A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Fú Durca!
Ez nagyon gáz. :( Szerintem, amiket mi írtunk itt anyósokról és apósokról, az kicsinyes és vicces ahhoz képest, amiket most leírtál.

Steffi!
Hát ez az, ezért nem ment nekem sem.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Durca!!! :shock: :cry: Köszönök sok mindent. Sokat gondolkoztam azon, hogyha mégis benn kellene töltenetek a Karácsonyt a kórházban, viszek Nektek mézes sütit, mert úgyis idén szeretném megtanulni. Komolyan. :D Egyetértek.
vbea

Sziasztok!
Megint nem semmi mennyiség jött össze!!!

Már nem is tudom melyik témát, mikor ki hozta fel???? :wink:

Reszketés a császárnál: a gerincközeli érzéstelenítés nagyfokú értágulatot hoz létre a végtagokon, bőrön, ezért is adnak elötte nagyobb mennyiségű infúziót, h kompenzálja a vérnyomás esést. A kitágult ereken lehül nagy mennyiségű vér ( pláne a műtő hidegébe!) , ami bejutva a keringésbe csökkenti a maghömérsékletet, ami reszketést okoz ( mivel a reszketés hőt termel). Ez az egyik elmélet a reszketésre...

Nekünk volt szönyeges meg állványos bébitornázónk is, de egyértelműen az olcsóbb állványos volt a favorit, arra fordult hátra pl. Barnus+ ágyba, heverőre még a pelenkázóra is feltettem és tök jól el volt vele.

Etetőszékből nekünk a műanyag "csoda" van, Peg Pérego prima pappa: nagyon bevált, stabil, imádja a fiam, játszik benne, nem látszik a strapa rajta. Persze ez nem mindenkinek praktikus, vsz. ha rendes konyhám lenne, nagy ebédlővel nem ilyet vettünk volna, hanem fa, asztalhoz tolhatóst, de mivel nálunk minden közös étkezéskor szét kell húzni az asztalt a szobába, napi 4-5 babaétkezéshez ideális volt. Dönthető, magassága ill. a tálca állítható, levehető: szóval drága, de praktikus. Szinte új állapotban öröklik majd a teso:)!

Durca,

Anyós ügyben: kb. én is hasonló kvalitású embert kaptam, ezért nem is mesélek itt többet.......a tiedet nem igen lehet "überelni" :no comment! Csak annyit említek, h Mi albérletben laktunk, miközben Ő kiadott egy lakást, persze a párom apai örökségét még mindig nem kapta meg.... etc.etc.

Hízás:
Rám egyébként délelöttönként olyan éhségroham tör, h nem bírom elég gyorsan enni az ebédet :oops: :oops: A hízásból meg az zavar legjobban, h nőőőőőő a mellem, de könyörgöm EDDIG is D kosarat hordtam :shock: Amúgy én 169 cm magas vagyok és most kb. 73 kg , az nagyon gáz szerintetek?????

Puszi
Judit
barnama

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:14-kor.
Vendég

Sziasztok,

Mindenkinek köszi a gyerekeimről írt kedves sorokat. Dagad a mellem :D .

Ancsaboszi
Dani az biztos, hogy mindent ért bolgárul, de beszélni még nem nagyon beszél semmilyen nyelven. Nem aggódok tudom, hogy majd bepótolja :wink: .

Marcsim
Nagyon jó a kép rólatok.

Megyek mert nyügi van, Dóri ma szinte semmit nem aludt délután.

Monacs

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!

Ezer éve nem jártam erre ... :oops:

Kérdésem lenne .... A nővérem kb. 5 hetes várandós :D (tegnap tudtam meg) és enyhén vérezget, meg alhasi fájásai vannak, nem túl erősek. Ő kint él Londonban és ma volt orvosnál, aki azt mondta, hogy ez lehet normális is, mindenesetre ha erősebben vérzik azonnal menjen vissza hozzá. Majd csak a jövőhét végén csinálnak neki ultrahangot ... Ott minden másképp van, még laborvizsgálat sem volt :? Szóval érdekelne, hogy volt-e közületek valakinek hasonló?
Rita! Te biztosan el tudod mondani mitől lehet ez?
Kicsit aggódunk, nehogy valami gond legyen ...

Előre is köszi a válaszokat és mindenkinek minden jót!

Ildikó
Vendég

Sziasztok,

csak dicsekedni akarok a lányommal... :)

Ezt a kiskabit a C&Aban vettem, szerelem volt első látásra... :)

Ildi,

én véreztem a terhesség elején, Molvarec doki fekvést javasolt, és utrogestan kúpot kellett használnom a 12. hétig. A sok C vitamin is jó ilyenkor, erősíti az ereket.

jó éjt, futok, mert műsor van nálunk....

Jube
Kép

Kép

Kép
jube

Durca!
Jó, hogy itt vagy, de enyhén szólva durva amit írtál! Nem is tudok mit mondani Neked, olyan aranyos vagy számomra, sajnálom, hogy ilyen hárpia az anyósod.

Jube!
De édi! Ma jókedvű volt? Az én Martinom igen, bár az esti altatásnál kész, ordított, mint a fába szorult féreg nem igazán érjük miért :?

Akartam valamit kérdezni, de elfelejtettem...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ja igen, azt hogy nagyon fáj a hátam, igaz mindig észre veszem, hogy mióta kijött Martin görnyedek, gondolom a nagy súly 'elvesztése' miatt, vagy nem tudom. Másnál is van/volt ez így?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok,

Hát az anyós témát én sem hagyhatom ki. Eddig nem tudtam jönni, (nem fogjátok elhinni, hogy miért: itt volt anyósom!! :x :x ) Mikor megtudtam, hogy jön már rosszul voltam, és természetesen ezerrel stresszeltem magam! Szóval, mióta megvan Réka, azóta úgy érzem, hogy elviselhetetlen, de ezt már múltkor Steffivel kiveséztük. Nagyon mérges voltam rá, még a keresztelő miatt, és hát persze elhatároztam, hogy ezt szóvá is fogom leközelebb tenni. Persze csendben megjegyzem, hogy én kis naív azt hittem, hogy azok után nem tolja ide magát, de tévedtem, úgy csinált mintha semmi nem történt volna!! (A keresztelőt nem írnám le, mert csak fel idegesíteném magam) A férjem persze azt mondta, hogy ne szóljak semmit. JÓ!! Tegnap megjelent, majd persze ketten maradtunk, mert a párom elment dolgozni, és hát szóba került, hogy nekem mi a próblémám. Hát úgy megmondtam a magamét, hogy még én is csodálkoztam. De sajna tök felesleges volt!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: Egyik fülén be a másikon ki! Viszont nekem nagyon jól esett, megkönnyebbültem. Persze először nem akartam megmondani a férjemnek, mert tudtam, hogy akkor veszekedni fogunk. Végül este rákérdezet, hogy mi volt itthon és hát úgy döntöttem, hogy még is elmondom, és csodák csodájára, mellém állt. Annyira de annyira jól esett, elsem tudom nektek mondani. (jó azért hozzá teszem, hogy elég sokszor ki áll mellettem mint pl. a keresztelőn is, de aztán volt egy beszólása, ami miatt nagyon megsértődtem) Remélem, most nem így lesz, úgyhogy gyorsan le is koppogom. Régebben több összetűzésem volt a férjemmel, hogy én nem merjek semmi rosszat mondani az anyukájára. (hozzá teszem, hogy én úgy érzem, hogy soha egy rossz szót nem mondtam rá) Azt hittem, hogy anyósom vette a lapot, de sajna tévedtem, minden folytatodott tovább és ami nagyon szarul esett, azaz, hogy közölte, hogy mi nem is ismerjük egymást (már mint én és az anyósom) Na mit szóltok hozzá????? Erre azt találtam mondani, hogy legközelebb már családtag sem leszek ezek szerint!! Pedig 4 éve vagyunk együtt a férjemmel (és persze nagyon szerettem és remélem, hogy ez az anyós-meny kapcsolat nem fogja megmérgezni a házasságunkat) és RÉka születése előtt minden hónapban voltunk náluk és szinte csak beszélgettünk. (akkor még jó volt a kapcsolatunk) Kérdem én: akkor az unokáját sem fogja ismerni?????? HIszen egy hónapban egyszer jön fel, és vele sem tud még beszélni!!!! Na inkább abbahagyom, mert 200 lesz a vérnyomásom. De elment már és ez a lényeg!!!! :lol: :lol: :lol:

Na inkább be is fejezem.... Bocsi kicsit hosszúra sikeredtem, de olyan jó nektek kiönteni a szívemet!!!! (csak kár, hogy ilyen témában)

Puszi Mindenkinek!

Azért dobok fel képet Rékáról!!

Vica
Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Steffi,

Én is görnyedek, de én a szoptatás miatt (illetve alatt) és ettől szétszakad a hátam. Már azon gondolkodtam, hogy el kellene mennem masszíroztatni.

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vica!
De jó, hogy itt vagy, pont írni akartam, hogy hova tűntél! De így már értelek! :D

Ne foglalkozz vele a lényeg, hogy hazament már. Legalábbi úgy vettem ki a szavaidból. Jó, hogy a párod kiállt melletted! Irigyellek! :D No sebaj, majd lesz ez még nálunk is így! :D

Arra már én is gondoltam már, hogy masszíroztatok, te tudsz valami helyett vagy valakit aki esetleg házhoz jön?! Én is szoptatás alatt görnyedek egyébként, annyira nézem Manókát :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Még van időm benézni,jön a született feleségek.Ti szoktátok nézni?
Apa sörözik a haverokkal.

Vbea! Köszönöm. :wink:

Mindenkinek köszönöm az együttérzést,ami a vén banyát illeti,bízom benne,hogy odaföntről jegyezgetik a dolgait.
Persze azért ne gondoljátok,hogy nem oltogatom a férjemet időnként,persze nem arra,hogy küldje melegebbre,hanem arra,hogy lásson be bizonyos dolgokat. No,nem kell féltenetek! :D :wink:
Inkább a szüleimmel való "hadakozása",ami megbocsáthatatlan,amiért lélekben és gondolatban bitófára ítéltem. Nem tudom túltenni magam ezeken,főleg azért,mert objektive remek szüleim vannak és az apámat nem tudom meddig tudhatjuk magam mellett...

JUBE!

Nagyon édi a kabát én egyébként imádok ott vásárolni gyerekholmikat! Igényes,jó minőség,megfizethető áron!!

MARCSI!

nem látszik,hogy kopaszodsz
:D
szóval,ha jól emlékszem 4-5 hónapig hullott a hajam,a vichy-nek van valami jó bigyója hajhullás ellen.Vagy mondjam azt,hogy a hajhullást nem állítja meg csak a padló? :D :D :D

A hátfájás nem csak a görnyedéstől van lányok,hanem attól is,hogy a terhessésg során a súlypont áthelyeződik,majd a háti tartóizmok ellustulnak.Nagyon figyeljetek oda erre és ha tudtok kezdjetek minél hamrabb hátizomerősítésbe,mert egy idő után a hátról a derékra és a medencére tevődik majd át fájdalom,hiszen a hát gyengesége miatt ezek veszik át a cipelő szerepet.

Valamit még akartam,de holnap folytatom.Itt a sorozatom.Bocsánat!

Jó éjszakát mindenkinek!!
durca

Kép

Kép
durca

Szia Jube!

Nagyon aranyos Panna!Vele lehet is dicsekedni!! :D
És képzeld el,nekünk is majdnem ilyen van,annyi különbséggel,hogy drapp színű és kezeslábas fazonú!!!
Én sem tudtam otthagyni,olyan édes,mi nagyon szertjük.

Vica!!

Jól tetted,hogy kipanaszkodtad magad!
Réka pedig tündéri kiscsaj!!!

Jó éjszakát!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok,

persze nem az észt akartam osztani anyós ügyben, én annak idején távol laktam tőle, és sok borsot tudott törni az orrom alá, a férjem is mellettem állt ezekben, de mégis, azóta meghalt, a két kisebbik gyerekemet nem is ismerte meg, úhgy gondolom azóta, hogy több szeretetet kaphatott volna tőlem, ha nem kosolok vele annyit a gyereknevelés terén. És hát felnevelte nekem a fiát...
Steffi: igen, az a nagydarab én lehettem az Ágival/Menta mama/és már a 49-ikbe léptem, bár kicsit fiatalabbnak érzem sokszor magam, néha meg öregebbnek.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Sziasztok!
Steffi, igen, tornáztasd a hátad, amgí nem késő. Én a reumán kötöttem ki. Ha csináltál terhestornát az is már előny! De a hátadat, válladat, karodat elkezdeted tornáztatni.
Meg jó a tartásra (mondom én, aki ahelyett hogy azon ülne, mos itt görnyedek a kanapén) a fitness-labda. Csak megfelelő méretet kell venni.
Durca! Én dr House rajongó votam, de most szünet van :(

mtunde

Sziazstok lányok!
Ide jövök, mert itt érdemes panaszkodni is!
Azért ma hiányzik az URAM, mert ma van a 4 éves házassági évfordulónk!

mtunde

Sziasztok!!

Jó régen voltam!
Holnap utazunk két napra és egy csomó dolgom van emiatt!
Apa dolgozni megy, mi meg pihenni Lucával.
A lényeg, hogy semmi baja nem lett Lucának az eséstől. Tök jó kedve van ma is. Kurjongat! :D

Ja, és megkaptam a privátokat! Mindenkinek köszönöm a nyugtató szavakat!

Kiscsillaggal most msn- elek.
Üzeni, hogy puszil Titeket, és sokat gondol rátok!

Tündériek a babócák!!

Puszi:
Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Jó az anyós téma, jó is annak akinek normális az anyósa, én az apósommal sem nagyon vagyok ki békülve, nem szeretik a kicsi fiamat, csak a nagyot és ez nekem és a páromnak is rosszul esik, na és most, hogy jön a pici , hát mit mondjak ezért a kis emberért sisncsennek el ragattatva, majdnem, hogy azt kérdezték, hogy minek még egy gyerek, de a sógornőm, a férjem nővére majdnem nélkül is meg kérdezte, hogy minek ez a harmadik mikor még a másik kettő is kicsi és különben sem bírnak két percig sem nyugton lenni, mondja ezt nekem egy olyan aki nem sokára 40-éves és sose volt és nem is lessz gyereke.DE AZ ILYENNEK NE IS LEGYEN!!!!!Na szóval jó a család, de a legjobb benne, hogy messze vannak tőlünk!!!!!!!
Puszi mindenkinek.
ANZSIKA.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

:D :P
Ja kétszer is azt mondták ultrahangon, hogy pici lány van a hasamban, ez ugyan is még eddig nem igazán derült ki, de én hiszem ha látom.
ANZSIKA. :lol:

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Sziasztok,
Durca, imádom a Született feleségeket. A múlt héten épp azalatt hívta anyósom a férjemet... Felhangosítottam a tv-t. Anyós kérdezi, mit nézek. És hogy miért nem tudom kicsit szüneteltetni. Erre a férjem: "mert ez az egyetlen sorozat, amit néz, anyukám, azért!" Megsúgom, hogy a sorhoz csatlakozik (ismét) a Grace Klinika. :D Tünde, Dr House-t láttam 1-2x. Bátyám imádja. Azt mondta, ő a példakép (szinén orvos). :mrgreen: Nagyon ne keseredj el, nemsokára tényleg itthon lesz a férjed, bár megértem, hogy a házassági évforduló nehéz így. Bepótoljátok. :wink:

Rita, muszáj reagálnom egy mondatra, mert leírtad a lényeget... Pedig tényleg nem akartam már az idegeket tépázni, magamban igyekeztem lezárni az anyós-témát. Szóval a lényeg, hogy "felnevelte nekem a fiát". Páromnak 30 éven keresztül nem volt az anyja. Nem az én rögeszmém, férjemtől tudok sok mindent. Mióta én vagyok, azóta játsza a harcias mintamamát, aki mindent megtesz a kicsi fiáért. De amikor kicsi volt, amikor orvoshoz kellett volna rohanni vele, akkor sehol sem volt. A fia 30 éven keresztül világ lustája volt, semmire sem jó. Így nőtt fel. Mindenféle túlzás nélkül mondhatom, hogy maradandó sérüléseket szerzett, és remélem, hogy a velem eddig együtt töltött 3 év már segített, és a jövőben is segíteni tud.

Lányok, babák édesek!!! El sem hiszem, hogy tulajdonképpen 3 hónap... Jaj! :roll:
vbea

Sziasztok!

Feljebb már írtam anyósról, apósról idegtépő dolgokat, de azt is hozzátettem, hogy ezek ellenére nagyon jó a kapcsolatunk, sőt mondhatom, hogy szeretnek. Ezt bizonyítandó, leírnék egy példát ami ugyan a családi szennyesem teregetése is, de hát úgy érzem, hogy itt szűk kis családban vagyunk és elmondhatom.........

Szóval két és fél éve mélypontra jutott a kapcsolatunk apával, de olyannyira, hogy elváltunk ágytól-asztaltól, stb. Nem akarom részletezni, de nagyon nehéz időszak volt (akkor két hónap alatt 20 kilót fogytam), de az anyósom és az apósom emberileg, erkölcsileg és anyagilag mellettem álltak és nem a fiuk mellett!!!! Apósom akkori mondatát soha nem fogom elfelejteni: Ildikém, nincs miért aggódnod, mert amíg én élek Te és az unokám semmiben nem fogtok hiányt szenvedni! Úgy gondolom ebben a mondatban sok minden benne van.

Ezt csak azért írtam le, mert tényleg szeretem őket, de ennek ellenére mégis néha olyan nehéz velük, szinte az idegbaj szélére tudnak sodorni néhány megnyilvánulásukkal.

Na most zagyváltam egy sort Nektek, de biztos értitek a lényeget.
ildi35

Igazad van, Ildi. Nemcsak anyós-apóssal kapcsolatban, de az összes emberi kapcsolatunkban arra kell törekednünk, hogy legalább a látszólagos békét megteremtsük környezetünkkel. Én igyekszem, tényleg, nagyon. :)
vbea

Jube! Köszönöm a választ, meglátjuk mi lesz ... Lehet, hogy neki is feküdnie kell majd ...

Ildikó
Vendég

Sziasztok Lányok! Olyan jó benneteket olvasgatni, de mire a végére érek, már rohannom kell, és általában elfelejtem, ki melyik hozzászólást írta. Mivel most nagyon az anyós körül forog a "beszélgetés",és mindenki nagyjából hozzászólt, így én sem maradhatok ki :D !

Momentán jó a kapcsolatom vele, de mikor megszületett a fiam, onnan kezdve 2-3 évig ki nem állhattam. Számomra elég furán értelmezte a segítséget. Pl. rögtön az első éjjel, ahogy hazamentünk Zsombival a kórházból (hiába mondtam a férjemnek, hogy mondja meg neki, hogy ne jöjjön), ott idegelt minket. Zsombi ordított gyakorlatilag hajnali 1-től 5-ig, etetgettem... anyós átjött a fiam minden nyöszörgésére, és adta a "jó" tanácsokat, hogy kell ezt csinálni (persze, akkor sem hagyta abba az ordítást a híres jó tanácsok nem használtak) amikor meg végre mind3an elaludtunk, arra ébredek fél7-kor, hogy a habverőgéppel tojáshabot ver :roll: , erre persze a férjem is felébredt, és hirtelen felindulásból jól elküldte. De!.. Nem ért semmit!...és mindig leült velem szemben, mikor szoptattam, és nézte, és közben folyton dumált nekem, pedig egyrészt én szégyenlős vagyok, másrészt csendben akartam lenni a pici fiammal, de abszolút nem vette a lapot akkor sem, mikor már elbújtam vele a lakásban, fogta magát, utánunk jött...és ami a legrosszabb volt, kulcsa volt a lakásunkhoz(!!!), mi adtuk nekik (apósnak is), de álmunkban nem gondoltuk, hogy onnantól kezdve azt hiszik, ők is ott laknak. Még a szülés előtt adtuk, ha nem vagyunk otthon, és hoznak valamit, le tudják rakni. Na ebből az lett, hogy volt olyan eset, hogy arra ébredtünk, hogy valaki matat a zárban, és kinyitja az ajtót. Anyósék, semmi bejelentés, esetleg csengetés, vagy kopogás nélkül szépen beállítottak. Alig tudtam magamra húzni hirtelen a takarót. Éppen bármit is csinálhattunk volna a férjecskémmel :oops: ,de ők ezt nem tartották gáznak. Volt még több ilyen kis eset, ami egymásra rakódva már nagyon kinyitotta a bicskát a zsebünkben, a férjem megbeszélte anyukájával, hogy vegyen vissza kicsit. Sokára, de sikerült! Most egész konszolidált a helyzet.

De sokmindent tudnék még írni erről...de már uncsi lennék, úgyhogy abbahagyom.

Vbea! ha jól sejtem, te nemrég lehettél a terheléses cukorvizsgálaton. Leírod nekem, hogy zajlott? Én nemsokára megyek majd. köszi.

Steffi! Szerintem a te anyósod féltékeny a szépségedre, és fiatalságodra. Méghogy neked lóg a hasad? Ne viccelj! És nagyon szép a kisfiad! (Nem véletlenül)

Durca, neked őszintén küldöm részvétem. Az én anyósom azért mégiscsak enyhébb eset, és már egyébként is kezd "magához térni".

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

sziasztok,
a vérzéssel kapcslatban, én is vérezgettem az elején, de uh vizsgálat kimutatta, hogy nem a baba miatt, ő remekül van. valami egyéb ér elpattanhatott. nagy valószínűséggel a sok idegeskedés is közre játszott. mondták, hogy pihenjek sokat, majd elmúlik. még azt se mondhattam, hogy megemeltem magam, mert csak átfordultam egyik oldalamról a másikra alváskor, mikor elkezdődött.
úgyhogy fel a fejjel.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Rita!
Esküszöm nem látszik a 49... Ott hezitáltam magamban, hogy megszólítsalak vagy ne, aztán úgy döntöttem, hogy nem, meg nem is akartam nagyon zavarni, szegény Ági nagyon kivolt, sok vért vesztett.
Egyébként ki volt téve egy névtábla is :D

Mtunde!
Terhestornát nem csináltam, mert Rubint Réka van meg és amikor eljutottam odáig, hogy van időm tornázni, akkor már igencsak az utolsó trimeszterben voltam és kicsit nevetségesnek találtam a gyakorlatait...
Sima tornagyakorlatok jók, amiket tornaórán is csináltunk mondjuk?
Ha hazajön a férjecskéd biztos hozz valami szépet nektek és bepótoljátok az évfordulót! Együttérzek Veled!!!

Durca!
A született feleségeket mi is szeretjük, csak idén még egy részt sem láttunk, de apa letöltötte, úgyhogy hétvégén megpróbáljuk megnézni.
Ha érdekel a letöltés akkor továbbküldöm a linket, a babanetes privire küldte valaki, akinek ezúton is köszönöm! :D

Azt hiszem igaza volt annak, aki azt írta, hogy valaki nem azért rossza anyós, mert anyós lett, hanem azért mert maga az ember ilyen természetű.

Gabboka!
Te mindig dicsérgetsz engem :oops: , én meg csak irulop-pirulok. Jólesnek a szavaid és rá kellett jönnöm, hogy van igazság benne, mások is így látják... Szomorú dolog, de az Ő baja.
Amikor itt volt, én is elvonultam Martinnal a hálónkba szoptatni, erre bejött, hogy be szabad jönni, és már ott volt velünk szembe. Akkor szóltam a férjemnek, hogy zavar a jelenléte, ezt tudomásul is vette, de azért utána is be-be kukkantott. Én nem vagyok szégyenlős egyébként, mert a szomszéd csaj előtt simán előkapom a cicit, azt hiszem pszichésen kizárom őt ebből a dologból. Hát ez van, végülis kénytelen volt elfogadni. Az idegesítésről még csak annyit, hogy a hálónk mellett van a fürdőszoba, és hát a hangszigetelés nem sikerült valami fényesen, a lényeg, hogy Martin épp elszenderült, erre Ő elment hajat mosni meg szárítani (amit kb. fél óráig tett). Martin persze elkezdett nyüglődni, épp belemerült volna az alvásba, persze, hogy zavarta a hanghatás. Hozzáteszem én már kb. 3 hete nem mostam hajat... És itt tényleg abbahagyom ezt a témát.

Jön majd valaki a nov. 4-ei kismama börzére?

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Lányok! Ha zöld szinű a kaki az mit jelent? Ma iszonyatosan nyűgös Kolos és az előző tisztábatevésnél zöld és sárga szinű volt a kakija :shock:
Még ez a fárnya köldökcsonkunk is megvan...a gyerekorvos nem veteti le (a védőnőnk is csodálkozik rajta), de szegénykémnek szerintem már fáj is, mert iszonyatosan sír, amikor kezelgetem Neki...igazán leeshetne már :(
marcsim

Szia Gabboka, olyan ritkán jössz!!!
Bizony, múlt héten volt a terheléses vércukor vizsgálatom, ne izgulj, fájni semmi nem fáj. Nos, én kora reggel mentem az osztályra, akkor Vidától megkaptam a laborbeutalót, és aztán a szokásos menet a laborban. :D Vettek vért, majd kiküldtek enni. 2 dl tejet kellett vinni és egy zsömlét. Nekem így elég vacakul esett (kakaó, túró rudi, sajt nélkül - hihi), de közben arra gondoltam, hogy mégiscsak jobb, mint a cukros víz. :wink: Ja, és nem maradtam a rendelőben, kissé bizarranak éreztem az ott evést, így kimentem a napra sétálni. Amint lenyeled az utolsó falatot, onnan kezdve számolod pontosan az egy órát. Egy óra elteltével veszik a második adag vért, akkor már nem kell "sorban állnod", magyarul belibegsz, de ha jól emlékszem, sorszámot ettől függetlenül másodjára is húzni kell. Egyébként mint mindent, szerintem ezt a dolgot is baromi rugalmasan kezelik. :roll: Nekem nagy traumát nem okozott a hadművelet, de hozzáteszem, hogy semmiféle tű-szúrásfóbiám nincs. Lehet, hogy mást kicsit jobban megvisel az egymás utáni szurkálás. Másnap van eredmény, nálam minden tökéletes. Egyébként soha nem produkáltam olyan frankó vérképet, mint most, hogy gyermeket várok. :wink:

Steffi, olyan dila vagyok! Meg sem köszöntem a lábra ajánlott rossmannos krém tippet! Nagyon bevált, úgyhogy tényleg hálás vagyok. Egyébként külön megnyugtatóan hat rám ez az ánizsos, mentolos szag. :D Én szerettem volna férjjel bababörzézni, főleg, hogy aznap van a szülinapom, de sajna dolgozni fog. :? Estére ígért egy szelet pizzát a sarki étteremben. :shock:
vbea

SZiasztok!

Hát annyit írtatok, hogy most már nem tudom követni.

Ildikó

Nekem a 12. hétben volt egy kis vérzésem, de a Vida másnap megnézett nem volt semmi baj, valószínűleg egy ér pattant meg. Angliában akkor sem UH-nak, ha valami gond van? Ez hihetetlen. Én biztos meghülyülnék a helyében.

Lányok

Szerintetek szükség van légzésfigyelőre? A barátnőm azt mondja pénzkidobás, én meg nem tudom. Azért biztos ami biztos nem kellene?

Kép
gyorgyi33

Marcsim - és mit mond a doki, hogy ez így rendben van, hogy még nem esett le??????

Gabboka: terheléses vizsgálat. :éhgyomorra mész, vesznek vért majd a vitt 2 dl tejcsit egy zsömlével megeszed és 1 órával utána megint vesznek vért.

Beni taknyos lett, porszívózom szegénykémnek a nóziját, de egy kis hős, nincs egy szava sem, csak néz a nagy szemeivel, hogy mit csinál anya.

Heni

Kép

Kép
cancan

Hehe, bocsi.
Nem frissítettem és így nem láttam, hogy már vbea válaszolt.

Gyorgyi: az én véleményem, hogy igenis nem felesleges a légzésfigyelő, de én egy túlaggódos anyuka vagyok. Nekem nagyon fontos kellék a babához.

Heni

Kép

Kép
cancan

Györgyi,

nekünk is van légzésfigyelőnk, szerintem ha nem égetően szorít a pénz, meg kell venni.... én sokkal nyugodtabban alszom így....
nem is lehet annál szörnyűbb, mint egy reggel arra ébredni, hogy mégis kellett volna..... én sosem bocsátanám meg magamnak.

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok lányok!

Ma is túlzásba estem,már ami a nem pihenést illeti.Fodrásznál voltam,ami elég jól sikerült :D Aztán főzni kezdtem,mert holnap holnapután nem vagyok,megyek Pécsre, szakjogász képzésre.Apa meg Manka 2 napig együtt lesz,mennek állatkertbe,grullus koncertre,szóval van program dögivel.
Én meg főztem nekik 3félét,emg sütöttem sütit.
Nyugodt szívvel megyek el,főleg úgy ,hogy megkértem Tamást,hogy ne jöjjenek a szülei(anyósék mindig ilyenkor jönnek,mikro nem vagyok),met állandó feszkó van belóle,mire hazajövök szombaton,a gyerekem frusztrált, a férjem úgyszintén.
Hát belement,szájhuzogatva,mondván,hogy neki segítség édes mama,csak azt nem tudom miben.Idejön ,megzabál,kritizálja az unokáját,oltogtja a férjemet,majd mint aki jól végezte dolgát hazamegy.

De lényeg,hogy nem jönnek!!!! :D :D

TÜNDE!
boldog házassági évfordulót!!!!
A dokis sorozatot én is szeretem!!

GYÖRGYI!
Nagyon remélem,hogy a télapó megohzza mindkettőnknek a bébit.

BARNAMA!
Nem gáz,dehogy :D :D,én 171 centi vagyok és 76 kiló :roll: :roll: :roll: :roll: Persze nem 75 ről indultam :D :D
rá se ránts,változtatni úgyse tudsz rajta.

MARCSI!

Nekem a védőnéni azt mondta,hogy a zöldes kaki,anyatejes babák jellemzője.Ha vírus lenne,akkor citormsárga lenne és valami iszonyat büdös,de annyira jellegzetes,hogy nem tudod összetéveszteni semmivel.Nálunk volt már vírus,tényleg felejthetetlen szaga van)
Mankának is később esett le a csonk,de nálunk a védőnéni egy kicsit rásegített..

Nekünk is volt légzésfigyelőnk,mert én attól paráztam,hogy nem vesz levegőt.
Ha valakinek ez a parája,akkor nem felesleges pénzkidobás.Miért és aki sisakot vesz a gyerekének,amig be nem nő a kutacsa?
Mindenki másod rágja a kefét,mástól félti a babáját.Az is igaz,hogy keveset használtuk,mert köztünk aludt általában.
:D

ORSI!
Hétvégén nem leszek,így szombaton nem tudok boldog névnapot kívánni.most megteszem!
boldog névnapot/!!!!!

Ja és Vbea!
Én is akkor tanultam meg mézessütit sütni,mikor Mankát vártam.meg bejglit is!!!
Benő az ember feje lágya!

Mindenkinek szép hétvégét,pihenést,boldogságot :D
Hétfőn már vagyok!!!
durca

Kép

Kép
durca

JÉÉÉÉ....és betöltöttem a 31.hetet?
Deugye tudjátok,ez lehet hogy 33?Ha papírforma szerint veszzük..
tudom idegesító vagyok ezzel az állandó papírformával,meg uh.szerinti időponttal..de annyira szeretnék már a végén lenni..
megyek..

Kép

Kép
durca

Vbea, köszönöm a részletes tájékoztatót! Annyira nem félek a vérvételtől, de 2-szer egymás után már nem annyira vágyom rá...és megígérem, gyakrabban jövögetek ezentúl!

Steffi, azért írom ezeket a :oops: dolgokat neked, mert tényleg így gondolom. :wink: (dugd el a hajszárítót legközelebb, és mondd azt, hogy bedöglött :lol: )

Ez a légzésfigyelő téma engem is érdekel, mert nem tudom, vegyek-e...ha eszembe jut, annak idején Zsombit hányszor megnéztem, hogy szuszog-e :( , akkor azt mondom magamnak, kell, de olyan sokan mondják, hogy olykor feleslegesen is bejelez, meg az sem mindegy, milyen márka, milyen fajta, úgyhogy még őrlődöm ezen.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Lehet rám irigykedni,nem rég jöttem meg a fodrásztól! :lol:
Ugye milyen jó dolgom van? Rebeka nagyon jól el volt apával!

MArcsim!
Nekünk is előfordult hogy zöld volt a kaki,a doktor nénink azt mondta,hogy vagy túlette magát - hirtelen és sokat evett-,vagy esetleg fázik egy kicsit.Én jobban felöltöztettem mint előtte és hát elmúlt,de fene tudja ,lehet hogy nem ettől.

üdv: eszti

Kép
Kép
mano4

Bocsi,csak most frissítettem és látom,hogy Durcára is lehet irigykedn ifrizura ügyben!! :lol:

Kép
Kép
mano4

Sziasztok

Köszi a légzésfigyelős tippeket. Szerintem veszek. Biztos ami biztos.

Durca

Hát én is remélem, hogy a mikulás hozza, de egy picit lehet előbb is. :lol: Egyébként mit jelenet a papírforma és a UH? A papírformán azt a kalkulátort érted? Nekem aszerint dec 5-én jön a baba, de az UH szerint is. Nagyjából. És a 33-ban vagyok. Lehet akár két hét eltérés is?

Kép
gyorgyi33

Sziasztok,
Györgyi,
igen mi is vettünk légzésfigyelőt, így nem kell állandóan hajolgatni a baba fölé, mikor épp befordulnál hogy álomba merülsz, csak még egyszer rápillantasz az Angyalkára (mi így hívjuk), látod, hogy minden ok és gyorsan elszenderülsz....
Minden nyugodt alvással töltött perc számít szerintem. :lol:
Megnézem általában, mire költök, de ezt én sem mertem kihagyni. :roll:

Durca,
igen lehet, hogy engem is megviselne egy ilyen anyós Pajti.
Nekem szerencsém van, mert a munkám miatt rengeteg emberrel találkoztam,tehát eleve magas a tűréshatárom, de szerencsémre Anyósom szeret, és én is jóban vagyok vele.
Szerencsére az élni és élni hagyni elvet követi.
Én is ilyen szeretnék lenni, majd ha eljön az idő.
Annyira jó így "együtt" várni a babákat!!! Türelem, élvezd ki mninden percét!! Ölelgetem a Mackóm, és már néha el sem hiszem, hogy a pocimban volt még 4,5 hónapja.
Persze azt is megértem jó lenne együtt Karácsonyozni.

Cukor vizsgálat: nekem nem volt mázlim, velem cukros vizet itattak...És szigorúan ott kellett ülnöm, el sem mehettem, mert az változtatja az értékeket. De nem lett bajom tőle szerencsére.

Mindenkinek szép estét!!!
Edina

Kép
hurcia

sziasztok!
bocsi, félkezes!
szóval ha légzésfigyelőt akartok venni, érdemes használtan a babaszobán. feléért megkapjátok.

mtunde

Sziasztok Lányok!
Bocsi de nem bírom követni a fonalakat. Remélem minden baba szépen fejődik! Üdv az Újjaknak! (ha vannak. De úgy látom vannak)

Marcsim!
Nekem anno azt mondta az egyik védőnő, hogy attól zöld az anyatejes kaki, mert tovább van a pocijában. Ez nem jelent semmi rosszat.

Ma voltunk doki néninél. Kata kb 88cm (elfutott a mérésnél :))) és 10,8kg; Szofi pedig 76cm és 7,8kg. Állítólag akkora a pöttöm mint egy egy éves gyerek. Hát! Tény hogy nehéz volt rá téli overált találni. :)))

Mi van drága Kiscsillaggal? Jobban van már? Nagyon drukkolok nekik!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,
én megyek nov.4-én a vásárra, mert Ricsinek kéne valami háti hordozót szerezni, amivel az apja cipelheti ide oda, és hát újonnan túraboltokban kicsit sokba kerül. tud valaki ajánlani valami márkát, vagy hogy mire figyeljünk oda a vételnél?

Az angol egészségügyről nekem is megvan a véleményem saját tapasztalatok alapján. :evil:
sose jussunk el arra a szintre!!!

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!
Ez a háti hordozó nagyon jó öltet, leeht, hogy én is körlünézek. Nekünk inkább meleg cipő és pulcsik-nadrágok kellenek, meg anorák! Szóval téli holni, de jó sok!
Egész ddig szinte semmit nem kellett vennünk, mert Kaptuk, vagy szinte ingyen vettem át barátnőtől. De most sjanos már egy méretet hordanak az ismerső gyeekek.

Verionikusz!Szia!!! Bene is ilyen nagy fiú volt, de azóta lelassult :)

Vizsont a légzésfigyelőket is érdemes ott megnézni!

Tünde

Durca, én tegnap voltam suliba :) És Bene tök jól viselte megint a bébiszittert!

mtunde

Sziasztok!

Marcsim!
Tudom, hogy nem vigasztal, de tegnap délután az én Martinom is nagyon-nagyon nyügős volt. Nem értem miért.

Vbea!
Hát nagyon szivesen a tippet, örülök, hogy bevált, komolyan mondom! Pont gondoltam is rá, hogy vajon megvetted-e és hogy jó-e. Én is szeretem, most is nagyon jó esténként bekenni a lábam, én a vádlimat és a térdemet is beszoktam kenni, olyan jól hűsít.

Gyorgyi33!
Lehet, hogy lejárt téma, de szerintem is fontos a légzésfigyelő. Legfeljebb, ha nem kell eladod, vagy jó lesz a következő gyereknél.
Képzeld, ha megszületik a 2. lányunk akkor Ő is Jázmin lesz. Szerintem olyan szép név! Az első lányunk vagyis a következő Emma lesz. Apa kérésére. :D

Cancan!
Szegény Beni! Tényleg egy kis hős!!!!

Gabboka!
Aranyos vagy. Szerintem az a legszebb bók, amit egy nő egy másiktól kap.
És hiába dugom el a hajszárított, hozz magával :D :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Mtunde!
Férjed mikor jön haza? És a reklám válogatáson mi volt?! Vagy írtad, csak nem látok a szememtől?! :D
Drukkoltam Nektek! :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Köszi lányok a kakis témához való hozzászólásokat. Valószínű túlehette magát a kis bélpokim. :roll:

Steffi! Nem tudom Nálatok, hogy van ez, de Én megfigyeltem, hogy egyik nap szinte olyan, mintha nem is lenne, amásik nap pedig iszonyatosan nyűglődünk....de mindezek ellenére persze a nyügis napokon is imádnivalóak!!!! Raksz még majd fel képeket?

Nekünk nincs légzésfigyelőnk...Nekem meggyőződésem, hogy a bölcsőhalált azzal sem tudjuk megelőzni...de Én is azt mondom, hogy akinek ez megnyugvást jelent, az mindenképpen szerezzen be egy készüléket.

Lányok, most felteszek egy nagyon primitív kérdést! Hány hónapos korukig kell büfiztetni a babákat? Én arra tippelek, hogy amíg nem tud ülni...vagy ez hülyeség?

Cancan! Minden elismerésem a fiadé! Kíváncsi leszek majd ha nálunk kell elővenni a porszívós szörnyet :lol:
Egyébként a dokibácsink azt mondja a köldökcsonkra, hogy majd leesik magától...mostmár tényleg látok esélyt arra, hogy le fog esni...már két helyen is egészen elvállt...

Ildi! Mizujs Hannával....kérünk beszámolót és képeket!!!!

Jube! Nagyon édes Panni abban a füles télibundában. Nekünk is van ám hasonló :D :D :D

Íme:

Kép álommanó
marcsim

Marcsim!
Igen, amiíg nem ül, kell büfiztetni. Bár Bene cumisüvegből evett, és egy idő után a hordozóból, mert nem szeretett a kezemből enni, és ott utána tudott büfizni is, hiszen nem feküdt teljesen.
Steffi! A válogatásról nem hívtak vissza. Tesco reklám lett volna. Hiába, nem volt szemük! Vagy nem a tökéletes gyereket keresték :D
Mindjuk elkeseredve nem avgyok, hsizen nem ebből szeretnék megélni :)
Lágzásfigyelőhöz csak annyit, hogy Bene 4 hónapos kora óta lemészott róla, és állandóan tévesen riasztott, így aztán el is hagytuk. Nem érdemes rá szerintem vagyonokat áldozni, mi 13-ért vettük használtan, még hazsnálja majd a kistesó, úgy már ok.
És tény, ha nem mész el tanfolyamra, semmit nem ér :( azon kívül, hogy nyugodtabban alszol. Bár én anélkül is nyugodtan aludtam. Valahogy soha nem féltem a bölcsőhalláltól. Illetve hasonlóan Marcsimhoz tudtam, hogy nem tudom megakadályozni!

Most már azért hiányzik apjuk. Bene viszont egész beszédes lett! Tök jó: vau, ordító oroszlán, tessék (tess), egy-kettő (egyke), azta mindenit (attta) és hasonló szavai vannak... Olyan édes!

mtunde

Sziasztok!

Lányok! Köszi a válaszokat, egyetértek amit az angol egészségügyről írtatok, sajnos ... Most meg aztán a nővérem is saját bőrén tapasztalja ... Onnan viszont nehéz lenne itthon terhesgondozásra járni és esetleg itthon szülni ... Persze ki tudja ...
A nővérem jövőhét pénteken megy az első ultrahangra, szóval tényleg nem kapkodják el. A vérzés is elmúlt, szerencsére inkább pecsételő volt, mint folyamatos! Nagyon köszi a megnyugtatást, tündérek vagytok ...

Mindenkinek minden jót!

Ildikó
Vendég

Marcsim!

Valahogy nálunk is így van. Ma például egész sokat aludt idáig, bár volt a doktor bácsi és felébresztette :? , de visszaaludt és most ébredezik. Na megint visszaaludt :D édesek mindig persze, de amikor nagyon sír és már tök vörös a feje és az ember szíve kiszakad a helyéről, hogy most miért sír ennyire, akkor kész vagyok :D azt mondta a doktor bácsi, hogy hozzuk előbbre a fürdetést és gyorsan mossuk le, mert neki ez nagyon fárasztó (levetkőztetés, fürdés, pelenkázás, öltöztetés). Ma előbb csináljuk meglátjuk.
Hétvégén teszek fel képeket. De Te is rakj, ha tudsz olyan édesek vagytok Kolossal! És szerintem a Kolos olyan jó név.

Jube!
Panna tényleg nagyon édes, már akartam írni.

Mtunde!
Hát ezeknek tényleg nincs szemük... :D Na nem baj majd legközelebb! :D

Légzésfigyelővel kapcsolatban, ha a tanfolyam része nincs meg akkor tényleg nem sokat ér. Bár én egy kicsit könnyen vagyok, mert kölcsibe kaptuk, de apa ragaszkodott volna hozzá, hogy megvegyük, ha nem kapjuk meg. Ő már csak ilyen. Nagyon félti Martint, jobban, mint én :D És mindezt olyan édesen csinálja :D Imádom érte!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?