A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Indi,
örülök, hogy Neked tetszett az idézet :)

Curse,
én vittem melltartobetétet, és csurogtam is :) olyan sport melltartot vittem még a szoptatoson kivül, ami elég jol tágul, és éjszakára pl azt huztam fel, és textil pelenkát tettem bele, hogy ne ázzak át. meg az szolgált langyos vizes borogatásnak is, amikor megduzzadt a cici.

KépKép
fibi

Sziasztok!
Köszönöm a további köszöntéseket is. :)

Curse,
szülés utáni napok is biztos szépek, de nekem a legszebb a kibújás pillanata volt, és kiderült, hogy lány! :) (tudod, mi nem tudtuk előre). Bent a H-ban nem volt rossz, de apa és a kutyus nagyon hiányzott. És annyit nem pihentem itthon, mint bent, az biztos. Sztem az a 4 nap a szükséges "rossz" és ugyan saját akaratból haza lehet jönni a 2. napon is, de ha véletlen valami gebasz lenne, a babát veszik csak be utána, téged nem, és járhat be a mama a tejjel naponta... azaz ezt csak hallottam, szerencsére tapasztalat nincs. (Elvileg benttartózkodás alatt, ha valami gond van, mama és baba együtt mehetnek a babagyógyításra, együtt fektetik be őket. De ezzel kapcsolatban nincs konkrét infom.)
Az meg király, hogy ha nagyon álmos vagy, babát beadhatod megőrzésre, te meg alhatsz, wc-zhetsz, hajat moshatsz, szóval csupa önző, egoista dolgot végezhetsz. Én 2 éjjel bent hagytam, 2re kihoztam magamhoz, és olyan kipihenten jöttem haza, hogy nagyon! :) És mivel Eszter már egynaposan is jobban aludt nélkülem, mint velem, lelkiism. furd.om se volt amiatt, h eltávolítom a pici újszülöttet. (Ahogy betoltam a csecsemősökhöz, elaludt. :))

Recca,
nem vitatom a ti élményeteket, apa mesélte egyszer nekem meghatottan, micsoda élmény volt neki az otthonszülés. :) (Amikor a gázért jött) Ehhez kell egy ilyen apuka is. :) Az enyémmel még egy menstr.-s görcsről sem lehet beszélni, igazi Al Bundy a lelkem. :D

Táncos izé: nem nézem, régen szerettem nézni a versenytáncosokat, de ezt utálom, amikor "idős tekintélyek" alázzák porig a "fiatal tehetségeket", akik vagy beszólnak, vagy nyelnek a nyerés reménye miatt... Most szerdán véletlen láttam belőle egy percet, a végén az eredményhirdetést, amikor egy borzasztó nő magyarázta egy kiscsajnak, hogy itt meg kell alázkodni, kül.ben sose lesz belőle művész... na, én már ha meghallom ezt a kifejezést, hányok. Boááá.
neet
neet

Melltartóbetét: hát én is betáraztam, de kb 2*2t használtam el, a 2-3. napon jött igazán tej, addig semmi látható. Akkor viszont ha Eszter szopizott A-ból, B-ből is jött, ekkor használtam. Melltartóból sztem ilyenkor a trikószerű sportmelltartó rulez, ami addig nyúlik, amíg csak kell, és beleférnek a dupla didik is. :D
neet
neet

Rájli, :D
ájtí. :D Meg píár meg háeres.. ilyenkor mindig Fábry jut eszembe, ő olyan jól fikázza ezeket a modern kifejezéseket. :lol:
neet
neet

Curse,
bimbóvédő egyáltalán nem biztos, hogy kelleni fog. Krém nem árt, ha van, hogy a fájós cicikre kend (ez sem szentírás, h kelleni fog) Germastan vagy mi volt, amit használtam. Mintha meleg hájjal... :)
neet
neet

Deni, Fibi, ezt elfelejtettem: nekunk, sajna, nem jo a pentek. de mondjuk a heten semelyik masik nap se lett volna mar szabad, sikerult jol betablazni. na, a mai programot annyira azert nem irigylem magunktol: 18. havi oltas. igaz, aztan egy jo ideig nem lesz ilyesmi :D

Neet, tudod, ez is egy tok nagy elmeny, h apat egy masik oldalarol is megismertem: sokmindenben teljesen mas volt, mint maskor. es mindezt "onkent es dalolva", teljes termeszetesseggel. szoval sosem tudhatja az ember :D
ja es hat biztos, h van akinek pihenteto odabe', csak valahogy ez tunik a ritkabbnak

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Szép jó reggelt :)

akkor én a kisebbséghez tartozom ezexerint, mert nekem pihentető volt a bentlét. Anak ellenre, hogy nem adtam be a Lányomat a csecsemősökhöz és szegény szobatársam annyira gyenge volt(nagyon sok vért vesztett), hogy helyette is én szaladgáltam. Viszont Apa nagyon hiányzott. Olyan jó lett volna együtt hárman összebújni és ismerkedni.Nekem nagyon kevés volt az a 2 óra, amit együtt 3-man lehettünk. Amikor bejött másnap és csak az üveg mögül szemlélhette a lányát, akkor csaltam egy kicsit és a résnyire nyitott ajtón benyújtott kisujját megfogta egy pillanatra Füli :oops:
nekem jó volt bent szülni, de utána jöttem volna haza...
macskanyu

dehat Macs, pontosan errol van szo: ennyit otthon is tudsz pihenni, viszont ott ott van A csaladod is, egyutt. szamomra ez A pihenes :)
na mentem
recca

Jó reggelt!

Curse :) gyorsan írok, mielőtt nagybevásárlásba kezdenél?: szerintem a cicik már a szülés idejére elérik a kívánt nagyságot, úgyhogy jó lesz az a melltartó :) Mellbimbóvédőt pedig ne vegyél! Ha mégis szükség lesz rá, akkor a kórházban vagy gyógyszertár és gyógyeszköz-bolt is, úgyhogy ott leszaladsz és megveszed - de inkább ne trenírozd magad rá előre :)

Ó, én hogy hazajöttem volna a kórházból! Tényleg csak az van, hgoy "ha mégis valami történne, akkor legyünk szem előtt..." mert egyébként megfelelő támogatással az emgber ezt ugyanúgy a családjával is eltölthetné. Bár az kétségtelen, hogy nagyon kényelmes állapot, hogy bármire szükség van,a nem kell érte sehová menni, helybejön... Én egy kicsit ettől aggódtam hazafelé jövet, hogy túlságosan is elkényelmesedtem a kórházban. Aztán szerencsére már az első nap is rendben volt itthon, utána meg egyre inkább :)

Szép napot nektek, gyűjtsétek a kupakokat :) Azért a segítséget felajánló vállalkozóról is jó lenne valamit tudni, igenis ez a reklám helye! A steineri szociális hármastagozódáés szerint a gazadásgi életben a testvériségnek kell működnie. No, ez a vállalkozó érti az antropozófiát! Szeretem az ilyen embereket.

indianyo

csak nem sikerül utólérnem magam :D

Curse,
melltartóbetét szerintem jól jöhet, ha úgy istenigazából beindul a tej, akkor életmentő :D
Krémnek én is a garmastant használtam, de bármelyik (avent, dm) jó, én már akkor használtam, amikor csak fájt, nem vártam meg, hogy kisebesedjen, és ez nem is következett be... sosem tudjuk meg már, hogy azért, mert használtam a krémet, vagy azért, mert eleve így vannak kalibrálva a melleim :)
Bimbóvédőt szerintem ne vigyél, egyáltalán nem biztos, hogy kelleni fog :D

Zuz,
a köv. "trükk" nekem mindkét alkalommal bejött: ha véletlenül hajnalban szülsz (reggeli műszakváltás előtt), akkor az plusz egy napnak számít, és már a harmadik nap jöhetsz haza! Kedd hajnalban szültem, péntek délelőtt már jöhettünk is :D

Rec,
én speciel nagyon otthonosan éreztem magam a kórházban is, de szerintem ez jórészt annak tudható be, hogy gyors szülés volt, hajnal volt, eszméletlen békés hangulat, félhomály, baráti kapcsolat orvossal-szülésznővel, szóval lehetett volna abszolút az ellenkezője is... de nekem a hely nem kavart be :)

Szülés utáni napok: én két szülésen vagyok túl odabent, az elsőnél sokkal inkább jöttem volna már haza, mint a másodiknál: nálam az 1ágyas szoba csodát tett, az első alkalommal a szobatárs zavart igazán. Szerencsém is volt talán, mert a saját orvosomon kívül senki nem vizsgált soha, és a vizitek is arra szorítkoztak, hogy egy kedves, mosolygós ügyeletes kopogás után bekukkantott, hogy minden rendben van-e, és tudnak-e értem tenni valamit... Nekem pl. olyan dolgok is segítettek, hogy szabadidőruhában rohangáltam, így elmaradt az ágybanfekvős-hálóinges-beteg fíling. Meg beágyaztam minden reggel, sokat olvastam, mellettem ott szuszmákolt Marci, szóval jóóóóó volt. Aztán hazajöttem, és még jobb lett :D:D Hú de rózsaszín csöpögök :D:D

v
kisün

Neet,

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT utólag is!!!! Velkám tu zö szörtíz
kisün

Votiv: arra a spakás srácra gondoltál?? Igen ő valóban ügyes volt és sokat fejlődött meg minden csupa jót el lehet mondani róla, de...túl merev volt a lába -úgy értem nem volt elég laza izomzatú..szal ő inkább valami videóklippe vagy koncertturnéra való, de nem megatáncosnak. Azért azt ne felejtsük el, hogy a fődíj a NYC-be szól Alvin Alleyhez aki bizony kortárs táncot tanít leginkább ami ugye a balett alapokra építkezik... 8) Egyébként a srác nekem is szimpa volt és üde színfolt lett volna a többiek közt.

Neet: a vörös banya a Kishonti "művésznő" akitől a hideg kiráz és valóban az egy erőltetett jelenet volt épp :?

Curse: bimbóvédőt ne végy! Nekem is a listámon volt, de nem kellett. Én spec már az első pillanattól amikor úgy éreztem, hogy fáj a szopi bekentem garmastánnal a bimbómat. MEgelőzés gyanánt. Nem is lett semmi baja ;) Amúgy arra készülj fel, hogy fájni fog eleinte a szopi, mert egyrészről nincs hozzászokva a cickó ezen igénybevételnek, másrészt meg készülődik a háttéreben az igazi tejecske :) Nekem szerencsére (hálátadósmájli) csak itthon lövelt be a tej, az 5. napon, igy nem kellett bentre se melltartó, se betét, se semmi.

Hazajövetel: én is ott rinyáltam már másnap, hogy mikor mehetünk hazaaaa, de azt mondták, hogyha hazamegyünk akkor úgyis vissza kell jönnünk a 4. nap, hogy vért tudjanak venni a babától. És igy inkább maradtam a seggemen. Akkor ez csak handabanda volt, hogy lenyugtassanak???

Macs: te amig suliba vagy, hogy oldod meg a szopit????

Rylie
rylie

izé Alvin Ailey :oops:
bocsesz Alvin

http://www.alvinailey.org/

Votiv: ha megnézed a honlapjukat rájössz, hogy a sapekos-jófej gyerek valóban nem bírta volna ezt... :roll:

Rylie
rylie

Sziasztok,

Nagyon köszönöm a tanácsokat betét és védő ügyében, sokat segített :) Megfogadom és csak betét veszek, meg a kenőcsöt.

Indi,
Lehet, hogy gondolatolvasó vagy? :lol: Épp ma indulok még bevásárló körútra, remélhetőleg ez lesz az utolsó :lol:

Ezt el kell mesélnem, mert annyire felhúzott a dolog :evil: Gondolom ismeritek az iwivet, párom természetesen fent van (mondjuk ő mibe nincs benne :lol: :lol: ) Tegnap a volt nője felregisztrált és rögtön rákeresett a páromra. Természetesen megtalálta és írt is neki olyan szöveget, hogy hát tarthatnánk a kapcsolatot, mert azért 4 évig együtt voltak. Nem tudom, hogy ez a liba mit gondol, de azok után, hogy a páromat minden szar-szemétnek elmondta és elég csúnyán lett vége a kapcsolatuknak, akkor majd jó pofizunk és kapcsolatot tartunk. Nekem is volt exem, aki próbálkozott kapcsolatot tartani, de én nem tartottam okésnak, pedig a mienk baráti hangulatban végződött. Miért vannak ennyire gyp-s emberek? De most őszintén, ha valakivel együtt voltál és normálisan történt a szakítás, te utána is szívesen tartanád vele a kapcsolatot? Lehet, hogy én vagyok a szűklátókörű, de biztos, hogy nem tenném. Bocsi, csak ki akartam magamból írni.

Kép Kép
curse

Neet!
Isten éltessen sokáig!

Rylie!
nehogy elhidd már a lelki terrort, csak vicceltem! :)) amúgy anyukám is lelkizős volt, volt, hogy 3 órán át dumált a lelkünkre, ilyenkor már tényleg inkább a pofont kívántuk.

Curse!
nekem is a sportmelltartók váltak be, annál is inkább, mert negyed annyiba kerülnek, mint a drága szopis melltartók. ezen kívül volt nálam kb. 20 db melltartóbetét, ami még így is néha átázott. 4-5. napon lövellt be a tej, ekkor nőtt meg igazán a mellem, előtte ua. méret volt, mint lyánykoromban. a bimbóvédő krémből használtam: Garmastan, Avent, Bepanthen. én csak fejtem, de így is jól jött a krém, és a kórházban nem volt nálam, úgyhogy ugrasztanom kellett apát. az Avent volt a legjobb, meg azt le se kellett mosni. már akkor kentem, mikor még csak alig fájt, nem vártam meg, hogy berepedjen, elég volt nekem a belövellés miatti fájdalom. a C&A-ban most vettem 1200 Ft-ért akcióban egy sportmelltartót, mert azóta teljesen rákattantam erre a fazonra. tök kényelmes.

Macs!
nekem is jobb lett volna, ha bejöhetett volna az egyágyas szobába a férjem, mert elég depressziós voltam az elején.

Indi!
nekem a szülés pillanatában és még utána 2 napig melleim a szokványos méretűek voltak. mikor azonban belövellt a 4-5. napon, olyan hatalmas lett, hogy alig fért be még a sportmelltartóba is!
ancsipancsi

TALI:
pénteken végül hol lesz? mert mikor L. felkel 2-kor, akkor a közelbe el tudnánk menni 3-ra (Kosztolányi környéke, v. 7-es busz vonala) és max. 4-kor haza indulnánk, hogy 5-kor el tudjunk itthonról indulni vidékre.
ancsipancsi

Curse!
én igen ragaszkodó természet vagyok, így megpróbálom tartani azokkal is a kapcsolatot, akik elmondanak minden olyannak, mint a férjedet az exnője. úgyhogy a wiwen én is felvettem a régi hapikkal a kapcsolatot, és mind örült nekem, noha nem visszük túlzásba a kommunikációt. mai napig fáj, hogy egy 6 éves kapcsolatomból kilépve az exem új nője személyesen közölte, hogy ne merjek kapcsolatot kezdeményezni a pasival később. semmit nem akarok már a figurától, csak érdekel, hogy mi történt vele azóta. úgyhogy ne félj, szerintem ha a nő semmit nem akar, hamar elsiklik majd a beszélgetés, ha meg akarna valamit, úgyis észre veszi a férjed és leállítja!
ancsipancsi

Curse :) Nem vagy szűklátókörű, csak nem vagyunk egyformák. Én egy csomó régi pasimmal szoktam dumálni a neten (bár én sose keresem őket)- jót is tesz nekem, mindig rájövök, hogy milyen jó, hogy vége lett, mennyire nem vagyunk egymáshoz valók. Persze, ha valakiben még van remény, hogy "vissza lehet csinálni" az elveszett kapcsolatot, akkor tényleg jobb távolságot tartani - mert ami eltört, nem forr össze, ugyi :)
Viszont, ha téged bánt ez a dolog, akkor úgyis megbeszéled a pároddal és ő figyelembe is veszi ezt - szerintem. És msot a pocakos lét miatt érzéjkenyebb is vagy, ezt ne feledd :)

Jó vásárlást, de szép is ez, így vásárolgatni :)

Rylie :) de jó, hgoy írsz a Megatáncról iylen szemmel, nekem ez a kínai dolog :) Kishonti tényleg mit keres ott a zsűriben... :?:

Vera :) még rózsaszín csöpögőset, az én lelkemnek jó, ha más is csöpög :wink:

Fibi :) azrét a suliról írjál majd bővebben!

Tanultam egy jó kis vajaskenyérpuding-receptet (kalóriabomba!), ha legközelebb valakihez megyünk talizni, hát olyat fogok csinálni - kanállal evős, tehát nem játszótéri süti...

Zuzi :) ahogy Vera a múltkor mondta: kétgyerekes anyának lenni nehéz, de szép :) Az a kérdés a második gyreknél szeritnem, hogy meg tudod-e az első napokban va figyelmed a te kívánságod szerint osztani, vagy sem. Ezért jó ott a kórház, ahol 4 napig csak a második babával leszel, utána soha többé nem jut majd neki annyi figyelem - amit pedig Bazsó miylen sokáig élvezett... Neki, Pannának már az lesz a természetes, hgoy ketten vannak, Bazsó meg úgyis nehezen viseli majd, ha otthon leszel, ha nem, viszont Pannával kicsit összebújva tudtok ismerkedni egy darabig :) - én legalábbis így képzelem a dolgot - remélem, meg is tapasztalom majd :wink:

indianyo

ANcsi :) hát igen, kihagytam a számításból, hogy mindenki másmilyen.. Gondolom, egy kismellű embernek nagyobb változás ez.. nekem a tejbelövelléskor nem nőttek a melleim, csak olyan kemények letek, hogy nem tudtam rájuk húzni a másmilyen formához szokott melltartót (no azért a fájdalomis belejátszott) - de ez csak addig tatrtott, amíg a fájdalmas keménység. Igaz, a tejecske se tartott túl sokáig, de az már egy másik történet :(

indianyo

Ancsi, Indi,
Ti nagyon rendes emberek lehettek. Nekem borzalmas a természetem. Ha valaki rólam rosszat mond vagy mondott, akkor azzal én addig nem állok szóba, amíg bocsánatot nem kér/kért. Én nem tudnék olyan emberrel beszélgetni, akiről tudom, hogy minden féle ocsmányságot terjesztett rólam, plána ha az egy párkapcsolat. Ez utobbinál nagyon ronda dolgokat lehet a másikról terjeszteni és itt most nem a személyiségi jegyekre gondolok :lol: De ahogy mondjátok nem vagyunk egyformák :lol:
Abban viszont teljes mértékben egyetértek veled Indi, mert már nálam is volt rá példa, hogy utcán összefutottam volt pasimmal, hogy annyira örültem annak, hogy nem őt választottam :lol: :lol: :lol:

Reggel néztem a csak csajokat és rájöttem, hogy le vagyok maradva :) Van gyerekgrafológia, ami nem az írást, hanem a rajzokat elemzi. Nem semmi, hogy a rajzokból az okos emberek megmondják milyen a gyermeked, melyik szülőhöz kötődik jobban stb. Nekem erről mindig csak az jut eszembe, amikor irodalom órán verset elemeztünk. Mit gondolhatott a költő? Mi pedig nagyon nagy okosságokat állapítottunk meg.
Aztán egy élő költő művét is elemezték és megmutatták neki, aki jó nagyokat kacagott rajta. Neki semmi ilyesmi nem jutott eszébe, amikor a verset írta, csak meglátta a tájat és gondolta szavakba önti a látványt. Ennyit a versek elemzéséről :lol: :lol:

Kép Kép
curse

TALI:
Mit szólnátok, ha péntek du. evés-alvás után, mondjuk 3 körül összefutnánk a Bikáson?
Ancsi, Rylie, Juc, Barbi, ill. aki még tudna jönni :) Jó lenne Nektek így, vagy korábban/később legyen? Lehet délelőtt is, de akkor rövidebb lélegzetű lehetne a dolog, mert dél körül már az említett progi van...
denizsa

Jaj még egy kérdés a kenőccsel kapcsolatosan. Ezeket hiperekben is meg lehet venni vagy csak gyógyszertárba?

Kép Kép
curse

Curse :) Garmastant gyószertárban lehet kapni.
És én a gyerekrajzokból írtam a digplomamunkámat :)

Ja, ha ilyen fájdalmas lenne, akkor én se beszélnék a pasikkal, de nálunk nem ez volt a helyzet - részemről - szerencsére. Egy olyannal, aki disznóságokat terjeszt, persze, hgoy nem állnék szóba. De ne is emészd ezen magad, ha bánt, kérd meg a pát, hgoy ő se álljon szba az illetővel - biztosan megteszi ezt érted :)

indianyo

Fibi :) Barátnő lapja :D Tényelg szép! Kórház: én is úgy képzeltem, hogy majd kipihenem magam, de 1 nap alatt rájöttem, ez lehetetlen :lol: És ha nem szemből, hanem kicsit oldalról próbálnád B-t pelusozni? Még ha nem is annyira esik kézre, de legalább biztonságosabb a pocaklakóra... :roll:

Ancsi :) Ha tudtok jönni a talira, akkor megpróbálom nem itthonfelejteni az üvegeidet!

Curse :) Melltartóbetét hasznos dolog, sztem vigyél be magaddal. Melltartót meg kényelmeset, rugalmas anyagból, hiszen sokat fogsz feküdni és oda az "abroncs" nem kényelmes. És tényleg megduzzad majd kicsit a melled, de ha rugalmasat viszel, az felveszi az alakot, a körméretet meg a mostani állapotod alapján tudhatod :wink: A bimbóvédővel sztem is várj, mi vettünk és soha nem használtuk...

Rec :) Kár, hogy nem jöttök :( Apa előtt viszont le a kalappal! Oltáshoz drukk!!

Neet :) Na én is ezért nem nézek ilyen tehetségkutató izéket...
denizsa

Curse :) Én Aventet használtam, mert ahogy Ancsi is írta, azt nem kell lemosni, ezt gy.tárban is és bababoltokban is lehet kapni!
denizsa

Curse!
Melltartóbetét: Én nem használtam a kórházban, igaz, a tejcsim is az utolsó napon lövellt be, és nekem akkorára nőttek!!!! AKkor repedt szét rajtuk a bőr is :cry: , addig egyáltalán nem volt rajtam stria, azt hittem, milyen klasszul megúsztam, erre szülés után jött ki, de az előre vásárolt szopis melltartó végülis jó volt. Nekem nagyon fájt a szoptatás, kb 5 hétig, mert nem volt megfelelő a mellbimbóm formája (csecsemősök szerint), ezért rábeszéltek a bimbóvédőre (ami nem arra jó, hogy megelőzze a sérüléseket, sőt, frankó kis sérüléseket tud okozni, hanem mert könnyebb a babának szopiznia), aztán attól annyira fájt, hogy itthon megoldottuk nélküle. Én itthon félmeztelenül flangáltam pár hétig, egyrészt mert fájt, másrészt jót tesz a tejcsi termelődésnek, ha nincs rajtad melltartó, és a mellgyulladás is ritkább. Szoptatáskor vettem föl melltartót, és a másik mellemhez raktam be egy olyan kütyüt, amit az Avent gyárt, kis kagyló formájú (férjem tök tévedésből vette, de bevált!), és egy kis vákummal kijjebb szívja a mellbimbót, és a kagyló összegyűjti a tejcsit, és én azt is mindig megitattam Bazsóval, nehogy kárbavesszen :lol: . Ha melltartóbetétben gondolkodsz, akkor már az otthoni időkre érdemes Avent moshatósat venni, mert a bőrnek sokkal jobb, puhább, mint az eldobhatós papírok. Krém: körömvirágkrém is nagyon jó! De ha tanácsolhatok valamit, akkor ne áztasd a melledet krémes melltartóbetétben, mert az gáz, inkább hagyd a szabadlevegőn, az többet gyógyít rajta!
Remélem, nem voltam uncsi :oops:
zuzmo1

az előbbiekben az Avent fizetett hirdetését olvashattátok :oops: :lol: :lol: :lol:
zuzmo1

Curse!
Én tökre egyetértek az exekkel kapcsolatban, lehet, én is terhes vagyok? :lol: Én pl azért sem tartom a kapcsolatot egyikkal sem, mert engem nagyon zavarna, ha a párom tartaná. Az, hogy az IWIW-en "összefutnak", és megbeszélik, hogy kivel mi történt, az oké, sőt, normális is, de ennyi, és kész. Nem kell naponta méleket váltani, személyesen találkozni meg :twisted: :twisted: :twisted: És ráadásul, ha csúnyán váltak el!!!!

Neet!
Volt tegnap ünneplés? Egy kis söröcske, miegymás :lol:

Tök jó, amiket írtok kórházi tartózkodásról, köszi!!!
zuzmo1

megvolt az oltas, es legkozelebb csak 6 eves koraban kap!!! csak mert multkor vita volt itt errol...
recca

Rec,
kinél voltatok oltáson???

Zuz,
én meg pont úgy láttam, jól összezavartunk a végére... :lol:
de sztem tényleg jó,h a van papir a gy.dokitól, legfeljebb nem mész haza...
én mostani fejemmel úgy gondolom,h hazajönnék, és amig bent vagyok, szigorúan egyágyasba mennék!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan, a korzetinel. mi meg ott nyomulunk :wink:
recca

és elmondom, nekem mi a bajom jelenleg a kórházzal:
1. neon fény világit, persze nem a szülőszobán
2. a férjemnek műtősfiúvá kell válnia,ha velem akar lenni
3. a szülőszobák annak ellenére,h szépek, még mindig nagyon kórháziak, ott van pl. a falon az össze emergency szám, meg eg szép kép, h hogy érdemes 4kézláb szülni, meg az a sok kütyü...
4. magas az ágy, és nehezen férek el rajta a picivel
5. olyan egyedül vagyok ott... :cry:
6. a gyerekemet nem vihetem karban, szigorúan a kiskocsiban

és persze tök megértem,h ez mind KELL, és nem is kell megvédeni tőlem a kórházat, mert sajnos ennek ellenére sem merném bevállalni az otthonszülést, mert félnék,h vmi gebasz van, és nekem biztonságot adott a doki meg a szülésznő.
de olyan jó lenne, ha nem neon világitana, ha kicsit kényelmesebb lenne az ágy...tudom megoldhatatlan...mikorra lesz már meg az a szülésház, vagy micsoda, amit terveztek????

és miért van,h két viszonylag egyszerű szülés után is rettegve gondolok egy következő szülésre????

és miért van ez a fénylő pont a szemem előtt most már jóideje???

tele vagyok kérdéssel...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci draga, problemaid felet megoldana, ha szules utan (ha minden oksa) HAZAMENNEL, amint tudsz. hm? azert aradoztam itt azokrol az itthon toltott napokrol, h aki erez magaban hajlandosagot az ambulans szulesre, de megis tart tole vmiert, lassa, h MEGERI belevagni, erdemes otthon lenni!!! talan kicsit ijesztonek tunik v macerasabbnak, mint sodrodni az arral, de amit cserebe kapsz... es igy van ez egy 3. gyereknel is - ebben biztos vagyok.
de felre ne erts, ez nem rabeszeles, mert azt ugysem lehet, hanem inkabb biztatas :D
recca

Szép napot!

Curse,
Én minden régi pasimmal jóban vagyok, a jelenlegi párjaikat is ismerem sőt ketten meg is látogattak itthon így Apa is ismeri őket. Szerintem ha egyszer valakit megtisztelünk a bizalmunkkal és szeretetünkkel, akkor ő érdemes a későbbiekben is a figyelemre mégha a szerelem barátsággá szelídül is. Persze ehhez ketten kellenek, két ember - mondom EMBER!

A cicik szerintem csak kb 2 napig olyan nagyok hogy alig férnek a melltartótdba, ezért sztem nem érdemes venni. Én Bephantent használtam kb 2-3 hétig aztán hozzáedződtem a szoptatáshoz - meg szerencsém is volt mert a bébim nagyon ügyes volt az első pillanattól. Én béna voltam, de ő tudta mit kell csinálni! :)

Kórház: én egyágysban voltam, így aztán Apa tulajdonképpen non-stop bent volt velünk épp csak éjjelre ment haza aludni, és ez EXTRA SZUPER volt. Ugyan császárral szültem, de a 4. nap reggelén elengedtek mert Apa vállalta az itthoni varratszedést. Szerintem mindezzel együtt az első gyereknél szükség van a 3-4 napra mert az ember annyira kiszolgáltatott és ügyetlen tud lenni. Legalábis én, aztán a második után nyomás haza mielőbb!!!

Indi,
Kupakokat mi is gyűjtjük, nekem anyukám hordja be az Irgalmas kórházba a Frankel Leo utcába. Mi elég nagy fogysztók vagyunk, ha gaz az 5 kiló kupak, akkor mi már önnállóan is összehoztunk egy kocsit :) remélem.
akata

Sziasztok!!!

KERDES:

Ki is mondta a Sebestyén Martas altatodalos cd-t? jaj en nagyon szeretnek :) meg Kolompos egyuttestol is keresek lemezt
en tudok masolni: Maszkabal; Gryllus dalok 1-2; Halasz J Valogatas, Minden felnott volt egyszer gyerek; Kalaka 25, Hajnali rigok, Hol a nadragom; Ghymes Bennunk van a kutyaver; Nagy mesealbum (kicsit akad :( )

es 22-en 18.ker-ben van Kolompos tanchaz - tudom h kiesik de hatha nem :)

ha Fonoban, FMH van hasonlo szoljatok be lecci! :D :D

vmi ceklas izebigyot foztem jo sok mindennel benne - anyu csinalt nalunk olyat h mi ettunk o meg kuncogott kozben es a vegen elmondta h mi mindent is etetett meg velunk pl bivalytejbol puding stb - es mindezt most Abelen en is kielem; szoval a lenyeg h gyerek - mar ugy indexesen mondva - ket pofara zabalta :D :D
hihetelen olyanokat eszik amiket en soha - sutotk cekla brrrrrr :D

Zuz,
koszi a mi a szoszt :) majd lassan felpakolunk es elindulunk megnezni; masik hirdeto is szimpi csak ok pakozdon laknak - haaat...

Zsann :)
korhazban konkretan radszoltak h nem lehet karban a bebi?en mar nem emlekszem h hogy volt csak olyan fura

nekem korhazi par nap nagyon szep volt pedig vegig bogtem mint allat :lol: es ezen az sem segitett h ennek hivatalos neve van ugymint baby blues :D

Recca, druszam :D,
fogalmam sincs hogy megy otthonszules azert mondtam naivul takaritast; meselj egy kicsit h mi a menet meg ilyesmi pliiiiiiiiz! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Zsanci :) ez a témaspecifikus hozzászólás-halmaz gyanús :lol: És mióta is elbeg a bizonyos fénygömb a szemed előtt? :)

Mingyá' gyünnek a fijúk internetet szrelni, remélem, pozitív leesza végkifejlet :)

indianyo

rekuc,
hát, igen, konkrétan szóltak...mikor összehányva odavittem a babát, akkor elvették, és mondták,h sipirc a kocsiért, uis kézben nem hordozható a gyermek... :?

Indi,
fény elmúlt a szemem elől, de megyek dokihoz, lehet,h a vérnyomásom..
a másikat pedig sem cáfolni sem megerősiteni nem tudom...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Curse!
a gyerekek rajzoltatása nem újkeletű, de én inkább pszichológiának mondanám , mint grafológiának. (persze a felnőtt őrülteket is szokták rajzoltatni :)... na! a lényeg, hogy mondjuk rajzoltasd le egy gyerekkel a szüleit. amelyik a nagyobb, azt szereti jobban. amelyik közelebb van hozzá, azt szereti jobban. ha önmagát nagyon picikére rajzolja, kisebbségi érzése van. ha ugyanolyan nagyra, az teljesen normális. stb. :) nagyon sok érdekes témájú pszichológiai könyv van, amelyekben ezekről is szó esik
és egy-két hapsimmal én is voltam dettó így!
Avent krémet meg tudod venni sok helyen. bevallom én nem hittem benne, hogy annyira jó, mint amennyivel drágább a többinél. de így utólag bánom, hogy nem csak azt vettem. tök más érzés volt, és a lustaság ugyebár... nem kellett lemosni szopi előtt. (habár én fejés előtt mindig lemostam a cickókat első pár hóban)
ndi!
az hagyján, hogy kismellű voltam, de most meg nincs mellem! ÉRTED? MÁR teljesen dugámba dőltem! a kis 85-ös mellemből lett 80-as (jó ha!), de az is lóg. férjem meg hallani se akar a felvarratásról, pedig elvileg tb-re megcsinálják, ha az embert pszichésen zavarja.

Zsanci!
engem a magas, keskeny ágy zavart, mert császárral nem volt semmi mozogni rajta. na meg, hogy a férjem nem lehetett velem. de ezt megértettem a többágyas szoba esetén. viszont az 1 ágyas esetén nem értem, miért nem engedik be a férjet?

Akata!
doki a férjed, hogy ő szedte a varratokat? engem is elengedtek a 4. napon, de vissza kellett mennem varratszedésre.
amikor én voltam benn, aszonták, hogy az 1 ágyasba se jöhet be apa :(

Szrekuc!
bivalytej?????? a bivaly az nem a férfi tehén? annak csak egy fajta "teje" van, de abból nem szokás pudingot készíteni :). vagy le vagyok maradva?

TALI:
nekem a délelőtt is jó, ha a Bikásra megyünk, de felőlem du. is lehet. leghamarabb 3-ra tudunk oda érni, és 4-kor letiplizünk :)
ancsipancsi

Indi!
sok fényenergiát küldök a srácoknak a fénykábelen! :D remélem megoldják a gondodat!

Zsancika nekem is gyanús! :D

ancsipancsi

Sziasztok,
csak gyors bekukk, mert meg vagyok fázva és a szokásosnál is többet pihenek, legalábbis kéne...

Voltunk uh-on, és állítólag tuti, hogy 1 lány + 1 fiú a felállás a hasamban :D :D

Neet,
kicsit megkésve, de nagyon sok boldogságot szülinapra!!!

B.
blaye

Jelentem sport melltartó beszerezve és melltartóbetétek is. Időm sajnos a kenőcsre nem maradt, de majd pótlom. Úgy látszik tartoztam egy körrel az ördögnek :lol:
Köszi még egyszer mindenkinek a tanácsokat :)

Indi, Ancsi,
Én akkor most nagyon szégyelem magam, hogy ez ennyire régi dolog. Bár, ahogy most Ancsi is írta, azt tudtam, hogy picológusok a gyerekeket rajz alapján is elemezgetik, de hogy már a grafológia is :shock:

Ancsi,
Most mondjam azt, hogy az én mellem jelenleg 75-ös. Attól jobb kedved lesz? :lol: Szerintem az a lényeg, hogy apának tetszen és meglegyen vele elégedve, itt most a méretre gondolok. De ha téged zavar az, hogy lóg, akkor változtass rajta nyugodtan. Nekem is van olyan problémám, ami zavar és legszívesebben megoperáltatnám, ha multimilkos lennék, bárki akármit mond, még ha apát sem zavarja. Tudom milyen érzés :lol:

Zuzi,
Egyáltalán nem voltál sok :lol: Nagyon köszönöm, hogy leírtad az egészet, legalább én is tudok belőle tanulni. Ilyen dolgokat szakir-be nem lehet olvasni, viszont szerintem a kezdő kismamáknak pont az ilyen, gyakorlati tapasztalatok megismerésére van szüksége.
Az exekhez még annyit, hogy engem sem az zavar, hogy párszor üzit cserélnek (mert tudom, hogy időnként infot cserél az exeivel), inkább az, hogy amilyen bunkón szakított a párommal, úgy jön haverkodni. Vastag bőr van az arcán.
Egyébként még valami eszembe jutott. Ugye bár én voltam a szülésznők előadásán és ott most az hangzott el, hogy előbb is haza lehet menni, csak annyi a teendő, hogy a gyerekdokinak le kell igazolnia azt a vizsgálatot, hogy ő majd elvégzi a babán, amit a 3. v. 4. napon szoktak a kórházban.

És még egy gondolat, én gyűlölöm a kórházakat, messziről kerülöm őket, sokszor mondtam azt, hogy inkább itthon kipihenem magam, mint azt, hogy bent legyek. Egy dolgot be kell látnunk, azért tartanak bent ennyi ideig, hogy meggyőződjenek arról minden rendben van-e a mamával és a babával is. Sajnos az egyik távoli ismerősünkkel történt olyan dolog szülés után, amit inkább le se írok...... Na mindegy nem szomorítom a topikot.

Akata,
Jól írtad: EMBEREK :lol:

Blaye,
Ez tök jó hír :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek annyira jó fejek az emberek, ma két helyen is előre engedtek a sorban, persze azt hozzáteszem, hogy nem a fiatalság, hanem a nyugdíjasok. Nekem ez annyira furi volt, nem vagyok hozzászokva és még hevesen tiltakoztam, hogy hát óóó kibírom simán :lol:

Kép Kép
curse

Curse :) Hát a grafológiának hívni ezt hülyeség - mármint nem maga a grafológia, hanem hogy ezt itt így hívják... A gyermekrajz-elemzés egy rendkívül összetett dolog, széleskörű pszichológiai és pedagógiai tudás, a gyermek ismerete és több évtized tapasztalata kell ahhoz, hogy valaki csak úgy könnyedén megítélhessen egy gyereket... Szívesen kifejtem ezt egyszer személyesen, nagyon belefeküdtem én ebbe a dologba anno a főiskolán. Elég annyi, hogy a gyermek rajza baj esetén segélykiáltás... de meghallani nem elég a jó fül. W-suliban például az iskolaérettségi vizsgálatnál is alkalmazzák ( fa-ház-ember rajz).

Ancsi:) MZ/X megkapta a fényjeleket és a helyes iránymutatás után visszaszerelt engem az infosztrádára :lol:

Szrekuc :) Szül. Klinikán se szabadott kézben vinni a gyereket a folyosón....

ZSanci :) hát akkor drukkolok, hogy az legyen, amit szeretnél...

indianyo

Jó estét :)

ÁÁÁÁÁÁ, Ancsi,
a Bivaly, az egy másik fajta állat, a fiú tehén a bika

Rájli,
Füli csak reggel és este szopizik már. Esetleg délelőtt, ha nagyon szomorú valami miatt. Így nem kunszt...

Recca,
én szülés után, azonnal hazamentem volna, szívem szerint... de betoji voltam...

csók

Macsek
macskanyu

[quote="curse"]a írta:cursezért tartanak bent ennyi ideig, hogy meggyőződjenek arról minden rendben van-e a mamával és a babával is.

aaaa... na ez az a szoveg, amit barmikor be lehet vetni, es nem tudsz mit reagalni ra, csak belenyugszol, h tenyleg. ahelyett, h elmondanak, mire es miert kell figyelned, ill. mit tehetsz, hova fordulj, stb. bar azert meg igy is sokmindennek utana lehet nezni, fel lehet elore keszulni, es ha egy adott helyzetben bizonytalannak erzi magat vki, felhivhatja a gyerekorvost, a vedonot, a szop.tanacsadot, stbstb. nem kell am mindennek bedolni, es magyarazat nelkul elfogadni. szerencsere vannak alternativak... na bocs, csak annyira sz*r, amikor csokottagyunak nezik az embert :cry:
ja es Curse ezt nehogy magadra vedd!!!!!
recca

Ez a bivaly:

Kép

Elnzést, de szarvasmarha-ügyileg nem tudom/tudtam befogni... :mrgreen:
macskanyu

Macs, a kovetkezonel mar jol nem leszel az :D (egyebkent az utanrol beszelunk/ek, persze - v ez nem derult ki? :?)
recca

Korházi bentlét: érdekes, nekem bejött a 2ágyas, örültem, hogy van kihez szolni. Mondjuk nekem mákom volt, mert a szobatársam még nem szült meg, és tapasztalt anyuka volt már, igy mindenben segitett!! irto rendes volt, mondjuk szegény nem sokat aludt miattunk éccaka...

Recca,
köszi a biztatást, engem "meggyöztél", ketteskével - ha sikerül - huzok haza a H-bol.

Deni,
Zsolo is ezt mondta, hogy oldalrol pelenkázzam, hát nem nagyon esik kézre, de nem lesz más választásom :?

Indi,
sulirol inkább szoban mesélnék, jössz pénteken? amugy nem biztos, hogy mindenben egyetértenénk, mert a montessorisok néhány dologban Vekerdyvel ellentétes dolgokat állitanak.
különben zömmel ovonök vannak a képzésen, meg egy anyuka, aki csak azért jött, mert a kisfiát M. oviba szeretné majd vinni. mint ahogy én is :D
és a békásmegyeri oviban lesznek az elöadások és a gyakorlatok is, felváltva. Május végéig kell szakdolit irni, és juni közepén lesz a gyak.vizsga, necces :P

KépKép
fibi

De kiderült :) csak abban nem vagyok biztos, hogy ketteskét merném/akarnám othon szülni. De bentmaradni nem akarok, az tuti. Ahhoz képest, hogy eredetileg "istállóban, szalmán" terveztem :lol: :lol: :lol:
macskanyu

Macs, ha a kovetkezo nyari lesz, lehet, h kimegyek az erdobe... :D :D :D
recca

Ancsi, Zsanci
Apa nem doki de a varratszedés nem volt egy kunszt mer' csak meg kellett fogni a végét és kihúzni. Magamnak is megcsináltam volna de Apának jól esett, hogy az orvos őt kérte meg. :)
Az egyágyasba sem lehet hivatalosan bemenni de mi meghágtuk a szabályokat, méghozzá rendszeresen 4 napon át és ez nem fájt senkinek még a vizitelő dokiknak sem :wink: A hátsó bejáratnál beöltözött a zöld ruhába aztán már jött is befele. Egyszer még a kedvenc nővérkénk kaját is hozott neki szóval legközelebb csak hajrá kipróbálni!! Megéri :) úgyis olvastam hogy kedvet kaptál hozzá!! drukkkkk

Neet,
Happy szülinapot!
akata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?