A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Deni,
azta, dejo hogy megusztad ezeket!

Kisün,
ja, az ellenanyagot értem :)

Zsanci,
dejo lesz Neked, ma láthatod az UH-n a babádat :) ne fossá' má'! :)

Votiv,
szerintem ezzel a beutalosdival inkább a NEM kerületieket akarják kizárni. gondolom, le vannak terhelve a fehérvárin, mert sokan választják a SzentImrét. Mondjuk, én nem bánom, hogy Gödöllöre megyek vérvételre, kicsit közelebb is van :wink:
fibi

Kisün, Votiv: az említett pszichós emberekkel jártam egy évfolyamba... :) Illetve lehet ám, hogy mégis eggyel alattuk (bár szerintem a Judittal inkább egybe), csak olyan nehéz ezen kiigazodni, mióta nincsenek évfolyamok.
Macs: ugye, te ajánlottad nekem a szülésznőt (V. Ica)? Van neki fix tiszteletdíja, vagy "ahogy gondolja"-típus? Ma találkoztam vele, de nem kérdeztem meg...
Egyébként gondoltam Curse-re erősen, miközben bent járkáltam a szülőszobán. :D
És arra is, hogy rendicsek ez a struccpolitika, amivel itten kezelem a változások problémáját, de mi lesz, ha mindent bevezetnek januárban??? :roll: Most akkor hirtelen mégsem lesz fogadott orvosom, szülésznőm és ráadásul még hirtelen be is kell jelentkezzek valahogy a XI. kerületbe??? :shock: Akkor nagyon pánikba leszek és sírni fogok... :cry:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Curse!

Nagyon gratulálok! Szép méretekkel érkezett Adél baba!:)

Zuzi!

Nagyon drukkolok, hogy most szebb emlékeid legyenek a szüléssel kapcsolatban! Én biztos vagyok benne, hogy most másodszor sokkal könnyebb és gyorsabb lesz! Majd meglátod! Ha meg valamelyik doki cseszeget, már nem leszel olyan naív és jól elküldöd a francba!:)

ILdi
ildi76

Sziasztok!

Sajna nem tudom végigolvasni a fórumot, ezért hadd kérdezzek:

A Szent Imrében fogok szülni, jövő áprilisban. A nőgyógyászom Dr Rabóczki Marietta. Részben róla szeretnék érdeklődni, kinek milyen tapasztalata van vele.
Részben arról, hogy mik a tapasztalatok a szülésnél és utána:
- mennyire engednek úgy vajúdni, szülni, ahogy akarsz
- rád rakják-e az újszülöttet, hogy szoptathasd
- mi a helyzet a gátmetszéssel
- adnak-e a babának bármit inni, enni, ha kifejezetten tiltod

Bármilyen tapasztalatnak nagyon örülnék. Amúgy jókat hallottam a körházról és a szakemberekről is. :)

Köszönöm, sziasztok!

Kátya
kincsimano

Kicsimanó!
üdv köztünk!
én nem a te dokidnál szültem, de egy-két kérdésre van válaszom. (saját meglátások)
- mennyire engednek úgy vajúdni, szülni, ahogy akarsz---> dokifüggő a dolog
- rád rakják-e az újszülöttet, hogy szoptathasd----> még császár után is pár órával rád teszik, de sima szülésnél asszem azonnal
- mi a helyzet a gátmetszéssel---> dokifüggő. az enyém pl. gátvédelemmel szültet
- adnak-e a babának bármit inni, enni, ha kifejezetten tiltod ----> elvileg nem, gyakorlatilag igen. hiába kéred meg őket (és fel is írják a lapjára), hogy semmi esetre se adjanak neki tápszert, ha - és kifejezetten csak ekkor - éjjelre, vagy nappalra hosszú időre rájuk hagyod, és ott sír a baba, mert éhes. ekkor bizony adnak neki. viszont ha nálad lesz a gyerek, akkor nem! a cukrosvizet minden kismamának a kocsiján ott láttam, szerintem arról meg le se lehet őket beszélni. esetleg lehet kérni sima vizet, de ha nincs tej, a baba cukra nem mehet le, így - nekem legalábbis azt mondták - minimum 3 óránként kell egy kis cukorpótlás.

Vera (Lindi)!
na, múltkor nem tudtam kifejezni magam. Lindi írta le a lényeget. ha 100%-ra tudom, hogy BZS nem szültet meg, nem biztos, hogy hozzá járnék terhes gondozásra (UH-ra meg aztán végképp nem), mert baromi drága. persze ezt majd a sors hozza.

LIndi!
mi is mennénk csütörtökön esetleg a fotózkodásra.

Denizsa!
inkább a kékpenészes a tabu, mint a Camembert (habár elvileg ez utóbbi is), de a kék sajtokban nagyobb számban fordul elő a lisztéria baci. viszont mivel ez a baci megdeglik a melegben, a rántott Camembert 100%-osan bababarát kaja :)

Fibi!
én is jártam kkhalasi címmel a XI. kerületi sztkba. egyszer jegyezték csak meg, hogy kéne már legalább egy ideiglenes lakcím Bp-re.

VÉRCSOPORTRÓL JUT ESZEMBE:
miért nem tudom én L. vércsoportját? miért nem határozták meg neki a kórházban, ha már úgyis szurkálták??? nem lenne jobb, ha én tudnám, hogy milyen lett? mert ugye valószínűleg A rh+ a vércsoportja (enyém is ez), mert az apja nullás.

Macs!
még egyszer köszi, hogy eljöttetek. Csajod annyira szép és aranyos, na meg, hogy így jár!!!
ancsipancsi

Deni :) De jó! Curse örül a látogatóknak (nem kérdeztem, mekkor tömeget képes befogadni ) és szerettel vár, én 11-12 körüli időt mondtam elsőre. Úgyhgoy a 11 lenne jó (ha nektek is), az még délelőtt és mi is elég kényelmesen oda tudunk érni.

Továbbra is azt gondolom logikusnak, hogy a sürgősségi ellátásra csak az ügyeletben lévő kórházak kötelezhetők, így körzeten kívüliként elküldhetnek. De a logikám nem megingathatatlan :wink:

Nekem minden vizsgálatra a védőnő adta a beutalót, háziorvoshoz nem kellett mennem, mert az EKG-t végző orvos maga a belgyógyász.

Zuz :) Miért kell neked vérvétel? Cukorvizsgálat?

Ancsi :) Hálás köszönet a DM linkért, ugyan én falinaptárt gondoltam, de így is nagyon jó lesz és a fényképelőhívás költsége kábé ennyi lenne naptáranként egyébként is. Csak azt nem tudom, hgoy a 15%-os vagy bababónuszos kuponokat fel lehet-e használni, mert akkor még olcsóbban jönne ki ugyi... most épp van egy 300 ft-os kuponom, a szerint bármilyen fotószolgáltatásra igénybevehető...

indianyo

Ancsipancsi, köszönöm, hogy válaszoltál. :)

Én azt szeretném, hogy a baba végig velem legyen majd, így talán az "extra" etetést és itatást el lehet kerülni. Remélem. :?

Kátya
kincsimano

Fibi, tök becsületesen végigcsináltam én is, amit kellett, és ahogy Deni már írta, nekem is a nődokink adott beutalót. aztán szépen kértem időpontot úgy, hogy a vérvétellel egy kalap alatt mindent elintézhettem, durván fél óra alatt.

votiv 8)
votiv

Szia Kátya!

jól gondolod, minél többet lesz veled a babácskád, annál kisebb a valószínűsége, hogy kapjon kiegészítést. na és ha van legalább egy kis előtejed, netán már simán szoptatsz, akkor sem lesz szükség pótlásra, az biztos.

vajúdás/szülés: persze dokifüggő, meg a szülésedtől és a szülészet zsúfoltságától is függ. de mindenképpen támogatni fognak (a szülésznő egész biztosan) abban, hogy vajúdás közben szabadon mozogj, esetleg labdázz, nyugodtan ihatsz és ehetsz is (mondjuk ne disznótorosra gondolj, hanem csoki, energiaszelet, szőlőcukor stb.)

és nyugodtan hallgathatsz zenét, vagy párologtathatsz illóolajokat, masszíroztathatod a derekad a pároddal, netán le is zuhanyozhatsz stb.
viszont ha bemész, és fél óra alatt megszülsz, akkor persze tárgytalan :D ha esetleg sokan lennének a szülészeten, a vajúdóban szintén kevesebb a lehetőség az alternatívkodásra, meg arra is, hogy az Ikea szobába bejuss (itt kád is van). de a szülőszobákba is bármit odahoznak, a kádon kívül :D

gátmetszést (és minden más, szüléssel kapcsolatos elképzelésed) beszéld meg előre a dokiddal/szülésznővel, ha lesz választottad. ha kéred, ő és a szülésznő biztosan mindent megtesznek majd, hogy elkerüljék a vágást!

babát pocakra kapod, míg kipulzál a kzs, azután apával megy öltözni/méreckedni, és utána kaptok 1-2 órát édeshármasban :) sajnos ezután pár órára el kell válnotok, de amint elég fitt vagy, hogy felkelj, visszakapod a bébid.

Mariettánál a topikról csak Blaye szült (most ikrekkel pocakos nála), és nagyon elégedett volt, jó tapasztalata volt vele.

a dokid a kórházi előadásokon is "fel szokott lépni", itt viszont sokan megijednek tőle :D
de ettől még biztos jó doki.

egyébként én is áprilisban szülök! :) (csak az elején)
első pocakod?

votiv 8)
votiv

Zsanci, ez tetszett a legjobban:
32. hét - magzati mozgás-számlálás gyakorlatának elmagyarázása :lol: :lol:

én úgy olvastam, hogy a 165 ezerben csak a kötelező vizsgálatok vannak benne, az ajánlottak - pl az integrált down-szűrés, amit írtál - nem.

votiv 8)
votiv

Votiv,
bocsánat, ha félreérthetö voltam. nem akartam én kétségbe vonni a becsületességed :? csak irigykedtem, hogy megusztad (meg Deni is) a háziorvosi látogatásokat.
fibi

Tinu, hát ez jó, milyen kicsi a világ! :D

Isti ma először adott nekem magától puszit. egyből a számra :lol:
nagyon boldog vagyok, hát mégiscsak szeret a fiam :D

votiv 8)
votiv

Fibi, mondom én, hogy rohadt mázlista vagyok. de legalább már nem én vagyok az egyetlen puncsos :P
hogy van a pocakod?
votiv

Votiv,
hát johogy szeret a fiad, de drága :D

köszi, pocakom most nött kb 10 centit, befaltam egy egész lábos paradicsomlevest :P nem tudom, mi lesz ebböl :) Te tényleg nem sokat hiztál, olyan kis aranyos pocid van 8)

és terhességi amnéziárol: tegnap este elfelejtettem vacsorát adni a gyerekemnek :shock: ma meg elfelejtettem hagymát tenni a lecsoba :lol:
fibi

Fibi :) Még jó, hogy Bálintod ennyit szopizik, bizti nem maradt éhes tegnap :wink: :D És a paradicsomleves rulez, ráadásul nem hízlal! :) Bezzeg én meg megkajáltam B. tejberizsét :oops: de ha neki nem kellett... ne menjen már kárba :lol:

Ancsi :) Köszi az infót! :)

Votiv :) Isti-puszi :D :D Ma én is kaptam puszit a fiamtól és most először cuppanósat :D (eddig olyan "nyitott szájasat" adott)

Indi :) A 11 nekünk is szuper, de aztán hazafelé kell vennünk az irányt, mert délben ebéd és aztán alvás van B-nek. Hol talizzunk 11-kor? Fent a szülészeten?
denizsa

csókok,

uh-n minden rendben volt, Szentesiné egy angyal, vártam, és még igy sem tartott az egész 10 percnél tovább...és ennek én örültem.
Számok alapján minden rendben, van egy 4,2 centis babám, integetett is, vagy lehet, h csak az ökélt rázta felém... :? :lol: mindenesetre 2 keze volt neki, meg ha jól láttam, 2 lába is... :P
a családom egy rémálom, asszem elköltözöm, már nem birom idegekkel, boááááááááááá........
és én csináltam belőlük állatot...

Vera,
asszem ez az a doki, aki a mienket helyettesiti, én még nem taliztam vele, de Levi már igen, és neki nagyon szimpi volt...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Azért ha mégis adnak a bébinek néhány korty tápszert az miért olyan nagy baj? Én a 2. napon engedtem és örültem, mert szegényke abba tudta hagyni az órákon át tartó egyvégtében üvöltést, úgy sajnáltam nagyon éhes volt. Most is beles nagyon, akkor is az volt. És?? Nem lett tápszer függő, mert azóta is szopik ha mégis megkínáltuk tápszerrel (2-3 alkalommal talán amikor úgy éreztem kell egy kis kiegészítés ) úgy kellet belerimánkodni pár kortyot, a többit mindig a kutyusunk lefetyelte ki. Szerintem nincs ezzel semmi baj, jobb mintha órákig szenved az éhségtől. Akkor aztán se aludni nem tud se enni, kinek jó az? A 3. naptól meg így is úgyis jön a tejecske és azt biztos jobban fogja szeretni. Nem hiszek abban, hogy 3 nap alatt tápszer függő lesz a bébi. Vagy??

Kép
akata

Kata, bárhogy is legyen, azért az gáz, ha a te kifejezett kérésed ELLENÉRE adnak vmit a gyereknek...
akkor már inkább beszéljék meg az anyukával, hogy miért gondolják, hogy kapjon tápt/vizet. nem?

nekem tök megalázó volt, mikor hozzámvágták a cumit, mikor bementem a csecsemősökhöz, hogy segítséget kérjek, mert hiába lógott a cicimen a gyerek órákig, csak nem bírt jól lakni. később, mikor végül mégiscsak odajött az egyik nővérke, és megnézett, azonnal látta, hogy az a baj, h a gyerek a nyelve alá kapta be a bimbót. ezen nem segített volna a tápos cumi. de az biztos, hogy könnyebb ezt odaadni, mint a szoptatásban segíteni :? oké, hogy állatira túlterheltek, de azért ez az élmény nagyon bennem maradt. viszont a mai napig nagyon hálás vagyok annak a nővérkének, aki végül segített!!!
votiv

Fibi, köszi :D én is imádom a pocakom, olyan széép és olyan jóóó érzések jönnek felőle :D
paradicsomlevest én is szeretem! emléxem Istivel egy falatot nem ehettem, úgy égett a gyomrom tőle :roll: most meg tökre kívánom a paradicsomot :) akkor lehet, hogy Neked is lányod lesz, ha ennyire ízlik? :wink: és magyarosan vagy olaszosan szoktad csinálni?

amnézia nálam is van, múltkor úgy mentünk el lovagolni, hogy nem zártam be a lakást :oops: mikor hazaértünk, aszittem betörtek :shock: :lol:

Zsanci, az ökölrázáson azóta is röhögök :D éljen a kis pocaklakód, aki egész biztosan nagyon szeret Téged! hiszen téged választott anyukájának :D

Deni, jaaj be fincsik ezek a puszik, ugye? :D
votiv

Zsan,
hu, már ekkora a babád, enyém mégcsak 2.3 cm :) és hasi UH volt végül?
fibi

Deni,
ahh, a tejberizst is de szeretem :D

Votiv,
hát, nekem mindig is az egyik kedvencem volt a paradicsomleves, minden olaszos izt imádok (pizza, tészták, stb) :D de asszem ezt magyarosan fözöm (anyu-féle paradicsomlével, meg pici soval+cukorral). de most hogy mééég jobban kivánom, lehet hogy lányom lesz, tényleg :lol: bárcsak ezen mulna :lol:
fibi

Én ma este a változatosság kedvéért palacsintát sütöttem, jó házitúróból készült krémmel, étcsokival leöntve. hmmmmmmm, nem volt rossz...... :lol:

Gyerekem ma olyan kis mohó volt. Tésztát főztem és csirkepörköltet, és olyan béna volt a tészta, hogy mindig lecsúszott a viláról kanálról. Gyerekem nem túrtőztette magát, 2 perc után elunta a dolgot, és marokkal kezdte el enni :lol: :lol: :lol: :lol:

Indi!
Nincs gond, csak a szokásos vérkép, vizeletvizsgálat. Kicsit el vagyok csúszva, már a 36. héten kellett volna az uh-gal együtt :oops:
Curse-t sokszor puszilom, és Adél babát is, kérlek, add át jókívánságaimat! :D

Votiv!
a tapló állat kódja: B.T. :wink: :twisted:
Neked van igazad, a magárpraxisokkla akarnak kiszúrni, azért ez a kavarás a beutalóval....... És Fibi, igen, szinte mindegyik doki rendel sztk-ban is. Úgy örülök, hogy ebből sikerül kimaradnom. Mondtam is a dokibának, hogy egyre hálásabb vagyok az én kis véletlen pocakomnak! Tudta, mikor kell jönni!
Isti puszija :D :oops: :D

Zsana!
Tök jó, hogy voltál UH-on! És hogy minden oké volt! Puszi az állat családodnak, amit nem is hiszek el, mert Igi egy kis angyal :wink: :D

Ildi!
Köszi!!! :D

Votiv!
Írtad a magzati-mozgás számlálását, gondolom a telkiben csinálják. Nektek kellett ilyet számolni???? Mert nekem nem, de a barátnőmnek igen, ő a Szent IStvánban szült :?

Kép
Kép
zuzmo1

Akata! Ja ilyen átalvós nekünk is vót. :wink:

Köszönöm mindenkinek a hozzátápis tapasztalatait! :P
Zuz! Miért nem vagy mérvadó?

Kisherczeg! Én Bach-ot vittem, s ott volt még vmilyen meditációs kazetta. Bevallom egyszer hallgattuk meg őket, s utána már nem érdekelt. Tudni kell hogy 28órás volt a szülésem, s a kórházba a 17.órámban kerültem.

Ancsi! Nekem mindegy ki vizsgált fájás alatt fájt.

Kisün! Márton már kétfogú? Csak úgy habzsolja a világot

Votív! Hát persze hogy szeret a fiad! Mindig!!!

Zsanbabó! :P

Zuz! Marokkalevés :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Zsan :) De jó, hogy minden rendben :D Ökölrázás :lol:

Votiv :) Igen, puszikból sosem elég :D húúúú de önző anya vagyok :oops:

Fibi :) Akkor nekem fiam lesz, mert már rég ettem paradicsomot :mrgreen:

Zuz :) Túrós palacsinta! hűha! nyam-nyam :D Mohó Bazsó ééédes! Ma B. is így oldotta meg az evést, szépen a kezébe adtam a kanalat, amit bőszen szorongatott is, a másik kezével meg kieszegette a darabkákat... hát ennyit a kanállal evésről :lol: És nem vagy semmi Zuzi, hogy külön vacsit is főzöl!
denizsa

zuzmo: ma én is túrós palacsintát vacsiztam. :lol: De még korábban. Vagyis kb. fél hattól fél hétig non-stop. :oops: Kicsit befuccsoltam mára a diétával. Bár a túróba fruktózt tettem, dehát a palacsinta akkor sem kifejezetten diétás kaja... De olyan finom volt! :? És olyan sokat ettem, hogy még mindig tele van a pocim. :roll: Most hogy fogok aludni? :shock:

Kép
Kép
tinu

Deni :) 11-kor a szülészeten :)

Zuz :) átadom persze!

Isten hozta Mártont a kétfogú banyák társaságában és Lencsinek is gratula a szerszámkészlet-bűvüléshez :)

Zsanci :) enyém gyerek is rázta öklét, de nyelvet is öltött hozzá, nem vesznek ezek komolyan bennünket :lol:

Kismamák! de jó nektek... mindjárt lesz (még) egy gyereketek...

Kínos, de kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra: szülés óta annyira megváltozott a menzeszem, hgoy nem veszem észre, amikor jön, csak arról, hgoy egy tócsában ülök, vagy folyik a lábszáramon :oops: (korábban mindig nagyon fájdalmas volt az első nap és mindig pontosan érkezett, ugyanannyi napig tartott.
Mitől változik ennyit a szervezet?

Én úgy tudom, hogy tápszert nem (kérésre), de cukros vizet igenis adnak a babáknak, ha nem szopnak, mert nagyon veszélyes az éhezés a vércukorszint miatt. Emlékszem, ezt a gyerekorvos mondta a kórházban az egyik kismamának.

Mondom a gyeröknek ma este, hogy annyira ficereg, megnézem már, mi van a pelusban. Mire ő: kaka. És lőn :lol: No, nem vonok le ebből messzemenő következtetéseket, kaka szót itthon még nem is hallhatott, mert finomkodunk és kakinak tiszteljük az illető anyagot, viszont a nennennennen az tuti,mert csak akkor használja, ha nagyon tiltakozik, konzekvensen és hetek óta.

indianyo

Indi! nekem még nem jött meg.
biznisz megy? azért kell megint vásárolni menned?
gödibarbi

Zuzi,
de háziorvoshoz Te is beutaloért mentél? ezt nem értem :? azt hittem, csak a nem 11. kerületieknek kell ezt a mizériát eljátszani :roll:
fibi

Fibi!
állítólag nem veszik jó néven a laborban a magánorvosi beutalót :?
zuzmo1

Zuz,
nekem kellett magzati mozgást számolnom, de csak a tulhordás miatt. minden nap kellett sms-t irnom BS-nek, hogy hányszor mocorgott a bébi :)

Indi,
nekem B 10 hos korában jött meg ujra. és tényleg kicsit más volt, de ilyet nem tapasztaltam, amit irsz. viszont nálam a mai napig, ha nagyobbat tüsszögök, egy kis inkontinencia befigyel :oops: :( tudom, kellene intim tornát csinálnom :?
fibi

Barbi!
azért nem vagyok mérvadó, mert B nagyon nehezen kezdett el enni, és így mindent igazából később kapott, mint azt ajánlják, tehát nálunk tényleg lasan és fokozatosan lettek bevezetve a kaják. Talán ezért sem tartottam allergiától.
zuzmo1

Indi!
bár B kizárólag szopizott, nekem a szülés után 2. hónapra már megjött :shock: Szóval szülés után 6 hétig vérezgettem, aztán 2 hét szünet, aztán hajrá :twisted: :lol: Persze nem állt be rendszeresre, ezért sem vettem észre, hogy tesó a pocakban figyel... Már nem emlékszem, de másabb volt, mint előtte! Viszont sokan mondják, hogy a korábban fájdalmas menstruáció a szüléssel elmúlhat! Lehet, hogy ilyen szerencsés vagy! Az, hogy nem állt még be, szerintem nem gáz, hiszen nem rég szültél!
zuzmo1

2006. november 18.
15:30-kor és 17:30-kor
VITÉZ LEVENTE
lemezbemutató koncert
MILLENÁRIS - JÖVŐ HÁZA - TEÁTRUM

sziasztok ez a koncert ajánló a Kolompos zenekar koncertjlre vonatkozik :)
én úgy tervezem h megyünk ha van kedvetek gyertek!

tök jó olvasni itt a sok friss pocakos élményét! :)

Indi,
nekem is változott ciklus hossza is meg a fájás is és sztem ez tök jó! :)

Fibi,
járjál intimtornára szülésnél is jól jön (állítólag), a tüsszentés futás stb dologra meg kifejezetten jó csak mindig kell csinálni mert én is ha ellustulok utána vmennyire visszajön (de ehhez tényleg nagyon nagy ellustulás kell kb egy hónap kihagyás) és párral még jó móka is tud lenni :wink: :)
ti ilyen sms-ezős viszonyban voltatok dokival? tök jó!nekem is kellett mozgást számolni tök utáltam főleg h Ábel éjjel szeretett randalírozni nappal kevésbé :)

Zuz,
fincsit főztél nyimmnyamm
elszégyellős szmájli ideje lenne megtanulni palacsintát sütni :oops: te mikortól adtál kőcnek palacsintát?az én egyharmad fogú gyermekemnek nem igazán tudom belőni, mennyire kell már a felnőtt kaja úgyh vegyesen kap - egyik nap pacal másik nap vízben úszkáló zöldek :wink: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

holnapra üdv Curse-nek és a kicsi bébinek! meg mindenkinek

Zsan
ökölrázó bébi ez nagyon jó! biztos vagány csaj :wink: :D

Kisün
de irigyellek a 2 fogért!
vki azt mondta ne türelmetlenkedjek mert minél később jöün annál "tartósabb" lesz a bébi foga - hát nemtom ez nem pusztán v jó részt genetika? nem türelmetlenkedem (annyira....)

gyerekem ma úgy tömte magába kakaós kekszet hogy egy teljes volt a szájában és volt ezen kívül még a két kezében egy-egy győri édes kakaós és azt is tuszkolta befelé.... :shock: :? későn vettem észre h kiborította a zacskót; remélem nem lesz baja tőle.. pedog nem éheztetem :wink:

nem tudna vki két db Libero pontot passzolni esetleg? :oops: :) koszi!

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrekuc!
Enyém gyerök nem eszi a palacsintát (se) :oops: :lol: Azt magunknak és a vendégeknek csináltam. Nem tiltom tőle, de nem köll neki! :?
Ahogy nézem, Ábel lassan egy éves, szinte bármit adhatsz neki, amivel megbírkózik, kivéve az aprómagvas gyümiket, amik 18 hós kortól mehetnek. Ez áll a Kismama naptárban, én ezt vettem alapul...

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzmo,
ne aggódj, nem tartalak HP.nek vagy ha igen, az nem ettől van. :mrgreen: Érdekes, h mindenki ezzel a fekete-fehérrel jön nekem, lehet benne valami, nővérem szerint is idegesítő vagyok ezzel a hozzáállásommal. (mindenhez)

Sógornőm épp 5 perces fájásokkal telefonálgat nevetgélve. 39. hét, fürdés után is. ÁÁÁÁÁÁÁ. És az én nagy és okos bátyám azt se tudja, hova kapjon. :lol: :lol: (Nekik van az az édes Balázs fiúk, aki mindig Eszterrel smárol a képeken.) Az ember azt hinné, másodjára már nyugisabb... ezek szerint nem? :lol:
Esküszöm, szimpátia fájásaim vannak. :D
izgulósneet
neet

Neet,
szimpátia fájások? :mrgreen: csak nehogy szimpátia baba is legyen :mrgreen:
macskanyu

Macs,
nem jellemző. Épp tegnap voltam újabb adag babaellenes gyógyszerért dokinál. :?
Kell még az a macs, akit anno említettél? Itt van egy nem is olyan pici de még kölyök típusú, és a bill.-n ugrálva elnyomja az írnivalómat. Fekete-fehér, és ha nem simizem, bököd az orrával. :lol:
neet
neet

Neet,
ahogy kiköltözünk a kertesbe, rögvest benevezek a macsekra :) súlyos állat elvonási tüneteim vannak..
macskanyu

Sőt, ha nem bírom megállni ( és erősen sanszos, hogy egy idő után már nem tudom), akkor tutya is lesz, a macsek mellé.. :mrgreen:
Füles sikítozva imádja a kutyákat!! :mrgreen:
macskanyu

Macs,
addigra lesz új eresztés. :) Az anyja megint pocakos. :)
neet
neet

Macs,
Dóci is gyűrűlidérckedik a macskákkal... múltkor meg olyan aranyosak volt a kutyokkal, ők voltak a három kutya, és rohangáltak a ház körül: elől Bobi, a főkutya, utána Dóci, a másodkutya és szegény Öcsi mint alkutya ott trappolt a végén :D

Neet,
bátyádéknak drukk!!!! És másodszorra sem kevésbé izgi :wink:

Indi,
nekem is fájdalmasból aligérzemhogymegjött-é változott a menstruációm a szülés után, de én ezt őszintén szólva nem éltem meg tragédiaként :lol:

v
kisün

Kincsimanó,
üdv! :) Én járkálhattam meg labdázhattam volna, de nem akartam, inkább ültem: a lényeg, hogy azt csinálhatsz, ami neked jól esik. Én nem az alternatív szülőszobában voltam, de ha akartam volna, akkor ott szültem volna. Mindkétszer azonnal a pocakomon landolt a baba, és szoptathattam is.
A lányomnál sajnos csak a vajúdóban volt sokáig hely, így vele néhány óráig nem láttuk egymást, de a fiamnál amint berendezkedtem a szobában, már mehettem is érte, kb. 1-1,5 órát voltunk külön az egész bentlét alatt :D

Tinu,
úgy látszik, sokan ismerik az öcsémet :lol:

Zsan,
én csak egyszer találkoztam a dokival, de az alapján nagyon üdítő változatosság volt a régihez képest :)
kisün

Rekuc,
ja, a Kriston tornát már rég elvégeztem, csak csinálni kellene itthon :oops: :)
igen, sms, email, minden mehet neki, jofej nem? hatvanvalahány évesen :D

KépKép
fibi

Vera,
az a baj (?), hogy annyira érdekli az öszes állat és annyira örül, hogy alig tudom lepkehálóval összevadászni. Idegen kutyákhoz, meg ugye nem engedi az ember a gyereket, ilyenkor jön a hiszti.. :( de sajnos még nem érti a magyarázatot :) Kedvenc hely az állatkerskedés :mrgreen: a tv-ben ha meglát kutya-macska-ló-szurikáta stb. sikítozva örül :mrgreen: de olyan édes ilyenkor :mrgreen:
3 kutyák :mrgreen:

Neet,
akkor benevezek majd macskuszra :mrgreen:

Indike,
nekem meg pont hogy rosszabb lett :( azóta mindig belázasodok előtte 2 nappal és fáj a torkom és a hasam is :( és még cak nem is lett rendszeres...előtte se volt, soha. Ja, és április 1.-én jött meg szülés után először :mrgreen:
macskanyu

öööö...kérdés:

ol lehet gyerekzárat venni hűtőre és szekrényajtóra?
macskanyu

Macs,
vajon kitől örökölhette? :mrgreen: Dócinál az a nagyon érdekes, hogy a kígyóktól-gyíkoktól pl. tart egy kicsit, pedig én nagyon komálom őket, tehát az én félelmemet nem érezheti... na majd kiverjük belőle :mrgreen: egyébként a szurikáta nálunk is rulez :D
kisün

Macs,
szinte bármelyik bababoltban! Nekünk a chicco-s vált be, az nem ilyen idióta, hogy az egyik végét egy pöcökre kell ráerőltetni, ami - ha még új - szinte lehetetlen, utána meg szétjön, és semmit nem zár.
kisün

Vera,
olvastam valahol, hogy a kígyó-gyík-pók-tól való félelem genetiailag kódolt, még az ősidőkből, amikor valós fenyegetést jelenthettek az ilyes állatok. Aztán vannak ilyen elfajzott egyedek, mint m, akiket nem érdekel a genetika :mrgreen:
macskanyu

m=mi
macskanyu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?