A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Én hétfö délutánra kértem ip-ot UH-ra, mert akkor a Szentesiné rendel ott.

Zsan,
látod, van remény :wink: Isten hozta Kamillát :)
szerintem az elsö vérvételen megnézik az rh-s dolgot. vagy Neked nem irta rá a doki a beutalora, hogy Ellenanyagszürés IS? :roll:
fibi

Szia csajok :)
megvagyok, csak ríd üzemben.

Kamillának jobbulást!!!

Fülicseknek nagy puszi az első szóért!! :D

Neet, gratula az unokaöcsihez! 4 kiló, ejha! :)

Kisherczeg, ha egyszer már voltál Bártfaiban, többször nem kell beutaló, csak a kiskönyv.

Zuzi, úgy sajnálom ezt a rémes uh-élményt!!! kár, hogy nem kértél ip-t délutánra Szentesnéhez, úgy várni se kellett volna :(

Green, talán mégis meglesz Nóri karácsonyra! :wink: és Áron szokott beszélgetni a hugicával a pocakban?

szegény Kútvölgyis kismamák, most nem mehetnek be szülni a karantén miatt...

Curse és Adél baba mindjárt otthon lesz? nagyon kiváncsi vagyok a szüléstörténetükre, olyan rég olvastunk ilyet :) de most már majd egyre gyakrabban :wink:

votiv 8)
votiv

HOLNAPI TALI:
most csak gyors bekukk, nincs (nem volt) időm ma, de lényeg, hogy voltunk már fotózkodni, mert ma fogorvos előtt megejtettük, így holnap nem hinném, hogy megyünk.
ancsipancsi

Zuzmó!
mindenképp nyugodj meg!! semmi baj nem lesz szülés közben, de te nagyon jól emléxel az incidensre és az értékekre, majd elmondod a dokidnak. meg van ott is UH fenn, nekem is közvetlen szülés előtt azzal nézték meg, hogyan fekszik a baba. a lényeg, hogy még az adatok bediktálása előtt látták jól, hogy nem öreg a lepény, meg hogy minden rendben! tényleg ne félj!
a dühödet meg add csak ki!

Lindi!
mi ma véletlen 10-re értünk oda, és így is 3/4 órába tellt, pedig csak 2 család volt előttünk. szóval ne számíts rá, hogy gyorsan végeztek!

Green!
drukkolok, hogy ne érintsen a dolog! :)

Rylie!
én is a paracetamol miatt nem adnám sűrűn a Panadolt, de most legutóbb lejárt a kúpunk szavatossága, így ezt adtam. különben éjjelre - ha nem megy le a láza - adj inkább Germicidet, ha az már bevált!!! egytől semmi baja nem lesz!
nekünk a Nuraminozopheum is bejött lázcsillra. (algopyrin tartalmú)
azért ha nem változik, vidd el dokihoz, mert múltkor Lencsével pontosan így kezdődött, csak kiderült, hogy a mandulája volt begyulázva. én is akkor adtam neki Panadolt, mikor 39 volt a popiban.
a hűtőfürdőről annyit hallottam, hogy fokozatosan kell hűteni, de csak ilyen kb. 30-32 fokig, szóval nem hidegre.
kitartás, jobbulás!
ancsipancsi

Ancsi!
És hány órától vannak ott?

Zuzi!
Hogy te mindig kifogod ezt az uh-s nőcit! Bár nekem személy szerint ez a csaj még szimpibb volt, mint a Szentesné, de lehet, hogy jó napja volt.
Én holnap készülök menni, de délelőtt, beutaló nélkül, most először, hát remélem nem zavarnak el.
lindicita

uh: hát, sok választásom nem volt, mivel a nővérem most tudott vigyázni B-re :? De ma du. bejelentkeztem jövő szerda délutánra, NST előttre.
Nme a várakozás akasztott ki, az csak a ráadás volt. De amikor annyi hír van arról, hogy uh-on ezt is azt is elnézték, hogy meri megtenni ezt ez a nő????? Ez akkora felelőtlenség szerintem! Újra kellett volna csinálnia a vizsgálatot.....

Ancsi!
AKkor Lencséd lehet, hogy szépségkirálynő lesz? :wink: :lol:

Rylie!
Holnap vizsgázok eü-ből, és a könyvben olvastam a csecsemőknél alkalmazható hűtőfürdőt. Jól emlékeztem, amit délután leírtam az az okés!!! Testhőnek megfelelő víz, aztán fokozatosan hűtjük, hogy 5 fokkal hidegebb legyen (kb 10 perc!)
vizeslepedő tényleg extra-megagáz!!! Emlékszem, egyszer alkalmazta rajtam jóédesanyám!

Zsana!
Te rh- vagy?
De jó annak az anyukának! 2 órát fejen állva is kibírnék.....És látod, van remény, hogy a 3. lány lesz :wink:

Lindi!
Én úgy emlékszem, hogy 2 és fél decit mondtak nekem....

Andi!
Képzeld, nekem B-vel a cukorterhelésen a kis cukordarabkákat is be kellett nyomnom :twisted:
zuzmo1

nővérem egyik ismerősének "elfeljtették" beadni szülés után ezt az ellenanyag bizgentyűt. A következő terhessége alatt a magzaton kellett többször vérátömlesztést végezni :shock: Ha jól tudom, egészséges lett a kismanócska, de nagyon szörnyű lehetett végigizgulni a terhességet, és végigcsinálni ezeket a durva beavatkozásokat!
zuzmo1

KÉRDÉS: a 18 hós oltásnál várható mellékhatás? (láz, stb) holnap elvinném B-t, csak hát utána mennem kellene vizsgázni......
zuzmo1

Zsanci!
Az én szintén nem orvosi :-) logikám szerint sem, ha rh+ vagy, minek kellene...

De ha az az egészségügyi protokoll -imádom ezt a kifejezést - hogy nem rendelem össze a TBszámot, egy olyan fontos infóval, mint vércsoport, esetleg ráírhatnám a TB kártyára, hogy kéznél legyen, ha kő...
akkor nincs mit tenni: új terhesség -> új eset -> új terhesgondozási folyamat -> új vércsop. meghatározás...

Bár az hallottam van vmi szupermodern új plasztik mágnesvonalas kártya, amit már csak el kell kérni, és az majd mindent tud. Már csak az a kérdés, mi az a minden...
Félek több rajta a TB folyószámlakeret adat, mint az egészségügyi...

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

egyik barátnőm mondta, hogy osszam meg veletek a toxikológiával kapcsolatos élményeit.
Másfél éves a kisfia, és a múltkor hirtelen elkezdett sírni, amikor inni adott neki. Először a fogára gyanakodott, de aztán megijedt, hogy mi van, ha nme mosta el jól a poharat, és az mosogatószeres maradt. (ő egyébként is túl aggódós!!!) Így megnyalta a poharat, és érzett valami csípős ízt. Na, jó ideges lett. Másnapra már fájt a nyelve, és elég csúnya is lett, gyereknek semmi baja. Felhívta a gyerekdokit, aki azt mondta, hogy fihgyelni kell a gyereket, ha jól van akkor nincs baj! De azért megadta a gyerektoxikológia számát, ahol iszonyatosan leteremtették, hogy miért nem vitte be azonnal a gyereket, mert a toxikológia egész máshogy működik, lényegtelen, hogy a gyereken nem látnak semmit, be kell vinni a legkisebb gyanu esetén is. Persze szegény sírva rohant be, vitte a mosogatószert (ami egyébként biomosogatószer, direkt a gyerek miatt), megállapították, hogy nem mérgező, és a szájába rágták, hogy a legkisebb mérgezési gyanuval is hívni kell a toxikológiát! (mondjuk az ő nyelve még azóta is sebes :? )
Ha valakit érdekel, itt van a számuk, érdemes felírni. Bár az én személyes véleményem, hogy direkt ijesztettek rá, mert ugye telefonban nem tudnak sokat mondani, soha nem lehet tudni: 333-50-79
zuzmo1

Kisherczeg!Andi :) Elvileg csak először kell beutaló az uh-ra, aztán elég a kiskönyv vagy az előző lelet, nálam így volt :wink: És nagyon örülök, hogy ilyen jó lett a pajzsmirigy-eredményed!! :D

Fibi :) Fázós kavics :lol: :lol:

Zsan :) Isten hozta Kamillát :D

Zuz :) Ez az uh-eset tényleg durva :evil: :evil: nem csodálom, hogy felhúztad magad! Drukk a holnapi vizsgához! Megkaptad a hétfői mélem?

Én is rh-negatív vagyok, apa meg pozitív, mire kérdezte a védőnő múltkor, hogy megkaptam-e azt a szurit, nekem meg fogalmam se volt (nem emlékeztem, csak vmi méhösszehúzó szurira, bár lehet, hogy volt benne más is), mire azt mondta a v.nő, hogy ha nem kaptam volna meg, akkor már elvetéltem volna :shock: de megnézte a kórh.-i zárójelentésem, amiben az áll, hogy "az újszülött rh-negatív lett, az anya immunisatiojától eltekintettünk", vagyis úgy néz ki, hogy mégsem kaptam, mert a fiam rh-negatív lett. De ez elvileg későbbi vérvételből derül ki, vagy azonnal tudni lehet? És ha "kötelező", akkor miért nem adták? Na már egyáltalán nem értem... :?: :?:
denizsa

Deni,
hu, ez jo kérdés :shock: reméljük, tudták, mit csinálnak a H-ban, és nem felejtés miatt nem adták be, hanem mert hamar kiderült a vérvételböl, hogy B is rh-negativ.

Zuzi,
mellékhatás mindenkinél más, van akinél semmi nem jelentkezik. de kb 8-10 nappal az oltás után jöhet elö, szal holnap még nem hiszem. mert vinnéd Magaddal Bazsot vizsgázni? :)
fibi

Zuzi!
nem lehet, hogy pszichésen lett az anya nyelve rücskös? :) volt egy kolléganőm, aki volt, hogy érzett a csésze szélén valamit, és azonnal kiütéses lett a szája. és lehet, hogy nem is volt ott semmi.

node
Lencse nem lesz szépségkirálynő, nem is azért vittem, meg nem is sikerültek jól a képek, nem tudták megnevettetni.

Lindi!
10-től kezdődik elvileg.

OLTÁS:
kérdés hasonló, mint Zuzinál. 15 hós oltás után mikor várhatók a tünetek? mert 27-én elutazunk wellneselni és nem akarom, hogy ott érjen minket a baj.

hihetetlen, hogy ma mi mindent kellett elintéznünk, lóg a belem, és most szkennelgettem a hitelhez is a cuccokat. (kezdődött azzal, hogy a szkenner nem működött :/ )
ancsipancsi

Zuzi,
36. hét után már minden héten kell UH-ra is menni? :shock: Aj, én csak a heti NST-kre emlékszem... :?

Ancsi,
Bálintnál pl a 15 hos után 10 nappal jelentkezett orrfolyás, pici höemelkedés. De ez is gyerekfüggö. Hova mentek wellneselni? :) irigy vagyok 8)
fibi

Ancsi, Zuzi, a 15hós MMR-nek van a 8-10 napos lappangása. de ha netán be is pöttyesedne a gyermek, akkor sem fertőz!!!
a 18 hós DPT-nek azonnali a reakciója, ha van. nálunk kis bágyadtságon kívül már semmi nem volt, de azért Zuzi, sztem inkább várj egy napot még azzal a szurival.
vizsgához nagy kalappal!!!

votiv
(21)
((hűha, basszus, már kéne egy ip-t kérnem a dokimhoz, mindjárt nálam is itt a cukros lötyi ideje...))

votiv 8)
votiv

Huha, akkor ezt is rosszul mondta anno a gyerekorvosunk (18 hos reakcioideje) :roll:
fibi

A mai élmények miatt megyek jövő héten!!! örülnék, ha lenne egy normális leletem szülés előtt!

OLTÁS: félek, hogy jövő héten már nem tudom elvinni B-t :cry: Annyira le vagyok épülve! Tisztára be van dagadva a lábam, már alig tudok menni, és iszonyú fáradékony vagyok :cry: B-vel nem volt ilyen...........
Fibi!
nem viszem magammal viszgázni, csak az apját akartam megkímélni :wink:

Votiv!
Mikor és hogy kell használni a Weleda szoptatós olajat????? Mert az van ráírva, hogy már szülés előtt lehet, gondolom, akik még nem szoptatnak. De én még egész sokat szoptatok. Ráérek majd a kórházban elkezdeni? És simán csak bemasszírozom? És le kell mosni szoptatás előtt? Momentán csak ennyi a kérdésem 8)

ez az eü vizsga mennyire komoly? Ma próbáltam olvasgatni de jól bealudtam rajta, és most is húz az ágy....
zuzmo1

Deni! Megkaptam, és esküszöm úgy emlékszem, hogy válaszoltam is :oops: Ennyire meghülyültem volna??? :shock: Holnap este pótolom :oops:
zuzmo1

Zuz :) Weledát nem kell lemosni. Szép álmokat és jó vizsgát!

Fibi :) Bálintod milyen tündér - engem midnig lenyűgöz a gyerekek logikus gondolkodása (kavics fázik) :)

Dominó kilopott egy kölesgolyót a tányéromból és nagoyn ügyesen elmajszolta, majd követelt még - benyomott egy marékkal végül. Közben eszembe jutott Fülecske, ahogy kilopta a currys rizst MAcs tányérjából... jó lesz vigyázni :)

Szrekuc :) merre jársz? híttalak több ízben is!

indianyo

Zuzi, lazíts! akkor sincs semmi baj, ha Bazsó kivételesen később kapja meg a szurit. de biztosan el tudsz még vele menni a gyerekdokihoz is.

Weleda olajat szülés előttre azért ajánlják, mert a még "edzetlen" ciciket ápolja, felkészíti a nagy igénybevételre. nálad ez ugye most tárgytalan :) szóval simán ráérsz később (akár a tejbelövellést megkönnyítendő, már ha lesz még neked ilyen :wink:), vagy ha van kedved, kezdheted most is, nagyon kellemes, lazító olajocskák vannak benne :D
lemosni nem kell, pár perc alatt tökéletesen felszívódik. használhatod szopi után, két szopi közt vagy szopi előtt is, de azért szopi előtt legalább 15 perc teljen el, hogy legyen ideje kifejteni a hatását.
masszírozd 8-as és csillag alakban (a szélektől a bimbók felé, két kézzel egy cicit), és a hónod alá is nyúlj be és itt is maszírozd meg egy kicsit (itt vannak a tejmirigyek). tejserkentő akupunktúrás pont a szegycsont két cici közé eső közepe is, ezt is meg lehet maszizni :)
votiv

Jó reggelt, szép napot mindenkiek Kép

Indike,
:D De jó az új avatarod! (Füles egyébként a currys csirkét lopta ki :mrgreen: )

Zuzi,
nem segít egy kicsit a bedagadt lábaidnak a hűvös-vizes zuhany? nekem anno nagyon jól esett, pláne ha 5 percre felpolcolhattam utána. EÜ nagyon pite, szóval nem nehéz vizsga :) drukkok mennek neked :)

Ancsi,
Lencséd olyan szép lányka, hogy szerintem nem lehet róla rossz fotót készíteni :) Nitrazinos kísérletet nem felejtettem, ha lesz 5 percem, küldöm, a többivel együtt mélben :)

Isten hozta Kamilla babát idekint :)

Votivom,
ti hány órára mentek lovagolni, amikor mentek?

mitisakartammégjajj....

csók

Macsek
macskanyu

Ma reggel majdnem befigyelt egy igazi rokázás :? kirohantam az udvarba, de csak öklendeztem csomot :( lehet h a korai kelés a vérvétel miatt, vagy nem tudom, mi lehetett....

Indi,
köszi a dicséretet, én is nagyon szeretem megfigyelni a beszédüket :) és tök jo az uj képed Dominorol, csak nézek, mekkora már :shock: tök rég láttam öt.

Zuzi, Votiv,
bocsi, hogy ha esetleg hülyeséget irtam a 18 hos reakciojárol..... lehet h rosszul emlékszem :? azota is szarul érzem magam miatta..... :roll:
fibi

köszi az oltásos infot, akkor jövőhéten adatom be

Fibi!
férjem intézi a wellnesst, részben az üdülési csekkemből, a Grandhotel Galyába. (Galyatető) még nem tudom mi lesz, mert tegnap összekaptunk, ugyanis nem volt már sima szoba, és ő lefoglalta a dohányzót. mondtam, hogy ma szépen meg is kérdi tőlük, hogy nem büdös-e a szoba, mert azért gyerekkel menni....

Zuzi!
ha bírod még jövőhétig, akkor mehetünk együtt szerdán és csütörtökön is oltásra.
ancsipancsi

Fibi :) ne marcangold magad, te most érzékenyebb vagy picit a babácska miatt, szerintem senki se haragszik meg, ha valamit nem jól mondasz :) Majdnemróka :( Egyél egy kis fagyit, ha túlleszel a vérvételen - kedvenc gyógymódom háborgó gyomorra :lol:

MAcs :) A lopkodás a lényeg, most már a tányéromat is jobban szemmel kell tartani :lol: Jövő hét hétfő vagy csütörtök Jó nektek Zuzit és Bazsót látogatni? Persze csak Fülecske ébredése után.

indianyo

Sziasztok!

Macs
nagyon király a Napod köszönjük! :wink: :lol:

Indi,
mindig későn vettem észre, hogy hívtál vissza meg nem tudtalak hívni, majd ma jól rátöltök a kártyára
nagyon kalandos nap volt tegnap, kisebb burleszk filmbe illő jelenetekkel, este kidőltem, mint malac az ólban :)
de. nem vagyok, de du ha feltöltöttem majd hívlak :)
tök jó az avatarod!!!!!! :) óriási ez a gyerek! :)

Fíbsz
hány hetes vagy? meddig tart még ez a rókázós időszak? (mondjuk én állandóan rókáztam :) az elején terh hányinger aztán meg gyomorégés és pl egy jól sikerült pizzázás után a fincsi paradicsom utána mindig a a hazaúton már a bokorban landolt; kevés olyan budapesti közterületet tudnék mondani, amit nem jelöltem meg... :oops: )

Kép

Kép

:D
szrekuc

Indi,
már tulvagyok rajta :) ebben a ködben nem volt kedvem fagyit enni, inkább sajtos kenyérre szavaztam :wink:

Ancsi,
Galyatetö nagyon szép hely, de jo lesz Nektek! :D Mi egyszer Mátraházán egy dohányzo szobát kaptunk, és hááát... én még a fotelban is éreztem a szagát :? de én alapbol szagérzékeny vagyok (nemcsak várandosan) :P
fibi

Indi!
rettegjenek az indiai adócsalók! :)

http://www.stop.hu/showcikk.php?scid=1055332
ancsipancsi

fagyis gyógymód - nyamnyamm :)

Zuz
én mindig Bergendi Katinál voltam, UM direkt őhozzá küldött; mindig tök normális volt v lehet h én nem foglalkoztam vele, mert mindig úgy gondoltam, h na most látom a babámat ő meg itten az ehhez hozzásegítő személyzet... :wink: úgyh nem igazán emlékszem milyen volt, meg mi mindig időpontra mentünk és ált jött az apja is Ábelnek és úgy meg ugye mér kevésbé szokott nagy szája lenni a nőknek ha pasi is van ott ( nem mintha ő olyan leteremtős lenne....micsoda egy hímkp-ú világot élünk :wink: :D )

Kép

Kép

szrekuc

Szrekuc,
10+4 :) de ez egyénenként és terhességenként változik, pl Bálinttal csak 3 hétig tartott, és sosem rokáztam. most valahogy hosszabbnak tünik... :?
fibi

no mi most el, szép napot mindenkinek!!!!!!! :D :D

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi :) Első olvasatra vicces a cikk. Sajnos a valóság elborzasztó :(

indianyo

Lindi és mindenki: köszi a hűtőfürdős tanácsokat. Tényleg jó dolog, de azt vettem észre, hogy csak kb fél óráig hat azt slusz :(
3-kor arra ébredtem, hogy nagyon nyöszi és 39,4 volt már neki, be egy újabb adag nurofen :( Próbáltam borogatni is, de nem engedte :( Reggelre nem volt láz, de nagyon kis nyafi volt szegénykém, még a kedvenc hamiját se ette meg...banánt azt annál inkább evett volna, de azt nem merek sokat adni neki, nehogy megfogja a pociját. Aztán megint 38,4 lett neki, adtam egy fél kúpot aztán most alszik. 13 órától van doki, megyünk is hozzá asszem. Engem ez a 39,4 eléggé megijesztett!!! Utána alig aludtam csak tapiztam a gyereket egész hajnalban ott magam mellett...

Ancsi: Galyatetői szálló: ott csattant el az első csók amit kaptam életemben :oops:

UH: Nekem sehol nem volt semmi gondom senkivel egész várandóság alatt ! Kivéve a genetikán a Schöpfbe :evil:
A Bergendy az utsó uh-mat csinálta szülés előtt, akkor találkoztam vele először. Szal nem sok tapasztalatom van vele.

Indi: kölesgolyó már mehet is? Akkor én is kipróba Kamillkánál ;)

Zsan: Kamilla druszának :)

Zuz: eü vizsga: én megszívtam mert azt a hülye babát kellett lélegeztetni és sehogyse akart emelkedni a mellkasa pedig már vörös volt a fejem majd mondtam, hogy én inkább hívnék segítséget :lol: de a vizsgázatató addig nem hagyott békét mig egy picit meg nem emelkedett a baba mellkasa! Bár nem hiszem, hogy neked oda kéne kupercolnod a nagy pocakoddal a baba fölibe 8)

Rylie
rylie

Rylie :) hát az a láz tényleg nagyon magas :( Remélem, hamar túl lesztek rajta és tényleg csak a 3 napos!
Én nem mertem volna még kölesgolyót adni, attól féltem, hgoy rátapad a szájpadlásra, vagy lenyomja a torkán vagy fulladozni kezd.. de egyik se történt, oylan ügyesen és óvatosan rágcsálta és nagoyn büzske ovlt magára, hgoy ő már felnőtt dolgot eszik :)

indianyo

Rylie!
a 39,4 popiban volt annyi? mert akkor az "csak" 39. ez is nagyon magas. helyesen tetted, hogy a jól bevált kúpból adtál, én nem bíznám a népi gyógymódra az ilyen lázas babámat, és ezzel tudom nem vagyok népszerű. hiába kíméletesebb a hűtőfürdő, mint a gyógyszer, kérdezd meg a dokit, én úgy tudom, hogy elsősorban akkor alkalmazzák (ilyen magas láz esetén), ha a lázcsillapító gyógyszerek mellett sem megy le kielégítően a hőmérséklet. én szinte sosem eszem gyógyszert, de ilyen esetben nincs pardon, meg hókuszpókusz.
az még hozzá tartozik a történethez, hogy nekem egyszer gondom lett abból, hogy nem akartam hagyni, hogy szurival csillapítsák a lázamat. utána több napig egy bizonyos szert kellett szednem, mert a hosszú ideig fennálló láz miatt kitáguló agyvíztől szem- és fejfájdalmaim lettek. (konkrétan: amerre néztem, abban a sugárban fájt hátul a fejem)
ancsipancsi

Indi!
mostantól nagyon kell vigyáznod arra, hogy mit eszel, mert Dominó ellopja a téliszalámis kenyeredet, és annyi az elveknek! :) különben nálunk nem jött be a kölesgolyó se, meg a buláta se, az általad említett okokból.
Lencsi minap addig cirkuszolt, míg nem kapott egy falatot a csípős pizzaszeletből. sajnos abszolút nem zavarta, hogy csípős. talán már kérdeztem, de nem emlékszem a válaszra: védőnő szerint 5 éves korig tilos csípőset adni a gyereknek. Indiában ezt hogy oldják meg? nem mintha erős kajával akarnám tömni Lencsit, csak kíváncsi vagyok.
ancsipancsi

Ancsi :) némi gyógymód-hókuszpókusz hűtőfürdőt minden gyerekkórházban alkalmazzák magas láz esetén.

Indiában nem csípős az étel, hanem méregerős. Azt pedig a gyerekek nem tudják megenni. Van, ahol nem kérdezik meg őket, hgoy mit szeretnének, emrt örülnek, ha épp egy falat kerül a kézb... van, ahol meg lehet válogatni és mennek a mekibe hamburgert enni :shock: moderált szülők meg nem etetik erős étellel a gyereket, de ők a kisebbség.

indianyo

Rilye,
remélem Kamillka jobban van!! sok +++++++++++++ doki mondott már valamit?

Füles épp itt táncol teljes erőbedobással, tapsival, rugóval + széles vigyor, Janis Joplin-Piece of My Heart jára :shock: :lol: :lol: rocker lett a csajom....
macskanyu

Rocker Füli :lol: :lol:
fibi

sziasztok,
Kamillának jobbulást!!! Ha magas a láz, én is kúpot adok, és hűtöm gyorsan, ettől gyorsabban megy le a láz, mint a kúptól. De együtt nyomom...

Ma voltam vérvételen fehérvári úton.
Élmények:
odamentem 3/4 8-ra, embertelen tömeg. De már a sok info alapján előre furakodtam, és szépen beadtam a lapom, minden elnézést kérek nélkül :oops: ,de vhogy annyira nem volt kedvem magyarázkodni hajnalban, éhgyomorral, gyerekkel a hasban, h csak na...
A felvételis csaj rendes volt, mondta, h hova menjek.
Odamentem. Várok várok...jön még egy kismama, rajta látszott is, meg volt már ott egy másik, akin nem látszott, viszont ott szorongatta a cukros vizét...
Majd elkezdődnek a behivások, és gyak. a 3 kismamán kivül mindenkit behivtak. Ez a cukros kismama éber volt, és odaszaladt, h ez most hogy van, itt vagyunk kismamák, éhgyomorra, és nem akarnak behivni. Nőci mosolygott egyet, és mondta, h VÁRJUNK, majd jön a papirunk...egy öreg néni hurcibálta át a papirokat, én nem értem, minden komjuterizáltak, csak ezt nem tudták megoldani???? másol ez már igy megy, gépbe bekerül, mindenhol megjelenik, ahol kell...
Aztán kiderült, h szegény cukros csaj reggel 7.03 óta várt, várt, várt, és nem akarták behivni...és ugye neki még utána 2 órát étlen szomjan kell lennie...
Aztán egy jó negyed óra múlva végül is behivtak, de azt a csaj nagyon sajnáltam...meg hát mégsem azonnal hivtak, és ez kicsit fájt... :?
aztán, mivel annyira fosok a tűtől jól el is rántottam a kezem, igy most két szúrás van rajta, és csaj meg mondta,h úgy viselkedek, mint egy gyerek... :P
Aztán elmentünk MOM-ba és ott összefutottunk Lindiékkel, és nem kellett semmit se várni, hála istennek, de közös képet nem sikerült a pasikról csinálni, mert Igi ellenállt...
Róla olyan kép lesz kint, amin mérgesen néz, és szorongatja a pénztárcámat. B-re meg azt mondták, h úgy illegette magát, mint egy modell... :roll:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Macs :) Rocker Füli :lol: :lol: :lol:

Indi :) Avatarod szuper :D ez volt az első, amit belépve észerevettem :D Ne aggódj, kölesgolyót nagyon ügyesen meg tudják enni a gyerkőcök még fog nélkül is, sőt...!

Fibi :) Róka :( Remélem azóta jól vagy és segített a sajtos szendvics! Én is remélem, hogy tudták anno a szülészeten, hogy mit csinálnak, mindenesetre tudták, hogy rh-negatív vagyok, a köldökzsinórt is azonnal lefogták a cipesszel (úgy olvastam ilyen esetben így kell), de legközelebb majd megkérdezem a dokit is.

Ancsi :) Wellness...húú de jó :D és akartam írni, hogy jó volt látni Téged, mégha csak pár másodpercre is tegnap!

Zuz :) Vizsga hogy sikerült? Lábakra legjobb a torna meg a felpolcolás, márha Bazsó tűri, hogy a mamija pihizzen mellette... :wink: És nem kaptam meg a választ :( bocsi, hogy rákérdeztem, de mindig hamar szoktál válaszolni, meg először a gépem nem akarta elküldeni a mélt, aztán mégis elment, szóval azt hittem mégsem sikerült :?

Rylie :) Kamillának továbbra is bulást!!!! Doki mit mondott?
denizsa

Indi!
persze, hogy alkalmazzák, de szerintem csak a gyógyszer mellett. vagy aki nem ehet gyógyszert. 38,5-ig én se adok semmit, vagy max. egy kis hűtő borogatást a csuklóra, de utána jön a gyógyszer. van egy epilepsziás barátnőm, aki a lázgörcs miatt lett az. tudom, hogy már egész kis láznál is lehet lázgörcsöt kapni, de akkor is félek nagyon.

a csípős dolgot már értem. csak azt nem, hogy Lencsit miért nem zavarta, hogy csípős volt a pizzaszelet. (mondjuk csak 1 széle harapást engedélyeztem)

kaja terén most nagyon hadilábon állok. ma már annyira felment a pumpa, hogy rárivalltam, hogy akkor most már indulás az ágyba aludni. hiába főzök bármit, nem eszi most már meg, csak kiveri a kezemből. a bébiételt eszi néha. gondoltam ma - miután már mindent kipróbáltam-,hogy leturmixolom az amúgy apró reszelékekből főzött kaját. NEM! semmit nem evett belőle, 1 kanál után kiverte a kezemből. csak a sok munkát csináltam magamnak. először azzal, hogy mindent lereszeltem, ami a kajába kellett, még nyersen + darált hússal főztem. másodszor meg a turmixolással. tudom, hogy nem lehet feladni ezt a dolgot, de olyan ideges voltam az előbb már emiatt , hogy füstölgött a fejem. mi a frász mennyei mannával etessem?
ancsipancsi

Zsanci!
elolvastam a litániádat :). a srácok helyesek lesznek a képen, még anya pénztárcáját szorongatják is! :D

Deni!
utána jöttem rá, hogy a rendes nevedet kellett volna kiabálnom, hiszen... :) na mindegy! olyan klasszul néztél ám ki! én is örültem, hogy láthatlak arrafelé.

Lindi!
neked hogy sikerült a fotózás???

Lencsinek mindennel csipogtak, ő minden csipogót elkért ("ádidé!"), begyűjtötte őket, és lehajtott fejjel játszott velük. a csaj már elég ideges volt, mikor Lencsi a vauvaut is el akarta kérni. szerintem tök béna kép készült róla.
aztán mikor végeztünk, minden gyerek szépen az anyja árnyékában sunnyogott, míg ő elrohant és lepkehálóval kellett elfognom, ami után annyira üvöltött, hogy mindenki minket nézett rosszallóan. miért nem marad mellettem a gyerekem?
ancsipancsi

Zsan :) Ez a vérvétel durva :evil: Két szúrás,ááá :( Amikor múltkor én voltam csak a sor ment lassan (én leálltam :lol: ), a behívás és vérszívás pörgött. A fura az volt, hogy nemcsak az ablak melletti szobában vettek vért, hanem az aula/lépcsőház másik oldalán is, aztán egy csomó ember ott várt, míg átjött értük a nővérke, hogy hol vannak már... :? Nem lehet, hogy a kismamikat is oda várták?
denizsa

Fibi,
nekem NEM kért a dokim ellenanyag szűrést, hanem mondta direkt, h rakjam be az előző kiskönyvemből azt a cetlit. A múltkorinál sem küldött volna el, de az első kiskönyvemet ELVESZTETTEM!!!!!!!!!!!! :roll: :shock:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
én is 3/4 8-ra mentem, és annyian voltak, hogy jol megijedtem, mert itt még sorszám sincs, sorban kell állni :? aztán hamar lement a tömeg, gyorsan dolgoznak a csajok. csak azon gondolkoztam, hogy nagy pocakkal hogy fogok ácsorogni a sorban? :roll: mert most még oké....

Deni,
köszi, jobban vagyok, de még mindig nem sikerült magamhoz térnem :? csak koválygok a lakásban, muszáj volt innom egy tejeskávét :roll: (pici kv, sok tej) Ti kibirjátok kávé nélkül??

Az vigasztal, hogy Bálint jokedvü, (pedig felkelt velem 6-kor), apjátol kapott egy kábelt, és azzal szereli meg az összes jármüvét :lol: Látta ahogy Zsoló javitja a kocsimat, és most utánozza ezerrel :D Közben dumál: "megszerelem terepjárot is" :D
fibi

Den,
dierkt mindhármónknak azt mondták, h 22-es szoba, a másik oldalon...
ennek ellenére lehet,h a cukros csajt a másiknál hivtak, mert utána sem került elő a papirja, de levették tőle a vért...
egyébként én most már tényleg nem értem,h miért van 3 szúrás cukrosnál?
Értem,h először megnézik, h normál e, és után pár nappal van a cukros, de minek van a cukros előtt is éhgyomri, mikor az már megvan????? :roll: :roll:
monnya meg vki!!!
és nekem ez is olyan furi, mert első terhességemmel a péterffibe jártam cukrosra, ott 3x!!!!! van terheléses vérvétel a terhesség alatt!!! AKinek addig nem jön elő, a harmadikra biztos!!
Viszont ott csak az volt, h otthon megiszod, és két óra múlva besétálsz, és leveszik a cukros vért...
szóval, olyan furi ez az egész nekem...miért nem lehet ez is olyan, h mindenhol uaz a "protokoll" :lol: :lol: :lol: (én is szeretem ezt a szót, meg a reanimálást is)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ha én és a férjem is pozitívak vagyunk, attól még Lencsi lehet negatív, nem? nem kellett volna megnézniük a kórházban, hogy az-e? mondjuk az egész témáról lövésem sincs, de nem akarom, hogy a második gyerekem szívja meg...
ancsipancsi

Fibi,
én még kibirom, szimlpán azért, mert jönne Róka Rudi, ha innék, de remélem hamar múlik már ez, mert csak ez tart ébren alap esetben...most igazából semmi, csak a diétás kóla... :oops:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
Ellenananyag: akkor ezek szerint ez IS dokifüggö, de f@sza.... :shock:

cukros lötty: látom, Te is néha tulagyalod a dolgokat :lol: és olyan is van, hogy van ahol még ehetsz zsömlét is, na? 8)

és már akartam kérdezni, hogy ugye a második szülésed könnyebb volt azért, mint ez elsö?????
fibi

Sziasztok!

Én is túlvagyok a vérvételen. Jól le is csesztek, mert 9,15-re sikerült odaérni. Persze ők nem tudták, hogy a Mom-os fotózás miatt sakkoztuk így ki az időt. Szóval előszőr lecseszett az, aki elszedi a lapot, utána nagynehezen átküldtek a 22-es szobába, ott is csak a szemeiket forgatták, majdnem el is küldtek,hogy jöjjek vissza másnap. De én nem szóltam semmit, csak mosolyogtam, lehet ez volt nekik szimpi, mert mégis lecsapoltak.
Ja, és Peti közben a tilosban parkolt, úgyhogy 3 ember állt a papírleadónál, de én akkor is beelőztem. Be is szólt két csaj, egymás között, hogy ez vajon mit képzel magáról, de én csak rmutattam a kiírásra, hgy kismamák előremehetnek, erre ők, hogy hát ők is azok.
De akkor ez most kinek a baja?
Így aztán én öszz-vissz 5 perc alatt végeztem.

Aztán át a Mom-ba, odaértünk fél 10-re, ők még pakolásztak, de yg tuti mi lettünk az elsők. Addig meg beugrottam a dokihoz egy beutalóért az uh-ra, biztos, ami biztos.

Na a fotózás jó szarul sikerült, Gréti egyáltalán nem msolygott, pedig a csaj erőlködött, de azoktól a hülye hangos játékoktól örültem, hogy nem fakadt sírva. Szóval lett egy szomorkás képünk. Aztán csináltunk közös családit is, de akkorra már rólam is és Grétiről is szakadt a víz. A 4 képből alig tudtunk választani egy normálisat, mert valamelyikünk biztos béna volt rajta. Pedig ezek lesznek a karácsonyi ajándékok, de majd feldobom valami kafi sk képkerettel.

Aztán én vissza villamossal a rendelőbe a második vérvételre, negyed 12-kor már azért egy kicsit szomjas voltam,meg éhes, persze ott vettem észre,hogy a pénztárcámat otthon hagytam, úgyhogy a táskám aljáról úgy vakartam össze egy kis aprót egy kakaóscsigára,és utána rohantam az uh-ra. Ketten voltak előttem, és vártam több, mint 1 órát. De a babával minden rendben, kis kukiját most is megmutatta, 1139 gramm és 2 héttel idősebb, azaz 29 hetes. És a farfekvésés, amit érzek is, mert állandóan a hugyhólyagomat tapossa, de remélem még azért megfordul.
Viszont ha ez alapján az időpont alapján fog születni, akkor orvosválasztás ide vagy oda, az én dokim sielni lesz.

KépKép
KépKép
lindicita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?