A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

én vinném levegőre. homeós szer: belladonna vagy aconitum. ha dhüsebb, ingerlékenyebb, akkor belladonna, ha félénkebb és szomjasabb, akkor belladonna, c12-es 15-30 percenként, három adag után c30-as adható néhány ismétléssel (gyermekek gyógyítása homeopátiával című könyv szerint) homeos füzetben még az is van, hogy Apis mellificát adhatsz, ha torokfájás is van

indianyo

Rylie :) annyira megértelek, olyan félelmetes, mikor egy kis bébicsek betegecske :(

indianyo

Rylie,
germicidből csak abban van nyugtató, amire a germicid C van irva...
jobbulást!!!!

és meg lehet azt csinálni, h nem váltom ki a kiskönyvem???? AAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNYIRAAAAAAAAAAAA nincs kedvem elmenni a védőnőhöz.... :?
mondjuk egyre gyűröttebb a kép hármaskáról ,mert azért kaptam róla egy képet, amin jól látszik a háta, és a feje... :P
pont úgy néz ki, mint az apja... :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

egyébként nincs vmi egységes állláspont arról, h az ellenanyag változik egy szüléről szülésre???
mért van az, h egyik doki ezt mondja, a másik meg azt?????
ez nem egy olyan de facto dolog???? :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

csajok,
minél előbb el kell mennünk ausztiába, SZÁRNYAL A FORINT!!!!!!!!!! :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci :) te milyen homeot javasolsz? És persze, lehet, hgoy nem váltod ki a könyvet, ha nem akarsz majd gyedet/gyst/egyéb támogatást kapni... ezt kétlem azért :) viccőtél csak, tudom én :wink:

indianyo

no felébredt és jókedvű, mert már rámol is szét ezerrel :)
még mindig melegnek találom, de majd ebéd előtt megtojózom, hogy most akkor mi a helyzet...

Zsan: germicid C-k van csak :roll:

paracetamol meg nem tesz jót a májnak azért nem szabad olyan sokszor azt használni hanem inkább kombinálva valami más gyógyóval amiben nincs paracetamol..

Indi: nálunk nincs homeo patika a közelben, asszem ami a plázában van ott is csak rendelni lehet és majd másnapra hozzák meg a cuccot... :(

meglátom most mi ahelyzet láz ügyileg aztán lehet, hogy azárt leviszem süsse meg a napocska is egy picit

Zsan: én a 16. hétben az afp előtt két nappal váltottam ki a kiskönyvet, mert enyém dokinéni megtiltotta, hogy előbb menjek a védőbanyához :)

Köszi mindent
Rylie
rylie

Indi,
én a Viburcolt a lázcsillapitásra irtam, de lehet h rosszul :roll:

Rylie,
én is kivinném kicsit a levegöre, tök jo idö van :)

Zsan,
védönö szerintem kevésbé gázos mint a háziorvos. legalábbis nálunk :? én kérdeztem, hányra menjek, és várnom sem kellett. mondjuk a szadai védönö egy tüneményes nöci :)

a lényeg, hogy most is csinálnak ellenanyagszürést :wink: jo sok vért szivnak majd le :P

Votiv,
jol vagy? voltatok fejlesztésen?
fibi

Zsána. este írok körlevelet a témában :mrgreen: mármint Bécs témában :mrgreen:

é ha ennyire szárnyal, majd viszünk lepkehálót is :mrgreen:
macskanyu

Rylie, Indi,
én homeoból a belladonnát ajánlanám, nekünk MINDIG azt ad a doki néni, ha beteg...és szinte mindenre jó is...
mondjuk eleinte úgy voltam vele, h miért nem AZONNAL jelentkezik a javulás, de meg kellett tanulnom türelemesnek lenni, és szépen mindig meggyógyultak a a gyerekeim.
De tényleg, a legesleges legfrusztrálóbb dolog a világon a kicsidet betegnek, kiszolgáltatottnak látni... :cry:

Macs,
okés...sőt, ha várunk még egy kicsit, akkor majd 1 forint lesz 3 euro... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Macs,
:lol: :lol: :lol:
amugy B most aludt el fél orája. Füli még nyomja? :wink:
fibi

Fibi :) Kiskönyv :D De jó, hogy mentek Bajára! És meddig maradtok, csak hétvégére?

Zuz :) Végre vmi jó hír! (Mármint hogy nem kell fizetni, ha a saját dokinál akarsz szülni.) Mindenestre ember legyen a talpán, aki ki tudja bogozni, hogy mi a pletyka és mi a tervezett módosítás...

Rylie :) Kamillának bulást és sok +++++++++! Sztem jól tetted, hogy adtál neki kúpot, ha más nem volt itthon! 38,5 felett fontos a lázcsillapítás, legalábbis nekem ezt mondta a dokink. Mi Panadolt is adtunk már B-nek, abból is tudsz féladagot kanalazni. Remélem mielőbb elmúlik lánykád láza és nem lesz szükség semmi ilyesmire!!
denizsa

Indi,
már megint a piszkos anyagiak... :lol:
kénytelen leszek kurvulni, mi??? :lol:
akkor elmegyek a kiskönyvért, nnna...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Rylie,
akkor még van egy hónapom, h rászánjam magam... :?

Fibi,
én nem értem ezt, megkérdezed majd a dokidat, h miért kell megint ellenanyag??? olyan kiváncsi lennék...mert a logika (sztem) azt diktálja, h nem kell...
de én csak amatőr orvos vagyok... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Rylie ! Kamillának jobbulást ! +++
Ha nagyon lázas én is kúpot adok , de vmi más hatóanyagú . Egyébként Panadolt .

Zsanci ! Változhat , ezért is nézik . Viszont épp most járt itt az új védőnőm ( immár az 5. :)), aki szerint a 36. héten kéne mégegy ellenanyagszűrés ,bizti , ami bizti . Állítólag Rókusban kérik , Érd meg odatartozik , függetlenül attól hogy én ugye nem ott fogok szülni .

Macs ! Én is irtam privit :wink:
greenolive

Füli fél órája ébredt...most kajáltunk meg :)
macskanyu

No mögnéztem: Rubofen Ibuprofen nevű hatóanyagot tartalmaz - ezt példűául kismamaként nem ajánlotta a kisokos könyv, viszotn paracetamolt meg gyerekeknek nem ajánlja.

Viburcolt én is lézcsillapításra vettem anno, mondván milyen jó, van homeos megoldás. Van is, csak nem a lázat csillapítja, hanem a lázas állapottal együtt járó nyugtalanságot. Hogy emnnyire hatásos, azt nem tudom, mert én akkor alkalmaztam, mikor kezdődő hasmenéses nyavalyája volt, akkor nem segített. Azért nem hajítottam ki :wink:

Enyém gyerek bemászott az ágy alá, onnan megtalálta az éjjeli kisszekrény fiókját, kinyototta, kirámolta belőle a kiscipőit majd odacsukta az ujját és most ordít - nem fáj neki, hanem mérges :lol:

ZSanci :) ez az, píz csak bajjal jár :lol:

És olyan de olyan irigy vagyok, hogy mentek Bécsországba!!!

indianyo

Zsan,
ha vigasztal, én sem értem, mert a védönö szerint is felesleges, föleg hogy nekem RH+ a vércsoportom :)

Deni,
tegnap kitaláltuk, hogy egy teljes hétre maradunk Baján, mert Zsolónak a jövö hét nagyon sürü, alig látnánk öt (kiállitás végig, minden este üzleti vacsi, stb.) Igy meg lesz aki segit, ha este 6-kor kidölök :mrgreen: Csak Ti fogtok nagyon hiányozni! :?
fibi

Fibi,
próbáltalak hívni :( mi negyed órán belül indulunk a városnak,kb. 1,5 óra múlva leszünk Fótligeten. szólj, ha úgy alakul.....a telóm nálam lesz..
macskanyu

Macs,
irtam sms-t. Ha B alszik, le van némitva a telcsim, mert itt minden felhallatszik :(
fibi

Fibi :) Hú, 1 egész hétre? Ti is nagyon fogtok hiányozni :( de az tök jó, hogy nem lesztek annyit egyedül és lesz segítséged is! :wink: Mi meg megyünk a dédihez, ha B. felébred, megköszöntjük a szülinapján :)

Indi :) Hogy Dominó miket csinál! :lol: :lol:
denizsa

Green,
az én dokim szerint meg NEM váltzik.
Akkor most melyik dokinak van igaza????
Sőt, Fibi védőnője szerint sem változik...
egyébként én is pozitiv vagyok... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Nurofent vettem végülis, be is nyelte a ded az adagját és most tovább rosszalkodik. 8) Ugyanis 39 volt popiban amikor mértem :(
De mostmeg tök jól elvan mert játszik meg vigyorog ezerrel csak a szemén látszik, hogy vlami nem stimmel ...
ha este se megy le akkor hűtőfürdő :? az nem gáz, ha őnagysága már nem fekszik el a vízbe hanem ücsörög??? vagy eresszük nyakig a vizet ? :)

És szuper idő van kint, de asszem ma nem viszem ki.

Fibi: 1 hét Baja az szuper lesz!

Mi kb 3 éve tervezzük, hogy megyünk Bécsbe mert az egyik barinőm oda ment férjhez, de eddig még nem jött össze..remélem nektek sikerül az út!

Rylie
rylie

QRVÁRA ELEGEM VAN A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYBŐL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Csak velem szúrnak ki mindig, vagy mindenkivel???????????

Gondoltam, kihasználom, hogya nővérem itt aludt a tegnap esti NST miat, és hajnalban elugrok vérvételre, aztán átrohanok a Bártfaiba uh-ra. A vérvétel cakkpakk 10 perc volt, de az UH-ra több mint 1 órát vártam, nem kezdték el a rendelést! Senki nem volt bent, nem vittek be kórházi beteget se, ment a kávézgatás, trécselgetés! A férjem már nagyon ki volt, mert nem akarta, hogy BKV-zak, viszont egyre inkább késésbe került. Ez még hagyján!
Végre bekerülök! Vizsgálat alatt végig az előző csaj adatait diktálta a nő az asszisztensnek, aztán utánam jött egy sürgős beteg, akinek műtét előtt kellett az uh, így nem nyomtatták ki a leletemet, mondván, majd később. Mondom jó, már mindegy, azon a 2 percen nem múlik. Erre az a hülye picsa kitörölte a leleteimet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És mit reagált rá????? Nem baj, emlékszik rá, és elkezd hasból diktálni számokat!!! Tudom, hogy nem emlékezett, mert én direkt figyeltem a monitort, hogy mennyi a BPD, és 98,8 volt, és ő 93-at diktált be, a többi értéket nem néztem, mert csak ezt ismerem, és ez érdekelt a szülés miatt. Majd megjegyzi, hogy még jó, hogy ilyen jó a memóriája :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Annyira ledöbbentem, hogy csak álltam ott, és azt hittem felrobbanok!!!! nem ám megismételte volna a vizsgálatotot! Ez volt az utolsó uh a szülés előt!!! Ezt veszik majd figyelembe, ha valami lenne szülés közben! hogy lehet valaki ennyire felelőtlen!
Reméle, el tudok menni ugyanezzel a beutalóval jövő héten is :?

Persze végighallgattam Uram örjöngését, hogy milyen szemetek, és hogy ez a magyar egészségügy, blablabla, úgy rámjött a sírógörcs, azt hittem megszülök! A legutóbb is olyan szemetek voltak velem itt (akkor is ehhez a banyához kerültem, nem tom, mi baja velem, a Szentesné mindig normális volt), de csak nem fizetek minden elkalommal 10 rugót magánba!

Kép
Kép
zuzmo1

Rylie!
Ne parázz a hatóanyagok miatt!!!!!!! A lényeg a láz csillapítása. A homeós szerek kivételével mindegyikben van valami, ami nem okés, de itt az a lényeg, hogy hosszú távon kúraszerűen nem szabad adni!!!! Panadolt pl 3-4 napnál hosszabb ideig nem szabad. Én a kúpra esküszöm, mert B volt, hogy a kanalasakat kiköpte, és azon aggódta, hogy most akkor mennyit nyelt le belőle, hat-e egyáltalán, a következő adagot meg ugye csak 4 óra elteltével szabad!
Én azt hallottam több helyről, hogy pl a panadolt lehet kombinálni a lázkúppal (aminek valami hihetetlen neve van: noraminophenazoni, vagy valami hasonló hangzású!!!) . Nekünk ez a kúp vált be a legjobban! És én beteg, lázas gyerököt nem vinnék levegőre, főleg napra nem, de látom ezzel egyedül vagyok :wink: :D
Hűtőfürdő: testhőnek megfelelő hőmérsékletű vízbe tesz a ded, majd fokozatosan hűteni a vizet, amíg 5 fokkal hidegebb nem lesz!

Jobbulást!!!!!!!
zuzmo1

Fibi!
Gratula akiskönyvhöz!!!!!
Hiánypzni fogsz, egy hét hosszú idő!

Zsanci!
Hidd el, egy csomó mindenre jó a kiskönyv, pl a leletek tárolására! Így a dedről készült fotó is biztos helyre kerül :wink: Az ellenanyagszűrésen pedig azért nem kell agyalni, mert úgyis megcsinálják. Vagy nem???? Én úgy tudom, hogy kötelező, és be is ragasztják a kiskönyv hátuljába! Szerintem azért is fontos, mert ha véletlenül közbe jön valami, pl műtét, akkor sem árt, ha tudják, és ott van a könyvben!
zuzmo1

Votivról nem tudtok semmit? Nem szokott így eltűnni :cry: Remélem, minden rendben van!

Zsana!
Egyébként hogy haladtok az éjszakai szopistoppal???? Igi hogy bírja? És a férjed? :wink:
zuzmo1

ZUZ : :twisted: :shock: ki ez a nő, mostmár tudni akarom én is! Nem valami fekete vagy barna hajú nőci volt???
A Szentesiné meg szőke ugye?
El is hiszem, hogy kiakadtál!!! Bírom amikor kihallatszik a kávézgatás meg trécselés... :x

Úgy döntöttem én se viszem ki, inkább jól kiszellőztettem a hálót :)

Rylie
rylie

Rylie!
Igen, a Bergendi vagy ki. Olyan fura, mert Votivnak pont ellenkező tapasztalatai vannak. Ezért is gondolom, hogy csak az én pofám nem teccik neki :twisted:
zuzmo1

Zsanci :) örvendetes, hogy pozitív vagy :lol:

Zuz :) Nagyon sajnálom a rossz élményt !!! - Sajnos ismerős, én minden uh-t megszívtam a Bártfaiban, ezért is kötöttem ki végül kétszer is a Praxisban, pedig egyébként nem lett volna rávaló...
Most már ne agyalj ezen inkább, mindjárt mentek születni :):):) - de addig még jól meglátogatunk a jövő héten, csak mondj egy napot és alkalmazkodunk :)

Rylie :) Ha most kéne hűtőfürdőzni, én beülnék Dominóval a nagy kádba, mert azért ilyenkor ficánkolnak meg kimerültek, így velem együttt jobban viselné.

indianyo

Indi!
Hétfő vagy csütörtök????

Kép
Kép
zuzmo1

Hűtőfürdőzésnek mennyi ideig kell tartania????
Sajna a Nurofen is csak 38,4-re vitte le a lázát igy fürödtünk. De nem tudtam mennyi ideig kell igy nem vittük túlzásba amikor már harmadszorra állt fel, hogy akkor kijönne má a kádból, akkor ki is vettem. Próbáltam belefektetni de az nemigen ment.
32 fokig hűtőttem az úgy jó nem?

Azért vagyok ilyen béna ebben, mert velünk Anyu sose csinált ilyet mert sajnált minket :) Inkább jól bekent disznyózsírral vagy betekercselt vizeslepedőbe 8)

Ry
rylie

Rylie :) hűtőfürdőnek nem kell sokáig tartania, de azonnal lesz hatása, meglátod, máris jobban érzi magát tőle. még a sima fürdő is segítene, hát még így.

indianyo

Zsanci !

A legújabb kutatások szerint rh+ esetén is változjat az ellenanyag . ( nem értek hozzá ) Nekem már megcsinálták , mármint a mostani terhesség alatt is . A védőnő szerint viszont mégegyszer kéne a 36. héten , merthogy terhesség alatt is változhat . Majd rákérdezek dokinál , bár Áronnal is csak egyszer csináltak .

Rylie ! szerintem jól csináltad , de majd többiek válaszolnak , nálunk eddig nem volt rá szükség . ( kopp-kopp )
greenolive

beletekercselt vizeslepedőbe - hát az sokkal borzasztóbb! velem is ezt csinálta anyám, én meg ordítottam, emrt szörnyű volt. aztán kamaszkoromra megoldottam magamnak a hűtőfürdőt és azóta tök jó :)

indianyo

Zuzmo ! Uh t sajnálom :( Én még csak Szentesinénél voltam , pozitív tapasztalat .
greenolive

Rylie! Mi is nemrég estünk át ezen a 3 naposon. Sajna Grétinek végig nagyon magas láza volt (popóban 40,5) és semmi nem vitte le neki, csak az éjszakai alvás.
Én első nap sokáig vártam, hátha nem megy túl magasra (38,5-ig elvileg nem kell semmit tenni), viszont estére pikk-pakk 40 lett neki. Én beletettem langyos, majdnemmeleg vízbe, és nem kell 32 fokig hűteni, elég 36-37 fokig (doki mondta) és nekünk is Gréti még ebben a vízben is majd meg fagyott, viszont egy kicsit lejjebb vitte a lázát.
Én Germicid kúpot adtam neki (a simát, amiben nincs nyugtató), egy egészet. Ez az első nap érezhetően levitte a lázát, 40,5 volt hűtőfürdő előtt, utána 39,5, amikro a kúpot adtam, és rá 1 órára -ugyannem mértem- de érezhetően kb csak hőemelkedése lehetett.
Másnap délelőtt 0 láz, még csak hőemelkedés sem, jókedv, és dél körül kezdett emelkedni, de megint csak 38,5-nél adta egy fél kúpot. Mondjuk semmit nem használt, úgyhogy másnap is volt 2 hűtőfürdő és este egy egész kúp, de este ugyanez a 40 fokos láz volt. Éjjel sajna nem vitte le a kúp a lázát, mellette aludtam, és óránként néztem a homlokát, de mivel éreztem, hogy feljebb nem ment, és Gréti is tök nyugisan aludt, meg hát kúpot úgysem adhattam még egyet, így nem piszkáltam, nem votl szívem hűtőfürdő miatt éjjel felébreszteni.
Harmadnapra már csak 39 fok volt a maximum, az is csak késő délutánra.
És negyedik nap semmi baja nem volt, jöttek a pöttyök.

Úgyhogy kitartás, hátha "csak" erről a 3 naposról van szó.
Én mondjuk dokihoz nem vittem (pont hétvége is volt), de nagyon ő se tudott volna mit csinálni.

Szerencsére azzal együtt, hogy ilyen magas láza volt, a kedve végig jó volt, és evett is és ivott is rebdesen. Egy kicsit talán kókadtabb volt, és +1-et aludt rajtam.

És én sem vinnék ki beteg, főleg lázas gyereket. Mi inkább egész nap az ágyban feküdtünk, Gréti szerencsére nagyon szereti a mesekönyveket, és azt olvasgattuk (betakarva).

Zsan! Nekem is 15 hetesen lett kiskönyvem, de a védőnőt azóta szerencsére csak 1x láttam, azt is Gréti oltásakor.

KépKép
KépKép
lindicita

Bocsánat, de mégsem vagyok biztos ebben a 36-37 fokos vízben, így leírva túl melegek tűnik. Mivel nincs is hőmérőnk, nem ezzel foglalkoztam, hanem azt mondta a doki, hogy eg ypicit kell hidegebb legyen, mint a szokásos, mert úgyis lázas, szóval hidegebbnek érzi, és nem kell nagyon lehűteni, csak 1-2 fokkal, hogy még bőven langyos legyen.
lindicita

A cukros vérvételhez most a gyógyszertárban kellett kiváltani a cukrot. A vérvételes nőci mondta, hogy itthon csináljak belőle "fincsi" limonádét, és azt vigyem be. De mennyi vízben kell feloldani?
lindicita

Sziasztok!

Én RH- vagyok, a terhesség elején neg. volt, de a 25 hét körül találtak antigént az ellenőrzéskor, tovább vizsgálták de nem vércsoport specifikus (egyébként kaptam anti-D-t korábban). Most vmi olyasmi van a tegnapi leletemen, hogy feltételezhetően anti-kp-a, de hogy mi ez azt nem tudom.
Viszont most sem vércsoport specifikus, tehát nem támadja a baba vörösvérsejteit. Ha a baba + ami valószínű, akkor kapok szüléskor anti-D-t és nem lesz a következő babánál sem gond.
Azt nem tudom RH+ esetben miért vizsgálják, hisz akkor nem támad az anya szervezete?

Itt egy leírás erről, szerintem ebből érthető:
"Rh-vércsoport; az emberi vörösvértestek felületén kimutatható tulajdonság, a Rhesus-majomról kapta nevét, mert ebben az állatban fedezték fel a vércsoportot.
Az európai emberek 85 %-ában jelen van, ezeket Rh-pozitívaknak (újabban D-pozitívaknak) nevezik, 15 %-nál hiányzik (Rh-negatív, D-negatív). A tulajdonság domináns öröklődést mutat, azaz ha a gyermek egyik szülőjétől pozitivitást örököl, már meg fog nyilvánulni benne a tulajdonság. Ha az Rh-negatív nő Rh-pozitív férfitól Rh-pozitív magzatot fogan, a számára idegen tulajdonságú magzati vörösvérsejtekkel szemben védekező ellenanyagokat termelhet szervezete. Ezek az anyai védekező anyagok aztán bekerülhetnek a magzatba és annak Rh-pozitív vörösvértestjeit megtámadják, elpusztítják. Mindez nem olyan gyakran fordult elő korábban sem, mint a gyakoriságra vonatkozó számok alapján várható lett volna.
Mivel az eseménysorozatban a döntő pont a magzati Rh-pozitív vörösvérsejteknek az anyai keringésbe való átjutása (ez készteti védekezésre az anyai szervezetet), keresték annak módját, hogyan lehetne ezeket a magzati vörösvértesteket az anya szervezetében ártalmatlanná tenni. Ez teljes mértékben sikerült is; ma minden Rh-negatív nő szüléskor (ekkor szoktak a magzati vörösvérsejtek az anyába átszökni) a vörösvérsejtek hatását semlegesítő ún. anti-D-gamma-globulint kap már évtizedek óta és ezzel az Rh-összeférhetetlenségen alapuló betegségei szinte teljes mértékben kiirtották.
A vércsoport-összeférhetetlenség egyébként a magzati vörösvértestek tömeges pusztulását eredményezte, a fölösleges vérfesték epefestékké alakulva rendkívüli mértékű sárgaságot okozott, mely súlyos idegrendszeri károsodást, esetleg halált eredményezett.
A ritkán ma is még előforduló kórkép kezelése során az idejében végzett vércsere segítségével mindezeket meg lehet előzni, a gyermek egészségesen nő fel."

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Programajánló:

2006. November 25. szombat
Kisvilág családi délután
Igazi színházi különlegességgel indul ez a délután. A Figurina évek óta a hazai és nemzetközi gyerekszínhái fesztiválok díjazott társulata. Varázslatos színházukban az életre keltett tárgyak, az élő zene és színészi játék összhangjából bontakozik ki a mese. A színház után közös játék és kézműves következik, majd a Kolompos Együttes vezetésével következik a tánc...

15.30: Eszti álma - a Figurina Animációs Kisszínpad előadása
16:20: Családi játszóház és kézműves
17:00: Kolompos családi mulatság

Helyszín: Fonó Budai Zeneház
Budapest, Sztregova utca 3.
Telefon: 206 5300

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Nekem ma már másodszor fagy le a babanet :evil:

Zuzi,
elhiszem, hogy mérges voltál, tényleg bosszanto!! :( Most már örülj, ide sem nagyon kell többet menned :)
Velem Bergendi mindig rendes volt, sokáig mutogatta a babát. Viszont szülés elötti UH-n nagyon felhuzott :( Látni vélt vmi sötét foltot a baba mája mellett, és 1 orán keresztül (!!) nyomogatta a hasam a géppel, már nagyon fájt :( és közben tippelgetett (!), hogy talán ciszta lehet.... végül áthivta egy idösebb kolleganöjét, és ö mondta, hogy hát nem tudják mi ez, majd szülés után emiatt UH-zzák meg a babát! persze bögve mentem BS-hez, aki megnyugtatott, hogy hát hajlamosak kissé eltulozni a dolgokat a szonográfusok.... máskor meg félvállrol veszik, jo fejek....
fibi

Udvaron történt délután:
Bálint szedegeti a kavicsokat, majd megszolal: "Fázik kavics... bevisszük" :D
fibi

UH: Nekem dec.6.-án (36.hét) kell mennem uh-ra, utoljára 22. héten voltam. Azt beszéltük meg, korán megyek a Bártfaiba, majd utána rendelésre a dokimhoz. Nem kaptam beutalót Tőle, így most azon gondolkodom, beutaló nélkül, szolnoki lakcímkártyával, elég necces lesz. Lehet felhajtok egy beutalót a háziorvosomtól, és elmegyek itt helyben. Igaz utoljára 3-4 órát vártam kint, de viszek egy kellően vastag könyvet, inni és ennivalót, kispárnát... :-) akkor tuti 10 perc alatt végzek.
A gép azonos tudással rendelkezik, hát nem egy soten lévő nasa technika.

Annyira fel vagyok dobva, a pajzsmirigy hormonjaim teljesen jók! ma beszéltem a dokimmal.
Lassan 6 éve várok erre, és a végén pont amitől tartott, a terhesség tesz jót? :D Mondjuk éreztem, hogy milyen jó nekem ez a másállapot, úgy elvagyok, mint a befőtt. :lol:

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Kisherczeg,
36. héten tölem már nem is kértek beutalot, elég volt a kiskönyv :) addigra már benne vannak az adataid a gépükbe :wink: ja, és én dokim sem adott akkor már beutalot UH-ra.
Örülök, hogy a babo segitett a pajzsmirigyeden :D
Mélem átment tegnap?
fibi

Lindi!
Szolnokn egy nagyobb bögrében kavarták fel, fele volt kb. a cukor és ugyanannyi víz.
De az SZTK adott mindent, és meg is keverte a koktélt a laborban aki a vért vette éhgyomorra. Még citromot is tettünk bele.
Azt mondta az alján a morzsákat nem kell elrágcsálni :-) nem is volt olyan borzalmas.
Mondjuk nekem éhgyomorra inkább alacsony a cukorszintem, kiültem a térre az SZTK elé, és kiolvastam vmi vékonyabb könyvet.

Múlt héten a pesti éhgyomri vérvétel már-már necces volt 9 tájban, pedig véradó voltam anno, ez a pajzsmirigy ellenőrzéshez vett nem is mennyiség. Eddig kb. felszaladtam a lépcsőn a büféig, most meg kapaszkodtam a korlátba és kutattam a táskámban a müzliszeletet. Persze szőlőcukrot mindig elfelejtek magamnál tartani.

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Aki szereti a népmeséket:
http://groups.google.hu/group/nepmese?hl=hu

Most nem valami forgalmas a lista, de hátha feléled...

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Fibi! Igen, nagyon köszönöm! :-)
Írom a választ...

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Zuz,
ha bejelentkezel uh-ra, akkor szólj,h te a Szentesnéhez akarsz menni, és akkor hozzá mész. Az asszisztens nő is nagyon aranyos!!!

Andi,
ez az rh-s dolog nagyon durva...most akkor kéne nekem ilyen vizsgálat? Ha igen, akkor a dokim miért mondja, h nem kell??? :roll:

Képzeljétek,
B egyik ovis társának az anyukája ma szülte meg kicsi lányát röpke 2 óra alatt, Kamillát!!!
A dokija Bardóczy volt...Reggel nyolckor bementek, 10-re megvolt a baba...
Két fiú után a harmadik végre lány lett nekik!Úúúúúúúgy örültek, látnotok kellett volna az apukát!!!!!!! :lol: :lol:
Szóval, isten hozott Kamilla!!! :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Rylie,
azt mondják, úgy kell elkezdeni a hűtőfürdőt, h annyi a hőmérséklete, ahány fokos a baba...és abba ül bele, és LASSAN hűtöd le a vizet 32 fokosra (kb)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?