A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Snoopy,
próbáltam mailt küldeni a címre amit megadtál, de nem megy el, mert nem talál ilyen site-ot.Kép
Elküldenéd nekem az infót a légzésfigyelõrõl?
fules7@freemail.hu
Köszi elõre is.
Timici
timici

Aaaa, elszallt a naggggoyn hosszu hozzaszolasom. KépKépKép
Gombóc
gombóc

Timici!

Azt mondta a doki,hogy 600 grammot mar elhagytuk ,22-23 cm (persze popsiig). FElvettuk videora,majd vadaszok kepeket! Es persze kuldok!

Na lepek fozni...:0/ Nincs kedvem ma semmihez! Ja, ugy ebredtem,hogy beton kemeny volt a hasam! Szt hittem ez csak attol lehet, ha valaki tulerolteti magat...de en csak aludtam. Tudtok errol valamit?...

Norka
norkini

NA ujra.
MA egesz rossz kedvem van nekem is. Kép
Tegnap elhoztam a leleteimet a LAborbol, amivel elmentem meg este a dokimhoz. Eloszor is, meg se ismert, pedig legutobb mar tudta, hogy ki vagyok (ennyi korelozmeny, es otthagyott penz utan azert szerintem ez elvarhato lenne, nem?). Jo, most este 9-re jutottam be hozza, es meg harman vartak kint, de akkor is.

A vege, hogy alulmukodik a pajzsmirigyem a gyogyszerrel egyutt is, ezert felemelte a duplajara a gyogyszer adagomat (legalabb tudom, mitol hizom Kép ), a vercukor szintem annyira a hataron mozog, hogy eltiltott mindne sutitol es edessegtol, es a mehszaj allapota 3100, vagyis a kulso mehszaj kicsit kinyilt. Megkerdezte, meddig fogok meg dolgozni, mondtam, hogy mar csak MA, azt mondta, akkor nem gond a mehszaj.

Evvan.
Kicsit elkenodott Gombóc Kép
27+5
gombóc

Pankamama!
Mizújs? Nagyon szorítok!!!

Szilcsike!
Ma töltjük a 40. hetünket!!! (Mármint, ha Te még töltöd, mert én igenKép) Nekem a 3 napos kilengés hátrafelé azért van, mert az elején megmondtam a doktornönek, hogy biztosan tudom, hogy nem az átlagban számított 14., hanem a 17. napon fogant a baba, amivel ö végülis számolt. Most, hogy elköltöztünk, az új dokim nem-igen hagyja magát ilyen apróságokkal befolyásolni, szerinte mára vagyok kiírva. Nekem pedig édes mindegy, hogy mikorra számolnak ök ki minket, majd amikor Lucababa elö akar bújni, meg a méhem is úgy gondolja, hogy elég volt, AKKOR! Nem a doki véleményéhez mérten fog megszületni a lyányka! Ráadásul a szülésznö is megmondta kerek perec, hogy ne aggódjunk, az elsö babák általában késöbb jönnek. Ja, a dokim épp a kiírás dátuma miatt rendelt be épp mára, hogy megnézze mizújs. No, nekem ez inkább olyan babonának tünik, vagy esetleg ezután nézegethet hivatalosan gyakrabban, hogy fizesse a biztosító? Ez most úgy hangzik, mintha elégedetlen lennék vele, pedig nem, csak annyira feleslegesnek tartottam, hogy huzogassa a szemöldökét az elözö dokim számolása miatt...
A türelmem pedig több okból is fakad: 1) kényszerböl (ma szállítják és holnap szerelik az új kazánt, meg akarom tapasztalni, hogy tényleg jól müködik a fütés); 2) Ha nem mocorog vagy csuklik a drága és épp nem fáj a hasam vagy a derekam, akkor szinte hajlamos vagyok megfeledkezni a hasamról (úgy érzem magam, mintha szimplán kövér lennék, hisz ha lenézek, a hasam alig van egy kicsit kijjebb a mellyem vonalánál, a zsírpárnák pedig szépen, egyenletesen elosztva rakódtak le rajtam).
Szóval az lenne a legjobb, ha Te ma szülnél, én pedig akkor, amikor kiengednek Benneteket!Kép

Timici!!!
Te aztán galád módon kibabrálnál a mi kis Lucababánkkal! Idemásolom, hogy mit írtál, olvasd el FIGYELMESEN! >>drukkolok, hogy csak a h&ucirc;tés beüzemelése után jöjjön Luca.<< Köszönjük szépen!!! KépKépKép Azért gondolom, hogy nem szándékosan írtad EL magad?Kép

Vizesedés:
Nekem úgy a 26. héten tünt fel, hogy megmaradt a bemélyedés a lábszáramon, amikor nekitámaszkodtam az asztalnak. Atóta is hasonló a helyzet, de úgy, hogy SEMMIT SEM TETTEM ELLENE, hisz a doki nézegette ugyan, de nem mondott rá semmit, gondolom, határon belül voltam/vagyok. Most is megmarad az erösebb gumijú zoknik helye sokáig. Azt, hogy nem lett brutálabb a helyzet több mint 3 hónap alatt, én arra fogom, hogy nekem a nyár is bejátszott, hisz otthon nagyon meleg volt akkoriban.

Panka!
Szerintem ne hallgass arra az orvosra, aki egy félidös kismamánál a négy kilót soknak tartja! Érthetö, hogy a java majd a 7-8. hónapban jön fel, de ha jól értesültem, akkor a 10-14 kg-os össz növekedés teljesen normális. Hozzáteszem, hogy én már régen átléptem ezt a határt, de a 20. hét környékén már a kétszerese lehetett rajtam, mint rajtad, úgyhogy NE AGGÓDJ!

Málnalevél tea
A 36. héttöl kell inni. Egy kérdés hozzátok. Itt Németországban nem málnalevél, hanem várandós teának hívják amit iszom. A receptjét a szülésznötöl kaptuk meg, aki a szüléselökészítö tanfolyamot vezeti. Négyféle teafüböl keverik ki a patikában, fö összetevöje málnalevél. Ez otthon is így van, vagy az csak tisztán málnalevél amit isztok?
Szóval, a receptje így hangzik (sajna az utóbbi kettöt nem is tudom lefordítani, mert a szótáraim anyósomék pincéjében vannak még elvermelve egy doboz alján): 50 g málnalevél, 25 g földiszederlevél, 25 g Frauenmantelkraut, 25 g Schafgarbenkraut.

Csipkebogyó,
aki ma töltötte a 40. hetet!!!Kép
csipkebogyó

Csipkebogyó, Szilcsike, Pankamama!
Szurkolok nagyon nektek, és gyors könnyû szülést kívánok. Csak hétfõn leszek legközelebb, és addig annyi minden történhet.

Hízásról: nekem a dokim azt mondta, hogy jó lenne ha félidõig nem híznék semmit. Ehhez képest 3,5 kg-ot híztam és a 16.héten járok. Az elõzõ terhességemnél ilyenkor már 5-6 kg pluszban voltam. Már nem érdekel ez a része, ha mind a ketten jól vagyunk.

Képzeljétek ma utolért életem elsõ rosszuléte. Éppen buszon utaztam a munkahelyemre, és annyira rosszul lettem, hogy szédültem, elsápadtam, remegtem, és kivert a víz. Alig bírtam megállni a lábamon. Nagyon megijedtem. Kb. negyed órát tartott. Amikor leszálltam megittam egy forró csokit, leültem a buszmegállóban, aztán jobban lettem. Remélem többször nem fog ilyen elõfordulni.

Vigyázzatok magatokra.

sziasztok
buksicica
15+1
buksicica

Pankamama!

Mi újság? Hiába vagyunk egy napra kiírva, Te hamarabb fogsz babázni? Én is akarok!!! De úgy néz ki, a kisfiam nem igyexik. Drukkolok Nektek!

Betti
38+3

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok!

Hízás téma: Ez tényleg mindenkinél más és más... Én is jól be voltam pánikolva, mert félidõre már plusz 10 kiló volt rajtam, azóta meg, hogy már a 28-ik hetet végzem mindjárt, mindössze 1, vagy 2 kilót híztam pluszban. Szemmel láthatóan megállt a hízás.
Úgy látszik ezt teljesen fordítva csinálom, mint ahogy kellene... merthogy én is mindenhol azt olvastam, hogy az elején keveset hízik az ember, a végén meg sokat. Igaz, hogy elég soványan kezdtem a terhességet... De mivel jól vagyunk, semmi probléma, így aztán megbeszéltam magammal, hogy nyugi, semmi gond, jöjjenek azok a kilók ha akarnak, vagy ahogy adódik.

Viszont most már pár napja, ha nem is éppen keményedik a hasam, de valahányszor felállok, és megyek azonnal befeszül a hasam alja. Elég rossz érzés. Szedek MagneB6-ot, 2 vagy 3x2db-ot naponta. Lehet, hogy kevés és emelni kellene az adagot? Van másnak is ilyen tapasztalata? Egyébként olyan az érzés, mintha azért feszülne, mert lehúz, és ha tartom a kezemmel, akkor kicsit jobb, hamarabb elmulik.
Vagy esetleg vegyek hastartós bugyit? Mennyiért vesztegetik ezeket?

Mindenkinek köszi az újabb dalolós linkeket! Kép

Kispici
28+6
kispici

Sziasztok!

Gombóc
Mennyi lett a vércukor eredményed? Én is ma kaptam meg, és a felsõ határ felett van egy hajszállal.

Orsoly
Köszi. Így már tudom, hogy merre van.

Panka
20+4

panka

Norka,
köszi az infót a baby méreteirõl.Kép

Csipkebogyó, bocsi, én azt akartam írni természetesen, hogyha már beüzemeltétek a kazánt és beindul a FÛTÉS, akkor jöjjön Luca, hogy fini meled legyenKép, de gondolom megbocsátassz a suta kezû kismamának.Kép
A kiírás szerintem olyan dolog, hogy támpont a szüléshez, de nem szent írás. Minden esetre én örültem volna, ha hamarabbra írnak ki, mert akkor elõbb tudom igényelni a szülési szabit és nem dec.30-án.Kép Így egy kicsit gázos a dolog, de remélem minden sinen lesz.
Drukkolok neked és Lucának, hogy minden rendben legyen és majd izenj valahogy, hogy mikor történt a nagy esemény.Kép

Edit,
örülök, hogy a párod mér otthon van, mégis csak jobb így, mint a kórházban.Kép A sok munkáért nem irigyellek. Viszont az jó, hogy a cukrod OKés, jó tornázást én sajnos nem mehetek a méhlepény miatt.Kép Mire megszülök olyan rossza lesz az izomtónusom, hogy csak na, úgyhogy remélem a baby hamar nekiindul, hogy tudjak sportolni vele.Kép

Snoopy.Képköszi.

Megyek ebédelek aztán folytatom a vasalást, addig írjatok sokat.Kép Pussza,
Timici
timici

Sziasztok!
Timici!
Írtam Neked! Kezdetnek az egy alma sem rossz, remélem azért szereted egyáltalán Kép

Súlynövekedeés.
Az elõzõ baba elõtt azt hittem, hogy én majd jól betartom a 9 hónap 9 kilót. Nem ettem többet, mint ahogyan emberinek tûnt és jól is esett. Így lettem 13 kilóval nehezebb a végére. De azt mondtam, hogy diétázni csak nem fogok??? Szülés után rááltam a mérlegre és elkeseredtem. Csak 6 kilóval voltam kevesebb. Mondjuk akkor 3 napig mindenhol felgyûltek bennem a vizek.
Két hét múlva diéta nélkül egy kis tornázással (15 perc, nap, nem jelentõs kalóriaráfordítás) már az eredeti súlyomra álltam vissza. Majd Mazsola áldásos tevékenységének köszönhetõen (szopi) bár többet ettem mint a család férfiembere, de tovább fogytam. Egészen addig, amíg a babóca nem kapott mást is, mint anyatejet nem tudtam hízni. Bár nem mondom, élveztem, hogy elértem azt a súlyhatárt, amit évtizedek óta nem! Kép

Ma majdnem mentem orvoshoz, de mégsem. Így még mindig nincs orvosilag hitelesített kiírási idõpontom.
Itt az ideje egy újabb UH-nak, már régen láttuk Prücsköt/ököt. Kép

Gombóc!
Nem tudom, hogy a dokiknak miért megváltás, ha már nem dolgozol?! Otthon is rohangálhatsz annyit mint a munkahelyeden, nem?
Azértz elkenõdve ne légy! Csak azt ne hagyd, hogy nyugtatót írjon fel pocakaktivitás ellen. A többi gyogyi, ha szükségesnek tartja az orvosod nem különösebben kellemetlen.
KépKépKépKépKép : vigasztalás végett

Boldogságos pocakosodást mindenkinek!

Snoopy
snoopy

SnoopyKép
Ez a Baby sense bérlés engem is érdekelne. Írsz róla egy mailt?

Köszi, Panka
20+4

panka

Snoopy,

én is érdeklõdnék a Baby Sense bérlés iránt. Dobsz egy mailt róla nekem is?
kispici@freemail.hu

Elõre is köszönöm!

Kispici
28+6
kispici

Panka, Kép
nekem az a 75g-os cukoroldatos volt, es 7.7 lett az eredmeny. Azt mondtak, 7.8-nal mar kezelesbe vett volna egy dietetikus (igy irjak?)

Snoopy, Kép
koszi a vigasztalast. Most is kemenyedik a hasam alja, nagyon remelem, nem nyilik tovabb. HArom het mulva vissza kell mennem a dokimhoz, addig majd megprobalok otthon minel tobbet fekudni es pihizni.
Ma vettem az Auchanban ebedidoben tok jo agynemuhuzatot es lepedoket. Kollegam meg is jegyezte, latszik, ki hoyg kepzeli az elkovetkezo nehany honapjat. Mondtam neki, hogy teljesen igaza van, teli volt a kosara borokkal...KépKép

Pussz,
Gombóc
Gombóc

Edit,

nincs véletlenül egy tel.számod, amit felhívhatnék a Péterfyben, hogy utánakérdezzek a tornának???

Köszi, és boccs az "ismeretlenül belebeszélésért"...

Babszem
babszem

Ildi!

Micsoda véletlen! A nagyok milyen kombinációban vannak?Azt hiszem, egész más lesz majd kicsit nevelni két nagy mellett, mint amikor tkp. két kis gyermekünk volt egyszerre!

Timici!

Ki tudja pontosan mi nem mûködik, amikor az ember lánya elkezd vizesedni. Azt hiszem, az a jó, ha mindenfélét kipróbálsz, és valami csak használ. Nekem anno a "divatjamúlt sószegény diéta" jött be, nekem sem ajánlotta a doki, én jöttem rá, hogy már egy szelet viszonylag sós felvágottól is vizesedem.

Buksicica!

Én is híztam már 4 kg-ot, és ezt kb. 2 hét alatt. Igaz, hogy ez csak +2 kg. az induló 59-hez képest, mert a rosszullétek miatt fogytam kettõt.
Biztosan lement a vérnyomásod. Én a fiammal a Skála Metróban ájultam el szabályosan, a barátnõm tájékoztatta a nézõközönséget, hogy mi a bajom, fõleg, hogy egy doki is odarohant véletlenül. Hülye szitu volt.
Jó hétvégét mindenkinek

Urszila
15+5
urszila

GombócKép
Nekem is cukrosvíz voltKép Neked a 120 perces érték lett 7,7? Nekem éhgyomor 4,7; 60 perces 6,1; és 120 perces 5. A lelet szerint a referencia tartomány felsõ határa 5,8 mind a 3 esetben, nekem meg ugye a 60 perces ettõl több. Pedig én is 7,8-ról tudtam. Hétfõn megyek a belgyógyászhoz, csak az a baj, hogy ennek a doktornõnek a cukor a mániája. Állítólag 6 felett már diétáztat és 1 hét kórházzal indít.Kép

Panka
20+4

panka

Sziasztok

D.Zsuzsi
kuldtem az E-mailt Kép..jelezd ha nem kaptad meg
Hat en azert eljarogatok ezekre a nogyogyaszati vizsgalatokra, de nekem is tobbet segit mind a felelem mind a tanacsadas teren a Vedono. Raadasul ezek az oreg, regi bocs "szar" UH keszulekek amikkel egyes nogyogyaszok itt dolgoznak. Szerintem mar reg bekene oket tiltani mivel olyan erosen oda kell nyomni a fejet a babahoz hogy esetleg kart is tehetnek a picurkakban.

Kamelia

Igen nalam sikerult....ugytudom 50% esely van ra. Ugymentem be a korhazba hogy vittem mindent hatha gyorsan be kell avatkozni es csaszar lesz. Nem volt egy kellemes erzes raadasul feltem is mert a nemetek korantsem voltak annyira magabiztosok mint a magyar orvosno akinek a tanacsara vegul is belementem. Mint utolag kiderult ez azert volt mert a korhaznak csak egy eves tapasztalata volt a temaban es kb egy honapra jut nekik egy ilyen paciens Kép.

A nyomkodas valoban eros volt de probaltam lazitani es arra koncentralni hogy sikerulni fog, meg hogy minnel lazabb legyen a hasam. Nalam ketten forgattak a babat es en ugytudom hogy ehez a beavatkozashoz nem kell a babanak a kozremukodese aki valoszinuleg tiltakozni fog es valahol ez is a normalis. Az elso kiserlet nalam sem sikerult a baba mar keresztbe volt mikor magatol visszafordult.
Ekkor jott a hatalmas anyai erzes bennem es mar nyitottam a szajam hogy eleg volt nem akarom tovabb csinalni, de az orvosok gyorsabbak voltak es mar forgattak is a masik iranyba en meg ugyis mindegy alapon ujra erot meritettem es probaltam ellazitani magam. Sokat segitett hogy velem lehetet a ferjem. A masik iranyba ket perc alatt beforgattak es azota ott is maradt.
Utana nekem is egy egesz napos megfigyeles kovetkezett 3*1,5 oras CTG, legalabb harom UH ez eleg megterhelo volt ugyhogy nem sokat aludtunk a babaval aznap a korhazban.

Egyebkent en mar mindent kiprobaltam elotte meg az akupunkturat is ugyhogy nem nagyon biztam a forditas sikereben, es attol is feltem hogy visszafordul mivel o valoszinuleg nem volt ugy oda a denever pocizioert es lehet hogy a fejsimogatast is hianyolni fogja meg a hangomat se hallja ugy ha eneklek neki Kép...de tevedtem o egy kenyelmes figura es megelegszik a popo simogatassal.
Egy biztos ha nem sikerult volna, vagy azonnali csaszarral be kell avatkozni akkor max. egy picit csalodott vagyok de nem bantam volna meg hisz ez egy lehetoseg volt hogy a szukseges rosszra? Kép ne kelljen sort keriteni.
Egyebkent lehet hogy meg nekem is csaszar lesz a vege mivel az orvosok picit szuknek talaltak a medencemet, azt mondtak nem lehet elore tudni hogy hogy fogok tagulni.

Megprobalkozol a faros szulessel? Ugytudom hogy ez M.o-on nem nagy dolog azaz nemely korhazba rutinnak szamit, csak itt csinalnak belole nagy hokusz-pokuszt....Kép

Udv Mindenkinek
Melinda
Melindaregi

Panka,
igen a 2 ora elteltevel lett 7.7
A dokim es a labor szerint is 7.8 felett koros, a dokim azt mondta, hogy ezt jol megusztam Kép, de a dieta muszaj, azaz ne egyek sutiket meg edesseget.
Most azon gondolkodom, hogy ugye diabetikust azt azert lehet? Mert vacak lenne mindenfele edesseg nelkul a Karacsony...Kép
Gombóc
gombóc

Szia Csipkebogyo,

Gratulalok a 40. hetedhez.....hat hamar megoregedtunk Kép...

Malnalevel teahoz a forditas:
Frauenmantelkraut =Palastfu
Schafgarbenkraut = Cickafark

Van egy computeres szotaram az adta ki oket, azert nezz utana hogy jo-e...

Egyebkent mire is jo ez a malnalevel teafozet? A szulest konnyiti meg? Mar elfelejtettem...

Koszike
Udv
Melinda
Melindaregi

Sziasztok!

Urszila. Egy kicsit csaltam, a nagyok nálam nem 2-en, hanem 3-an vannak. A legnagyobb, a 9 éves, fiú. A kisebbek viszont ikrek, vegyesen (lányom az "idõsebb" közülük, mondjuk most már méretre is, szinte a két fiú között van). Szóval anno nekem 3 pici volt egyszerre.
Azt hiszem sok mindenben egész más most ez az egész, mint akkor. Már a terhesség is, de ha meglesz a baba, az is az lesz. Egyrészt, mert ugye jópár évvel idõsebb vagyok, mint anno. Ezzel együtt -részben a babanet miatt is- több tapasztalatom van, mint anno. Ez részben jó, részben nem. Anno valahogy fel sem merült bennem, hogy bármi gond lehet, most sokkal aggódósabb vagyok. Ugyanakkor más tekintetben meg talán most vagyok -leszek- lazább, látva, hogy sok év távlatából mi számít(ott) fontosnak és mi nem. Gyerekek persze nagyon várják, élvezik már most (minden este kap puszikat a pocaklakó), ez is más, mint anno a nagyfiamnak, aki egyébként akkor megértette, hogy kistesó lesz, de azért az egész más szint volt. És reményeim szerint majd segítség ügyben is érezteti a hatását, hogy nagyok. Az már most megy, hogy könnyen megértik, ha valamivel kapcsolatban kíméletet kérek, elég hivatkoznom a kicsire.

Cukor: lányok, ha javasolhatok valamit. Itt a babaneten több topikban megtalálható Dr. Csákány M. György (HIETE topik, Cukros topik, mostanában némely császáros topik, anesztes topik), aki ha jól tudom, kifejezetten szakértõ a terhességi cukor témában. Nekem nagyobb számok rémlenek, mint nála elhangzott határérték, most nem kerestem rá, de érdemes a keresõvel megnéznetek, mit ír õ errõl, illetve szerintem érdemes az õ véleményét is kikérni a témáról.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok Kismamak,

Neha en is visszajarok olvasgatni.
Mi jol vagyunk es hiznuk ezerrel (marmint a baba )mar 3340gramm es tiszta duci pofikaja van.
A keptarban van fent rolunk ket
kep.
Popsitorlo tema,
Nekem Johnson van es nagyon bevalt eddig.Ez is bababor fuggo.
Pelenka
A DM*es Baby Love nagyon a nyero,mindenkinek ajanlom.De a Pampers is nagyon jo.
Zenelo forgo >
Alex nagyon szereti,mindig megnyugtataja.

Lanyok,
Nehany jo tanacs,tenyleg nem okoskodni akarok de ha annak idejen nekem is elmondtak volna ezeket nagyon hasznos lett volna.
Mindenkepp vigyetek be a korhazbe mellszivot mert ha beindul a tej csak ez segithet.Foleg a vekony es nem tul bogyos kiamamaknak ajanlanam.Ja es a melegvizes ruhaval torteno mell maszirozas csodakra kepes a kokemeny mellekre.

Timici,
Varom a hivasod ha meg aktualis a dolog !!!!

Gomoc,
Na akkor mostmar pihenes ezerrel.Jelentkezz ha mar raersz!!!

Puszi mindenkinek es konnyu szulest !
Kataa es a 3 hetes Alexander baboca

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Tegnap voltam reggelis cukron, 7.1 lett egy órával evés után.
A dokim azt mondta, hogy hétfõn kontroll, és ha az is 7.0 felett van akkor kórház.
Hát eléggé beparáztam, mert akkor másik dokit kell keresnem, hiszen akkor szombathelyen szülhetek csak.
Nem elég a rossz idõ, még jönnek a komplikációk is.
Keményedés van, coli baci a bakterben van, a méhszáj 3100, a baba továbbra is csücsül bennem, és a fiam jövõ szombaton lesz két éves. Mi lesz vele, ha nem lehetek itthon??
Mennyi idõre fektetnek be?
Nincs kedvem kórházba menni!!!!
Valaki mondjon valami jót is!!
Ja és a lényeg. Egy hét babanet nélkül??
Most elég depis vagyok, de talán elmúlik
Heni
30+5
heni1979

Szia Pocok!

Megkérhetlek, hogy javítsd ki a táblázatban a terhességi hetet. Mindig kedden töltöm be a heteket. Tehát okt. 29-én töltöttem be a 12. hetet, november 5-én már 13 hetes leszek. Köszi. Ja és Budapesti vagyok és 28 éves.
Üdv: Beus
beus74

Heni,
Az en fiam meg most szombaton lesz ket eves, 2-an!
Ne izgulj, hetfon jo lesz a cukrod, nem kell befekudnod! Hetvegen dietazz!

Melinda,
Koszi a mailt, megkaptam, de itthon nincs Word-unk, a ferjem ha minden igaz kinyomtatja a munkahelyen es hazahozza. Azert remelem, hogy szulesig meg befordul a baba! En szivesen megprobalkoznek a faros szulessel, ha ez azt jelenti, hogy elkerulom vele a csaszart. Tegnap ejjel a neten egy csomo faros szuletessztorit olvastam, sokan azt mondjak, hogy az 'osszes' kozul az volt a legkonnyebb, es a babanak sem esett bantodasa. Nem tudom itt Nemetorszagban hogy allnak a dolgokhoz, meg nem volt alkalmam megtapasztalni az eu-i szolgaltatas eme reszleteit. Meg korhazlatogatason sem voltam, legkozelebb a szulesznovel megbeszeljuk, hogy egyaltalan melyikbe erdemes menni. A kornyekunkon eleg gyer a kinalat.

Tegnap mar egesz 'normalisakat' rugdosott, ugy ertem azokon a helyeken, ahol egy fejvegu gyerek szokott...de most megint alul erzem kalimpalni! Pedig mar bizakodtam, hogy megfordult!

Timici,
En mar egy hete nem tudom magam ravenni, hogy vasaljak, pedig mar nagyon kene...kuldj egy kis 'vasalos-kedvet' legyszi! Sajna mar koran sotetedik, ezert csak rovid ideig 'setalnak' a gyerekek, es az az ido keves ahhoz, hogy ravegyem magam. Ha meg itt rohangalnak, inkabb nem vasalok, nehogy valami baleset tortenjen!
Viszont reggel sutottem, lekvaros hajas tesztat...pontosabban a hajashoz hasonlito tesztat...Dani ugy orult neki, a heten mara masodik fajta sutire mondja, hogy 'jaj, de jo, ez a kedvencem!' Gyuri is segitett 'gyurmazni', aztan amikor megunta, miszlikbe apritva elkezdte dobalni a tesztat! Tiszta disznool lett minden!

Gomboc,
Pihenj sokat, ne mozdulj hirtelen! Nekem is reggel amikor felebredek az az elso, hogy bekemenyedik...sot, akkor is, amikor lefekszem! Es nana, hogy huz a hasad lefele, ez valahol termeszetes! Ha tudom, hogy megerolteto 'turara' megyek, cipelni kell a gyereket, akkor felteszem a hastartomat inkabb...nem mintha az megakadalyozna a kemenyedest, de legalabb lefele nem huz annyira. Ettol meg siman kihuzhatod az idopontodig, nekem legutobb a 32. heten kinyilt 2 ujjnyira, es ennek ellenere idoben szultem...azert nem volt megnyugtato teny, hogy ha szetteszem a labam latni a kis hajas fejet- egy kis tulzassal!

Rendet kene varazsolni! Nem tudtok egy jo varazsiget?

Zsuzsi
26+3
zsuzsi74

Zsuzsi Kép

Én is mindig alul éreztem a kalimpálást, és direkt megkérdeztem, hogy akkor most ül a fenekén?
&#336; megnézte (bár ha nem is Uh-n), és azt mondta, hogy biza a fejecskéje van lent. Szóval lehet, hogy neked is úgy van. Kép

Mindenkinek kellemes hétvégét!

myssnia
25
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Pocok: hogy mondhat ilyet a dokid ennyi idõsen és ekkora súlyú babánál, hogy már mondj le a normális szülésrõl, mert medencevégû a fekvése. Az én dokim még most is, a 39. héten is azt mondta, hogy minden lehetséges!!! Tehát még véletlenül se ad fel a normál szülés lehetõségét!

Moxi 39
moxi

Sziasztok!

Képzeljétek, voltam dokinál, és nyílik a méhszájam 3110, és jóslófájásaim is vannak, kezdek izgulni.KépRáadásul hétvégén egy soronkívüli CTG-re is be kell mennem.

TimiciKép
A Brumi Maciban ( Mester utca ) lehet kapni kiskádat 990 Ft, és olyan zenélõ kütyüt az ágyra 1990 Ft-ért. Szerintem nézd meg, én is elmegyek a jövõhéten szétnézni.

pusz

Brokkoli

36
brokkoli

Timici!Kép
Tényleg 500-at írtam? Bocsika! 5000-et akartam...Kép Így már nem hangzik olyan jól, mi? Bár ahhoz a tizenakárhányezres garnitúrához képest még elmegy.

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok!

Heni,
ne izgulj, az nem tesz jót, hétfön még lehet a cukrod norm. Valaki említette az édesítöszereket, azokkal is vigyázni kell, nem mindegyik egészséges terhesség alatt.

Finisben levöknek drukkolok, lehet, hogy babaesö lesz a hétvégén ? Kép

Végre megint láthattuk a babánkat, és most már szép nagy, nagyon édesen ficánkolt. Kép Mindent rendben találtak nálunk (tarkóvastagság,stb.) Azóta sokkal jobban el tudom Öt képzelni, kispapival kellemes kis estét csaptunk utánna ( végre számítógépmenteset Kép , kivéve a szülöknek küldtük az új fotókat emilben).

Mennem kell vacsit melegíteni,
sziasztok
Pálma
13+6

U.i. Pocok, lécci a szülés terv. dátuma május 7 lett. Kép Köszi.
pálma

Finnorszagrol jut eszembe...
Mi van az ikres kismamankkal, Tipuval???
Mar az idejet sem tudom, hogy mikor jelentkezett!
Palma, Kamelia, ti nem tudtok rola tobbet?

Zsuzsi
26+3
zsuzsi74

Zsuzsi,

ez jó kérdés, hetek óta nem írt (mióta én olvasom a topicot). Sajnos nem ismerem Tiput személyesen (vagy még nem sikerült rájönnöm), nem tudom, hogy vannak. Tipu, jelentkezz! Kép

Buksicica, Anyakati, és akik még emlékszenek...szóval mikor múlt el nektek a hányingeretek? Mert én már régen nem émelygek, de a hányinger még naponta rám tör minden átmenet nélkül. Kép

Üdv
Pálma
13+6 Kép ( de jó leírni)
pálma

...jol elszallt a gepem Kép...na akkor elolrol...

Szoval megegyszer sziasztok,

Zsani,
A Vaci uti Bababizomanyi merre van pontosan?

Iancsa,
HAMI-PARNA...hihi Kép talalo nev egy szopisparnanak. Koszi az infot. Hetfon rajuk telefonalok. Csak egy kerdes: Ha nem tonkolypejvaval van toltve, akkor mivel? Gondolom nem mindegy, merthogy stabilan kell tartani a babat.

Pankamama,
Lehet, hogy mar a kezedben tartod a babat? Es Szilcsike mi a helyzet Veletek? Csipkebogyo, mehet mar a drukk, hogy szulj?

Snoopy,
Baby-sense az micsoda? Legzesfigyelo? Ha igen, akkor esetleg engem erdekel. Amugy tudja valaki, hogy mennyiert lehet venni legzesfigyelot? Erdemesebb berelni, vagy inkabb venni? Milyen tipusu a jo?
Es a bebi orzovel mi a helyzet? (nem tudom a pontos megnevezeset...arra gondolok, ami ha sir a baba, akkor a lakas masik vegeben is hallom) Hasznal olyat valaki?

Lanyok,
Ezek a gyerekdalok nagyon jok. Kép Es az ember tudja is oket. Bezzeg ugy alapban csak egy-ketto jut eszembe...

Timici,
En ugy vettem eszre, hogy minden tapetahoz volt illo bordur...bar mi csak a gyerek tapetakat neztuk, de szerintem sokfele van.
...allitolag vasarnapra mar kesz is lesz a haloszoba, kivancsi vagyok, hogy milyen lesz a tapeta a falon... Kép
Esetleg nem lehet kolcsonozni valahol vernyomasmerot?
Jut eszembe, hogy birod a lakasfelujjitast? Nalunk meg csak ket napja kezdodott az egesz, de kicsit elegem van belole. El kene utazni nyaralni a festes idejere, es a szep lakasba haza jonni...hihi...almodozo kismama Kép

Gomboc,
Fel a fejjel. Es pihenj sokat, probald meg nem felizgatni magad. Sok-sok pozitiv energia Nektek: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Csipkebogyo megegyszer
Akkor meg azert drukkolok, hogy meg egy par napot maradjatok, es minden OK legyen a kazannal. De mar holnap probalhatod is Kép

Betti,
Neked is egy csomo drukk...micsoda babaeso lesz itt nemsokara Kép

Hizas...en felidoig szinte semmit nem hiztam. De utana...mar 11 kilonal tartok. Ugyhogy tenyleg alkati kerdes, hogy ki mikor hizik...

Pocok,
Tokjo...mar ma tablazat Kép
Mennyi volt a bundazsak?

Moxi,
Neked is megy a drukk...es azert is, hogy beforduljon a baba...

Brokkoli,
Azert Neked meg kitartas. Egy-ket hetig meg maradjon bent pocakbaba...beszeld meg vele, hogy most meg jobb neki bent...

Iancsa,
szoval akkor nem 500 a HAMI-PARNA? Kép

...kispapa itt turelmetlenkedik a billentyuzetert, ugyhogy most ennyi...vagy szerintetek is sokat irtam?...hihi

na puszi,

gomb
32+6
gombolyu

Zsuzsi,
nem tudok vasalós kedvet küldeni, mert nekem sincs.Kép Útálok vasalni, csak muszály. Jövõ héten kezd a párom az új munkahelyén és szeretném, ha nem kéne a jövõ héten vasalnom, mert suli+védõnõ+tanulás a program, ebbe nem fér bele. Fõleg, hogy ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálok vasalni. Most is azon gondolkodtam, hogy fogom a sok kis ruhát kivasalni a gyereknek, biztos beszakad majd a hátam tõle, a vizes lábamról nem beszélve.Kép

Tök jó, hogy sütögetsz, a gyerekek nagyon imádják. A rumli ami vele jár az nem annyira jó, de biztos öröm látni rajtuk, hogy ízlik, amit csináltál és azért az megéri, nem?.KépKépKép

Ha lesz majd idõd, küldessz még kötésmintákat?Kép
A baby-walz oldalát megnéztem, vannak jó dolgok is, majd még szemezgetekKép.

Iancsa,
megkérdeztem a Bolgárkerék utcában, és azt mondták, hogy kapható minden nagy babaáruházbanKép, mikor kérdeztem, hogy nálunk kapható-e, akkor sok susmus után azt mondták, hogy meg lehet beszélni és 4ezer Ft.

Urszila,
persze mindenkinek más használ, ha az alma+pihi nem jön be, akkor elhagyom a sót is.Kép

Snoopy,
igen szerencsére imádom az almát van is itthon majd 2kg.Kép

Brokkoli,
kösziiiiiiiiiii az infót, megnézem akkor én is a Brumi Macit a jövõ héten. De jó!KépKépKép

Pocok, nem kötözködni akarok, de eddig mindig 1nappal mögöttem jártál, most pedig 5nappal elõttem??? Mi történt?
A babucid jó nagy már, gratula hozzá. Én 2hét múlva megyek UHra, nagyon kiváncsi vagyok mekkora lesz Bence?

Vettünk vérnyomi mérõt!!! Persze most jó a vérnyomásom.Kép Mindegy csak maradjon is így.
Pusssza mindenkinek,

Timici
27+6
timici

Melindaregi Kép

Orulok, hogy nallad sikerult a forgatas ! Nem hiszem, hogy visszafordulna a baba, ha mar egyszer sikerult , emiatt ne is aggodj feleslegesen.

En sem Magyar o.-rol irok - en meg a Finn tarsadalmat boldogitom Kép ! Otthon tudtommal elso gyereknel ha faros kotelezo csaszar van.

Itt miutan egyertelmu lett, hogy nem sikerult a forgatas a dokino elmondta mik a lehetosegek :

-vagy megprobalom a faros szulest, ami kockazatos lehet a babara nezve(oxigenhiany stb.) es sokkal hosszabb, nehezebb mint egy normal szules ... + ennek is lehet a vege csaszar kb.80%esellyel ha gondd van.

-vagy programcsaszar, ami a babanak sokkal konnyebb es kockazatmentes de nekem ugyebar hosszabb a gyogyulas.

Szoval ezek utan mi a ferjemmel ugy dontottunk nem erdemes kockaztatni, az a fontos, hogy a kisbabank biztonsagban legyen ! Igy mi nem is akarjuk-fogjuk megprobalni a faros szulest.

Tehat, hacsak addig magatol meg nem fordul akkor programcsaszar. En eloszor kicsit csalodott voltam de az igazsag az barmekkora felhajtast csinalnak a termeszetes szules mellett, a lenyeg a vegeredmeny - a kisbabank !

Tovabbi jo gombolyodest ! a finishes mamaknak sok sok drukk !!!

puszi ,
kamelia
36+5
kamelia

Zsuzsi,

Sajnos Tipurol en sem hallottam semmit .. utoljara azt irta,hogy koltoznek.Nem tudom az uj lakasban van-e net hozzaferesuk. Remelem minden rendben veluk !

kamelia
kamelia

Sziasztok Lányok!

Hát itt vagyok, köszönöm mindenkinek a biztató sorokat. Ma du. be is indultunk a kórházba 3 percesekkel és útközben elmúlt. Így hazajöttem, kissé hülyének nézhettek, hogy 2. gyereknél így nem tudom mikor kell bemenniKépKép Pedig olyan ideális lett volna. Senki nem volt szülõszobán és most jön a 3 nap szabadság...Dehát ez nem kívánságmûsor. Mostmár kiváncsi vagyok mi lesz. Még Murphy szerint lehet túlhordomKépKép

Betti! Elhiszem, hogy te is mennél már. Szorítok!

Csipkebogyó! Hajrá, hozzátok mûködésbe azt a kazánt aztán mindent bele.Kép

Brokkoli! Építkezés ügyben " fussunk majd össze" valamikor, mert mi is szeretnénk 2 év múlva, de az elõkészületeknek jövõre neki kell kezdeni. A joslófájások normálisak a 36. héttõl és szerencsések is, mert akkor nem "kell" annyi idõt vajúdni, amikor már élesben mennek a dolgok. Én már nem is merem inni amálnalevél teát, mert a doki szerint, ha a burok megreped 2-3 óra múlva akár meglehet a baba Kép

Gombóc! tényleg pihizz sokat és ne izgulj, mert ha nagyon elkezdene nyillni a méhszáj már arra is van megoldás. A cipekedést élbõl felejtsd el.

na mennem kell fürdetéshez, majd jövök.

Üdv.Pankamama38+3
PM

...na meg visszaszereztem egy kicsit a gepet Kispapatol...

Lanyok,

Ti hogy alltok a pedikurozessel. En alig kapok levegot, amikor probalkozom a koromvagassal. Pedig mar nagyon ramferne. Nem tudtok valami jo kis pozt?

koszi,

gomb
32+6
gombolyu

PIldi,
koszi a doktor nevet, at is neztem a cukros topicba. Irtam neki egy uzenetet, de meg nem valaszolt.

Zsuzsi, Gomb, Pankamama,
koszi a nyugtatgatast es a vigasztalast. Nincs mas, pihizni fogok. Kép HA folyamatosan nyomo erzest, meg szurkalast erzek alul, az jelentheti, hogy nyilik tovabb? Mert azt erzem...Kép

Gomb,
en felteszem az egyik labam a masik combomra, es ugy ugyeskedem oldalrol. Kicsit maceras, de eddig sikerult. HA majd nem megy, megkerem kispapit. Kép

Kataa,
jelentkezni fogok hamarosan, igerem! Kép Pusszancs Alexandernek is! Kép

Sziasztok,
Gombóc
27+5
gombóc

Sziasztok!
Én is itt vagyok még... Csak annyi munkám volt a héten, hogy nem volt idõm írni. Azért olvasni mindig mindent olvasok... Finises kismamáknak drukkolok ezerrel, az újakat meg üdvözlöm, és jó pocakosodást kívánok nekik!
Lenne egy kérdésem is: az utóbbi idõben párszor begörcsölt éjszaka a lábam. Létezik ennek valami ellenszere? Mit kell erre szedni?

A hízással kapcsolatban: én is kezdek megijedni. Kb. a 18. hétig 2 kg-t híztam, azóta, az utóbbi 5 hétben feljött még vagy 4 kiló. Remélem, ez a tempó nem végleges, mert a heti egy kiló kicsit soknak tûnik... Pedig én sem eszem többet, mint máskor, meg nem eszem zsíros, hízlaló kajákat... Általában, amikor rámtör a "mindent megennék"-érzés, igyekszem gyümölcsöt enni. Persze, az nem megy, hogy mindig csak zöldségeket egyek, mert azzal nem lakom jól... De hát fogyókúrázni persze nem fogok. Ha meghízom, hát meghízom, majd megpróbálom leadni utána.

Honnan lehet egyébként tudni, hogy megfordult-e a baba? Nekem mindig máshol rugdos, hol jobbra, hol balra, hol lent, hol fent...

Na jó éjszakát mindenkinek!
Pussz
Franyo
23
franyo

Gomboc,
Ha tenyleg kemenyedsz, es megpedig gyakran, akkor az nem trefa! Nem neztek ctg-n? Nem irt fel a doki No-Spa-t, vagy valami gorcsoldot? Nekem anno azt kellett szedni ket hetig, es fekudni!
A szurkalas nem feltetlen jelent rosszat, tudod, a szalagok tagulnak!

Timici,
Megnyugodtam a vasalast illetoen...nekem egyaltalan nincs hozza kedvem. Bar lehet, hogy allni lassan kenyelmesebb lesz, mint ulni, mert kezd kiszorulni belolem a levego!
Szkennelek majd meg, de mar csak olyan 1 eves kor felettiek vannak inkabb! Meg hat ahhoz is marha lusta vagyok, es turelmetlen, mert valahogy a gep nem ugy szuperal, mint ahogy en akarom!

Kamelia,
Ha tudsz angolul, olvasgass egy kicsit a www.breechbabies.com -on, tok jo! Tegnap mar majdnem itt aludtam el a gep mellett, olyan jok a farfekveses szuletestortenetek! Van egy fenykepsorozat is, amit masodszorra mar nem tudtam behozni, de talan jobb is, mert 'elesben' mutatnak egy gatmetszest! MEg jo, hogy az ember lanya szules kozben nem latja, hogy mi zajlik odalent!

Hizas: legalabb 7 kilonal tartok, pedig nem is eszem sokat...igaz, nem is sokat mozgok! Tul kenyelmes itt az elet...neha hianyzik az otthoni lepcsomaszas, cipeles! Gyurival 13-at hiztam, es ennel tobbet most sem akarok! Ez epp lemegy szules utan nehany honappal! De ahogy most allok, hat lehet, hogy tobb lesz! Foleg kozben meg karacsonyozunk is egyet!

Megyek 'altatni'!
Zsuzsi
26+3
zsuzsi74

Gombóc!

Nekem kb a 24.héttõl 3100 a méhszáj, és azóta sem tudom igazán kímélni magamat, hiszen egy két éves gyereknek magyarázd meg, hogy anyu vízszintesben szeretne lenni....
És azóta sem nyíltam tovább, de nekem is itt van ez a cukor dolog is.
Tehát szedd a magnéziumot, és pihizz sokat. Ez még nem gond.
Ha nem nyílsz tovább nincs gond. Van, egy méhszájról szóló topic, kukkants bele és meg fogsz nyugodni. Méhszáj a címe.
Nyugodj meg!!
Heni
30+4
heni1979

Franyo!

Az ejszakai labgorcs a Kalcium hiany miatt van. Igyal Kalciumos pezsgotblettat

kamilla (30+1)
kamilla

Sziasztok!

Talán most van idõm a szüléstörténetre.Kép))

Szóval, 10. 09-én hajnalban arra ébredtem hogy fájogat a hasam, nem túl erõsen, de azért rendszeresen, 5 percenként. Mivel ez reggelig nem múlt el felhívtam a dokit, hogy ez most mi? Behívott a rendelõbe, megvizsgált, azt mondta hogy ezek csak jóslófájások, de van akinél ez ilyen rendszeres fájásként jelentkezik, de még zárt a méhszáj, Ennek ellenére beküldött a kórházba, mert nagyon messze lakunk tõle. Az utat a kórházig végig bõgtem, hogy én nem akarok befeküdni.:-)) Végülis délben befeküdtem, délutánra erõsödtek a fájásaim, de a CTG még semmit sem mutatott, még mindíg csak jóslófájás. Éjféltõl már olyan erõs 5 perces fájásaim voltak, hogy kiültem a folyosóra, mert nem bírtam mindíg csendben elviselni. Reggel fél 6-kor levonultam a szülõszobára, akkor végre a CTG is fájást mutatott, kezdõdött a szülés. Leborotváltak, beöntés volt, egyik se volt olyan szörnyû. Utána burkot repesztettek, amitõl erõsödtek a fájásaim. Az orvosom és a párom is beért fél 8-ra, a doki megvizsgált, mondta hogy 11 körül lesz baba, addigra visszajön, de ha valami van akkor telefonon hívják. A vajúdás szörnyû volt, annyira fájt a hasam, amilyet elõtte el se tudtam képzelni, alternatív szülõszobában voltam, de fel se tudtam kelni az ágyról.:-))) Aztán 9 körül azt mondtam, hogy nem bírom tovább. Ekkor hívták az orvosom, hogy jöjjön, mert hamarosan lesz valami. 1/2 10-re odaért, a párom ekkor kiment mert a kitolást nem akarta nézni. Oxytocin infúziót kötöttek be, amitõl még erõsebb, tul. képp. folyamatos fájásaim lettek. Bejött valami fõ-fõ orvos megvizsgált és közölte hogy a baba még kimozdítható, még nem illeszkedett be rendesen. ettõl teljesen elkeseredtem, mert az én orvosom azt mondta hogy kb fél óra és nyomhatunk.:-) Az orvosom épp kiment a szülõszobáról (mint utólag megtudtam már a császármetszésen gondolkodtak), amikor azt éreztem nagyon hirtelen hogy nyomni kell, szóltam a szülésznõnek, aki mondta hogy csak nyugodtan, õ itt van. Aztán szólt a dokinak, de nem nagyon hittek benne hogy tényleg. A doki megvizsgált, majd nagy futkosás, hirtelen mindenki maszkot vett, bemosakodtak, és lehettett nyomni. Ettõl számítva kb 10 perc alatt meglett Emma. Azt kell mondjam, hogy a vajúdás nagyon rossz volt, de attól kezdve hogy beindult a kitolás nagyon "szép élmény volt. A vajúdásnál már semmi erõm nem volt, a kitolást pedig nem tudom hogyan, de simán bírtam. Emma azonnal felsírt, 10/10-es apgart kapott. A párom a lányát videózta amíg fürdették, engem közben összevartak. Azt is ki lehetett bírni, pedig elég nagy a gátmetszés, mert nagy volt a baba hozzám képest. Utána 2 óra hosszát még a szülõszobán töltöttünk hármasban.

Az 5. nap reggelén engedtek haza. Emma nagyon aranyos, tiszta apja.:-)) Sajnos a szopizással továbbra is vannak gondjaink, valahogy nem lakik jól a tejemtõl úgy néz ki. Úgyhogy most éjszakára tápszert kap, azzal is csak 4 órát bír ki, nappal szoptatom. Elég "bukós" is, és így persze kezdjük elkapatni.:-)))

Manó és Emma (3 hetes +1 napos)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Láttam hogy szóba jött a légzésfigyelõ téma:

Én használom, emgem nagyon megnyugtat, mert külön szobában van az Emma.
Nekem nem a Madarász utcai Baby Sense van, mert az 50 e FT, használtan meg egyszerûen nem kaptam, hanem egy Baby Controll nevezetût vettem, miután itt az interneten érdeklõdtem gyakorló anyukáktó, apukáktól. Ennek két A3-as érzékelõ lapja van, 15 mp utánjelez. Eddig jól mûködik, nem volt téves riasztás, bár még csak 3 hete használjuk. Viszont ha kivesszük az Emmát a kiságyból és elfelejtjük kikapcsolni akkor visít, úgyhogy mûködik.:-) Egyenlõre meg vagyok vele elégedve. 28 000 Ft volt újonan.

Én baby õrzõt is használok, Philps-et, azt is szeretm, mert így biztos vagyoj benne hogy meghallom ha sír, vagy azt is ha csak csuklik, vagy épp "bukik", sajnos mindkettõre képes evés után 2 órával is.

Ami pedig a pelenkákat illeti, õ 3400 grammal született, tehát nem volt kicsi, ettõl függetlenül a newborn méretû a jó rá. Most kb 3700 gramm, és most kezd a combjánál kicsit kicsi lenni, de tegnap ráadtam egy mini méretût, na azon meg kifolyt a kaki.:-))) Egyébként én próbálgattam sok féle pelust, a Pempers nekem nagyon jó volt, de drága, a Huggis is drága és az semmivel sem volt jobb mint a Libero vagy a Dm-es baby love. Ugyhogy most Liberot használok, mert olcsó és ahoz képest jó. A Pempers azért tetszett, mert hálós, és a kakit is jobban elvezeti. Törlõkendõbõl nekem a Johnson volt a legjobb, bár a níveát még nem próbáltam, csak a Pemperst és a DM-es baby love-ot.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Kamilla!
Köszi! Kipróbálom!

Manó!
Még egyszer gratula Emmához, és köszönjük a szülés-sztorit! Sok boldogságot nektek!

Franyo
23
franyo

Sziasztok!

Vércukor: egyetemi tanulmányaim és a logika is azt diktálják, hogy megosszam Veletek emlékeim.

Szóval a terheléses vércukor (cukros víz, vagy zsökle után) arra kiváncsiak, hogy mikorra képes a szervezeted eltüntetni a gyomrodból hirtelen a véredbe került cukrot. Úgy emlékszem, hogy a cukor után egy órával a 11-es a határérték, hiszen eddigre tetõzik a gyomrodból bejutott cukor a véredben. A kétórás értéknek kell bebizonyítani, hogy a szervezeted képes megbírkózni a magas vércukorszinttel és azt leküzdeni. Erre nem emlékszem pontosan, de ez az érték kb a 7-es lehet. Csak a cukorivás után 3 órával kell éhgyomri értéket produkálni, azaz 5-6 körülit. Remélem ez most is így van. Nem vagyok még olyan öreg, hogy ennyi idõ alatt az emberi szervezet mûködése is megváltozzon?! Kép

Baby-sense: légzésmonitor. Az általam ismert legjobb. Mi ilyet használtunk. Valóban 50 000 Ft újonnan. Madarászban is lehet bérelni (szerintem drágán), meg nálunk is Kép
A Baby care-ekrõl én is azt olvastam, hogy jók, de errõl személyes tapasztalatom nincs.
Bébiõr: nekünk is philips van. Olyannal is foglalkozunk, akit érdekel, újabb emileket is szívesen írok. Sok más fajta is van, de azokról semmit nem tudok. Tomy, meg van olyan, ami képet is közvetít...
A miénk mindenesetre megbízható, az újabbak már tütülnek, ha nincs kapcsolat, így tudhatod, hogy mikor nem hallanád akkor sem a babát, ha sírna.

Manó!
Hogy érted, hogy nem elég a tejed éjszakára? Gyakran kel fel szopizni? Szeretnéd csak szoptatni, tápszer nélkül?
Még csak 3 hetes. Biztosan tud valaki segíteni, pl Iboly, olyan tanáccsal ami pont nektek lesz jó...(szopis topicokban jártál már?)
Köszönjük a szüléssztoridat. Együttérzésem a fájdalmas vajúdás miatt. De biztosan el fogja feledtetni veled a sajgó emlékeket Emma. Esetleg legközelebb fájdalomcsillapítás...

Emilek mennek.
Hali!

Snoopy
snoopy

Snoppy!

Enegem érdekelne a bébiõrzõ létszi küldj emailt erre a cimre: andy@safeside.hu
Mennyibe kerül stb.. szóval minden érdekelne.

Brokkoli: Mikor tudunk találkozni, szeretnék veled még szülés elött beszélgetni. Addig is vigyázz magatokra.

Sziasztok
Andy
31+3
andy78

Sziasztok!

PankamamaKép
Megnyugtattál a jóslófájásokat illetõen, mert már kezdtem megijedni, hogy esetleg hamarabb ki akar bújni a kisasszony, de remélem nem.
Ha bármilyen kérdésed van építkezéssel kapcs. nyugodtan írjál az emilemre: dioda1@freemail.hu

Pocok, GombKép
Én is olyan macis piros bundazsákot vettem, mert annyira tetszik, finom puha és melegnek tûnik, egyszerûen nem lehetett otthagyni a boltban. Az ára asszem 5600 ,- körül volt.

TimiciKép
Még annyit a brumi-maciról, hogy van honlapjuk és itt találsz 1-2 infót: www.brumi-maci.hu

SnoopyKép
Engem is érdekelne a bébiõr ócsón.

AndyKép
Hát én is!!!!!!, de hihetetlen hogy nem jön össze a dolog. Szerintem nem tudom.....talizhatunk ketten is, és a fiúkkal is, sajna én azért nem tudlak benneteket meghívni, mert a szüleimmel lakunk, és hát.....na mindegy. Amúgy köszi a meghívást, ha gondolod szólja Belonak, és akkor megbeszélik majd a Karesszal. Én végülis ált. ráérek.

pusz

Brokkoli

36
brokkoli

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?