A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

Macspacs
De amint látom már érzékeny a cicid, ez jó jel, nem? :wink:
gaby25

Annyira fáj a hasam :cry: :cry: :cry:
klarissza32

Klarissza
sikerült átállítanod a fertyn a mértékegységet?
gaby25

Snufi,
A progeszteron szint a progeszteron mennyisége a vérben. A progeszteront a kipukkadt tüszőből kialakuló sárgatest termeli, enélkül nem jöhet létre terhesség. Minnél magasabb a progeszteron szinted, annál magasabb a reggeli hőd. Ha nem jön létre terhesség, akkor a sárgatest "elhal", nem termel több progeszteront, a hőd leesik, és megjön a mikulás.
Én azért szedek clostit, mert csak bal oldalról tudok teherbe esni, és clostival van esélyem arra hogy minden hónapban terhes lehetek. Nem uh vizsgálat alapján írták fel, egyszerűen megkértem a dokit.
macspacs

Nem, de átváltottam a celsiust fahrenheit-be :P
klarissza32

Köszönöm szépen a hozzászólásokat, ma este nem menekül apjuk! :D

Snufi, Macspacs nekem mindkettőtök görbéje nagyon teccik :D Snufi egyébként én is azt néztem, hogy inkább a 14. nap volt a peteérés.

Klarissza, ha nem boldogulsz a görbével küld el nekem mail-ben és én felrakom neked.

Kép
Kép
robcsi03

Snufi
Ugye az ovuláció után progeszterin fázis van, és meg van adva egy norma érték, hogy mi körül kell mozognia a progeszterin szintnek. Ez a hormon kell a beágyazódáshoz, és ha kevesebb a kelleténél, akkor kell szedni ezt a hormont külön.
gaby25

Gaby,
Persze jó jel, de menszi előtt is érzékeny szokott lenni.......
És csak néha néha érzékeny. Nem is érzékeny, hanem inkább elkezd fájni pár másodpercig, azután elmúlik.... :cry:
Ez a magas progeszteron szinttől is lehet... :cry:
macspacs

Gaby,
Én úgy szedem a progit, hogy soha nem nézték meg a véremben a progi szintet. Májusban volt egy 5 hetes terhességem ami felszívódott, ami lehetett alacsony progi szint miatt, meg ezer más ok miatt is..(Pl vese gyulladást kaptam, és majd meghaltam a fájdalomtól.) Sztem adják normál progi működésnél is. Vhol azt olvastam hogy a progeszteron szedése javítja a beágyazódás minőségét.....
macspacs

Macspacs
Köszi az infót, én azt hittem, hogy csak akkor kell (lehet) stzedni, ha kimutatják hogy nem termelsz eleget a terhességhez :roll:
gaby25

SZIROM,
A Te görbéd is nagyopn szépen alakul!!!!!!! :lol: :lol:
macspacs

Én is köszönöm az infókat, sokat tanultam ma is!!! :idea:
snufi

Gaby,
Lehet hogy a dokik lusták elküldeni vérvételre, egy receptet hamarabb megírnak...............
macspacs

Macspacs
Hát minden lehetséges. Mondjuk én utálom a vérvételt :?
gaby25

Snufi, Macspacs!
Jó kis görbétek van! Drukk nektek!
Snufi vasárnap tesztel! Macspacs kolegina?

Nekem még mindig szúrkál odalennt! :? :shock: :?:

Kép

Egyenlőre ilyen táblánk van, (dolgozom a javításán) mert a méretekkel én is problémázom még, de azért rakom fel, hogy lássátok foglalkozom ám a kérdéssel :) de kértem segítséget Beukától egy másik topicból, mert az ővé olyan szép!!! :)
sonjus

cn napok kellenének még, hogy lássuk ki hol tart éppen
sonjus

Szerintem azt is beletehetnénk, hogy ki mit "vet be" még az ügy érdekében (pl.: tea, Aviva torna, Closty, sb.) Hm?

Kép
snufi

Na végleg elszúrtam a fertilityt :lol: Tegnap még jelezte a pé napját szép színes (sárga, Zöld) volt minden mára eltüntek a színek, csak a zöld maradt a piros kereszt sincs meg, hogy hová tettem, miért kell mindenhez hozzányúkálnom???
klarissza32

Sonjus,
Én már lehet hogy holnap reggel is tesztelek. Baromira türelmetlen vagyok!!!
macspacs

Szirom! Kafa a görbéd!!!!

Macspacs! Még ne! Légy türelmes! Hidd el!

Kép
bettike
Eger

Télleg Szirom eddig baromi jól állsz :D

Bettike mizújs?

Kép
Kép
robcsi03

Kép

Próba tábla!
Még mindig nem tökéletes, de próbálkozom!!!
sonjus

Cn kellene mindenkitől, hogy egyben jobban lehessen látni ki hol tart!
sonjus

A dokik nem lusták elküldeni nőgyógy.hormonális vérvételre, szóval ez így nem teljesen igaz. Nemrég tudtam meg, hogy a TB kb. félévente tudja csak támogatni ezt a vérvételt, mivel nem túl olcsó. (úgy tudom 30e ft körül van). Néha nekem is úgy kellett kiküzdenem. Szerintem baromira fontos és enélkül elég nagy felelőtlenség bármilyen diagnózist felállítani és receptet írni. Vérvétel+UH. Ez a helyes eljárás. Nekem is így derült ki az alacsony progeszteronszint alapján, hogy egyáltalán nem volt peteérésem. Sőt a PCO is így derült ki, de azt már csak x-edik nőgyógyász ismerte fel. Volt olyan, aki azt sem tudta szerintem mi az..

Macspacs!

A te görbéd is nagyon szép!

Ja és a progeszteron és magas hő..hát nemtom mennyire függ össze. Az biztos, hogy magasabb lesz ovuláció után, de ennek az emelkedésnek nem kell annyira látványosnak lennie. Van ún. kifejezetten "flat" terhesgörbe..ott pl. alig van hőmérsékleti emelkedés. Nekem sem igen volt. Sőt, úgy tudom annál jobb a terhesgörbe, minél egyenletesebb. Ha ugrál, cikkcakkos - ott progeszteron-ingadozás veszélye állhat fenn.

Kép
babancs

Nekem pl. ilyen volt a terhesgörbém...a 36,5-ös hőm alapján senki nem gondolta volna, hogy ott már baba van.

Kép

Kép
babancs

babancs,
Szép volt a görbéd, és gyértelműen emelkedett amikor a beágyazódás lehetett! :lol: Ez a görbéd progeszteronos volt?
Ha most terhes lennék, és abbahagynám a duphastont (mondjuk holnap reggel negatív tesz ), akkor elvetélnék, vagy elég lenne a szervezet saját progi termelése?
macspacs

babancs,
Ha jól megnézem, a Te terhesgörbédre is görbédre is hasonlít a görbém !! :lol: :lol: És a snufié is :lol: :lol:
macspacs

:lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol:
snufi

Bettike,
Szted még - lenne a teszt?
babancsnak már a 11dpo-n zebrás lett... :shock: :shock:
macspacs

Babancs,
azért érezted hogy babás vagy? Tünetek stb....?
macspacs

Macspacs!

Nemtom, én nem szedtem progiutánpótlást. Csak a sógornőmről tudom, hogy eléggé progeszteronhiányos volt..kb. a 8. hétben ment el a babája, de úgy hogy akkor nem szedett semmit. A szervezet terhesség esetén fokozottan elkezdi termelni mind az ösztrogént, mint a progeszteront. Nekem az ösztogénem 1000 fölött volt, mikor vért vetettem. A progeszteron 60 fölött. (terhesen) Amikor nem volt peteérésem még az év elején a progim 3 alatt volt..
Amúgy úgy tudom, ha terhesen nincs elég progeszteron, rögtön jelzi a szervezet barnázgatás formájában.

Kép
babancs

Macspacs!

Hogy éreztem, hogy babás vagyok?
Nemtom, nekem olyan egyértelmű volt. :lol: Van aki, észre sem vette (pl. Áfonyaa).
Nekem volt rosszullét is, émelyegtem már az első héten (ez később elmúlt), kivert a víz napközben, este fáztam, mensisen görcsölt a hasam, a hüvelyi hőm kb. 37,3-6 között mozgott. Na meg már az elején realizáltam, mintha egy számmal nagyobb gatya kéne derékban. Nekem elég vékony derekam volt, és így szembetűnő volt igen gyorsan a változás. Iszonyatosan fáradt voltam..talán ez a legjellemzőbb a korai terhességre. Egyszerűen nem lehetett nem észrevenni. Na meg az érzés, mintha minden percben meg akarna jönni. Akkor Ceni tanácsolta, hogy feküdjek hasra és elernyedve ha érzem a méhem - akkor ott már baba van. Na akkor először éreztem a méhem fekve.
Ja és fogamzást követő első pár nap mint a mérgezett egér rohangáltam pisilni - totál hólyaghurutszerű érzés volt.
A mellemen is észrevettem változást már az első héten a bimbó környéke sötétebb barna lett.
Pont itthon voltam tanulmányi szabin akkoriban, így minden változást alaposan meg tudtam figyelni.
Nyomattam magamba az Elevitet, a folsavat, a c vitamint meg a magneb6-ot mikor megtudtam a jó hírt. És baromira kívántam a húst (előtte szinte vega voltam :) ). Röviden ennyi :lol:

Kép
babancs

Egy dokitól azt olvastam, hogy a magasabb progi szinttől duzzad a cici, szóval ha nekem előző ciklusban már a 16. naptól duzzadt a cicim, (pedig csak menzi előtt szokott) akkor asszem az én prgeszteronszintem rendben van, ugye? :?
gaby25

Babancs
Én is sok tünetet észre vettem magamon előző ciklusban, de mégsem baba volt :( A cicim hamarabb duzzadt mint szokott, feszült alul a hasam, és egyfolytában pisiltem.
gaby25

Ja, és mégegy fura dolgot éreztem, melegség futott át rajtam és még a combom is, meg utána a fejemig fel, és néha olyan volt mint ájulás előtt irzés, de aztán el is múlt. Egyszer így átmentem anyuhoz megmérni a vérnyomásom, mert azt hittem magas ( általában nekem alacsony) de normális volt. Aztán rájöttem, hogy a vérkeringésem indult be jobban. (asszem)
gaby25

Gaby ezekre nemtok sajna mit mondani. Én a leírt tüneteim alapján már saccoltam a + tesztre. De végülis a teszt a lényeg, ha az negatív, akkor a tünetek másra utaltak.

Kép
babancs

Huha babancs,

Akkor és lehet hogy feleslegesen szedek progit, mert amikor felszívódott ababy, én nem barnáztam, és menszinél sem szoktam....De remélem bajt nem okozhat.....
Én anyi furcsát érzek csak, hogy állandóan szédülök..., és mintha a mellem megnőtt volna.
Ezt a hasra fekvős dolgot kipróbálom. Mi az hogy érzed a méhed? Fáj, vagy nyom? Vagy milyen érzés?
macspacs

Gabi amikor én a lányommal terhes lettem (nem hőmérőztem, első próbálkozós hónap volt) akkor a beágyazódás környékén a melóban egyszer csak elkezdtek futni a betük a szemem előtt, szédültem, hányingerem lett. Na rögtön vittek dokihoz, megmérték a vérnyomásom, tök normális volt. Aztán hazajöttem egész nap csak pihiztem, de délutánra már nem volt semmi bajom.
Aztán nemsokára kiderült, hogy jön a baba és én ezt a rosszullétet azóta is a beágyazódásnak tudom be. :D

Egyébként kissé lájtosabb tünetek a másodiknál is voltak.

Kép
Kép
robcsi03

Macs!
Olyan mintha egy kis gomboc lenne ott lent a hasadban!
Legalabbis en ezt ereztem anno!

Kép
Kép
ancsa81

macspacs, nem fáj amikor hasra fexel, talán picit nyomódik. Nem tudom pontosan leírni, egyszerűen érzed, hogy van ott valami, ami eddig nem volt (vagyis volt, csak most van benne valami) :D

Kép
Kép
robcsi03

Robcsi
Hát én még arra gondoltam, hogy lehetséges, hogy volt ott valaki, csak nem ágyazódott be. Vagy csak pszichésen produkáltam, ki tudja? A tünetek csak beágyazódás után jelentkeznek?
gaby25

Köszi csajok az infókat, ahogy hazaérek hasrafekszem, és megnézem hogy lakik-e ott bent valaki :lol: :lol: .
macspacs

Én is megzézem, ha hazaérek! :lol:
snufi

Tudja vki hogy melyik terhességi teszt a legérzékenyebb, és hol lehet beszerezni?
macspacs

Gabi, az hogy a tünetek kinél mikor kezdődnek ez egyénenként és egyénenként is terhességenként változik.

Nekem az első terhességemnél az első 6 hétben az álmosságon, állandó pisilésen kívül semmi bajom nem volt. Aztán jött a mindent elsöprő 14. hét végéig kitartó hányinger, hányás -8 kg.

A második terhességemnél már amikor teszteltem egész nap émelyegtem, meg sem lepődtem az eredményen. A 11. hétig émelyegtem talán 2-x hánytam. Aztán a 14. hetet már nem éltük meg. :(

Kép
Kép
robcsi03

Macspacs én most Midstream (asszem ez a neve) tesztet vettem, erre az van írva, hogy bármikor lehet használni.
Az első terhességemnél is ilyen tesztet vettem és bevállt :D

Az érzékenységét nem tudom megmondtani, néztem rajta, de nem találtam.

Kép
Kép
robcsi03

Robcsi
Sajnálom hogy nem értétek meg a 14. hetet. :(

No mindegy, lényeg a lényeg, hogy a hőmérővel legalább megtudhatom, hogy mikor van peteérésem. Szoktam érezni ezt azt, volt hogy középidőben, volt hogy hamarabb, sőt volt hogy többször is. Ezért nem vagyok biztos benne, hogy amikor görcsölgetek, akkor az tényleg a peteérés miatt van e :roll:
Most is görcsölgetek kicsit.

Kép
gaby25

Szurkálni is szokott, az elvileg a tüszőrepedés, ugye? Vagy már a növekedést is úgy érezni, hogy szurkál? :? :roll:
gaby25

Macsapacs! Én csak azért írtam, mert én félnék tesztelni! :lol:

Robcsi! Mi a helyzet nálam? Hát Cenikot lenyúlva: ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
Ide küldted a szerelőket? Igaz nem net, hanem telefon! Kész vagyok!
Bocs ha rosszat kérdezek, de azt lehet tudni, hogy miért nem éltétek meg a 14. hetet?

Meg hű de sokat írtatok! Fel sem tudom dolgozni az infokat!

Na, ha haza megyek én is hasra fekszem! De csak azért, hogy ha majd eljön az ideje tudjam a különbséget. :lol:

Kép
bettike
Eger

Hű lányok micsoda sok szép görbe!!!!! Mennek a drukkjaim!

Robcsi szerintem most lesz pé-d. Most nekem sem egyértelműen a petefészkem fájt!

Kép
kata05

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?