A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Barbara: drukkolok nektek, hogy megszülessen Enikõ.

Brokkoli: nekem a holnapi nap nem jó, mert megyek szülésfelkészítõre. De a péntek délután elméletileg jó, addig majd még írok és megbeszéljük, hogy mikor talizzunk, azt is megbeszélhetjük, hogy péntek délután átjöttök hozzánk.

sziasztok
Puszi
Andy
31+6
andy78

Aranyosak vagytok!
Én egyre inkább elbizonytalanodok: állandóan pisilni kell, jön a véres izé és a menetrendszeri összehúzódás,de nem olyan fájdalmasan, mint ma reggel ill. éjjel. Enikö bütyköl... Nagyon húzódik a derekam is. A párom pedig még mindig durmol. Nincs se étvágyam, se szomjam, de próbálok inni, mert különben biztos kiszáradok. Szerintem most ca. 5 percnél tartunk. Megpróbálom a dokinál az idöpontomat elörébb tenni, mert nem akarok vaklármával beesni a kórházba, ö meg úgyis útba esik kórházba menet. Hajaj, fáj a derekam! A páromnak kínálgattam a szülést, monván a babát én 9 hónapig nevelgettem, legyen olyan kedves és a szülés fájdalmas részét vegye át, de nem hiszem, hogy menni fog, sajna. Naja, ezen minden terhes nönek túl kell esnie. Még mindig süt a nap, ha van egy kis szerencsém, még nappal szülünk! A postás úgy nézet rám az imént, mintha kísértetet látott volna. Elöbb lezuhiztam, így mégis kellemesebben esik a várakozás. Nem bírok csak ülni, meg feküdni, ha állok szorítani kell a lábaimat, mert különben az az érzésem, hogy valaki kizuhanhat...
Megyek telefonálni, meg a páromba lelket verni. Az éjszakai cirkusz miatt durmol most. Furcsa, én egyáltalán nem érzem magam fáradtnak, pedig én nagyon keveset aludtam. Csak kitartson az energiám a végéig!
Jó lenne, ha nem a várakozás bolondított volna meg ennyire és azt hiszem szülni fogunk, pedig nem, hanem tényleg Enikö keresi a kijáratot!

Puszi mindenkinek! Gondoljatok ránk!

Barbara + Enikö
bmaass

Csipkebogyo
Gratulalok, es sok boldogsagot kivanok Kép
Melindaregi

Barbara,
Nem is mondtad, hogy otthonszulest tervezel...
A pisilesi inger mehosszehuzodast jelent, megpedig 'kemenyet', a derekfajas szinten az aktiv vajudas jele!
Meg ma babaztok!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!
Eddig csak alkalmi olvasó voltam köztetek. De most megkérdezném a véleményeteket. 18. hetes vagyok, és most mondta védõnõ, hogy szedhetnék vitamint. Pontosabban Maternát, de közben egy csomó mindent hallottam az ilyen vitaminokról. Pl.: nagy súlyú, nagy fejû lesz a gyerek, no meg egyes vitamin túladagolása veszélyes is lehet. Ti is szedtek vitamint? Milyet? Volt valakinek gondja vele? Régen semmilyen gyógyszert nem szedtek, most meg olyan sok mindent adnak.
Köszönöm a válaszokat
S_Réka
18
S_Réka

Csipkebogyó Kép - szívbõl gratulálok! Ez aztán a sebesség!

Pocok Kép
Köszönöm, hogy beraktál a táblázatba.

Szerda óta csak most jutottam el Hozzátok, mert nem dolgoztam, otthon meg nem szoktam netzni. Annyit írtatok, hogy alig jutottam a végére.
Találtam egy Kenguru Gold boltba is szopis párnát, de ennek is elkeserítõ az ára: 13000 peták. Tönkölybúza-pelyvával van töltve, de az ár így is horror. Viszont voltak nagyon édes kismama nacik 7000-8000 Ft-os áron. Nem kantárosak, hanem simák, de jó anyagból, télre.

Cukortéma
Nekem a Margitba már a 12. héten néztek vércukrot (nagymama cukorbetegsége miatt) és 7,2 lett a kétórás eredmény. A határérték 7,8. Nem írtak elõ diétát, csak kérték, hogy ne egyek túlzottan sok szénhidrátot. E héten szerdán megyek legközelebb AFP-vel egybekötve, majd leírom az eredményt és az instrukciókat.

Szilcsike, Barbara
Szorítok a mielõbbi kézben tartott babáért Kép

Puszi

Ányez
16
Anyez

Rita Kép
Gyûjtöm a kérdéseimet és hamarosan írok Neked emilt. Egyébként a Ruzsihoz kb. 7-8 éve járok. Eddig mindig meg voltam a "hozzámállásával" elégedve a soxor nyegle modorával együtt és jó orvosnak tartom. Igaziból arra vagyok vele kapcsolatban kiváncsi, hogyan fogadja, ha az ember szülésznõt választ. Kivel van jóban, jobb viszonyban? Hát, tudom, ezek nehéz kérdések, fõleg, hogy császárosként talán nincs annyi szerepe a szülésznõnek.
Olvastam a születéstörténetedet (akkor még csak olvasó voltam) és gratulálok így utólag is a pici fiadhoz Kép.

Puszi
Ányez
Anyez

Csipkebogyó!
Gratulálok és nagyon sok boldogságot és örömet kívánok az egész családnak! Kép

Finisezõk (Barbara, Szilcsike, Pankamama...)!
Drukkolok nektek, hogy minél elõbb kezetekben lehessen a babátik, és problémametes gyors szülést kívánok! Meg aztán várjuk majd a beszámolókat is.

Buksicica!
Akkor már értem, hogy miért csak a következõ UH-nál tudja megmondani a dokim az AFP értékét.

Hízás
Szerintem sem minden esetben mérvadó, amit a védõnõ mond. Én a 9. héten voltam nála, lemért, 49 kg-t nyomtam éppen akkor (egyébként 50 körül). Közölte, hogy a legújabb álláspont szerint a testsúly 10%-át nem meghaladó hízás az elfogadott a terhesség során. Ez kemény 5 kg lenne! (Most 52.)

S_Réka!
Üdv a kismamik között! Én Elevitet szedek, kb. a második hónaptól (a védõnõ javasolta, a dokival egyeztettem). A doki szerint csak rémhír, hogy a vitamin miatt születnek nagy babák.

Pocok!
Légyszi vegyél fel a táblába. 16+6 (keddenként vált), 29 év (már 3 napja), 1. baba, Budapest (IV. ker.), 2003.04.16. és MÁV kórház. Remélem mindent leírtam ami kell.

Kismamik!
Mikor szoktak terheléses cukorvizsgálatot csinálni? A doki utal be vagy a védõnõ? Nekem még nem volt.

Póbálta, látta már valaki közelebbrõl a Graco Ultima babakocsit? A Kismama újság hátulján 29990 Ft-ért hirdetik. Mit szóltok hozzá, érdekelnének a tapasztalataitok. Szerintetek korai még kispocisan ilyesmin törni a kobakomat?

Maci_2
maci_2

Zsuszi Kép

Írtam mailt.

myssnia
25+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Maci2,
A Margit Korhazban a Terhesgondozason adott terhesgondozasi tervbe van beleirva, melyik heten kell cukorivasos vervetelre menni. Ez ebben a korhazban teljesen jol megszervezett, senkitol nem kell beutalo, stb.

Szerintem kerdezd meg a dokidat, mi a szokas a Ti korhazatokban. (A Margitban kulonben van a 16. es 26. heten, de akinek van a csaladjaban cukorbeteg vagy veszelyeztetett kismama ilyen szempontbol, annak a 12. heten is csinalnak.)

BArbara, mi van?? KépKépKép

Reka,
udv itt! Szerintem mar majdnem minden forumon megcafoltak, hogy a vitaminoktol tul nagy baba szuletne...

Sziasztok,
Gombóc
28+2
gombóc

Sziasztok!

LányokKép
Pár napja esténként olyan érzésem van, mint mikor túl sokat eszik az ember és utána úgy érzi, hogy mindjárt kidurran. Annyira feszül a hasam. Van valami ötletetek, hogy mitõl lehet ez?

Puszi, Panka
21+1

panka

Panka Kép

Egyszer én is ezt írtam. Kb nekem is a 21. hét környékén jelentkeztek hasonló tünetek. A többiek pedig mondták, hogy lesz ez még keményebb is. Kép És néha én is durranás határán vagyok. Úgyhogy fel a fejjel! Kép

myssnia
25+4
myssnia
Budapest XI. kerület

sziasztok!

S. Réka: Üdv a csapatban.KépKépKép
Én nem szedtem semilyen vitamint mert a szervezetem nem birta. Egyébként a dokim azt mondta, hogy egyáltalán nem gond, hogy ha nem szedem egyek sok gyümölcsöt mert abba nagyon sok olyan anyag van ami kell, ja és a babócának se lesz legalább semmi baja. És nem is hizlal. ( saját vélemény). Egyébként a vastabletát szedni kell majd kb a 24.ik héttöl.

Cukorvizsgálat: Szerintem orvostól füg, hogy mikor küldd el, de álltalában a 20.ik és a 26.ik hét között szokták megcsináltatni ezt a vizsgálatot.

Remélem Barbara már babázol nagyon drukkolok nektek. KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Sziasztok
Andy
31+6
andy78

Sziasztok Lányok,

Ma nagyon rossz kedvem volt egész nap. Beszéltem a dokimmal, és azt mondta, hogy karácsony környékén szabadságon lesz. Pedig csak azért maradtam a Szabolcs utcában, mert hozzá ragaszkodtam Kép
Úgyhogy most Kispapával azon gondolkodunk, hogy dokit váltok..bár fájó szívvel. De nem szeretnék az éppen ügyeletesnél szülni. És akkor már egy közelebbi kórházat is választunk. Azt hiszem, hogy a Kútvölgyi, vagy a Margit jönhet szóba..szóval van valakinek infója ezekrõl a kórházakról? Moxi, Mj, Gombóc, Tudtok esetleg informálni? Kútvölgyiben senki nem szül? Egyáltalán azt sem tudom, hogy ilyenkor még elvállal -e valaki (fõlegm hogy karácsony lesz) Kép Úgyhogy most bármilyen információt szívesen veszek...

Zsuzsi,
Nálam jelentkezett reggelenként bõvebb folyás (napközben semmi), más tûnetem nem volt, és talált a doki gombát, úgyhogy szerintem menj el orvoshoz...bár lehet, hogy tényleg semmi gond.

...ja még egy dolog. Az UH-s doki mondta, hogy nem lehet látni a baba arcát, mert megint a hasfalamba furta a kis fejecskéjét...és szólt, hogy legközelebb nézessem meg az ajkát. Szerintetek ezt miért kell? Elvileg legközelebb már csak CTG-re menntem volna, de emiatt csinálunk még egy UH-t...

Myssnia,
Nézd meg ezt az oldalt: [url=http://www.babapont.hu/babavar/szuleszet/szentjanos.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/szuleszet/szentjanos.html[/url]

Snoopy,
Én is köszönöm az infokat. Ha vége lesz ennek a festés õrületnek, akkor jobban átrágjuk magunkat rajta Apácskával.

Sasha,
Ezt nem mondod komolyan? Tényleg egy hónaposak vagytok már? Még csak most szültél...hogy szalad az idõ Kép

Barbara,
Lehet, hogy már meg is van a baba? Kép

Maci 2,
10% hízás??? Én már 11-12 kilónál tartok és 46-ról indultam (azaz 25%)...szerintem hülyeséget mondott a védõnõd...
Terheléses vércukor mindenhol máskor van. Sõt van, ahol többször is. És még a módszer sem mindenhol egyforma: van, ahol cukros lötyi, van, ahol zsömle+tej...ja és a doki is meg a védõnõ is beutalhat..szóval nem egységes a dolog, kérdezz rá a dokidnál/védõnõdnél.

Panka,
Na ilyen kidurranás érzésem nekem is volt..egyszerûen csak nõ a hasad Kép

S_Réka,
Üdv a Kismamákok körében. Én elvileg Elevitet szedek...már amikor nem feljtkezem el róla. A vitaminokra Neked van szükséged, mert pocaklakó úgyis elszed tõled mindent, ami neki kell.

pusz,

gömb
33+3
gombolyu

Sziasztok! Kép

Régen jelentkeztem, mert igazából semmi különös nem történt velünk. Holnap megyünk 12 hetes UH-ra, remélem most már Kispapit is beengedik, mert õ még nem látta a Picurt, és nagyon kíváncsi rá. Ti amikor kértetek képet a picirõl adtak a 12 hetes UH alkalmával? Még nem tudom itt mi a szokás, remélem kapunk holnap.

Maci_2
Én már voltam bababoltban, igaz nekem nem rég szült egy ismerõsöm, és igencsak megnyaggatam az eladót Kép , hogy melyik babakocsit ajánlja és miért. Igazából nem érdemes nagyon hamar megvenni. Mi is arra jutottunk a párommal, hogy csak miután megszületett a baba, akkor vesszük meg, mert általában csak 6 hónap garanciát adnak a gyártók. A Graco gyártmányú kocsikat meg nagyon meg kell nézni, mert nem mindegyik fetethetõ vízszintesig, és nem merev a háttámlájuk. Csak lóg benne a pici baba. Mondjuk ezt a típust még nem láttam, de ezt mindenképpen meg kell vizsgálni rajta.

Na megyek, mert szájmenést kaptam Kép
Puszi
Nadine
12

Nadine
KépKépKép
nadine

Gömb! Kép

köszi a linket! Kép Gyorsan össze is hasonlítgattam a többi korházzal.
Egyébként egy barátnõm most szült egy hónapja a Margitban, a dokija Dr. Sztanyik László, és õ nagyon meg volt vele elégedve. Én is találkoztam egyszer vele, és nagyon szimpatikus volt, és még annyit hallottam róla, hogy nagyon empatikus is, és rutinos.

myssnia
25+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Zsuzsi Kép

köszi szépen a választ a levelemre, remélem ügyes leszek, és sikerül elintézni a rendelést! Kép

myssnia
25+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Nadine!

Bar igazad van, tenyleg nem kell elkapkodni a babakocsi vasarlast, de ennek az oka ne a 6 honap garancia legyen, mert mi is ugy vettuk, hogy megmondtuk a szules varhato idopontjat, hogy onnan kezdodhessen a szamlalas... Kép
Bejartuk egesz Budapestet, de allitom, hogy a Lehel uti babakocsi diszkont a legjobb mind kinalatban, arban es udvarias szakerto kiszolgalasban... nem is tudom mikor voltam utoljara olyan boltban, ahol fontos volt az eladonak a vevo Kép

kamilla (30+4)
kamilla

Vajon Barbara mar a karjaban ringatja Enikot?
Ha lehetne tippelni, azt mondanam, hogy szerintem mar ugy 6 es 8 kozott megszult...de hat ez nem a Lovi!

Megyek alukalni, este egy nagyot setaltunk, elfaradt a pocakom!

Gyuri megnezett egy Jackie Chan (igy irjak?) filmet, es most annak is kepzeli magat! Alig lehetett lefektetni, karatezta a batyjat, meg hanyatt dobta magat a kismajom! Sejtettem, hogy ez lesz, de annyira tetszett neki, jokat rohogott a bunyokon! Utalom, ha teveznek, foleg, ha videoznak, de az olyan edi, amikor ketten ulnek egy fotelban! Jovore meg mar harman fognak! Kép

Oszinte legyek? Utalom ezt a 26-32. het kozotti idoszakot, valahogy ugy erzem, ez a legkritikusabb! Ilyenkor egy kicsit megsurgetnem az idot, legyen mar 32 hetes a baboca legalabb! Allandoan aggodom, hogy valami tortenik, es meg nem eleg nagy ahhoz, hogy eletben maradjon! Mondjatok, hogy hulye vagyok, vagy azt, hogy ti is ereztetek mar hasonlot!

Megfajdult a fogam! Remelem, csak attol, hogy tegnapelott a fogkefevel jol beledoftem az inyembe, sebes lett, es az sugarzik a fogamba! ha nem mulik el, kenytelen leszek hazamenni megnezetni, mert meg mindig olcsobb a repjegy, mint itt a fogaszat!

Ferjemmel megvetettem a 'laktobacilusos huvelykapszulaimat'! Ki is probalom mindjart! Kép

Jo ejt!
Zsuzsi
27
zsuzsi74

Sziasztok!Kép

Csipkebogyó!!!KépKépKép
Gratulálok, sok boldogságot nektek!

Szerintem kicsomagolódott már Enikõbaba is!KépKépKép
Sõt, több nagypocakunk nagynagy hallgatásban van....Kép

Zsuzsi,Kép
én is így éreztem, számoltam a napokat, hogy jaj, csak 28, csak 32, csak 34, stb. Most meg már azon aggódom, hogy nem lesz szegénykémnek elég kaja odabent, a lepény miatt. Szóval hiába mondják sokan, hogy a másodiknál már ilyenolyan laza az ember, hát én komolyan mondom, hogy a terhességem minden napját végigaggódtam. (Igaz, ez nem a 2. terhességem...Kép)

SashaKép,
úristen, már egy hónapos Gabibaba?!Kép

Pusz mindenkinek
Zulu
35+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Csipkebogyó,
nagyon sok boldogságot a picihez!!!

Zsuzsi,
ez tényleg érdekes, én is kb. 1 hete érzem ezt, hogy jó lenne sürgetni az idõt, bár én a 34. hétig szeretném, onnantól nem koraszülött a babu. Talán azért innentõl, mert fél év az már elég sok idõ, amióta növesztgetjük a picit és vele élünk, és ilyenkor már tényleg nagyon szörnyû lenne elveszteni. Jó, persze korábban is, de akkor talán el vagy foglalva a hányingerrel, meg ilyesmivel.

Panka,
én azon röhögök legjobban, amikor a szétdurranás érzéshez erõteljes viszketés is társul, lehetõleg nyilvános helyen, én meg vakarózok, dörzsölgetek, mint egy bolhás kutya Kép. Egyébként a krémezés nekem többnyire segít, akkor nem feszül annyira.

Miszike
26+1
miszike

Franyo,
múlt héten volt itt a védõnõ (25 hetes voltam), és a 7 kilós hízásomat nagyon megdicsérte. Mondjuk ez attól is függ, hogy hány kg voltál elõtte, én 170 cm és 58 kg. Nem vagy te túl szigorú magadhoz?
Azt meg, hogy megfordult-e már a baba, szerintem csak az ultrahangról tudod meg. Az én picim is mindenhol rugdos, ahol csak ér Kép.

Képzeljétek, kb. 3 napja a bordámig nõtt a babaszoba, a pici meg nagyon élvezi, hogy valami keményet is rugdoshat végre... Kép És a szokásos heti hírlevélben (innen a Babanetrõl) is azt olvastam a 26. hétre, hogy a "méh felsõ széle most körülbelül 6 cm-rel a köldök fölött tapintható", és lássatok csodát, a baba is olvasta ezt, mert épp ott rugdos... Kép

Pusz
Miszike
miszike

Maci2,
a mi dokink a 24. héten csináltat terheléses vércukit, és sajnos a 75g szõlõcuki verziójút, de ki lehet bírni.

Na megyek aludni, jó éjszakát!

Miszike
miszike

Hali Kismamekok!

Remélhetõleg, több nagypocakos megpockosodott már, de ha még nem, nagy a drukkKépKépKépKépKép

Réka, üdv körünkben, majdnem egyidõs terhesek vagyunkKép Danóval én maternát szedtem minden másnap, 3 kilóval született meg a kislegény - ami nagy megrökönyödésemre "kicsinek" számít...

Maci2, utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!!KépKépKép Hivatalosan a második harmadban csinálják a terheléses vércukrot, ha van vmi probléma (elõzmények esetén korábban is) akkor ismétlik. Nem olyan borzasztó, ha tudsz a cukros lötyibe egy citromot csavarni.

Pusszantás!
Zsófi (18+5)
Csucsuka

sziasztok!

tud valaki valamit Orsolyról nagyon eltünt mi van vele? Vagy csak már nem dolgozik és otthon nincs neki internet?

Barbara: Remélem már babázol és megszületett EnikõKépKépKépKépKép

Kakukkfu: Jösz ma Szülésfelkészítõre?

Na most megyek
Sziasztok
Andy
32
andy78

Zsuzsi,
Én éreztem hasonlót, én is azt vártam, hogy legalább a 28. hetet töltsem be, mert ekkortól már életben lehet tartani a babócákat. A 30. héttõl kezdtem csak el vásárolni, addig nem vettem semmilyen babaholmit. Most meg azon izgulok, hogy maradjon még bent 2 hétig.
Pl. babakocsit csak most fogjuk megvenni a héten, v. ma??

Kamilla,
szóval a Lehel útra érdemes elmenni kocsinézõbe? sokféle van ócsón?

Nyulika,
Hol vagy? Mi van veled? Szerdán megyek a Schöpfibe CTG-re. A múltkori CTG-t a szülõszobán csinálták, úgyhogy "kipróbáltam" a szülõágyat is.

Barbara, Szilcsike, Pankamama, Moxi
Még egyben vagytok?

pusz

Brokkoli

36
brokkoli

Csipkebogyó!
Gratulálok a kisbabádhoz! Sok boldogságot! Kép

Úristen, már csak a 9. vagyok a táblázatban!?!

Miszike,
én úgy tudom, hogy a 37. héttõl nem számít koraszülöttnek a baba! (?)

Sziasztok, Pilinke (37+6)
pilinke

Sziasztok!

Nehezen megy az elszakadás, de remélem, nem zavarok.Kép

Csipkebogyó!
Gratulálok a babához, sok boldogságot és rengeteg tejcit kívánok!!!KépKép

Ányez!
Várom a kérdéseket. Szülésznõ ügyben, nem tudom, kivel szeret dolgozni, de ha jó szülésznõt akarsz, szóljál!
Nekem mind a két gyereknél volt, az elsõnél "rám osztották", a második gyereknél mi kértük fel. Mind a kettõnél ugyanaz volt a szülésznõ, maximálisan elégedettek voltunk vele. Bár nekem 2 császár volt, azért nagyon jó volt, hogy volt fogadott szülésznõ.
Na. most, hogy ezt ilyen értelmesen sikerült leírnom, be is fejezem.Kép

Sziasztok, Rita+Balázs 3hetes
ritasol

Miszike,

Igen jól tudod, a 37. héttõl nem számít koraszülöttnek a babó, teljesen "normális" idõpont, ha ekkor születik. Persze jobb, ha a 38-tól jön.
Na megyek babakocsinézõbe.

Andy,
szia, itt vagyok bent a Fehérvárin

még jövök ma

pusz

Brokkoli
brokkoli

Brokkoli!

Igen, szerintem nagyon jo aron vannak ott kocsik. Nekem ezeknek a felteteleknek kellett megfelelnie: nagy dupla bolygo kerekek, mindket iranyban lehessen tolni, azaz felem is nezhessen a baba ill. menetiranyban szembe is... stb.
es talaltunk olyant, ami mindezeken felul olyant is tud, hogy ringatni lehet benne a babat es bar nincs hozza kulon mozeskosar, de magat az uloreszt ki lehet belole tok egyszeruen venni es azt lehet hasznalni mozeskosarkent Kép befer az auto csomagtartojaba, es nagyon profi teli labzsak van hozza. mindez kerult 30000 ft-ba, ami igen kedvezo ar Kép
de volt preg perego is akciosan 23000 ft-t ha jol emlekszem.

kamilla (30+5)
kamilla

Sziasztok!

A Szent Imrésekhez fordulnék jótanácsért.

Van egy barátnõm, a 34. hétben. Eddig egy dokihoz jártunk, a Budai Honvédba, ahonnan végül én is átmentem a Péterfybe (a kórház miatt).
Õ most úgy döntött, a "dokinkkal" való beszélgetés és a szülõszoba-látogatás után, hogy a Szent Imrében szeretne szülni. Ajánlották is neki a Barna doktor urat.
Viszont mielõtt felhívja, szeretne bemenni a kórházba körülnézni, hogy tuti biztosan le akarja-e cserélni a jelenlegi dokiját, így az utolsó pillanatok elõtt. Tudtok-e ajánlani olyan szülésznõt, akit fel tud hívni (ha van tel.számotok, azt is megköszönném), hogy segítsen neki, ha bemegy a kórházba.
Ismeri-e valamelyikõtök a Barna dokit?
És általában: mi a véleményetek a Szent Imrérõl?
Vagy tudtok-e olyan dokit, aki elvállalná a szülését úgy is, hogy végig a mostani dokijához járna a vizsgálatokra???

Köszi a segítséget!!!

tanita (22+3)
tanita

Sziasztok!

Tegnap voltam AFP-n, éhgyomorra, biztos, ami biztos, de rákérdeztem, és nem kellett volna. Azután meg elbeszélgettem a genetikussal, csak nov. 20-án csinálják meg az amniocentézist. Azt mondja, hogy a betöltött 18. hét a legjobb a vetélés elkerülése érdekében. Kb. karácsonyra tudni is fogom, hogy egészséges-e a babó. Szörnyû soknak tûnik, de még mindig jobb, mint esetleg elvetélni egy egészségeset. Így is félek tõle. Közben meg azon parázok, hogy nem érzem még mozogni. A másodikat fix 16 hetesen éreztem meg, a harmadikat is illene legalább akkor, nem? Velem kb. egyidõsök! Ti már érzitek a babust? Cserében viszont még mindig tartanak a reggeli hányásaim és az esti émelygéseim.
Szõrösödés téma: nekem is a hasamon nõtt szõr, meg az államon. A hasam megdöbbentõ volt szülés után, zuhanyozás közben vettem észre, hogy kb. majomszerû az állapota. Magától eltûnt elég hamar. Viszont a lábamon sokkal ritkábban kellett és kell szedni.
Babakocsi: az is fontos, hogy valami rugózása legyen a kocsinak. Legjobb a teleszkópos talán. Nekem anno egy Peg Peregom volt, teleszkópos, mindkét irányban tolható, mindkét irányban bolygókerékkel. Az irányváltozás nagyon jól fogott szemben sütõ nap esetén. Meg hát 5-6 hónapos korig jó volt a gyereket látni séta közben, onnantól viszont õ jobban élvezte, ha a világot látta, és nem az anyját. Ja, és az is jó volt benne, hogy összecsukva megállt magától, ez ki-be pakoláskor elõny, bár nem létszükséglet.

Urszila
16+2
urszila

Halihó!

Hát rajtam kivül szerintem a többiek már babázhatnakKép

Enikõ biztosan, Szilcsike meg du megy dokinénihez, gondolom kiderül mi lesz velük.

Mi jól vagyunk, semmi változás, holnap megyek ctg-re, vizsgálatra, kiváncsi leszek mit mond a doki. Bár tény, hogy Zsomával megbeszéltem, hogy 13-án jöjjön ki, mert az eddig nekünk bejött....

Valóban jönnek mennek a frontok, ugyhogy mindenki vigyázzon magára.

Pankamama 39
PM

Urszila Kép
Majdnem egyidõsek vagyunk Kép, igaz nekem csak az elsõ babám, így nem tudom mit is kellene pontosan érezni. Vasárnap azonban éreztem valami olyat, nagy odafigyeléssel, mintha buborékok lettek volna a baba környékén és kipukkadtak. Persze lehet, hogy ez teljesen más volt, nem is a babó Kép.
Könyvekben azt olvastam, hogy 16-20. hét között érzi elõször az ember. Nyugi, minden rendben lesz!

Babakocsi
Tegnap láttam egy olyan háromkerekût (utcán), hogy a vázra volt ráerõsítve a bébihordó. Így gondolom jóval könnyebb, mintha minden rajta van még plusszba. Tudja esetleg vki, hogy melyik típus lehet ez?

Köszi, puszi:

Ányez
16+1
Anyez

Haliho Lanyok,

Csipkebogyo Kép Kép Kép GRATULALOK NEKTEK !!! Ez tenyleg nagyszeru hir igy a mai reggelre ! Remelem nagyon sok orometek lesz egymasban !!!

Zsuzsa,
En is ugyanigy "paraztam".Eloszor nem mertuk elmondani senkinek a 12 hetig.Aztan meg azert izgultam, hogy a genetikai uh-n (19het) minden ok legyen.Utanna a 28 het volt a vagyva vagyott babakor.Onnan a 32 het marcsak egy ugras, csak addig birjuk ki valahogy alapon Kép Igazan talan meg most sem nyugodtam meg ... majd csak ha mar megszuletik ! Kép
Pedig en azt hittem , neked a tobbedik terhesseg mar konnyebb ...

Ejszaka eleg furcsan voltam ... Beindultak a szokasos kemenyedesek, de 5 percenkent ! Most sokkal fajdalmasabbak voltak mint eddig es kb.egy oran keresztul 5 max.7 percenkent jottek. Hat egy kicsit megijedtem ...Probaltam a helyvaltoztatast, hatha elmulik: semmi. Vegul megprobaltam egy korty Bailey's-t Kép - az okos konyveim szerint ha egy korty alkoholtol elmulik, akkor meg csak joslofajas ( ezt valakinel itt is olvastam regen, csak nem emlekszem kinel).Utanna lefekudtem az agyikomba es ugy elaludtam mint akit kiutottek.Ejszaka meg nehanyszor felebredtem a gorcsokre de reggelre elmult teljesen ... Most ez mi a csuda volt Kép ?

kamelia
37+3
kamelia

tanita:
mi a Szent Imrében fogunk szülni, mondjuk nem a Barna dokinál. Szerintem viszont a Barna doki nagyon jó fej. Voltan elõadásán, és látszik, hogy a fazon tényleg szereti a munkáját. Én ugyan férfi vagyok, de nagyon szimpatikus volt, ahogy beszélt a nõkrõl és a szülésrõl. Szerintem érdemes beszélni vele, mert jó szakembernek tûnik.
Ami még a Szent Imre mellett szól, hogy most újítják fel, és amire Te szülsz, addigra biztosan készen lesz a felújított szülészet - tehát modern körülmények várnak ott Rád. Érdemes még kérdezõsködnöd a többiektõl, mert én "csak" egy kispapa vagyok Kép.

Üdv: Hayimpapa (32+4)

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok!

Lányok, mi még egyben vagyunk. CTG-n voltunk reggel (most értem haza), és kiscsajszi még nem akar jönni. Dokinéni szerint várjunk türelmesen, nyugodt babánk tudni fogja, hogy meddig élvezi még a pocakomatKép
Azért rám hozta a frászt a dokinõ, közölte, hogy õ szabadságra megy, mert van 95 nap szabija. Mondtam neki, hogy ezt csak azután teheti meg, hogy én megszültem, mert én nem vagyok hajlandó másnál szülni. Nevetett, és azt mondta, hogy természetesen a szülésekre bejön.
Már csak azt kellett volna, hogy ne nála szüljek...........

Pankamama
Hozzuk elõre azt a 13-át, én nem akarok addig várniKépKépKép

Most megyek, de még jövök

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!

Gondban vagyok elég rendesen. Most jöttünk meg az UH-ról. Nem tudom pontosan mi van, de a fél ultrahangrészleg összeszaladt, amikor engem vizsgáltak. Semmit nem mondtak, csak hogy látnak valamit, mindegyik orvos mutogatot valamit, amit persze én nem láttam. A papírra meg csak annyit írtak, hogy 3 hét múlva kontroll (gerinc sacralis része). A nagysága jó, akkora amekkorának lennie kell, dobogott a szíve is, amit én is láttam Kép . De mikor kérdeztem az Uh-s dokit, csak annyit mondott, nincs probléma, csak menjek vissza majd 25-én. Az orvosom meg annyit, hogy valószínû nem jól feküdt és azért is kell visszamennem. Sikerült rendesen megijeszteniük Kép .

Tudja valaki, hogy ez mit jelenthet?
Puszi
Nadine
12+1

Nadine
KépKépKép
nadine

Tanita!
Írtam a Szt Imrérõl a másik fórumban. Csak ajánlani tudom.
Urszila!
Tényleg a többedik babánál általában elõbb érzik a mamák, hogy mozog a babó, de ez nem törvényszerû. Én már a 15. héten is érezgettem, de nem rendszeresen. Tegnap óta meg már elég rendszeres, tehát a 16. héten. Az is lehet, hogy elöl fekvõ a méhlepényed, és ezért kevésbé lehet érezni, így aztán késõbb is. Nyugi!
Szilcsike!
Kitartás. Nagyon szurkolok nektek.
Nadine!
Próbálj megnyugodni, ha azt mondta az uh-os, hogy minden rendben akkor hidd el. Valószínûleg 3 hét múlva is úgy lesz, de addig se idegeskedj, nem tesz jót. Tudom, mondani könnyû, de próbáld meg.

Sziasztok
buksicica
15+6
buksicica

Nadine,

hát ez eléggé nem szép a dokiktól, hogy rémisztgetnek, de nem mondják meg, hogy mi a konkrét baj... Legközelebb ne hagyd magad!!!
Amúgy biztos nincs semmi baj, mert ha tényleg lenne, akkor azért csak megmondták volna.

Hát, enyje, milyenek ezek a dokik!!!
tanita

Szia Nadine!
Sokat segíteni nem tudok Neked, mert nem tudom, mit jelent, amit a papírra írtak. Én csak a véleményemet tudom elmondani: én biztosan nem tudnék három hetet várni. azért persze ne gondolj a legrosszabbra, reméljük, nincs semmi baj, csak az orvosok is olyanok tudnak lenni... Értem én, hogy nekik ez rutin-munka (pl.: UH), de minket nagyon megijesztenek ám azzal, ha nem mondanak semmit, csak mozgósítják a fél US-s osztályt.
Csak azért írom le ezeket, mert én is keresztülmentem rajta, és pontosan emlékszem, milyen érzés volt. Én nem tudtam kivárni a következõ UH-t pedig nekem pénteken csinálták és hétfõn kellett volna mennem a következõre. Szombat reggel már az egyik 4D-s UH rendelõben ücsörögtünk a férjemmel...
Szóval szerintem ha Te sem tudsz várni, már csak a saját megnyugtatásod miatt menj el valakihez UH-ra, vagy ha teheted, pl. 4D-re.
Remélem, nem lesz semmi probléma, addig is ne idegeskedj!
Szia: Viki
vikici

Nadine!

A gerinc sacralis része azt jelenti, hogy a gerinc vége, pontosabban farokcsont. Tehát ebbõl nem sok mindent lehet megtudni. Tudom, könnyû azt mondani, hogy nyugodj meg, de szerintem elmondták volna, ha baj van.
De ha gondolod, leírhatod, amit nem értesz a papíron, megpróbálok neked segíteni. Anno 9 éve tanultam orvosi latint, meg hát ápolónõként dolgoztam, igaz sebészeten.
De ha tudok, szívesen segítek

Heni
31+2
heni1979

Sziasztok Lányok! Kép

Jó rég voltam itt Kép sok a munka Kép és utód még sehol KépKépKép

Egyébként az égvilágon semmi eseményröl nem tudok beszámolni, jól vagyunk, Gumimaci rugdal, péntek délután megyek UH-ra, és látom majd KépKépKép már nagyon várom Kép

Viszont ma a dokim fellebbentette a fátylat az anyagi igényeiröl: a szülés természetesen ingyenes - ha-ha! naná, majd befizetett csekk ellenében pottyan csak ki a baba!! majd' megszakadtam a visszafojtott röhögéstöl Kép Ellenben ha azt kivánjuk, hogy éjjel-nappal készen álljon (márpedig ez igen valószinü, hiszen a programcsászár kivételével nehezen tudok menetrendszerü születéseket felsorolni), akkor ö kb. ennyi-meg-annyira gondolt Kép mellesleg nem tartom soknak, csak olyan groteszk volt ... eladó az egész világ!!!

Most ennyi, mert persze ezt is három telefon közepette irtam, most is batytatnak, hogy ezmegaz kéne, úgyhogy nem tudom elolvasni, hogy mi van veletek ...

Azt gyorsan végigfutottam, hogy Miszike és Myssnia okésak, meg hogy Norkini ma még nem szólt hozzá ... ök kb egyidösek velem Kép

Pussz mindenkinek
Kangi
24+4
kangi

Ányez, Buksicica!

Tkp. mindig (a második után) vágytam egy 3. gyerekre, meg is tartottam a kedvenc ruhákat pl., de azt mondtam, hogy ép ésszel nem leszek még egyszer terhes, pontosan az állandó izgulások miatt. (És minél többedik terhesség, annál több izgulnivalót tud az ember.) De a Természet másképp határozott, és a Játékot most már játszani kell (nem mintha ellenemre lenne)- jó kis patetikus mondat. Mozgás sejtéseim nekem is vannak, csak még nem egyértelmû. Szombaton pl. musicalben voltunk (Isten pénze, Dickens Karácsonyi Énekébõl, a Madáchban, nagyon jó. Hangos zene, miközben én nyugiban ültem, ott pl. volt egy állandó csikizés érzésem.
Jó ez az elölfekvõ lepény gondolat, kicsit megnyugtató. Az elõtapasztalat sokszor elõny, de néha hátrány is. Hiába tudom, hogy minden terhesség más, és persze minden gyerek is más!
Nadine!
Tényleg ronda dolog a dokiktól, ha csak hümmögnek, latin szavakkal dobálóznak, és nem mondják meg, hogy mit vélnek látni. Az valahogy jobb, ha felnõttnek tekintik az embert. Ne idegeskedj túlzottan (mondom én, aki állandóan idegeskedik). A gerinc szakrális része az 5 keresztcsonti csigolya, melyek valamikor összecsontosodnak.

Urszila
urszila

Kamilla!
Pontosan merre van a Lehel úti babakocsidiszkont?

Zsófi! Köszönöm.

Urszila!
Én 17 hetes vagyok, de még nem érzek semmit. Pedig mostanában kezdett nõni a pocakom. Igaz, még csak az elsõ lesz.

Nadine!
Próbálj meg nem aggódni. Tudom nagyon nehéz, de egyikõtöknek sem tesz jót. Biztosan minden rendben lesz!
(Én többek között azért váltottam orvost, mert a régi elég pesszimistán állt a dolgokhoz, és nagyon megijesztett.)
Szóval fel a fejjel! Drukkolok neked! KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Ezek szerint a terheléses cukor teljesen kórházfüggõ. Csak azért érdekel a dolog, mert az anyukám cukorbeteg.
Maci_2
maci_2

Lányok,

Kész a hálószóba. Tele van a fal kutyákkal, malacokkal, pingvinekkel (de lehet, hogy bagoly), macikkal, papucsokkal, és még piros-fehér csíkos kukacok is vannak rajta. Most szedik fel a festõk a földrõl a parketta védõt...ja és azt nem is mondtam, hogy a fürdõ és a konyha is kész Kép
Lehet, hogy csak vége lesz egszer ennek a festés mizériának?
Majd megkérem kispapát, hogy fotózza le, és berakom Nektek...de lehet, hogy várok, amíg be nem rendezkedünk teljesen...Most nagyon happy vagyok Kép

Nadine,
Na nyugtalankodj (könnyû azt mondani), hanem próbálj meg elmenni egy korábbi UH-ra, ahogy Vikici tanácsolta. Egyébként megértelek, mert én is kicsit nyugtalan vagyok amiatt, hogy kell még egy plusz UH, mert nem mutatta a babóca a pofikáját, és mondták, hogy legközelebb nézzük meg az ajkát. (még mindig nem tudom, hogy mit is kell rajta nézni Kép...világosítson fel valaki lszi.) Ráadásul én csak 1 hónap múlva megyek, amikor amúgy is mennék CTG-re.
Szóval Nadine, fel a fejjel, nem lesz semmi gond!

pusz,

gömb
33+4
gombolyu

Gombolyu
Én úgy tudom, hogy azért szokták megnézni az ajkakat, hogy van-e nyúlszáj, vagy farkastorok gyanu. Vagy legalábbis nálunk ezt nézték, mert a párom családjában volt nem is egy.

Szilcsike
szilcsike

Köszi Szilcsike az infot. Még tényleg nem láttuk pocaklakó arcát ill. csak a 18. héten. Azóta mindig a hasfalamba fúrja. Volt még így valaki, hogy nem látták UH-n a babi arcát? És ha legközelebb is eldugja? Szerintetek menjünk el egy 4D-s UH-ra? De az sem garancia, hogy ott megmutatja. Lányok Ti mit csinálnátok a helyemben?

gömb
33+4
gombolyu

ooops...
Nadine,
A Na a mondat elején Ne akart lenni...
gombolyu

Pilinke,
igazad van, a koraszülés heteivel kapcsolatban valószínûleg félre lettem tájékoztatva (Babanetes hetenkénti "hírlevél"). Ott írták, hogy "Ha ettõl a héttõl számítva a 34. hétig szülnél, a baba koraszülöttnek számítana." De egy könyvben (Az a 9 hónap) tényleg a 37. hetet írják.

Pusz
Miszike
26+2
miszike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?