A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zsan: amikor mondta a csajszi, hogy 5 hetes a babája, úgy néztem rá mint valami UFO-ra, mert az én napjaim úgy teltek amikor Kamilla 5 hetes volt, hogy akkor aludtam amikor ő és akkor ettem amikor némileg ébren volt. Szóval én akkor még alvajáró voltam és remegős térdűgyenge lány.
De spec én nem vállaltam volna be a sulit egy 5 hetes babó mellett, főleg igy, utazgatással nem!

Ja és odafelé elütöttünk valszeg egy kisvukkot :( :cry: Olyan régen vezetünk már de még sose volt ilyen....utána sokáig nem is bírtunk megszólalni...aztán Kamillára néztem aki aludt és arra gondoltam, hogy inkább egy vukkocska, mintsem egy szarvas :(
De nagyon sajnáltam szegényt..

R
rylie

Sziasztok!

Én gyerököm ma is 6-kor kelt :twisted:

Nagyon jó talizást, és jó bunyót! :lol: 8)

Macs!
Remélem, hamar meggyógyultok!!!! Gyógypuszik!

Fibi!
A gabi öblítőnek tényleg alig van illata, most én is azt használok.
Bálint jobban van?

Gabi!
Olyan ritkán írsz, és akkor is csak egy sort :cry: Hiányzol ám, ha van időd, írj!!! Puszi a csajoknak!

Rylie!
De jó, hogy tetszik a suli! Ez jó kis kikapcsolódás is lesz Neked!
zuzmo1

Rylie, suli :D jol hangzik
es miert nem tudsz kendozni Kamilkaval ilyen idoben? magadra kotod puloverre, utana johet a kabat, amit rahuzol a babara is. hideg idoben jo kis elo kazan :D

Zuzi, nem akarom fajditani a szived. vagy megis? :mrgreen: 1/210-ig aludtunk :D

ja es Rekuci, nehogy felreerts :D teljesen klassz dolgokat gondoltam am rolad :D es ez most is igy van :D

talizosok: jok vagytok :mrgreen:

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Rylie,
pont kérdezni akartam, milyen volt a suli :D dehogy kövezünk meg, sztem ez teljesen érthetö!!! nekem is nagyoooooon jol esik a tanulás/suli, kikapcsolodásra szükségünk van, és ez igy van jol. :wink:
öbliös ötletet köszi.

Zuzi,
köszi a Gabis tippet Neked is :)
Bálintnak nem megy hasa már, ugyhogy a szölö lehetett a ludas :roll: vagy a brokkoli, vagy mindkettö :lol:
fibi

Recca!
Tudod, ki korán kel.... :lol:

Rylie!
Én márciusig kenguruztam B-vel! (akkor volt 10 hós!), és nagyon bírta, jókat nézelődött.
zuzmo1

Okés akkor mondjátok meg, hogy hogyan kendőzzem vele???
Ma úgy voltunk a boltban, hogy őt overállba raktam, és úgy kötöttem magamra. Nem volt túl kényelmes, igaz, hogy csípőre kötöttem és az nekem nem megy nagyon, lehet, hogy csak azért.
Igaz a hasamat melegítette a babó az jó volt :)
És hát má nehézzz szerintem 9-10 kg között járunk és hát már örültem, hogy hazaértünk...igaz a szatyor is nehéz volt már.

Suliban az a különösen jó, hogy nem tanulunk olyat ami nem érdekel, tehát nem érzem feleslegesnek az időt amit ott töltök :)

No menek etetni !
R
rylie

Rájli!

suli rulez! :D én is pont így élvezem!!! És Fülivel a mai napig oldalhordózom :) de a kengurut is lehet nagyobbra állítani, nem is beszélve a hordókendőről... :D

Zuzi,
thx a gyógycuppokat :)

Föld hívja Votivot, föld hívja Votivot:(vagy Valakit, aki tudja!)

oscillo-t hogy köll adagolni, betegség esetén?!!!! és köhögésre, milyen homeobogyó van???! dokinéni mucoprontot írt fel, aztán elolvastam a pépörkéjét, miszerint: 2 éves kor alatt nem adható, valamint mellékhatáshegyek... maradok a hársfateánál és ha van homeós, akkor annál! S.O.S !!!!!!!
macskanyu

Macs,
amit én tudok köhögésre:
Euspongia Officinalis: nappali száraz köhögésre
Drosera: éjszakai köhögésre.
és esetleg a Stodal szirup vagy Lándzsás utifü (Hustensaft)
fibi

Fibi,
te melyiket próbáltad?

Sinecod cseppekről tud valaki valamit?
macskanyu

Én Bálintnak a Stodalt adtam multkor. bár vki mondta h az sem a legjobb, mert van benne alkohol? lehet h hülyeséget irok.... :roll:
homeo bogyokat én szedtem anno a köhögésemre. mindkettöt.
fibi

Fibi,
köszönöm :)
macskanyu

Stodal: én írtam, hogy nyáron a Balcsin egy homeós doki mondta, hogy Németo-ban 5 éves kor alatt nem adják, és itthon is 2 éves kor fölött csak. Mástól meg azt hallom, hogy lehet......

Sinecod:
nem tudom mi. Mi Sinupret cseppet szedtünk és nagyon hatásos volt, tudom ajánlani!!! (És én is azt szedtem, csak nem csepp formában, hanem drazséban.) Bár ebben is van alkohol, úgyhogy szerintem tök mindegy, hogy ezt, vagy a Stodalt adod. A Sinupretnek elég szar íze van, én kajába kevertem, mert megkóstoltam, és én sem bírtam lenyelni!!! De 1-2 nap alatt elmúlt minden köhögés.
zuzmo1

Macsek, a Sinecod "elfojtja" a köhögést, ettől nem szakad fel a trutyi csak nem érzed az ingert. azt hiszem testsúlykg-szor 1csepp az adagja, napi 1x. mi már használtuk (a dokink nem bíz semmit a véletlenre, meg a természetre :?) de lényegesen jobb eredményeink voltak a Stodal sziruppal.
bár arra az icipici alkohol miatt szintén azt mondják, hogy nem gyereknek való, de ennyi sztem még belefér (Isti nem lett még se bágyadt, se pityókás az egy kanál sziruptól), én terhesen is azt szlopálom, pedig az alkohol miatt terheseknek se ajánlott a haszn. ut szerint.

Stodalban van vagy 10 különféle gyógynövény, a köhögés különféle fajtáira, szárazra is meg hurutosra is, akkor nem kell mellé már mást semmit se szedni. ill ha náthás, lázas és egyéb tünetek is vannak, akkor lehet oscillót akár, de a kettőt ne egyszerre, hanem legalább fél óra eltéréssel.

Oscillo kevésbé a köhögésre, inkább rossz közérzetre, náthára, lázra, végtagfájásos, influenzaszerű vagy megfázásos tünetekre való. felnőtteknek adagja egy pellet, napi 2-3x ismételve. de gyerekeknek ez rengeteg (még nekem is, én is csak fél adagot fogyasztok)
elég, ha összecsippentesz annyit, amennyi a két ujjad közé fér, és egy csipetnyi golyócskát adsz neki, mondjuk óránként, később kétóránként-háromóránként és egyre ritkábban ismételgetve, ahogy szépen javul. gyorsabban is fog hatni, és nem üti ki annyira a primer rosszabbodás.

és hársfatea is nagyon szupi, meg estére egy jó meleg kakukkfüves fürdő, esetleg éjszakára a hát/mellkas bedörzsölése és egy plusz trikócska, hogy jó melegen tartsa...
gyógyuljatok!
votiv

Votiv!
Milyen volt a tali??? Voltatok? Jobban vagy???
zuzmo1

Zuzi, végül nem voltunk, tiszta trutyi a fejem/tüdöm :( maradtunk, főztem ebédet, sütöttem sütikét - du. jönnek Isti tesói... most meg pihenek, és nyomom magamba a mézes teát meg az echinaceát meg a stodalt...

votiv 8)
votiv

Votiv!
Remélem, hamar rendbejössz, mostanában olyan sokat voltál beteg :cry: Istinek üzenem, hogy ma egy kicsit hagyja pihenni az anyukáját!!!
zuzmo1

sajnos itthon folyton azt hallgatom, hogy már megint beteg vagy??? :shock:
de most mit tegyek, vszínű az immunom nem olyan pöpec mostanság :(

votiv 8)
votiv

Macs: én a szopi miatt izgultam leginkább, de nem igényelt a jány, úgyhogy bűntudat nélkül élveztem már a második naptól az órákat :) Persze azért minden szünetben hívtam az Zapát, hogy hogy vannak 8)

lándzsás utifűben nincs alkesz egyáltalán és a használati utasítás szerint csecsemőknek is lehet adagolni!

Kamilla megfordult lépegetve a tengelye körül az imént!! És egyre többet megy kapaszkodás nélkül! Asszem a karácsonyfát nekünk is ki kell majd kötni :lol:

Betegeknek jobbulandusz és ++++++++++++

Indi: Vicáék jól vannak???

Hát ha ennyire mondjátok a téli cipelést akkor lehet, hogy kipróbálom mégegyszer....csak ez a sok ruha meg miegymás is olyan macera. Ilyenkor azért irigylem egy kicsit a Ciprusra költözött barátnémat, ott ugye 15 fok is marha ritkán van!

fázósrylie
rylie

Neet! Jól érzem a soraidból, hogy rám akarod kenni ezt az egész balhét? :shock:
Ötlet volt részemről a KUSZA, mint ahogy részedről a kajálda, vagy ahogy más részéről a tegnapi MOM. Mellékesen megjegyeztem, hogy nekem csak a KUSZA jó, nem annyira a hely miatt (mert én is voltam már a MOM-os kévézóban csúszó mászó gyerekkel), hanem csak és kizárólag az időpont miatt, mert nekünk délben itthon a helyünk.
De ha senki nem jött volna, én bizony nem sértődtem volna meg.
Itt egyedül csak egy ember sértődött és csinálta a feszültséget :(

Na, de maga a tali jó volt, igaz, hogy egész minire sikeredett (ilyen előzmének után nem is csoda), és mi le is léptünk 3/4 12-kor. De a kiskrapekok nagyon édesek voltak :D

Votív, Macs, Füli! Gyógyuljatok meg gyorsan!

KépKép
KépKép
lindicita

Gyógykívánságokat köszönjük, Fülesnek átadtam :)

Összes többi beteg is buljon++++++++++++++

Köszönöm a tippeket a gyógyszerekre :)

Sajnos Füles tök taknyos, val.szeg fj a torka is, mert nem akar enni, csak pár falatot, viszont láthatólag várja a kaját. Panadol szirup után többet eszik, ez meg ugye fájdalmat is csillapít. Oscillo-a én is az egyéb tünetek miatt gondoltam, a Stodalt, meg azért fogom adni, mert szegény aludna, de nem tud az állandó köhögéstől. És mikor felébed, nyújtja a kis kezét, hogy muszáj felvenni, átkarolja a nyakamat és alszik tovább. A köv. köhögőrohamig.. :cry: :cry:
és most is jőn, hogy: éjááááájáájáá-memmemmemme és bujizk.
Amúgy két bújás közt, meg bulizik mer ha a kedvenc zenéit meghallja ( RedHotChili :shock: ) akkor feláll vigyorog és táncol.

Votivom, már csak azt mondd meg, milyen potenciál az oscillo?

csók mindenkinek

Macsek
macskanyu

hja, gépelni má megin nem tudok.... ehhhh...grrrrr..
macskanyu

Lindi,
és végül kikkel találkoztatok? :)

Votiv,
Jobbulást Neked is!!!!++++
pihenned kellene többet, az a fránya munka :( Kisteso után kicsit leállsz a meloval?

Macs,
szivesen, máskor is, ha tudok :)
fibi

Macs,
Oscillobol csak egyfajta van, a dobozos, nem? :?
fibi

Macsek, nem kell potenciál, csak bemondod a patikában és egyfélét kapsz. szegény kis Füles, sajna nekem is ilyen volt az éjszakám, még a pocaklakót is felrázta a köhögés :(

Fibi, már nagyon minimálisan dolgozom, így azt nem okolhatom semmiért :) inkább attól vagyok fáradt, hogy Isti napi 16 órában a vérem szíjja, és senki más nem foglalkozik vele egy fél órát se. főleg az apjára vagyok pipa, hogy nem tud vele egy külön programot se csinálni, se levinni egy fél órára, semmi... és akkor még őt is nekem kell kiszolgálnom :roll: ja és ha itt van vmelyik tesó, akkor ugyanez, tíz percig böngyörgetik, aztán csá, és mindent eléjük kell rakjak, a vacsorától a kávéig... hát tényleg ennyire balek vagyok én???

votiv 8)
votiv

[quote="votiv"] írta:votivja és ha itt van vmelyik tesó, akkor ugyanez, tíz percig böngyörgetik, aztán csá, és mindent eléjük kell rakjak, a vacsorától a kávéig... hát tényleg ennyire balek vagyok én???

Votiv, Drága! Te írtad, nem én! :wink: Van egy olyan szó, hogy NEM!!!!!! Elég nehéz kimondani, én már csak tudom, de a saját érdekedben sajnos ki kell mondani! AMióta a tesót várom, azóta érzem is, hogy olyan igazi bunkó lettem!!! Ha valami nagyon fáraszt, akkor azt mondom, hogy nem és kész! Azóta nem aludtunk anyóséknál (kivéve most, mert segítettünk koszorúkat kötni), mert ott minden pillanatban B után kell rohangásznom, annyira nem bababarát a hely, és kijelentettem, hogy en is számítsanak ránk se karácsonykor, se disznóvágáskor, se soha :lol: Sokszor emésztem is ezek miatt mgam, hogy megutálnak, de ha egyszer nincs más választás!
Pihenj, és kérj segítséget!!!!!!! Lehet, az a baj, hogy nem kéred!!!

Kép
Kép
zuzmo1

Votiv,
akkor ne legyél balek :) mondd meg apafejnek kerek-perec, hogy szükséged van a segitségére, mert Neked is jár a kikapcsolodás meg a pihenés. ezt el kell ismerniük szerintem, még akkor is ha preferálják a klasszikus férfi-nö szerepet otthon....
én párommal is volt vasárnap kisebb vitánk, mert kicsit a szememre hányta este, hogy ö segitett fözni meg gyerekkel játszani, én meg nem támogattam öt abban du., hogy lemehessen gitározni.... szal nehéz összeegyeztetni, h mindenkinek jo legyen, de meg kell mindig beszélni.
a nagytesok meg már nagyok, szolgálják ki magukat, azta!
fibi

Zuz,
milyen jo tippet adtál :D asszem nekem is el kéne mondanom, hogy nem akarok anyosékhoz menni, mert ott sosem sikerül aludni, meg pihenni. ott van még 5 másik unoka, és örökké azt kell figyelnem, hogy melyik szedi el B játékát meg megy neki a motorral, stb....
fibi

ja, és mindig a legzajosabb szobát kapjuk éjszakára :roll:
mi lesz, ha 7 unoka lesz ott egyszerre? :shock:
fibi

Kedves Dóra!

Köszi az infókat Urbán Mártáról!
Aki esetleg tud mondani vmit még Kocsis Éva doktornőről, Balogh Tiborról és Bálint Balázsról, nagyon örülnék, ha leírná a véleményét!

Köszi és szép napot!

gyöngyvirág
gyöngyvirág04

Hú, mennyi beteg :( :( :( BULÁST NEKTEK!!!!!

Macs :) Én most tesztelem a Stodalt és tényleg jó :) Szegény Füli :( De apa nagyon rendes, hogy így kitesz magáért :D

Curse :) Mi volt uh-n? Tali milyen volt?

Rylie :) Szupi, hogy így tetszik a suli és Kamilla is ilyen jól elvolt :) Sztem ez sokkal jobb, mintha utánad ordítana egész nap, nem igaz? Gratula neki a forgáshoz!!

Barbi :) Ezek aztán a szép méretek :D :D És a szopi nélküli altatás egyelőre működik :wink:

Rec :) Fél 10-ig?? És én még örültem a 7 órának :lol:

Votiv :) Sztem már ki tudnák szolgálni magukat a rokonok, Neked meg jobban kéne kímélned magad!! (Tudom, mondani könnyű...) :roll:

Fibi :) Esti sírás :( De annak nagyon örülök, hogy már nincs B-nek hasmenése :D
denizsa

Csajok,
a Tétényi ut 18. az melyik épület? most látom a Kismamában, hogy van ott Kismama relaxácio. Biztos jo lehet :)
fibi

Deni,
mi is 7-kor keltünk, és az egész türhetö :) már világos van olyankor 8)
képzeld, arra jöttünk rá, hogy azota sir este öltözésnél, amiota erösebben fütünk, és mondja, hogy "csip" (ami nála a viszketet jelenti :lol: ), és vakarja a börét. ráadásul itt elég kemény a viz, ugyhogy lehet h szárazabb a böre. ma este megprobálom masszázs vagy babaolajjal bekenni a börét, azt ugyis szereti, ha kencézem :)
fibi

na, megjártuk Lencsivel a bankhitel ügyintézést, hadd tanuljon a gyerek. nem könnyű dolog hitelt felvenni manapság :(

Barbi!
Angi se lesz alacsony lyány!

Zuzi!
én is végig nyálaztam ma, és rájöttem, hogy oda nem lehet ip-t kérni. de nekem is kell egy házassági, úgyhogy felhívom őket záros határidőn belül, és megyek. meg még más jegyzői igazolás is fog kelleni. :(

Curse!
nem szabad 39 hetesen 0 óránál tovább fennmaradni! higgy nekem, később megbánod! aludj minél korábban, hogy kipihenten menj a kórházba!

Indi!
gondolom már elindultatok, de a Camponában a "kajálda" rész tök jó ám, én még nem éreztem ott kaja szagot. és ott elvannak a gyerekek is ideig óráig. a mamák le tudnak ülni, gyerekek futkározni. a többi rész inkább folyosós. a tescos kocsit nyilván oda nem viheted. btw a bébi hordozóban tartott gyerekkel a legkönnyebb, mert csak le kell tenni a székre és kész. pár hónap, és 100x is meg fogod gondolni, hogy hova induljatok el, hacsak nem akarsz egész nap futni utána. volt olyan tali, hogy egész végig csak cipeltem Lencsét a játszótéren, mert még csak kúszni tudott, és mégis elmentem. nagyon kevés az olyan lehetőség, hogy a mamák tudnak dumálni, míg a dedek elvannak.

mindenesetre, remélem továbbra is haverok :) maradunk, meg valójában nincs jogom beleszólni, mert én ma kimaradtam a buliból, mégis úgy érzem meg kell mondjam, elég szépen kiosztottad Neetet, ami azt illeti (célzások terveire), pedig mindegyikőtök szavazata csupán egyet ér, legyen az bármilyen érvekkel alátámasztva. úgyhogy boruljatok egymásra és pusziszkodjatok, mert nem ér az egész ennyit! múltkor a másik tali helyszínén most meg ezen... nehogy már így induljon egy gyümölcsöző barátság, még olvasni is rossz. és könyörgöm! ne faragjunk már bűnbakot folyton ilyen meg olyan ügyben!

Macs!
tessék bulni nektek! neked ez most nem hiányzik, magyarázd meg a szervezetednek! :)

Neet!
várj pár hónapot, és ha néha eljössz arra, majd elmegyünk táj csirkét enni. én is imádom! mondjuk hozzánk közel meg egy kínai kis büfé lesz, ott még jobbak a zabák. majd rendezünk közvetlen oda talit :D-

Lindi!
a Kuszába nem csak azok mehetnek, akiknek ott van úszásuk? idegenek is csak úgy beállíthatnak az utcáról?
minap gondolkodtam a "vigyázol Grétire kicsit?" gondolaton, mikor rájöttem, hogy mitől tojtam be! hatalmas felelősség más gyerekére vigyázni!

ancsipancsi

Fibi, nálunk totál bevált a neutrália, a bőrkiszáradásos tünetekre. Apa azzal fürdeti este és gyönyörű a bőre.
macskanyu

Macs!
nekünk is elég szép apa bőre :D
ancsipancsi

Macs,
Neutrália az tusfürdö? :? vagy van testápolo is belöle?
fibi

Remélem, talin nem esetetek egymás torkának :D

Neet, Indi,
szerintem kicsit túlreagáltátok egymást, nyugeeeee! :D

Votiv,
szülésznőkről jut eszembe, te már felkértél? Merthogy lassan félidős leszel, nehogy beteljenek!!! :D És jobbulást :) Éééés figyelmezz Zuzira, mert megmondá a tutit!

Den,
hogy vagytok? :)

Rylie,
szerintem a karácsonyfát golyóálló üveg mögé kell majd rejtenetek :D

bunkóZuzi :D:D
nem fog senki megutálni :D

Ancsi,
hitelügyintézés... erre nincs is szmájli :D

1db lányom hív, puszi,

v
kisün

annyira megkivántam a pizzát, és még mindig a szerelönél a kocsim, igy kénytelen voltam neten rendelni. még jo hogy Gödöllöröl kihozzák :P
fibi

Fibi,
én neutrália tusfürdőt használok, van nekik hidratáló verziójuk, nekem is tökjó! Émelygések? :D
kisün

SPOOKY... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ancsi,
hidratáló, szappanmentes, illattalan tusfürdő. Én is azt használom :)
macskanyu

Kisün,
thx :) émelygés köszi, még megvan, bár arra jöttem rá h ha többet alszom, akkor jol ébredek (hányinger nélkül). szagok azért még zavarnak :D

azta, benyomtuk ketten a 32 centis 4sajtost :o :lol: :lol: :lol:
fibi

[quote="macskanyu"]A írta:macskanyuncsi,
hidratáló, szappanmentes, illattalan tusfürdő. Én is azt használom :)

ismerem, én is használtam, csak vicceltem Apa bőrével :D. nekem a Bionsen is tetszett, habár az már illatos.

Vera!
:x ez a szmájli rá.
ancsipancsi

[quote="ancsipancsi"]M írta:ancsipancsiacs!
nekünk is elég szép apa bőre :D

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zuzmo1

Zsanci,
mi van spooky-val? :D
és elmeséled majd, milyen lakásokat néztetek eddig is hol és mennyiért? :wink:

Vera,
és Nálatok a szörcsögés javuloban? :)
fibi

Fibi!
Én is Pizzát akartam neked csinálni! :lol:
zuzmo1

Zuz,
jövöhéten ujra meg fogom kivánni :D amugy sonkásat akartam, de vega apjuk miatt lett sajtos :D
fibi

Fibi!

Eucerin testápoló ,gyógyszertárban kapható.Enyhe ekcémát is helyrehozza.SZáraz bőrre kíváló!Nem olcsó kategória sajnos.

Juc
20170114224602

HELP!

hol van a Fehérvári úton az Asso cipőbolt?? valahol a Kondorosi lakótelepen? fél 5 után indulnánk, de nincs címem :(
ancsipancsi

Jucus!
nekem is nagyon bevált az Eucerin krémek némelyike, pl. a pattanásos bőrre való. szerintem nagyon kafák! azt nem is tudtam, hogy van testpátyolójuk is!
ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?