A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

+ most jöttem rá, hogy elég lestrapált leszek a jövő héten
h-k-cs mindhárom nap van hivatalos ügyitézni valóm. már csak péntekre kéne szerezni :)
ancsipancsi

Indike, a beszédfejlődésről jut még eszembe. én eddig azt hittem, hogy normálisan, természetesen kell a gyerekkel beszélni. de kiderült, hogy az olyanokkal, mint Isti, NEM így kell. hanem úgy, hogy mindent nagyon erősen hangsúlyozol, meg közel hajolsz hozzá, és úgy mondod "bele az arcába", baromi erőteljesen artikulálva, mindent öt-hatszor megismételgetve. durván leegyszerűsítve, mintha egy gyengeelméjűvel beszélgetnél. ő ekkor kezd el figyelni arra, hogy beszélnek hozzá. ha tetszik neki, néha a szájával próbálja leutánozni a mozgást, de hang ritkán jön ki belőle. de a fejlesztőben mondták, hogy majd ebből lesz a beszéd, idővel.

a mondókázás/verselés/éneklés tényleg fontos, és sokat segít a beszédfejlődésben, fejleszti a ritmusérzéket, a légzéstechnikát, a muzikalitást/a hallást, de még a koncentrációt is! megszeretteti a beszédet, motivál a megszólalásra, segít a helyes ejtést elsajátítani... és persze lehet hozzá csinálni kis mozdulatokat, vagy grimaszokat, játékos tornát - ezek a mimikától elkezdve a megfigyelésen át a kifejezés képességéig szinte mindent fejlesztenek, és ha többen csinálják egyszerre, akkor még az együttműködést is.

szóval rengeteg haszna van, Istinek különösen fontos. minden foglalkozáson, még a lovaglás alatt is végig mondókázunk/éneklünk, meg persze itthon is.

ezen az ún. beszédindításon is majdnem végig ment minden, de néha lazsáltam, késő volt, ki voltam purcanva, és nem is ismertem minden mondókát (most voltunk először), ezért csapott le rám a nőci. szóval nem arról volt szó, hogy nem mondókáznánk szívesen, hanem inkább hogy vasfegyelem van :roll: :wink:
votiv

Votiv,
én IMÁDOM a friss fügét... :lol: :lol:
Isti meg biztos érzi a frontot...enyimek is... :?

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ancsi irta:
"szerintem mindenki szervezzen maga köré talikat" :arrow:

Okéééé, akkor kinek van kedve jövö pénteken eljönni Szadára mifelénk? :mrgreen: van itt gyönyörü erdö, lovarda, stb. :D Esönap esetére hozzánk legközelebb az Örs vezér téri Ikea a legmegfelelöbb. Nos, kik jönnek?
fibi

Macsek, én örülök, hogy örülsz!!! :D 1984? hűűűha :D és hol lovagoltál rajta? és Recca is??? de jóóóó :D és gyertek gyertek látogatni!!! :D

Jucus, azt nem is meséled el, hogy Soma milyen ügyesen lovagolt életében először, és máris teljesen egyedül a Magdin? :wink: én teljesen le vagyok nyűgözve, ez a fiúcska lóra termett!!! :D

votiv 8)
votiv

hétfőieknek MOM park a mozi előtti placc jó esetleg? vagy TEMI játszóház? (FMH-ban)

Zsanci, szívesen viszek neked :D mennyit kérsz?

ma szalma vagyok, apafej szépségversenyt zsűriz :roll: végre nézheti a botsáskákat :lol:

Fibi, mikor menjünk az Örsre? :wink:

votiv 8)
votiv

Fibi, megnéztem routeplannerben, és Biáról Szada több mint egy óra kocsival... kb 60km :)

votiv 8)
votiv

Votiv!

CSak mert nagyon büszke vagyok rá:
Kép
20170114224602

ja, az Árkád is még megfelelö. És Szada helyett felajánlhatom Gödöllöt is, az közel van hozzánk, és isteni sütijük van a Cukrászdában :)
fibi

Votiv,
az Állatkerti Kísérleti Lovardában :) És ahogy van egy iskolamentes szombatom, azonnal kimegyünk, hogy veletek is találkozhassak :) jó így? :)

Fibi,
méééér péntek? Akkor nekem sulim van.... Vmelyik másik nap Kép

most csak ennire fussa.....

sók

Macsek
macskanyu

Votiv,
Örsre? :D pénteken? :) Zanza is esélyes aznapra oda :wink:
fibi

Macs,
hát bármikor jöhettek Szadára, nemcsak pénteken, meg Fotligeten is tudunk talizni, oda elmegyek én is , közel van :mrgreen:
meg tudod a CD miatt is :) na, majd irok erröl (is) mélt éjszaka :)
fibi

Macs,
és Ti hétfön jöttök Budára? vagy a keddi nap jo Nektek camponanzi?
fibi

Fibi,
akkor éjjel válaszolok én is.... Füles már 3. napja éjjel 12 és hajnal 5 között 10-20 perces szünetekkel, folyamatosan ordít...akkor is, ha simogatom, felveszem, leteszem, vizet, teát, tejpótlót adok adok...
aztán 1 órát alszik és hatkor végképp felkel... :( :( :( szóval, visszaaludnom már nem érdemes.
azt hiszem, fog áll a háttérben....

És egyeztetek Pocakkal és kimegyünk :)

Talán kedddddd....
macskanyu

JAj, már megint nem tudom követni a talikat... nekem van valami jövő pénteken, de nem emlékszem, hgoy mi :( valakivel megbeszéltem valamit? Én szívesen kimennék Szadára, de egyedül nem vállalom be, ha akad játszópajtásunk oda-vissza a vonatozáshoz, akkor szívesen! De Gödöllő/ikeja/Árkád is játszik.

Votiv :) ha mi tudunk jönni hétfőn, akkor MOM Park tökéletes, de FMH is.

ÉS tudtam, hgoy te megértesz, rád is gondoltam, miközben írtam, csak nem akartam már annyira bunkó lenni, hogy ezt meg is említsem, úgyis mindig szidom a párodat...
Mondókázás a ritmus miatt is angyon fontos, Istinek ráadásul a biztonságos keretek miatt méginkább, úgyhogy hajrá! és jó, hgoy pihensz egy kicsit!

Füge nálunk is terem irgalmatlan mennyiségben...

Jucus ! Hű, micsoda klassz pasi! Bár arcát nem látom a betegecske monitoron jól, de azt annál inkább, hgoy milyen délcegen üli meg a lovat! És akkor ti Votiviáékkal együtt lovagoltok szombatonként? Irigy-irigy

Macsek :) Kanga :) én nem ismerem de már említése is megmelengeti a szívemet. Sose akartál lovardát nyitni?

indianyo

Macs,
gyorsan irtam mélt, nehogy miattam éjszakázz :D ha Füli miatt, az más, bár sajnálom! drukk h fogacska mielöbb kibujjon!+++
fibi

Deni :) Aranyos vagy, hogy így megdícsérsz, de ez nem igényel nagyon nagy hozzáértést, mert adott mindenféle keret hozzá, másrészt remélhetőleg anyagi haszon lesz belőle, úgyhogy megéri. Hajrá a leszoktatáshoz!

Remélem, ma nézni is tudom a Megtáncot, nemcsak hallgatni, int múlt héten :mrgreen:

indianyo

Indi,
lassan vezetni kell a talikrol táblázatot excelben, vagy papiron jegyzetelni :mrgreen:
én örülnék, ha pénteken vagy máskor kijönnétek akár Szada, akár ikeja :D
fibi

Jó estét minden Megatáncszüneteibeninternetezőnek!

Indi, többiek a keddi tali jónak tűnik a Camponában.
Indi, hétfőn hívlak.

Indi, Votív
Hogy a manóba nem fagy ki (vagy meg) a fügefátok???????
Vagy én vettem életképtelent vagy nálunk télebb van.

Kép
akata

Sziasztok,

Nem semmi volt a temetőjárás, már most ezren voltak és autóval nem lehetett behajtani, de mi persze elintéztük rendőr bácsival rám hivatkozólag :lol:

Camponások,
Már én sem tudom követni, hogy ki lesz ott :lol: de én kb. 11-12 között érnék oda, mert előtte uh-n leszek. Ha nem akarok egész délelőtt az uh-n ülni, akkor 10 óra után érdemes odamenni. Egyszer bepróbálkoztam a korai órával, de már fél nyolckor tízen voltak előttem :( Szóval jobb zárás előtt menni és ezért bizonytalan az, hogy mikor érnék a Camponába.

Fibi,
Ha ezt tudtam volna, hogy Szadán laksz :lol: október elején be tudtunk volna ugrani, a barátnőmék Valkón laknak :lol:

Tinu,
A támogatásokkal kapcsolatosan, ha még nem kaptál visszajelzést, dobok privit holnap. Ma már nem jár az agyam.

Votiv,
Ez most tényleg komoly, hogy te is lovagolsz? Szerintem már a te állapotodban nem szerencsés, még ha ügetsz is, akkor is a paci összeráz. Vigyázz magatokra!
Egyébként tök gáz, de mondókákat én sem ismerek. Nem is tudnék egyet sem mondani Adél babának, ha arról lenne szó :?

Kép Kép
curse

Na és a napot elfelejtettem írni: kedden :lol:

Kép Kép
curse

Indi,
Olter Wandának van valami köze Indiához vagy csak divatból visel pöttyöt vajon?

Kép
akata

Sziasztok!
Indi: az áramszolgáltató szokott ilyen esetben kárpótlást fizetni, pontos időt kell nekik mondani, írásban, meg tudják nézni akkor milyen üzemzavar, feszültségingadozás volt, és felénk kárpótolnak anyagilag, ha tényleg regisztráltak ingadozást.

Terhességi csíkok: én úgy tudom az olaj száríthat, a zsíros krémek kellene inkább, bár kötőszövet típustól függ kinek hogy tud nyúlni a bőre. Van aki szerint annak érdemes nagyon figyelni rá, aki visszeresedésre, kék foltokra, narancsbőrre is hajlamos, gyakran örökletesen.
Én eddig megvettem a Milupa krémét, bár most hogy nagyobb a pocak gondolkozom, mert nagyon húzós az ára, és nehezen kenhető. Egyik barátnőm a nivea extraszáraz bőrre krémre esküszik. Kaptam ökonetes krémet is direkt erre, de nem esett jól a hűsítő mentol így hanyagolom. Legalább legyen jó érzés :-)
Eddig egy csíkot szereztem be, már egészen az elején...pránanadival kezeltem egészen elhalványult, és kisebb lett. Most az agykontrollos gumiból van a hasam technikát zúzom, ha eszembe jut. Aztán majd kiderül...

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Votiv, oh, Kanga :D kedves paci :) es most is olyan jo husban van? :D

Zanza, Rafael tenyleg jo! :) hat meg a Raffaello :lol:

Indi, ez a webes arusitas dolog nagyon kiralysagul hangzik! ne hagyd az embert meglogni a feladat elol :wink:

Fibi, bovites :D majd elmeseled, mit gondoltatok ki? kivancsi vagyok ra :D
jaja jo nekunk a hetfo, es mindegy, h de v du :)

Macs, mikor megyunk? :lol:

Juc, fiad :D

Macs, es mikor alszol? :shock:

na, a ma estet is kettesben toltjuk Benkevel. de talan nem is baj. nincs valami jo kedvem

joejt mindenkinek :)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

TÁBLA:
nekem Proone nem válaszolt, úgyhogy úgy gondolom szabad a pálya.

aki beszél Pocakkal, szóljon neki légyszi, hogy csinálhatja. (vagy már készíti is?)

Jucus!
helyes a srác, habár alig ismertem meg :). (ritkán látom ugyanis)

Fibi!
nem mék Szadára, mer nem visz ki a zuram! :)
ancsipancsi

Curse,
minden hsz-nél az avatar alatt oda van irva: Tartozkodási hely: Szada :lol: De Neked megbocsátva, mert nemsokára szülsz :lol: és remélem, még jártok errefelé a jövöben :D Te hol is laksz tkp? :?
fibi

Macs :) Hú, sok ++++ Nektek az éjszakázáshoz és a fogakhoz!!

Juc :) Ez aztán a kép!! :D :D és a legény a lovon!

Votiv :) Mondókák miatt nehogy már hibáztasd magad, majd belejössz! Emlékszem eleinte én is tök bénán ültem tücsökzenén, mert még csak nem is rémlettek ezek a "régi" mondókák... És akkor is bunkóság volt a "tanárnénitől" a beszólás :x neki könnyű, gondolom már 1000x szajkózza...

Fibi :) Mi valszeg nem megyünk talira :( Bálint hétfőn kapja a 15 hós oltást, aztán nem tudom hogy hat rá, inkább nem tervezek semmi fixet. Én meg a változatosság kedvéért köhögök, mint az állat, úgyhogy megyek a gyogyótárba Stodal szirupért (az még úgysincs itthon :mrgreen: ) és inkább nem köhögök le senkit...
És a tervek nagyon is érdekelnek, nem ússzátok meg a látogatást :lol:

Indi :) Méghogy nem igényel hozzáértést?? Már csak a termékek megkötése is kész csoda nekem! hát még a többi... Szóval igenis büszke lehetsz magadra :wink:

Na csók mindenkinek, én megyek szunyálni :)
denizsa

Fibi! Tamara?
Békásmegyer?! Párszor jártam arra, s nekem nem jött be. Bár az ovi :wink:

Indi! felvételis kézenállás :evil:
Szerintem tök jó ötlet a business-ed! Drukkolok!

Neet! Én is imádom az őszi színeket! :lol:
Én is csatlakozom azokhoz akik aszongyák a kisfiú anyukája is tehetne vmit...Tényleg mazósan hangzik.

Jucus! Elengedett kézzel lovagol? :P Ejha! (én tudok lovagolni, szóval elismerésem!)

Akata! Csík :P

Én is most tanulok mondókákat, s 6hós kortól tervezem a helyi zenebölcsi látogatását.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Rec,
persze hogy elmesélem majd :D
miért nincs jo kedved? apafej merre lofrál? irsz privit?

Ancsi,
miért, beteg a zurad? :mrgreen:
fibi

Indi,Ancsi,Barbi,Den!

Most ült lovon elöször az én nagy, bátor,szépséges kisfiam :lol:
ÉS bácsi mondta neki,hogy integessen jobb majd bal majd minkét kézzel 8)
20170114224602

Jucus! méginkább wow!!! :lol:
gödibarbi

Recca!

MA még a bio répából lett leves :lol:
20170114224602

Deni,
na most még a köhögés is, jol kijut Neked mostanság :( :( Jobbulást mielöbb, gyogyito energiák mennek!!

Barbi,
Tamara - egy régi kedvenc regényem hösnöje, azota szeretem ezt a nevet. miért?
Békás nekem eddig tetszik, és közel van a Pilis, amit mindketten imádunk. ott már jo a levegö is, stb. Viszont amint irtam, felejtö utca az árak miatt. ugyhogy mindegy is.
fibi

Jucus,
elöször? tényleg bátor fiad van, és büszke lehetsz rá :D
fibi

Fibi,
Nos, igen tényleg ott van :oops: :lol: Ezt csak egy vak nem látja :lol: De gáz, tényleg igaz a terhességi elhülyülés!!! :lol:
Egyébként mi Érd :lol: de ez már nem is tudom hanyadik hely, ahol lakom :lol:

Ha már így leégettem magam, akkor folytatom tovább a következő kérdésemmel :lol: terhességi csíkok már a terhességi alatt is látszódnak, én úgy tudtam, hogy az legfőképpen utána látszódik. Én most semmit sem látok a hasamon, ez most jó vagy nem???

Jucus,
Nem semmi fiad van :lol:

Deni,
Úgy látszik ez nem a te heted :(

Kép Kép
curse

Curse, dehogy ülök én a lóra! :D fel se bírnék kászálódni. nagyfiam ül rajta, én meg mellette ügetek, kilógónyelvűszmájli

Recca, tök cuki a Kanga! kicsit olyan, mint egy puputeve, annyira hajlott már a háta. dehát szegényke olyan mint egy százéves ember :) azért jó kedve van, és tök nyugis, laza kis lovacskának tűnik :)

Kisherczeg, van kifejezetten stria-elleni olaj is, nekem van receptem is hozzá, ha érdekel :) én is kaptam egy milupa-krémet, de az valahogy olyan zsíros, mintha viasszal kenném magam, brrr, nem jött be.

pici pocakommal beszélgettem Megatánc alatt, olyan édesen rugdalózik már, simán lehet kívülről is érezni! és mikor dícsérgettem, elkezdett nagyon vígan fickándozni :D

votiv 8)
votiv

Fibi,Curse!

Soma nagyon érdekes pasi,inkább félénk ,bizalmatlan és fél az ismeretlen szituációkban.Az úszodából pl.sírva hoztam ki.
Itt is elöször kifordult a kapun,hogy ő már pedig haza megy,aztán gondolkodott és arra jutott,hogy geyedül(nem ám velem) ül a lóra.ÉS ez lett belőle! :lol:
20170114224602

egyedül helyesen
20170114224602

Deni, jobbulj!!!

Curse, van, aki már közben becsíkozódik, és van, akin később jön ki :( csakis a bőrön meg a hízás mértékén és ezek együtthatóin múlik... én már terhesség alatt becsíkozódtam, jó a rosszban, hogy "csak" a fenekem/combom, a cicim és a hasam megúszta (eddig)... dehát ne is csodálkozzak, hogy szétment a bőröm, ha 36 plusz kilót tuszkoltam még bele :roll:

votiv 8)
votiv

Fibi! csak azért csodálkozom a Tamarán, mert írtad hogy pl.: Vanda túl kemény. s én a T-t is annak érzem. persze lehet hogy ez csak én vagyok :oops:
gödibarbi

Curse,
jot vigyorogtam a hsz-eden :lol: :lol: :lol: én is már az ezredik helyen lakom, és látod, megint nem birok a seggemen maradni :lol:
Ha nem látsz csikot a hasadon, az jo szerintem :lol:

Juc,
akkor ez is azt jelentheti, hogy a lovaglás telitalálat volt neki! vagy a lovacska vonzotta magához :D
fibi

Hali,
kedd Campona rulez. Én ott leszek, bár lehet, h csak 12 felé, most így fejből nem pattintom a buszomat, de az biztos, h óránként van. Vidám élet a falusi élet! :D
És azon belül hol? Finom kajálda az emeleten? A thai csirek olyan de olyan.. ááá, enni akarok! :D

Soma nagyon ügyes és wow! Ezek a lovak minket is érdekelnek. Anyukák is felülhetnek, vagy az portózva van? És meddig él egy ló?

Curse,
ha szülésig nem nyúlsz ki bőrileg, utána már miért nyúlnál? Max a cicik a tej miatt, de a has biztos nem. Nem logikus. Drukk! :)
neet
neet

Barbi,
nem tudom, miért. egyszerüen tetszik, mindenféle magyarázat nélkül.
fibi

Sziasztok!

Bocsi a bepofátlenkodásért, de nem tudja véletlen valaki az idősebb Barna doktor privát rendelési idejét (a Praxisban). Úgy tudom a nyáron megváltozott...

köszönöm,
Ági

KépKép
fanka

Kata :) de nagyon szép a szalagod, hallod-e :) Adok neked majd hajtás a mi fügebokrunkról, óriásira nő és telisteli van fügével- kétszer is érik évente. Akkor keddre készülök.

Recca :) ó be szomorú az aláírásod :( remélem, holnapra megjavul :)

Jucus :) de jó, hogy Sanyi így összetalálkozott a lovaglás örömével! Igen, az állatok nagy tanítómestereink :)

Barbi :) nem lesz fogzóporunk sajnos, német weleda nem gyártja, de a többi csodakence jövő héten érkezik. hátad jobban?

Curse :) nekem az utolsó 2 hétben jött néhány csík elő, és szülés után lett belőle sokkal több... ez szerintem alkatfüggő.

Deni :) gyógyujjámámeg! szegényke, rádjár a rúd! Valami jó kis immunerősítő kéne neked is. Echinacea?

Votiv :) csókolom a Pici Pocakot :)

Fibi :) jövő pénteket nem ígérem, de ahogy akad participant az együttutazásra, mi jövünk!

JAj de szépen búcsúznak a táncosok egymástól! és nekem a Patrícia is nagyon teccik, végre - szegény Zita hát khm.khm volt ugyi.... Én flamencot tanultam egy darabig, hát az fájt ma este.
A Roxanne-feldolgozást, amire Tamara táncolt, ki ismeri? esetleg megvan valakinek? hűűűűűűűűűű de nagyon teccik.

indianyo

Neet, anyukák vagy akár apukák is felülhetnek. és mind kapnak biztonsági felszerelést is, meg mindenkire figyelnek, vigyáznak.
és gyerekszámtól függetlenül a félnapos program az egész családnak póni és nagy lovacskás lovaglással, kézműveskedéssel meg egy órás pónifogatos kocsikázással együtt 3000ft.

votiv 8)
votiv

Indi, ez a Moulin Rouge-os Roxanne, nekem megvan. lehet ilyet átküldeni mélben?

votiv 8)
votiv

Votiv,
Így már értem, csak egy kicsit a megfogalmazás félreérhető volt, hogy ügetsz :lol: :lol: :lol: A combomat még ezek szerint be kell vizsgálni :lol: ott még lehetek gázos :? Bár pont ma méretettem és 13 kilónál tartok. Én tökre úgy gondoltam, hogy majd biztos hízni fogok ezerrel, mert hogy nem vagyok nagy étkű normál esetben és az sem a rendes kajcsi szokott volt lenni, hanem édesség két pofára :lol: de ezek szerint ilyen vagyok alkatilag, ami persze nem probléma a részemről :)

Kisherczeg,
Egyébként én a nivea extra durva krémjét használom, ezt még el tudom magamon viselni :lol:

Jucus,
Somát meg tudom érteni, ha nem szereti az uszodát :lol: Én pl. nem tudok úszni, tehát messziről kerülöm az ilyen helyeket!!! :lol:
De szerintem az sokkal nagyobb bátorságra vall, hogy egy pacira fel mert egyedül ülni.

Fibi,
Igen, tök gáz, de már mi is azon gondolkozunk, hogy hol fogunk legközelebb lakni, pedig itt még csak 4 hónapja lakunk :lol: Apa már most kijelentette, hogy ő nagyobb házba akar majd menni :shock:

Neet,
Mindenféleképpen valami kajás helyen ragadjunk le, mert én biztos farkas éhes leszek :lol:

Egyébként nem is meséltem a türelmetlen apa sztorit. Apa megint megkérdezte, hogy a lányunk esetleg nem-e gondolja úgy, hogy körülnézzen ide kint is. Kérdeztem, hogy miért. Válasz annyira kiváncsi vagyok arra, hogy kit hoztunk össze :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
curse

Votiv :) msn-en küldjed file-átvitelben! Nahát, ilyen remek zenéje van annak a filmnek? köszecs :)

Fanka :) én nem tudok segíteni sajnos (Praxisban nem mondják meg telefonon?) de miért kérsz elnézést a bepofátlankodásért? Hiszen ez a Szent Imre kórház topikja, ugyi? :wink: Igaz, hgoy sokat pofázkodunk, de azért jó helyen jársz, csak egy kicsit bővebben írjál! SZIA :)

indianyo

Fibi! az a lényeg :P

Curse! apastory :lol:

Indi! hátam 95%os.
a Moulin Rouge-ban szerintem csak a zenék voltak jók, de azok óriásiak! szerintem 8)
csodakencéknek hajrá!
gödibarbi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?