Sziasztok,
A borzevel kapcsolatban eloszor nekem is vegyes erzeseim voltak.....nagy tomeg, nagy tolakodassal es hasznalt cucok.....amiket igazabol eloszor nem is tudtam megnezni mivel mar a tomeg lattan elment a kedvem az egesztol....
Aztan elmentem egy boltba es meglattam az arakat!....

Elso gondolatom az volt hogy ezek nem normalisak...mondvan a felnot markas harisnya nem kerul annyiba mint egy baby no-name harisnya mindenfele diszites nelkul ami arra utalna hogy egyaltalan gyereknek keszult
Akkor most azt kell megfizetnem hogy kevesebb anyagot veszek?!!!!.......Anyamtol megtudtam hogy igazabol M.o-on se jobb a helyzet azaz hasonlo arak vannak..
Vegul is szerencsere itt beindultak az Oszi borzek igy volt alkalmam bongeszni es bepotolni a hianyt valamint hozzaszokni a tomeghez es a vadaszas gondolatahoz.....
Most mar tudom hogy nincs nagyobb orom mint megvasarolni valamit 2-3 EUR-ert (500-700 Ft-ert) ami a boltba 30-40 EUR-ba kerul

....egyebkent a babaholmik szinte alig hasznaltak es nagyon jo allapotban vannak. Idokozben rengeteg Nemettel konzultatam es nagyon ritka az hogy valaki a boltba ujonnan szerezne be dolgokat ugyhogy godolom innen jonn ez a dragasag......
D.Zsuzsi
En Stuttgart kozeleben lakok egy kis faluban.....hat azt azert nem mondom hogy itt hemzsegnek a Magyarok

......sajnos...
Az itteni nogyogyaszommal kapcsolatban nekem sincs tul jo tapasztalatom, ugyhogy minden lenyegi kerdest szinte a magyarorszagi nogyogyaszommal beszeltem meg...benne bizom.
Kepzeld a nemet nogyogyi miutan barmifele tajekoztatast vagy segitseget adott volna a "faros" temaval kapcsolatban, vigasztalasul az utolso hetekben kozolte velem hogy szerinte a csaszaros szules sokkal szebb mint a normalis szules...es majdhogynem erezem magam szerencsesnek....
Ha megbizom benne es csak rahallgatok akkor bizony siman lemaradok az elokeszitotanfolyamrol amit miatta igy is kesve kezdtem el, nem tudom meg hogy itt is van lehetoseg vedonohoz fordulni, nem ismerem meg az indiai hidat, a Moxit (akupunkturat), a kulso forditast, es azt hogy nemely korhazban itt is van lehetoseg farosan szulni......mert szerinte ez mind hulyeseg hokuszpokusz es haszontalan a kulso forditas meg nagyon veszelyes......
UH-at ha csinalt ketot es a fejet kimeletlenul odanyomta a babafejehez holott tudta hogy faros....persze az egeszbol semmit nem lattam.
Ket hettel vagyok a szulesi termin elott ami Nov. 9....de O alig akart nekunk beutalot adni a korhazba beszelgetesre. A ferjemnek ugy kellett konyorogni mondvan ha a baba forditva marad akkor egy het mulva mar jonn a tervezett csaszar. O tul korainak tartotta meg...persze most ezen a heten szabadsagon van....ugyhogy nem tudom hogy ertette....
Termeszetesen a kulso forditas nem is olyan veszelyes minthogy lefestette nekunk, legalabb is a csaszar rizikosabb, raadasul a korhaz is bator volt a temaban es kifejezetten ajanlotta.
A korhazakban viszont kellemesen csalodtam es itt most nem a kinezetre gondolok mert az teny hogy szebbek es kulturaltabbak mint a M.o-i korhazak. Valahol azt gondoltam roluk hogy nem minden arany ami fenylik de vegul is egy szervezett tapasztalt csapattal talalkoztam.
Egyebkent mar majdnem ott tartottam hogy kesz eleg volt hazamegyek szulni.....de most megvaltozott a velemenyem a korhaz miatt...
Viszont nem ertem hogy ha a nogyogyasz egyetlen egy szulest sem vezetett le akkor milyen alapon hatarozza meg a rizikokat milyen alapon probal tanacsot adni es milyen jogon nevezi a csaszart (ami egy operacio egy mutet)szerencsesebb folyamatnak mint a normalis szulest ahol max. a gat serul.
Miert nem bizza a tanacsadast a riziko eldonteset a korhazra ahol vegul is szulni fogok.
A faros fekves miatt meg tenyleg ne izgulj meg a 26. heten!
Raersz majd ugy a 34.-het magasagaba

...Lehet hogy en is itt szurtam el mivel mar a 30-heten amikor a babak 50%-fordul be megijedtem es tul gorcsos lettem.
Szerintem a 34. hetig vedd lazan a temat es utana meg mindig raersz indiai hidat csinalni, lampazgatni, meg stb....ha nem megy akkor meg a 38. heten megprobalhatod te is a kulso forditast vagy a 40. heten megszulheted farosan.....sajnos ez utobbit valahogy nem szivesen tamogatjak meg a korhazakba sem de mivel 2. gyerek lesz lehet hogy szivesebben belemennek.
Ha otthon szulsz ott a Szent Istvan korhazban foglalkoznak a temaval. (mind a kulso forditassal, mind a faros szulessel ez utobiban sokkal batrabbak mint itt).
Ugyelj a testartasra es keruld a haton fekvo, hatra dolo poziciot, meg mikor a labak a hasad fele kerulnek (ez sokszor ulesnel is elojonn) allitolag a sok mozgas is segit meg a negykezlab jarkalas

... a temarol van egy anyagom ha erdekel szivesen elkuldom E-mailen.
Pusz Mindenkinek
Melindaregi