A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

gyerekmunka:
Szerintem is az a hihetetlen, hogy ezeknek a cégeknek a központja, vezetése, kereskedője fejlett országban él, akár gyerekei is vannak, mégsem gondol bele...ha a szomszédjában történne, még fel is háborodik, ha messze becsukja a szemét, azt nem tudom a lelkiismeretével mit tesz, hogyan tudja kikapcsolni, és ezt az egészet ennyire szétválasztani.

Azt vettem észre az emberek egy része "széplelkű" ami nálam azt jelenti más vonatkozik rá, és más egy másik emberre, főleg ha az messze lakik, és kicsit is különbözik tőle.
Úgyhogy az kellene, hogy megerősödjenek az emberjogi szervezetek, és jól bepereljék ezeket a cégeket, a földgolyó akármelyik szegletében is vétenek az emberi jogok, vagy bármilyen jog ellen.
Na és ne pénzbüntetés legyen, hanem letöltendő, vagy működési engedély megvonás. Az igazságszolg.-nak kellene combosodnia.

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Lindi,
gyönyörű család vagytok :D Mi dm pelust használunk, a bugyipelusukat egyébként a libero gyártja :) És BZs nálam is tarcsiban van mint gyereknőgyógyász, remélem, nem kell sűrűn, de ha igen, akkor csak hozzá fogom Dócit vinni! És ne ostorozd magad, dehogy vagy rossz anya!!!!
Gázosok :shock:

Indi,
jesszusom, máris egyedül akar enni Dominó???? Nem semmi öntudata van a fiatalúrnak :D És linket én is kérek szépen, csak tegnap lemaradt :) Made in China-ról mindig az jut eszembe, amikor az arizonai navajo rezervátum szuvenírsopjában árult kézműves termékek aljára rá volt ragasztva a címke, hogy „made in India”
És szerintem ha a gyerekek helyett a szüleik dolgoznának, akkor lehet, hogy ezek a gyerekek meg sem születnének, vagy kitennék őket meghalni, vagy eladnák őket szexrabszolgának... bocs, de én már nem bízom abban, hogy egy ilyen bojkott változtatna a dolgokon :(

Votiv,
Isti a konyhán utólag marha édes lehetett :D Ez a masszázs marha jól hangzik :)
Szülés és előérzet: én ikejáztam meg görög étterembe mentem előtte :D Két fontos dolog...

bunkóZuzi :D,
nagyon aranyos orvosod van :D:D Dóci is ekkora hajjal született, fogd fel úgy, hogy télibundás :D 3 hós korában vágtuk először :) És bocsi előre is, de én az egész napodon annyira jól szórakoztam :D:D

Macs,
Füli tisztára recycling-baba :D Szabadalmaztatni kéne :D

Vica,
kitartást a nővérednek, drukkolok, hogy beinduljon a szülés!!! :)

Rylie,
:D:D:D

Kata,
éljen a féléves Ákos! :) És köszi az idézetet, nagyon teccett! :)

Ma középszar napom van, tegnap sokkal rosszabb volt, szerencsére nem család hanem bunkó szomszéd, le akarom rúgni a fejét, de mivel kell a beleegyezése valamihez, kedvesnek kell lennem vele :( Áááááááááááááááááááááááááá!!!!!!

vera
kisün

Sziasztok!

Ancsi! Senki nem tud még semmit, hogy ki hoyg jöhet be, így nem is nagyon feszegettük a témát. Januárban okosabbak leszünk.
Emlékeztem Oxi Vikkájára, és akkoriban én is mindig ellenőriztem, de azt hiszem, ő úgy születetett, de nem biztos.
És nincs neki összenőve, csak össze van tapadva, szóval a körzeti orvos valószínűleg lazán széttépte volna, de én biztam a dokiban, hogy ő kíméletes lesz.
Rylie! Állítólag a múltkori megfázás bolygatta fel a bélflórákat és valami bacik vagy eltüntek vagy elszaporodtak, emiatt lett ez.

Vica! Drukkolok, hogy tesódnál minden a legtermészetesebben menjen.

Votiv! Hát elég érdekes előadás lehetett. Én valahogy sose csíptem az ilyen elvont dolgokat. Meg a füstöt se. De legalább kimozdultál otthonról.

Indi! Juc! Csak ügyesen a biznisszel!

Zuz! 2,5 centis haj? Már veheted is a hajcsatokat.

Deni! Nekem is marad egy kis pogi?

Ha nálunk valami pénzügyi gáz van, mindig arra gondolok, hogy azért az alapvető dolgok mindig megvannak, nem éhezünk, van fedél a fejünk felett. És egyébként is, itt a földön megszerzett dolgok mind múlandók. Ha meghalunk, ezek mind ittmaradnak. Majd a halálos ágyunkon nem azt fogjuk úgyse számba venni, hogy ezt is vagy azt is megvettem a gyerekemnek vagy magamnak, hanem azt, hogy hányan fogják majd a kezemet és milyen kapcsolatokat alakítottam ki, a szüleimmel, párommal, gyerekeimmel.
Szóval most is,hogy előjött ez a gázáremelés, nem érdemes bosszankodni, majdcsak lesz valahogy,a z élet attól megy tovább, és annyi, de annyi öröm van az életben,hogy ezek eltörpülnek.
Pedig nálunk is vannak húzósabb hónapok, de a végén mindig megoldódik valahogy. Hiszem, illetve tudom, hogy van, aki gondoskodik rólunk.

KépKép
KépKép
lindicita

Ancsi! Nagyon mérges vagyok ezekre a fotósokra, mert 4 képet is rendeltünk, és mindegyikről levágtak valamit, pedig az eredeti kép egészben volt. Az egyik képről pl Peti fülét vágták le. Csak nem tudom, hol reklamáljak, de mindjárt utánanézek.
És azt sem értem,ha már 1000 ft-ot fizetek a képért, tehát nem ingyen kapom, akkor mi a fenének teszik rá a kép felére a reklámot.

Grétikém rekordot döntött, 3,5 órát aludt, most kiabál nekem, hogy "KAKA VAN". Hurrá!
lindicita

Andi :) az emberi jogi szervezetek akkor tudnak fellépni, ha van mögöttük társadalmi öszefogás! És az bizony nemcsak ott kezdődik hogy borzongunk és fújolunk, hanem a termékek/szolgáltatások bojkottjánál! És a tisztességesen kereskedő/gyártó cégek támogatásánál valamint a tisztességtelenek megszégyenítésénél.

Proone táblája már nem elérhető. csináljunk egy sajátot, jó? Nem kell, hogy szép legyen így elsőre, de legalább a szülinap/névnap legyen benne! Én msot elkezdtem egy excelt, amibe beleírnám a következőket.

anya beceneve/eredeti neve/szülinmapja/névnapja - pocakbaba várható születési ideje - gyermek beceneve/eredeti neve/szülinapja/névnapja

ezután ezt átadnám Ancsinak, hogy tegye föl az ő honlapjára, ha egyetértetek. Én nem akarok sokat foglalkozni ezzel, de olyan jó, mikor nem utólag tudom meg, hogy valakinek szüklinapja van példul.

indianyo

Zsanci! Te tavaly voltál az Ikeában ilyenkarácsony előtti kézművesnapon. Az most lesz az idén?

Én most a Dechatlon-os szórólapon láttam,hogy december 9-10-én náluk is lesz ilyesmi.
lindicita

sziasztok,
Lindi,
most hétvégén lesz. :wink:

pénztelenség/boldog család/élet a halál után:

nos, remélem én is ilyen szép dolgokat fogok gondolni a család erejéről, és arról hogy mim van és mim nincs, amikor jön a végrehajtó, és szépen kiapkolja szeretetreméltó családomat és zsákokba rakja a ruháimat és a szomszédok előtt jól megaláz...
szóval, amikor arra gondolok, h mennyire nincs semmi pénzünk, akkor én erre gondolok, és nem gondolom tovább a dolgokat.
Sajnos BÁRKIT kitehetnek az utcára, persze biztos nem egyik napról a másikra, de ha nincs pénz, akkor hónapok múlva sem lesz.
Saját tapasztalat. Bár tudjátok, én csak siránkozni tudok, dolgozni nem.Ahhoz túl lusta vagyok.
Bocs.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

gazartamogatas: huu, tenyleg van olyan, aki telen nem fog tudni futeni, es megsem kap tamogatast??? :shock: akkor ez nagyon nem jol van kitalalva... mivel minket tutira nem erint (leven itt nincs vezetekes gaz), nem kulonosebben gondoltam beleasni magam a temaba. viszont a jogosultsagunkat szivesen atadom vkinek. :mrgreen: v azt nem lehet? :oops:
ja es melegedni is lehet jonni ide (akit nem zavar a kupleraj). nincs is jobb a fafutesnel :wink:

egyebkent itt a varos szelen sok olyan ember el, aki tenyleg nem tud begyujtani telen, v csak nagyon modjaval. nem beszelve azokrol, akik satorban laknak...
es hogy is mondjam. itt elve, elegge megvaltozott a velemenyem a raszorultsagrol meg a szegenysegrol... na meg az embersegrol...

Indi, en eddig is bojkottaltam a hambi-arust. szamit ez vmit? :?

Votiv, gasztroenterologia? lehet, h Isti nem (csak) a tejre erzekeny... :(

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Vica, mi a helyzet? ma 2x mentem el a Szent Imre előtt, mindkétszer küldtem a drukkokat :D

Recca, ma azt mondta a homeós dokinő, hogy ez még simán a primer rosszabbodás :? hmmm...
januárban kell visszamennünk, addig 3 hetente 5 golyó magnesium phosphoricum C200-as.

egyébként nem szimpi nekem ez a nőci, olyan morcos, meg lekezelőnek érzem. pech, hogy a Tóth Péter nem rendel sehol, meg hogy nem kezel gyerekeket :(

Deni, hát nekem se hiányoznak olyan nagyon ezek a bulik :D :lol:

megfogadtam a tanácsokat és bementem "csak úgy" az önkormányzatba, kb 15 perc alatt kezemben volt a papír, hogy jogosítványt igényeltem - ezzel már vezethetek, és majd postázzák az iratot. nem is értem, mire jó akkor ez az ügyfélkapu? :wink:

aztán voltam kismamaboltban, és vettem egy tök klassz kord halásznadrágot, meg egy szopismelltartót. mindenkinek ajánlom figyelmébe, klassz kismamaholmik vannak, nagyon baráti áron: www.christinamoda.hu

asztalos hétfőre ígérte magát. kivi vagyok :?

votiv 8)
votiv

[quote="recca"]
írta:
recca
egyebkent itt a varos szelen sok olyan ember el, aki tenyleg nem tud begyujtani telen, v csak nagyon modjaval. nem beszelve azokrol, akik satorban laknak...
es hogy is mondjam. itt elve, elegge megvaltozott a velemenyem a raszorultsagrol meg a szegenysegrol... na meg az embersegrol...

Rec :) Milyen irányba változott a véleményed?

Kedvezményedet átadni nem lehet. de ha még néhányan bejelentkeznek hozzátok, nekik biztosan nagyon jó lesz :lol:

És hát igen, itt most a gáz a fő téma, de az ország nagyobb része fával, szénnel és árammal fűt (vagy pb-gázpalackkal, amire szinténn nem jár!) -vagy sehogy. Nekik semmilyen támogatás nem jár :(

Ja, és igen, szerintem számít. hgoy te már bojkottálsz. Tudom, hogy ez idealizmus, de minden az egyénen múlik...

indianyo

Votivia :) egy kis homeos segítségre van szükségem - van két bogyóm és szeretném a tanácsodat adagolás-ügyben :) jársz msn valamikor?

indianyo

Szerencsére Kamilla torka gyógyultnak van nyilvánítva! Ennek ellenére hétfőn el kell mennünk a Tűzoltó u-ba hasi uh-ra :? nagyon alapos a dokinénink, biztos ami biztos elküldött...
Viszont aminek nem örülök az az, hogy még 2 hétig kell szednünk az antibigyót csak hetente mást! Ancsi, Indi ill aki még szedett antibigyeszt ez nálatok is igy volt???? :roll: Azt mondta a dokinéne, hogy 3 hét egy kúra és nem szabad megszakítani :?

Rylie
rylie

Van itt egy kalkulátor

http://www.kdnp.hu/index.php?type=gazar

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Bocsi, ez nagyon nem mutat támogatást :-( hamarabb küldtem, mint megnéztem.
Ezer bocs!

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Köszönjük a köszöntéseket!! :)
A félévesem most kezdi észrevenni, hogy ő meg én az nem ugyanaz, talán ezért lehet, nem tudom, hogy egész éjjel a cicin lóg anyit alszom mint 1 hónapos korában, úgyhogy megyek kihasználom a következő félórát :D Jó éjt mindenkinek!

Kép
akata

és holnap NE VÁSÁROLJ SEMMIT NAP lesz!!!!!

és a drága Freddie Mercury halálának 14. évfordulója...

és hurrá!!! vannak nálunk is szegényebbek!!!!!!!!!nnna, most már tényleg jól érzem magam... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuz :) Te duracell-nő :lol: férjednek igaza van, pihenned kéne inkább!!

Ancsi :) Menza kaja... tudod mi az érdekes? hogy el nem tudtam képzelni, hogy pl. a rizseshús ehető is lehet, amíg egyszer nem csináltam ("rendes" húsból és finoman) és mindenkinek baromira ízlett, Bálintnak is egyik kedvence. Szóval nem is lenne rossz a menza, ha megfelelő alapanyagokból és jól csinálnák... :roll:

Indi :) Köszi, megkaptam a pü-t, de csak most tudtam megnézni, mert B. vmit elállított a gépemen és apának félórás küzdéssel sikerült visszaállítani az eredeti állapotot... de így jár az, aki engedi garázdálkodni a gyerkőcöt :lol:

Vica :) Azóta mi hír a nővéredről?? Drukkok+++++++

Lindi :) öööö... még pár szem pogi van :oops: úgyhogy sietned kell, ha kérsz :lol: Sztem utólag már ne dühöngj a fotósok miatt, a lényeg (hogy szép boldog család vagytok) átjön a képen, ez a fő! Nem hiszem, hogy aki kapni fogja, majd azt analizálgatja, hogy mit vágtak le róla, szóval ne aggódj! :wink:

Votiv :) Ez még mindig a rosszabbodás időszaka? mégis meddig tart? szegény Isti :( De Te nagyon ügyesen elintézted az önkormit!

Rylie :) De jó, hogy Kamilla torka meggyógyult! :D :D Tényleg alapos ez a dokinéni!

Vera :) Rossz nap? Akkor +++++++++++ Neked!! Az milyen nap, ha az ember lánya kap egy szép monoklit a fiától (pontosabban az ajtótól, amit a fia mozgat)? De legalább csak a szemhéjam lilult be, egy darabig nem lesz szükség szemfestékre :lol: legalábbis az egyik oldalon :mrgreen:
denizsa

Neet! Indi! miért írtátok mind2 hogy lesznek még itt harcok. Mindig megpróbálom végiggondolni, hogy amikor megengedek vagy teszek vmit annak milyen következményei lesznek: az ölbenevésre nem találtam negatívat. Homályosítsatok fel plíz!

Zuzi! Hajasbabád! :lol:
Hát nem semmi nap. :shock: Még pocak nélkül is sűrű!
Én aznap amikor ki voltam írva még kocsis papírokat intéztünk, vásároltunk, s még vhová beugrottunk. De nem is aznap gyütt. :wink:
Vanishlötyi majdnem mindenből tényleg kihozta a sárgarépát, de van egy nagyon makacs rugi. Ma voltunk vásárolni, s nem volt vszappan. :(

Vica! Drukk a tesónak. Ti direkt szinte együtt babáztok? :mrgreen:

Ryli! Pipás kép :lol: :(
Nekem a napokban mondta egy háromgyerekes ismerősöm hogy min 5 nap az antibogyó, s ő nem is adta be tovább.

Indi! Anyukámnak volt egy olyan ötlete – mert Angi is imádja a kanalat – hogy adjak egy másikat a kezébe. Jó megoldás csak utána kell 3 szem ( 1-1 a kanálra, 1 pedig a dedre) :mrgreen:

Akata! Gratula a félévesednek!!! Tök jó érzés ugyi?

Den! Kulcs :lol:

Lindi! 3,5 alvás? Mit evett? :mrgreen:

Valaki fedezze már fel az ehető papírt! S csináljanak belőle naptárt, jegyzeteket, könyvet, színes újságot!!! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Deni!
Akkor ügyelj a szinkronfestésre :lol:

Curse-ék jól vannak, csak Adél baba nem engedi netezni édesanyját 8) Megértem!!! De amint tud, jelentkezik!!!

termékbojkottot én naív dolognak tartom, DE EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM!!!!!!!! És sokszor eszembejut, hogy azok az elnyomott emberek, akiket meg akarunk menteni, nem biztos, hogy örülnek ennek, mert a számukra nyitvaálló másik út még szarabb :cry: DE EZ IS CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM!!!!!!

Votiv!
De jó, hogy sikrült az ÖK-ot elintézni!!! A 11 ker-ben voltál? Mert még az is eszembe jutott, hogy tök jó játszósarok is van!

Lindi!
nekem nagyon tetszik a családi fotó!

Vera!
Elképzeltelek, ahogy lerúgod a szomszéd fejét :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Vállalsz bérmunkát is? :wink: :mrgreen:
Dóciról a "fejlesztős" képed nagyon édi!!!

Ma este nagyon durván keményedik a pocakom.............

Kép
Kép
zuzmo1

Den! trendianyukanap? vagy újhullámosnap? :mrgreen:
gödibarbi

Ákosnak boldog felediket! ezt mindig elfelejtem... :oops:

Hajas Panna is nagyon szép lehet...
és ha holnap szülsz, biztos nem mész boltba... :wink:

első gyermekem a 38. héten született...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ma 22.55-kor házon kivül az rtl-en és az "új" szülésről lesz szó benne...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

BArbi :) hát a harcot csak azrét írtam, mert 1. enyém ded is hasonló tüneteket mutat :mrgreen: 2. ha már most ilyen öntudatos és ügyesen megszerzi, amit akar... :)
Két kanál jó ötlet, de ezzel duplán lehet kipancsolni a finom papit a tányérból :lol: 3 szem az tényleg kell - meg legalább 4 kéz :lol:

indianyo

Barbi!
Én is mindig adtam színes műanyag kanalat B kezébe, és szerintem ez egyáltalán nem rossz! Nekik is gyakorolni kell a fogást, és lehet, hogy ez is hozzájárul az önálló evés kialakulásához. Még most is úgy eszünk, hogy kanál és villa is van, mikor mihez van kedve, melyikkel megy jobban!

Zsanci!
Akkor holnap nem szabad vásárolni. Oké, legalább spórolok :wink:
És még nem szeretnék szülni :shock:

Elolvastam viszont Vica által betett linket a gázárizemicsodáról, és tök jó, mert az én Pannám tényleg előre látta ezeket a dolgokat! Ugyanis így, hogy január előtt megszületik, ő is 0,8 fogyasztási egységnek fog számítani :lol:
zuzmo1

ha jövőre születik a ded, kevesebbet fog érni?????????? :roll:

és engem még az is érdekelne, h én hogy számoljam ki a jövedelmemet? márciustól gyesen vagyok, májustól meg tgyáson. Utána kb. októbertől meg gyeden...hmmm?
és a csp, májusig 2 gyerek után jár, júniustól meg 3 után.

és és és ugye pontosan ki kell számolni, mert nem lehet év közben módositani...

és mér' nem akarsz szülni?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Háát végre itt vagyok. Mátéval nem tudom, mi van ma. Délután három óta nem aludt szinte semmit. Most sikerült lerakni Őt kb. negyed órája a fürdetés, vacsi után. Nálatok nem nyűgösek a dedek? Jön a meleg....

Akata,
Ákosnak boldog fél éves szülinapot kívánok :)

Barbi,
azt hiszem az én babám híre hozta meg a kedvet neki is :wink:

Zuzi,
nehogy má' lekörözd nővérkémet ..... :wink:
termékbojkottos gondolatod elgondolkodtató....

Nem nagyon halad előre a dolog. Sajnos. Egy órakor megvizsgálták - valszeg méhszáj tágítást is végzett a doki, mert hogy nagyon fájt - és akkor volt egy ujjnyi a méhszáj. Azóta nem vizsgálták meg, gondolom azért, mert nem nagyon vannak fájások. Most kapja az antibiotikumot, meg majd reggel is és utána nst-re teszik. Utána megint jelentkezem.

És köszönjük a sok-sok pozitív energiát, ráfér nagyon :)

Azt hiszem elteszem magam holnapra,
jó éjszakát mindenkinek,

Vica
vica94

Zsan,
nem kevesebbet fog érni a ded, hanem ha mondjuk január 1-jén születik, és addigra már leadod a nyilatkozatot, akkor köv. év végéig nem számít bele a fogyasztási egységeknek elnevezett családtagokok közé, pontosan azért mert hogy év közben nem lehet módosítani.
Tehát, hiába lennél - Zuzi esetében - a második gyerekkel már egy évvel korábban esetleg az eggyel kedvezőbb sávba, nem változtathatsz rajta. Így egy évig a drágább áron számlázzák a gázt.
Ez most csak egy példa volt, nem konkrétum. És remélem tényleg jól hámoztam ki a lényeget. :roll:

Várom nagyon, hogy mikor küldik nekem a részletest a munkahelyemről... amint megtudok valami értelmeset leírom ide :)

Na, most tényleg megyek,
Vica
vica94

Deni, a dokinő szerint ez még simán belefér a kezdeti rosszabbodásba. de biztos ő tudja jól, én ilyen magas potenciákkal soha nem operáltam még...

Zuz, igen XI. ker-ben, de Istók addig a dédinél szórakázott, úgyhogy a játszósarkot kihagyta :D szegényt annyit rángattam már a héten ide-oda, hogy ma már nem akartam vegzálni.

így is kitoltam vele, egy órával elnéztem a doki ip-unkat, és egy órán át az eleven centerben tologattam a sparban, míg mi következtünk :oops: na és hát ma se alhatott szegényke rendesen a kis helyén, csak a kocsiban :( ránk férne pár laza nap :wink:

Vica, drukkolok, hogy beinduljanak a fájások! valószínű minden rendben, ha még nem avatkoztak be (bár a kézzel tágítás azért durva :?), csak kitartás, hamarosan megszületik Máté unokatesója :)

Zsanci, mindjárt kezdődik a Házon kívül, én is kiváncsian várom :)

Recca, gasztroenterológia jó ötlet! ha nem múlik hamarost a kiütés, érdemes lenne megpróbálnunk. de nem hiszem, hogy a bolond gyerekdokink támogatná. előbb őt kéne lecserélnünk! :)
viszont ez a homeós dokibanya is csak helyeselte, hogy a bocitejet elhagytuk.
kicsit szomorú ez nekem, öröm volt nézni, Isti hogy szereti a tejecskét, kakaócskát... és valami belül azt súgja, valójában nem EZ lehet a gond :?

votiv 8)
votiv

Zsanci!
Hát azé', mert fosok! 8)
Viszont így akkor jobban jártok, mert a gyes kevesebb, mint a tgyás, vagy a gyed nem???
Egyébként Vica cikke alapján még a bejelentett fizunkkal is az egyik csóró kategóriában vagyunk :roll: :lol:

Vica!
Drukkolok!
Kézzel tágítás :twisted: sajnos, tudom, milyen. Én kis naív elhittem a szülésfelkészítőn, hogy itt nincsen ám olyan! :roll: Ki az ügyeletes?
zuzmo1

Indi, sztem neked nem kell magyarazni 8)

Votiv, ne legy szomoru! elobb-utobb remelhetoleg ujra ihat. foleg, ha nem ez okoz problemat :)
gydokit kerdezd meg, hatha. es/vagy csereld le :wink:
egyebkent a bogyot mire is kapta Isti?

Coolio
recca

itt egy kis buveszkedes. es az orok kerdes: hogy csinalja? :mrgreen:
www.glumbert.com/media/cyril

Coolio
recca

Jó reggelt!!!!! :)

Votiv,
éljen a sajtcetli! Nyáron nekem is volt ilyenem, de 1 héten belül ott volt a postaládában a vadiúj jogsim :) Az ügyfélkaput meg Ancsi tippje alapján arra használtam, hogy megnéztem, mikor, mire és mennyit költött rám az OEP, és naggggyon érdekes dolgokat találtam :D Pl. Marci születése 6 ezerrel drágább volt, mint Dócié... inflálódnak ezek a gyerekek :D
És tej: kecsketej? Az sokkal kevésbé allergizál. :D
Ha kistesó megérkezik, párod lesz addig otthon Istivel?

Ancsi,
utólag is köszi a tippet a TAJ-történetre, jót „szórakoztam”

Rylie,
nagyon jó hírek ezek Kamilla torkáról :D

Vica,
mi a helyzet nővéreddel???? :) Kell még drukkolni?

Zsan,
ma queent hallgatunk :(:( rip freddie!!!!

Deni,
zuzi a duracell nő :D:D:D Monokli... hát igen, ez a családon belüli erőszak!!!! Köszi a +kat, rámfért tegnap :D Olyan fáradt voltam idegileg, hogy este 8-kor bealudtam, ezért kukorékolok már itt :D

Barbi,
ha valamiből nem jön ki azonnal, akkor soksok mosástól majd szépen halványulni fog! :)

Zuzi,
hááát termetemnél fogva nagyobb esélyem lenne a bokán rugdosásra :D De ha nagyon rossz lesz a helyzet, akkor felbérelem Neet-et, és ő tényleg lerúgja a fejét :D
Keményedés... ilyenkor jövök rá mindig, hogy te most már BÁRMIKOR szülhetsz
És azt hiszem, a jelen gazdasági valóság tudatában (ld. gázártámogatás) majd úgy fogok gratulálni, hogy isten hozott a 3,5 fős családok körében :D

Zsan,
én úgy értelmeztem, hogy decemberben az előző három hónap jövedelmét kell „bevallani”, ill. az alpján kiszámítani az átlagjövedelmet. És Panna ugye decemberben mindenképp megérkezik, ezzel Zuziék 2,7 helyett rögtön 3,5 fős családnak számítanak :D Népszabiban van erről egy jó cikk táblázattal, sajnos papíron olvastam, de megpróbálom megkeresni és belinkelni! :)

Ma már sokkal jobban vagyok, talán azért, mert kb. 9 órát aludtam? Még az egész család szuny, a madarak nem csiripelnek, de az élet szép :D:D
kisün

Vicám,
bocs, az előző hozzászólásomat vördben írtam, és akkor még nem olvastalak! Drukkok mennek továbbra is ezerrel :)
kisün

Rec,
ez duuuurva :shock:
kisün

Lindi!
nem akartam túl bunkó lenni, így nem írtam meg konkrétan, hogy pancser (vagy én :) ) csinál ilyen képet, amiről lemarad fél fül, fél fej, fél haj. az oké, hogy a rohangálás hevében ilyenek sikerülnek, node ez egy ültetett, beállított kép. biztos a nyomtatás miatt van, hogy kijöjjön A/4-re, így kellett alakítani, mert más a digitális képarány. ha oda mégy a faszikhoz és reklamálsz, akkor lehet, hogy adnak másikat, de azt fogják mondani, hogy akkor kisebb lesz a kép.

Indi!
nem úgy volt, hogy Pocak akarja csinálni a táblát? ezért nem kezdtem én sem el! kár, hogy Proone nem adja meg az adatokat, így tök sok dolgod lesz :( :( :(. várom majd a táblát, s felteszem.

Rylie,
biztos minden antibigyónál más, a lényeg, hogy ne csak egy kis simogatás legyen a baciknak, azaz ne váljanak immunissá rá, mint Lencsém a múltkori számgép lerángatáskor kapott popipacsira. lehet, hogy azt is kúraszerűen kellett volna adnom :]

Denizsa!
én is utáltam a rizseshúst. de legjobban a főtthúst utáltam, amit mai napig nem nagyon szeretek. (főleg, ha bőrös. pedig a sült húson szeretem a bőrt)

Vera!
szomszédot aprítsd!

Barbi!
a kanállal azért vigyázz, mert van neki hegyes része is. nálunk van egy nagyon kis dundi kanál, direkt erre a célra. azt még játszani is oda lehet adni neki.

Zuzmó!
szerintem se jönne be a termékbojkott, mert azzal mi is , meg a gyerekmunkás is rosszul járnánk. multit meg nem nagyon érdekelné, árulna mást.

Vica, Zsan!
ha nem számolják bele az év közben született gyereket, akkor ne számolják bele az utána kapott cspt és gyedet se!!! akkor szerintem pontosan a mostani állapot szerint kell megadni a keresetet. franc a pofájukba!

ancsipancsi

Jó reggelt,

Vera,
hogy tudsz 9 órát aludni Marci mellett??? hogy kell azt csinálni?? :D én is szeretnééééék!!!!!
A miénk szomszéd is nagyon görény, viszont nem kommunikálunk, együttérzek.

Mi is két kanalat használunk, mert ha az egyiket könnyedén megszerzi, akkor már nem is olyan érdekes a dolog, hisz a poén a hadakozás még és nem az önálló evés. Nálunk. :)

én szerettem a menzát :oops: lehet hogy egy jó menza volt, vagy anyu nem tudott főzni?? :D

Kép
akata

Jó reggelt,

egyenlőre nem tudok semmit, nem érkezett sem sms, sem hívás a telcsimre.

Votiv,
igen, durva :(

Zuzi,
inkább priviben küldeném, jó lesz úgy?

Ancsi,
mivel egyáltalán nem lehet semmit módosítani év közben, ezért a csp-t és gyed-et sem számolják bele. Csak a kövi évben.

Vera,
tényleg, hogy tudsz 9 órát aludni a törpe mellett? Engem is érdekel :D

Vica
vica94

Indi! Ja hogy erre gondoltál. :lol: Ha nem lenne öntudatos akkor kérnék dns vizsgálatot. :mrgreen:
4 kéz? :idea: Tudtam hogy valami hiányzik! :mrgreen:

Vica! Szerintem kisfiad érzi a te állapotod s ő is veletek izgul :P , s ezért nem aludt tegnap.

Kisün! Halványodás. :lol:

Zuz! Pocid még mindig keménykedik? Gyakorol sokat a kicsilány?

Ancsi! Én fél percre sem veszem le a szemem róla amikor játszik a kanállal. Nekünk is van hú de bababarát és kerek mindenhol, de nem hiszek nekik, mert a gyerekek okosabbak :lol:

9óra alvás. Hmmmmmm....

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Jó reggelt!

ZSanci :) gyógyszertárban tápszerbeszerzés is vásárlásnak számít vajon? Végülis holnapig kihúzzuk még... A helyi gyógyszertárakban (máshol is?) aláírásokat gyűjtenek az ellen, hogy fájdalomcsillapítót máshol is lehessen kapni.. persze álcázzák a kérést, úgy fogalmazzák meg, hogy szegény kisnyugdíjas rögtön aláírja, nehogy megszüntessék a gyógyszertárat és akkor neki hamis és drága orvoságot kelljen vennie maffiózóktól :evil:

Vera :( középszar nap tegnap általános volt ezek szerint.. Klassz, hgoy skacok így hagynak aludni :)

Én tegnap annyira lerágtam az összes körmömet, hogy nem tudok msot kötni :( Ja, és nem rágom ám máskor. Viszont magamban beszélek, hangosan, már többször észrevettem, lehet, ghyo nyilvános helyen is? :shock:

Szerintem, ha mi nem aludnáénk egy ágyban, akkor én is keveset aludnék, mert 4-5 alkalommal minimum felsír a csemege, mert keresi a cumit - és ugye én hiába adnék helyette cicit :( Így viszont 2 másodperc, helyreáll a béke és szuszogunk tovább.

Ancsi :) én rendes táblát nem vállalok be!!! csak arra gondoltam, hogy megküldik nekem a népek az adatokat, belenyomom egy excel táblába (Copy+paste, nem nagy ügy), aztán majd Pocak és te megoldjátok. Mostanában Pocak nem fér a géphez, amióta apája otthon van mindig :lol: De ha van időd erre is, akkor szívesen átadnám, csak zavart, hgoy semmi előrelépés az ügyben és nem tudom, kinek mikor mije van. Mostanában úgyis sok-sok név- és szülinap lesz!

Barbi :) Auchanban vettem 2 hónapja egy tányér+puhár+kanál készletet 300 froncsiért, kifejezetten a kanál miatt, mert nagyon vastag kemény csavart nyele van a végén egy óriási golyóval és olyan széles a kanál réésze is, hogy nemigen fér még a ded szájába. No, ez a legjobb játék! De nem evés közben, ha Domicsek játszik, nem nyitja ki a száját..

Szép napot midenkinek!

indianyo

Zuz :) valami ilyesmi? Pusz és jó lesz az a pogácsasütés szeritnem :)

Kép

indianyo

sziasztok,
a rádióban épp arról akarnak meggyőzni, h miért érdemes a szilvsztert Tájföldön tölteni...
Hááááááát, nem vagyok meggyőzive...

34 fok, 28 fokos tengerviz, napsütés, kedves emberek, olcsó szállás, olcsó élet...
ki vágyik ilyenre, amikor a 11. kerületben is szilveszterezhet férjévél és két gyermekével? és közben még a szokásos évi irigy hónaljmirigy különkiadásról is lemaradnék, meg a sas kabaréről, meg a MIB, Mi Igy Bulizunk cimű szuperprodukcióról???? :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Beszéltem Cursékkal és jól vannak! :D Adél baba sokat és igény szerint szopizik, a szülőkkel alszik, sokat dajkálják, szóval király dolga van :D ja és éjjel szépen alszik! Szerencsére van segítsége Cursenak, és kezdi kiheverni a szülés fáradalmait, majd jön, ha tud...

Vera :) 9 óra alvás után máris rózsaszín a világ :lol:

Zuz :) Keményedés?! Hűha! Itt készülődik vmi! :wink: :D

Vica :) Remélhetőleg azért nem válaszolt a nővéred, mert már a finishben vannak és mindjárt babázik! Azért drukkok még mennek!! +++++

Barbi :) Ehető papír :lol: Bálint is kapott a kezébe kanalat, amikor még nem is tudott vele enni, de nagyon meg akarta szerezni, így legalább tudtam közben etetni. Aztán később ő is próbálkozott :wink:
denizsa

ezt az indexről szedtem le. Elég érdekes:
A Tökéletes Önpusztító Ebéd

A kedves olvasóknak igyekeztünk legjobb ízlésünk szerint összeállítani egy finom ebédet.

Mi mással kezdenénk, ha nem egy finom, gőzölgő Knorr húsgombóc levessel, ami E621-es ízfokozót tartalmaz: az érzékeny embereknél ún. kínai étterem-jelenséget (halántéktájú nyomást, hát- és fefájást) vált ki, ráadásul a patkányoknál szaporodási zavarokat okozott, és vágynüvelő hatása elhízáshoz vezethet. A levesben e mellett megbújik még az E320 nevű szintetikus anyag, ami a rágcsálóknál részben rákkeltő hatásúnak mutatkozott, de mindenképpen elváltozásokat okozott.

Főételnek sok gusztus és mérgező étel közül választhatunk, de a szemünk mégis az ARO Sonkás-gombás pizzáján akad meg. Látjuk magunk előtt az olasz dzsigolót, ahogy tekeri a feje felett a nyúlós tésztát. De mi van benne? E250 (Nátrium-nitrit, ami a szervezetben reakcióba léphet más élelmiszer-összetevőkkel, ami elősegítheti a rákkeltő nitrózaminok kialakulását), E316 (Lehet, hogy a szervezet C-vitamin felvételét gátolják), E452 (Az egyik legvitattottabb adalékok közé tartozik, a gyerekek hiperaktivitásáért felelhet, csontritkuláshoz vezethet), E412 (A mérgező guar magvából nyerik, allergiát okoz), E621, E301 (hólyagrákot okoz, állatkísérleteknél fejlődési rendellenességet okoz). Hát, nem mennyei?

A pizza mellé mi mást is rendelhetnénk, mint Coca Cola lightot, hogy el ne hízzunk. De helyette mit kapunk? A benne lévő E951 miatt az érzékenyebbek fejfájást, kábultságot, emlékezetkiesést vehetnek észre magukon.

Az ebéd után együnk jégkrémet, mert a nagy részük azt az E412-őt tartalmazza, ami a mérgező guar magvából készül.

Az étkezés végeztével, hogy eltüntessük az ebéd okozta kellemetlen, mondhatni büdös leheletet, kapjunk be egy Wrigley's Airwaves Lemon Ice rágót. A mentolos citrom íz mellett sajnos nem érezhető ki az E950, az E951, a gumialapanyag, az E102 (allergiát, csalánkiütést és asztmát okozó színezék) és az E320.

Jó étvágyat!
(A menüt Kalas György Nyisd ki szemed, csukd be szád című kiadványa alapján állítottuk össze.)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

anyagot kellene vennem (nem ma termeszetesen :wink:). van vkinek otlete, hol erdemes nezni? nagy valasztek, nem tul magas ar - termeszetesen :lol:

Coolio
recca

REcca :) miféle anyag? textília? Van egy kedvenc boltom a Körúton a Blaha és a Király utca között (jó nagy szórás, tudom) a Kenderkóc oldalán - Madách-csal átellenben. Ha minden igaz, még mindig Szivárvány a cáég neve, gyakorlatilag mindenféle anyagok vannak, egy fajtából ezer színárnyalatban, filc is! A másik oldalon pedig van egy méteráru turkáló, szintén nagyon szép anyagok.
Ha arra jársz, megnéznéd a filc - és flanellválasztékot és árukat? ha baromi sok pénzem lesz, beruházok én is :)

Zsan :) épp most ebédeltünk, nem vót benne nitrites pácsó :wink: Jó a cikk :)

Kipróbáltam a kétkanalas módszert, hát csúfos kudarcot vallottunk, msot ázik a sárgarápás ruhánk a csapban :mrgreen: Domicsek midnent azonnal a szájában rak, így esély sincs rá, hogy aranyosan eljátszadozzon, míg én etetem. (vagy játé, vagy evés)Marad a sűrűbbre készített étel, illetve meg akarom tanítani a csőrös pohárra, és akkor a hígabb kajcsit onnan megihatná. És maradunk egyelőre az egy kanálnál, etetés közben nálam, máskor nála :)

indianyo

Indi, koszi :) elso korben en is flanellre palyazom, aztan majd meglatjuk :? ajandek lenne belole...

Coolio
recca

tök jó kis kalkulátor van az indexen, gázár ügyben:
http://index.hu/gazdasag/magyar/gaz061124/

Kép

ZsanciKép
zsancikant

keményedés elmúlt :D

Indi! :lol: :lol: :lol:

Egyébként múltkor írtam is, hogy mennyire felháborított, amikor mentem a patikába kivezető szerért, mert ott sok homeós cuccot árulnak, és azt mondja a csaj, hogy ő ehhez nem ért. És akkor ki van rakva a petíció, hogy támogassuk a biztonságos gyógyszervásárlást vagy mit! :roll:

Zsanci!
Esetleg kiegészíthetnénk a katalógust egy kis cunamival :wink:

Én meg olyan-de olyan pipa vagyok!!!! Egész reggel főztem, ami B mellett művészet, jó nagy adag bolognai szószt és zúzapörköltet, hogy majd jól lefagyasztom, és akkor ínséges időkre :lol: (gondolok itt a gyermekágyas időszakra :wink: ) lesz kaja. Közben persze ded igényel ezerrel, gondoltam lemegyünk a kertbe, zúzapörire egy liter vizet öntöttem, úgyis sokáig kell főzni. Hát úgy odaégett, hogy az csak na!!!!! Én kis hülye, meg itt bőgtem fölötte. A lakásban terjeng a kozma szag, és még a legjobb fazekamnak is annyi!!!! Ehelyett akár pihengethettem is volne, és akkor kevesebb kárt okozok! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: És úgy utálom, hogy mostanában mindenen csak bőgni tudok!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
zuzmo1

Den! Köszi a Curse híreket! De jóóóóóóóó :P
Azért mert a kezében van a kanál nem azt jelenti hogy könnyen tudom etetni :lol: De már kezdek egész ügyes lenni :wink:

Indi! ebéd :lol:

Zuz! Előfordul mindenkivel. És bőgj nyugodtan, úgysem árt a szépségednek!!!
gödibarbi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?