2002.10.14 06:57
Nekem csak egyszer Danival volt ilyen rettenetes élményem. Még bölcsibe járt és onnan hívtak, hogy menjek, mert nagy baj van. Néha nem kap levegõt és vörös, néha meg alsápad. Körzeti orvos, onnan Heim Pál, onnan mentõvel (!) Madarász. Közben vérvételek, röntgenek, vizsgálatok. Gyerek ugyanúgy hol vörös, hol sápadt. A Madarászban agy CTG-t akartak csinálni éppen, amikor az egyik nõvér hozott egy kis teát, hogy próbáljam megitatni. Sikerült, azonnal jobban lett és végül az egyik doki rájött, hogy a bölcsiben nem adtak neki inni egész nap (!!!) és szinte kiszáradt. Na, ennyit az orvosokról. Tisztelet a kivételeknek. Egyébként a nagyapám is az volt és a bátyám is orvos.
2002.10.14 07:01
2002.10.14 07:30

Mondjuk a 24 órás benntartást én is sokalltam volna és csak akkor hagyom, ha maradhatok, és ez az ijesztgetõsdi sem szimpatikus - de az sem, hogy ránézés nélkül azt mondják, hogy ugyan már, minden gyerek esik!
, az orrom teljesen be van dugulva, iszonyúan köhögök és NAGYON SZ@RUL VAGYOK 

Ugye, nem lehet ebbõl nagyobb baj????? 

, pedig már nagyon mennék! De nektek jó talizást!!!!! 

Majd írjatok róla sokat! 2002.10.14 07:35
), mint más még soha. Valahogy a keze maga alá került, elvesztette az egyensúlyát és megpördült a hátára. Persze ekkor is a feje óriásit csattant. Szóval sok beszédnek sok az alja: én ilyenkor mindig attól féltem, hogy ilyenkor agyrázkódást kap... Ez nem hülyeség szerintetek? Egy felnõtt (pl. én biztos) egy ilyen esetben tuti hogy megszédül és púp nõ a fején... ez a piciknél hogy van? Rossz volt nézni... néha utána nagyon sírt, bár nem sokáig. Hál' Istennek mára ezek a balesetek már elmúltak. 2002.10.14 07:43
-na jó pihent az agyam így hírtelen hétfõ reggel.... - emailcím a profilban. 2002.10.14 08:44

2002.10.14 16:23

Nem tudtok vmi jó praktikát a kezdõdõ betegség elfojtására???? Nagyon kéne, mert ha mindketten ramatyul vagyunk, az a legrosszabb! Lehet tea, homeobogyó, ráolvasás-varázslás, de el sem tudom képzelni, mit csinálok, ha Ármin is úgy megbetegszik, mint én! 2002.10.14 16:52

Nektek!

2002.10.14 17:07
Várom ám a nagy dsúlyú babák eredményeit is (szóval, Lucáé is jöhet), mert épp az izgatna, hogy másnál is úgy alakult-e, hogy az elején nagyon hízott (4 hónaposan duplázott, folyton azt hallgattam a védõnõtõl, hogy túletetem, cici helyett kapjon inkább cumit
, aztán fél éves kora után lelassult, most alig hízik 5 dekát egy hónap alatt, sõt, most még tán fogyott is, de semmi esetre sem jobb a stagnálásnál
) Megnéztük az eü. kiskönyvben, a mostani a súlya és magassága alapján a legalsó görbén "tartózkodik", és meglepetésemre a 3,65-ös zületési súlyával is ott volt, úgy látszik, ajhhoz túl hosszú volt az 55 cm. Csak nekemn az a fixa ideám, hogy ezek a súlygörbék nem anyatejes, hanem tápszeres és tejpépes babák adatainak elemzésével készültek, és ezért Árminra nem jók. Egyébként tök jól néz ki, nagyon ügyes, élénk, értelmes (nem csak az elfogultság beszél belõlem!
), egy szemernyit sem aggódnék, ha nem aggasztanának folyton, de így meg néha rémeket látok. Egyébként most plusz rém, hogy Ármin már néhány hete eszik is, tegnap pld. kifejezetten sokat - a méréskor ez mégsem látszik! Mivel nem adok még neki sem tojást, sem tejterméket, azt meg perze nem tudom, mennyiket szopik, azon is aggódom néha, hogy elég zsír és fehérje jut-e a szervezeteébe az anyatejjel + a husival, amibõl nem eszik túl sokat. Hát, "röviden" ennyi a kérés indoklása!
Most alszik Ármin, elõször fürdeni akartam meg pisilni, stb. de aztán úgy gondoltam, hasznosabb veletek beszélni! 

2002.10.14 17:53
2002.10.14 17:55

Ja és szoptasd sokat!
) inkább az átlag alattól az átlagig való tartományt kell úgymond szentírásnak venni. (Azon belül is van -10%-os és -20%-os tartomány, de azt már nem akartam részletezni) Mi mindig a -10%-osba esünk. Ja és amint látod, elég nagy különbség lehet 2 gyerkõc között: akár 4 kiló is az 1. év végére, szóval csak nyugi
2002.10.14 18:12
2002.10.14 20:08
Kapott egy téli satyit és egy fogmosókészletet is. Tudod, a hinta helyett
.
Most szerencsére csak egy száraz folt van rajta, de volt ez sokkal durvább is. Én most egy jó zsíros kenõccsel kenegetem, ami egyébként a popsikenõcse, és minden szobába rakok ki egy edénybe vizet a radiátorokra, hogy jó párás legyen a levegõ, vagyis inkább ne legyen annyira száraz.
Ez utóbbi vicc volt. Egyszerûen mondd meg neki, hogy a tudtodon kívûl ne adjon semmit Gerinek! Én mindenkinek megmondtam ezt a környezetemben, még a férjemnek is.
2002.10.14 20:29
Megpróbálom neked kisilabizálni az etalonreceptbõl a kenõcs összetevõit, hátha ez segít:
. 

Ja, és nálunk a mosógéprõl repült egyszer, szintén apája volt mellette, de szerencsére röptében elkapta

Vagyis felkelt, de aztán vissza is aludt egyedül
. Úgyhogy most fél9-reggel fél7-ig alszik.
Alszunk.
2002.10.14 20:35
A foglalkozás alatt még hallgatunk magnóról is dalokat. A babák közben elmászkálhatnak, sikongatnak, ha front van jó nagy a kavalkád
Kb.10-12 vagyunk egy foglalkozáson, mert van aki 2 gyerekkel jön. A foglalkozás után a Marczibányi elötti játszótéren játszunk, amit ugyancsak nagyon élveznek a kicsik. Én 3200,-Ft-ot fizettem szept.elejétõl-nov elejéig érvényes bérletre. Meg lehet kukkolni, van mikor az elsõ fogl. ingyenes, a szervezõtõl függ, általában nem garasoskodik. Nagyon normális társaság. A szülõk is rendesek. Dorka mióta járunk elkezdett tapsolni, énekelget, és a zenére mozog
Láthatóan egyre jobban élvezi a foglalkozást, nagy szemekkel figyeli a nénit és a nagyobbakat. Akkor szokott sírás lenni, ha éppen az egyik hangszert vissza kell adni, azt nem szereti
2002.10.14 21:36
Akkor hát: nincs valakinek kifejezetten gyerekhízlaló receptje? (ne aggódjatok, nem sütjük meg, ha meghízott!
)Mondjuk a kis ketrecben való tárolás, ahol nem tudbna mozogni, biztosan javítana a helyzeten, viszont feltehetõen egész nap búskomor lenne.
Viszont most, hogy írtad, te mennyi voltál, eszembe jutott, hogy a régi magammal is összevethetem Ármin fejlõdését
Biztos, hogy ezek a zeneórák tényleg intenzíven fejlesztik! Ármin is tud már tapsolni, de hangja még nincs, inkább csak imitálja.
2002.10.14 22:32
2002.10.14 22:49
2002.10.15 00:13
2002.10.15 07:08
2002.10.15 08:08

Ja és a finn kisgyerekekrõl az mondható el, hogy tényleg nagyon kövérek az 1. életévben. Hatalmas fejük van, az arcuk meg olyan, mint a kismalacé. Olyan kövérek, hogy nem látszik a szemük!!!! Na köszönöm szépen, én nem szeretnék ilyen gyereket, inkább maradok a sovány (????
) örökmozgó bébimnél
Ne éheztesd azt a gyereket irgumburgum.
2002.10.15 08:43
Mondták már, hogy ne izgassam magam miatta, mert szépen fejlõdik. Ezzel csak az a baj, hogy ugye ebbõl itélem meg, hogy elég e a tej. 2002.10.15 09:51
2002.10.15 10:01
2002.10.15 11:09

Köszi! Egyelõre ugyan tovább aggódom
, de legalább annak tudok örülni, hogy milyen sokan vagytok, akikhez fordulhatok a bánataimmal! Megyünk ma du. dokihoz, mert a szájpenész megint ezerrel támad, ráadásul köhécsel is Ármin
És ezen az októberi még nincs is rajta (szerintem most fogyott kicsit) Akinek már vetek vért a babájától: éhgyomorra kell, mint a felnõtteknél? És azt hogy éri el az ember? (Úgy gondoltam, kérek egy vérkép vizsgálatot, hátha az megnyugtat)
Én meg frászt kapok tõle, hogy áll a járókában, a korlát csak a derekáig ér és egyensúlyoz a labdán! Úgyhogy ezentúl a járókában csak lapos játékokat és kicsi labdákat használhat! 

2002.10.15 11:18
2002.10.15 12:49
De persze gyönyörûnek soványan is gyönyörû! 

(na, azért egy KIS
elfogultság is biztos munkál bennem!)
(Bezzeg magamnak megy, bár nekem nagyon nem kell híznom
) 

2002.10.15 13:17
is azt mondom, hogy Ármin gyönyörû gyerek! A levelet még indig nem tudom elküldeni, majd próbálkozom. A hízlaló menü: lángos és kóla vagy exotic fanta Borcsa-módra
. Más ötlet: Gyertek el hozzának ha meggyógyultatok, hátha a két gyekõc rábeszéli egymást az evésre
, magunknak meg valami szigorúan diétásat fõzök egy kis könnyû sütivel...
.
2002.10.15 14:50
2002.10.15 14:55
Csenge egész jól van, már nem is lázas - bár lázasan is ugyanúgy rosszcsontkodott
Egyedül annyi érezhetõ, hogy csak és kizárólag cicivel a szájában alszik, így az éjszaka számomra fárasztó volt, de õ egész sokat aludt. Remélem tényleg túl leszünk ezen az egészen 3 nap alatt. Én köhögök elég rondán, a Kismanó meg utánozza ...

2002.10.15 14:58

! 

2002.10.15 15:10
A hétvégén egy fél órára hagytuk Sopronban a Nagyapjára és a Sógornõmre, akiket ismer és szeret, akikkel már többször órákra elmentek sétálni nélkülem, és most akkora cirkuszt csapott, hogy utánunk kellett telefonálniuk, hogy húzzunk haza de hirtelen, mert Lacika csak bõg és bõg, amióta elmentünk. Nem tudom, hogy mi ütött bele, és meddig fog ez tartani, de azóta folyamatosan rajtam lóg, és ha nem kapaszkodhat belém, akkor sír. Mint egy kis cerkófmajom (ahogy a Sógornõm nevezte), szinte még a lábujjaival is kapaszkodik. Hogy most a tyúk volt elõbb, vagy a tojás, hogy azért rémült meg, és azért lett ilyen anyás, mert otthagytuk, vagy azért lett ekkora cirkusz az otthagyásból, mert éppen nagyon anyás korszakát éli, sose fogom megtudni. Mindenesetre vadul szégyellem magam, és furdal a lelkiismeret. Iszonyatos rémület lehetet neki, biztosan nem értette a mindjárt jövök ígéretet, én meg kihasználtam a kiszolgáltatottságát, visszaéltem a bizalmával, letettem a szõnyegre, és már ott se voltam.
Szóval mostanában nem hiszem, hogy magára (illetve másokra) fogom hagyni szegénykémet. 2002.10.15 15:33

Ne aggódj a súlya miatt, szerintem a táblázatokat csak azért találták ki, hogy az anyukák agyonra aggódják magukat. Ha egészséges a baba akkor nincs semmi baj. 2002.10.15 16:36
Nálatok nincsen lll vagy bármilyen más szervezete a szoptatásnak?
Csak annyit tudok a témához hozzáfûzni, hogy azt hallottam, manapság a babák már születésükkor jópár százalékkal súlyosabbak mint pár évtizede, és ez a növekedési görbére is igaz (gondolom a vitaminoknak, változó eü-nek, mesterséges kajáknak köszönhetõen). Ha téged megnyugtat, csináltass vérképet. 2002.10.15 17:16
és örömmel értesítem a kedves társaságot, hogy képes leszek normálisan mûködni és másról is írni/olvasni! 

. Megint megkínálom banánnal is, szóval, hízlalom, de izgalom nélkül! (Na, kíváncsi vagyok, meddig!) Ma befalt egy egész fürt szõlõt, csak az a baj, hogy nagyon lassan hámozok és magozok, így minden két szem közt óriási hisztit csapott, hogfy mi az, hogy még mindig nem adom! Valamint kimart a kezembõl egy darab sonkát és azt is nyom nélkül eltüntette! Kaphat már sonkát?
, úgyhogy sziasztok! 2002.10.15 18:25

2002.10.15 18:33
2002.10.15 18:45
2002.10.15 19:59
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|