A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Nyulika,
annak nem örülök, hogy veled is csúnyán bánnak, de jó tudni, hogy nem vagyok egyedül. Így legalább vígasztalhatjuk egymást. Ilyenkor a babóra gondolok, aki itt rugdos bennem, és semmi más nem érdekel, olyan jó!!! Kép

Pusz
Miszike
miszike

Maci!
Beregisztráltam magam Maci_2 néven, remélem így nem lesz kavarodás az egyezõ név miatt.

Szeretnék orvost váltani, hogy megy az ilyesmi? Eddig az Sztk-ra jártam terhesgondozásra. Kell ott szólnom, vagy továbbra is járnom kell oda? Vagy az új doki intézi?

Maci_2
maci_2

Nagyon szepen KÖSZÖNJÜK a gratulaciokat, amiket meg szombaton küldtetek. Tenyleg rengeteg lesz itt a baba, itt is azon gondolkodott az egesz korhaz,hogy milyen idö volt januarban, hogy mindenki a babagyartas mellett döntött. REmelem SASHA mar nem szenvedsz sokaig, gondoltam am rad sokat, biztos nem kellemes igy rahuzni. Most mennem kell, majd jövök es nezem, hogy mik a fejlemenyek. Ügyesek legyetek. Szia. K.Sz.
Névtelen

Nyulika Kép
ne hagyd magad, micsoda disznóság ez?!
Jellemzö ... nekem is azt találta mondani egy vezetö kolléga, hogy "Hát igen, ez a baj a nöi dolgozókkal" GRRRR
Mondtam, akinek ez baj, az forduljon elmeorvoshoz!!!
Erre persze ott jópofizott nekem, hogy hát nem úgy értette, hogy baj, meg ilyenek, és még le sem hányhattam, mert már elmúltak azok az idök KépKépKép

Velem amúgy rendesek, szerencsém van ... mármint globális szinten, de az ilyen megjegyzésektöl az ég óvjon bárkit, mert átharapom a torkát!

Timici Kép
Leginkább nem nagyon kéne erölködve pakolásznod, hajlonganod!!!

Na hazamegyek Kép

Pussz
Kangi
20+3
kangi

Maci_2!Kép

Koszi szepen! Boldog babavarast!Kép

Maci
macimaci

Szia Maci2!
Ha gondolod választhatsz magadnak orvost, sok dokinak van magánrendelõje, oda lehet járni(az én dokimnál egy vizsgálat 6000 ft).Persze járhatsz az sztk-ba is, most már én is gondolkodom, hogy ezt kellett volna tennemKép
Az én dokim az István kórházban dolgozik, a rendelõje jól fel van szerelve(3d ultrahang, ctg stb.), a kórházba szinte be sem kell járnom.Úgyhogy elvileg egy csomó idõt spóroltam így(ami nem volt mindegy, mert csak most hagytam abba a munkát),de azért volt egy jó pár alkalom, amikor 1-2 órát várni kellett a dokira.Az elején rendi volt, de kb. 2 hónapja nagyon flegma lett, felmerültek problémák(toxémia stb.)és hát ilyenkor derül ki, hogy valójában milyen is egy orvos...Szóval én azt hittem, ha fizetek neki, akkor jobban oda fog rám figyelni, nálam ez nem vált be.Van olyan barátnõm, aki az Istvánba jár terhesgondozásra, nincs fogadott dokija,az orvos mégis lelkiismeretesen foglalkozik vele.
Ez persze csak az én negatív tapasztalatom, nagy általánosságban szerintem sok kismamának van fogadott orvosa és szerintem a nagy része meg van vele elégedve.
Üdv
nyuszifül2 (35)
nyuszifül2

Sziasztok!

Elõször is szeretnénk megköszönni Mindenkinek a gratulációkat és a jókívánságokat és az utsó jelentkezésem óta született babákhoz én is tiszta szívbõl gratulálok!

Íme Csenge születésének története:
Csengét szeptember 18-ra vártuk, de csak nem akart elõbújni. Minden nap jártunk CTG-re, mely szerint a kisasszony tökéletesen érezte magát odabent, és még fájásokat sem mutatott a gép, elvétve csak egyet-kettõt.

Vasárnap is mennünk kellett CTG-re, és amnioszkópia is volt. CTG ismét rendben és a magzatvíz is tiszta volt. Az orvos kicsit leválasztotta a burkot, hátha beindulnak a fájások és baba is lejjebb jön, mert még ekkor elég magasan volt. Szülésznõvel is tartottuk a kapcsolatot, mert igen rendszertelen „fájásaim” voltak. Csak akkor vettem észre az összehúzódásokat, ha nagyon odafigyeltem, amúgy nem is foglalkoztam vele, mert nekem nem fájt. Délután 4-kor beszéltünk telefonona szülésznõvel és megemlítettem a 10-15 perces összehúzódásokat, mire azt mondta, hogy menjünk be a kórházba, mert szerinte itt este baba lesz.

Szép lassan elindultunk. A kórházba érkezés után újból CTG vizsgálat volt, ami már 3 perces fájásokat mutatott, amibõl szintén nem éreztem semmit. Ekkor úgy döntött az orvos, hogy maradjunk, mert szülünk. Felfogni még most sem fogtam fel a dolgot, hát jó –gondoltam- maradjunk szülni. Este 6-kor burkot repesztettek, és ekkor már meconiumos volt a magzatvíz és 3 ujjnyi a méhszáj, tehát helyes volt a döntés, hogy maradjunk bent. Ezután a szokásos beöntés, borotválás és zuhanyzás jött. Este 8-ig jól elvoltunk a szülõszobán, akkor kezdõdtek úgymond a fájások, de nekem még mindig nem fájt. A szülésznõ mondta is, hogy mostmár megnézi õ, hogy mi újság, mert nem hisz nekem. Fél órával késõbb már tényleg fájt, de nem volt tragikus. A méhszáj még mindig 3 ujjnyi volt, de már elsimult, a baba viszont még mindig magasan volt. A szülésznõ javasolta, hogy kérjek epidurált, mert ez az utsó pillanat, amikor beadhatják és a baba miatt jobb lenne, hátha begyorsítja a dolgokat, mert ekkor már fejduzzanatot észleltek nála. Tulajdonképpen rábeszéltek, de így legalább volt két óra, miközben aludhattam, hiszen már elég késõ volt én meg fáradt voltam. Fél 12-re teljesen eltünt a méhszáj, és az epidurál hatása is kezdett elmúlni. Már kezdtem érezni a tolófájásokat, de baba nem akart jönni. Doki azt mondta, ha nem tudok megszülni, õ feladja a szülészetet, hiszen minden simának és egyszerûnek tünt. Hajnali kettõkor orvosom hívta az ügyeletvezetõt, õ is megvizsgált, aztán ketten feküdtek a hasamra, hátha ketten együtt sikerül lejjebb nyomniuk a babát, de nem. Ekkor már eléggé aggódtam a kicsi lányért, férjem szintén, de õ még értem is. Aztán meglett a döntés: császár. Az egészben az volt a legszörnyûbb, amikor fájásokkal küszködve kellett válaszolnom az anesztes kérdéseire. Betoltak a mûtõbe, közben láttam férjem aggódó tekintetét, és az orvosom gondterhelt arcát. Végül 02:50-kor emelték ki Csenge Boglárkát, 3300 grammal és 53 centivel. Ahogy kiemelték, mondta is rögtön az anesztes, hogy az volt a baj, hogy nem fordult be rendesen. Õt egyáltalán nem viselte meg a szülés, 9/10-es Apgart kapott. Hatalmas hajjal született, igazi kis hajasbaba.
Az orvosom szerint jó, hogy nem vártunk tovább a császárral, mert a méhem kicsit megszenvedte a dolgokat, és még rosszabb is történhetett volna.
Már péntek délután hazajöhettünk, a sebem is szép volt. Hétfõ reggelre viszont elöntött a vér, így irány a kórház. Szerencsére nem kellett újból felnyitni a sebet, elég naponta sebtisztításra és kötözésre járni, de ez is elég fárasztó, fõleg egy ilyen manó mellett.

Az elsõ napok itthon nagyon nehezek voltak, Csenge néhány napig szenvedett a hasfájástól (és persze mi is), de úgy néz ki már nem kínozza õt. Amúgy jó baba, eszik alszik, persze neki is vannak jó és rosszabb napjai.

Engem eleinte nagyon bántott, hogy nem sikerült normál úton megszülnöm a kislányomat, de kezdem lassan túltenni magam a dolgokon, és örülök, hogy egészséges a kicsi lány és ennyivel megúsztuk.

Üdv Mindenkinek: Taháni

Ui: Gombóc! Majd megy a válasz az utsó emiledre!
Tahani

M.,
Nincs mit, de mivel tudom, milyen erzes, inkabb azt mondom, hogy inkabb ne kellett volna kerdezned...Kép

Miszike, Nyuszika,
A cegen beluli dolgokrol en is tudnek meselni...eddig egyetlen pozitiv csalodas a fonokom es a kozvetlen kollegak hozzaallasa volt. Az autot nekem is le kell adnom, a telefonomat is, meghozza az utolso munkahelyen toltott napon. De nem erdekel, utana legalabb nem fognak szivatni, semmi stressz, csak nyugi otthon..KépKép En terhestornara, uszodaba, szulesfelkeszitore szeretnek jarni, talan meg a jogat is kiprobalom. Kép

Kangi,
en lassan meg utok itt bent! Kedves "tavolabbi" kollegak minden figyelmeztetes es kerdes nelkul nekiugranak a hasamnak es elkezdik (szerintuk simizni) razogatni. Nekem meg kemenyedik a hasam, haaaat, mintha betont rangatnanak a pocimban. Brrr. Meg csak fel se tudok ra keszulni, mire szolnek, mar meg is raztak...rajottem, a sok gyerektelen fiatal noszemely csinalja ezt...KépKép Neha ugy erzem, ezek azt hiszik, nem csak a haton levo pup hoz szerencset, hanem a hasam is, ezert csinaljak....Kép

Pusszancs,
Gombóc
Gombóc

Tahani,

Hurra, hurra, latom, mar jobban vagy! KépKép
Szep nagy lett Lencsi baba, ahhoz kepest, ahogy saccoltak! Kép
Szerintem ne emeszd magad, nem a szules modja fogja meghatarozni, hogy milyen anyukaja vagy/leszel a kislanyodnak. Szerintem a lenyeg, hogy Te is es Csenge is jol vagytok, nem? Kép

Pusszancs,
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Minden új babához gratulálok és sok-sok tejcsit kívánok nekikKép

Puszi, Panka
17+1

panka

Gombóc Kép
Azt nem lehet, hogy esetleg szólsz egy olyan közelebbi kollégának, akivel jóban vagy, hogy utálod a hasmancsolást, és legyen kedves ezt elterjeszteni a távolabbiak között?
Én egyébként simán el szoktam ugrani, persze olyankor néznek, mint a gázálarc KépKépKép de nem érdekel, engem ne tapirnyákoljanak az ebédlö kellös közepén, nem vagyok én UFO, ök meg nem a radar Kép na persze nem igazából ugrok, csak hátralépek Kép

Taháni Kép
iszonyú nehéz lehetett ... de azért jó, hogy most midnen rendben van és hogy szép, egészséges Csengétek van! Gratulálok!!!

Mosmá' télleg megyek, mer' megfojt az emberem Kép

Pussz
Kangi
20+3
kangi

Sziasztok Lányok,

Minden újdonsült anyukának és csemetéjének sok boldogságot és sok-sok tejcit kívánok.

Andy78,
Add meg a táblázatban felsorolt adataidat, és biztos vagyok benne, hogy Pocok a legközelebbibe már beletesz.

Brokkoli,
Ugye Te nem azért vagy a 28. hét óta táppénzen, mert veszélyeztetett terhes vagy? Ezzel kapcsolatban mél megy.
...most rohannom kell, úgyhogy lehet, hogy csak holnap kapsz mélt.

puszi mindenkinek,

gömb
29+3
gombolyu

Lanyok,
Na en kesz vagyok a vasalassal ,sajnos a derekam is megerzte,most egy ponton szur mint a …….
A ferjem meg is kerdezte a sok ruha lattan hogy ikreid lesznek : ))))))

Bepakoltam mindet a szekrenybe,elkeszitettem babus ruhait amit majd be kell hozni a ferjemnek.Mar csak az agynmujet kell felrakni de azt csak vasarnap a korhaz elott fogom.

Kangi,
Ez tetszett a hogy aggodsz azert hogy mi lesz utana hogy mar nem dolgozol.Engem is aggasztott,nem is ertettem miert,de az elso itthon tolott het utan mar nem erdekelt.Szerintem ha a baba meglesz evente egyszer fog eszembe jutni : ))))

Nyulika,
Ezt meg nem hallottam hogy tappenz alatt jarna az auto,furcsa is lenne szerintem.
Miert fizetnenek azert mert tappenzen vagy.
Gombocnak van igaza,hagyj mindent magad mogott es koncentralj a babara : )))

Miszike,
Ez jo hir,mert a betanitas farszto dolog.En a 30.heten maradtam itthon.De utan ket het nyaralas volt.Nagyon gyorsan mennek a napok,en fozok minden nap,meghata hazimunka sem megy mar olyan gyorsan mint elotte.ja es sok baratnom van akivel osszefutok neha.Es hat itt a babanet : )))
Ne izgulj amint mar vasarolsz a babanak es keszulodsz repulni fog az ido.
Ami kesik nem mulik.Ha meglesz a baba es mar setaltatni lehet talalkozhatunk : )))Te ugyis meg nagyon ra fogsz erni : ))

Tahani,
Gratulalok megegyszer Csengehez!

Gomboc,
Igazad van a fiatal single kolleganok tudnak nagyon tapintatlanok lenni sajnos.Ja es a megjegyzeseik.

Gomb,
Barki mehet tappenzre barmikor,mar nem ugy van mint regen.Csak szolsz a dokidnak hogy eleg volta robotbol es kiir.

Puszi
Kataa
37+6

Kép
Kép
kataa

SASHA DRÁGAKépKépKép

Csatlakozva Virtuális Barátnõmhöz már én sem mondok semmit...csak szép csendben reménykedem, hogy megszán végre a makacs Kicsifiú...Kép

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++EZ MIND A TIÉD!!!Kép

Taháni!Kép

Sok boldogságot Csengéhez, és sose bánkódj!Kép
Te mindent megtettél, a többi pedig nem rajtad múlott!

Örülök, hogy jobban vagy!Kép

Puszi: Sheila és MelissaKép

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van...
Elég régen nem jelentkeztem, de látom senki sem hiányolt...

Gratula a megszületett babákhoz.

Mi jól vagyunk csütörtökön voltunk uh-n papával együtt, negy élmény volt, ahogy a törpike lökdöste ki a kis kezével a uh "fejet".

Képzeljétek kezd vizesedni a bokám mi a manót csináljak?

Na meg a másik nagy problémám 4 kg -ot híztam az elmúlt 3 hétben így összesen 5,5-t így 20. hét felé nem sok egy kicsit?

Azon tünödöm, úgye nem lesz baj, ha nem vacsorázok?
Xsak gyümölcsöt eszek?

Hát remélem nem én vagyok érzéketlen, de még semmi mocorgást nem érzek!

Pocok: a szülésem dátuma 2002,03,01 re jósolta a doki...

Lányok mire kell jobban oda figyelni a gombás, vagy a baktériumos fertõzésre?
Valamelyiknél nem ajánlatos a laktacid használata nem tudtok segíteni?

Valami gombás nyavaját sikerült összeszedni, 2 kuppal ha minden igaz megusztam...

Mindenkinek jó pocak növesztést

Manó2
19+1
manó2

Kataa,
...na jo, akkor megis ide beirom, ugyhogy Brokkoli ne varj melt...szoval...ki is vagyok irva matol tappenzre, csakhogy a dokim beirta a kiskonyvembe, hogy veszelyeztetett terhes, pedig nincs semmi gondom...kop-kop-kop...a kerdesem az, hogy akkor most mit csinaljak a vedoneninel meg a terhesgondozason. Mondjam meg, hogy csak azert vagyok kiirva, mert a vizsgaidoszakban fogok szulni, ezert mar most tanulnom kell ezerrel, vagy talaljak ki valamit...Lanyok, mit javasoltok?...ha pedig tenyleg barmikor kiirathatom magam, akkor miert irta be a doki, hogy veszelyezetett terhes vagyok? Vagy ez csak az adminisztraciohoz kell?

elore is koszi az infot,

gomb
29+3
gombolyu

Mano2,

A 20. het kornyeken az en sulyom is meglodult, de azt mondtak, hogy ez periodikus. Az evesben ne fogd magad vissza, ha jol esik...persze ha estenkent csak gyumit kivansz, akkor egyel azt. De a 20. heten az 5.5 kilo egyaltalan nem sok. Szoval a vacsit csak emiatt ne hagyd ki, ez nem az az idoszak...

pusz,

gomb
29+3
gombolyu

Halihó!

Sasha!Kép
Hát, már nem is mondok semmit, jó?Kép Csak gondolok Rátok rengeteget. Szerintem a kis csibész a táblicsku elejére akarta röpíteni az anyukáját.KépKépKép

Manó2!Kép
A gombás "csak" kellemetlen, a bakteriális veszélyes lehet. Nem mindegyik, de ha bacira gyanakszol, vetess kenetet mindenképp, biztos ami biztos alapon. Lactacyd (vagy más irrigáló) használatát nem nagyon szokták ajánlani terhesség alatt, az én dokim kifejezetten megtiltotta, mert nem lehet tökéletesen sterilezni a "mûszert", és így többet árt, mint használ, egyenesen a méhszájhoz lövi a bacikat. Persze ha a Lactacyd mosakodógélre gondolsz, azt lehet, sõt ajánlott.

Brokkoli!Kép
Börzére elvileg be lehet állni kocsival, de kevés a hely, korán kell menniKép

Timici!Kép
Tessék pihenni!!!!

Pusz mindenkinek
Zulu
31+4

Kép

Kép

Kép
zulu

...mar csak egy dolog...
Gomboc,
Ugy latom, hogy Te a Margit korhazban fogsz szulni. Lenne egy kerdesem...meg minden Margitoshoz: Szeretnek kismama tornara jarni, es mivel a Margit van a legkozelebb hozzank, arra gondoltam, hogy jo lenne oda jarni. Van ott egyaltalan kismama torna? Ha van, barki mehet oda? Ha beleirtak a terhes kiskonyvembe, hogy veszelyeztett vagyok, azert mehetek, vagy kulon igazolas kell dokimtol (valojaban csak papiron vagyok veszelyeztett, mint azt az elobb irtam)? Vagy ha a Margitban nincs torna, akkor tud valaki a II. keruletben vagy kornyeken egy helyet?

koszi,

gomb
29+3
gombolyu

Sziasztok!

Mona, Iancsa, Sara, Tahani,
nagyon gratulálok a babócákhoz!
Sok boldogságot! Kép

Zulu,
majd próbálom a dokimat ösztökélni, hogy tegyen meg mindent amit tud a kórházban, de eddig is elégedett vagyok a hozzáállásával. Kép

Kamelia Kép
örülök, hogy itt vagy. Múlt héten én is "mértem" többször is a babát, kb. 2000-2200 g volt. De szerintem ezen nem izgulj, egyáltalán nem biztos hogy pontos a mérés, szerintem többszáz gramm eltérés is lehet. Vagy a baba éppen most sokat nõtt, és késõbb kevesebbet fog stb.

Sasha,
nagyon izgulok értetek!

Puszi, Pilinke (33+5)
pilinke

nyulika!

Tõlem a telefont vették el a táppénz idejére már.KépKép Ennyi bajom legyen.Kép Persze elõször kicsit rosszul esett.

Gömb!

Kénytelen volt beírni, hogy veszélyeztetett vagy, különben nem mehetsz táppénzre, csak a szülés elõtt egy hónappal anyaságira. De ezzel mindenki így van, a védõnõk és a háziorvosok is tisztában vannak vele.KépKépKép Nekem azt mondta az orvos hogy mondjam azt hogy enyhén görcsöltem, de ha otthon vagyok és pihenek semmi gond. Ennyi.

Manó 39+2

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Gomb!

A doki manapság már bármikor kiírhat, de kell hozzá egy indok: ez pedig mindig a veszélyeztetett terhesség. A táppénzpapírra csak kell valamit írni, igen, az adminisztráció miattKép A védõnõnek meg nyugodtan mondd meg az igazat, nem fog fennakadni rajta, manapság aki megengedheti magának anyagilag, mindenki kiíratja magát.
Nálunk /pont emiatt, hogy nem tudni, mikor igazából veszélyeztetett a kismama/, kellett külön igazolás a terhestornához az orvostól. Remélem, tudtam segíteni.
Névtelen

Sziasztok!

Kangi, Zulu,Kép
aranyosak vagytok, hogy aggódtok.Kép
Jelentem jól vagyok, kipakoltuk és kifestettük a hálószobát. Holnap majd még egyszer átkenjük és teljesen szuper szép lesz.Kép A derekam egy kicsit fáj, de egyébként minden OK. Holnap napközben pihi és du. újra festés, aztán hétvégéig pihi na meg egy kis fõsuli.Kép

KangiKép
ez az UFO+radar hasonlat nagyon tetszett. Hangosan hahótáztam.Kép Nagyon igazad van, nem tudom mit képzelnek az ilyen emberek.

GombócKép
örülök, hogy sikerült tisztázni a dolgokat a hugoddal. Lehet, hogy most egy kicsit többe van, de minden meglesz a 2.babának és azért az jó.Kép Meg aztán így legalább olyan lesz, amilyet Te szeretnél. A sógoroddal kapcsolatban inkább no comment. A lényeg, hogy szent a béke.!!! Ügyik voltatok.Kép

Itthonlét: MiszikeKép
hidd el, hogy
1.) nagyon gyorsan elmegy az idõ
2.) most mindent el tudsz majd intézni, amit eddig hétvégén kellett, nagyon jó dolog, hogy nem fut a lakás és van otthon kenyér este(csak magamból kiindulva perszeKép).
Arról nem beszélve, hogy el kell kezdeni vásárolni, nézelõdni és pihenni.KépKépKép

SashaKép már nem mondok semmit, csak drukkolok!Kép

Hát a súlyom most nekem is nekilódult.BRRRR!
Múlt hét szerdán még 80kg voltam, ma reggel pedig már 82kg. Ez szörnyû, hogy lehet 5nap alatt 2kg-t hízni?????
Pedig nem is nassolok, nem eszem többet sem, szóval nem tudom mitõl lehet. Remélem, hogy most megáll és nem hízom tovább egy jó darabig.Kép

Na jó, nem panaszkodom tovább, megyek inkább beveszem a bogyókatKép. Jók legyetek, szép jó éjszakát.
Pussza,
Timici
24+3
timici

Sziasztok!

Taháni!Kép

Gratulálok a lányzóhoz! Sajnálom, hogy csaszival végzõdött, de a lényeg a lényeg: a BABAKépKépKép Én is tartok kicsit, hogy császárral fog végzõdni, de tudom, hogy a baba és az én érdekemben fog történni, ha történik...Kép sok puszi Nektek!

LányozókKép
Köszönöm a kedves szavakat és a sok + energiátKép (sheila)
Délután aludtam egy hatalmasat csak 18:15-kor ébredtem. Utána gyorsan levittem a kutyát és mentem a barátnõmhöz a nyugdíjas otthonba ahol ápolónõ és több mint 2 órát voltam nála az alatt az idõ alatt 3x mérte a vérnyomásomat. 1: 140/80, 2: 140/90, 3: 150/90... Tartósan magaska... holnap dokinak mondom és remélem csinál valamit. Fehérje ugye nincs a vizeletben, de azért tartok a toxémiától kicsit, fõleg, hogy ennek a kis ellenkezõ babónak már pénteken ki kellett volna bújniaKép

Puszi mindenkinek!
sasha
40+5

Kép
sasha

Kangi
Jo volt az UFO es radar hasonlat. Kép A gond az, hogy a cegnel dolgozo mind a 600-700 embernek nem tudok szolni, hogy hagyjak beken a "pupomat". Kép Marpedig a leghulyebb helyszinekrol a legvaratlanabb pillanatokban ugrik ram mindig valaki...Kép

Mano2,
nehogy elkezdj fogyozni!!! Inkabb vacsizz, legfeljebb kicsit kevesebbet, de ha kivanod, akkor mindig egyel! Elso a baba, nem? Kép

Gomb,
A MArgitban nem tudom, hogy van-e kismamatorna, de az Obudai Muv. Hazban tudom, hogy van. A dokitol kell igazolast kerni, hogy jarhatsz. En is mostanaban szeretnek bejelentkezni, hogy nov. 1. utan mehessek. Kép

Kataa,
Te tenyleg hos vagy! Hogy van benned ennyi energia? Kép
Nagyon szepek neveket valasztottatok, nekem az Alexander nagyon bejon. Kép

Timici,
haaaat, a sulyomrol inkabb en nem beszelnek. Kép Nem eszem tobbet, de valahogy megis ragd ram...Kép

A hugommal tenyleg jo, hogy letisztaztuk a dolgokat, most mintha egy nagy ko esett volna le szivemrol. Kép

Sasha,
Talan ma ejjel?????

Pussz,
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Szép jó reggelt.
Nem kezdek el fogyizni, az tutkó, de néha érzem, hogy csak azért eszem mert "ne maradjon meg", megy csak egy kis csokika..
Úgye erre kell odafigyelni..
2002 januártól májusig közel 8 kg fogytam 74 rõl 66 ra
( napi 1000 kal, mindent ehettem, de csak ami belefért az "adagba") és már megint 70 felé van a mérleg...
Miért van jelentõsége annak, hogy az elsõ babát várom?

Mit csinájak a kis duci bokámnak?

Igazán annak éri meg elmenni táppénzre aki "normálisan" be van jelentve a bruttó 50 el nem sokra megyek???

Sziasztok
Manó2
19+2
manó2

szia Manó2!

Ne aggodj a súlyod miatt én a 20.ik hétre már 8kg-ot híztam, és utána már megált. Azóta havonta csak 2kg jött rám, lehet, hogy ez is sok, de nem baj mert a szülés után ugyis leadom, és gondolom te is. Mindenkinek a 18-és a 22.ik hét között indul be a súlygyarapodás.
A bokáddal csak annyit tudsz csinálni, hogy pihenteted és amikor teheted akkor felpocolod magasra.

Szia
Andy
andy78

Jó reggelt!

Manó2Kép

Hát a súlyokról tudnék mesélniKép Én 20-at híztam és hát 90-rõl indultam ami alapjáraton sem kevés, de ez van! Sajnos ugyanazt éreztem amit Te! És még mindig rámjön az, hogy úúúúúgy ennék valamit, valamit aminek jó ize van, netán édes...Kép De majd lemegy! Sõt tuti!

Hát én még mindig vagyok és nem történt semmi az éjjelKép Sajnos, de majd kibújik, csak ne várnám már ennyireKép

Puszkó mindenkinek még jövök ám nem ússzátok megKép
sasha
40+6

Kép
sasha

Timici,Kép

A nyitvatartásukat kivételesen tudom: H-Cs: 9:00 - 16:00 -ig , és pénteken pedig 9:00 -15:00 -ig. A flanell (volt fehér és rózsaszín ) 1,40 széles és az ára 749 Ft/m. Hát a pelenkaanyagot én okos nem kérdeztem meg, mert vettem már a múlt héten készen, de tuti hogy a kistextbe olcsóbb.

Gomb,Kép
ezt csak a táppénz miatt írják rá a papírra, nem kell vele foglalkozni. Én sem vagyok veszélyeztetett terhes, a beteglapomra mégis ezt karikázzák be. Úgyhogy ne aggódj, ez így mûködik.

majd jövök még
Brokkoli
33
brokkoli

Sziasztok!!!

Brokkoli, köszi az infót, Kistext ügyben.Kép
A flanellnek is nagyon jó ára van, mert én 1150.-ért vettem méterét. Jövõ héten megyek én is, majd körülnézek mit éri meg venni. Azt nem tudod véletlenül, hogy mekkora egy babatakaró??? Mert varrni szeretnék, de eddig amit láttam becsomagolva, azon nem volt rajta, hogy hányszor hányas méretû és fogalmam sincs mekkora kell. Help me!!!Kép

Jól van, akkor a súlyomat illetõen egy kicsit megnyugodtam, bár eddig negyon büszke voltam, hogy nem híztam sokat.Kép Minden jónak vége lesz egyszerKép.

Ma már teljesen jól vagyok, a derekam se fáj.Hurrrá!
A hálószoba most tök üres, kong az ember hangja benne, olyan rossz, de sebaj hétvégére kész lesz a szekrény és szupi lesz, elnyeri a sok ruhát és anyagot.Kép Csak majd nehogy meglepõdjek, hogy mi nem fér beKép.

Holnap kezdõdik a fõsulin az okítás, persze könyvem az még nincs, sebaj a tantárgyak felét már tanultam.Kép Igazából a vizsgaidõszakra vagyok kiváncsi, de nagyon, hogy mibõl fogok tudni és mibõl nem vizsgázni. Majd meg kell beszélnem a babyvel, hogy mikor OK a szülés és mikor nem.
Bár Sasha példáját elnézve, nem minden gyerek fogad szót.Kép Bocs Sasha, nem tudtam kihagyni.Kép

Sasha,Kép
Igazán nem irigyellek, persze lehetek még én is ilyen cipõben. Nekem eddig mindenki azt mondta, hogy az utolsó 2 hét a legrosszabb és szegénykém, Te már a 3.nál tartasz.
Gabi nagyon szeret a pocakban lakni, biztos nagyon anyás lesz, ha így ragaszkodik hozzád.KépKépKép Kitartás, senki sem marad babás egész életében, Te sem. Én drukkolok továbbra is rendületlenül, és nagyon kiváncsi vagyok a fiadra. Az UH videon nagyon édes volt.Kép

Jók legyetk, délután még benézek, pusssza,
Timici
24+4
timici

Timici!Kép

Hmm az a Kistext Kispesten van? A sorompónál ugye? Mert hogy én Kispesten egy másik boltban is 800 alatt láttam flanell anyagot...Több szinben. Gyerekmintás is volt több. Az Ady és Hunyadi u sarkán. Nem nagy bolt.
Hát ez a gyerek nem egy szófogadó az biztos és mondok én Neked valamitKép Örökre babásak maradunkKépKépKép A fiamra/lányomra már én is nagyon kiváncsi vagyok! Azért irom már a "lányomat" is mert ki tudja? Lehet hogy meg van sértõdve, mert Gábornak hivom és közbe AdriennKép Mostmár remélem délutánra minden kiderül a babóval kapcsolatban! 12-re megyek dokihoz! Úgy várom már!

Majd jövök doki után!
sasha
40+6

Kép
sasha

Sziasztok lanyok!

En is itt vagyok am, figyelemmel kovetem az esemenyeket. Kép

Nagyon sok gratula az uj babakhoz!!! Kép Kép Kép
Mar csak 23.vagyok a listan.

Mi sikeresen megjartuk Parizst, nem volt semmi gond a repulon, es a szakdolgozatommal is atmentem. Most mar egy kicsit nyugodtabb vagyok, bar meg a lakasproblema a nyakunkon van. Mar eladtuk a mienket, de meg nem talaltunk masikat...

Sasha!
Mindennap nezem, mi van veled, irigyellek a nagy turelmedert. En meg messze vagyok az idoponttol, de mar eleg rosszul alszom. Sehogy sem kenyelmes, es Laci is altalaban ilyenkor indul be, ket oldalrol boxolja az oldalam.

Na mindenkinek puszi
Kakukkfu
holnap 29
kakukkfu

Sziasztok Lányok! Kép

Gaz partnerek munkával zaklatnak, azért csak most jöttem.
Látom, mindenki megvan Kép
Gumimacim mocorkál, kapirgál, forgolódik - teheti, mig van helye. Kispapát tegnap is megrúgta egyszer, örült is a drágám Kép

Hizás ... nincs otthon mérlegünk, de mostanában mintha megálltam volna. Majd megyek a héten védönénihez, majd ö felállit a mérlegre Kép Mindenesetre a 16. héten 6 kg volt már rajtam, igaz, sovi voltam elötte, és most is mindenki az életére esküszik, hogy nem vagyok bálna Kép

Megyek dolgozni, majd benézegetek rátok Kép

Pussz
Kangi
20+4
kangi

Sziasztok,

mióta tudom, hogy baba költözött a hasamba, olvaslak Titeket és most szeretnék csatlakozni hozzátok.

Szívböl gratulálok az összes babához, a kismamiknak és a papáknak is. Kép A szüléstörténetek nagyon meghatóak voltak.

10+4 naposak vagyunk, 29 vagyok, és elsö baba lesz. A szülés helye még nyitott.

Sasha, Neked nagyon drukkolok, meg minden finisesnek.

Pálma
pálma

Pálma !Kép
Szia! Dejó! Üdv a pocakosok táborában, nagoyn örülök nektekKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Miszike,

Gondoltam én, hogy nem örülsz, hogy engem is szivatnak! Kép Pontosan azért írtam, hogy tudd, nem csak nálatok gáz. Én is Balura gondolok ilyenkor és akkor mindig megnyugszom. Semmi nem lehet olyan fontos, mint Õ. De azért nem bánnám, ha nem pont az utolsó pár hétben akarnák elszedni az autómat. Még annyi mindent kellene intázni és mennyivel egyszerûbb lenne autóval...

Kangi,

Én meg azt kaptam meg, amikor bátorkodtam felháborodni, hogy "jaj, ezek a kismamák olyan érzékenyek!" Csak a neveltetésem tartott vissza attól, hogy az arcába másszak!

Gombóc,

Látom mindenkit szivatnak a meló helyen! Én azért harcolok még egy kicsit, mert a munkaköri leírásom, meg az igazgatósi utasítás alapján is vannak bizonyos dolgok, amik járnak nekem és ez egyszer nem fogom hagyni magamat!

A has tapicskolás miatt meg tessék szólni nekik. Ha megsértõdnek, akkor megérdemlik a sorsukat. Se Neked, se a Picinek nem jó, ha bizerálják!

Kataa,

Az igazgatói utasításban az van, hogy 30 napot meghaladó táppénz esetén köteles vagyok leadni, meg persze az is, hogy az üv. ig. dönthet úgy, hogy korlátozza a magán használatot egyébként is, de ha mondjuk náthásan ágynak dõlök, akkor miért kellene berohannom leadni az autót? Igazából azt csinál, amit akar, de rohadt rosszul esik, mert senki nem jár gyalog miattam, akinek egyébként a munkájához kellene, továbbá max. egy hónapról van szó. Arról nem is beszélve, hogy néhány milliócskát hoztam már ennek a cégnek, hadd érdemeljek már meg ennyit!

Sasha,

Továbbra is...

Puszi

Nyulika
33+5
nyulika

Sziasztok Lányok!

Most hívtam fel a labort az AFP eredmény miatt.
87,1ng/ml
2.0 MoM
A nõvérke hozzátette egy kicsit magas. Beparáztam.
Utána felhívtam a dokimat, bediktáltam neki az eredményeket, erre õ azt mondta ez még belefér.
Ilyenkor MI VAN?
Megnézni majd a vérvételi eredményeket, vagy az már ettõl független, mert azt mondta menjek UH-ra pénteken.
Help me!

lolla
17+1
lolla

Sziasztok!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

LANYUNK LESZ!!!!!!!! Kép 100%-an latszott a mai 27. heti UH-n Kép Kép Kép

kamilla (26+5)
kamilla

Lolla,
Nyugi! Kép Az UH-ra azert kell menni, mert ilyenkor megnezik jo alaposan a babat, ha akkor minden OK, akkor felejtsd el az AFP-t.
HA a babad esetleg a "hivatalos "normal koranal egy kicsit is nagyobb, akkor mar johet ki hamis eredmeny. Kulfoldon az AFP-t mar nem is nagyon alaklmazzak a tul sok hamis eredmeny miatt.
Tenyleg nyugi, jo alaposan vegignezik UH-val a babadat, es megallapitjak, hogy minden rendben vele. Kép
Gombóc
Gombóc

Lolla,

Nem kell parázni, attól nem lesz jobb! A felsõ érték, ha jól emlékszem 2,1, tehát tényleg belül vagy a határon. Lehet, hogy a baba nem is pont akkora (mármint a kora), mint amennyinek számolják és az érték már akkor is más lesz.
Már nem is tudom ki mondta, hogy ez az AFP csak arra jó, hogy halálra rémítse a kismamákat. Felejtsd el, nincs semmi bajotok!

Cupp

Nyulika
33+5
nyulika

SASHA!!KépKépKép

Imádkozom, hogy doki után már ne legyen alkalmad benézni, csak sms-ezniKépKépKép

Kamilla!

Gratula a Kicsilányhoz, igen édesek tudnak ám lenni!Kép

na meg a fiúkák is...Kép

Sheila és Melissa

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Nyulika,
nekem nem sok ertelme van itt harcolni, egy utasitasban az szerepel, hogy 90 napot meghalado tappenz vagy utolso munkaban toltott napon le kell adni az autot. Most mire hivatkozzak???? Ugy ertelmezik, ahogy akarjak. Aztan meg ebben a fonokom se tud segiteni, mert ebben a HR dont..Kép Aaaa, elegem van, nem er annyit. Szepen, nyugiban akarok innen felallni. Igaz, szegeny parom mar egy honapja hasznalt autok hirdeteseit nezegeti...Kép
De ha TE tudsz erte harcolni es van valami esely, hogy nalad marad a kocsi, akkor szerintem probald meg, vesziteni nem veszthetsz semmit. Kép
Gombóc
Gombóc

Hali Kép

Kamilla,
Kislany Kép Töj jo ! Gratulalok...

Sasha,
Nezem az orat , epp most lehetsz a dokinal ... remelem mar a kicsivel terhetsz haza - direkt nem hivom Gabinak, hatha tenyleg rosszul tippeltunk es megsertodott a kisasszony Kép

Palma,
Udv a pocisok kozott Kép !!!

Lolla,
Bocs, en nem vagyok egy AFP szakerto, de szerintem inkabb a dokidban bizz mint a növerkeben .. ha a doki nem mondott ra semmit , akkor biztos rendben van Kép Csak ne tessek feleslegesen aggodni ! Többet art mint amennyi ertelme ennek az egesz AFP tesztnek van !!!

Van valakinek valamilyen otlete, hogyan lehet kitapogatni melyik testresze hol van a koloknek ??? Nehan olyan figurakat csinal a pocakban, hogy keptelen vagyok eldonteni :akkor ez most mi,amivel bökdös Kép

Tahani Kép
Gratulalok neked is ! Ne aggodj a csaszar miatt, a lenyeg, hogy mindketten jol vagytok ... ez is benne van a pakliban, de a babaert megeri, ugye ?

na pusz,
kamelia
33+3
kamelia

Gombóc,

Értelek, sõt megértelek! Itt az üv. ig. meg a gzd. ig. dönt, de persze õk is úgy faraghatják, ahogy akarják. Én mindenesetre megpróbálom, hátha. Amúgy mi is keresünk persze autót nekem, de azt gondoltam ráér majd decemberre.
Kemény leszek, mint a jég verése! Kép

Nyulika
33+5
nyulika

Olyan fura kimondani egy olyan szot, amit eddig meg sosem Kép lanyom Kép tok jo erzes Kép

megmondanatok, hogy kell kiszamitani a baba sulyat "hazilag"? Kép

kamilla (25+5)
kamilla

Nyulika,
a gond nalunk nem azzal van, hogy nekem keresunk autot, hanem hogy nekunk. Merthogy nincs otthon autonk. Kép Eddig ez a ceges tok kenyelmes volt, nem volt szukseg masikra. Most meg itt leszunk kocsi nelkul, ugyhogy szegeny parom allandoan hirdeteseket bogaraszik..Kép
Jol teszed, legyel kemeny! Kép Aztan ird am meg, hogy mi lett a csata kimenetele...KépKép

Kamilla,
Gratula a lanykahoz. Tok jo lehet, hogy Te mar tudod, milyen nemu a pocaklakod. Kép

Sasha???? KépKépKépKép

Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Pálma örülök, hogy csatlakoztál hozzánk.

Az adataim:Andy78 24éves vagyok, elsõ babát várom.
A II-es nõin fogok szülni. Január 5-re vagyok kiírva, ja 28.ik hétben vagyok.
köszike, hogy felteszel engem is a listára.

Kamelia. ne aggodj én se tudom eldönteni, melyik testrészével mozog. Nekem is olyan mozgásokat csinál néha.Kép)

Valaki megtudná nekem mondani, hogy lehet kiszámítani, hogy hány kilós lehet a baba a pocakban, mert olvasom másoknál, hogy lelehet mérni, de nem találom, hogy hol írtátok, hogy hogyan müködik a dolog.

Na most csak ennyi majd még este megnézlek benneteket.

sziasztok

Andy
andy78

Köszi Lányok!

Jól esik a nyugtatás, tudom, hogy pár nappal idõsebb a kicsi fiam mert a 11. napon fogantKép, így elképzelhetõ, hogy azért ilyen az eredmény, csak úúúúúúúúgy felhergeltem magam.

Gombós, NyulikaKép
én is így vagyok a telcsivel, mivel céges ezért le kell adni, de még nem tudom mikor. Még nem szólnak addig dumcsizokKép

KamillaKép
gratula a kicsi lányhoz, és is kislányt szerettem volna, de végül is mindegy milyen csak egészséges legyenKép

Képzeljétek el a férjem mindig azt mondta, hogy õ lányt "csinált" (és mi kislányt is vártunk), erre a múlthéten mikor a doki kijelentette, hogy tuti kisfiú, az ajtón való kijövetelnél bejelentette: Látod? Normális pasi csak fiút csinál!Kép olyan cuki volt
Persze ezen ne sértõdjön meg senki hiszen csak poénnak írtam le. Remélem nem veszi senki komolyanKép

Hajrá pocakosok!!!!!!!!!!
Tudjátok, most, hogy így "beszélgetek" veletek ki megy belõlem a feszültség. KöszönömKépKépKépKépKép
lolla

Köszi Lányok!

Jól esik a nyugtatás, tudom, hogy pár nappal idõsebb a kicsi fiam mert a 11. napon fogantKép, így elképzelhetõ, hogy azért ilyen az eredmény, csak úúúúúúúúgy felhergeltem magam.

Gombós, NyulikaKép
én is így vagyok a telcsivel, mivel céges ezért le kell adni, de még nem tudom mikor. Még nem szólnak addig dumcsizokKép

KamillaKép
gratula a kicsi lányhoz, és is kislányt szerettem volna, de végül is mindegy milyen csak egészséges legyenKép

Képzeljétek el a férjem mindig azt mondta, hogy õ lányt "csinált" (és mi kislányt is vártunk), erre a múlthéten mikor a doki kijelentette, hogy tuti kisfiú, az ajtón való kijövetelnél bejelentette: Látod? Normális pasi csak fiút csinál!Kép olyan cuki volt
Persze ezen ne sértõdjön meg senki hiszen csak poénnak írtam le. Remélem nem veszi senki komolyanKép

Hajrá pocakosok!!!!!!!!!!
Tudjátok, most, hogy így "beszélgetek" veletek ki megy belõlem a feszültség. KöszönömKépKépKépKépKép

lolla
17+1
lolla

Gombóc, bocsiKép
lolla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?