A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006 őszi babák

Sikerült!
Olyan lett, mint amilyet a fodrásztól kértem volna... A nagyollóval csináltam, egyébként. Most megyek reggelizni.

Puszi

ákata2

Sziasztok Lányok!!

Köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat, és a hozzászólást a kórházi dolgokhoz!! Mindenkinek igaza van, én meg örülök, hogy már éppen egészségesen itthon vagyunk!!

Sz Kata!!

Hát ha én is elég bátor lennék, amennire nem vagyok :oops: , bizti a következőt itthon szülném!! Sokkal jobb ellátásban részesülne, az tutkó!! Főleg egy frankó gyerekorvossal a háttérben!! :lol:
Amiről te írtál, az pedig csak a bürokrácia, nem más, nem a baba érdeke!! :evil:

Hettie!!
Gyönyörű hajasbabád van neked is, végigcsodáltam a képeket!!
Nem értem, hogy nekem miért kellett fizetnem, ha más kórházba nem kellett!! azt mondták, hogy október 1-től minden kórházban bevezették, hogyha nem a körzetben szülsz, az első nap4 ezret, majd naponként ezer forintot kell fizetned, ápolási díj címén!!! Hát mindenesetre érdekes... :roll:

Ma voltunk méreckedni, 30 dkg-ot gyapodtunk 1 hét alatt!! :lol: 3720g-ok vagyunk!!! :lol: úgy örültem neki, mert elég nagy súlyvesztéssel jöttünk ki a kórházból!! :x

Lányok!!

Lene, egy kérdésem!! Hova érdemes menni csipőszűrésre??
Nekünk az Őrs Vezér téri szakrendelőt, és a Királyhágói katonai kórházat ajánlották!! Szerintetek???
A Schöpfibe is vihetném, de inkább nem...
Eég lesz az UH kontrollra oda vinni!! :cry:

Puszi!! Üdv Melódia

Kép
Kép
melódia78

Szia Kata:

kitartás - mondom én, aki épp az imént kaptam ideges bőgőrohamot... tegnap este nálunk dettó, bármit is csináltam nem aludt el, már nagyon kiakadtam. Csak sírás, sírás, sírás és jó sok üvöltés. Erre ma négykor és reggel nyolckor dettó - vért kell izzadni, hogy elaludjon a kis drága.
Semmivel nem haladok itthon - még mindég vannak dobozok, mindentől elfáradok, tiszta gáz ez így.

Bocs a panaszáradatért - és ma is szél van, vagyis kivinni nemigen tudom majd Bendust.

ESŐVÉDŐ:
Na, jól mejártuk - vettem esővédőt a babakocsira a Brandonban, és itthon kibontva éreztük meg az "illatát" - olyan polietilén bűzt áraszt, hogy az még a döglött patkányt is kikészítené, nemhogy egy csecsemőt. Kimostam gépben - semmi.
Beáztattam ecetes vízbe, majd kisikáltam 2* kézzel - na, most talán már nem halálos a szaga.
Nektek nincs ilyen tapasztalatok???

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Most visszaolvastam - le is nyugodtam egy kicsit.

Rolex:
Csak semmi cipekedés!!! Mége gy kis türelem és már nem fog fájni. :lol:

Nózi:
Bárcsak egy látnok szólna belőled - mindjárt 6 hetesek leszünk!!! Csak tudna jobban elaludni - mert a többi az OK, szépen eszik, éjjel jó sokat alszik, hízik, okosodik és imááádom!!!

Tina:
Annyira gyönyörű a kicsi fiad! Ez a séró nem semmi - ilyet még nem is láttam - direkt tupírozzátok???

Sz_kata - kacium:
Hú nagyon nem jött be nekem más mint a Kacium Sandoz - előtte mást szedtem, de elkezdtek fájni a fogaim ezerrel - szerintem nem szívódott fel a vitamin.

Elevit - hát most jó lenne szedni, de annyira szorulásos lettem tőle, hogy nem szedem.

Nektek amúgy nincs ilyen gondotok a szoptatás alatt? (mármint szorulás - de nagyon), pedig ezerrel nyomom a rostot, zabkorpát. de mégis.

Üdv,

Dorka

Puszi,

Dorka

boróka1973

Sziasztok lányok!

Jadey:
Én is azt hittem hogy tejkiütés(vagy az ugyanaz? :oops: :oops: ) .Közben csalános volt Hála isten már muloban van.Leálltam a tejtermékekröl ugylátszik az volt a ludas.Nekünk piros folt közepén egy apro alig észrevehetö fehér pötty volt.Remélem Bencusnak nem az jött elö.

Ákata:
Te szegény Gondolom hogy kikészültél.Engem a fiam egyedül kikészitt nemhogy 2 nunis..Minket a hasfájos pukis idöszak kapott el de nagyon.Pedig Infacolt adom ezerrel.Cumibol nekünk egyébként 3 féle van és nem mindegy melyiket mikor adom a szájába..Bár én még nem probáltam ki :lol: de ami késik nem mulik :D
Frizura:
Nagyon bátor vagy.Én egyszer festettem a hajam utánna fodrász megkérdezte ki csinálta mondom olyan szörnyü?erre ö igen siralmas.Kénytelen kellett hazudnom hogy a barátnöm tette velem eztt a szörnyüséget :oops:

Melodia:
Sajnos csipöszürésre: Passz..Mi a kórházba megyünk vissza.

Boroka:
Esövédöt a kocsihoz kaptunk de még szét sem nyitottam.Majd most megyek megszaglászom.
Hajtupir:Hajmosás után a drágámnak mindig szanaszét áll a haja.Ahány szál annyi felé száll.Néha ugy néz ki mint egy kis örült professzor.Szorulásom nekem is van de nem tudom már tényleg mit egyek.

Rolunk annyit ma voltunk a csalános kontrollon és muloban van mint már emlitettem.De helyette van uj nyavalyánk a szájpenész.Pedig ugy figyelek mindenre.Védönöm szerint okozhatja a tul meleg is ,sajnos szabályozni nem lehet a fütést igy marad a párásito.Lányok ti kaptatok fertötlenittö folyadékot ami a cicre is jo meg
a baba szájába is??

Na szaladok fözni mert apa jön haza és ebéd még sehol.De a babanet az megy. :D
Vendég

Sziasztok!

Most nincs időm visszaolvasni, csak gyorsan elmesélem, hogy okt. 27-én 13.28-kor megszületett Veronika 3150g és 52cm. Ma jöttünk csak haza, mert besárgult, de már jól van, rengeteget eszik, és rengeteg tejem van.

Ha majd lesz időm visszanézem, hogy ki szült még...

Puszi
Rozus

KépKép
rozus

Dorka,
részvétem... Nem tudom, mi lehetett tegnap - tán a séta hiánya?! Ma felpakoltam őket, aztán usgyé! Azonnal el is aludtak, és ahogy hazaértünk, úgy kellett óvagosan kihajtogani rajtuk az anorákot, mert még szunyáltak. Meg is tudtunk ebédelni... Most ettek, kíváncsi vagyok, játék (nézelődés) után elalszanak-e.
Esővédő: mi a Brendon outletjében vettük (Soroksári út), utángyártott, semmi baja-szaga...

Tina,
ilyen pöttyök a lányokon is figyelnek, mondjuk kettő-három az arcukon. Sőt, volt már nekem is. Egyelőre nem állok le a tejtermékekkel (általában úgyis főzelékekben eszem, illetve egy kis sajtot szoktam még enni reggelire - remélem, nem ez a kis dózis látszik a gyerekeken...), megkérdezem a péterfys doktornőt vasárnap.

Kata,
fülmögötti ótvar volt nekünk is, először én is frászt kaptam, de aztán rájöttem, hogy a tej... A nyaki redőben is van néha - ott nézted?

Képzeljétek, Liza már "mászik" az ágyban a játéka felé, hogy megfoghassa (messzebb tettem, hogy ne kancsalítson rá, ezért most nem éri el) - a hátáról az oldalára fordul, és úgy kúszik egyre közelebb... Olyan édes!

Megyek, megnézem, mit csinálnak a lányok!

Békés-szép délutánt nektek - Kata

ákata2

Sziasztok Lányok,

a mai alvás eddig 2x fél óra volt, az is rajtam... kicsit fáradt vagyok. még az időjárás is olyan bágyasztó, a gyerekek ezt nem érzik? :shock:

Kata,

a nyakát nézem, ott mindig "megül" a tejcsi, csak arra nem gondoltam, hogy a fülemögött is tejes a gyerek :roll: :lol: és vicces, de először én is ótvarnak néztem :oops:

Dorka,

szorulásom nekem nincs, de a nagyvécézést (bocsi) kétszer is meggondolom, mert még mindig nem jött helyre a szüléstől kialakult aranyerem :oops: elég gááz...

Rozus,

Gratulálok Veronikához :lol:

Petike ordít....kár volt a múltkor dicsekednem :( úúúgy tudnék aludni... a gyerek miért nem?!

Kata

ja, és az otthonszülős topikban Osoa irta, hogy neki is megszületett a babája!! :lol:
sz_kata

Dorka,
kár, hogy nem kedden jöttök. Menjetek csak, mert igaz, hogy megnézik a csípőjét, ( de csak kézzel nyomkorásszák, lehet, a másik helyen UH is lesz, vagy ortopéd szakorvos nézi, a MÁVban gyerekorvoshoz mentek), de van reflexvizsgálat, súlymérés, hasi- és koponya UH.
Kb fél órát vártunk. Voltunk másodszorra is, mert nem volt okés a veséje, meg kellett nézni megint UHval. Akkor hn9-re mentünk, de csak hn10-kor kezdtek... :? . Aki szoptatni akar, annak kinyitnak egy üres kórtermet, ha van.
Korrektek voltak.
potter_76

Sz_kata - aranyér :( Nem alvás :( Elhiszem, hogy fáradt vagy! Jót nevetek ezen az elkiabálós dolgon - ugyanígy voltam vele - ahogy leírtam, úgy lett az ellenkezője - végül kétszer is meggondoltam, hogy leírjam -e a pozitív változásokat :lol: Hülyeség, nem? Mintha a "babonamadzagot" megettem volna! :lol:
Mostanában nyugodtabb körülmények közt szopiztatok - úgy néz ki helyreállnak a dolgok (ezt most leírtam...) Szerintem fejlődési ugrás volt (sajnos kevesebb volt a tej) - de pár nap alatt összehoztuk a több tejet!
Tejcsi a fül mögött - gyógyszertári krémmel kenegettem, mert azt hittem hámlás :oops:

Dorka - szorulás nálam is bejátszik - de már nem annyira vészes, mint eleinte.

Edit - de szép takarót varrtál! Kata baba nagyon aranyos - jó nagyot nőtt ő is!

Bujka - kék szemek - jól összehoztátok! :lol: Nekünk is semmilyen színű szemünk van, Zsoltié egyelőre kék - kiderül, hogy ilyen marad-e. Szopi dolgok alakulnak?

később még beugrok!
nózi

Sz_Kata

nálunk 2 napja egész délután durmi van. Du. 2-5-ig, és lekopogom hogy este is alszik, csak a szokásos hajnal 3 v. 4-kor kel.
Aranyér szegény...

Teaügy

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, azóta nem adtam neki teát. Volt egy kis bömbi, de úgy látszik sikerült!!! Azóta többet alszik, lehet a tea volt ludas a nem alvásban???

Hideg
Annyira hideg van, hogy már a sapkán gondolkodtam.
Csajok ti mibe bugyoláljátok a picúrokat, bundazsák, vagy 5 takaró?

Jaj mennem kell, azért most már mocorog a Kitti.

PUszi Mindenkinek: Betti

Kép
bettus79

Sz_Kata,
aranyér nekem még a terhesség alatt előjött, de csak kicsit, és mintha már múlna. Krémet használsz rá? Én nem kentem...
Nemalvás: ugyanígy éreztem én is tegnap. Ma viszont együtt aludtunk a lányokkal déután - én már felébredtem, ők még húzzák a lóbőrt, bár szerintem nemsokára éhesek lesznek és felneszelnek...

Képzeljétek, mi történt. Liza már ügyesen fog, és ide-oda gurulgat is (leginkább a saját középpontja körül mozog még, így a nagyágyon még elvan, de ez már csak napok/hetek kérdése). Délután kijöttem a szobából kábé arra a két percre, míg nektek írtam. Mire visszamentem, a fejére húzta a takarót!!!! Megmarkolta, aztán zutty! Rémes volt látni, ahogy küszködött alatta. Úgyhogy én is hálózsákban fogom altatni őket. (Éjjel ilyesmi nem fordul szerintem elő, mert alszanak, de azért biztos, ami biztos...) Jadey, neked is ilyesmi rossz élményed volt?

Megyek, férjem jönne dolgozni...

Puszi - Kata

ákata2

Rozus, Osoa - Gratulálok nektek! Sok boldogságot és sok-sok tejecskét kívánok!

Most már le merem írni: olyan mintha elmúlt volna a hasfájás. Sikerül rendesen megböfizetnem, keveset bukik, egyedül a pukikkal szenved még, de már azzal se olyan sokat, mint korábban. Újabban sokat alszik, sokat nevet és annyira kedves, gügyög, mosolyog, utánozza az apját (agu, abu, gggggggggg - nyálasan, nagyon vicces :lol: ) és végre :D nálunk is megvolt az APU tisztán, kisfiús hangon :lol: valójában méltatlankodott mert felvettem böfizni, de az apja rohant be, hogy "hívtál?" jót rötyögtünk!

Kép
nózi

Sziasztok!

Rozus!
Gratulálok Veronikához, sok-sok boldogságot nektek (is)! :lol: Nagyon szép nevet választottatok a kislánykának! Mi is gondolkodtunk ezen a néven, de mivel már van a családban, ezért elvetettük.

Ákata!
Szegénykém, akkor neked is kijutott a "jóból"... :cry: Elhiszem hogy bőgtél elkeseredésedben, én már sokszor... :cry: Biztos fogunk is még párszor. De majdcsak túl leszünk ezeken a nehéz heteken. Az meg nagyon klassz, hogy a lányok már ilyen ügyesek! Forognak, fognak! :wink: Nálunk kb. 1 hete az játszik, hogy a kis kezeit gyürködi (egyikkel a másikat) a szeme előtt 2 cm-re, amitől persze jól bebandzsít, és mosolyog az ökleinek, aztán a szájába gyűri őket, van hogy egyszerre a kettőt... :shock: és nyáladzik, ezzel aztán jól elvan kb. fél órát. Mintha már nem lenne annyira összevissza a kézmozgása, kicsit koordináltabb lett, mint volt. Pelenkázás közben van neki odatéve egy plüssfigura amit imád nézegetni, és esküszöm ma mintha felé nyúlt volna! De lehet, hogy csak az én anyai szemem látta igy?...
Takarót mi úgy oldottuk meg, hogy egy visszahajtott pokrócon fekszik, amin van egy összegöngyölt másik takaró (szűkítendő a kiságyat, hogy ne érezze olyan nagynak a teret), és az lefogja a pokrócot, így nem tudja magára húzni. Na ezt most baromi jól leírtam, nem tudom érthető-e, a lényeg hogy nincs veszély. Ő amúgy inkább lerugdalja magáról állandóan a takarót...
Alvás téren már teljesen normalizálódott a helyzet, mostanában már éjjel 10-11-kor eszik utoljára, és általában alszik hajnali 4-5-ig. Most is már letettem, és alszik. :wink:
Pocakfájás ügyben bevezettem a napi egyszeri (általában délután, kora este) pocakmasszázst, köményes-ánizsos babamasszázs krémmel, és nagyon tetszik neki! Olyan aranyosan magyaráz közben, hogy "hőőőőő" meg ilyenek, szerintem élvezi. Nem is feszes a hasa, és nincs is hasfájás, pedig már több mint egy hete nem adjuk az Infacolt!!! Kíváncsiságból elhagytuk, és nincs semmi probléma. Lehet, hogy lassacskán kilábalunk a hasfájós időszakból. De jó is lenne! :roll:

Dorka!
Nekünk is nagyon büdi volt az esővédőnk sajnos, én kibontottam még aznap, és azóta bontva van, nem mostam ki meg semmi ilyesmi, de már nem büdi, én legalábbis nem érzem. Remélem ha használni kell, akkor Geszinek sem lesz az. :roll:

Jó éjszakát mindenkinek! Megyek én is durmolni!

Kép
mamy

Jaj lányok, még valami, az előbb elfelejtettem:
Jár (vagy akar járni) valaki babaúszásra? Azért kérdem, mert mi szeretnénk menni, csak nem tudom hogy a bal karján lévő kifakadófélben lévő oltáshely miatt lehet-e? Szerintem nem, meg kéne várni amíg begyógyul, hogy ne érje a fertőtlenítős víz. Mi a véleményetek? Kb. mennyi idő alatt gyógyul be? Most már nagyon csúnya, mint egy gennyes pattanás, és szerintem napok kérdése, hogy kifakadjon. Jaj szegénykém... Ez vajon fáj neki?...
Puszi!

Kép
mamy

Jó reggelt, Lányok!

Rozus, Osoa,
nagy-nagy gratula! Sok-sok boldogságot, egészséget és rengeteg tejet kívánok nektek!

Mamy,
mi szeretnénk járni a lányokkal, és mivel most megkapták az első oltást, lassan aktuális is lesz. Azt mondják, fél éves korig lehet menni, addig megvan a búvárreflex.
Oltás: sztem hívj fel egy babaúsztatós helyet, és kérdezd meg. Nekünk nem kifakadós, hanem csak egy pici piros pötty, így nem látom akadályát.
Babamasszázs-krémet hol vetted?
Kömény és ánizs ezek szerint külsőleg is használ? :shock:
Szélcső bevált?

Megyek, alszom még picit, durmol az egész család, én meg nem voltam álmos a hajnali etetés/fejés után, nekiálltam sütni. De már bánom, mert most meg leragad a szemem, de a tepsit nem lehetett otthagyni...

Puszi - Kata

ákata2

sziasztok,

tegnapi nap nem nőtt az alvási idő mennyisége a 2 x fél óráról, és Peti még így is birta tizenegyig. már annyira nyügi volt, hogy a cici sem nyugtatta meg :( én meg olyan álmos voltam, hogy időnként a dajkálás közben előrebukott a fejem, erre eszméltem....de legalább este öt és fél órát lehúzott egybe. most frissen üdén, de úgy nézem egy hasonlóan nyügi napnak nézünk elébe :(

Mamy,

én úgy tudom, hogy a babaúszást 3 hónapos kornál hamarabb nem lehet elkezdeni. egyébként ez a babaúszás egy érdekes téma, annyi jót, és legalább ugyanannyi rosszat hallottam már róla. én ezért vacillálok, vinni, vagy nem vinni.
valakinek van tapasztalata, infója?
Mamy, a masszázskenőcsöt honnan szerezted be?

bocsi megint a kisbetűkért meg elirásokért, de állva, Petit ringatva irok...
sz_kata

Osoa; Rozus:
nagy gratuláció mindkettőtöknek - kiváncsian várom a részeletekt!!!

Aranyér:
Hát nekem is hol előjön, hol elmúlik - a székrekedés nem tesz jót sajna... :oops:

Á_kata:
Örülök, hogy javult a helyzet nálatok tegnap.

Nálunk maga volt a horror az éjszaka és az esti elalvás - visszaestünk az első hetek szintjére. Egyszerűen este NEM HAJLANDÓ ELALUDNI SEHOGYAN Bendus. Csak végnélkül cicizés (de nem rendes evés) bealvás, de ahogy az ágyba tesszük üvöltés. Most már nem kicsit vagyok (vagyunk) kiakadva.
Remélem ez a mélypont elalvásügyileg és innen csak felfelé vezet az út!

Fül mögötti terület: én is nemrég vettem észre, de egy alkalommal alkoholozás majd ki4melt mosdatás esténként megoldotta, elmúlt!

Ági:
Végül bejelentkeztem a csípőszűrésre - de csak decemberre kapzunk időpontot!!! És még azt modnják kevés a gyerkőc.

Bujka, Jadey, Rolex, Rönci, Iza - Hol vagytoook???

Dorka

boróka1973

babamasszázs:

Kaptam kölcsön egy könyvet - Vimala McClure: Babamasszázs
Magyar Könyvklub

Mi egnap elkezdtük csinálni és én mandulaolajjal kentem be a kezem - ezt ajánlják is - ebben nincs semmi illóolaj, de majd ha nagyobb lesz keverek neki bele pár csepp finom aromát. (DM-ben lehet kapni nagy választékban mindenféle bázisolajat és illóolajat is.)

Babaúszás:
Sz_Kata: Milyen árnyoldalai vannak???

Én még csak azt hallottam, hogy nem sokat ér a későbbi úszásra vonatkozóan. De én is szeretnék menni vele, mert élmény szinten biztos szuper - pláne ha apa is el tudna majd jönni velünk!!!

Dorka

boróka1973

Babúszás: én csináltam erről egy riportot anno (kábé tizenkét éve, mikor még újdonságszámba ment), engem nagyon meggyőzött, ismerősiem is viszik a babáikat (két testvér, a négy éves úgy úszott a nagyvízben, mint a vidra, az egyéves pedig odáig volt az élményfürdőért), szerintem jót tesz testnek-léleknek, babának-mamának egyaránt. A péterfys gyerekorvosnőnk az esetleges fertőzések miatt ódzkodik tőle. Én valahogy ettől nem félek, a kórházban (sérvműtét, koraosztály) sokkal nagyobb a fertőzésveszély. Ráadásul - ahogy látom - a lányoknak nincs túl érzékeny bőrük, se a fürdetőktől, se a pelustól nem lett semmi gond. Mindenesetre jól megnézem, hová megyünk. Ha közel lenne (mint ahogy nincs), Kalovitsékhoz vinném a bébiket. Így marad Érd (ha tényleg tart Egerszegi Krisztina bébiúszást, mint ahogy ez szájhagyomány útján terjed, ám leírva, reklámozva még sehol sem láttam), vagy a XXII. kerületbe megyünk, a Kismamában olvastam, hogy a Camponánál is van egy pici uszoda, a lap nagyon dícsérte.
Nekünk már három hónaposak a babák, de én egyébként nem hallottam ilyen határidőről (csak felsőről, de az is inkább ajánlott).
Ahova még majd esetleg vinném a lányokat, az a Dévény-torna, egyelőre csak megnézetni őket, hogy a koraszülöttség nem hatott-e a mozgásukra. (Az enyémre sajna igen /mármint a magam születése/, koordinálatlan a mozgásom, sose tudtam elkapni a felém röpülő labdát, és minduntalan nekimegyek az ajtófélfáknak. Szeretném, ha a lányoknak nem ilyen mozgásuk lenne...) A Péterfyben egyébként azt mondták az egy hónapos vizsgálaton, hogy teljesen OK a lányok mozgása. Azért egy-egy alkalom biztos nem fog ártani...

Na zárom soraimat, lefeküdni nem tudtam, mert ahogy navigálni kezdtem fáradt testem az ágy felé, hívott anyukám - akit dél kürölre vártam -, hogy mindjárt ideér... Rásózom majd a lányok sétáltatását, addig tán tudok aludni egyet... Most azonban jön a tízórai - a csajoknak, mármint -, úgyhogy megyek....

PS: muffinba nem ajánlom a mazsi-mogyit, én ma azzal csináltam, és nem az igazi, meggyel sokkal finomabb volt. Viszont Szerecsen étcsokival isteni, hiába ét-, a sütiben finom édes lesz. Ja, és raktam bele banánt is, de annak meg abszolút nem érezni az ízét, úgyhogy az meg felesleges. Legközelebb almával is kipróbálom.

Puszi - K

ákata2

Elalvás:
úúú, részvétem, Dorka és Kata.
Tegnap minden etvasz nélkül elaludtak a csajok a fél tizenkettes etetés után. Kaptak puszikát, simit, finoman rájuk csuktam az ajtót, és mire megvacsoráztunk, már aludtak is. Viszont a kilenctől fél tizenkettőig tartó időszakban sírdogáltak kicsit, és nem aludtak. Én viszont igen, és álmomban simogattam, cumiztattam őket, bár erre csak foltokban emléxem...

Ma muszáj lesz aludnom napközben, délután az exkollégáinkkal találkozunk, különteremben lesznek a Véndiákban, hát elvisszük megmutatni a lányokat. Nem akarok úgy kinézni, mint a böjti boszorkány kishúga (vagy ő maga :wink:)...

Na mostmár télleg megyek...

Puiszi

ákata2

Boróka,

Mintha az én gyerekemről irnál, nemalvás-üvöltés-maratoni cicizés kapcsán :roll:

babaúszás: hát, már nem emléxem pontosan, de valami olyasmiről irtak, hogy a búvárreflex-et visszahozni nem szerencsés, úgy ahogyan a lépegető meg a karolóreflexet sem próbáljuk visszahozni, feleleveniteni, mert a gyerek idegrendszeri fejlődéséhez kell, hogy ezek a reflexek elfelejtődjenek, és akkor helyükbe lépnek új reflexek, vagy tanult dolgok. szóval, nem vagyok benne biztos, hogy az a jó, ha elkezdem viz alá dugdosni a gyerekem. van a neten néhány tanulmány, pro és kontra, csak még nem volt időm tanulmányozni.

egyébként, ha biztosan tudnám, hogy a gyerek élvezi a babaúszást, akkor vinném akkor is,, ha ellenjavallat is van.
sz_kata

Látom, közben Kata is irt a babaúszásról, amig én petit szoptattam :lol: Meggyőző az is amit a Kata ir, szóval, látjátok, tényleg nagy dilemma. Nekünk a szomszéd utcában van egy gyerekuszoda, ami egy yiskola tulajdona, ott van ilyen tanfolyam. Azért egy alkalomra ki fogom próbálni, aztán ha a kis szaros élvezi, megyünk többször is.
Dévény torna: Anna néni akkor tud a mozgásproblémákon saegiteni, ha minél korábban kerülnek hozzá a babák. Sajnos volt olyan, hogy valaki gyógyitható lett volna, de túl későn jutott el a tornára...
sz_kata

Sziasztok!

Mondanám, hogy szép napot, de nálunk esik a hó és dermesztő a hideg!
nekünk persze meg sem kottyan, mert Flóra ettől nem szándékozik hamarabb kibújni!

Babaúszás: szerintem fantasztikus én még rosszat nem hallottam róla, esetleg a rossz az, hogy végignézed saját gyereked küzdelmét míg kievickél a felszínre!
Reflexek : dehogy felejtődnek el hisz nélkülük nem bírnánk élni, csak nem maradnak tudatosak!!!
Karolóreflex- a férjedet is átöleled, vagy nem?(csak egy példa)
Persze nem akartam okoskodni csak 10 évig tanultam pszichológiát! :oops:Remélem Kata nem értettél félre!

Jaj már nagyon várom, hogy kibújjon ez a babóca!!!!!

Kép
gabriel79

Sziasztok! :)

Csak egy utolsó bejelentkezés szülés előtt, u.i. még mindig nincs netünk. :evil:

Remélem mindenki jól van! :lol:

Mi tegnap voltunk T. dokinál nst-n, azt mondta szerinte bármelyik pillanatban megindulhat, úgyhogy felkészültem. Várom a fájásokat. :shock:
De amúgy szép kis mensi szerű görcseim vannak már napok óta, én is úgy érzem most már nincs sok hátra.

Amint bekötik hozzánk ezt a nyomorult netet újra fogok rendszeresen jönni Hozzátok, de ez már biztos hogy csak Jázminunk születése után lesz.

Vigyázzatok magatokra mindenkit szeretettel üdvözlünk!
És kérlek gondoljatok ránk!! Siba :) ha meszületik,megy az sms.

Puszi
Tűzmanó
Vendég

Sziasztok Lányok,
Gratulálunk ROZUS és OSOA!! Sok boldogságot.

Dorka, itt vagyok!! Csak azuram :) dolgozott. Jelentem seb 1 ponton nem múlik fájni...

Én megvárom mi a tapasztalatotok úszás ügyben..Én is ódzkodom.

Ma volt nálunk dokinéni és nekünk olyan köldökcsonkunk van, ami nem esik le magától, úgyhogy irány a kórház- elkötik..

Tűzmanó, drukkolunk!
rolex

Lányok,

a fiam 4 órája nem evett :shock: :shock: És magától, nem én nem adok neki :wink: :lol:

Rolex,

Zsófinak boldog hófordulót :lol: :lol: Gyere többet, ha lehet..

Tűzmanó,

minden jót a szüléshez!!
sz_kata

Kata,
alszik? Köszönjük!
rolex

Rozus, Osoa!

Én is szívből gratulálok!!!!!!! Legyetek nagyon boldogok!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Sz_Kata!

Tényleg, miért nem? Mit csinál?

Tűzmanó, Gabriel!
Az én villámszülésemet kívánom nektek is, amit még mindig nem meséltem el..., de a lényeg: fél2-kor még variáltam, hogy vajon az vagy sem, 3.40-kor pedig a hasamon volt! :lol:
Megdöbbentő, hogy másodjára sem voltam biztos benne, hogy indulni kell, nem... :oops:
Talán legközelebb... :lol:

Rolex!
Nem esik le magától? Olyan is van? ...és miért? :shock:

Boróka!
Én is ezt a könyvet használom, de még csak 2 napja... majd tapasztalatokat cserélünk, ok?
:wink:

Ákata!
Böjti boszorkány kishuga???????? :shock: :shock: Mi van? :lol:

Lányok!
Továbbra is várom a szavazatokat: menjek vérezve nőgyogyihoz vagy sem? Sz_Kata- mellette.... :)

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Gratulálok az újdonsült anyukáknak, kérjük ám a beszámolót!! :wink:

Tűzmanó! Drukk!!!

Azt hittem elájulok amikor ma kinéztem...hó, hó. Megérkezett Tatabányára is a tél?! Elolvadt, remélem nem fog még esni, aztán Karácsonykor nem fog. Tavaly is 27-én kezdett el esni!

Előbb fejeztem be a lasagne szósz +tészta főzést. Elindítottam mosógép. Remélem Kata elalszik, mert én is szeretnék. Éjjel 2 órát fent voltam vele, igaz utána 7kor evett aztán tudtunk 10-ig aludni, együtt a nagyágyban. :D

Aztán ment a macera, kaja 30percen keresztül stb, pedig nálunk etetés5-10 perc alatt megvan. Asszem ma ment másodjára ez az álometetés dolog, aludt és néha jól hallhatóan kortyolt. Ilyenkor kell büfiztetni ha felkel a végén?

SzKata!
Na adtál Petikének enni? :P

Edit

Kép
Kép
edi78

Lányok!

A tengerivizes orrspray befújását, valamint a porszívós orrszívózást, hogyan viselik a babáitok?

...mert Zsoltika kínzásként éli meg, és most már fogalmam sincs, hogy ez ennyire kellemetlen vagy csak ő egy pöttyet érzékenyke? pedig nagyon óvatosan csinálom, ráadásul a porszívózást a gyerekorvos mutatta meg.

Tűzmanó - mennek a drukkok!

Kép
nózi

Nózi!

orrsprayt utálja, por(r)szívózást imádja!

Edi!
Én is lasagnet csináltam két nyafi között... :wink:

Livi

bali78

Sziasztok,

Edi, Bali

egy fontos kérdés: ti mit csináltok a babáitokkal addig, amíg konyhatündérkedtek, mostok, takarítotok?
Én, bevallom, nem nagyon tudok ilyesmiket csinálni, mert ordít a gyerek és én azt nem bírom..
Szóval, nektek tündérkétek van, vagy hagyjátok bőgni addig? Én mit csináljak?

délelőtt 10:30 kor etettem meg Petit, aztán elhúztunk a férjemmel kabátot venni nekem. Addig anyumra bíztam a gyereket. Hazaértünk, (én már kajánul vártam a ziláltan ajtót nyitó anyám ábrázatán látható kétségbeesést) de a gyerek aludt.. kérdezem, mi van? erre anyám közölte, hogy benne hagyta az ágyban, és jól elvolt, majd egy csöppet sirdogált és elaludt. Háromkor etettem legközelebb, addig aludt :shock: Délután én is megpróbáltam ezt a módszert, na, mondanom semkell, hogy háromnegyed órán át bőgött a gyerek, utána már cicivel is alig tudtam megnyugtatni :?
Kicsit gyanús is az anyám féle "picit sirdogált" verzió, félek, hogy a gyerek két órán át üvöltött, míg mi nem voltunk itthon, és az ordításba aludt bele :evil:
Na, mindegy, úgy néz ki, én egy darabig még nem fogok lasagnát sütni (pedig isteni spenótos kéksajtos lasagnnát tudok ám) hacsak el nem áruljátok a tuti tippet, hogyan hagyhatom magára a gyerekemet öt percnél hosszabb időre...

Nózi,

a tengervizes befújást is csöndben viseli, de látszik hogy nem tetszik neki, viszont a porszivózással abszolút semmi baja nincs. Csodálkozva néz és ennyi.
Tetszik a ticketed :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Úgy látom többen is szenvedtek a vasárnap éjszakai átállás és a front miatt. Nálunk is az kavart be és szinte egész nap+éjszaka sírt Barni, ráadásul a már általa kialakított rendszeres kajcsik is felborultak (kevesebbet evett, többet sírt :cry: ). Ez végülis még nem is olyan nagy gond, mert akkor etetem, amikor éhes, de az utóbbi két hétben már tudtunk tervezgetni, hogy mikor érdemes vásárolni, mert akkor nem szopik.

Gratulálok az újdonsült kisbabákhoz és minden jót kívánok nekik.

Ákata!
A Nyugatinál lévő bolt engem is érdekelne, mert édesanyám imád túrkálni és új dolgokat beszerezni nekünk.
Nekünk kismama párnánk van, mert azt többmindenre lehet hasznosítani, mint a szoptatóst. A szoptatós kisebb és kifli alakú, de a miénkben mikrogyöngy van és szinte teljesen ki lehet egyenesíteni, de bármilyen formára is lehet alakítani. Mi anno a börzén vettük 5000 forintért és azóta is áldom az eszem, hogy beszereztük. Én használom szoptatáshoz, deréktámasznak (isteni!), és körbeágyazom vele a babát, így nem esik le az ágyról. Ráadásul ha kettéhajtom még Barni is szeret benne nézelődni.

Krisszi!
Nekünk azt ajánlották, hogyha szomjas Barni, akkor kiskanállal adjunk neki forralt vizet. Szerencsére még nem volt rá szükség.

Melódia!
A szülésznővel és a kézszorongatással kapcsolatban eléggé hasonlóan zajlott a szülésünk :lol: . Azért ez egy kicsit durva, hogy egy törést nem tudnak észrevenni időben. Ez egyszerűen felháborító és elszomorító :? .

Siba!
Remélem már jobban vagy! Küldöm a gyógypuszikat !!!!!!!!

Angel!
Én anno úgy ettem a szőlőt, hogy a héját kiköptem. Meghámozni én sem tudtam volna :shock: , de ellenállni sem tudtam az ízének :lol: .

Sz_Kata!
A babamasszázs engem is érdekelne, ha meg tudjuk oldani az utazást. A babaúsztatásra is beneveznénk, mivel mi nagyon szeretünk úszni a párommal, sőt én még a terhesség második felében is úsztam (elsőben tiltva volt). Én is úgy tudom, hogy 3 hónapos kortól ajánlott (legalábbis uszodában, otthon előbb is el lehet kezdeni, ha nagy fürdőkád van és kihívtok egy szakembert).
Egyébként érdeklődtem, hogy a 2 hónapos oltás előtt is lehet-e már utazgatni a járműveken, de senki sem válaszolt. Légyszi írjatok valamit ezzel kapcsolatban. Lehet, hogy csak én vagyok túl aggódós :roll: ?

Rolex!
Én is ügyesen megemeltem magam, amikor hősködve a lépcsőn cipeltem a babakocsit. 2 óra múlva már erőteljesen fájt az oldalam és 2 napig éreztem a húzódást.

Nálunk ma egy kicsit nehézkesen ment a szoptatás, ugyanis 3 alkalommal is akkor jött rá a kakilhatnék. Természetesen a kettő nem ment együtt, így többször is meg kellett szakítani a szopit. Én abból vettem észre, hogy valami gond van, hogy elkezdett kapálózni a kezével, lábával és közben erőlködött.
Bocsi a maratoni írásért, de már rég napok óta nem tudtam fellépni.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Bocsánat, a 2005.őszi topicból jöttem.

Mivel hamarosan költözni fogunk, eladom baba cuccainkat:

Ha esetleg valakit érdekel itt találhatóak:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=154668

Köszönöm és elnézést, hogy bepofátlankodtam

Ha valakit esetleg érdekel valami:

bbb@vipmail.hu-ra írjon nekem

Köszi

Mea
mea

Sz_Kata!

Jaj, nem!!!! Sosem hagynám sírni! :shock: :D Délután 2-től 5-ig van egy nagy alvása! ...néha 6-ig.
de összességében valóban "tündérkém" van! Majd a második neked is az lesz! :wink: :lol:

Livi

bali78

Bali!
Köszönöm a jókívánságot, hát tényleg fantasztikus lenne a gyors szülés!
Egyébként bennem is az a kérdés forog, hogy felismerem-e, hiszen az elmúlt pár napban voltak jóslófájásaim amik fájtak nem kicsit!!!

Szerintem nyugodtan mehetsz így is dokihoz, már én is voltam úgy, hogy véreztem. Jobb megnyugodni!!!

Kép
gabriel79

SzKata!

Nekem egy tündérkém van :D Elvan a kiságyban, nézi a körforgót, már beszél hozzá vagy cumizik vagy alszik. A mai főzés nem tartott tovább 30-40 percnél. 2x adtam be a cumit, mert hallottam, hogy a kezét eszi. De előtte evett ugyhogy nem volt éhes. Végeztem, megint etetés, aztán aludt egy kicsikét. Ma alig aludt, de amúgy nálunk is du. van egy hosszabb alvás, de ez változó. Ami nagyjából fix, az a reggeli együttalvásunk 9-10-11ig. Változó.

Ja, DE takarítani (porszívó, felmosás) nem én szoktam, a mosogatást, mosást, teregetést, Wc, fürdő takarítást meg tudom gyerek mellett is csinálni...Viszont netezni már nem tudok annyit.

Edit

Kép
Kép
edi78

Lasagne - nyami, nyami - oké, nem irigykedem, Zsoltika egyszerűen átment kisangyalba! Kicsit nyűgösködik mikor leteszem aludni, ma fél órás alvások után felébredt, de sikerült visszaaltatni.
Szinte hihetetlen - az elején jó kis kiképzést kaptunk mi is - Zsoltika igazi bőgőmasina volt, a hetedik hét után egyre jobb lett, és kb. egy hete mintha csoda történt volna.

Livi, Sz_kata - köszönöm a választ, kicsit tartottam tőle, hogy Zsoltika kissé érzékeny... Viszont az milyen vicces, mikor megsértődnek! Úgy le tudják görbíteni a szájukat! :lol:

Sz_kata: (vonalzó) reméltem, hogy tetszeni fog :lol: Ne is hagyd sírni, később meghálálja - mi se hagytuk és úgy tűnik mintha kezdene kialakulni valamiféle bizalom.

Mamy - nekünk kifakadt a BCG oltás - nagy vérfoltot láttam a pizsijén abból jöttem rá. Fájt neki, sírt. Még jó, hogy cicivel meg lehetett vígasztalni. Szóval most egy kis lyuk van a helyén - elég csúnya. Szerinted kell rá tenni valamit? Gézlapot vagy ilyesmit?

Edit - a beírásaidból már régóta sejtettem, hogy Kata baba egy tündérke!

Zsoltika a kisvirág

Kép
Kép

Kép
nózi

Nózi,
Zsoltika de édes! Tényleg kisvirág!

Kata,
lehet, arról van szó, hogy Peti tudja: Te adod a cicit, ezért nálad sír, hogy minél többet cicin/rajtad lehessen . Múltkor a férjednél sem sírt, nem? Úgyhogy megoldás házimunkavégzésre: anyukád/férjed játszik addig Petivel. Megoldásért cserébe kérem szépen a spenótos receptet - mindketten nagy popejek vagyunk a férjemmel :wink:

Lányok,
az ismerős felhívott, hogy a mai börzén a jumbópelus ára 3700 forint körül van.

Megyek, fejődöm kicsit.

Puszi - Kata

ákata2

Kata,

ma megyünk börzézni, illetve mennénk, de Peti már egy órája cicizik, le sem akar cuppanni.
Tegnap a férjem szórakoztatta Petit, de most az sem használt...lehet, hogy be kellene költöztetni anyut hozzánk?
recept:
két zacskó spenótkrémet felolvasztok, izesitem sóval, borssal, jó sok fokhagymával. besamelmártást készitek, ehhez kb két evőkanál vajban elkeverek egy ek lisztet, majd felöntöm fél liter tejjel és kevergetem. adok hozzá jó sok reszelt sajtot, és tovább kevergetve felolvasztom a mártásban. sózom, borsozom. a lasagna tésztát elkezdem lepakolni a tepsibe (én olyan tésztát veszek, amit nem kell előre kifőzni) erre rakok egy réteg spenótot, majd morzsolok rá rokfort vagy kék sajtot (minél jobb minőségű a sajt annál finomabb, na meg persze annál drágább). ezeket a hozzávalókat rétegzem, majd a végén ráöntöm a mártást és még szórok rá parmezánt. sütőbe be, majd kb 40 perc mulva zaba :lol:

Nozi,

Zsoltika ééédes :lol: legörbitett száj: ezen mindig röhögök. főleg amikor elkezdi hozzá hüppögve mondani, hogy be, be bőőő :lol:
sz_kata

Lányok,
nagymamám vett régimódi cumit (nem azt a lapos végűt, ami olyan, mint egy nyelv, hanem gömbvégűt, ami mellbimbóra - és az aventes etetőcumira - hajaz), és a lányok azonnal rácuppantak - nagyon jól megnyugtatja őket, ha nyűgösek, amiért nem tudnak elaludni. Szépen elszenderednek rajta, aztán kiköpik. Tegnap estére hullafáradt voltam - igaz, anyukám annyira jól elvolt a lányokkal, hogy tudtam pihenni napközben, de előtte sorozatban nem aludtam vissza a hajnali etetés után. Estére zombi lettem, főleg, hogy a lányokat elvittük megmutatni a kollégáknak, és igaz, ők pompásan szórakoztak másfél órát, de én azért izgultam, mert féltem, hogy a sok emberen/új helyen felspannolják magukat, sírás lesz, aztán nemalvás itthon. De csak a szokásos nyűgösködés volt a késő esti etetés után. Odagömbölyödtem melléjük a nagyágyra, meghimbáltam a cumikat, és szépen elaludtunk hármasban. Hajnalban teli mellekre ébredtem, és megdöbbenve láttam, hogy a lányok még mindig az ágy közepén hevernek a játszótakarójukon, én kifli módra mellettük, és egy zsebkendőnyi helyen, takaró nélkül kucorog a férjem... nem akarta visszarakni őket a kiságyukba, nehogy megébredjenek... :D

Megyek, Lizike hív...

Szép hétvégét!

ákata2

Sziasztok!

Cumi: nálunk a MAM cumi vált be, jól simul a szája köré, az megnyugtatja. NUK, Canpol Babies nem jön annyira be, mert csapott végű, meg ahogy szívja szorosan tapad nagyon a bőrére.

Nemsokára megyünk Brendon, + Outlet venni meleg cuccokat Katának. :D

Nózi!
Zsoltika tényleg mint egy virág. :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Kata,

elképzelem az idillt :lol: Petike hosszas cicizés után bealudt, és le tudtam tenni. Azóta is alszik, úgyhogy nem börzézünk, Petike beoffolta a programot. Na, mind1, legalább kitakarítottam a kecót. :wink: Eléggé ráfért már 8)

Edi,

Brendon horror, 16 ezer egy overáll :shock: Én ezért akartam börzézni, hogy ott vegyünk ócsó meleg holmit....
Viszont vettem a brendonban egy szoptatós trikót, és naggyon király!! igaz iszonyat ára volt, de jól melegíti a derekam, a cici meg se perc alatt kint van :lol:
sz_kata

Kata,
köszönöm a receptet, pihenj takarítás helyett inkább...

Edi,
nekünk se nagyon vált be a NUK, MAM-ot majd kipróbálom.

Mennem kell, le vagyok tiltva a gépről, féjrem dolgozik.

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

(Majdnem) Bababörze élmények:

Aki nem juott ki, ne bánja nagyon - én jól megszívtam bizony.
Reggel 6-os etetés után egy cickónyi felesleget lefejtem, és apára bíztam a következő etetést, hogy én jó korán kiugorhassak

Na, ebből az lett, hogy hiába indultam el fél kilenckor és dugultam át a városon, ott a BNV előtt addigra már olyan kocsisor alakult ki, hogy csak csigalépésben lehetett araszolni - parkolóhely egy darab se. Na, valahogy eldugultam a főbejáratig - ott meg kígyózó sorok a pénztáraknál - minimum fél óra sorbanállás.

Mivel közben kiderült, hogy gyrek megette adagját a cumiból 2 perc alatt és éhesen bömböl - így végképp nem volt kérdés, hogy irány haza.

Hát ezért nem fizetek, hogy egy vásárba bejuthassak tülekedve. Inkább lenne fizetős a parkolás - de lenne hely, vagy csinálnák a börzét gyakrabban.

Tavasszal teljesen normálisak voltak a körülmények, de most felháborodtam ezen.

Sz_kata:
Én főznii nem főztem eddig (nem is tudok), de kell mostantól. A mosás, takarítás meg belefér a délutáni alvásidőnkbe.

hull a hó és hózik itt.

Pusz,
dorka

boróka1973

Elmartam a gépet a férjemtől :wink:

Dorka,
Ez rémes lehetett... Egyrészt a bosszúság, hogy potyára verekedted el magad odáig, másrészt a síró gyerek otthon (utóbbi persze a fontosabb, de mostmár nem írom át a mondatot). UUUUtálom a tömeget, ha Pestre megyünk, mindig borzadok, hogy milyen sz§r is volt ott lakni - Érd valahogy emberléptékűbb, csak a sorompós sorbanállások iszonyúak... Itt eljutok öt perc alatt mindenhová kocsival. Főzés: miért kell mostantól, ha eddig nem kellett?

Sz_Kata,
na mi a helyzet Petivel?
Idill: hát tényleg az volt :wink: Férjem az égő lámpa alatt összegömbölyödve :lol:
Liza ma nagyon hisztis, a hasikója fáj. Sírva ébred, sírva eszik és sírva alszik el. A hasmasszírozás, a kézben hordozás és persze a cumi enyhít a gondokon, bár kezdek attól tartani, hogy cumizás közben levegőt nyel, és attól fáj a hasa. Holnap megkérdezem az orvost, mert ha így van, leállok azonnal a cumival. (Bár akkor kisujj-cumizás közben is nyelhet levegőt...)

Mizújs, többiek?

Férjem visszatérne a géphez, megyek.

Puszi

ákata2

Kata,

végigaludta a takarítást :lol: A nap többi részében édesen gagyog, kacarászik, aztán minden átmenet nélkül bömböl :?
Elvittem sétálni is de befagyott a seggem. Mi lesz itt télen, ha most ilyen hideg van :shock:
Amúgy van egy új "játékunk": kicserélem a pelust, felöltöztetem, majd egy perc mulva óriási robajjal teletojja a friss pelust. Ezt most háromszor játszottuk el egymás után. Ja, és még le is pisilt :lol:

Dorka,

Mi meg gyerekkel akartunk menni a börzére....de akkor Peti jól döntött, hogy átaludta a délelőttöt. Pedig nem szokása. :roll:

Tényleg, lányok, hol vagytok? Csak én meg Kata vagyunk ilyen fórum-függők :lol: :lol:

a netezést tudom leginkább megoldani Petivel, állva gépelek, minden mondat után egy kör a lakásban, karomon a kis huncuttal :wink:
sz_kata

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem, de az adsl.netre vártam...a modemet megkaptuk kedden, mi naivak beszereltük, erre kiderül, hogy a kapcsolat még nem él... :evil: :evil: Ma vissazraktuk betárcsázós netre, remélem, jövő hétre lesz adsl.

Osoa, Rozus, gratula!!! Várjuk a szül. törit!!

Ákata, láttam, meglett a muffin, ügyi vagy! Amúgy kell sütőpapír, a fackelmann a legjobb, a többi belesül a tésztába... :(
Én is hajat vágtam, csütörtökön! A férjem előrelátóan vett nekem egy fodrászollót, azzal tök jól lehet vágni. (1000 ft körül volt)

Rönci, egészségetekre a muffint!

Melódia, sajnálom a kórházi "élményeidet", de gondolj arra, hogy erősebbé tett...(én már csak ilyen vagyok, mániákusan keresem a jót még a legrosszabban is, hogy ne másszak falra a pipától, pedig a veled való bánásmód okot ad rá!!! Szégyellhetik magukat!!)
Végigcsináltad, és gyönyörű a babád!

Melinda, remélem, javult a helyzet szopiügyben! drukkolok nektek, és te olyan erős vagy! Stramm, kétgyerekes anyuka, többek közt a te példád bíztat arra, hogy mi is kis korkülönbséggel vállaljunk második babát! ne keresshibát magadban, ez egy rosszabb időszak Beninél, de túl fog jutni rajta! Tudom, én könnyen beszélek, egy baba mellett, de HISZEM, hogy rendeződni fog a dolog. És ha a sírástól megkönnyebbülsz, sírj csak, utána jobb lesz, megnyugszol tőle. tartsatok ki!!!

felejtés: evés előtt lemérem Gergőt (már 3 hete nem jegyzem, csak úgy mérem, kiváncsiságból), de etetés végére elfelejtem...tiszta ciki.. :oops: :oops:

Edi, GYÖNYÖRŰ a takaró! Patchwork, vagy ilyen a mintája? Naggyon tuti lett!!!

Szkata, az "apa"-sztori nagyon édes! Nálunk még csak gőőőő, gúúú, háuuu és hő szerepel, na és cuppogás kajaidőben ezerrel.

Livi, én is a nőgyogyóra szavazok!!! Menj el mielőbb!

Gesztenye, én is köpködtem a szőlőhéjat, de a nagyszemű fajtát csak nyelem, mint kacsa a nokedlit...illetve, már csak múlt időben.

anyósom csülkös bablevest főzött, nagy volt a kísértés, de ellenálltam...kiszedtem egy csomó husit, és carbonara spagettit főztem, nyamm....Szegény anyós jót akart, csak elfelejtette, hogy a bab tiltólistás...teljesen maga alatt volt, hogy nem gondolt erre.
BÁR, ha a bab első főzővizét leöntjük, és új vizet teszünk rá, akkor elillannak a pufigázok.

Gergő megkapta egy hete az ágya fölé a forgóját, és teljes a szerelem...az összes hangrepertoárt előadja, szélesen mosolyog, és gödröcskék vannak az arca két oldalán, nem csak az állán! imádom!!

Forgó: ikeában vettem textilből van, méhecske, pillangók lógnak rajta, se gomb,se műanyag nincs benne, nyugodtan pofozgathatja is később. kb 2000 ft volt, sárga-zöld-piros színű, a babák pont a 2. hónapban fedezik fel ezeket a színeket.

A szeme nem javult a csatornaátmosás dacára is váladékos...ma adtam a szemébe anyatjet, és nem jött trutyi... :shock: :shock: ezt most próbálom egy pár napig.
Belehülyülök, ha vissza kell menni, és megint tűt szúrnak a szemébe...múltkor is majd megszakadt a szívem, amikor le kellett fognom, és sírt... :cry: :cry: :cry:

Na, megyek vacsiirányba..

ÚGY HIÁNYOZTATOK AMÍG NEM VOLT NET!!!! :oops:

puszi, angel
Vendég

Sziasztok Lányok!

Elszállt a gépünk és nem tudtam jelentkezni... Olvasgattam, de nem jutottam a végére...

Mi tegnap, meg tegnap előtt a madarász u aludtunk... Alváslabor, sajna az első vizsgálat nem sikerült, mert Máté pukizott, röfögött, nyöszörgött, meg amit lehet, így a vizsgálat nem volt értékelhető. így tegnap repeta...

Mamy: apropó, nálunk a madarászban szélcsövezték meg Mátét, hátha jobban alszik, mert puki az volt... SZóval szerintem használd nyugodtan...

Úgy tűnik, hogy lassan elhagyhatjuk a dyaphilint... Ez egy légzés és keingéstámogató gyógyszer...

Szerdán Mária u szemészetre megyünk erre a könnycsatorna tisztitásra.. Aznap kapná a 2 hónapos szurit is, de nem akarok kitolni a gyerekkel így majd háziorvossal beszélek....

Jaja, erről jut eszembe, 35ezer forintot költöttem el a patikában: vettem prevenar és rotavírus elleni oltást.. A férjem egyből hívott telefonon, hogy mit vettem a gyógyszertárban ennyiért. Mondom neki, hogy nadrágot :-))

Na mindegy, Máté tegnap "megszületett, súlya 3670 gramm és kb 51 cm... 2kg felszedett születése óta... Ja és már 100-120 grammokat zabál. Ez az 5 grammhoz képest, amivel indított nagy haladás...

Na megyek és majd lassan visszaolvasom a történteket....

KépKép
KépKép
bunny75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?