A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Roz,
ne haragudj már többször válaszolni akartam...Dani beteg volt azért nem volt oviban. Nálunk nincs olyan hogy azért nem megy mert nem akar...szőrösszívüek vagyunk!

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok,

mégegyszer köszi mindenkinek a névnapi köszöntést!

Kamillának tegnap reggelre elmúlt szerencsére a láza, de a gyogyik mennek azért, ugyanolyan virgonc, mint szokott lenni :)

Syg,
köszi a homeos tanácsokat, még kedden próbálkoztam én is azzal, ami itthon volt, majd megnézem, hogy azokban vannak-e ezek a hatóanyagok (Homeogené, Oscillo, Coryzalia). Nem jöttek be, így maradt az antibio.

Lina,
azért Lili sem alszik egyedül, hiszen cumi azért van, nem? Ha a szopit nem számítjuk, akkor Emese is "egyedül" alszik. Az ortopédus magánrendelésen volt? Emese sem mászik, mióta jár, de teljesen más egy nyáron és egy télen járni kezdő baba cipőkérdése szerintem. Mesi jún. végén kezdett el járni, a kánikulában sehol nem adtam rá cipőt szinte, most meg azért bőven kell, hiszen kint is jár. Ja, és tényleg, még az sem mindegy, hogy kint vagy bent kell-e rá cipő, erről nem beszélt a doki?

Nana,
természetes, hogy Dani hisztisebb Boti születése óta, számítottatok rá, nem? Kamilla is ilyen volt, kb. fél év alatt rendeződött. Nálunk volt még körömrágás is...

Na megyek, szétszedik a házat :)

Kép

Kép
kobudo

SEriff,
neked is nagyon köszi előre is!!! :D :D :D

tegnap voltatok palacsintázni? :)

KépKép
KépKép
nana09

Kob,
igen, magánrendelésen voltunk. A kint-bent kérdésre azt mondta, hogy bent elég a zokni, nem kell feltétlen a cipő. A másfél évet meg ő is igazából csak kb-re mondta, a lényeg, hogy mikor már főként jár, ha ez 11 hónap, akkor annyi :D
Az egyedül elalvást arra értettem, hogy se én, se Szláva nem kellett hozzá. Legtöbbször Szláva mesél neki, és úgy alszik el a szobájában egy szivacson, és betesszük az ágyába, ha meg nem, akkor én fekszek mellette, amíg el nem alszik, és beteszem az ágyába.

Nana,
én persze a 36 pontos ajándékra gyúrok. A barátnőmnek már adtam 6-ot, akkor még nekünk nem volt gyűjtőnk, most még kb. 5 kell azt hiszem. A "vőlegényének" van ilyen játéka, csak Chicco-sba, és nagyon szereti Lili. Gondoltam arra, hogy előre bevásárolok pelusból, és kivágom a vonalkódokat. Mert ugye pelus eláll, és akkor hamarabb tud játszani vele Lili.

Hú, nagyon álmos vagyok, gyakorlatilag nem aludtam éjszaka. Lili életében először este fél 11-kor telehányta az ágyát, úgyhogy ágyneműcsere, mosás..., aztán beköltöztem hozzá arra a bizonyos szivacsra, nehogy ne halljuk meg, ha véletlen újra hányna. Hát ilyen nem volt, de 10 percenként sírt fel. Fél négykor már kivettem magam mellé, ott is folytatta, tekergett, dobálta magát, de szerintem közben aludt, tiszta izzadt volt, és reggel negyed hétkor úgy kelt, mint aki hú de nagyon kialudta magát. Mondjuk fél 9 óta alszik újra, csak én vagyok kóma. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,
ez ok, csak szerintem sokunkat megkavarsz ezzel az egyedül-alvással. Szerintem cumi, szopi, ujjszopás nélküli elalvás az egyedüli, addig valamilyen segítség kell a gyereknek az elalváshoz. Bár ezzel nincs semmi baj szerintem, csak a rend-kedvéért jegyeztem meg.
Látod, ezeket a dolgokat mi is elmondtuk volna, amit az ortopédus, és nem kellett volna fizetned :)

Kép

Kép
kobudo

KOB,
igen elméletben számitottunk rá, de azért a gyakorlat az más...nálunk ujjrágcsálás volt kb. 2,5 hónapig, ami előtte soha.

Jajjjj, szerintem ez olyan nehéz. Nekem legalábbis az volt. Életem leges legnehezebb időszakán vagyunk TÚL! (legalábbis remélem hogy túl)

Ördögi kör és nem tudtunk szabadulni belőle. :( :( :(

Mi ugye (férjem és én) tiszta komák, én idegroncs voltam az állandó vigaztalhatatlan sirástól, a kétségbeeséstől mi van ha nagyobb baj van, a kialvatlanságtól ...stb.

és az mind-mind DAnin csattant. :cry: Probáltunk mi minden erőnkkel figyelni rá, de képmutatás lenne azt mondani hogy sokszor nem voltunk türelmetlenek. :(

DAni pedig egy irtó türelmes csak őrá figyelő anyukát szokott meg. Én nem az a fajta anyuka voltam soha, aki azért megy játszótérre hogy dumcsizzon egy jót a többi mamival. Én azért mentem hogy Danus játszon. Érted. Hát ezt ő most nem kapta meg.

Na nem ragozom tovább...kezdünk már helyre állni...

Az egyik ismerősöm mondta amig egy anya nem éli át, hogy a gyereke ennyire hasfájós és bár te mindent megteszel ő mégis sir, addig ezt senki el sem tudja képzelni hogy milyen!

Ezt nem bántásból mondom. Én sem tudtam eddig hogy van ilyen, sőt állitottam fenhangon, hogy olyan nincs! hogy egy anya nemtudja megvigasztalni a kisdedjét.

KépKép
KépKép
nana09

Csak egy percre jövök. Rosszabbul nem néz ki janika mint eddig de sajnos ma volt egy olyan hasmenése h vissza kellett vinnem az orvoshoz. Sajnos holnap reggel vérvétel, ma meg mintát kell vinni a székletből. Annyira szeretném ha már vége lenne ennek az egésznek, remélem semmit nem találnak nála már. Totál kivagyok és betegre aggódtam már magam.... :( :( :( :( :? :? :? :? :? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
erszényes

Erszényke, nagyon de nagyon sajnálom!!!!! :( Gyors gyógyulást, és remélem, hogy semmi komolyat sem találnak Janikánál, és minél előbb ,meggyógyul!

Balim, Eszter hogy van?

Lina, ezeket én is hallottam....de olyan sokmindent hallani....abból kiszűrni, hogy mi a jó....a mezítlábazás az tuti jó! MI sokat voltunk homokban, szüleimnek nagyon sok szőlőjük van, és ott állandóan mezítláb járkáltunk. Nincs is lúdtalpam. :)

Nana, olyan elgondolkodtató, amiket írsz.....én egy kicsit félek is, hogy mi lesz, ha lesz tesó....na meg ez a hosszú szopizás....és a nem akarok enni kérdése.....

Most olvasom a Suttogó mindent megold című könyvét, és hát, kellene a szilárd étel már nagyon.....csak Zsófi a mimóza lelkületű gyerekek közé sosorlható, így hozzá nagyon nagy türelem kell. Evés terén is. Amikor olyanja van nagyon jól eszik, amikor meg nem, akkor nem eszik....
meg attól is félek, hogy fog leszokni a ciciről..... ez nem lesz olyan egyszerű. Az egyik anyuka ismerősöm szerint csak rajtam múlik...hát sztem ehhez a baba is kell rendesen.

Lina, miért hányt Lili?
birolili

Roz, nagyon sajnálom a térded! Amikor olvastam, akkor azon a napon, nekem is meghúzódott. :x És azóta is piszkosul fáj. :? :shock:
birolili

Erszényes,
én is nagyon sajnál! :(

Lili,
én most azt olvastam, hogy azoknál a gyerekeknél akiknél legkésöbb 6 hósan nem kezdik meg a hozzátáplálást, késöbb sokkal, de sokkal nehezebb lesz az új ízeket elfogadtatni.
Lehet benne vmi szerintem.
Én már egyébként is rosszul vagyok az anyatej "túlmagasztolásától". Szerintem kicsit el van túlozva. Valóban a legeslegjobb táplálék a legtöbb babának, de nem mindegyiknek és nem bizonyos kor után.

Mi elkezdtük Botival (Danival még korábban) a ht-t, mert én úgy látom nekik már szükságük van másra is, mivel nagyon nagy babák és hát ugye FIÚK!!! szeretik a hasukat! :lol: :lol: :wink:

Botondnál ezt 2 dologból láttam. 1. Hiába evett meg akár 180ml tejet (amennyit neki nem is szabadna, mert mennyiségileg túl sok és jön a hasfájás) mégis egyre hamarabb éhes lett. Éjszakánként fél óráról- fél órára korábban ébredt.
2. Kanál esetén nincs már nyelvkinyujtó reflex.

Persze még nagyon keveset kap és nem is minden nap. Majd szép lassan..

Persze ez megint olyan dolog hogy amit nem él át az ember abban ne okoskodjon. Vagyis ugy tünik nekem egyik gyerekemmel sem lesz nehéz megszeretettnem az evést!!! Bizti tőlem örökölték! :lol: :wink:

KépKép
KépKép
nana09

Lili,
Szép lett a vonalzó!! :)

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Erszenyes, Janikanak jobbulast kivanok! Most olvastam vissza majdnem egyheti adagot, abban biztam mostamar jo hireid lesznek, sajnalom, hogy megsem. :cry: Azert az jo hir, hogy ujra szivesen cicizik! Janikad csudaedes!:)

Szegeny Lilike! Remelem nem betegszik meg o is! :( Most milyen kedve van?

Balim, Timi, annyira sajnalom, hogy ilyenekkel szenvednek a lanyaitok!:(

Sam, kedves vagy hogy felajanlottad a fuvart, de sajnos nem tudok menni a bemutatora. Nem gondoltam, hogy ennyi tennivalom lesz a koltozes utan.

Pille, nagyon szepek a munkaid! Nemreg keszultem el egy ibolyas keppel, ez lesz az elso, amit viszek kereteztetni.:) Annyi minden tervem van, csak idom nincs ra.:(

Kob, szilvalekvar hmmmm!:) Isteni mar csak ahogy leirod is!:) Mar csinalnam is, ha be lenne kotve a sutom…lehet hogy iden lemaradok rola!:(
Jobbulast Kamillanak!

Roz, merenylet ilyen finom sutiket feltenni a forumra!:) Hat hogy probaljon igy fogyokurazni az ember?:) Muszaj volt lementeni a reciket…:)

Nana, megvannak a pontok.:) Csoda ebben a kupiban!:) Es most epp Pamperst hasznalunk.:) A kov. csomag is az lesz, nagyon bevalt, nem tudom miert odzkodtam tole eddig.
Dani mondasa.:)

Nhyk, Pille, szepek a gyerekek!:)

Katanak meg sem kottyant a kornyezetvaltozas, nincs gond sem a nappali, sem az ejszakai alvassal. Persze azert itt is ebred ketszer-haromszor, ma ejjel egy orat „fent” volt, felalomban kuszott, forgolodott – jon hatul a foga, gondolom az kinozza.:( Nappal kicsit tobbet alszik, gondolom a csend es a jo levego hatasa.:)
Nekem meg kicsit furcsa es elegge zavar a kaosz, talan jovo het vegere lesz konyham.
A parom ezen a heten bent dolgozik a cegnel, Bp-re nem kell feljarnia. Jovo hettol kezdve harom napot itthon dolgozik, kettot bent. Alapjaban minden szuper!:) Orulok, hogy kmeti lettem ujra, mindjart at is irom a profilom.:)

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Lina: nagyon remélem h Lilike nem lesz beteg!! Szegényke!!! :?
Jobbulást kívánok neki!!! nekem iszonyatos látni h a pici babám hány és nagyon ijesztő is. Amikor először csinálta meg is könnyeztem rendesen.... :( :( :(

Lili: nagyon cuki lett a vonalzótok, most tűnt fel h eddig nem is volt Zsófinak. :)

Most alszik a kis drágám, remélem sokat gyógyul közben!!!!!!!!!!!!
Egyelőre Hipp ORS 200 répalé-rizsnyák ivólevet és Humana Elektrolyt-ot ihat és szopizhat. Gyakorlatilag óránként kínálom a cicivel igy legalább még jobban beindul a tejtermelés és amikor már nem lesz beteg és ritkábban kér akkor is lesz sok sok tejcsike.
Ja és nagyon bújós a kis drága és olyan jó ölelgetni és soyor a hasamon alszik el ami már olyan régen volt.. :D :D :D :D

Nagyon kíváncsi leszek mit mutatnak majd a vizsgálatok!!

Dóra: ti most pontosan hol laktok??

Pille. szívesen mennék veled tornázni!!! Mikor mész pontosan legközelebb?? nekem a jövő héten sztem már jó lenne feltéve ha Janika már jól lesz!!! Amúgy milyen a konditerem??? Ja és mennyibe kerül??

KépKép
erszényes

Nana,
Egyelore csak ketten mennenk ugyhogy lehet hogy nem is megyunk, mert igy nem biztos hogy megeri... Majd jelzem ha megis megyunk.

Ser, Syg,
Volt tegnap tali? Gondolom ilyen esoben nem mentetek, kiveve ha uszogumit is vittetek :wink:

Probalom visszaolvasni az elmult napokat, bocs hogy nem vagyok valami aktiv de kicsit el vagyok havazva... :roll:
Pl gumicsizmak utan rohangaszom, ami olyan legyen hogy felul be lehet madzaggal huzni a szarat, wc szulito is kellene stb. a gyerekekkel viszot mostanaban keptelenseg vasarolni, amig Pankara probaltam a cipot beni leramolt egy adag zoknit, annak elennere, hogy anyukam vigyazott ra :wink: :oops: Szoval zajlik az elet.
mvirag

Bocsi, de valakinek ki kell panaszkodnom magam........ :(

A mai nap katasztrófális volt eddig, és még nincs vége. Ádám ma csak hisztizett és ordított felváltva. Mindenért. Semmi sem volt jó neki. És egyszerűen nem tudom mi a baja, nem szokott ilyen lenni. Már a hugát is fellökte (pedig sohasem bántotta eddig). Petra mászott utánna, Ádámnak nem tetszett és fellökte. Neki meg a feje a kövön koppant. Mind a kettő üvöltött,de Petát legalább meg lehetett vigasztalni. Ádám nem volt hajlandó enni, lefeküdni, semmit. Eddig azt hittem, hogy kötélből vannak az idgeim, de kész. Kiakadtam. Most Petra alszik, Ádám meg az ágyában magyaráz, és kiabál.

Kép

Kép
nyhk

wáááááááá

Írtam egy csomót, amit GYopika 1 gombnyomásra eltüntetett :twisted:

Lilinek meg Janikának mielőbbi gyógyulást!

Lina
Jó tudni ezeket. Én meg voltam győződve h jó a "boltív" a cipőben...

Balim
A hónap végén v a jövő hónap elején megyünk Szegedre. Jobb lett volna ha nem tudom meg mi is az a hólyagfeltöltés.....Tuti végig fogom bőgni :cry:

Nana
Hasfájás szörnyű volt nálunk is. Azt hittem megőszülök és h soha nem lesz vége....Gondolom ezeken a fázisokon mentél át te is.

Kép
Kép
Kép
thymi

Mvirág, a mi és Minoék gumicsizmája is ilyen, Malom, Deichmann, 2790(azt hiszem)Ft, piros és kék, semmi extra, talán emlékszel a képre. Nem mentünk, már 4kor látszott, h eső lesz.Azt nem tudom,h mennyire lehet ott kint vizes minden, lehet, h megérne egy próbát ma.

Gondolkoztam, h leírjam-e, de megteszem, és hangsúlyozom, h nem akarok vele senkit megbántani!:
Azt gondolom, h a WHO-nál nem ostoba, elvakult emberek/ősanyák ülnek, és nem holmi légből kapott ötletként "említik" a min. 4 , de inkább 6hónapig való kizárólagos anyatejes táplálást, ill. anyatej hiányában a tápszert, valamint azt, h min. 1éves korig lehetőleg az anyatej legyen alap. Ez nem túlmagasztolás.Vizsgálatok és kutatások tömkelege alapján jutottak ide-szerintem. Persze nincs azzal baj ha mást gondolunk.

Lili, sztem próbáld meg elfogadni, h Zsófi ilyen, próbáld meg levenni a központi kérdések listájáról az evést! És hidd el, h nem a cicivel a szájában fog isibe menni! De ha van tejcsi, ha mindkettőtöknek jó, akkor miért hagynád/tok abba? Nem igaz, h csak Rajtad múlik, ld Mino, nem 2napja küzdenek az elválasztással.
Minél nagyobb,annál könnyebben tudod elmagyarázni, h már nincs cici, csak nappal van, stb. Nem saját tapasztalat.
A Suttogó meg....sztem ..na mindegy, van akinek bejön, nekem nem volt szimaptikus egyáltalán.... Csoda 3nap alatt, persze.....Hidd el, h nem vagy egyedül, Hanna augusztus 12 óta eszik normálisabban, akkor 15hónapos volt. Persze azt is tudom, pont azért mert uebben a cipőben jártam, h nem vígasztal, h másik-nem is sejted, h hány-ilyen baba is van! És velünk is baj van, mert igazából nehéz eldönteni, h mekkora mennyiség elég egy ekkora emberkének....

Dora, jó, h ideköltöztetek, remélem még sokszor fogunk találkozni! Mit csinál a férjed, h dolgozhat otthon is? Van külön dolgozószobája, vagy hogy bírjátok ki, h azt az időt tényleg munkával töltse,és ne a kicsi lányával játszon? :wink:

Nana, szívesen a peluskódot, bár még nincs itt. Meddig kell beküldeni? Egyébként én úgy emlékszem, h Lili időben elkezdte a hozzátáplálást.

Kép
seriff

Erszényes, Lina jobbulást a kis drágáknak!

Nyhk, nem mondod, h ördög bújt a göndörkédbe?! :wink:

Kép
seriff

Nyhk

Hát az ilyen sztorikon gondolkodom el h biztos akarok tesót? v elég lesz Gyopi is magába.....símán kitesz 2 gyereket, bár a kis rafkós ezt csak velem műveli, mert ha máshova megyünk ő a mintagyerek :lol:

Kép
Kép
Kép
thymi

Nhyk

Lehet hogy fáj vmije, sőt én elég valószinüleg tartom. Lehet hogy beteg lesz szegény és lappang benne... :cry:

rohanok..kitartás!

KépKép
KépKép
nana09

Nana,
eddigi életed legnehezebb időszakán vagy túl! Sosem tudhatod, mit hoz a jövő, nem? Nem tudom, miért írtad, hogy nem bántásból írod, de egyátalán nem bántódtam meg, tudom, hogy minden gyerek, sőt minden gyerek-szülő páros más! És természetesen elismerem (miért ne tenném...), hogy rossz időszak volt.
Még azt akartam írni a játszóteres doldogra, hogy tényleg kevesebb figyelem jut ilyenkor rájuk, de egy testvérrel olyan dolgot adunk Nekik, ami egész életében biztonságot ad majd. Érted ;)

Erszényes,
gyógyulást Janikának, kínálgassad csak a szopival, nálunk hányás-hasmenés, és mindenféle betegség esetén ez volt a mentőöv!
Igazad van, amikor betegek, elesettek, olyan jó szorosan megölelni őket... Még Kamillát is a minap, pedig Ő már nem fér el olyan könnyen a hasamon, de oda kucorpdik mindig :)

Dora,
tényleg sok meló van egy költözéssel, de mégis olyan jó! Nekem 1 hónapig nem volt konyhám, késtek a szállítók.. olyan mérges voltam... még mindig eszembe jut, hogy milyen volt a fürdőben mosogatni ;) Szilvalekvárt szívesen adok kóstolóba, fincsi lett!

Kép

Kép
kobudo

Na gyorsan még ezt... :)

Én ezt nem Lilinek szántam, megint félreérthetőre sikerült. Csak a minap ezt olvastam és szerintem (magánvélemény) lehet benne vmi.

A túlmagasztolás nem a legjobb szó volt. Inkább attól kapok frászt hogy mindenhatóak gondolják az anyatajet. Pedig sajnos nem az. Hiszen mégsem védi meg őket a betegségektől, mégis elkaphatják a bárányhimlőt, mégis allergiásak lesznek stb

Teljesen egyettértek 4 hós koráig csak azt kapjon, de ez megint olyan dolog, ha vki látja hosszú napokon keresztül látni a picuri gyerekét szenvedni, sírni...pusztán azért mert nem tud kakilni...hát aki átmegy ezen az valoszinüleg mindent megtesz azért hogy segitsen neki, még akkor is ha ez a segitség épp a jó lekiabált pár kanál gyümölcslé.

Na és nem ettől lesz az én gyerekem jobb vagy rosszabb, egészségesebb vagy betegesebb szerintem, egyébként meg ő is kap anyatejet. :)

KépKép
KépKép
nana09

Egyébként tudtam hogy ezzel megint darázsfészekbe nyúltam. :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
nana09

Ser,
igazad van... én is akartam már írni ezeket.

Kép

Kép
kobudo

Kob, örülök, h Kamilla jobban van!

Kép
seriff

jó, hát akkor már kettőtöknek is sikerült kissé lenézni....hát látszik hogy nem mentetek azon keresztül amin mi....

KépKép
KépKép
nana09

Nem néz le senki Nana! Direkt pirossal írtam, amit...
Valóban nem mentünk keresztül ezen. Szerencsére!

Kép
seriff

Sziasztok!

Erszényes,Kob jobbulást a picuroknak!Remélem Lina nálatok nem lett komolyabb baja Lilinek!

Nyhk kitartás,nem lehet egyszerű.

Balim,Thymi annyira sajnálom a lányokat,remélem hamar túllesznek rajta és gyorsan el is felejtik az egészet!

Dora igaz,hogy jó fárasztó a költözés,de tök jó!Akkor ti is itt vagytok a közelben,ugye?Lehet majd veletek is talizni!?

Hajny privi ment.

Nana én is gyűjtöm a kódokat,csak én a Liberósat,már meg is van a teknősre való,csak el kéne küldeni.A hozzátápit egyébként én is pont azért kezdtem el kicsit korábban,mint terveztem,mert egyszerűen úgy éreztem,hogy már kell.

Roz mi is sarokülőt kergetünk a nappaliba,van esetleg vmi jó ötleted/ötletetek merre nézzük még meg?

Myl nekem Pusztai a dokim,én elégedett voltam vele(fiatal,kedves,elmagyaráz szívesen mindent),bár az is igaz,hogy komolyabb nőgyógyászati problémám nem volt a terhesség alatt.Azt,hogy milyen meddőségi szakember nem tudom.Mióta próbálkoztok?

Azon gondolkodtam mostanában,hogy vajon a vákumos szülésnek lehetnek még utókövetkezményei?Ugye nem kell ettől félnem!?

Ja és még egy kérdés,nem tudjátok ha bútort szeretnék eladni,hol érdemes próbálkozni,Irányár?Esetleg ilyen boltot nem ismertek?

Kép Kép

Kép
dettus

Én nem szerettem volna, ha ebből vita lett volna. :( Nem azért írtam. Csak félek, hogy a túl sokáig szopiztatás, és az ízekkel való késői megismerkedés bajt okozhat....pl.: liszt bevezetése, vagy tojás, vagy paradicsom....."Bajt": allergiára lesz hajlamos.....nálunk senki sem érzékeny ételekre, de Zsófinak már a pofija is pöttyös....és csak azért érdekel ez a téma, mert anyukám ezt mondja nekem.....és az anyák tanácsait/észrevételeit az ember nem veti el olyan könnyen.

Még lenne egy kér(d)ésem:
Két gyerekes anyukák (KOb, Nana, Cukker....): miben változott 2gyerekkel az eddigi élet? MI az, ami "rossz" időszak volt? Kíváncsi vagyok. Csak hogy fel tudjak készülni.....Zsófi előtt foggalmam sem volt, hogy mi vár majd rám, senki sem beszélt a negatív oldaláról a dolognak...és kicsit rosszul is esett az első hónapokban...de most már eszembe sem jut azokból az időkből semmi (csak az, h. kemény volt, nagyon kemény).....
birolili

sziasztok :)

olyan mérges vagyok már 2*irtam és elszállt :evil:

erszényes
annnnyira sajnálom szegény janika :( jobbulást neki :)

kob
huncut Pamillának is jobbulás :) (bár ahoyg olasom nem nagyon taglózza le ) :wink:
javult e az étvága a drága ?
nem irt véletlenül a házidokit ilyen "zsibbasztó " szirupot mi mindig azt kapjuk én magamról tudom milyen rossz mikor a holyagoka végig "karcolja" a kajcsi . Eza szirup egy gyögyszertri készítésű lötyi kicsit elérzésteleníti a torkot és nem fáj anniyra nyelés ( nem tudom a nevét boccsi :) )

dettus
én retzben néztem egy gyönyörűségesset amibe beleszerttem imááádom azt akarom . De kiderült hoyg a gyerköcök mellé nem parktikus egyébként az ára is kicsit húzos volt mivel baromi masszív (nekem mindnenapos alvásra kellene) 150 000 ft volt igazán most a szuperinfoban láttam 1-2 kalsszat majd megnézem és beszámolok .
Most 7végén tutira nem mert most csináljáka hőszigetelést a házon kívülröl apukámék
szombaton meg tesóm csepézi a konyha alsó részét ...
szerintem irányárban hirdess vagy itt a neten :)

nana
biztos vagyok benne hoyg a lányok ezt nem azért irták hoyg téged bátsanak . egyébként eggyet értek velük DE NEM NÉZLEK LE. Mindneki a saját belátásának megfelelően dönti el hoyg neki mi mikor jó.
Én meg tejjel és külömbözö allergénekkel "akasztom ki" a körülöttem lévő babásokat :oops:

dora
kérsz még ilyen sütiket :roll: :lol: :wink:
nem hízlalni szeretnélek esküszöm :wink:

Ákoskám megkapta 18 hós oltás egy kis hőőős volt :) de dokinak úúúútálom beszólásait . JÓ húsban van látom anyja fajta lesz :? :shock: :twisted:
roz23

gyorsan végig futottam más topikok hozzászólásainak számát már 2. ak vagyunk :shock: "csak " 15000 hosszászólás hiányzik az első helyhzet :lol: húúzunk bele csajok :lol: :wink:
roz23

myl
elfeljttem én is azt modanám, hogy a nőgyogyi mellet menj el meddőségire is az izsáki úti kórházban a szabó doki ő szerintem rendes. a nőgyogyidtól kérj hozzájuk beutallót vagy kérdezd meg hogyan juthatnál be oda.
egyébként üdv itt köztünk :)
valamit még akartam neked de elfelejttem :roll:
roz23

Nana,
nem igazán értem, hogy miből gondoltad, hogy lenézünk? Egyszerűen másként gondolom a dolgot, mint Te. Vagy nem kellett volna leírni? Sokáig gondolkodtam, míg megírtam a véleményemet, és nem hiszem, hogy bántóan sikerült. Ráadásul a hasfájósságról szerintem nem is írtunk.

Lili,
milyen pöttyök vannak Zsófin? A fenekén még megvannak?

Roz,
ügyes Ákos :) Mi lassan megyünk a 15 hós oltásra. Kamillának már kutya baja, ma reggel már ovizni akart, de még csak holnap megyünk kontrollra.

Kép

Kép
kobudo

Ja,
Roz,
Strepsilst írt fel a doki :) Persze ugyanannyi volt, mint anélkül, de már az étvágya is visszajött, így néha versenyt-szopogatjuk :) Szerintem egyébként nem drága a sarokülő annyiért, mi 8 éve vettük a miénket 70 ezerért, de nem bírta a 2 éves mindennapos alvást, le kellett cserélnünk. Milyen a rugózása? Huzata? Váza fém vagy fa?

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést, Lilinek szerencsére nem lett baja, ma voltunk tanácsadáson is, megnézte a doki (mondjuk mindenképpen menni kellett volna a leletekkel), minden ok, úgyhogy valószínű csak ledughatta a kis ujját, és meghányatta magát.
Ja, és végre hízott, ha nem is túl sokat. Végül is megegyeztünk a dokival, hogy ha az ilyen kevés kajától is hízik, akkor nem feltétlen kell többet ennie. Ma négy kanál főzelék volt az ebéd, de ezzel is bírta négy órán keresztül :D

Kob,
azért nem csak ezért mentem az ortopédushoz, megnézte, hogy alakul a csípője, meg a hátán lévő pukli, amit az apukájától örökölt Lili.

Erszényes,
Janika gyógyulgat? Amúgy én nem láttam szerencsére hányni, csak apa szólt és mutatta a végterméket.

Lili,
most a tanácsadáson mondták egy anyukának, akinek akkora gyereke volt nagyjából, mint Lili, hogy lassan kezdje el csökkenteni a szopik mennyiségét azért. 5-ször szopik még a kisbaba, és csak egyszer eszik mást. Eddig szinte csak szopott, és az is jó volt.
Nekünk ugye ez nem annyira jött be elejétől fogva, én arra vagyok büszke, hogy lassan 10 hónapos, de még naponta egyszer azért elfogadja, kezdet kezdetén erre gondolni sem mertem, hogy eddig kitart a dolog.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

csajok

szerintem a lényeg, h csak lazán, természetesen, görcsölés nélkül

nekem sem ment a csak szopi, na és? elfogadom, h az a jó (csak szopi 6 hós korig), de nekem nem ment és így is boldogok voltunk vagyunk adrival

aztán meg amire már rájöttem a 2. gyerekkel

nem lesz lelki sérült, ha kicsit sír a kocsiban, azágyban, mert nem csak az övé vagyok
nem lesz butább, ha nem egész nap vele foglalkozok, sőt Adrival sokkal könnyebb, mint Bencével volt

Nana

Mi már régebben is mondtuk neked, h próbáld ki anyatej nélkül, ha úgy jó

A másik. Nem érdemes a netet olvasni, mikor az ember nagyon rossz passzban van, sokkal érzékenyebben érinti bármely téma.

Ser

Amúgy nekem sokat segített, amit egyszer írtál. Nem kell keresni az okot mindenre, h miért kel fel mondjuk egy este 5-10 szer. Fel kel és kész. Na azóta nekem is könnyebben megy az éjjeli járkálás.

Én is kérhetnék egy pindúrka kupont? :) Pampers. Én a 28 pontosra gyúrok. Ma Hajnival bejártuk a várost mert a DM-ek tökre ki vannak fosztva.

Lili

Veled futok össze a legtöbbet a városban, vagy te mindig bent vagy? :)

Kép

Kép
cukkermáz

Lina: örülök, hogy Lili nem beteg. :D :D Jól emléxem h régebben is csinált olyan h az ujjacskájával hányatta meg magát?? Azért még ez is ijesztő lehetett...

Lili: látom komolyam rajta vagy már fejben a 2. babaprojecten. :D :D :D :D :D :D
Én most h Janika ilyen beteg kicsit átrendeződött a véleményem a 2. baba válallásáról... :roll: :roll: De az is lehet h csak a kimerültség okozza.... :?

Janika egész nap óránként szopizott, a melleim olyanok mint újszülött korában... :roll: :D :D :D :D asszem holnapra jol bedurrannak mert kapták az ingert ma rendesen, de hála az égnek nem hányt ma és este 6 körül még egy kis turmixolt főtt répát is kapott és olyan jóízűen megevett egy fél pohárral. Most már alszik, kicsit megnyugodtam, jobban sikerült a mai napja!!! :D :D

Holnap meg vérvétel, hát kíváncsi leszek...
Ja lányok nem tudjátok h azt honnan veszik babáknál?? Ujjból??
Szegényt előre sajnálom... :roll:

KépKép
erszényes

Sziasztok!

Csak egy kerdes erejeig tudok beugrani, mert aztan jon a ferjem a gephez dolgozni.

Ismeri vki Kiss Katalin gyermekorvost? (Nana ugy tudom igen, esetleg mas is?)
Szoval probalom magamat meggyozni, hogyha talalok a kozelben jo doktor nenit, akkor nem cipelem Katat messzebb az en regi gyerekorvosomhoz.
Koszonom!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dora,
nem, nem ismerem.

Kép

Kép
kobudo

sziasztok

kob
ez egy újfajta kivitelezés olyan, hogyha kihuzok egy olyasmit mint egy ágynemű tartó akkor abból kel fölfelé kihúzni egy kemény szivacsos matrac szerűséget ( van alatt egy fa lap és arra van ragaszva a szivacs így elég masszív szerintem )és így a térded magasságában lesz maga a fekvő felület .
többit amit néztem ilyen 70 től 100 ig volt de mind ez a rácsos megoldás hoyg kihuzok egy rácsot és arra teszem a szivacsokat szerintem az nem jó minden naposra .Tudom hoyg nem sok a 150 (egyébként ez most akcióssan ennyi )
csak ennyi az össz végkielégitésem és még egy kabátot is szeretten volna :roll:

erszényes
rendes vénából veszik :? BÁr szerintm mire ezt olvasod túl lesztek rajta
roz23

Dora, Ő jó doki! Sokan járnak Hozzá, szeretik! (Bár személy szerint én sem ismerem) Ki a régi dokid?

Lili, hallgass az ösztöneidre! Ha Neked is jó, h még sokat/sokszor szopizik Zsófi, akkor hajrá, ha Neked nem jó már, akkor fokozatosan csökkentsd! Még valamit elárulok: nem ezért eszik keveset az egyéb ételekből!Hidd el, tapasztalat! :lol:
Na eldugulok...

Kép
seriff

Na hát akkor valszeg utoljára...

AZ EGÉSZET NEM ÉRTEM!!!

Így kezdődött:
SEriff:
"Gondolkoztam, h leírjam-e, de megteszem, és hangsúlyozom, h nem akarok vele senkit megbántani!:
Azt gondolom, h a WHO-nál nem ostoba, elvakult emberek/ősanyák ülnek, és nem holmi légből kapott ötletként "említik" a min. 4 , de inkább 6hónapig való kizárólagos anyatejes táplálást, ill. anyatej hiányában a tápszert, valamint azt, h min. 1éves korig lehetőleg az anyatej legyen alap. Ez nem túlmagasztolás.Vizsgálatok és kutatások tömkelege alapján jutottak ide-szerintem. Persze nincs azzal baj ha mást gondolunk."

Egyátalán miért merült fel a megbántás gondolata?????
Miből érződött úgy én a "másik" oldalon állok????
Hol, mikor írtam én azt hogy mást gondolok, minthogy egy baba min. 4 hós koráig anyatejet kapjon?????????????????????
Mit gondolok én másként?????????

Egyébként Kob és Seriff semmi újat nem mondtatok, Ezt a WHO ajánlással szerintem mindenki tisztában van és egyet ért vele.

Miből jött le az hogy én nem így gondolom??????????

Kob:
" Ráadásul a hasfájósságról szerintem nem is írtunk"
Bocsánat a hasfájosságról én merészkedtem írni, akkor ugy tünik, korábban nem olvastad, miért is kellett megprobálnom, szinte már utolsó lehetőségként a pár kanál gyümölcslevet....

Roz:
"egyébként eggyet értek velük DE NEM NÉZLEK LE. Mindneki a saját belátásának megfelelően dönti el hoyg neki mi mikor jó. "
Ujabb millió kérdőjel????????????

Hol a Jó Égbe derült az ki hogy én nem így gondolom????
Nem az ÉN döntésem volt, hogy adtam neki 2 hónaposan 1szer!!!!!!!!!!! 2 kanállal.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TE, TI is adtok, adtatok gyógyszert a gyerekeiteknek, nem??? Nem hagyjátok őket szenvedni, nem??????????

Cukkermáz:
"Mi már régebben is mondtuk neked, h próbáld ki anyatej nélkül, ha úgy jó"

MIÉRT gondolod hogy én anyatej nélkül akarom táplálni a gyerekem, mert nekem az jó??
A másik - és előre bocsánat- ezt aztán biztos nem mások véleménye alapján dönteném el.

"A másik. Nem érdemes a netet olvasni, mikor az ember nagyon rossz passzban van, sokkal érzékenyebben érinti bármely téma"

SEmmi Bajom nem volt, sőt Boti tegnap tök édi volt ...szóval én csak leirtam mit olvastam, hogy a babákat legkésöbb 6 hós koruk körül meg kell probálni már új ízekhez szoktatni.
SEMMI MÁST NEM ÍRTAM!!!!

Ja és még hozzátettem:
"Persze ez megint olyan dolog hogy amit nem él át az ember abban ne okoskodjon." Itt arra gondoltam, ha probálja ugyan az ember, de a picur nem akar mást enni.

Én ilyet nem éltem át, nem tudhatom. Ti nem éltétek át azt milyen ...nem írom le ezredszer is hogy nem tud se kakilni, se durizni a gyereketek..NEm éltétek át, mégis ITÉLKEZTETEK. :( :( :(

Szóval nem volt rossz napom, de MOST MÁR AZ VAN!

Bocsánatot kérek mindenkitől, ha vmivel megbántottam, de egy ÓRIÁSI KÉRDŐJEL számomra az egész.

A Többiektől külön elnézést kérek, hogy ezzel untattam őket és LILI nyugi semmi felelőséged az ügyben. :)

KépKép
KépKép
nana09

Lili, még valami, attól nem lesz allergiás, h később vezeted be a lisztet, tojást, stb...És egyébként le sem marad semmiről! Egész életében eheti ezeket.
Tényleg befejeztem.

Kép
seriff

Nana, nem fogok vitatkozni,mert megígértem, h eldugulok. Mégegyszer leírom, h senki nem néz le, senki nem akart bántani senkit!
Nem akartam újat mondani, nem tartomm magam, hű de okosnak, majd én megmondom a frankót, sztem ha visszagondolsz az emailjeinkre, beszélgetéseinkre, akkor erre Te is rájössz! egyébként meg írtam ma reggel is mailt.

Kép
seriff

Ja még annyit..
Ha vki hát én teljesen betartottam, hogy mit mennyi idős korában szabad adni.
Tojás, méz, eper, mogyoró stb...nagyon soká kapott Dani.
Nem is volt allergiás még semmire!!! Beteg se volt 1,5 éves koráig, amig ide nem költöztünk. :( :( :(

Dehát bizti sz@r anya vagyok.

Amiket most Lilinek írtál Seriff, én semmi ilyet nem írtam, tudod ugye??? Csak mert nehogy még ilyeneket is rámkenjetek. :cry:

KépKép
KépKép
nana09

DE KÖNYÖRGÖM én sem akarok vitatkozni!!!
De vki válaszolja már meg végre, mi a fenéből néz ez ugy ki mintha én mást gondolnék?????????????????????

Miért lettem én a másik oldal????????????

KépKép
KépKép
nana09

Nana, én csak a aLili kérdésére próbáltam válaszolni az előbb!

Kép
seriff

ok seriff

KépKép
KépKép
nana09

Ma kezdődik Pesten a Syma csarnokban a nagy kedvezményes cipő és ruha vásár. Hallott vki róla? Voltatok már ilyenen? Évente 2x van. Én jártam régebben. Megy vki oda? És hol van a Syma csarnok? Ugyanott van, mint régen a kis sport csarnok a nagy melett?
Sokat kérdeztem? :D

Adri tegnap feltérdelt a kiságyában. Nagyon meglepődtem és meg is ijedtem, h jaj ki ne essen. Ma lentebb vesszük az ágyat és akkor szerintem fel is fog állni. :)
Szép napot!

Kép

Kép
cukkermáz

nana
végig olvastam az utóbbi napot mert úgyéreztem elvesztettem a fonalat. Szóval szerintem senki nem hibáztat téged, nem néz le és nem is gondoljam hoyg másik oldal lennél . Seriff egy egyszerű kérdésre válszolt lilinek. Én arra irtam, hoyg nem nézlek le mert te irtad hogy lenézünk .....
ez hoyg most szar anya vagy ezt sem modta itt senki ...
Ne vegyél mindnet támadásnak meg me vegyék mindent magadra. Itt csak beszélgetünk és nem egymást hibáztatjuk okoljuk nem egymást nézzük le .... erről itt nincs szó :)
roz23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?