A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok!

Ez nagyon jó hír, Gizmixxx, ha a doki mondta, akkor biztosan így is lesz! Mi is januárban megyünk, úgy néz ki... Remélem, hasonlóan bíztató leleteim lesznek, és hasonlóan jó kilátásaim... :D

Ma voltam a Szabolcs utcában, jól alakulnak a dolgaim, jövő hétre meg is lesznek a leletek, ha minden jól megy... Tényleg nagyon rendesek voltak!
noczi

Noczi!

Akkor októberben szülünk! :lol: :lol:
Még egy hormonvizsgálatot kell csináltatnom a Nyírőbe, mert ami van az tavalyi! Elfelejtettem megkérdezni a dokit, hogy naphoz van e kötve???
Tudja valaki, hogy fizetni kell érte???
gizmixxx

Sziasztok!

Gizmixxx!

De jó hírek!:-))) Nagyon szeretem énis a Doki optimizmusát!:-)))
Ha kaptál beutalót, akkor valószinűleg nem kell fizetned. A leletek sajnos, vagy szerencsére naphoz vannak kötve.

Nóczi!
Azért még vannak rendes emberek:-))
modrooka

Jó reggel/napot! (kinek hogy... :D )

Gizmixxx, nekem a ciklus 3. napján kellett vért vetetnem a hormonvizsgálathoz, a progreszteront kivéve, azt a ciklus első napja előtt egy héttel nézik.

Többiek? De szerintem mindenkinek így van...
noczi

nagyon gratula gizmixx. remélem tényleg sikerül! én holnap megyek Dévaihoz az eredményekkel, elvileg januárra már van sorszámunk, de elég pocsék lett a vérképem :( remélem nem látja azért akadályát annak, hogy megcsinálja...legfeljebb decemberben megismételteti a problémásakat (vas, koleszterin, tsh, sűlyedés) jajj már teljesen odavagyok, hogy mit mond holnap... :?

A nyírőben tőlem nem kértek pénzt a viszgálatokért, bár én vittem a véremet:)) de amikor telefonáltam ezt még nem tudtam és nem is mondták, hogy kéne fizetnem...ez a múlt héten volt...

ja és én is októberben születtem (23), és szerintem tök jó fej vagyok:)))persze ez csak vicc volt... :P
szpandi

Pandi!

Biztos mindek Ok lesz, ne izgulj!!!! :lol: :lol:

Noczi!

Az a baj, hogy nem tudom, mire kell a hormon vizsgálat, majd holnap megkérdem a dokit telefonon, melyik nap menjek?!
Nagyon várom a januárt.
A stimu alatt lehet dolgozni szerintetek? Nehéz beadi a szurit????
Mikor látják előszőr hány pete van???? És még annyi de annyi kérdést tudnék feltenni. Elnézitek???
És azt is mondt a doki, hogy azzal a tűs megoldással lesz a lombik! (kevés sp. szám)
gizmixxx

Gizmixxx!
Stimu alatt lehet dolgozni. Szurit beadni nem nehéz. A leszívás után derül ki pontosan hány petesejt van, ultrahanggal a tüszők számát nézik (ezekben vannak a peték, de nem biztos, hogy mindegyikben lesz, de az is lehet, hogy 2 lesz 1-ben).
A tűs megoldás az ICSI és elnézzük. :lol: :lol: :lol:

loihi

Loihi!

Köszi :oops: :oops: :oops:
gizmixxx

Loihi!

Hány tüsző az ideális???
gizmixxx

Gizmixxx!:-)

Anno a lombikos felkészítőn a Doki azt mondta, 10. Bár lehet, hogy azért mondott 10-t, mert azzal könnyű számolni:-)))

Szerintem 1 is elég, ha abban van petesejt, rendesen meg is termékenyül...és meg is tapad:-)) Ebben kell hinni és kész:-)
Amúgymeg nyugodtan kérdezz, ezért is van ez a fórum:-))
...ugye kedves Hölgyek!:-)))
modrooka

De jó hogy nem csak én vagyok ilyen kis gyámoltalan! Köszi mindenkinek a bátorítást:))
szpandi

Sziasztok
Álltalában meddig rendel a Dévai?!

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Kagyló!

Lehet, hogy már késő a válasz de szerintem 15h-ig biztos ott van.

Modrooka!

Én is 10-re emlékszem.
De beérném a nyerő eggyel is.

:roll: :roll: :roll:
gizmixxx

Helló lányok!

Örülök, hogy ilyen optimista lendületet kapott a topik és hogy a dokik is ilyen bizakodóak.
Én voltam dévainál reggel, ma vagyok a 8. napon és az uh közben szépen lecseszett, hogy nem eszek elég húst. Mondtam, hoyg én megeszem azt a napi 2 szeletet amit mondott. Azt mondta, hogy most már 3at egyek. Viszont volt egy 10mmes és több 6mmes tüszőm ami jó, de aggasztja a sok apró. Így hétfőig húszabálást írt elő. Közben azért bevehetem az ucsó 2 napi clostyt. Csajok, ha most 3 napig rengeteg húst eszek szépen elosztva egy napra, akkor az már fog látszódni a hétfői eredményen?
cyprus

Ja! Kagyló!

hivatalosan 16 óráig van rendelése, de én arr alakom és még este 9kor is ott szokott lenni még pénteken is. Azt mondta nekem, hoyg kifulladásig szokott lenni.
cyprus

Cyprus!

Hanyadik?

Minek kell enni húst. (nem vagyok nagy hús evő)
A stimus gógyszereknek van mellékhatása? (hízás stb)

Nagyon várom a januárt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jó lenne ha már én is a tüszőszámolásnál tartanék :wink: :wink: :wink:
gizmixxx

Szia gizmixxx!

Hát nekem spec. nem jó, ha sok tüsző érik, amit a Dévai elfogad az a max. 4! De ez azért van, mert én nem lombikos vagyok, hanem inszeminációs.
A sok húsevést viszont kegyetlenül előírja és be is tartatja mindenkivel, aki hormont szed. A lányok akik lombikoznak, nekik még többet kell enni. Nekem 3 nagy szelet húst naponta, nekik meg 4-5öt!! És azért kell, mert a húsban lévő fehérje magába szívja a felesleges hormonmennyiséget és így az kiürül a szervezetből és nem lesz cisztád...
Szóval készülj fel a hústhússal-evésre! És tényleg rengeteget számít, ah betartod. A múlt hónapban nagyon betartottam és meg is dícsért. Most meg ellazultam a dolgot és íme az eredmény: fejrekoppintás, mert ugye nem lehet átverni:)

Mindjárt itt a január aztán számolgathatod a tüszőket!
cyprus

Ja! Látom még kérdezteél. Nekünk ha minden igaz jövőhéten elsz a 3. inszem.
Én nem igazánkapok sok hormont, csak 5 napig 2x1 clostyt, de én ettől semmit nem híztam és nem is éreztem mellékhatást, de ugye ez egyéni. Gondolom, hogy ha több hormont szed az ember a lombiknál, akkor a hízás szinte vele jár, de ez is lehet alkati kérdés is.
cyprus

Szia Cyprus!

5 szelet hús!!!!!!!!!! Az egy havi adagom. Kemény lesz :P :P :P
gizmixxx

gizmix pedig meg kell barátkozni a sok hússal,mert tényleg nagyon hasznos. Meg a nagyon sok folyadék is.
Ági28

Ági 28!

Az jó az én napi folyadékfogyasztásom ritkán éri el a 0,5 litert. Tudom, hogy többet kéne inni de nem szoktam.
Teljes életmód változtatás vár rám :lol: :lol: :lol:
A párom örülni fog nagy hús evő :wink: :wink: :wink:
A pénztárcám viszont nem a mai húsárakat nézve
:cry: :cry: :cry:
gizmixxx

Hát sajnos eléggé költséges dolog. A folyadéknál meg legalább 3 litert meg kell innod minden nap.
Ági28

Sziasztok! :D

Hú, nekem tetszik ez a "húsdiéta" nekem nagyon! Az mindegy, hogy miféle hús? Baromfi? Disznó? Esetleg hal? Máj is lehet vajon, meg ilyesmi?

Gizmixxx, nálunk is olyan tűs buli lesz! 8)
noczi

sziasztok
Nem jár erre senki?!

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Szia Kagyló:-)

Szerintem mindenki járt erre az elmúlt napokban, csak nem volt kedve írni....:-)
modrooka

Loihi :D
Kedves vagy!!! Köszönöm szépen! :D

KépKép
gigi28

Noczi!

Mikor lesz???

Engem is érdekelne, hogy milyen húst kell enni? :wink: :wink: :wink:
gizmixxx

Helló Lányok! Mind1 milyen a hús, hús legyen. persze lehet hal is, a sok fehérje a lényeg. Abból pedig legtöbb ugye a haúsban van. Az nagyon klassz ha így szeretitek a húst! Mondjuk én is nagy húsevő vagyok, de azé' be lehet sokallni belőle. Legalábbis nekem a végén már nagyon elegem volt. De nem baj, ez a legkevesebb amit megtesz az ember. Úgyhogy lehet majd venni a húshegyeket :lol:
beber

Sziasztok,
tényleg mindegy milyen hús, de a halból kicsit több kell, mert abban kevesebb fehérje van.
A lényeg, hogy elosztva adagold, ne egyszerre edd meg, mert fontos, hogy folyamatatos legyen a fehérje bevitel.

beber: hogy vagy? mikor mész vizsgálatra?
én tragika vagyok, reggel és este nagyon rossz, hányingerem van, émelygek, szédelgek.

Kép

Kép
boszti

Szia Boszti! Holnap megyek UH-ra! De nem aggódom (na jó egy kicsit már igen azért) ugyanis ugyanaz mint nálad: egész nap émelygek, olyan "másnapos" a gyomrom, úgyhogy a közérzetem is ilyen- 2 hete van ez, ha minden igaz lassan múlik. De mindig arra gondolok, mikor azt mondtam, hogy én azt sem bánom ha 9 hónapig hányingerrel és rosszuléttel küzdök, csak legyen baba. Úgyhogy nem bánom. Álmos vagyok, cic éjszaka hol féj hol nem, az émelygés sajna állandó. De ez legyen a legnagyobb bajom! Nyaki redőt biztos nem méri még holnap, igaz? Mostmár ezeken szeretnék túl lenni csupa negatív eredménnyel.
beber

Sziasztok!

Ritkán járok erre, de most jó hírem van, mert elkezdtük a stimut :D Decapetyllel, hátha több petét termelek, ma van a 4-ik napom. Nem gondoltam volna,hogy ilyen csípős szuri és nekem azt mondták hogy a karon kell bőr alá adni, ami nem túl kellemes. Ennél szerintem csak a progeszteron lehet rosszabb :roll: .

Boszti neked meddig kellett szúrni a Decapetylt és a progeszteront?

Kagyló! még mindig semmi? a végén majdnem 1 hét is lesz közöttünk.

Húst próbálok enni, és napi 1 liter tejet iszom hátha számít valamit.

Ennyi történt, szerdán megyek UH-ra.

Sziasztok
kispinty

Kispinty:
én hasba adtam a decat, így is jó volt. Az elsőt is ide adták be, amit az egyik nővérke adott és hasba szúrta nem karba, innentől kezdve én is hasba szúrtam bőr alá.
kb 3 hétig szúrtam, a leszívás napján már nem kellett, az előtte való nap reggel volt az utolsó.
progeszteront csak az utrot kaptam, az meg ugye nem szuri, hanem hüvelygolyó.

húst egyed, de ez a sok tej nem hajt meg? szinte nulla fehérje van benne, szerintem ne gyötörd magad ezzel, ha nehezen megy el. igyál inkább vizet. persze ha bírod, akkor hajrá :)

Kép

Kép
boszti

Sziasztok!

Na, akkor húsügyben teljesen képben vagyok, köszi mindenkinek a hozzászólásokat.
Asszem addig begyűjtök egy pár husis receptet, hogy legyen egy kis változatosság is az étrendben... Reggel sütve, délben főzve, este grillezve, hihihi... :D

Gizmixxx, elvileg januárban lesz a lombik, de még nincsenek meg a leleteim, úgyhogy egyelőre azoktól függ minden.
noczi

Szia Boszti!

Köszönöm a válaszod. Akkor már csak 9-10 Decapetyl. Sajnos szerintem a progeszteron szuriban fog jönni :? .

A tejet imádom, máskor is eltűntetek fél litert simán, inkább a hússal szenvedek. Elvileg 3 gramm fehérje van 1 deciben, legalábbis ezzel hitegetnek minket :D a dobozon.

Kagyló????
kispinty

Sziasztok!

A hús hír nekem is jó, csak azt nem tudom, mi lesz majd addig a 10,89-es koleszterinemmel :? , de vgül is nem is érdekel, miután Dévai sem horkant fel a leleteim láttán!!! :D :D :D amikor megkérdeztem mik az esélyeink a januári lombik sikerességét illetően, azt mondta, semmi akadályát nem látja, hogy már az eredményes legyen...hű de örültem, mert nagyon be voltam csinálva, hogy elhajt a kevés vasam, a magas koleszterinem és a felső értékű TSH-m, valamint a kicsit magas sűllyedésem miatt. De NEM :D :D :D Drága Ember :!: :D

Nóczi,
Akkor együtt izgulhatunk a lombikért:)) :D És nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi gond az eredményeiddel :!: :!:
szpandi

Kispinty! Nagyon szorítok! :D

Egyébként a múltkor nekem azt említették, hogy a hiradóban hallották, hogy állambácsi 2-re akarja csökkenteni a támogatott lombikok számát... :( :( Persze azon kívűl, hogy lecsökkentenék az intézmények keretét is...Erről tud, vagy hallott valakaki valamit?
szpandi

Én is kettőt olvastam másik fórumon.
Ó Andi,az nagyon nagy szó ha Dévai ilyet mond :) nem jellemző, hogy az optimizmusának adna hangot, sőt!
beber

Sziasztok!

Andi!
Ez jó hír:-)))) Akkor tessék a következő hónapban rápihenni az ünnepek alatt:-))

Kispinty!
Nagyon szorítok!:-)

Beber:-)

Nczi:-)

Többiek hol vagytok? Tessék életjelet adni!!!!:-)
modrooka

LÁnyok ezt nem hiszem el! Kisfiam lesz! Láttatok már ilyet???, egyáltalán nem számítottam erre tegnap, hogy megtudom, most kezdem csak felfogni! és olyan nagy már, hogy alig fér el a képen :lol: Gondolom a kukija is, hogy már most látszott :shock: Édesbogár!
beber

Szép napot! :D

Beber, mizújs? Tegnap voltál UH-n, remélem minden a legnagyobb rendben! :wink:

Szpandi, én inkább úgy döntöttem, nem is kérdezem meg a doktor bácsitól, hogy mik az esélyeim januárban. Hátha nem lesz olyan szerencsém, mint neked, és valami ballábbal-kelős napját fogok ki... 8) Aztán még a végén jól elszomorít... :P

Hát igen, számítani lehetett erre a kettes számra a támogatott lombikok ügyében, annyit példálóztak Ausztriával... Azért szeretném, ha mostmár végre tiszta vizet öntenének a pohárba, és megmondanák kerek-perec, hogy most akkor mi van, mire számítson az ember lánya...

Kispinty, kitartás a husihoz! :wink:
noczi

Beber!!!! De jó, de jó, mire megírtam az üzenetet, itt is volt a tiéd! :D Nahát, és kisfiú! :D De jó! Én is kisfiút szeretnék! Meg egy kislányt is mellé... 8)
noczi

Jó reggelt lányok!

beber! Gratula a kisfiúhoz!!! Nagyon ügyes, hogy már most így megmutatta magát:)

A lombikról:
Hétfőn és ma is voltam uh-n dévainál és mivel már csak nagyon kevesen vannak beállítva gyógyszerre így a szabija előtt, nagyon beszédes kedvében van, látszik hogy vége az őrült hajtásnak. Hát ma is jól elbeszélgettünk és azt mondta, hoyg hétvégén volt egy nagy kongresszus a lombikkal kapcsolatban, ahol annyi derült ki, hogy 2 lombikot fognak támogatni. Molnár Lajos egyet akart, de aztán nagy nehezen átállt a kettőre. Dévai azt mondta, hoyg ami a legrosszabb az az, hogy itt van a december és még ez sem szentírás. Azt mondta, hogy többet egész biztos nem fognak támogatni:( Ráadásul elmondta, hogy már az sem áll, amit eleinte mondott a kormány, hogy ha csak 2 lombikot támogat, akkor a fizetős lombiknál legalább a gyógyszereket támogatják majd. No, ez már eldőlt. Dévai teljesen kivan, azt mondta, hogy a 2 lombik esélye 10% és ha valakinek kettőből összejön, az csodaszámba megy épp úgy, mint a spontán teherbeeséseknél.
Ma elmondta, hogy 80-an vannak a januári várólistán, de szinte biztos benne, hogy nem engednek neki ennyit elvégezni majd, így már látja, hogy záros határidőn belül 2 éves lesz a várólista!!!!!

Remélem mindenki jól van, én pénteken megyek ismét uh-ra, ma vagyok a 13.napon és volt 3db 18mm-es tüszőm. Jó lenne, ha pénteken meglenne az inszem.

puszi mindnekinek
cyprus

Ez valóban szörnyű:(( A lombikpetíciót szétküldtem ismerősöknek azzal, hogy küldjék tovább mindenkinek, akit ez érinthet, vagy akiről tudják, hogy támogatnák. Bár lehet, hogy a jelen helyzetben kevesebb követelés reálisabb lenne az eredmény tekintetében. ráadsul túl hosszú is és persze mindenki, aki nem közvetlenül érintett szeretné elolvasni, mit ír alá (érthető), csak ideje nincs rá. így esetleg alá sem írja. Lehet jobb lett volna egy rövidebb, tömörebb, kizárólag a lombikok számát, a gyógyszerek támogatottságát és a védettséget érintő petíció (persze ez csak az én véleményem)
Nagyon elkeserít, hogy még csak 1611-nél tart a számláló. Ráadásul szemben egyéb, értelmetlen és idióta "ne szakítsd meg" körlevelekkel, ez ilyen formában még nem jutott el hozzám, tehát nem is igazán elterjedt és ismert még. Pedig nagyon sok embertől hallottam, hogy "na ezt támogatnám, aláírnám". Ezeknek küldtem el. Remélem beindul lassan valami...Bár ha össze is gyűlnek az aláírások, nem tartom valószínűleg, hogy a Kormány bármin is változtatna.

Én így küldtem el a linket kb. 20 embernek:

Kérlek benneteket, írjátok alá a mellékelt honlapon a lombikoetíciót. Ha tudtok olyat, akit esetleg a lombiktámogatás érint, vagy csak fontosnak tartja a magyar lélekszám csökkenésének megfékezését, annak, azoknak is küldjétek tovább aláírásra! Biztos, hogy sokat segíthettek.

Köszönettel,

Egy érintett

Shortcut to: http://www.petitiononline.com/IVF2006/petition.html
szpandi

Beber!

Nagyon gratula a kis pöcsöshöz :D :D :D Jó fej, hogy így megmutatta magát!

Nóczi!
Biztosan nálad is minden rendben lesz...egyébként mi az ami miatt tartasz a Doki válaszától? remélem semmi komoly alapja nincs a félelmeidnek...
szpandi

Köszi a gratulációkat! Ma már kezdem felfogni. valahogy úgy megszemélyesítődött a baba vagy, hogy mondjam.
beber

Sziasztok!

Köszönöm a szorítást! A Decapeptyl, használt valamit, több tüszőm van mint az első alkalommal. A méhnyálkahártyám viszont siralmas 2mm most a 6. napon, remélem még javul.

Tényleg alig van valaki ultrahangon, Cyprus szerintem én ma találkoztam veled :D .

Úgy örülök, hogy drukkoltok nekem!

Most rohanok dolgozni....
kispinty

Szia kispinty!

Hát az meglehet, hogy találkoztunk:) Ma én voltam az első, csak nem te voltál még ott reggel? Szőke haj? És még tanúztál is nekem? Óh, de jó! Én eddig mindenkitől megkérdeztem, hogy fent van-e a neten a dévais topikban, de azok még csak nem is hallottak róla. Aztán letettem róla, tipikus, hogy pont ilyenkor!!:)

Klassz, hogy alakulnak a tüszőid. A méhnyálkahártya vastagítása érdekében pedig igyál rengeteg szénsavmentes ásványvizet. Kb. napi 3 litert és majd meglátod az eredményt! Nekem így 2 nap alatt 2-3mm-t nő!!!
cyprus

Szpandi, ááá, nem, egyelőre semmi sincs, ami miatt aggódnom kellene, dehát ki tudja, annyi mindennek kell rendben lennie, szeretném már az összes leletet a kezemben tartani, és látni, hogy minden OK! :)
noczi

Cyprus! tényleg én voltam a szőke hajú csaj :D .

Beber gratulálok ez szuper, az apukája biztosan nagyon büszke rá!
kispinty

Nóczi,
Minden rendben lesz. Látod a vérképpel nekem sem volt minden ok és nem is számított. Csak a hormonjaid legyenek jók és akkor tuti semmi gond nem lesz!

Mikorra lesznek meg a leletek?

Neked januárban mikor kéne kb. menned Dévaihoz? és hanyadik vagy a listán?
szpandi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?