..... :D :D :D Nagyon édes, szívja a szája szélét......ha megdicsérem vigyorog és hangosan gőgicsél........

Csajok! Ti hogy osztjátok be az időtöket?????? Nekem napközben két szoptatás között 1-1,5 órám marad és ez semmire sem elég. Szeretnék minden percet a fiammal tölteni, mert soha nem lesz már ilyen , hiszen rohamosan nő.

Szép napot és jó egészséget Mindenkinek, kicsinek-nagynak egyaránt.

Ábel ma pont 2,5 hónapos..hurrá :roll: :lol:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsi,
nem semmi a magától álldogáló 8,5 hónapos :D

eszter,
34 hetesen ez szép súly, az utolsó hetekben heti 200 grammokat gyarapodnak pocakban.

AMúgy az uh nem szentírás, nekem mind2 fiút szülés előtt egy nappal 1000 grammal mérték kisebbnek.
A 40 hetet pedig nem árt kivárni, az a jó a babának, ha addig bent lakozik.

Nekem császár volt az első napokban kórházi hálóingben voltam, igaz, akkor moccanni nem tudtam. AMikor kezdtem összeszedni magam, akkor pizsiben voltam, nekem voltak szoptatós pizsiim, aminek a mellrésze speckón van kialakítva, nagyon szerettem. Most is használom, praktikusak. Brendonban lehet kapni, elég drága, de sztem hasznos dolog.
Én 3at vittem be, és minden nap hazaküldtem kimosatni, anyukám visszahozta.

Zita,

nagyon szépek a gyerekek! :D
Vendég

Nagyon köszi mindenkinek a megnyugtató válaszokat, akkor megpróbálok türelmes lenni, de olyan lassan telnek a napok és már én is szeretném látni a kis picuromat.

Olyan lassan telik az idő!!!!!

Hát..akkor megyek hálóinget vásárolni.

Puszi
esztermoro

Sziasztok!

Gyorsan válaszolok arra amit írtatok, míg el nem keveredem a sok hozzászólás között :-) .

Csibe: jól írta rika egyszerű a dolog a pisit akaratlagosan meg tudod állítani a magzatvizet meg nem, én is ezen paráztam, mert eredetileg sima szülésre készültünk, és ezt mondta a védőnő amikor megkérdeztem.

Eszter: kórházi hálóinget műtéthez adnak, meg talán a szüléshez, illetve egyszer láttam, hogy adtak egyet kölcsön, mert szegény műtött betegnek elfogyott minden hálóinge és csak délután hoztak be neki tisztát. Szerintem 3 bőven elég ha mindennap haza tudod küldeni mosni és másnap be is hozzák neked. De a kórházban nem ragaszkodnak a hálóinghez, volt aki gombos felsőjű pizsamában volt, nem szóétak érte semmit. Sőt olyan nagyon nem is zargattak minket sem, nem nagyon van ugyanis nővér, csak a munkájukat tudják ellátni, ilyesmire nincs már idejük.
Egyébként honnan tudták ilyen pontosan megmondani a baba súlyát? Mert hogy azt nem lehet, max becsülni, de még az is nagyon pontatlan, mert a sima uh-on nem lehet olyan jól meghatározni a méretet, és sok függ azon, hogy milyen nehezek a csontjai, és mennyi babazsír, vagy izom van rajta. A hosszát könnyebb becsülni. Volt nálunk a szobában egy anyuka meg a babája, 39,5 hétre született a pici, és 2650 g volt, 50 centi és makk egészséges, a másik szobában egy szintén 39. hétre született 4760 g-os és 60 centis baba. És ő is egészséges volt. Szóval ezen kár rágódni, elés sok mindentől függ mennyi lesz a súlya, ha időre születik akkor majdnem mindegy.

Rika: overáll, újnak kell lennie? Csak mert én ezeket használtam vettem, mert ezt is olyan gyorsan kinövik mint a többi ruhát eleinte. Mondjuk akkor többet kell keresgélni mire talál az ember egy méretben jót, de nem kerül 10e-be. Én itt szoktam a Szillérin vásárolni egy bizományosnál.

Na akkor rólunk is egy kicsit. Ma reggel a mérleg szerint 80-at szopott a lányzó, el se merem hinni, eddig a legtöbb is csak 60 volt, bár ez nála kedv függő, ha van kedve szopik rendesen, ha nincs nem. De nem tudom mi lenne elég neki, mert utána lazán bevágott még ugyanennyi tápszert.
És még nincs egész 3 hetes sem :-) .

Ági

Ági73

üdv az újaknak!

Voltunk "mázsáláson", eredmény: 7.450 gr és 67 centi. Tökéletesen elégedett mindenki.
Kérdeztem a dokinőtől az iccakázást, ő már egy ennyi idős és ilyen jó súlyban lévő babának nem adna sem enni,sem inni éjjel, hagyjam sírni. Köszi.:( 1 hét alatt sikerülne a nevelés.:( Mert rossz szokás miatt kel a csaj, és majd ovisan nehéz lesz leszoktatni róla. :?
Persze brutál mód fogzik a dokinő szerint is. Akkor azért kel, nem???? :roll:

Bea! Nagyon csini a csajod!

Zsuzsi! Nem semmi az álldogáló fiacskád! Pár nap oszt elindul... :lol:

Egyebekben kivagyok idegileg mint a lóállat. Kavarják a szart az életünkben, de nem akarom szétoffolni a topikot.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket Dénes nevében! :lol:

Bea, Gréti csuda csini a ruhában!

Bibi: Milyen nagyfiús már a Barni! Nagyon szép!

Zitacicu: Szép a három prücsök, és mindegyik rád hasonlít. Tiszta anyja az összes! :lol:

Eszter, csatlakozom a többiekhez, súly miatt ne aggódj, Dénest a szülés előtt pár órával 400 g-mal saccolták kevesebbnek.

Ma voltunk újra úszni, Dénes hatalmasat pancsolt. Sajnos elfelejtettem fényképezőgépet vinni, mert Dini 9-ig aludt, volt nagy kapkodás, hogy a 10-es úszásra odaérjünk! :D Nem akarom elkiabálni, de kezd visszaállni az alvás, újra átszunyálja az éjjeleket! :lol: Tegnap este 8kor már aludt, nyomott reggel 6kor egy szopit, aztán alvás 9ig. Biztos a fogzás sem olyan brutál most nála! Nagyon járt ez már nekem, május óta nem aludtam egy jót :!:

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Felrakok pár képet Kittiről. Már olyan nagy :shock:
Szinte hihetetlen hogy már több mint 4 hónap eltelt... :? Kép igy sétálunk mi Kép szemből :-) Kép

szszkinga

zsuzsi!
ti hétvégén nem szoktatok járni úszni? Mi vsárnaponként fogunk járni 11-től :o

szszkinga

Csibe,a magzatvíz burokrepedés után1-1,5 órával is folyt nekem ,úgyhogy szerintem tutira te is észreveszed!! :shock:
De én is mindig ezen paráztam.............. :D

Köszi a dícséretket a fiamról,nagy francos pasi lett......... :D

Melinda,nagyon sajnállak az éjszakázás miatt,tudom mit élsz át,és is végigcsináltam,és nekem is ezt tanácsolta a doktornő,de nekem nem volt szívem,és fülem hozzá!!! :evil: :cry:

Kinga,de furcsa hogy Kitti hasal a kocsiba,az én fiam a mai napig óórdíít hason,vagy gyorsan megfordul!!! :)

Zitus,adtál már a Botinak pudingot?
Én a Barninak most vettem,de a Túrótól úgytűnik hogy kiütést kap! :?

Enikő,örülök hogy a lánykád szeret a bölcsibe!!! :D :D

Dini nagyon ügyi,gratula neki!! :D

Kép
bibi226

Bibi!
Kittivel csak igy tudok sétálni menni. Ha a hátára rakom,max 10 perc alatt megunja és elkezd tekeregni össze-vissza. Hason viszont akár 2 órát is elvan. Könyököl és nézelődik. Amig férjem nem jött rá hogy ezt ki kellene próbálni,csak kenguruban tudtunk sétálni menni. Nem volt túl egyszerű,főleg nem 35 C-ban. Viszont itthon ülni sem akartam. Nem tudom mi lesz ha elkezd mászni :shock: Hogy fogunk sétálni :roll:

Boldog szülinapot Barninak!! :P

szszkinga

Sziasztok!

Köszönöm a bókokat a lányom nevében is, majd jövő héten teszek fel képeket a hétvégi esküvőről is, akkor biztos még szebb lesz :D

Zsuzsu: Grétit én sokáig háton altattam. Féltem a bölcsőhaláltól. Aztán amikor megtanut forogni, akkor többször aludt hason mint háton. Most meg ő találja meg a megfelelő pozíciót. Mikor hogy sikerül :)

Rika: Miért nem jók a Siesta cipők? Amúgy én ma vettem épp cipőt Grétinek. Assot. Nagyon csini. Elvileg olyan mint a Siesta.
Ma megyünk Kodály téri játszóra.

Eszter: Üdv. itt :)
Én is a kórházban szültem, és sajátban vajúdtam (jó régi, ócska, szociális hálóing volt), mert csak szakadt volt a kórházban épp, és nem akarták azt rám adni. Amúgy később én is pizsammában voltam, nekem az kényelmesebb, meg fáztam is. Felül meg vagy gombos pizsifelső vagy volt hogy póló volt rajtam. A szobában gyakran csak melltartó.

Csibe: Nekem nem volt érdekes szagú a magzatvizem, semmilyen szaga nem volt, és szép tiszta volt. Szal színtelen, szagtalan cucc jött ki belőlem. Totál meglepett amúgy. :) De rá fogsz jönni hogy az az, ne aggódj. Az jön akkor is ha nem akarod....

Kinga: Csuda jó az utolsó kép ahol mindketten vagytok, csak úgy sugároztok a boldogságtól :)

Melinda: Tőlem offolhatsz....meg írhatsz privit is ha ki kell beszélned. :) Én is kivagyok, bár próbálom tartani magam. Nem tudom eldönteni mi a jobb ha mesélek a problémáról vagy ha magamban tartom. Egyenlőre magamban tartom, aztán majd lehet kijön belőlem. Na, ezt jól megbeszéltem magammal :D
Amúgy ne aggódj az éjszakai ébredések miatt. Amióta Gréti nem szopik, nem ébred éjszaka. Egyszerűen nincs miért ébrednie. Cicit nem kap. Több emberke is mondta hogy megjavult az alvás amikor a babák leszoktak a szopizásról.
Vagy esetleg próbáld meg leszoktatni az éjszakai szopizásról. Kell hozzá egy elszánt, lelkes apuka, aki pátyolgatja olyankor a kiscsajt. Sírni szerintem ne hagyjátok. Annyit nem ér az egész.
Nálunk férjem altat amióta nem szopizik Gréti, olyan furcsa nekem. Kapok jóéjszakát puszit és elvonulnak. :) Lefekszenek a sötétben aztán ha Gréti elaludt, a férjem kijön a szobájából.
Szóval nem értek hozzá, de hülyeségnek tartom, hogy majd oviban lesz gondotok az alvással a mostani ébredések miatt. Szerintem egyszerűen azért ébrednek különben, mert tudják hogy akkor van egy kis cici meg anyuci meg simi, és az jó.
Amikor Grétinek ez nem volt, csak apa meg simi, akkor 2-3 nap múlva rájött, hogy ezért kár felébredni és balhézni.

Bibi: Cuki a fiad :)

Zsuzsi: Azért nem semmi hogy Dini már így áll egyedül. Nagyon ügyes! A sármjáról nem beszélek, én már úgyis elkeltem :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ja, meg még az ikreket és Mátét akartam dícsérni. Édesek :)

Meg valaki kérdezte hogy lehet e hogy fogzás miatt eszik kevesebbet a babája....hát én állítom, hogy lehet. Én is azt vettem észre hogy Gréti válogatós és alig eszik ha fogzik. Különben meg jó evő.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Zita, Rika, Ági, Zsuzsi, Ági, Bibi, Bea!
Köszönöm a tanácsokat és a megnyugtató válaszokat!
Most már nem idegeskedem, hogy megismerem e, ha jön! :wink:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Rika!

Ma voltunk a Makkosházi krt-on, a Media Mark és a Lidl között van egy bababolt. Babakocsikat, kiságyat mindent árulnak. Ott láttam téli overálokat. Nem néztem az árát, de biztos nem 10 ezer forint. Én tavaly a Márknak a Tescoba vettem, akciós volt, ha jól emlékszem 3500-4000 ft körül volt. Olyan aminek volt lábrésze is.

Zita

Kép
zitaa

[quote="zsuzsu72"]S írta:zsuzsu72ziasztok, szép napot!
:)

Csajok! Ti hogy osztjátok be az időtöket?????? Nekem napközben két szoptatás között 1-1,5 órám marad és ez semmire sem elég. Szeretnék minden percet a fiammal tölteni, mert soha nem lesz már ilyen , hiszen rohamosan nő.

.

Én sehogy!!Nade most komolyan teljesen szét vagyok csúszva.Szerencsére jött anyós és képbe kerültek a dolgok itthon,de nagyon sokszor volt már olyan hogy éjfélig vagy hajnal 1-ig vasalok,mert máskor nincs rá idő.Arról már nem is ábrándozom hogy esetleg apával is jut időnk egymásra. :(
Sebaj lesznek még ezek a manók nagyobbak is(sajnos)Nemsokáig lehet már őket babusgatni.Már Mátét se lehet. :(

Eszter.!
Nekem Máténál a 36.héten 95.BPD-re mondták hogy több mint 3kg.Aznap megszületett(hirtelen elkezdett folyni a magzatvíz)2590gr-al. :roll:

Csibe!
Nekem elég egyértelmű volt hogy magzatvíz mert hirtelen jött és rózsaszín volt.Annyira megijedtem hogy percekig nem tudtam felöltözni a remegéstől.Aztán megtudtam hogy addig amíg nem zöldes addig nincs gáz.

Kép
Kép
zitacicu2

Zitacicu: Ja, remegés az ijedtségtől az nálam is volt :)
Én leültem a wc-re, odarendeltem az összes könyvet magam elé, és elkezdem keresni hogy ez most az vagy nem az !?!? :lol: :lol:
Aztán még neten is keresgéltem....persze végig tudtam hogy más nem lehet, csak hát hiába készül rá az ember, szerintem mégis meglepi :D
Minden irodalmat elolvastam róla, aztán mégis váratlanul ért.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szisztok.

Ha valakit érdekel én megszeretnék vállni a tavalyi bundazsáktól,meg van egy overál+kabát.Nagyon jó állapotban van mindkettő,mert mi a harmadik garnitúrát használtuk.Az overál meg a bundazsák babakék színű.Méretre a bundazsák 80-as.az overál meg 6 hónapos méret.

Képet teszek fel.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Zsuzsu: időt beosztani? Hát egyenlőre sehogy. Igazodunk a picihez, a férjem sajnos most munka nélkül van ami jó is meg nem is, így sokat segít. Alszunk amikor a pici is, ő csinálja a házimunka nagy részét, én meg besegítek neki amikor nem vagyok épp totál szétcsúszva, mert teszem mellre amikor csak kéri ameddig csak kéri, na jó azért 1,5 óránál nem tovább. Vagyis elég melós. A nagyszülők meg főznek és vasalnak ha épp erre járnak. Most még ilyenek a napok, majd meglátjuk hova alakulnak a dolgok.

Bea, Melinda: tudom igencsak újacska vagyok itt, de szerintem egy ilyen fórumban semmi nem off. Valahol azért is kezdte el annak idején az indítója, hogy megoszthassák egymással a gondjaikat a fórumozók, nekem például már az is sokat segít ha beszélhetek másokkal róla, még ha az nem is tartozik nagyon szorosan a gyerkőcökhöz. Szóval részemről nyugodtan írhattok másról is, valószínűleg időnként én is fogok :oops:

Csibe: örülök hogy nem izgulsz, ha jól tudom te is kórházas leszel, kinél?

Ági

Ági73

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?