A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Sziasztok!

Képtelenség a lépést tartani veletek.
Flóra elment szüretelni a nagymamiékhoz, csak vasárnap megyünk érte. Hétfőn kezdődik az ovi, addig bele kell vésnem mindenbe a jelét, meg hímezni még két pillangót. Hárommal már készen vagyok. Ágyneműre tornazsákra azt teszek.

Jövő héten én is elindulok tornázni, már rámfér egy kis mozgás, úgy eltunyultam.

Nyhk,
nagyon ügyes Petra. Orsi még csak forog, mint a motolla, és négykézláb hintázik, de nem indult még el. Mi éppen fordítva vagyunk, mint ti. Az első gyerkőchöz képest később csinál mindent a kicsi. Még csak kostólgatjuk az ennivalókat, almán, krumplin vagyunk túl. A max. eddig fél alma volt. Én a délutáni alvás utáni szopi után adtam neki. Éjszaka kétszer van fent enni, ha nagyon általánosítok négy óránként. De nem sírva ébred, csak nyöszög, forog, ébredezik. Ha evett, alszik is tovább. De van, hogy úgy érzem, alig tudott szopizni valamit este (már kevesebb akkor a tejcsi) és mégis hajnali 4-5-kor ébred először. Tejpép ügyben sztem a többiek tudnak segíteni.

Lányok, ti mikor kezdtétek el az új ízek bevezetését? Délelőtt? Mikor váltott már ki egy szopit? Vagy hogy is van ez az egész? Már olyan régen csináltuk Flórával. Meg vele 4 hósan elkezdtük, orvosi nyomásra.

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Pille, Hanna semmit sem akart elfogadni, és erőteljes családi nyomás is nehezedett rám, így én szopi előtt próbáltam a kajákat, nem sok sikerrel, utána mindig volt cici. Igazából, ez, h kiváltotta volna nem volt. Egy idő után, talán 1éves kora óta csökkent a szopik mennyisége.

Roz, nem felejtettem el a kérdésedet, válaszolok majd mailben--ma vmikor.

Virág, 2 kedvenc sós muffinreceptet majd küldök Nked is püben---még ma :wink:

Kép
seriff

seriff
köszi :)

kob
milyen az a Coelipan liszt ??? még nem hallottam róla.Ez a lekvár naggggyon jól hangzik ( főleg hoyg nem kell kevergetni :) )

lina
Gondolom nem csak zsé hiányzik hanem a kimozdulás is . De a január nincs olyan messze :) De aranyos anyukád hoyg igy elviszi lilit :) Nálunk lehet de csak lehet még most sem bizti anyu elviszi mind a 3 at lajosmizsére holnap ... bár nem kiabálom el, ezer dolgot tervezek szivem szerint aludnék egy nagyon vagy elmennék végre normális félcipőt venni magamnak meg csizmát . De bizti nem fogok mert nagggyon sok ruhát kell a szekrénykeb pakolnom meg még mindg ezer mosni valóm is van meg egy csomó apro dolog . Szóval bizti a házimunka fog győzni meg ablakot kellen pucolnom mert elvileg 7végén végez a varronő a függönyeimmel ...

pille
huu de rég volt már ez a hozzátápi nálunk is :D :roll: :cry: szóval mi ugy csionáltuk, hogy kb 4 napig kapott az első idökben 1 fajta kajcsit előszőr, 1-2 kiskanállal aztán napokkal a mennyiség is nőtt, ha nem volt gond jött a következő étel, ugyanígy kb 4 napig persze csak ha nem volt kiütés hasmenés ... általában délelőtt probáltuk új ízeket . nálunk ugy volt ( kb mindnegyik gyerköcnél) hoyg reggel 7 körül ettek elöször, akkor szopi vagy tápi ( ki mit evett ), aztán 10 körül volt tízórai ekkor volt új íz, új kajcsi és 12 kor volt szopi-tápi és utánna már ismert kajcsi, később ez felcserélődött először kajcsi aztán szopi (ez már az elválasztás volt) nálunk volt a délutáni alvás után mindig nyümi olyan 3 körül aztán vacsira szopi-tápi, később ez is főzelék vagy sinlac volt .
remélem letudtam értelmessen irni probálkoztam bár nem vagyok teljessen beszámítható mostanában :roll:

Képzeljétek el Nikiék a héten sóbarlagozni voltak hetek óta folyt az orra nikinek (ovikezdés óta)azóta semmibaja meg szünt köhögés és azz állandó orrolyás jövöhéten el akarom vinnia kicsiket is mert nekik is ezerrel follyik az orruk .
roz23

Sziasztok!

Virág, én is sajnálom, h. nem tudtunk ott lenni....
MIlyen volt a hastánc? Azzal is lehet fogyni? Úgy fogynék....Nagyon idegesít ez a +5 kiló....vagy lehet, h. van 10 is. :? :roll:

Roz, kihasználok minden alvásidőt, de ez nagyon brutális. Nagyon lemerültem.....Ha délelőtt alszik, akkor főzök, ha délután, akkor mosogatok, meg pakolok. Na meg persze tegnap 2órát altattam délután, nem tudott vmiért elaludni. Remélem most el tud. Szegénykémet sajnáltam nagyon.
Ez a hét kicsit sok volt. Ki kellett egyszer a héten pakolnom a szekrényt is, mert mindnet elleptek a moly lepkék. Mindenbe bele másztak. Rizsbe, mákba..... Kidobtam egy csomó mindent.

Pillle, régóta akartam kérdezni, h. vettél vmilyen babakocsit? MIlyet?
A hozzátáplálásról annyit, h. nálunk Zsófi a mai napig rengeteget cicizik, eddig ma is már cicizett 4* :) És még itt a délután. Még nem váltottunk ki mi sem egy szopit sem. Egyszerűen még nem megy. És nem is nagyon eszik mást, igazi, vannak olyan napok, mikor nagyon jókat eszik. Ma jól reggelizett, ennek örülök. :)
birolili

sziasztok!

Egész héten itthon volt Dani...időm semmi!!!

Cukker!!!
Képzeld előbb Danit probáltam felkésziteni hogy ha majd mászik Boti, megnézi a játékait, kicsit elveszi...stb.

Szegény nagy szemekkel nézett, de nem "irigykedett" (ahogy ő mondja)

Majd spontán megnyugtatta magát, hogy
"Ugye anya a Bence kistesója is ezt csinálja???" :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
nana09

nana danus beteg vagy miért van otthon?
roz23

sziasztok,

nana,
annyira aranyos beszólásai vannak Daninak... remélem nem beteg.

roz,
nálatok mindig történik valami (egér), csodálom, hogy bírod ezt a gyerekek mellett...

lili,
én is sajnálom, hogy még mindig nem sikerült élőben találkoznunk. De remélem előbb-utóbb. Eszter is nagyon kevés féle dolgot eszik még meg és sokat cicizik, de idővel majd változik ez. És az nagyon jó, hogy szokja az otthoni ízeket. Kínáltasd meg mindig amivel lehet, aztán majd csak rákap valamire. Mikor láttad Eszteréket?

thymi,
mi 5 körül megyünk, akkorra bírjuk begyűjteni a gyerekeket. Menjetek oda 2-re, mert igazából nem is időrendi, hanem érkezési sorrend szerint haladnak. De viszonylag gyorsan halad szerencsére :).

pille,
már írni akartam, hogy annyira helyesek a lányaid! Eszternek félévesen kezdtem volna adni mást, de nem kellett neki. Igazából majdnem 8 hós volt, mire enni kezdte a gyümiket, a zöldséget egyelőre nem csípázza :).
balim

míg aludtak a gyerköcök sütöttem nekik uzsra valót naggggyon izlett nekik

dán kuglóf Kép
roz23

sajtos póréhagymás buci (növényisajtos)

Kép

ez meg a vasárnapi marcipán kocka Kép
roz23

balim
én hülye vagyok nem tudtad :D :wink: mindig elvacakolom az időmet mindennel. ( t. szerint kinyalom a gyerekeim seggét és eléknyeztetem őket minden vacakkal)
pedig kéne már egy kis stop. Az egér bekaphatja olyan pipa voltam azt hittem sirva fakadok mikorreggel kinyitotam szekrényt és megcsapott a "szaga" :twisted: most egy vagon egérragacsot kirakatm mert tuti hoyg a galambász szomszédtól jönnek át az egerek :twisted:
roz23

NEGATÍV a pisink!!!!

3 napja eszik rendesen és visszatért a szopihoz is :lol: NAgyon felemelő érzés :D

Roz
Te igazi cukrász vagy! MArcipános süti receptjét elkérhetem?

Virág

Muffinok:

Sajtos hagymás
2 csésze liszt
1 csésze apróra vágott pirított hagyma
1 csésze tej
3/4 csésze reszelt sajt
2 tojás
3 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál sütőpor
1 teáskanál hagymasó

Sonkás sajtos
1/3 csésze tej
1/4 csésze tejföl
2 evőkanál olaj
1 tojás
1 csésze liszt
2 teáskanál apróra vágott snidling
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
1/2 csésze reszelt sajt
1/4 csésze apróra vágott sonka v szalonna

Én mindig úgy szokatm csinálni h a száraz részeket összekeverem és a hígakat is, majd az egészet egybeöntöm és robotgéppel összezutyulom.

Kép
Kép
Kép
thymi

Thymi!
Hogy tudtatok pisit venni? Szegény Lilin egész éjszaka volt egy zacsi, persze minden mellé ment, aztán ma a laborban is ragasztottak rá egyet, de az is mellé ment, úgyhogy pisinézés elmaradt.

Pille,
Mi nagyon korán keztdtük az új ízeket, mert ugye Lili nem nagyon szopott jól az elején, kanállal jobban evett, úgyhogy szerintem még csak olyan öt hónapos lehetett, mikor megevett egy üveg gyümit is, amióta főzeléket is kap, azóta a gyümi-főzelék rögtön kiváltott egy egész kajcsit. Öt hónapos volt, mire tudott szopni annyit, hogy elég legyen egy kajcsira. Ma voltunk gégészeten, látszott is, hogy rendeződött a gégefedője. Viszont ma még nem szopott. Reggel még úgy-ahogy elfogadja, de ennyi, ha napközben próbálom elfordul és összeszorítja a száját.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Holnap megyek 4D UH-ra Dr Tankó Andráshoz és nem tudom pontosan , hova kell menni. Esetleg vmelyikőtök tudja a címet? A neten nem találom. Eőre is köszi!

Kép
nolina 25

Lina, tényleg mi volt a dokinál, elégedettek már a Lili súlyával, vagy még gyötörnek?

Thymi, örülök, h - az eredmény!

Roz, ez a sajtos póréhagymás buci állati jól néz ki! Elküldenéd a receptet?

Nana, Dani :lol: .Azóta is várom a mailt :wink: !

Kép
seriff

Hello!

Lina, Hajny!
Megkaptátok a pü.-met?

Kép

Kép
samchee

Sam,
nem jött semmi :(

Seriff,
képzeld, felment a dolog 9 kilóig, előtte pont 10 perccel evett 150 g tápit, szóval gyakorlatilag az. Aztán a mérés után két pelust hasmenéses kakival telerakott. Szóval maradt a 8800. Ma voltunk vérvételen, elvileg minden ok. A doki is mondta, hogy félre ne értsem, teljesen jó, hogy 9 hónaposan, 70 centisen 8800 g, csak az nem, hogy ez másfél hónapja ennyi. Megnézi, van-e valami oka, ha nincs, akkor meg csak lemozogja. Ma beolvastam neki az eredményeket, azt mondta, minden ok, azért csütörtökön menjünk vissza, és most egy hétig főleg tejpépet, tápszert egyen, hátha az megindítja egy kicsit.
Jaj, anyu a lelekemre kötötte, hogy kérdezzem meg, hogy tudtok-e olyan fogorvost, aki szájsebész is egyben, és magánrendelőbe el lehet hozzá menni, na meg akit úgy tényleg nyugodt szívvel ajánlanál.
Előre is köszi

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nolina, a Tankó rendelője, ha a kórházba kell menned, akkor ott van, ahol egyébként van az uh. Csak azzal szemben. Ki van rakva egy 4D-s kép is. Remélem tudtam segíteni.
birolili

Lina!

Akkor itt kérdezem, hogy végül lett e programotok péntekre vagy van e kedved eljönni?
Ha van akkor jelezz vissza és írok címet egyebeket.

Kob!
Ma beszéltem Minoval ő is jön és neki elmondtam merre kell jönni. Azt mondta hogy jöttök együtt.
De ha mégsem mert valami gond van akkor az emilemre írj és írom a címet.
Ez: samchee-kukac-freemail.hu vagy szege-kukac-bbnet.hu

Hajny!!
Fenn írtam az emilemet!
Írd le légyszi a száűmod vagy az emiled és megbeszélük hol és mikor. Jó?

Kép

Kép
samchee

Szia Sam!
Nem kaptam meg én sem a püt,de az email címem leírom.agoston.hajnalka@pr.hu
Amúgy most lenz vaok Dunavecsén,még nyaralunk egy kicsit ebben a jó időben,meg hát hétfőn kezdjük a beszoktatást a bölcsibe.Később akartam kezdeni,de sajnos azt mondták most kell.Hát félek tőle rendesen.Szóval akkor 4-kor kezdődik a tupper?

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Helló mindenkinek.
Roz,valóban nagyon ügyi vagy,naon guszta sütiket kreáltál össze.És ha még az íze is olyan jó mint ahogy kinéz,akkor gratula!Látszik szereted csinálni.
Cuki,hogy vagytok?Mi szerencsésen megérkeztünk,sokat ebédelt Anna,jóval többet mint szokott,látszik,másoknál mindig jobban esik neki,nem mintha rossz evő lenne,de most aztán igen jól evett,aztán aludt 2 órát,sétáltunk egy nagyot a dunánál,elmentünk a barátnőmhöz,szóval fél nyolckor értünk haza.Gyors fürdés,vacsi,szerintem Anna lassan el is alszik.Remélem Adri megint jól fog aludni.A fiúk is pihennek jobban.Írok emilt is,csak Annát elaltatom,nagyon ásítozik.
Jaj,elfelejtettem,örülök hogy talizhattam párótokkal,hátha lesz még szerencsénk egymáshoz.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Sziasztok!

Roz,
köszi a hozzátápis választ. Hogy Te mi mindennel foglalkozol egyszerre! Nagyon jól néznek ki a sütik.

Lina,
neked is köszi a választ. Lemaradtam. Lili súlystagnálása miatt kell ez a kivizsgálás? Pisigyűjtés?

Balim, Seriff, Lili,
megnyugtattatok. :) Már láttam lelki szemeim előtt, hogy kiakasztom a környezetemet, ha megkérdezik, hogy még mindíg csak szopik? :shock: Mivel anyu ma dolgozik utoljára, (végleg nyugdíjba ment) nem kell délelőtt kimenni a mamához, tudok itthon főzőcskézni. Főleg, hogy Flóra is ovizik majd. Bár Orsi gyakran nem találja a helyét, ha a nővére nincs a közelében. Olyankor szokott nyűgösködni.

Thymi,
tök jó, hogy negatív. Örülök, hogy a szopi, evés is helyreáll.

pillle

Lili,
igen, sikerült a babakocsi vásárlás. 12 ezer volt, pont olyan, amilyet szerettem volna. Pesten lakó kecskeméti lánytól vettem, jöttek a nagyszülőkhöz, úgyhogy a szállítás is megoldódott.
Tősben voltun két hete, ott fotóztam le. Fekve már nem szeret benne lenni, ülni meg még nem tud, úgyhogy most éppen nem használjuk. Kicsit azért ültettem benne, hogy lásson, bár tudom, hogy nem szabad. :roll: Kép

pillle

És Pille, Zsófi semmiféle üveges, de még az én főzte, főzeléket sem volt hajlandó megenni....most azért kezdtem el főzni, hogy hátha abból jóízűen enne, amit mi eszünk. :) Még nem egészen, de majdnem....:D Szval én fél évig küzdöttem ezzel a nem evéssel. Gyümölcsöket imádta, de szinte csak szopi volt 1éves koráig. Most ritkul egy kicsit, vagyis most már "csak" 3-4óránként (most jutott el idáig..... :wink: ) kér cicit. :roll: :D A körülöttem lévők pedig, hogy mit gondolnak..... :P
Ma pedig teljesen kidöglesztette magát Zsófi. És az autóban elaludt fél6-kor, mert fél12-től ébren volt. Aztán felébresztettem, mert mondom nem jó, ha enniyt alszik, de ő nem akart felkelni, úgyhogy sírás közepette fürdés, meg altatás. De altatni olyan jó volt, mert csak feküdt rajtam, a pocakomon, és simizett. Nagyon szeretem! :) És itt a tanulság: Zsófit nem lehet kimozdítani a napirendjéből. Ha igen, itt az eredménye. Ő egy ilyen baba. Nagyon, de nagyon szüksége van a menetrendre. HA felborul, nem találja a helyét.
birolili

Pille, örülök, hogy találtatok kocsit! Itt a Hunyadiban sokáig volt hírdetve a boltnál egy Pierre Carden kocsi 3funkciós, Rád gondoltam, de mindig elfelejtettem mondani. :roll: :shock: (Most már nincs kint a papír. :oops: )
birolili

Ó, és milyen nagy Orsi!!!!!! Rengeteget nőtt, mióta nem láttam. :)

Na, most már megyek aludni.
Pápá, jó éjt mindenkinek! :|
birolili

Pille,
igen, másfél hónapja áll Lili súlya, és előtte is csak 20 dekát hízott, szóval nyár közepéig elég jól haladt, aztán mióta mászik, megállt. Nagyon sokat mozog, szerintem csak ezért, de a doki azt mondta, hogy mivel még soha nem nézték a vérképét, vizeletét, nézzük meg, hogy tényleg nincs-e valami komolyabb oka, aztán ha nincs, akkor ráfogjuk a mozgásra. Amúgy nagyon csípem a gyerekdoki hozzáállását, nagyon bejön ahogy bánik Lilivel.

Tényleg, azt veszem észre, hogy Lilit minden mozgásos dolog érdekel, Alig egy hónapja állt fel, de rögtön csak fél kézzel támaszkodott, most már elengedi mind a kettőt és próbál önállóan állni, leguggol, feláll, lépked, amióta a talin látta Bálcsit ős is tolja a babakocsit :D , viszont úgymond az "értelmi" fejesztő dolgok nem kötik le. Könyvet jó, ha egy percig nézeget, nem akar igazán utánozni még semmit, rakosgatom neki egymásba az edényeket, le se bagózza, csak már azt keresi, hol tudna felállni, menni... Nálatok ez hogy volt?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

timi,
ez nagyon jó hír! A minék is negatív lett, dehát tényleg nagyon rosszul esett volna, ha még AB mellett is pozitív. Rmeéljük, hogy Bán doki sem lát majd semmit és talán elfelejthetitek az egészet.

Roz,
ezek a sütik...olyan ügyi vagy. Jöhetnének a receptek.

Lina,
ez a pisivétel tényleg elég gáz. A kórházban volt, hogy ötöt elhasználtunk, de mégsem sikerült. Mondjuk én, azok után, amin keresztül mentünk, biztos, hogy tovább próbálkoznék. Csak, hogy teljesen megnyugodhassak. Egyébként Eszter április eleje óta, tehát féléve, kb. 60-70 dekát hízott csak.

Hajni,
én is örülök, hogy találkoztunk, és bocsi, hogy Eszti kinézte a szátokból a falatot, meg, hogy annyira meg akarta szeretgetni Annát :oops: .
balim

Timi, Lina, Balim

Sajnálom,h így kínlódtok. :(
Nekem szerencsém volt Adrival, mikor pisivételre mentünk. (Akkor éppen Balimmal is össze futottam, de akkor Marcival volt) Rátették a zacsit, és 10 perc alatt volt is benne elég. A váróban itattam.

Lina

Szerintem nem gond, h most még inkább a mozgás érdekli. Köszi az automata infót.

Nyhk

Én is örülök, h összefutottunk. A recit leírtam. Mekkora csészével számoljak?

Hajni

Örülök, h épségben megérkeztetek. Adrinak is csúcs étvágya volt ma. Tápit többször is legurította a szopik mellett, evett délben cukkinis paradicsomos tésztát. Annyira aranyos, jó baba volt. Aludt békésen, és sokat elvolt egyedül a szobában. Vagyis bejárta a lakást. Belehúzott a felfedezni valókba. Pakolt rendesen. Délután meg levitték a fiúk ide a térre. A fiúk fociztak, ő meg a kocsiból dumált nekik.

Nana :)

Danus megint édesen szólt. Adrival már vigyázni kell, mert rá mászik Bencusra és mar, csíp. Képzeld tegnap Bencéék az osztállyal voltak könyvtárban, kölcsönzött egy könyvet és este fél 10-kor rakta csak le.

Lili

Nekem is PC kocsim van. Egyre szarabb. A kereke az vmi szörnyű. És még csak kb 6 hónapja van meg, de ezt már nem cserélem le.

Pille

Téged is csak csodállak, h mennyi mindent csinálsz.

Kép

Kép
cukkermáz

Pillle,

Azzal én is megküzdöttem, hogy : Még csak szopi???? De mindig büszke voltam rá, hogy Ádám 6 hónapig csak cicit látott és utána 19 hónapos koráig szopizott. Igaz a végén már a napi 6-ról le kellett csökkentenem napi kettőre, mert már Petra a pocakban volt és a doki javasolta. Utána pedig Ádám egyik napról a másikra elfelejtette és nem kérte (rosszul is esett).
Úgy gondoltam, hogy Petrával is így lesz, de hát... Azóta beszéltem a dokival és ő is azt mondta, hogy nagy valószínűséggel nem elég neki, sokat mozog. Petra az almát nem nagyon fogadja el, sőt nem tetszik neki a kanál. Rögtön fordulna a ciciért. Szóval a dokinő az mondta, hogy kezdjem krumplival, mert annak a legnagyobb a tápértéke és délben adjam. Nagyon hígan, anyatejjel keverve "eszegetjük" és úgy látszik használ. (háromszor kell fel "csak" éjszaka)

Kérdés:
Mi is kaptunk most egy pisiszacskót. Mindegy hogy mikori a pisi, mármint reggeli, napközbeni? Illetve meddig tartogathatom, mielőtt leadom?

Kép

Kép
nyhk

Cukker,

Annak idején én "tudományosan" utánajártam a csésze méretének (van egy mérőedényem, amin van csésze beosztás). Szóval: egy kicsivel kevesebb mint 2 és fél deci.

Kép

Kép
nyhk

Nyhk,
nekünk azt mondták, hogy este tegyük fel, és reggelre hátha lesz benne valami. Mivel Lili éjszaka nagyon sokat mozog, hát nem lett.
A nő a laborban "tudományosan" felragasztotta, de az mellett is kifolyt. Azt mondta, hogy lányoknál úgy van a legnagyobb esély a dologra, ha a mutatóujjadat támasztéknak használva a hüvelykkel és a középsővel félbehajtod a zacsit, és a mutatóujjaddal a gáthoz nyomod a zacsit, és úgy tovább a két szélét a nagyajkakra. Mikor még 3 hónapos volt Lili, és csak feküdt, akkor gyorsan tele is lett.
Amúgy én már hozzád is tudok arcot kötni, láttalak Cukkerrel, meg még utána a Malomban.

Balim,
mi is próbálkozunk még vizelettel, bár ugye Lili nem lázas, látható baja nincs, most úgy néz ki, hogy más se.

Ez a szopi érdekes: Lili szerintem már max. 3 kortyot szopik és csak reggel, nem tudom többre rávenni. Mikor pici volt, és nem ment, azon aggódtam, hogy csak négy hónapos koráig kitartson, akkor már kaphat mást, most meg hogy már 10. szerintem ez a reggeli három korty igazából nekem fontos lelkileg, hogy hát még azért szopik...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sam,
igen, lett programunk, bár nem Pestre, hanem Pécsre megyünk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

seriff
a sajtkrémes pogi eredetileg igy hangzik

Sajtkrém:
1 tejfölt, 2 tojássárgájával, 15 dkg reszelt sajttal és csipet sóval gőz fölött sűrűre főzünk.
Tészta:
30 dkg margarin, 1 tejföl, 45 dkg liszt, 1 mk só
Ezeket összegyórjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Nagyobb köröket szaggatunk belőle. A közepére mkanálnyi sajtkrémet teszünk. Félbehajtjuk, széleit lenyomkodjuk, megkenjük (én a maradék tojásfehérjével kentem), és aranysárgára sütjük.
Nekem maradt ki a sajtkrémből.

DE nekem a töltelék kicsit egyszerű volt meg volt itt egy kis póhéhagyma amit már megenni magában ugy sem ettünk volna meg meg volt egy kis bacon
azt csináltam hogy a hagymát felkarikáztam a baconnel lesütöttem bedaraboltam (én) a növény sajtot sima sajtal kell egyébként pl. trapista .. öntöttem rá egy kicsi tejszit ( tejföl nincs növényiben ezért tejsziont használok és kevesebbet )és összeföztem kóstold meg lehet hoyg kell bele só attól függ a sajt mennnyire sós.
a tészta az maradt ugy ahogy irva van csak én még megszortam szezámmagal .
roz23

A marcipános kocka (hamis marcipános)

Tészta:15dkg margarin,15dkg cukor,6 tojássárgája, 3e.k. tejfől,4
p.e.k.kakaó, 15dkg liszt, 1 sütőpor és végül a felvert tojás fehérje.

Krém
25dkg margarin,25dkg porcukor, 25dkg nyers griz/ezeket egy
kevés 2-3dl tejjel összefőzzük/(én vizzeél főztem fel és tökéletes lett nem volt vizízű a krém mert tejszin dusitotta ), ha már hűlt egy kicsit beletesszük a
mandula aromát. azután felverünk egy zacskó
tejszint, amihez keverünk egy kis feloldott zselatint.( a haygományos nagy zacsis zselatin) Majd a kihűlt
masszához keverjuk a zselatinos tejszint( a zseltint én kb egy 0,5 dl forro vizben olvaztottam fel egy habverővel felkevertem és egyből zuty bele a tejszinhabba
roz23

Linácska

Pisisvétellel mi már sajna rutinosak vagyunk. sztem mát a lábam is kéne h össze tudjam számolni ..... :?
Szóval a múltkor mi is úgy jártunk mint ti.
Itthon tettem fel zacsit és úgy mentünk be Sacikához. NA persze mindenhol volt pisi, csak a zacsiban nem. Aztán kapott másikat. NA megint mellé ment, mert ugye háton kéne maradnia, ő meg forgolódna--így persze h elmozdul. A vége az lett h kb 1 cm3 lett a két zacsiból összeimádkozva.
Tegnap reggel rögtön ahogy felébredt rátettem (mindig pisil ébredés után valamikor elég sokat) éa aztam neki olyat ami amúgy tiltott :twisted: így a hátán maradt. Sztem 20 perc sem volt mire majdnem fél decit :shock: pisilt :lol: . Így csak apa ment a laborba a pisivel, meg a beutalóval.
Egyébként h áll a súlyotok, nem jelenti feltétlenül h baj van. Nálunk amikor gáz volt, volt hőemelkedés, láz, nem evés....
Van egy barátnőm és a lánya volt h 1 hónapig :shock: nem hízott semmit és kutya baja.

Pille
Ne foglalkozz a negatív véleményekkel! Az a lényeg h eszik. Aztán majd tudja h mikor lesz szüksége másra.

Kép
Kép
Kép
thymi

Roz

Köszi :wink:
A marcipánosba kell tejszín v csak a tetejére? És a tésztát gondolom sütni kell...

Kép
Kép
Kép
thymi

Nyhk

Jobban jártsz sztem ha reggel pisilteted, bár babáknál sztem a napszak mind1.Nlálunk pl reggel szinte alig van valami a pelusba, viszont ébredés után gyorsan megtelik...
Tartogatni? Mi sem vittük rögtön. Reggel nem volt még 7 amikor megvolt és mivel apa éjszakás volt, sztem 9 után vihette el...(nem néztem az időt, de fél kilenc után ért haza)

Kép
Kép
Kép
thymi

thymi
igen sütöd tésztát :) a krémbe kell tejszin 1 zacskóval az a 3 dl oké vagy bármilyen tejszin
ügyik vagytok ezzel a pisi vétellel.Nekem még soha nem sikerült zacsiba pisiltetni a srácokat úgyhoyg örülök is neki viszonylag mind hamar szobatiszta lett . Valahol azt olvastam aki reggel száraz pelussal ébred hamarább szobatiszta lesz . Egyébként lehet benne valami mert adri mindig olyan teli pelussal ébredt ébred hogy éppen csak nem folyt ki, és be is pisil szinte minden este :(
De kitartok akkor sem kap pelust marad az ezer törölközö az ágyra, aztán reggel meg a mosás.

Egyébként tegnap hatalmas elhatározásra jutottam, mert már nem birom ezt az álladó ébredést szenvedést.. adrival 3 éves és még mindig eszik este cumisüvegből tápit (este 8kor, éjfél körül és olyan 4körül) az este modtam neki hoyg nem fog kapni megbeszéltük, hoyg már nagylány és ha reggel kisüt a nap csak kkor eszünk . HÁT mit modjak kriminális éjszakánk volt eleve a 8 óra helyett éjszfélkor aludt el 2 óra mulva jött, hoyg bepisilt aztán 1/2 4 kor 1 órahoszzáig beszélgettünk arról, hoyg nem kell neki a hamika mert már ő nagylány és csak kisbabák esznek hamikát ... kicsi sirás nyafi... aztán végre beájult de amint felkelt a nap ugy adri is és mondta anya fent van a nap kérem a hamikám.Nem tudom meddig fog ez így menni.Az este már majdnem feladtam mert sajnáltam szegénykémet mert igy megszokta már ezt hamikát de szerintem egy 3 éves gyereknek abszolut nincs esti evésre szüksége. Remélem sikerrel járok ... ÉS végre alszunk egszer egy nagyot :)
roz23

Roz
Nem lehet könnyű....h bírod? Mi már elég rég csak 1x kelünk 12-2-ig valamikor és utána 6-7 fele. Én is gondoltam erre a szobatisztaságos dologra...remélem igazad lesz. Azt mondják ez a húgyúti szarság addig bármikor visszaköszönhet amíg pelenkás. Ezért minél amarabb szeretném majd szobatisztaságra szoktatni, már ha ő is partnek lesz ebben....

Kép
Kép
Kép
thymi

thymi
olyan hihetetlen mert nálunk áki még nem beszél, de "szól " mikor pisilt vagy kakilt a pisilisnél úgy mutatja hoyg pisilt hogy ráül adri bilijére a kakinál meg egyből ott ahol éppen kakilt hanyat dobja magát és felemeli a lábát :lol: hogy tegyem tiszába olyan kis muris látvány ahogy pucsit . Gondoltam már rá hoyg leveszem róla pelust de előszőr adrit akartam lerendezni...
roz23

Nyhk

Csak most vettem észre a fotókat, amiket feltettél. Nagyon szépek a gyerekeid, és Petra hihetetlen előrehaladott a mozgással.
Most próbálkozok a muffinnal. Papírom nincs formás, majd vágok bele. Só az nem is kell bele?

Hajni

Ha olvasod, írd már ide légyszives az almás diós süti recijét.
Köcci

Kép

Kép
cukkermáz

Cukker, sztem nem muszáj vágnod papírt, kend ki egy kis margarinnal a muffinsütő horpadásait. :wink:

Roz, háát sztem igazd van, h elhatároztad Magad, sztem sem kell már egy 3éves kislánynak éjjel ennie.De miért is kap még tápszert?
A lényeg,h légy erős, tartsd Magad!

Thymi, Téged is írigylünk az egyszer kelésért!

Nyhk, sztem Petra sem azért ébredt eddig 3-nál többször,mert nem let volna elég a tej,és éhes lett volna(Hanna újabban 4-5xis felkel, de nem hiszem, h 16hónaposan a hasa ébresztené), egyszerűen csak ellenőriz :wink: !

Lina, ez borzasztó dolog, de sajnos nem tdok Kméten ilyen fogorvost ajánlani :roll: :oops: .Talán, de nem tudom , h rendel-e még, az öreg Kálvin, a Kőhíd utcán.

Pille, sz..d(bocs) le mit mondanak, h csak szopi.. :shock: ! Tőlem,ha megkérdezik, "és még mindig???" a válaszom:"igen, de talán nem így megy érettségizni". Azt hiszem, h Hanna egyáltalán nem volt még érett a hzzátáplálásra,amikor kezdtük,és talán ezért sem volt világbajnok evő sosem.

Kép
seriff

Roz
Miért nem próbálod egyszerre? Nem rossz-e a kicsinek ha azt látja h a nővére így "kínlódik" a dologgal. Nehoyg aztán meggondolja magát...meg aztán Adrinak is lehet h ösztönző lenne ha látná milyen ügyi Áki :wink:

Kép
Kép
Kép
thymi

Seriff

Nekem ez a kárpótlásom a kaja miatt :wink:
Szét aggódom ugyanis magam h nem akar sem enni sem szopni és a plusz folyadék sem kell neki. Bár ma a 4. napja h önmagához képest marha jókat eszik :D

Kép
Kép
Kép
thymi

seriff
igazán az allergi miatt kap még tápit . Estére probáltuk még gyümiteát de az nem kellett neki már kisebb korában sem . A házidoki azt modta hoyg ne erőltessen tej helyett legyen akkor reggel este tápi bögréből, egy ideig reggeli és vacsi mellé aztán egyszer kórházba került és nagyon rosszul evett olyanmásfél éves lehetett és modtam a dokinak hoyg a tápszert szerti és megissza ( nem is értem hoyg mikor olyan az ize hogy... :shock: ) aztán akkor rákapott prbáltuk utánna s teát meg mindent kisebb rövidebb időre bevált .De mindig csak kérte a tápit. DE most véget vetünk neki . Mert már nagyon uncsi ez a kelés meg a macera meg.. meghát a kor sem engedi már ezt meg.
reggeli mellé meghagyom neki a tápit mert növényi tejet nem szereti. Meg ebben leglább van egy kis + kálcium .Egyébként Én ezt inkább ilyen pcihés dolognak gondolom . Mivel ez akkor kezdődőtt mikor áki megszülettet akkor csapot át (szerintem ) kórosba . mert akkor csak az ővé voltam ezért este kelt és akkor anya babusgatta ,, gondolom én aztán kitudja mi lehet/tet a baj ...

olyan lassan haladok nincs kedvem csinálni semmit....
roz23

Sam,
nem találom a hozzászólásomat. Szóval pénteken Pécsre megyünk, ott leszünk hétvégén.

Lili játszik az üvegajtós szekrény előtt, és próbálja a tükörképe szájába dugdosni a cumit. Olyan édi :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Thymi, Hanna egy héttel a szülinapja előtt ivott rendesen vizet először. Ha van cici, és amikor csak kéri,megkapja, akkor ninc szüksége +flyadékra! És a kajával se aggódj,majd megérik az ízekre, látod, sokunk babája legalább olyan későn kezdte,mint Gyopár,ha nem később :wink: !

Roz, aha, értem.Igazad lehet, h ez inkább pszichés.Tarts ki! Nem ma lennél szabad? Vagy az is vagy?

Lina, látod, h utánoz! Téged :wink: !

Kép
seriff

Pille: örülök, hogy sikerült a kocsivásárlás!!! :) mennyit nőtt Orsi, olyan hosszúnak tűnik!!! :wink: :wink: Nagyon régen láttam már. :)
A hozzátápit nekünk Janika nagyon szereti és a kanálnak is olyan szépen nyitja a kis száját!! De mellette a cicit is szereti és még mindig az a döntő nálunk is. Már 4,5-5 hónapos korában evett almát, almalevet, meg egy két gyümit mert a délutánt nem bírtam tejjel és azóta most ott tartunk, hogy a gyümölcsöket eszi szinte mindet amit lehet ilyen korban (délelőtt szoktam neki adni szopi előtt), dépben meg a főzelék megy, és mostmár 1 hete kicsi husit is kap bele. Egyedül a krumplit meg a spenótot rühelli én meg nem is adom neki nagyon. A répa mega sütőtök a kedvence. :)
Nálunk amúgy napi 3-4 szopi van és 2-3 kajcsizás, viszont fél éves koráig csak napi 1x kapott mást és ez is jó.
Sztem meg olyan jó ha valaki csak szoptatni tudja a babáját sokáig. Semmiről nem marad le Orsi sem. :D :D

Roz: nem semmi h mennyi mindent csinálsz és még éjjel is ennyit kelni.... :roll: :roll:

Lina: nagyon édes lehet Lili!!! Ez a tükör dolog janikának is tettszik nagyon!! :D :D

Lili: hogy sikerült a túrógombóc a múltkor? Én szeretem amúgy ha van rendszer Janikának, igaz mostanában a du. alvás megszünt.... estére meg nagy a nyügi már...:roll:

Nálunk janika tegnap taknyos lett, szívni kellett az orrát, nagyon rossz kedve volt, sokat sírt orvoshoz is vittem, aztán mára már jobban van mászik össze vissza, tegnap meg letettük fekve a játszószőnyegre és fél perc múlva már azt láttuk h ül. Aztán lefektettem újra és kifigyeltem h négykézlább áll és abból ül fel. Annyira örültem neki!!! Amúgy 1 hete kb. már eljut ahova akar és már 2x át kellett rendeznünk a házat miatta!!

:roll: :roll: :roll: :D :D :D

Ja lenne mégvalami. Anyósoméknak van itt Kecskemétren egy kézművesboltjuk (hímzésekhez áűrulnak mindent....) és van most egy pályázatuk. Remélem nem baj ha bemásolom ide nemsokára. :)

KépKép
erszényes

"Az én Adventem"

címmel kézimunka pályázatot hirdet a TŰVARÁZS Kft.!!

A pályázaton részt vehet bárki, az elkészített darabok az ünnepi készülődést, a lakás díszbe öltöztetését jelenítsék meg!!
(pl. adventi naptár, ünnepi asztal kellékei, karácsonyfa díszek, egyéb adventi hangulatot megteremtő-emelő kellékek.)

Egy pályátó, több pályaművet is benyújthat!!
Részvétel ingyenes!!
Beérkezési határidő: 2006. november 20.

Kiállítás és eredményhirdetés: Advent első hete!

Nyeremények: vásárlási utalványok, merlyek a Tűvarázs Kézimunkaboltban válthatók be.

1. helyezett: 50.000 Ft-os utalvány
2. helyezett: 20.000 Ft-os
3. helyezett: 10.000 Ft-os

valamint 5 db kézimunkacsomag kerül kisorsolásra!

Részletes kiírás és pályázati adatlap üzletünkben (Kecskemét, Bocskai sétány 7., Rákóczi úton a DM-nél jobbra bemenni) beszerezhető!

Ha vkinek kérdése van, várom!! :wink: :wink:
erszényes

seriff
az vagyok de takaritok pakolászom mosgatok ... az udvart és a teraszt raktam rendbe . még ruhákat kellene pakolnom de mindjárt jönnek a gyerköcök kicsit de kellen turbóznóm de olyan vagyook mint a csiga ...
salátát csináltam holnapra meg mindjárt saslik rudakat anyóséknál ebédelünk holnap odaviszem grillezünk megünnepeljük hátha az apósom plogármester lesz ágason

tükröt mi is raktunk fel a nagyszobába gyerköc magaságbban ne tudjátok meg hogy néz ki :D mindig tiszta maszat :D
roz23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?