Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Mamacica!
Úgy gondolom mérlegelned kellene ezt a két dolgot, én ha nekem kellene döntenem biztos, hogy a baba egészségét tartanám fontosnak, ha tényleg szeretitek egymást a leendo férjeddel akkor biztos, hogy az esküvo napja lesz az egyik legcsodálatosabb nap az életetekben ígyis-úgyis.Gondolkodtál már azon ha, véletlenül szülnél egy fogyatékos babát meg tudnád e magadnak bocsátani a döntésedet?!Szerintem nincs annál fontosabb, hogy egy csodálatos esküvo után szüljél egy csodálatos és egészséges babát!!!Annyi lehetoségetek lesz még arra, hogy ha nem akartok akkor ne védekezzetek.Szerinten ne kockáztass!!!
szia:Gabika
Gabika
 


Sylvia!
Remélem már jobban vagy és nem fáj túlságosan a fogaid helye!Biztosan kaptál fájdalomcsillapítókat,de ha elfogadod a tanácsomat napi három pohár kamilla tea csodát tesz majd vele.Egyébként én pont a múlt héten szenvedtem ezzel a problémával, de most szerencsére elmúlt, bár félek tole, hogy nem úszom meg én sem mert elobb - utóbb ki akar majd jönni!(remélem utóbb!)
Sajnos nincs email címem , azt én sem nagyon értem , hogy miért mert tulajdonképpen van, csak nem muködik.Olyan sokszor terveztük már, hogy megnézetjük hogy mi a gond vele, de ha lesz akkor azonnal megírom neked!
Nekünk sajnos nincs még babánk, bár már nagyon szeretnénk egyet, de addig még elottünk áll egy esküvo,ami az idén nyáron lesz!Én már annyira izgulok miatta!!!Bár addig még be kell fejeznem az iskolát, meg kell írni a diplomamunkámat, lekell tennem egy nyelvizsgát, hogy ezt megkaphassam, és keresnem kell egy állást ahol dolgozhatnék!Szóval ez egy nagyon zsúfolt év lesz de bízom abban, hogy minden jól fog sikerülni!Te most vársz babát, vagy csak szeretnél?
Puszi:Gabika
Gabika
 


Kedves Gabika!
A fogmuteten tul.Ket es fel orat tartott az egesz.Elaltattak de vegig sirtam allitolag alatta.most ugy nezek ki mint egy horcsog ugy feldagatt az arcom.Karacsony elott ket nappal ereztem hogy faj a fogam de nem a bolcsessegre gondoltam.megneztek es kiderult hogy harom bolcsessegfogam teljesen rosszul 90fokkal elfordulva kinott mar s nyomja az elotte levo fogagkat.Neha bedurrant de par nap alatt lemult.Muszaj volt raszannom magam s tegnap megszabadultam toluk.Jo hogy elaltattak...
Most meg enni nem nagyon tudok de a kamilla teat megigerem hogy megiszom.
Nekunk meg nincs babank ill. van ket "felgyerekem"a ferjem elozo hazassagabol akik minden masodik heten velunk vannak es imadom Oket.Elobb meg szeretnek belerazodi itt a dolgokba aztan johet a baba,akit mar egyre jobban varok.
A Te bolcs.fogad mar kibujt?mert allitolag 5 ember kozul 1nek rosszul no ill.nem tud kinoni az elotte levo fogak miatt.
Ha nem nott ki meg Te is nezesd meg ,nehogy az eskem-beskemre durranjon be.
Elore nem illik azt hiszem gratulalni az eskuvo miatt.De valami hasonlot azert szeretnek mar most mondani.Remelem ertheto amit irni akartam.mar nagy a keszulodes?
Irj!
sok puszit es egy kis tavaszt is kuldok Neked!
szilvi(bocsi a hibakert ha vannak de meg kicsit kotyagos vagyok ,szedulok,de hamar akartam valaszolni Neked
sylvia
 

 
 

Mamacica!

Én is azok közé tartozom, akiknek tutira ciklus elején (7. nap) fogant a babájuk, és hiszem, hogy az orgazmus (egy igazán jó) kiválthatja a peteérést. MÁrpedig a nászéjszaka orgazmusa remélhetõleg fantasztikus lesz. Szerintem ne kockáztass! A szervezeted eléggé reagált az oltásra, szüksége van még arra a két hónapra, hogy felkészült legyen a gyermeked kihordására. Gumi ügyben totál meg tudlak érteni, valamikor, amikor rendre használtunk, totál hozzá voltam szokva, most meg, hogy évek óta tablettát szedek, nagyon távol áll tõlem a dolog. Mikor véletlen hanyag mód szedtem be, párom felajánlja, hogy esetleg akkor egészítsük ki úgy a védekezést, és ilyenkor én vagyok az, aki nem akarom. Pedig tudom, az eszemmel emlékszem, hogy sose zavart, sose volt illúzióromboló, sõt, a felhúzása körüli programot is lehetett jóhangulatúan intézni. Így teljesen meg tudom érteni a vágyadat, mégis azt javaslom, inkább védekezetek még!
Kívánok neked felejthetetlen esküvõt és sok boldogságot, így elõre is, bár addig még biztos összefutunk valahol.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Kedves helybélim!
Most olvastam problémádat, szeretném én is megosztani veled a véleményem. Eloször is legjobb tudomásom szerint az oltás gyengített vírus!!! Szerintem ne kockáztass azért az éjszakáért!!!
Egyébként a mi esküvonk fantasztikusan sikerült, hajnal hatig egyfolytában táncoltunk, és remekül aludtunk a "nászdélelottünkön". Nem tudom, hogy nálatok lesz-e lakodalom? A nászút az már más eset, mert ott ugye nagyobb késztetése van rá az embernek. Szerintem küzd le az ellenérzésedet a védekezéssel kapcsolatban, és csak arra gondolj, hogy minden csodálatos lesz, és a pár hónap múlva nagy lesz az öröm, ha szerelmetek gyümölcse nem úgy fogan meg, hogy hónapokig gyötrodsz, vajon egészséges-e, hanem feltétlenül tudsz örülni a babának.
Szia Évi
Évi (Évi)
 


Kedves Mamacica! Évinek és Ildinek teljesen igaza van.

Inkább ne kockáztass, mert ha megfogan a baba nem lesz felhötlen a boldogságod, aggódással, tipródással járna az elsö pár hónap, ami nagyon rossz lenne...
Bár én azt a tanácsot adtam még néhány napja, hogy ha nagyon zavar a védekezés macerája elég csak a középidöben betartani, de nem gondoltam az orgazmus kiváltotta peteérés lehetöségére, ami pedig igaz - talán az én picurkám is így fogant!

Hát most én is azt tanácsolom, amit az elöttem szólók: várd ki türelemmel ezt a kis idöt... van akinek éveket kell várnia bármilyen okból, Te egészséges vagy, fiatal, boldog menyasszony, májusban mire az orgona nyílik (már rügyezik), le is telik ez a két hónap, és nagy valószínüséggel jövöre Anyák napján már Te is kapsz majd virágot - egyenlöre még csak a baba apukájától, aki pár nap múlva hivatalosan is életed párja lesz, életed egyik legboldogabb eseményén!

Nagyon sok boldogságot (és kitartást) kívánok Neked!

Szeretettel: Katus
Katus
 


Kedves Mamacica, még pár szó!

Ne gondolj arra, hogy beárnyékolja az esküvö boldogságát az, hogy mégis védekeznetek kell, pedig nem így szerettétek volna. Nem árnyékolja be!! Kép
Szeretitek egymást nagyon, csodás nap lesz, gyönyörűek lesztek, és lehet, hogy hullafáradtan kerültök majd reggeltájt az ágyba, nem tudhatod elöre hogy alakul majd de az biztos hogy nagyon boldog leszel! Próbálj nevetni magatokon (és az óvszerrel kapcsolatos ténykedésen) tudd vidáman és gondtalanul felfogni hogy így alakult!
Viccelödj a férjeddel, mondd azt, hogy az hogy elvett feleségül, még nem jelenti azt hogy nem kaphat el valami töled, honnan tudja kivel voltál a múlt héten?? Kép Kép Kép Ha humorosan fogjátok fel, biztos nevetni fogtok, hogy házas létetekre itt kell óvatoskodni! De ez egyáltalán nem baj! Ne vedd a szívedre!!

A sors valami miatt így akarta, és biztosan azért, hogy az életetek a lehetö legjobban, legboldogabban folytatódjék tovább.

Ne gondolkozz tovább ezen, fogadd el, és légy vidám!!!

Sok-sok puszit küldök: Katus
Katus
 


Lányok,

Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat, az együttérzést, a segítséget. Rengeteget segítettetek.
Tegnap álmomban megjelent a cicám aki tavaly októberben halt meg, (az Ő neve volt Mamacica) egy naptárat tartott elém. Júliusra és augusztusra volt beírva valami. Akkor még tudtam, hogy mi, de mire felébredtem sajnos elfeljetettem. De akkor is jelnek tartom. Mivel a halála utáni napon "beszéltem" vele, szintén álmomban és akkor azt mondta a lelke a gyermekembe száll majd, azt gondolom a nyáron fog megfoganni a picurom. Úgyhogy inkább védekezünk.

Ne nézzetek hülyének a fenti szöveg miatt. A cicám volt az egyetlen lény aki igazán közel állt hozzám lelkileg.

Puszi és köszi mindenkinek még egyszer!

Mamacica
Mamacica
 


Mamacica!

Nem nézlek hülyének a cicás dolog miatt, sõt! Olyan valamit fogalmaztál meg közben, amihez hasonló már nekem is jutott eszembe!
Én is nagy macskabarát voltam, esküvõmig, azóta nincs cicám. Pontosabban az utolsó cicám az esküvõm után egy darabig még élt, akkor halt meg, mikor a fiam született, és valahogy én is misztikusan éltem meg a dolgot. Meg egy másik nagy lelkibarát cicám is volt, ami nem is volt az enyém, egyszercsak jött (amikor épp a padlón voltam lelkileg), nem tudom honnan, nem volt már teljesen kölyök cica. Egyszerúen csak elõkerült valahonnan, majd 4 hónapig nálunk volt, nálunk evett stb. És akkor, amikor lelkileg épp rendezõdtem (és mellesleg Karácsony körül) pedig eltûnt és soha többet nem láttam.

Ildi
Pethes Ildikó
 


Kedves Ildi!

A macskák misztikusak.
Az én cicám, a Mamacica is csak úgy jött. Felőtt macska volt, a tetőről nézegetett, aztán várandós lett. Nagy pocakkal már lejött hozzám és az ölembe ült. Utána eltünt. Pár hét múlva egyetlen kölykét a küszöbünkre tette. Azóta lakott nálunk. Ez 10 éve volt. Októberben halt meg. Ma is siratom.

Puszi,

Mamacica

UI. Bocs az offtopicért.
Mamacica
 


Sylvia!
A tavaszt nagyon köszönöm ez most pont jól jönne, mert itt annyira undok, nyálkás ido van, bár tegnap és tegnap ellott esett valami hó féle de egyáltalán nem maradt meg.Holnapra viszont 18 fokot modanak!Az nagyon jól lenne mert utálom ezt az idot.Az esküvovel kapcsolatba még nincs túl nagy felhajtás mivel most még mindenkinek távolinak tunik, de én már nagyon várom!Már megvan az étterem ahol lesz, van zenekar, fotós, vofély!Azt hiszem 5 hónappal az esküvo elott ez pont jó.Bár tudom még most jön a java, de imádom az ilyen szervezgetéseket.Lehet, hogy maradi vagyok , de én hagyományos esküvot szerettem volna, sok vendéggel, fehér habos-babos ruhával, zenével , táncal.Úgyhogy remélem minden oké lesz majd!Ti mikor házasodtatok össze?
írj!
Puszi:Gabika
Gabika
 


Fogorvosi tanácsra van szükségem. Teljesen kétségbe vagyok esve. 38. hetes terhes vagyok, és tegnap este letört az elol lévo porcelánfogam!!! Persze péntek este már nem tudtam orvost keríteni (vidék), imádkozom, hogy hétfo estig ne kelljen menni szülni. Vettem ma Blend a dent ragasztót, de ez csak ideiglenes megoldás. Azt sem tudom, hogy a fogdoki rendbe tudja-e szedni hétfon. Miért éppen ilyenkor történik ez velem!!!?
Évi
Évi (Évi)
 


Helybélim!

Ki a fogdokid?
Nekem Dr Fábián Armand. Nagyon jól ismerem, ha kell biztosan el tudom intézni, hogy megnézzen hétfőn (és a lehetőségekhez mérten rendbe tegyen)! Ha szükséged van rá, hívj fel engem (70-310-7854) vagy őt (340-280) és hivatkozz rám. (Ne Mamacicát mondj :-) hanem Körmendi Editet.

Remélem tudtam segíteni!

Mamacica
Mamacica
 


Szia Mamacica!
Fogdokink ugyanaz, méghozzá férjemnek földije, remélem hétfon én is eltudom intézni, hogy fogadjon. Sajnos pénteken nem rendel, és mellé még el is utazott hétvégére. Kétségbeesésem nem változott, nem tudom, hogy mit tud vele csinálni. De nagyon-nagyon köszi, hogy próbálsz segíteni.
Köszi Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!

Nekem az a problémám (elég ciki leírni) de itt talán meg lehet beszélni, hogy 3. gyerekemet szültem és elég "tág" maradtam. Ezen szeretnék segíteni műtét nélkül. Ha jól tudom az intimtorna is ezen segít de nincs lehetőségem olyanra járni. Ha valaki tudja, hogy mit kell csináljak (gyakorlatok) stb szívesen venném.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Tamara
Névtelen
 


Kedves Tamara!
Az intimtorna könyvben is kapható,esetleg onnét próbáld meg elsajátítani a gyakorlatokat. Valamint a Harmonnet oldalain valahol tanácsot kérhetsz Kriston Andreától!Ne keseredj el biztos van segítség, én is tornázgatok csak videókazettáról.Szia Tími
Névtelen
 


Tamara!!

Én láttam videókazettán ezt a kriston féle intimtornát, most is kapható maz Auchanban
Zorkanya
 


Kedves Tamara!

Nem kell különösebb szakirodalmat olvasni az intim tornához. És állítólag csodákra képes. (azért írom, hogy állítólag, mert én még nem szültem és nem volt szükségem rá)
Először is "üres" idődben is tudod csinálni, pl. buszon, metrón stb. amikor utazol. Szorítsd össze ott lent, mintha a pisilést tartanád vissza 10 másodpercre, utána engedd el.
Este az ágyban is lehet ténykedni, felhúzod a lábaidat és ugyanígy teszel. 10 percig csináld a szorítást és elengedést.

Kellemes tornát!

Mamacica
Mamacica
 


Sziasztok!

Segítségre, tanácsra lenne szükségem.
Teljesen el vagyok keseredve.
Múlt héten valamikor felfedeztem magamon egy csomót. Pont jött a hat hetes kontroll (a kislányom szombaton volt hat hetes, hétfőn voltunk a dokinál), megmutattam a nőgyógyászomnak. Írt fel egy krémet, és azt mondta, ha nem javul ki kell vágni. Éppen most voltam újra nála, és azt mondta, hogy mindenképpen ki kell vágni. Csütörtökön kellene befeküdnöm, és nem biztos, hogy pénteken hazamehetek. Össze vagyok törve teljesen. Mi lesz most a kislányommal??? Eddig még egy gramm tejet sem fejtem, a kórházban sem. Nagyon utálatom, és azért nem is erőltettem, mert soha nem jött 1-2 cseppnél több. A nagyobbik lányomat egy évig szoptattam, de soha nem fejtem. Most persze nem lesz más választásom, a gyerekemért úgyis megteszem, ha rámegy majd az egész napom, akkor is, csak az a baj, hogy szerintem már nem fog összejönni annyi tej, amennyi egy napra kellene. A tápszert mindenképpen szeretném elkerülni. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy érdemes-e venni elektromos mellszívót (kézim van, de nem vált be), azzal könnyebb?? Bevallom az is eszembe jutott, hogy kölcsönkérnék egyet, mivel nekem biztos, hogy egy hétnél tovább nem kell. Nem tudtok véletlenül valami kölcsönzőt, vagy köztetek nincs olyan, aki tudná nélkülözni egy hétig (lehet hogy ez túlzás, és ilyet nem szokás kérni. Bocs, csak jár az agyam). Vagy megvenném, ha már nem kell, felesleges.
Egyébként nem csak az evés miatt felhős a hangulatom, hanem, azon is aggódom, hogy hogyan fogom kibírni egy napig Nélküle. Kilenc hónapig teljesen egyek voltunk, mióta megszületett, talán 3x mentem el itthonról, sosem 2 óránál hosszabb időre. A nagylányom másfél éves volt, mikor először töltöttük külön az éjszakát, és borzasztó volt. Arra már nem is gondolok, hogy mi lesz, ha pénteknél tovább kell maradni.

Sziasztok: Kati
Csőre Katalin (cskati)
 


Az a bolt ami az Avent és Medela mellszívókat forgalmazza (nem találom a címét) valami Szoptatási szakbolt a neve ott lehet kölcsönözni is.
(Hátha valakinek beugrik melyik az)

Ha van választási lehetoséged akkor a Medela elektromos mellszívóját tudom javasolni.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Kati!

A szoptatási szakbolt a XIV. Dorozsmai u. ,ha jól emlékszem 52.-ben van.Nekem kézi AVent van, de nagyon bevált.
Rita
ritasol
 


Sziasztok!

Köszi lányok. Gondolom szombaton is nyitva van ex a szoptatási szakbolt, a tudakozó meg megmondja a telefonszámot. Most akkor meg is próbálom felhívni.

Még egyszer köszi.

Kati
Csőre Katalin (cskati)
 


Sziasztok!

Felhívtam őket, és egy borzasztó kedves hölggyel beszéltem. Szombaton nincsenek nyitva, de megkérdezte, hogy miért van rá szükség, és mikor elmondtam az esetet, felajánlotta, hogy még ma kiszolgál, hogy időt nyerjek. Végül erre nem lett szükség, mert egy medela típusú mellszívót kaptam egy barátnőmtól, és úgy néz ki beválik. De rengeteg hasznos tanácsot kaptam a hölgytől, fertőtlenítéssel, fagyasztással, meg ilyesmikkel kapcsolatban. És mindez nem jöhetett volna létre, ha Ti nem segítetek. Nem győzök hálálkodni.

Kati
Csőre Katalin (cskati)
 


Megtaláltam nem tudom aktuális-e még:

Fejogépek, szoptatási segédeszközök: Avent-Medela szoptatási szakbolt 1141 Budapest, Dorozsmai út 52., Tel.: 363-2903

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Szia Bigacsiga!

Köszi szépen, de a korábbi hozzászólásomban írtam, hogy felhívtam őket. A tudakozó megtudta mondani a telefonszámot. Nagyon kedves hölgyel beszéltem.
Azért köszi szépen.

Kati
Csőre Katalin (cskati)
 


Sziasztok!
Lehet, hogy nem eppen idevalo amit kerdezni akarok.
A fiam nyolc es fel honapos, csaszarral szultem. Eddig semmi gond, de nekem meg azota sem jott meg a havi verzesem. Tudom, hogy sok nonek a szoptatas alatt nem jon meg, de en mar csak ketszer szoptatok naponta. Terhesseg kizarva.
Normalis dolog ez?
Volt valakinek hasonlo?
Anrola
anrola (anrola)
 


Kedves Anrola!
En meg nogyogyaszhoz is elmentem, mert annyira megijedtem( plusz a vedono is ramhozta a szivbajt)mert a mensim nem jott meg meg akkor sem, amikor a lanyom kilenc honapos volt. En is csak ketszer haromszor szoptattam mar akkor, de nagyon aggodtam. ( meg tehessegi tesztet is vettem...)
A doki elso kerdese az volt, hogy: annyira szeretne menstrualni??? szoval amig szoptatsz allitolag teljesen termeszetes, ha nem jon meg. ugyhogy nyugi!! Kép
Eva
Eva
 


Szia Anrola,
Az elsõ csemetém 11 hónapos volt, amikor megjött az elsõ menzeszem. Komolyan modnom, nem hiáényzott, nagyon jól megvoltam nélküle... Mosdt a kislányom pénteken lesz hét hónapos, igaz, most kezdtük el csak a gyümölcsöt, gyakolaltilag egyet kivéve minden étkezése anyatej, de mezeszem most sincs. Hál' Istennek. Kevesebbet költök betétre, tamponra meg hasonlókra... Kép
Éva dokijának a kérdése szerintem teljesen jogos Kép
üdv Zsóka

ui: Tényleg ne izgulj, szerintem csak örülhetünk neki...
zsóka (zsók
 


Szia Anrola!
Ne aggódj, amíg szopiztok nagy eséllyel késöbb jön vissza a menszesz. A nagyobbikat én is császárral szültem, ez nem befolyásol ilyen téren szerintem semmit, 13 hónapos volt amikor először megjött. A kicsit két évvel késöbb normál úton szültem, most 20 hónapos, és csak a múlt hónapban jött meg először, pedig egy éves kora óta mindent eszik, de alváshoz, vigasznak...stb. még kell a cici. Úgyhogy szerintem abszolút természetes.
Minden jót!
Csilla
Staudt Gáborn&eacu
 


Sziasztok!
Koszonom a gyors valaszotokat. Tulajdonkeppen nekem sem hianyzik egyaltalan. Csak mert idovel akarunk meg egy gyereket, azert szeretnem, ha nem lenne semmi baj. Gondoltam arra is, hogy talan a csaszar miatt... Na, de megnyugtattatok.
Megegyszer koszi,
Anrola
anrola (anrola)
 


Anrola!

Jóóóóóóóóó neked. Bezzeg nekem már akkor megjött, amikor a lányom még alig volt 4 hónapos, csodálkozott is a védőnéni, és pedig még ma is, amikor 10 hónapos, egy étkezés kivételével csak szopizik.
Szerintem örülj neki és élvezd ki amíg lehet!!!

Dia
Dia
 


Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Kedvenc babakocsink megadta magát a héten. Csak egy alkatrészcsere kellene, ahhoz túl jó kocsi, hogy kidobjam. Ismertek Bp-en valami szervizt, ahol babakocsik javításával foglalkoznak? A kocsi régi Pierre Carden típusú. (Már a Keres/Kínál rovatban is kipanaszkodtam magam, szóval csak szólok, hogy ott ne olvasd végig ugyanezt :-)).)
Köszönöm, Cicamama
cicamama (cicamama)
 


Én úgy emlékszem, hogy a Brendon ajtajára ki van írva, hogy szervizelnek babakocsit, de azt már nem tudnám megmondani, hogy csak ott vásároltakat-e. Mindenesetre biztos tudnak ajánlani egy helyet, ha õk nem vállalják. andi
andi
 


Szia, Andi!

Koszi a tippet. Most kaptam egy telefonszámot, ahol foglalkoznak vele, de ha az nem jön be, akkor majd elmegyek és megnézem.

Szia, Cicamama
cicamama (cicamama)
 


Kedves Cicamama!
Ha még aktuális, a Duna Plaza közelében, a Tomori utcában (kb. 29. vagy 31. szám), egy udvarban van babakocsiszervíz.
Üdv: Pele
pele (pele)
 


Pele ez biztos cím?
Nem ez volt a Seiler és ez tásult a Brendonnal?
bigacsiga
 


Nem, a Szeiler mellett már megszűnt a szervíz, az költözött át ide. Tuti a cím, mi már voltunk itt. Más kérdés, hogy nem tudtak nekünk segíteni, mert Cam-ot nem javítanak Kép, annak a márkaszervíze a Helsinki úton van.
Pele
Pele
 


Sziasztok,
Iszonyatos lelkiállapotbvan vagyok. Tegnap este elmentünk a barátnõimmel moziba, de kicsit hamarabb értem haza mint azt elõtte mondtam. És a férjemet nõi ruhában találtam otthon. Alig tudtam levegõhöz jutni. Beszélgettünk, helyesebben próbálta elmondani, miért van ez Azt mondja nem meleg, semmi ilyesmi, azt mondja mindig is voltak ilyen transzvesztita hajlamai mióta az eszét tudja, mióta kamaszodott. Egyszerûen jól érzi magát nõi ruhában, míg viseli felsnapolja az érzés, és utána sokkal jobb neki az ágyban. Egész éjjel nem aldutam, nem tudom mit csináljak.
Névtelen
 


Szia Névtelen,

EZ azért tényleg eros. Kevés dolog van amin meglepodöm, meglepodnék, de azért még így ismeretlenül is én se jutottam levegohöz, ahogy olvastam a soraidat.
Döbbenetes, hogy az ember évekig együtt él valakivel, akirol úgy gondolja, hogy mindent tud. Erre tessék.

Szerintem ez olyan súlyos kérdés, amiben így mi kismamák nem igen tudunk neked segíteni (esetleg, ha valamelyikünk nem gyesen lévo szexuál-pszhichológus), esetleg csak együttérzésünkrol biztosítani. Szerintem ezt nem szabad a szonyeg alá söpörni (én biztos nem is tudnám), mindenképpen rá kell venned, hogy ezzel akár o eyedül, akár keten szakemberhez forduljatok. Talán eloször írj valamelyik újság pszichológusának, vagy keress valamit a neten.

Bízom benne, hogyminden rendben lesz.

Kátya
Kátya
 


Névtelen!
Megkérdeztem sogoromat, aki pszihologusnak tanul. Azt mondja, ez általaban megmarad az otthon öltözködés szintjén, ritka, hogy az utcára jut.
Ha ez a kapcsolatotokat megzavarja, akkor pszihologushoz kell fordulni: szexuálpszihologushoz, vagy pár/családterápiáshoz.
De ez mindenképpen kétszemélyes, tehát nem olyan, hogy beadod a férjed, és majd megjavitják. Neked is dolgod van/lesz vele, erre kell készülni.
Nem tudom merre élsz, ha kellenek ilyen cimek, akkor esetleg utána tudok kérdeztetni.
üdv: Zsolt
Zsolt
 


Szia Névtelen,
Hát nem lehet neked most könnyû az biztos... Tudod, nekem is van egy ismerõsöm, akivel ez a helyzet. Most ismrtem meg õket, amikor kint voltunk san Franciscoban. A férjem már régebben is ismerte õket. (San Francisco a "mások városa", ott az ilyesmi abszolút elfogadott.) Egy amerikai házaspár, harmincasok, két gyerekkel. A feleségnek annyival könnyebb volt, hogy õ már az elsõ perctõl tudta ezt a párjáról, és ennek tudatában dönthetett. Õt választotta.
Zsoltnak valószínûleg igaza van, azoknál, akiknek egyszerûen "jó" hogy nõi ruhát vesznek, nemigen járnak így az utcán. Akik pedig nõi ruhában járnak-kelnek az utcán is, nos õk általában nemigen nõsülnek meg, ott a nemi vonzódás is másfelé irányul...
Ha jól sejtem, amiatt, hogy errõl "leszokjon" a férjed, pszchológushoz fordulni fölösleges. Nem hiszem, hogy megváltozna. Viszont nektek együtt elmenni jó ötlet, jobban megismerni a másikat, esetleg (neked) megtanulni elfogadni õt így is.
Gyereketek van?
Sok szerencsét
Zsóka
zsóka (zsók
 


Kedves Névtelen!
Tudom, sovány vigasz, de többen járnak hasonló cipőben, mint hinnéd. Ahhoz, hogy a párod felhagyjon e szokásával, legalábbis egy hosszú analitikus terápia szükséges, már ha hajlandó erre.
Valóban igaz, hogy az alkalmanként női ruhát öltő férfiak nem szokták ezt a mindennapjaikra kiterjeszteni, és párválasztásuk is heteroszexuális.
Próbáljátok meg a párterápiát esetleg. Lehet, hogy veled együtt a párod is könnyebben elmegy.
Írj, hogy mi van veletek!
Üdv: Pele
Pele
 


Sziasztok,
köszönöm hogy próbáltok segíteni. Most ez is sokat jelent.
A férjem azt mondja, hogy próbált õ errõl leszokni még a huszas évei elején, de nem ment. És most már fel is hagyott a próbálkozással, õ belenyugodott ebbe. pszichológushoz nem is hajlandó elmenni emiatt. Gondolom Zsóka is errõl írt.
Gyerekünk még nincs, helyesebben most vagyok félidõben...
Kezdek belenyugodni a helyzetbe, de nem tudom, hogy lesz. Mi van ha késõbb a gyerek meglátja az apját mondjuk kombinéban??? Mi van ha nekem úgy kell(ene) szeretkeznem vele, hogy rjata nõi ruha, harisnya, ilyesmi van??
Volt már valaki hasonló cipõben? Tudtok valami segélyvonalról vagy ilyesmirõl?
Ezért elhagyni nem tudnám, hiszen ettõl még õ õ marad, a férjem, aki szeret, és akit szeretek. Csak annyi kérdés merült fel most bennem...
Névtelen
 


Kedves Névtelen!

A Fitt Mamában az alábbi segélytelefonszámokat találtam:
Élet budapesti lelki elsősegély 80/505-525
Kék vonal telefonszolgálat 80/505-500
Caritas lelkisegély szolgálat 80/505-503

Ha Ők nem tudnak segíteni, akkor biztosan ajánlanak valaki mást.Fel a fejjel, gondolj sokat a születendő babára!
Fagyi
Névtelen
 


Sziasztok,
köszönöm, Fagyi,
egyelõre úgy tûnik, valamennyire rendezõdnek a dolgok, kezdek megnyugodni. Az életünk normális hétköznapi kerékvágásban halad, nõi ruhában azóta nem láttam, gyakorlatilag nem változott semmi (ami szerintem jó), és sokat beszélgetünk errõl. Kezdek rájönni, hogy azért nem lett vége a világnak... De még nem tartok ott, hogy csuda boldog lennék, hogy a férjem kombinéban szeret lenni (néha)
N.
Névtelen
 


sziáztok lányok
Talán nem baj, hogy srác vagyok de az. Én is hasonló cipőben meg harisnyában járok és szerintem itt az általános elvárásokkal van a baj.
Engem igazán idegesít, hogy nem mehetek ki úgy az utcára, ahogyan jól esik, mellesleg nem is olyan rég (pár száz éve) még a férfiak hordtak halásznadrágot. (és még sorolhatnám). Az biztos, hogy furcsa.
El nem tudjátok képzelni milyen kib. kínos egy ilyen férfinak, aki egyébként mindenben felveszi a versenyt (más szokásbetegségben szenvedő) fajtársaival; most amikor a macsó a divat. A Forma1 az igen... meg más hülye időtöltések. De az, hogy valaki a színészet eme formáját képviseli az nem.
Kedves asszonyom ön valószínűleg egyébként is intoleráns volt az ilyesmivel szemben. Társasági beszégetések alkalmával ez a téma a ciki és vicces kategóriába sorolható felváltva és ön eszerint mérlegel(t). Szerintem az a bizonyos nap legaláb nem telt a többihez hasonló unalomban. A gyerekeket pedig toleráns szellemben nevelje. A férjét új érdekes oldaláról ismerhette meg, és nyugottan beszéljen vele a ruhákról meg ilyesmiről nem lesz olyan tuskó a témában mint a többi férfi. Kérje ki a tanácsát, ha tudni akarja mit érez egy férfi ha önre néz.

És. legutoljára szeretném felhívni szíves figyelmét, hogy. Az efféle szokásnak bizony gátat szabhat az UNALOM. (ezt a saját példámon..) Ezt mondja meg a férjének is biztatásul. Ja és az ágyban csináljon meg minden piszkosat ízlés szerint.
bocs
Névtelen
 


Na, ez azért már mégiscsak túlzás! A toleranciának, meg a "másság" elfogadásának (és nem tiszteletének) is van egy határa. Addig amíg a "más" megmarad másnak és nem viszi ki az utcára a "más" irányú hajlamait, addig magánügy.
Azt a levélírót, aki ezt a rovatot indította, elsosorban nem az aggasztotta, hogy mit fognak szólni a baráti társaságában, hanem az, hogy hogyan nézzen szembe o maga ezzel a változással. Mert ez igencsak NAGY változás az életében.
Mibol gondolod, te névtelen, lányos fiú (vagy hogyan nevezzelek, még egy X-et se írtál alá, pedig milyen "bátran" vállalod önmagadat), szóval, mibol gondolod, hogy kombinéba öltözött férj nélkül unalmasan telnek a napok??? Én például még egy percet sem unatkoztam a mácsó férjem mellett.
Mi az, hogy az ágyban csináljon meg minden piszkosat ízlés szerint? Ha valami mindkét félnek jó, kellemes, az valószínuleg nem piszkos. Ha viszont az egyik undorodik attól, amit csinálnia kell, nos ott kell kiszállni az ágyból.
Aztán mennyire kell toleráns szellemben nevelni a gyerekeket? Szerintem leginkább arra kell oket tanítani, ami a természetes. Tehát a heteroszexualitásra. És óvni kell oket a kukkoló meg tapogató bácsiktól. És ha a levélíró kismama férje meg tudja tartani ezt a szokásostól eltéro szokását magánügyként és nem befolyásolja vele a gyermekét, akkor normális mederben folyhatnak a dolgok.
De hogy ezen még csak meg se rökönyödjön a feleség...

Iboly
Iboly
 


Szia nèvtelen!
En Olaszorszàgban èlek ès màr hallottam ilyenrol, mert itt van egy show musor ahol tobbszor megjelent màr egy ilyen ruhàkban jàro fèrfi, van baràtnoje is aki az elejètol tudta, hogy ilyen a fèrfi. O màr megjelenik noi ruhàkban, de tobbszor olyanokban ami unisexnek mondhato, sot egyutt jàr vàsàrolni noi ruhàkat magànak is a baràtnojèvel. Itt màr vannak olyan clubok is ahovà az ilyen emberek jàrnak. O is kiskoràtol kezdve àtoltozkodott. Egyèbkènt egy èrdekessèg elmondta, hogy a nagymamàja is ilyen volt ill. o fèrfi ruhàba oltozott igaz azèrt, mert egyetemre jàrt ès abban az idoben szinte csak fèrfiak jàrtak.
Egyèbkènt minden màs szempontbòl fèrfi.
Judit
Névtelen
 


Na, azért a férjem ne akarja felvenni a kedvenc szoknyámat...
Iboly
Iboly
 


O vesz kulon magànak ès nincs vita!
Judit
Névtelen
 

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet: