A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Panka!

Én magam fizetem a egészségbizt-i járulékot. Pont ma vették le a számlámról. Kép
Miért kérded?

myssnia 22+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Pocok: Köszi, hogy felraktál a táblázatba. Ma 28hetes és 3naposak vagyunk, írd be létszi. Ja és Budapesti. Elõre is kösz.

Manó2: Nagyon változó ki mikor érzi, hogy megmozdul a babája, lehet, hogy nagyon is mozog de a méhlepényedet rugdossa és azt akkor késöbb érzed meg mintha a hasadat rugdosná.

Sziasztok
Andy
28+3
andy78

Panka! Kép

Rendben. Várom. Legkésõbb hétfõn válaszolok rá!

Üdv: myssnia 22+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Panka!

Elsõ levelet megkaptam!
Ha másikat is írtál, akkor ide küld, mert a másik nem akar mûködni:
molnar.annamaria@axelero.com

Köszi!

myssnia 22+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Jó reggelt Kismamik Kép

Pocok Kép
még pár adat: kiírás 2003. május 1. Finnország. És l nappal öregítettél minket, légyszi kijavítanád...köszi. Ma van a 11+1 nap.

Sziasztok
Pálma
pálma

Szépjónapot!

UHra szerintem jövõhéten megyünk, vagy utána. Majd meglátjuk,hogy fér bele az idõbe...

Timici
A mail még mindíg itt ücsörög a postaládámban, egy buta virus miatt...Kép DE szerintem mostanában már el fog menni!

Sasha, lassan már hazajöhetnétek a kórházból!!! Kép

Megyek összeütök valami ebéd félét...Kép

Sziasztok
Norkini
21!
norkini

Sziasztok,Kép

nagynehezen géphez jutottam, mert mindig van valami program.... egyik nap bevásároltam a MegaToysba, de fõleg a KenguruGold-ba, hát tényleg nem drága, és nagyon szép rucik vannak, aminek az ember lánya nem bír ellenállni...és ez a törzsvásárlói kedvezmény is nagyon tuti. Ajánlom mindenkinek, bár tudom, hogy sokan ismeritek.

Zulu,Kép
drukkolok neked, hogy még maradjon bent egy pár hétig a pocaklakód a pocakban.

TimiciKép
Próbálj meg a tanszékvezetõtõl egyéni tanrendet kérni, meg ugye a tanárokkal beszélni, és akkor nem lesz gond szerintem, az a lényeg, hogy beszélj a tanárokkal, hogy fontosnak érezhessék magukat. Tavaly nálunk is többen kértek egyéni tanrendet a fõsulin, és nem volt gáz.

Minyu,Kép
Csak nem? ....hát igen topic nélkül nem könnyû.
Én nem nagyon vettem kismamarucikat, mert anyu varrt nekem, de a soroksári úti MegaToysba egész modern cuccokat láttam, persze az árát nem néztem meg, de a többiek is biztos írnak majd neked tippeket, mert ez nagyon jó csapat ám.KépMajd írok emilt neked, remélem jól vagytok!

AndyKép
Mekkaptam az emilt, majd írok.

KameliaKép
Hát igen, rendesen kúszunk fel a listán, és tényleg már csak pár hét....Kép

pusz

Brokkoli
33 és 1/3
brokkoli

Sziasztok,

Ma jottunk haza.KépKépKépKép
Alexander baba nagyon jol viselkedett eddig,eszik alszik.A szoptatas meg nem tul egyszeru de megoldjuk KépKépMajd rakok fel kepeket es igerem a story sem marad el mert volt.A programcsaszaromat a baba atprogramozta de igy izgi volt Kép
Nagyon koszonom mindenkinek a gratulaciokat.Iszonyu jol esett higgyetek el.

Puszil mindenkit
Kataa es Alexander

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Én is jól el tudok ám tûnni, már csak a táblázatból lehet ismerõs a nevemKép.
Kislányomnak most ünnepeltük az elsõ szülinapját, egy helyes kis csokitorta bánta az eseményt (no meg a gyerek ruhájaKép). A pocaklakóval tegnap voltam UH-n, minden rendben van és az AFP is tökéletesKép, úgyhogy nagyon örülök. Ja, és úgy tûnik megint lyányom leszKép. Így aztán újabb 4 hónap kemény kûzdelem vár rám a névválasztás miatt a férjemmel, mert tavaly is alig sikerült megegyezeni. Már tegnap este vérremenõ csatát folytattunkKép. Pedig úúúgy szeretném, ha Lilla lenne a kicsi!
Sajna lánykám még mindíg imádja, ha kézben cipelem, ezért elég sokat keményedik a pocim, de hát a 10 kilós súlyzóval a kezemben hiába iszom a magnéziumotKép. Többedik babát váró anyukák, ti ezt hogy oldottátok meg? Hagyjam üvölteni a kis erõszakost a földön? Help me!!!
Zulu, nagyon szurkolok neked, hogy még egy kicsit egyben kihúzzátok!Kép.
Kataa, örülök, hogy már otthon vagytok, és kiváncsian várom a feltehetõen elég érdekes események összefoglalóját.
Sasha, már te is mindjárt hazamehetsz Gabival, vagy már otthon is vagytok?
Norkini, hova jártok UH-ra, hogy ilyen nehéz beverekedni magad? Az Istvánban is ilyen a "kiszolgálás"Kép

üdv
Momo
19+?

Momo
momo

TimiciKép

Az Ikeában sikerült olyan pelenkázólapot találni, amirõl írtál?

Panka
17+6

panka

Sziasztok!Kép

Kataa!
Gratula mégegyszer, és várjuk a szüléssztorit!Kép

Timici!
Ne szomorkodj a kutyid miatt, gondolj arra, hogy neki is jobb így, mert tényleg nem lesz rá idõd. És biztos sokat fogod látogatniKép.

Veszter!
Köszi a szurkolást, remélem még kihúzzuk egy ideig. Gyerkõccipelés: na ebben nekem is van gyakorlatom, de egy idõ után bekeményítettem, végül is a pocilakóért is felelõsséggel tartozom, úgyhogy leültem a kölökkel, és szépen elmondtam neki, hogy mi a helyzet, vigyázni kell a babára. És ha nem is elsõre, de megértette!Kép Persze nem lehet mindig elkerülni az emelgetést, de pl. utcán soha nem cipelem. Ha nyafog, akkor "pihenõst" játszunk, és legugolunk egy kicsit.(nem is szoktak nagyon hülyének nézni az utcánKép...)Ez nagyon tetszik neki, és azóta már kevesebbet merül fel benne, hogy a fáradalmait az én kezemben is kipihenhetné.

Brokkoli!Kép
Én is meglepõdtem, mikor az elsõ húszban találtam magam hirtelen!
A Kenguruban még az a jó, hogy mindig küldenek értesítést, ha vmi akció lesz, és tényleg irtó édes ruhácskáik vannak.(bár sima fehér kombit nem merek már ott venni, mert az mindig összemegyKép)
Pusz mindenkinek
Zulu
32+2

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Brokkoli: Várom a leveledet.

Kataa: Sok boldogságot kívánok nektek, meg persze sok tejcsit. Várom a storydat.

Andy
28+4
andy78

Sziasztok Kismamakok,

Kataa, megegyszer gratula...es meselj Kép

Suli...Tegnap is meg ma is suliban voltam, raadasul le kellet ma adni egy hazidolgozatot, aminek elfelejtettek elore kozolni az idopontjat, igy teljesen veletlenul tudtam meg szerdan, hogy maig le kell adni...ugyhogy tegnap is meg tegnap elott is este 10-tol azt irtam...
Timici, Kamelia,
En pont vizsgaidoszakban fogok szulni...de a legtobb tanarral mar sikerult beszelnem, hogy hadd vizsgazzak novemberben...persze addig meg nem adjak le az osszes anyagot, de remelem, sug majd nekem pocakbaba Kép

Nemreg bennem is felmerult, hogy mi lehet Csipkebogyoval, de mivel nagyon porog a topic, gondoltam, biztos elsiklottam folotte...de akkor ezek szerint tenyleg nem ir mostanaban. Ha tud rola valaki valamit, akkor informaljon minket is...

Pocok,
Nagyon jol atvetted Sashatol a tablazatot...mindig nagyon varom...hihi Kép mar a 20. vagyok Kép

Kepzeljetek, ma angol oran az egyik evfolyamtarsam, hangosan elamult...ugyanis pocakbaba latvanyosan megmozdult...utana persze mar a tanar is ram figyelt Kép

Egyebkent szoktunk oyat csinalni itthon, hogy a taviranyitot a pocakomra tesszuk, es nezzuk kispapaval, hogy hogy hullamzik...neha en is csak amulok Kép

Sasha,
Remelem, amint haza ersz jelentkezel, hogy mi van veletek Kép

na pusz Mindenkinek,

gomb
30+1
gombolyu

Sziasztok!

Kataa! Gartulálok még egyszer, sok tejcsit kívánok!
nagyon irigyellek ám, bár hétfõn reggel én is befekszem és vagy hétfõn, vagy kedden meg lesz a nagy nap. Már nagyon várom.

Zulu!
Nem ijesztgetésnek szánom, de írtad a méhlepény állapotát. A méhszájad rendben van? Csak azért kérdezem, mert nekem azt mondták, nem nagyon szabad guggolni, mert az a méhszájnak nem tesz jót. Mondjuk én guggoltam is, meg cipeltem is sokat Gergõt, és nem kezdett egyáltalán kinyílni. De amennyire lehet, kíméld magad és próbáld minél kevesebbet cipelni a nagyobbik babót. Szorítok, hogy még legalább 4 hétig bírja ki a kisebbik odabent. Mondd meg neki, hogy itt kint most pocsék ronda az idõ, hideg van és esik, bent meg jó meleg van és éjjel-nappal kaja.Kép

Még holnap vagyok, aztán egy darabig nem, de megpróbálom majd pótolni a lemaradásaimat.

Sziasztok, Rita
ritasol

Sziasztok!

Veszter!
Én már a harmadikat várom. Nálunk nem volt gond soha a cipelés, amikor a második babát vártam, mert a kisfiam meglehetõsen pehelysúlyú volt. 10 hónapos volt, amikor teherbe estem, de egy évesen még alig nyomott 8 kilót.. Úgyhogy nekem nem esett nehezemre. Persze biztos más egy 10-tizenvalahány kilós babát cipelni, az nem lehet könnyû.
Most 12 hetes terhes vagyok, a kislányom 10 hónapos lesz nemsokára. Kb 8 és fél-9 kiló, és bizony egyre nehezebb cipelni, fõleg hosszú távon. Csak az a bökkenõ, hogy még nem tud járni, lévén kilenc hónapos... és elmagyarázni se lehet neki, miért nem vehetem fel.. így marad a cipekedés.

Én egyébként mindkét korábbi terhességemnél állandóan keményedtem kb félidõtõl, de semmi baja nem lett egyik babámnak sem.

Sok kitartást neked, boldog babavárást!

Anyakati
12+5
Anyakati

Sziasztok! Kép

Annyira durva dolog tortent velem Kép
Kepzeljetek azert vagyok most fent, mert bepisiltem... Kép
A hatamon fekudtem, es nyomta a picilany a holyagom, es mivel az alvasom gondolom epp az alaomperiodusban is volt azt almodtam, hogy most lehet pisilni... Kép tisztara mint gyerekkoromban... akkor is emlexem mikor bepisiltem azt almodtam, hogy a klotyon ulok es lehet Kép
tok durva. ez akkor most maskor is elofurdulhat velem? remek dolog hajnalban agyat huzni es ugy ebreszteni a kispapit, hogy keljel mert bepsiltem... Kép szerintem azt hitte trenirozni akarom ...
nem tudom, hogy sirjak vagy nevessek. massal is elofurdult mar ilyesmi, vagy csak en vagyok ilyen kreten?

kamilla(27+3)
kamilla

Sziasztok!

Zulu, Anyakati, köszönöm a jótanácsokat. Sajna, az én kicsi lányom elég erõszakos és hisztis, úgyhogy valszeg a szép szóval mit sem érekKép. Marad a zord mostohaanya ábrázatKép. Egyébként most egy évesen õ már gyönyörûen jár, így tényleg csak a kényelmi szempontjai hajtják a kezembe.
Kamilla, ne szomorkodj! Nekem az elõzõ és a mostani terhességem alatt is muszály intimbetétet hordani, mert az izomzatom ott lenn úgy megváltozik ilyenkor, hogy a köhögés és a tüsszögés sokszor jár kisebb balesettelKép. Ja és persze szinte állandóan meg vagyok fázva, szóval képzelheted. Hiába a terhesség alatti intimtorna, hidd el kipróbáltam. De az vígasztaljon, nekem is minden rendbe jött a szülés után egy kis tornával!

Na megyek fõzni.
Üdv
Momo

Momo
momo

Sziasztok!

Rita!Kép
A méhszájamról sajnos nem tudok semmit, csak UH volt, de reménykedem.Kép A cipelés-guggolás természetesen múlt idõben értendõ, nagyik viszik már a porontyot játszóra, mert errefelé gazdagon meg vannak szórva az utcák lépcsõvel, úgyhogy elég lenne egyszer elsétálnom a játszótérig, és meg is szülnék.Kép(4 hét múlva Kép)
Egyébként méhszáj ügyben azzal bíztatom magam, hogy még nem találkoztam a nyákdugaszommal, tehát elvileg nem mozdult ott semmi. Vagy ez hülyeség, és anélkül is megnyílik, hogy észrevenném?

Kamilla!Kép
Ne ess kétségbe, ez elõfordul, úgy fekszik a baba, hogy nyomja a hólyagot. Valószínûleg párnának használjaKépKépKép.
El fog múlni!
Én is érzem, hogy a Kiscsaj matat arrafelé, állandóan pisilnem kell(mondta is a kispapi, hogy kérjem kölcsön Malacka bilijét éjszakára, hogy ne kelljen annyit mászkálni), és az a legrosszabb, mikor pl. vezetés közben akkorát ugrik, hogy tényleg alig bírom visszatartani a pisilést. Már komolyan gondolkodtam egy gumilepedõn...
Pusz
Zulu
32+3

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Snoopy!
Én a harmadik babámat várom. Az elsõ születése után nekem is csomókban hullott a hajam, és jó darabig eltartott, mire a 2.terhesség alatt abbamaradt a dolog. A 10. héten még az enyém se volt rendben, szerintem ne aggódj!
De egyébként nekem annyira nem tett jót a hajamnak a 2.terhesség, mint az elsõ. A hajhullás ugyan abbamaradt, de nem lett olyan szép dús, egészséges, mint az elsõ idején.
Most harmadszorra nincs problémám, mert nem kezdett még hullani a hajam..már ezekszerint nem is fog..
Sok boldogságot, kellemes babavárást!

Anyakati
12+5
Anyakati

Sziasztok!

Lányok, mi a tapasztalat /akik már tudják/, hogy a nyákdugó távozása után, kb. mikor indulhat meg a szülés?

Most ennyi, majd este jövök.

Üdv:Pankamama
PM

KATAA
mégegyszer nagy gratula nektek Kép és várjuk a storit
és várlunk át a másik topicba Kép

Pankamama
ez mindenkinél változo nekem még az nap éjjel megindult a szülés de csak 10-12 ora mulva lett meg Petike .

puszant Csics és a 2 honapos Petike Kép
csics

Pankamama!

Nekem amikor elment éjszaka a nyákdugó már 7-10 perces méhösszehúzódásaim voltak. Reggel lett gyerek (igaz végül császárral).
De volt olyan is, akinek csak 2 héttel késöbb indult be a szülés.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Pankamama!

Nekem 1 héttel a nyákdugó távozása után volt meg a baba, de nekem nem is 1 adagban távozott (mármint a nyákdugó).

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok lányok!

Végre valahára hazajöttünk!!! A kórházban nagyon rossz volt, márcsak az apucihiány miatt isKép Gabi gyönyörü (hát perszeKép) és szépen szopizik. Tejci is van és sajna a bimbóim sebesek lettek. Gabi olyan akár egy búvárszivattyú, iszonyu erõvel szivja a tejetKép
A szülésrõl majd késõbb kicsit bõvebben is irok, csak most fáradt vagyok kicsit. Idáig 1-2 óránál többet egyhuhamban és napi 4 óránál többet nem aludtam. Amikor tudtam volna akkor már elfeküdtem mindenemet azon a szar kórházi ágyon, úgyhogy olyankor muszály volt felállni és megmozgatni magam.

Hát talán annyit, hogy szerdán reggel 9-kor megrepesztették Gabi burkát és jöttek is a fájások 15 percesekkel kezdõdtek és 1 óra múlva már 7-10 percesek jöttek. Ha igy ment vona minden akkor délután 1-2 felé baba lett volna belõle. De nem mert kérem fájdalomcsillapitó inekciót amit nem kellett volnaKép 8 cm-re kitágultam és onnan nem haladtunk semerre. Délután 4-kor kaptam oxitocyn infúziót és onnan jött a pokol! addig is fájt, de a maradék óra, másfél óra nagyon rossz volt, mert feüdnöm kellett és a kezemet sem mozdithattam és iszonyúan fájt a derekam. Nagyon megszenvedtünk, de kibújtKépKépKép Az ügyeletes doki sokat segitett! Kedves volt és nem hitte el nekem, hogy nem tudom kinyomni a babát!Kép A tolófájásoknál nyomta a hasamat. Amikor nem nyomta akkor sokkal nehezebben ment. A páromnak rettenetesen sokat köszönhetek! Nélküle biztos nem ment volna. A vajúdás alatt nem tudott segiteni, mert a fájások közbe aludtam, de a kitolásnál tartott biztatott és OTT VOLT!!!Kép Mikor már nyomtam a doki montdta, ne adjam fel mert már látja a fejét! A következõ fájásnál félig ki is jött a buksi, de a fájás elmúlt és a baba feje a köv. fájásig feszitette a hüvelyemet széjjel. Remélem senki nem jár igy, mert nagyon fáj! A köv fájásra kijött a feje, leszivták az orrát. A köv fájásra meg kijött az egész baba! Nagyon örültem, de másokkal ellentétbe én nem felejtettem el azonnal a fájásokat, hiszen a beragadt buksi még égette a hüvely kijáratát. (ja 2x vágták a gátat) A baba egybõl felsirt és csiklandozott odalent ahogy rugkapált (9/10 APGAR). Elvágták a köldökzsinórt és rögtön rámraktákKépKép Olyan jó volt, egybõl megszünt az, a félsz, hogy, hogy fogjak meg egy kisbabátKép Utána elvitték lemosták, lemérték felöltöztették és visszakaptam amig varrtak, meg még utána is ott volt és meg is szoptattam rögtön.Kép

Hmmm. Nem is akartam ilyen részletesen elmesléni, csak most van egy kis energiám, de kómás vagyok azért, úgyhogy elnézést, ha kicsit kusza voltamKép Most már tényleg megyek és ledõlök a köv szopi elõtt kicsitKép

na puszi mindenkinek
ja megkaptam a gratulákat!! a párom kinyomtatta és behozta! NAGYON KÖSZÖNÖM MINDENKINEK, nagyon jól esettKépKép
sasha és Gabi

Kép
sasha

Sasha,

gratulálok a babához, és sok tejcsit!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziaaaaa Sasha!

Örülök, hogy már otthon vagytokKép. A hazai környezet azért sokkal megnyugtatóbb. A kórházból tavaly én is pánikszerûen menekültemKép.
A szülésrõl csak annyit, hogy nekem is volt egy olyan órácska, amire a fájdalom miatt 3 hónapig nem tudtam jó szívvel gondolni, de ez tényleg elmúlik (hisz nekem is itt a következõ marslakó kiscsaj a pocimbanKép).
További jó pihizést, Gabinak meg sok szopizást kívánok!

Üdv
Momo (19+4)

Momo
momo

Sasha

Gratula mégegyszer Gabihoz.

Andy
28+4
andy78

Lányok!

Segítsetek! Megpusztulok a fogfájástól, és nincs itthon a Saridonhoz tájékoztató. Bevehetem vagy sem? Holnap délutánig megfogok õrülni.

Mox

36+3
moxi

Sasha!

GRATULA GABI BABÁHOZKép))))

Mox
moxi

Moxi,
nem!! Úgy tudom, a Panadol az egyedüli, amit terheseknek szabad. Javítson ki valaki, ha tévedek. Jobbulást kívánok!

Ezt a linket nézd meg:
[url=http://ns.elender.hu/doci/drog/huma/saridon.htm" TARGET="_top]http://ns.elender.hu/doci/drog/huma/saridon.htm[/url]
itt kifejezetten írják, hogy ellenjavallt terhesség alatt.

Sasha,
de jó, hogy jól vagytok, és a szopizás is nagyon ügyesen megy! Mégegyszer gratula. Már nagyon vártuk a jelentkezésedet, egy kicsit le is csendesült a topic Nélküled.

Sziasztok
Pálma
pálma

Sziasztok!

Moxi!

Én a patikában kérdeztem, hogy lehet-e saridont, azt monta igen, de a tájékoztaton nem ajánlják, így én félrerektam. Algopirynt viszon tuti lehet!

Myssnia 22+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Kép Össze-vissza írok. Szóval a patikus mondta (hiányzott az alany), és félreraktam.
myssnia
Budapest XI. kerület

Lanyok,
Most erkeztunk vissza Nemetorszagba...ugy kb. egy oraja szallt le a gep... Kép
Vegigolvasom majd a ketheti termest, addig is annyit, hogy mar megint fiam lesz...azt hittem harmadszorra majd konnyebben viselem a 'megrazkodtatast', de egyelore egyre irigyebben nezek mindenkire, akinek lanya lesz! Remelem elmulik!
Amugy jol vagyunk, birom az emelgetest, mint a gazella szokkenek fel barmelyik BKV jaratra ugy, hogy kozben kisujjamon a babakocsi a keteves fiammal, hatamon meg a tomott hatizsak! Mindezt termeszetesen segitseg nelkul! Ezen egy kicsit ledobbentem otthon, mennyire sult paraszt az emberek 98 szazaleka! Itt valoszinuleg ugyanolyanok, de itt nem kell BKV-znom!
Zsuzsi
23+6
zsuzsi74

Kataa, Sasha,
meg egyszer GRATULAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Kataa,
Csikot is ertesitettem a nagy hirrol! Kép Viszont a cegnel kitoroltek az email-jeimet (atleptem a tarhely kapacitast), es nincs meg a mobilszamod! Ird meg legyszi ujra! KépKépKép

NAgy nagy puszi,
Gombóc
25+1
Gombóc

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget. Akkor most még nem aggódom. Különbenis kopaszon is lehet boldog az ember, nem? Kép
Például senki más fején nem esik hasra a lámpafény! Kép

PM!
Valóban. Összességében kevesebb hajad van most, mint a babázás elõtt? Nekem jelen pillanatban kb fele, mint amikor még nem volt gyermekem (még pocakban sem).
Sajnálom, hogy ilyen bajságosak az utolsó napok. Emléxem, hogy nekem is mennyire elegem volt már mindenbõl. Terhestorna, biciklizés, vízcsap Kép

Szerintem a méhszáj mozdulatlan nyákdugó mellett is nyílhat, az is lehet, hogy nyílik, nyákdugó el, de még messzi a szülés, és újraképzõdik. Passz. Nekem sokáig nyitva volt már egy ujjnyira, de szülés elõtt nem is emlékszem, hogy találkoztam-e a nyákdugóval. Na ettõl nem lehettetek sokkal okosabbak...

Snoopy
10

Rita!
Te jó ég! Még emlékszik valaki a szüléstörténetemre???? Pedig azóta sok-sok archív lefolyt ezen a topicon.Kép

Pocok!
Szia! rég nem hallottam Rólatok!
Felvennél a táblázatba?
Jelenleg az egyetlen adat, ami ismert, az az UH korbecslése, ami szerint ma töltötte be prücsök a tizedik hetet.

Sasha!
Magamban már többször gratuláltam Gabihoz, de most írásban is megteszem. KépKépKép
Sok tejcsit kívánok! Hogy a búvárszivattyú ereje lohadjon, hiszen szívni sem kell és máris ömlik a kaja.
Szerintem majdnem mindenki sebekkel kezdi, mert az újszülött ösztön még nem ismer fokozatokat, hiába a tutijó mellrehelyezés. Nekem vízhólyag-vérhólyag-sebem volt. Kitartás!
Melyik kórházban szültél? Milyen fájdalomcsillapítót kaptál?
Elvben ugye mindenki tudja, hogy injekcióval is van, ahol fájdalmatlanítanak, csak még senki nem tudta megmondani nekem, hogy melyik kórházban. Köszi!
snoopy

Bocsi az elköszönés a végére volt szánva

snoopy
10
snoopy

SZiasztok!
Sasha! Mar nagyon vartunk!!! Kép Kép

Lanyok!
A GYESt tenyleg ugy szamoljak,hogy osszegzik az egesz elmult evi kereseted, es annak az x szazaleka? Aztan...en lefenymasoltattam a kismama konyvem es leadtam az adokedvezmeny erdekeben(a fenymasolatot). Mondtam,ha kell dokitol papir, vagy kispapa cegetol papir szoljanak! De nem szolt senki semmit es erosen az az erzesem,hogy nem is csokkent az adom egy szemet sem...Pontosan nem tudom megnezni,mert epp most emeltek ugye a pedagogusok fizujat. Szoval nem kellene ennek a 3000Ft.nak rajta lennie a berjegyzeken??

Bocsi,hogy hosszu es uncsi voltam!!! Kép

Ja,tegnap este tuti fini linzert sutottem eloszor eletemben!!! Kép

Nem is tudom ki kerdezte, hogy hova jarunk UHra, szoval mivel pecsi vagyok hat a POTEra, a klinikara. DE remelem jovo7en nem lesznek ilyen sokat!

Sziasztok
Norkini
21+2
norkini

Ja...U.I.
Ha decemberben nem dolgozom mar, akkor mit szamolnak helyette???

Norka
norkini

Norkini, Kép
nekem azt mondtak a munkahelyemen, hogy az orvostol kell az adokedvezmenyhez egy igazolast kerni, de ehhez a cegnel adnak valami nyomtatvanyt.
Es ha dec. 31-en es jan. 1-en nem dolgozol (tappenzen vagy), akkor a 2001-es eves fizetesed lesz a TGYAS, GYED alapja. Ez ellen azt tudod tenni, hogy megbeszeled a fonokoddel, hogy dec. 30-an visszamesz dolgozni, es jan. 2-an ujra tappenzre mesz, akkor a 2002-es eves fizud lesz az alap.
En pl. nem jarnek igy jol, mert az idei eves fizetesem (a tappenzekkel es bonusz nelkul) alacsonyabb, mint a 2001-es, vegigdolgozott, a tavaly kapott bonusszal megemelt fizum. Szoval pontosan utana kell szamolni, hogy jarsz jobban! Kép

Ja, a munkahelyem TB kifizetohely, es teljesen legalisan bejelentett fizetest kapok.
Gombóc
25+2 Kép
Gombóc

orange{Sziasztok !}

Húúúú mennyit írtatok mióta nem voltam.

Kamelia, úgy látom kezet foghatnánk kutya és suli ügyben is.Kép
Az biztos, hogy nagyon büszke leszek, ha sikerülnek a vizsgák, csak tartanánk már ott.
Még az a szerencse, hogy itthon vagyok, így van idõm készülni, különben totál gáz lenne.
A vizsgákra egy kalappal kívánok Neked (is).Kép

Myssnia, az biztos, hogyha megszületik a picur semmi idõnk nem marad másra.
A párom nem tudja vállalni a kutyut, most megy új munkahelyre, ahol bizonyítania kell és néha külföldön lesz.Kép Köszönöm az együttérzést kutyus ügyben.Kép

Nekem is megírnád a saját TB fizetésrõl a tudnivalókat, ha nem gond. Nagyon megköszönném, ide írd lszi: fules7@freemail.hu

Kangi, neked is köszi a megértést kutyu ügyben, igen tudom, hogy jól döntöttem, lassan biztos el is tudom fogadni ezt a helyzetet, csak még nehéz. Majd ha itt lesz Bence, biztos jobban megy.Kép

Norkini, mailt megkaptam, válasz megy még ma.Kép
Ha nem dolgozol, akkor táppénzen leszel gondolom, ez nem számít tényleges keresetnek. GYÁS,GYED számításhoz csak a tényleges keresetet veszik figyelembe és a szülés elõtti év számít, ahol is kell lennie 180nap tényleges keresetnek, ennek az átlagát számolják.Kép

Brokkoli, jó ötlet a tanárokkal való beszélés. Úgyhogy azt hiszem elõ is kapom a 2 legszõrösszívûbbet. A gáz csak az, hogy a környezetgazdaságtan tanár(férfi) buzi, így vele nem lesz egyszerû megállapodni, ráadásul tavaly 2x is meghúzott, ezért kell idén újra vizsgáznom. Gondolom ez sem lesz jó ajánlólevél, de azért megpróbálom. Köszi még 1x.

Kataa, örülök, hogy már otthon vagytok. Sok tejcsit!!! Nagyon várom a szülésstorydat és a kórházzal kapcsolatos új ifókat. Ha gondolod, jöhet magánban is (szülésznõ,kórterem,kaja, egyéb).Kép

Panka, az IKEÁban a pelenkázó lap, csak ahhoz a komódhoz jó, amihez árulják, ugyani nincs a komód alatt nincs külön lapja, csak oldala van ill. a komód háta mögött van vizszintes lapja, tehát, ha nem pont akkora komódra akarod tenni, akkor nem jó.Kép Úgyhogy maradunk az SK készítésû pelenkázó lapnál, fõleg, hogy pelenkázószivacsot is kaptunk kölcsön, így majd ahhoz készítjük el.Kép

Zulu,Kép aranyos vagy, hogy Te is bíztatsz kutyus ügyben. Neki biztos nagyon jó lesz. Viszont sajnos láttam szombaton, hogy 2 hónap alatt anyukám, hogy elhízlalta, félek kicsit, hogy nem fogja bírni a lépcsõzést(nálunk lift van-õ meg 35kg).Kép Hiába mondom neki, hogy tönkre megy a gernice, ha elhízlalja és lépcsõznie kell.Kép Túl sûrûn se fogom tudni látogatni, mert most messzebb lakunk és a suli + lakásfelújítás eléggé lefoglal, de amikor tudok majd megyek.Kép

Vigyázz magatokra nagyon, drukkolok, hogy a lánykád maradjon még legalább 4hetet.Kép++++++++++

Gömb,
én is vizsgaidõszakban fogok szülni.Kép Ezért is parázok annyira. Van 1-2 tantárgy, amibõl alig van vizsgaidõpont, úgyhogy az lesza, amit Brokkoli mondott, beszélni fogok a tanárokkal, hogy egyezteesük óráinkat.Kép

Kamilla,Kép mással is elõfordul ilyesmi, ne is foglalkozz vele. A barátnõm ikrei úgy rugdosták 1x, hogy az utcán pisilte össze magát.Kép Van ilyen. Tegnap az IKEÁban én is rohanni voltam kénytelen a WCre, mert Bence úgy rugdosott, hogy azt hittem menten bepisilek.Kép Nevess rajta, sírni nem érdmes. A kispapa meg legalább szokja az éjszakai felkelést.Kép

Sasha!!!KépKépKép
gratula még egyszer Gabihoz, pihizz amennyit csak tudsz, hogy legyen tejed és bírd a "búvárszivattyú" támadásait.Kép Örülök, hogy jól vagytok. KépKépKép

Zsuzsi,Kép de jó, hogy vagy újra, Hiányoztál!Kép
Hát igen az itthoni tömegközlekedés maga a pokol. Múlkor egy hidrogénszõke szedett szemöldökû csaj az orom elõtt huppant le a székre a buszon, majd rám sem nézve elkezdett olvasni.Kép Már komolyan azon voltam, hogy bokán rúgom. Másnap pedig egy 20év körüli srác játszotta el ugyan azt. Az idõsebbekrõl nem is beszélek, detto. Már csak 15hét van hátra, remélem kibírom testi sértés nélkül.Kép
Ha már túlvagy a 2hét termésén várunk!!!

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de olyan sokat írtatok.
Rólunk csak annyit, hogy szõnyeg lerakva a hálóban(elõtte egy kis betonozás, mert hiányzott több heleyn is, jó mi?) Tegnap este pedig elkezdtük élfóliázni a bútorlapokat. Szóval ezért nem tudtam jönni hozzátok, de nagyon hiányoztatok.Kép

Most megyek, majd még benézek.Pussza,
Timici
25+3
timici

Gombóc,
biztos vagy abban, hogy a 2001-es bért is figyelembe veszik, ha 2003-ban szülsz??? Mert ahogy én utána nézten, nem veszik figyelembe csak a szülés elõtti évet illetve, ha 2003.január x-én szülsz, akkor 2002.01.01-2003.01.zig veszik figyelembe és kersik a 180nap tényleges bért.

Megmondanád, hol olvastad, az általad említett számítást, nagyuon érdekelne. Fõleg, hogy holnap megyek a TB-be ügyintézni.
Jöhet magánban is, ha gondolod : fules7@freemail.hu
Köszi elõre is, Timici
timici

PM!

Csak nem????
Egyébként sokan hetekig elvannak nyákdugó után, nekem anno tuti jel volt az ikreknél, még akkor is, ha a doki nem hitte el. Közölte, hogy á, én még nem szülök. Reggeliztem, aztán burokrepedés, aztán várhattak a csaszimmal, hogy ürüljön a pocakom. De ugyanott a terhesosztályon akkor volt egy másik ikres, akinek már akkor elment, mikor én odakerültem, s mikor én 3 héttel késõbb hazamentem az ikrekkel, õ még mindig nem szült meg (idõben addigra tartott vagy 38 körül)

Ildi

Ildi
pildi

Szia Timici,
a cegunknel van egy komplett berszamfejto/munkaugyis csapat, atmentem hozzajuk, es ott a Fõtudor mondta. Azt mondta, ha a szulest megelozoen az ev fordulonapjan vagyis dec. 31-jan1. dolgozom, akkor a 2002-es egesz evi bert veszik a TGYAS (es utana GYED) szamitas alapjaul, ha akkor nem dolgozom, hanem tappenzen vagyok, akkor a 2001-est.
En nem olvastam utana, megbizom bennuk, hiszen ez a dolguk. Ki is szamoltuk, hogy nekem nem eri meg ev vegeig dolgozni...KépKép

Atyavilag, mekkora lakasotok van, hogy ennyi munka van vele? Vagy most koltoztetek? Hitetlenkedve olvasom itt a torteneteket, hogy lakasfelujitas es suli, Kataa allandoan hazimunkazott. Szoval, honnan van ennyi energiatok? Kép En mar a munkahelyemen is olyan inaktiv vagyok...Kép

Gombóc
Gombóc

Tobben emlitettek mar, hogy vhol 6800 ft-t lehet kapni babaagyat. Jol emlexem, hogy az Auchan-ban? Melyikben?
Vki irja meg SOS legyszi...

Egyebkent az ejszaka tortenteket mar en is inkabb csak viccesnek tarom Kép

kamilla (27+4)
kamilla

Sasha, Kataa!
Örülök, hogy jól vagytok, és újra otthon. Sok tejcsit, és a lehetõ legtöbb pihit kívánom Nektek.

Engem a 91.naptól járó adókedvezmény érdekelne. Én úgy tudom, hogy ez minden kismamának jár. Erre a férjemnek ma azt mondták a munkahelyén amikor érdeklõdött, hogy õ még nem is hallott róla. Megpróbáljuk késõbb másnál is, de azért ez egy kicsit kiakasztott. Különben meg e hét csütörtöktõl járna. Ez ugye pont hónap közepe, ilyenkor mi van?

Nyújtózkodásról: már én sem merek, mert mindig nagyon fáj akkor a hasam alja. Persze hamar elmúlik, de az a pár másodperc elég borzalmas.

Sziasztok
buksicica
12+5
buksicica

Sziasztok Lányok!

Elöször is hadd kezdjem gratulációimmal. Minden újdons(z)ült kismaminak nagyon gratulálok és sok tejcsit kivánokKépKépKép

Képzeljétek! Ez az utolsó munkahetem! A rossz hír viszont az, hogy az utódom nagyon-nagyon beteg lett, így úgy néz ki más utódot kell keresni. De azt hiszem ez már nem az én gondom lesz. Vagy mégis?Kép Node mindegy. Annnyi, de annyi elintézni valóm lesz az elkövetkezendö hetekben, hogycsak na!

Kész lett kismanó komódjaKép A sárga és kék szobába, világoskék komód, sötétkék vasalásokkal (díszítéssel) és gombokkal, pelenkázólappal, 4 hatalmas, önbehúzós fiók, profi kivitelezés, 90 cm magas, 65 széles, 60 mély mindössze 18Eft-ért készült. Jövõ héten szortírozom a kisruhákat, vasalás meg ilyesmikKép Már alig várom. Aztán jövõ héten beszerzem még a kiságyat meg a matracot isKép

KamillaKép
Velem még nem fordult ilyesmi elö, de már készülök rá. Föleg a tegnapi randalírozás után. Rohantam én is a WC-re és úgy, hogy nem is álmodtam, hanem fenn voltam (tv-ztem). Hajszál híja volt, hogy nem a bugyiba ment a pisi. Ne aggódj, az ilyen elöfurdul. Nevess egyet rajta és ha még megtörténik akkor se érzezd magad rosszulKépKép Tegyél valamit a lepedö alá, mondjuk egy jó nedvszívó törülközõt és alá egy gumilepedöt.

Pusszancs mindenkinek
Moni
35
mj

Gomboc, Timici!

En ugy tudom hogy tgyasnal a szulest megelozo evet veszik figyelembe, ergo a szules napjatol visszaszamolva egy evet! A gyednel viszont a jogosultsag napjat megelozo naptari evet. Na itt kerdes szamomra hogy mi a jogosultsag napja, amikro szulok, avgy amior igenylem. De tgyasban szinte biztos vagyok...de azert meg rakerdezek.Kép Errol az evfordulos dolgozasrol meg en sem hallottam....azert tok jo am, hogy akik ezt csinaljak azok sem egyeznek, nem is beszelve azokrol akik a "nagy" TB-ben dolgoznak...Kép

orsoly 28+2
orsoly

Buksicica! Hat ha ezt mondta a berszamfejto, akkor menjen nyugdijbaKép Eleg gaz hogy nem tud rolaKép Egyebkent a hivatalos neve magzati kedvezmeny, hatha igy beremlik neki. En ugy tudom hogyha honap kozepere esik a 91. nap, akkor arra a honapra mar jar.

Norkini! Asszem te kerdezted: nekem megjelenik ugy mint magzati kedvezmeny a berpapiromon. Igaz, nekem sem utaltak juliustol csak most, a szeptemberi fizummal, visszamenoleg.

Sasha! Orulok hogy jol vagytok es mar otthonKép

Penteken ket fontos dolog is tortent velemKép
1. atadta egy fiatal lany a helyet a metronKép En olyan boldog voltam, mint akinek otose volt a lottonKép (Az elet apro oromei, ugyebarKép)
2. Bementem meglatogatni Klarit a korhazba (o megint megjottos volt, de ide a frissbe mar nem jott at, csutortokon szult), es a kezemben tartottam az egy napos kislanyatKép Jajjj de jo erzes volt, pedig nem is az enyemet fogtamKép

orsoly 28+2
orsoly

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?