A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szabolcs megyei anyukákkal ismerkednék

Szülés: Én direkt nem választottam dokit, és nem bántam meg. Megmondták, kihez kell járnom terhesgondozásra, melyik nap, alig kellett várni, (mert mindenki magánrendelésre járt) Az uh-ra többet kellett várni, a vége felé már adtak időpontot. persze, az uh-n "csaltam" mert dolgozott itt ismerős, és ha észrevett, akkor behívott soron kívűl. Egyébként meg én olyan jókat olvastam ott :)
Na, ez kb. 6 éve volt. Nem tudom, azóta mennyit változott a rendszer.
A szülést pedig az ügyeletesek vezették le. Erről csak annyit, hogy nem akartam fizetni, de végül a doki és a szülésznő is kapott pénzt, mert annyira úgy éreztem, hogy megérdemlik.

Ezt a dokiválasztást megírtam, meg is jelent a kismamában, 2001-ben, de most nem tudom előszedni, mert az írás a régi gépemen van elmentve, az újság meg a barátnőmnél kölcsön. (remélem, még megvan)

KépKép
simsi

Sziasztok!

Mi is voltunk a börzén! :twisted: Először és utoljára! Nem így képzeltem el! Na mindegy!

Szerintetek Dóra lábára vehetek valmi "olcsóbb" cipőt? Ugyanis a bundazsákban is kissé hajlítva van a lába, úgyhogy gondolom télre még ki fog bújni, főleg ha ültetem a babakocsiban! :lol: Én nem akarok másikat venni, hisz olyan pillára kinő mindent!
Mit javasoltok?

Timi! Gyógyulást Dominak!

Jolka! Ha szükséged van a könyvre,csak szólj! A tied! Kocsival elvisszük! Bár tényleg jó, és érthető is!LAssan haladok vele, csak akkor tudok tanulni, ha Dóra alszik. Mint most! :lol: Így lépek is!

Tünde! Merre vagytok? Rég hallottam felőletek!

Anita! SZintén! TAnulsz?

Üdv mindenkinek!
Ági2
Kép
ágimanó1

Sziasztok .: Olvasgatlak benneteket és talán van egykét dolog a mit tapasztalatbol eltudok nektek mesélni.

Sziasztok:olvasgatlak benneteket és sokmindennel egyetértek.

védőoltás ügyel kapcsolatban én csak az influenza ellenit adattam be ami akkor még nem volt kötelező hát ugyanugy betegek voltak egész télen.aztán nállunk Vikinél gondok voltak a kötelező oltással is.15 hónaposan 2 honapig volt tele kiütéssel az oltás után.Mire megnyugodtam jött a 3 éves oltás nem jól adta be adoki vagy ki tudja mi volt de egy tojás nagyságú göm jött a helyére ugy volt a sebész fogja kivágni szerencsére elmúlott magátol.Azóta ugy vagyok vele csak ami muszáj azt adatom be nekik.Következő az okos baba hát nem tudom ki hogyan van vele de mi most tanulunk olvasni az ikrekkel de nagyon nehéz.sokat foglalkozom velük és még igy is.bár nekünk csak ez megy nehezen a matek az sima ügy.
ibolya5

Folytatom:az orvosi ellátással kapscolatban hát elég megterhelő huzás az biztos .Már előre félek az egésztöl nekem nehezen jöttek össze az ikrek és nem ide jártam a körzethez tartozó orvoshoz hanem Mátészalkára 21 hetes koromtól pedig debrecenbe és ott is születtek.hát én szeretnék még annál az orvosnál szülni akihez eleinte jártam szalkára,de ugye kezdejem akötelező fizetéssel aztán jön a hálapénz amit nem sajnállok mert a dokim megérdemli.plussz a kezelés 30% hát az már huzos téma.Sajnos itt a körzetben meg elég furák az orvosok a korház sem olyan amilyennek kellene lennie.főleg a szülészeten sok gyerek kerül át nyiregyházára fertözéssel komplikáciokkal amit ugye nem vernek nagydobra csak esetleg aszülök futnak össze a folyoson és ott derülnek ki a dolgok.Bocsi ha ellenérzéseket váltana ki a véleményem de itt sajnos ez van.
ibolya5

Sziasztok!

Ildi!
Sávház? Ahol a Siesta van? Oda még nem mertem bemenni, mert féltem, hogy sakkal több a cipők ára, de majd most benézzünk mi is. :)
Uh, hogy megy? Mert Debibe soronkívül mentem mindig. :) Orvos-uh-orvos, vagy uh-orvos sorrend van? Mert kondolom a kezelő orvosnak is látni kell az uh-t. Debibe szerencsés voltam mert a kezelő dokim csinálta az uh. is, így gyorsan ment minden.:)
De most már Manó mellett nem lesz időm Debibe menni. Szülésnél nagyon meg voltam elégedve a nyíregyházi ellátással, minden könnyen ment. :) Szeretnék most is itt. Csak az fránya kilenc hónap vizsgálatai.
Zsuzsi, ha olvassol minket, írd már meg, hogy Te hova jártál. ok?

Ági2!
Tanulás, én is akkor tudnék mikor Manó alszik. De mindig van valami más meló. :) Könyv? Majd jelentkezem. :D

Ibolya!
Milyen módszerrel tanulnak a gyerekek olvasni? Képek segítségével, vagy szótagolva? Én az előző szerint tanultam, de nem sikerült. Kétszer tanultam meg olvasni. Nehezen ment, szerencsére tanított pár évig, így tudott segíteni. :)
De Dóra azt jobban tudja, hogy milyen "módserek" vannak most.
Azt, hogy megírod a véleményed, még jó, ezért vagyunk itt. :)

Sziasztok
Holnap bölcsi?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka!
Kisbabát vársz? :)
Holnap megyünk bölcsibe, gyertek mind!
Cs.

Kép
nycsilla

Szia Csilla!

ÁÁÁÁÁÁ... még nem, de majd igen. :wink:
Egyelőre még érdeklődök. :)
Bölcsi ok. Nagyba vagy a kicsbe mentek?

Voltunk a Siestába, most már tényleg nem megyünk soha többet.
Szinte csak kislányoknak van, csizma nem is volt Manónak, ráadásul rondák voltak és 13-16eft között. :(

Délelőtt meglestük Apát a fősulin, majd a Keletig felmentünk busszal, onnan meg gyalog haza. 2 óra alatt haza is találtunk. :D Persze mindent meg kellett nézni és fogdosni. :? :lol:

Jók legyetek!
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok,

Csilla,
Hűha csak nem belelátsz Jolkába? :D Jó téma. :lol:
Bölcsibe szeretnénk menni. Majd meglátjuk, holnap du. lehet jönnek vendégeink.

Jolka,
Nos :?: :?: :?: :?: :?:
Csizmatémát én is akartam irni neked, h. igazad volt, mégsem lányos. Szombaton a Plaza-ban már kezdett derengeni, h. 9900-ért azt látom, ami Hszoboszlón 7400 és te is feltette ide a képet. Aztán vasárnap Debiben megálltunk a Miklós utcán, igaz csak kirakaton keresztül, de összeállt a kép. Vagyis u.ezzel a mintával, de tök más, egyértelműen lányos talppal készít az Asso csizmát, de ez nem az. Én is húzok nagyon a csizma felé, a magasszárú helyett. A jövő héten Anyukáméknál leszünk, amig Zoli "nyaral" Horváto-ban és átmegyünk Hsz-ra.

Ági,
Dóra már lassan fél éves és egy éves lesz, mire jön a jobb idő, szerintem valami könnyű, meleg cipőt már vehetsz neki. Zalánnak ma is tök hideg volt a lába, mikor hazajöttünk, pedig milyen jó idő van. gondolom azért mivel még ül a babakocsiban, de te még plusz be is takarhatod Dórát.

Ibolya,
Barátnőméknek segítséggel jött össze az első baba, a második pedig jött, mint a szélvész, pedig még igazán nem is tervezték, nem beszélve Stahl Judit v. a legfrissebb médiaszemélyiség a Tények műsorvezetője is szintén reménytelen esetként voltak számon tarva és mégis összejött nekik. Ugyhogy hajrá! :)

Zsuzsi,
Légyszi jelentkezz!!!!!!
Novemberre emlékszem, h. ki vagy irva. Mizujs? Tényleg maradtál 'államilag ellátott' (bocsi az idióta megfogalmazásért) kismama?

Tudom messze van még karácsony, de nincs v.mi ötletetek a keritésépítésén kívül, hogyha nagy karácsonyfát szeretnék idén is, mit tegyek, h. a kisfiam ne férjen hozzá? Az erkélyre se szeretném kitenni, mármint a fát.
Ja, és van a Tescoban az a formabedobós csiga most, amit mi még Spo-ból kaptunk vagy fél éve és Zalán minden reggel min. 20 percet elvan vele. Mire leleltározza, h. éjszaka nem tünt-e el v.melyik forma, ill. a csiga fejét is körbenézi, nem beszélve a talpáról, ami zenél és lehet nyomogatni, szóval nagyon tuti játék és ajánlom minden tőlünk kisebb gyerekt nevelőnek. Jó a minőség is, Fisher Price és csak 2500 körül van, ja és minden Tescos újság hetek óta tartalmaz egy ingyenes 1000 ft-os kupont. Nyugi, nem vagyok titokban a Tesco reklámembere. :D
Még annyit, h. már megint voltam moziban. Ezek után nem hiszitek el, h. régen egyáltalán nem szerettem, de 3 héttel ezelőtt ezek szerint annyira bejött, h. most megint mentünk a barátnémmal. Most jó kis nőcis filmet néztünk.

SZép napot mindenkinek, végre megint szép idő van.

KépKép
tuzal

JOlka,
Kár. :(

KépKép
tuzal

Sziasztok!
Jolka! ?????????????? :shock: A virágot egyik cserépből a másikba akartam ültetni, mert kinőtték a cserepet, de elmaradt.majd bepótolom. + akarok tavaszi virághagymát is ültetni, h. kora tavasszal (vagyis késő télen amikor már megváltóként várjuk a színeket, és a napfényt :wink: ) virágozzon itt benn.
Peti ma csak fél1kor volt hajlandó elaludni( reggel6-tól!!!!!!!), de az előbb már fenn volt, csak ügyin visszaaltattam!!!!!)
este vendégségbe megyünk, peti +nem pöttyös, de ahová megyünk a kissrác be van oltva himlő ellen!!! Hááááááááát a puding próbája úgyis az evés!!!!

Kép
dora1980

Szia Dóra!
:D Értem. Azt hittem kint akarsz virágot ültetni... :lol:

Tünde!
Egy régi fősulis haverommal találkoztam ma, megkérdezte, hogy terhes vagyok-e? :? Akkori 54 kg-hoz tényleg elengedtem magam. :) Pocakos vagyok rendesen, pedig mostanában már nem is nasizok... Érdekes mód Manó féléves koráig jóval kevesebbet nyomott a mérleg. :) HÁt ez van, túl jó dolgom van.
Mi hétvégén, még csizma ügyben szétnézünk Naményba, ott is szokott lenni. Lassan tényleg kell. Még akarok venni egy olcsóbb hótaposót, hogy Nagyiék is legyen egy, ha kimegy az udvarra.:)
A Ház, hogy áll? Nálunk tegnap óta cserélik az üveg falat és a bejárati ajtót. TEljesen szétrombolják a vakolatot. :? Remélem kijavítják. Tatrozás nem rég volt, az most nem lesz.

Ági2!
Szerintem is elég lenne egy egyszerű, meleg, olcsóbb cipő.

Mi is vendégségbe megyünk ma. Sőt még csütörtökön is. Heverok közül mindenki most vett lakást és zsinórba lesz házavató buli. :)

Na megyek tanulni, már sokat voltam gép előtt. Még Zolkónál is az volt az első, addig legalább dicsekedett a To.-s néniknek Manóval. :)

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Megint én!!
A lap tetején látható fischer-price játékra küldtem be képet, de a kupon amit küldtek email-ben nem nyitható meg( vagy csak az én gépem nem teszi ezt??) Van valaki lyen helyzetben?Segítsetek!!!!Ja, és tiis nevezzetek be! :D

Kép
dora1980

Sziasztok Lányok!

Egy "kicsit" eltűntem.
Betegek voltunk, de már mindenki kilábalt belőle.
Dominik is jár megint oviba. Itthon volt két hetet. Az elsőt a betegságe miatt, a másodikat ősszi szünet gyanánt. :) Hú, majd felteszek két fotót Dodiról, ha nem baj. Ezt készítették róla az oviban. Nekem nagyon tetszik! :)
Kornél bébi is jól van. Még nem jár, de ügyesen ácsorog-kapszkodva. Meg más sasszézik kapaszkodva végig az asztal és ágy mellett. De még nincs akkora biztonságérzete, hogy elengedje a bútorokat. De majd idővel, én nem akarom siettetni.
Végre múlt héten csütörtökön a bútor is meglett! El sem hiszem. Na majd arról is hozok fotót. Nekem nagyon tetszik. Olyan szép lett a szoba! Még kicsit új bútor szag van, hát majd idővel kiszellőzik.
Amúgy semmi újság.
Úgy volt, hogy pénteken osztálytalink lesz, de érdeklősés hiányában mégis elmarad. Pontosabban sokan nem tudtak volna pénteken jönni, csak szombaton. Így áttettük nyárra. Csak jobb az idő is. :)

Na akkor a fotók.
Kép Kép

Kép Kép
A bútor még hiányos, mert hiányzik még egy kicsi elem, meg azokra ajtó.

Mostmár megpróbálok gyakrabban jönni!
Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!

Nekünk úgy látszik megoldódott a cipő probléma.
A kínaiban vettem egy piros kis csizmát, szerintem nagyon jó egy télre, főleg, hogy még nem is jár. Csak védésre kell. Kis puha, és könnyű. Kemény 1300Ft volt! :lol: :lol:
Majd teszek fel képet!

Tünde! A csigát én is néztem. Először össze akartam gyűjteni a pontokat rá, de mivel Dóra popója nem bírja a pampers pellust, így nem jön össze. Pedig most vettün egy 74db-osat. Na mindegy! Viszont keriaputól a kincsesbödönt megrendeltük karácsonyra. Remélem meg is kapjuk!!! :lol:

Jolka! Köszi, ari vagy, hogy maradhat a könyv!!!!

Anita! NAgyon szép lett a szoba, és tetszik a bútor is!

Üdv mindenkinek!!
Ági2
Kép
ágimanó1

Anita, Jó, h. jöttél, már sokszor volt eszembe, h. mi lehet veletek? Na és a többi eltünttel is?
Dodi komoly, helyes nagyfiú. A szobát meg irigylem, mert szép és nagy. Zalánnak nincs saját szobája, ezért a hálóban és a nappaliban is van játszósakra, de valószinű a saját szoba hiánya miatt a lakás allandóan úszik a legóitól és játékaitól. Néha már nem érdekel, mert nincs kedvem naponta tízszer ... százszor összeszedni, inkább lépkedek közöttük, pedig annyira rossz rálépni egy-egy legora.

Ági,
Ezt a csigát lehetett a P-szel megszerezni? Hogy-hogy nem bírja Dóra feneke? Ilyet még nem is hallottam. Amugy hetek óta itt lapulnak a kuponok a pénztárcámban, ha gondolod elküldöm. Csak van közöttük jumbo és óriás csomis is, meg 4-es és 4+-os.

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Zsuzsi uncsija is ott volt a házavatón. :)
Örömmel tudatom Mindenkivel, hogy Zsuzsiéknak meg van a második kisfiú.

Pénteken született (a kiírt időpont szerint), 3650g és 52 cm, Tamás. :D
Remélem jól írtam mindent.
Kép
Zsuzsi gratulálunk, és sok boldogságot kívánunk!!!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Zsuzsiéknak mi is gratulálunk! Jó egészséget kívánunk nekik!!!

Tünde! Szívesen elfogadom a vonalkódokat.
Nem tudom, miért nem bírja a bőre?! :shock: Olyan furi nekem is!
Törlőkendőt sem használok, csak kamillát. Vagyis ha útra kelünk, használok, de ritkán. Eleve érzékeny a bőre.
Hát ez van, remélem ez változni fog.

Még kérdezni akartam tőletek, pénteken lesz tesóm szalagavatója. Szerintetek bezavarna ha később lenne a fürcsi a 6 hó alatti megszokottól? Eddig mindig 7-kor volt.
Bocsi ha nagy h...et kérdeztem

Jolka! Jó bulizást a sok házavatóra!

Szép estét mindenkinek!
Ági2
ágimanó1

Nem pénteken, hanem szombaton. :oops: :oops:
Mindegy, végülis lényegtelen, hogy melyik nap.
ágimanó1

Olvasgatok, de nincs nagyon időm írni!

Most is csak gyorsan... :oops:

Zsuszi: Gratulálunk, sok boldogságot!!! Várunk képeket!!!
Nem úgy volt, hogy még egy Botija lesz a topicnak???

Anita: Jó, hogy jöttél. Beszéltem a dokinővel, nagyon szimpi volt, Majd csak egy évesen kell vinni B.-t.

Ági: Igen,tanulgatni kellene. Boti sajtkukac, örökmozgó. Este tanulok, meg hulla vagyok.

Tünde, Ági: Én is FP-fan vagyok :D Remélem, Boti is értékelni fogja őket. Kincsesbödön jófej! Most tanuló kutyust szeretném, meg pancsimanókat! :D

Jolka: Gyanús vagy, már nekem! :wink:

Bölcsibe eddig készülünk!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Na ma úgy látom belejöttünk az írásba.

Zsuzsi,
Gratulálunk, jó egészséget és sok boldogságot.

Jolka,
A ház úgy készül, mint Luca széke. Talán jövő télre felragasztják a kis puzzle darabokat. Röhejes a munkatempó. Ma már (3 hét után!), hoztak állványokat is, talán nem is árt egy négyemeletes házhoz. Ararnyos a holland(?) képeslap.

Ági,
Írj postai címet sms-ben és elküldöm a kódokat.
Szerintem nem zavarja, de nálunk nem volt kőbe vésve a fürdetés ideje.

Anita,
A Sütifalóra gondolsz? Nagyon jó, de két formabedobósra nincs szükségünk, mi ezért nem vettünk.
A tanuló kutyát már néztem én is, de a 10-et sokalltam érte, viszont a héten a Coraban 6 ezer, ugyhogy lehet megvesszük, ha lesz még.

Na jó éjt mindenkinek.
Tünde

Ui.: Én ma 4 hsz-t is irtam! :D

KépKép
tuzal

Mozgalmas nap volt ma!

A cipőtémához annyit, hogy nem az a sávház, hanem a másik. Bocs, Jolka, nem fejeztem ki pontosan magam. Én a kínaiban találtam azt a cipőt. Pont a másik irányban, a t-mobil után. Amúgy meg láttam egy nagyon klassz kis fiús cipőt, bundás, tépős, magasszárú, puha talppal, sötétzöld-fekete, formás, nekem nagyon tetszett, de sajnos csak 27 a legnagyobb méret. Talán 22 a legkisebb. Ezt a centrum helyén a kínaiban láttam. 4000 alatt volt az ára. Azt nem tudom, hogy bőr-e, de olyannak látszott. Ezt vettem volna meg, ha méretben jó. Egyre jobb cipők vannak a kínaiban. Persze, az igazsághoz tartozik, hogy ha nekem olyan kicsi gyerekem lenne, mint nektek, akkor inkább siestát vennék, esetleg váltónak, vagy homokozósnak vennék kínait. És amíg a babakocsiban ül, addig se muszáj drága cipő, lényeg, hogy melegítse.
28-as méretben meg alig vannak cipők. Volt olyan bolt, ahol egyet sem tudtak mutatni.

Zsuzsinak én is gratulálok a kis Tamáshoz!!!

KépKép
simsi

Anita az első kép tényleg nagyon jól sikerült Dodiról! (a másodiknál kicsit rossz lett a fény. Kár)

Erről jut eszembe, hogy itt a fórumon talált valaki egy oldalt, ahol kereteket lehetett találni a fotókhoz. Angol oldal, valami "frame" van a címében. Mindenféle gyerekeknek való színes keret volt ott. Sajnos nem mentettem el, nincs meg véletlenül valamelyikőtöknek az oldal címe?

KépKép
simsi

Tünde, igen, a sütifalóra :D Csiga is tetszik nekem is, de épp emiatt, amit írsz, vacilálok. Most a Sparban is elég jó áron vannak a FP-s játékok. A kutyus 7 ezer, azt hiszem...
Házat én is akartam kérdezni! Már válaszoltál is.

Ági, nem lesz semmi baj a fürcsivel. Nálunk is előfordult már, mikor vhol voltunk, hogy csúszott egy picit. Szal nyugi! :wink:
Neked hogy megy a tanulás? Bár Dóra még jó korban van... bár ... december-januárban már Ti is itt jártok...szerintem nem lesz egyszerű, de HAJRÁ!!!

Anita, klassz a szoba. Szép a bútor. De nagyfiú már Dominik! Kornél pedig semmiről sincs lemaradva, meg azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy korabébi, és még egy éves korukig (vagy meddig is???) levonják azt az időt, amivel korábban érkezett a bébi. Vagy nem jól tudom???
Gyere majd, írj, ha tudsz!

És, még van egy restanciám:

Annamari: Üdv újra! Isten éltesse sokáig a kisfiatokat!!! Hol kisfú??? Már Ő is milyen nagy!
Írj majd, és hozz képeket az ünnepeltről!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Na, megint én....

Jó reggelt!

Ezt nektek is belinkelem, bocsi, ha durva :oops:

http://www.provokator1.hu/2index.html

Éjszakánk jó volt, csak egy picit aludna tovább Boti... Az első etetés után nem akar visszaaludni. Most bezzeg bealudt, így borul megint minden.
Remélem, délután tudunk menni!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok: a cipő témával kapcsolatban nem néztétek még meg a deicmannban stop shop nál van nyíregyen a tescoval szemben.Én csak akciós szórólapokat láttam de egy sétát talán megér ha arra jártok. jolka:szótagolva tanulunk olvasni eleinte képről kezdtük de már szótagolunk.csak mire 3 gyerekkel végig veszem a dolgokat este van és előre is szoktunk tanulni.
ibolya5

Sziasztok!

Amit eddig írtam elszált. :twisted: :shock:

Ildi!
www.frameshow.com, remélem erre gondoltál. :) Millió keretet lehet pluszba letölteni.

Anita!
Még nem vagyok gyanús. :)

Anita!
Szuper a fiuk szobája. Dodinak az a ici-pici mosoly a bajusz alatt. :D Aranyos!

KÉsőbb többel jövök . :wink:

sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Köszi Ibolya, még nem jártunk arra, de majd Zolkot ráveszem.

Anita! Megnéztem, nem rossz. :lol: Most az első cikkre gondolsz, v az összesre? :lol: :lol: :lol:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

www.frameshow.com

Bocsi ott maradt egy vesző, így már bejön:)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Ma voltunk tanácsadáson, egy kicsit késtünk a betegség és az ünnep miatt.
Most kaptuk meg a 18 hós oltásunkat, persze, hogy sírt Manó. Kézzel, lábbal integetett a dokinéninek, hogy minél hamarabb szabaduljunk meg. :D
Manó 14260gr és 85 cm
Nem rég aludt el, lehet, hogy nekünk nem lesz ma bölcsi. :(

Ági!
Hogy vagytok?
Dolgozol már? Balu?

Ja beszéltem a dokinénivel a terhesség alatti szopiról. Nem ellenzi, sőt...Ő nagy híve.
Azt mondta, hogy sok olyan anyuka van, aki úgy szoptatott, hogy nem is tudta, hogy félidős terhes.
Egyelőre csak lelkileg készülgetek, testileg már nem hiszem, hogy összejön, pedig jó lenne pár kilót lefogyni.
Na mentem, hátha zseni leszek progból. :)
Tényleg Ági, vasárnapig jó, ha marad a könyv? Kölcsön tudsz adni egy függvénydeszkát? Az enyém szerintem otthon van. Szégyenszemre jó pár képletet elfeljetettem, és kell a vizsgára.
Köszi előre is.
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ott voltunk a Vasutas előtt, és bár hihetetlen, Boti képes volt elaludni ma kocsiban. Annyira jól aludt, hogy nem volt szívem felébreszteni. (napközben elég nyűgi volt, de azért aludt nem sokkal előtte...)

Jolka: Úgy érzem, egyre inkább hajrá tesó-project!!! :lol: :lol: :lol:
Örülök,hogy tetszett a link, nem semmi, hogy nem figyeltek rá,h így megjelenjen a kép....:shock:

Ki volt bölcsiben???

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Végre netközelben! Ma kötötték be anyáéknál a netet, hát már nagyon hiányoztatok.
Amúgy jól vagyunk, csak betegen, Bence múlt hétfőn nagyon megijesztett minket, úgy vette a levegőt, mintha horkolna. Szerencsére nem volt semmi komoly, csak megfázás, de még mindig taknyos egy kicsit, ezért nem mentünk ma bölcsibe. Milyen volt?
A gyerekorvos azt mondta, hogy biztos ami biztos, ne adjak tejet Bencének, és én se igyak többet napi 2 decinél, ja és egy túrórudi 2 deci tej :( Ti adtok tejet a gyerkőcnek?
Én is megfáztam egy kicsit, rázott a hideg meg minden, de szerencsére már egész jól vagyunk.
Látom, itt a cipő a téma. Szerintem jó a csizma, mert könnyű ráadni, csak nem tudom, járni tanuló gyereknek mennyire ajánlott, bár tartja a bokáját.
Szegény Jolkába belebeszélitek a gyereket :D
Most mennem kell, majd szombaton több időm lesz.
Sziasztok!
Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!

Mi voltunk bölcsibe, csak mi a bandából. :(
Nekünk nagyon tetszett most, új babák is voltak.

Csilla a Ti ismerősötök is ott volt. :) ( Ha jól emlékszem, akkor a sógornőd kollegája).

Ákosék anyukája, ha olvassol minket, gyere Te is a fórumra. :D

Petra!
Jobbulást nektek!

Jövőhéten csak sikerül mindenkinek a bölcsi.:)

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Csak egy életjelre jövök :D
Időm semmi,ezért nem írtam eddig :?
Múlthét csütörtök óta dolgozom,igazából holnap kezdem el normálisan a munkát,eddig csak magyaráztak meg olvastam!
Balázs most kicsit köhög de nem vészes,remélem nem lesz komoly!Ma volt az első szülői értekezletünk :D
Decemberben lesznek tök jó programok a bölcsiben,még kis ajándékokat is kapnak majd karira a fa alá,meg mézeskalácsfigurákat fognak sütni és azzal díszítik fel a fát :) Szuper bölcsink van meg kell hagyni!
Balukám nagyon jó gyerek állítólag!Még mások után is elpakol ha látja hogy terítenek ebédhez/uzsihoz :D Szépen megeszik mindent,alszik is 2 órákat...
13 kg és 93 cm.
Holnap csak fél 1-ig lesz bölcsi,pénteken meg nem is lesz egyáltalán,így az apja szabit vett ki hogy vigyázzon rá :) Ilyen sokat még nem is voltak együtt,itt az ideje!
Bocsi az összevisszaságért,most csak azt írtam le ami hirtelen eszembe jutott :oops: Hétvégén megpróbálok visszaolvasni!
Ja,és ma volt fényképezés a bölcsiben,valahogy feljuttatom majd a gépre a képeket(ha megkapjuk) és felrakom!

Ági
csagi

Petra!

Én adok tejet Manónak, de nem nagyon kell neki. :) Jobbulást nektek!

Ági!
Dolgozó anyuka lettél? Milyen?
Nagyon ügyes Balu!!!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka invitálására itt vagyok Én is, ha nem bánjátok.

Nycsillát és Ágimanót már ismerem személyesen is, de a többieknek egy kicsit magunkról.
Iker fiaim Ákos és Attila 17 hónaposak lesznek 14.-én.
Jelenleg Anyukámnál lakunk, mert folyamatban van a ház vásárlásunk, reményeink szerint már a mikulás az új házhoz fog jönni.

Megpróbálok bekapcsolódni majd, de most csak ennyire futotta

Judyt
KépKép
judyt

Jolka, kösz a linket!!! Pont erre gondoltam!

Cserébe találtam egy klassz kifestős oldalt. Csak győzzétek nyomtatópatronnal!

Itt: http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=15070635

(üvegfestő sablonként is használható)

KépKép
simsi

Petra!
Én elég sokáig, 2-2,5 éves koráig babatejet adtam Bencusnak, ez a tápszerek 3-as változata. Már nem emlékszem, melyiket itta, v.kék dobozos volt :)

De túró rudit, sajtot, joghurtot kapott már kb. egy éves korában. A tejbegrízt is rendes tejből főztem. Csak az innivaló tej, és kakaó volt babatejből. Imádja a tejcsit a gyermek.

KépKép
simsi

Sziasztok! Mindenkinek köszönjük a jókívánságokat! :) Fotókat a buliról hétvégén teszek föl, most nem tudok, mert még erre a gépre nem raktam át. Egyébként nagyon jól sikerült a zsúr. :)

Jolka! Végül a nyaralót téliesítettük, meg kibővítettük. Szerintem nagyon jó lett, és remekül érzem itt magam. Ma lett kész a kőporozás, szép lett.

Ádám megint beteg, meg van fázva. :( Ennyire védi az anyatej??

Üdv mindenkinek, A.

Ádimama

Ja, és Zsuzsiéknak szívből gratulálok a kis jövevényhez!!

Ádimama

És nem tudom, hogy ez a hülye vonalzó miért 1,5 évesnek írja Ádit.... :x Na majd holnap.

Ádimama

Sziasztok!

Szia Judy!
Örülök, hogy jöttél. :D
Megneztem a kepeidet, nagyon szép családod van. A saját munkáid egyszerűen csodásak. :D
Számtech.. milyen szakra jártál a fősulira? :)
Tudtam, hogy ismerős vagy v.honnan. :)

Ildi!
Én is köszi a linket. Nagyon jó, már sok hasznos dolgot találtam. Pl. a sógyurma, csak én Manó miatt kihagyom a tapétaragasztót. :)

Annamari!
Biztos nagyon jó lehet a házatok. Irígykedem is. :)

Csajok kaptattok üzenetet Zsuzsitól? Megnéztem a kis Tomika képeit az iwiw.-n, nagyon helyes baba!

Szép napot mindenkinek!
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Judy üdv köztünk, minden elismerésem az ikres szülőké :wink: !
mi ma du együnk anyukámékhoz, ui a férjem megy pestre és csak holnap este jön haza, mi meg mit üljünk itthon egyedül?! Így aztán lehet h. már csak vasárnap leszek gépközelben.Bár anyukáméknál is van net, de írtó lassú (axeleros).nem mindig van hozzá türelmem.majd meglátom leülök e elé :lol: .
még délutánig itthon vagyunk, lehet benézek még addig
Voltunk ma petivel a Gézengúz bababoltban.Ismeritek??Téli sapit kerestem neki, ami volt nem tetszett, de vettem neki egy harisnyát meg 3 bodyt/ 2 db PO + 1db kenguru/

Kép
dora1980

Jolka!
Számtech.:)Nekem is ismerős vagy!:) És te?

Dora!
Köszike.:)

Judyt
KépKép
judyt

Kép ...ezt nem lenne szabad...
Kép ...de én megteszem...
Kép .... és még büszke is vagyok rá!
Kép innen már csak 1 ugrás

:shock: :evil:

Kép
dora1980

bocs a helyfoglalásért, de muszály volt megmutatni!!

Kép
dora1980

Sziasztok!

Dóra!
:lol: :lol: :lol: Peitikéből még hegymászó lesz. Nagyon édes. :D MÉg most is mosolygok rajta. :) Kellemes pihenést Anyukádéknál!
Hol is van a Gézengúz? Ismerős nagyon...

Judyt!
Számtech :) Pontosabban Számtech-technika. 1997-2001 között jártam.
Tetszett a bölcsi? Jövő hét kedd 10-12 klub, elnéztek? Ez ingyenes, millió játékkal. Biztos jól éreznék magukat a fiúk.

Képzeljétek a téren voltunk mikor az egyik szobornál megálltak az ovisok játszani, persze Manó is egyből csatlakozott. :) Szaladgált velük, mikor az ovónéni szólt, hogy sorakozó, Márk is beállt a sorba, és el is indult velük. Azt hittem megzabálom. :D

Ja Tünde!
Még Te kérdezted, a karácsonyfát. Mi nem rejtettük el a fát, ott volt a erkélyajtó előtt. Ugyan kétoldalról kikötöttük, hogy Manó biztos legyen. De nem bántotta, szúrt, inkább elkerülte. Vele egy magasságba pedig nem tettem semmit sem. Végére azért egy-két gömb eltört. Állandóan figyelni kell, mert már akkor labda mániás volt.
Kiváncsi vagyok, hogy az idén, hogy viselkedik.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok,

Judyt,
Üdv.Üzeneteid számát elnézve te már régóta vagy a babanet-en. Eddig miért kerültél el bennünket?
Ikrekhez gratulálok, szeretnétek még babá(ka)t?

Jolka,
Cuki lehetett. :D
Nagyságra szerintem lazán mehetne Márkó ovisnak is.
A fán már rég gondolkodom, hol legyen. A kikötés nem rossz ötlet, a tüskék miatt meg előbb-utóbb csak rájön, h. ne közelitsen?! Mindenképp nagyot szeretnék. Mi is a nappali végébe, ez erkélyajtó közelébe tesszük, úgy hogy a két szoba között még tudjunk közlekedni.
Zenebölcsibe szerettem volna menni, de Zalán fél 5-kor kelt(pedig 13.20-kor már aludt), csak rohanva értünk volna oda, a mostani tingli-tangli életünkbe pedig nem fér bele a rohanás. Hihetetlen hogy mennyire elszoktam attól, h. időre menjünk valahova, egyre inkább rájövök, h. milyen jó kis nyugis ez a kismamaélet. Néha ugy érzem magam, mint a nyugdíjasok, nem sietünk, általában ráérünk úton-útfélen beszélgetni stb. csak nekem ugye itt van még egy gyerek.

Dóra,
Nagyon bátor a kis fotelmászó. És ahogy elnézem nektek is u.olyan a járókátok, mint Jolkáéknak és nekünk. Halkan jegyzem meg, Schobertéknak is ilyen van. :lol:

Ági (pesti),
És mit dolgozol?
Tetszik is, v. csak nincs jobb?

Petra,
Mivel te is szoptatsz mindig elcsodálkozok ha irod, , akárcsak JOlkáékon, h. beteg a gyermeketek. Azt hittem, h. az anyatej ilyenkor még véd, de mindeképp nagyobb védettséget ad, mint mindjuk egy olyan gyereknek is, mint a kisfiam, aki csak 10,5 hónapig jutott hozzá az anyatejcsihez. Egyébként meg, megdöbbenve olvastam a mostani Kismamában, h. első évben jó, ha min. 6-szor is átmegy kisebb vírusfertőzéseken a gyerek, mert erősödik az immunrendszere. Akkor ezek szerint mégse legyek annyira boldog h. Zalán meg eddig egyszer volt takonykóros és akkor is a foga jött? Ráadásul én vagyok a topic egyetlen oltásokra sikeresen rábeszélt anyukája. :? Mezitláb, sapka nélkül csak nem járathatom a gyereket télen, h. erősitsem az immunr-ét. Mondjuk azt nem tudom nem észrevenni, h. Bencéhez és Márkóhoz képest mi mindig egy réteggel többet hordunk, de ugye van ilyen okosság is, h. a gyereken hozzám képest még legyen + egy réteg, mert ő nem mozog annyit. Ti betartjátok?
Én mindeképpp tervezem a babatejet adni Zalánnak 3 éve korig. Minden tejterméket kap ő is, a tejnek nevezett lötty kivételével. A krémtúró nálunk most nagyon nyerő, megy ám a visitás érte, ugyhogy kénytelen vagyok egy kicsit a mikroba bedobni, mert nincs türelem egy kicsit is várni, h. melegedjen.

Ezerrel verik az állványokat és most még a futár is ráfeküdt a csengőre. Megjött a Suttogó 3. kötet, úgyhogy húzok is olvasni, mert nem tudom, h. ebben a nagy zajban meddig tud aludni Zalán.

Szép napot mindekinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Tünde!
Én is több ruhát adok Manóra mint amennyi rajtam van. Ma is ebbe a szupi időben, 1 atléta bady, fékony polós pulcsi, kapucnis felső és a kabát volt Manón, ja és sapek. Rajtam egy poló pulcsi és termo kabát, széthúzva, azt hittem megsülök. Sokszor boltból kijövet kabát nélkül vagyok pár percig, míg kihűlök. Eddig nem volt gond. Egyszerűen utálom, ha melegem van és tapad a ruha. Erre nagyon érzékeny a bőröm, általábban a pulcsi újját is feltűröm. Most derült ki a gimis talin, hogy anno is mindig ezt csináltam. Már nem emlékeztem. :) Pedig azt hittem a tejcsi miatt van mindig melegem.
Szoptatás, már én is akartam írni, hogy Manó még mindig szopizik, de már túl vagyunk pár betegségen.
Nálunk lassan végeznek, már a hibákat teszik rendbe. :) Szerencsére már nincs hangoskodás, ugyan nem sok mindent hallunk belőle. Mindig csavargunk. :)
Tényleg jó kismamának lenni, nekem is tetszik.:D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Megint én.

Most láttam a Miskolci anyukáknál karácsonyi ajándék ötletet. www.fakopancs.com
Szerintem sokat be lehet szerezni Nyíregyen is, de nem mindegy mennyiért. A téren is szoktak hasonló játékokat árulni. Ha jól emlékszem a nagyposta mellett a sarkon (jobbra) v.melyik üzletben is kapható fajátékok.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Kedd este óta nem voltam bekapcsolva. Annyira nincs időm. Dóra ma hihetetlen nyűgös volt! :shock: Egyszerűen nem tudom mi volt a gond?! Ha alszik egy keveset, pakolok, mosogatok, mindig van mit csinálni. Aztán meg tanulgatok picikét. Nem tudom, csak én nem tudom beosztani az időmet!?
Csak kutyafuttában olvastam vissza.

Tünde. A p-szel lehet a csigát kérni. Pü-ben küldöm a címet, a telszámod szerintem elszórtam. Majd küldd át a számod! Oksi?

Jolka! A négyjegyűt megkeresem. Ahogy költöztünk, elpakoltam, tudtam, hogy egy darabig nem kell, és a nagyszülőknél van egy kupac könyv, szerintem ott van. VAsárnap nem tudom mikor jövünk vissza a szülőktől, akkor hozom. Hétfőn jó ha talizunk? Akkor viszem a könyvet. Jó neked?

Anita! Jó tanulást neked is. Botusnak boldog hófordulót szombatra.

Judyt! Üdv a fórumon! :lol: A játszin taliztunk? :lol:

Holnap adok Dórának egy kis almát! :lol: Szombaton megyünk szüleimnél. Remélem addigra Dóra is "megjavul".

Szép estét mindenkinek!!!
Ági2
Kép
ágimanó1

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?