A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Hű, de sok mindent írtatok a pár nap alatt, míg nem voltam.
Jelentem, a picik javulnak. (kopp-kopp).

Hízás. szerintetek egy két éves gyereknek mennyit "kell" hízni havonta? Ricsi nem hízott az utóbbi pár hónapban szinte semmit sem, sőt a betegségeiből folyólag, még fogyott is.

Dancsi!
Sajnálom, mit mondott a végeredményre a gyerekdokitok? Dávid sem akarta eleinte a Sinlacot elfogadni, de szép lassan elfogadta.

Ági!
Köszi az infót. Lehet, hogy erőszakosabbnak kell lenni, mert bennünket sosem küldtek el kivizsgálásra.

Puszi mindenkinek: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Élünk mi is csak ritkán jövök erre.

Dancsi!!
Na az a helyzet hogy mi is csak 100gr-ot híztunk babánként egy hónap alatt pedig esznek mint a gép.Nekünk a tejérzékenység akkor kiderült amikor a HA táptól is hánytak(jelzem 50ml adtam nekik próbára )Azóta sem volt rá szükség szerencsére.Én eszem a lisztes dolgokat.Na meg tejet is iszok.Néha.Nemrég adtam a Nikinek Hipp Spenótot,de volt benne egy kis tejszín és naná hogy hányt tőle a csajszi.
Szóval most én is kész vagyok hogy nem e azért állt meg a súlyuk mert valami allergia alakult ki(pluszban a tej mellé)
Sinlacot annyira szeretik hogy a spenót meg a brokkoli is csak azzal megy.És csak úgy natur is megeszik.Szóval kiváncsi leszek hogy köv.hónapban mennyit változik a súlyuk,de ha esetleg nem megfelelő megmondanád a gasztros doki nevét?

Rika!!
A tápi is tejszármazék,(ugyanúgy tartalmaz tejfehérjét csak lebontva)mert amint azt már leírtam a kicsik attól hánytak úgyhogy nem bizti hogy a mosópor a bibis.
Amúgy jól vagytok?

Kép
Kép
zitacicu2

Bocs én meg dobok egy képet a csajokról, ha nem baj :) A kép ma készült bírkózás közben :lol:
Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ceniko!!

Édesek a csajok

Kép
Kép
zitacicu2

Ági: Hát ilyen a mi babakocsink, teljesen bele vagyok szerelmesedve. Minden van hozzá, ami kell, mindent tud, amit szerettünk volna és remélem szeretni fogjuk!!

Kép

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Niki, nagyon szép a babakocsitok!

Még mindig semmi nálunk, Barnabás még mindig jól érzi magát, pedig én már nagyon-de nagyon izgulok.

Már az összes magyar internetes oldalt elolvastam a szülésről, 9 hónapról.. nem gondoltam hogy ez ilyen izgalmas lesz.

A 2. gyerkőcnél biztosan türelmesebb leszek.

Ceniko: Aranyosak a csajaid!

Hallott valamelyikőtök a málnalevél teáról? Volt olyan akinek hatott a tágulásnál?

KépKép
esztermoro

Üdv!

Eszter, állítólag jó a málnalevél tea. Én ittam, de nálam nem hatott, igaz, volt is ok a nem tágulásra.

Dancsi, allergia miatt :(, remélem, javulni fog a helyzet.
A Sinlacot szvsz próbáld meg beízesíteni valamivel...egyébként lövésem sincs, hogy milyen natúran, csak egy tipp.

Romy, jó, hogy gyógyultok.

Bea, köszi a privit, így már értem.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Senkinek nem kell kedvezményes börze belépő? :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Helló!

Enikő! Nagyon szépek a lányok! :)

Dancsi! Elég húzós amit írtál, ennyi allergia, és miket állhatott ki szegény evés közben :(, örülök, hogy kiderült mi a baj!!! Drukkolok, hogy elfogadja a Sinlacot!

Rika, Dini is hallgat elég régóta a nevére és ismeri a nem szót, de egy véleményen vagyok Dancsival, nagyon eltérően fejlődnek, lehet, hogy minden rendben Zsófival, ha te úgy érzed, azért vidd el orvoshoz!

Bibi! Egy cipőben járunk! Mondjuk Dénes még napközben is többször szopizik a rendes kaja mellett, de éjjel is 3-4szer! 4 és fél hónapos korában kezdte, addig átaludt az éjszakákat, aztán nagyjából egy időre esett a költözésünk és a fogzás kezdete, azóta megy az éjszakai műszak. Akármennyit vacsorázik, utána még dupla cici szopi, és így is felkel!
Mi a Vadaspark Lakóparkban lakunk, ha mi érdekeltünk, nem tudtam melyik Zsuzsira gondolsz! :)

Csibe! Szerintem is felesleges állandóan mérni egy babát aki jól hízik, csak idegeskedsz tőle! Tesómon láttam, a kisfiát állandóan mérte, ha egyik szopinál kevesebbet evett már pótolt is utána, pedig Berci másfél kilókat hízott havonta!!! Nem is nagyon akart egy időben szopni, mikor már nem ömlött a tejcsi, mert a pótlást üvegből kapta, szerencsére a tesóm befejezte a pótlást, és Berci visszaszokott a cicire!

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Eszter: Itt a Szt István térhez közeli bio boltban van málnalevél tea és ott mondták, h nagyon jó ésha iszod (főleg most) rendszeresen az utolsó időkben, akkor könnyebb lesz a tágulás! Hát...igyad, aztán majd meglátjuk!!
Türelem, most már tényleg csak pár nap!!!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Cenikő!
Bájosak a lánykáid.

Eszti!
Én nem ittam a málnalevélteát, de jókat hallottam róla. Ja, és klassz a babakocsikat.

Exi!
Köszi. :P

Kérdés: A Játékszigetben (azt hiszem így hívják, valahol a Pulcz utcában) ott lehet hagyni a gyerkőcöt, vagy megőrzést nem vállalnak? Mennyiért, nem tudjátok véletlenül?

Köszi: Romy

Kép

Kép
romy1

Jajj, kevertem, ezer bocsi.
Bocs, Niki szép a babakocsitok. :lol:

Kép

Kép
romy1

Romy ez pedig a miénk bíí! Kép

Kár, hogy még üres!!

Szurkoljatok, úgy örülnék, ha ma éjjel indulna útnak:)

KépKép
esztermoro

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Dancsi, hát ez szörnyű, nagyon sajnálak titeket, tényleg logikusnak, tünt, hogy ,majd csak egyszer megindul a sullya, hogy csak tejcsit eszik...stb. :( elszomorodtam, hogy ilyen is létezik. jobbulást Boldinak, neked meg kitartás a diétához!

Zita! én a tejszármazékon a sajt, turo joghurt, tejszin stb. gondoltam. Még mindig remélem, hogy a mosópor!

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Nevetni fogtok, megindultak a fájások hajnalban, még itthon vagyunk férjemmel:)))))

Számolunk, mérünk... most épp 20 percenként jönnek.

Lehet, hogy egy darabig nem fogok jelentkezni, szurkoljatok:))

:P :wink:

KépKép
esztermoro

Jaaj, Eszti!!! Nagyon sokk drukk nektek, szorítunk, ügyes legyél nagyon-nagyon!! :lol: :!: :!: :lol: :o

Kép
gyanixi

...most meg abbamaradtak egy órája..valamelyikőtöknek indult így a szülése, ilyen riogatósan?

Már rendszeres és erős volt, de most megint semmi.

Hívtuk a dokit, ő azt mondta, hogy ezek a jóslófájások, hát remélem lesz is belőlük még ma valami.

Most csak relaxálok, pedig lehet, hogy lépcsőznöm kéne?

KépKép
esztermoro

Eszter :lol: Ez izgi :) Nem akarlak elkeseríteni de van akinél ez 1-2 hétig is eltart. Nem azt mondom hogy nálad is, csak benne van a pakliban! Amúgy lépcsőzés, guggolás, sétálás, szex ezek jók a szülés megindulásra :) hajráhajrá :wink:

Csajok csináltok valami extrát a hétvégén??? Apa szabad hétvégés (kivételesen) mit csináljunk??? Bár elég pocsékul van, lehet h bújkál benne valami :( .... Meg aztán hideg is van, ahhoz hogy szabadban legyünk!
Lehet rendelünk pizzát és itthon fogunk tepedni 2 napig :lol:

ceniko
Szeged

Eszti: Teljesen lázba jöttem, bocsi, h hívtalak,de ez nagyon izgiii!
Miért nem hív be a dokid CTG-re? Mondjuk inkább legyen otthon az ember, amíg lehet!!Nagyon szurkolok nektek és ügyes legyél majd, ha akció van!! :lol:

Kép
gyanixi

Eszter!
Megy a drukk!! Nagyon izgi :D :D Most hol tartassz? :D Fáj :shock:

Dancsi!
Nagyon sajnálom ami veletek történt :cry: Szerencsére időben kiderült,mielőtt valami súlyosabb dolog történt volna. Hogy fogadja a Sinlacot?

Csajok! Klassz a babakocsitok!!Én is nagyon szerettem volna anno új babakocsit,de szerencsére barátainktól kaptunk kölcsön klassz PP kocsit :D

Nálunk nagyon beindultak a dolgok. Kitti már a 3. fogát növeszti és 1 hete elkezdett mászni. Vmelyik nap a hangfal mögül húztam ki és addigra megnézte közelről a virágföldet is. Ekkor realizáltam hogy tényleg elindult és el kell pakolnom ami nem akarok hogy megcsócsáljon :shock: Nagyon ügyes! Imádom a kiscsajt :lol:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Hát ez nem igaz, lassan alábbmaradnak, de pont mikor elfelejteném mindig jön egy újabb fájás.

Kikapcsolom a gépet, hogy no akkor most akció, erre megint egy csomó ideig semmi:)

Most bedobtam a sütőbe egy Nutellás muffint, belekezdek néhány dologba, mert rossz dolog így várakozni, most kikapcsolom a gépet.

Bocsi Niki, de most nem veszem fel a telit, tiszta ideg vagyok.

Nem is jövök vissza majd csak holnap, hacsak nem lesz valami,mert átragasztom rátok az izgalmakat.

Puszi mindenkinek!

Köszi a drukkokat!!!

KépKép
esztermoro

Sziasztok!
Eszti! A ti kocsitok is szép. És tiszta izgatott vagyok, hajrá, hajrá. Nem is tudom, mit kívánjak, erős, jó fájásokat?! :P Megy a drukk ezerrel, aztán apa libbenjen ide is ám, ha akcó van (ill utána), mert már rágjuk a körmünk.

Cenikő!
Köszike.

Szszkinga!
Gratula Kitti új tudományához. Nálunk pont tegnap "ásta" ki Dávid a pálmát. Kertész lesz... :wink:

Szép hétvégét mindnekinek: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Enikő, Bea, Dancsi, Zsuzsi!
Köszönöm a tanácsokat, kipróbálunk mindent!

Kérdeztétek, hogy sárga e.Amikor hazajöttünk még az volt egy kicsit, mondta is a doktornő, hogy vszínű ezért aluszékony, de egy jó ideje már teljesen elmúlt a sárgasága!

Szoptatni egyébként csak bimbóvédővel tudok, mert nagyon kicsi a bimbóm, nem tudja bekapni.

Cseppek!
Mi újság? Hogy vagytok?
Nektek hogy megy a szopi?

Ági!
Válaszoltam a privire!

Eszter!
Drukkolok nagyon!

Küldök néhány képet:
Kép
Kép
Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe! Nekem is kicsi, és azt mondták a korházban csak bimbovédövel fog menni, de mire kikerültünk már rájöttem a jo technikára és be tudta kapni anélkül is. Soha többet nem kellett használnom. De a lényeg hogy Gáborka egyen, legyen tejcsi! Nagyon szép baba, irigy vagyok!

Enikö! Tényleg édesek a csajok!

Kinga! ilyen korán kibujtak a fogacskák? Mikor volt az elsö? Nekünk csak 8 hósan, de ezek semmit nem jelentenek, legfeljebb késöbb kellett megtanitani foggal szopizni:)

Én meg már AFP-vel nem foglalkozok, mert közben az is eszembe jutott Gyanixi dokija is alaposan megnézett a korházban 2D és 4D Uh-al is, igy 2 orvos csak látta volna ha gond lenne. Hetente 1-2 UH mindig volta 6-15 hét között.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Szép hétvégét Mindenkinek!!

Eszter!
Kitartás, jó egészséget Nektek! Nekem 7 napig voltak nagyon erős fájásaim, de ez Én voltam. :)

Zsuzsófi!
Sok boldogságot az egész családnak!!!

Dancsi!
Jó egészséget a Babucidnak!

Csibe!
Én is bimbóvédővel szoptatok amiatt mint Te , de minden rendben van, Ábelem már 7kg körül van :) Tündéri Gáborbaba, látszik, h teljes nyugalom és biztonság veszi körül. :)

Enikő!
Nagyon huncot csajaid vannak, gratula! :D

Rólunk: megvagyunk, Ábelem lassan 4 hónapos lesz, hihetetlen mennyire rohan az idő. Az utóbbi pár napban iszonyatos üvöltéseket csap, Apa szerint hiszti. Na meg köpköd....

Sok örömet Mindenkinek!

Ismeri valaki a Bambini üzletet Szegeden?

ma reggeli kép: Ábel apával a nagyágyban

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

lányok,
köszönöm a babakocsis felajánlásokat, úgy tűnik családon belül sikerült megoldani, ha mégsem, akkor csörgök

Sinlaccal teljes a kudarc. :( Holnap anyukám fog küzdeni vele egész nap úgy, hgoy én ott sem leszek.
Vendég

Sziasztok!

Szia Csibe!
Jó hallani rólatok! Megy a szopi ezerrel, csak nem elég a tejcsi, igy pótolgatni kell. 4 óránként eszünk 80-90 ml-t, éjjel pedig van hogy 5 órát tudunk aludni. Elövettem én is a bimbóvédöt, mert az egyik cicimet kirágta a kis fióka, és ezzel sokkal jobban megy neki, mint simán. Bár egy kicsit mohó a lelkem, így néha "fürdünk" a tejben, ami a bimbóvédöböl csorog ki.

Iszom a tejfakasztó teát, iszok ásványvizet, kb. 2-3 litert összesen egy nap, már béka nö a hasamban, a veséim dolgoznak ezerrel. Eszem is és már lenyugodtam a kórház miatt is. Mit tegyek, hogy a 80-90 ml igényhez ne csak max 60 ml tejcsi legyen? Még tudom pótolni a korábbi fagyasztott tejböl, de annak holnap vége lesz. Irattam tápszert, de jobb lenne ha lenne tejem elég. Javaslat?

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Még egy kérdés: kérdezgetik tölem, hogy teáztatom-e? Nem igazán. Nem lenne korai még? Mondjuk a köménymagos teát javasolták már hasfájásra. Szerintetek?

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

cseppek,
Bimbóvédővel nem éri annyi inger a melledet és könnyen a tej apadásához vezethet. Ha helyesen teszed mellre, nem lesz sebes, ezt saját bőrömön tapasztaltam. Jozsóval még béna voltam és tiszta sebes volt az elején, Boldival semmi baj nem volt már.

Ha nem elég neki egy mell, akkor szoptass 2 mellből úgy, hogy a következő etetésnél azt adod neki elsőként, amit az előzőnél másodjára adtál.

Teát meg ne adj, ki mondja, hogy kell?
Vendég

Sziasztok!

Dancsi, nem lenne jobb, ha pár napig még csak anyatejet kapna, amíg javul a gyomorszája? Gondolom kaptok rá gyógyszert nem? Utána, ha már nem fáj neki, bizti hamarabb megenne bármit....

Sajnálom az allergiát :( De azért jobb hogy kiderült....

(csak hallkan jegyzem meg, hogy ha így is allergiás lesz, hogy csak anyatejet kap, akkor nem mind1 mikor kezdesz el hozzátáplálni??? Ezt nem vitagerjesztés miatt kérdezem, csak kíváncsi vagyok....és totál megdöbbentett ez, hgoy így is lehet vki allergiás :(:(:(:(:(:()

Orsi is szenved a szopival, mert iszonyat sebes mindkét melle, a gyerek mindig bealszik, alig tudja mellre tenni, mert annyira nagy a melle és még meg is dagadt, nincs még elég teje.

Viszont a kicsi egész éjjel alszik. MOndtam is Orsinak, hogy tegye napközben mellre, ha kell szoptasson egész nap, 3 óránként cserélve mellett, és amikor alszik a kicsi, akkor fejjen 3 óránként. Meg vettem neki Bebanthent a mellére.

Egyéb ötlet van? Vki aki jobban ért a szopihoz mint én :)

Előre is köszi:)

Búcsúzóul itt egy kép a lányomrol, és az unokatesóról:)

Zsu

Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsófi,
ha hamarabb kezdem volna el a ht Bogyinál, sokkal rosszabbul lett volna, igaz hamarabb derül ki.

De ha az előírt ideig csak anyatejet kap és nem kezdem el a tejtermékeket, tojást idő előtt, akkor jó esélye van arra, hogy kinövi.

AZ idő előtt bevezetett nem nekik való étel későbbiekben növeli az allergia kialakulásának esélyét, ez bizonyított, nem fogok erről vitázni, mert ismerem az álláspontodat, van erre is pro és kontra persze, hogy bezzeg x, y gyereke ette ezt, meg azt, mégsincs baja, ill. a másik gyerek nem ette, mégis baja van.

DE akkor is bizonyított tény, hogy ha korábban adod a kajákat, nagyobb valószínűséggel lesz a gyerek később allergiás. Hangsúlyozom, nem azt mondom, hogy tuti az lesz, csak nagyobb valószínűséggel.

Más: A testvérednek ha sebes a melle, akkor nem helyesen teszi mellre a picit. Nekem Jozsóval az volt, mert még nem tudtam, hogy hogy kell. Boldival már nem volt ilyen gondom.

Az, hogy még nincs elég teje, butaság, hány napos a pici? A legtöbb nőnél nem úgy indul a tejbelövellés, hogy a harmadik napon elkezd ömleni.
Vendég

Zsófi! nekem is a rossz technika miatt sebes volt a mellem, eljöttek segiteni, utána pár nap alatt gyorsan meg is gyógyult. Orsi is folyton bealudt, ezen segiteni nem is tudtunk, azóta is keveset eszik, tudod. De mindig egészséges volt ettöl függetlenül. Arra meg gondosan ügyeltem, hogy mivel alig szopizott, mindig kifejjem a bentmaradt tejet, volt is igy böven.

Dancsi! Örülök hogy kiderült mi a gond Boldinál. Remélem mielöbb túllesz rajta, kinövi

Tea. Orsi 2 éves kora elött nem kapott és ha rajtam mulna most sem inna, de a bölcsiben sajnos a tej, kakaó ritka, inkább teát adnak:(

Keresek szép, jó állapotu 25-ös Tex-es téli cipöt, ha van valakinek eladó, fotó, árak a cimemre légyszi.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Jó reggel!

Eszterrel mi van?????????? Drukkolunk :) ++++++++++++++

Karmen: Nekünk sajna nincs ilyen cipink! De mi az a Tex? :lol:

Dancsi: Akkor mi marad amiket ehetsz amíg szopizik Boldi???

Zsófi: Katát nem tudod kölcsönadni Orsinak :lol: , hogy tegye mellre hátha nagyobb a szívóereje és jobban stimulálná a mellét, és beindulna a tejci???? Bocs lehet hülye ötlet volt :oops:
Az viszont király, hogy átalussza az éjszakát, csak hát neki még kb 3 óránként kéne kajcsizni -éjjel is- ahhoz h gyarapodjon! Nem?

Cseppek: Én sem teáztatnám, szvsz is tök felesleges! Anyatejes babákat nem kell....

Zsuzsu: Ábeled nagyon édes :) Miért olyan piros a homloka?

Csibe: Gáborod egy tündér :) olyan szép kis formás baba! Gratula hozzá!

Szép napot!
Enikő

ceniko
Szeged

Karmen,
a Kárász utcán a Bravo cipőbolt melletti cipőboltban (ami alatt a Konyhamánia van) vettem ilyen kiscsizmát 7 ezer Ftért a múlt héten, nagyon klassz darab
Vendég

Sziasztok!!!

Enikő!

Ábel homlokán születése óta van ez a folt. Gondolom megszületés közben "szerezte". Mindig elfelejtem megkérdezni róla a dokinkat. Ha valakinek van infója, szívesen fogadom!!!

Tudom, h nem jó a tápszerrel táplálni a babákat, de van amikor szükséges. Korábban mi is pótoltunk, de mára van elég anyatej.

Tudom nem itt a helye, (akkor törlöm!!!!!!!) de van egy bontatlan APTAMIL HA prev tápszerünk, ami felesleges. 2007. nov. -ig felhasználható. Akinek szüksége van rá irjon egy pü-t.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Üdv!

Eszter, mennek a drukkok.

Tea: Petinek naponta csinálok, de alig issza, pedig ő tápszeres. Az édesköményt érdemes lenne talán próbálni, ha hasfájós, de szomjoltás miatt anyatejes babáknak nem kell teát adni, mert az anyatej elég.

Zsu, szuper a kép az unokatesókról.

Zsu, Petinek a tarkóján van ilyen folt, már kezd halványulni.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Dancsi köszi, bár engem a ti esetetek csak megerősített a véleményemben:) Remélem gyorsan túllesztek a nemevős időszakon mostmár!

Zsuzsu, Katának is van iylen tűzfoltja, pont ugyanott mint Ábelnak, meg va na tarkóján is (nektek ott nincs?) elvileg elmúlik idővel. Pankának is volt 4 abból az arcán és a tarkóján levő most is látszik.

Ő már 4 éves.

Enikő, Kata nem hiszem hgoy tudja mit kell csinálni egy cicivel:) csak nézne rá nagy szemekkel, hogy te hülye vagy????

Dancsi, tuti jól van Orsi mellén a kicsi, én tettem rá. Nem ez a gond. És az se igaz hogy ha jól van mellen a kicsi akkor nem lesz sebes, mert bezony az enyém is az volt. Pedig Kata jól volt mellen. 1-2 hét kellett hogy megszokja a mellem. utána már nem volt gond. Orsinál se lesz. Csak elég nagy önuralom kell hozzá, hogy sűrűn tege mellre a kicsit, amikor így fáj...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsófi,
Akkor etesd csak Katicát nyugodtan tejes, lisztes, tojásos cucokkal időnek előtte és ha majd ha pár év múlva baja lesz (reméljük nem), ne is gondolj a helytelen ht-ra és a saját felelőtlenségedre! :(

Bocs, de számomra nem vagy hiteles, a tápis babás (azt hiszem, bár lehet rosszul rémlik valamelyikben olvastam) topicban nyújtott ellentmondásaid, hazudozásaid miatt.

Téma részemről lezárva.

A mellre tétellel kapcsolatban sem vitázom, sokszor látszólag helyesen van mellre téve, aztán mégsem. Volt már erre itt példa, pl. Beáék (jágvirág) este azt hiszem.
Vendég

Üdv!

Csajszik, össze ne vitázzatok. Mindenki maga eteti a gyerekét.
Vannak érvek és ellenérvek, valakinek jó, valakinek nem.
Látod, Dancsi, nálatok is mi lett, pedig Boldi csak anyatejet kapott...és mégis mi lett...persze ez nem miattad van, én is drukkolok, hogy mostmár rendeződjön a helyzet. Kérdeztem, hogy ízesítve nem lenne jobb a Sinlac? Csak hogy ne "natúr" legyen.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exi,
Na ne! Pont ezt kértem tőletek! Tőled, zsuzsófitól, meg azoktól, akik nem ismerik fel a szoptatás, helyes ht jelentőségét. Hogy ne gyertek ezzel az ostoba dumával, hogy bezzeg Boldi csak szopizott, mégis valószínű allergiás lett. Mert a gyerek nem miattam lett allergiás, ellenben ha elcseszed a ht-t, akkor miattad lehet a gyereked az a későbbiekben. Én mindent elkövettem, hogy ne legyen az. Ti nem.

Csak ez bizonyos embereknek itt nem jön át. Mindegy hagyjuk, úgysem tudlak benneteket meggyőzni. :(

Azt hiszem ezennel átmegyek RO-ba.
Vendég

Lányok!
Szopi ügyben nagy segítség: A Szoptatás c. könyv!!! Szerezzétek be ha tudjátok, megéri!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Ági (exi) és Zsuzsófi!

Köszi az infót, akkor már tudom, h tűzfolt van Ábel homlokán. Nekünk hátul nincsen csak egy kicsi a szemhéján. Kell vele valamit csinálni????

Édesek a kicsik, hihetetlen milyen gyorsan nőnek.

Ábelem állna, na meg alig lehet pelustcserélni annyira ficánkol.

Puszi

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Csibe!
Gáborod egy tündér!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Büszkék lehettek rá, és köszi, hogy tettél fel képet a kis trónörökösről.

Cseppek!
Nekünk azt javasolták, hogy ne teáztassam az anyatejes ( amíg kizárólag anyatejet ettek) kisbabát, így én nem adtam nekik. Nem tűnt úgy, hogy szomjasak lettek volna, sok nedves pelus volt, na és persze rengeteg tejcsi ált rendelkezésre. (Néha ingott-bingott a mennyiség, hozzáteszem, de lelkesen - máskor meg nem annyira lelekesen - ittam az ásványvizet, és a teákat. :wink:

Sebes cici: Nekem azt javasolták, ne abból etessem. Kivérezhet közben, az meg nem igazán szerencsés a kisbabának. Persze abban is termelődött nyilván, azt kifejtem - néha összezárt fogakkal -, és kentem Bepantennel. Szerencsés voltam, nekem gyorsan meggyógyult. Ja, a mellbimbóvédőt nem javasolták, mondván kevesebb inger éri a mellet, ami a tej csökkenéséhez, esetleg elapadásához vezethet, így én nem használtam.

Hozzátáplálás.
Van aki, nem foglalkozik vele, van aki igen., Személy szerint én sosem tudnám megbocsájtani magamnak, ha a korai hozzátáplálás miatt okoznék bajt a gyermekemnek. Így is leselkedik épp elég veszély (ld. szegény Boldikát), legalább azokat kerüljük el, amiket lehet, nem? Gondoljatok bele, mi lett volna, ha Dancsi elkezdi tömni Boldit idejekorán tejes, tojásos kajákkal?! Így esélye van még kinőni az ételallergiát!!

Mit szóltatok a hóhoz? Valamelyik hajnalban láttam hullani és az autók szélvédőjén is ott maradt. Ez már a tél jele. Hol szoktatok szánkózni?

Puszi mindenkinek. Romy

Kép

Kép
romy1

Zsuzsu!
Dávidkának is volt a homlokán és a tarkóján is. Semmit nem kell vele csinálni, idővel tényleg elmúlik. Dávid homlokán már elmúlt, a tarkóján egyre halványodik, de ott azért még látszik. Ábelkának is múlni fog, nyugi, amúgy pedig sztem nagyon édes . Romy

Kép

Kép
romy1

Zsuzsi! Ábel nagyon aranyos! A piros folt miatt ne aggodj, Orsinak is volt a homlokán és a nyakán is hátul, mindkettö elmúlt. Még a combján a piros sziv alaku anyajegye is:( Nincs vele teendö, magától el fog mulni.

Dancsi! Köszi, de 7e nem szánok rá, annyiért találtam Tex-eset a piacon az Assos srácnál is. Én használt, de még szép állapotú cipöt szeretnék venni. Télinek ez is jo, mert nincs benne egész nap, szandit, öszi cipöt viszont csak újat adok rá én is.

Enikö! A Tex egy spec. anyag, nem engedi át a vizet (ezeket a cipöket szokták ugy is reklámozni, hogy belebillentik egy vizzel teli edénybe) ill. a hideget nem engedi be, sokkal melegebb.

Zsófi! Én is azt hittem Orsit jól szoptatom, de a végén már annyira fájt a sok seb, hogy el is akartam apasztani. Akkor jött a segitség, hogy bizony mégsem igy kell jól bekapni a cicit. Én is azt gondolom esetleg megérné ha megnézné tanácsadó is. De nem akarok okoskodni.

Cseppek! nagy melegben majd, ha szomjas adhatsz neki forralt vizet, egyébre a tejen és ezen kivül nincs szüksége. Én 1 év elött teát nem adnék, de irtam 2 évesen is csak a bölcsi miatt kapott Orsi.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Dancsi, ne hari, nem így akartam. :roll:
Ízesítés? Vagy most akkor mindent csak natúron kaphat? Mert hogy ugye (ha jól emlékszem) csak a tejes-tojásos-stb. dolgoktól lett neki a problémája, vagy ez még nem tuti?
Még egyszer NE hari, és gyere, mert engem azért érdekel, hogy mi van veletek, főleg, hogy a kisfiad egyáltalán nem tűnt betegnek, mikor nálatok voltunk, és Te is mindig azt írtad, hogy jókedélyű.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Romy, Kármen!

Köszi, nagyon aranyosak vagytok!!! Számunkra Ő a legszebb, legokosabb....kisbaba! :D :D

Ági! (exi) tudnál képet feltenni az overállról amit a corában vettetek? Persze olyat amikor Petin van az új holmi :D Köszi!

Szép estét!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Csajok, kérlek benneteket ne bántsátok Dancsit, baromi rossz lehet neki hogy az a baja Boldinak ami, és nem hiszem hogy szüksége van az ilyen jellegő beszólásokra. Személy szerint engem is fölháborítottatok vele. Igenis a babának a legeslegjobb az anyatej, és ha jól tudom Boldi most is CSAK szopizni tud, csak az nem fáj neki.....szóval léci, amíg a szoptatós anyukák se cseszegetnek senkit a tápszerezés meg a hülye hozzátáplálási dolgai miatt, ezért szerintem nincs helye az ilyen jellegű beszólásoknak itt.
Mindenkinek szíve joga úgy táplálni a gyerekét ahogy jónak látja...én is max. a saját tapasztalatom tudom elmondani másoknak a szoptatással kapcsolatban, aztán vagy segít vagy nem....szerintem soha nem volt egy rossz szavam se a más véleményen lévők miatt, max. a szemeimet forgattam itthon elkeseredetten....de azt szerencsére nem látták...

Dancsi: Te meg ne vedd fel ezeket a hülyeségeket, tudom hogy nagyon bántó, lépj túl rajta. Oszlops tagja vagy a csapatnak szóval léci ne csak olvass bennünket :) Köszi! :)
Ja, és nálunk szopis tanácsadó és 2 védőnő szerint is jól volt mellen Gréti, én mégis kb. 5 hós koráig majd' meghülyültem minden szoptatáskor, úgy fájt,. Nagy volt a szívóereje. De vannak dolgok amiket az ember kibír, ha akar. Aztán ahogy nőtt a szája vagy nem tudom mi lehetett az oka, elmúlt a fájdalom....és onnantól öröm volt a szoptatás :) Ja, sebes csak az első héten volt a cicim, utána már nem, viszont rettenetesen fájt a szoptatás akkor is amikor külső, látható jele nem volt. Max. az összeszorított fogam :) De nekem megérte!

Na, ezek után...

Enikő: Viola hihetetlenül megváltozott, édesek a csajok :)

Kinga: Nem semmi hogy Kitti már mászik, gratula :) Hihetetlen milyen hamar elkezdik ezek a mai babanetes babák a nagy mozgásfejlődés egyes lépcsőit :) Barni is, Déneske is és most Kitti is....félelmetes :) Nagyon ügyesek.
Gréti 6 hósan kezdett kb. kúszni és 7 hósan mászni.

Eszter?????????

Csibe: Tündéri a kisfiatok :)

Zsuzsu: Grétinek a bal szemhéján volt tűzfolt, az már elmúlt, kb. 5 hós korára, még a tarkóján van, a haja alatt. Ezen ne izgulj, és nagyon sármos a fiad :)

Cseppek: Gréti májusi baba, nyáron sem kapott anyatejen kívül mást, pedig nagy melegek voltak akkor. Teát még soha nem ivott. Vizet is 10 hósan először.
Nálunk anyósom kérdezte mindig (folyton rettegett hogy kiszárad meg éhen hal az unokája), hogy és Gréti nem kéri a teát? A sokadik kérdésnél a férjem beszólt neki: Dehogynem, minden nap 2 órán át kiabál, hogy teát akarok, teát akarok.....
Azóta nem kérdezte a tea-dolgot (ez is kb. 16 hónapja volt), és rájött, hogy gyönyörűen fejlődhet egy anyatejes baba minden miszmasz nélkül is.

Eldugulok...

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Lányok!!: Esztiéknek megszületett Barnabásuk ma hajnalban!! Majd a többit Ők elmesélik!! :lol: :lol:

Kép
gyanixi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?