A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Györgyi,
Én a C&A-ben vettem szopis melltartót. 2 db volt 5 ezervalamennyi... Borzasztó naivan vettem gyorsan két "nagyot", amikor elkezdtem térfogatilag nőni. Most, a 24. héten kettővel nagyobb számú melltartó kell. Ja, és nem 70A-ról indultam. Roppant mókás, amikor fürdés előtt két szál ciciben rohangászok le-fel, a férjem meg rámnéz, és annyit mond: "Te jó ég! Te csak két nagy mell vagy, és egy nagy pocak!" Egyem meg! :D :D :D

Durca,
Csúcs vagy, köszi. :wink:
vbea

Sziazstok!
Öltöztetés-fázás ügyben: a gyerekek kevésbé fáznak, mint a felnőttek. Nekünk azt mondták, a tarkóját nézzem: ha az meleg, de nem izzadt, akkor nincs gond. A keze, orra lehülhet nyugodtan.
A pléd nagyon jó szolgálatot tesz: persze a bundazsák fölé. De a bundazsák is jó, mert ha bementek meleg helyre, ott rendesen ki tudod bontani, akár alvás közben is.
Durca! Bizottság mellett még mit hallgatsz?

mtunde

Vbea!
:lol: :lol: :lol:
kriszta36

Sziasztok!
Veronikusz
Hát egy gyerekkel könnyű volt megoldani, mert amikor elkezdtem, akkor Dani már elmúlt 1 éves, és ha vizsgázni mentünk (párom vitt), akkor anyám jött és vigyázott rá. Most úgy lesz, hogy Danit elviszik a keresztszülei, Dóri , anyós, párom meg jön velem. Gondolhatod :) . Még visszafele ez hagyján, de oda fele mikor az ember holt ideg?, na mindegy, vhogy majdcsak túl leszek rajta. Aztán le van tudva az első ciklus. Másodikba én is pénzügyi szakra megyek tovább. Nagyon nehéz?
Te mikor tudsz tanulni a két gyerek mellett? Mikor kezdted a sulit?

Ruhatémához
Nekem is mindenki azt mondta, hogy nem kell kisméret, max. 1-2. Aztán mikor hazajöttünk a kórházból itt álltam, hogy nincs mit ráadni, úgyhogy s.o.s. hívtam anyámat, hogy vegyen pár darabot. Főleg az én fiam előszeretettel szarta össze magát tokától-bokáig, úgyhogy volt, hogy egy nap többszőr kellett átöltöztetni. Na, most ezt 1-2 db-bal nem igazán lehet kivitelezni. Ja, és utána 1,5 hónapig tudta ezeket hordani.

Kórházi témához
Mindent adnak bent. Hálóing általában 7végén nincs, mert akkor nincs mosoda sem. Úgyhogy érdemes előtte begyüjteni, hogy kitartson. Nekem azok nagyon jól beváltak és nem flancoltam, csak amikor elfogyott a kincstári.
Most nyáron popsitörtlő nem volt a babáknak, úgyhogy azt kellett behozatni.
Most mikor voltam 6 hetes kontrollon, akkor vittem be gyerekrucikat, amiket Dóri már kinőtt a csecsemősöknek. Nagyon örültek neki, mert mondták, hogy elég kevés van nekik. Én meg harmadikat úgy sem tervezek.

Sziasztok mindenkinek!
Monacs

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!

Örömmel :roll: közlöm, hogy még mindig egyben..., bár ma a doki már azt mondta, hogy kicsit lejjebb ment a feje. Bizakodom, drukkoljatok!

Tünde, igen, valószínűleg érzem már a "vesztem", de már úgy túl lennék rajta! :oops:

Cancan,
köszi az infót!!! Szóltam én is anesztesnek már kb. 1 hónapja, úgyhogy remélem ok lesz, bár sajna nem lesz itthon akivel beszéltem, csak egy helyettes, de remélem ő "beáll" majd. Őszintén szólva én hezitáltam rajta, hogy mi legyen, és mivel Kristóffal 19 órát húztam le, a végén már kicsit kivoltam. Szóval, most úgy voltam vele, hogy ha nagyon gyorsan jön a gyerkőc, max. nem kérek, de nem valószínű. :cry: (mármint a gyorsaság) Igazából a doki igencsak megpróbált lebeszélni róla, de mivel én szülök és nem ő, úgy gondoltam, én döntök. Ja, egy kérdés: mennyit adtál az anesztesnek, ha szabad kérdeznem?

Rucik: téli cuccokból szerintem érdemes 3 hós babára valót venni, ha nem akartok havonta újat. Én overallból a lábasat ajánlom, mert azt könnyű bekötni a hordozóba, a zsákoson nem mindig van nyílás a bekötőnek. Egyébként 1-2 jó meleg takaróval simán ki lehet húzni a telet, olyan jól be lehet csomagolni őket, hogy egyáltalán nem fáznak még ordító mínuszokban sem.

Kismamaruci: én télre 1 Mammystic kordnacit vettem - ok, nem volt olcsó - de simán kihúztam benne végig, és nagyon jó a minősége! Kényelmes, mert puha és rugalmas az anyaga, úgyhogy nem nagyon kell aggódni, hogy kihízza az ember, mint pl. egy farmer esetében.

Steffi, belerázódtatok már az otthonlétbe?

Sziasztok,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Sziasztok,
köszi az ötleteket, körbenézek kismamanadrág terén.

én mellesleg szoptatós melltartót a Tesco-ban vettem, 2-t, és még most is szépek, úgyhogy most a következőnél is ezt tudom használni. amúgy én is azt javaslom, hogy a vége felé vegyétek meg, akkor nem lehet elszúrni a méretet.

Kórházi előadásokra én kérdeztem rá korábban és a 182. oldalon részletes választ is találsz.
manóka28

Sziasztok.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat ruhaügyben! Akkor még várok egy két hetet a szoptatósmelltartóval és megnézem a C&A-ban, mert ahol én néztem, ott egy darab volt 9 ezer FT!!!! Durva!

Bea
Én két pizsmát vettem és van egy otthon, de az elég meleg. Amit vettem az vékony pamut és nem gombos, hanem mell alattig patentos. Ez biztosan jó lesz, mert könnyen szétpattintható. Ja és 2ezer Ft volt. (Ázsia Center. Kínai, de jó az, főleg ha véres lesz :cry: )

Szia Nandatti!
Én nem sok tanácsot tudok adni a Kútvölgyivel kapcsolatban, mert első babámat várom. Én is mindíg csak kérdezek szinte. Üdv Neked! És szurkolok így a 35. héten. Ja és kérdezek is egyet tőled. Én most a 32. hétbe lépek. Nagyot nőtt még a hasad az alatt a plusz 3 hét alatt amivel előttem vagy?

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

A gyerkőcök nagyon aranyosak és mindannyian milyen kis vasgyúrók!!!

Hanna is igyekszik behozni a lemaradását, már 3,12 kiló. Azt hiszem, ahhoz képest, hogy 2,55-el született, illetve, hogy három és fél hete 2,49-el hoztuk haza, elég szépen gyarapszik. Igaz, valasógágos kis zabagép, hála az égnek!

Tünde!

Ha jól emlékszem Hozzád lehet fordulni hozzátápi lista ügyben? Szépen kérlek nekem is küldd el: lukacs.ildiko1@chello.hu
Köszi
ildi35

Monacs!
írtam privit. :D

kellemes hétvégét mindenkinek! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Itt vagyok végre...

Ne hari, hogy tegnap este végül nem jelentkeztem be, de teljesen kivoltam mire hazaértünk.

Dióhéjban az egy hét eseményei:
pénteken hajnali 2-körül bementünk a kórházba 5 percesekkel, de kiderült hamar, hogy ezek csak jóslók, úgyhogy inkább ott tartottak, hogy megfigyelés alatt legyek.
Szombat délelőtt a méhszáj még mindig csak 1 ujjnyi volt, bár elég sok fájás mutatott a CTG, de mondták, hogy majd beindul. Eközben -péntek óta- végig görcsöltem és fájtam és ez szombat éjjel annyira felerősödött, hogy már nem bírtam se ülni, se állni, se feküdni semmit, de gondoltam várok még ez még nem lehet az... Annyira kivártam, hogy reggelre mire kimentem CTG-re (9-kor) már 4 ujjnyi volt a méhszáj úgyhogy csak leborováltak és már mentünk is szülni, a férjem is épphogy csak beért. Mivel péntek óta szenvedtem már, ezért nagyon elfáradtam a kitolásra és ez el is tartott jó két óráig, amihez Hegedűs doktor aktív segítségét is egénybe vettük, a végén már vagy 6-an voltak körülöttem a férjem kezdett is pánokolni, hogy mi ez a gyülekező? Ő tartott a fejem ketten a térdem, Hegedűs nyomta a hasam és a szülésznő tette a dolgát. (Sipi sajna nem ért fel, mert azt hitték, hogy gyorsan meglesz a baba, egyébként még felért volna..., de erről a részéről ha valakit érdekel priviben írnék, végülis az ügyeletesnél Molvalecznél szültünk) Végül 12:03 kor megszületett Martin 3600 grammal és 57 centivel, de valami gond volt az oxigénnel úgyhogy csak megmutatták és gyorsan el is vitték inkubátorba mi meg vártuk a lepényt. Aztán egy idő után rájöttek, hogy nem jön ki, sajnos annyira elfáradtam meg a méhem is, hogy magától nem vált le. :( Ezért kézzel kellett leválasztani, ami elég fájdalmas úgyhogy altatásban csinálták. Mire felébredtem a gátam is össze varrva ki is takarítottak. Ezután következett a 2 óra megfigyelés úgyhogy olyan 4 körül vittek be a kórterembe. Mivel nagyon rosszul éreztem magam, ezért gurítottak. Sajna a rosszullét annyira tartós volt, hogy még lábra sem bírtam állni, egyfolytában csuklottam össze és nagyon véreztem. A szülésznők segítségét ezúton is köszönöm, hogy istápoltak segítettek fürödni és ilyesmi. Egyedül nem ment. Még a szüléshez annyit, hogy mikor felmásztam az ágyra elfolyt a magzítvíz, de csak a felső burok repedt úgyhogy alul is meg kellett repeszteni, szülés közben pedig kaptam az oxitocint.
Mivel hétfő reggel sem tudtam talpra állni ezért két tasak vért kaptam és sajnos csak du. 1 körül lettem annyira jól, hogy egyedül felálltam és megkaptam végre Marint! De utána el nem engedtem!! :D
Végülis minden jó, ha jó a vége most már itthon vagyunk apával és éppen alszik a kis édes. Igaz az első éjszaka kemény volt, 3 körül aludt el picura 4 órára, de ma egész jól volt eddig. Bennt a csecsemősök nagyon aranyosak és segítőkészek voltak a szülésznők is, mindenki, ezer köszönet érte!!!!
Hát ennyi dióhéjban a mi történetünk.
Ja tejcsim van dögivel hál istennek! :D :D
És Bíró Zsuzsa volt a szülésznőm akinek szintén 1000 köszönet és minden nem tudom mit csináltam volna nélküle, nagyon jó volt, hogy ott volt!

Puszi Mindenkinek!

Megpróbálom felrakni az új vonalzót!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sikerült a vonalzó!!! :D

Ja és apa reggel bejött a kórházba este meg hazament, közben meg szerintem halálra aggódta magát, úgyhogy ne bántsátok! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Az elsőn én vagyok Martinnal a pocimban hétfőn, a 2. és 3. kép Martin :D az utolsó pedig Martin apával.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi! Ügyesek voltatok! Gratulálok a gyönyörű Martinhoz, nagyon szép nagy baba!!!!
Kívánom, hogy a szülés fájdalmait mihamarabb elfeledd és sok-sok egészséget és boldogságot a picúrkához!!!

Apukát pedig csak azért noszogattuk, mert már nagyon aggódtunk értetek! :wink:
marcsim

Köszi, nagyon aranyos vagy!
Még nem teljesen múlt el, de nem kérdés, hogy jöhet a 2. is! :D

Akkor jó :)

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

STEFFI ! NAGY GRATULA NEKTEK,BABÁZZATOK ÉS SOK-SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!!!!!! :D :D

DURCA

Kép

Kép
durca

Steffi!! Gratula Martinhoz!! Naggyon édes kis klambó.. Látszik apukán, hogy mennyire büszke! Jó babázást, sok tejcsit!

satuk

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:10-kor.
Vendég

Sziasztok

Steffi

De jó hogy végre hallunk rólad! Nagyon gratulálok!! Gyönyörűek vagytok így hárman! Nagy írígységgel nézlek benneteket!

Kép
gyorgyi33

Szia Steffi,
Én is csatlakozom a gratulálok sorához. Engem mindenképp érdekel a Sipi sztori, tudod az én dokim is Ő.
Emilemet elvileg tudod, de azért ide firkantom: sz.monacs@freemail.hu
Ha van időd írd meg.
Jó éjszakát mindenkinek!
Monacs

Kép
Kép
monacs

Sziasztok,

Steffi,
Nagy-nagy gratula, sok boldogságot és jó egészséget és nem utolsó sorban sok tejcit kívánok!!!!! Nagyon szép baba Martin!!!!!!!Tudom, hogy most nagyon sok minden van, de ha esetleg lesz egy kis időd, akkor a Hegedűs féle dolgot leírnád, (amit Dorkával beszéltél) nagyon nagyon érdekel, mivel én hozzá járok. Remélem, hogy nem rossz vélemény, de ha még is azt is szeretném tudni!!!!!!!!!!! Ja email címem, ha nem ide írnád: takacse81@freemail.hu.
Tök jó hogy itt vagy, most már "gyúrhatjuk egymást újra" vagy inkább "szívjam a véred"?? :lol: :lol: :lol: :lol: Láttom a vonalzót már lecserélted!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Na pihenj sokat, és erősödj!!!!!!!!!!!!!!

Monacs,
Én is főiskolára járok (Tatabányára) és jövő pénteken lesz a matek szigorlatom, brrrrrrrrrr még a hideg is kiráz!!!!!!!!!! Uccsó félév, aztán már csak diplomázni kell. Réka 2 hetes volt, amikor vittem magammal vizsgázni. Május 13-án született és már május végén jött velem. Ja és persze egy egész csapattal mentem: Réka, férjem és anyukám. Ők vigyáztak rá amíg vizsgáztam!!!!!!!!!!

Tünde,
Tök szupi a táblázat, amit küldtél. Nagyon kösssszziii!!!!!

Kórházi téma: én is vittem magammal 3 db hálóinget, de én a kórházit használtam, nekem jól beváltak!! Egyébként se pelenka sem pedig popsitörlőt nem kell vinni, mert az van a csecsemősöknél, csak nem nagyon szeretik osztogatni. Nálunk ha elfogyott mentünk és kértünk, természetesen adtak is. Volt olyan csecsemős, aki reggel jött és kérdezte, hogy kell e popsitörlő, alkohol, popsikrém stb.

Képzeljétek, Réka tegnap este 7-kor bevágta a szunyát, majd este 10-kor ébred aztán cici ezerrel és reggel 1/2 6-ig aludt. El se hittem!!!!!!!!! Olyan jó volt sokat aludni!!!!!!!!!!!!!!

Na mindjárt kijavítom a táblát és felrakom!

szép estét!!
Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Itt az új tábla.

Jó éjt Mindenkinek!!

Vica

Kép Kép

vica10

Steffi,
Ezer gratula!!! Nagyon szépek vagytok! :D :D :D Végül, de nem utolsó sorban minden elismerésem, nem semmit éltetek át együtt - már eddig is.
A továbbiakra minden szépet és jót és egészségeset, aztán gyere közénk, amikor tudsz... :roll:
vbea

sziasztok,

örömmel jelentem, hogy Dorka ma este 19.25-kor egy gyönyörű, 3800 grammos kisfiúnak adott életet. Bencének hívják, sokat szopizott a szülőszobán. Nagyon szép szülés volt.
Dorka mondta, hogy nyugodtan írjam meg nektek.
A többit majd tőle.
Sziasztok: Rita
nováky_rita

Sziasztok!
Steffi és Dorka :) gratulálunk nektek!
Steffi, Hegedűs hoyg került a képbe, ha Molvarecznél szültél és Sipi az orovosod ? Ha megírod Vicának, majd ő úgyis továbbítja nekem :)
Ügyes erős lány vagy!

mtunde

Steffi, Dorka!
Nagyon sok boldogságot, jó egészséget és nagyon sok tejcsit kívánol!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Steffi, Dorka!

Én is gratulálok!

Steffi! Nagyon szépek vagytok mindahányan és nagyon ügyes lány vagy!

Kriszta
kriszta36

Dorka!

Én is csatlakozom. Gratulálok Nektek! Minden jót kívánok, de elsősorban sok tejet és egészséget!

Kép
gyorgyi33

Dorka!!!!!!!!!!!! :D
Gratulálok Nektek! Remélem, minden rendben van, és hamarosan visszatérsz közénk. :wink:
vbea

Sziasztok!

Steffi és Dorka én is szívből gratulálok Nektek. Legyen nagyon sok örömötök a babákban és persze rengeteg tejci!!! :)
Steffi, le a kalappal, nem semmi szülésed volt, ügyes vagy!

Tünde, lassan majd nálunk is aktuális lesz a hozzátáplálás. El tudnád nekem is küldeni, amiket összeírtál? (orsi_galik@yahoo.com). Köszi előre is.

Legyen Mindenkinek szép hétvégéje!!!!

Orsi

KépKép
osori

Dorka,
Nagyon sok boldogságot, erőt és egészséget kívánok Bence babához!! És persze sok-sok tejcsit!! Milyen volt Hegedűsnél szülni??

Üdv

Vica

vica10

Seffi!

Nagyon sok egészséget és boldogságot kívánok Nektek!
Martin nagyon szép,gratulálok hozzá!
Pihenj sokat,hogy minnél előbb felépülj!

Dorka!

Gratulálok Babához,Nektek is nagyon sok egészséget kívánok!
És persze majd várunk vissza!!!

Lányok!!
Mindenki jól van? Babák?
Szerintem Rebekának is készülődnek a fogacskái kibújni,gondolom azért próbálja könyékig bedugni az öklét.

Mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánok!

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Steffi, Dorka!!
Nagy nagy gratula a babákhoz!! Jó egészséget, sok boldogságot és nagyon-nagyon sok tejcsit kívánok!!!

Tünde!
Köszönöm szépen a tápi listát!
ildi35

Sziasztok Lányok!

Köszönöm mindenkinek az elismerést és a dicséretet meg minden, nagyon aranyosak vagytok! :D :D
Most már tényleg közétek tartozónak érzem magam! :D

Vica, nyugodtan szívjad a vérem, hétfőn úgyis kaptam utánpótlást :D

Dorka!
Nagyon gratulálok és örülök, hogy nem kellett rá sokat várnod!!!!

Puszi!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Aki kérte annak ment a mail a dokikról.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok,

Steffi,

sok szeretettel gartulálok, gyönyörű a babád!!!! :D
Kiváncsi lennék milyen volt neked Molvarec dr nál szülni? Én is ügyeletben szültem nála mert úgy alakult..
De csak ha lesz időd, most koncentrálj a babára és a tejecskére. papp.edina@citromail.hu

Dorka,

szintén gratulálok, és várjuk a beszámolót!

Babások,
hogy csináljátok, hogy végig alussza az éjszakát? Mert nálunk úgy alakult, hogy estére elfárad, ( :lol: ) a nagy evés alvás és világ felfedezésbe, elájul 1/2 8 kor, és éjjel 3 kor ébred jó esetben majd 6kor majd 845 - 9kor, szóval 3tól beindul a 3 óránkénti etetési igény.Hogy lehetne ezt kicsit kitolni, hogy később ájuljon el.??..
Mert így elég kevés időm jut aludni. Nem gond, kibírom, de jobb lenne kicsit frissebbnek lenni...
Már 6 kiló 20 deka, tehát a súlya miatt elvileg lehetne..
Azt kipróbáltam már, /jó csak egyszer/ hogy álmában 11 kor megszoptattam és akkor onnan számolta a 3 óránkénti evést... :cry:
Szóval... örülnék egy két jó tanácsnak...

Hozzátáplálás: kicsit várom is meg nem is. Olyan jó szopiztatni, csak olyan végtelennek tűnik. :oops: De ha arra gondolok, hogy nem lenne, akkor hiányozna. Meg a macera a főzőcskével. :oops: Bár az elején még semmi extra, csak időben legyen meg, és pont meleg és drukkolni, hogy szeresse... :roll: Ezekre gondoltam, mikor olvastalak benneteket.

Több babás mamák,
amikor terhesek lettetek a másodikkal, el tudtatok menni újra táppénzre és azt kaptátok? Ha két éven belül jön a második, akkor újra a fizetés alapján számolják a tgyást?
Tudom hülye kérdéseim vannak, és hosszú is vagyok, de olyan rég voltam itt, és összegyültek a kérdések.
Most már lehúzom redőnyöm.
Egy kép Balázsról:
Kép

Várjuk még a nagy loboncos hajat... :lol: :lol: :lol:

További jó hétvégét!
Hurcia

Kép
hurcia

Dorkának is gratulálok! Sok boldogságot és egészséget Nektek!!!!

Hurcia! Nagyon-nagyon édes baba Balázs!!!! A haja pedig majd megnő. :wink: Annyira zabálnivaló így "koprin" is :lol:

Kíváncsi vagyok Kolos mikor hullajtja el a babahaját, már olyan hoszú neki hátul, hogy be lehetne copfozni :lol:
Vajon ugyanolyan haja nő ki helyette, mint a mostani? Olyan jó lenne, ha göndörkés haja lenne, mint az apukájának :roll:
marcsim

DORKA!!!! STEFFI!!!!

SOK BOLDOGSÁGOT ÉS EGÉSZSÉGET MINDKÉT CSALÁDNAK!!!
SZÍVBŐL GRATULÁLOK A BABÁKHOZ!!!!!!

CSODA SZÉP MARTIN!!!

Hurcia,
Balázs is gyönyörűűűűű! Sajnos a táppénz kérdésben én sem vagyok up to date, nem is tudom, h pl. a táppénz alapját képezheti-e a TGYS-nek, a korábbi fizetésem alapján számolják-e vagy elég, h az uccsó fél évbe dolgoztam?? Szóval engem is érdekelne....?

Jaj, képzeljétek a kispocok már a köldököm felett rugdal! Pedig még "csak " 20 hetes :roll: , milesz még 20 hétig?????
Jó Hétvégét Mindenkinek!
Judit[/b]
barnama

Sziasztok!!

Nagyon gratulálok a kismamáknak, kipapáknak a babócákhoz!
Sok örömet, és egészséget kívánok!!

Mi nagyon jól vagyunk! Luca hangosan kacag, gagyarászik ezerrel!

Nem tudjátok, hol lehet olyan gpszet venni, amivel lehet lenyomatot csinálni a kezéről, lábáról??
Apának lesz szülinapja, és szeretném meglepni! :D

Puszi mindenkinek!
Dóri&Luca

Kép
nagydora

Steffi,
Köszi a e-mailt!!!!!!!!!!!

Dóri,
Én úgy tudom, hogy hobby boltokban lehet kapni!!!!!!!!!!!!!!!!! Remélem, hogy nem mondok hülyeséget!!! De engem is érdekelne!!

Satuk,
Te már megcsináltad Olivér kéz és lábnyomatát: Nekünk is elmondod a titkát? Te gipszből csináltad?

Vica

vica10

Sziasztok!

Cancan!
Nagyon jól sikerült a vonalzó!
Imádnivaló a pici! Gratulálok nagyon!!

Marcsi!
De aranyos vagy, hogy aggódsz, hogy fel kell e venni a babát!
:)
Én is remélem, hogy hamarosan átélhetem ezt.
És én is így leszek ezzel :) De én sem fogom tudni, hogy most jó vagy nem.
Ezt sok Anyukának dilemája.
Persze most még könnyen mondom, de szerintem sem kell elsőre felvenni.
Jól csinálod!
Nagyon jó Anya vagy!
Nem? Gyakorló Anyukák mit mondtok?

Vbea!
Hát igen, pár ruhácska azért kell a szeretet mellé!
Mert nem hagyjuk megfázni!
:lol: Mi még csak nézelődünk.
Felmérjük a terepet, hol mi mennyi.

Lányok!
Babakocsiból kinek milyen van?
Milyet érdemes venni?
Mert mi eredetlig a Graco-t néztünk, ki de aztán az egyik ismerősünktől azt hallotuk, akinek most 5 hónapos a kisfia, hogy már nem fér el benne. :cry: és most a Peg-pérego-val szemezünk.
Ezt már többen ajánlották, sok jót hallottam róla.
Mit mondtok? És hol érdemes venni? Valami jó helyet tudtok esetleg?

Vbea!
Hát igen, én is egyetértek!
Az üzletek úgy lettek kialakítva, hogy a kismamákról és az arákról lehúzzák a pénzt.
:cry: nagyon szomorú! Te hol vásároltál? Tudsz valami jó helyet? Mi még csak nézelődünk.
Légzésfigyelőt vesztek?
Voltál a kórházban előadáson?
Milyen volt?
Mi is készülünk menni, de szerintem majd decemberben.
Mennyivel kell előre bejelentkezni?

Ez édes!
De igaza van a férjednek!
Én is így érzem, két mell és egy nagy pocak!

Dorka77!
Köszi az ötletet! :D ismét hasznos dolgokat olvastam. :wink: Akkor majd megnézzük a Matti nagykert babakocsi ügyben! Ti ott vettetek milyen van nektek? Mi ma voltunk nézelődni a KIKÁban és ott is voltak 3db-os body-k tök jó árban!

Györgyi33!
Mi most voltunk a Babyoutletben a soroksári úton, és tök jó téli ruhácskák voltak ott, ja meg a C und A-ban is láttam nagyon édeseket! Ti már vásároltok?
Elküldenéd nekem ha lehet azt a listát amit a védőnötök írt, ha nem gond, nekem is van egy pár, de azért jobb több mint egy sem.
Azért szurkolok a meleg télnek!

Satuk!
De édes ez a két kép! Pláne így együtt!
:)

Manóka28!
Mi tegnap voltunk a Babyoutletben a soroksári úton, és pont beruháztunk két téli kord nadrágra, ami már ha minden igaz végig jó lesz
:wink: Szóval az egyik nadrág 5000 Ft volt a másik meg 7000 :lol: Még a kettő is a 13 alatt volt.
És ezt tényleg jól kifogtuk mert jó ár!
És sok méretben van!
Van a fogason kiakasztva, de azok a drágábbak, és van a polcokon is! Nézzetek körül!

Nandatti!

Steffi rakta fel ha jól emlékszem hogy milyen tanfolyamok vannak a kútvölgyiben, el is mentettem, várj megkeresem és ide másolom!

Ezt írta:
„I. terhesség
a terhesség élettana, terhesség alatti változások, a terhes nó életmódja. Vizsgálóeljárások a terhesség alatt. Társadalombiztosítási juttatások. Az 'érintés varázsa': babamasszász elsajátítása már a várandosság alatt. Intim torna várandósság alatt.
Előadások: minden hónap első szerdáján (október 4., november 8., december 6.
Előadók: Dr. Pálláné Sándor Edina védőnő
dr. Munkácsy katalin intimtorna oktató

II. diétás, étrendi tanácsok
Megváltozott tápanyagigény és vitaminszükséglet a terhesség alatt. Hogyan kerülhető el az elhízás terhesség idején. Mit kell tudni a gesztációs diabéteszről. Étrendi tanácsok a gyermekágyas időszakra.
Elődadások: időpont egyeztetéssel. bejelentkezés hétfőtől-péntekig a 325-11-00/7140 es melléken Rezes Katalin diatetikusnál.

III. szülés, együttszülés
A szülés megindulásának jelei, a szülés lefolyása, vizsgálóeljárások a szülés alatt. Apa szerepe a szülőszobában.
Előadások: minden hónap első csütörtökjén (október 5., november 2., december 7.)

Elődadók: Zachár Lászlóné Erika szülésznő
Király Katalin szülésznő

IV. gyermekágy, szoptatás
változások a gyermekágy alatt, az újszülőttek első napjai, tejelválasztás-szoptatás. Az újszülőtt gondozása, rooming-in.
Előadások: minden hónap harmadik csütörtökjén (október 19., november 16., december 21.)
Előadók: Dr. Rákóczi Ági szülésznő
Szirtes Erika szülésznő
Tamásné Garay Mária csecsemő-ápoló
Nagyné Plenter Ágnes csecsemő-ápoló

V. Szülőszoba látogatás
Előadások:
minden hónap első keddjén (október 3., november 7., december 5.)
Előadók: Várnai Gabi szülésznő
Keszegh Éva szülésznő.

Érdemes elmenni ezekre az előadásokra, nagyon jók és nagyon kedves mindenki. Érdemes még a pároddal menni főleg a szülés, együttszülésre, (persze csak ha papás szülés lesz), mert ez igazán nekik szól, mi már úgyis mindent tudunk és nekik egy kis lelki 'löket'.
17:30-kor kezdődnek, lennt van egy tanácsterem azt hiszem ez a neve, ott vannak az előadások, a szülőszoba látogatás meg fennt a szülészeten. Megmutogatnak mindent és közben magyaráznak is.
Mi a szülés, együttszülés, szülőszoba látogatás és szoptatás, gyermekágy előadáson voltunk, és nagyon jók voltak! Elmondanak mindent a rooming-in rendszerről, a szülésről, szoptatásról mindenről! Tényleg nagyon jó!
Remélem tudtam segíteni. „

Szia Steffi!
De jó hogy itt vagy!
GRATULÁLUNK!!!
Jajj, de sok rossz történt  De a lényeg tényleg az hogy minden rendben van, és hogy már otthon vagytok!
Sok egészséget és boldogságot Nektek!
Nagyon édes Martin baba!

Vica!
Köszönöm, hogy bekerültem a táblázatba!
:lol:

Dorka!
Gratulálok Nektek!

Dora!

A Mammt mögött a 2in 1 kirakatában láttam ilyet, meg az egyik ismerősöm foglalkozik ilyenekkel, itt nézd meg
http://www.kezeslabas.hu/

Na most már tényleg befejezem, mert nagyon hosszú lett, és megyek is aludni!
Jó éjt!
Vagy szép napot!

Puszika

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!

Dorkának és Steffinek ÓRIÁSI GRATUKA, jó, hogy ti már túl vagytok a nehezén!!
A mi pocaklakónk is rendesen rug-kapál már, még nem tudjuk, hogy fiú lessz vagy lány de az biztos, hogy már most 17 hetesen úgy rugdos mint egy kis futbalista.
Már most akkora a hasam, hogy mindenki azt mondja, hogy nem létezik, hogy márciusban szülök, biztosan elszámolták, de a Mészáros is azt mondta, hogy harmadiknál ez nem annyira különleges pláne ha az első kettő nagy baba volt, és hát igaz ami igaz nagyok voltak, a nagyobbik 4,25-tel, a kisebbik 4,50-nel született, ugyhogy kicsit be vagyok rezelve, hogy ez a bébi mekkora lessz. És hogy bírom majd megszülni???
Na de majd csak túl leszünk ezen is, a lényeg hogy egészséges legyen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gyönyörű minden baba!!!!!!!!!!!!
Már én is alig várom, hogy újra babázhassak meg persze a fiúk is nagyon várják a kis tesót!!!!
Mindenkinek sok puszi vigyázzatok magatokra és a babákra!!!!!!!!!

ANZSIKA.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Sziasztok!
Babakocsi ügyben a tapasztalatomat osztanám meg:
szempontok: lehessen vele közlekedni: vagyis ne legyen túl széles, és fel tudd emelni babástul.
Az első 4-5 hónapban jó, ha teljesen vízszintesen tud benne feküdni, később azonban már úgyis látni szeretné a világot, tehát fel kell tudni legalább kicsit ültetni.
Eddig egy ismerősömnek sem jött be a kezdetektől kitartó 3 funkciós babakocsi, mert egy idő után az túl nagy és nehéz volt. Mi is így jártunk (pIerre Cardennel kezdtük) És azóta már van egy chicco sportbabakocsink. Mi mindkettőtt hazsnáltan vettük.
Érdemes tehát 2-ben gondolkodni. Az elsőnek nem kell túl puccosnak és drágának lenni, hiszen pár hónapra kell majd. A másodiknál pedig mindneképpen a könnyűcipelhetőség (a baba majd 10 kilósan is abban ül) és a jó pakolhatóság kell, hogy jellemezze. (én azzal vásárolok be).
Na, ez ppersze csak az én tapasztalatom.

2. gyerek: ha folyamatsoan az elsővel gyeden és utána gyesen vagy, akkor az első gyerek előtti fizetésed alapján számolják. H aközben visszamész dolgozni. Akkor az alapján. De ha csak pár hónapra dolgozol, akkor azt osztják el egy évre... és a napi átlagkeresetedből számolnak, tehát rosszul jársz. Nekem azt tanácsolták, inkább maradjak gyesen még pár hónapig, mert utána akkor újra kapom rendesen a tgyást, gyedet, míg ha mondjuk fél évig dolgozok csak, akkor leeht, hoyg kevesebbet kapot a másodiknál évekig.
Persze ha valaki 1 évig is dolgozik a kettő között, akkor más a helyzet, hiszen akkor újraszámolják, és ha még a fizuja is nőtt, még jobb lehet a helyzet.
Tünde

mtunde

Sziasztok!

Ancsa
Mi már nagyjából mindent megvettünk, amit a védőnő írt. Hát már a 32. hétben járok, úgyhogy azt mondta vegyek meg szépen mindent. A C&A-ban vettem saplát, meg kesztyűt. Végre találtam levegőztetőzsákot. NAgyon jó meleg. Nekem szerencsém van, mert légzésfigyelőt kapok kölcsön, de egyik ismerősöm sem használja. Babakocsit és gyerekülést is kaptam a barátnőmtől. Peg perego. Nagyon jó. Azt mondta az a fontos, hogy lehessen fektetni és ültetni is benne a babát és hogy a fogantyúja, már amivel tolod, azt lehessen áthajtani a túloldalra. MAgyarul tudod úgy tolni hogy szemben van veled a baba és úgy is hogy háttal. De ezt csak később kell. Erre esküsznek az ismerőseim, és ezt tényleg többen mondták, hogy fontos hogy lásd, amikor tolod, mert lehet hogy észre sem veszed, ha szél van meg ilyenek. A kereke meg forgós. Ez is elég praktikusnak tűnik. Egyébként ha nem kaptam volna kocsit, tuti hogy nem vettem volna újat. Mindenki azt mondje, hogy teljesen feleseleges, mert nem sokáig használták, mert jobb lesz az esernyős babakocsi.
A védőnőm nagyon jó fej, mert egy csomó felesleges dolgot kihúzott a listáról. Ő is azt mondja, hogy lenyúlnak minket. :)
A ruhákat írom le, mert az ágy meg ilyenek egyértelmű.
5-6 db kombidressz (56-62-es)rövid és hosszúujjú is kell
3-4 db rugdalózó
1-2 kocsikabát
1-2 db cérnasapka
2 db sapka (vastagabb, a fülét, homlokát védje)
2 pár zokni
1 db harisnyanadrág
2 db hálózsák (62-es)
1 db levegőztetőzsák (én kettőt vettem, de kocsikabátot csak 1-et)
20 db textilpelenka
40 db eldobható (mini)
1 db kapucnis frottír fürdőlepedő
1 db pelenka anyagú fürdőlepedő
1 lázmérő
1 fürdőkendő (amit a kezedre húzol)
1 bébiolló (biztonsági)
babakád, állvány
popsi törlő
Az egyéb fürdetőtszereket a gyerekorvos írja fel. Azt mondta, hogy ezeket vigyem a kórházba is, mert ott Jonsont használnak általában és az a legrosszabb a baba bőrének.
Ezek a legfontosabbak.

Kép
gyorgyi33

Ancsa! Köszi :) Remélem Te is tényleg mihamarabb már hasonló dolgokon fogsz aggódni, mint Én! Bár ne aggodalmaskodna az ember, de a gyereksírás az elengedhetetlen feltétele a gyereknevelésnek nagyon úgy néz ki :roll:

Babakocsi: az elsődleges szempont az az, hogy valóban mire fogod használni. Mert ha tömegközlekedésre, akkor minél könnyebb annál jobb. A sokfunkciós akkor jó, ha csak sétáltatod benne és egyébként kocsival utaztok és nem BKV-val.
Új babakocsit nem érdemes venni, csak ha az ember már nem tud mit kezdeni a pénzével. Pláne sokfunkciósat nem, mert az iszonyatosan drága :?

Ajánlom figyelmedbe a hordozókendőt is, igaz Én még nem kötöttem magamra, de Apa már többször levitte benne Kolost és nagyon élvezte. Már 2 hetesen is lehet benne sétáltatni a gyerkőcöt, mert teljesen fekvő pozícióban is fel lehet kötni.

Az előadásokra érdemes elmenni, pláne az apukáknak. Az Én páromat megnyugtatta, hogy Ő mindent megtett annak érdekében, hogy még felkészültebb legyen a témában és tudjon segíteni.

A kórházba Én vittem mindent (pelus, törlő, betét), de igazából a hálóingre volt szükségem, mert hétvégén voltam bent és elfogyott a kórházi, ja igen és a mellszivót is vigyétek be, ha van. Ami még hasznos lehet az a wc-ülőke papír. A DM-ben lehet kapni.

Györgyi listája nagyon jó, bár én textilpelenkából 40-et vettem, mert az nagyon használódik....én minden alá-fölé-mellé azt rakok :lol: Egy pár darabot félbe és negyedbe vágtam, mert sokmindenhez elég csak egy kisebb darab is.

Anzsika! Nekem is 17 hetesen rugkapált már és egészen a végéig meg sem állt. Én azon aggódtam, hogy majd biztos "szuperaktiv" lesz :lol: De rá lehet mondani, hogy nyugodt baba....le is kopogom.
marcsim

Sziasztok!

DORKA! Gratulálok a bébihez és sok boldogságot!

HURCIA!

Éjszaka átalvásban nem vagyok kompetens,mert Mandula 2 éves koráig ébredt éjszaka,mivel cicizett
:D :D :oops: :oops: ,engem ugyan nem zavart,mikor abbahagytuk átaludta az éjszakát.Biztos Balázst is a cici motiválja :D az ébredésre.Azt olvastam valahol,hogy egyéves kor körül könnyebben le tudod szoktatni a babát az éjszakai ciciről,mint korábban.Nem írok már erről,mert még megköveznek.. :D :D

gyes,gyed-téma:
mikor terhes lettem a kettes számúval,írtam egy tanácsadónak,aki ilyen kérdésekkel foglalkozik(nlc.hu-n)A következő választ kaptam,amit később a munkaügyis kollégám megerősített:
a juttatás alapja vagy az utolsó munkában töltött év összjövedelme,ha ez magasabb,mint a mindenkori minimálbér kétszerese,akkor a mindenkori minimálbér kétszerese lesz a tgys és a gyed alapja. Nálunk ugye 2006.decemberében születik a baba,mankával januárban lejár a gyes.

folyt köv.csak felébredt..

Kép

Kép
durca

Sziasztok!
Hát szombaton megvolt a vizsga. Dóri jól viselte az utazást szerencsére (Gyöngyös). Dani is jól elvolt a keresztszüleivel. Képzeljétek életében először nem aludt itthon!!! Ebéd után ugyanis ott aludt Keriéknél. Tudni kell egyébként, hogy a keresztszülőkkel egy házban lakunk, tehát altathatták volna itthon is, de kipróbálták és láss csodát elaludt! Ilyen nagy fiam van :) , egyik szemem sír, a másik nevet.

Két napja úgy fájnak a térdeim, biztos az időjárás változásra, ebben a korban már... igaz Durca te már ezt biztos tudod :D ? Jaj, mit fogok én ezért kapni :oops: .

Babakocsi témához
A kérdés attól is függ, hogy ki milyen terepen fogja tologatni. Itt Pomázon baromi ramatyok az utak, úgyhogy nekünk elég nagy kerekű jó rugózású kocsink van. Természetesen a második gyereknél kellett venni, elsőnél kaptunk kölcsön, de akitől kaptuk annak is pár hónappal előttünk született a második. Használtan vettük, interneten találtuk. Mózeskosaras, van külön sportrésze. Én mindenképp ilyet szerettem volna, hogy újszülött korban vízszintes legyen. De ez az én heppem, más azt mondja, hogy a babakocsiban úgy sem töltenek olyan sok időd.

Még valami, apa ma hős volt egyedül sétált a két gyerekkel!!! Úgyanis én is és anyós is ki voltunk purcanva.

Jó éjszakát mindenkinek!
Monacs

Kép
Kép
monacs

Sziasztok,

Először is én is gratulálok steffinek és dorkának a babákhoz!!! :D

Köszi a nadráglelőhelyeket is, jegyzeteltem, úgyhogy most már csak fel kell nyalábolnom pöttömkét és nekivágni a dolognak.

1-2 héten belül megyek cukorterhelésre. ez hogy zajlik a kútvölgyiben (hegedűs dokihoz járok én is)? csak mert arra már rá jöttem,hogy nem úgy, ahogy a Margit kórházban (ott 3 dl cukros vizet kell letuszkolni).
szóval éhgyomorra kell odamenni, majd vérvétel után enni és újabb vérvétel, vagy otthon enni és 1 órán belül beérni?
manóka28

Sziasztok!

Monacs gratula a vizsgádhoz és a gyerkőcökhöz, hogy ilyen ügyesen alkalmazkodnak anyához! :wink:

Manóka! Itt zsemlét és tejet kell vinni reggelire, ez sokkal barátibb, mint a cukrosvíz. Leveszik a véred éhgyomorra, aztán meg kell enned a "reggelit" és utána 1 óra múlva újra vért vesznek. Hogy azt az 1 órát hol töltöd el az szerintem mindegy. Nekem nem Hegedűs a dokim, de valószínű, hogy ezt mindenkivel ugyanúgy csinálják és nem orvosfüggő.

Képzeljétek, kezdem kiismerni Kolos napirendjét. Az már biztos, hogy a 17 és 20 óra közötti időszak az nyűglődés. Semmi sem jó és aludni sem akar. Bár tegnap odavettem magam mellé az ágyba és akkor nagynehezen elaludt....lehet, hogy ez lesz a megoldás.

Hogy vagytok friss babások, milyen az élet otthon? :lol: Ha van egy kis szusszanásnyi időtök kérünk képeket! :wink:
marcsim

Sziasztok!
Eloszor is. Steffi, hogyhogy apjuk egesz nap veltek volt? Alapitvanyi szobaban voltal?

Gyed, Dorca, akkor te egy evig gyesen voltal, igaz? A minimalber 2szeresebol szamolt gyed amugy a maximum 87500-ra jon ki. Vagyis a tgyas lehet kevesebb, mint az elso gyereknel, mert ay mar lehet kevesebb a fizunal, a gyed igy is maximum lehet. Ez persze a bejelentett bertol fugg... Ugye neked is ezt mondtak? Neke tavaszra ajanlottak munkat, de pont ezert nem vallalom, mert lenne alkalmio jovedelmem, ami voszont mar rossz lesz az ujabb gyd szamitasakor...

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?