A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zsugyu!

Én írtam a "divatolást" a különfoglalkozásokkal, de én a 0-3 éves korosztályra írtam!!!!!!!
A 6-8 évesek egész mástészta! Én emlékszem, hogy suliban nagyon bírtuk a terhelést! Énekkar, hegedű, sportkör, tűzzománc, jazzbalett! Szerintem suliban ami csak érdekli a gyereket, azt érdemes!!! Nekünk az volt a jó, hogy minden egy helyen volt, így a szülőknek kényelmes volt!

Curse!
Szerintem nincs késő tenni a vaspótlás ügyében. Ne keseredj el! Hívd föl a nőgyógyászt és mond neki, hogy SOS helyzet van, szülésig még fel tudnak tölteni :D
És szüléskor olyan enegiák szabadulnak föl, majd meglátod!!!! :D

Ancsi!
Diafilm :D Hogy imádtam! Mi a haverokkal mindig beültünk a fürdőszobába, mert ott nem volt ablak, és egész délutánokat vetítettünk végig :D

Kép
Kép
zuzmo1

Majdnem elfelejtettem!!!
Én a C&A-ban (a Westendben) láttam hálózsákokat, hosszúujjút, olyan nagyon puha-melegfajtát, ha még érdekel valakit!
zuzmo1

Curse, nálunk az első vérvizsgálaton néznek toxoplazmát, és a 32. héten is. És a védőnő azt mondta, hogy ő bár tizenegynéhány éve dolgozik, de csak egy alkalommal esett át kismamája ezen a fertőzésen a terhessége alatt. ÉS: gyógyszerrel akkor is segíthetnek. Ha meg szeretnél nyugodni, kérdezz erre rá.

A gyengeséggel kapcsolatban: én a 2. 3. terhességemet végigájuldoztam, (pont amikor nagyon vérszegény voltam, nem volt semmi bajom) és bár császárral szültem, az energiám nem fogyott el. Amit te tehetsz, PIHENJ amennyit lehet. Én pl egy hús két részletben paníroztam. Közben lefeküdtem az asztalra, nehogy elájuljak. De akkor már ott vala a fiam. Ha tudsz, kérj segítséget. És a fittséged nem most kell visszanyerned. PIHENNED KELL, és ha tudsz sétálgatni. Olyan szépen süt a napocska most is. A melege energiát ad. Ez persze az én receptem csak. Más másként gondolhatja. Nálam bejött.

Zsu
zsugyu

Indi :D A playmobil játék beszerző helyet megosztod velünk?

Zsu
zsugyu

Zuz,
Igen, én is abban bízok, hogy mivel gyerekkorom óta kisebb megszakításokkal végig volt macskám, talán már rég túlestem a dolgon. Főleg gyerekként, össze-vissza nyúztam a macsikat, mert akkor ráadásul nem egy volt :lol:
A vizsgálatra pedig rákérdeztem a házi dokinál, de azt mondták, hogy most már mindegy így a célegyenesben, az elején kellett volna megszűrni.

Zsu,
Nem semmi, amit írtál :shock: Szerencsére én még csak ott tartok, hogy időnként esik le a vérnyomásom és akkor egy gyors leüléssel nem történik semmi baj. Tényleg kimélem magam és pihenek ezerrel, mindenki ezt tanácsolta, már mint a szakértők. Szerencsére apa mindent felvállal helyettem, csak olyan furcsa, hogy a pihenéssel hoztam magam formába.

Kép Kép
curse

Neet,
és heti hányszor viszed bölcsibe végül Esztit? csak ha suliba mész?

Votiv,
és szerinted Neked nem is kell háziorvoshoz menned majd beutaloért vérvételre? mert ugy tudom, most ez az uj rendszer :( fuj, én már elöre nem akarom :?

Jaj, én ma annyira meghatodtam a fiamtol. Hugomnál vagyunk egész nap, csavarogtunk délelött, és egy butikban felprobáltam egy felsöt, majd B bebujt a probafülkébe, és ilyet szolt: "Anya szép" :D

KépKép
fibi

Kisün,
pü-t irtam a kérdésedre, remélem átment :D
fibi

sziasztok!

Curse,
Nalunk van macs, rendesen oltva stb es pl a keruleti nogyogy hulyenek nezett h miert nezet az Urban Marta nekem toxoizet - szerintuk felesleges. (bar azert ez nekem kicsit eros)
de a lenyeg az h pl en orulok h a keteves remseges :) unokahugi nyuzza a macskat es mar Abel is rakapott a macskaszortepes oromeire (persze szigoru felugyelettel; macsak meg vmi kutya reinkarnacio lehet ami a viselkedeset illeti :D ) mert h jo ha hamar elkezdik az allatozast :)
nogyogy meg aszonta h ha nem eszem mosatlanul a gyumolcsot foldesen a repat es nem turkalok konyekig a macskaszarban akkor semmi gond es ha megis akkor is max a friss fertozes erdekes de ha macskatarto vagy akkor azon mar reges-reg atestel valszeg
a tobbi miatt meg
:evil: a dokidnak....

gyengeseghez meg annyit h en Ironwoman voltam vegig es a szulesnel megis nagyon nehez volt de persze lehet h azert mert vegigvaganykodtam a terhesseget, ugyh tenyleg a nyugi meg a pihenes lehet a legjobb :) es ugyis minden tok jo lesz :)

Neet,
bolcsi reme Eszti :lol:

Kisun,
es ha anyanyelvi kornyezetben rogzul rosszul kiskorban? vagy ilyen nem fordulhat elo ha nem mozog "olyan" tarsasagban az ember? (egy anyanyelvi nem feltetlen beszel helyesen barmit is ertunk a helyes alatt vagy nem?)

Zuz,
szerintem is ez a tok jo marmint mondokak stb es elobb beszeljen rendesen az anyanyelven es aztan pont emiatt fog jol beszelni idegennyelven

sziasztok!

Kép

Kép

:D
szrekuc

jaj es meg annyit ami nagyon fontos h ma eleteben eloszor felallt Abel bebi!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D es megegyszer :D !!!!!!!!!!

tovabba le akar szokni a tapszerrol es onmagaban az ivasrol valszeg mar csulkokrol pacalrol almodozik de ugy erzem ez 10 honaposan meg korai :D ellenben egy istennek nem lehet mar a tapszerivasra sem ravenni sot egyaltalan az ivasra :( :( :( (kanal gyerekpohar csoros itato ize mindent probaltam mar :( )
ha nem etetoszekben ul es nem foghat egy-egy kezeben csirkecombot amit fogatlanul vigyorogva maga ragcsalhat akkor szoba se all velem... na jo nem teljesen de nagyjabol ez a problema. szerintetek????????????

Kép

Kép

:D
szrekuc

Ma délelőtt nagyon jót játszóztunk Johiékkal :D :D

Fibi :) Csodás fiad van :D És tudod, hogy a gyerekek őszinték :wink: :D És hogy megy Bálintnak az egész napos "kiruccanás"? A hugod fogja altatni is?

Neet :) Bunyós Eszti :lol: Sztem jobb, ha ő püföl, mintha őt püfölik :wink: (mondja ezt egy olyan mami, akinek a fia még nem bántott soha senkit, csak fordítva és kicsit aggódik :oops: )

Votiv :) Toblerone nyami :D És már afp! :o

Ancsi :) Diavetítő rulez :D régen nekünk is volt, de nem hiszem hogy még megvan... Tök jó, hogy így tetszett Lencsinek :D

Curse :) Örülök, hogy kicsit megnyugodtál! És igenis pihenj, amennyit csak tudsz, nem ilyenkor kell indulni az olimpián :wink:

Zsugyu :) Igazi maximami vagy :D Sztem nem baj, ha Halász J-t vagy Süsüt hallgatnak a gyerkőcök, ettől még Te is énekelhetsz nekik. Fiam imádja ezeket hallgatni, és szinte minden nap én is énekelek neki és rázzuk a rumbatököt :) de mondjuk nem kínoznám szegényt túl hosszan a hangommal (nem vagyok vmi nagy énekes) :mrgreen:
denizsa

Szrekuc :) Nagy-nagy gratula Ábelnek a felálláshoz!!! :D :D :D
denizsa

"vérszegénység": nem úgy van, hogy az nem feltétlen vashiány? mikor nekem csinálták, vas hiányom nem volt, de egyéb összetevői kevesek voltak a vérnek, így azt mondta a doki, hogy vérszegény vagyok, és erre speciel sok kefírt (szóval B vitaminokat) kellett ennem.

Indi! (Curse)
a pulykának a combja is vörös hús állítólag, meg általában a mellen kívül minden.
mindenesetre a doki néni múltkor azt mondta, hogyha spenótot főzök, akkor legyen kis vörös hús is mellé, mert ez segíti a vasat felszívódni. úgyhogy teljesen egyet értek azzal, amit mondtál, vörös húst is lehet mértékkel, ha valaki nem köszvényes.
mi az a playmobil?

Curse!
nekem a dokim azt mondta nem nézik meg automatikusan, csak ha megjegyzem, hogy van macskám. én is csak rákérdeztem, hogy az XY vizsgálatot (valami toxiizé) nem végzik-e el.
és hullik a hajad? mert a vashiányt sokszor ebből veszik észre! mindenképp beszélj a nőgyógyászoddal, mert lehet, hogy nem is a vas hiányzik a véredből, majd ő szépen megnyugtat!
és szerintem is mindegy, hogy most megcsinálják-e a tesztet, mert ha az lesz, hogy "igen már átestél a betegségen", akkor azon izgulsz majd, hogy nem véletlenül-e az utolsó 9 hóban tetted ezt!!!

Zsu!
az lenne jó, ha a külön órák házhoz jönnének :)

Zuzi!
éppen gondolkodtam is, hogy hol a frászba vetítsek nappal :)

Szrekuc!
először is gratulálok!
másodszor: ne add fel!!! legutóbbi álláspont szerint a gyerek minimum 2 éves koráig igyon tápot és csak ezután teljes tejet. mindenesetre valamilyen fehérje kell, elvileg még egy éves kor után is legalább 0,5 liternyi ( a csirkecombon felül :) ) ! nekünk is nagyon rossz volt egy időszak, nem akart vizet inni, már erőltettem neki, és volt, hogy a tápot se. nem akarlak elkeseríteni, de kb. 2 hónap kellett, hogy beálljon a rend és igyon rendesen. próbáld oda adni neki a csőröst, mintha játék lenne, hátha akkor iszik kicsit. na meg , nem lehet, hogy jön a foga, és azért nem akar cuclizni? szóval ne add fel, ha nem issza meg,tedd a hűtőbe és 1x fel tudod melegíteni, semmi baja nem lesz.
ancsipancsi

Szrekuc!
még egy eszembe jutott. mi 1 éves kora után szoktunk át arra, hogy napi 2 tápi, reggel és este. ha minden kötél szakad, próbáld meg ezt, hogy reggel és este legalább 2 deci tápival megtáplálod Ábelt, mert akkor másabb is a hangulat, mint nappal. nappal meg csak hadd egye a combokat garmadával!

Deni!
majd meglátjuk mennyire lesz kelendő ez a vetítő, mert elejében ugye... kicsit kényelmetlen volt vetíteni,főleg, hogy közben megfogtam unalmamban a szgép háta mögött egy antennát, ami jól megrázott :), innentől kicsit gyorsabban tekertem a kockákat :D
ancsipancsi

Indi: a kupercol nem = a kufircollal :lol:
No kinek van még ötlete, hogy mit jelent a kupercol????? Nemigaz, hogy seni nem tudja?? :o

Zsan: te szavaid én nem ismerem, de majd megkérdem azuramat. Ti hogy hivájátok a zöldborsót? Ti is cukorborsónak?? Mert nálunk állandóan ezen megy a vita :P

Dóra: új ház van már vagy még csak albi??

Zuz: Mesélj, milyenek a mostani trendi jányok? Ezer + 1 éve nem voltam a westendben...

Curse: cicaügyet cicaorvostól kell megkérdezni, mi igy is tettünk. A lényeget már leírták a többiek és el lehet kapni ezt a toxo izét akkor is ha nem is tartasz cicát, csak olyan mosatlan zöldséget-gyümölcsöt eszel amit előtte lepössentett a cica :? Nekünk végig itthon volt a macsesz várandósság alatt, csak szülés előtt pár héttel vittük át Anyuhoz (ami neki már ismerős terep volt és cimbije is van ott), mert az állatdoki viszont és humándoki is azt mondta, hogy az allergiára való hajlam a gyerekeknél 1 éves korukig nyitott ügy. MEg hát fostam is attól, hogy még a macseszt is figyelgessem napközben (szobacica). De Kamilla Anyuéknál már barátkozik a macsekokkal, de azok még fosnak tőle és elmenekülnek amint túl közel nyomulna hozzájuk.

Szrekuc: Ábelnek gratula az álldigáláshoz!

Den: irigy vagyok a délelőttötökre 8) Kamilla annyira rá van kattanva a gyerekekre, hogy mindig úgy megbámulja őket, de amikor megyünk sétálni akkor tök üres az itteni játszó, mert ugye oviban vagy bölcsiben van mindenki..ezek szerint nincs Kamillával egykorú ded a környéken vagy csak nagyon elbújtak :?

Indi rád gondoltam a minap, mert bementünk egy ilyen kelet-varázsa című boltba ahol egy tökre rád hajazó nő volt az eladó és persze rögtön elalélt Kamillától és egy csomószor mondta, hogy hát "micsoda lányka vagy te és hát anya ezt nem is tudja, nem is tudja fogadjunk amit én látok stb stb" már kezdett kényelmetlen lenni a szitu, mikoris mondja a nő, hogyhát nyugodjak meg, ő nem boszorka csak reiki mester meg pszi izémicsoda meg még valami és, hogy ő azonnal látta ahogy beléptünk, hogy Kamilla egy energiabomba és nagyon jó energiái vannak és hú meg há, meg szerencsés csillagzat alatt születhetett. Meg is akarta tapizni, de nem álltam kötélnek, nehogy leszippantsa a ded energiáit :)

De ez az energiabomba ma csak fél órát aludt a szokásos 2-3 helyett és sehogyse tudom ágyba dugni! :shock:

Rylie
rylie

Ancsi: a hajad is égnek állt :lol: ???

Ja még azt akartam írni, hogy Curse: az nem badarság, hogy oltatjátok a macskát!!!! Kell is! Minden évben legalább kétszer!

R
rylie

Rekuc,
anyanyelvi ember, csak HELYESEN tudja használni a nyelvet. Itt most nem "nyelvtanról" van szó!!!
van pl a kreol angol (de lehet,h nem kreol, hanem pidgin vagy akármilyen), és ott pl. a szülők, akiknek az anyanyelve NEM az angol, "helytelenül" beszélik az angolt, viszont a gyerekeik már automatikusan javitják a szülők hibáit, nekik ez az anyanyelvük, mert a szüleik ezen a kreol/pidgin angolon beszélnek hozzájuk CSAK, és a gyerekek már "jól" beszélik a nyelvet. Viszont egy gyerek nem tudja "javitani" azt a nyelvet, ami nem az anyanyelve...

sajnos, nem tudom elég értelmesen leirni, ehhez utána kéne néznem, már vagy 100 éve tanultam szintaxist....De majd jön a Vera, és kisegit...
:wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

[quote="rylie"]
írta:
rylieIndi rád gondoltam a minap, mert bementünk egy ilyen kelet-varázsa című boltba ahol egy tökre rád hajazó nő volt az eladó Meg is akarta tapizni, de nem álltam kötélnek, nehogy leszippantsa a ded energiáit :)
Rylie

Kifejtenéd ezt bővebben? hihi, ezt most nem úszod meg :mrgreen:

indianyo

indianyo

Rylie,
cukorborsó!!! :lol:
de már régóta lakom Bp-en, és kurvulok, néha zöldborsó... :wink:
párod hova járt suliba??? :)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

[quote="indianyo"] írta:indianyo
[quote="rylie"]
írta:
rylieIndi rád gondoltam a minap, mert bementünk egy ilyen kelet-varázsa című boltba ahol egy tökre rád hajazó nő volt az eladó Meg is akarta tapizni, de nem álltam kötélnek, nehogy leszippantsa a ded energiáit :)
Rylie

Kifejtenéd ezt bővebben? hihi, ezt most nem úszod meg :mrgreen:

hát az úgy volt Indi, hogy meséltem Rylie-nek, hogy te múltkor megfogtad a villanyoszlopot, és leszippantottad simán az energiáját! :D

Rylie,
ne félj, az energia lopók nem így működnek. ha hiszed, ha nem, úgy lopják az energiádat, hogy te is áldásodat adod rá. amolyan élősködő félék.
ancsipancsi

Rylie!
a kupercolra tipp: mászkál, kóricál
vagy üzletel :)
amúgy nem tudom, mert nem a cukorborsós részről származom.
ancsipancsi

igen,
energia lopók úgy lopnak,h te önként ÁTADOD az energiádat, mert "gyengébb" vagy!!! :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Fibi, már voltam vérvételen is, a nőgyógyász beutalójával. ezért vagyok ilyen magabiztos, és tojok a háziorvosra :mrgreen:

votiv 8)
votiv

Curse,
Nekünk is volt macskánk (ahogy Votiv írta), de úgy, hogy amikor még pocakos voltam V-vel, akkor az elején egy ágyban is aludt velünk sokszor, és persze senkinek semmi baja nem lett!
Az én orvosom is azt mondta, hogy az ő praxisában sem okozot soha gondott a toxoplazmózis, mert aki macskát tart, az már úgyis átesett rajta és így nem okozhat problémát. Az meg természetes, hogy a macska megkapott minden védőoltást és rendszeresen féregtelenítő tablettát.
Sajnos az akkori cicánk már nem él, de azóta lett 2 másik macsek, egyikük a lakásba is bejöhet (viszont az ágyba már nem, legalább ezt elértük :P ) és nincs semmi baj velük most se (ja, nyáron még rendszeresen kaptak kullancs és bolha elleni cseppet, szerintem még ez fontos, hogy ne hozzák be a lakásba a kis vérszívókat).

Ruz,
Szerintem is vegyél bilit, mi még nem állunk olyan jól a szobatisztasággal, mint Neeték, de néha már sikerül a termés a bilibe és ez mindig nagy öröm, V. is nagyon tud ezen örvendezni :D

ÉS: Tegnap bukfencezett életében először (persze kis segítséggel) és NAGYON tetszett neki!!! Amikor meghallja a bukfenc szót, hangosan nevet! :)

Jó hétvégét!
Blaye
blaye

Zsanci baby

Nem is tudod mennyire, de rátapintottál a lényegre az iskolás korral. Ez a legkiegyensúlyozottabb életkor és akkor a legnyugisabbak a gyerekek.
Nálunk nagy a pörgés és ha van egy kis időm alkkor leülök játszani Beni fiammal.
Szeretnék többször köztetek lenni, de este is úgy hullok be az ágyba mint a falevél.

Beni már leírja a nevét nyomtatott betűkkel, az oviban aváskor ő mesélte el a csoportnak a Kis kakas gyémánt félkrajcárja c. mesét. Gyönyörűen rajzol struccot, dínót, hóembert.... Ma kapam egy gyönyörű csokrot tőle és olvadoztam

A lányok mondanak pár szót és imádnak telefonon csacsogni a mamával. Csigákat rajzolnak és dudorásszák a Csiga-biga gyere ki. meg a Hinta- palinta dalokat

Küldök a kis házunkról képet Kép
kókuszdió

Blaye,
bukfenc rulez! :)

Kókusz,
csajok édesek és tökjózöld a kert!

Fibi,
minden nap megy bölcsibe. Fő a rendszresség. De csak délelőtt, ebéd után beájul (fél dél körül) és mire ébred, ott vagyok és go home.

Toxot nem néznek rutinból, nem? Én direkt szóltam, sztem csak ezért nézték, sajnos negatív lett, ezért vigyáznom kellett a cicusokkal addig, de sebaj. Ma meg a kutyusom belelépett valamibe, és egész nap csak sántikál. És nem enged a lábához.. :(
Apa meg 20 éves oszttalin van. Single est rulez. :)
neet
neet

Sziasztok!

Ma voltam UM-nál és nagyon nem volt jókedve. Nem tudom, ti hogy viselitek az ilyesmit, de engem nagyon kiborított. :cry: Pedig "csak" annyit mondott, hogy gyengus a vérképem (Curse: én is vérszegény lettem így terhesen), meg hogy a 12 kiló plusszom nagyon nem jó (és hosszas leb...ás ezért, valamint annak ecsetelése, hogy milyen rossz lesz nekem, ha nem fogom vissza a súlyom). Aztán megnéztük a babát UH-on és teljesen okés volt minden (közben újabb megjegyzés azért, mert üres volt a hólyagom...). Mellesleg a vérnyomásom és a cukrom teljesen rendben van. Ennek ellenére nagy betűkkel beírta a kiskönyvembe, hogy DIÉTA, meg azt is, hogy zárt méhszáj, kissé megrövidült ... (nem tudom elolvasni), de utóbbiról nekem egy szót sem szólt (mit jelent ez?). Ja, és persze ő sem (mert a háziorvos sem) mondott semmit arról, hogy mit is tudok tenni a vérképem javítására. Én ugyan elhatároztam, hogy akkor naponta fogom szedni az Elevitet, hátha segít. Mindezek után már nem is tudtam örülni neki, hogy végre kiderült, hogy KISLÁNY van a pocakomban. :roll: Aztán sírtam egyet a férjem a vállán, aki totál nem tudta, mi bajom van. Mégiscsak én vagyok túlérzékeny? :? Még azt is elfelejtettem nagy kínomban, hogy felirassam az intimtornát, pedig állítólag úgy ingyenes (lenne).

Kép
Kép
tinu

Neet :) Kutyusodnak bulást! Szingli est csak akkor rulez, ha ded már alszik, addig hadd fárassza apát :lol:

Kókusz :) Mekkorák már a lányok!! :shock: Szép a kert és a ház is :D Nagy gratula Beninek, hogy ilyen ügyes már!

Blaye :) Nagy gratula Vincédnek a bukfenchez! Hol (ágyon vagy szőnyegen) űzi ezt a mutatványt?

Ancsi :) Megrázott?!! Hú, te jó ég!! :shock: Vigyázz magadra lécci! És most had vegyem át én egy kicsit a paramami szerepét: nem kellene ilyen drótoknak szabadon (könnyen megfoghatón) lengedezni!! Máshogy próbálj feltöltődni energiákkal, oké?! :lol:

Rylie :) Energiabomba Kamilla ééééédes! :D Úgy látszik a varázsboltokba kockázatos a betérés :lol: :lol: Most délelőtt nagy volt a nyüzsi a játszón, de nem mindig van így, mondjuk ritkán üres. De nagyon jó "tanulóterep", Bálint már magától megy a kül. eszközökre (rugós izé, cső, vár, stb.) és csak ritkán hagyja, hogy segítsek. Sokszor olyan jól érzi magát, hogy alig akar hazajönni... :?

Fibi :) Na hogy sikerült a mai nap? Hazaértetek már? (Ki fáradt el jobban, húgod vagy Bálint? :lol: )

Mása :) Merre vagy?? Megint dolgozol?
denizsa

Zsu: én ugyan nevtanban dolgozom és rendszeresen résztveszek az iskolaérettségi vizsgálatokban, de megmondom őszintén, hogy ezeket a szabályokat nem vágom. De szerintem is úgy van, hogy csak nevtanos papírral és az óvoda befogadó nyilatkozatával maradhat oviban az gyermeked. Én ugyan úgy gondolom, hogy egy iskolaérettségi vizsgálat egy intellektuálisan érett gyereket egyáltalán nem frusztrál, mi több inkább élvezik. A mamák sokkal jobban szoktak frusztrálódni, mint a csemetéik. Nálunk a kollegák nagyon kedvesek a gyerekekkel. Nem hiszem, hogy rosszat tennél vele, ha elviszed. Az iskolaérettségi nem olyan, mint egy IQ-teszt, ahol mindenképpen van olyan feladat, amit a gyerek nem tud megoldani, hiszen épp így mér a teszt, hanem egy minimális szintje az érettségnek és egy normál fejlettségű gyereknek meg sem kottyan.
Curse: fentebb leírtak után nyilván érted, hogy együttérzek veled a hülye dokid stresszelése miatt. :?

Kép
Kép
tinu

Tinu,
ne aggódj!! Azaz persze, hogy aggódsz, ilyenkor mindenki ezt csinálja. És a hülye szakemberek meg elfelejthetnék a magánéleti válságukat akkor, amikor egy megrendült kismama áll előttük. :twisted:
És képzeld, engem is leszólt egyszer egy terhesgondozós csaj, h miért híztam 3 kilót az előző vizsgálat óta... hát kapja be, azért mert csak. (Egyébként csalt a mérlege, de az mindegy.) És a csaj terheletlenül 3x akkora volt, mint én.
Egyél májat meg spenótot és szedj valami vasat, amit doki is javasol s próbálj minél kevesebbet aggódni!!! Tudod, hogy egy őserdőben is meg tudnád szülni a babádat, ugye? ÖRÜLJ, HOGY LÁNY!!! :) :) :) Ezek a napok max 2-3x ismétlődnek meg az életedben, ne hagyd, h bármi beárnyékolja őket!!!!
(Én akkor lettem kész, amikor a doki a sokadik héten nem látta az uh-n a baba egyik lábát..... ne tudd meg.... TUDTAM, h minden megvan, megvoltak az előző UH eredmények meg minden.. de azért ... áááá...)

Szóval Curse és Tinu és régimotorosVotiv és a többiek, ne dőljetek be, ne aggódjatok, csodaszép babáitok lesznek és punktum!
neet
neet

Den,
ded 7 előtt beájult (Délelőtt aludt bölcsi helyett itthon vagy 3 órát, így du már nem tettem le, így estére korán elfáradt.) Úgyhogy sinle est ezerrel. Izgalmasan telik, netezek, fülelek, h minden rendben a babával, ügynököket rázok le a telefonban (holiday akármi... ezeknek a péntek este sem szent), várom a BK-t és vígasztalom a kutyát. :lol:
neet
neet

Neet: nekem is ez esik a legrosszabbul, hogy azért, mert én a jókislány-attitűdömmel hüppögök, nem tudok a férjemmel együttörülni, aki ott vigyorgott mellettem, mert ő is, meg én is kislányt szerettünk volna. Remélem, holnapra elmúlik a sírhatnékom és az örvendezés-rész következik. Most meg böngészek egy kis lánynevet...

Kép
Kép
tinu

Tinu!
Gratula a kislányhoz!!!! És szard le magasról azokat, akik negatívak! Csak a pozitív dolgokkal törődj, Én mindig úgy voltam a hízással, hogy nem tudom, miért szólnak bele, úgyis nekem kell leadni, vagy nem???
Intimtornára pedig nyugodtam nemj, a beutalót elég később bemutatni, legalábbs amikor én jártam, volt, aki az utolsó alkalomra tudta csak hozni, úgyhogy hajrá!

Curse!
Remélem, Te is megnyugodtál már! Nem is értem a dokit, hogy szülés előtt 1-2 héttel minek stresszel ilyen hülyeségekkel! A te feladatod, hogy pihengess, rendezgesd a babaruhákat, és boldogan sóhajtozz, hogy nemsokára lesz egy csudaédes babád :D

Neet!
Amikor én jelentettem be, hogy csajom lesz, nem örültél ennyire :lol: :lol: :lol:

Papírbili:
nekem erről az jutott eszembe, hogy oké, a gyerekemen van pelu, de én, amióta várandós vagyk állanóan wc-re rohangálok, lehet beszerzek magamnak egyet :mrgreen:

Rylie, Deni,. Ancsi!
Trendi csjok: hú, hát én is ezer éve nem voltam plázázni, de hogy mi a legújabb divat????? Szövetrövidnadrág kerek orrú csizmával. Eszembe is jutott, hogy kb 13 éves koromban az ilyen rövidnadrágok voltak divatban, szóval ha megvan még nektek és belefértek :mrgreen: , akkor vegyétek elő, és írtó trendik lesztek!
Egyébként arra jöttem rá, hogy hiába volt meg a lehetőségem nézelődni, én csak a gyerekcuccokat nézem :roll:

A 12. kerületben van egy jó turi, ott láttam Römer Lord biztonsági autósülést 25 ezerért!!! Az nagyon jó ár! Ha kell valakinek!

Újabb szolgálati: Ma bedobtak a postaládánkba egy hirdetést, új baba bolt nyílik a 11 kerben a Nándorfejérvári utcában (szerintem a Régió közelében lehet), és nagy nyitási akciót hirdetnek október 31-ig, és a hirdetésen többek között Playmobil logó is van!!!!

Kép
Kép
zuzmo1

Neet :) Ja így könnyű :lol: :lol: Enyém ded csak most aludt el, de legalább egy jót fürödtem, amíg apát nyúzta :wink:

Tinu :) Először is: Nagy gratula a kiscsajhoz!! :D Másodszor és még sokszor: Nyugi!!! Ne hagyd magad beparáztatni! Régebben vmi olyat olvastam a terhesség alatt felszedett kilókról, hogy főleg a genetika van rá hatással, mennyit szedsz fel. Most nem arról van szó, hogy minden nap felfalsz egy egész tortát és hízol, hanem ha úgy vagy "kódolva", akkor akár salátán is élhetsz, a kilók jönnek, ha meg nem, akkor ehetsz nyugodtan bmit, amit megkívánsz, normál lesz a gyarapodás. És a kilók majd lemennek, meglátod! :wink: És az intim tornára tényleg menj el nyugodtan, ráérsz később a beutalóval, ahogy Zuzi is írta, tök rendi a csajszi, aki tartja, elfogadja később is.

Zuz :) Akkor én nem leszek trendi, már látom :lol: Papírbili :lol: :lol: Éjszakáitok jobbak már? Bazsó fogai hol tartanak?
És Manókáékról mi hír? Voltatok együtt b-m. klubban, de ide alig ír :( És Beet is eltűnt...
denizsa

Tinu,
Én 20 kg-ot híztam és UM 12-nél engem is leizélt, rá se ránts. Egyébként 3 hónappal a szülés után 3 maradt de az azóta is. Különben is Nagy Tímea vívó mindhárom szülésénél 30 kg-t hízott és élsportoló. Ez típus kérdése. Ne parázz rajta és UM néha mufurc kicsit ez igaz de ez ne befolyásoljon téged érzelmileg hisz ő "csak" a munkáját végzi.

Rylie,
A kupercol az szerintem kb. guggolva ügyködik valamin egy jó ideje.. :D :?
akata

Deni,
igen, hazaértünk, és B fáradt el a legjobban, mert már hazafelé a kocsiban elaludt, ugyhogy gyorsan ruhástol felvittem az ágyba, és még a pizsama felhuzásánál sem ébredt fel :)
Végül én altattam el, mert ha ott vagyok, akkor cici kell neki :D és délután megvolt az állatkertezés is, hát továbbra is a majom és a zsiráf a kedvencek :lol: de a tevéken is jokat kacarászott :D

Tinu, Curse,
csatlakozom a többiekhez, ne hagyjátok hogy mások beárnyékolják ezeket a csodás napokat!!!! attol hogy valaki orvos, még nem szentirás, amit mond. a hizás meg a Te dolgod, én is totál kiakadnék, ha leszurnának.

és milyen lánynevet találtál, Tinu? :D
fibi

Fibi :) Szia :D Akkor király volt a mai progi és még az állatkertet is bepótoltátok :wink: És bizti megnyugodtál, hogy jó helyen lesz a húgodnál, ugye? :D
denizsa

Deni,
ja, persze, a hugomat nagyon-nagyon szereti, folyton ölelgeti, puszit is mindig ad neki, ja és simán letapizza mint engem :lol: és persze kölcsönös a szerelem közöttük, Zita nagyon ért a gyerekek nyelvén, jol ellesznek amig én ülök a suliban :)
fibi

Deni!
Manókáék nagyon jól vannak. Először Erdélyben voltak, aztán egy hétig fordított, nincs ideje a netre. Emma továbbra is szuperédes, és nagyon határozottan és ellentmondást nem tűrően mondja, hogy "nem" :lol:
Egyébként ma Kisfiam egy tündér volt, már régen volt ilyen jókedvű, lehet szünetel a foga. (a bal fölső szemfogának a hegyét már látom, de lehet, hogy csak az ínye alatt van) Én is többet tudok pihenni, párom átvette az éjszakai szolgálatot, kicsit lelkifurim van emiatt, mert azért neki dolgoznia kell, de szerencsére Bazsó max 2-3x kel, és csak a cumit kell betenni. Csak nagyon korán kel, örülöünk, ha fél7-7-ig alszik. És arra jöttem ma rá, hogy lehet, hogy visszaszokik a napi 2 alvásra. Reggel 9-kor már nem bírtam vele, letettem aludni, aludt 2 és fél órát :shock: , és utána mintha kicserélték volna! Egész nap édes volt, és játszott, és nevetett nagyokat, lehet, nme kellene erőltetnem a délben alvást, lehet, hogy ilyen a bioritmusa. Csak hát a programok meg délelőttiek......

Fibi!
Bazsóm multkor annyira álmos volt, amikor hazértünk a baba-mama körből, hogy pelenkázás közben aludt el a pelenkázón, és meg röhögtem rajta, de még arra sem ébredt föl :lol:
Bálintod annyira édes! Olyan jókat mond! Ezena próbafülkés "beszólásán" én is elérzékenyültem volna!
Egyébként, ha van egy jó háziorvosod, akkor sokkal egyszerűbb a terhesgondozás, mert nemkell laborba menned, ők is le tudják venni a vért (legalábbis a barátnőm így csinálta) és az sokkal kényelmesebb lenne Neked, mint bejárni a Bártfaiba!
zuzmo1

Köszi a nyugtató szavakat. Akata, azért én elgondolkoztam azon, hogy mi lesz, ha UM-nak épp rossz hangulata lesz, mikor szülök??? :roll: Akkor se befolyásoljon érzelmileg? Mert persze a terhesgondozás meg ezek nem gáz, az ember nem törődik (annyira) ezzel, de én nem akarom, hogy akkor, mikor a legkiszolgáltatottabb leszek, valaki nekiálljon pampogni csak azért, mert ő az orvos(om).
Fibi: a következő neveket találtam (beírom, mert a férjem úgyis az összeset megvétózza :lol: ): Abigél, Alíz, Amália, Amira, Bella, Borbála, Bora, Eliza, Gina, Liza, Júlia, Lina.

Kép
Kép
tinu

Fibi!
AMikor múltkor a nővérem vigyázott Bazsira, mi meg plázáztunk fölhívtam, hogy hogy bírja a kiképzést, ő meg mondta, hogy Bazsó állandóan a mellét taperolja :lol: :lol: :lol:
zuzmo1

Zuzi,
biztos azért nem ébredt fel Bazso, mert Te olyan disztingváltan tudsz nevetni :mrgreen:
és háziorvos itt a faluban nem olyan profi sajna, hogy vért is levegyenek, de jot mondasz, mert akkor talán mehetek pl Gödöllöre is, ami sokkal közelebb van mint Buda :D
fibi

Fibi!
Én disztingváltan? :lol: Jó, ha nem esek ki a számon! :lol: :lol: :lol:

Tinu!
Ilyenek miatt ne izgulj, a szüléskor alig fogsz találkozni a dokiddal :lol: Nekem hajnali 2-kor kezdődtek a 8 perces fájások, és este 10-11 körül találkoztam a dokival :wink: Ezért is írtam múltkor, hogy ha nem is akarsz szülésznőt választani, azért jó velük megismerkedni, hidd el, azért nagy különbségek vannak közöttük.....
zuzmo1

Sziasztok!

Meg a vegen napota megfordulok ujra itt.:) Kedvesek vagytok!:)

Tinu, ha minden rendben megy, akkor alig fogod szules kozben UM-t latni es bizti nem lesz morc!:) Hozzam szabirol ejfelkor jott be szulni es nagyon rendi volt, biztatott, kedves volt, de hatarozott is, mint mindig.:) Sztem szuleskor a szulesznon van a nagyobb hangsuly. Valasztottal mar?

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Zuz :lol:
ugy látszik, nagyon érzik ezek a kissrácok a lényeget :lol: néha amugy anyukámat is tapizza :o :lol:
ja, és plázára akartam reagálni, hogy kit izgat, mi a trendi ruhadivat? :D szegény csajoknak kivan a fél derekuk :shock: , és csodálkoznak, hogy vesemedence gyulladást kapnak :roll:
fibi

Szia Dora!

Miylen otthon??? Merre laktok? Költözés simán ment? Párod munkahelye jó?
Látom, szülés tekintetében hasonlókat gondolunk :wink:
zuzmo1

Tinu,
én sem akarlak rábeszélni a szülésznö-választásra, de szerintem is elsö szülésnél ö eléggé meghatározo személyiség. nekem sokat számitott, hogy végig velem volt kora délutántol, mig az orvosom csak este jött be. (ami egyébként tök érthetö, miért ácsorgott volna ott, hisz alig tágultam valamicskét egész nap :? )
fibi

Zuz, igen es egyszerre is irtuk.:)
Meg alakulgat az otthon, hianyzik ez-az. A koltozessel minden rendben ment, a hollandfaluban vettunk lanchazat. A parom munkahelye maradt, a Knorr-nal dolgozik van Kmeten es Bp-en is.
Szoval Pannatok lesz? :wink:

Tinu, UM tenyleg nem az anyaskodo termeszeterol hires es biztos a kismama lelked is erzekenyebb. Ez a ketto igy egyutt nem mindig jon ki jol. Bizz azert benne, jo szakember es biztos jot akar neked is, csak ezt mind a mufurc modjan teszi. :? Es gratulalok a kislanyhoz!:)

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Zuz,
ja, hát akkor te is ÖRÜLJ, HOGY LÁNY! :)

neet
neet

Tinu,
szép nevek, bár van köztük egy-két fura is (pl. Amira, Bora). Az Abigélröl nekem mindig Szabo Magda jut eszembe :) Nekem azok tetszenek, hogy Regina, Frida, Borka, Szonja, de nekem is mindet megvétozta a férjem :?
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?