Barbi!
Részvétem!
Mi továbbra is megyünk holnap... az email cimedet megadnád még egyszer? Többször rákészültem ma hogy visszakeresek, de egy bizonyos alacsony szőke duci valaki mindig megakadályozott. Vagy ha elküldenéd nekem a pontos címet SMS-ben, az is jó, mert nagyjából emlékszem hogy hol vagytok csak a házszámra meg emelet számra nem emlékszem.
Annamami!
Sajnálom hogy nem jöttök. JObbulást Marcinak!
Valaki!
Átküldené nekem valaki az email címes, telefonos táblázatot? Mikor elromlott a laptop, minden le lett róla törölve, és elmentve csak egy régebbi verzió van, amin nincs rajta mindenki. Mint pl Barbapapa.
And!
Ma felhívtam a saját gyerekorvosomat is meg egy gyerekorvos ismerőst is hogy mi a véleményük a pneumococcus elleni oltásról, tekintve hogy Zsuzsa két év alatt van és közösségbe jár. Kb mindketten azt mondták, hogy leginkább immunkárosult gyerekeknek szokták beadni, jól táplált, egészséges gyerekeknél igen kicsi a veszélye, hogy egy pneumococcus fertőzés olyan csúnya szövődményekkel járjon. Mindezzel együtt azt is mondták, magának az oltásnak nincs mellékhatása, és valóban ha megkapja, kisebb az esélye a csúnya szövődményeknek, tehát nem mondták, hogy nem érdemes. A két vakcina között amit lehet kapni állítólag az a különbség, hogy a konjugált hosszabb ideig véd de egy szűkebb keresztmetszetben, a másik állítólag csak 5 évig véd, de a baktérium több fajtája ellen. Ezenkívül a konjugált drágább, de erről már nem tudtak pontos adatot mondani, majd megkérdem a gyógyszertárban, hogy melyik mennyi. Mert a drágábbik oltást mindketten tizenvalahányezerre tették...
Viszont most hogy kutakodtam Zsuzsa kiskönyvében, észrevettem, hogy a NeisVacból csak egy oltást kapott, úgyhogy abból kell neki egy booster. :-/
Csikken!
Azt hiszem te kérdezted, kivel alszik a gyerek? (Remélem, de most már lövésem sincs visszaolvasni

) Nálunk Zsuzsa egy szobában aludt velünk 6 hós koráig, főleg bölcsőben, de miután megtanultam fekve szoptatni, egyre gyakrabban közöttünk. Aztán átköltözött a saját szobájába egy felnőtt matracra, viszont ezzel egyidőben a kiságyát beraktuk a mi ágyunk mellé úgy, hogy egyik oldalát leszereltük róla, tehát egy tér lett a mi ágyunkkal. Hat hónapos korától jópár hónapig azt csináltuk, hogy a saját szobájában altattam el (cicivel és egyszerűen felkeltem mellőle), és első ébredéskor éjjel amelyikünk felébredt rá áthozta a hálóba, és ott aludt tovább a kiságyában, de végül is egy ágyban velünk. Aztán ezt kb 11 hónapos korában szüntettük meg mikor már csak egyszer ébredt éjjel, akkor visszavittük a kiságyat a szobájába, de azóta is használatlan. Viszont Zsuzsa azóta többször ébred éjjel.

Tegnap pl kb kétóránként, ezért valamikor az éjjel folyamán ottmaradtam mellette, így tudtunk aludni hétig. Nekem az volt a nagy elképzelésem, hogy majd egyszer szépen átalussza az éjszakát és akkor nem kell bemenni hozzá éjjel. Persze én arra számítottam, hogy ez előbb fog bekövetkezni mint elapad a tejem...
Bodza!
Mivel Annamami lemondta a talikat, ha autóhiány miatt nem tudsz jönni továbbra sem, mi szívesen elviszünk! Csak Zsuzsa jelenleg fél tizenegyig bölcsiben van, azután tudnánk indulni értetek.
Nevek:
Én már úgy megszoktam a Rókicát, de ha valaki Rékának akar szólítani, azt se bánom.
Tükrös trükk:
Az tükrös trükk amit leírtam a pszichológiában az egyik kisérleti mércéje az éntudatnak. Így vizsgálják, hogy pl milyen állatoknak van éntudata, és az embergyerekeknek milyen idős kortól. Mert pl egy macska is reagál a tükörképére, fúj rá, keresi a tükör mögött a másik állatot, tehát nem "érti" hogy az ő. Ugyanígy mikor a kisbaba mosolyog a tükörképére és kacérkodik vele még nem jelenti azt, hogy tudja, saját magát látja. Igazából álló tükörrel a legjobb csinálni, hogy keresi-e a másik babát a tükör mögött. Egyébként ha jól tudom, ezt a tesztet csak bizonyos emberszabású majmok és hát az emberek képesek megoldani.
Csőrös pohár mizéria:
Az Aventtel hivatalosan tele hócipőm... mivel még mindig nincs más szelepes csőrös poharunk, azt adtam Zsuzsának az autóban reggel hogy megigya a maradék tápszerét. A szeleppel bent nem tudta meginni, miután kiszedtem a szelepet, csurgott az egész, aztán elhajította, mint jó szokása, és akkor aztán végképp csurgott. Úgyhogy muszáj valami normálisabbat találnom!!! Azt hiszem az a szívószálas lesz a nyerő, azt láttam a Brendonban is. Mert hát a csőrös poharak jól be vannak csomagolva, nem tudom végigszívogatni őket, hogy melyikből jön melyikből nem.
Rólunk:
Képzeljétek, Zsuzsa már egyre kitartóbban totyog! Már ott tartunk, hogy kb annyit lépeget mint mászik.

Olyan aranyos.
Ma nem ment olyan flottul a bölcsi mint eddig. Ma volt az első nap, hogy ott is hagytam másfél órára, hát mondta a bölcsis néni, hogy kézben még csak-csak elvolt, de ha letették, sírt.

De hát gondolom ez a menete a beszoktatásnak, nem? Előbb-utóbb csak engedi magát letenni, nem olyan csüngős baba ő. Aztán mikor érte mentem, akkor nekem se nagyon hagyta letenni magát, már megijedtem, hogy egész nap ez lesz, de végül tök jó kedve volt miután aludt egyet hazafelé, és utána ugyanolyan kis önálló volt mint máskor. Holnap viszont korábban megyünk, nyolcra, hogy a reggelit ott kapja. Kiváncsi vagyok...
Majola:
Hát én is totálkáros voltam a séta után. Ráadásul hülyeség volt hagyni őt olyan sokáig aludni. Harmadrészt pedig minél tovább toltam, annál nehezebben szántam rá magam hogy felemeljem őt valamilyen BKV járatra... utána pedig itthon elterültem a játszószobájában és hagytam hogy hordja nekem a könyveit, komolyan úgy mozogtam mint valami nyolcan éves néni, mindenem sajgott és nehezen mozdult. Mondanom se kell, ma már autóval mentünk...
Nyúlné:
Én is igénybe venném majd apósékat orrszívásra, ha megadod az elérhetőséget. Mondjuk inkább kivárom míg Zsuzsa tényleg taknyol.. egyelőre nem taknyos, csak horkolászik éjjel, de már azt sem annyira.
Manka, Thomasanne!
Beteg férfiembereknek, kicsiknek és nagyoknak, gyógyulást!