A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Gabi!
óóóóóóóóóóóóójaj! ez a kedvenc virágom! és tökre összeillik Dorkával! :) majd én is kapok belőle jövőre???
ancsipancsi

Mása :) Gabi :) Votiv :) Macsek :)

Óriásigyönyörűszépboldogságos Orsinapot kívánok!!!!!!!!

Tudtátok, hgoy a őseink hite szerint a Medve (Orsolya) a Szűz jele
= az Anya megtestesítője - és mint ilyen védő-óvó medveszellem mindig jelen van a szülésnél? Annó Jártam az Arvisura Színházba sámándobolni Somogyi Istvánhoz... (ma Gregor Bernadett férje, de akkor még Horgas Eszteré volt és fantasztikus színházi rendező) és ő tanított ilyeneket.

Kép

indianyo

Sziasztok!

Ma Diwali = a Fény ünnepe van Indiában, egyben a hindu újév kezdete, úgyhgoy különleges dolgokat fogunk ma csinálni. Ezen a napon Púdzsát = hindu szertartást mutatnak be Lakshminak, a jólét és szerencse istennőjének, hogy a következő évben a családnak, rokonságnak, országnak bőségben és egészségben legyen része. Ezen a napon finom édességeket kínálnak egymásnak és a vendékenek, új ruhába öltöznek és napnyugtakor a púdzsa után olajlámpásokat gyújtanak mindenfelé, valamint pénzben kártyajátékokat és egyéb szerencsejátékokat játszanak, hogy kivilágított és pénzcsörgéstől hangos házat Lakshmi megtalálja biztosan :)

Nekem nincs új ruhám, de Dominónak van egy, úgyhogy este a lámpásgyújtáskor majd azt fogja viselni. Ha esetleg erre járnátok, megkínálunk Benneteket ios kókuszbarfival (tejporból és kókuszból készült édesség) - Dominónak ez a saját tejecskéjéből készül :) És még lottót is fogunk venni.

Apácska boldog, hogy a kisfiának lesz hindu ünnepe is, mert én egyébként a szertartásokat nem tudom elvégezni, de ez egy olyan szép ünnep, amit mindenképpen meg kell tartani.

Természetesen nemcsak a családunkért és a barátainkáért, szeretteinkért gyújtunk lémpást, hanem az országunkért, annak békéjéért és bőségéért is - nagyon ráfér....

Nektek pedig kívánok valóban BÉKÉS, gyönyörűszép hosszú hétvégét!

indianyo

Macs, Votiv,

BOLDOG NEVNAPOT!!! :D

Indi,
nagyon szep, amit irtal, koszonjuk :D
szep napot!

Kép

Kép

:D
szrekuc

http://www.dishant.com/album/maqbool_(2004).html

Ma ugye indiai zenéket hallgatunk egész nap, így most ezt az albumot hallgatjuk, ez egy Macbeth-feldolgozás zenéje, film és a zene is nagyon szép, értékes - félklasszikus.

KAta :) Ortopédiai klinikára megyünk, ott kedden 2-től van csípőszűrés. Még nem voltunk, mert elfelejtette a védőnő, a 4 hónapos oltásnál én kérdeztem meg, hogy kötelező-e, mert akkor ráfáztunk :D nem vinném el egyébként, de ha már ennyit vacakoltunk a beutalóval, akkor használjuk ki.
én mindenhová babakocsival megyek, de ha elviszel a Camponába , akkor persze csak a hordozót viszem és majd magamra kötöm a csemetét, rövidtávon még bevállalok ilyeneket.

Ancsi :) Dominó 80-86-os rucikat hord :lol: És kiságy nem a miénk, és nem fér el a szobában, a járókla ugyanazt a funkciót fogja ellátni, de kényelmesebb lesz és úgyis csak keveset lesz benne - nem tűr semmiféle korkátozást és hát mi is ilyenek vagyunk midnketten :) Ha apa megjön, akkor hárman fogunk együtt aludni. Kistesógyártáshoz meg nem kell feltétlenül aludni, ugyi :wink:

Szrekuc :) hát akkor legyen kedden MOM-parki tali, ha ilyen nagy az érdeklődés :) de szigorún 11 után :)

Zuzi :) hát az mi kistesónk nem most fog megszületni, ugyi, addigra már Panna kinövi a kendőt... És ha msot megveszed tőlem, akkor nekem újra kell vennem egyet... :wink: és különben se nagoyn szeretek eladni semmit, inkább kölcsön/ajándéba adni. Ez a rugalmas kendő pedig egy bizonyos nagyság után már nem használható kellemesen, mert a baba súlya lehúzza a csomót és akkor kézben kell cipelni...

indianyo

ez egy másik kedvenc filmzeném, ugyanezen az oldalon: Paap (bűn), be kell írni a keresőbe. Szretni fogjátok :)

ZSanci :) hű, nem hangzik jól ez a dátha:(

indianyo

Mása!
Orsit Isten éltesse!

Gabi!
boldog Orsinapot kívánok nektek!

Kép

Indi!
ezzel azt akarod mondani, hogy Lencsi és Domi egy méretűek? :)

biztos vagyok benne, hogy Lakshmi ellátogat ma hozzátok! :)
Kép
ancsipancsi

Vera,
Köszi, tényleg azt hittem hogy csak bebeszélem... :)

Votiv, és minden Orsi!
Naggggyon boldog NÉVNAPOT!

Zuz,
Azt az utazóágyat én is megvettem és rögtön másnap szidtam magam érte mert fillérekkel drágábban ( talán 1000?) volt a LIDL-be is de az két pozíciós és oldalt kizipzározhatós szóval az ami a Brendonban egyébként 17000. Amúgy eddig egyszer sem használtuk, megvettem de ötletem nincs mikor is fogjuk használni. Ez egy felesleges pénzkidobás volt, azóta is pipa vagyok miatta. A babaörzén meg jó ha féláron túladok majd rajta :?

Babahordó kendőt mi is kinőttük úgy kb 3-4 használat után - ha valakit érdekel. 8 kg a csemete, a kenguru meg sokkal jobb már ilyen súllyal.

Indi,
Köszi ezt az érdekes és szép pár szót a hindu ünnepről. India az az ország ahová a legjobban vágynék elmenni, de legalább 1 hónapra kellene mert egyébként a töredékét sem látja az ember. :)
Apa mikor jön haza?? És milyen hosszú ideje van távol? A babucit látta már? (vagy ez nagyon hülye kérdés volt?) nehéz lehet így, nagyon nehéz. A miénk Apa csak 5 napig volt távol a héten de azt hittem sosem telik már le.......
Akkor majd értekezzünk Camponailag!
akata

Kata :) Apának nem ez a haza, hanem ahol ő van. Még soha nem volt külföldön, úgyhogy fél nagoyn az ittléttől. Én is szeretem Indiát, hiányzik is, de annak a világjáró-mindentmegnéző életnek már vége és babával semmiképp se mennék...
Sajnos még nem találkoztak a fiúk személyesen.
Lehet, hogy nem nőttétek ki a kendőt, csak nem a megfelelő kötésmódot alkalmazod? A miénk rugalmas kendő, az kifejezetten a kisbabókhoz való, de egy sima szövött anyagút még másfél-2 éves korban is jól lehet alkalmazni - csak másféle kötést igényel. Ebben tudok segíteni, kismillió kötésmódom van..

indianyo

Kérdés: mi a helyzet a rebarbarával? A szárát esszük, átpasszíroznám én, de van arról valami info, hogy allergén esetleg? Nem találok róla semmit.

indianyo

aranyosak vagytok, mindenkinek nagyon köszönöm a kedves köszöntést és a szépséges virágesőt :D

én is nagyon boldogot kívánok az Orsiknak!!! :D
Kép

votiv 8)
votiv

voltunk ma is lovagolni, és csodás volt, Isti egyre hosszabban bírja - ez is fontos szempont ám, hogy itt nem ugorhat csak úgy le a lóról, ha úgy van kedve :wink:
megint pónizott, és már nem is kellett fogni a lábát, olyan magabiztos volt, de persze most is ült mögötte egy kislány :)
a nagy lovon is lovagolt meg ügetett, és mondta, hogy lóló, meg gyígyí, és egész úton hazafelé prüszkölt a szájával :D
most már a kézműveskedéshez is kicsit több a kedve, WC-papír rollniból meg vattából meg színes krepp papírból csináltunk pettyes gombát. persze a munka dandárját én végeztem, de legalább ült addig is egyhelyben :)
felültünk a pónifogatra is, kocsikáztunk vagy egy órát ebben a gyönyörű időben, Istók majdnem elaludt a zötykölődésen :)
és nekem is nagyon jól esett ez a nap :D

votiv 8)
votiv

Votivnak, Macsnak, Gabi és Mása Orsijának nagyon boldog névnapot kívánok!

Én ma megint egész nap fordítottam, "pihenésképpen" pedig kitakarítottam és vasaltam. És közben már itt van a következő fordítandó anyag, úgyhogy nem kímélnek.
Emmát 6 után hozza haza a férjem anyósoméktól, addig gondoltam bekukkantok egy kicsit ide.

Indi!
Nagyon szép lehet ez az ünnep, jó ünneplést nektek!

Manóka :D

Kép
Kép
manoka11

Hopp, azt hittem nem sikerült a szalagom, de úgy látom mégis. Mindjárt gyártok egyet Emmának is :D

Kép
Kép
manoka11

Manoka!

áááááááááááááááááááááááááá
Én úgy sejtetteeeeeeeeeeeem! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
GRATULA!!!!!!!!

És minden Orsinak boldog neveteknapját!!!!

Pussz: Pocak
pocakpacni

Pocak!

Köszi! :) És honnan sejtetted???
manoka11

Manokának:
Kép

Orsiknak: Kép

pocakpacni

[quote="manoka11"]P írta:manoka11ocak!

Köszi! :) És honnan sejtetted???

Ne nevess ki, onnan hogy Zuz mondta, hogy valaki majd fog jönni jó hírrel! És tudom, hogy Őt Te hívtad ide :D Valahogy így... :roll:
De tényleg Örülök Nektek!
Kép

pocakpacni

Sok Boldogot a Népnaposoknak!

Manóka, ezt a meglepit! :lol: Nagy gratula!

Asszem Fibinek bejött a kérdése: ezen a héten senki se jelenti be, hogy terhes? :wink:
zanza

Pocak!
Akkor tényleg jól összeállt a kép, mert Zuz valóban tudott a dologról :)

Én meg olyan boldog vagyok, hogy csak na :lol:
manoka11

Sziasztok,

egy másodpercnyi időt kaptam.... igy csak az utolsó jó híreket látom.

Manóka: nagy nagy gratula. Mennyi babóca lesz újra.

Pocak: köszi a mélt, válaszoltam is.

Még gyorsan: Minden Orsinak boldog névnapot kívánunk

Megyek ringatom szegény babámat, mert belázasodott.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Köszönöm a gratulációkat!

Johi!
Fannibébinek gyógyulást!
manoka11

Boldogsagos Orsolya nevnapot kivanok!
Kép

Manoka gratulalok a pocaklakohoz!

Pocak, csatolt fajl atjott!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Manóka :) jaj de jó :) Azért Emmáról tegyél fel egy képet, már olyan rég láttam :) És bevallom, én is gondoltam rád, mikor Zuzi említett egy titkos babavárót :)

Ilyen volt az esténk:

Kép

Kép

indianyo

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a köszöntéseket :)

és szégyenlem, hogy a reggeli rohanásban elfelejtettem, de természetesen Mása Orsijának és Pgabi Orsijának is boldogságos névnapot kívánok. :oops: :oops: Remélem nem maradt ki senki...

Ancsi, holnapig kigondolom, mikor tudnánk összefutni :)

Manó!!!!! :D :D GRATULA!!! De jóóóó!!! :)

Megyek, mert nem rég értem haza reggel óta és leragad a szemem..

szép estét!

csók

Macsek Kép
macskanyu

Votiv, Macs és minden Orsinak: NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

Indi :) Jó ünneplést Nektek!!

Manóka :) Nagy-nagy gratula ehhez a jó hírhez!!

Johi :) Fannikának bulást!!
denizsa

MANÓKA, gratulálok!!!!! :D
csodás hir :P és hogy vagy? Emma érzi már a tesót? boldog pocakosodást! :)

Johi, Fanni gyógyuljon!+++

votiv 8)
votiv

Manóka!
:D :D :D :D :D :D
És én tartottam a szám, nem értem, hogy jöhettek rá! :wink: Mindenki össze-vissza kombinál :roll: :lol:

És nagyon sok boldog névnapot minden Orsolyának!!! :D

Johi!!!
Szegény Fannid :cry: Estére lázasodott be? Vagy már régebb óta beteg? Gyógyuljon meg minél hamarabb!!!

Votiv!
De klassz lehetett ma Nektek! És örülök, hogy jobb a kedved!!! Remélem, Istid nem lesz beteg!
Mi megvagyunk, Ma pizzát sütöttünk, aztán almáspitét, most kerül megkóstolásra :wink: Csak Bazsó olyan nyügi az elmúlt 2 napban, ő is olyan kis bújós, és kéri a szopit, mutat a fotelre, amiben szopizni szokott, én a frontra gyanakszom...
Németvölgyi út ama bizonyos turulos térről indul, a Nagyenyeg utcából szoktunk menni. A böszörményivel párhuzamos.
80-86-os overállt keresek, de amit Ancsi írt a Skálában, hogy occsó, azok olyan bébis overállok. Mi már valami komolyabbat szeretnénk, ha lehet két részeset, de láttam klassz egyrészeseket is, olyan síruha szerűséget, amiben aztán lehet hógolyózni, meg rosszalkodni :lol:

Indi!
Képek nagyon szépek! Olyan szép dolgokat adsz nekünk mindig!!! Nagyon hiányzott ez, amikor Dominó nem hagyott téged aludni, és a fáradságtól nem tudtál ilyen szépeket írni!
Kendőért nagyon hálás vagyok, nagy becsben fogjuk tartani!

Kata!
Az utazóágyvásárló nem én voltam :wink: Én a lábzsákvásárló vagyok!

Macs!
DVD-t elfelejtettem odaadni! :evil:

KÉRDÉS:
MEGATÁNC: ez a Patrícia(a műsorvezető) táncos? Mert múltkor azt hallottam, hogy profi táncos, de olyan béna alakja van, és vastag a lába. Vagy csak izmos, és én vagyok túl kritikus??? :roll:

Kép
Kép
zuzmo1

sziasztok,

Orsiknak boldogot! :D

Manoka, gratula! :) (en is rad tippeltem :D)

Indi, ez annyira szep, amit irtal :)

Kata, 3-4 alkalom utan kinottetek? :shock: 8 kilos gyereket meg siman lehet kendoben vinni. mint Indi is monda csak megkotes kerdese :wink: (de persze izlesek es pofonok)

kepzeljetek, ma egy olyanon voltunk, h azonos nemuek tancversenye. en meg sosem voltam tancversenyen, az is klassz lehet, de ez meg plane egy kulonlegesseg volt. nagyon klassz volt, nagyon tetszett! ha tudnatok, h a pasik hogyan tancolnak latint (egymassal)... wow :D :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Zuz, Elefániban múltkor láttam overállokat, 5-6.ezerért láttam őket. :roll:

Recca azonnal pü-zök néked! :lol:
zanza

Sziasztok!

FIBI!,GIGI!,ZSANCI!,MANOKA!
Hatalmas gratula a Pocaklakokhoz!!(irigy-irigy)

Kép

Orsik!Boldog nevnapot!

ReadonlyKriszta
bkrityo

Manóka,
ez tantasztikus, gratulálok, nagyon boldog pocakosságot!!!! :D:D

Orsolyák napján minden Orsolya érezze magát megköszöntve :D

Többre nem futja, vár az ágy :lol:

v
kisün

Fantasztikus, NA!!!!
kisün

Zuzi,
meg fogom nézni a boltot, felcsigáztál :D

Ancsi,
és eljön még a pillanat, amikor MINDENT Lencsi akar egyedül enni, és akkor majd sokat fogsz takarítani meg mosni :lol:

Indi,
egy ilyen ünnep elkélne itthon is nagyon :)

Votiv,
nekem a leírásod alapján úgy tűnik, hogy Isti marha sokat fejlődött koncentráció terén! :)

Johi,
Fanninak jobbulást :)

v
kisün

Sziasztok!

Menniy pocakos! :D :D :D gratula!!!

Mindenki 80-86-os overallt keres? Mi is :wink: :D :D

Indi,
tok szep, nyugodtak a kepek
mom-os talit ugy erted h cd es te bejonnel?hm;nekem kedd du jo de mi lenne ha inkabb az lenne, hogy tenyleg kimegyunk hozzatok? en baromira kivancsi vagyok rad meg Dominodra es ugy nyugisabb lenne; te geprol hallgatsz zenet tehat ha kimegyunk ne irjam? vmelyik nap jovoheten szivesen kimegyunk ha nektek is jo
kicsit szomorkas nekem ahogy irtad h a fiuk meg nem lattak egymast de tok jo az a nyugi meg szeretet ami atjon az irasokbol kepekbol :)

Zuz,
te kis kritikus :lol: :lol: :lol: nekem vhogy ugy tunt Tilla mellett h ket dudas egy csardaban es Tilla nehezen adja a poziciojat egyreszt masreszt meg (ugyan nem lattam Vivan a csajt) de hogy az elegansabb ruha megjelenes stb nem fekszik neki annyira ami fura mert en is azt hallottam rola h balett intezet profi tanc stb de lehet h en is kritikus vagyok csak vele
kozben meg erosen gondoltam Gorog Zitara :) o is vicces volt

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok!

Orsiknak nagyon boldog névnapot:)

Ma voltunk a magellánban, ha valaki szeretné látni akkor a tv2.hu , műsorok címszó, magellán tv címszó, nagymenó kisgyerekek műsorban keresse az elején és a végén. Apa is nyilatkozik benne.:)

Puszi Kókusz
kókuszdió

Jó reggelt!

Köszönöm a gratulációkat :)

Votiv!
Most már kezdek jobban lenni. Kb. a 7-8 héttől nagyon rosszul voltam, állandóan émelyegtem és hányingerem volt, most ez már inkább a délutánis-esti órákra koncentrálódik, de még elég húzós. Már nem emléksze, hogy Emmával is ilyen rosszul voltam-e? Azt nem tudom, hogy ő érzi-e, hogy valami készülődik, szoktam neki mondogatni, de általában nem nagyon érdekli :D

Indi!
A képek alapján nagyon szép ünnepetek lehetett tegnap este.

És én is 86-os overallt keresek, és most már én is hajlok a kétrészes felé: kantáros nadrág+dzseki. Tapasztalt anyukák, egy másfél évesre mi a legjobb?

Na megyek, mert indulunk anyósékhoz, du. pedig jönnek lakásnézők, akik már másodszorra jönnek vissza.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
manoka11

Sziasztok, én el keddig, mindenkinek jó pihenést!! :)

votiv 8)
votiv

Akata!
előbb dobd be ide a fórumba, hátha vkinek kell a kiságy. másrészről meg várjál, hátha elutaztok wellness hétvégére , és ott jól jöhet :)

Indi!
rebarbaráról annyit tudok, hogy a levelét semmiképp se szabad (szárán kívül tkp. semmit) betenni a kajába, mert mérgező. de úgy tudom maga a szárnya nagyon jó eledel. én is néha főztem belőle kompótot.

Manóka!
mit látok? új szalag? :) gratulálok!
most akkor újra előtérbe kerül a lakástéma?? :) mondjuk még így se kicsi a lakásotok!
szorítok a lakásnézőkhöz!!!

Johi!
bulást a kis lázas babádnak!!! ++++++++++++++++

Zuzi!
ezért nem tudtam, hogy miért olyan olcsó az az overál. mondjuk nekem nem tűnt bébisnek, inkább síoverálnak, de biztos, hogy igazad van, mert nem lehetne amúgy ekkora árkülönbözet. abban a tök új nagy bababoltban (Nándorfejérvári) nézted már?

Kriszta!
lassan te jössz a babával! :D

Kókusz!
én próbálom lejátszani, de nem indul el. még nem adtam fel!
ancsipancsi

INdi!
http://www.edenkert.hu/index.php?menu=c ... &cikkid=87
ez alapján én biztos nem adnék gyereknek rebarbarát!
ancsipancsi

Ancsi!
Köszi :)

Igen, napirenden van a lakástéma, de most úgy gondoljuk, hogy annyira tényleg nem sürgős, elkótyavetyélni nem akarjuk. Ezeknek a mai vevőknek nagyon kellene a lakás, viszont elsőre pofátlanul alacsony árat mondtak, még a közvetítő is beszólt nekik. Kedden újra tárgyalunk velük.
manoka11

Manóka!
mennyire jön ki kb. a m2 ár a pofátlan árral?

mi lehet a többiekkel??
Indi pl. ma nem is írt :(

mondjuk más se nagyon. remélem mindenki csak pihenget!
ancsipancsi

Ancsi!
Írtam mailt.
A legjobban az idegesített fel, hogy a nő úgy beszélt velem, mintha egy óvodás lennék, vagy a tanítványa, a végén aztán én is visszaszóltam, a lánya pedig (akié a lakás lenne) mentegetőzött elmenetelkor, hogy bocsi, csak az anyu matektanár, ezért ilyen a stílusa.

Tényleg nagy a pangás ma, mi lehet a többiekkel?
Megyek én is pihenni, jó éjt mindenkinek!
manoka11

Sziasztok, jó reg!
Visszaolvasni technikailag lehetetlen, babanyet összevissza dobál, független attól, melyik oldalt szeretném látni... annyi ment, hogy van egy csomó "ünnepelt", terhes meg névnapos, nekik minden jót! :)
neet
neet

Jó reggelt!

Kép

Semmi poltika,csak a tény!

petergabi

Orsim nevében köszönjük a jókívánságokat! :D

Manóka:
gratulálok én is a pocakhoz! :D

petergabi

sziasztok!

babanet tegnap errefele sem volt hajlando mukodni de most talan sikerul irni
mindenkinek szep napot es jo pihenest!!!! :D

Kép

Kép

szrekuc

kakaot szerintetek mikortol? egy ev? nagyon koran volna most Abelnek?semmilyen modon nem issza meg a tapszert
csokit mar kapott kicsit attol nem volt baja - persze tudom h varni kellett vna nem is direktben adodott neki csakhat ugye nem gondoltam vna h kiorditja a szambol... gyakorlatilag nem lehet elotte enni meg akkor se ha tele a pocak es atvagni se lehet pontosan jol tudja h az ember eszik-iszik csak o nem kap...

Kép

Kép

szrekuc

Mi nagy munkában vagyunk, falat építünk (szerencsére csak gipszkartonból), Bálintnak külön gyerekszobája lesz :D viszont kicsit átalakul a nappali.

Manóka :) Lakáshoz drukk, hogy jól sikerüljön eladni! És ne hagyd magad felidegelni a Te állapotodban, akármekkora bunkó is legyen a kedves tanárnéni! :wink:

Szrekuc :) Nem nagyon tudok segíteni, majd jönnek nálam okosabbak... 15hós fiamnak még nem adok kakaót, ritkán belekortyolhat, ha én iszom, ennyi a max., ill. pár hónapja kaphat olyan sütit, amiben kakaópor van. A tejjel érdemes megvárni az 1 éves kort (de van aki a 2-t ajánlja). Az is eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a tápit ízesítenéd egy kicsit? Kakaópor helyettesítésére meg van karobpor (remélem jól írtam) :wink:

Jó hétvégét és ünneplést mindenkinek!
denizsa

Sziasztok!

Tegnap Réka életében először színházban volt, mármint nézőként. János vitéz meseoperára beültünk, az első felvonás 40. percéig szónélkül ült az ölemben, csak akkor élénkült fel, mikor a műbárányok megjelentek a színen. 8) Mikor Jancsi és Iluska kettőse ment a patakparton, na akkor egyszavas kommentárt füzött a látottakhoz: "Anya, anya" és mutatott a színpadra. :lol: Oké, szoktam énekelni neki, de ettől messze vagyok. :lol: :lol:

Szrekuc, Ovomaltin? "gyerekkávé". Nálunk is először ez volt.
zanza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?