A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Köszi Ági!!

Kép
káti

Még mindig bénázom. Bemásoltam, de ez még mindig nem jó:(

Kép
káti

Káti

a végén [/img] előtt nem kell a szóköz, ha jól gondolom azért nem érti, de várj kipróbálom.

Ági73

Na szóval, vedd ki a szóközt a végéről....

.......Uk2p1.png[/img]

Bocsi a többiektől most én is bénáztam :-)

Ági73

Sziasztok!!

Hú csajok ma maratonit olvastam :) Fél 9től 10ig :shock: :lol: Micimackó történeteket. Bogim imádja..... :D Viola is csendben hallgatja. Ez az egyetlen időszak az egész napban amikor csendben nyugalmasan tűr és nem rombol :lol: Igaz hogy nem tud, mert a kiságyban van :lol:

Ma voltunk Zitacicuéknál szétszedni a lakást és takarítanivalót csinálni Zitának :lol: . Tuti úgy is unatkozik a 3 törpe mellett, legalább lett egy kis esti elfoglaltsága :lol: Ééééééééédesek a gyerekei :) Egyik szebb mint a másik nem is tudnék választani :)
Viola hozta a formáját, borogatta ki a pattogatott kukoricát, tört zúzott :oops: , dobált, szal magát adta....olyan "átjövősen" :lol:
Bogi meg extra ügybuzgó volt, alig várta hogy kiessen a Niki szájából a cumi, hogy vihesse lemosni, majd visszadugni a szájszerkezetbe :lol:
Tök jó, hogy ilyen kis segítőkész, látom lesz segítségem a 3. baba körül :wink: :lol: Viola gyilkolni fogja de Bogi meg védeni :)

Dancsi: Nagyon gyors gyógyulást Boldinak!!! Mi lehet a baj???
És gratula a jó nagy adag hamizáshoz :) Ügyeeeeeees :)

folyt köv...

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zita :) Megkérdezem majd S-t, mert igazából ő találta a cikket, nekem csak megmutatta és gyors elolvastam :) A bulit én sem otthonra tervezem, mert szerintem itt még annyi ember sem tudna leülni, mint nálatok :oops: De ennek még utána kell járnom.

Ági :) Oké, így már érthető :D

Romy :) Köszi, aranyos vagy! :) A te történteted se kutya :lol: :lol: :lol:

Dancsi! Jobbulást kívánok Boldinak!

Én nem leszek hétvégén, úgyhogy modt mindenkinek jó hétvégét kívánok!

KépKép

KépKép
timika

Ági, Exi: Hát igen nagyon gáz, bár eddig a legtöbb új törvény, vagy javaslat, ötlet ettől a kormánytól nagyon gáz volt :shock: Én eddig egyetlen egy döntésüket találom zseniálisnak, hogy akik segélyt kapnak azok dolgozzanak meg érte, azaz közmunka.... ezzel egyetértek! :wink: A többi...háááááááát :evil: :shock: :cry: :roll:

Programozott szülések tuti beindulnak. Nem igazán lesznek spontán szülő nők. Eddig is egy vagyon volt a terhesgondozás+ szülés. Most még több lesz :( Szégyeljék magukat, anticsaládbarát rohadt szemetek.... Esküszöm nem a gyarapodás a céljuk, hanem a fogyatkozás :( :cry: :shock: :evil: :shock: :evil:

Romy: Drukk a vizsgád sikeréhez :)

Exi: Azért kérdezz meg egy gyógytornászt is hogy viszonyul a bébikomphoz :wink:
Jóccaka :)

ceniko
Szeged

A gyógytornász lebeszélt a kompról mert természetellenes pózban tartja a gyerek a lábait és mivel nem ül igy nekitámaszkodik a kompnak a lábai hátra kerülnek és különben is azt a képességét fejleszti amit egyébként sem kéne még csinálnia.
Meg azt is mondta hogy mozgásilag olyan 6 hós szinten vannak(illetve a Norbi az állás miatt 10 hós szinten)de amúgy ez az állás sem a legjobb mert láthatóan zavarja a kissrácot azért sir mindig.Tanulgatjuk az ülést .Hétfőn is a Norbi lesz megkezelve.

Kép
Kép
zitacicu2

Nagyon köszi Ági:)

Kép
káti

Ceniko: Egyet értek veled...hol nézik itt az embert??? szemetek, akik ilyet kitalálnak!! :(

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Exi (Ági)!!
Boldog féléves szülinapot Petinek!! Alig hiszem el, h már ennyire elrohant az idő. Épp a napokban néztem a telcsim és őrzőm az smst, amiben értesítetek Peti születéséről. "kivadásztak anyuból " :D
Emberem nagyon szimpatikusnak talált tegnap, mondta, h igazán kedves, talpraesett anyuka vagy. A képek csodaszépek, ha lesz időm rendszerezem őket. Mégegyszer nagyon köszönöm!

A szüléstémához csak annyit, h nem biztos, h az orvosok bevállalják az indított szülést, hiszen tudomásom szerint vannak kockázatai.

Van valakinek kinőtt, karfás szánkója??? Megvenném.

Szép 7 végét!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Én nem láttam ezt a müsort, sajnos nem tudtam idöben róla

Dancsi! Mi a pontos neve amit kisgyerek is kaphat? Patikus nekem nem tudott mit mondani

Zsuzsi! Árulnak külön karfát, én is vettem

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdv!

Dancsi, Bogyesznak gyors gyógyulást!

Enikő, nekem az jutott eszembe másnap (bocsi, ha morbid leszek), hogy csaszinál elkezdenek vágni, és a műtét felénél lejár az ügyeleti idő, a másik felét meg csinálja a másik doki...

Zsuzsi, egyáltalán nincs mit! Én tegnap már bealbumoztam a mieinket, és kiderült, hogy az albumban van két grátisz lap (négy képnek), így szedhetek ki a miénkből, hogy ne maradjon üresen a hely... :)

Bébikomp: passz. Én antianyuka mindig abból indulok ki, ami nekünk volt, mi szerettük, és semmi bajunk nem lett tőle. Igazából ez még mindig jobb, minthogy essen-keljen, mert teperni szeretne.
Egyébként ahogy most próbálkozik Peti, szerintem 90%, hogy amint felül, fel is fog állni.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Csajok!
Meséljétek már el lécci az új szülési, kismamagondozási szabályokat röviden.Plízzzzzzzz!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Karmen,
Mert patikában nem kapható, csak a honlapon keresztül lehet beszerezni. Regisztrálnod kell hozzá. És akkor azt hiszem felkeres majd téged egy üzletkötő. Én a gyerekorvostól vettem. Mielőtt bárki azt hinné, hogy ezen nyerészkedik, nem, nem pénzszerzés célzattal árulja. 240 grammos kiszerelés volt 9 ezer Ft. Ez 2 gyereknek kb. 1 havi adagja.

Flavan Kids a neve amúgy.

Zsuzsu
,
OBI, Praktiker, Brendon ilyenkor teli van karfás szánkóval. Mi 2 éves a Brendonban vettük. De lehet van a Tesco, CORA, Metroban is.
Vendég

Melinda: A lényeg, hogy ha fogadott dokihoz jársz (tehát ha mindig ugyanahhoz szeretnél menni) akkor fizetned kell érte, akkor is ha nem a magánrendelésére mész!Tehát ha pl a klinikára mész XYZ-hez, nem ahhoz aki ügyel, akkor fizetsz. Ha terhes vagy, akkor egy fix összeg havonta (és annyiszor mész ahányszor problémád van), ha nem vagy terhes csak vizsgálatra mész, rákszűrés stb...akkor alkalmanként fizetsz!
Hogy összegileg milyen nagyságrend az passz!

Aztán mindenkinek kijelölnek a lakhelyéhez 3 legközelebbi kórházat, és csak oda mehet be anélkül, hogy fizetnie kéne külön pluszba mittomén milyen jogcímen (majd kitalálnak valami, idegenkórházhasználati pótdíj vagy a fene tudja milyen díjat, nem kell őket félteni, lehúzásban naaaagyonotthon vannak :( :evil: )

Aztán ha a saját dokidnál akarsz szülni, és épp akkor jön rád a szülés, amikor ő nem fog ügyelni és behívod őt szülni, (akkor a hálapénzen túl amit fizetsz a dokinak), még a kórháznak is kell fizetned 25 000-100 000 ft, összeget annak a függvényében mennyire volt problémás a szülésed. Mennyi eszközt koszoltak össze miattad....stbstb. Pl a császárosok jelen esetben nem fognak jól járni.... Mondjuk senki :shock: :cry: sztem!
Meg van szabva, hogy annak az összegnek hány %-át kell kifizetned (ha jól emlékszem 30%-ot mondtak), amennyit az OEP fizet utánad a kórháznak, ahol szülsz...

Azt nem tudom, hogy utólag kell-e fizetni csekken, vagy távozáskor, vagy ilyesmi... Erről nem esett szó... :shock:
Kb ennyi volt, hja és ha lejár az ügyeletes doki munkaideje és épp a kitolási szakban vagy, akkor vagy fizetsz a dokinak, hogy maradjon már még egy 20 percet amig kibújik a baba és összevarrja a gátsebed, vagy megvárod a műszakváltást és már az új dokinál szülsz meg
:shock: :evil: :cry: :shock:

Tehát összefoglalva: Bakker! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ceniko
Szeged

Enikő,
És mi van, ha a dokim sosem ügyel, mert már olyan szinten van?

És mi van akkor ha programcsászárod van? Mert nekem pl. az lesz a harmadik, ha lesz.
Vendég

Dancsi: Passsssz. Meg kell kérdezni egy illetékest pl az eü minisztert,vagy az eü államtitkárt, mert sztem rajtuk és fletón kívül senki se érti, hogy tulképp, hogy is lesz......

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Cenikő! Ezen most leakadtam. Akkor először összespóroljuk a pénzt, aztán összehozzuk a harmadik gyereket, majd megmondjuk neki, mikor legyen szives kibújni. Ez teljesen életszerű, családbarát, népességszámnövelő... á, nem is találok szavakat. Aki kitalálta tuti férfi volt, és nem nődoki. :evil:

Dancsi!
Ezt mire kaptátok?

Bébikomp, nekünk nincs, mert nem javasolták.

Mindenkinek pussz: Katáknak, Katicáknak, Katalinoknak nagyon boldog névnapot!!!
Romy

Kép

Kép
romy1

Romy: El kell keserítselek az eü államtitkár (egy fiatal csaj) próbálta rábeszélni a terhes kismamákat és kispapákat arra, hogy ez milyen kurvajó lesz így. És hogy eddig volt nagyon rossz a rendszer... és most bezzeg szupijó lesz. És a hab a tprtán amikor a csajszi mondta, hogy ezt mind azért csinálták, hogy visszaszorítsák a hálapénzt a paraszolvenciát... :shock: :shock: :shock: :shock: és ez mind a kismamák érdeke...... :shock: :shock: és vannak akik ezt el is hiszik??????????????????

ceniko
Szeged

Enikő!
az az államtitkár csaj kinézetre sem stimm, mindig elcsodálkozok mikor látom a tv-ben ééés óriási baromságokat ad elő halálkomolyan, nem is tudom hogy csinálja, sz.tem előtte-utána röhög saját magán.

ez a rendszer mikortól lesz? biztos?
síma szülés utána 25ezret kell fizetni, csaszi (síma, nem tudom milyen a másik) 51ezret, valahol olvastam kiszámolta egy okos.
a tb síma szülés utána 80ezret térít meg a kórháznak.
Vendég

Dancsi! Unokahugom a FlavoKids-et szedi, azt biztos csak 4 éves kortol lehet adni. De az is nagyon jó. Nálunk a Flavin termékeket árulja a patika is, gondolom valaki ott üzletkötö lehet. Majd megkérdezem ezt a másik terméket, amit ajánlottál, de furcsa hogy a neve annak meg FlavonKids, jól össze lehet keverni a 2 terméket. Nekem azt mondta a patika pár hónapja, hogy egy cég volt régen a 2, aztán különváltak a tulajdonosok, és most az egyik sokkal olcsobban árulja ugyanazt, hasonló néven, szerintem ez a magyarázat valoban. Nekünk az olcsóbbik van, bevált nagyon. A másik is ugy irja 4 éves kor alatt csökkentsük az adagot, csecsemö helyett meg anya fogyassza, szoval szerintem semmiben nem különböznek, még az összetevök is nagyon ugyanazok.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: neked néztek vérből Toxoplazmózist,Rubeolát? Vagy azt a mostani kismamáknál már egyáltalán nem nézik????

Zozo: január 1től lesz a rendszer asszem.... Vagyis ezt mondták...
Hja nagyon hülye szegény, a múltkor szintén a Házon kívül c adásban a siketek, nagyothallókról volt szó, hogy a tb az analóg és nem a digitális hallókészülésket támogatja, amit szintén csökkentenek, mármint támogatást. És akkor is elmagyarázta hogy miért lesz az jó, annak az egymillió sikernek és hallássérültnek, hogy nem a digitálisat hanem az analógot támogatják és még az is csökken :shock: :shock: :shock: pedig összehasonlították a műsorban a kettőt, és óriási a különbség az a 2 készülék között. Nyilván a digitális milliószor jobb! De a csaj elmagyarázta hogy ez nem is így van...sztem ennek a nőnek nincs lelkiismerete (mint ahogy sok másnak sincs) :shock: :evil: :cry: :? :shock:

ceniko
Szeged

Romy,
immunerősítésre kaptuk

Karmen,
köszi az infót, majd megemlítem a dokimnak, azért nem mindegy mennyibe kerül.
Vendég

Enikő :)
Tippelek: nem kaptad meg az emilemet, ugye? :(

Ezen az új rendszeren én is kiakadtam... :( :(
Igaz, nem tőlem kérdezted, de szerintem nézik a Rubeolát meg a Toxoplazmát, amélkül, hogy kérnéd... azért kérdezz majd rá a terhes diagnosztikán, ahol majd a beutalókat adják!

Dancsi :)
Boldinak gyors gyógyulást!!
Kiderült már, h mitől lázasodott be?

Timi :)
Megkérnéd Sanyit, hogy próbálja nekem elővadászni azt az interjút Kovács Mariannával?
Kerestem, de nem találom... :(

Kép
Kép
zituska28

Enikő!
én úgy tudom h.a toxoplazmát nem nézik, csak ha kéred a védőnőm mondta másféléve talán, én Pesten megnézettem, ott szólni sem kellett.
Vendég

Üdv!

Enikő, a rendszer maga nagyon-nagy marhaság, DE ha jobban belegondolsz, a terhestanácsadás rész eddig is így működött, ergó, ha nem a Vasasba mentél vagy a másik helyre, akkor fizettél, kivéve, ha épp ügyeleti időben mentél be a Klinikára vagy a Kórházba a dokidhoz (de néha még akkor is).
Rubeolát passzolom, hogy nézték-e, de nekem toxot pl. nem. De ha kéred, akkor azt hiszem fizetni kell érte.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Ma voltunk a vadas parkban lányom imádja a szurikátákat , ororszlánkirály, spektrum . vadaspark, teljesen mindegy, olyanokat kacag rajtuk. Nagyon szépen megújult, sok szép téli ház lett az álltoknak.

Csajok, valakinek utasították el az ado 1% felajánlását??? Nekünk igen
:roll: :roll:

Hát ez az uj rendszer, megszorítások , hát, de azért kéne a fiatalság

Dancsi!
Nagyon szépek a gyermekeid :), jobbulást kivánok!

Enikő!
Toxoplazmát szerintem is kérni kell, én kértem. Gondolom a dokid maradt a régi :)

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Enikő!

Toxoplazmáért (már mint a vizsgálatért :lol: ) nem kellett fizetnem.
De már bármi lehet....
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Enikö! kérésre nézik csak, fizetni kell érte. Én nem kértem, nem aggodok emiatt, rubeolás már voltam, most meg nincs macskánk, amugy is amikor terhes lettem onnantol a 15. hétig feküdnöm kellett, máshol sem kaphattam el. A toxo 2000 ft a másik nem tudom mennyibe kerül v. ingyenes-e. Régen nekem sem kellett fizetni a toxoért, most már nem rutinvizsgálat.

Rika! Milyen indokkal utasitották el az 1% felajánlást? Vadasparkot mi is nagyon szeretjük!

Én azt hallottam hogy a legujabb fejlemény hogy ápr. 1 elött nem vezetik be a vizitdijat és a szülésért sem kell addig fizetni ha ügyeletben a dokimhoz ragaszkodok. Bár igy lenne, nekem tuti meglesz addigra

Exi! Nekem sosem kellett azért fizetnem ha a klinikán, korházban vizsgált meg a dokim, akár ügyeletben sem.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ez az új rendszer olyan messze van a családbarát, népességnövelő gondolatoktól mint Makó Jeruzsálemtől. szvsz gusztustalan. Ha nem tud vki fizetni, akkor majd szül az árokparton???Vagy ha esetleg utólag csekken kéne fizetni, és vki nem tudja kifizetni, megy majd a végrehajtó??
:roll: Egyebekben azon gondolkodtam, hogy hol lesznek január 1től a betegjogok??????? :roll:

Enikő! Nekem anno Lottival kimutatták,hogy már átestem toxon (1:64 volt az eredményem), Lindinél nem is kért a védőnőm ilyen vizsgálatot -mivel már kimutatták- Azt hiszem kérni kell ha szeretnéd, és fizetős, összeget nem tók.

Exi! Ha a klinikára mentem a dokimhoz, sosem fizettem!!!

Rika! Szvsz hibásan töltötted ki az adód felajánlását. :(
A Vadasparkot mi is szeretjük nagyon.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Karmen: Hmm jó neked...de azért fognak szülni április 1 után is...... Bár ezek után egyre kevesebben!
:cry: :shock: :evil:

Zita: de megkaptam, csak vendégek voltak, nem volt időm írni,ne haragudj, most meg fürcsi, vacsi, olvasás, altatás...stb

Exi: Nem egészen ugyanaz a helyzet ugyanis, januártól a terhesgondozásos magánrendelésen beszedett pénzt, a kórház kapja (mivel a kórház eszközeit használja), nem a doki, szal pont dupla annyi lesz a kiadás.... :roll: :shock:

ceniko
Szeged

Enikő!
Én soha nem voltam a klinikán a dokinál, ill. 1szer ügyeleti időben, akkor is fizetni kell ezután?
kezdem nem érteni.
azt fogom h. szülésnél mi van, de ha lesz vizitdíj, akkor ígyis-úgyis fizetni kell a klinikán, de ha egy meghatározott orvoshoz megyünk akkor többet?
( azért az ügyeletesek szívni fognak, sokan nem fognak +ban fizetni, kíváncsi lennék ha front van hogy oldják meg)
ja, és mi van a szülésznőkkel, ezután azért is fizetni kell +ban ha választunk? még a végén...
Vendég

Zozo: Sztem a fenti infók a klinikán, kórházakban dolgozó dokikra vonatkoztak! Akiknek másutt (helyileg) van a magánrendelésük és a saját eszközeiket használják, nem a kórházét, akkor sztem ott marad a régiben minden..... vagy a fene tudja.....
A riportban egy kismama azt nyilatkozta neki már szülésznőt se szabadott választania :shock: Az ügyeletesnél szült, nem hívhatta be azt akinél szeretett volna :(
Hogy ez országosan később hogy lesz? Azt nem tudom....

Milyen édes Vivi a képen :) Kis szülinapos, Isten éltesse így utólag :oops: :wink:

ceniko
Szeged

köszönjük :D

kíváncsi leszek h. mi lesz, majd mesélj!
ez az állmatitkár nőci biztos Telkiben fog szülni, telik majd a fizijéből.
Vendég

Üdv.

Egyébként nekem az nem stimmel, hogy ugye a drága orvosaink és miegyebek nagyobb többségben az otthonszülés "ellen" vannak. Na már most azért nem véletlen válaszotta xy az adott kórházat (család- és bababarát, stb.), most meg majd szül ott, ahova viszik, ha eljön az ő idejük...
VAGY anyuka szül otthon...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Még mindig ki vagyok akadva ezen az egészen. Lehet, hogy stupid vagyok, de nem látom be ezen változtaások, mitől jók nekünk?!

Toxoplazma: Nekem mindkét alkalommal megcsinálták, rubeolával együtt, nem kellett kérnem, és nem is kellett fizetnem (eddig, de még azon se lepődnék meg, ha küldenének utólag egy csekket)

Betegjogok? sztem azok is az árokparton, de lehet, hogy már becsúsztak a vízbe, és viszi a folyó, messzire...

Vadaspark: Nálunk is kedvelt hely!! Ricsi a tekiket is imádja.

Puszi: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Romy: "Még mindig ki vagyok akadva ezen az egészen. Lehet, hogy stupid vagyok, de nem látom be ezen változtaások, mitől jók nekünk?!"

Ki akarja hogy nekünk jó legyen :?: :!: :?: :roll: :cry:

Enikő: Én is láttam a Házon kívülnek azt a részét is (a nagyothalló készülékeset), szánalmas volt....

Exi: Én sem fizettem soha ha nem magánrendelésére mentem a dokinak hanem a kórházba...

Dancsi: Programcsászárért akkor elvileg nem kell fizetni :) A doki a saját munkaidejében végzi a műtétet....akkor ingyé van...nem?!?!?!?!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Lányok,szerettem volna képeket feltenni a Barniról,mert ma tartottuk a szülinapját,de sza....... a kicsinyitő programunk,el akartam küldeni Exinek hogy kicsinyítse le ,és nem tudom elküldeni!!

Mosta annyira-annyira mérges vagyok...................... :evil: :evil: :evil:

Annyira szomorú ez a helyzet az országgal.......
Tuti tele lesznek a kórházak-klinikák indított szülésekkel.........

Kép
bibi226

Bibi Barnija!!! :)

Isten éltesse Barnit :) :lol:

Kép

Kép

Kép

ceniko
Szeged

Isten éltesse az 1éves Barnikát sokáig! Telik idő.... :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő,Melinda ,köszike!! :D

Enikő,neked duplán is köszi!!! :lol: :lol:

Kép
bibi226

Jaj,elrontották a tortánkat,azt írták rá hogy BENI 1 éves......

Kép
bibi226

Bibi! Nagyon boldog szülinapot! Igen, a tortán én is rögtön észrevettem, kár érte, de gondolom igy is örült az ajándékoknak!

Ezt az egész egészségügyi reformot elkeseritönek találom én is. Szerintem a legtöbb doki nem kért eddig sem semmit ha nem a magánrendelésen vizsgált meg, hanem korházban, klinikán. Persze én is hallottam már, van kivétel. Szerintem a maszek rendelésen továbbra is marad a régi tarifa, v. kicsit emelnek csak, mindenesetre én értettem eddig, azt a doki dönti el mennyit kér és miért.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Boldog szülinapot Barninak! Isten éltessen minden ünnepeltet, erőben, egészségben!

Köszi a szánkó tippeket körülnézek majd, bár lehet, h idén nem is lesz hó :-) Azt azért sajnálnám, nagyon szeretek a friss hóban sétálni.

idézet Romytól:
" Toxoplazma: Nekem mindkét alkalommal megcsinálták, rubeolával együtt, nem kellett kérnem, és nem is kellett fizetnem"

nekem ugyanez volt+a hepatitist is és a vércsoportot is nézték az AFP-vel együtt a 16. héten idén jan. a vasasban. Ráadásul én RH negatív vércsoportú vagyok, így minden alkalommal nézték. Sosem kellett fizetnem, sőt szülés után is voltam vérvételen, teljes vérkép, vizelet ez is ingyen a vasasba. Igaz be kell jelentkezni. Most is megyek, 13-án.

Rólunk: a tegnapi Ábelem 3 szor töltötte meg a pelusát minden segítség nélkül. Tanulság: hagyd a természetre, tudja a dolgát. Semmi sírás, jókedv, vigyor, tele pelus.

dec.9-e gyásznap lesz. Szerintetek lehet akkor esküvő?

Szép napot, jó egészséget Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

bocs, tegnapi napon

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Bibi! Azt hittem így becézitek Barnust! :lol:
Milyent torta volt? Hol csinálták?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

csajok, alig van időm feljönni, de most megint gondban vagyok.

Barnikám túl sokat és sokszor eszik.

Szerintetek ez baj, most vagyunk 3 hetesek

A védőnő (akit utálok) azt mondja, hogy ne vegyem fel ha sír, mert elkényeztetem, szegényke most ordít a hátam mögött, megszakad a szívem.

Ti mit gondoltok.

A napi adagjánál kb msfélszer többet szopik és ez miatt sokszor fáj is a hasa. Most akkor mit csináljak???

El tudom már ilyenkor kényeztetni?
Ilyenkor nem az van, hogy nem számologéppel kell szoptatni, hanem igénye szerint?

KépKép
esztermoro

Szia Eszter!

Mi az hogy másfélszer annyit eszik?

Most néztem meg mi van a dobozon a tápinál, ott azt írja hogy össz 665 ml (lemértem egyszer =665 g), akkor most Barni 1000 g körül szopna? Nem mértél el valamit?

A hasfájás normális, eleinte még nekünk is sokat fájt, nálunk minden evéshez kapott espumisant.
Nemrég láttam egy műsorban, hogy inkább azért fáj a hasuk, mert esetleg túl gyakran esznek keveset és mindig pang a gyomrukban a tej, ami összekeveredik időnként frissel, és ez a keverék megy tovább a belükbe.

A mi orvosunk azt mondta, a napi minimum a baba súlya megszorozva 150 g-al.

Ekkora babát nem lehet még elkényeztetni, ha nagyobb akkor már lmeg lehet különböztetni hogy pl az unalom miatt sír, akkor tényleg érdemesebb valamivel lekötni a figyelmét és nem azonnal felvenni. De mi is csak egy hete próbálkozunk ilyesmivel.

Vedd föl azt a picurkát gyorsan, mert ő még nem unatkozik hanem valami nem komfortos neki. (pelus tele, fáj a hasa, böfizni kell, malege van, fázik, szúrja a cimke a bodyban stb, ezer oka lehet).

A védőnőt meg nem mondom hogy cseréld le, de bólogass bőszen amikor ezt elmondja, és szelektálj abból amit mond.
Nálam bejött...

És nézd meg a prividet is, küldtem azt is...

Ági

Ági73

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?