visszajöttünkapóséktól,hát még mindig volt mit kiszívni,mé Kisnyuszinak is,pedig már nem is folyik neki az orra,de bedugult és még mindig sűrű volt a taknyi!és ez a veszélyes!rá is kérdeztem,hogy mért is olyan fontos,hogy leszívjuk:
először is,ami elég rémisztően hangzik,egy kisgyerek addig leáll a fejlődésben,amíg taknyos,ha ez 3hónapig tart,akkor 3hónapig!
ez azért is van,mert a kis arcüregében,egész pontossan a kürtben(ami nekik még nagyon pici és egyenes)letapad a taknyi,ez egyébként rámehet a fülére,na olyankor szúrják fel vagy a torkára,gégére vagy méglejjebb és akkor lesz tüdőgyuszi,az sem valami jó!de lényeg,hogy egész egyszerűen a sok taknyitól nem hallanak rendesen,így nem értenek minket,illetve rossszul!
pl.volt egy 4éves körüli gyerek,akinek miután már több szót ismert és mondott is egyszercsak elhallgatott,illetve zagyvaságokat beszélt csak,mint kiderült neki is letapadt a taknyija,mert hogy megfázott és miután többször is leszívták neki a gyerek újra elkezdett értelmes szavakat mondani,hiszen végre renesen hallotta őket így helyesen ismétalta őket!
úgyhogy nagyon fontos,hogy orrszívjunk és,hogy rendesen és a kúrát azon túl kell foytatni,hogy már azt hisszük jól van,mert most én is láttam,hogy még így is le volt tapadva!
engem ebben apósék,illteve főleg a feleség,aki ezzel foglalkozik meggyőztek!és ezentúl nem lébecolom el!
nyilván nálunk nem volt jelentős kár,de érdekesnek tartom,hogy pont írtam is,hogy a szókincsünk visszament az alapokra!lehet véletlen,de lehet,hogy nem,végül is elég régóta taknyos Kisnyuszim!
Fannimami is inkább cipeli Gyálra a kiscsajt,mert bár szakszerűen és kitartóan otthon is meg lehet csinálni,de lényegesen alaposabbak apósék!
na mindjárt jövök,mert kaptunk oltást is,amit a szülinapja elött kellett kiváltani,hogy olcsóbb legyen,de elfelejtettem,hogy miért!kullnacs talán?Kisnyuszi úgy balhézott mindenért,hogy szerintem azt se tudta,hogy megszúrták!_)igen azt!