A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Johi! Öcsifrizkó bizti rulez! Per pill most örülnék is neki, mivel Angi nagyon leleményesen megtalálja minden elérhető tincsemet, s azoknak van nemulass. :mrgreen:

Lencsi oooooolyan édes! :lol:

Akata! köszi hogy leírtad a gondolataid. :D
az én álláspontom hasonlít Kisünéhez.
nem akarok mindenféle dolgot beadatni a kölinek, mert nem hiszem hogy enélkül nem lehet élni. gyerek felmérése az egyik teendő, a másik az egyéni karma vagy tapasztalat vagy út vagy hívd aminek jól esik.
agyhártya ellenit mi beadattuk mert itt ahol lakunk elég nagy mennyiségben néha előfordulnak szunyik és barátaik.
teljesen igazad van hogy biztos megrémülnék ha ilyen szülőkkel beszélnék, de mivel nincs ilyen a környezetemben úgy gondolom nem véletlenül kerül el az ilyen élmény. ez hangozhat struccpolitikának, de nem az. hiszek abban hogy mindennek oka van, s nincsenek véletlenek.
gödibarbi

Ancsi :) Micsoda gyönyörű rózsaszín hógolyó :D :D :D Sztem jó, hogy megpróbáltátok az egyedül evést, mégha takizni is kell utána, de legalább Te is tudsz közben enni, legalábbis nekem azóta van erre lehetőségem :wink:

Barbi :) Hajtincseidnek kitartást, még (jó)pár hónap és elmúlik a veszély :wink: (és nem úgy gondoltam, hogy nem marad hajad :lol: )

Vera :) Nagyon szerencsések a gyerkőceid, hogy ilyen jó immunrendszerük van :D És jó volt olvasni a véleményed :) Pogik megsültek és nagy részük már megsemmisült :arrow: vagyis jó lett :D

Akata :) Tök jó, hogy Te is leírtad, mit gondolsz, mindig tanul az ember :)
denizsa

Kisün, Marcinak minden vonása gyönyörű és tökéletes :) nagyon jól sikerült kisfiú, ha szabad ezt mondani :D

Kata, mi voltunk kórházban rotával. nemrég Moose beadatta a picijének a rota oltást, és kérdezte, hogy majd én is beadatom-e. hát, elgondolkodtam.
az oltás vmi 18 ezer ft volt, és nagyon új az oltóanyag, heteket kellett rá várni stb. de aztán ahogy beadták a picinek, aki már épp határon volt (hathós korig lehet beadatni), mégis szegénykének ijesztő rotás tünetei voltak, amire épp az oltóanyag újdonsága miatt senki se tudott értelmeset mondani, hanem székletvizsgálatra meg kórházba akarták őket küldeni stb. és szörnyen megrémisztették az egész családot.

komolyan elgondolkodtam, hogy mindez ellensúlyozza-e, hogy esetleg elkapja a baba a rotát, és legrosszabb esetben kórházba kell vinni, amit persze mindenképp jó lenne elkerülni.
és hát mi egyértelműen az orvosi félrekezelésnek "köszönhetően" jutottunk el a kiszáradásos állapotba, a mai fejemmel már mindent másképp csinálnék. és Isti már nem szopott, mikor elkapta, de az április babám még remélem, hogy anyatejes lesz a veszélyes időszakban, és hát az is véd...
szóval lehet, hogy inkább a természetes rizikók, mint a rizikós oltás. pedig tényleg maradandó élményt szereztünk a László kórházban :evil:

de persze mindenkinek szíve joga, hogy milyen választható oltást adat be a gyerekének, csak azért előtte a saját gyermekét és helyzetét mérlegelje, és úgy döntsön, ne dőljön be se a riogatásnak (sok cikket szponzorálnak az oltóanyaggyártók is :wink:), se a "divatnak" :)

Talis képeken szépek vagytok!! úgy sajnálom, hogy nekünk kimaradt :(
Vica, örülök, hogy írsz, már nagyon hiányoltunk! :)

Macsek, hogy van Füli? remélem sokkal jobban!!!

votiv 8)
votiv

Ancsi, szerintem tök ügyi a csajod!! :) csak így tovább!

a mi dokink jellemzően még a rotára meg a háromnapos lázra is antibiotikumot adott, és minden megfázásra is :? mondhatjuk, hogy nem igazán jó orvos? :wink:

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Szeintem is klassz dolog, hogy feltalálták a védőoltásokat, de tényleg szükség van ennyire? Úgy értem, plo a bárányhimlőn nem jobb túl esni kis korban? Sajna, még mindig nem kaptam meg a pü-t ebben a témában :cry: , pedig érdekelne. A pneumococcus-on gondolkodom erősen, mert enm hiszem, hogy a tesót is annyira tudnánk mindentől óvni, mint Bazsót. B miatt ugyanis hamar el kell kezdenünk a társasági életet.
A Kismama cikket úgy értelmeztem (mostanában gyorsolvasásban vagyok :lol: ), hogy 3 éves kor alatt a piros torokra (pl köhögés, mandulagyulladás) egyáltalán nem megoldás az antibiotikum. Mi addig 2x vagy 3x adtunk (azért nem emlékszem, mert volt, amikor nem adtam be :oops: ), ezek szerint fölöslegesen. Azt már máshol is olvastam, hogy van valami ketyere, amivel a doki kb 3 perc alatt megállapíthatná, hogy vírus vagy baktérium áll-e a dolog mögött. De most úgy kellene háziorvost keresni, hogy erre rákérdezek???? Amikor egyszer az ügyeleten mondták, hogy antibigyó kell, és én naívan rákérdeztem, hogy nem lehet-e hogy vírus, akkor azt mondta a doki, hogy hát ő ezt meg honnan tudná, ehhez labor vizsgálat kellene :roll: :twisted:

Votiv!
Jobban vagy????

Ancsi!
Ha látnád B-t táplálkozás közben, akkor belátnád, hogy Lencséd nagyon kultúráltan eszik :lol: :lol: :lol:
rózsaszín hógolyó :lol: Zabálnivaló!!! :lol: :lol: :lol: Amit mi vettünk, az inkább síoveráll jellegű.
Ez a naptár dolog nagyon jó ötlet!

Vera!
Milyn jó immunrendszere van a családnak! És milyen klassz, hogy így megússzátok az oltások mellékhatásait is! Ki a háziorvosotok? Amit leírtál, az alapján nem ugyanaz, aki nekünk, pedig egy kerülethez tartozunk. Kíváncsivá tettél!

Kép
Kép
zuzmo1

Kérdés:
A KUSZÁ-ban ez a játszóház rész meddig van nyitva? Arra gondoltam, hogy egyszer este megnéznék. Olyan hosszúak az esték, és be vagyunk zárva, már kezdem unni az itthoni játékokat, jó lenne legalább 1x egy héten valami program estére (amíg lehet :wink: )
zuzmo1

Votiv,
köszönjük a dicséretet, sokat dolgoztunk rajta :mrgreen:

Zuzi,
ő kórházi orvos, tehát nem "hivatalos" házi gyerekorvos (az más, csak igenigenigen ritkán látom :D). Családi barát, és az én gyerekorvosom is ő volt :) Nem mai csirke, és sok dologban konzervatív, viszont kitűnő diagnoszta, szinte már megérzésszerűen tudja, hogy mikor van gáz :) És soha nem ad indokolatlanul antibiotikumot... most, hogy belegondolok, én szerintem életemben nem kaptam influenza-szerű megbetegedésre antibigyót :shock:
Általában úgy néz ki egy betegség-kúra, hogy lázra lázcsillapító (38,5 fölött), orrcsepp, köptető, néha aszpirin, ha kell. Plusz rengeteg tea és c-vitamin. És ha a láz 4-5 nap alatt nem múlna, vagy súlyosbodnának a tünetek, akkor kell átgondolni, hogy esetleg keményebb szerekkel is támadjunk. Erre eddig szerencsére nem volt szükség!

Deni,
pogácsát örömmel hallom!!!! :D:D gondolj rám, miközben majszolod...

Barbi,
Marci még nem, Dóci már nem tép engem, viszont nemrég elkezdtem a menetrendszerinti vedlést :? Úúúúúúúúúúúgy utálom!!!!!

v
kisün

Zuzi, köszi, jobban. már csak 3-4x keltem éjjel a köhögésemre :twisted: de van még mit javulni! minden tekintetben :wink:

votiv 8)
votiv

Ancsi,
ez a jány könnyes szemmel is gyönyörű!

Votiv,
további jobbuláskártyák! :) És ma nyit a bótod, az csak feldob, ugye? :) És az első 50 betérő (vásárló?) ajándék pólót kap. :)
Rajtunk is próbál kitörni a nyavaja, de nem megy neki. :shock: Mindenki fújja az orrát és néha köhög, de a gyereken kívül senki nem szed semmit, mégse tud kitörni teljes mellszélességgel a betegség, pedig már jobban örülnék neki, ha 2 nap alatt elsöpörne, mert így már egy hete "szenvedünk", igaz, minimálisan, de már unom.

Oltás, doki: Verát tudnám visszhangozni, öreg dokibácsiaink ugyanabba az osztályba járhattak. :) Oltás: amit kötelező, azt megkapjuk, de még nem gondolkodtam el a nemkötelezőkön. Pl a kullancsos beijesztett a múltkor, de mivel a durvább ellen nincs oltás, sőt, az egymillió baj közül, amit ez a dög terjeszt, kb egyre van, nem tudom, megéri-e. :?
Egyébként azt jól látom, hogy a mai világban sokkal több és mutánsabb vírus van, mint régen? Miért? Eddig csak télen volt mindenki beteg, most már lehet nyár is, tavasz is, tök8. :( Ez is a globális felm. hatása, meg a kipufogók és az eldobható élet motívuma...? :roll:
neet
neet

ööö... a motívumot nem én írtam... hogy jön ez ide? :lol:
neet
neet

Kisün, Macska, :)
lassan muszáj lesz kipróbálnom sós receptjeiteket, jövőhétre ígértem tesóm szülinapjára. (37)
neet
neet

Sziasztok!

Marci, Lencsi :lol: eeeedesek :lol:

Votiv, S.O.S.!
Csonttoresre van homeobogyo?

Betegeknek bulast!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dóra,
Húha, kinek tört milye??
Bocs, Votívet szólítottad majd biztos hamarosan válaszol, de addig mivel SOS - igen van a füzetecske szerint 2 féle is:
Calcarea phosphorica 9CH (elősegíti a csont forradását és a csontosodást ) 2*5/nap
Symphytum 9-15CH (töréskor fellépő fájdalom ellen) 3*5/nap
Ez az irodalom, de Votív és /vagy a gyógyszerész még biztos segít.

Kép
akata

Akata, Dóra,
kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy Votivját :lol:

Dora, tényleg, kinek kell??
neet
neet

Dóra, ha friss a törés, Arnica nagy potenciában (C200-as, ebből összesen 4-5 alkalommal 5 golyócska), aztán alacsonyabb, 30-as potenciában napi 1-2x5.
ha már 2-3 napos a törés, akkor is Arnica 30-as, napi 1-2x5. mellé sok-sok kalciumot, kalciumdús ételeket és D-vitamint kellene fogyasztani.
homeopátiás szerek közül a Calcarea phosphorica, 9-15CH-ban szedhető napi 1-2x5, ez elősegíti a kalcium felszívódását és beépülését az új csontszövetbe. és/vagy a Symphytum (fekete nadálytő) is, ez a csonthártya gyógyulását segíti.

votiv 8)
votiv

Votív! de jó hogy leírtad a történeted és Moose-ét is. Szegény Moose és kisnyuszijai! :( El sem merem gondolni milyen nehéz lehetett nekik.

Lehet hogy csak nekem új, de van egy olyan füzike aminek az a neve hogy homeopátia babáknak és mamáknak. Nővérkém kibulizta hogy adják neki kölcsön lefénymásolni, s így már nekünk is van :P

Akata! azért remélem nem rémít el ez a sok "ellenvélemény". Persze ellentmondásosnak hat hogy én ugyan mi a bogyónak kérdeztem egyáltalán rá. Hát azért mert nálam a ugyan a természet van az első helyen, s a tudományt csak utána pakolom, de mióta anya lettem azóta beszaribb és pudingosabbá vált a halmazállapotom. Hála hogy van ez a topik ahol vissza tudnak terelni önmagamhoz. :lol:
Szóval ismét KÖSZÖNÖM HOGY VAGYTOK CSAJOK!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Votív! persze neked sem lehetett könnyű... :oops:
Milyen bótod nyílik?
gödibarbi

Macs,
jelentem, Neutrália beszerezve :D
jobban vagytok??

Ancsi,
Lencsi nagyon szép! képzeld, azt álmodtam, hogy csajod nálunk aludt :) és éjjel felsirt, én meg lehoztam megetetni, aztán szép nyugisan visszaaludt, ahogy simogattam :D és arra gondoltam, hogy dejo lenne ha Bálint is igy sirás nélkül visszaaludna éjjelente.

Votiv,
Zuzi meg én reagáltunk a "balekos" hsz-edre még 2 (?) napja. Megtaláltad? :? Remélem, hamar meggyogyulsz!!+++

KépKép
fibi

Sziasztok!

Először is pénteki talira szeretnék menni én is (vagyis mi, mert persze Bendit is viszem). Már nem emlékszem végül Árkád vagy Ikea lett a helyszín? 10 óra nekem teljesen jó. :)

Szegény betegeknek jó bulást!!!

Meg mivel ritkán írok nem is gratuláltam még sok új pocakosnak, szóval gratula! Olyan sokat gondolok rátok, hogy milyen lehet második kisbabócával a pociban, néha elkap a vágy, hogy nekem is legyen, de inkább még halogatom a dolgot...

Ez az oltás téma is olyan nehéz dolog, én beadattam az agyhártyagyulladásost, de más nem kötelezőt nem akarok. Bendi is eddig elég jól bírja a strapát, mert igazán még sosem volt beteg. Talán egyszer volt lázas egy napig, meg kétszer volt, hogy taknyos volt két napig, de akkor meg nem volt lázas. Úgyhogy szerencsére az antibiotikumokat eddig messze elkerültük, de az tényleg szörnyű, hogy vannak dokik akik minden kis szörcsögésre azt írnak és van olyan kisgyerek, aki már 1 éves korára átesik vagy 5 antibiotikum kúrán..brrrr Persze amikor muszáj, akkor muszáj, de emellett meg akkor használják azt a tesztet, ami eldöntheti, hogy vírus vagy baktérium, de persze azon biztosan spórolnak. Kíváncsi vagyok, hogy az én dokim mit tesz majd, ha egyszer Bendi beteg lesz.

És lehet, hogy nálunk is eljött az ideje, a szopiról való leszokásnak, ugyanis Bendi mostanában sokszor tépi, nyúzza, harapja (áuúúú) a cicimet. Lehet, hogy kevés már benne a tej? De ezt egyre kevésbé bírom tolerálni. Ugyanakkor nehezen szánom rá magam a leszoktatásra, mert nem tudom, hogy ezek után hogy fogom elaltatni?? és félek attól is, hogy vége a betegségmentes időknek.

Kisün

Marci arcok. :) Olyan édes ez a fiú, már most elájulok tőle. :)

Ancsi

Nagyon ügyes a kis hógolyód. :) Ez az egyedül evés nagyon jól megy neki, Bendi is már csak egyedül hajlandó. Ráadásul már az etetőszék sem tetszik neki, hanem ő a rendes széken akar ülni.

Votiv

Múltkor írtad, hogy mindent neked kell csinálni otthon. :( Hát néha én is kiakadok ettől, valahogy annyira nem bírom ezt a házitündérkedést. Néha belegondolok, hogy amikor otthon vagyunk a szüleimnél, akkor anyám szinte ki sem jön a konyhából, mert reggelit készít, aztán amikor megettük, akkor már kezdi az ebédet, ebéd után már el kell kezdeni a vacsorát főzni, áááá én nem akarok ilyen lenni!! De mit tudok tenni?? Valami Lynette féle megoldás kéne!! :mrgreen:

ruz
ruzicsky

Barbi,
nekem olyan könyvem van, hogy Gyermekek gyogyitása homeopátiával. és megvan az a gyogyszertári füzet, hogy Homeopátia Mindenkinek Mindenkorra.
fibi

Ruzi,
dejo, hogy Ti is jöttök pénteken :) még nem dölt el a helyszin, Ikea talán azért jobb, mert ott van az emeleten játszosarok :) meg kajálda :D
fibi

nekünk Örs igen messzi van...szal pénteki talit buktuk :(

Felétek is igy fúj a szél??????????

Zuz: esti program alatt mit értesz? mármint, hogy hány órától érnél rá esetleg Kuszázni???

Kérdés:
ha ebben a naptárprogiban összeállítom a saját naptárunkat utána hol tudom ezt kinyomtattatni vagy előhívatni? Sima digitális előhívóba? Nem olcsóbb az a megoldás, hogy egyes digielőhívóknál van ilyen naptárkészítési lehetőség és akkor ők meg is csinálják neked?

Barbi: tényleg és mi ahelyzet a kipisiléssel? Megoldódott???

Rylie
rylie

Sziasztok!

Akata, Votiv, koszonom szepen!!!
Votiv, koszi a tobbi jotanacsot is!
Mar el is szaladtam Calcarea-ert, Arnika volt itthon 30-asban.

Tegnap este tortent itthon egy kis baleset, Katinak eltort a jobb alkarja. :( Most gipszben van a kis csoka karja, eleg jol viseli, csak maszni nem tud igy... :( :?

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Rylie :)
Pesterzsébet HÉV-megállótól megy a 3-as villamos egészen az Őrsig. De csepeli buszról (48?) valahol Kispesten is át tudsz rá szállni.

Ruz :) szopi alatti/utáni betegségek: Dominó és Bubi (unokatesó) egyszere kapták el a hasmenéses-hányósat, Dominó 5 nap alatt nagyon enyhe tünetekkel gyógyult, Bubi pedig 2 hétig lázasan feküdt nagyon súlyos hasmenéssel - ő két éves koráig (tehát betegsége alatt is) szopott rendszeresen.

Zuz :) A játszószoba és a büfé egymás mellett, a főbejáratnál vannak, így amíg programok vannak a művházban, addig azt gondolom, a játékokat is igénybe lehet venni - de ezt csak én gondolom.

indianyo

Dóra: ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ szegény Kata. Reméljük hamar leveszik a gipszecskét róla.

Fibi: jaj, pedig úgy mentem volna, de pont elviszik az autómat és csak jövő héten kapom vissza, ha egyáltalán....

Rövid haj: nagyon könnyű vele bánni, bár reggelente inkább jobb nem tükröbe nézni, de aztán már jóóóóóóó.

Kép
Kép
johanna1975

Rylie,
itt is irgalmatlanul tombol a szélvihar, asszem ma nem sokat fogunk sétálni :(

Dora,
lányodnak gyors gyogyulást!!+++
fibi

Sziasztok,

Képzeljétek, úgy néz ki, hogy még mindig nem szülünk egyenlőre. Ma voltam dokinál és azt mondta, hogy nem úgy néz ki a csajszi mint, aki ki akarna jönni. Szóval ő nov. 15-re rendelt vissza és mondta, ha addig nem történik semmi, akkor kórház és szülés megindítás :( Remélem erre nem fog sor kerülni, jobb szeretném, ha magától menne. Nem semmi, hogy mennyire lusta a kisasszony idebent :lol: És persze most is szóba került a méret, hogy milyen nagy baba lesz :shock:
Akit esetleg még érdekel, a doki szabin lesz nov 3-tól 13-ig, de csak 15-től rendel újra.

A mai nst vizsgálat is csúcs volt, nem volt időpontom, mivel a dokinál ma voltam és azt mondta ezen a héten még menjek el egyre. Gondoltam átnézek a bártfai, hogy ne kelljen holnap újra jönnöm, azért mégis csak Érdről kéne indulni. Szerencsém volt, mert gépre tudtak tenni, viszont Adél baba meg se akart moccani, egyfolytában mozgattam a hasamat, hogy valamit mozduljon, de szinte semmi. Ahogy kijöttem az nstről, rögtön akkorákat kezdett el rugdalni, hogy még én is bemozogtam :lol: Ez nálatok is így volt, vagy esetleg Adél baba Murphy rokonja??? :lol:

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Kisün! Marcid nagggyon édes :D

Ancsi! Nem is hógolyó, olyan aranyos Lencsi az overálban. És hát ezen az egyedül szek időszakon túl kell esni. Gréti is most már egyedül akar enni, de még nekem is égnek áll a hajam tőle, pedig ő mondogatja, hogy "szépen, szépen", de a végén mindig bedurvul.

Dóra! Katikának gyógypuszik a kicsi kezére, remélem hamar összeforr. Mi történt?

Votiv! Voltam a boltodban. Gyerekosztályon tömegnyomor hegyek, és hát szinte nulla akció. A női osztályon fura mód nem voltak többen, mint pl az Árkádban lévő H&M-ben. Volt itt is pár nyitási akció, pl Snoopys pizsama XS-es méretben :evil:

Zuzi! Ez a játszósarok teljesen publikus, szóval addig lehet oda menni, amíg programok vannak a művházban.

Curse! Adél baba tényleg nem sieti el a dolgokat. De legalább nem nov.1-jén született.

KépKép
KépKép
lindicita

Vica,
Pü-t megkaptam, köszi. Ma dobok választ, csak tegnap nagyon le voltam épülve.

Barbi, Deni,
Köszönöm a dicséreteket :oops: Elég könnyű zavarba hozni :) de ilyen testméreteknél már nagyon jól esik :lol:

Deni,
Uh tényleg nincs, csak délig, de utánam még annyian voltak és szinte minden második ember után 5 perc szünetet tartottak. Nem igazán értettem miért, de aztán amikor sorra kerültem, akkor vettem észre, hogy ezekben az időkben a csókosokat vizsgálják, tudod anyukám a kórházba dolgozni stb.

Kisün,
Köszi a drukkot :) Marci hihetetlenül édes :lol:

Johi,
Igen, még egyben vagyok :) :( És használom ám a kencét :lol:

Ancsi,
Lencsi nagyon ennivaló csajszi :lol:

Oltásokkal kapcsolatosan:
Engem nagyon jó immunrendszerrel áldott meg a sors szerencsére vagy sajnos. Semmilyen gyerekbetegséget nem kaptam el, pedig anyu mindennel megpróbálkozott, de csak is azért, hogy gyerekkoromba átessek ezeken, de nem járt sikerrrel. Nem tudom viszont, hogy ez nekem mennyire szerencse vagy nem, de én pl. szinte az egész terhességet végigizgultam ezidáig a bárányhimlő végett. Még a terhesség előtt akartam beadatni magamnak az oltást, de mire megérkezett, addigra Adél baba is megfogant (amit persze nem gondoltunk, hogy ilyen gyorsan fog történni), szóval már nem tudták beadni. Ezt azóta is bánom, mert sokkal nyugodtabb lettem volna.

Kép Kép
curse

Tegnap Gréti unokatesózott (2 nagy ló 20 éves FIÚ unokatesója elkérte egész napra játszani, és tényleg csak ők voltak vele, az anyjuk otthon se volt, ez nekem olyan fura, hogy csajozés helyett Grétizni akartak)
Szóval így szabad volt az egézs napunk (kényeztet az élet :D ) és elmentünk moziba, megnézni a Szabadság Szerelmet. Annyira jó volt, rég láttam ennyire jó filmet. Közben egy csomószor könnybe lábadt a szemem, de tartottam magam, mondom csak nem sírok már egy filmen, de ahogy vége lett, nem bírtam tovább, és potyogtak a könnyeim (pedig a film alatt kevésbé lett volna feltünő). Hát nem tudom, mennyi köze volt a dolognak ahhoz, hogy tehes vagyok (hormonok), de mások is szipogtak.
Felfoghatatlan, hogy röpke 50 évvel ezelőtt ez itt Magyarországon megtörténhetett, pedig a film azért sok mindent nem mutatott meg, de régebben jártunk a Terror Házában, szóval a többit most így hozzáttettem :(
lindicita

Lindi,
De irigyellek a moziért! tegnap én is uuuugy vágytam egy jo filmre...

Curse,
akkor nagyon drukkolunk Adél babának, hogy 15-e elött bujjon ki :D Én 10 nappal tulhordtam Bálintot, és csak az Ujév miatt usztam meg az inditást (nameg a drága doktorbácsim miatt :D ). január 3-án be kellett feküdnöm, és 2-án este megkezdödtek a fájások. Szal a lusta gyereknek is van esze, tudja, mikor kell elindulni :lol:

Johi,
jaj, de sajnálom, hogy nem jössz holnap :( tök rég láttalak.
én meg most határoztam el, hogy megnövesztem a hajam. Minden évben eljátszom ezt, aztán megunom, és gyorsan olló alá fekszek :D
fibi

Curse!

Akkor pakoljál gyorsan!!!! Dokid jósképességeit ismerve pár nap, és Adél baba megérkezik! :lol: :lol: :lol:

Dora!
Jaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!! Szegény Katád!!! :cry: Hogy történt? És hogy viselte? És te hogy vagy??? Én nem is tudom, mit csinálnék...... Puszi a törött kis csontjára, olyan kis rugaémasak még ilyenkor, hogy biztos nagyon gyorsan meggyógyul.
És a 17-ei hétvégén megyünk, majd előtte hívlak, hogy ráértek-e!!!

Kuszás infókat köszi! :D
Rylie!
Nyáron esténként, amikor Apa hazajött, mindig mentünk játszótérre, de ugye most már 5-kor sötét van, viszont az esti fektetésig (ez nálunk 8-9 óra) olyan sok idő van, és be vagyunk zárva, és óhatatlanul bekapcsolódik a tv :wink: amit nagyon nem szeretek. Jó lenne néha valami változatosság. Csatlakoznátok???
Manóka mesélte, hogy a férje vitte tegnap Emmát este a Camponába játszóházazni, és valami nagyon horroráron volt, asszem 10 perc 200 forint. :shock: Nekünk ennyi idő kell, mire levetkőzünk! :twisted:

Lindi!
De jó, hogy írtad a moziélményeteket!!! Most tervezzük, hogy valahogy megnézzük, csak féltem, hogy szar a film. Talán jövő hétre nővérem bevállal egy gyerekfelvigyázást! :D
És akkor ezek szerint nincsenek akciók a H&M-ben??? Azt vettem észre, hogy Magyarországon mindig lespórolják az akciókat :?

Mi voltun ebben a szélviharban tücsökzenén, de meg is bántam! Iszonyű hdeg volt, még szerencse, hogy vittem egy plédet is, szegény B-t teljesen belebugyoláltam, az arca is alig látszott ki, remélem, nem fázott meg :x

Kép
Kép
zuzmo1

Fibi! Lehet hogy Ancsi az alvásmegoldótok? 8) Érdekes hogy én is – nemisolyrég – pont őt kérdeztem alvásügyben. Ancsi! te biztos tudsz valamit! :lol:
A Homeopátia Mindenkinek Mindenkorra füzetecskét esetleg le tudnátok nekem fénymásolni? plíz.

Rylie! köszi a kérdést, igen mióta Huggies-osok lettünk nem folyik ki a pis. :P

Dóra! Szegény Kati! Gyors gyógyulást neki.

Itt is iszonyú szél van. Séta nálunk is kilőve. Csajszi alig bírt elaludni...

Curse! Ne aggódj minden rendben lesz! Szerintem sokunknál lebegett a szülésmegindítás oszt mégsem lett. :wink: Az én csíkom is mínusz 8-cal végződött volna :lol:
Nekem is volt egy olyan nst-m ahol nem akart Angi megmozdulni. S sajna nem a szülésznőmmel voltam hanem az ott állomásozó banyával, aki lazán benyögte itt vmi nem stimmel menjen lépcsőzni. Hát tök ideg lettem, s felrohantam a tetőig, majd le a bejáratig. Mikor visszamentem már jó volt, de sírva hívtam a szülésznőmet aki megnyugtatott, hogy szokott ez így lenni.
méret: nálunk a családban elég nagy babák voltak. jómagam 4,20-szal láttam meg a napvilágot. óriási hasam volt Angival, de mégis átlagos méretekkel érkezett a gyöngyörűm!

Lindi! Éljenek a jó fej uncsitesók! Bizti jó apukák lesznek. :lol:

Mostanság már gondolkozom rajta hogy tényleg rá lehet adni egy gyerekre kesztyűt? :shock: De komolyan! :mrgreen: Csajszinknak éjjel-nappal jár a keze, s ha „eltűntetném” sétakor, szerintem nagy hepaj lenne. :roll:
gödibarbi

Zuzi! Gyerekosztályon 2 akciót láttam, semmi többet. Modjuk leakasztottam egy hálózsákot, aminek a cimkéjében volt, hogy -30%, de nem volt kitáblázva. Viszont a pénztár előtt mindent visszaakasztottam, mert millióan álltak sorba, és még postára is mennem kellett (ahol szerencsére Gréti kihisztizte, hogy gyorsan a sor elejére kerüljünk. Elég mulatságos volt, mert mindig csak egy ember engedett előrébb, akinek pont a fülébe kiabált a lány, de 4-5 emberen keresztül az elsők lettünk, persze addigra már tisztára leizzadtam)

Fibi! És azt írtam, hogy múlt héten meg az Operaházban voltunk Rómeó és Júliát nézni? :D Páholy, első sor :D Ráadásul olyan jegyünk volt (ez mondjuk csak a szünetben derült ki), amivel ingyen ehettünk, ihattunk, pezsgőzhettünk. :D

KUSZÁ-s taliban mi bármikor benne vagyunk, nekünk csak egy ugrás :wink:
lindicita

Barbi! Grétire én tavaly húztam kesztyűt, de nem problémázott miatta.

Zuzi! Neked honnan volt C&A-s 50%-os kuponod?
lindicita

Barbi,
Bálint imádja a kesztyüt, ö maga veszi fel induláskor :D Régebben sem volt vele baja. És sokszor szokott olyat játszani, hogy keresgél a fiokban sapkát, sálat, stb, és beöltözik, jokat röhögök rajta, imádja a ruhákat. Vajon kire ütött? :lol:
füzetet majd lemásoljuk, Zsolot izzitom a témára :)

Lindi,
csak azt irtad, hogy majd mentek Operaházba :) de király lehetett :D

Zuzi,
én is kedvet kaptam ehhez a filmhez, én is szolok tesomnak, hogy mikor ér rá :D
fibi

Lindi,
postán multkor ugyanigy jártunk, én is teljesen leizzadtam, mire egy aranyos nöci maga elé engedett minket :D és amig fizettem, még beszélgetett is Bálinttal, mert unta magát szegény (mármint a gyerekem) :)
fibi

Zuzi, Fibi! Papírzsepit vigyetek, nálatok garantált lesz a sírás.
lindicita

Sziasztok Lányok!

Nagyon rég nem jártam erre, gondoltam írok már egy kicsit nehogy teljesen elfelejtsetek! :) Meg kérdésem is lenne, de persze nem csak ezért jöttem!:) Azért időnként olvasgattalak Titeket, csak írni nincs időm! Pedig annyi minden volt már, amit úgy leírtam volna nektek!:(

Gratulálok a sok új pocakosnak! Jó volt olvasni, hogy mennyi új baba lesz megint!:)

Mi megvagyunk! Timi beteg volt most, csúnyán köhögött, de már rendbejött! Januártól megy bölcsibe, nagy nehezen felvették.
Maci lesz a jele. :) Én meg megyek majd vissza dolgozni.
Lassan, de alakul a beszéde is. Érteni mindent ért, így résen kell lennünk, mikor mit mondunk, mert már csinálja is.

Most tervben van egy gyerekágy vásárlása, mert tegnap már majdnem kimászott a kiságyból. Hát... nem tudom, hogy lesz akkor majd az elalvás, mert elég sokat szokott nyűglődni. Gondolom most majd ott kell lenni vele mindig amíg el nem alszik. (?)
Tapasztaltaktól megköszönném, ha írnának erről, hogy hogy szokott ez lenni!
Meg az is eszembe jutott, hogy vajon mikortól kell valami párna a feje alá?
Ha tudtok ajánlani valahol olcsó gyerekágyat ami bevált, azt is megköszönném!

Dora!

Katának sok puszi a kezére! Reméljük, jól fogja viselni a gipszet, meglátod hamar rendbejön!:( Meddig kell a gipsznek rajta lennie?

Curse!

Drukk megy!:)

Bocs, de csak ennyit tudtam most visszaolvasni!

ILdi
ildi76

Lindi: mi is tervezzük a film megnézését hétvégén, most még inkább megerősítettél, hogy jó 5let.

Fibi: én is szívesen mentem volna, de pont most nincs autóvám... sajna. de majd biztos jössz Denihez és akkor talizhatunk ám.

Curse: nálam kb. uez volt Nst-n, még szülés elötti napon is, emiatt ne izgulj. szóval ez tök "normális".

Johi

Kép
Kép
johanna1975

az én hátsófelem oda fog nőni az ügyintézők előtt elhelyezett székre, annyit járok mostanában hivatalba :(. + a szél is úgy fújt, hogy szabályosan féltem az utcán, azt néztem mi szakad ránk.

3-4 napja állandóan folyik (nyakánál) az Avent varázsitatónk, és már egyre mérgesebb vagyok érte. nekem nem penészedett be, erre elkezd folyni! :/ úgyhogy hazafelé bementem az Elefániba, és csodák csodája, kaptam olyan gatyát, amit régen keresek, ráadásul csak 990 Ft volt!!! Cactus Clone, thermo, 1,5-2 évesre való, de totál a mérete. meg vettem két fajta itatót, egy szívószálast, egy szívóst. naná, hogy most is az Aventet követeli :/. járt már így valamelyikőtök, hogy minden különösebb ok nélkül folyni kezdett ez a "csoda"? vagy lehet, hogy azért, mert minden nap szétszedem a szelepet és elmosom, és a sok szétszedéstől elformátlanodott?

itt a gatya. gondolkodom, hogy veszek még egyet. gáz ilyenben járatni? mert utcán is sokkal melegebb, mint egy durva farmer.

Kép

Rylie!
mondjuk egy ismerősödnél, ahol van színes nyomtató. nálunk csak apa tud néha stikában a cégnél nyomtatni, úgy, hogy visz fényes papírt hozzá. de a Copy Generalban is fix, hogy kinyomtatják. szerintem azért olcsóbb így, mert nem kell a bepakolási munkadíjat megfizetned.

Dóra!
meg is őrülök!!! :(
de így ez csak zöld gally törés, ugye?

Lindi!
rád az XS tökéletesen jó ;-). gondolom a H&M-ben nem lesz debella méret, de a gyerekholmikat majd megnézem.

Barbi, Fibi!
nyugodtan álmodjatok velünk :)
ancsipancsi

Lindi,
oké, viszünk :lol:

Ancsi,
miénk is folyik idönként, pedig nemis occso a cucc :x
jo az uj gatyo!! :D

Ildi,
pont most jutottál eszembe, ahogy a wiwen nézegettem az ismeröseinket :D
párnaügyben én sem tudom a választ :)
fibi

Johi,
okés, akkor next time bepotoljuk :D

Miért nem tudok mostanában ebéd után aludni Bálinttal??? igy már 6 orára kipurcanok :(
fibi

Votív, (Neet)
Én inkább a kérdezze meg Votívjét választanám, mert a gyogyótárban nem tudják ha kérdezek a homeos bogyókról. Votív, ezután hozzád fordulok :D

Dóra,
ebcsont beforr +++++++++++++++++++++++++ rajzoljatok szépeket a gipszre, az segít a babucinak

Barbi,
A pénteki talin épp mondtam a lányoknak, hogy kb 6-7 évvel ezelőttig magam is hasonlóképp gondolkodtam (kb úgy mint ti ) csak munkám miatt mélyebben kerültem a témába és sajnos sok olyan tapasztalat ért ami ebbe az irányba módosította a véleményemet.
Amúgy a sors vagy karma dolog abszolút az enyém (nagyon is), azzal a kiegészítéssel, hogy "mindenki saját sorsának kovácsa" a tabula rasában nem hiszek. Kihívhatod magad ellen a sorsot ha kimégy a csatamezőre az IDE lőjjetek felirattal, míg ha bölcsen elkerülöd azt, lehet hogy nem lőnek :) és tovább élsz úgy 80 évvel akár.
No de legyen ez mindenki saját döntése mert úgy van az jól.
Örülök, hogy megvitattuk!!!

Kép
akata

Barbi :) Fibi :) Nem kell fénymásolnia füzetet, mert nekem be van szkennelve - kivéve a materia medicát, de az meg úgyis minden homeos füzetben megvan, meg interneten is. Szóval Barbinak átmélezem.

indianyo

Indi,
csucs vagy!! :D leborulos smiley :lol:

ma már harmadszor ebédeltem :oops: ideje dolgozni is, megyünk ki almát szedni :P
fibi

Fibi, olvastam a hszed és Zuziét is, részben arra válaszoltam :) teljességel reménytelen az ügy, but the show must go on, és néha panaszkodom Nektek kicsit :wink:

Barbi, milyen bót??? nem készülök semmire, a 2. bébin kívül :)

votiv 8)
votiv

Ancsi,
sztem ez a gatyó tök praktikus, én most váltónak ezt vittem be a bölcsibe (Ha leenné, leöntené, stb a másikat), vagy legalábbis hasonlót.
És igen, sztem is azért ereszt, mert sűrűn mosod. Mármint szédszeded. De anélkül meg hogy??

Szia Ildi!

Zalában ma havazott!
neet
neet

Votiv,
Neet irta, hogy ma nyit a bótod, aztán Lindi hsz-éböl rájöttünk, hogy a H&M-re célzott :)
akkor panaszkodj nyugodtan :wink:
fibi

Barbi, na végre leesett, milyen bót :D de nem állok jót értük, eddig én is csak ritkán találtam jó dolgokat a Mo-i üzleteikben :( bezzeg Németo-ban és Ausztriában, ott van választék, meg jó akciók is bőven

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?