A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Sziasztok!

Erszényes!
:D :D :D Ma ott voltunk Orsival keresztszemes talin. :D Már olvastam az újsában is a kiírást, azért köszi. Zsuzsinak hívják a hölgyet aki ott volt, de nem lehetett az anyósod, három éves kisfia van. Vagy lehet?
Nagyon ügyes fiad van. Képeket mikor láthatunk?

Lányok, nem izgulok ám a kajcsi bevezetésén, meg a beszólásokat is megszoktam már, Flórával kaptam eleget.

Teljesen fel vagyok pörögve, rengeteg szépséget láttam az üzletben, meg a többiek munkája is nagyon szép. Vettem szép karácsonyi anyagot, készítek a szép új ebédlőasztalunkra szép új terítőt. :)

Roz, ámulok, ámulok rajtad.

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Pille: igen Zsuzsa az anyósom. vagyis majd hivatalosan is az lesz előbb utóbb. És Lacika a 3 éves kisfia a mi Janikánk nagybácsija. :D :D :D :D :D :D :D :D
Hihetetlen de igy van. Amúgy a páromat 19 évesen szülte és nagyon fiatalos és kedves nő. Nagyon szerencsés vagyok h ilyen anyósom van. :) :) :) :)

Nekem is nagyon tettszik az üzlet és én most épp egy falvédőt csinálok Janikának. :D

Amúgy ma vacsi (szopi) nélkül aludt el, pedig 4 óta nem evett. Elfordult a cicitől. Remélem nem lesz éhes szegénykém.... :roll: :roll:

Kép Janika mászik
erszényes

teszek fel mégegyet. :wink: :wink: :wink: Kép
erszényes

Egek, mekkora szemek :D !Nagyon aranyos!

Roz, én is ámulok!

Pille, gondoltam,h nem aggódsz :wink: ,nem vagy olyan, sztem :) !

Kép
seriff

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne,tud valaki kutyakozmetikai tanfolyamot?Húgomat naon érdekelné,Jól lehet vele keresni is.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Erszényes,
:D Tényleg nagyon fiatalos. Meg nem mondtam volna, hogy Janika az unokája. Miért nem jöttél el? Orsi tök jól bírta, még aludt is az üzletben. Persze azért görbült a szája, amikor jöttek a nénik símogatni. :) Nem is tudtam, hogy te is xszemezel. Két hét múlva is van egy tali, eljöhetnél igazán. Nagyon helyes kissrác! A szemei meg... :)

Seriff, tényleg nem. De változtam. Sokkal jobban féltem őket, mióta Orsi is megvan. Illetve a terhesség óta.

Napfürdőző Orsi ma. Kép

pillle

Szia cuki!
Bocsi hogy csak most írok,egész nap nem voltam net közelben,csavarogtunk annával.Naon akartál ma sütni?Ha még nem késő,akkor írom.
4 tojás sárgáját ,20 dkg cukorral,1 van. cukorral habosra kikeverni,majd 9 evőkanál vizet hozzákeverni,majd 25 dkg lisztben elkeverni 1 csomag sütőport,vagy késhegynyi szódabikarbónát,majd belekeverni a masszához.A 4 tojás fehérjét felverni,majd ezt is belekeverni óvatosan,a hab ne törjön össze.A tepsit kivajazni,majd liszttel hinteni,a masszát bele önteni,és meggyel,vagy alma-diót tenni bele,vagy ami épp otthon van.170 fokon sütni,vagy gázsütőnél középlángon.Sütőben hagyni kihűlni,így szép magas marad.Jó étvágyat!

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Pillle,Orsi naon zabálni való,megkell zabálni.Gyűjtötte magába a d vitamint.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Erszényes, Pillle! Nehéz megtanulni xszemezni?????? Már régóta szeretném kipróbálni, de még nem mertem belekezdeni.... De ha nem nagyon nezéz, akkor kipróbálom!!!!! :-)
scooby-doo

Pille: tényleg hatalmasat nőtt Orsi mostmár jobban látom a napfürdős képen. Ennyire szereti a napocskát??? :D :D :D :D
Janika olyan mint aza apja....utálja!!! :roll: :roll:

Hát ha tudtam volna h ott lesztek Orsival tuti elmentem volna, még gondolkoztunk is apával h benézzünk-e mert anyósnál voltunk de. és mondta h lesz az üzletben tali. na mindegy majd legközelebb.... :D :D

scooby: egyáltalán nem nehéz és olyan szép dolgokat lehet csinálni és csak X-eket kell hímezni végig. Hihetetlen mennyire gyönyörű dolgokat lehet készíteni igy. :) Én nagyon szeretem csinálni és kikapcsol rendesen. :)

KépKép
erszényes

Erszényes

Engem lehet h érdekelne a pályázat. Nem tudom h a kivitelezés menni fog-e Gyopi mellett, de megpróbálom.
Egyébként én gobleinben utazom :D
Nagyon aranyos Janika :wink:

Pille

Orsi is édes ezen a képen!
Tennék felén is, csa az a baj h a képtár megint vacakol :evil:

Kép
Kép
Kép
thymi

thymi: nekem is az idővel szokott gondom lenni..... :roll: :roll:
Én meg a gobleint nem próbáltam még soha.... :oops: :oops: :oops:
erszényes

Nyhk

Apa ma muffint evett reggelire. :) Szerintem jó lett, csak a fokhagyma lett bele sok.

Erszényes

Janika nagyon édi a nagy szemeivel. Tennétek fel képet erről a keresztszemes munkáról? Nem tudom milyen.

Pille

Orsi is olyan csini, aranyos. Éppen kérdezni akartalak benneteket, h nem tudjátok hol lehet venni falvédőt? Adrihoz szeretnék, és olyan petch utánzatot.

Hajni

Köszi a recit, ma csinálom, csak előbb ki kell takarítanom a sütőt, már borzalmasan néz ki. Klassz, h Anna ilyen jól eszik és jól érzi magát. Jó időt fogtatok ki. A fiúk tegnap este foci meccsen voltak kint a Széktóiban, de szerencsére Adri tündér volt. Átrendeztem a szobáját, fel vok spanolva most.

Kép

Kép
cukkermáz

Roz

Nekem is elküldenéd az édes muffin reciket? Apa tegnap vett az Auchanban formát, 12-es volt 1000 ft.
Köszönöm
vegandi@freemail.hu

Kép

Kép
cukkermáz

Cukker: én ezeket hímeztem eddig. :D :D Kép janika macija

Kép ez még nincs kész teljesen, de már 3 hónapja csinálom...

KépKép
erszényes

Erszényes!

Ezek NAGYON SZÉPEK!!!!!!! Én is szeretnék ilyet csinálni!!!! Merre van az üzlet?????? Meg fogom tanulni!!!!!!!!! :lol: :D :lol: Gondolom az anyagon előre van rajzolva a minta .. igaz?? Sokféle van???
scooby-doo

most értünk haza az ügyeletről....Janika nagyon lázas és nem akart lemenni neki, egész nap üvöltött, úgyhogy apával betegek vagyunk mi is nagyon nehéz nap volt. Most kapott egy sokadik lázcsillapítót, germicidet és azóta csend van kb. 5 perce..... hihetetlen h milyen gyorsan tud romlani a pici babák állapota. Tegnap még úgy tűnt csak egy kis taknyossága van ami már rendbe is jött. Erre ma ez az egész.....szegényke :( :( :(

Scooby: van olyan amelyik előre meg van rajzolva az anyagon, de ezek nem olyanok amelyeket felraktam ide. Ezekhez van egy négyzetrácsos papír amin rajta van a minta.
Az üzlet a Bocskai sétányon van, de ha gondolod együtt is bemehetünk oda valamelyik nap a jövő héten.

na mennem kell sír megint.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
erszényes

Sziasztok!

Jó sokat írtatok meginjt....nem nagyon tudtam visszaolvasni.

Erszényke, nagyon szépeket hímeztél! Zsófi maciját is kihímzed? Nagyon szép lett! :)
Jobbulást Janikának! Nagyon sajnálom! :(

Zsófi evése nem jobb.......ma úgy evett, hogy mászkált közben. Ez normális? Nem baj, ha nem úgy eszik, hogy a székében ül? Ki kell vennem, és vagy az én ölemben eszik ( nem sokat), vagy mászkál, és úgy......
Mikortól ehet magától? Vagy mikor adjak kanalat a kezébe? Az nem lendítene rajta? 13hónapos és nem nagyon eszik. :(
birolili

Sziasztok!
Lili,szerintem nyugodtan ehet bárhol Zsófi,lényeg hogy eszik.Nem kell ragaszkodni mindig az előírásokhoz,ahol jól esik neki.A kanállalevést is elkezdheted vele,adj kanalat a kezébe,hadd tanuljon,itt az ideje az önállósodásra,lehet jobban is fog enni,nem tudni.
Janikának én is jobbulást kívánok,Anna most gyógyult ki nemrég,tudom hogy naon rossz most.
A kézimunka szép,irigy is vaok ,nem tok ilyen szép dolgokat csinálni,csak kötni tok.
Cuki,remélem sikerült a süti,nehogy a fejemhez vágd ha rossz lett. :lol:

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Erszényes

Jobbulást kívánok Janikának. Sokszor rémisztőbb a betegség, mint amilyennek látszik. Én hűtőfürdőt is alkalmaztam Adrinak, h ne kelljen annyi gyógyszert ennie. A láz pedig biztos tudod jótékony.
Nagyon szép ez a munka. Én is szeretném megtanulni. Az tetszik benne a legjobban, h olyan egyedi. El lehet tenni emlékbe is. Én tudod mit szeretnék még megcsinálni? Adrinak talpnyomatot venni, bekeretezni, és kitenni a falra.
Tényleg, ere Roz segítségét kérem.

Roz

Tudnál ebben segíteni, hogy készítesem el, amit Erszényesnek írtam? A talpnyomatot. Ha jól emlékszem nektek ilyen van.

Hajni

Nem hallottam mikor jöttetek, csak láttam, h az erkélyen már teregettél. :) Süti még nem készült el. Nem volt rá idő, diót kell pucolni. Viszont a sütő kész van. Fú, de útálom azt takarítani.

Lili

Én nem értek egyet Hajnival. Én nem engedtem az ennivalóval való szaladgálást, de ezt neked kell eldönteni. Kertes házban persze más esetleg az udvaron. Lehet, h a betegség miatt nem eszik most jól. Mikor jössz angolra legközelebb?

Kép

Kép
cukkermáz

Lili: szívesen kihímzem ha akarod Zsófi maciját is, de ha te szeretnéd akkor szívesen megmutatom h kell és mintákat is tudok mutatni. :D

Habár én sem vagyok ebben még tapasztalt, de sztem is csak aza lényeg h egyen. Ráér később is megtanulni h mi a szokás, meghát azt ugyis mindig látja tőletek, hogy amúgy azt az asztalnál szokás ám csinálni nyugiban. Szóval a jó példa megvan. :roll: :D

Janika még mindig lázas, most aludt el, már borogattam is a kis csuklóját meg a bokáját is. Utána kapott lázcsillapítót, remélem ez segít. Én nem is gondoltam h ennyire nagyon megvisel engem is ha Janika beteg. Ráadásul mi is betegek vagyunk, apa főleg ő nagyon, még rosszabb mint janika.... Olyan fáradt vagyok és úgy kiaggódtam magam....huhh... :roll: :roll: :? :? :(

Ja lenne egy kérdésem: ti hogyan szoktátok megnézni a lázat éjjel. Csak mert Örülök, hogy végre nem sír hanem alszik, viszont azt ellenőriznem kéne h lázas-e még. Vagy ébresszem fel?? :roll:
erszényes

Cukker: az a talpnyomat nagyon jól hangzik!!!! :D :D :D
erszényes

Sziasztok!

Ma hazahoztuk Flórát a nagymamitól. Holnaptól ovi. Szerintem jobban izgulok, mint ő. :D

Roz,
ahogy jöttünk át Ágason, néztem, hol van kerti parti. Pedig lehet, hogy nem is a Fő u. lakik apósod. Megnyerte?

Scooby,
nem nehéz megtanulni. Két hét múlva is lesz egy tali, gyere el, és nézz szét. Segítünk mindenben. Általában nincsenek előrajzolva az anyagok.

Erszényes,
remélem gyorsan jobban lesz Janika. Mit mondott a doki, mi ez? Tök jók a képek, ügyi vagy!
Az én munkáimat itt lehet megnézni: http://www.noklapja.hu/bemoldal.php?bem_userid=187291

Pusza, megyek altatni.

pillle

Pille: én nem tudom megnyitni mert regisztrálni kellene hozzá.... :roll: :roll:
tudsz feltenni máshogy képet?? nagyon kíváncsi vagyok a munkáidra!!!! :D :D

Az orvos azt mondta h ez vírus okozta betegség és csak lázcsillapító, meg calcimusk +C vitamin kell neki. Valószínű h ez vmi járvány mert sok babának-gyereknek van ilyen. :cry:

Az előbb mentem be és olyan jóízűen alszik, nem éreztem forrónak, inkább hagyom alukálni nem mérem neki.
erszényes

Erszényes,
jobbulást Janikának. Figyeld, mert Lilinél is az volt, hogy kedden elvittem, azt mondták, csak vírusfertőzés, nem is kapott semmit, aztán szombaton már ügyeletre mentünk, mert hörghurut lett belőle, aztán kaphatta a gyógyszereket.

Lili,
nálunk még fel sem merült ez a hol eszek kérdés. Valahogy úgy alakult, hogy Lili mindig az etetőszékben eszik. Reggel, mikor mi eszünk, ő is odaül a székébe, kap néhány szem kölesgolyót, és anyáékkal reggelizik. Most a doktorbácsi javaslatára kap tápit is, úgyhogy azt issza meg reggel az asztalnál. Ha valahol vagyunk, ott is apa ölében ül, én meg etetem.

Ma Pesten voltunk, az unokatesókkal találkoztunk, ők 4 évesek meg egy 6 éves. A kicsikkel egész jól elvolt Lili, bár a végén már menekítették a játékaikat tőle :D

A volt munkahelyi szobatárs kollegám meg polgármester lett, tök jó :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Időm továbbra is nulla! :(
Csak azt akartam irni hogy a férjem ÉPP MOST csinálja ezt a TŰVARÁS szórólapot! :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
nana09

Cukker,
az MSN-ről lemaradtam, nem voltam a gép előtt. Szóval Lili azon a képen kapaszkodik abba a kisfiúba, akivel együtt járunk úszni. Amúgy nagyon édik voltak, a Máté felállt a Chicco-s tornázónál, a Lili meg Mátén. Vak vezet világtalant, mi meg vártuk, hogy mikor lesz hatalmas borulás belőle :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, eddig is nálunk is a székében evett. Csak mióta ilyen érdekes a világ.... :wink:
birolili

Sziasztok!

Erszényes!

Nagyon jó ötlet! Szívesen bemennék veled az üzletbe! Csak az a baj, hogy szerdán reggel megyünk haza!Majd 15.-én vasárnap jövünk vissza Kecskemétre. De utána bemehetnénk, ha van kedved. :lol: Janikának jobbulást kívánok!!!! Nekünk a Panadol szirup vált be a láz csillapítására. Bár van itthon kúp is . Germicid c +valami gyógyszertári kevert kúp. Ezt most írta fel a dokinő, mert szegénynek felhúzták a fütyijén a bőrt. :( Hiába húztam fel és mostam minden fűrdésnél, úgylátszik nem volt elég.... :cry: Szegény nagyon sírt!!! :cry:

Rillle!

Mikor lesz a tali az üzletben pontosan?? Lehet, hogy eltudnánk menni Koppánnyal :lol:

Lili!

Nálunk is úgy eszik Koppány, hogy nem hajlandó ülni. Állítólag én is ilyen voltam. Nem bírtam megmaradni 1 helyen. Bár most is ilyen vagyok :oops: Koppány előtt mindíg leülök és nyugton vagyok, de ha nem lát....... :) Ő sem tud 1 helyben lenni sokáig. Se evéskor, se máskor. Vettem 1 könyvet Deákné B. Katalin : Anya, taníts engem! a címe. Fejlesztési lehetőségekről van benne szó születéstől iskoláig. De nem nagyon tudom tanítani, mert folyamatosan járkál. Pedig jó kis játékok + foglalkozások vannak bennt. De nem akar figyelni...... :(
scooby-doo

pille
naggggyon édes orsi :) hatalmassat nőt szerintem is :)Aposom 2.lett vagy 3. nem is tudom azt hiszem 5en indultak .

cukker
nem találom hol irsz erszényesnek kéz nyomat készítésről :oops: de leirom hoyg én hoyg csináltam meg képet is teszek fel .

erszényes
ezek a szemek :shock: tündéri a kispasi :)

lili
szerintem ne hagyd hoyg mászkáljon szerintem ha ezt megszokja elég sok bajod lesz később. Én is így voltam nikivel jól megis szívtam mert akár hova mentük így evett és nem mindneki van erre felkészülve sok kritikát kaptam ez miatt . Aztán persze vissza ütött a böliben is meg most s hoyg az egész család ül az asztalnál Ő meg kóricál persze látják a kicsik is ők is csinálnák . Aztán jön a hiszti nikinek miért szabda ( persze nem szabad de már nem bírok vele ) És ez nem javul a kor előrehaladtával hiába nől nem érti meg hoyg nem mászkálunk ... szóval szerintem ne szaladgálj utánna kajával . ( hozzátesztem nálunk mostmár az egeres ügy óta tilos kaját hozni a szobába)
roz23

Kép

nem tudom menniyre látszik ezen a képen
ez adrika keze majd feltezsem többit is de később mert ezer dolgom van . Szóval én ezt ugy csináltam hogy vettem hagyományos barna gyúrmát és kicsit megmelegítettem mikroba (vigyázz kicsit gyurd át utánn én nylon zacsiban gyurtam át mert felülete elégé megmelegszik )
aztán nyujótfával kinyujtottam aztán belenyomtam a kezüket hagytam egy napig hülni dermedni de tehetted hűtőbe is és ugy gyorsabb, aztán vékonyak kiöntöttem gipszel de csak vékonyan öntsd ki mert majd megmutatom másik képeken hogy én hoyg jártam hogy vastagon öntöttem ki ...
Én belettem egy keretbe vettem sima keret kiöntöt ,és abba öntöttem gipszel egy keretet és arra ragsztottam rá ezzel is vigyázni kell (szintén mutatok képet hoyg miért kell vékonyan ) és aztán én festetetm persze nem kell sem keretbe rakni ha nem akrod sem festeni de mi ezt a falra tettük az étkezőbe és mind a 3at egy egy lámpa világítja meg
roz23

Kép
roz23

Lili,sztem ez is olyan,amiben minden gyerek más. Uncsitesóm dettóra ilyen volt, Apukám meg mindig értetlenül nézett a szüleire, hát....most van egy ilyen unokája,Hanna. Próbáltunk mi is mindent, és sokáig eszegetett is az etetőszékben, aztán felállt benne, feszegette magát, és ki kellett venni, de az ölünkben sem volt jó, csak ha letettük, stb..gondolom uaz,mint Zsófinál. Egy ideje a rendes konyhai székre kérte magát, aztán onnan le, anyát letúr(na ezt nem enegedjük), oda feláll, stb. Már összecsuktam és eltettem az etetőszéket. Ma már jobb a helyzet sokkal, a széken áll( mert ülve nem éri fel, de nem-nem, nem jött be az ülésmagasító sem),és úgy eszik. Nem megyek utána a kajával, ha kér, Ő jön oda, ez fix. Azt hiszem,h a jól evő( vagy legalábbis jó súlyú) babákat be tudják törni a szüleik, ill. bocsánat meg tudják tanítani a helyes evésre, de a többieknél az van, h "legalább így eszik".
Ja,és uncsitesóm, 29 éves, és normálisan az asztalnál eszik, és nagyon-nagyon sokat :wink: . Kanalat adhatsz a kezébe, de készülj fel :wink: ---nálunk már viaszos vászon van az asztalon. Vagy pl csirkecombot is adhatsz a kezébe.

Erszényes, remélem,h Janika mára sokkal jobban van!

Kép
seriff

Pille, nagyon szépek! És Orsi tényleg milyen nagyot nőtt!

Kép
seriff

Sziasztok!

Lili,
Flóra ugyanazt csinálta, mint Hanna az evéseknél. Mi is örültünk, ha menet közben legalább bekap valamit. Ma már nem engedném, hogy járkáljon evés közben. Kanalat adnék neki, hiszen már nagylány :D

Erszényes,
és ha regisztrálnál? :wink: De itt is vannak képeim, csak azóta már több is készült: http://kep.tar.hu/tincsi75/50241194#2 Szarakodik a képtár, nem tudom a többit feltenni.

Scooby,
nem az üzletben lesz a következő, hanem okt. 14. az országos tali. Csak még nem tudjuk hol :?

pillle

Ser,
te meg tudtad nézni? Ma reggel megmértem, ha már ennyien mondjátok, hogy nagy. 68 cm, az átlagos sztem. Régen láttatok egész alakos képet :D

pillle

Erszényes
Jobbulást JAnikának!

Pille
Nehéz lenne veled felvenni a versenyt...

Scooby
Nekem is meg van ez a könyv. NAgyon jó tényleg.

Roz
Már most látom h GYopi is olyan rohangászos csaj lesz...Én meg ugye csak h egyen megyek majd utána....de mit lehet tenni, ha amúgy nem eszi?

Kép
Kép
Kép
thymi

Pille, gyönyörűeket hímeztél! :) Én is készítettem párat Zsófinak születése előtt. :) De most időm semmi. A múlt hét jobb volt fogyás szempontjából, mintha futni jártam volna. :D :lol:

Ser, ez bíztató....én is úgy vagyok, mint Te, hoyg legalább így eszik vmennyit. Mert ugye ha engedem menni, akkor tényleg eszik. Erre nem voltam felkészülve, hogy ilyen is előfordulhat..... :? :roll:
És örülök, ha vmenniyt is eszik, mert egyébként csak a 2.falat után hisztizik, meg tekereg a székében....nem értem én ezt....hogy tudom "betörni"? Még nagyon az elején vagyunk, még most kell elkapnom....
birolili

Erszényke, hogy vagytok?
birolili

Ser, hogy tanítsam meg, hogy csak az asztalnál van evés????
Roz????
birolili

Ez nagyon jó kérdés...engem is érdekelne...

Kép
Kép
Kép
thymi

pille
nagggyon ügyes vagy gyönyörűek a munkáid :) gratulálok hozzá mindig l ámulok mikor ilyeneket látok ... Nekem nem hiszem hoyg lenne ehez ügyességem és türelmem Egyszer elkezdtem járatni ezt kezdő keresztszemes újságpt de feladtam :oops: :lol:

thymi
ez nagyon összetett szerintem, embere és gyerköce vállogatja . Sokat gondolkozom egyébként én is dolgokon és eszembe jut sokszor hogy mennyi mindnet másként csinálnék most az első gyerekemnél . amit akkor egyébként tök jónak gondoltam . Én is rohangáltam niki után alig evett rosszul evett nem válagotataot de úgy evett mint egy veréb . Elrontottam én is hasonlókkal, hoyg ha nem eszik legalább kekszertadtam babpiskótát adtam és még sorolhatnám miket még a hideg is kiráz milyen bután csináltam mindenet ...
de az ember kezdő és sok mindet elszúr szerintem, az első gyereknél még ha azt akkor nem is tudja, én sem tudtam .
( az uram mondta ezt jól mindig bár csunya szóval na ezt most basztad el ) De igaza volt mert a rózsaszín ködön kívül látta mindig is a gyereknevelés. ( bár ezt nem hangoztattam neki )Én nagyon engedékeny voltam és vagyok sokszor ma is . Egyszer aztán elmentem egy ismihez akik el tudtak ugy menni vacsizni a férjével, hoyg gyereket nem az aszal körül hajkurászták és nem vitték még éjszfélkor kocsikázni a gyereket mert nem aludt ( nikit töbször igy altatuk el sokszor még 11 kor felt volt... :oops: )
és megkérdeztem, hoyg Ők ezt hoyg csinálják bár most is hangoztatom ez gyerek függö is , és akkor ő elmnodta, hoyg van náluk egy pár egyszerű szabály az asztaltól nincs felugrálás és este 8 kor alvás van . Na ezt most ne ugy képzeld el, hoyg fekszel és alszol ha tetszik ha nem . Ezt Ők attól kezdve igy csináltálták ahoyg babamegszülett szépen lassan felépítették kialakították mindig ugyan abban az időben vagy legalábbis hasonlóban csináltak mindent . És akkor én megfogadtam, hoyg kiprbálom ezt mert nagyon jó nak tünt, hoyg lehet úgy is enni hogy nem szaladgálok gyerek után és még én is nyugodtan tudok enni, nem beszélve arról az előnyökről, hogy én pl már 3 gyerek után nem tudnék rohangálni, hoyg egyél már egy falatot .
szóval rendszer fejlsztés nálunk adrinál kezdődött hasonlóan mint az isminél. Azért voltam könnyű helyzetben mert 1 fix időpontunk volt a böli, Nikinrk reggel 8 ra ott "kellett " lenni tehát ez már adott volt, hoyg reggel 7 kor kelés volt innetől kezdve semmi nem okozott gonodlt, mert maga beállította magának a többi időpontot és ez ma is így van 10óra tizórai 12 evés 2 -3 ig alvás utánna játék ... 7 -1/2 8 fürcsi 8 alvás . Ezt Ákinál is így csináltuk és NEKÜNK szuperül bejött ez. Szerintem sok előnye van 1 tudok tervezni, hoyg mit mikor tudok csinálni és hova tudok elmenni .... 2 . hoyg sokkal kiegyensúllyozotabb Adri és Áki is hoyg normális mennyiséget alszik nem úgy mint Niki akit még most 12 kor úgy kell ágyba tuszkolni , s persze reggel a hiszti, hoyg nem megyek oviban nem kelek fel .. 3.az oviban böliben isiben is rendeszer van ahova reggel fel kell kelni és szerintem jobb ha most szokja meg, hogy este 8kor szunyálni kell mint később szorakozzak vele, hoyg ő fáradt a szervezete beáll erre és ezt fogja igényelni hogy normális időben aludjon el . Az evésnél is ugyan ezt csináltuk, pl az első pillanattól kezdve be van kötve az ülésbe pont a fellálls és a későbbi felugrálás véget nálunk viszonmylag hamar olyna 10-13 koruk körül kapták a kanalat és az egyedül rágcsikálos ételt Ennek köszönhetöen 15 hós korukra mind a 2 en ( kicsik csak niki nem )
egydeül ettek . És ez valljuk be, nekem is könnyeb volt, hoyg nem kell mindnekit külön etetenem . NEkik is sokkal izgalamassabb,hogy egyedül ehetnek ( jó most arról nem beszélünk hoyg utáána hoyg néz ki a konyha :wink: ) De nem is ez lényeg . Nekünk ez tökéltessen bejött, hogy apro szabályokat szabunk. Most nem azt modom, hoyg ezt ostorral nevelem be és nincsennek engedmények és csak ez a jó ahogy mi / én gondolom/ juk Azt is tudom, hogy ezt nem könnyű megvalósítani . Meg nem is garantálom, hoyg ez mindnekinek jó mert sok gyerkövnek nincs rendszere és úgy is tökéltessen el van és tökéletessne beszokik oviba bölibe... de nekünk ez nagyon bejött Nem beszélve arról hoyg miylen jó is az mikor este 8 kor leteszem a gyerekekt és még marad egy csomó időm minden másra ( ezt anno az apjukkal tök jól kihsználtuk kár, hoyg már maximum csak mosgatok ebben a pár órában vagy éppen tv-zek ... :( )
Most lehet hoyg megköveztek :lol: hoyg én ezt igy gondolom hoyg kell redszer és rendszeresség a gyereknek meg tudom szopi... miatt nehéz ezt így konkrétam megszabni és tudom ha most lenne egy 4.-5.6..... kitudja hanyadik gyerekem már lehet hoyg másként csinálnék sok dolgot de most ezt találom jónak és beváltnak :)
roz23

sziasztok,

timi,
nagyon örülök, hogy negatív a pisi és végre eszik Gyopár :).

pille, erszényke,
gyönyörűek a munkáitok és a gyerekek is. Janika hogy van? Nálunk is pár napig vírusnak gondolták, aztán mégis a kórházban kötöttünk ki :(, remélem nálatok nem lesz semmi gond.

roz,
én is így gondolom: nálunk minden este 8-kor alvás van. Már ismerik az órát és tudják, hogy megyünk aludni, megszokták és nincs ellenvetés. Bár néha próbálkoznak időhúzással, de nem jön be nekik. Mondjuk nálunk 6-1/4 7- kor ébredés is van, mert menni kell suliba, oviba, és én úgy gondolom, hogy ennyi alvás kell nekik. És tényleg meg kell próbálni az asztalnál tartani a gyereket, bár nem könnyű, de a többedik gyereknél már meg lehet bolondulni az össze-vissza etetéssel. Mi is "elrontottuk" Marcit annak idején, mindegy volt, hogy mikor és mit eszik és én is rohangáltam utána ezerrel. Na a kisebbekkel ez már nincs. Bekötöm Esztit és ha nem akar enni, akkor nem kap. Bár az bevált, hogy teszek elé pár darabot, ő azt elmajszolja és közben megetetem. Aztán idővel majd ő eszik egyedül...
balim

Roz

Igazad van! Nálunk az elejétől fogva van rendszer amiben csak lehet.
Az első pillanattól fogva nappal max 4 órát hagytam aludni, éjjel meg akkor evett (A sárgaság után) amikor éhes volt. Éjjel szigorúan álmában etettem, nem beszéltem hozzá, csak ha nem tudtam elkerülni. Eleinte volt egy kis éjjeli fény, de amint ment a szopi és már nem kakilt éjjel, már csa sötétben kajcsiztunk. A mai napig kajcsi után rögtön vissza is alszik. A szopik miatt egyéb renszer nem volt , amig nem kezdett el kajálni mást is. Egyedül a fürdés még. Szigorúan 7-8 közt, után szopi és alvás. Nincs játék.
A kajával viszont meg vagyok lőve....A szopival egy ideje szenvedünk, kanalast is igazából 6 napja eszik rendesen és most a szopi is megy (tejem is visszajött), de előtte.....mondjuk ez a húgyúti szarság tette be sztem a kaput nálunk :roll:

Kép
Kép
Kép
thymi

Pille

Milyen országos tali?

Kép
Kép
Kép
thymi

Roz, a rendszer megvan nálunk is. Már az elejétől, és Zsófi is nagyon, de nagyon igényli a rendszert. :) Ennek én nagyon örülök, mert jobban tudok tervezni. Utálom az össze- visszaságot.
A székbe való bekötés nálunk megvan, nem áll fel. Csak nagyon sír, ha nem mehet le. És nem is eszik. MA ebéd helyett sírt a ciciért. Akartam adni neki a kaját, levest, de nem fogadta el. Mondtam neki, hoyg mit kér Zsófi, és már könyörgött is a ciciért. Aztán pár falatot evett ő a másodikból, de ennyi....
És én a ti tanácsotokra nem adok neki nasit, ha nem eszik jól....majd eszik, ha éhes lesz. Ált. délután azért jól eszik. A gyümiket szereti, amit maga ehet. pl.:
A fürdési ceremónia is mindig ugyanaz. Puhicibe meztelenkedés, aztán fürdés, utána megnézzük a fényt sötétben, majd a pelenkázón törölközés, és a macitól elbúcsúzunk, majd a maci elalszik, várja Zsófit aludni, felöltöztetem, és apa még kukuccsol velre egy kicsit, majd jön hozzám szopizni. Ez mindig így van, minden este.
Cicin most már nem alszik el. Félig éberen leteszem a macijához, és néha még hallom, hogy beszél a macihoz, aztán elalszik csendben. Este 9körül alszik el, de reggel 6-ig általában. Kap cicit 6-kor, majd még fél8-8-ig alszik. Utána közös reggeli, és játék, ez után pedig 10-fél11 körül alvás, utána ébred 12körül, majd ebéd, és játék, utána biciklizünk, vagy játszótérre megyünk, és a délutáni alvés 3-fél4 körül van. Amikor felébred akkor eszik gyümit, és várjuk apát. Addig is játszunk. Szval minden nap ez megy nálunk. És ebből nem lehet kimozdítani.De én örülök neki, mondom. :)

Bocsi, h. hosszú lettem....
birolili

thymi
erre igazán nincs recept hogy most csak és kizárolag ezt csináld és ott fog enni..

amit tehetsz ellene az az szerintem hoyg már elejétől fogva bekötöd , probálod érdekssé tenni kajcsizást darabos kajcsival, egyedül evéssel,és elfelejted az 1-2 falt kekszet piskót kisfaltka játszás közben ...ragaszkodj ahoz amit elhatározol hogy ott van evés. Én is csináltam azt amit Balim irt ha ott nem eszik a székban akkor nincs kajcsi és kész éhen halni nem fog mert kb3- 4 óránként vagy kevesebb valami kajcsi ugy is jön pl reggl 7 reggeli 10 tízórai 12 ebéd 3 óra uzsi aztán vacsi .EZEK csak kb időpontok nem azt modom hoyg igy egyetek csak az idő arányt akartam igy mutatni hoyg lásd nem fog éhen halni ( lehet még megéhezni sem ennyi időkihagyással . Ezt az ovonénink modta jól nálunk rosszul evő gyerek is hízik. Az oka az hoyg leülnek és rendszeressen esznek nem 1-2 falatot itt ott hanem az asztlanál együtt és ösztönzik egymást.
roz23

Balim

Közben írtál. Én is nagyon örülök!

Kép
Kép
Kép
thymi

Sziasztok!

Pille: leesett az állam rendesen. Én kispályás vagyok hozzád képest!! gyönyörűek a munkáid :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A 68 cm nagyon szuper Orsinak ebben a korban sztem, gratulálok!! :D

Scooby: természetesen bemehetünk együtt, én is örülnék meg nekem is van mit vennem ott. :wink: :wink:

Roz: nagyon szép az a kéznyomat és annyira ügyi vagy h ilyeneket tudsz csinálni!!! :D
Sztem én is úgy fogok járni h majd a 2. gyereknél jövök rá h mennyi mindent másképp kellett volna csinálnom, pedig mindig átgondolom h jó-e amit most jónak gondolok. Csak annyi minden van egy gyerek körül és gondolom csak bővül a paletta... :roll: :roll: :D :D :D

Lili: Jó h van rendszeretek és ahogy olvasom akkor egész jókat alszik Zsófi napközben is. :D
Nálunk lehet h csak a betegség miatt de eltűnt a rendszer most és ez nagyon fárasztó mert nem tudok semmibe belefogni meghát mindig van szegénykémnek vmi baja és csak sír és sír

balim: ne is mondd....pénteken csak egy kis "taknyossággal" (a doki igy nevezte) mentünk orvoshoz, tegnap már magas láz ügyelet....remélem nem lesz mostmár folytatás...:roll: :roll:

janika most alszik. Ki tudja meddig. Tegnap este 38 feletti lázzal fektettem le, fürcsi és lázcsillapítás után. Aludt reggelig ahogy szokott és reggel csak pici hőemelkedése volt. Akkor kapott egy kis panadolt a bizti kedvéért és azóta láztalanok vagyunk és nem is kapott csak Calcimuskot. remélem igy is marad.
Reggelre amúgy úgy bedurrantak a melleim mert ugye nem szopizott tegnap reggel óta és felgyűlt és meg elfelejtettem fejni... de ma reggel már szopizott is hála az égnek.. :)
erszényes

Sziasztok,

nem tudok lépést tartani Veletek írás terén, az olvasás még csak-csak...

A rendszerességgel én is egyetértek, csak asztalnál lehet nálunk is enni, bár Emese is azt csinálja, mint Hanna, csak Kamilla helyén állva eszik... Igaz, a saját helyén kezdi :) Ez mondjuk finomabb, ha mindenki itthon van, ilyenkor nincs üres szék, így marad a helyén. Igen, kanalazás... Ő is eszik egyedül, és iszik pohárból. Hú, de jó! ;)

Pille,
a keresztszemezés engem is érdekel, majd írj erről a taliról, jó? Most kezdeném csak el.

Kép

Kép
kobudo

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?