A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Le vagyok törve,mint a bili füle.No,nem annyira,csak egy kicsit..

Voltam ma dokinál.
Az már meg sem kottyant,hogy fél2től vártam és fél4 után jutottam be,mert ügyeletes volt a drágám.Ilyenkor csak azt nem értem,hogy miért fizetek neki,mint magánbeteg..
no nem baj,de legalább volt időm figyelni,megismertem Vida dokit,már értem csajok,miért vagytok oda érte :D :D :oops: :oops:
Aztán Mészáros dokit is megismertem,egy macira hasonlít..És szeméyesen láthattam Ritát is..Szóval volt értelme a napnak :D

De az a fránya szülés várható időpontja csak nem akar közeledni a menstruáció szerinti időpointhoz,dec.11-hez.
Szóval 32 hetes vagyok,tutira lány.Azt mondta a dokim,hogy dec.18ig vár,ha nem jön magától,akkor császár.Én benne vagyok,de ha magától megindul,akkor megpróbálnék normálisan szülni.
No,most a dokim azt modta,hogy nekem kell döntenem,ő pedig elmondja az összes várható és létező és felmerülhető komplikációt,ami egy császár utáni normál szülés velejárói lehenek.
Szóval feladta a leckét...Én döntsek.

Tudom,hogy nem dönthettek helyettem,de segítenétek egy kicsit?!
Pro és kontra,persze..nem ellenkezem a császár miatt,aki olvasta régebbi írásaimat tudja,hogy állok a dologhoz.
De vessem el kapásból a lehetőségét a normál szülésnek?Úgy gondoltam,holnap felhívom a szülésznőt,hogy legalább mondja el,hogy mégis milyen komplikációk merülhetnek fel,azon kívül,hogy ha szétszakad a heg,akkor ki kell venni a méhemet...

No,megyek,apa külföldön,én vasalást ígértem,de itt ragadtam a gép előtt.
Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek,holnap jelentkezem.

durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok Lányok!

Már rég nem jártam erre, de azért próbáltalak követni titeket.

Tanácsot szeretnék kérni.
Ahogy olvasgattalak titeket, valami lehetett a levegőben, hogy nem egy gyerek volt hisztis. A baj csak az, hogy nálunk nem csak egy nap volt az. Panni egészen múlt hétig egy kis tündér volt, mindenkinek dicsekedtem, hogy milyen jó gyerek. Tök jól elvolt magában is a játékaival, aztán ha elfáradt, benyomta a cumkát (az ujját) és aludt. Aztán jött a következő evés, közös majd egyéni játék, alvás. Na, de múlthéten valami történt, és ez már egyáltalán nem így van. Sőt...
Olyan hisztiket levág, hogy nem tudok vele mit kezdeni. Pl. ma délelőtt is játszottunk, egy idő után már nyügis lett, odafeküdtem mellé, az sem volt jó, már dörzsölgette a szemét, gondoltam berakom az ágyába, hátha elalszik. Alvás helyett elkezdett ordítani, keresztbe feküdt az ágyban, és verte a lábát a rácsba, meg össze-vissza vergődött. Hát, persze nem bírtam sokáig hallgatni, úgyhogy kivettem, akkor még egy kicsit hüppögött, de hamar elfelejtette és nagyokat vigyorgot. Most akkor kezdődik a zsarnokoskodás???? Délután a nagymamámnál voltunk egy hasonló hisztit vágott le. Kajált, büfizett és utána letettem az ágyra, úgy elkezdett ordítani, egyre jobban lovalta bele magát, hogy már alig volt hangja. Szerintetek mit csináljak, ugyanis ez megy lassan egy hete, és fogalmam sincs miért, és hogy kezeljem???!! Próbálok baromi nyugodt lenni, de nagyon nehéz.

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de tanácstalan vagyok. :( :( :cry:

Durca, szerintem hallgasd meg a szakembereket, és mindenképp úgy dönts, hogy se neked se a babának ne legyen semmi baja.

Most már megyek, mert nagyon késő van.

Várom a tanácsaitokat.

Köszi!!

Orsi

KépKép
osori

Sziasztok!
Durca, én nagyon örülnék neki, ha velem is megosztanád a császár-természetes szülés érveit, akár priviben is. Tudod, hoyg hasonló cipőben leszek. Talán segíthetünk is egymásnak :)

Orsi!
Ez még biztos nem zsarnokoskodás. 6 hónapos korig állítólag nem lehet őket elkényeztetni, és én Benénél ugyanezt tapasztaltam. Sőt, a tudatos hizstik inkább 1 év körül érkeztek.
Ettől viszont a helyzet elviselhetetlen. Nálunk is voltak ilyen idősazkok, nem tudom, meddig tartottak. Szeritnem egyébként ez az ősszé váltása az időnek nagyon megviselő: gondolj bele, felnőtteket is megvisel: a fekélyeseknek ilyenkor hetekig fáj a gyomra, a depressziósok rosszabbul vannak, a szívbetegek is. Elsőre azt tippelném, hogy az őssz jövetetel van hatással szegény pöttömre is.
Én megpróbálnék ugyanúgy viselkedni, mint hiszti előtt. Hogy maradjon a stabilitás. De talán egy kicsit korábban tenném le aludni játék után, nem hagynám teljesen kifáradni.

A másik ok lehet amúgy a fogak mozgolódása is. Kivűlről talán még semmi nem látszik, de lehet, hogy őt zavarja az ínye már.

Lányok: teganp anyum azt mondta, a lányok jobban bírják a fogzást mint a fiúk. Ezt most csak azért mondta, mert neki csak lányai voltak, vagy van benne valami?

mtunde

Sziasztok,
Orsi, saját tapasztalat hiányában a barátnőmmel "jövök"... náluk Lili lánya pont ugyanannyi idős volt, mint Panni, amikor elkezdődött ugyanez a fajta nyüszi. FOGTÜNDÉR. Az első kettő látszólag gond és feltűnés nélkül kibújt, de a következőkkel hónapok óta szenved. Mint Panni. Mármint úgy viselkedik. :shock:

Durca, próbálok belegondolni. Tényleg ugyanazt tudom mondani, amit Orsi. Kevesebb kockázat, mind a babára, mind rádnézve. De komolyan. Hát, Vida doki, hm. Szeretjük, nagyon. :wink:
vbea

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Durca
Ennyit kellett várni??? :o
De akkor legalább hasznosan töltötted az idő (pasiztál :D ).

Tegnap én is megjártam a fodrászt, úgyhogy egy évig letudva :) , bár ilyenkorra már meg szoktam bánni, de képzeljétek most még nem!!! Haladás!

Anyós megy haza pénteken (2 hónap után), annyira félek, Dani biztos baromira ki lesz borulva. Szerencse, hogy 7vége jön, legalább apa itthon lesz!

Mindenkinek hiszti mentes szép napot!
Monacs

Kép
Kép
monacs

Jó reggelt!

Gondoltam én leszek ma az első,de látom szép számmal akadtak,akik megelőztek.

hiszti-téma

Biztos vagyok benne,hogy 4 hónaposan a hisztihez semmi köze egy gyereknek..kaptál egy kis haladékot ORSI :D :D
Inkább az lehet a baj,hogy túlzottan elfárad,egyre több inger éri és marhára unalmasnak érzi az alvást,illetve annyira fáradt,hogy nem tud elaludni.Ezt mi is végigjátszottuk..
ja,ORSI! A jövő héten találkozhatnánk,hétfő,kedd oviszünet...

FOGZÁS
Nálunk semmi gondja nem volt a fogakkal,igy elég későn 11 hónaposan bújtak ki az elsők,de aztán rohamléptekben követte a többi.Jó lehet,hogy volt nyügi,meg kis vergődés,de ezt bármi számlájára írhatnám.
Biztos,hogy a lányok strapabíróbbak,de nem hiszem,hogy általános lenne,hogy a lányok jobban bírják.Vannak gyerekek,akik jobban,vannak,akik kevésbbé.

MARCSI!

Ha jogi alapképzésre járnék,mint te,biztos,hogyy nehezebb lenne gyerek mellett elvégezni,de hála én ezen már túl vagyok.A mostani szakjogász képzés meg sem közeliti az alapképzés erősségét,kollégái vagyunk a tanároknak és messzemenőkig figyelembe veszik igényeinket,kéréseinket. Szerintem jövő szeptemberben már megpróbálhatod az újrakezdést,Kolos egyéves lesz,kiszámíthtóbbak lesznek a napjai és te is pihentebb leszel.

MONACS!

Lehet,hogy holnapra megbánod?
:D

marhára megszívtam tegnap,fél2től ott sertepertélt a doki,intézte a betegeit,közben ügyeletes volt.Folyton türelmet kért,majd fél3kor behúzott a műtőbe császárra(pont azért és úgy kellett az anyát császározni,mint anno engem),3/4 3kor hallottam amint mondjk,hogymost kezdték a szekciót,tudtam,hogy innen kb.félóra...
fél4kor behívott egy anyukát 6 hetes kontrollra,maj jöttem én,de várni kellett a vizsgálóra és uh-ra is...
Szóval szivacs volt..de váltottam pár szót keszegh évikével,mondtam,hogy 4 hét múlva már hozzá is jövök ctg-re..
Hát mit mondjak,Vida doki nem lenne a férjem..vagy állandóan zsákot húznék a fejére,ha kilépünk az utcára
:D :D :D

Nehéz ügy ,ez a császár kontra sima szülés....megmondom őszintén,hogy pusztán a kiszámíthatósága miatt választanám a császárt,mert úgy jobban lehetne az itthoni dolgokat intézni,ugye mi nem tudunk nagyszülőket mozgósítani,csak a szomszédokat, csaka férjemre számíthatok,neki meg előre kéne tudni a szabit stb.stb.no meg akkor tutira itthon lennék karácsonykor,ami nekem nagoyn fontos.

de TÜNDE,biztos ,hogy leküldöm majd a szülésznő pro és kontra érveit priviben.

mára,legalábbis délelőttre ennyit,majd délután is benézek.
durca

Kép

Kép
durca

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:15-kor.
Vendég

Sziasztok!!

Orsi!!

Én is a fogacskára tippelnék!
Nekünk a homeopátiás bogyóból chamomilla vulgaris Ch15 nagyon bejött, mikor Luca ilyen volt. 5 bogyót kell vízben feloldani és megitatni vele! Próbáld ki szerintem!!

Lucának jön a foga még mindig.
Egyre jobban látszik neki, de még nem bújt ki.

Egyébként én egyáltalán nem lettem sírós sem a terhesség alatt, sem utána.

Képzeljétek, nem kapjuk meg a szocpolt, csak ha már megvan a két gyerek. A férjem meg még 3 évig kérheti.
Anélkül meg sajnos nem tudjuk felépíteni a házat. Szóval zűáros határidőn belül jönnie kell a testvérnek. Jó, hogy szerettünk volna másodikat, de jobb szerettem volna én megmondani, mikor....
Persze nem gond. Főleg a férjem örül, mert ő kis korkülönbséget szeretne....

Na jó.
Puszi mindenkinek: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok Lányok!

Nagyon köszi a tanácsokat, én is remélem, hogy ez csak átmeneti. Párszor én is a fogára gyanakodtam, de múlt héten kint volt a védőnő, és azt mondta, hogy biztos nem a foga miatt nyügi, mert még semmi jele nincs annak, hogy jönne. Azóta sem duzzadt még meg az innye.

Múlthéten mikor itt volt a védőnő, beszéltünk az orvosváltásról, ugyanis visszavonhatatlanul elszántam magam. Mondta, hogy ő nem ajánlhat senkit, de mindenkiről elmondta a véleményét. Elég hamar közös nevezőre jutottunk, fel is hívtam ezt a doktornőt, a baj csak az, hogy pont egymást helyettesítik azzal, akihez most járunk. :( Na, de mondtam neki, hogy végülis ki lehet úgy kerülni, hogy ha helyettesít, akkor nem hozzá megyünk. Nem mondta még biztosra, hogy átvesz minket, azt mondta, hogy beszél a doktornővel, és abban maradtunk, ha ma délben lemegyünk hozzá, hogy azért személyesen is találkozzunk. Remélem, elvállal minket.

Durca, nekem mindkét nap jó, úgyhogy hétvége fele majd megbeszéljük, hogy pontosan mikor és hogy hova menjek.

Képzeljétek, most délelőtt sikerült letenni Pannit, mondjuk volt megint egy kis sírás, de a tegnapi ordításhoz képest, ez semmi nem volt, lassan egy órája alszik. Ezért tudtam most írni. :D

Puszi Mindenkinek. Majd beszámolok a fejleményekről.

Orsi

KépKép
osori

Sziasztok!

Jube!
Azt hiszem veszek olyan szélcsövet. Gyógyszertárban kapható?

Durca!
Ennyit kellett várni Sipire? Hát ez hihetetlen.
És végül, hogy döntesz, császár vagy sima? Szerintem csak az a fontos, hogy mindketten jól legyetek.

Dóri!
Hogyhogy nem kaptok szocpolt?! Azért mert már megvan a nagyobb? De furcsa...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,

mi gyógyászati segédeszköz boltban vettük, a Margit körúton a templommal kb. szemben. 1200 forint volt, egy darab gumicsőért nagyon sok, de az éjszakai nyugalomért fillér.... :D

Durca,

én is biztosra mennék, és a császárt választanám. Szerintem ez nem lovagi torna, tutira kell menni, nem hősködni. :lol:

Dóri,

mikorra terveziktek így a másodikat? Mi május körül már talán elkezdünk próbálkozni.

Jube

Kép

Kép
jube

Köszi Jube!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Steffi!

Azért nem kapunk szocpolt, mert a már meglévő családi házra emeletráépítünk. És állítólag arra csak akkor jár, ha már megvan mindkét gyerek. De már a tököm tele van ( már bocsánat) mert mindig mást mondanak erre a hülye szocpolra.
Nehezebb megkapni, mint bármit a világon.

Judit!
Nem tudom még, mikor próbálkozunk. Azért nem szeretném, ha nagyon kis különbség lenne. Szerintem úgy nagyon nehéz lehet. Én azt hiszem, jövő év végéig nem próbálkozunk. Állítólag 18 hónapot jó orvosilag kihagyni két terhesség között. Szóval jövő év végéig tuti pihenő!

Ti hogy- hogy ilyen hamar vállaljátok a másodikat?

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Szia Dóri,

én úgy gondolom, (bár mindenki mond előnyt-hátrányt) hogy jobb a kis korküldönbség, mert hamarabb lehet családostul programokat csinálni, könynebben játszanak egymással a gyerekek, és talán hamarabb beleszokik a nagy az új helyzetbe. Aztán lehet, hogy nem így van, de a férjem és az öccse közt pont 2 év van, köztem és a tesóm közt 2,5, így ha a mi 2. babánk azonnal összejön, akkor kicsit több, mint 19 hónap lesz. De lehet, hogy nem jön össze azonnal, és nem szeretnék nagyobb difit, mint 2 év.

Steffi, nincs mit

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Györgyi köszi! Nekem van egy könyvem a babamasszázsról, megpróbálom annak a segítségével elsajátítani, csak még azt nem tudom, hogy mikor csináljam, fürdetés előtt lenne ideális, de akkor nagyon nyügi :(

Durca! Én is ugy tervezem, hogy kihagyok 1 évet...aztán majd meglátjuk, csak legyen még affinitásom visszamenni.

Ildi, Cancan! Elsősorban azért kérdezlek Titeket, mert majdnem egy idősek a babáink. Nektek mennyit alszanak a babák? Kolos most már nem akar aludni délelőtt, ami azt jelenti, hogy tulajdonképpen napközben kétszer alszik, mind a kétszer kint a levegőn.
És akkor sem túl sokat, úgy két órát. Nem kevés ez?
Persze szívesen veszem a többiek hozzászólását is!!!!
marcsim

Dóri!
Ne is mond ezt a szocpolt! Össze-vissza megy a kavarás, ahány bank, 'szakember' annyi információ. Mi tavaly kezdtünk lakásvásárlásba, fészekrakóval és szocpollal... Na... Az egyik helyen azt mondták, hogy nem kell a házasság a lakásvásárláshoz a másik helyen, hogy kell, a harmadikon, hogy elég csak az élettársi kapcsolat. Végül kb. 1 hónappal a hitelkérelem beadása előtt megtudtuk, hogy házasoknak kell lenni, úgyhogy kb. 2 nap alatt megszerveztünk az esküvőnket. Csak a szűk család volt (anyuék, férjem szülei, hugomék, ők voltak a tanúk is), de így se volt egyszerű, főleg, hogy ugye a házassági szándékot 1 hónappal előtte be kell jelenteni a polg. hiv.-nál, találni olyan kerületet ahol júniusban van szabad hely... Őrület!
Tiszta szívás az egész.
És most akkor csak akkor kapjátok meg, ha megvan a másik baba? De a már meglévőre félszocpol jár, nem? Vagy van valami ilyesmi azt hiszem.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok,
fogzás: az biztos, hogy a fiúknak alacsonyabban van a fájdalom küszöbe :wink: , de ez nagyon gyerek függő, hogy hogyan vészeli a fogzást. nekünk a védőnő és a doki is azt mondta 7 hónaposan, hogy hamarosan jön a gyerek foga, mert folyt nagyon a nyála, duzzadt volt az ínye és még kiütést is kapott, amire a doki azt mondta, hogy ez fogkiütés. Ehhez képest 11 hónaposan bújt elő az első foga minden jel nélkül, minden duzzanat és hiszti nélkül. még azóta sem nőtt ki teljesen és szép lassan azóta megjelent másik három is anélkül, hogy megérezte volna.
szocpol: sajna ezzel mi is szembesültünk, használt ház esetén használt gyerek kell :) :) , lehetséges gyerekre nem adnak.
amúgy sajna ehhez is jó bankot és ellenőrt kell kifogni, ugyanis egy ismerősünk felvette a szocpolt egy olyan házra, amiben se víz, se villany, semmi. ideiglesen a kerti csapot slaggal bevezették a házba a mosogatóhoz, aminek semmi elvezetője nem volt, csak egy vödör alatta, ugyanígy csak be volt téve egy kád és egy WC kagyló minden víz rákötés és elvezetés nélkül. és megkapták, pedig nem is azért kellett ez a telek nekik, mert ott akarnának lakni. inkább csak befeketetés. ennyit erről. akinek meg tényleg kéne az meggebedhet, akkor sem kap valami ürügy miatt. :twisted:

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok Lányok!

tegnap Beni este 10től hajnali 4ig aludt! Remélem megtartja ezt a jó szokását! Már én ébredtem, mert nem tudtam a hasamra fordulni. :lol:

Marcsi! Beni változó, hogy mennyitalszik. Van olyan nap, hogy baromi keveset, van olyan hogy szinte egész nap alszik. De összességében egyre többet van fent. Általában délután és estefelé alszik egy nagyobbat.

Voltam fodrásznál - vittem a kispasit is, nagyon jó fiú volt!
Durca! Úgy olvastam először, hogy zsákot húznál a fejedre :lol: - aztán láttam, hoyg az ő fejére! Hát igen! nem lehet könnyű a feleségének! legalábbis én azt hiszem nehezen viselném.

Vbea - akkor Vidánál találkozunk ma. Remélem nem lesz szülése délután. Nekem mondta, hogy csörögjek rá, hogy lesz-e. Már úgy rákészültem a dumás délutánra. :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan!
De jó Nektek, hogy csináltátok? :roll:
Egyszerűen nem tudok betelni a kis képpel Beniről, annyira kis édes!

Amikor bennt voltam a kórházban, akkor Vida többször vizitelt és hát én is meg tudok érteni mindenkit :D Azok a szemek :D :D
Egyébként emberileg is nagyon ott van, tőlem, bár nem vagyok az 'övé' mégis mindig megkérdezte, hogy vagyok, minden rendben van-e. Nagyon aranyoska!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Egy kép, remélem sikerül felrakni.

Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Na, Jól van csajok! Vida doki áradozását befejezni, mert lebuktatlak Benneteket és megmondom hogy nézzen be a Kútvölgyis topicba! :lol: :lol: :lol: Vagy adjam át az üdvözleteket??? :D És igen! Azon kívül, hogy jó orvos, tényleg fantasztikus EMBER, aki tiszteli a nőket!
Steffi! Mit hogy csináltunk? :oops: A szemeket? Nem tudom, a lányomnak is ekkora van, csak neki fekete!

Heni

Kép

Kép
cancan

sikerült!!!! :D :D
Akkor még egy :D

Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Nagyon kis drága Steffi! mint egy kis manó!
Kép Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan!
Az én üdvözletemet átadhatod, arcról úgysem ismer és a nevem sem hiszem, hogy sokat mond neki :D

Nagyon szép baba!
A lányodról van kép esetleg :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vagy a dumálós délutánra gondolsz, Steffi?
Kicsit zizi vagyok...
Véletlenül jött össze, egymás után megyünk Vidához, ráadásul még egy másik barátnőmmel is összefutunk. Vida Ötyét rendez nekünk tudtán kívül. :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Köszi! Beni is! Nagyon jó a 2. kép is! :D Megőrülök ezektől a szemektől :oops:

Na jó, estig nem írok, még rám fogják, hogy nagyon ráérek. Nem tehetek róla, de a kis manó 12 óta alszik :D :D
Lassan ébredhetne is, szétdurran a cicim :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

tesók

Heni

Kép

Kép
cancan

Szandival Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Hát nagyon kis szépek!!! De jó neked, hogy két ilyen gyönyörű gyereked van! Biztos Ti is szépek vagytok a pároddal :D

Most mit csináljak még mindig nem ébredt fel :D

Vidára gondoltam az üdvözlet átadással kapcsolatban.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Az enyém is alszik már rég, és az én cicim is szétdurran. :lol:
na, jó - befejeztem mára.
Lassan ébredezik Benus, mire vele végzek, készülődhetek. Megyek a 6 hetes kontrollra.

Heni

Kép

Kép
cancan

Semmit ne csinálj, örülj, hogy alszik! :lol:
Még max. fél órát én is hagyom, aztán keltem, mert nem fogok elkészülni.
És köszi a dícséretet, a Te kicsikéd is nagyon szép, Te pedig egyszerűen gyönyörű kismama voltál. Az a pocis kép nagyon megfogott!

Heni

Kép

Kép
cancan

Van egy kép - a kórházban a hazajövetel előtt készült Vida, Beni meg én. Anyu mutatta egy ismerősének az albumot és közölte vele, hogy jóképű férjem van. :lol: :oops: no comment... :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Remélem minden rendben lesz a 6hetes kontrollon. Mondjuk miért is ne lenne? :D

Örülök! :D De azért kezd hiányozni, bár ahogy hallom ébredezik Ő is :)

Köszönöm a magam és Martin nevében. Én inkább bálnának éreztem magam, de ha ilyen szépeket mondanak mindig csak pirulok :oops:

Vicces szitu lehetett :D :D

Megyek, mert felébredt. Pusz

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok,

Durca,

én sem tudom merném e vállalni a sima szülést császár után. Nekem azt mondta a Molvarec dr, hogy a második is mindenképp császár lesz. Már beletörődtem. Az kissé durva, ha a méhet kiveszik a komplikáció miatt... :cry: :oops: :cry:

Cancan, Steffi,
gyönyörűek a babák!!!

Orsi,
nálunk is vannak hisztisebb napok, és nyugisabbak. Örülök, hogy sikerült dönteni doktor néni/bácsi ügyben. Mit csinált megint, aminél betelt a pohár?

Kistestvér:
olyan érdekes, mind a ketten tervezgetjük.
Májustól kb indítjuk a projektet, de előtte kikérem a doktor véleményét.Ja és addig le kellene fogynom, legalább akkorára, mint amivel Balázzsal kezdtem.. no ez a nehéz dió. Mert szoptatás alatt elég nehéz fogyózni. Próbálta valaki a Norbi féle "vekkeres" módszert :lol:.Nekem egy kolleganőm azzal fogyott. Nagyon nehéz?
Persze 20 kilót kapott magára a szoptatás alatt, banánt evett nutellával stb stb.

Ritkán jövök, de legalább jó hosszú vagyok ..:wink:

Szopi után megyünk sétálni, mert tegnap az esőben nem volt túl kellemes. Mindenkinek szép délutánt!!!
Hiszti mentest!

Edina

Kép
hurcia

Sziasztok!

Steffi
Gyönyőrű a baba még mindíg rás hasonlít. Na jó van benne egy kicsi apa is. :lol:

Cancan
A tiéd is nagyon szép! A szemei...

Bea, Cancan
Ma voltatok a Vidánál? Én is, de biztosan nem láttalak titeket, mert senki sem volt üres volt az egész kórház. Én 1 órakor voltam. Minden rendben van, zárt a méhszáj, meg ilyenek. A vérnyomásom 100/60. Az is jó.

Hát igen Vida egy tünemény. Csak azért írom, mert én még nem ajnároztam. Imádom!!!

Egyébként a 34. hét után, ha már a feje lefelé van visszafordulhat még a baba? (mondjuk remélem már nem fog.)

Marcsi
Mint írtam most voltam a Kútvölgyiben, ha mész kontrollra, a pulton találsz szórólapot a masszázsolajokról. Ott van babamasszázs-olaj is. Elfelejtettem a nevét, de ott megtalálod. :cry:

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
most megyünk du. Vidához a magánrendelésre.
Léptem is.

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan, Steffi a babócák csodálatosak!!!!
Steffi már mondani akartam neked, de mindig elfelejtem, hogy a férjeddel hasonlítotok egymásra szerintem, mintha testvérek lennétek :wink: . Egyébként ha két ember nagyon szereti egymást egy idő után el kezdenek hasonlítani egymásra....persze nem feltétlenül következik ez be :roll:

Györgyi! Köszi, jövőhéten megyek kontrollra, de nem a Kútvölgyibe, hanem a magánrendelőjébe...
marcsim

Edina, már úgy hiányoltalak!!! :) Tök rég beszéltünk.

Nagyon aranyos az új doktor néni, és elvállalt minket, bár mondta, hogy ha türelmetlen vagyok, akkor inkább ne hozzá menjek, mert hiába van időpont, sokszor várni kell, mert nagyon sokan tartoznak hozzá. Mondtam, hogy akkor is szeretnék hozzá járni, és már most mondhatom ilyen rövid idő után, hogy jó cserét csináltam!!! :)
Az volt a baj legutóbb, hogy szintén várni kellett, de nem is ezzel volt a probléma, hanem hogy utána két perc alatt "kidobtak", és kétszer is vissza kellett mennem, miközben a következő páciens már bent volt, hogy feltegyem a kérdéseimet, mert magától pl. nem közölte, hogy akkor most a konakiont még milyen gyakran adjam a gyereknek, és gondolhatod, hogy ezek után már hogy álltak hozzám. Szóval úgy döntöttem, hogy nem mindegy, hogy kihez jár a gyerekem 18 éves koráig, és mennyire vagyok én megelégedve vele.

Eddig azt kell hogy mondjam Panni ma újra jó gyerek volt. :D Pl. most is alszik, ami igen szokatlan tőle. De nem szólom el, mert ilyenkor rendszerint rácáfol.

Gyorsan megyek is, amég nyugalom van, mert a házimunka meg áll. :(

Orsi

KépKép
osori

Hurcia!
Köszi :D

Györgyi33!
neked is köszi. Hát neki is volt benne egy kis része :wink:
Elvileg a 34. hét után már nem nagyon fordulhat vissza (szerintem nem is fog), de azért óvatos legyél. Már ne nagyon emelgess, hajolgass, megerőltető dolgokat ne végezz.
Én hallottam olyat is, hogy az utolsó pillanatban fordult be, bár azt mondják ez inkább a többedszer szülőknél van, de olyat is, akinél a 36. héten állt be irányba.
Bízz a kisbabádban és magadban, rendben lesztek!

Szia Marcsim!
Képzeld ezt már nagyon sokan mondták nekünk... Sőt volt, aki nem ismerte a kapcsolatunk jellegét és teljesen azt hitte, hogy testvérek vagyunk. Volt nagy meglepi, mikor mondtuk, hogy párban vagyunk. Igen egy idő után elkezdenek egymásra hasonlítani a szerelmesek, de az elejétől kezdve :D Mi örülünk neki, és őszintén szeretjük egymást. Martin is egy igazi szerelemgyerek. :D
Tőled is remélehetünk majd képet?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok,
Steffi, Martin szebb napról napra, és IGEN, nagyon hasonlítotok a férjeddel egymásra. (Én nem nagyon akarok enyém férjre, mert még mindig nagyobb a pocakja, mint nekem. :D ) Viccet félretéve, örülök, hogy jól vagytok.

Képzeljétek, találkoztunk cancan-nal, BIZONY! Én nagyon élveztem. Láttunk sok képet Benedekről, megvan a minta!!! :wink: Olyan jó volt. És képzeld, cancan, Vida azt mondta utána odabenn, hogy tök helyesek voltunk odakinn 3-an, mint valami érettségi találkozó. :D Szóval Györgyi, a rendelőben futottunk össze.

Vida ismét nagyon édi volt, a vérnyomásom dettó, mint Györgyinek. Megnyugodtam. Ismét meg tudott nyugtatni minden téren, sokat számított ez nekem. Alig bírtam ki röhögés nélkül, mert mindig eszembe jutott Durca, meg a szatyor. Hogy nézett volna ki szatyorral a fején! :roll:
vbea

Sziasztok!
Steffi, az a jó a hasonlóságban, hogy nem vsztek ösze, kire ütött a gyerek :)

Kistesó! Én óvatos duhaj vagyok! Több ismerősöm is hamar bevállalta a másodikat, ami nagyon megviselte őket. Fizikailag és lelkileg is. Érdemes akkor vállalni, amikor már tényleg tudsz pihenni, aludni, a kissebiekt nem kell folyton emelni. Én legalábbis ilyen dolgokat is számításba veszek, mert bizony a babakocsi 20 kiló, eleinte hány az ember, stb. Nekünk nincs autónk, de itthon ülni nem szeret sem Bene sem én. És még valami, ami engem megfogott: a kis törpe 1 éves koráig egy angyal, utána jön a hisztis korszak. Hogy ez milyen, az persze előre nem látható. Ezért én megvárnám, amíg Bene 1,5 éves kb.

Persze ezek az észérvek. És mindnekinek más a tűrőképessége. Amúgy már iszonyatosan vágyom egy babára. Nem tudom miért. Nekem nem volt olyan magasztos "anya vagyok" élményem, nem volt jó és élvezetes a terhességem.... Ezek az ösztönök :)

A nagyot nem szeretném bölcsibe adni, de ha nem bírom majd a kettőt, vessetek meg, de beadom inkább, minthogy kiabáljak vele, vgy dilis anyja legyek... persze ez egyelőre még nagyon nem aktuális.

Apa nagyon szeretne már kistesót, így persze őt is figyelembe kell venni :)

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:16-kor.
Vendég

Jó estét lányok!

steffi, már én is le akartam írni ezt a hasonlóságot, de nem mertem, azt hittem, hülye vagyok. Anyósod biztos meg van győződve arról, hogy az unokája tiszta apja...pedig tiszta anyja is! :lol: És mellesleg gyönyörű, formás kisbaba!

cancan, a te Benidről is ugyanezt tudom írni! Elképesztő szemei vannak!

Csajok: Alapítsuk meg a Vida Fanclubot! Lehetne cserélgetni a Vida relikviákat :lol: ...és közben nagyokat ábrándozni :lol: :oops: Ki akar belépni?
Én is szeretek járni hozzá. Mindig jól elszórakoztat, és emlékszem, szüléskor még puszikat is adott, mikor ügyes voltam bibibííí (ott volt a férjem is).

osori , szerintem nagyon fontos a megbízható, kedves gyerekdoki! Mi már a negyediknél tartunk! De ő marad, nagyon profi! "Egyet" ugyan költözés miatt kellett cserélnünk, pedig ő is nagyon jó volt(mellesleg a Vida ajánlotta :lol: ,haverja)! Kettőt pedig önszántunkból cseréltünk le, mert egyszerűen nemtörődömnek, felszínesnek tartottuk őket.
Mostmár én is fogok felrakni képet a fiamról, csak először lekicsinyítem.

Kérdeznék vmit a "Vidás" lányoktól: Én már majd' 6 éve szültem nála, tanácstalan vagyok, mennyi pénzt adjunk majd neki szülés után. Nálatok mi lesz a tarifa (ill. volt cancan)? Privát is megírhatjátok! Köszi, ha segítetek.
Vagy csak egyszerűen adjak neki egy üres zacskót? :lol: bár az inkább a feleségének lenne ajándék...hahaha.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Jó reggelt Mindenkinek!

Remélem,mindenkinek nyugis éjszakája volt!

Olyan aranyosak Vagytok,ahogy Vidát "szeretitek". A szatyor dolog nagyon tetszik!!! :lol:

Nagyon édi minden baba!!!

Puszi: Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Vbea!
Köszi a dicséretet. :D
Furcsa egy kicsit nekem, hogy ennyire szembeötlő a hasonloságunk, mármint, hogy így pár kép alapján is megítélhető. Dehát a szakértő szemek :D :D

Mtunde!
Hát, ha veszekszünk akkor nem azon, hogy kire hasonlít :)
Apa mikor jön haza?! Most már nem sok van, ugyi?

Gabboka!
Köszi. Anyós így is-úgy is meg van győződve, hogy Martin tiszta apja, de én úgy gondom, hogy ez a hasonlóság téma azért akkor lesz igazán érdekes, amikor elkezd nőni, most még nagyon sokat fog változni, szerintem. Legalábis remélem :D :D

Képzeljétek mióta itt volt anyósom, kicsit megromlott a kapcsolatunk, mert bár imádjuk egymást, sok mindent nem bírok sem a férjemnek sem neki 'lenyelni' és persze mikor mondom a páromnak akkor finoman, de védi mindig! Annyira rosszul esik. Tegnap több, mint egy órát beszélgettünk este, miután letettük Martinit, de nem nagyon jutottunk egyről a kettőre. Illetve annyira, hogy ezentúl mindig a mi hármunk érdekeit helyezzük előtérbe és nem foglalkozunk azzal, ha bármelyik fél (az ő vagy az én szüleimet) megsértődik. Eddig mindig az volt amit ők akartak, meghajoltunk előtte, de most már aztán elég volt!
Nagyon hülye vagyok?!
sok mindent elmondtam Niminek (Nimród a neve, ez a becézése), ami nyomta a begyem, kicsit megkönnyebbültem, de majd meglátjuk hogy alakulunk.

Na befejezem, csak gondoltam leírom.

Veronikusz, Vica???? Eltűntetek :(

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Steffi! De jó, hogy többen is látták a hasonlóságot. Miután leírtam ezt kicsit féltem, hogy majd hülyének néztek, de akkor mostmár megnyugodtam :lol: Szóval mindkettőtökre hasonlít a picúrka!!!
Nálunk meg egyikőnkre sem...mindig mondják, hogy milyen szép baba és erre Nekem általában az a válaszom, hogy igen, egyikőnkre sem hasonlít :roll: De majd remélem idővel kialakulnak a vonásai és legalább Rám hasonlít majd :lol:

Ma reggeli után megint nem akart elaludni Kolos a kiságyában. "Mérgemben" kitettem az erkélyre és most ott durmol...napközben ezekszerint csak a levegőn hajlandó aludni...nem tudom mi lesz majd télen. Tudom, hogy akkor is ki lehet tenni, de azért egésznap táncsak nem kéne kint lennie :?

Vida téma. Én itt is kilógok a sorból...Nekem, mint pasi nem jön be, úgyhogy vigyétek csajok! :wink: Viszont mint ember tényleg nagyon tündéri. Mikor vákumoztak Ő jött be segíteni a dokimnak és Ő könyökölt belém és nyomtuk ki együtt Kolost. Nagyon sok erőt adott és bíztatott és azok a becézgetések :wink: Aztán másnap jött vizitelni és odajött hozzám bocsánatot kérni, hogy ne haragudjak már, ha fájdalmat okozott, de ez volt a feladata...szóval le a kalappal előtte!

Na rakok fel képet Kukimakimról :D

Kép
marcsim

Steffi,
Nehéz ügy a pasikkal ilyen esetekben, mert ugye az anyjukról beszélsz. Nálunk a férjem az anyja elleni hadjáratnak tekinti, ha szóvá teszek valamit. Rettentő nehezen látja be, ha valóban igazam van. :shock: Lassan fogja fel, és van, amikor hónapokkal később esik le neki, hogy mi is esett rosszul tulajdonképpen. A legrosszabb eset ezek közül, amikor azzal jön, hogy "anyám ilyet biztos nem mondott". Nem egyszer nekimentem. Volt, hogy összepakoltam, és elmentem (na, ilyet tényleg csak egyszer). Volt, hogy hazaküldtem, menjen az anyjához lakni, ha annyira szent és sérthetetlen. Szerintem visszavezethető ez a férfiak msáfajta gondolkodására. Mindig mindent konkrét esetekhez szeretnének kötni. Ha úgy "általánosságokban" beszélsz, akkor nem értik. :? Úgyhogy lassú, de reméljük, hatásos. Előbb-utóbb megértik, hogy ez nem hadjárat, nem szétválasztás. Az anyjuk, az is marad. Csak a sorrend most már egészen más. Meg kell tanulniuk. Na, nem akartam hosszú lenni.
vbea

Marcsi, Neked ilyen nehéz szülésed volt? Szegénykém!! Nagyon édes Kolos!
Gabboka! küldtem neked privit!
Eni - nemsokára írok Neked mailt, csak le vagyok maradva a reggeli teendőkkel, - bár Benus durmol itt a járókában szerencsére, annak ellenére, hogy szétverik a házat ( törik a betont a gázcsőnek lent - lakásbővítés )
Mano - van miért szeretnünk. Én ilyen dokival még nem találkoztam, szívvel-lélekkel csinálja a munkáját, tiszteli a nőket, nagyon jó fej és nem utolsósorban jóképű is. :oops: És szerintem ezeket tudja is magáról!

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok lányok!

STEFFI! Hogy lehet így összerakni egy gyereket???????????? Ha ránézek a szemében titeket látlak..Nagyon látszik,hogy beleadtatok apait-anyait :D :oops:

VIDArajongók!!!!
Kezdek marhára irigykedni :D :D Bár az én dokimmal sincs semmi bajom,de azért a másé mindig zöldebb!!!Kicsit haragszom a dokibácsimra,hogy nem biztat a normál szülésre,nem mondja azt,hogy vágjunk bele,aztán majd ahogy a jóisten diktálja...

LILLUSKA!!!
Nem tudtam,hogy jogász vagy,de most egy ilyen aha-érzésem van,hogy akkor tán ezért látjuk sokszor hasonlóan a helyzetet és a gyerekeink hasonlósága sem véletlen..
Milyen területen dolgozol?

ENI!

Már régóta akarok neked privit küldeni,de lehet,hogy ma sem sikerül,tudsz még várni?
mi lesz az ájulásos csokis szülinappal??
Eszem a kefét és jógalégzéseket végzek: anyósékkal kell találkozni hétvégén
:twisted: :evil:

MARCSI!
Mandula nagyon sokáig aludt kint télen is.Tavaly tavaszig mindig kint aludt.Télen jól bebugyoláltam és mikor már nagyon hideg volt délután és még mindig aludt betoltam a garázsba :D
Bár tudom nektek nincs garázs..

TÜNDE!

Én is hasonlókat tapasztaltam azok között,akik kis korkülönbséggel szültek gyerekeket(bár erre lehet,hogy LILLUSKA rácáfol)
Mindegyiknek van jó és rossz oldala,ki mit tart fontosnak és vállalhatónak.
Én az elején vállaltam volna a kis korkülönbséget,hogy hamarabb vissza tudjak menni dolgozni.Tulajdonképpen Mandula egyéves kora óta nem védekeztünk,igaz néha nem is csináltuk :D :D
Aztán mikor már igazából nem vágytam rá,csak kicsit és terhes lettem,Mandula elmúlt kétéves.Most ennek az előnyeit próbálom kihasználni..Hogy már ovis lett,hogy tudok vele normálisan,nagylányosan kommunikálni..
Érdekes,mert az orvosok szerint a test úgy van kitalálva,hogy 3 évente jöjjenek az utódok,ugyanakkor a gyerekpszichológusok szerint a legrosszabb kor a tesóra a 2-3 év között van..Szerintük vag kettő év alatt, vagy 4 év felett.
No,most legyen okos az ember..

VERONIKA ÉS CINICIN nagyon elbújtatok!!!!! meg mindenki aki régen írt!!!

Üdv mindenkinek,durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Korkülönbség: Nálunk a "nagyok" között majdnem 3 év van mi így szerettük volna és nem bántuk meg.Nem volt semmi gond,a fiam már elég értelmes volt ahhoz,hogy megértse nem csak körülötte forog a világ.Nem voltak hiszti rohamok sem féltékenykedés. Nem kellett attól tartanunk,hogy esetleg valamilyen módon bántja majd a hugit,mindíg nagyon aranyos volt vele,és imádja a mai napig. Még most is pátyolgatja a suliban. :lol:
Szóval nekünk bejött!!

Persze mindenki a saját szempontjai alapján dönt.

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?