A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Szép jó reggelt mindenkinek! :)

Kisün,
Mártonod egy tünemény pasas :) nem csodálom, hogy Neet-et is levette a lábáról :D

Indike,
ha guzsalyos, akkor már hozzánk be se jössz... :?: :wink: Vagy átmehetünk veled Zuziékhoz? :wink:

Zuzi,
jó neked, hogy bízol az ügyeletesben. Nekem még csak nem is az ügyeletessel van bajom, hiszen akár egy szuper dokit is kifoghatok, hanem nekem a szülés részben egy igen intim dolog, részben elég kiszolgáltatott helyzet, amiben együtt kell működni, ( kórházi szülés esetén ), egy ismeretlennel, aki semmit nem tud rólam, akármennyie is jó doki, ez nem olyan könnyű. Nem is beszélve, ha az ügyeletes nem szimpi, de egyáltalán....
a másik: ha nekem a saját 3 közeli kórházból kéne választani...ööö...nem. Mehetnék a Rókusba, a Péterfybe és a Shöpfméreibe. Jártam mind a 3 ban, akkor inkább itthon szülök, vagy kibérelek egy boxot, szalmával... Majd felhívom Reccát, ha elakadnék, telefonos supportra.

Ancsi,
ma összehozhatjuk a naci-bizniszt? SMS plíííz :)

Kisherczeg,
sajnos én nem tudok neked segíteni zenés szülés témában, pedig zenemán vagyok :D Amikor szültem, az 1., annyira gyorsan történt, 2., annyira nem hallottam a külvilágból semmit, de semmit.. a mai napig nem emlékszem egy csomó mindenre..az időérzékem is teljesen eltűnt, csak a babára koncentráltam, meg pihentem a fájások közt. Azt hiszem, akármféle zene szólt volna, semmit sem hallottam volna belőle.

szép napot mindeninek!

csók

Macsek
macskanyu

Veszprémi kórházban azért kérték az orvosok, hogy kollektive ne legyen magánbetegekhez berohangálás, mert egy fiatal doki meghalt a túlterheltségtől :?
ugyan már múltkor is én linkeltem be, de itt van még1x:
http://index.hu/politika/belfold/dok1030/

és nehogy azt higgyétek, hogy a Telki olcsóbb. még ha a kórháznak, dokinak, szülésznőnek mindenkinek fizetsz és végig magánrendelésre+ 4D UH-ra jársz, akkor is max felében vagy a telkinek. és bármi van, máris a SOTÉ-n kötsz ki, szal sztem inkább felejtő...

sztem fölöslegesen paráztok a dolgon, egyrészt mert még semmi sem biztos, másrészt meg azért egy szülésre még össze lehet spórolni plusz 20-30-40 ezer forintot, ennél sokkal több nem lesz. mondjuk én könnyen beszélek, mert dolgozom, nem a gyesből élek. megértem azt is, akinek ez nehézséget okoz. de ha nekem nem telne, szülnék az ügyeletesnél (és ha nem lenne helyi bejelentett lakcímem, azt még valahogy szereznék). azért a SztImrében nagy eséllyel lehet nagyon jó dokinál szülni.

votiv 8)
votiv

Kisün, Te tesód volt tegnap a Naplóban??? :D a név stimmelt, sőt, a vonások is :D és ha ő az, akkor látásból elég régről ismerem, Izabella utcában gyakran összefutottunk, én is lehúztam pár évet ott tanár szakosként :D és egyik gimis barátnőm (Teller Judit), aki ott végzett, jó barátságban volt/van vele :D

votiv 8)
votiv

Macs!
[quote="zsancikant"]
írta:
zsancikant
és az senkit nem is zavar, h ESETLEG be sem hivhatod a dokidat, még akkor sem, ha esetleg kicsengetnéd a H-nak a zsét????

...

Zsanci arra utalt, hogy ha a dokidnak pihenőideje van, akkor ha a fene fenét eszik, akkor sem jöhet be, fizethetsz akármennyit. Mert Votivnak igaza van, plusz 30-40 ezret még talán kicsenget az ember, ha a szüléséről van szó, de ha be sem engedik a dokit, mert kötelező pihenőidejét tölti, akkor nincs mit tenni. Viszont szerintem a legtöbb ember azért perkálja ki a terhesgondozás nem kis összegét, hogy a dokija ott legyen a szülésen. Én erre ragáltam! Nekem nagyon rossz tapasztalatom volt az ügyeletessel, Neet az aki nem válastana dokit!

Kép
Kép
zuzmo1

Zuz: 6 után már itthon van Api, 7-kor vacsi, 8-ig játék, aztán fürdés, alvás. Úgyhogy 6 után már nem nagyon lófrálunk sehol---
be kár :( igy tényleg nem látlak már 2in1...

Ja és ezt meg teljesen elfeledtem: :oops:
MÁRTONUNKNAK BÓDOGAT ÉS AZ Ő TINI ANYUKÁJÁNAK IS :lol: :lol:

Indi: ugye, hogy ugye :P én is ezt a műfajt műveltem ;)

Andi: én is jól elterveztem a zenét, aztán máshogy lett. Én Bebel Gilberto-t akartam vón bevinni...

bogyós gyümiknek a magja allergizál, azaz mag nélkül kell adni 8)

Rylie
rylie

Jó reggelt!

Curse:
ISTEN ÉLTESSE ADÉLBABÁT!

Zuz:
azért a tesó ügy nem azt jelenti,hogy peteéréstől peteérésig lesznek a hónapjaink :lol:
Egyszerűen nem "gördítünk"akadályokat elé :wink:

Votiv:
természetesen a telki példa volt csak!
Tudom,hogy a szülés fél milkánál kezdődik,igaz étlapról kérheted az ebédet :shock: és apa is ott aludhat ,de ez akkor is durva :!:

petergabi

Kisherczeg-Andi,
tavalyelött, amikor még müködött ez a laboros dolog a Bártfaiban, akkor a magándokim beutalojával mentem oda, majd pár nap mulva vissza az eredményért, és azt vittem legközelebb az orvosomhoz.
Most is kaptam beutalot az orvosomtol, de most kell az itteni háziorvostol is. Viszont szadai (vagy vidéki?, nemtom) szokások szerint NEM ELÉG a háziorvosi beutalo a laborba, hanem szakorvosi kell, vagyis a védönöhöz havonta egyszer (!) kimegy a helyi nögyogyász, és lepecsételi a beutalot. viszont ez a havi egy minden honap elsö szerdája, ami már novemberben elmult. ezért parázok, hogy hogy fogok szerezni beutalot :roll: Végül majd elmehetek plusz egy körben a gödöllöi SZTK-s nögyogyászhoz IS, orákat sorban ülni egy vérvételes beutaloért, ami elvileg már van, de nem fogadják el........... :? :roll: :(

KépKép
fibi

MEGŐRÜLÖK!
mikor múltkor néztük férjemmel, még dohogtunk is, hogy hogy lehet, hogy csak 30eFt-ba kerül egy császár, stb., erre most megnézve, az alábbi adatokat találtam: Császármetszés 174110 . Azaz durván 175eFt. lehet, hogy javítottak valamit rajta? A CT mai napig 4500 Ft-tal szerepel és hozzá a kontraszt anyag (amit mellé lőttek ) 10eFt. kíváncsi leszek ez is marad-e így, mert úgy tudtam a CT is drágább.
és most vettem észre, hogy a régi nőgyógyászom az én nevemre írt ki vkinek receptet 2003-ban, amikor már régen nem laktam otthon :/

Képzeljétek!
Lencsinek suttyomban, a nagy betegeskedés közepette, kijött egy bal felső őrlő foga!! :) közben elől még hiányzik egy metszője.

Zuzmó!
pontosan így van az allergiával! az, hogy elejében nem az a gyerek rá, semmit nem jelent. ez amolyan sokk a szervezetnek, ami, ha nagy, akár allergiát is válthat ki. tehát akár a mennyiség is okozhatja. lehet, hogy Pajó nem lenne allergiás a kakajóra, ha csak 1 falat tortát evett volna akkor.
képzeld, van Lencsinek a mamánál egy Pannika babája, amit Pajikának hív. :)

Ügyeletes:
nem mondom, az én dokim sokkal "puhábban" vizsgál, mint a szülésemkori doki, úgyhogy kicsit én is tartok az ügyeletestől. (nem írom a nevét) fájt, amit csinált, aztán BB már meg se vizsgált, de valójában BZS hiányzott :). persze lehet, hogy szülési fájdalmak közepette bárhogy vizsgál, az fáj.

ancsipancsi

Ancsi!
Pajika baba :lol: :lol: :lol:
egyébként B kb 2 falatot evett abból a bizonyos tortából. :cry: Gyanítom, hogy nem a kakajó volt a gond, hanem valami szar adalékanyag vagy aroma, vagy mittoménmi :twisted:
Szóval egyre drágább a császárod? :? Mondjuk a 30 ezer elég gyanus volt, mert ilyenkor beleszámítanak mindenkit, anesztestől a portás béréig mindent! De akkor miért írtak korábban mást? :roll:

Kép
Kép
zuzmo1

Ancsi,

nekem egyedül akkor nem fájt a vizsgálat szüléskor, amikor a szülésznőm vizsgált meg..nem tudom hogy' csinálta, de alig éreztem :)

Zuzi,
:oops: így jár, aki reggel "fejből" ír választ.. :oops:

Fibi,
ez elég idétlen megoldásnak tűnik. Nincs lehetőség másik laborba menni? :roll:
macskanyu

Zuzi!
lehet, h valami gáz volt a rendszerben, most csinálgatták a hétvégén. viszont még most sem hiszem, hogy a CT csak 4eFt-ba kerül, vagy ha igen, akkor ne szivassanak vele, hogy drága.

Lencsi tkp. gyógyult, mert ma reggel 2 dl tápot megivott. (1 hete most először)
ancsipancsi

Zuzi!
megkockáztatom, hogy nem is a tortával volt gond! akár még egy gyümölcslétől, vagy ilyesmitől is lehetett nála.remélem azért 2 éves szülinapjára kap majd tortikát :).
ancsipancsi

Fibi :) Szadán nincs nőgyógy? Mondjuk nálunk is csak egy van - attól is mindenkit menten meg az isten... de legalább beutalót tud írni.

Zuz :) holnap? szép időt mondanak :)

Macs :) Zuzival egyeztetés után megbeszéljük :)

indianyo

Indi,
Szadán csak háziorvos van, aki az elöbb azt mondta a telefonban, hogy elég az ö beutaloja :shock: vagyis tök mást, mint amit a védönö tud :o

Macs,
de, mehetek még a kistarcsai korházba is, de oda is kell beutalo valahonnan :?
fibi

ADÉL BABA, üdv itt e szép napsütéses-szeles világban!!! Éljenek a novemberiek :D

Köszönjük a köszöntéseket és a dicséreteket, Márton immáron 2fogú :D

Votiv,
debizony, az az én öcsém :lol: kész médiapszichológus lesz már belőle :) bár elfogult vagyok, de azért elég kamera-friendly, nem?

vera
kisün

ancsipancsi

Kisün, naná, hogy DE!!! very friendly :D és csak így tovább! :D
2fogú Márton 2 szmájlit is kap :D :D

egy legalább biztosnak tűnik: a Szent Imrét nem zárják be...
http://www.nol.hu/cikk/424127/

votiv 8)
votiv

Szolgálati:

DM-ben 1499 egy asztali naptár:

http://asp02.photoprintit.de/microsite/ ... hp?type=59
ancsipancsi

sok boldogsagot a Curse csaladnak!!!! :D

Macs :lol: :lol:

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Indi!
Írtam pü-t. Sajnos nekünk nem jó a holnap :cry:

Vera!
Gratula a foghoz! :D Na és az öcsédhez is :wink:

Ancsi!
Örülök, hogy Lencséd meggyógyult!
És mi kerülne többe a ct-n 4000 forintnál? Bár amilyen árak vannak.............
ételallergia: még gyümilevet sem iszik :? Viszont 3 dolog volt aznap, amit még nem kapott: ugye a torta (ebből két falatot evett, trüffel a szamostól), tejfogrém (azóta próbáltuk, nincs gond vele), és graphefruitmagkivonat (azóta leálltunk vele, pedig tuti nem arra allergiás, mert kapott már ezt megelőzően is citrusfélét)

A Veszprémi dokikhoz még az jutott eszembe, hogy valószínűleg azért elégedettek, mert így is kapják a hálapénzt (erről ugye nem kérdezték őket :? ) Az tuti, hogy kevesebbet tehetnek így zsebre, viszont több a szabadidejük is. A barátnőm a Szent Istvánban szült ügyeletes szülésznőnél, és mind a kétszer fizetett neki, mert az úgy szokás. Szerintem nagyon sokan gondolják így. (és majdnem annyit adott, mint amit én egy választottnak!) És milyen jó már, hogy még a szabadidőt sem kell feláldozni, bemegyek a munkaidőmben és kapom a lóvét!
Amúgy én úgy gondolom, ahogy Ancsi! Ügyeletesnek nem adnék egy kanyit sem!

HELP: ma elmentem a patikába, hogy megvegyem a 18 hós oltás kivezetőszerét. Persze nem tudtak segíteni, mert nem értenek hozzá, viszont tartanak egy csomó homeopátiás szert (ezek után azt várják, hogy aláírjam a petíciójukat a biztonságos gyógyszervásárlásról, stb :?: ) Egyszer írtátok, hogy az oltás nevét kell mondani, de most kétségeim vannak, a könyvben ugyanis a köv oltás a 3 éves, de úgy emlékszem, hogy most 18 hósan nem azt kapják, hanem nem tudom mit :? Tudtok segítnei? Tudom, hogy már sokan kérdeztétek itt, biztos unalmas, de megköszönném! :D

Kép
Kép
zuzmo1

Adél baba és Cruse anyuka!
Sok boldogságot, tejecskét és átaludt éjszakákat!!! :)
neet
neet

Helyesbítés:
A jókívánság természetesen nem Cruse hanem Curse-t illeti, de azért remélem, megtalálja a címzettet pár napon belül. :)

Ancsi,
ha már eszik, az jó jel!!!

Rohanok.
neet
neet

Fibi!
Megértem a háziorvos-beutaló mizériát! Én ma mentem beutalóért, odatelefonáltam, hogy ne kelljen már várnunk, plusz lépcsőn babakocsit fel-le. (BS szerint sok háziorvos zúgolódik emiatt, hogy nekik kell a beutalót adni ) És mivel még nincs pecsétem a belgyógyászomtól, gondoltam azt is letudhatnánk. Erre persze külön időpontot kellett kérnem, ami a leghamarabbi jövő kedd. Ki tudja, hogy egyben leszek-e még?
1: miért kell egy ügyben 2 orvoshoz is elmennem?????
2: miért jó a magyar egészségügynek, hogy egy kismamát beküldenek egy háziorvosi rendelőbe, ahol aztán hemzsegnek a bacik meg a vírusok???? (a gyerekemről már nem is beszélve, remélem, ne kapott el semmit!)
zuzmo1

Zuzi, a 18 hós is DiPerTe, ha van még a régi DPT kivezetődből, akkor azt adj Bazsónak :)

votiv 8)
votiv

De Zuzi,
Neked miért kell vérvételre beutalo a háziorvostol? (vagy másra kellene?) Mert a 11. kerületiek mehetnek a Fehérvári uti laborba, nem?
Na, meg ez az! mi is bementünk ma háziorvoshoz, hogy körbeérdeklödjem, hogy mi van akkor. és annyira büdös volt ott, csomo öregember :roll: még szerencsére pont jött a védönö, és mondta, hogy szerdán tud majd adni ö is beutalot, akkor meg ugyis megyünk a kiskönyvért is, meg minden.
fibi

Egy kérdés azért még belefér, tényleg csak mert érdekel:
Zuz, Ancsi, és sokan mások:
Akkor végül is mit fizettek hálaként a dokitoknak? Azt, h kivette a gyereket, vagy azt, hogy felállt a kedvenc tv műsorától és beautózott a H-ba? Mert ha az előbbit, az miért nem jár az ügyinek is? És hogy tovább bonyolítsam: mi van akkor, ha épp ügyel a választott doki, akivel előre le van zsírozva, h kedves anyuka, ez a gyerek itten 100 rugóba fog kijönni. :?: Megkapja, mert az jár neki, vagy ügyinek egy kanyit sem? Vagy lefelezitek a sápot? :wink:
Filozófikus gondolataimnak itt vetek véget, és nyargalok a buszhoz, mert megint későre jár.
neet
neet

én ezelőtt az egész beutalós szarság előtt elképedve állok :shock: réééémes!!!
hála az égnek már vagy 10 éve nem láttam a háziorvosom se...

votiv 8)
votiv

HÉ HÉ HÉ!!!!!!!!!
én kaptam beutalót a nődokimtól vérvételre és uh-ra. Akkor ezt most nem fogják nekem elfogadni, ha holnap odamegyek???????????? :roll: :shock:
egyébként nagyon nem vagyok jóban a körzetimmel, ha vki esetleg tud egy jót a 11. kerületben, aki igen erősen diszkriminálja az unatokzó nyugdijasokat (tudom, remélem én is leszek egyszer az!!!), szóval,ha van iilyen, monnyátok a nevét!!!

Telkiben nem tom mennyi a szülés, viszont a terhesgondozás, az 16500 ft, tehát nem olyan egetrengető...mármint annak, aki úgyis otthagy kb. 10-12 ezret magánrendelésen. (és ebben ilyen luxus dolgok is benne vannak, mint az integrált szűrés down szindrómára, stb...)
és azért mégiscsak a telkiben mentették meg szegény schóbertnét, tehát olyan hűűűűű, de nagyon szar hely nem lehet. Legalábbis jobb, mint a BM.
ma megyek uh-ra, kicsit fosok, majd elmodom mi volt...azért a hétvégén adtam a sz@rnak egy pofont, remélem nem fog visszaütni...
:shock:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Neet,
az én szülésznőm ügyeletes volt, amikor szültem, és adtam neki zsét...nem annyit, amennyit, de mégis...mert ő ugye nem kapott "előre", tehát nst-k alkalmával csak hallgatta a hülyeségeimet, és jó pofit vágott hozzá, szóval, én akkor és ott EZÉRT...

egyébként tök igazad van...ha meg leszek elégedve, akkor fog kapni az ügyeletes. Igaz nem 50-et, de 20-at biztos.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

[quote="neet"]A írta:neetzt, h kivette a gyereket, vagy azt, hogy felállt a kedvenc tv műsorától és beautózott a H-ba? Mert ha az előbbit, az miért nem jár az ügyinek is?

Elsősorban, hogy ő szabadidejében megy be a kórházban, másodsorban, hogy Ő, akivel a 9 hónap alatt bizonyos meghitt kapcsolatba tud kerülni az ember, szedi ki a gyereket. az ügyinek extrém esetben adnék, ha úgy érezném, hogy úristen, totál kitett magáért, annak ellenére, hogy ...akármi. de nem 50 ezreket, max egy 20-ast. psze lehet, hogy visszaadná, mondván, hogy a kocsijának is 4 kereke van.

Macs!
remélem nincs bajotok, hogy nem jelentkeztél. Lencsit most fektettem le, innentől telcsin vagyok elérhető.
ancsipancsi

Zsanci,
én sem értem teljesen, de szerintem Te mehetsz a fehérváriba, hisz kerületi vagy.... vagy nem? :?
az viszont fura, hogy Votiv is mehet oda, akkor ez ezek szerint dokifüggö lehet.....
:roll: enyémnek állitolag azt mondták, hogy kirugják, ha a fehérváriba mennek töle magánbetegek nem 11. kerületböl :( :(
fibi

Zsanci, én ugyanígy szoktam kapni mindenre beutalót, és minden tök simán megy (ráadásul a labornál is eddig mindig előreengedtek/vettek). ha Nálad is így megy, akkor végre nem én vagyok az egyetlen, akivel nem szúrtak ki :)
tőletek nem messze az Érdi úti rendelőben a dr. Nadhera Ilonát dícsérik (házidoki)
Telki: a 16500-ban az UH azért nincs benne, ugye? egyébként én is úgy tudom, ahogy Gabi írta, fél milla fölött van a számla a vége...

votiv 8)
votiv

Ancsi,
asszem én is igy tennék, 20 körül azért adnék az ügyeletesnek is, HA jo fej volt velem.

és én akkor is a SzentImrébe megyek szülni, ha nem jöhet majd be hozzám BS. mert inkább egy ottani ügyeletes, mint a kistarcsai korház.... mégha az tök ingyen is lenne.....
fibi

Fibi, én XI. kerületi vagyok, és az sztk rendelésre járok (most máshol lakom, de a bejelentett lakcímem számtalan okból a régi - apafejnek is, neki a kül. parkoló- és belépőkártyák miatt is muszáj). szóval nincs itt semmi illegálkodás!!!! :D
és Zsanci ugyanígy csinálja, úgyhogy neki is tök simán fog menni minden. ennek nagyon örülök :)

votiv 8)
votiv

asszem érteni vélem már, ezzel a beutalósdival a magánbetegeket/magándokikat szivatják, és az sztk-sokat megkímélik tőle...

votiv 8)
votiv

Neet!
EZt már sokszor átrágtuk... Más alkatúak vagyunk, más a lelki beállítottságunk. Hogy miben várok többet a dokimtól???
1: tudom a nevét. Az ügyeletes be sem mutatkozott, már könyékig bennem volt (eléggé fájt), aztán a szülésznőnek odavetette, hogy akkor most szülészetileg is megvizsgál. (ez annyira fájt, hogy leudrottam a vizsgálóról, akkor még jobb kondiban voltam 8) . Ekkor már 18 órája 8, majd 5 perces fájásaim voltak) Majd legyint egyet!!!!! :shock:
2: ezek után az én dokim sose mondana olyat egy vajúdó nőnek, hogy nem érti mit nyavajgok, készüljek fel rá, hogy az jobban fog fájni, amikor a gyerek feje lesz a méhszájamban és nem az ő ujja :shock:
3:majd amikor a kismama elkezd sírni, nem mondaná neki azt, hogy Na, akkor behívjuk a szülésznőjét, majd az elpátyolgatja magát!
4: az én dokim mindenkivel kedves, tisztában van a szülés lelki tényezőivel, és nem akkor kezd el "mosakodni", amikor megtudja, hogy az a kismama, akivel történetesen a fent leírt módon járt el, jogász, és kezd beszarni, hogy esetleg panaszt teszek rá :? És nem ezek után kezd el arról győzködni, hogy m aradjak csak bent, már ne menjek haza! Érdekes módon hirtelen lett arra ideje, hogy leüljön velem a folyosón, és elmondja, mennyire átérzi a fájdalmamat, stb, stb, nem nagyon tudtam odafigyelni, mert egyrészt sírógörcs jött rám, kb 2 órán át sírtam, nem tudtam abbahagyni, közben szégyenkeztem a viselkedésem miatt, és mindeközben 5 percenkét a földrerogytam a fájásoktól.

Ez csak nagyvonalakban........

Tudom, hogy te itt hülye kis picsának tartasz :D , mert nem vagyok olyan erős mint te (sokan vannak itt így). Írigyellek, mert te olyan feketén fehéren látod és éled meg a dolgokat! Tudom, hogy Neked is hosszú szülésed volt, neked sem lehetett könnyű, de te máshogy élted meg, máshogy viselkedtél közben. Én sem tudtam, hogy így fogok viselkedni vajúdás közben, de így alakult! És nagyon szeretném, ha legközelebb nem így lenne. De a hideg kiráz a gondolattól, hogy esetleg az a doki veztette volna le a szülésemet!!!! Pedig a java még csak azután jött!!!!!!!

Kép
Kép
zuzmo1

Sziasztok!

Adél babát Isten hozta!

Zsan, a Fehérvári úti sztk-ban el fogják fogadni a beutalót, én is most voltam, és nekem is a nőgyogyi adta (annak ellenére, hogy először azt mondták, ő nem adhat, aztán mégis). Ráadásul szolnoki állandó lakcímmel, amit a pultos nőci "kedvesen" meg isjegyzett: Maga hogy került ide Szolnokról?
De én már a háziorvosi beutalóval is voltam sztk-ban vérvételen, nem kellett se védőnői, se szakorvosi pecsét rá. Ez is mostanában volt.

Én most ott tartok, hogy már nem idegesítem magam azon, ha ügyeletesnél kell szülnöm, megspórolok egy csomó pénzt. Csak nem leszek olyan szerencsétlen,hogy a Szántót fogjam ki.
Csak mondjuk ennek biztos tudatában (mármint, hogy ügyeletesnél kell szülni), akkor a terhesgondozásért meg az nst-kért se fizetnék ennyi pénzt, hanem mennék az sztk-ba, mert ugyanúgy mint Zuzi (meg gondolom sokan mások), én is azért fizetem azt a halom pénzt a terhesgondozásra,hogy ott legyen a dokim a szülésnél.

Mi csütörtökön délelőtt megyünk a Mom-ba fényképezkedni (2 vérvétel között, cukros löttyel a hasamban). Jön még akkor valaki?

KépKép
KépKép
lindicita

Zuzi, ki is volt ez a tapló állat ügyeletes??? :evil: :evil:

votiv 8)
votiv

Votiv,
ez van benne a szűrésben:
http://www.telkihospital.hu/content/vizsgalatok.pdf
és ez, mivel kedvezményes, 165.000Ft-ba fáj, és 10 részletben kell kifizetni
HA (!) mindent jól értelmezek.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Fibi :) a kistarcsai kórház szülészete nem olyan, mint gondolod, sőt! Bababarát kórház. Kedves babanetes környezettudatos mamaismerősöm mindkét gyermekét ott szülte - választott kórházaként (Csillaghegyről), tökéletesen háborítatlanul és szerelemben. Szóval ha esetleg valamiért oda kellene menned, ne aggódj!

Zuzi :) akkor a hetet eltoljuk eggyel, és természetesen alkalmazkodunk hozzátok, még szép! Sajnos MSN üzenetek nem mindig érnek el hozzám :(

Macs :) Én holnap meglátogatnám Curse-t és Adél babát. Van kedvetek jönni? Ferenciek terén be tudnék a buszhoz csatlakozni, akár délelőtt is - mondjuk 10 körül már oda tudunk érni - és akkor egy füst alatt a Guzsalyast is megnézném.

indianyo

Akkor én most már semmitse nem értek.....

ha én 5.ker lakos vagyok és nem lehet választott dokim, akkor hogy szülhetek a szt imrében??? a dokimhoz járhatok terhesgondozásra és így? vagy az sztk-ba is járhatok, noha másik kerületi vagyok? vagy beesek az utcáról kétpercesekkel s akkor sürgősségi ellátásban?

valaki felhomályosítana..? :?: :oops:
macskanyu

Indike,
egyetlen baj, hogy Füles 10 tájt alszik el és már napok óta 2,5 -3 órákat alszik ilyenkor... :( :(
macskanyu

Macsekom :) hát ez nem baj, sőt, jó hír, hogy ilyen sokat és rendszeresen alszik :)

indianyo

Votiv,
igy már értem :) nem tudtam, hogy nem vagy Biára bejelentve állando lakcimre :wink:
azt viszont továbbra sem értem, hogy Lindi mint szolnoki hogyhogy mehetett a fehérváriba. erre irtam, hogy talán dokifüggö? :roll: mert BZS nem szerzödött orvos a H-val? :? vagy már tényleg hülyeségeket irok? :?

Lindi,
én lehet h akkor is magánba járnék terhesgondozásra, ha nem szülhetnék a választott orvosommal. mert nekem az is fontos, hogy havonta ki vizsgál meg, és kivel beszélgetek a dolgaimrol. vagy a legtöbb magánorvosnak van sztk-s rendelése is?

Indi,
én is hallottam, hogy van már Kistarcsán alternativ szoba is, és hogy bababarát, de amikor ott jártunk a csipöszürésen, meg koponya UH-n Bálinttal, háááát, elég lepattant. de tudom, miss picha vagyok :lol:
fibi

Curse :) Nagyon nagy gratula!!! Isten hozta Adél babát! :D :D :D

Kép
Votiv :) Nem Te vagy az egyetlen mázlista, mert u.az a dokink és én is 11.ker-i vagyok, nekem is minden simán ment a labornál :D (Azért zárójelben megjegyzem, hogy kicsit szörnyű, hogy már ennek is örülni kell...)

Szrekuc :) Ez a klotyó-mizéria nagyon durva :( :(

Vera :) Marci nagyon rákapcsolt a fogakra! Gratula a 2.hoz! :D :D

Kisherczeg/Andi :) Bevallom nekem eszembe se jutott a zene a szüléskor, örültem, hogy csönd és nyugalom van körülöttem, nekem így volt jó, de mindenki más... Sztem vigyél zenét, ha úgy gondolod, eetleg többfélét is, legfeljebb majd ott döntesz mi is kell :wink:

Fibi :) Ááááá ez a beutaló... :roll: :roll: Akkor szerdán derül ki, hogy kinek a papírja elég? Mindenesetre lesz programod a köv. napokban :wink:

Ancsi :) Erre már én is gondoltam, hogy mit csinál egy ügyeletes, ha netán mindegyik szülőszoba foglalt... :? Gratula Lencsi újabb fogához!!! :D És nagyon örülök, hogy jól van már a csajod!!! :D Komoly zene nélkül tudok élni, de néha rámtör és akkor szívesen hallgatom, párom Vivaldi 4évszakján kívül mást nam hajlandó, szóval akkor szoktam, amikor nincs itthon. :mrgreen: Lenne Hozzád egy kérdésem, emlékszem, hogy nemrég vkinek tök jól leírtad, hogy melyik sajtot szabad enni és melyiket nem pocakosan: a kékpenészes vagy a camembert-típusú a tabu? Bocsi, de elfelejtettem :oops:
denizsa

Indi :) Mi szívesen csatlakozunk Hozzátok holnap délelőtt Curse-t meglátogatni! Bár csak a kórházban/nál tudnánk talizni és nem mennénk be a városba. És Curse-t nem zavarnánk?
denizsa

Macs,
szerintem magándokihoz bárhova mehetsz, független a kerülettöl. viszont az sztk-s dolgot én sem értem. pl Lindi hogy mehetne szolnoki cimmel a 11. kerületi sztk-ba? :shock:

Deni,
nem-nem, már kiderült :) irtam az elöbb, hogy összefutottam a védönövel, és mondta, hogy Ö tud majd adni szerdán beutalot, mert pont ott lesz a helyi (körzeti) szakorvos nála, akinek a pecsétje kell hozzá. Ugyhogy el lesz intézve egy füst alatt, mert kiskönyvért is mennem kell hozzá :) amugy teljesen sima beutalot ö is tudna adni, de most kell ugye az ellenanyagszürés, vércsoport, stb..... bár azt elsö terhességnél is nézték, azt hittem, most nem kell majd megint :roll:

Votiv,
és Te hogy usztad meg a háziorvost Istivel a pocakban? ugy tudtam, hogy kell töle belygogyászati vizsgálat, meg EKG-ra beutalo. vagy én tul becsületesen végigcsináltam mindent? :?
fibi

Ancsi,
igen, ő az :D
Úgy látom, gyermekeink összebeszéltek, hogy suttyomban növesztgetnek fogakat :D

Neet,
én azért a biztonságért fizettem, hogy tudtam, hogy ha gáz van, akkor ő van ott, és nem dr.lóbaszó jonatán (bocsesz, ez apám nick-je az ismeretlen balfékekre :D), és hidd el, ez egy vagy két életet is jelenthet adott esetben. Az már csak ráadás, hogy a jelenléte annyira ellazított, hogy életem legszebb élményei voltak a szülések. Ill. az sem volt gáz, hogy nem egy ismeretlen turkál bennem. Az utóbbiak szubjektív szempontok, nem mindenkinek annyira fontosak, de az első lényegességében gondolom egyetértünk... mert HA rendben zajlik minden, akkor tényleg járható mindkét út. De HA NEM? Ja, és ha ügyeletben van, nem kap annyit, de ha az ügyeletessel meg lettem volna elégedve, akkor ő is kapott volna valamennyit.

Zsan,
a mi mostani körzetink Kiséry Péter(?), fiatal+jóképű (tudom, ez már csak esztétikai ráadás :D), van egy Dócival majdnem egyidős kisfia, és van egy marha jófej asszisztensnője (ő már régi bútordarab, az előző körzeti idején is itt volt), aki nekem előre meg szokta írni a beutalókat/recepteket, én csak bemegyek értük, és soron kívül hozzám vágja. Épp ezért még csak egyszer találkoztam a dokival magával, de tökjót beszélgettünk :) itt van a Dávid F. utcában, mondjuk nektek az talán messze van...
HAJRÁ UH-n!!!!

Votiv,
mártonka köszöni a doppelszmájlit :)

Deni,
én is ilyen komolyzene-lájtos vagyok :D

v
kisün

Fibi :) De jó, akkor már értem :) Sztem is tök felesleges újból meghatározni a vércsoportot, tudtommal az nem változik, ezen bezzeg nem spórolnak :? És Votivtól kérdezted, de én pl. a nődokimtól kaptam az ekg-ra a beutalót, belgyógy. vizsg. meg eddig nem kellett, csak megkérdezték ki a házidokim.
denizsa

Deni, Fibi,
vércsoport csak ráadás, ellenanyag a fontos, és az változhat terhességről terhességre, legalábbis az én orvosom ezt mondta :)
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?