A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006 őszi babák

Kép
piciza

Szaisztok!

Melódia, próbáld meg cicire a purelant, azt nem kell lemosni, 100 % lanolin, nekem 2 nap alatt rendbetette a rojtosra-csipkésre rágott cicimet... a nagy kiszerelés 2000 vmennyi, de jobban megéri, mint a pici, az 1700, de töredéke mennyiségben a másiknak. medela termék.
A garmastannál rossz, hogy le kell mosni, mert azzal is nyúzza az ember a mellét...Nekem bejött a purelan. asszem a fő u-ban van medela szakbolt (2. ker.), de a honlapjukon ott a pontos cím.

Ákata, köszi a szigetelős infót!!! remélem, jó,lesza laktoherb!
a szélcsőtényleg gyógy. segédeszközboltos, mi is ott vettük.

Bocsi, futok, bömbölde van...

pusz, angel
Vendég

A brendonban is árulják a Purelean-t, én ott vettem. És tényleg sokkal jobb, mint a G.

Puszi
kata
sz_kata

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm szépen a szülinapi köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok!!! :lol:
Hát, jó is lenne ha 18. vagy 20. lett volna... akkor sok mindent másképp csinálnék a mai fejemmel. De talán nem is, mert akkor most nem lennék itt, egy gyönyörű kislánykával, és egy olyan férfival, akiről azt hittem eddig hogy nem is létezik... Na sikerült elérzékenyülnöm... :roll:

Tina!
De jópofa ez a játszószőnyeg!!! Praktikus hogy van széle. Csak sajnos a 46 nm-es panellakásban nincs hová tenni... :roll: Ez igazán azoknak való akik családi házban laknak, és kert is van. Pedig én is vennék szivesen. Az ára sem húzós.

Ákata!
Köszi a tippet uszoda ügyben, sajnos nekünk Budafok baromi messze van, (Zuglóban lakunk). Csömör nincs messze, elindulunk kifelé a Kerepesin és pár perc alatt ott vagyunk. A 15.ker-t nem ismerem... :oops:
Szélcső: ez tényleg humbug, milyen gyógyszertár ez?... Mi is (és szerintem mindenki) ott vettük, 858 Ft volt, egy pici vöröses színű műanyag cső, egyik vége vékonyabb. Próbálkozz másik patikában, kell hogy legyen!

Angel!
Igen én is úgy tudom, csak akkor néznek vércsoportot ha gond van, de nem értem miért, hiszen a vércsoport infóra bármikor szükség lehet (ne legyen!) de hát ez alapvető hogy mindenki tisztában legyen a saját vércsoportjával, nem?... :roll: Én A+ vagyok, férjem B+ ezért nálunk mindenféle variáció előfordulhat. Meg is fogom kérdezni a dokit, ő mit mond erre?

Sz_Kata!
Nagyon jónak tűnik ez a szék! Mit jelent, hogy rezgős? :roll: Végül sikerült megvenned?
Kupán nyomás: nálunk is működik, de Geszti nem csak önmagát szokta kupán-orron vágni, hanem engem is :shock: . Sőt, a legújabb, hogy amikor tartom a karomban és nézelődik, bár már szépen tartja a fejét, de néha elbólint, egyenesen az államra, fogaimra, vagy orromra. Olyankor csillagokat látok... de őt nem nagyon zavarja, úgy tűnik. :shock:

Beuka!
Botond nagyon cuki, és megnéztem a képeket, döbbenet hogy mennyire hasonlít az uh-s képeire! :lol:

Gesztenye!
Köszi szépen a krém tippet! Ki fogom próbálni! A flectort meg odaadjuk a nagyszülőknek... :roll:

Bettus!
Érthető, ha kivagy a rózsaszíntől. Én mondjuk szeretem, engem nem zavar. Nekünk is szinte minden holmi rózsaszín, meg lilás, na azért van egy-két kék, zöld, sárga és egyéb szín is.
Terpeszpelus: :cry: De ha nem zavarja, az jó.

Dorka!
Sajnos Ergam cseppet nem ismerem... A szoptatás valóban jó méhösszehúzó. Vizsgálat után mit mondott a doki? Ezek szerint még nem húzódott össze teljesen a méhed, ha felírta ezt az izét?
Amit írtál, hogy a baba ha elvan magában, érzelmileg el van hanyagolva, ezzel abszolúte nem értek egyet. Ha ezt írja a könyv, akkor nem is veszem meg. Szerintem ez egy marhaság, már bocsánat. Hiszen ahogy nőnek, nyílik az értelmük, igenis SZÜKSÉG VAN RÁ hogy el legyen magában egy kis ideig legalább, nézelődjön, felfedezze az őt körülvevő világot, a tárgyakat, szineket, stb. Ha folyton babusgatva van, karban van, akkor a világ számára csak a szülők arcából áll. Bocs ha nem lenne igazam, de én így gondolom.

Edit!
Na, végülis vettetek overállt?

Lányok!
Többen írtátok, hogy tegnap szörnyű napotok volt, semmi alvás, sírás és nyűgösség és cicirágcsa ezerrel. Nálunk ugyanez volt... :cry: Ezek szerint biztos a front? Meg talán telihold is volt? Úgy tűnt, de lehet hogy rosszul láttam. Szörnyű volt tegnap, szülinapomra való tekintettel igyekeztünk Gesztit elaltatni délután, hogy kicsit kettecskén lehessünk a férjemmel... :wink: meg koccintsunk stb. de az Istennek sem akart aludni, ha felvettük Apa karjában édesdeden, mélyen aludt, ha letette, abban a pillanatban kipattantak a szemei, és kiabálni kezdett. A hangulata sem volt valami jó, pukizgatott sűrűn, lehet hogy ez is felzavarta. De az biztos, hogy egész nap összesen kb. 2-3 órát aludt (összesen!!) és még este fél 12-kor is rimánkodtunk hogy aludjon már. Felváltva csitítgattuk, mert nagyon aktív volt, aztán egy maratoni cici után végre beájult. Aludt is reggel 8-ig... :roll: Akkor bekajált, utána kb. fél óra "beszélgetés", nevetgélés, most már sokkal jobb volt a hangulata. Fél 10 óta alszik, itt a nagyszobában, pedig jövök-megyek, és nem ébred meg... :roll:

Na most már megyek főzni valamit, délután meg megyünk Apa elé autóval, azt naggggyon csípjük, csak a hülye piros lámpáknál van egy kis morgolódás, de ahogy elindulunk, már csönd van... Olyan jókat szoktunk nevetni a férjemmel, amikor ő vezet, és piros lámpához érünk, már előtte kb. 10 méterrel lassít, hogy ne kelljen megállni, de ha meg kell, akkor "bakkecskézteti" az autót, hogy ringjon Geszti feneke. Egyszer-kétszer már előfordult, hogy a mögöttünk jövő autóban a sofőr olyan baromi értelmesen nézett, hogy mit csinálunk, hogy könnyesre röhögtük magunkat. Biztos azt hitte, valami vasárnapi pancser vezet... :lol:
Ja és azt nem is mondtam, hogy tegnapelőtt ismét sikerült a kedvenc pizzériánkba ellátogatni, miután Gesztit megciciztettem az autóban, aranyosan nézelődött a hordozójában, az étteremben pedig elaludt. Olyan jólesett benyomni egy pizzát, alkoholmentes sörikével kísérve, és jót beszélgettünk, a pincércsajok meg sorra dícsérték Gesztit. Ismernek már minket, több éve járunk oda. Szóval szuper jók ezek a kimozdulások itthonról, persze csak amikor a férjem szabadnapos.

Na most már tényleg zizzenek, puszi mindenkinek!
Ja még annyit: én is nagyon hiányolom Bujkát, Krisszit, mi van veletek!!???

Kép
mamy

Sziasztok Drágáim!

Ez a babanet megint sz@rozik.Az előbb írt üzenetem elszállt :evil:

Na szóval,2 hétig nem voltam ui.a Windowsunk kipurcant. :arrow: No internet,nothing.Újra kellett telepíteni az összes programot.Ami nem is olyan nagy gond ,mivel a tesóm távsegítséggel egy délelőtt alatt újra pakolt mindent.A gond csak ott kezdődött,hogy magyar Windowsuk volt/van.És ahhoz,hogy javítani tudjuk a hibát kell a disc.Amit természetesen elvitt a kiscica. :evil:Itt meg az összes ismerősünknek angol verzió van. :( Eddig ez sem olyan nagy probléma,mivel messengeren keresztül tesóm átküldi,csak ugye nincs net.Átküldte egy barátnőmnek,akivel meg szinte lehetetlenség találkozni(too busy).A többi ismerősnek ui. vagy nincs net,vagy lassú stb...Péntekre meglett a disc :D De sajna a hiba nem volt javítható :( .Így újra kellett rakni a gépet.Szombatra lett gép.Yess.De minden ami a C-meghajtón volt elveszett.És természetesen a beérkezett fájlok amiben a babanetes excel táblicsku is volt a C -meghajtón volt :( .A héten nem volt időm új táblát szerkesztgetni.De tegnap este rászántam magam.Picit változtattam rajta.Remélem tetszik az új köntös.
Na röviden ennyi.Remélem most nem száll el mert mégegyszer nem írom le.

Ja és miután megjavult a gép az autóban meghalt az akkumulátor :evil: Újat kellett venni :evil: :evil: :evil:

Egyébként jól vagyunk.Itt nincs hideg...még.Közeleg a december.Remélem érik szép egészséges kis petém és meg is termékenyül :lol: Szedem a folsavat.Megfázáson túlvagyok/gyunk.
Remélem elkerül bennünket a többi nyavaja.

Babácskák csodaszépek!

Melódia!Lilypie-éknál karbantartás folyik.Hamarosan visszakerülnek a vonalzók.És elnézést kérnek a kellemetlenségért.

Láttam egy tök jó changing baget ,és a férjem nem engedte,hogy megvegyem.Azt mondta,hogy amig nem születik meg a baba nem veszünk semmit :( .Utána megvesz nekünk mindent amit csak akarok :lol: Én is megfogadtam ezt.Amihez tartom i magam(pedig nehéz)De ez a táska annyira tetszett.Mind1

Szép napot mindenkinek!
Puszi Iza
piciza

Sziasztok!

Mamy!
boldog születésnapot kívánok!

Sajna a múltkori fájások csak viccelődtek velem, pedig már annyira megörültem! :roll:

Tűzmanó,Rönci!
Jól vagytok, egyben vagytok?

mi tegnap voltunk NST-n és minden rendben van a méhösszehúzódások is enyhék még! Azt mondták, ha jövőhét csütörtökig nem bújik ki a babóca, akkor 20.-án be kell feküdnöm!
nagyon remélem, hogy magától előbújik és nem kell addig várni!

Piciza!
nagyon szurkolok neked és már hiányoltunk!
Úgy látszik mindenkinek sz@rakodik a Windows, mert a miénket is újra kellett telepíteni tegnap előtt és mástól is hallottam ezt a héten.

Láttam, hogy a chicco fertőtlenítőt kerestétek. nemtudom, hogy ki hogyan szeret rendelni, de a www.bababorze.hu -n rengeteg chicco termék van köztük ez a fertőtlenítő is!

Kép
gabriel79

Jadey:
Látod jó hatással voltam Bencére,hogy így aludt éjszaka.

Ákata:
Még 2in1,és néha jöttem ám,csak nem sokat írok,mert nem tudok hozzászólni.
Még minden ok,szerintem még nem szülök.De van még 11 nap.

Mamy:
Boldog szülinapot!!Az ilyen rendes pasikat meg kell becsülni.Én is a szerencsések közé tartozom.
Mi már 14 éve vagyunk együtt!
Azért is lenne nagyon megható,ha Míra zsófi nov.20-án születne,mert akkor van az évforduló.

Beuka:
De jó neked,már te is ölelheted Boti babát.Nagyon édes ám!!

Piciza:
Nekem tetszik a tábla!!Pár embert kihagytál belőle,direkt?Így már csak 3-an vagyunk a finiselők között.
És én az utolsó.Hűűűű,de izgi!
Majd látsz még sokkal szebb táskát ha itt az ideje.Drukk a petikéknek!!!!

KépKép
rönci

Gabriel:
Én meg már azt hittem,hogy megszületett Flóra.
Én is még egyben.És semmi jel,szerintem még marad a kisasszony.
A végén tényleg együtt szülünk!

KépKép
rönci

Röncike,örülök,hogy tetszik a tábla új külseje :D .Köszi a drukkokat.Paneket meg babókát levettem mert már hónapok óta nem írnak.Ha jelentkeznek visszateszem őket.Titi szintén nem ír hozzánk,és egyébként is olyan szomorú volt az a kis kereszt a táblában.Nem?

Gabriel neked is koszi a drukkot.Igen tesóm is mondta,hogy gond van a windows-zal.Sokan panaszkodnak.

Laura üdvözöllek!Táblába beteszlek!Kórház nevét nem láttam.Vagy csak elsiklottam felette?

Igen-igen már csak 3-an vagytok 2in1 :)Már nem sokáig :D .
piciza

Helló Mindenkinek!
Én inkább ilyenkor érek rá írni,du. főzök vagy pihizek,este meg jön a férjem,vacsizunk,dumcsizunk,tvzünk,8 kor fürdünk,aztána meg eszünk,majd alszunk.

Beuka.
Gratula!nálunk minden "terv" szerint halad eddig ,rem. ígyis marad!eszik,nézeget,alszik,(Laura 5 hetes)nem siros,néha nyüszörög.mi is a kádba tesszük a f.krémet,ő még ott sem sír:tegnap szinte végig aludta a fürdetést!

sz_kata
szupi aszék!már a tietek?

mamy
hogy nem lehet tudni a vércsoportot?és ha RH negatív vagy??Én az vagyok,lehet csak azért vettek vért a Laurától?De ő az apja vérét örökölte,mint minden mást,csak a kis nuniját nem.Ja és én ezért kaptam egy szurit.

angel 79
mi az aszélcső??Bocsi de én nem hallotam róla.ciki mi???
mikor Gergő az első héten beszopizta a140 et,bizti nem volt olyan pici mint a Laura,aki 2480 g volt.most 5 hetes már 80,90 eket szopikál.olyan ügyi.

tina73
tők zsír a játszószőnyeg!Még jó hoy Keszthelyen nincsenek ilyen big multik,különben el kellene mennem venni!!!Mennyi idősen kerülhet a baba ilyen szupcsi környezetbe?Laura 5 hetes.

most néztem meg a drágát,ide oda forgolászik,fél 9 óta alszik,ja fél 10 ig fent volt.

ákata2
egyszer én is tápszert adok,éjjel 2 kor.félkomásan,változóan eszik abból is:ha 90 et eszik meg,vagy ha csak 55 öt ,akkor is 5 kor már jelezz hogy enne már .de nem panaszkodom :nekem tényleg tündér babám van!

Édesek a gyerkőcök a fotókon!Legyetek türelemmel,majd én is küldök,de olyan béna vagyok,hogy ehez kell a férjem,ő meg nem mindi ér rá.

Kép

Kép
czmelinda

Helló Mindenkinek!
Én inkább ilyenkor érek rá írni,du. főzök vagy pihizek,este meg jön a férjem,vacsizunk,dumcsizunk,tvzünk,8 kor fürdünk,aztána meg eszünk,majd alszunk.

Beuka.
Gratula!nálunk minden "terv" szerint halad eddig ,rem. ígyis marad!eszik,nézeget,alszik,(Laura 5 hetes)nem siros,néha nyüszörög.mi is a kádba tesszük a f.krémet,ő még ott sem sír:tegnap szinte végig aludta a fürdetést!

sz_kata
szupi aszék!már a tietek?

mamy
hogy nem lehet tudni a vércsoportot?és ha RH negatív vagy??Én az vagyok,lehet csak azért vettek vért a Laurától?De ő az apja vérét örökölte,mint minden mást,csak a kis nuniját nem.Ja és én ezért kaptam egy szurit.

angel 79
mi az aszélcső??Bocsi de én nem hallotam róla.ciki mi???
mikor Gergő az első héten beszopizta a140 et,bizti nem volt olyan pici mint a Laura,aki 2480 g volt.most 5 hetes már 80,90 eket szopikál.olyan ügyi.

tina73
tők zsír a játszószőnyeg!Még jó hoy Keszthelyen nincsenek ilyen big multik,különben el kellene mennem venni!!!Mennyi idősen kerülhet a baba ilyen szupcsi környezetbe?Laura 5 hetes.

most néztem meg a drágát,ide oda forgolászik,fél 9 óta alszik,ja fél 10 ig fent volt.

ákata2
egyszer én is tápszert adok,éjjel 2 kor.félkomásan,változóan eszik abból is:ha 90 et eszik meg,vagy ha csak 55 öt ,akkor is 5 kor már jelezz hogy enne már .de nem panaszkodom :nekem tényleg tündér babám van!

Édesek a gyerkőcök a fotókon!Legyetek türelemmel,majd én is küldök,de olyan béna vagyok,hogy ehez kell a férjem,ő meg nem mindi ér rá.

Kép

Kép
czmelinda

jajj 2 x ment el! bocsi

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Melódia:
Szóval akkor ez az Ergam nem olyan veszélyes szer? és Te mennyi időn át szede/szedted??? Többször is elkezdted?

Mamy:
Az Ergamot a még picit meglévő vérzésre adta a doki, ha összehúzza a méhereket, akkor az is eláll majd.

Doktor nénis könyv - szerintem kicsit rosszul írtam, nem azt írta a könyv, hogy soha egy percre se hagyd a gyereket magára. Valami olyasmi volt benne, hogy rendszeresen és hosszú időre a kiságyában magára hagyott gyerekkel megtörténhet, hogy nehezebben fejlődik. Mondjuk nem nagyon hiszem hogy sok ilyen szülő van!
Amúgy meg jó a könyv, hasznosnak tartom.
Pl. fehívja a figyelmet az édes italok cumisüvegből adására való rászoktatás veszélyeire, ami ismerőseim között van akinél tényleg fogszuvasodást okozott.

Á_kata:
Sapikép - szuper ötlet, VÁROM!
magunknak már vettem is tegnap 2 idétlen cuki sapkát!!! Kis méretben ott sem volt.

Sz_kata:
Figyu, ha van kedved társaságra, én szivesen találkoznék.
(Itt ahol mi lakunk tök jókat lehet sétálni az erdőben, de én is szivesen elmegyek bárhová.)

Eddig én is főként itthon ültem, de a héten elmentem autüval messzi barátnőmhöz és tök jól sikerült az a nap is. Főleg azért, mert kedztem már bekattanni. És tegnap is 2 dokkernál voltunk babával - és tök jól bírta.

Azért is kérdeztem a VK-t., hogy még jársz-e. vagy esetleg kitaláltál már más babás programot?? Babamasszázs? Szerintem szervezkedjünk valamit.

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Drágák,

Nagy nagy gratula az összes új babának és anyukának és minden szépséghez, imádom a képeket!!!

Mamy, boldog szülinapot!

Tűzmanó, mi a helyzet? Várom az sms-t és a beszámolót is! Nagyon drukkolok!

Rolex, milyen a köldökcsonkotok? Miért kell kórházba menni miatta? Mindenesetre köldökpuszik Nektek!

Szkata, tök sokat röhögtem a retusálásodon! Ügyes vagy! Én is csak maszatolni tudok, rajta van a listámon, hogy profi szintre kell hoznom magam Photoshopban, tudod, kell a vállalkozáshoz. Jellemző, hogy az Andris művészképek még mindig nem készültek el! L Kiváncsi vagyok a szék fejleményre!

Angel, rettenetes lehetett ez az éjszaka, hajrá kandalló, olyan szar, amikor az ember kiszolgáltatott az elemeknek, még baba nélkül is, de babával rémálom lehetett. Ha nagy a hideg, hozzánk jöhettek, nálunk szauna van, néha már ki kell kapcsolnom a fűtést, mert meggyulladok. Komolyan mondom a kanapénk kihúzható a nappaliban.

Tina, kukaclefordítunk mi is J párszor már megjártuk!

Hasizom: a nő a kórházba a szomszéd ágyon azt mondta, hogy fél évig nem szabad hasizmozni, ki is borultam, mert a hasam olyan mintha egy nagy löttyedt labda lenne (csíkos labda).. nagyon undi. Én már lehet, hogy sosem fogok bikiniben szambázni? Szóval mit tudtok erről, mert a hatodik hét leteltének másnapján nekiállok. Már annyira hiányzik a mozgás, hogy megbolondulok, bár tegnap előtt isteni napsütésben másfél órát sétáltunk erőltetett menetben a dunaparton andrissal, tök jól esett, a futást a harmadik hónapig nem javasolják.

Mi most siófokon nyomulunk, lejöttünk ma hajnalban 6kor (háromkor keltem) elég kalandos utunk volt, mert az egyik jóbarát jött le balcsira én azt hittem, hogy a jó kis vw buszával, de a mazda pickuppal jött, annak a hátsó ülése tök fapad, még biztonsági öv sincs. Lelkifúrom volt, de a két fiú hátul úgy szorította az autósülést andrissal hogy öröm volt nézni, húztunk egy yachtnyi utánfutót is, elöl ültem fejemig tele cuccokkal, tisztára: „mennek a magyarok görögbe kispolákkal” feeling volt. Sebaj, ma délután elhozzuk az első családi kocsinkat és mostantól hawaii, jövünkmegyünk. Vége a jó kis biciklivel mindehova életformának, miénk a pénznyelő automat.

Oh, by the way, kaptam egy tuti tejszapitó tea receptet! Az alábbi növényeket kell összemixelni: kecskeruta, ánizs, édeskömény, majoranna, bazsalikom, kapormag, csalán, kerti kakukkfü. Mindenből egy kanál, kivétel édeskömény, abból 2. Leforráz, 10 percig állni hagy. Azt mondtam, hogy ez az utolsó praktika, amit kipróbálok, de amikor megittam, utána 80at fejtem, ami nálam nagy szó, mert 40 volt eddig a maximum. Szóval akinek tejgondja van, próbálja ki esetleg.

Csajok, nem csinálunk babamamatalit valamikor még mielőtt beindul a karácsonyi örület? Egy kakaó (aki szoptat annak viszek a banyafőzetből) és muffin party úgy, hogy mindenki hoz valami finomságot? Bemutathatjátok az örületes muffinokat! J Muffin verseny? (mi csináltunk egyszer a bandában és szétröhögtük magunkat - én a cékláscsokisommal most nevezek... :)

2 napja bevezettük a nemanyánalszomel cimű müsort: esti evés után pici szeretgetés, majd jóéjszakát andris, puszipuszi, sötét, ajtó becsuk… 5 percet sír, aztán alszik mint a bunda! J Nem akarok úgy járni, mint az angol család a vásott kölykökben, akiknek a kétéves gyereke még soha nem aludt a saját ágyában…. Szokta nézni valaki? Én imádom (zone club, naponta négykor)

Ja és Andris képek itt: http://picasaweb.google.com/emese.balogh

Sok pusz mindenkinek, most elküldöm, mert különben soha nem hallotok rólam....

Kép
siba

Dorka, látom, te is szervezkedsz! :) Szerintem is hozzunk össze valamit, az új babák még biztos sajnos nem jönnek, de már annyian vagyunk, akik mozgolódnak. Csak arra nincs ötletem, hogy hol..Nekem annyira bejött az a két tali, amire sikerült elgurulnom ( a babaápolás tanfolyam és a légzésfigyelő), fontos a személyes kontakt, nem lehet mindig virtuálkodni.
Iza, mikor vagy itthon? Mert a sok bébibőgésre tuti, hogy beindulnak a hormonok! :) De egyébként is össze fog jönni!

Kép
siba

Mindig lemarad!GRATULÁLOK A ÚJDONSÜLT ANYUKÁKNAK A BABYKÉIKHEZ.Cukorfalatkák.Mind-mind annyira édes.

Siba!Andriska nagyon aranyos.Klasszak a képek.Az a polipos body? nagyon tetszik .Imádom a polipot mint object.(meg enni is :oops: )Tök jól nézel ki a fotókon.Nem is látszik rajtad,hogy sokat híztál.(Korábban írtad,hogy lassan ütöd a 100-at)Nem is igaz mi?Csak itt lódítasz,hogy azt higyjük te vagy a legnagyobb :lol: :lol: Na de komolyan,tényleg nagyon helyes vagy.Meg persze apu is ,Andriskáról nem is beszélve.A képek közt van egy amin egy szőke nő kezében van Andris.Hirtelen azt hittem anyukám :shock: Nagyon hasonlít. :)
Sajnos utolsó pillanatban megyünk haza.24-én decemberben.Két hetet leszünk csak otthon.Nem hiszem,hogy ilyenkor sikerül fórumtalit szervezni.Bár én nyitott vagyok.Január első hetét tuti Pesten töltjük.

Dorka,én is Ergam cseppet kaptam műtét után.Nekem nagyon felment tőle a vérnyomásom.Málnalevél tea?Az is méhösszehúzó hatású nem?
Sok szerencsét a sapihoz!!!Ha találok kötésmintát felrakom.
piciza

Dorka,

kicsit furi lenne egy lassan két hónapos babával VK-ba járni :lol: Pedig úúúgy mennék. Jelenleg egész nap csak egyvalakivel dumcsizok, de ő csak annyit válaszolnak vissza, hogy búú, bee, abu, agu, közben folyatja a nyálát és folyton a mellemen jár az esze :wink: :lol:

Siba,

szervezkedjünk :lol: ha sokan akarunk talizni, akkor nyilván ahhoz egyikünk lakása sem elég nagy. De pl vannak játszóházak, ahol gyerek után kell fizetni kb 600-800 ft-ot óránként, és ha többen megyünk, akkor kaphatunk különtermet.

Ha többőtöket érdekel, szívesen megszervezem (rendezvényszervezőként dolgoztam anno, hi, hi hi)

Siba,

nagyon tetszenek a fotók!! Mikor indítjátok a vállalkozást? :wink:
retus: entségemre legyen mondva, kzben fél kézzel Petit adjusztáltam. :) Viszont ha Petike egy pindurit nagyobb lesz, el akarok végezni egy photoshop tanfolyamot, és akkor kedvemre szórakozhatok a családi fotókkal.

:wink:
sz_kata

Sziasztok!

Kata nevében köszönjük a dícséreteket. :)

Mamy!
Nekünk Kata most nagyon szeret balra fordulni, próbálom jobbra is a fejét, de visszateszi.. Ha alszik akkor is szoktam forgatni. Meg 2 napja elalszik apja kezében és hason alszik tovább reggelig, szinte ugyanabban a fejtartásban. Amúgy nekünk egy doki vette észre és mondta tegyem hasra akkor változni fog a helyzet. Hát nem tudom, de hason is balra szereti a fejét tenni. Szépek az overálljaitok, igazi lányosak :),de mi nem vettünk mert 2 hete vettünk Outletbe. Csak nézelődtem.
A cipőcskét is a C&A-ban vettétek? H&M-be nem mentetek be?
Vércsoport: egyetértünk, vesznek vért minden babától, de csak ott néznek vérkép…ha gond van…No comment.

SzKata!
Jól néztek ki együtt a laptop előtt. Szóval innen nyomjátok a babanetet. :D
Ököltömködés, 2 hete nálunk is van, de annyira néha, hogy bokákol tőle.

Bettus!
Ti is szépek vagytok. Látom Kitti is szépen megemeli magát hason. :)
Rolex!
Tényleg illik Zsófira a hercegnő kifejezés. Kérünk még képet. :)

Angel!
Nálunk is a sólámpa világít, szép narancsos színt ad. Első hónapban végig égett éjjel, mostanában csak szopi, tisztába tétel alatt. Nem semmi a szopiadagotok. :D :D

Tina!
Jó a játszószőnyegetek. :) Szinte elveszeik benne a baba. Ja és tök jó a sapitok, jól véd.
Köszi a segítséget, lehet, hogy élek majd vele.

Ákata!
Vettetek játszószőnyeget? Nálunk is a nagyobb hajnali evés után, reggel alig eszik, este meg sokat.

Beuka!
Jó hallani felőletek, aranyos Boti baba. :)

Melódia!
Jó, hogy ti megvagytok. :) Képeket kérünk. 1-2nap és elmúlik a cici fájdalom.

Siba!
Én is tigrismintás, felfújt hasú vagyok. :(

Mkinek puszi! Finiselőknek kitartás!
Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok lányok!!

Hát a délelöttünk szörnyű volt, nagyon fájt a pocakunk, úgy sajnáltuk!! Felváltva dajkáltuk, meg maszíroztuk, sőt még pár korty babateát is kapott...Aztán ahogy jött, elmúlt... :roll: De ettöl féltem, és sajna megjött!! :cry: Remélem nem tart sokáig!!

Angel, Sz Kata!!

Köszönöm a cicikrém tippet, egyenlőre még bírom, de aztán lehet, hogy kipróbálom...

Boróka!!

Szülés után közvetlen kezdtem el egy kis üveg Ergam-ot, azt végigszedtem, majd a doki írt még, de mivel múlóban volt a vérzés, én hülye nem szedtem be!! :oops: aztán elkezdett ömleni az a darabos izé, beparáztam, így 2 napja megint szedem, azóta rózsaszínesedem... :lol: szerintem szedd nyugodtan, nekem bevállt!!

Iza!! Köszi, aztán már rájöttünk apával, hogy miről is lehet szó a táblákkal kapcsolatban!! :oops: Nagyon drukkolok neked, hogy minnél elöbb sikerüljön a baba!!Nekünk is nehezen lett (lombik) de ,megéri a küzdelem!!Óriási boldogság!! :lol:

Siba, Sz kata!!
Én benne lennék a taliba, még úgyse találkoztam veletek!! :lol: szervezkedjetek, ha tudok, segítek!! :lol:

Puszi!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Rönci, hát nagyon úgy néz ki, hogy lehettséges az együtt szülés
hiába a hidegfront-melegfront, teli hold ,fogyó hold a csajok jól érzik magukat odabennt! :lol:

Kép
gabriel79

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:18-kor.
Vendég

Sziasztok!

Csak most tudtam jönni. Egyszerűen semmi időm. Ma kellett volna wc-re mennem, de még arra sem volt időm, mert mostanában többet sír, de az utóbbi 2 éjszaka egész jó volt, csak 2 óránként evett, remélem így marad.
Lehet, hogy fájt a pocija és azért sírt többet, de most már megy a puki, meg a kaki. Rám is, földre, ágyra is volt már. De lepisilni is elég sokszor sikerült. Mostmár ugy védekezek ellene, hogy letakarom szilviával, ugyhogy mostanában már nem pisil le. :)

Nózi
Köszi a dicséretet.

Én szoptatni bimbóvédővel szoptatok, mert már a kórházban tiszta seb lett. Mondta a csecsemős hogy velem megtörtént minden ami megtörténhet: bedurrant a mellem, kisebesedett, belázasodtam.
De a bimbővédő egy áldás.

Piciza
Jó lett az uj tábla. :D

Beuka
Gratulálok Botihoz, nagyon aranyos.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Húú itt aztán nem nagyon lehet kihagyni egy napot sem! :(
Ráadásul most már nincs olyan sok időm olvasgatni, mint korábban :)

Angel!
Köszönjük szépen a dícséretet :) Ezt a Purelant krémet csak szaküzletben lehet kapni? Én sajna nem tudok érte BP-re menni, pedig most nagy nagy szükségem lenen rá. Nekem is csak Garmastan van.

Jadey!
Köszönjük szépen a dícséretet :) :oops: Ó te jó ég, már 6 hetesek vagytok?? Hisz most született :) Akkor mész nődokihoz?

Melódia!
Na akkor mi nagyon egy cipőben járunk, csak nekem a bal mellbimbóm van kész. Fürdeté + öltöztetés, nagyon hasonló :) vanank képeitek? Vagy tettél már föl? Amíg nem voltam nem olvastam vissza. Mi baj volt a folyásoddal?
Nálunk még a böfi is gond. Nem mindig tudom megbüfiztetni. Lehetséges, hogy nem mindig nyel levegőt?

Á_Kata!
Köszönjük szépen :)

Edit!
Köszönjük a dícséretet.

Gabi!
Neked is köszönjük a dícséretet.

Hettie!
Én is gratuláok Nektek!! Azt hiszem még nem tettem meg. Vannak képeitek? Sajnálom a cicit :( nekem is kész van az egyik.

Mamy!
Bocsánat, elmulasztottam, hogy NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!
Köszönjük a dícséretet :)
Nagyon ettszett az autós storytok :) Boti baba is végigaludta a hazafelé vezető utat akórházból (1 óra volt) pedig én nagyon féltem tőle.
Tök jó, hogy már pizzériában is voltatok Vele :)

Gabriel, Rönci!!!
NAGYON DRUKKOLOK NEKTEK!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iza!
Nagyon jó a tábla!!!!DRUKKOLOK a petikéidnek!!!!

CzMelinda!
Köszönjük szépen a dícséretet!! Akkor nálatok is jól működik minden! A fürdetéses bealvást irigylem :)

Tegnap elmentünk picit sétálni. Nagyon féltem, hogy még korai, de nagyon jót aludt a drága.
Képzeljétek Boti simán bealszik a cicin a porszívózúgás mellett :shock:
Úgy néz ki "hatásos" volt a mindennapos porszívózás az utolsó időkben :D

Szép estét mindenkinek!!!

Bea

Kép
Kép
beuka

Hettie!

Úgy néz ki vonalzótéren egyforma az ízlésünk :) :wink:

Kép
Kép
beuka

Gabriel:
Úgy néz ki a csajok maradnának még odabent,nem vágynak még ki a hidegbe.hihihi

KépKép
rönci

Sz_Kata,
én nagyon szeretnék ám találkát!...

Most ennyi telt tőlem, Dorka, holnap jövök sapkainfóval, ma nem jutottunk el...

Puszi mindenkinek!

ákata2

Beuka
Köszi a gratulációt. :) Nekem sajna mind2 mellem kisebesedett, de nem volt gond a bimbóvédővel, mert rögtön elfogadta. Gyógyuljon meg a melled! SZorítok!
Képek ezen a címen vannak:
http://veres.uw.hu
Tényleg egy az izlésünk vonalzó terén :lol:
Én még nem tudtam sajna sétálni vinni Artúrt, mert még nincs babakocsi, pedig ugy mennék. De egyik rokonunk igért ugyhogy el is kérem hamarosan. Eddig csak a hordozóban vittem ki az udvarra. Te meddig vitted ki sétálni? Én már ugy mennék kicsit messzebbre is vele, de nem tudom hogy lehet-e? De köv. hónapban már biztos megyünk. :)

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

SOS segítsetek!!!!

Mi is volt az édeskömény tea receptje?
Hány deci vízhez mennyi édeskömény és kell bele cukor???

EGÉSZ NAP HASFÁJÁSA van Bendusnak - nem múlik, és már nem is eszik miatta!!!

Megpróbálnám a teát!!!

köszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Szia Dorka és hasfájós Bendus!

Ezeket a recepteket a neten találtam:

Édeskömény tea:felfúvódás és gázok ellen.
1 kiskanál magot 2,5 dl vízben 5 percig főzni,vagy leforrázni és 5 percig állni hagyni.
Óránként 1-1 kanálnyit adni a babának.

Ánizs tea:székrekedésre és bélgörcsökre.
fél kiskanál magot 2 percig 2,5 dl vízben főzni,vagy leforrázni és 2 percig állni hagyni.
Adagja:1-1 kávéskanálnyi óránként.

Remélem segít!Nyugodt átaludt éjszakát kívánok nektek!

NO MORE HASFÁJÁS!!!

Iza
piciza

Az édeskömény tea óránkénti adagja evőkanál.
piciza

Gabriel,Rönci!
Most olvastam a Népszabi veboldalán egy cikket,hogy holnap,tehát 11.hó 11-én a Szent Imre kórházban világra jött kisbabák 111 111 Ft -ot kapnak.Ti ott fogtok szülni ugye?Most elképzeltem,milyen vicces lenne,ha holnap kézen fogva besétálnátok,lezavarnátok egy lájtos kis szülést,és 111 111 Ft-tal gazdagodna a családi kassza...Meg persze a babákkal.Esély van rá.Már eléggé a végén vagytok.Drukkolok.
piciza

A babákkal nem a kassza hanem a család :lol:
piciza

Dorka!

:(
Nem tudok teareceptet, de látom Iza már írt. Mi szeles problémákra espumisan-t használtunk, meg a szélcsövet, vagy az óvatos hőmérőzést próbáltuk.
Remélem sikerül enyhíteni a hasfájást valahogy!

Siba - jó, hogy jelentkeztél! Szép képeket csináltok! Andriska nagyon szép kisbaba - aranyos, amikor a béka őrzi az álmát! :lol:

Iza - már a múltkor is szerettem volna írni - nagyon csini vagy! Ja és a tábla szép lett :D

Edit, Mamy - C&A-ban van most olyan finom, nagyon-nagyon puha takaró? A múltkor nem láttam.

Bujka, Krisszi?

Tőlem se telik többre - nem Zsoltika miatt, ő mostanság max. öt percet sír egy nap :lol: - az elmaradt házimunkát csinálom, plussz tejszaporítok - újra laktoherb és hajnali fejés - úgy tűnik növekedési ugrás lehet, mert több tej kéne. Sokszor szopizunk és sokáig - de azért az álmából nem ébreszteném meg szopi kedvéért... Mondjuk kaki is van rendesen, de most megint mindkét mellből szoptatok - egyből már megint nem elég.
Ti tapasztaltatok olyat, hogy valamelyik nap kevesebb máskor meg több a tej?

Kép

Kép
nózi

Sz_kata - ha szervezel talit, szívesen megyek én is. :)

Kép
nózi

Sziasztok,
Ma túlóráztam :shock: Épp, hogy elaludt Bencus, a karom is zsibbad és úgy érzem én vagyok a világ legrosszabb anyukája, mert már nagyon türelmetlen voltam :cry: Úgy látszik én is elkiabálta ma tegnapi lájtos napot... Ma egész délután nem aludt szegénykém. Kétszer is kellett szélcsövezni...

Beuka : Tényleg furi, hogy ilyen hamar elrepült 6 hét. Igen, a héten megyek nődokihoz, egyik barátnőm fel is ajánlotta, hogy szívesen vigyáz aznap Jadire, ott is aludhat... Hmmm, én úgy tartok az "első" együttléttől, mint egy szűzlány :lol:

Kata, Dorka, Siba : Taliba mi is benevezünk, a muffinsütést nem ígérem, de biztos viszek vmit. Vagy a Lidlben veszek amerikai muffint és azt mondom, hogy én sütöttem, isteni!!! :lol: :lol:

Simigabi :Akkor tőlünk is 2 megállónyira laktok, mőkás a sok véletlen :Közös doki, lakhely... Egyszer sétálhatnánk együtt, gondolom Tis is a "kertek alatt" szoktatok, nem? :wink:

Tina: Képzeld, ma apum felhívott, hogy szeretnék-e vmit a madaras tecsóból :lol: Rögtön rávágtam, hogy játszószőnyeg :lol: Mire visszahívott, hogy akkor megveszi az uccsót, ráadásul ezt kapja tőlük Bencus KArira Köszi az infót és a képet!

Piciza: Szuper az új köntöse a táblicskunak, klassz lenne hamarosan Téged is ott látni egy közeli dátummal. Mondjuk 2007 szeptembere??? :lol: Amúgy az akksi és a gép után már csak jó jöhet, szerintem lottózzatok a hétvégén...

Siba: Nagyon szépek vagytok, megkukucsoltam az összes képeteket!

KépKép
Kép
jadey

Nózi :Hát ez a mosoly levett alábamról! Kérdezd meg a fiad, hogy érdekli-e egy 31 éves kétgyermekes szöszke :lol:

KépKép
Kép
jadey

Drága Beuka,
Neked még tartoztam ezzel :wink:

Elküldve: 2006 Március 03 Péntek - 7:39

--------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok!

Még nagyon új, és nagyon friss vagyok, de szeretnék becsatlakozni hozzátok.
Múlt hétvégén teszteltem egy +-at, és tegnap UH-val is bebizonyosodott, hogy ott van a Baba a pocakomban! Igaz még igen pici (5mm).
Az utolsó mensitől számítva ma vagyok a 41.napon.

Megpróbálok felzárkózni hozzátok, igaz csak délután tudok jönni!

Szép napot mindenkinek!!!

Bea

KépKép
Kép
jadey

Szaisztok!

melinda, dehogy ciki a szélcső, baba előtt én se tudtam...egy vékony 10 cm hosszú gumicső, a végét (a vékonyabbikat) be kell dugni fél-1 cm-re a baba popsijába, és kijönnek a gázok, és a kaki is, ha van, megkönnyebbül tőle ő is-na meg a család is.
én gyógyászati segédeszközboltban vettem, 1300 ft-ért, de patikában sokkal olcsóbb, amint hallom, 840 körül...jól ráfáztam...

Siba, köszi a felajánlást, angyal vagy, de remélem, januárban összehozzuk a cserépkályhát, addig remélem, nem lesz több ilyen brutál vihar...én is tigrismintás vagyok!!! piros csíkos-egész trendi, ha jobban belegondolok, a legutolsó párizsi divat... :D

Beuka, patikában asszem nem ismerik a Purelant, de a www.medela.hu oldalon van tel. száma a pesti boltnak, talán ők tudnak máshol is boltot. megéri beszerezni, nekem-ha nem is életet-mellet mentett.

Nózi, a laktoherb segíteni fog! nálam is néha ingadozik a tej az igény szerinti szopi miatt...tegnap a front miatt pocsék napja volt, reggel hiába fejtem rekordot, mára kevesebb volt, de holnap simán visszaállhat. Amióta nem aggódom a mennyiség miatt, egyenletesebb a tejtermelésem, úgy érzem. arra szoktam gondolni, hogy a baba sem gép, hogy mindig uannyit egyen...

Megyek, beájulok az ágyba-Gergő most a saját ágyában aludt el, aztán a köv. szopi után jön hozzánk, a nagy ágyba, hogy kitúrjon...imádom!!!

Puszi, kriszti
Vendég

Sziasztok lányok!

Nem tűntem el csak találtunk egy félkész házat amit megszeretnénk venni és az után rohangáltunk. Még nemtudom sikerül-e szülés előtt elintézni a megvételét de bízom benne. Ezért nem volt túl sok időm jelentkezni de azért olvasgattalak titeket. Utólagosan is sok gratula az újdonsült anyuciknak! Rólunk csak annyit, hogy tegnap voltam dokinál. Most vagyok a 31. hétben és azt mondta jó lenne még legalább 3 hetet kihúzni és mostantól pihi. Persze a kicsi lányom mellett elég nehéz lesz de majd próbálkozom.
Ákata!
Nekem azt mondta a doki hogy 2 hét múlva menjek ctg.-re meg a méhszájra is ránézne, mert szűk 1 ujjnyi. Persze azt is mondta mivel nem első szülésem így érthető és nem baj. Arra lennék kíváncsi, hogy a lányokna ebbe az ídőszakba mekkora volt a BPD.-jük? Nekem most pillanatnyilag a B baba nagyobb egy picit. Ráadásul néha alíg bírok menni mert már nagyon nyomnak. Neked is ilyen nehéz volt az utolsó időkben?
baboka

Sziasztok,

Akkor szervezem a talit, látom, már elegen érdeklődtök :wink:
Végignézem, a játszóház kínálatot, gondolom, abban egyetértünk, hogy csak olyan jöhet szóba, ahol tökéletsen szeparálódni tudunk a többi, nagyobb gyerkőctől. Szóval, akkor majd referálok. Aztán ha van hely, akkor "csak" időpontot kell egyeztetnünk, és szerintem az lesz a nehezebb :lol: Merthogy gondolom, nem vagyunk egy napirenden :lol:

Tehát akkor Dorka, Ákata, énkata, Siba, Jadey, Nózi már jönne. Több jelentkező?

Puszi
Kata
sz_kata

Nózi,

én abból érzem, hogy időnként kevesebb a tej, hogy Peti gyakrabban kér. Legalábbis, gondolom, azért kér gyakrabban, mert nem tudta teletömni a pociját. De néhány óra, max egy nap alatt újra van hozam :lol:

Lányok,

ki az akinek még két óránként ébred a babája éjszaka? Petike ma két hónpos, és ő még ragaszkodik a kettes számhoz :roll:
sz_kata

Jujj babanetes tali, az jó lenne, én benne vagyok :lol:
SZ_Kata köszi a szervezést, de látom élvezed hogy "fontos" lehetsz :lol:

Lányok csak egy gyors írás. Kitti lefeküdt tegnap este 8-kor és csak 4:40-kor kelt :arrow: kajált :arrow: aludt :arrow: 6-kor kelt :arrow: kajált :arrow: aludt :arrow: 9-kor kelt :arrow: kajált :arrow: aludt, és már 11:55van és még mindig alszik :roll:
Mi ez valami maratoni alvás :?:
Nálatok volt már ilyen hosszú alvási idő? Nem csinálja ezt mindig, csak a párom a nappaliban aludt így nem tudtunk kimenni, ezért végig ott voltunk ahol aludni szoktunk. Ennyire megszokta volna, hogy abba a szobába csak aludni jár? Hmmm???

Szerintem lassan felkeltem mert jönnek vendégek is. Remélem ez nem megy az este rovására :roll:

Sziasztok: Betti

Kép
bettus79

Sziasztok lányok!
Babanetes talira én is szivesen mennék.Szeretnélek megismerni benneteket.
Ma ilyen punnyados nappunk van igy visszaolvasok kicsit.
Lányok olyan jo beleolvasni a régi hozzászolásokba.Amikor még mindenki a pocijában hordta a babát.Az ultrahangképek pocisfotok..:D Mind olyan szép..

Tegnapi fürdést igy várta a kis boxbajnokom..:lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Piciza!
Hát úgy néz ki (eddig) ma már nem szülünk meg, hiába olyan a hasam, mint a csüngő hasú malackának!
Tehát a mai nap még nem látom a bébimet, na és a lóvét sem!

Rönci!
Te hogyan állsz?

Milyen jó, hogy a babanetes talcsira ilyen sokan tudtok menni, úgy látom Röncivel és Tűzmanóval ezt is bebuktuk! :cry:
No majd legközelebb!

Nózi!
Hát ez a Zsolti baba "zabiznivaló"!

Beuka!
Köszi a drukkot, remélem segít!

Tina!
Azt hiszem nem mernék Malvinnal kekeckedni! :lol:

Kép
gabriel79

Tina,

zabálnivaló :lol: :lol:

Bettus,

de vágyom egy ilyen napra! Petike napok óta azt játszsa, hogy egyáltalán nincs szüksége alvásra. ma fél hétkor keltünk,és még nem volt alvás. még a csodaszernek számító kendőben is csak nézelődik.....tök kivagyok :?
sz_kata

Tina - nagyon cukor!

Bettus - ugyanez van nálunk is. Volt már ilyen napunk - és akkor este is szépen aludt. Ma is ilyen alvós napunk van - igaz fél egykor még ébren volt, de azzal együtt összesen ha két órát volt ma fent, és akkor még sokat is mondok :shock: Na megyek keltem - 10-kor szopizott utoljára...

Kép
nózi

Sz_Kata,
NEm tudom mi van- mi sem aludtunk még ma- leszámítva a sétát... Mi van ma????????
rolex

Sziasztok!

Csak bekukkantottam, mert ezer dolgom van. Látom, semelyik baba nem akar aludni ma? Hát ezt nem értem, mert Geszti ma szinte egész nap alszik!!! Végigaludta az éjszakát (fél 11-től 7-ig), aztán cici, utána fél 9-ig játék, mely közben elaludt, átaludta a következő etetést is, és délben ébredt! Meg tudtam csinálni az ebédet! Jééé! Aztán kajáltunk, utána ő is ébredt, cicizett egy jót, 1-kor lementünk sétálni, melyet végig aludt. 2-kor ismét cici, kis játék, és most ismét alszik... :roll:
Ezzel most nem sokkolni akartalak titeket, bocsi... :roll:
De nekünk tegnapelőtt volt ilyen nemalvós napunk.
Na megyek is, mert teregetnem kell, aztán ha még alszik, csatlakozom hozzá..

Kép
mamy

Rolex - Zsófi baba nagyon aranyos, ahogy odabújt az apukájához!

Sz_kata, Angel - szopi ügyben köszönöm a megnyugtatást. Remélem hamarosan helyreáll a kereslet - kínálat.

Angel - a múltkor kérdezted a chilis babot - konzervből csinálom :oops: bonduelle - mexicoi chilis bab - elkészítése: vöröshagymát kell olajon pirítani, majd a darált húst kell ebben átsütni, sózni, végül a konzervet beleönteni, borssal ízesíteni. Az elkészítés a dobozon is rajta van, ott marhahúst ajánl, de darált sertésből elkészítve is finom. Tányérra szedve reszelt sajttal megszórom és pászkával kínálom.
Szóval nem nagy recept, de hamar megvan (30 perc előkészítéssel együtt) és finom.

Kép
nózi

Sziasztok,

most sikerült letennem a drágát. egész délután, üveges szemmel azon agyaltam, hogy mit csinálnék, ha az én fiam is aludna 3-esetleg 4 órát egyhuzamban. ez a listám: (és a sorrendem..)
- illatos habfürdőt vennék
- aludnék
-szerelmeskednék a férjemmel
-karosszékben ülve (!) megnéznék egy filmet
- kénylmesen ülve (!) megkajálnék

na, álmodik a nyomor, megyek elmosogatok.....

csilis bab: én is bonduelleből csinálom, viszont a darált húst fűszrekkel jól megbolondítom. én teszek bele fahéjjat, őrölt köményt, csiliport, oregánót is. jó sokat :lol:

oóó, mintha bredezne elsőszülöttem :shock: remélem, vaklárma, halomban a mosatlan vár...
sz_kata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?