A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Barbi, Indi,
bábás könyvben nincs benne, de az ujságokban azt irja, hogy a 6.-7. héttöl már van.....
most hogy feküdjek le igy aludni? :cry: :cry: :cry:
fibi

Fibi :) hát nekem azért kellett a 7. héten mennem uh-ra, hogy már biztosan legyen szívhangja a bébinék - és volt is.

Sehogy se feküdj így le aludni, mert csak felhúzod magad! Inkább hívd fel a doktorbácsit és majd ő jól megnyugtat :)

indianyo

Fibi! dokibácsi azt mondta minden rendben akkor biztos úgy van :!: de lehet hogy megpróbálnám Indi javaslatát
NYUGI!!! (persze könnyű mondani...)

Den! sajna csak almát és banánt kaptunk. holnap kapja először (almát). vízből már vmennyi benne is marad, s nem az egész a ruháján és körülötte pancsol. :lol:
van vmi honlap vagy tájékoztató ahová le van írva mikor mit kaphat a ded?

Lindi! pisiügy megoldódott?
gödibarbi

Barbi :) Isten éltesse féléves lánykádat :D :D

Vera, Neet :) Édesek lehettek a gyerekek együtt!! nagyon jók az "életképek" :lol:

Dora :) Mi Johitól vettük anno a magkivonatot, én is és gyerkőc is kapta immunerősítésre, amikor taknyosak voltunk, Bálintnak nagyon bejött, mert nem volt beteg azóta :)

Fibi :) De jó, hogy minden rendben!! :D De látni, biztos láttátok verni a szívét! Ne izgulj, jó dokid van!
denizsa

Réka nevében köszönöm a jókívánságokat!

Minden Rékának boldogot tőlünk is. :wink:

Indi, ez durva! :x
Én ilyenkor vagy átmegyek parasztba és benyomom a lábuk közé a babakocsit :roll: , vagy várok egy villamost. :wink:

Fibi, nyugi, azzal nem lesz jobb, ha beparázol. :wink:
zanza

Deni,
nem láttuk a szivét, nagyon pici ez az UH gép a rendelöben, és csak rövid ideig néztük a babot :(
fibi

Ildi,
Mazsola :)

Annyira jófejek ezek a kicsik. Még amikor egy harapás után azt mondta Dóci: Eszti, menj, menj haza menj! :mrgreen:

Fibi,
ne aggódj, ezek a gépek se mindenhatóak. Asszem Votivnál is hasonló volt, nem V? Amikor nem volt szívhang, pedig előtte volt, azt nem, azt megint. És már félidős! Próbálj megnyugodni, minden rendben lesz!!!
neet
neet

Zanza,
én konkrétan rájuk teszem a kocsit. :twisted: Vagy igyekszem megkarcolni a menő autót, ami útban van, mert idiótán parkolt. (eddig nem sok sikerrel..)
neet
neet

Zanza,
hogy ünnepeltétek Makkát? :wink:
jövö héten mikor érsz rá bizniszelni? :)
fibi

Barbi :) Mi a "Kismamás táblázatot" vettük alapul, nem is kerestem más honlapot, de minek is, ennyi tapasztalt kismami társaságában? :wink:

Fibi :) Ugye emlékszel az én esetemre a "gagyi" uh-géppel?! Sztem itt is ez a helyzet, szóval NO PARA!!
denizsa

Neet, ne remenykedj! a macskaszag elriaszto-erejet illetoen. gyujtsek neked egy kis pisit :lol: bar az meg titeket is elijesztene :wink:

Fibi, lehet, h meg most is korai volt dokihoz menni?! :? ne aggodj!!!!! ha nem stimmelne vmi, mondta volna! korara mit mondott?

Ildi, a profibol? az eleg messze van toletek :(

Doci-Eszti :D :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Neet,
köszi, aranyos vagy :) arra gondoltam most, hogy a rendelöben az UH gép nagyon pici (nem olyan komoly mint a Bártfaiban), és talán ezért nem volt hallhato. jesszus, nem akarok ilyen parázos lenni :lol: Ha tul sok infot összeszed az ember lánya, az sem jo, látjátok :)
ui: Marci=VAU-s beszoláson jot röhögtem :D
fibi

Rec,
ja, eszembe jutott, hogy ha várok még két hetet (ahogy eredetileg akartam), akkor ezt is megusztam volna :lol: de 2 hét mulva már nyakiredö, meg elötte vérvétel, és amilyen körülményes lett ez..... (háziorvosomhoz is menni kell, stb....)
de képzeld, lehet h vállal majd BS otthonszülést :D de pszt :)

Deni,
emlékszem, tényleg :)

akkor már talán el birok aludni :D köszi, csajok :D
fibi

Rec,
ja, korára azt mondta az UH alapján, amit a számolás alapján én is: 9 és fél hetes :D iciripiciri, de már kivehetö a felvételen a kis teste meg a nagy feje :D
fibi

Fibi, ??????????? bovebben? :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Fibi, Neet, mikor először voltam a Bártfaiban kb 7 hetesen, akkor nem láttak még szívhangot, azt mondták túl pici még.
egy héttel később kellett visszamennem, akkor már látták. de pl a Fehérvári úti rendelőben ezt nem is szokták nézni, lehet, hogy a gép eleve alkalmatlan.

Fibi, és végülis mikor kell menned a Bártfaiba?

féléves Angit isten éltesse az első félszülinapján! :D

holnap megyünk megint pacizni, asszem durván fel kell öltöznünk, brrrr
Jucus, Zsanci, Valaki jön?

votiv 8)
votiv

Angi :) lista annyi, mint égen a csillag, de eléggé ellentmondásosak. Ez többé-kevésbé oké , de tudnék cáfolni kapásból ebben is egy néhány dolgot... http://www.otlettar.try.hu/kismama/babaetrend.htm

Én először összeolvastam mindent, majd szépen kijavítottam az összes jótanácsot és a saját emgérzéseimre, a gyerekemre és az itteni kollégák tapasztalataira hagyatkoztam. Jól tettem.

Leírom itt a saját tapasztalataimat, hátha találsz bennük hasznosat :)

Szó sincs arról, hgoy gyümölccsel KELL kezdeni! Azt azért találták ki, mert az édes ízzel esetleg könnyebb rávenni a babát, hogy mást is egyen az anyatejen kívül. Amcsik pont fordítva csinálják egyébként: gabona, zöldség és gyümölcs, hgoy ne alakuljon ki az édes íz függősége. Szrintem meg valahol középen az igazság: figyeljünk a saját gyerkőcünkre... az eallergizáló és angyon hasfájóüs dolgokon kívül mindenfélét lehet ám! Ajánlom, hogy az oylan gyümiket, amik nem kaphatók msotanság - én nem megbízható forrásból, azokat próbáld bébiételben (persze itt iszonyat átverásek vannak, még a HIPP is cukroz egy csomó dolgot, többiek meg... hát bizony tejportól kezdve midnen firlefáncot raknak a kajába)
A gyümölcsök közül eleinte érdemes adni áfonyát (hippnek van áfonyás almája, az volt az első olyan kaja, amit nem én főztem és Dé úgy lapátolta....)ribizli levét, szilvát, meggyet, őszibarackot. Alma, körte, banán keményít, sárgabarack és szőlő puffaszthat és kicsit nehezebb emészteni, de azért ezek is szóba jöhetnek ám hamar. Ami nekem bevált: én middent, a banán kivételével megpárolok, úgy kevésbé bántja a pocakot és hát az alma sokkal finomabb úgy!

Züldségfélk: tökfélék: (tök, sötőtök, cukkini), répa - nagyon kemény tőle a kaki, midnenképpen ajánlom lazító gyümivel eleinte (barack vagy szilva) ill. olivaolajjal -, átpasszírozott zöldborsó és zöldbab, cékla, ha megbízható forrásból származik, akkor spenót,sóska és saláta is. A husit is hamar el lehet kezdeni.

Amit tit most felírtam, mi már esszük, új dolgot 3 napig vezetünk be, figyelem, utána kombinálom korábbiakkal. Ha baj van, az az első napon úgyis kiderül, másodikon megerősít és el is lehet hagyni egy időre.

Minden folyósabb dolgot Holle rizspéppel vagy kölespéppel keverek, ebből angoyn kevés kell, melegben megduzzad - Dominó a sűrűbb dolgokat kedveli - és teszek bele tápszert, ha szükséges(például zöldbab önmagában nem annyira jóízű, az jól elbírt egy kis tápit). Krumplit még nem adtam, azt a hasfájós babák nem szokták jól viselni. Lehet még a rizsen és kölesen kívül kukoricát is adni sűrítésként - vagy tejcsivel keverve önálló ételként is. Ezen kívül az olivaolaj olyan dolog, amit midnen zöldséghez teszek - egy kis babakanálnyit - mert segíti a zsíban oldódó vitaminok felszívódását és a kakikérdést is emgoldja. No és finom :)

Holnap gesztenyét próbálunk, őszibarackkal, emrt a gesztenye is keményíti a kakit.

Hát ennyi röviden a mi eddigi történetünk, sikersztori teljesen :)

Sok sikert nektek is :)

Puszi.

tojást csak 9 hónapos kor után a sárgáját, 12 utána fehérjét, paradicsomot főzve 8-9 hónapos kor után, nyersen csak 1 éves kor után. súlyosan allergizál!. Citrusfélék és bogyós gyümölcsök csak 1 éves kor után.

indianyo

Nem semmi volt az nst. Adél baba egy másodpercet sem akart mozdulni, ugyhogy elküldtek lépcsőzni. Annak az lett az eredménye, hogy én rendesen kifáradtam, de Adél baba még ezek után sem volt hajlandó mozdulni. Szóval egész végig nyomkodtam a pocakot, hogy rámozduljon a dologra, ami aztán többé-kevésbé sikerült. A másik görbém semmit sem mutatott :(

Szóval itthon vagyok és szenvedek. Kezdek kifáradni ezekbe az össze-visszajövő fájásokba. Most már három napja agonizálok és úgy érzem, hogy lassan kimerülök és még csak az elején vagyok :(
Valaki esetleg nem járt hasonló cipőben, mert azért kezdek pánikolni is, hogy ez nem teljesen normális. Egyszerűen nem akarnak a fájások beállni, össze-visszaérkeznek, nem tudom már követni. Hol 10 perc, hol 30, hol 15..... :(

Kép Kép
curse

BOCSÁNAT, AZ ELŐZŐ HOSSZÚT PRIVIBEN AKARTAM, NA MOST JÓL KIOKOSÍTOTTAM MINDENKIT :MREEN: :MREEN: :MREEN: :MREEN: :MREEN: :MREEN:

indianyo

Rec,
nincs bövebben, csak ennyit mondott Zuzinak (ö volt elöttem bent) :D hogy annyira gáz lenne ez az uj rendszer, hogy ez is eszébe jutott. én örülnék neki nagyooooooon :D ha kijönne Szadára.... :mrgreen:
fibi

Curse :) na én ugyanígy voltam ám! Dominó midnig visszament aludni, ránk hozta frászt és állandóan csak azt hallgattam: rossz az nst, rossz az nst :( Egy hétig fájdogáltam... Hát Adél baba se akar még jönni, szépen lasan készíti az utat neked :) Pihenj sokat és kényeztesd magad valamivel :)

indianyo

Votiv,
köszi a megnyugtatást :)
2 hét mulva megyek Bártfaiba. 12. héten.

Curse,
jaj, szegényem :( akkor ezek "csak" joslofájások lehetnek, bár furcsa hogy elég gyakoriak.... ha tudsz, mindenképp aludj valamennyit!! és nagyon szoritunk!!!!!
fibi

Barbi,
Isten éltesse féléves Angit :)
mi meggylével kezdtük :wink: persze, akkor nyár volt éppen :D
fibi

Indi! köszi a linket és az okítást is. :P :D
már én is olvastam hogy van aki zöldéggel kezdjünk párti, de én úgy okoskodtam hogy a gyümit könnyebb emészteni, s ezáltal jobb ezzel kezdeni.
persze teljesen igazad van hogy a legfontosabb a babót nézni. :!: még egyszer köszönöm. :P elmentem

többieknek pedig köszönjük a köszöntést. ajándékom az volt a dednek hogy kiengedtem a hajam, s hagytam hogy megtépjen :lol:
gödibarbi

Curse! ++++++++++++
gödibarbi

Curse, nyugodj meg, ez TELJESEN normális! a rendszertelen fájásokkal is lehet tágulni, lásd Zsancit :)

ha nagyon kezdesz fáradni, próbáld meg elterelni a figyelmed. érezni fogod úgyis, mikor áll be a rendszeres, sűrű fájás. vagy ha ez nem is, akkor is felerősödnek majd, netán elmegy a magzatvíz, és tudni fogod, hogy akkor most kell elindulni.

nekem az utolsó két hetem ilyen volt :? jöttek a fájások, rohantam a dokinkhoz, ő meg hazaküldött, hogy akkor este/éjjel/hamarosan stb. találkozunk a H-ban. volt olyan is, hogy már annyira fájtam, és már tízperces(!!) rendszerességgel, hogy berongyoltunk a H-ba (én kis naív :lol:), de mivel nem tágultam semmit, a dokesz hazaküldött, hogy téves riasztás :(

na de aztán, mikor megjöttek "az igazi fájások", mindjárt tudtam, hogy amit eddig éreztem, az fityisz volt...
megértem, hogy fárasztó a várakozás meg az izgalom is, de biztos nincs már sok hátra! nekem a nyákdugó után ugyan 4 nappal, de beindult a szülés.

próbálj pihenni, lazítani, nézz egy jó filmet, igyál egy pohár vörösbort, vagy egy sört, ha az szimpibb, "mórickázzatok" (ez Neet ősrégi "szakszava" :mrgreen:) a férjeddel :wink: (a spermiumnak van méhszáj-lazító hatása!) és beszélj a lányoddal, hogy ideje elindulnia, bátorítsd, hogy vársz rá, és minden rendben lesz. ha van kedved, rajzoljál "elengedő" mandalát!
a lépcsőzést meg hanyagold, totál kifáradsz tőle, és hatásában sztem ugyanaz, mint a forró vizes fürdés, ha nem indult még el a vajúdás, akkor önmagában nem tud csodát tenni.

nagyon drukkolok, hogy most már hamarosan meginduljon kifelé Adél baba!! :)

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Fibi! Az a gép szerintem inkább csak nézelődésre való, szakértő szem látja amit kell, de még olyan kicsike, simán kisiklik a látómezőből vagy árnyékolja valami. Úgyhogy ne izgulj!

A mi babánkat mindig nehéz volt megvizsgálni, amit akartak, még a genetikai uh-n is 23. héten, nem mind volt pipálható. Szerencsére nem ijesztgettek meg vele, én sem magam, a mérnök agyamnak ezek a "mérések" hát...de ott a doki a tapasztalatával, jobban ráérez arra hogy minden rendben van.

Hétvégén befizettünk 3d-re, jó lenne tudni a nemét, praktikus okokból (név, ne kislányozzam, fiúzzam le a gondolataimban, békénhagyjanak az érdeklődők...) na ott sem láttunk semmit. Olyan közel jött a hasfalamhoz szinte rásimult, és annyira maga elé tett mindent (kéz, láb, köldökzsinór) hogy van negyedprofilunk az is az oldalam felől, és egy felhős 20 perces film néha egy-egy pár centis részlettel...még az arcocskáját sem mutatta meg, lehajtotta a fejét, elfordult...butus szülők minek vagytok ilyen kíváncsiak! Amúgy meg meditációban tisztán látom, melléfekszem a méhemben, nézünk egymás szemébe mikor megszületik..:-) mindenesetre huncut egy baba, ezt már biztosan tudom, ezerrel nevel.

Továbbra sincs lila gőzünk se milyen név illene hozzá, és most azt mondja mindenki nem igaz hogy 3d-n nem látszott a neme...pedig nem. De érzem, akkor meg minek bizonytalankodom magamban? Eldöntöttem a nevét is megsúgja majd, akkor meg minek olvasgatni az utónévkönyvet? :-)

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

még 1: nst alatt Isti is mindig szunyált, de lépcsőzés helyett nekem egy kávét vagy egy csokit vagy szőlőcukrot ajánlottak. sokkal barátibb, nem? :wink:

Indi, nekem nagyon tetszett az írásod a hozzátápiról :) nagyon profi!

Zuzi, Neked mit mondott a doki?

votiv 8)
votiv

Ha már tévedésből ide raktam fel akadémiai székfoglalómat " Szilárd táplálékok bevezetése" címmel ( :mrgreen: ) akkor remélem, nem vertek agyon, ha a mániáimból két linket még benyomok:

http://www.tudatosvasarlo.hu/cikkek/487
http://mancs.hu/index.php?gcPage=/publi ... p&id=13856

MA azon gondolkodtam, hogy eddigi életem során mi volt az, ami egymagában a legnagyobb befolyással volt a gondolkodásomra, és arrra jutottam, hogy a tudatos vásárlás - és minden, ami ezzel összefügg (etika, környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás etc etc) volt az. CSak éppen fordítva - a körítés volt előbb és utoljára jutottam el a tudatos vásárlásig :lol: de sosincs későn!

Befogom : :wink:

indianyo

Sziasztok lányok!

Curse! Te még itt? :D

Fibi! Te meg már 10 hetes vagy? Akkor Zsanci is? Jó sokáig bírtál várni a dokival.

Zsan! Jött az sms a Mom-os gyerekfotózásról.
Ha mást is érdekel: nov.13.-19-ig lesz ez a Csinibaba "gyerekszépségverseny", érdemes elmenni, ajándékba adják a végén az A4-es méretű képet. Meg mi most családilag is fotózkodnánk.

Ma voltam első körben a cukros vizsgálaton. Reggel 7-kor kilógott a sor a vérvételes helységből, kinn volt az automatáknál. De valaki rámszólt, hogy húzzak előre, kismamáknak nem kell kiállni a sort, így kb 5 perc alatt végeztem az egésszel. Jövő héten jön a következő kör, a tényleges terheléses dolog.

Indi! Milyen érdektelen emberek vannak. Mondjuk nekem csak jó tapasztalataim vannak/voltak eddig. Grétivel is mindig átadták a helyüket, meg most is akárhányszor buszozok, mindig. Sőt, a múltkor egyedül mentem a 7-esen, persze tömve volt, de nem is akartm leülni, így diekt abba a kör alakú valamibe álltam. Erre rámszól egy nő, hogy sokáig megyek, mert ő ezt nem bírja ézni, és felállítottvalakit, hogy leüljek.
Meg a múltkor, piroson átfutva rohantam a villamoshoz, felugrok rá, rögtön át akarják adni a helyet, de hát mondom, megyek még beljebb. 2 lépés után megint feláll valaki, őt is visszautasítottam, de a harmadiknál már inkább nem magyarázkodtam, hanem leültem. :D

KépKép
KépKép
lindicita

Fibi :) akkor most már megnyugodtál, remélem :) és tény, hgoy túl sok okosságtól is megzavarodik az ember - mármint sokfélétől

Curse :) egy pohár Tokaji? az gyógyír (én pocakosan kaptam a gyerekorvosunktól karácsonykor egy sírás után gyógyír mivoltára hivatkozva) szülj vagy ne szülj ma éjjel, de érezd jól magad és legyél nagyon boldog :)

Andi :) jaj de szépet írtál! köszi :)

Msot látom csak, hgoy Neet és Kisün család milyen jól mulatott ma, kééépet is tessék!

Votiv :) köszönöm :) És te is olyan szépet írtál!

Angi :) milyen jó anyuka vagy, azt adod Anginak, amire leginkább vágyik :lol:

Zanza :) szombat délelőttönként Lurdy-házban ingyenes gyerekelőadások vannak, szomszéd lányka 4 éves kisfiával jár oda és nagyon dicséri!

Recca :) pezsgő? tudsz élni :wink:

És drága Macinknak sok boldogságot első nevenapja alkalmából!

A Márton-napi ünnep annyira szép a W-oviban és isiben :)

Na tényleg befogom, jójcakát mindenkinek!

indianyo

Curse!
Én még nem vajúdtam, nem vagyok túl hiteles...(már nem sokáig lesz ez így) de azért kicsit belepofátlankodnék...

Vettünk egy 1000 dbos puzzlet (tradíció lett csak Karácsony környékére, már 2 évben is két éjszakát végigbeszélgettünk mellette a férjemmel, egész évben jó volt rágondolni ezekre a dumás éjszakákra) és ajánlotta egy bába, hogy tegyünk félre vmi hosszabb távú "feladatot" amit még meg "kell" csinálni, talán elszáll vele az idő, jó a fényképalbum is, vagy vmi kép/ajándék a babának.
Olyasmi ami most leköt, és jó sokáig tart. Ha meg elindul közben akkor úgyis észre veszed. :-)
A másik ötlet ami eszembe jutott, hogy ilyenkor jó feltöltődni szénhidráttal (már ha az ember tud enni) a sportolók is azt csinálják verseny előtt, legyen mit égetni majd mikor szükséged lesz sok-sok erőre. Na meg jót tesz az izgalmaknak, fájdalom tűrésnek is.
3. Dr. Czeizel Beatrixnak van a Találkozás a gyermekkel relax kazettája, a B oldalra azt írta ne hallgassuk meg várandósan, mert elindíthatja a vajúdást...úgyhogy a tiltás csak Neked feloldva! :-)

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Képzeljétek, Gréti pár napja folyékonyan, 3-4 szavas mondatokban beszél. De olynaokat mond, hogy csak lesek.
Ma azt mondja, "Anyának telefon csörög". Mondom nem csörög. Ő: "Valami csörög. Hallottam".
Kajálásnál rendszeresen beszól valamit. Ma este csak így: "Apa szokott enni sajtot", Baba kap uborkát". Mondom nincs. Erre ő "Anya megette uborkát"

És ami a legfurább, minden ragot használ, és teljesen helyesen.
Valamelyik nap hozza a játéktelefonját, és mondja:
"Baba telefonál mamának" aztán "Halo mama, holnap délután sihuhu jöjjetek"

A mondókákat kívülről fújja, én nem is gondoltam volna.
A boci-boci tarkának tudja az első két sorát.

Valamelyiik nap anyósoménál aludt,és a bébiőrzőnkeresztül hallottuk, ahogy felébredt, és énekli:
"Jáj a fajiója, tik-tak, jáj a fajióra, tik-tak", mint akit felhúztak. És ha én éneklem neki, olyan édesen mutogatja, ahogy tiktakkol, meg kapalál a manó, meg a végén alszik.

És mindezt 21 hónaposan.

Holnap börzézik valaki? Mom vagy FMH? Én nem tudok dönteni.
lindicita

Jajj, a lényeg:

Rékáknak boldogságos névnapot kívánok!
lindicita

Ez annyira tetszik:

http://video.google.com/videoplay?docid ... experiment
Mire jó a diétás coke és a mentos? Azért elképesztő mi lehet benne, erőművet lehetne rá építeni...

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Barbi! Pisigond még nem megoldott, nem voltam azóta vásárolni. Eső körben kipróbáljuk a gumis Liberót, aztán meglátjuk, beválik -e.

Zuzi! Te meg már nst-zel? Én soha nem is értettem, mi értelme volt. Egyik kedden voltam nst-n, ami alapján azt mondta a szülésznő, ebből egyhamar nem lesz semmi, 2 nap múlva elindult a szülés :roll:
És ah egy baba alszik, akkor mindek megpiszkálni?
lindicita

Marcinak nagyon boldog Márton-napot!!!!!!

Curse :) Nyugi!!!! Nemsokára a karodban tarthatod Adél babát :wink: Bízd csak rá a tempót, minden rendben lesz, Te meg pihenj amennyit csak tudsz, most már ne sportolj, szükség lesz még az erődre! Mennek a drukkok és sok +++++++++++++

Lindi :) Csajod miket mond már :D
denizsa

Jó reggelt!

Kisün:
ISTEN ÉLTESSE NÉVNAPJÁN MARCIDAT!

Fibi:
szerintem sem mérvadó BS-nál az uh gép :wink:
Ha azt mondta,hogy minden rendben,akkor az úgy is van :!:
Gondolom ha a méretei megfelelnek a korának,akkor nagy baj nem lehet.

Zuz:
neked mit mondot?
Az is érdekelne,hogy mi a véleménye az eü-s változásokról?!

Zsan:
Te hogy vagy?Már jobb???

Csajok!
Egy rövid ideig úgy tünt,hogy nyáron mi is egyel többen leszünk,de.... :(
Viszont ami óriási boldogság nekem még így is,hogy a férjem teljesen bezsongott a tudattól.
Nem terveztünk,hogy MOST vállaljunk gyereket,nem is volt ez téma köztünk,csak én játszottam néha a gondolattal.Ő teljesen elzárkozott ettől.Viszont amikor közöltem Vele a gyanumat telefonon,pár perc múlva hazaállított egy teszttel!
Nagyon szomorú volt,amikor kiderült,hogy most még nem gyarapszunk és kérte,hogy foglakozzunk mostantól "tudatosan" a dologgal! :lol: :lol: :lol:

petergabi

Összes Marcinak boldogságos névnapot kívánunk :) Kép

Curse,
soksok erőt és drukkok ezerrel+++++++++++++
ez már tényleg a legvége! :)

Neet,
olyan jót röhögtem, a tegnapi baba-beszámolón :lol:

Lindi,
szuper csajod van :D

Fibi,
sztem se aggódj. tuti minden rendben van! Különben is, éreznéd ha gond lenne...de NINCS! :D :D

Recca,
ha lesz 5 percem mélek!

szép napot, jó szülést! :D

csók

Macsek
macskanyu

Gabi,
:D dejó! :) olyan jól esik az ilyesmi, az Apaszemélytől ! :D Drukkolok neked! Én is hasonlóan jártam, tesó nem akart jönni és enyém Apa is azt mondta, hogy kéne már egy tesó Fülesnek... én liyenkor annyira elérzékenyülök magamban..
:D :D :D

és akkor még egy szobát építetek? :wink: :D
macskanyu

hála Macs tanácsának, Lencsi tök jól aludt éjjel, mert kapott Stodalt. raádásul mikor még alvás előtt köhögött, megtanítottam vele, hogy ez nem rossz dolog és nem kő bőgni rögvest utána, hanem nevetni.

Recca!
nálunk ugye iható a víz, így azt nem kell cipelnem (mínusz akárhány kiló a 25-ből :) ), és közel a bolt, így sűrűbben tudok vásálni, de ha mégis nagy vásárlásra van szükségem, akkor a nagy alsó tárolós babakocsival megyek, nem viszek be kosarat, hanem csak annyit veszek, ami elfér abban alul. aztán gyalog haza. még a régi lakásban is ezt csináltam, de ott se volt olyan messze a Skála.

Jucus, Ildi!
én már jó ideje filózom, hogy mi lesz majd az ágymegoldás, de vannak kételyeim. mégpedig az, hogyha csak 1 szobájuk lesz a gyerekeknek, valahova ülniük is kell. én meg utálnám, hogy a vetett ágyon, vagy esetleg a lepedőn ülnek. egy behúzott heverőbe be lehet tenni az ágyneműtartóba a cuccot, és a huzaton ücsörögni. egy ágybetétes ágynál meg max alsó dobozt lehet betenni, hogy oda ágyazzon be az ember, de szerintem ott nagyon éri a por, hacsak nem tökéletesen illeszkedik. (ezért fiókos ágyon is gondolkodom) és akkor még le kell teríteni valamivel, ami nem esik le róla, és rá lehet ülni. valahogy utálom a gondolatot, hogy akár melegítőben is ráüljön arra a tiszta ágyra, amiben éjjel alszik. mi a megoldás?

Fibi!
nekem 5-én jár a gyed, és most a hétvége miatt 6-án kaptam meg.

Barbi!
nekem van valahol szkennelt táplálási táblázatom, ami anno a Kismama magazinban volt benne. amit Indi betett, az nem írja pontosan, hogy mikor mit, és rögvest azelsők közé sorolja a zöldbabot. na, azt inkább ne :). a banánt meg nem szokták rögtön az elején adni, mert állítólag az is megrázkódtatás a gyereknek :) valamiért. legelején alma és répa. ezek nem puffasztanak.

Neet, Vera!
legjobban a harapásos sztorin röhögtem.

Indi!
a litániád elég jóra sikerült, de egy megütötte a szemem. igaz, hogyha megpárolsz egy gyümölcsöt könnyebb emészteni, de amiket megpárolsz, már nem tartalmaznak semmi vitamint. így csak a rost és néhány ásványi anyag (+kcal) miatt érdemes adni, mert más értéke nincs egy párolt gyümölcsnek.

Gabi!
tök jó, hogy így látja a férjed!!! :)

MARCIKAT ISTEN ÉLTESSE!
ancsipancsi

Barbi!
egy elég jó táblázatos összefoglalást találtam itt a Bábanyeten

https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/mes ... 201686.doc

jobb egérrel katt a linkre és mentés másként.
ancsipancsi

Barbi!
bocs, de itt is egy elég jó
http://gportal.hu/gindex.php?pg=3564043 ... e53ef99fba

de ez a paradicsomot rögvest az elejére sorolja. lehet, hogy menet, de gondolom csakis a leve még ilyenkor.
ancsipancsi

Ancsi :) hát a hozzátápit nem a vitamin miatt kezdjük, ugye? Mert hogy első évben a fontos dolgokat a tejből/tápszerből nyerjük. hozzátápi nem a fő eledel. És hasfájósoknál fontos, hogy könnyen emészthető legyen. A zöldbab és zöldborsó valóban adható az elején, mert ezeknek a nehezen emészthető része a a héjában/rostjaiban van, azt meg úgyse kapja a ded, lévén átpasszírozom. Természetesen ez csak az én véleményem, de nekünk ez így jó.

A konkrét táblázat itt található: http://www.otlettar.try.hu/kismama/szilard_etelek.htm

indianyo

Ancsi!

Ágytakaró pl.Nálunk ez van.Jó nagy,lefedi az ágyat.

DE mindenkinek más jön be,ha neked az ágyneműtartós ágy az ideális akkor olyat kell keresni :lol:
20170114224602

Ancsi!

Ti a LILIOMdombra költöztök?
20170114224602

Mártonoknak boldogat!!

Macs, Indi,
igen, nagyjábol megnyugodtam, erre ma hivott pont a barátnöm ( ö is BS), hogy amikor 9 hetesen volt dokinál, akkor mutatta neki BS a sziv lüktetést... akkor nekem miért nem? szivhang valoban nem hallhato azzal a készülékkel, de a szivdobogás láthato.

Zsan,
ez a barátnöm junius 8-ra van kiirva, és szintén lestoppolta M. Gabit :) ugyhogy én már tényleg nem merem a végén, pár nap van köztünk csak :)

Gabi,
dejooooo, drukkolok Nektek!!!!!! :D :D :D

Lindi,
igen, holnap leszek 10 hetes :P de Zsan már 1-2 héttel elörébb jár :)
Gréti édesen dumál :) reggel Bálint is ilyet mondott: "Apával együtt megettük almát" :D ö is most kezdte a 4 szavas mondatokat 8)

Deni,
nem irtad, hogy Te kaptál e GYES-t :?

KépKép
fibi

Kisherczeg,
a puzzle szerintem nagyon jo ötlet, meg a fényképalbum is!! megjegyzem magamnak juniusra 8)
és az a relax kazetta is nagyon jol hangzik :) meg lehet venni valahol szerinted?
fibi

Fibi :) én is jártam Czeizel Beához meditációra, fantasztikus ember! Nála biztos lehet kapni kazettát, mindjárt keresek elérhetőséget.

indianyo

Válaszolt BS: a 7. héttöl láthato a szivmüködés, a 10-11. héttöl hallhato. egy jobb teljesitményü gépen, mint az övé :)

Indi,
köszi :)
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?