A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok,

Buksicica,
Nyomtasd ki ezt annak a berszamfejtonek: [url=http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:4010503500" TARGET="_top]http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:4010503500[/url]

...majd meg jovok...

gomb
30+3
gombolyu

KAmilla,
a babaagyat en irtam. Csak a Budaorsi Auchan-ban volt, a Dunakeszis Auchanban ugyanezt arultak 10990 Ft-ert.
Budaorson a babareszlegen ki volt allitva egy osszeakott agy, rajta a felirat, hogy 6990 Ft, es alatt kb. 10 db papirdobozba csomagolt lapraszerelt agy. Nem tudom, hogy van-e meg, mult het kozepen meg volt.

Buksicica,
nekem is azt mondtak, hogy magzati adokedvezmeny a neve, es nekem visszamenoleg fogjak beszamitani.

Mj,
tok jo, hogy otthon maradsz. Nekem mar csak 3 heeeeeet...KépKép

Orsoly,
en csak azt tudom mondani, amit nekem mondtak a cegnel. Torvenyi szabalyozasnak nem neztem utana, nem ezzel foglalkozom, en elhittem nekik. Az evfordulos dolgot a vedonom is emlitette, ugyhogy lehet benne valami...(ezert kerdeztem meg a berszamfejtoinket)

En KAtaat akartam meglatogatni a korhazban, de jol eltuntettek a ceges IT-sok az email-jeimet, koztuk Kataa mobil szamat, es meg csak fel se tudtam hivni. KépKépKép

Gombóc
Gombóc

Timici

A "ma megint..." topicban nem találom a hozzászólásod, amiben leírod, hogy hol csinálnak sperm. vizsgálatot. Leírnád nekem akár magánban is.

Köszi

Bea
Bea

Gomboc!

Koszi!!! Meg az ebedszunetemben kimegyek oda, es megnezem magamnak Kép

kamilla (27+4)
kamilla

Nagyon érdekes ez a TB dolog. Mindenki mást tud, még az is akinek ez a munkája. a nagy TB-ben meg leginkább nem tudnak semmit.Kép Mindegy holnap újra megpróbálom.

Orsoly, szerintem a szülés tekinthetõ a jogosultság napjának, de azért kérdezz rá. Ha nem titok elárulod majd mit tudtál meg, szerintem itt mindannyian érintettek vagyunk.Kép

Gombóc, elhiszem, hogy a munkahelyeden ezt mondták, csak tudod nekem is mondtak sok mindent a volt munkahelyemen a munkaügyesek, aminek a fele sem volt aktuális.Kép Ráadásul én a törvényeknek is utána néztem már és sehol sem említik az általad írt verziót. Szóval ismét nem értem, mi hogy van.Kép Olyan bonyolult ez az egész, pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit kapsz és hogy döntessz. De ha azt sem tudom, hogy mi alapján döntsek, úgy egy kicsit nehéz.

MJMóni,
azt hiszem nem fogsz unatkozni az elkövetkezõ hetekben. Sok szerencsét és erõt hozzá!!!Kép

Timici
25+3
timici

Orsoly, Gömb, Gombóc!
Köszönöm. Én is így tudtam, de azért bosszantó, hogy az olyan kismamákat akik nem is tudnak róla, azokat jól elhajtják azzal, hogy õk nem is hallottak róla. Mi biztosan nem fogjuk hagyni magunkat. A baj az, hogy annyit kell utánajárni, de ennyit megér.
Különben minden elismerésem azoké, akik terhesség és majd baba mellett tanulni is képesek. Csak így tovább.

Sziasztok
buksicica
12+5
buksicica

Pocok!

Ez nem a mult het penteki tablazat? Kép csak azert kerdezem, mert mar 3 nappal odpsebbek vagyunk Kép

kamilla (27+4)
kamilla

Gomboc!

Voltam a budaorsi Auchan-ban, de sajna mar nem akcios az agy.
Viszont atugrottunk az Ikeaba, ahol vettunk egyet 9900 ft-t, bar nem vmi fenyuzoen nez ki, de azt hiszem 1 evre igazan felesleges lenne ennel nagyobb osszeget kolteni agyra...

kamilla (27+4)
kamilla

KAmilla,
sajnalom, hogy nem volt mar olyan agy. Kép De jo, hogy masfajtat tudtatok venni. Kép

Buksicica, Timici,
en mar semmit sem merek a TB/Ado/Gyes/GYed temaban keszpenznek venni. Annyira bonyolultak a jogszabalyok, meg az egyeb rendelkezesek, hogy szakertonek kell lenni, hogy ertelmezni tudja az ember. Vegulis, nalunk ezert van egy egesz osztaly erre a cegnel...Kép
De ha megtudtok valami infot, en is szivesen veszem. Kép

Gombóc
Gombóc

Sziasztok Lanykak Kép

Ujabb hetfo .. de nekem is az uccso hetfoi munkanap Kép Kép Kép Legalabbis egy jodarabig ! Nekem csutortok az utolso napom , mar uuuuugy varom !!!

MjMoni,

Latom neked is ez az utolso munkahet ! Olyan jo erzes , nem ?
Lehet, hogy lökött vagyok de en egy picit megis szomoru vagyok ...
Egy csomo emberke hianyozni fog es .. hup hup .. Kép Vagy ez csak a kismamis erzekenyseg lenne ?

Palma Kép

Te is finn ??? Tök jo , sokan ismerjuk ezt a forumot !
Mar nem is merek tippelgetni, de meg az is lehet ismerjuk egymast szemelyesen Kép
Ha jol lattam a tablaban , te is az elso babad varod. Bar en sem vagyok profi , de egy s masban talan tudok segiteni (mit hol erdemes megvenni, doki-vedono, korhaz valasztas stb.) ... Szoval ha szugseged van segitsegre vagy kerdesed lenne csak nyugodtan kerdezz !Sajnos otthon nincs meg netunk igy mail cimem sem, de majdnem minden nap olvasom a
topikot !

Kataa Kép

De jo, hogy mar otthon vagytok ! Sok sok tejcit kivanok a pici fiunak ! Nagyon kivancsi vagyok a tortenetedre !

Sasha Kép

Nagyon vartunk mar , hogy bejelentkezz ! Megegyszer gratulalok Gabibabahoz !!! Ezek szerint megiscsak eltalaltak az ultrahangon es tenyleg kisfiu KépDe azert kivancsi vagyok mikor indult volna el magatol...

Zsuzsi74,
Welcome back ! Sajnalom, hogy csalodnod kellett ( ultrahang-kisfiu), de nezdd a dolog pozitiv oldalat : nehany ev mulva harom lanyt hoznak majd neked a sracok a hazhoz Kép

Mindenkinek boldog Pocinövesztest !

kamelia
kamelia

Kamilla,
SNIGLAR rácsos ágyat vettetek??? Csak azért kérdem, mert akkor figyelj a matracméretre, ugyanis az csak 55*112 cm-es méretû szemben a szokásos 60*120-al. De tudsz méretre vágatni szivacsot, ha érdekel megírom hol.

Ismét gazdagodott Bence ruhátára. Kapott egy Mici mackós elõkét, aminek nejlon a háta és 3pár mini zoknit. Annyira helyesek. Elõkéket egyébként varrni szeretnék csak még nem tudom, hogy hol kapok ilyen fehér vékony nejlont/mûanyagot. Ötlet???

Húúú, már csak 34.vagyok a táblában.Kép Mikor elõször itt jártam, még csak 12hetes voltam és az 57. Most meg, lassan itt a 3.harmad. Nagyon izgi.Kép

Pussza,Timici
timici

Panka!

Az új orvosomtól megkérdeztem, hogy kell-e még az SZTK terhesgondozásra járnom (ahol a védõnõ mellett egy doki is van), amire a válasz NEM volt. Legközelebb a 16. héten kell mennem az AFP vizsgálat miatt. Persze a lakhely szerinti védõnõhöz kell még járnom.

Brokkoli, Zulu!
Leírnátok nekem, hol van a KenguruGold és hogyan lehet törzsvásárlói kedvezményre szert tenni? Köszi!Kép

Maci_2
13+6
maci_2

Sziasztok!

Sasha!
Kép Kép Kép
Nem voltam mostanában netközelben, de szívbõl gratulálok kisfiad születéséhez!
Habár nem október 7-e lett, de az a két nap ide vagy oda már meg sem kottyant Neked, ugye? Kép Kép Kép
Mégegyszer gratulálok!

TB ügyben én is rákérdezek holnap itt a munkahelyemen, kiváncsi vagyok, mit mondanak a GYED-rõl. Majd megírom az itteni verziót is!

Puszi: Judó
21+1
judó

Timici!

Koszi az infot, azt hiszem igen, azt a tipusut vettuk meg amit Ti is. Hol es kb mennyiert lehet bele szivacsot meretre vagatni?

Kovetkezik egy meglehetosen buta kerdes, de semmi tapasztalatom ilyen a teren Kép : kb mennyi ideig alszanak a babak a racsos agyban, es mikor novik mar ki?

kamilla (27+4)
kamilla

Kamilla,
Valtozo...a nagyobbik fiam szinte soha nem is hasznalta a kisagyat, odavettunk magunk koze, mert mar annyira holdkorosok voltunk a sok ejjeli felkelestol. Aztan egy eves koraban vigan vonult at egy rendes agyra!
A kisebbik gyermek, akibol hamarosan kozepso lesz, meg most, ket evesen is ragaszkodik a kisagyahoz, abban erzi magat biztonsagban szerintem, es persze, errol nem lehet leesni, es meglepni sem, mint a nagyrol. Nem is akarom eroltetni, nehogy azt higgye, a kisteso miatt akarjuk elvenni tole (pedig ha tudna, hogy igen!!!)!

Lanyok, en annyira, de annyira szerettem volna egy kislanyt, es ugy bele is eltem magam, hogy lanyom lesz, leven ezzel a terhesseggel minden mashogy alakult, mint az elozo kettovel! Erre a doki kozli, amikor visszakerdeztem, hogy tuti fiu e, hogy szerinte ugy 110 szazalek. Utana meg a 'normal' dokim is megerositette, pedig szerinte Gyuri, es a fonokom kisfia is lany! Szoval...hacsak addig nem no neki befele, akkor a harmadik is fiu. Es sajnos az sem biztos, hogy majd hoznak lanyt. Es ti is tudjatok, hogy az anyos-meny viszony eleg ritkan tud olyan lenni, mint az anya-lanya kapcsolat, arrol nem is beszelve, hogy a fiukat szerintem egy kicsit nevelni is 'mas', mint egy lanyt!

Kb. mostantol erzem, hogy kipreselodik belolem a levego, ha kicsit gornyedek itt a szeken. Eddig semmi panaszom nem volt, hal'Istennek, nem kemenyedek annak ellenere, hogy azert emelgetnem kell rendesen.

Csutortokon jon a szuleszno es megvizsgal. Hozza a listat is, hogy miket kell megvenni az otthonszuleshez. Kivancsi vagyok. Persze valtozatlanul probal mindenki lebeszelni a dologrol.

Meg csak oktober 9-nel tartok az archiv-olvasasban...

Zsuzsi
24
zsuzsi74

Halihó!Kép

Maci_2!Kép
Kenguru van mindkét Bp.-i Mega Toysban, budán, a Margit körúton, a hídfõ és a Mechwart téri villamosmegálló között, a Rózsadomb centerben, és a Gyöngyösi sétányon. Törzsvásárló úgy lehetsz, hogy 10.000 Ftnyi blokkot összegyûjtesz, akkor kapsz egy kártyát, beírnak a gépbe, és innentõl mindig kapsz levelet az akciókról, ja, meg persze állandó kedvezmény is van.

Kamilla!Kép
Attól is függ, hogy mekkora a rácsos ágy. Nekünk közepes van, 120x60, és nemrég szedtük ki belõle Malackát a tesó miatt, szóval másfél-két éves koráig jó.

Zsuzsi, szia, hiányoztál!Kép

Buksicica!Kép
Magzati adókedvezmény nemcsak hogy jár, de mivel második baba, magasabb összeget kapsz, legalábbis úgy emlékszem, gyerekenkét számolódik az adókedvezmény, és 2 gyereknél az egy porontyra esõ összeg magasabb.

Pocok!Kép
Tényleg nem kötözködni akarok, de kérem vissza az egy hetemet, amit már leszolgáltam!!!KépKépKép
Pusz
Zulu
32+4

Kép

Kép

Kép
zulu

VÁÁÁÁÁÁ!!!!
Egész nap nem tudtam rátok nézni, és most látom, hogy amit reggel irtam, az elveszett KépKépKép

Sebaj. Úgysem történt semmi extra velem, csak tegnap este ettem magam tele, és mivel egész nap csak csipegettem, olyan nagyon megfájdult a gyomrom, hogy azt hittem, kinyúlok Kép Csürtem hazafelé (este 11-kor, vendégségböl) a Soroksárin, de majdnem meggebedtem ...
Aztán otthon jobban lettem, és most már úgy néz ki, megmaradok Kép

Ja, meg jogsit kell hosszabbittatnom, és a doki majdnem beutalt a mindenféle laborokba ... lobogtattam neki a friss vizeletvérEKG-mat, úgyhogy csak a szemészetet nem tudtam megúszni ... de talán ma túlleszek rajta Kép

Sasha Kép
üdv otthon, kivánok sok tejcsit neked, hogy legyen a kis vasgyúrónak Kép

Norkini Kép
most már tudod, mikor mész UH-ra?

Timici Kép
általad és többek által leirt tömegköz-atrocitások miatt jobbnak látom kerülni a csúcsforgalmi tömegközlekedést, mert amilyen egy hörcsögtermészetem van, még felidegelném magam, az meg kinek lenne jó???

GYES-GYED: ajaj, lassan nekem is el kell majd mélyednem benne!!!

No most elmegyek a szemészetre, és ha nem sikerül elintéznem, akkor bánatomban tejszinhabos kakaót fogok vacsizni vajas kaláccsal.
Ha sikerül, akkor is Kép

Pussz
Kangi
21+3
kangi

Sasha,
Azert majd nezz be hozzank, ha lesz egy kis idod, amit nem inkabb alvasra akarsz szanni. Bar ilyenkor hihetetlen modon meg tudnak valtozni a prioritasok! Emlekszem, amikor vegre lett volna egy szabad fel orank a kovetkezo etetesig mondjuk egy kis szexre, de aztan mind a ketten ugy iteltuk meg, hogy inkabb faradtak vagyunk, es szunyaltunk egyet!

Kangi,
Ez a tejszinhabos kakao vajas kalaccsal nagyon jol hangzik!

Jut eszembe...otthon bevasaroltam, hoztam ki 10 gesztenyepuret, nem is annyira magamnak, de a ferjem es a nagy fiam szeretik nagyon, hat kepzeljetek, olyan emberteleneul szar ize van, hogy kenytelen voltam irni az Auchannak ma reggel, es mivel mas email cimet nem talaltam, ezert a Munkaero felvetel-re ment a level...kivancsi vagyok valaszolnak e, szerintem nem, de muszaj volt leirnom a banatom, ha mar visszavinni nem tudom...megprobalhatnam megsutni, belecsempeszni sutikbe, de en azon keresztul is erzem, es igy nem szivesen etetem meg a csaladommal sem...

Timici, es akik meg 'anyagban, fonalban' utaznak: szombaton voltam a Kalvin teri bizomanyiban, nagyon szep vaszon-karton anyagaik vannak. Nem gyerek-mintasak altalaban, az az egy fajta, kek alapon macikak az iskolaban, az nagyon tetszett, vettem is mindjart negy metert, majd csak jo lesz valamire! 390 forint metere, 1,40-esek. A masik fajta, amibol vettem, az szafari mintas, bezs tigrismintas alapon kulonbozo afrikai allatok rohangalnak-mintaju, az is tok szupin nez ki! Ezenkivul ki lehet fogni jo fonalakat is, bar erdemes rakerdezni, hatha pocakosoknak hoznak ki olyat, ami meg nincs annyira atvalogatva. A fonalnak 850 forint kiloja, tehat egy motring kb 40 forint. Burdahoz viszonyitva nem rossz ar!

Remelem a ferjem hazajon hamarosan, mert mennek vasarolni egy kicsit, mert persze ures a huto, es a szekrenyek, most, hogy ket hetig nem voltunk itt. Csak konzervek vannak itthon, de az valahogy nem jon be...es persze a forgalmit elvitte magaval, pedig biciklivel ment dolgozni!

Zsuzsi
24
zsuzsi74

Sziasztok!

A TB-re rátérve holnap én is megkérdezem, hogy mikortól és hogyan számolják ki. A könyvelönk azt mondta, hogy mivel 2003-ra vagyok kiírva és remélem akkor is lesz meg a baba ezért a 2002-es egész éves bért veszik. Én már nem dolgozom egy hónapja, erre csak annyit mondott, hogy ilyenkor a táppénzt fogják figyelembe venni, na meg amit elötte dolgoztam átlagot számolnak erre az évre.

A pocaklakomról csak annyit, hogy ugy rugdós, hogy kirugja az oldalamat, meg a gyomromat a helyérõl. Másnak is ilyen eleven vagy csak én csinálok valami olyasmit ami nem tetszik neki?Kép

Na most csak ennyi. Kérlek válaszoljatok pocaklakó ügyben.

Andy
28+6
andy78

Sziasztok!

Köszi a válaszokat nyákdugó ügyben, hááát okosabb nem lettem. Mondjuk még ma is jött ki, ugyhogy akkor ezek darabokKép Na mind1.

Andy! Éppen azt beszéltük a párommal, hogy amikor a lányom volt a pocakban, mennyivel csendesebb volt. Bár most nem tudjuk ki lakik bennt, de írtóra aktív kismanó. Állandóan ébren van és ennek jelét is adja hólyag, borda és gyomor irányában.

Zsuzsi! meglátod megszületik és teljesen mind1 lesz a neme és még mindig lehet a következõ lányKépKép

Üdv:Pankamama
PM

Pankamama,
Azt hiszem haromnal megallunk, a statisztikai valoszinusege ugyis eleg kicsi, hogy lanyunk legyen, ha eddig minden kiserletunk ellenere sem sikerult!
Erre mondjak az okosok, hogy egy szerszammal csak egyfelet lehet...foleg azoktol hallottam, ahol pl. harom lany van... Kép

Zsuzsi
24
zsuzsi74

Sziasztok!

Hadd gratuláljak a megszületett babócáknak és anyukáiknak!Kép Idõközben láttam, hogy páran még megszültek! Sok gratula mégeccer!Kép

Mi nagyon jól vagyunk, eszünk, alszunk, büfizünk, kaksizunkKép Este én is aludtam vele vagy 3,5 órát. Ha teli a pocak akkor fel sem ébredne, de én azért keltem Õt olyan sacc/kb. 3 óránként, hiszen olyan pici még, kell neki a tejci!Kép Ma volt a védõnõ is, jól felkeltette a kis Gabit, mert látni akarta a köldökcsonkját.Kép Utána még másfél órát nem tudtam visszaaltatni! De most már megint alszik, jót szopizott!Kép

Na megyek is puszi
sasha+Gabi (5 napos)

Kép
sasha

Sziasztok!

Zsuzsi Kép

Én is kislányt szerettem volna, de töki lesz Kép. Bár nekem még õ az elsõ, és azért jóval másabb így a helyzet. Rengeteg lány név tetszik, nem is tudnék választani. Persze fiúnevekkel meg csak gondban vagyok. Természetesen örülök a kisfiúnak is nagyon, szomorú is lenne, ha nem így lenne.
Mindig azt mondtam, hogy csak egy gyereket szeretnék, de mostmár tudom, hogy nem õ lesz az elsõ és utolsó, mert egy kislány mindenképp kell. Én is csak remélhetek, hogy legközölebb sikerül. Kép

myssnia 22+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!
Koszonom az ados hozzaszolasokat. Ma jo,hogy rakerdeztem megint a m.helyen, kell papir a dokitol. De hogy ezt legutobb miert nem mondak?? (Augusztusban szoltam,hogy elmultunk 12hetesek...) Na sebaj, szerencsere visszamenoleg jar!

Gomboc!
Nagyon koszonom,hogy szoltal dec+januari munka ugyben! Nekunk szerencsere szunetunk lesz, igy sima beiktathatom azt az idoszakot mint "munkanapokat", es meg a fonokkel sem kell egyeztetnem!! Kép

Kangi
Csutortokon megyek dokihoz, remelem talal valami normalis idopontot! Holnap reggel vedodenihez megyek!

A tobbi termest meg nem olvastam vissza..Bocsi...
Megyek is olvasni!!

Timici
Mail jott! Kép Koszi!!
Puszi mindenkinek

Norkini
21+2
norkini

Sasha!

jól láttam, hogy a margitban szültél?
Kinél?
Juli

Juli!

NemKép Az Istvánban szültemKép
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Pankamama: köszike, hogy válaszoltál. Már megvoltam ilyedve, hogy nem-e én csinálok valami olyan dolgot ami nem tetszik neki és azért mozog annyit.

szia
Andy
29
andy78

Myssnia,
Hat igen, de neked legalabb meg van eselyed! Addigra meg lehet, hogy Ceizel is kitalal valami okosat azoknak, akik mindenkepp egy meghatarozott nemu gyereket szeretnenek. Szerintem ez egyaltalan nem zavarna meg a 'rendet,' mert ugyis mindenki mast akar, es a gyerekek legalabb 95 szazaleka meg igy is termeszetes uton fog megfoganni! De nekunk ez a vonat mar elment, marad a sovargas. Gyorsan el is ajandekoztam mindent, amit az evek soran leendo kislanyomnak gyujtogettem a szekreny melyen.

Termeszetesen szeretem a picur kisfiamat, de neha annyira ramtor a csalodottsag, hogy sirok is. Hulyeseg, tudom, mert miert sirjon az ember lanya, ha egyszer egy egeszseges gyereket hord a szive alatt! Oruljon neki, es legyen halas, hogy megadatott. Indiaban az ilyen fiut szulo noket istenitik es irigylik a legjobban, en meg meg a kornyezetemtol is csak azt hallom, hogy 'o, te szegeny', 'na, meg leszel aldva!' 'ez mar biztos?!', 'nem baj, majd a negyedik...!', meg ehhez hasonlokat!
Spec en mar az elso fiam utan azt mondtam, hogy ha a masodik is fiu lesz, orokbe fogadok inkabb egy kislanyt a Fulop-szigetekrol (az atorditott ejszakak utani verzio az meg az volt, ha megegyszer terhes leszek, inkabb a Dunaba ugrom Kép )
Talan jobb volt regen, amikor nem tudtak megmondani a gyerek nemet elore. Amikor meg mar ott volt, akkor karpotolt a jelenlete azert is, ha esetleg a laba kozott nem a vart szerkentyu volt!

Kicsit depi vagyok, miota visszajottunk. Nem a fenti tema miatt, csak ugy...A nagyobbik fiam viselkedese neha annyira tenyerbemaszo, hogy tanacstalan vagyok, mit is kene tennem. A ferjem is elvarja, hogy mindent keszen kapjon, amig nem voltunk itt, meg porszivozni is keptelen volt. Ez leginkabb onnan latszik, hogy a kanape mellett szetszort jatekok azota tiszta pormacskasok. Es allitja, hogy o 'takaritott'. A ferfiak miert nem tudnak rendesen kitakaritani?
Raadasul apam megigerte, hogy csinal egy racsot az agy szelere, hogy Gyuri le ne essen. Egyet vettem az IKEA-ban, tok draga, egy deszka csavarokkal 3000 forint, de otthonra is kene...hat mintavetel utan ugy latszik elfelejtette visszatenni a dobozba az egyik tartovasat, es most ez is hasznalhatatlan, amit nagy keservesen kihoztam. Hiaba akarna Gyuri rendes agyon aludni, minden ejjel lefordul, sir, es kellemetlen elmenykent marad meg benne az egesz. Cipelhetem at minden ejszaka a kisagyaba. Annyira bosszant! Bar inkabb ne kertem volna meg semmire...ahogy ismerem ugysem lesz belole semmi hasznalhato!
Szoval ilyen apro hulyesegek miatt most legszivesebben kiszaladnek a vilagbol, de legalabbis kivennek egy het szabadsagot es elutaznek a vilag masik vegere egyedul.
Bocs, hogy off voltam...

Zsuzsi
24+1
zsuzsi74

Zsuzsi!
Ne depizz, lesz ez jobb is. Biztosan megoldódik az ágykérdés. Nem próbáltátok még, hogy az ágy mellé a földre összehajtogatva letesztek egy paplant, és akkor nem üti meg magát a kicsi fiú. Nekünk bejött.

Mindenkinek köszönöm a magzati adókedvezménnyel kapcsolatos hozzászólását. Azóta úgy látszik, hogy mególdódott, mert sikerült egy illetékest találni. Ki kell töltenünk egy formanyomtatványt, kell az orvosi igazolás, és kell az én munkahelyemrõl egy igazolás, hogy nem én veszem igénybe az adókedvezményt. Szóval most már intézõdik.

Ma nekem is rossz kedvem van, mert már reggel óta fájdogál a hasam alja. Kicsit görcsös vagyok. Lehet a fronttól van.
Ha pihenek elmúlik, de a munkahelyemen elég nehéz pihenni.

Vigyázzatok magatokra.

Sziasztok
buksicica
12+6
buksicica

Zsuzsi KépKépKépKépKép
kérlek, ne légy szomorú!
Talán megpróbálhatnád, hogy egy támlás széket háttal odaállitasz közvetlenül az ágyhoz, kb. abban a magasságban, ahol a mellkasa van Gyurinak. Leteritheted egy takaróval, attól "bunki" érzése lesz a kicsinek, szokták élvezni, de ha megijed, hogy elszigeteled, akkor elég a szék támlája is. Akkor látja, hogy van ott valami, és talán ösztönösen távol tartja magát töle álmában.
Ami a pasikat illeti, hát ... az én párom extra egy alak, mert jobban szereti a rendet, mint én, igy hosszas csörték után elfogadta, hogy aki valamit jobban szeret, az csinálja meg. Igy ö pakolászik, viszont én mosogatok, vasalok.
A takaritást nem szoktuk totálhigiénéig végezni, mert hétköznap azért eléggé kivagyunk, hét végén meg ott a szölö.
Szóval. Elkényeztetett férfiak. Próbáld meg te nem elkényeztetni öket. Ha elvár valamit, az elején kapásból verd vissza, mert rendszert csinál belöle. Tudom, hogy ha ö csinálja meg, az neked nem mindig tetszik - hidd el, ez az apró áldozat megéri, mert a kevésbé tetszetös eredményért sem neked kellett ugrálni.
Aúúúú, lányok! Bocs az off-ért, de olyan szomorú ez a szegény kismami!!!

Amúgy minden rendben, Gumimaci szökdel, szex ellen nem tiltakozik, csak dolgozni ne kéne...

Norkini,
csütörtökön én suliban vagyok, de lehet, hogy pénteken majd nézek netet, és akkor már fogom tudni, mikor drukkoljak, hogy jól forduljon a babicsek.

Jaj, figyuzzatok már. Ha kicsit elkezdtem az arcbörömön ragyásodni, akkor mit mond a népi bölcsesség, fiam vagy lányom lesz???

Pussz ebben a randa pesti idöben
Kangi
21+4
kangi

Haliho Lanyok!

Andy 78: szerintem meg a tappenz nem szamit bele a tgyas es a gyed kiszamitasaba. Itt le van irva jo szajbaragosan, mar csak az a kerdes hogy vajon valtozott-e valamit:
[url=http://www.babapont.hu/babavar/vopen.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/vopen.html[/url]

orsoly 28+3
orsoly

szia Orsoly!

köszike megnéztem, de azért felhívom a könyvelönket is.

Andy
29
andy78

Sziasztok!

Na megkérdeztem a könyvelönket, hogy hogy müködik a gyás kiszámítása. Egy évi nettó jövedelembõl számolják ki és a táppénz is beleszámít. Attól a naptól számítanak vissza 1évet amelyik nap megszületik a baba. Pl: ha valakinek 2002. dec 1-én születik meg a babája akkor 2001.nov 30.ától 2002 nov.30.ig számolják bele, az az egy év. Ja és úgy számolják ki, hogy összevonják az egész éves nettó bért plusz a táppénzt (ha valaki azon van) és ennek veszik a 70%-át.

sziasztok
Andy
29
andy78

Andy! Pocoknak is ugy szamoltak ki asszem, hogy nem szamitott a tappenz. Es en is ezt hallottam mindenhol. Egyebkent a hocipom tele van lassan azzal, hogy ahany tb-s, konyvelo stb, mind mashogy szamolja, te meg legyel okos, hogy tenyleg megkapd azt a penzt ami neked jar. Mert pl ha a tappenzt is beleszamoljak, az jelentosen csokkenti a tgyasodat pl, szal azert nem mindegy!

Andy! Akkor jossz ma tanfolyamra?Kép

orsoly 28+3
orsoly

Sziasztok!

Voltunk pénteken UH-n, mert az AFP kicsit magas lett. A doki mondta, hogy ez nyitott hátgerincre utalhat, de sajnos nem tudtuk megnézni, mert Danibaba nem akart forgolódni. Bár azt mondta a doki bá, hogy szerinte nincs semmi baj, de hogy én megnyugodjak menjünk vissza okt.23-án is , és akkor majd jól megnézi.

sashaKép
szerintem mikor ott voltam a kórházba pénteken 9-10 körül téged láttalak a földszinten a liftnél, csak nem mertelek megszólítani.

a magzatkedvezmény a magzat 91. napos korától jár. ha a doki ír igazolást hogy elmúltatok 91 naposak akkor abban a hónapban már kapjátok a 3000 Ft-al több fizut. Lehet visszamenõlegesen is kérni, akkor egy összegben kapjátok meg.

lolla
18+1
lolla

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van.
Lányok akinek datanet elõfizetése van tud e-mailt küldeni?
Milyen kicsi a világ kiderült, hogy az egyik cégnél akivel közvetlen kapcsolatban állunk, az egyik csajszi is babát vár (áprilisra) ugynahozz a dolkihoz jár akihez Én...

Na megtudtam valamit:
szülés elött 28 nappal igénybe lehet venni a terhes állományt és ez 168 napig tart a szülést megelõzõ év jan-decemberig átlagfizetésed 70%-a.
Utána 2 év gyed ez is 70%, majd gyes 20100 1 évig.
Egyszeri juttatás 30150 ft anyasági támogatás.

Családi pótlék 1 gyerek 3150, ha egyedül neveled 4500, de állítólag 20% több lesz.
Az kapja a cégtõl ezeket a juttatásokat, aki a táppénzt is onnan kapja, más különben a tb-tõl. mely nagyon sokára fizet.

Valaki ajánlotta a Blahán a Corvin mögött a kismamaboltot, és megigértek, hogy varrnak nekem olyan nadrágot ami nagyobb mint "m" es de kisebb mint az "L" es és nagyon korektek, jó áron vannak a dolgok.

Napok óta fáj a gyomrom, kavarog, nem is tudom mi lehet vele, ha eszek akkor jön elõ a probléma...

Lányok ha a "pisilésnél" tartunk, nekem olyan gondom van, hogy ha nem megyek ki éjszaka legalább 1*, reggelre olyan vacakul vagyok, hogy attól nem tudok, mert begörcsöl, fáj..
Nap közben nincs ilyen gond, mert mikor kell akkor elintézem, mi lehet csak remélni tudom, hogy nem vese, vagy húgyhólyagi gond...

Mindenkinek jó munkát, aki még dolgozik...

Manó2
20+2
manó2

Andy! Na, beleastam magam a jogszabalyokba....Hat nem mondom hogy egyszeruKép DE: a tappenz tuti nem alapja a tgyas es a gyed megallapitasanak, ennyit ki tudtam hamozni.

5) Ha a biztosítottnak azért nem volt a (2)-(3) bekezdés szerint figyelembe vehetõ jövedelme, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz naptári napi összegét a korábban folyósított ellátás alapját képezõ összeg figyelembevételével kell megállapítani, ha az a (4) bekezdés szerint megállapított összegnél kedvezõbb.

Egyebkent az 1997. evi LXXXIII. tv-ben van leirva mindketto. Csak ugyebar jogi nyelven ami kicsit erthetetlen neholKép Ja es a tgyast es a gyedet is a tappenz szabalyai szerint szamoljak ki.

Szal vagy a konyvelod nem tudja jol, vagy kozben megvaltozott a jogszabaly, de ennek nincs nyoma a cd-jogtarban.

orsoly 28+3
orsoly

Sziasztok Lányok!
Újra itt vagyok. Bocsi hogy eltüntem, de 2,5 hete költöztünk be a házikónkba, és itt maradtam segítség nélkül. Úgyhogy festés, mázolás, takarítás, kipakolás és rend rakás volt a programom. Még nem mondanám azt, hogy készen vagyunk, de legalább babóca helye már készen van, úgyhogy jöhet végre.
Timici: megnéztem (volna) a hordozó tipusát, de sehol nem találom rajta. Valami nevenincs dolog lehet, vagy pedig a papirján van rajta. (az még mindig valamelyik dobozban pihen)
Itt voltak anyukámék hétvégén, hát ugrálhattam körülöttük rendesen. Nagyon-nagyon nem hiányzott.
Egyébként a doki néni azt mondta múlt hét hétfõn, hogy szerinte a héten meg lesz a babó, holnap megyek megint CTG-re. Hétfõn volt a kicsike 2900 g. Most biztos sokkal nagyobb már.
Egy kérdés: tompán fájdogál a hasam alja, meg a derekam. Pont, mint mikor megjött régen. Lehet, hogy még a szülinapom (péntek) elõtt találkozom a kiscsajjal? Vagy ez a fájdalom még nem lehet az?

Szilcsike 39
szilcsike

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy mire jo a nestle vonalkod? Hogy kell gyujteni
kosz
Kakukkfu
29+6
kakukkfu

Sziasztok!

Sasha! örülök, hogy minden rendben van Veletek.

Zsuzsi! Ha hiszed, ha nem én is voltam úgy a 30. hét környékén ilyen hangulatban. Nem volt kedvem felkelni, állandóan aludtam volna, nem volt kedvem a lányommal sem játszani, ingerült voltam a párommal is. Aztán pár hete magától elmúlt. Szerintem a hormon-ingadozások okozzák. Nekünk is van a baráti körünkben olyan pár ahol 3 fiú van és olyan is ahol 3 lány. Ez nem ritka. A környezet beszólásait meg tojd leKépMi pont azért nem kérdeztük meg a nemét a pocaklakónak, mert elég ha ott derül ki a szülõszobán. A nagyfiad pedig biztosan érzi a hangulatodat. Kicsit ki kellene kapcsolódnod barátokkal.

Andy! Nincs mit. Meglátod lesz még aktívabb isKépKép

Szilcsike! Ha jól rémlik ezek a joslófájások és bármikor lehetnek belölük valódiak. Nagyon szorítok. Ilyen fájdogálást én is érzek, csak nem ritmusosan, hanem össze vissza, néha több percig is. Alhasi nyillalásokat nem érzel?

Betti! Te hány kilót híztál eddig?

Pusszantás:Pankamama /36/
PM

Pocok! Nalunk a cd jogtarban nem talalom ezt a 2001. evi modositast. Pedig mar mindenhogy rakerestem. Az 1997. evi tv szerint a szulest megelozo 2 evben kell 180 nap biztositott jogviszony. Tappenz alatt biztositott vagy, de az nem szamithat bele a szamitasi alapba - legalabbis a tv szerint. Nalunk sajna pont koltozik a tah, ugyhogy meg vagy egy hetig nem lehet veluk szoba allniKép Pedig kivancsi lennek az o verziojukraKép

orsoly
orsoly

Pocok! Na asszem megtalaltam, ami miatt neked igy szamolnak:

2) A táppénz összegét a táppénzre jogosultság kezdõ napját közvetlenül megelõzõ naptári évben elért, egészségbiztosítási járulék alapját képezõ jövedelem (a továbbiakban: jövedelem) naptári napi átlaga alapján kell megállapítani.
(3) Ha a biztosított a (2) bekezdésben megjelölt idõtartam alatt nem rendelkezett legalább 180 naptári napi jövedelemmel, a táppénz összegét a táppénzre jogosultság kezdõ napját megelõzõ 180 naptári napi jövedelem napi átlaga alapján kell megállapítani. A 180 naptári napi jövedelmet legfeljebb a táppénzre jogosultság kezdõ napját közvetlenül megelõzõ naptári év elsõ napjáig lehet figyelembe venni, ha a biztosítási idõ folyamatos. A folyamatos biztosítási idõ [46. § (7) bek.] megszakítása esetén a táppénz alapjaként a megszakítást megelõzõ jövedelmet nem lehet figyelembe venni.

Ebbol mintha azt lehetne kiolvasni hogy tenyleg....Bar meg minidg nem vilagos igazan.
orsoly

Koszi Pocok!

Tulajdonkeppen akarmilyen nestle termekrol levaghatom a vonalkodot?
Mindegyik ugyanannyit er?
Kosz
Kakukkfu
kakukkfu

Sziasztok!

Olvasgatlak Benneteket s csak annyit azt hiszem Pocak írta, hogy a táppénzbõl is vonnak Tb ez nem így van- szerintem.- Gondoljatok bele, hiszen a táppénz egy részét a Tb fizeti s mért vonna õ le a saját pénzébõl még ..s azért vagy biztosított mert táppénzre is jogosult vagy!!
A táppénzbõl csak adóelõleget vonnak semmi mást.
Pocok én Olga vagyok ennyibõl gondolom rájösszKép)
Orsoly: ha ma mentek szül felk. tanfoly. légyszi írd már meg mi volt, mert én mostanában nem vagyok valami jól s inkább pihiznék. Pirussal is beszéltem Õ se megy ma de azért érdekelné mi volt. Elõre is köszönöm!!!
S szerintem a gyed vagy amelyik elõbb vanKép)annak kiszámításához pedig egy teljes évet vesznek alapul.
Egyszer töltöttem ki egy ilyen papírt s ott az elõzõ teljes évet nézték alapul.
Mostmár kevesebb mint egy hónapom van hátra s egyre jobban görcsölgetek - nem vagyok fent a táblázatban sem- én csak kívülállóként olvasgattalak eddig Benneteket.
Olga&Pocak
Névtelen

Az elsõ Pocak helyett Pocok lett volna bocsánat az éríntettõl!!
Olga
Névtelen

Pankamama
Csak görcsöket érzek idõnként, de délelõtt 1,5 órán keresztül fájt a pocakom alja, meg a derekam. Most épp nem fáj, de olyan mindjárt megjön érzésem van. Kiváncsi leszek rá........Kép))))))))

Szilcsike 39
szilcsike

Szia Pocok!

Még egy visszaolvatam az írásom s az a teljes egy év azt jelenti, hogy teljesen mindegy ezen év melyik napján születik a Gyermek legyen pl nov. 15 / én akkor fogokKép/ akkor is a 2001.január1-2001 dec 31 ig veszik alapul. Ezt jelentette nálam a teljes egy év, de lehet, hogy ez nem egyértelmû így leírva.
Pocok. Nem szokta reklámozni a Párod, a számokhoz való viszonyodat, csak amikor felhívtad néha pl adóbevalláskor akkor néha mondta, hogy ez Neked kínai..Kép De valaki a számítógépekhez valaki a számokhoz ért. Ez így kerekKép
Olga&Pocak
Névtelen

Sziasztok!

Ha jól tudom a dolgokat, a táppénz önmagában nem biztosítási idõ, így nem is fizetünk belõle tbt. Ezt abból szedem, hogy ha valakinek megszûnik a munkaviszonya, akkor elmehet ugyan táppénzre, de ha ez több, mint 42 nappal van szülés elõtt, akkor ettõl még nem lesz neki gyede.
Ami még érdekes a dolgokban: a tgyásnak ha jól tudom nincs felsõ határa, vagy legalábbis régebben nem volt, míg a gyednek ott van a bruttó 83 ezres felsõ határa. Szóval azért amikor a 330000ból adnának gyedet, akkor is bruttó 83000 lenne maximum, ami tudom, még mindig több, mint a minimálbér kétszeresének 70%-a.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Megszuletett Belázs 3800-gr 50-cm mind a ketten jol vannak, Rita tegnap már sétált,és etetett ma már szoltak,hogy pihenni kéne
ritasol

Én április óta vagyok táppénzen de tudod én itthonról dolgoztam még a Pároddal megoldottam, hogy itthonról még csinálom s júliusig dolgoztam ...
De nekem is szörnyû volt az eleje, borzalmas volt több mint egy hónapig hánytam s hát vérezgettem is ...így itthonról könnyebb volt bár akkor már táppénzen voltam. A többit meg megoldottuk..ismered.

Ez nekem magas mi az, hogy valaki meggondolja magát s másképp számol?? S ha kakp egy ellenõrzést? Akkor ezt hogy magyarázza meg?

Ez az egész év azért van kitalálva mert azért a TB se hülye. Gondolj bele abba mondjuk egy kis Kft-nél dolgozol. Megtudod, hogy kismama vagy s megbeszéled a fõnököddel, hogy emelje meg a béred - régen ez így mûködött!!!!- de most hiába emeli meg onnantól, hogy tudod, hogy kismama vagy, hiszen ez az állapot 9 hónap !! s elõre meg egyik munkáltató se fog Neked fizetni legalább 2 évig mert akkor jönne ki jól!! a Tb fele rengeteget.
Hiszen gondolj bele mondjuk márciusban leszel kismama a munkáltató felemeli a béred de már decemberben szülsz. S így hiába emelte meg!!!! Mert az elõzõ év ne adja Isten minimálbéren volt!!! A Tb az után fog fizetni!!
Ezért találták ki mert régen nem így volt, ahogy fent leírtam s a Tb rájött!!
Olga&Pocak
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?