Borcsa!
Pisi szerintem bőven van a pelusok súlyából ítélve, kaki, amíg nem szélcsöveztem, addig minden etetés után volt, most inkább csak a szélcső után, ami minden szopi után van. Sajnos muszáj használnom a szélcsövet, mert a gyerek hasa akkora a szopik után, hogy hasról hátra tud gurulni rajta, annyira fel van fúvódva. Órákig tombolt, amíg nem használtam a csövet, de amióta rendszeresen használom szinte alig van cirkusz, és a gyerek is szinte várja már, hogy megdolgozzam egy kicsit a hasát.
A hízásával is elégedett vagyok, 6 hét alatt 1650g-ot hízott, ami szerintem nem rossz.
Eddig, a 6 hét alatt összesen 2x fejtem, akkor is csak 50g-ot, amit igaz, hogy cumisüvegből kapott meg, de már elég rég volt. Próbáltam kiskanállal is, de úgy nem fogadta el a tejet.
Egyébként, átlag 4 óránként eszik a gyerek, akkor is min. 1 órán keresztül, esténként 2-3 óránként, de éjjel csak 1x kel, akkor van, hogy 6 órát is alszik egyhuzamban. Akkor van az egyedüli időszak, amikor van egy hosszabb szünet.
Csak a jobb mellbimbóm fáj, de csak akkor, amikor ráharap. Nem sebes, csak fáj. Olyan mohó, hogy nem kapja be nagyra nyitott szájjal, hanem ott próbálja beszívni, ahol éppen megtudja ragadni. Ez akkor is van, ha 4 órája evett utoljára, de akkor is, ha csak 2 órája, amikor nem lehet annyira éhes. Általában, ha úgy igényli, akkor bármikor megetetem, de azért a 2 óra szünetet tartom, ha pláne elötte 130g-ot evett. Kevés lenne ez a mennyiség egy evészetre?
Egyébként a vízhajtó hatású csalánteának lehet olyan hatása, hogy elvonja a szervezetből a vizet, és ezért nem lesz több tej a hosszú szopik hatására? V. lehet, hogy amit én csinálok, nem is nevezhető hosszúaknak?
Erika