A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zsanci!
te kérdezted múltkor a cosmodisket? én most megvettem. már nem érdekelt a további info gyűjtés, egyszerűen kell és kész. remélem használ is.

INdi!
én se vállalok be rendes táblát, azt se tudom hogy kell olyanra csinálni, hogy egyes emberek gyerekének napra pontos életkorát jelezze, de egy excel tábla tök jó lesz. ha lesz időd megcsinálni, utána én átvariálom html-be. esetleg be lehetne szúrni a csajócák vonalzóit is, és akkor az legalább számolna :)

MOSÓSZÓDA:
vettem végre. a nő felhívta a figyelmem fizetés után, hogy csak mosószer kiegészítésre használható, nevezetesen fehér mosása esetén fele szóda, fele normális mosópor, színes mosása esetén pedig csak egyharmada lehet mosószóda, mert kiszedi a ruhák színét. túl naív voltam, aszittem, hogy ez tök elég magában is, de így nem fogom színesre használni, nem merek kockáztatni, sokba kerülnek a ruhák.
hogy is kell tárolni, hogy ne váljon kővé?

Lencsi elkezdett marni, csípni és harapni. elég hevesen reagálok rá :?

BKV:
azon a tetű békávén (eddig bírtam) ma elszállt az agyam, és miután a sofőr megint úgy állt meg (mint egy kocavezető, srégen beb..szta a buszt a megállóba, hogy a hátsó ajtó kb. 50-70 centire volt a padkától), leszálltam, oda rohantam kocsistól az első ajtóhoz, és hangosan bekiabáltam, hogy miért így állt meg? mivel semmit nem válaszolt, hanem elkezdte csukni az ajtókat, még azt is megkérdeztem, hogy normális-e. hazafelé eldöntöttem, hogy írok a bkv-nak, mert nem állapot, hogy így is magas lépcsőkre kell feltornáznom egy kocsit, de arra nem képesek a méltóságos urak (akik jogtalanul a korkedvezményes nyugdíjért lobbiznak), hogy párhuzamosan álljanak meg azzal a tetű busszal. egyszerűen az úttestről nem tudok fellépni kocsis kézzel, csak feltenni kinyomva a kocsit félig, hogy Lencse majdnem kiesik... marha mérges vagyok.
ancsipancsi

Zsan! tényleg jó a kalkulátorod. megtudtam nekünk nem jár :( s azért mert előző hónapban járt le a gyásom szóval túl jól éltünk, s spórolni kellett volna a gázra.
majd megoldunk mindent :lol:
gödibarbi

Zuzi!
én is elégetek mostanában dolgokat, pedig nem vagyok terhes. :)
ne bőgj, a fazekat áztasd be, nyomjál az égési sérülésre cifet és le fog jönni idővel! 1 napi ázás után leszeded, ha más nem, fémdörzsivel!
ancsipancsi

Zuz,
én meg sem próbálok főzni Igi mellett! Te sokkal jobban csinálod, mert legalább megpróbálod...fel a fejjel!!!

Barbi,
márc. 31-ig lehet beadni a kérelmet, és akkor visszamenőleg adják, és akkor a dec-feb időszak játszik...igy nem "jobb" egy kicsit???

Igi ma megint leszivta az energiáimat, 10 óta próbál elaludni, és mostanra sikerült...na, és hogy próbál elaludni???cicivel... :evil:
már pólót sem kéne hordanom, olyan felesleges...
én csak most állok neki az ebédnek...itt tonhalas-paradicsomos tészta lesz...
HA nem kel fel az Igi 10 percen belül...mert akkor üvöltés lesz ebéd helyett...

ja, és megkérdeztem Levit,h mit szólna hozzá, ha gyermekeinket lepasszolnánk az édesapjának és babájának szilveszterre, mert akkor (5 év után) ismét elmehetnék valahova kettesben.
Erre az volt a válasz, h mivel nem ridegtartásban neveljük a gyereket, Igi nem lesz el a kocka családjával, igy nem megyünk sehova...majd, ha nagyok lesznek...nos, szerény számitásaim szerint akkor még MINIMUM 3 évig nem megyünk sehova. És apósom sem lesz már fiatalabb, nem tom,h ez a 3 év nekünk játszik e...addigra már közel lesz a 70-hez. Asszem...jáj de klassz...
nem elég, h nekem alapból hülye a családom, kifogok egy olyan pasit, akinek egyetlen értelmes és szerethető tagja egy évvel azelőtt elhalálozik, h én megismerném az álomférfit...
MÉR'?????
na, már az éhség beszél belőlem...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Zuz:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Így gondolok rád :lol:

Rylie:
nálunk is nagyon hosszú volt az utókezelés,több hét!
A hugyuti fertőzést nagyon ki kell kezelni,mert hamar visszajöhet :(
/3-szor volt nekünk :cry: /
Szerintem ne kísérletezz ezzel,ha kell,hát kell.

Indi:
szerencsére régen volt ez Orsimnak,még ovis volt.
Most Dorka szenvedett szorulással,majd megszakadt a szívem,anniyra kínlodott 2napig. :(
Akkor is csak a glicerines kúp segített.
A tábla jó ötlet,előre is köszi :D

Ruz:
gondolom nem nyugtat meg,de én már mind két csajszimat veszítettem el pár percre :cry: Utáltam is magam nagyon érte....
Tudom,hogy mit érezhettél!

Nem rég siránkoztam a mesterembereken,ezért most meg kell jegyeznem,hogy remek burkolót találtunk :!:
Ezt 3nap alatt hozta össze:
Kép

petergabi

Lanyok, tud valaki olyan oldalt, ahol rajzolt fenykepkeretek vannak?

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Ancsi :) egy szóval tudnám elintézni a mosószóda-árus minden mondatát: BAROMSÁG

1. midnen mosószer tartalmazs mosószódát, csak még színjavítót, optikai fehérítőt, illatosítót és egyéb fincsi anyagokat.

2. Mindent mosószódával mostam eddig(nem foltos és színeseket már mosódióval, de nem azrét, mert a szóda árt, hanem mert még ennyi vegysezrre sincs szükségük a ruháknak), egyetlen ruhánk sem fakult ki.

3. Ha csak fele annyi mosószert használsz, mint eddig és a félnek a feléhez teszel 1 kanál mosószódát, máris beljebb vagy - meg a környezet is.

Vízhatlan műanyag- vag fémdobozban, illetve nylonzacskóban tárold, akkor nem lesz kemény, de ha mégis, az se gáz, egy kis kalapácsolás vagy sodrófás ütögetés (Lencsit is bevonhatod) segít a dolgon.

Mosószódához ne használj öblítőt, hanem 1-2 evőkanál ecetet, az semlegesíti a vegysezreket. Nem lesz ecetszag.

Excel-táblában nem frissülnek a tickerek... :(

SZOLG: KÉREM AKKOR AZ ADATOKAT (ANYA NEVE, BECENEVE, SZÜLK ÉS NÉVNAP, POCAKBABA SZÜLETÉS VÁRHATÓ IDEJE, GYERMEK NEVE, BECENEVE SZÜL ÉS NÉVNAPJA) ELKÜLDENI, HGOY BETEHESSEM A TÁBLÁBA ÉS ELKÜLDJEM ANCSINAK. SEMMI SZÉPSÉG, CSAK EGY KIS EGYSZERŰ TÁBLA!

Zuz :) nagoyn együttérzek veled! De tudod, gyerekekkel iylesmi előfordul gyakran, nyugodj meg és inkább nevess a dolgon!

Ugyanez történt velem, csak varrással. Anyám midnig úgy kiborít, ghoy aztán ezen rágódom és persez elszabtam a jó ksi báránykás anyagot, amiből Domicseknek varrtam nadrágot, úgyhogy most alig megy rá :(

indianyo

Gabi :) amióta Dé minden ételbe kap egy kiskanál extraszűz olivaolajat, nincs szorulása!!! Próbáltad már Fürtöskénél? ANgoyn szép a burkolat, ez oylan rusztikus felület, ugye? Ilyenre vágyom én is...

Nekünk viszont csodálatos víz-gázszerelőink vannak, ha valaki szeretne, nagoyn tudom őket ajánlani! Nagyon elfoglaltak, pont ezért...

ZSanci :) és hová mennél szilveszterkor szíved szerint? Valami konkrértról maradtok le, vagy csak kiruccannál egy kicsit?

Votiv :) Azt nem mondta a homeos néni, hgoy mitől van ekcémája Istinek? MErt az túl egyszerűnek tűnik, hgoy a tej a ludas...

Rylie :) gondolom, a hasi UH az alapos és megnyugtató kivizsgáléás maitt kell, ebben az esetben én nem is bánnám a helyedben. Nekünk 10 napig kellett antibigyózni, amikor hazajöttünk a kórházból, ott is kapta végig, de ott infúzióban branülből (jaj, az milyen borzasztó volt, szegény picikém :() És midnenzt azért, mert a Szül. klinikán nem kezelik az anya streptococcusát, sőt, nem is vizsgálják, úgyhgoy szegény kisbámon csattant az ostor :(

indianyo

Indi, nem mondta, de csodálkoztam is volna, hiszen a homeopátia nem egyetlen okot keres, hanem összefüggéseiben próbálja feltárni a bajokat.
a tej elhagyását ő csak helyeselte, ezt még a gyerekorvos javasolta.

Recca, nem elsősorban a bőrproblémák miatt mentünk a dokihoz, de persze ez is előkerült, mert a dokinő alkati szert keresett Istinek, abba pedig minden beletartozik.

dolgoznom kéne, de marhára nincs kedvem :?

Vica, van valami hír???

votiv 8)
votiv

Votiv :) akkor nem olvastam elég figyelmesen, azt hittem, homeos néni volt. Ne dolgozz :)

indianyo

Tábla:

Ha gondoljátok, én fel tudom vinni az adatokat egy weboldalra, sőt olyat is tudunk, hogy csak az lássa aki vitt fel adatot.
vagy olyat, hogy mindenki felviheti egy weboldalon az adatait, vonalzóstól mindenestől...

ezt ki lehetne bővíteni tetszőlegesen:
http://zihernet.hu/baba/

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

ANDI :) EGYELŐRE NINCSENEK ADATOK! PÉLDÁUL A TIÉD SINCS MEG... :roll:

indianyo

Akkor nem is kell, mindenki belép és feltölti magának :-)
Elég ha azt megírjátok meg milyen rublikák legyenek...
akár képeket is lehet feltölteni hozzá, sőt rövid videot is egyszer ha nagyon szépen mosolygok az uramra :-)

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Andi :) akkor te vagy a mi emberünk :):):)

Ezek midnenképpen kellenének:

ANYA NEVE, BECENEVE, SZÜL- ÉS NÉVNAP, POCAKBABA SZÜLETÉS VÁRHATÓ IDEJE, GYERMEK NEVE, BECENEVE SZÜL ÉS NÉVNAPJA

indianyo

Indi!
köszi a mosószódás tippeket.
öblítővel és anélkül is ki fogom próbálni, próbálkozó szellem vagyok, ugyanis tudod meséltem korábban, ha szúr a ruha, megőrülök. és engem a puhítatlan ruhák is szúrnak, vasalni meg dög lusta vagyok. kb. szerinted egy ótómata mosáshoz mennyi szódát tegyek? vegyek egy műanyag eldobható "evőkanalat" (kisebb, mint a rendes kanál) és azzal mérjem?

Votiv!
tudom ,hogy Isti nem kísérleti nyúl, de esetleg nem próbálkoznál laktóz mentes cuccokkal majd nála, ha enyhülnek a bajok? a Sparban nálunk már egész normális áron lehet kapni tejföltől a tejig, mindent, laktózmentesben, de még kakajót is. volt egy laktózérzékeny ismerősöm, és neki is elég hasonló tünetei voltak.

Kisherceg/Indi!
az viszont nagyon , de nagyon fontos, hogy ezt a táblát bárki módosíthassa (közűlünk), hogy nehogy megint az történjen, hogy elvész mindenestől. a rublikák pedig ne legyenek kötelezően kitöltendőek, mert én mondjuk inkább nem írnám be a polgári nevem, ugyanis nem akarok egy élő adatbázist szolgáltatni a kukkoló dokiknak.
ancsipancsi

EMMÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK LENCSÉMMEL!
ancsipancsi

szerintem is elég lenne a nick, meg a gyerekek adatai, mondjuk még doki és szülésznő neve, hogy tudjunk segíteni az újaknak.
én nem félek a nyilvánosságtól, de a wiw ott van a névnapok/szülinapok nyilvántartására.

Ancsi, köszönöm az ötletet, de nem merek már semmit se kipróbáltatni Istókkal. inkább majd előbb kivizsgáltatom. sajnos annyira be tud durvulni az ekcémája (a piros foltok nedvedző, nyílt sebek lesznek, amik iszonyúan viszketnek), hogy a szteroidos kenőcsöt "kockáztatom" a kísérletekkel. most is csúnyácska a kis bőre, alig bírom szinten tartani.
a sebek épp elmúltak, de a szép kis bababőre mint a ráspoly :( ráadásul baromi kemény a vizünk, meg a ruhákban keveset tud szellőzni a bőre (bár estére jól befűtök és hagyom vagy egy órát pucérkodni) na és akkor ott van még a fűtés szárító hatása is - ez a szezon nem kedvez a bőrének :?

votiv 8)
votiv

de azért legyen ott szülinap rovat is, csak ne legyen kötelező kitölteni. mert lehet, hogy valaki be akarja majd írni.
és igen, a szülész és a szülésznő is legyen ott, hogy valaki direktben tudjon a másiktól érdeklődni a dokik után.
ancsipancsi

Zsanci!
azt akartam kérdezni, hogyha te nem főzöl, akkor mit esztek? rendelsz ilyen napi kihordósat? ha igen, meg vagy velük elégedve? ugye nem ezért vagy ilyen slank? :lol:
különben nekem eddig bejött a cosmodisk.
ancsipancsi

Elolvastam Zsanci linkjét a gázárról, de én úgy vettem ki belőle, hogy év közen is lehet módosítani. Meg hogy megtehetem, hogy csak márciusban adom be a kérelmet és akkor beleszámít a januári babám is, meg az is, hogy lejár a szerződésem és az ösztöndíjat sem fogok kapni már februárban. Szerintetek bele lehet számolni itt lakónak a sógornőmet, akié a lakás, de külföldön él, viszont nyilván ide be van jelentve?

Kép
Kép
tinu

Én szeretném, ha a tábla nem lenne nyilvános. A valódi név azért jutott eszembe, mert például ugye Curse-t meglátogattuk és ha nem kérdezem meg tőle a telefonban, hogy mi a valódi neve, akkor vicces lett volna a történet :lol: Engem se találna meg senki nick alapján :lol: Természetesen ne legyen semmi kötelező jellegű.

Ancsi :) én 3 tápszeres kanálnyit teszek össz-vissz a mosáshoz a mosószódából. Ha nagyon koszos, akkor ugyanennyitben egy éjszakára beáztatom, de ennyi. A frottír durva tapintású lesz, de nem szúr. És háét neked van szárítód, azt mesélte Jucus, hgoy pici szárítástól puha lesz a ruha. No meg a vasaló is segít :)

indianyo

NEkem nincs türelmem a wiw-en keresni :(

indianyo

Indi!
de hát pont az a lényeg, hogy az újonnan jövők meg tudják nézni, hogy ki kinél szült, és kérdéseket feltenni. ehhez nyilvánosnak kell lennie. ha meg mindenkinek adunk jelszót, akkor magunkkal szúrunk ki, mert folyton írogatnunk kell, meg meg kell jegyezni, és a jelszót kérő, újonnan érkező ember is lehet doki.
szóval én inkább a nyilvánosra szavazok, kevesebb adattal (vagyis opcionális adatokkal, mindenki azt ír bele, amit jónak lát, pont, mint Proone táblájában), mert így segít az újaknak. (elvileg ez lenne a topic lényeg :) ) jöhet a többi szavazat/savazat :)

épp most szedtem le 2 db frottír törcsit a szárítóról, és épp meg akartam írni neked, hogy azt is utálom, ha a frottír szúr. és ezek nagyon keményre száradtak, mert sokáig szárítottam őket :). a mosógép szárítóját ebben a lakásban csak végszükség esetén indítanám be, mert dög meleg van, az ingyen szárít. a gép meg drágán.
ancsipancsi

Indi,
felsíró csemege :D
és miért rágtad a körmödet tegnap? Elvesztettem volna a fonalat??? – amit még meg sem találtam :mrgreen: 8)
És olyan Auchan-os, kanalas szettet mi is kaptunk és most jól megnéztem, tényleg óriási a kanál része….
És víz, gáz szerelő majd igényelve lesz Tőled, merthogy éppen most fogadtuk meg, hogy azzal többet nem dolgoztatunk, aki végre 3 hónap! után befejezte a gázbekötést ott, ahova majd leköltözünk innen, emiatt most sokat nem voltunk itthon és rengeteg telefonunkba került mire végre kegyeskedett kivonulni és egy órás munkával készre csinálni a fűtést.

Gabi,
És most látom, milyen szépen burkol a burkoló :), komplett építkezést le lehet bonyolítani a topic lakók bevált munkásaival :D

Deni,
Hát sajnos, nem azért nem hívott….. :( mindjárt írom.

Votiv,
Szóval, most délután bementem nővéremhez. Újra megvizsgálták, de konkrétumot nem mondtak neki. Most este megint bemegy a dokink és megnézi mi a helyzet. De nekem van egy olyan érzésem, hogy amikor bent voltam, már indult valami. Már fájdogált neki az alhasa és a dereka is kb. öt percenként jelzett. Kb. 9 körül talán megint többet tudok. Egyébként jól nézett ki, nyugodtnak látszik, megmasszíroztam a derekát, amitől jól ellazult.

Vica
vica94

Vica!
nem is írtam, hogy milyen tök jó, hogy a tesóddal szinte együtt szültetek!! drukkolok, hogy könnyű szülése legyen!
kafa az avatarod!! ;-))

Mkatusról nem tudtok vmit?
mintha őt láttam volna egy buszon, de még sosem találkoztam vele, csak hát...
ancsipancsi

ígérem lekopok, csak:

Fibi, Barbi és egyéb Bach imádók!
megszereztem egy 4 cd-ből álló Keith Jarrett Bach feldolgozást!!!!
ancsipancsi

Vica :) hát nem egyszerű az élet itt ebben a családban... ezért volt a körömrágás. De így legalább ma nekiálltam megint varrni egy kicsit - igaz, jól el is szúrtam a gatyót :shock: Viszont vasárnaptól egy hétig anyátlanok leszünk, jupijéj, lesz majd legalább 21 fok a szobában :) és tényleg, aranyos az avatárod.

indianyo

Imádom ezt a Dávid fiút :) IGaz, a többi fiút is kedvelem, jó eresztés ez.

indianyo

Indi!
nem lehet, hogy anyukád csak attól fél, hogy nem tudja majd kifizetni a gázszámlát?? egy időszakon át nálunk is volt ilyen szitu otthon, úgyhogy permanensen 18 fokot tartottunk (persze nem volt csecsemő a közelben). aztán nagyságos hugicám hazajött egy hónapban egyszer, és akkor ő bedurrantott 25 fokig. mikor rászóltam, hogy mi itthon spórolunk, anyukámék leszidtak, hogy nem kéne... vagyis ő fűthetett nyugodtan :) , pedig miattuk nem volt mutteréknak pénze, mert sokba került a taníttatása. indiában nem lenne ilyen gond, mi? :)
ancsipancsi

Vica!
Továbbra is szorítok a nővérednek! Tartsd benne lelket, arra ilyenkor nagy szükség van! Nehogy elkeseredjen!!!!!

Indi!
Sajnálom a gatyót :cry: Majd jó lesz Szofira :wink: És lesz egy klasz hetetek, főzhetsz kedvedre :D

Gabi!
Nagyon tetszik a csempétek!!!! És köszi a drukkot :D Párom még mindig nem töltötte le a fotókat, úgyhogy pocakos fotóval nem szolgálhatok :roll:

Zsanci!
Tonhala-paradicsomos tészta érdekelne! Csak légyszi ne azt írd, hogy kell hozzá tonhal, paradicsom és tészta, hanem kicsit bővebben :lol: :wink:
zuzmo1

Votiv!
Ez az ekcéma nagyon rosszul hangzik :cry: Szegény Isti, pedig olyan csodaszép kis bőre van!!!! Nekem semmi okos nem jut eszembe, de bízz a homeos dokiban. Esetleg bőrgyógyász?
Cikked a tv2 extranézettséget elért műsorairól tetszett!!!! :D Olyan jó lehet így nyilvánosan leírni a véleményedet!

Kép
Kép
zuzmo1

Sziasztok!

Vica,
drukkolok nővérkédnek meg a picinek!

Votiv,
:( én is ekcémás vagyok és sajnálom Istit, mert tök szar :( Ábelnek is írt már fel dokinéni nagyon kicsi bőrszárazságra szteroidosat - én elején nem tudtam de amikor kiderült nem kentem; kenje a doki ahova akarja :evil: és amit én kaptam a kezemre és gyanútlanul kentem, arról is kiderült h tiszta gáz úgyh hagyom a francba; ez úgyis tiszta pszichés....

Ancsi,
hu, valamilyen módon keith jarrett - bach találkozást kaphatok én is? komoly zene is jazz is nagyon nagy szerelem!!!!

Indi,
szülők :cry: :evil: sajnálom ; én tegnap este meg ma egész délelőtt bőgtem mint állat (munkahelyi szar és egyéb nagyon jó dolgok :( ) de utána tiszta lelkiismeretfu lett h mit bőgök van egy gyönyörű fiam akit mindenki csak irigyelhet tőlem annyira szuper édes okos stb úgyh mindenki elmehet a fenébe és valahogy majd úgyis lesz! :wink: :D

ki az a Dávid? jaj elvesztettem a fonalat......

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrekuc,
szívesen, de ez nem jazzes, hanem teljesen komoly :).

nem is mondtam nektek (csak Zuzmónak), hogy mikor múltkor mentem a Villányi úton, ott pakolt Dobó Kata a kocsijában, én meg mondtam Lencsémnek, hogy "nézd , ott a Dobó Kata néni, pakol a kocsijába!" :). köhhentett egyet.
ancsipancsi

Ancsi,
az is tök jó; tök kíváncsi vagyok rá, azért jarrett egy nagy kaméleon :) akkor majd pü v akarmi h mikor hogyan mit és kösziiiiii! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Zuzi,
tartanám én a lelket, de valószínüleg mostmár tényleg elindulhatott valami, mert nem kaptam sms-t tőlük. Remélem tényleg jó volt a megérzésem akkor délután és szépen kitágult és max segítettek még neki oxitocinnal. Na, majd holnap meglátjuk :)

És köszi még egyszer mindenkinek, hogy velünk drukkol neki :D

Most megyek leteszem magam,
Jó éjszakát mindenkinek,
Vica
vica94

Indi, wiwen az a jó, hogy csak rákattintassz az Ünnepek gombra, és nyomatja melyik ismerősödnek van/volt/lesz szülinapja és névnapja a napokban, nem is kell keresni.

Zuzi, nekem ez eszembe se jut ám cikkírás közben :D erősen próbálok koncentrálni arra, hogy benne legyenek a gondolataim, egyszerű, közérthető formában, aztán a végén egyszer olyan szemmel is átolvasom, hogy nem túl bántó-e/arányos-e a kritika, és aztán még napokig agyalok egy csattanón, már ha van időm :wink:

Vica, nekem is feltűnt milyen cuki az avatarod!!! nővérkédnek drukk, remélem reggel már az örömhírt írod be, hogy megszületett az unokaöcsi (hugi?) :D

Dávid szerintem is ruled ma, de a többi srác is überklasszis, a csajok hozzájuk képest kissé gyengébbek. még a legjobb csaj is gyengébb, mint a leggyengébb srác.
Lacika felsőteste sem rossz :lol:

Zsanci, tonhalas spagettit én is imádom! már olyan rég csináltam, majd ha apafej egyszer nem lesz itthon, ő nem bírja a szagát se :?

votiv 8)
votiv

Kishonti meg olyan, mint egy nyárimikulás :lol:
Juronics mondta jól, a két fiúnak kéne továbbjutnia. Tangót még táncolhatnak a köv. adásban :wink:

votiv 8)
votiv

jó reggelt, szép napot! :D

benéztem, hátha van gólyahír :wink:

de most irány a pacik!! :D :D

votiv 8)
votiv

Jó reg innen is!

Milyen hülyeség, hgoy fiúknak mindig ki kell esni, még ha sokkal jobbak is, mint a lányok ?:( A végén úgyis csak egy maradhat :lol:

Csókolom a pacikat!

Vica :) nem ér most nem jelentkezni!!!!!!!!

indianyo

--------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni.
Végig olvastam kezdettöl a forumot, mivel orvos választás elött vagyok egy kicsit össze vagyok zavarodva.
Szerintetek mi a jobb megoldás a legelső alkalommal a kórházba vagy az SZTKba vagy a magánrendelőbe felkereni egy orvost.Írásaito alapján Bálint doki és Balogh doki a szimpi.
Nem tudom, hogy kezdjek hozzá most 4 hetes terhes vagyok.
Elöre is köszi
Bea
dafni

Szia Bea! Bálint dokiból 3 van :)

Ez a mostan NG-ben volt:

Egy éves Magyarország legkisebb koraszülöttje

Pár hete ünnepelte születésnapját az az újszülött, aki tavaly októberben 370 grammal látta meg a napvilágot.

Ezzel a születési súllyal az európai születési ranglista negyedik helyét foglalja el a kisfiú. Vagyis Európában ő a negyedik legkisebb súllyal született koraszülött, akinek az életét meg tudták menteni az orvosok.

indianyo

Sziasztok,

Hát azért nem jelentkeztem, mert most rajtam volt a körömrágás sora.
Este óta semmit nem tudtam, én meg nem mertem telefonálni, ne zavarjak.
Már mindent el tudtam képzelni, mi lehet...

Erre most kb. negyed órája hívott nővérem, hogy a sárga szobában van, 3/4 11-kor bekötötték az oxitocint, két ujjnyi volt a méhszáj és egész jó hangulatban csevegett velem a 2-3 percesek közt :shock:
Én nem tudtam volna vele, sőt senkivel sem így beszélgetni....
Mindenesetre nekem mikor bekötötték két ujjnyi méhszájnál az infúziót, utána egy órával már elsimult. Úgyhogy hajrááááá, nővérkém :P :P :P

Vica
vica94

Sziasztok!
Én is olvastam a 370g-os minibabáról, azóta is álmélkodom...
nem is tudom ez most jó vagy rossz. Orvosilag bravur...de

Szerintetek a 36. héten miért kell székletvizsgálat? mit néznek benne? :roll:

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Szia Indianyó.
S Te melyiket ismered?Van valami személyes tapasztalatód Velük?
Bea
dafni

Vica! :D :D :D :D

Bea, én Baloghot nem ajánlom. hős vagy, ha végigolvastad a fórumot!!! :D
a Bálint dokikhoz elég nehéz bejutni, talán a legfiatalabbhoz, Bálint Balázshoz még a legkönnyebb. de majd jön olyan is, aki hozzá jár és mindent elmond, mi a teendő, hol tudsz bejelentkezni, időpontot kérni. aztán attól függően, hogy melyik dokit szeretnéd/ki tud vállalni, lesz belőle magán vagy sztk rendelés (van, akinek ez is az is van, és van aki csak magán). ezek szerint te területileg is a Szent Imrébe tartozol?
gratula a pocakodhoz :D

jelentem lovacskák megvannak, Kangapaci is jól van. viszont Istit majdnem otthagytam a malacok között. fel se tűnt volna senkinek, egész délelőtt ugyanúgy visítozott, mint ők, és földhözvágta magát, meg a sárban hempergett :twisted:

votiv 8)
votiv

Bea :) Mindegyikkel van :) Én bent feküdtem két napig szülés előtt, és így kábé a kórház összes orvosával találkoztam. Mindhárom Bálint doktor csudaklassz! De nekem nem volt fogadott orvosom, így nem tudok arra a kérdésedre válaszolni, hgoy SZTK vagy magánrendelő legyen előbb. Viszont mielőbb intézkedj, mert mindhárman - meg szinte minden más orvos is - nagyon népszerű és gyakran fél évre-egy évre előre be vannak már táblázva!

indianyo

Andi, ki mondta, hogy kell székletvizsgálat? :shock: brr.
nekem úgy rémlik, ekkortájt hüvelykenetet vesznek, hogy a streptococcust kiszűrjék. lehet, hogy én ilyen rohadt mázlista vagyok, de még SOHA nem voltam székletvizsgálaton :roll: :lol:

votiv 8)
votiv

Andi,Votiv,

én is úgy tudom, hogy hüvelykenetet vesznek akkor. Érdekes ez a székletvizsgálat, ha kell....

És Votiv, Kanga pacit lehet etetni, vinni neki valami finomságos répácskát, almát? Meg tudja még rágni vajon?

Indi,
már akartam írni, de mindig lemaradt. Köszönöm szépen a linket :)
És én még egy adást sem láttam a táncos műsorból - nem akarok reklámozni :mrgreen: - de most nem is lenne idegem. Sőőőt, ahogy jobban belegondolok én saját kezűleg kb. három hónapja nem kapcsoltam be a tévét :roll:

ÁÁÁÁÁÁÁ, azóta semmit nem tudok, pedig már eltelt két óra!!!!!!

Vica
vica94

Köszönöm a segítségeteket.azt hiszem hétfön ráfekszem a témára.

Votiv. Érden lakom, tehát én remélem, hogy az Imrébe tartozom,de nem tudom.

Tudtok valamit a januárban bevezetett rendszerről?
Bea
dafni

Bea, simán időben vagy még :) az első ultrahangra 7-8 hetesen küldenek majd, de van doki, aki csak a 12. hetesre küld először.
nem akarok ünneprontó lenni, de úgy tudom, Érd a Szent Rókus kórházhoz tartozik...
de ettől még szülhetsz a Szent Imrében. ha bevezetik jan. 1-jével az új rendszert, akkor kicsit még rá kell fizetni (a fogadott doki és/vagy szülésznő tiszteledíján felül). de ez még nagyon homályos, senki nem tud semmit, sztem ne is izgasd magad fölöslegesen rajta. és valószínű csúszik is az egész (ahogy a vizitdíj bevezetése is csúszik már, bár ez a kismamákat úgysem érinti, ők mentesek).

Vica, én is itt izgulok :D
Kangának lehet vinni mindenfélét, a foga még jó :D

mék dolgozni :D

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?