A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok,
Szerintem még max egy hét, és aztán el lehet felejteni a calici-t. Utálom, hogy a média úgy tálalja, hogy "jaj, mi történik az elit kórházban"... Meg mintha malária lenne. Sajnos a calici baromi könnyen beférkőzik, főleg az ilyen "zárt és mesterséges" helyekre. Apró megjegyzés, hogy Semmelweis forogna a sírjában, ha látná, hol tartunk a 21. században. Nagy valószínűséggel ezt a nyavalyát is a sok kedves és jóidulatú prüszkölő látogató cibálta be. Az sem segít sokat, amikor beviszik a "szegény, éhező betegnek a finom töltött káposztát", ami aztán elfekszik a kórtermekben napokig. No comment. Csak kicsit ideges vagyok. Vissza kéne hozni azt, ami gyerekkoromban volt. Heti 1x van látogatás 1 óra erejéig, nem pedig bemegy boldog-boldogtalan éjjel-nappal.
vbea

Jaj, Benedek a szalagon, belépett a 30.-ba!!! :lol:
vbea

Sziasztok!

Nem tudom, mit csinálnak ilyen nagy ügyet eből a hülye vírusból. Volt már ilye, lesz is, és még semki nem lett komoly baja.
Gondolom, majd megtalálják az okaát, és kiküszöbölik. Más kórhzban is van, mégis úgy kezdődnek a hírek, hogy a KÚTVÖLGYI!
Én még mindig azt mondom, hogy nem rendült meg a hitem bennük. Csak a hülyeség tökéletes, ahogy anyukám szokta mondani...

Eszti!
Majd akkor kell hívnom Mészit, ha legközelebb mejön, és akkor rá egy- két nappal felteszi a spirált!
Írd meg légyszíves priviben, hogy mennyit szoktál, ha szoktál adni a Mészinek vizsgálatokkor! Mert úgy gondoltam, hogy csak kellene neki adni valamennyit...

Mi meg ma megyünk az orvoshoz. Lucának elég csúny a szája és az orra körül a bőre. És miután nekem veleszületett bőrbetegségem van, mait ő örökölhet, rendesen stresszben vagyok!
Arról nem is beszélve, hogy elég sokat bukik az elmúlt pár napban szerintem indokolatlanul.
Na mindegy, majd meglátjuk, mint mond a Doktornéni!

Jube, Orsi!
Hol vagytok?

Vica!
Köszi a felvilágosítást! Gyógyulást a férjednek, élvezd ki, h ogy otthon van! :D

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Monacs!
Egy nagy kalappal a vizsgákhoz!

Ildi35!
Örülök, hogy mástól is lehet hallani, hogy kimerítik a gyerekek. Néha azt érzem, hogy csak én vagyok ilyen rossz anya, aki nem bírja elviselni a gyerekeit. Én is imádom őket, de hihetetlen mennyit kell vitatkoznom a naggyal, hogy ezt meg azt csinálja meg, vegye fel stb. Azt hitem én naív, hogy ha majd lesz gyerekem akkor az azt fogja csinálni még ilyen kicsin, amit én akarok. Nagy túrót. Nekem az összes energiám erre megy el, arról nem is beszélve, hogy éjszaka felváltva keltenek fel. Egy-egy szopi után, még mehetek a nagy mellé a szőnyegre aludni (ha nem akarom hogy üvöltsön mint a sakál és felébresszen mindenkit). Tudom hogy ez nem jó amit csinálok, de egyszerűen nem bírom elviselni a gyerekbömbölést. Már túl fáradt vagyok hozzá. Inkább odafekszem. Majdcsak kinőjjük.

Lilluska!
Ahogy írtam az Ildinek, most kicsit tényleg borúlátó vagyok. A mumusom az, hogy mi lesz akkor ha majd a kicsi is belép a dackorszakba. Már most a hideg ráz. Nem tudom hogy lehet ez jobb 1-1,5 év múlva. De bízom benne hogy igazad van. A PRÓFÉTA SZÓLJON BELŐLED! Ahogy ezt mondani szokták. :D :D :D
A hólapátolást különben én is szeretem, csak nincs kire bízzam a gyerekeket míg lemegyek. :cry: Arról nem is beszélve, hogy nincs kertünk és így a gereblyézés is elmarad. :cry: Hogy vezessem le a feszültségemet? Bekéreckedem valakihez. :D Nem is néz majd hülyének.

Durca!
Hogy milyen két gyerkkel? Nagyon nehéz. Főleg ősök nélkül és úgy hogy a hétvégén is dolgozik a férjem. Arról nem is beszéve, hogy ha hajnalban odafordul egy kicsit bujkálni akkor szinte mindig ott fekszik közöttünk valamelyik gyerek. :? Így hogy lesz majd harmadik? :lol: :lol: :lol: max lombikkal :lol:

Vica10!
Örülök hogy van más is aki szeret kertészkedni. Tényleg nagyon megnyugtat(na). :D
A járványról csak annyit, hogy mi úgy jöttünk ki a nagylánnyal a kórházból, hogy egy jó kis hasmenést is hoztunk magunkkal. Alig bírtuk kikezelni megunkat. Még a gyógyszertárba se tudtunk kimenni. Rögtön béreltünk mérleget, hogy tudjuk ha Kata fogyni kezd. Persze a családból csak neki nem lett semmi baja. Szerencsére. :D
A Kútvölgyiről pedig már 2004 elején azt mondta a Mészáros, hogy nem tudja hogy lesz a szülésem, mert privatizálni akarják. Én most ettől is nagyon félek. Hátha itt a nagy költségcsökkentés jegyében eladják. Remélem ez nem lesz így!

Mindenkinek szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dóri!
Nem cumizik sokat Luca? Mert a cumi mellett kijövő nyáltól (ha sokat cumizik Kata) nekünk is szokott sok apró piros pötty lenni. Szóval szerintem ne aggódj nagyon! Remélem csak ez az oka! Jobbulást!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok lányok!

Én tegnap mentem volna 28.hetes UH-ra :cry: . Nem irigylem az Apa nélkül szülő sorstársakat. Juj de ki lennék borulva, ha egyedül kellene mennem! :evil:

Megnyugtató valamennyire számomra is, hogy nem én vagyok az egyetlen anyuka a világon, aki olykor kiborul a gyerkőcétől. A dackorszak szerintem eltart kb. 20éves koráig :lol: , ahogy én most tapasztalom. A fiam 6 lesz tavasszal, nagyon rendes, kedves, sokmindenről meg tudom győzni észérvekkel, beszélgetéssel, de vannak örökkévalóságnak tűnő pillanatok, amikor érthetetlen módon tud viselkedni, látszólag minden ok nélkül. Szóval nehéz.

Még nem is tudom nagyon elképzelni, milyen lesz ugyanez kettő kis ördögfiókával. Pedig Zsombi már önálló, meg van a magához való esze, nagyon ügyes is, és megértő tud lenni (ahogy én is vele, hiszen neki is lehet rossz napja), de kiszámítani nem tudom, milyen hatással lesz rá a tesóka.
Rám is az van jó hatással egy-egy megoldhatatlan kattant helyzetben, ha egyedül vagyok legalább egy órát. Persze sokszor ez kivitelezhetetlen, úgyhogy olyankor én elkezdek nagyon csöndben lenni, és ha más nincs, magamra csukom a konyhaajtót. :wink:

Vbea, amikor nézem a babaszalagodat, mindig irigykedem a 2hét előnyödre! :wink: Bár ettől még szülhetünk egy napon...

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Elizabeth25, sikerült végül menned, vagy el sem indultál ultrahangra? Nekünk csütörtökön lesz, lenne a 12 hetes ultrahang...
Azt írják a cikkek, hogy a rendelőbe lehet menni, a 3D-s ultrahang meg ott van ha jól tudom. Így sem lehet menni? Sztem hívd fel őket és kérj új időpontot.

Korkülönbség: Mi az első babánál építkeztünk, lakáskölcsön elején jártunk. Direkt döntöttünk úgy, hogy előbb anyagilag kicsit helyrejövünk, ill. akkor már megvárjuk, hogy a fiúnk suliba menjen, és akkorra legyek otthon velük. Vidéken lakunk, és Pesten dolgozunk, az oviban az első és az utolsó gyerekek között vagyunk általában. Így a sulival nem lesz gond, jöhet haza nyugodtan tanítás után.
A második és harmadik között egyébként meg a 3 év korkülönbséget szeretnénk tartani. Addigra pont lejár a lakáshitelünk is végre.

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Az anyóstémához elfelejtettem hozzászólni:

-sokmindenről másként gondolkodik, mint én, de legalább foglalkozik az unokájával, és mióta Apa egyszer leállította, nem is jár már olyan gyakran a nyakunkra. Nekem inkább az anyukámmal vannak ilyen "anyósszerű" gondjaim. Magyarul(bocs): le se sza.ja Zsombit sem, és a húgom kislányát sem. Példa Zsombi múltheti névnapja. Anyukám felhívott, hogy megköszöntse Zsombit, de még mivel nem hoztam el az oviból akkor, erre azt tudta mondani, akkor adjam át, hogy kereste, és majd, ha találkozunk, megköszönti. Na most akinek van már gyereke, tudja, hogy mennyire fontosak nekik azok az ünnepek, amikor ők lehetnek a középpont. (Zsombi egyébként nem is tud mit kezdeni anyámmal.) A majd ha találkozunk csak akkor jöhet létre, ha elmegyünk hozzá, ő ugyanis soha nem jön hozzánk(ez a másik véglet). Ajándék? Na azt meg inkább ne! Olyankor valami használhatatlan 150ft-os kínai vackot szokott venni, és közli, hogy sajnos most ennyire futotta... :evil:

Szülésem után sem jött, mert nem ért rá...stb...tudnék 1000dolgot mesélni, de igazából ez tiszta gáz, hogy az anyámat így kitárgyalom. Pedig néha jól esne, ha hozna egy kis husilevest, vagy egyáltalán meghívna ebédre minket. Ilyen szóba sem jöhet sajnos. A férjem teljesen ki van borulva tőle, mert csak akkor hív fel az ál érdeklődésével, amikor valami segítség kell neki. Ha látom a telefonon, hogy ő hív, már tudom, hogy akar valamit.

jessszus, micsoda esszét írtam, most már befejeztem. :roll: sorry.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!
Ildi35, Veronikusz
Hát igazából én azt várom már nagyon, hogy eljátszanak együtt. Vagy ilyen nincs is csak az én fejemben létezik? :)
A legidegesítőbb az mikor altatnám a Dórit (mit csináljak el lett rontva mindenki nyugalmáért) és persze Daninak akkor támad fontos mondandója, mutatni valója stb. Persze ezt teli torokkal tálalja. Na, ilyenkor egy csöppet ideges vagyok.
A másik, hogy Dani nagyon nem játszik el egyedül. Még ha hintalovacskázik, akkor is át kell mennem és néznem kell. Gondolom, most egy kis féltékenység is közre játszik.
Hát én harmadik gyerekről egyenlőre hallani sem akarok! Ez sem kis falat. Bár tudtuk, hogy így lesz.

Kép
Kép
monacs

V30, nem három D-s-re mentünk volna, hanem simára! :) A dokit nem tudtam elérni, irtam neki mailt...., de hát nem tudom, hogy mi lesz, vagy legyen! A rendelőbe nincs uh-ng, sima.....az a kórházba van, eddig is oda kellett menni! Neked ki is a dokid?

Kép
elizabeth25

nekem anno (2006 elején) a rendelő 4. emeletén is UH-tak. Bár lehet hogy azóta ezt a gépet vitték át a kórházba. Meg kell kérdezni. Hátha mégse.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Teleki doktorhoz járok.
A rendelő 4. emeletén van a 3D-s ultrahang, oda kell mennem. Oda időre be kell jelentkezni. A 2D-s a kórházban van, az első nekem is ott volt.

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Tünde! Hát egy kicsit én is aggódom, mi lesz, ha rögtön összejön a baba, aztán Apa meg nincs a láthatáron... Na de aki mer, az nyer!

Vica! Köszönöm a névnapi köszöntést és persze én is sok puszit küldök Rékának, persze én is utólag! :oops: Hihetetlen, hogy már fél éves! Vigyázz a férjecskédre, igaz kényszerpihenő, de legalább otthon van!

Elizabeth! Beszéltél Vida dokival? Miben maradtatok? Talán a jövő héten már el tudsz menni hozzá!

Minden elismerésem a két ill. három gyerekeseké! Néha én is kikattanok, pedig Marci egy kisangyal, és nekem is elég sok türelmem van! Szerintem egyébként ez teljesen normális és senkinek ne legyen lelkiismeretfurdalása! Nekem általában segít a séta!

Én azt gondolom, sokszor meg vagyunk arról győződve, hogy az életünk jobb lesz, ha bekövetkeznek bizonyos dolgok, pl. férjhez megyünk, ha megszületik az elsõ gyerekünk, vagy a második. Aztán amikor bekövetkezik, mégis frusztráltak vagyunk, mert a gyerekek túl kicsik még ehhez vagy ahhoz és azt gondoljuk, hogy a dolgok jobban mennek majd, ha felnõnek. Aztán meg jön a kamaszkor ... Szerintem mindig lesznek nehézségek ... Magamnak mindig azt mondogatom, hogy most kell élveznem minden percet, amit Marcival tölthetek, nézegetem a kicsike kezeit, lábait, élvezem a tétova járását, próbálom megfejteni, amit babanyelven mond... Szóval lányok tudom, hogy néha nehéz, de próbáljuk nézni a dolgok pozitív oldalát. Persze tudom, hogy ez sokszor lehetetlennek tűnik... Na, nem okoskodom tovább!

Mindenkinek szép napot!

Ja Vica, néhány kép Marciról! :wink: Már nagyon nehéz Róla képet készíteni, mert állandóan jön-megy, mint a távirat! :D

Kép

Kép
Vendég

Veronika!

Sokat nyáladzik Luca, de már a szeme mellett is mintha olyan lenne a bőre! Remélem, csk bemagyarázom. Alapvetően nem vagyok valami aggódós, de ettől rettegek!
Nem szeretném, ha az én keresztemet ő is horozná!

De azért köszi a megnyugtatást!

Kép
nagydora

[b]Monacs!

Az én 9 hetes porontyom is rettentően igényli a társaságot, sajna 5 percet nem marad el egyedül a kiságyában. Nem vicc, de néha a reggeli zuhanyozás vagy WC használat is trükköt igényel. Hogy mi lesz később?? Azt hittem, hogy a második gyereknél már milyen rutinos leszek, és hogy esküdöztem, hogy nem fogom ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint a Norbinál! Egy túrót nem! A Hanna szobájában van egy kinyitható ágy is, hát persze, hogy éjszakánként ott alszik velem és nem egyedül a saját ágyában. Na ennyit a jól nevelésről....... Nem baj lányok, asszongyák, hogy a jó pap is holtig tanul. :lol: :lol:
ildi35

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:30-kor.
Vendég

Sziasztok csajok!

Hozzátok képest nagy nyugiban telnek napjaim,de jön még kutyára dér..
Én nagyon örülök,hogy Mandula ovis lett,mert azon kívül,hogy neki is jó,az sem elhanyagolható,hogy egy kicsit feltöltődök mielőtt második kis vérszívó :D megszületik.
Tudom,hogy jó Mankának, mert egy csomó olyan dolgot megtanult,amit én soha nem tudtam volna vele megtanítani,ugyanis nem tudok olyan szituációkat teremteni.Gondolok itt például arra,hogy figyelem nem mindig az övé,hogy hogyan lehet egyedül is eljátszani,hogyan lehet a játékokat megosztani,ez mind mind nagyon fontos a gyerek szocializációja szempontjából.Minden nap dícsérettek jön haza,mindennap rengeteg mesélni valója van,aminek én nagyon örülök.Nem egy néha fáradt,néha türelmetlen,néha frusztrált és persze sokszor jókedvű anyukával kell eltölteni a napjait,henem kölcsönösen örülünk egymásnak,mikor fél4kor érte megyek.és akkor tényleg vele foglalkozom,csak vele.
Tudom,hogy ha megérkezik a kistesó,jobb lesz az oviban a barátai között,mintha mindennap szembesülne azzal,hogy jé,már megint háttérbe szorult,mert a picur elemi szükségleteit elgéítem ki éppen.
Szóval én jó döntésnek tartom,hogy oviba adtam.

Mint ahogy jobb- lásd Lilluskát- visszemenni dolgozni,ha úgy kívánjuk és a meg is tudjuk oldani,mint otthon maradni,csak azért,mert valamilyen okánl fogva szégyenteljes dolognak tartjuk a magunk kívánalmait előtérbe helyezni.A gyerek attól boldog,ha anya boldog..

DEPI
Én is írtam már egyszer véleményt. én úgy gondolom,hogy teljesen természetes és NORMÁLIS,ha az ember kibukik a gyerekeitől.Hisz a munkától is kiszoktunk bukni,egy fáradt nap után,otthagyjuk és csinálunk valami mást,amitől feltöltődünk.A gyerekeinkkel való foglalkozás pont ugyanilyen..nem szabad szégyellni,sőt letagadni sem,mert annak épp semmi érteleme.

VERONIKUSZ!
elhiszem,hogy fáradt vagy,két pici mellett,segítség nélkül.És biztos kinövitek az éjszakai ébredést :D Én is jókat szoktam aludni a szőnyegen Mandula mellett,igaz egyre ritkábban,mondjuk heti 1x,de biztos vagyok benne,hogy ha a tesó megszületik sűrűsödni fognak ezek a dolgok.(és persze mindig én kelek,a férjem azt sem hallja,ha a gyerek rosszat álmodik és ordít :-))))
Ne törődj vele,hogy így csinálod,a lényeg,hogy mindenki aludjon.(komolyan mondom,nekem ez lett a jelszavam,bánom én ki mit mond,hogy így elrontom,meg úgy elrontom, nekünk semmi bajunk nem volt abból,hogy Mandula majd egy évig velünk aludt.)
Nálunk most az a legújabb módi,hogy apa nélkül nem alszik el,mindkettőnknek ott kell feküdnie az ágya melett,én mesélek egy jó éjszakát annipanni mesét,majd apa egy spongyabobos sztorit és utána kézsimi..no,hát hogy lesz,ha majd jön a kistesó?biztos lesz valahogy..akkormajd megérti,hogy csak egyikőnk lehet vele.

ja,és persze az időm nagy részét nekem is az teszi ki,hogy meggyőzzem arról,hogy: vegyük fel a bugyit,a harisnyát,jöjjön fogat mosni, stb,stb.
vagy épp próbáljuk meg a cipőt a boltban,nem nem tudok lovacskás csizmát venni,mert olyan nem lehet kapni stb.stb.

de hát,hogy is szól a mondás: mindegy,ha büdös is,sz***s is,de a miénk :D :D :D

üdv,durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!
Amikor húzom az időt a második baba jövetelével, én is attól tartok, amit ti fent részleteztetek. Bezártság, a nagy dackorszakban, a kicsi még folyton rajtam lóg, hiszen ez a dolga...
Tudjátok, most szenvedünk a tornára járással, hogy nem marad meg a megőrzőben. Vagyis megmarad, de bőg. Ma 1,5 órát végigbőgte.. (mondjuuk ez már durva, úgyhogy most 30 perces beszoktatás lesz). De mindenesetre ilyenkor úgy érzem, nem bírnám ezt kettővel.

mtunde

Durca!

Nagyon bírom a hozzászólásaidat, valahogy mindig felrázódom tőle. Esküszöm, mintha lelket öntenél belém!
Tehát, attól, hogy néha kiborítanak a gyerekeim és elszakad a cérnám, attól én még igenis jó anya vagyok. És nem érdekelnek a kárálók, hogy eltontom a gyereket, akkor is velem alszik az ágyban, mert nekünk így jó és kész!
Durca! Nem járhatnék hozzád terápiára? :lol: :lol: :lol:
ildi35

Sziasztok,már megint én,mert annyira ráérek :D :D !

ILDI drága! Örülök,ha segít valamit az,hogy böfögök egy-két,általam jónak vélt gondolatot!!
Igazság szerint sokszor gondolkodtam,hogy hasznosabb lennék az emberiségnek,ha pszichológus vagy terepeauta lennék,nem pedig jogász :D :D :D :D :D ,de ettől lekéstem.
Persze tarthatnánk,ilyen ötye szeánszokat,ahol jól meghánjuk vetjük a dolgokat,aztán mindenki úgy megy haza,hogy na,most aztán jól szétzúztam minden problámámat :lol: :lol:

Volt életemnek egy időszaka(kb 6 év :roll: :roll: ),amikor mint egyedülálló, vagy éppen valami marha nagy lamúrban lévő,szétokoskodtam az agyamat.A barátnőmmel laktam és a konyhában osztottuk az észt,egy-két üveg bor,meg sok-sok-sok szál cigi mellett...mit mondjak,hasznomra vált :D :D.Igaz,soha nem jutottunk semmire :lol: :lol: ,de jó volt.
Fel a fejjel!!!!

TÜNDE!HOVÁ jársz tornázni,ahol van felügyelet?
figyi,lehet,hogy nem is benével van a gond?Bocs,nem paráztatni akarlak,csak lehet,hogy valami miatt nem érzi biztonságban ott magát?!

na,ma már tényleg nem jövök,megyek a lányomért és ha méltóztatik őnagysága kintmaradni a kertben,akkor összekapirgálom a faleveleket.

csók,durca

Kép

Kép
durca

ja, és VBEA!!!

HALLELUJA,HALLELUJA,HALELUJA,HALELUJAAAAA..már,ami Benedek bébi 30 hetességét illeti :D :D :D :D :D

Kép

Kép
durca

Durca!

Ilyen velem is többször megesett. Mármint 2 barátnőm és én + Jack Daniels + sok-sok cigi és osztottuk az igét egymásnak körbe, mivel mindenki lelkiválságban volt. És a vége mindig röhögésbe fulladt, mert rájöttünk, hogy azt mindig tudjuk, hogy a másik problémáit hogyan kellene megoldani, csak a saját életünk romjain ülünk bambán és tanácstalanul.
ildi35

Sziasztok!

Ma vagyunk 2 hónaposak :D Hihetetlenül nagyfiú már Kolos. Úgy érzem, hogy mindjárt felnő és nem az Én egyetlen picifiam lesz. Én most kezdtem el az "elkényeztetést" :roll: Reggel hatórási ébredésnél Én is magam mellé veszem és együtt alszunk tovább és napközben is egyre többet van az ölemben...apa már meg is szólt, hogy nagyon anyja fia lesz :wink: De mikor annyira jó érzés, hogy ott szuszog és morog és röfög mellettem :lol:
Egyébként egész ügyesen eljátszodozik már egyedül is, amikor olyanja van és próbálom is ehhez hozzászoktatni, persze ott vagyok akkor is a közelében csak nem avatkozom bele a dolgába:).

Egyébként feladtam az ágyba való visszaszoktatást is napközben. Megpróbáltam nem ment, így tovább nem erőltetem.

Tegnap megvolt az igazi első hisztink is. Utál hason lenni és Én zord anya lefektettem hasra aztán kb. 5 percig bírtuk és visszafordítottam hátra. Ekkor fogta magát becsukta a szemét iszonyuan bevörösödött a pofija és elkezdett "ordítani" de hang nélkül! Aztán egy pár másodpercig levegőt sem vett....komolyan megijedtem...aztán egy kicsit megráztam és előjött a hangja is.
Eszméletlen, hogy már ennyire picikén így ki tudja nyílvánítani azt, ha valami nem ok.

Lányok segítsetek! Nagyon sokszor kipisilünk a pelusból, már rengeteg pelust és méretet kipróbáltunk és egyik sem 100%-os...
Nem egyszer előfordul, hogy a pelenka majdnem száraz a ruhája pedig tiszta pisi...és nem fordítva teszem rá a pelust az tuti:lol:
Van aki hasonló cipőben jár vagy járt esetleg? Nagyon gáz :twisted:
marcsim

Sziasztok!

Hát ez a Kútvölgyis dolog engem is nyomaszt nagyon. És úgy sajnálom azokat, akik most szülnének, :cry: velük mit csinálnak?

Gabboka,

Azt mondta a Vida, hogy majd szerdán hívd. Nekem is ma kellett volna UH-ra mennem, vagyis azt mondta a doki, hogy a héten menjünk (kedd, szerda, csüti), de hát én nem hívtam fel, gondolom úgysem tudna mást mondani, hogy várjak, majd talán csütin felhívom, addig nem akarom zavarni. De azért türelemtlen vagyok, nagyon szeretném látni már a Kishercegnőt! :oops:

De hát ezt még nem fogadták el? Vagy már igen, hogy fizetni kell?
ez a törvényjavaslat az ügyeletről, most van a parlament előtt nem?

Elizabeth,

Megértelek én is már úgy mennék UH-ra, akkor viszont találkoztunk volna :lol:
De akkor lehet hogy jövő héten fogunk.

Durca,
Ezt próbáld meg nyugodtan elmondani a férjednek, hogy ez a helyzet, és inkább megoldod, de Te úgy érzed, hogy az Ő Anyukájának is meg van maga baja, és nem akarod ezzel is terhelni. Nagyon, nagyon szorítunk Nektek, hogy minden rendben legyen!!! Ne kérj bocsánatot, ez a lap erre való, és hát ha kiírod magadból, már jobb egy kicsit nem?

És jövő héten melyik nap kell menned vérvételre? :wink:

Illuska,

Köszönjük a tájékoztatást!

Veronika,
Mi ez a nagyi projekt? Erről lemaradtam? Elmeséled? milyen suliba akarsz járni?

Vica10,

Akkor most van ott az Anyósod? :?: szorítunk neked, hogy jól süljön el a dolog!!

Elizabeth,
Már 90-en betegek? Akkor a héten már nem megyünk dokihoz :_(

De rossz lehet, szegény Anyukák akik most szülne, életük egyik legszebb élménye, és az Apuka aki annyira várja nem lehet ott :cry: nagyon nagyon rossz. Úgy elszomorít! Remélem hamar vége lesz a járványnak!!!

MTünde
Igazad van, végülis már ez is jó, hogy bemehetnek szülni, de hát akkor is ez olyan rossz. :cry:

Vbea,
Mi meg szépen megyünk utánatok és követünk titeket a vonalzón, szép lassan! Annyira jó ahogy egyre kevesebb a napok száma. :lol:

Gabboka,
Ne irigykedj! Mi szépen lassan követjük Beáékat :lol:
Ti mind a ketten rendesen szültök? előreláthatólag? :lol:

Vali,

Tényleg igazad van!
A 12 hetes UH még a rendelőben van! Oda lehet hogy lehet menni nem? Szerintem hívd fel a dokid Elizabeth!

Elizabeth,
A 12 heti genetikai UH a rendelőben van, ott jobb a gép, és oda viheted a kis kazit is :lol:

Ildikó,
Marciról nagyon édesek ezek a képek! Tündéri baba!!! 8)

Marcsim,
Már 2 hónaposak? Hú, hogy repül az idő! Gratulálunk hozzá!! :lol:

Puszi Mindenkinek!

További szép napot!

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok Lányok,

Én elég fázós vagyok, és ha fázom akkor pisilnem kell. És hát most amúgy is többet kell, így szerettem volna venni harisnyát télire. De hát úgy sajnáltam rá a pénzt. A múltkor voltunk a Babyoutletben és ott vettem kettőt, az egyiket 2000 a másikat 4000 Ft-ért a szívem szakadt meg! Na és hát ezek ilyen vékony csinos harisnyák, de hát nekem csak nadrág alá kell! Az olcsóbb az jó volt méretben, de a második felvételnél már lett rajta egy pici lyuk, (azóta már a kukában keresendő, ez Anita márka volt) :cry: aztán a második a drágább a kicsit vastagabb, meg nem volt rám jó méretben. :cry: Pedig az eladó mondta, hogy melyiket vegyük! szóval így jártam a harisnyákkal.

Aztán a múlt héten voltunk a Corában, és ott végre megtaláltam azt, amit akartam vastag harisnyát!!!!Álmaim kismama harisnyanaciját! :lol: És itt már óvatos voltam, csak egyet vettem. De tök jó, méretben is tökéletes, vagyis kicsit nagyobb, de az nem baj! És melegít, és nem fog elszakadni a második felvételnél. Vagyis remélem. :oops: Úgyhogy majd még veszek ebből!

Remélem nem untattalak Titeket, csak gondoltam hátha más Pocakosok is szeretnének ilyet ,és gondoltam megkímélem őket hasonló helyzetektől!!! És itt a sok rossz dolog mellett gondoltam írok valami jót! És meghállálom a sok jó tanácsot amit már itt olvastam!!! :wink:

Ja és ez a vastag harisnya 2000 Ft volt, de tök jó!!!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Durca!
Nem vagy lekésve a lelkisegélyadásról! Lehet ilyen lelkisegítő bezsélgető mentálhigiénés ember is.... Az nem pszichológus, de jó!

Egyébként az ötyebezsélgetésekben én is benne lennék.
a xiii. kerületben van az Oxygen wellness. Gondoltam már én is, hogy a vigyázók hibája, de sajnos 1 hóapja Bene ott is sír, ahol eddig nem. Asszem most ezen túl kell lenni. Manipulálni akar, vagyis közli, hogy nem jó ez így, és ez rendben is van, csak ha most már abbahagyom, akkor annyi neki 1 évig tuti nem tuodm otthagyni sehol. legalábbis ezt hiszem. De aki volt már hasonló helyzetben, írja meg nyugodtan! Akiket eddig kérdeztem, azok gyerekeinek nem volt ilyen időszaka, vagyis kimerült abban, hogy egy picit sírt az elején.

mtunde

Ancsaboszi, hát majd meglátjuk, hogy mi lesz!

Kép
elizabeth25

Tünde! Az Oxygen Wellness?! Itt van tőlem/tőlünk másfél utcára... ha kiderül, hogy itt laktok a környéken... erről jut eszembe, hogy épp mielőtt bebasádodtam, jártam ott egyszer. Aztán többet sem. :?

Durca-haver! De jó, hogy sokat voltál ma! Ildivel egyetértek, én is nagyon szeretem a gondolataidat hallgatni, sőt - hallgatni rád. Kezd közeledni a dolog. Nagyon bírtam barátnőkkel a hosszúra nyúlt piás-cigis beszélgetéseket. Most, hogy írtatok a cigiről... Hálát adok az égnek, hogy amint Benedek bekerült a pocakomba, öklendezni kezdtem a cigi látványától is. Amúgy én (fúúúúúj!) csúnya bagós csaj voltam. Néha olyan hihetetlen. Ma is láttam csajokat ötyézni, kávézni, cigizni, RÖHÖGTEM. :lol:

Elárulom, bár tényleg nem reklámozom, hogy azért is vagyok rosszul anyósom megnyilvánulásaitól, mert az anyukám annyira, de annyira más. Mentálhigiénés szakember, terapeuta. Úgyhogy rengeteg hasznos tanáccsal lát el. Persze megvan az az édes hátulütője, hogy sokszor "csak anya" kellene, nem szakember. De tény, hogy anyósom még véletlenül sem rendelkezik olyan rálátással a dolgokra, mint anya.

Ildi! Marci... Te jó ég, nagyon nagy! Számomra elképzelhetetlen, hogy nemsokára ekkora fiam lesz. Óóóóóóh! Meg amikor kettő. Csajok, minden elismerésem, egyelőre egy is elég, itt, a pociban. Persze nagyon várom, de rettenetesen félek ekkora hirtelen felelősségtől. :oops:

Ancsa, Gabboka, hihetetlen közel vagyunk ám egymáshoz. Majd versenyzünk a lépcsőn... Tényleg vicces, nemrég még 10 hetes voltam. :roll:
vbea

Sziasztok!

Most beszéltem a Teleki doktorral, a rendelőbe lehet menni gond nélkül. Így csütörtökön remélem sikerül az időpontra elmennem, majd pénteken beszámolok mit tapasztaltam.

Vbea, ne félj, a felelősségérzet most már egész életedben uralkodni fog rajtad, viszont anyaként nem fogsz erre gondolni, minden jön majd érzésből! :-)

Anyós sztori: nekem az apósom ér fel egy általtok ismertetett anyóssal! Próbálom magam tűrtőztetni a fiam előtt, de valami lehet amikor náluk van, mert egyáltalán nem szeret ott aludni. Csak, ha mi is ott vagyunk. Szüleimnél nincs gond, esetükben kérdezte tegnap is, hogy mikor aludhat már a mamáéknál... Rettenetesen nagy a különbség! Most azzal küzdünk, hogy 6. szülinapjára apósomék elviszik "nyaralni" egy hétre. Mondanom sem kell mennyire szeretne a fiam menni... A családi béke kedvéért meg nem tilthatom le a nagyszülőkről az unokát...

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!
VBEA! 15 kerben lakunk, de ide ez volt a legközelebb, végülis 30 perc alatt ott vagyunk :)

Majd esetleg járhatunk együtt, ha akarsz :) Ha nem, akkor meg majd összeülünk okoskodni :)
(persze más is jöhet :))

mtunde

Sziasztok!
VBEA! 15 kerben lakunk, de ide ez volt a legközelebb, végülis 30 perc alatt ott vagyunk :)

Majd esetleg járhatunk együtt, ha akarsz :) Ha nem, akkor meg majd összeülünk okoskodni :)
(persze más is jöhet :))

mtunde

Ancsa! Én rendes szülést tervezek :lol: , az első is az volt, bár azért annál(10óra) lehetne kicsit rövidebb :wink:

én is vettem már harisnyát, de csak olyan "normális" nem terheset, viszont 2-es helyett 4-est, és még ennek is kicsit elnyiszáltam a derékgumiját, hogy jó legyen. így jó lett.

Vbea, lépcsőverseny :arrow: jó ötlet!

Remélem kedvenc Vidánk nem kapja el ezt a calici nyavalyát! Még az hiányozna...ja, különben aszonta, szerdán hívjam, de ahogy nézem a híreket, úgy látom, inkább hívom csüt. vagy péntek, ezen a héten már úgysem hiszem, hogy beengednek.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Tünde! Ez az együttjárás baromi szimpatikus ötlet.
vbea

Mire megszülsz és jöhetsz tornázni, máris beszoktatom Benét... ahogy elnézem a helyzetet, lesz egy kis idő!
Ma délután tanítottam, a szobájában szoktunk leni, így ő játszik, mi tanulunk. Az utolsó fél órát végigbőgte. Minden baja volt, főleg éhes volt, mert mostanában nem eszik rendesen. Persze keksz az mindig lecsúszna egy pár darab, de nem élhet azon meg túrórudin... :? Egyre inkább az az érzésem, hogy erősen próbálgatja kihúzni a határokat. Pedig eddig sem voltak olyan szűkek :) Vagy már ilyen hamar dackorszak lenne? Vagy az a baj, hogy nem voltak szoros határok? Na, meg is nézem a szakirodalmat, hátha még jobban elbizonytalanodok :D

mtunde

Sziasztok lányok,
jó hosszú leszek mert én is Word-be írtam és most bemásolom:-) íme:
Cancan,
Olyan szépek vagytok!

Mtünde,
Nekem is sokszor beleragadt az orrába a tartalma, és sokszor köhécselt is kb. 4 körül, de ezen segített, hogy lecsavartam a fűtést, és hogy párásítok. Így könnyebben kijön, aminek ki kell.

Nagyon együtt érzek a fogyó témában Veled, rajtam is van egy csomó plusz kiló, mindig mondom a férjemnek, csak a fejem fotózza. :-) Nyáron meghíztam a Balcsin, és most itthon nem eszem annyit, de nem tudok eleget mozogni , szóval nagyon nehéz. Annyira nincs kedvem este 8kor elővenni a tornakazettát. :-(

Zsófizsófi, Vali, Snowfehérke,
Üdvözöllek benneteket!

Durca,
Drukkolok, hogy mielőbb túl legyetek ezen az időszakon, a lehető legkevesebb problémával!

S-Ildikó,
Igen, én is próbálom mindig a pozitív oldalt nézni, de nekem is gyakran jönnek a milyen jó lenne ha már ezt meg azt csinálná gondolatok…Marci cuki!!!!Igazi nagyfiú.

Lányok, hadd öntsem ki a szívem…
Csodálkozom magamon, mert épp berezelési fázisban vagyok a másodikkal kapcsolatban. A 35. hétig semmi bajom nem volt, full eufória, utána rosszullétek, és toxémia, és császár, és fejgörcs az érzéstelenítéstől, és a Mackót is 6 hetesen műtötték, és még mindig olyan vagyok, mint egy troll, hogy most nehezen viselném a második terhességet, lelkileg és testileg egyaránt. Pedig ÉN szeretnék még. Apa pedig már győzköd, hogy elég egy is. :-(((
Viszont akkor tényleg totál el lenne kényeztetve, és ezt nem tartom jónak. Ugye ez a zizim elmúlik??!!
Köszönöm, hogy meghallgattatok.

Dóri,
nekem a hidegtől kicsit pötyi az arca, de segített a babylove wind und wetter krém. De a sima gyógyszertári hidratáló is jó lehet, ha félted a krémektől. Ciki nem ciki, akkor is bekenem a séta előtt, ha fiú, mert így marad kis hamvaska.

Lilluska,
akkor lehet engem is ez a sok kórház rázott meg.Hol én, hol a baba. Igen, ez hiányzott, az öröm, hogy csak azzal kell foglalkozni, hogy hízzon.

Pocakosok,
Mindenkinek tök makk egészséges kisbabucit kívánok!!!!!!!!

Szép estét!
Hurcia :roll:

Kép
hurcia

Sziasztok!
Marcsim!
A tegnapi kérdésre válaszolva: igény szerint szoptatok, de durván olyan3 óránként, attól függ… Még tanulnom kell a szoptatás dolgot. Az éjszakáink – kopp-kopp – elég hamar beálltak, nem alussza ugyan végig, de kb. 2x 3x eszik éjszaka. Nappal van 3 alvós periódusa, mindig látom, hogy mikor álmos és akkor hanyatt is vágom. Ma kardiológián voltunk, meg vásárolni így este elég nyügi volt, de holnap megint kiteszem az erkélyre, jó idő lesz és jót fog aludni. Csak azt nem tudom mit csinálok majd minuszban.
Megoldodott a bukás próbléma?
Pelus: mi pamperst-használtunk és abból nekünk is mindig kifolyt, de aztán áttértünk a Huggies-ra, ami nagyon jó és mégegyszer sem jött ki belőle semmi és egyáltalán nem drágább, mint a többi pelenka, persze nem mindegy hol veszed.

S_ildikó!
Marcinak utólag is boldog névnapot! Nagyon szép kisfiú! És az én Martinomnak is akkor volt névnapja, mivel a Martin a Márton névmódosulása :lol:

Durca!
Tudod, hogy az én anyósom sem egyszerű, és most hétvégén itt voltak nálunk… :? Hááát… Én azután az egy hét után – amikor itt volt és ’segített’ – azt mondtam a férjemnek, hogy ha mégegyszer belekényszerít ebbe én nem is tudom mit csinálok. Kb. 2 órán keresztül tárgyaltunk az anyukájáról, elkezdtem neki mondani, hogy mi volt, hogy pl. fürdetésnél a víz hőfokát én is meg tudom állapítani és nem kérek hozzá kontrollt, mert marha idegesítő!!!!!! És mondtam neki, hogy állítsa fel a fontossági sorrendet, mert Ő most már nem anyuci kisfia, hanem Martin apukája és az én férjem! Most hétvégén is itt volt és osztotta az észt és képzeld a férjem mellém állt és azt mondta, hogy az van amit én mondok, mert én vagyok Martin anyukája és ha én azt mondom, hogy álmos a gyerek, akkor álmos és le kell fektetni nem babusgatni!!!!!!! Meg volt más szitu is erőszakoskodott volna valamin –mindegy, hogy min- és a férjem mondta neki, hogy mivel ÉN azt mondtam, hogy NEM ezért NEM! Na ezt kapjátok ki!!! Igaz, hogy így is nagyon ki vagyok borulva és kell egy hónap míg a látogatást ismét kiheverem, de legalább a férjemben nem csalódtam annyira
:D
De amikor itt volt okt. elején akkor olyanokkal fárasztott - szülés után egy héttel - hogy hullámzó a kedélyállapotom! Persze, mert esetleg nemrég szültem és a terhesség meg minden, naná, hogy egyik percben ránézek Martinra és sírok a másikban meg nem. És ezt Ő mondja, akitől a férje is retteg, mert ő neki aztán tényleg változó a kedélyállapota!
Ja és nem azért, de 1 héttel szülés után úgy néztem ki, mintha soha nem lettem volna terhes - jó a genetikám :lol: - erre Ő: olyan vagy, mint egy jóllakott :twisted: :twisted: Most komolyan, hogy lehet valaki ilyen???? :(
Na befejemez megint, mert nem fogok tudni aludni!

Jó éjt, holnap jövök! Pocisok vigyázzatok magatokra, babáknak nyugalmas éjt és a mamáknak is!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Hrurcia, amit érzel, szerintem tök normális, de le fog múlni! Nekem most, 1 év után oldódik a dolog, és sokkal jobban várom a terhességet, mint amennyire félek, pedig még midnig vannak paráim, lásd fent. Nekem a terhesség első hónapja voltak borzalmasak a pánikbetegségem miatt. A terhesség második fele tök hawai volt, és mégis parázok a következőtől.
DE elmúlik. Én azt csináltam, hogy jól kibezséltem magamból, mitől félek.

mtunde

Sziasztok csajok!

Komolyan mondom,hogy kezdek aggódni,hogy mennyire ragaszkodom hozzátok,úgy hogy élőben még senkivel sem találkoztam,illetve ez nem igaz,mert MONACS a barátnőm és a gyerekek is haverok,bár amióta Manka ovis,keveset találkozunk.

TÜNDE!Én miért gondoltam,hogy a III.kerületben laktok??? Azt tudom,hogy ORSI,meg a MARCSI III.kerület(most cáfoljatok,ha nem igaz,),de téged is oda gondoltalak.Na,mindegy,szóval akkor a XIII.kerületben van ez a wellness bigyó.
Egyébként jól látod,hogy korlátok feszegetése van terítéken nálatok,és ez már így lesz egészen a kamaszkor végéig,csak épp mindig más korlátot szeretnének átugrani.Jó életút nekünk,ugye :D :D
A segítő szakma tényleg közel áll hozzám,de mivel már végzett jogász vagyok és 35 évesen illő eldönteni,hogy mit is kezdjek magammal,megpróbáltam a jogbantalálni olyan területet,ami emberibb.Így lett a családjog,amibe ugye a gyermekvédelem is beletartozik,illetve sok minden más,mint anyavédelem,nővédelem stb.A városi gyámhivatalban szeretném kezdeni pályafutásomat:-))),hogy aztán kitúrjam a vezetőt és én legyek a góré :D :D :D

VBEA!
Anyukád egy tündér lehet!! A cigi meg az én nagy szenvedélyem lenne,ha nem lennék terhes vagy előtte nem szoptattam volna vagy előtte nem lettem volna először terhes....szóval most épp dohányos vagyok,de nem dohányzom.
De az is igaz,hogy a napi egy doboz adagomat már nem fogom visszahozni(aminek nagyon örülök).A napi egy szál cigi,az esti fektetés után,az tök jól esett,meg mikor lementünk Pécsre suliba,akkor a fél doboz jól esett,de nem ácsingóztam utána.

Egyébként ez az ötyézés ne csak terv legyen,bár szerintem egy darabig az marad,mert itt a tél,szülünk,mire szállíthatók lesznek a kölykök,kitavaszodik.Lehet,hogy tőlem sincs olyan messze kocsival ez a fitness ?

HURCIA!
Épp tegnap gondoltam rád,hogy mi lehet veled(és Jube-val és Orsival).
Megértem az aggodalmakat a következő terhességgel kapcsolatban,hisz nem volt zökkenőmentes a vége..(egyébként képzeld azt olvastam a kismamában,hogy a toxémia az első szülő nőknél gyakoribb)Szerintem várd meg,amíg tényleg elmúlik a szorongásod,vagy legalább annyira,hogy ne befolyásolja a következő terhességet,aztán csak úgy vágjatok bele.Esetleg szakemberel lehetne beszélni,hogy mire számíthatsz.
Vagy nekem van egy pszichológus ismerősöm,aki esküszik a kismama autogén tréningre,velem is akarta csinálni,csak későn kerestem meg,mert minimum 12 hét kell a szülés előtt,hogy végig csinálja valaki a tanfolyamot.

De ha Balázs egyke marad,akkor sem biztos,hogyelkényeztetett lesz,a kettő nem függ össze,hisz egy gyereket is lehet normálisan nevelni.Ezen ne aggódj!!

STEFFI!
Ez a normális,amit a férjed csinál,hogy kiáll melletted.Nekem az ellenkező viselkedés azért furcsa,mert az én apám állandóan kiállt anyám melletT,amíg apám anyja élt és halálba szekálta (volna)anyukámat.Apám elintézte azzal,hogy :"édasanyám,ha eljön hozzánk,ott a feleségem az úr,ő mondja meg,hogy mi legyen,ki hova álljon,ha mi elmegyünk magához,ott pedig maga diktál.De a gyerekek nevelésébe sehol sem szólhat bele"
HOL VANNAK AZ ILYEN FÉRFIAK???????

ÜDV,mindenkinek,durca

Kép

Kép
durca

Jó reggelt MIndenkinek!

Remélem mindenkinek nyugis éjszakája volt!

Steffi!

Akkor így utólag nagyon boldog névnapot Martinnak!!
Látod megérte a férjeddel beszélgetni az anyukájáról! Örülök,hogy rendeződtek a dolgok.A lényeg,hogy a férjed melletted van,a többivel meg ne foglalkozz!

Hurca!
Teljesen természetes amit érzel.És nyugodtan öntsd ki a lelked,sokat segíthet!
És mi lenne,ha csak később jönne a tesó?
Én a második gyerkőc után hallani sem akartam még egy babáról,aztán szépen lassan helyrerázódtam és egyre jobban hiányzott egy picur.

Na megyek nem okoskodom tovább!

Szép napot mindenkinek!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Marcsim: Lénának volt egy időszaka, amikor csak éjszaka volt hajlandó a kiságyában aludni (de legalább akkor igen), és akkor napközben mindig együtt aludtunk a kanapén. :) Szerintem mindenki jobban jár, ha alszik a baba és a mama is kipihent... És most már megint alszik az ágyában is, szóval nem lett elkényeztetve :) Még :wink:

Bele sem akarok gondolni, milyen lett volna, ha nem lehetett volna apás szülésem. :( Remélem hamarosan rendeződnek a dolgok!

Léna is sokat bukik, nekünk azt javasolta a védőnő, hogy büfiztessem meg szopi közben is. Nem mindig segít, de talán egy kicsit jobb. Az ágy megemelése azért nem segít, mert éjszaka például egyáltalán nem bukik. Ki érti ezt?

Pelenka: nekünk a Libero vált be, bár a Huggies-t nem próbáltuk. Hol lehet olcsón kapni?

Szép napot mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Szép jó reggelt!

Durca!

Ha már megemlítetted a gyermekvédelmet és a gyámügyet elmesélnék egy rövidke történetet, ami nagyon birizgálja a csőrömet:
Sajnos 7 évvel ezelőtt meghalt a barátnőm férje. Itt maradt a baratnőm 28 évesen egy hétéves kisfiúval. Nagyon rendezett, jó anyagi körülmények között éltek, olyannyira, hogy a barátnőm nem dolgozott, "csak" anya volt és szorgos feleség. Szóval a férje halála után azonnal megjelent gyámügy, a bankszámlára rögtön retették a kezüket, mivel az a gyerek öröksége, majd nem sokkal később megjelentek a lakásban és felmérték hány kanál van a fiókban, hány törölköző a fürdőszobában, stb. és erről listát készítettek, mondván, hogy ezek szintén a gyerek érdekeit szolgálják, nehogy az anyja megkárosítsa. (Ott voltam, végig néztem, nagyon megalázó volt) A zárolt pénzről annyit, hogy ha tanév kezdés van, vagy téliruhát kap a gyerek, stb. akkor arról számlát kell kérni és a számlával illetve egy kérelemmel melyben meg kell indokolni (!), hogy miért vásárolta ezeket, a gyámügyhöz lehet fordulni és visszaigényelni ezt a pénzt. A Hivatal elbírálja(!) és 1-3 hónap múlva talán vissza is utalja az összget.
És ami csípi a szemem: Rendben van a gyámügy a gyerek érdekeit védi, DE: ebben az esetben meghalt az apuka sajnos, de az édesanya él, aki nem iszik, nem dohányzik, saját tulajdonú lakásban lakik, természetesen állást vállalt, tehát igaz, hogy egyedül kell nevelnie a gyereket, de a körülményei rendezettek. És ekkor megjelenik a Gyámhivatal és a fent leírtak történnek.
Ugyanakkor nagyon sok családban, nem dolgoznak, alkoholisták a szülők. A gyerek nem eszik rendesen, piszkos ruhában jár iskolába (ha jár egyáltalán), esetleg fűtetlen lakásban kell élnie és ott NEM TÖRTÉNIK SEMMI. Kérdezem: ilyen esetekben hol a Gyámhivatal?? Azoknak a gyerekeknek ki védi az érdekeit??
ildi35

Sziasztok!

Bocsi, nagyon eltűntem mostanság, de nem nagyon van időm írogatni. Még egy ideig bírtam az olvasást, de mostanra elvesztettem a fonalat. :oops: Sebaj, megpróbálok megint
bekapcsolódni.

Mtünde,
megkaptam a katalógust, nagyon szépen köszönöm. Ha rendelek belőle, el is tudod postán küldeni, vagy inkább személyesen adod át? Még egyszer köszi!!!!

Üdv az újaknak, látom elég jól megszaporodott a csapat. És milyen szép babákkal!

Mi egész jól megvagyunk, bár néha nekem is vannak kibukós napjaim. Tegap pl. Bence egész du. fent volt, mert nagyon fájt a pocija. Aztán meg valószínűleg annyira felpörgött, hogy nem tudott elaludni. De legalább éjjel alszik :lol: , csak egyszer eszik. Szinte ki is tudom aludni magam.

Megpróbálok feltenni képet a kis csibészeimről, remélem, menni fog.
Sziasztok,
Dóri
Kép
Kép

Kép
Kép
dorka77

PERSZE megint itt,pihiképpen,met szakdolit írok :D :D

ILDI!
Abszolut egyetértek veled,a gyámhivatal sjanos egy ugyanolyan bürokratikus hivatal,mint bármelyik más közigazgatási szerv.egyetlen nagyon fontos különbséggel: emberek sorsáról dönt,gyerekek sorsáról és terhelt emberek vagy hátrányos helyzetben lévő emberekről,akiknek nem mindegy,hogy elrontok egy papírt.. vagy éppen nem időben döntök valamiről.

Az ismereteim alapján(amelyek még egyelőre privát ismeretek), ezekben a hivatalokban dolgozik a legkevesebb alkalmas szakember,az igazán jók elvesznek valahol az útvesztőben..Én tanulok együtt olyan családsegítőkkel,akik 20 éve vannak a szakmában,ha nem 30, és néha tanácstalanul állnak,mind a jogazabályok előtt,mind az olyan esetek előtt,ahol nem tudnak segííteni.
(Kis kitérő: egy baranya megyei anyaotthon vezetője mesélte,hogy van olyan anyája,aki pelenkában akarta fürdetni a gyereket, vagy olyan,aki szószerint moslékkal akarta megetetni..)
Szóval,igen a gyámhivatal sok esetben feleslegesen aprólékos,kekeckedő, sok esetben pedig alapvető és nyilvánvaló esetekben rosszul dönt,vagy elnéz dolgokat..

A gyermevédelmi törvény átesett a ló másik oldalára.annyira a gyermek családban való nevelését és az onnan kiemelt gyermek un.visszagondozását tartja szem előtt és célként,hogy sok esetben a gyámhivatal akkor sem emeli ki a gyereket a családból,ha nyilvánvalóan sérül a gyerek fizikálisan,mentálisan stb.Inkább védelembe veszi,vagy valamilyen más juttatásban részesíti.
Ugyanakkor azt is látni kell,hogy a jelző rendszer nem működik. Mire gondolok? a védőnőnek,háziorvosnak,óvónőnek,stb,kötelessége jelenteni,ha véelménye szerint a gyerek veszélyeztetve van.De nem teszik,vag ritkán teszik,mert úgy gondolják,hogy nem is biztos,hogy úgy van,vagy rosszul gondolják,csak hallucináltak stb. Nincs ilyen mérlegelési jogkörül elvileg,jelenteniük kell(ene)
Sajnos ezekből vannak a tv-s esetek,a gyámhivatal a csúcsa a gépezenek,hozzájuk csak úgy jutnak el a segítségre szoruló esetek,ha az alattuk és velük együtt dolgozó segítők rendesen végzik a munkájukat.
Na,nem megyek bele,tök igazad van egyébként..

durca

Kép

Kép
durca

:twisted: :twisted: :twisted:

Lehet, hogy agyvérzést kapok.
Most írtam egy csomót, és elszállt!

Szóval voltunk dokinéniél.
Minden oké. A bukás a sok mozgástól van.
Közölték, kezdjek el neki almát meg krumplit adni.
Ha tudnák... :oops:

A bőrére azt mondták, hogy attól vban, hogy mindent bevesza szájába.
Egyébként én is kenem a bőrét a kék niveaval, ha kimegyünk, itthon meg bepanthennal ahol ki van neki száradva.
Szóval minden oké, csak túlaggódtam a dolgokat. :oops:

Köszi a tanácsokat!

Steffi!
Nekem is nagy szerencsém van, mert a férjem mindig mellettem áll ki! Ez nagy szerencse, mert szerintem nem sok férfi mer az anyjával szembe szállni!

Hurcia!
Én is félek az új baba szülésétől. Sőt! Szeretném minél jobban kitolni! Nekem az a bajom, hoghy nagyon messze vagyok a barátaimtól, rokonaimtól. Nincs itt senki ismerősöm. Szóval én meg nagyon magányosnak érzem magam.
És nem akarok még nem tudom hány évg így élni!
Ha Ti nem lennétek, már tuti bekattantam volna!

Képzeljétek, találtam egy képet, ami a szülés napján készült rólam, kb 4 órával a magzatvíz elfolyása előtt. Nem tudom, mutattam e nektek, de ha nem bánjátok, felrakom.

Na meg Lucáról egy friss kép! Tudnotok kell hozzá, hogy az apukája szakács. Szóval ahogy elnézem, a nyomdokaiba lép! :D

Kép

Kép

Puszi mindnekinek: Dóri

Kép
nagydora

Még egy picit jövök!

Cigi téma:
Én olyan rosszul lettem a cigitől ( nagyon nagy bagós voltam!), ahogy terhes lettem, hogy azt hittem, meg is halok rögtön! :)
Aztán szülés után nagyon kívántam. Párszor rágyújtottam ( már nem szoptattam akkor), de nem esett jól.
Én is nagy jövő- menő, bulizós, trécselős életet éltem.
Most meg itthon ülök non- stop.
Kicsit nehéz, mikor a többiektől csak azt hallom, ide megyünk, oda megyünk....
De nekem meg van egy kis tündérem! :D

Kép
nagydora

Sziasztok!

Jól vagyunk, köszi, hogy hiányoltatok!!

Tényelg durva, amit mesélsz, Ildi, mert a férj pénze a feleségé is, nemde??? Akkor nem értem, milyen alapon zárolják a számlát... És ha az anya neveli a gyereket, miért nem dönthet szabadon, mit vesz meg neki??

Panni felébred éjjel fél1kor, csak úgy, és cumival sikerül csak visszaaltatni. Nem éhes, nem fáj semmije.... bosszant nagyon, mert én 9kor húzok aludni, és 2-3 közt etetek, és nagyon "fáj" közben a nagy semmiért felkelni. Beadom neki a cumit, és alszik tovább... Van ötletetek??? Lassan 7,5 kiló, és nem alussza át az éjszakát... önző dög avgyok, de ÚGY SZERETNÉK MÁR EGY JÓT ALUDNI!!!!! Kelek fél1kor, 2-3közt, és 6tól kb fél óránként fél8ig, onnan indul a nap....

Kicsit vonz a gondolat, hogy adjak Panninak lassan mást is, ne csak anyatejet.... talán még korai... de a dokinénink azt mondta, hogy lassan jön egy olyan szemlélet, hogy a 6 hónapig csak anyatej kicist túl van becsülve, szerinte 5 hónaposan már meg lehetne kezdeni a hozzátáplálást. talán akkor aludna rendesen... mit gondoltok?

Hurcia,
az én fejem felett is összecsapnak sokszor a hullámok, és olyankor elbizonytalanodom a 2. babát illetően... de azt hiszem, annál nagyobb ajándék nincs egy gyereknek, mint egy testvér...

na megyek,
elaludt a Móki,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Lányok, köszi a tippeket!

Steffi! Igen, nekünk is a Huggies vált be az előző méretből, de most a 3-as méretben kisérletezünk...nem akarom elkiabálni, de ma éjjel a pempers jól teljesített.
Látod, a férjed tudja mi a dolga! Örülj és ne idegeskedj....tudod a tejci miatt sem szabad!!!!
Minuszban is kirakhatod a kiskópét Én is kifogom! Minusz 10-ig állítólag lehet kint altatni, bár ha engem kitenne valaki biztos nagyon utálnám :shock:

Durca, köszi az ágymegemelés ötletét, igaz meg volt emelve már régóta, csak ezek szerint nem eléggé. Raktam a Világirodalom remekei fölé még két szociológia könyvet és bevált :lol:
A babakocsi mózeskosarát is megdöntöttem és már ott sem bukott!

Zsófi! Én is csináltam a kaja közbeni büfiztetést, nekünk ez nem segített.
Ügyes a kislányod, hogy visszaszokott a kiságyába. Nálunk nem Velem alszik az ágyamban napközben, hanem csak a babakocsiban hajlandó elaludni, ha rázom a popsiját :roll: Rájöttünk, hogy így elalszik 5 perc alatt, ha pedig a kiságyába rakom, akkor hisztizik 1 órát és ebből alszik kb. 5 percet....szóval tényleg nem éri meg a vesződés és mindketten csak idegesek leszünk és egyre fáradtabbak. Szóval Ő nyert! :wink: Olyan akarnok, mint az anyja :lol:

Ildi! Ez a sztori nagyon érdekes, már mondhatnám azt is, hogy hihetetlen! Igazából nem is értem, hogy ez hogyan működhet így!

Reméljük hamar helyreáll a rend a kórházban és nem kell senkinek sem a párja nélkül szülnie!

Ma délután jön a dokibácsi és megkapjuk a szurit. Megmértük ma reggel a hőmérsékletét, hogy tudjam mihez viszonyítani ha esetleg a szuri miatt lenne valami gubanc. Popsiban 37.5 volt a hője, ez nem magas? Tudom, hogy a popsiban többet mutat, de nekem akkor is magasnak tűnik...
marcsim

Jube,
mikor fekteted Pannit? Mennyit eszik este? Nálam egész jó bejött az, hogy 8 körül "vacsizik" Bence, aztán ahogy sikerül (hasfájás...) letesszük aludni és 10-11 között még egyszer megetetem, de úgy, hogy nem ébresztem fel. Tök jól működik, és mostanság már 4 körül ébred csak fel. Akkor eszik és utána alszik 7-8-ig.
Ha megpróbálod ezt, talán nem ébred fel éjjel többör. Vagy még egy ötlet - nem az enyém, suttogós - a felébredésre: azt mondják, ha ugíanabban az időben ébred minden éjjel, az rossz beidegződés, amit úgy tudsz "kezelni", hogy a szokásos ébredés előtt kb. 1 órával picit megébreszted a gyereket (nem felébreszetni, csak félalvásba ébrszteni kell!), cumit dugsz a szájába és alhattok tovább. Elvileg 2-3x ha megcsinálod ezt, aludni fog. Én még nem próbáltam, de próba szerencse, és aztán alhatsz :lol:

Sok sikert,
Dóri

Kép
Kép
dorka77

Jube!

Nálunk is ugyanez a cumi mizéria van. Többek között ezért alszik mellettem a Hanna, mert csak odanyúlok és bedugom a szájába és mehet tovább az alvás. Tudom, hogy nem ez a legjobb megoldás, de így megúszom a felkelek, odamegyek a kiságyhoz és vissza útvonalat - amit egy éjszaka alatt egyébként többször megtehetnék - mert önző módon én is szeretek aludni. Azért remélem mire menyasszony lesz visszatudjuk szoktatni az ágyába. :lol: :lol:

Marcsi!

Nálunk is ma lesz oltás, kiváncsi vagyok ki fog jobban bőgni a Hanna vagy én? Oltás után esetleg a lázon kívül lehet még valamire számítani? Mit tudom én, bedagad az oltás helye vagy ilyesmi?
ildi35

Dorka! Ezt a suttogós dolgot mi is kipróbáltuk. Mi 7-8 között vacsizunk aztán fekvés és volt, hogy aludt 3-ig egyhuzamban. Aztán megpróbáltam ezt az álometetést hátha alszik így 5-6-ig, de nem jött be. Nem tudtam a szájába adni a cicit, nem nyitotta ki bárhogy trükköztem, aztán amikor visszaraktam a kiságyába felébredt, na aztán megetettem és azóta meg felébred éjfél előtt is:(
Szóval nekem kétszer kel fel éjszaka éjfél előtt és három körül. Reggel hatkor meg együtt alszunk vissza és alszunk 8-1/2 9ig:).

Ezen a cumis dolgon is törpölök, lehet, hogy megoldás lenne, de egyrészt óckodom a cumitól, másrészt az sem jobb, ha a cumi miatt kell felkelnem, hogy visszaadjam a szájába...nehéz ügy.

Ildi! A védőnő a lázat a duzzanatot és a nyűgösséget említette az oltás folyományaként, de igazából egyiktől sem kell tartani, mert ez az új vakcina már eléggé bababarát. Mindenesetre azt mondta, hogy ha nagyon nyűglődne ne szenvedtessük, adjunk neki egy kúpot és attól megnyugszik. Majd meglátjuk! Drukkolok akkor Hannának is és Neked is:)
Én nem félek a szuritól és így Kolos sem :wink:
marcsim

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?