A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

ja ez a vedonos-nogyogyasz-pecsetelos felallas csak falun van? hat igen, a nem falusi (fovarosi?) haziorvosok mennyivel kulonbek... :twisted:
recca

Votiv :) Ez jó hír Istiről és hogy így nyugatott Téged ez a nőci! :D De ez a "kedves" anyuka :evil: és ő vajon miért ült ott??

Fibi :) Ez beutalós dolog már nekem is magas :roll: Király, hogy ilyen jó védőnénitek van :D

Zuz :) Almáspalacsinta rulez :D :D Nálunk ez volt a vacsi a hétvégén csak vanília öntettel csináltam, hát elfogyott... Bálint nem győzött repetázni.

Neet :) Hú, Te szegény! Sok-sok +++++++ Neked!!!
denizsa

Csajok!
Hosszú szünet után ismét jelentkezem, naná, hogy csomó kérdés kapcsán! Csakhogy még mielőtt kérdeznék, lenne további észrevételem is: 1.) A Kökörcsinbe tartozó kismamaként nem értem, miért kell fogorvosi pecsét? Az első terhességemnél a védőnő mondta, hogy helyes, ha elmegyek, de a 2. pecsétnél már szinte rosszallóan közölte, hogy stréber vagyok, most meg szóba sem hozta, hogy keressek fel fogorvost. (Persze voltam, mert fogínyvérzés, lyukadás most sem került el, de ez önszorgalom és saját érdekem volt, pecsétet nem kértem érte.)
2.) A védőnő nemhogy beutalót nem adott, de még a kiskönyvembe is alig tudtam elérni, hogy a juttatások miatti 3 nyomatot lehelje már bele. A szolgálathoz elmenni nagy pocakkal ugyanis szinte lehetelen, hiszen régi ház szűk cselédlépcsőjén babakocsit felvinni 15 kg-os 20 hónapossal megpakolva 8 hós terhesen nem lehet elvárás,! Pedig az! Merthogy Ő viszont nem ér rá kijönni! Így marad az egyezkedés. (Egyébként nem tudom, hogy a védőnőknek hányszor és meddig kell látogatniuk a dedeket, hozzám kijött, amikor megszületett, s elmondta, hogy szoptassam, utána büfiztessem, én aludjak sokat, egyek változatosan, majd még jön hozzánk. 1 hónap múlva felhívott, hogy minden rendben van-e, 3 hónap múlva telefonált, hogy védőoltásra jelentkezzünk, majd mikor kijött a féléves gyerekhez megkérdezte, hogy nem áll-e még ?(de komolyan!) A férjem szerint a legnagyobb mázli, hogy nem rendszeres vendég!)
Most jönne a kérdésözön, ami miatt igazából bejelentkeztem újra:
Miután a "nagyot" még 2004. dec-ben szültam, s azóta sokat változott a kórház rendje, így nem tudom, hogy most miért is kell fizetni, vagy miért nem. Az odáig rendben van (mármint elfogadott és tudott dolog, mégha utálatos is), hogy az orvosnak, bábának zsebbe ad az ember, de kell-e fizetni az ellátásért? 11. kerületi bennszülött vagyok, vagyis elvileg (s gyakorlatilag) ehhez a kórházhoz tartozom, így kell- e fizetnem a kórházban tartózkodásért? Hogyan lehet egyágyas szobát kérni, s mi a tarifa? Mikor bemegyek szülni/ vajúdni már jelezzem, hogy mi az óhajom (egy könnyű szülés és egy egyágyas szoba, jól szopizó babával és sok tejjel rendel!), vagy elég akkor elnyögnöm, mikor már kibújt a kisasszony? (Annak idején a szobatárssal sajna sok gondom volt, mert ő is és gyermeke is megbetegedtek, így egyrészt féltem, hogy mi ne kapjuk el tőlük, másrészt a gyerek is - érthető módon - és így a mama is állandóan bőgött, szipogott, köhögött, vagyis pihenni csak a folyosón lehetett.) Mikor lehet a szülőszobára bejutni? Annak idején épphogy kinyomni tudtunk együtt bemenni a szülőszobára apukával, a 28 órás vajúdást 3 ujjnyi méhszájig apuka nélkül a vajúdószobában kellett kibekkelni. Most is csak a célegyenesbe jöhet be apuka, s ölelehet meg? Most hány napig tartják bennt az embert, ha minden ok? Van arra tapasztalata valakinek, hogy a nagyhoz vajon kijöhet-e a mama, mondjuk fürdetni, mesélni, addig a lelencben hagyva a kicsit, csakhogy mert a nagynak is van leleke, s a távolságot nem viseli túl könnyen?! Vagy, ha én jelzem, hogy szívesen lelépnék egy kicsit, akkor, máris kitesznek gyerekestül, s vihetem a dedet saját felelősségemre, s majd hordthatom a Heim Pálba, ha "neagyisten" besárgula?
Szóval köszönöm, ha válaszoltok!
pocokmama

A beutalás felénk is kezd érdekessé válni. A tehesgondozásra a védőnők várnak, ahol van egy körzeti szülész is, a védőnő ír beutalót és a körzeti nőgyógyász írja alá. Így BM-nak viszem az eredményeket, de itt is vagy 4-en megnézik. Az a jó más a határérték Szolnokon, mint Pesten pl. AFP.
Közben RH ellenanyagot néztek, és találtak vmi antigént, amire kiderült más, de felhívtak a terhesgondozóból, hogy menjek a vérellátóba, és beutalót a háziorvostól kellett vinni. Már táppénzre is ő írhat csak ki október 1-től.
Nem tudom máshol, hogy csinálják, de itt nem adja ki a labor a leletet a kismamának, hanem leküldi hálózaton a gondozóba, így muszáj bemenni érte. Biztos van akiknek ez kell, de elég furcsa eljárás.

Hallottam a napokban olyat is, hogy a szemész szerint jégárpával ne menjen vki dolgozni két hétig, konkrétan varrna szegény, ezt a házidoki felülbírálta és nem írta ki, hogy ezzel nem kell otthon maradni...
:(
kisherczeg

Gigi! Nekem csak 1x nem adott a nődoki beutalót, a legelsőre, amikor egyébként is menni kellett a házidokihoz az ekg-t, meg a hastapogatásos vizsgálatot csináltatni, és ott megcsinálták helyben a labor vizsgálatokat is, de akkor pont jól jött ki, mert haza kellett mennem Szolnokra. De ha nagyon akartam volna, a Fehérvári úti sztk-ba kaphattam volna beutalót (akkor még működött a kórházas is, de oda nem küldhetett volna).
Aztán az afp-re simán adott a Fehérvári úti sztk-ba, azon már túl is vagyok, és most is már a kezemben van a következő cukorterheléses beutaló is. Bár ezt ettől függetlenül lehet majd Szolnokra időzítem, mert ott még nincs ez az új rendszer, hogy 2 egymást követő nap csinálják, meg ott már tej+zsömle van.

Fogorvosos igazolást tőlem senki nem kérte Grétinél sem, és még most sem. Persze nem valami szoros a kapcsolatom a védőnővel. (1x látott, mikor kitöltötte a kiskönyvet) Szerintem fogorvoshoz legalább évente mindenki elmegy, miért kell ezt terhességhez kötni? Ha meg gáz van, úgyis megy az ember.

Zuzi! Vizitdíj terhesekre nem vonatkozik.
lindicita

Deni,
nembaj, majd szép lassan kiderül, hogyis van ez (beutalos dolog), elöre nem idegelem magam rajta :wink: Dokibácsi ugyis mindig megnyugtat :)

Barbi,
:wink:
fibi

Kisherczeg! Te szolnoki vagy? Az én szüleim is ott laknak, ezért elég sokat megfordulunk ott.
lindicita

és Deni,
Másáékkal jo volt talizni? hogy vannak? :)
fibi

Rec, ez klassz történet :D tetszett, köszi!

Zuzi, csak az a baj, hogy az én nem beszélő kétévesem nem társaság egy nem beszélő négyévesnek, hiába értenék meg egymást szavak nélkül :wink:
az ő társasága az óviba jár :?

és hallottam a híradóban, hogy jogerősen pert nyert a nagykövet :shock: de arról nem szóltak, vajon mennyi pénzt kap visszamenőleg :roll:

votiv 8)
votiv

Fibi :) Megnyugtató dokibácsi rulez :) És igazad van , felesleges előre idegeskedni, lesz ahogy lesz :wink: Másáékkal szupi volt, jól vannak, csak sokat dolgozik és nem jut ideje a netre :( Élvezik az új játszóterüket, no meg az új kérót :) A gyerkőcök kaptak 1-1 "szőrős" műanyag világító kislasztit is emlékbe :lol:

Jó éjt mindenkinek :)
denizsa

Pocokmama! te mikorra vagy kiírva?
és mikor szültél 2004. decemberben? hátha összefutottunk (én 10-én :D)

az egyágyas szoba 5000/éj, és jobb, ha előre szólsz :) kerületiként más költséged (a jatton kívül :wink:) nem lesz.
szülőszobába bejutni dokitól függ, és attól is, van-e szabad szoba. ha kong a ház, biztos hamarabb bemehettek, de ha neadjisten frontban szülsz, a vajúdó előttig is állhat a sor...
3 napig tartanak benn, de ha hajnalban, műszakváltás előtt szülsz (Kisün bevált módszere :D), akkor csak 2,5 nap.
és sztem nem lehet időszakosan lelépni, de ha a gyerekdokitól kérsz (és kapsz is) igazolást, hogy ellenőrzi a gyermeket, akkor elvileg szülés (és talán valamennyi megfigyelés?) után hazamehettek - és pár nappal később majd befáradtok egy vérvétel meg a BCG erejéig.

én még nem ismertem senkit, aki ambulánsan szült volna, de a mostani pocakosok közül többen is készülnek!
Zúzmó épp tegnap mondta, hogy az ő gyerekdokija nem adott papírt :evil:
Kökörcsines védőnők :twisted: nekem volt vagy 4 :D

votiv 8)
votiv

Recca, a cikk gyönyörű. :wink:
Pü-ztem néked. :lol:

Na szuper! És ettől a "reformtól" mit vártak? Ennyi mászkálás, várakozás, idegeskedés. Jajj!! :roll:

Neet, ennyi fájdalomcsillapítótól lassan legálisan betépsz. :wink:
zanza

Lindi,
micsodaaaa? a cukorterhelésesnél 2 egymást követö nap kell menni????? tavalyelött még 2 ora volt... és ha a dokid ad beutalot, akkor is mehetsz Szolnokra? mert akkor én asszem Gödöllöre fogok menni...

Kisherczeg,
ezek szerint ha táppénzre akarok menni, nem a nögyogyászom dönt, hanem a háziorvos??????

na, asszem elteszem magam, mert ennyi pocsék hir elég volt mára :(
fibi

Pocokmama!
Én azt tudom, még nincs elfogadva az ellátási díj, elvileg október 1. lett volna, majd eltolták novemberre, de még nem jött ki a rendelet. A tervek szerint a nem a körzetben lakónak kell fizetni 5000 Ft/nap tarifát az ellátásért, de max. 4 napig.
Az egyágyas felár az más, szerintem ehhez még hozzájön majd.
Ahogy nekiestek a parlamentben a reformoknak, biztos bevezetik januártól, bár akkor hol a szabad orvosválasztás nem tudom.

Ezeken a keddi előadásokon mindig ilyen sokan voltak? Én úgy látom mindenki egyidős kb. velünk :) úgy megérzem a teliholdat is, lehet egy januári frontnál be se férünk a szülészetre? :lol:
kisherczeg

Fibi! válaszolj légy szí a pü-mre, mert nem tudok elmenni aludni pedig mingyá lefordulok a székről olyan álmos vagyok.
gödibarbi

Votiv, ha jól értettem Murr-t, ő sikeresen meglógott hamarabb. :lol: OKé, két lurkó várta otthon. :wink:
zanza

lindi,
szvsz ennyit számít hogy ha vki okt. elött lett terhes :evil: :evil: azaz már jelentkezett terhesgondozásra........mikor voltam a vődőnőnél pl mondta hogy volt vmi "ellenőrzés" aug hónapban :shock: ami annyit jelentett hogy az összes kismami dokijának az adatait bekérték :shock: :shock: háziorvostól kezdve mindent :roll: jó hogy a doki anyja nevét nem kérik már :evil: grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr álltólag a dokikat ellenőrizték le így :roll:

pocakmama,
én így konkrétan nem tudnék a kérdéseidre válaszolni...........ezek sztem csak ott derülnek ki.én pl már korábban mondtam a szülésznőmnek hogy én egyágyasba akarok menni ha van szabad és ő ezt nem is felejtette el.ez most tudomásom szerint 5000ft/nap.amúgy ha oda tartozol akkor nem kell fizetni,azaz csak vmi minimálisat,asszem olyan 300ft/nap körül talán étkezési hozzájárulás néven.....hogy mikor jutsz be a szülőszobára teljesen attól függ sztem hogy mennyien szülnek éppen.....és hogy mikor mehetsz haza az is.ha dömping van hamar kicsapnak ha nem akkor asszem 3 vagy 4 nap.de az sem mindegy hogy szülsz e műszakváltás elött vagy nem.....én fél órával elkéstem :twisted: ez + egy napomba került :roll: ha megbeszéled a gyerekorvossal hogy vállalja a felügyeletet akkor asszem gond nélkül hazaengednek.de ebben nem vagyok már biztos ebben az új rendszerben.
Vendég

Igen, Szolnokon lakunk :) az új rendőrség felé.
Viszont nekem itt nem sikerült megúsznom a cukros lét az SZTK-ban citromlével nem volt annyira gáz, tej-zsömle variáció volt korábban a 13 héten...
Mitől függ ez?
Hogy csinálják két nap alatt? egyik nap éhgyomor, majd másnap otthon iszod és 2 óra múlva mész vérvételre?
Itt megkeverték a laborban, és nézték, ahogy lenyomjuk...
kisherczeg

Fibi!
Elvileg a szakorvos dönt, de nem írhat ki táppénzre...érdemes olyan háziorvost választani, aki nem sokat lacafacázik holmi döntésekkel...
Ráadásul nem hiszem, hogy sok be meri vállalni a kockázatot, hogy vmi bajod lesz...de akkor is macera az egész.

Én megnéztem az ügyfélkapun a OEP oldalam, vicces, pl. volt szemgolyó uh-m, csak nem vettem észre :-)
Tegnap bejelentkeztünk okmányirodába is neten, hajrá e-MO! odamentünk a visszaigazolt időre, erre nevettek, hogy nincs is net ott ahol a házassági anyakönyvi kivonatot adják, egy nyomtató van 5 ügyintézőre és felállnak és átdugják a kábelt...
De így is gyorsabb volt az egész, mint a neten elindítani feleslegesen.
kisherczeg

A Fehérváti úti sztk-ban most az van, hogy első nap vesznek vért, sima éhgyomrit, azt előszőr megnézik, hogy nem magas -e alapból a cukor, mert ha igen, akkor már nem csinálnak terhelésest. De ennek az eredménye csak másnapra van meg, szóval másnap lehet érte visszacaplatni :twisted:

Kisherczeg! 13-ik héten is volt cukorvizsgálat?

Anyumék is az új rendőrség felé laknak (Bimbó úti kertesek). Na, majd egyzer összefuthatunk. Mikorra is vagy kiírva?

Fibi! Szerintem a mostani beutalómmal csak a Fehérvari útiba mehetnék, de ha Szolnokon leszek, ott semmiből nem tart elugrani a házidokihoz egy másik beutalóért, úgyis el kell menni valakinek a táppénzes papírért is, meg ott úgysincsenek távolságok.
lindicita

Lindicita!
Mi is a Bimbónál lakunk :-) az utolsó új sárga 11 lakásosba a Liliom végén! Így nem nehéz összefutni :lol:
kisherczeg

Igen a 13. héten és a 20. körül is volt cukor. Az első zsömlés a második terheléses. Pedig az első is jó lett.
Január 6.

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

tegnap (v tegnapelott?) este B elaludt hintazas kozben :lol:

Kép
recca

Jó reggelt !

Votiv ! Remélem bevállnak a foglalkozások !

Rendszer változása : én is Érden ittam már a cukros lötyit , nem volt olyan gáz , sőt előre vettek , kismama lévén , csak jól leteremtettek hogy miért kevertem össze a cukrot a vízzel , és hogy nem hiszik el hogy az van benne , vicces nem ? ! :) No mindegy . AFP még a Bárfaiba volt nekem .

Tegnap voltunk bútornéző körúton , Ikeában összefutottunk Adáékkal is .
Akiknél jön a kistesó , milyen ágyat vesztek ? Egyre inkább hajlok a gyerekágy felé , aminek csak korlátja van . A mostani ugyan átalalakítható , szuoer , jó minőségű , de ! 70*140-es . Eredetileg úgy volt ebből veszünk mégegyet , de akkor később kettőt kell majd lecserélni . Azt mondják ez max.5-6 éves korokig jó ....szóval várom a véleményeket , tapasztalatokat _! :wink:

Recca ! Látom nem kellett ringatni :)

Szép napot mindenkinek !
greenolive

Tegnap mindent elolvastam, már mindent elfelejtettem, bocs, ha nem reagálok valamire :D

Zuz,
doki:( nyilván a felelősség sem kell neki, mert az ő „hibája” lenne, ha történik valami az első napokban... az persze más kérdés, hogy mi a különbség egy 1 napos és egy 4 napos baba közt. Viszont sajnos joga van hozzá, hogy ne adjon igazolást. De gondolj arra, hogy tényleg kibírható :D
Bírósági ügy: a rasszizmus (ez esetben antiszemitizmus) vádja mindig jó ütőkártya...

Votiv,
érdekes kérdőív volt :D

Rec,
hogy hintázás közben elaludjon, az hagyján, de hogy labdázás közben is :D:D:D Nagyon aranyosságos :D

Ancsi,
drukk Lencsinek, hogy gond nélkül vegye a szemölcs-akadályt!

A beutalókkal nekem is mázlim volt, még pont mindenre a Bártfaiba kaptam, és a cukor, bár kétlépcsős volt, de egy reggel lezavarták, egy óra alatt megvolt az éhgyomri eredmény, utána jött a cukros lötyi :)

v
kisün

Én csak lesek itt, ti milyen tortúrákon mentek át egy terhesség során... ez most nem csak az új rendszerrel vonatkozik, a régiek is meséltek itt olyanokat... csak "nálunk" volt (van?) az, h minden egy helyen van, és semmire se kell várni, mert mindenhol időpont van, és ha nincs vis major, max 15 percet vársz? (Aki nem ismert még akkoriban: a nődokim, aki teljesen máshol van és nem sztimrés, intézett, intéztetett mindent, csak egyszer kellett elmenni a körzetimhez, meg persze párszor a védőnénihez, aki szintén teljesen normális. És minden vizsgálat eredménye a dokimhoz futott be, és amikor mentem, kidumáltunk mindent, sose volt gond, de ha lett volna, gondolom, felhív, h menjek be soron kívül. Úgyhogy én hozzá jártam 9 hónapig, majd bementem a H-ba szülni. :) )
Hüvelyi UH egyszer volt, a 7. hét körül, amikor megállapította a terhességet, és ezen kívül asszem 3 v 4 rendes UH.
Fogorvoshoz meg érdemes elmenni, nem csinál semmit, csak megnézi, van-e valami gebasz, de ha nem akarod, nem b..sztat.

A tegnapi meg nem volt olyan vészes, pont azt írtam, h ennyi fájdalomcsillapítóval semmit se éreztem, és Zanza, igen, éjjel eszméletlen jól aludtam. :D Ancsi, érz. nélkül???? Szülni még oké, azt én is csináltam, de gyökeret tépni? Neeeee.

A vizitdíj, amit januártól akarnak, az csak 300 ft ugye?
neet
neet

Green,
Dócinak a régi 60x120-as kiságyát kapta meg Marci, Dóci meg kapott egy 70x140-eset, ami kisággyá is alakítható, de szerintem ő át később át fog költözni korlátos ágyba, Marci meg örökli a nagyobb kiságyat :D
kisün

Recca,
hintáslabdásalvós kép nagyon ott van! :D
neet
neet

Szia Kisün! :)
neet
neet

Neet,
fog :shock: el is felejtettem reagálni rá, gondolom, száműztem agyam sötét részeibe... én sose kértem eddig fájdalomcsillapítót (jobban parázok az injekciótól), de csak minimálisat kellett fúrni-tömni, fájdalom nem volt. És már megint eszembe jutott, hogy el kell menni fogászhoz :(
kisün

szeva Nít
kisün

Joo reggelt,
szegény férjemet a sirba viszem a büdösszagok-mániámmal :? éjszaka is szellöztettem, mert nem birtam aludni :roll:

Kisherczeg,
szerintem ez eddig is igy volt, mármint a szakorvos irt papirt, hogy táppénzre mehetsz, és a háziorvos adta a tp-s papirt ez alapján.

Lindi,
ja, igy értem. igazad van, lehet hogy én is a gödöllöi laborba fogok csak átugrani, az sokkal egyszerübb nekem.

Recca,
fiacskád csucsédes :D

Green,
nekünk nem kell uj ágyat venni, mert B velünk alszik a szivacson :lol: a kiságyában pár honapot töltött csak, az teljesen jo lesz kistesonak :)

KépKép
fibi

sziasztok,

Kisun, ha nincs ott a labda, nagy zakozas lett volna. mondjuk ez majdnem be is kovetkezett, amikor a kispottyos egyszercsak leugrott onnan. de persze hosiesen megeloztuk a bajt :lol: :lol:

Neet, fogidegeles :( azert fajhatott az, amikor kiallt belole(d) az injekcio hatasa. bar en szerencsere nem vagyok ebben tapasztalt. nem sok dolga volt eddig velem fogorvosnak, leszamitva 3 huzast (2 a boaaa fogszabalyzo miatt, 1 meg egy bolcsessegfog, ami viszont nagyon rossz volt, sokaig fajt elotte is utana is - de hol vannak mar ezek :wink:)
recca

Fibi, mielott bekoltozik o is melletek :D
recca

Sziasztok!

4 pecsét kell és nem a védőnőtől, hanem a terhesgondozást végző orvostól. Védőnő nem kötelező (neki kötelező elméletileg téged látni, neked viszont nem kötelező hozzá elmenned!). Táppénzre csaka héziorvos írhat ki, viszont kell neki igazolás a terhesgondozást végző orvostól - ez eddig is így volt.

EKG, belgyógyászat ls fogászat idáig is része volt a terhesgondozásnak, afp-vel együtt, de következménnyel csak 35,. év felett jár, ha nem megy el az ember... addig csak piszkálnak miatta.

Terhesség alatt is adható helyi érzéstelenítés - és jogszabály mondja ki a fájdalomcsillapításhoz valéó jogot!!!! tehát fogászat és operációk is végezhetők így - én jártam 2 hónaposan gyökérkezelésre. Igaz, a lábammal a sebészhentes nem adott, de akkor már nagy votl a pocakom és alig vártam, hogy kijöhessek, de legközelebb, ha bármi elnne, nem hagynám magam.

Nálunk falunk - hivatalosan város - a védőnő ad beutalókat, de azt a körzeti nőgyógyász előregyártott aláírással adja, ha ő nincs kézné - mindenhol van klörzeti nőgyógyász!!!! - akkor a háziorvos adja a beutalót a labor- és egyéb szakorvosi vizsgálatokra.

Az lehetséges, hgoy magánorvos nem adhat beutalót SZTK-ba, de ha ő egyben kórhézi orvos is,a kkor ez megoldott, ugye, ill. hát a helyi nőgyógyhoz érdemes elmenni beutalókért. És hát az SZTK fogorvos vizsgálata igazolásért is megéri... Fogorvosnál egyébként csak a pótlásért kell fizetni, minden egyéb ingyenes és a legtöbb magánorvosnak van állami rendelése is - enyém is rendel a helyi SZTK-ban, így ingyenes a kezelés, és ezrét nem ad rosszabb ellátást, mint a méregdrága magánpraxisában.

Mi csütörtökön rálérünk, de 11 előtti talit tiltja a meggyőződésem és fizikailag sem vagyunk rá alkalmasak, lvéén 9 előtt nem kelünk fel. Ha ezu így is jó - délutn 5-ig bármi belefér, esőcskét mondanak cseperegni, ezért is ajánlom a Nemzti Színházat, az 500 méterre van kábé a Boráros tértől és be lehet ugrani a Művészetek Palotájába, ha esik... de nekem tényleg mindegy, ugyanannyit kell utazni.

Szrekuc :) ajánlatod igen figyelemreméltó :) köszi és elfogadva :)

Nekem van nagyon sok zeném és meséim is, cd-t tudok írni, majd egy üresjáratban megírom a listát - viszont én kérek cd-t, amire felírhatom. Van viszont itthon vagy 10 darab üres, írható dvd-m, azt szívesen felajánlom nektek, arra jó sok minden ráfér - nekem nincs a gépemben dvd író/olvasó.

indianyo

Fibi :) szagok... együttérzésem, nekem nem terhesen is problémát jelentenek...

Benke édespofa :)

Den :) akkor Orsi ezek szerint meggyógyult? Mása nem tudott múlt héten talizni, mert Orsi bekapott egy csúnya bacit. És Bálint így eszi a palacsintát? tök jó! Apja fia :)

BArbi :) hát én is csak azrét tudok a fogzásporról, mert sokat nézegettem a Weleda-oldalakat. Ausztrál, brit és új-zélandi weledaoldalak fantasztikusak! Jó sok infót tartalmaznak. Némeo-ban pedig még a sima gyógyszertárakban is kaphatók ezek a holmik, online lehet őket rendelni...

Erről jut eszembe a gyógyszeréssztrájk, nagyon dühös vagyok rájuk, amiért ilyen cirkuszt csinálnak pont most, amikor ennyi békétlenség van az országban egyébként is, persze, érthető, féltik az irgalmatlan nagy hasznukat, hiszen a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók és vitaminok óriási üzletet jelentenek :evil: - bocs, ha ezzel bárki érzékenységét megbántom, de gyógyszerész ismerős súgta meg, hogy ez van a dolog hátterében...

indianyo

Rec: Benke fotó :) :)

Lindi: szuper az új avatarod! ;)

Zuz: jaa én azért akadtam ki annyira, mert azt hittem, hogy most akkor te leszel a bűnős ?! És elhiszem, hogy parázol a csaj miatt :shock:

Votiv: Tök jó, hogy Istók "csak" tanácsadásra megy ;) Ez jó jel, nem? Remélem megnyugodtál valamennyire, hogy akkorrra gáz nincs ;)

Kisün: én is jobban félek az injekciótól mint magától a fúrás-faragástól!

Lindi: színház áááá annyira bízom benne, hogy eljutunk oda egyszer ebben a szezonban! és egy mozi áááá dejóóó is lenne! Már végtelen lassan a listám amit meg akartam/akarok nézni...

Képzeljétek találtam itt nálunk egy olyat, hogy MikkaMakka Játéktár és írtam nekik, hogy bár 2 éves kortól hirdetik a programokat, de azért elmehetnék-e a dedemmel, mert előre parázok, hogy a télen a nagy hidegben mivel fogom lekötni a figyelmét? És azt írták vissza, hgoy persze, hogy mehetek, mert van Kamillával egyidős, sőt kisebb babóca is :) Ennek most annyira örülök, mert Kamilla nagyon igényli a gyerektársaságot és igy legalább egy héten egyszer vagy kétszer eljutunk ilyen helyre ;)

Rylie
rylie

Recca,
na, ez az :) bár addigra lehet hogy B-nek lesz nagyobb ágya? 8)

Indi,
én is alapbol szagérzékeny vagyok, ilyenkor meg triplájára nö :?

Rylie,
ez biztos jo program lesz :) és, képzeld, ma délelött egy másik Kamillával motorozott a fiam, egy utcával lejjebb laknak. és olyan szépen kimondta B a nevét, tetszett neki :D Van egy Csenge is errefelé, de az ö nevével sztrájkol, ö csak "baba" :lol:
fibi

Csajok,
tésztasaliba mit szoktatok tenni? ugy megkivántam :D (van itthon tejföl, kukorica, zöldségek, virsli...)
holnapra meg brokkolikrémlevest találtam ki, olyan rég ettem, és imádom gouda sajttal :D
fibi

Sziasztok!

holnapra organizalodik vmi tali? :cry: nekem roppant zsuf a holnap - tanacsadas 8ra aztan tanitani megyunk Abellel es aztan 2re van appointmentunk doktorbacsihoz ami kb eltart 3ig utana meg apja jon bejbit nezegetni. olyat tok csinalni h ha adtok koordinatakat meg idopontot kidobom a szajret :D nagyon turboban csak szocializalodni nem lesz idonk :cry: :cry: :cry: mondjatok vmi biztatot!!!

Rylie,
hol van ez a MikkaMakka??? Ha nem tul messze meg en is bevallalom autoval ha mehetunk :D nektek 18ker messze?most vasarnap f5 kolompos egyuttes tanchazzal :)

en terhesen dupla adagot kaptam az erzestelenito koktelbol - roppant rossz hatassal vagyok a fogorvosokra es egy renitens paciens vagyok, ugyh tok sokaig tart engem kezelni - mire az a sok cucc hat :lol: :lol: es mindezt akar egy tomesert is :lol: :lol: :oops:

csak egyszer olvastam vissza Fibsz te kertel meg zenet vagy kikikikicsoda? :oops: es figyelmetlen szmajli most masolodik egy adag aztan meg cd-veves

Indi,
rod sztyuartot nem masolsz eccer nekunk? :D :D :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

SZEMÖLCS:
kivették mindkettőt, amit találtunk a fején. vírusos szemölcs volt, amit csak kontaktussal lehet elkapni, tehát több mint valószínű egy szemölcsös kezű ember fogta meg az ő fejét. most már, mivel kivették, nem fertőz, de így is csak úgy fertőzött volna, ha valaki elkezdi piszkálni a bibijeit. a nagy tik-taknak örült, de előtte olyan rossz volt, mint az ördög, a váróban hatalmas cirkuszt levágott, mikor az ölembe akartam ültetni (ahelyett, hogy székeket tologathatott volna , bazi hangzavarral)

Green!
azért szidtak le, mert ha hiszed, ha nem, van olyan egyed, aki nem teszi bele az egész cukrot, vagy csak valami mást, mert felelőtlen, vagy mert fél az eredménytől!

Recca!
frankó a hintátok (meg benne a kőc :) )

Zuzi!
ne haragudj, de azon a mondaton, amit nem mondtál, nagyon kiröhögtem magam.

Indi!
persze, hogy volt jogom a fájd. csillapításra, de nem éltem vele, nem akartam kockáztatni a magzatom egészségét vele! olyan sok helyen írják, hogy a lidocain nem frankó, hogy így láttam jobbnak. amúgy is gyógyszerellenes vagyok egy kicsit, amíg lehet nem veszek be semmit.
nekem egy gyógyszerész azt mondta, hogy ők csak a gyógyszerhamisítóktól félnek, de szerintem is inkább az van a dologban, hogy félnek, hogy kisebb haszonnal dogloznak majd a kutakon, és így nem tőlük veszik a gyógyszereket.

Fibi!
nálam van itton egy nagy bödön tésztasali :D
a Juctól és Linditől kapott receptet kicsit megváltoztatva, múltkor tettem bele: majonézt, mustárt, nádcukrot, sót, tejfölt, sonkát, kukoricát, gombát, póréhagymát (!!!), olívabogyót és pár karika mini mozzarellát. a mostaniban meg nincs kukorica és gomba, mert nem volt itthon. tehát csak szabadon, szabadon, a lényeg, hogy hagymát is tégy bele, mert úgy pár óra alatt nagyon jó ízűvé érik.
ancsipancsi

Fibi: én amit találok bele szoktam tenni :) két egyforma tésztasalit szerintem még sose csináltam ;)
Csenge név régen nagyon tetszett, de mostmár annyira nem. Nagyon kapós lett. Mondjuk nálunk eleve kiesik, mert CS-vel kezdődik és a vezetékneve apának CS-re végződik :( ezért kiesik az én kedvenc fiúnevem is: Csongor :(

Tényleg gondolkodtatok már neveken?? Vagy még túl korai?
Mondjuk én már most gondolkodom, pedig még van egy éven az akcióig :lol:
Votiv: és ti lebokszoltátok már a nevét a dednek???
Zsan: nálatok Natasa lesz ?? Ezzel azt akarom mondani, hogy hűek maradtok a fiúk neveihez?

brokkolileves: nyami
rántott brokkoli: nyami nyami

és Deni féle almás puddingos palacsinta: extra nyami nyami

Rylie
rylie

es ha vkinek nem jo fuji slim tokos cd most visitson mert akkor nem olyanra masolom :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Tényleg Votiv,akartam már kérdezni, hogy nem írsz kritikát a Trottymodellből????
8)

R
rylie

Szrek: nekünk jó az a cd is :)

Holnap most akkor nem tudom lesz-é valami???
Nekünk is a délután jöhet szóba, olyan 2 órától érünk rá (előtte alvás-evés stb) Nekünk jó a MUPA is meg a Boráros is.
Lehet, hogy a hévre felmerészkedek babakocsival is talán-talán...

R
rylie

dietas tesztasali :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Rekuc,
hát ha én is kérhetek CD-t, nagyon megköszönném :D és cserébe mit kivánsz? :wink:
és mit tanitasz, deddel hogy lehet megoldani? és multkor kérdeztük, hogy magyar szakos vagy? :)

Rylie,
Csongor nekem is nagyon tetszik, de remélem most lány lesz :lol: igen, már van egy név, ami befuto lehet, mert passzol a vezetéknévhez (Zsófia), viszont én még keresgélek, hátha találok szebbet :) Amugy tetszett régen a Regina, Frida, Szonja, és Zoé nevek :D

Ancsi,
kösziii, aranyos vagy :) pont poréhagyma nincs itthon, de megoldom másképp :P
és virusos szemölcsön jo, hogy tulvagytok, szegény kicsi Lencsi.
fibi

Ancsi,
tok jo h tul van a szemolcs-dolgon Lencsi!!! :D

Kép

Kép

szrekuc

Fibi!
asszem zölhagymával (újhagyma) szólt a recept, de szvsz tökéletes a lilha- v. vöröshagyma is!! csak olyan fini ízt ad, hogy ne hagyd ki!

a rendelő előtt összefutottam Beettel, tök aranyos volt, én csak mentem, mint a világtalan, úgy szólt utánam. szegénynek torokgyulája van már 1 hete, de a gyógyszer se segít rajta.

TALI:
nekem a csütörtök du. nem jó.
mi lenne, ha azok, akik nem tudnak menni csüt. + akik ráérnek mindkettőre, jönnének pénteken (is)? :) nekem a péntek délelőtt és délután is tökéletes, lehetne egy Bikásos, vagy Feneketlenes tali. ZUZZZZZZZZZZZIIII??? hogy még lássalak pocakosan, meg megkapjam a DVD-ket ;-)
ancsipancsi

SZOLGALATI:

tok gyonyoru az ido mindenki menjen setalni!!! :D :lol:

Abelnek neztunk kocsicipot es tiszta szivas mert 19 (20)-es a laba es ekkora meretben mar nincs kocsicipo mert ugye ekkora labbal mar allni szoktak dedek rendes cipot meg 6000ert nem akarok neki meg mert minek ha ugyse all

Kép

Kép

szrekuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?